TOIMITTAJAOHJE SÄHKÖISTEN LASKUJEN LUOMINEN PORTAALISSA. Noudatattehan näitä ohjeita SYYSKUU Kehitämme ostosta maksuun -ketjua ja -prosessia

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMITTAJAOHJE SÄHKÖISTEN LASKUJEN LUOMINEN PORTAALISSA. Noudatattehan näitä ohjeita SYYSKUU Kehitämme ostosta maksuun -ketjua ja -prosessia"

Transkriptio

1 OHJE TOIMITTAJILLE 1 TOIMITTAJAOHJE SÄHKÖISTEN LASKUJEN LUOMINEN PORTAALISSA SYYSKUU 2018 Noudatattehan näitä ohjeita Kehitämme ostosta maksuun -ketjua ja -prosessia Basware Corporation Copyright Basware Corporation Kaikki oikeudet pidätetään Laskut ajallaan maksuun, aikaa ja rahaa säästäen

2 OHJE TOIMITTAJILLE 2 Sisältö A. Siirrymme KONEella sähköiseen laskutukseen... 3 Näin käytät luontipalvelua helposti... 3 B. Laskun luominen... 5 Vaihe 1: Napsauta Documents-sivulta Create New > Invoice Vaihe 2: Valitse lähettäjä Vaihe 3: Valitse vastaanottaja Vaihe 4: Anna laskun tiedot Vaihe 5: Anna rivitiedot Vaihe 6: Lisää laskun liitteet Vaihe 7: Lähetä lasku napsauttamalla Send Invoice C. Hyvityslaskun luominen D. Liite Laskun sisältöä koskevat vaatimukset Taulukko 1. Laskun otsikkokentät Taulukko 2. Laskun rivikohdat Taulukko 3. Desimaalierottimet Laskutiedostojen lataaminen Laskun etsiminen... 16

3 LUONTIOPAS TOIMITTAJILLE 3 A. Siirrymme KONEella sähköiseen laskutukseen Haluamme KONEella tarjota kumppaneillemme parasta mahdollista palvelua. Kehitämme siksi myös talousprosessejamme sekä ostosta maksuun -ketjua ja prosessia. Löydät tästä yksityiskohtaiset ohjeet, miten Baswaren portaalissa luodaan KONEelle lähetettäviä laskuja. Palvelu on maksuton. Voit käyttää luontipalvelua helposti näin: 1. Rekisteröidy palveluun ja luo tili 2. Aktivoi tilisi 3. Luo lasku ja lähetä se lisätietoja löydät luvusta B 1. Tilin luominen Avaa rekisteröintilinkki Anna palvelun kohdesivulla sähköpostiosoitteesi ja napsauta Sign Up. Muista tämä sähköpostiosoite, sillä siitä tulee käyttäjänimesi, jolla kirjaudut portaaliin. Valitse turvallinen salasana ja luo tili. o Portaali lähettää vahvistusviestin sähköpostiosoitteeseesi. Huomaa, että vahvistusviesti lähetetään osoitteesta <no.reply@basware.com> ja se saattaa päätyä roskaposteihin, joten muista tarkistaa myös roskapostikansio. Avaa vahvistusviesti ja aktivoi tili 7 päivän (168 tunnin) sisällä. Muuten vahvistuslinkki vanhenee.

4 OHJE TOIMITTAJILLE 4 Olet luonut tilin ja voit kirjautua portaaliin käyttäjänimellä ja salasanalla. 2. Tilin aktivoiminen Seuraavaksi sinun tulee lisätä tietoja organisaatiostasi, jotta Baswaren laskunluontipalvelu aktivoituu. Täytä yrityksesi tiedot Täytä My Organization -osioon organisaatiosi tiedot: etu- ja sukunimi, maa, yrityksen nimi jne. Muista tallentaa kaikki tiedot painamalla Save-painiketta. o Lisää yrityksesi tunnus. Valittava yrityksen tunnus määräytyy kunkin maan lakien ja säädösten mukaan (esimerkiksi TIN Yhdysvalloissa). Esimerkiksi Iso-Britanniassa annetaan ALV-numero. Valitse Organization Identifiers -kohdasta Add Organization Identifier. Valitse avattavasta valikosta ALV (VAT) ja anna yritysnumero (Business Number), joka näkyy alla olevassa tilannevedoksessa. Anna Organization s Contact Information -osiossa yrityksesi yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Huomaa, että tähän osoitteeseen lähetetään tärkeitä ilmoituksia esimerkiksi mahdollisista laskujen hylkäyksistä, joten älä käytä geneeristä, valvomatonta tai jaettua sähköpostiosoitetta.

5 LUONTIOPAS TOIMITTAJILLE 5 Mikäli sinulla on kysyttävää laskujen lähettämisestä KONEelle, otathan meihin yhteyttä: Yritys Yhteystiedot KONE Laskun sisältöä koskevat kysymykset (esimerkiksi mille KONE-yksikölle lasku osoitetaan) Suomi: ContactAP_FI@kone.com Basware B. Laskun luominen Basware-portaalin teknisiä asioita koskevat kysymykset (esimerkiksi rekisteröitymisongelmat tai laskun luominen portaalissa) Yhteydenottolomake (englanniksi) Kun olet kirjautunut portaaliin, esiin tulee näyttö, jossa näkyvät käyttäjän vaihtoehdot. Vaihe 1: Napsauta Documents-sivulta Create New > Invoice. Basware Networkissa avautuu Edit Invoice -näkymä ja laskuluonnos. Vaihe 2: Valitse lähettäjä. Palvelu valitsee lähettäjäksi oletuksena suosikkiorganisaatiosi. Voit tarvittaessa muuttaa lähettäjää manuaalisesti. a. Muuta lähettäjä napsauttamalla Sender-kohdasta Change. b. Etsi yritys, jonka haluat valita lähettäjäksi, ja napsauta Select.

6 OHJE TOIMITTAJILLE 6 Aseta yritys suosikiksesi napsauttamalla sen nimen vieressä olevaa kuvaketta. Suosikkiyrityksesi näkyvät aina luettelon alussa. Vaihe 3: Valitse vastaanottaja. a. Napsauta Select Recipient. b. Etsi yritys, jonka haluat valita vastaanottajaksi, ja napsauta Select.

7 LUONTIOPAS TOIMITTAJILLE 7 Voit suodattaa luettelosta yrityksiä pois hakukentän avulla. Jos valitsemallasi vastaanottajalla on verotunniste useissa maissa, näyttöön tulee luettelo käytettävissä olevista verorekisterimaista. Valitse verorekisterimaa, jota haluat käyttää tässä laskussa. Vaihe 4: Anna laskun tiedot. Palvelu tarkistaa kenttien sisältöjen kelpoisuuden ja ilmoittaa, jos jonkin kentän sisältö ei kelpaa. Sinisellä merkityt pakolliset kentät ovat täytettävä, jotta voit jatkaa laskun luontia. Varmista, että luotava lasku täyttää vaatimukset, katsomalla pakollisten kenttien luettelo kuvauksineen osiossa Taulukko 1 Laskun sisältöä koskevat vaatimukset.

8 OHJE TOIMITTAJILLE 8 Vaihe 5: Anna rivitiedot. a. Lisää uusi laskurivi napsauttamalla Line Data -välilehdeltä Add Line. b. Anna rivikohdan tiedot. Pakolliset kentät on merkitty sinisellä. Ellet anna arvonlisäverokantaa, järjestelmä asettaa sen arvoksi automaattisesti 0 %. Voit valita vain sellaisia rivityyppejä, joita vastaanottaja tukee. Kenttien kuvaukset ja lisätietoa rivityypeistä on osiossa Taulukko2 Liite Laskun sisältöä koskevat vaatimukset. Rivikohdissa käytettävät desimaalierottimet määräytyvät valitsemasi käyttöliittymäkielen mukaan (kielen, jonka valitsit rekisteröityessäsi yrityksesi tiedoilla Basware-portaaliin).

9 LUONTIOPAS TOIMITTAJILLE 9 Jos käytät väärää desimaalierotinta, Basware Network saattaa tallentaa antamasi numeron väärin. Voit selvittää kunkin kielen tukemat desimaalierottimet Liite Laskua koskevat vaatimukset osion kohdasta Taulukko 3. Jos paikallinen kielesi ei sisälly luetteloon, Basware ei tue sitä. Valitse tässä tapauksessa laskukieleksi englanti. Kun olet antanut rivitiedot, järjestelmä näyttää automaattisesti vero- ja kokonaissumman. Tarkista, että tämä kokonaissumma on oikein ja vastaa tietoja, jotka sinun oli tarkoitus antaa. Jos unohdit lisätä veroprosentin, kokonaissumma ei ole oikein. c. Tarvittaessa voit lisätä uuden rivikohdan napsauttamalla Add Line. Jos lähettäjän organisaation profiilissa ei ole pankkitiliä, voit lisätä sen Sender's Details -osiossa. Suoraan laskuun lisättävät pankkitilit eivät tallennu organisaation profiiliin. Huomaa, että pankkitilin tiedot ovat pakollisia. Ellet ole lisännyt niitä organisaatiosi profiiliin, ne on annettava tässä vaiheessa. Jos olet jo lisännyt pankkitiedot profiiliisi ja haluat lisätä laskuun eri pankkitilin, huomaa, että laskuun tulevat näkyviin molemmat tiedot ja ennen maksua niitä verrataan KONEen perustietoihin.

10 OHJE TOIMITTAJILLE 10 Vaihe 6: Lisää laskun liitteet. a. Avaa Files-välilehti napsauttamalla Files. b. Selaa liitteitä napsauttamalla korostettua tekstiä tai liitä tiedostot asiakirjaan vetämällä ja pudottamalla ne suoraan korostetun tekstin päälle. Älä lisää laskun näköistiedostoa liitteeksi, ellet ole erikseen sopinut siitä asiakkaasi kanssa. Laskun näköistiedosto luodaan automaattisesti laskun lähettämisen yhteydessä. Huomaa, että tämän reitin kautta ei pidä lähettää asiakirjoja, jotka eivät liity laskuun (esimerkiksi tiliotteita tai muistutuksia). Laskutiedoston liitteiden tulisi olla tukiasiakirjoja, joiden avulla saa tarkemman kuvan veloituksista (esimerkiksi lähetysluetteloita ja laskutettavien projektien ajankäyttölomakkeita.) Vaihe 7: Lähetä lasku asiakkaallesi napsauttamalla Send Invoice. Basware Network ei säilytä laskutietoja ikuisesti. Muista ladata asiakirjan näköistiedoston kopio Files-välilehdeltä ja tallentaa se paikallisesti. Ohjeet liitteiden lataamiseen on Liite-osiossa: Liitteiden lataaminen Lisätietoja laskun luomisesta on seuraavassa demovideossa:

11 LUONTIOPAS TOIMITTAJILLE 11 C. Hyvityslaskun luominen Voit luoda hyvityslaskun kahdella tavalla: Muunna olemassa oleva lähetetty lasku hyvityslaskuksi. Tällä tavoin sinun ei tarvitse täyttää hyvityslaskun kaikkia kenttiä itse, vaan palvelu täyttää osan kentistä alkuperäisen laskun perusteella. Avaa lasku ja napsauta Convert To Credit Note. Luo hyvityslasku alusta alkaen. Valitse asiakirjasivulla Create Credit Note ja noudata sitten edellä olevia ohjeita (katso luku Laskun luominen). D. Liite Laskun sisältöä koskevat vaatimukset Osassa maista Basware Network tarkistaa, vastaako laskun sisältö paikallisia ja kansainvälisiä määräyksiä. Voit lähettää laskun vain, jos sen sisältö läpäisee tämän tarkistuksen. Basware ei kuitenkaan takaa Basware Networkin kautta lähetettyjen laskujen lainmukaisuutta. Laskun lähettäjä on vastuussa siitä, että laskussa noudatetaan asiaankuuluvaa lainsäädäntöä. Huomaa, että laskun täytyy sisältää seuraavat kentät, jotta se täyttää vaatimukset ja voidaan lähettää:

12 OHJE TOIMITTAJILLE 12 Taulukko 1. Laskun otsikkokentät X (= saatavana) M (= pakollinen) O (= valinnainen) C (= ehdollinen) R (= vain luettavissa tai lasketaan tai täytetään organisaation tietojen pohjalta) L (= vain lakisääteinen näköistiedosto) *(= piilotettu) Yleistiedot Portaalin käyttöliittymän kentän nimi FI Laskun numero Invoice number M Verolasku/verohyvityslasku (ilmaisee, onko kyseessä veloitus- vai hyvityslasku) (Asiakirjatyyppi otsikossa) Laskun päiväys Invoice date M Eräpäivä Due Date O Toimituspäivä Delivery Date O Maksuehdot Payment Terms O Korko - - Valuutta Currency M Tilausnumero Order Reference O Sopimusnumero Contract Number O Ostajan/asiakkaan viite Buyer Reference O Rahti Freight * Käsittely Handling * Valuuttakurssi Exchange rate O Vapaa teksti Comment O Rahti- ja käsittelyveroprosentti Rahti- ja käsittelyveroprosentti * Lähettäjän tiedot Lähettäjän nimi Lähettäjän täydellinen nimi Sender name M Lähettäjän tunnus, oletusarvo Organization No. O Toimittajan täydellinen osoite City, Postal code, Street address, Country code R O Toimittajan arvonlisäverotunniste sen ISOstandardin mukaisessa muodossa, jonka nojalla toimittaja toimitti tuotteet tai palvelut Sales Tax Number (alatunniste) R Toimittajan organisaationumero Organization No.: R Lähettäjän yhteystiedot Supplier's Contact Person O Toimittajan veroedustaja (tarvittaessa) - - Lähettäjän pankkitili (paikallinen muoto) Account No. MC Pankkitili Bank Accounts On Document M IBAN (pankkitilin numero IBAN-muodossa) IBAN MC SWIFT (BIC) SWIFT/BIC O

13 LUONTIOPAS TOIMITTAJILLE 13 Lähettäjän sähköpostiosoite - - Maksuviitetiedot (maksuviite, OCR-numero, KIDnumero) Organisaationumero (Norja) Payment Reference Organisasjonsnummer (Norway) Maksunsaajan viite - - Laskennallinen vero Deferred Tax * Kentät, jotka täytetään Organisation-osiossa ja siirretään sieltä Osakepääoma Share Capital * Rekisteröitymispaikka Rekisteröitymispaikka * Oikeudellinen asema Legal Status * Siren Siren * Verotunniste Verotunniste * Toimitusjohtaja Managing Director * Y-tunnus ytunnus R VEROTUNNISTE STEUERNUMMER: * Asiakkaan tiedot Vastaanottaja Vastaanottajan täydellinen nimi Recipient name M Asiakasnumero - - Asiakkaan täydellinen osoite Vastaanottajan ALV-tunniste (verorekisterimaa ja tunnus) City, Postal code, Street address, Country code Sales Tax Number (ylätunniste) Vastaanottajan sähköpostiosoite Recipient's einvoicing address M Toimitusosoite City, ZIP, Street, Country (toimitusosoite) Vastaanottajan organisaationumero - - Asiakkaan veroedustaja (tarvittaessa) - - Ostajan yhteyshenkilö Recipient's Contact Person O Ostajan yhteyshenkilön sähköpostiosoite Recipient's Address O Ostajan viite Buyer Reference O Myyntiverotietojen yhteenveto Nettosumma (ilman ALVia) Net Total R Bruttosumma (sis. ALV:n) GROSS TOTAL R Sovellettavat ALV-kannat Sales Tax % R Verotettavan summan erittely (ilman ALVia) per ALV-kanta tai poikkeus Net Total ALV-summan erittely per ALV-kanta tai poikkeus Sales Tax Details - Amount R Maksettava ALV-summa yhteensä (ALV-kokonaissumma) Sales Tax R Pyöristyssumma - - O M O O R

14 OHJE TOIMITTAJILLE 14 Taulukko 2. Laskun rivikohdat X (= saatavana) M (= pakollinen) O (= valinnainen) C (= ehdollinen) R (= vain luettavissa tai lasketaan tai täytetään organisaation tietojen pohjalta) L (= vain lakisääteinen näköistiedosto) *(= piilotettu) Rivikohdan rivitiedot Rivinumero Line ID R Toimitusosoite - - Tuotteiden tai palveluiden tuotetunnus Product Code O Tuotenimi Name M Toimitettujen tuotteiden määrä tai suoritettujen palveluiden laajuus ja luonne Quantity Tilausnumero Order Number * Yksikköhinta (ilman ALVia) Unit Price M Yhteensä (netto) Net Total R ALV-prosentti Sales Tax % O ALV-summa Sales Tax * ALV-summa paikallisena valuuttana Sales Tax in <local currency> R Yhteensä (brutto) Gross Total L Alennukset, jotka eivät sisälly yksikköhintaan - - Alennussumma - - Mittayksikkö Quantity Unit M Lähetysluettelon numero - - Asiakkaan tuotekoodi - - Tuotteiden tai palveluiden kuvaus/luonne Kuvaus O FI M

15 LUONTIOPAS TOIMITTAJILLE 15 Taulukko 3. Desimaalierottimet Kieli Espanja, hollanti (kaikki variantit), italia, kreikka, norja, portugali, puola, ranska (kaikki variantit), ruotsi, saksa, suomi, tanska, tšekki, unkari Englanti (kaikki variantit), arabia Desimaalierotin, (pilkku). (piste) Laskutiedostojen lataaminen Voit ladata laskutiedostot joko Baswaren luomina näköistiedostoina tai minkä tahansa laskusivun Files-välilehden kautta laskun liitteinä. Kun olet kirjautunut käyttäjänimelläsi ja salasanallasi portaaliin, tee näin: 1. Napsauta Documents. 2. Siirry laskuun, jonka liitteitä haluat ladata, ja napsauta laskun otsikkoa. Voit avata laskusivun All-, Inbox-, Sent- tai Invoice-välilehdeltä. 3. Avaa laskusivulta Files-välilehti. 4. Lataa liite napsauttamalla liitekuvaketta.

16 OHJE TOIMITTAJILLE 16 Laskun etsiminen Kun olet kirjautunut käyttäjänimelläsi Baswaren sivulle, voit asiakirjavälilehden kautta tuoda näkyviin laskut, jotka olet lähettänyt tai luonut Baswaren portaalissa. Voit nähdä uusimman päivitysaikaleiman tilan ja etsiä asiakirjoja kirjoittamalla hakukenttään numeron tai avainsanan.

TOIMITTAJAOHJE OPAS PDF-LASKUJEN LÄHETYKSEEN

TOIMITTAJAOHJE OPAS PDF-LASKUJEN LÄHETYKSEEN TOIITTAJAOHJE OPAS PDF-LASKUJEN LÄHETYKSEEN ARRASKUU 2018 Toimittajat noudattavat toimittajaohjetta. DB Schenker tehostaa toimintoja ja automatisoi laskujen käsittelyä. Laskut maksetaan ajallaan, säästetään

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Copyright 1999-2014 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas käyttäjille Basware.com

Copyright 1999-2014 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas käyttäjille Basware.com Copyright 1999-2014 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas käyttäjille Basware.com 1 Käytön aloittaminen Kuten Basware Supplier Portal, myös Basware.com on verkkopohjainen palvelu. Tämän ansiosta

Lisätiedot

Basware Supplier Portal

Basware Supplier Portal Basware Supplier Portal Pikaohje Toimittajille (Toukokuu 2011) Prosessin yleiskatsaus Basware Supplier Portal on tarkoitettu toimittajaorganisaatioille (joita kutsutaan jäljempänä toimittajiksi). Järjestelmän

Lisätiedot

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje 1 Yleistä Verkkolaskuportaali on internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi lähettää verkkolaskuja Verkkolaskuportaali soveltuu toimittajille, joilla ei ole sopimusta

Lisätiedot

Basware Portal palvelun ohje toimittajille

Basware Portal palvelun ohje toimittajille Basware Portal palvelun ohje toimittajille Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä palveluun. Palvelu on käyttäjälle maksuton. Palvelun osoite: https://portal.basware.com/open/supplier

Lisätiedot

Copyright 1999-2014 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas käyttäjille Basware Portal

Copyright 1999-2014 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas käyttäjille Basware Portal Copyright 1999-2014 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas käyttäjille Basware Portal 1 Käytön aloittaminen Kuten Basware Supplier Portal, myös uusi portaalimme on verkkopohjainen palvelu.

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt Esapekka Kuikka ja Hellevi Lilja, #188765 1 (9) Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt OHJE # 188765 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sisältö 1 Verkkolaskutuspalvelu... 3 2 Verkkolaskutuspalveluun

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

TOIMITTAJAOHJEET PDF-LASKUJEN LÄHETTÄMINEN SYYSKUU Noudattehan näitä ohjeita. Kehitämme KONEella laskutusprosessiamme

TOIMITTAJAOHJEET PDF-LASKUJEN LÄHETTÄMINEN SYYSKUU Noudattehan näitä ohjeita. Kehitämme KONEella laskutusprosessiamme DF-LASKUOHJE TOIMITTAJILLE 1 TOIMITTAJAOHJEET DF-LASKUJEN LÄHETTÄMINEN SYYSKUU 2018 Noudattehan näitä ohjeita Kehitämme ella laskutusprosessiamme Laskut maksuun ajallaan, aikaa ja rahaa säästäen DF-LASKUOHJE

Lisätiedot

Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista

Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista 2011 Toimittajaportaali Kysymyksiä? Missä voin rekisteröityä portaalin käyttäjäksi? Mistä saan uuden salasanan ja kuinka kirjaudun portaaliin?

Lisätiedot

PIC-koodin luominen URF-tietokantaan Participant Portal

PIC-koodin luominen URF-tietokantaan Participant Portal PIC-koodin luominen URF-tietokantaan Participant Portal ECAS-tunnuksen hankkiminen Participant Portal osoite: http://ec.europa.eu/education/participants/portal/ Uudet käyttäjät, joilla ei vielä ole ECAS-tunnuksia:

Lisätiedot

Basware Business Transactions Sender E-mail

Basware Business Transactions Sender E-mail Käyttöopas Basware Business Transactions Sender E-mail Versio 1.5 Basware Corporation Copyright Basware Corporation All rights reserved Käyttöopas 2 (15) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Palvelun käyttöönotto...

Lisätiedot

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali)

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Baswaren toimittajaportaalin avulla toimittajat voivat lähettää laskuja sähköisessä muodossa. Laskun lähettäjän tulee rekisteröityä Baswaren toimittajaportaalipalveluun

Lisätiedot

Käyttöohje Basware Invoice Key-In and PO Flip (Maaliskuu 2017)

Käyttöohje Basware Invoice Key-In and PO Flip (Maaliskuu 2017) Käyttöohje Basware Invoice Key-In and PO Flip (Maaliskuu 2017) Copyright 1999-2016 Basware Corporation. All rights reserved. 1 Käytön aloittaminen Basware Network on verkkopohjainen palvelu. Tarvitset

Lisätiedot

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos TOIMITTAJAPORTAALI Kalajoen kaupunki tarjoaa käyttöönne CGI:n ylläpitämän web-pohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla toimittaja pystyy luomaan ja lähettämään sähköisen laskun vastaanottajalle. Toimittajaportaalin

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus Johdanto Jotta voit käyttää DriveGaten palveluja ja sovelluksia, sinun tulee kirjautua DriveGate-palveluun.

Lisätiedot

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi Ostoreskontra Supplier Portal toimittajaportaali -ohje Sivu 1 / 15 SUPPLIER PORTAL TOIMITTAJAPORTAALI OHJE TOIMITTAJILLE Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Lähetysnumero Sändningsnummer. Muut lavat Övriga lastpallar. Rullakot Postbehållare. Postipussit Postsäckar. Lava Pall

Lähetysnumero Sändningsnummer. Muut lavat Övriga lastpallar. Rullakot Postbehållare. Postipussit Postsäckar. Lava Pall 8800 Jakauma vast.ottajille Fördelning, lukumäärä, antal Y-tunnus 53864-4 FO-nummer Keskipaino/ Genomsnittsvikt/ Mat.nro 504 50-5 000x5 04.6- E 83799 Jakauma vast.ottajille Fördelning, lukumäärä, antal

Lisätiedot

Katalogin luominen Coupan toimittajaportaalissa

Katalogin luominen Coupan toimittajaportaalissa CSP toimittajan luoma katalogi tarkoittaa Coupassa toimittajan tekemää katalogia, joka lähetetään Parmalle Coupan kautta hyväksyttäväksi. Coupan toimittajaportaalin Luettelot -välilehdeltä pääset katalogin

Lisätiedot

OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET

OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET Käyttöohjeen sisältö Tästä käyttöohjeesta löydät seuraavat ohjeet ja tiedot: Salasanan luominen Sovelluksen lataaminen ja kirjautuminen Profiilikuvan asettaminen Muumi-hahmon

Lisätiedot

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 SÄHKÖPOSTITILIN LUONTI Tilin luonti pääkäyttäjän hallintaportaalissa 3 Sähköpostitilin luonti Outlook 2010 ohjelmaan 8 Tämä ohje on lyhennetty versio sähköpostilin Hallintaportaalin

Lisätiedot

Talous. Toimittajaportaali. Käyttöohje v.1.2

Talous. Toimittajaportaali. Käyttöohje v.1.2 Talous Toimittajaportaali Käyttöohje v.1.2 1 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo... 2 2 Johdanto... 3 3 Toimittajaportaalin avaaminen ja sisään kirjautuminen... 3 3.1 Salasana on unohtunut... 5 4 Ostolaskujen

Lisätiedot

OFFICE 365 PIKAOHJE 14.01.2014

OFFICE 365 PIKAOHJE 14.01.2014 OFFICE 365 PIKAOHJE 14.01.2014 SISÄLTÖ 1. O365 AVAAMINEN 3 2. KIRJAUTUMINEN 3 3. SALASANAN VAIHTAMINEN 5 4. SÄHKÖPOSTIN KANSIO RAKENNE 6 5. POISSAOLOVIESTI 7 6. SÄHKÖPOSTIN ALLEKIRJOITUS 8 7. YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Ulkomaan Valvonta OHJE. Sopimusasiakkaan käyttöliittymä

Ulkomaan Valvonta OHJE. Sopimusasiakkaan käyttöliittymä Ulkomaan Valvonta OHJE Sopimusasiakkaan käyttöliittymä Dokumentin versiohistoria Päivä Tekijä Muutoksen kuvaus 1.7.2019 Simo Peho Aloitettu Sisällys 1 Yleistä... 2 2 Kohteen lisääminen valvontaan... 2

Lisätiedot

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Mikä SendIT järjestelmä on? SendIT -järjestelmä on maksuton tapa lähettää kopiotilaukset netin kautta suoraan Kopio Niinin palvelimelle. SendIT - järjestelmään

Lisätiedot

Sonera Talous. Toimittajaportaali. Käyttöohje v.1.0

Sonera Talous. Toimittajaportaali. Käyttöohje v.1.0 Sonera Talous Toimittajaportaali Käyttöohje v.1.0 1 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo... 2 2 Johdanto... 3 3 Toimittajaportaalin avaaminen ja sisään kirjautuminen... 3 3.1 Salasana on unohtunut... 5

Lisätiedot

Esi-LEI-hakemusten rekisteröintiohje NordLEI-verkkoportaalissa

Esi-LEI-hakemusten rekisteröintiohje NordLEI-verkkoportaalissa Esi-LEI-hakemusten rekisteröintiohje NordLEI-verkkoportaalissa Osana NordLEI-verkkoportaalia asiakkaat voivat hakea esi-lei-tunnisteita juridisille yksiköilleen. Lisäksi NordLEI sallii myös niin kutsutun

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

AINA PALVELUPORTAALI

AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI - YLEISINFOA Aina Palveluportaalissa voit hallinnoida matkapuhelinliittymiä: Avata uusia matkapuhelinliittymiä Vaihtaa liittymälle SIM-korttia Vaihtaa liittymälle

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Muistio 1 (7) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

My easyfairs -palvelun käyttö

My easyfairs -palvelun käyttö My easyfairs A palvelun käyttö Page 1 My easyfairs -palvelun käyttö Näytteilleasettajien opas My easyfairs A palvelun käyttö Page 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 LOGON JA OSASTONIMEN LISÄÄMINEN... 5 YRITYSTIETOJEN

Lisätiedot

Pikaopas Min ansökan-palveluun

Pikaopas Min ansökan-palveluun Pikaopas Min ansökan-palveluun ENNEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISTÄ Voit valita kielen aloitussivulla (ruotsi tai suomi) Voidaksesi täyttää hakemuksen, sinun on luotava käyttäjätili (ohjeet sivulla 3). Jos olet

Lisätiedot

Basware Supplier Portal 5.2.2

Basware Supplier Portal 5.2.2 Pikaohje Basware Supplier Portal Toimittajille Basware Corporation Copyright Basware Corporation All rights reserved 2 (14) Tekijänoikeudet Copyright 2010 Basware Oyj Tämän dokumentin tekijänoikeudet omistaa

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

PAYPAL-TILIN LUOMINEN

PAYPAL-TILIN LUOMINEN PAYPAL-TILIN LUOMINEN LYHYT OHJE / YLEISKATSAUS PAYPAL- TILISI EDUT PayPal-tilin perustaminen tarjoaa monia etuja WellStar-liiketoiminnallesi: 4 Lojaalisuusetu Kun toisto-osto maksetaan PayPalilla, asiakkaasi

Lisätiedot

Telia Talous Toimittajaportaali, käyttöohje

Telia Talous Toimittajaportaali, käyttöohje 8.6.2018 1 (24) Telia Talous Toimittajaportaali, käyttöohje Yritystiedot Telia Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus 1475607-9, ALV REK 1475607-9 8.6.2018 2 (24) Sisällysluettelo

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

SoleMOVE lähtevän harjoittelijan ohje

SoleMOVE lähtevän harjoittelijan ohje SoleMOVE lähtevän harjoittelijan ohje 3.12.2013 Kuva: Sanna Waris SoleMOVE lähtevän ERASMUS- harjoittelijan ohje 1 SoleMOVE lähtevän harjoittelijan ohje... 1 1. Kirjautuminen... 3 2. Uuden lähtevän Erasmus-harjoittelijan

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET Danske Bank Trade Finance Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus

Lisätiedot

MICROSOFT OFFICE KOTIKÄYTTÖOHJELMA TILAUSOHJE. Microsoft Office Home Use Program (HUP)

MICROSOFT OFFICE KOTIKÄYTTÖOHJELMA TILAUSOHJE. Microsoft Office Home Use Program (HUP) MICROSOFT OFFICE KOTIKÄYTTÖOHJELMA Microsoft Office Home Use Program (HUP) TILAUSOHJE 1. Siirry Kotikäyttöohjelma-sivustolle Kotikäyttöohjelma-sivuston osoite on https://hup.microsoft.com Valitse sijaintisi

Lisätiedot

Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0

Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0 Orion Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0 SISÄLLYS Liity asiakkaaksi 02 Kirjautuminen 03 Tuotehaku 03 Ostoskori 05 Normaalin tilauksen tekeminen 06 Tilaushistoria 08 Asiakaspalvelu ja yleistä tietoa 09 orio.com

Lisätiedot

PRINTER DRIVER PÄÄKÄYTTÄJÄN OPAS

PRINTER DRIVER PÄÄKÄYTTÄJÄN OPAS PÄÄKÄYTTÄJÄN OPAS OpusCapita pidättää oikeuden muuttaa tuotteen ominaisuuksia ja tätä tuotekuvausta. Uusimmat versiot julkaistaan osoitteessa www.opuscapita.com/terms. 1. TEHTÄVÄKUVAUS Pääkäyttäjällä on

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Ohje 1 (10) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

Toimittajaohje. Opas verkkolaskujen lähetykseen Tammikuu Toimittajat noudattavat toimittajaohjetta.

Toimittajaohje. Opas verkkolaskujen lähetykseen Tammikuu Toimittajat noudattavat toimittajaohjetta. Toimittajaohje Opas verkkolaskujen lähetykseen Tammikuu 2018 Toimittajat noudattavat toimittajaohjetta. Skanska tehostaa toimintoja ja automatisoi laskujen käsittelyä. Laskut maksetaan ajallaan, säästetään

Lisätiedot

VOLVO TYÖASUT, VERKKOPORTAALI TILAUS

VOLVO TYÖASUT, VERKKOPORTAALI TILAUS VOLVO TYÖASUT, VERKKOPORTAALI TILAUS TILAUKSEN TEKEMINEN Ennen kuin alat tilata... sivut 2 6 Tilauksen luominen... sivut 7 22 2015-02-18 ENNEN KUIN ALAT TILATA Tämä verkkopohjainen tilausratkaisu perustuu

Lisätiedot

Uutiskirjetyökalun käyttöohjeet. - Campaign Monitor -

Uutiskirjetyökalun käyttöohjeet. - Campaign Monitor - Uutiskirjetyökalun käyttöohjeet - Campaign Monitor - Tervetuloa käyttämään asiakasviestinnän työkalua Campaign Monitoria Käytössäsi on edistyksellinen ja monipuolinen työkalu, jolla toteutat asiakasviestinnän

Lisätiedot

Tieto Määritelmä ALV-laki 2004 Huomautus

Tieto Määritelmä ALV-laki 2004 Huomautus Tieto ääritelmä ALV-laki 2004 Huomautus P=Pakollinen, =uositellaan käytettäväksi, =ahdollinen, välittyy kaikissa määrityksissä EPI-tiedot Laskuerän / operaattorin tiedot P Erän lähettäjän tunnus Lähettävän

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

Laskun lähettäjän opas. 26.2.2014 v 0.1 Sivu 1 / 23. Laskuportaali

Laskun lähettäjän opas. 26.2.2014 v 0.1 Sivu 1 / 23. Laskuportaali Sivu 1 / 23 Laskun lähettäjän opas Laskuportaali Sisällysluettelo Sivu 2 / 23 1 Portaaliin rekisteröityminen... 3 2 Portaaliin kirjautuminen... 4 3 Etusivu... 5 4 Omien perustietojen muokkaus... 5 5 Hallitse

Lisätiedot

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Tunnusten tilaaminen... 2 Sisäänkirjautuminen... 3 Käyttöliittymä... 4 Ryhmätekstiviestien lähettäminen... 5 Ryhmät... 7 Push-viestien lähettäminen... 12 Mobiilipalvelun

Lisätiedot

Käyttäjien lisääminen ja poistaminen Autodesk Accountissa

Käyttäjien lisääminen ja poistaminen Autodesk Accountissa A R K S Y S T E M S Käyttäjien lisääminen ja poistaminen Autodesk Accountissa Järjestelmänvalvojat, kuten sopimuspäälliköt (Contract Managers) ja ohjelmistokoordinaattorit (Software Coordinators), voivat

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

Turnitin-ohjelma käyttö opettajana Turnitin.comissa

Turnitin-ohjelma käyttö opettajana Turnitin.comissa 1 Turnitin-ohjelma käyttö opettajana Turnitin.comissa Sisällys 1 Turnitin -ohjelman käyttö Turnitin.comissa 2 1 Turnitin käyttötilin luominen 2 2 Kielen vaihtaminen 4 3 Kurssityötilan luominen 4 4 Luokan

Lisätiedot

Huoltajien Daisy. Päivitetty

Huoltajien Daisy. Päivitetty Huoltajien Daisy Päivitetty 30.10.2017 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin

Lisätiedot

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen.

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen. MAKSAMINEN Business Onlinessa on kaksi tapaa laskujen maksamiseen; tavallinen maksaminen ja maksujen luokitteluominaisuuksia sisältävä kansiomaksaminen. On suositeltavaa, että käytät vain jompaakumpaa

Lisätiedot

RAPORTTI. Hylätty huomautuksin. Vaihe 1: Esiehdot [Kriittinen] Vaihe 2: Perusvaatimukset [Kriittinen] Vaihe 3: DTD rakennekuvaus [Pakollinen]

RAPORTTI. Hylätty huomautuksin. Vaihe 1: Esiehdot [Kriittinen] Vaihe 2: Perusvaatimukset [Kriittinen] Vaihe 3: DTD rakennekuvaus [Pakollinen] RAPORTTI Profiili: Finvoice 1.2 FI (2012-03-16) Instanssi: finvoice_example.xml Käyttäjä: Juha Ikävalko Aika: 2012-03-20T12:14:16 Hylätty huomautuksin Instanssi ei läpäissyt 7 testivaihetta. 1C 2C 3M 4R

Lisätiedot

PAROC CALCULUS LASKENTAOHJELMA TIETOKONEELLE ASENNETTAVA VERSIO. Latausohjeet Asennusohjeet

PAROC CALCULUS LASKENTAOHJELMA TIETOKONEELLE ASENNETTAVA VERSIO. Latausohjeet Asennusohjeet PAROC CALCULUS LASKENTAOHJELMA TIETOKONEELLE ASENNETTAVA VERSIO Latausohjeet Asennusohjeet 1 2 Latausohjeet LATAAMISEN VAIHEET 1. Lataaminen vaatii käyttäjäksi rekisteröitymisen (käyttöliittymä vain englanniksi)

Lisätiedot

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja sekä kopioida vanhan

Lisätiedot

Netvisor laskutusliittymä

Netvisor laskutusliittymä Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 2 Laskujen lähetys... 6 2.1 2.2 2.3 3 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Operaattoritunnukset...

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

ALV-yhteenvetoilmoitus

ALV-yhteenvetoilmoitus OHJE 1(5) ALV-yhteenvetoilmoitus n versiossa 7.20 ohjelmaan on lisätty ALV-yhteenvetoilmoitus ja sen korjausilmoitus. Tässä dokumentissa ohjeistamme toiminnon käyttöönottoa. Asetukset Tiedot ALV-yhteenvetoilmoitukseen

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Esittelyssä uusi FedEx-laskusi

Esittelyssä uusi FedEx-laskusi Esittelyssä uusi FedEx-laskusi Tervetuloa tutustumaan uuteen FedEx Express -laskuun. Olemme helpottaneet elämää luomalla uuden laskun, joka voidaan sovittaa erilaisiin liiketoiminnan tarkoituksiin valinnaisten

Lisätiedot

AGA ONLINE SHOP-OHJEET

AGA ONLINE SHOP-OHJEET AGA ONLINE SHOP-OHJEET Tervetuloa käyttämään AGA online shop-verkkokauppaa! Oheisissa ohjeissa kerrotaan verkkokaupan perustoiminnoista. Mikäli verkkokaupan käytöstä tulee kysyttävää, voitte aina olla

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Festo Online Shop käyttöohje. www.festo.fi

Festo Online Shop käyttöohje. www.festo.fi Festo Online Shop käyttöohje www.festo.fi Festo Online Shop käyttöohje Oletko jo tutustunut Festo Online Shopiin? Kannattaa rekisteröityä Online shop käyttäjäksi: Voit tarkistaa hintoja ja toimitusaikoja

Lisätiedot

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta Käyttöohjeet Turvallinen kirjautuminen ExxonMobil-portaaliin Syötä käyttäjätunnuksesi: eu... Syötä salasanasi ************ Valitse login. Klikkaa

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

Käyttöopas. UPS laskutuskeskus

Käyttöopas. UPS laskutuskeskus Käyttöopas UPS laskutuskeskus 2015 United Parcel Service of America, Inc. UPS, UPS-tuotemerkki sekä ruskea väri ovat United Parcel Service of America, Inc:n tavaramerkkejä. Kaikki oikeudet pidätetään.

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Onecapital Invoicer XML API

Onecapital Invoicer XML API 1(8) Onecapital Invoicer XML API Invoicerin XML-rajapinnan avulla voidaan tuoda laskuja Invoiceriin muista järjestelmistä. Rajapinta ottaa vastaan laskun tiedot XML-muodossa, ja palauttaa vastauksena tiedot

Lisätiedot

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu Salon kaupunki Ceepos Mobiilimaksu 2 1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 2. Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksen määritykset... 3 2.1. Sovelluksen lataaminen... 3 2.2. Sovelluksen avaaminen... 4 2.2.1. Käyttäjäksi

Lisätiedot

Transkribuksen pikaopas

Transkribuksen pikaopas Transkribuksen pikaopas Transkribus on alusta, jolla voi puhtaaksikirjoittaa haluamaansa aineistoa ja automaattisesti tunnistaa käsinkirjoitettua tekstiä. Sitä käyttääkseen täytyy rekisteröityä. Tässä

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014 1. Sähköpostiviesti osaamismerkin saapumisesta Kun saat ensimmäisen kerran sähköpostiisi viestin Open Badge -osaamismerkin myöntämisestä, tulee sinun luoda itsellesi tunnukset nk. merkkireppuun osaamismerkin

Lisätiedot

GB-Managerin käyttöopas

GB-Managerin käyttöopas GB-Managerin käyttöopas GolfBuddy GPS-laitteisiin on ladattu valmiiksi tuorein laiteohjelmisto ja ne maailman golfkenttien tiedot, jotka olivat käytettävissä valmistushetkellä. Suorituskyvyn ja tuoteiän

Lisätiedot

Adobe -määrälisensointi

Adobe -määrälisensointi Adobe -määrälisensointi VIP-asiakkaiden hallintakonsolin käyttöopas Value Incentive Plan -ohjelmalle (VIP) Versio 2.5 9..203 Sisältö Mikä on VIP-asiakkaiden hallintakonsoli?... 4 Näin pääset alkuun VIP-ohjelmassa...

Lisätiedot

compass tool - käyttöohje - järjestelmänvalvojille

compass tool - käyttöohje - järjestelmänvalvojille 1 compass tool - käyttöohje - järjestelmänvalvojille 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN...Fehler! Textmarke nicht definiert. KÄYTTÄJÄN REKISTERÖIMINEN...Fehler! Textmarke nicht definiert. OPISKELIJAN KUTSUMINEN LUOMAAN

Lisätiedot

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE 1 REKISTERÖITYMINEN Mene Keksinnöt.fi -sivuston etusivulle. Etusivulla löytyy uusi käyttäjä -laatikko, josta voit liittyä jäseneksi. Linkki ohjaa sinut rekisteröinti

Lisätiedot

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Helpommin Nopeammin Enemmän «Just Click Antalis» Antalis on Europan johtava jakelija: paperit, suurkuvatulostusmateriaalit, pakkausratkaisut. Tutustumalla käyttöoppaaseemme saat lisätietoa

Lisätiedot

TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS. Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki

TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS. Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki Anu Husu 19.4.2016 Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Rekisteröityminen laskun lähettäjän web-sovelluksen käyttäjäksi... 3 3 Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Geni - pikaopas. Kuvalliset pikaohjeet, jotta pääset aloittamaan Geni -sukupuusi rakentamisen.

Geni - pikaopas. Kuvalliset pikaohjeet, jotta pääset aloittamaan Geni -sukupuusi rakentamisen. Geni - pikaopas Kuvalliset pikaohjeet, jotta pääset aloittamaan Geni -sukupuusi rakentamisen. Tarkemmat ohjeet ja käytänteet löytyvät opuksesta GENIOHJE_PÄIVITYS_HEINÄKUU_2016.pdf! Sisällysluettelo Rekisteröityminen

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013 http://www.wordle.net Opiskelijan ohje 1.9.2013 Opiskelijan ohje 2 (9) n käyttöohje tutkinnon suorittajalle Ohjeen sisältö TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan ssa, jonka osoite on /tupa. Jokainen TIEKEn tutkintoa

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot