Telia Talous Toimittajaportaali, käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Telia Talous Toimittajaportaali, käyttöohje"

Transkriptio

1 (24) Telia Talous Toimittajaportaali, käyttöohje Yritystiedot Telia Finland Oyj Teollisuuskatu 15, HELSINKI Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus , ALV REK

2 (24) Sisällysluettelo 1 Toimittajaportaalin avaaminen ja sisään kirjautuminen Salasana unohtunut Ostolaskujen luominen ja lähettäminen toimittajaportaalin kautta (toimittaja-rooli) Laskuja lähettävän B2B-toimittajan perusasetukset Laskuja lähettävän yrityksen logon tallennus Laskuja lähettävän C2B-toimittajan perusasetukset Laskuja lähettävän yrityksen tai henkilön asetusten muuttaminen Laskuja lähettävän yrityksen valinta Kojelauta Uuden laskun luominen Tietojen syöttäminen laskulle, B2B-laskuttaja Tietojen syöttäminen laskulle, C2B-laskuttaja Liitteen lisääminen laskulle Laskun lähettäminen Uuden käyttäjän lisääminen laskuttajayritykseen Käytön lopetus... 24

3 (24) 1 Toimittajaportaalin avaaminen ja sisään kirjautuminen Toimittajaportaalin tuotantoympäristön käyttöliittymä sijaitsee osoitteessa Saman osoitteen kautta kirjaudutaan portaaliin sisään sekä toimittaja- että ostaja-roolissa. Toimittajaportaalin käyttöliittymän kielen voi tarvittaessa vaihtaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi käyttöliittymän oikeassa yläkulmassa olevan Valikko-valinnan kautta, ja painamalla halutun kielen mukaista lippua. Käyttöliittymän osoitteeseen siirryttäessä selaimeen avautuu seuraava kirjautumisikkuna:

4 (24) Käyttäjätunnus ja salasana toimitetaan järjestelmän käyttäjille erillisissä sähköposteissa. Käyttäjätunnuksen sisältävän sähköpostin otsikkona on Tunnuksesi laskutusportaaliin / User credentials to the invoice portal. Käyttäjätunnus = käyttäjän sähköpostiosoite. Salasana = sähköpostiviestissä ilmoitettu salasana (isot ja pienet kirjaimet ovat merkityksellisiä) 1.1 Salasana unohtunut Mikäli toimittajaportaalin salasana on unohtunut, niin paina Salasana unohtunut linkkiä sisäänkirjautumisikkunassa.

5 (24) Tämän jälkeen selaimeen avautuu lomake jossa syötetään resetoitavan käyttäjätilin sähköpostiosoite ja ruudulla näkyvä captcha-tunnus (ao. kuvassa 8374) Tekstivarmennus kenttään. Paina Lähetä uusi salasana painiketta ja järjestelmä lähettää käyttäjälle uuden salasanan sähköpostiin. Prosessi on onnistunut, kun sivun ylälaitaan ilmestyy teksti Pyyntösi suoritettu onnistuneesti

6 (24) Hetken kuluttua käyttäjän sähköpostiin saapuu viesti joka sisältää uuden salasanan. Paina Kirjaudu sisään ja syötä avautuvaan ikkunaan käyttäjtunnuksesi ja sähköpostilla saamasi uusi salasana. Uuden salasanan syötön jälkeen käyttäjä ohjataan vaihtamaan salasana uuteen.kirjoita uusi salasana ja paina Tallenna. Kun salasana on vaihdettu, niin käyttäjä ohjataan järjestelmään sisään ja toimittajaportaalin normaali käyttö voi alkaa.

7 (24) Yrityksen logo = mahdollista liittää ostaja-organisaation logo.jpg tai jpeg muodossa klikkaamalla LOGO-kenttää ja hakemalla haluttu logo käyttäjän omasta kansiosta Yrityksen nimi = palvelun käyttöönottovaiheessa portaalin toimittajan perustama ostajan nimi, ei päivitettävissä Y-tunnus = palvelun käyttöönottovaiheessa portaalin toimittajan perustama ostajan Y-tunnus, ei päivitettävissä OVT-tunnus = Y-tunnuksesta muodostettu OVT-tunnus, mahdollista päivittää OVT:n loppuun tarkenne avaamalla syöttökenttä klikkaamalla lukko auki, ja päivityksen jälkeen sulkemalla kenttä klikkaamalla lukko kiinni Verkkolaskuosoite = ostajan eli laskun vastaanottajan verkkolaskuosoite Yhteyshenkilö = ostajan eli laskun vastaanottajan yhteyshenkilön nimi Verokoodi = ostajan eli laskun vastaanottajan alv-tunnus Katuosoite = ostajan eli laskun vastaanottajan virallinen osoite Postinumero = ostajan eli laskun vastaanottajan virallinen osoite Kaupunki = ostajan eli laskun vastaanottajan virallinen osoite Maa = vetovalikko, ostajan eli laskun vastaanottajan virallinen osoite Postiosoite = ostajan eli laskun vastaanottajan postiosoite Postinumero = ostajan eli laskun vastaanottajan postiosoite Kaupunki = ostajan eli laskun vastaanottajan postiosoite

8 (24) Maa = vetovalikko, ostajan eli laskun vastaanottajan postiosoite Tietojen päivityksen jälkeen tallenna muutokset painamalla Tallenna ja sulje painiketta. 2 Ostolaskujen luominen ja lähettäminen toimittajaportaalin kautta (toimittaja-rooli) Toimittaja, eli laskujen lähettäjä, kirjautuu toimittajaportaaliin niillä käyttäjätunnuksilla jotka ostaja tai ostajan edustaja on uuden laskuttavan yrityksen ja käyttäjän perustamisen yhteydessä luonut. Ostaja toimittaa laskuttajalle laskutuskutsun, eli käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla. 2.1 Laskuja lähettävän B2B-toimittajan perusasetukset Sisäänkirjautumisen jälkeen käyttäjän valittavaksi avautuu Valitse yritys näkymä, eli lista niistä yrityksistä joiden nimissä käyttäjä voi luoda ja lähettää laskuja. Mikäli käyttäjällä on käyttöoikeus useampaan laskuja lähettävään yritykseen, niin oikea laskuttava yritys valitaan listalta klikkaamalla yrityksen nimeä. Laskuttavia yrityksiä voi olla myös vain yksi. Laskuttavan organisaation valinta on mahdollista tehdä myös Valikko Valitse yritys valinnan kautta. Uuden toimittajan kirjautuessa portaaliin sisään ensimmäistä kertaa on käyttäjän määriteltävä laskuttavan yrityksen tiedot. Määrittely tapahtuu laskuttavan organisaation valinnan jälkeen valitsemalla Valikko Asetukset. Avautuvalla Organisaation asetukset -sivulla käyttäjä määrittelee toimittajan/laskuttajan perustiedot, eli tiedot laskuja lähettävästä yrityksestä. Määriteltäviä tietoja käytetään laskun muodostuksessa laskuttavan yrityksen oletustietoina, joten ennen organisaation tietojen tallennusta portaalin käyttäjä ei voi lähettää ensimmäistä laskua.

9 (24) Pakolliset tiedot on merkitty lomakkeelle punaisella tähdellä. Palvelu validoi syöttölomakkeelle täytettävät tiedot syöttämisen yhteydessä, ja kun kaikki pakolliset tiedot on syötetty niin Tallenna ja sulje painike aktivoituu käytettäväksi. Lukko-merkillä varustettujen kenttien päivitys on mahdollista avaamalla kenttä ensin syöttötilaan klikkaamalla lukko auki. Tietojen päivityksen jälkeen kenttä suljetaan klikkaamalla lukko kiinni. Laskuttavan organisaation tietoja on mahdollista myöhemmin päivittää Valikko Asetukset valinnan kautta. 2.2 Laskuja lähettävän yrityksen logon tallennus Logon tallennus ei ole pakollinen, mutta mikäli laskuttava organisaatio haluaa käyttää logoa laskullaan se tulee tallentaa Organisaation asetukset sivulla. Logon tallennus aloitetaan klikkaamalla LOGO ruutua ja sen jälkeen valitsemalla haluttu kuva omalta tietokoneelta oikeasta hakemistosta. Hyväksytyt formaatit logossa käytettävälle kuvalle ovat.jpg ja.jpeg. Portaali vastaa siitä, että logon koko skaalataan laskulle sopivaksi tiedoston latauksen yhteydessä. Tallennus on valmis kun logo näkyy asetukset-ikkunassa oikealla paikalla. Logon voi poistaa painamalla kuvan oikeassa reunassa näkyvää X painiketta.

10 (24) 2.3 Laskuja lähettävän C2B-toimittajan perusasetukset Uuden toimittajan C2B-toimittajan eli yksityishenkilön kirjautuessa portaaliin sisään ensimmäistä kertaa on käyttäjän määriteltävä omat perusasetukset. Määrittely tapahtuu valitsemalla Valikko Asetukset. Avautuvalla Asetukset -sivulla käyttäjä määrittelee laskuja lähettävän henkilön perustiedot. Määriteltäviä tietoja käytetään laskun muodostuksessa laskuttavan henkilön oletustietoina, joten ennen tietojen tallennusta portaalin käyttäjä ei voi lähettää ensimmäistä laskua. Palvelu validoi syöttölomakkeelle täytettävät tiedot syöttämisen yhteydessä, ja kun kaikki pakolliset tiedot on syötetty niin Tallenna ja sulje painike aktivoituu käytettäväksi. Lukko-merkillä varustettujen kenttien päivitys on mahdollista avaamalla kenttä ensin syöttötilaan klikkaamalla lukko auki. Tietojen päivityksen jälkeen kenttä suljetaan klikkaamalla lukko kiinni.

11 (24) 2.4 Laskuja lähettävän yrityksen tai henkilön asetusten muuttaminen Käyttäjä voi milloin tahansa päivittää laskuttavan yrityksen tai henkilön perusasetuksia klikkaamalla käyttöliittymän oikeasta ylälaidasta Valikko painiketta ja valitsemalla Asetukset. Tietojen syöttölomake avautuu päivityksiä varten. 2.5 Laskuja lähettävän yrityksen valinta Mikäli käyttäjällä on oikeus lähettää laskuja useamman eri yrityksen, organisaation tai henkilön nimissä, niin oikean laskuttajan valinta tehdään käyttöliittymän oikeasta yläkulmasta Valikko -> Valitse yritys. Näkymään avautuu luettelo kaikista niistä organisaatioista joihin käyttäjällä on laskutusoikeus. Valitse listalta se yritys, organisaatio tai henkilö, jonka nimissä lasku luodaan. Valitun nimen klikkaamisen jälkeen avautuu kyseisen laskuttajan Kojelauta-näkymä. 2.6 Kojelauta Kojelauta on portaalin päänäkymä jonne voi siirtyä käyttöliittymän oikeasta yläkulmasta Valikko -> Kojelauta. Kojelaudan kautta käyttäjä voi: 1. hakea laskunumerolla tai selata portaalin kautta toimitettuja laskuja 30 päivän ajalta, 2. hakea nimellä tai selata yrityksiä joille käyttäjällä on oikeus lähettää laskuja, sekä 3. aloittaa laskun kirjaaminen valitulle laskun vastaanottajayritykselle. Käyttäjällä on oikeus nähdä myös muiden samaan laskuttavaan yritykseen tai organisaatioon liitettyjen käyttäjien aikaisemmin tekemät laskut Kojelaudan kautta 30 päivän ajan.

12 (24) 2.7 Uuden laskun luominen Laskun luominen voidaan aloittaa usealla eri tavalla: 1. Valitsemalla oikean laskun vastaanottajayrityksen klikkaamalla asiakkaan nimeä Kojelauta-näkymän alaosassa olevalla Yritykset listalla, ja sen jälkeen painamalla Luo lasku painiketta. (tämä vaihtoehto ei ole käytettävissä C2B-laskuttajilla)

13 (24) 2. Avaamalla valmiin laskun klikkaamalla Kojelaudan Laskut listalta oikeaa laskua, ja sen jälkeen avautuvassa laskun esikatseluikkunassa painamalla Käytä laskupohjana painiketta.

14 (24) 3. Klikkaamalla Valikko painiketta palvelun oikeasta yläkulmasta ja valitsemalla Luo lasku

15 (24) 4. Klikkaamalla Luo lasku painiketta Kojelaudan etusivulla

16 (24) 2.8 Tietojen syöttäminen laskulle, B2B-laskuttaja Pakolliset kentät on merkitty laskulomakkeelle punaisella tähdellä. Laskun luominen ei ole mahdollista mikäli pakollisia kenttiä ei ole täytetty, tai syötetty tieto on muodoltaan virheellinen. Näytön yläosassa oleva Luo pdf-lasku painike muuttuu aktiiviseksi vasta kun pakolliset tiedot on annettu. Laskun syöttölomakkeen yläosassa määritellään laskukohtaiset tiedot: Valitse yritys = vetovalikko josta valitaan oikea laskun vastaanottajayritys. Jos valittavia vastaanottajayrityksiä on vain yksi, niin tämä on oletustietona Laskun päiväys = anna päiväys muodossa pp.kk.vvvv tai valitse kalenterista haluttu laskun päiväys. Päiväys voi olla kuluva päivä tai jokin päivä tulevaisuudessa, laskun päiväystä ei voi asettaa menneisyyteen Laskun tyyppi = vetovalikko josta valitaan tilanteen mukaan Lasku tai Hyvityslasku Laskun vastaanottajan kielikoodi = vetovalikko josta valitaan FI tai EN. Otsikkotiedot tuotetaan laskupdf:lle valitun kielikoodin mukaisesti Laskun saajan yhteyshenkilö = laskun vastaanottajan yhteyshenkilön nimi Tilausnumero = laskun vastaanottajan tilausnumero tai sopimusnumero

17 (24) Laskun eräpäivä = anna päiväys muodossa pp.kk.vvvv tai valitse kalenterista haluttu laskun eräpäivä. Päiväys voi olla kuluva päivä tai jokin päivä tulevaisuudessa, laskun eräpäivää ei voi asettaa menneisyyteen Laskun numero = vapaamuotoinen numero joka voidaan syöttää manuaalisesti, tai klikata kentän +- painikkeesta jolloin palvelu generoi sattumanvaraisen numeron laskulle Alkup. laskun numero = pakollinen tieto mikäli laskun tyypiksi on valittu Hyvityslasku, muuten kenttä ei ole käytössä Laskun saajan sähköpostiosoite = laskun vastaanottajan tai laskun tarkastajan sähköpostiosoite Kustannuspaikka = laskukohtainen kustannuspaikkatieto Myyjän viitenumero = laskuttajan viitenumero, viitteemme Valuutta = vetovalikko, oletuksena EUR Maksuviite = laskun maksamisessa käytettävä viitenumero. Viitenumero voidaan luoda automaattisesti laskun numerosta klikkaamalla kentän +-painikkeesta. Vapaa teksti = vapaamuotoinen laskua koskeva infoteksti Laskulomakkeen alaosassa määritellään laskutettavat tuotteet tai palvelut, ja niiden hinnat: Tuote/palvelu = yksilöi laskutettavan asian Toimitettu määrä = laskutettava määrä, HUOM! Hyvityslaskua kirjattaessa toimitettu määrä on merkittävä miinusmerkkiseksi Yksikkö = laskutettava yksikkö, esim. kpl, h, htp, km á-hinta = tuotteen tai palvelun veroton á-hinta Veroton summa = toimitettu määrä * á-hinta, järjestelmä laskee valmiiksi ALV % = vetovalikko josta valitaan oikea arvonlisäverokanta

18 (24) ALV määrä = arvonlisäveron määrä, järjestelmä laskee valmiiksi Yhteensä = laskurivin verollinen summa, järjestelmä laskee valmiiksi Lähde: Uusien tyhjien laskurivien lisääminen tapahtuu Lisää rivi painikkeella. Laskurivin voi poistaa rivin oikealla puolella näkyvällä Roskakori-painikkeella. Laskurivikohtaiset lisätiedot on mahdollista lisätä käyttämällä laskurivin oikealla puolella näkyvää Lehtiöpainiketta. Jos laskuriville on lisätty lisätietoja, niin lehtiön päällä näkyy merkki. Ei lisätietoja: Lisätiedot: Toimituspäivä = laskurivikohtainen tuotteen tai palvelun toimituspäivä Kuvaus = laskurivikohtainen vapaamuotoinen lisätietoteksti Kustannuspaikka = laskurivikohtainen kustannuspaikkatieto Täytä tarvittavat kentät ja paina Lisää rivitiedot painiketta, tai vaihtoehtoisesti Peruuta.

19 (24) Kaikki laskulle syötettävät tiedot tulee olla Finvoice standardin mukaisia. Palvelu validoi syötetyt tiedot ennen kuin laskun lähetys onnistuu. Mikäli jokin syötetyistä tiedoista on virheellisessä muodossa, tai jokin pakollinen tieto puuttuu, niin laskun luominen ei ole mahdollista ja Luo pdf-lasku painike käyttöliittymän yläosassa ei ole aktiivinen. 2.9 Tietojen syöttäminen laskulle, C2B-laskuttaja Laskulomakkeelle syötettävät tiedot ovat samat kuin B2B-laskuttajan laskulomakkeella, mutta poikkeuksena on laskuttajan syntymäaika. Syntymäaika on annettava muodossa ppkkvvvv. Syntymäaika ei ole pakollinen tieto, kenttä jätetään tarvittaessa tyhjäksi. Laskulomakkeen alaosassa määritellään laskutettavat tuotteet tai palvelut, ja niiden hinnat. Poikkeuksena B2B-laskuttajan lomakkeeseen on se, että ALV%-vetovalikosta on mahdollista valita laskurivi ilman arvonlisäveron määrittelyä.

20 (24) 2.10 Liitteen lisääminen laskulle Lasku voi sisältää yhden pdf-liitteen joka tullaan liittämään laskun loppuun ja toimittamaan sellaisenaan laskun vastaanottajalle. pdf-liitteessä voi olla useita sivuja. Liitteen maksimikoko on 2MB. Liite lisätään laskulle tietojen syöttövaiheessa Lisää pdf-liite painikkeella. Muut tiedostomuodot eivät ole sallittuja. Käyttäjä valitsee haluamansa pdf-tiedoston omasta hakemistosta ja painaa Open painiketta. (painikkeen nimi voi vaihdella eri selaimissa). Painikkeen painamisen jälkeen kestää hetken kun pdf-liite ladataan palveluun. Liitteen lataamisen jälkeen laskun syöttölomakkeen alaosaan tulee näkyviin liitteen nimi, ja aikaisempi Lisää pdf-liite painike muuttuu Poista pdf-liite painikkeeksi. Käyttäjä voi vaihtaa liitteen poistamalla ensin aikaisemmin ladatun liitteen, ja lisäämällä sen jälkeen uuden liitteen Laskun lähettäminen Kun kaikki tarvittavat tiedot on syötetty laskulle ja tietojen oikeellisuus on tarkistettu, voi käyttäjä lähettää laskun painamalla Luo PDF-lasku painiketta.

21 (24) Palvelu muodostaa pdf-tiedoston ja avaa sen käyttäjälle esikatselua varten. B2B-laskuttajan laskulomake: C2B-laskuttajan laskulomake:

22 (24) Käyttäjä voi ladata ja halutessaan tulostaa lasku-pdf:n ennen lähettämistä painamalla Lataa tiedosto painiketta, tai käyttäjä voi lähettää laskun vastaanottajalle painamalla Lähetä painiketta. Lähetyksen jälkeen lasku siirtyy CGI:n verkkolaskualustalle prosessoitavaksi ja eteenpäin toimitettavaksi. Onnistuneen lähetyksen kuittauksena käyttäjä saa Lasku on lähetetty ilmoituksen.

23 (24) 2.12 Uuden käyttäjän lisääminen laskuttajayritykseen Toimittaja-roolin käyttäjätunnuksella on mahdollista lisätä uusia saman tason käyttäjiä eli uusia laskuttajia valittuun laskuttavaan yritykseen. Uuden käyttäjän ja uuden käyttäjätunnuksen luominen portaaliin aloitetaan klikkaamalla Valikko painiketta palvelun oikeasta yläkulmasta ja valitsemalla oikea laskuttajayritys Valitse yritys -valinnalla. Mikäli käyttäjällä on oikeus lähettää laskuja useamman yrityksen nimissä, niin valittavien yritysten nimet avautuvat näkymään allekkain. Oikea laskuttajayritys valitaan listalta klikkaamalla halutun yrityksen nimeä, jolloin valitun yrityksen Kojelauta-näkymä avautuu. Valitse Valikko Käyttäjät, jolloin avautuu valitun laskuttajayrityksen Käyttäjähallinta-näkymä. Avautuvassa Käyttäjähallinta näkymässä on mahdollista selata olemassa olevia käyttäjiä Käyttäjätvälilehdellä. Uuden käyttäjän perustaminen tapahtuu Lisää uusi käyttäjä välilehdellä.

24 (24) Uuden käyttäjän perustamista varten kirjaa käyttäjän etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite niille varattuihin kenttiin, ja paina Lisää-painiketta. Uudelle käyttäjälle lähtee käyttäjätunnuksen, salasanan ja portaalin osoitteen sisältämät sähköpostiviestit. Uusi käyttäjä voi kirjautua portaaliin heti saatuaan käyttäjätunnuksen. 3 Käytön lopetus Portaalin käyttö lopetetaan kirjautumalla toimittajaportaalista ulos. Uloskirjautuminen tapahtuu käyttöliittymän oikeasta yläkulmasta Valikko -> Kirjaudu ulos

Talous. Toimittajaportaali. Käyttöohje v.1.2

Talous. Toimittajaportaali. Käyttöohje v.1.2 Talous Toimittajaportaali Käyttöohje v.1.2 1 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo... 2 2 Johdanto... 3 3 Toimittajaportaalin avaaminen ja sisään kirjautuminen... 3 3.1 Salasana on unohtunut... 5 4 Ostolaskujen

Lisätiedot

Sonera Talous. Toimittajaportaali. Käyttöohje v.1.0

Sonera Talous. Toimittajaportaali. Käyttöohje v.1.0 Sonera Talous Toimittajaportaali Käyttöohje v.1.0 1 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo... 2 2 Johdanto... 3 3 Toimittajaportaalin avaaminen ja sisään kirjautuminen... 3 3.1 Salasana on unohtunut... 5

Lisätiedot

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos TOIMITTAJAPORTAALI Kalajoen kaupunki tarjoaa käyttöönne CGI:n ylläpitämän web-pohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla toimittaja pystyy luomaan ja lähettämään sähköisen laskun vastaanottajalle. Toimittajaportaalin

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Basware Portal palvelun ohje toimittajille

Basware Portal palvelun ohje toimittajille Basware Portal palvelun ohje toimittajille Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä palveluun. Palvelu on käyttäjälle maksuton. Palvelun osoite: https://portal.basware.com/open/supplier

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali)

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Baswaren toimittajaportaalin avulla toimittajat voivat lähettää laskuja sähköisessä muodossa. Laskun lähettäjän tulee rekisteröityä Baswaren toimittajaportaalipalveluun

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje 1 Yleistä Verkkolaskuportaali on internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi lähettää verkkolaskuja Verkkolaskuportaali soveltuu toimittajille, joilla ei ole sopimusta

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt Esapekka Kuikka ja Hellevi Lilja, #188765 1 (9) Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt OHJE # 188765 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sisältö 1 Verkkolaskutuspalvelu... 3 2 Verkkolaskutuspalveluun

Lisätiedot

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja sekä kopioida vanhan

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT 1 Sisältö Yleistä... 2 Käyttäjät... 3 Näkymät... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Etusivu -näkymä... 5 Ikonien selitykset...

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi Ostoreskontra Supplier Portal toimittajaportaali -ohje Sivu 1 / 15 SUPPLIER PORTAL TOIMITTAJAPORTAALI OHJE TOIMITTAJILLE Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS. Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki

TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS. Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki Anu Husu 19.4.2016 Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Rekisteröityminen laskun lähettäjän web-sovelluksen käyttäjäksi... 3 3 Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN FKS-Tapahtumat Oy, v2

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN FKS-Tapahtumat Oy, v2 Sisällys Mikä on Eventale?... 1 Miten käytän Eventalea? (kirjautumisohje)... 2 Käyttöohje... 2 Luo kutsu... 3 Miten toimitan kutsun yhdelle nimetylle asiakkaalle?... 3 Kutsun lähettäminen sähköpostilla...

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 1 (13) Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 2 (13) Sisällysluettelo 1 Palveluun rekisteröityminen... 3 1.1 Henkilötiedot...4 1.2 Suomen Pankin tiedonkeruut... 5 1.2.1 Alustava

Lisätiedot

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN EvenTale Oy,

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN EvenTale Oy, Sisällys Mikä on Eventale?... 1 Miten käytän Eventalea?... 2 Tunnuksen luonti... 2 Käyttöohje... 3 Yrityksen taustatiedot... 3 Lisää käyttäjä... 3 Miten toimitan kutsun yhdelle nimetylle asiakkaalle?...

Lisätiedot

Käyttöohje. Aija. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos

Käyttöohje. Aija. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Käyttöohje Aija Helsinki 2.9.2005 Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Sisältö 1. Yleistä...3 2. Järjestelmän toiminnot...4 2.1 Rekisteröityminen...4 2.2 Sisäänkirjautuminen...4

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ

Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ HELMIKUU 2015 Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ Bisnode Finland Oy Kumpulantie 3, 00520 HELSINKI Puh 09-7511 9100 www.bisnode.fi Sisällysluettelo Tervetuloa käyttämään

Lisätiedot

YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ

YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ MAALISKUU 2016 Bisnode-luottotietopalvelu YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ Bisnode Finland Oy Asiakaspalvelu, puh 09 2727 02333, asiakaspalvelu@bisnode.fi www.bisnode.fi 1 Sisällysluettelo Tervetuloa

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.11.2011 Versio 1.0

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.11.2011 Versio 1.0 Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.11.2011 Versio 1.0 1 Sisältö Yleistä...... 2 Käyttäjät...... 3 Näkymät...... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Pääkäyttäjä -näkymä... 5 Luo lasku

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje Datahub-tukipalvelu ServiceNow Käyttöohje Ota Datahub-tukipalvelu käyttöön Ota datahub-tukipalvelu käyttöön osoitteessa: https://support.datahub.fi/fingrid 1. tai siirry tukipalveluun EDIELfi-portaalin

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista, ota yhteyttä

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE 1 ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE ASIAKASRAPORTOINTIIN KIRJAUTUMINEN Saatuanne käyttöoikeudet raportointiin, tapahtumatiedot ovat käytettävissä heti. Raportoinnin tiedot päivittyvät n. vuorokauden viiveellä.

Lisätiedot

Katalogin luominen Coupan toimittajaportaalissa

Katalogin luominen Coupan toimittajaportaalissa CSP toimittajan luoma katalogi tarkoittaa Coupassa toimittajan tekemää katalogia, joka lähetetään Parmalle Coupan kautta hyväksyttäväksi. Coupan toimittajaportaalin Luettelot -välilehdeltä pääset katalogin

Lisätiedot

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p 1 Laskukierros.fi on ilmailijoiden ja ilmailukerhojen sähköinen lentopäiväkirja- ja laskutuspalvelu. Järjestelmän on luonut Pudasjärven Ilmailukerho ry:n jäsen Lasse Haverinen. Palvelun käyttöliittymä

Lisätiedot

Ohjeet Toivasten sukuseuran keskustelufoorumiin kirjautumisesta ja keskusteluiden käymisestä Foorumiin rekisteröityneet käyttäjät pääsevät kirjautumaan foorumille osoitteesta http://toivanen.ning.com Kirjautuminen

Lisätiedot

Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta

Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta Merit Aktivasta voi lähettää maksumuistutuksia sähköpostitse. Tai maksumuistutukset voi tulostaa PDF:ksi ja siitä edelleen paperille ja postittaa itse. Viesti

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Hyvä verkkopalvelumme pääkäyttäjä, Kerromme tässä tiedotteessa ajankohtaisia ja tärkeitä asioita LähiTapiolan yritysten verkkopalveluun kirjautumisesta,

Lisätiedot

Laskun lähettäjän opas. 26.2.2014 v 0.1 Sivu 1 / 23. Laskuportaali

Laskun lähettäjän opas. 26.2.2014 v 0.1 Sivu 1 / 23. Laskuportaali Sivu 1 / 23 Laskun lähettäjän opas Laskuportaali Sisällysluettelo Sivu 2 / 23 1 Portaaliin rekisteröityminen... 3 2 Portaaliin kirjautuminen... 4 3 Etusivu... 5 4 Omien perustietojen muokkaus... 5 5 Hallitse

Lisätiedot

TaikaLaskut. pikaohje

TaikaLaskut. pikaohje TaikaLaskut pikaohje Laskutus Laskut sivulla voi lisätä / muuttaa / käsitellä laskuja. Uusi lasku lisätään Lisää uusi -linkistä. Laskuja voi hakea erilaisilla kriteereillä: Näytä: kaikki, avoimet, lähetetyt,

Lisätiedot

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje Ohje 21.01.2008 0.1 Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta...

Lisätiedot

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE Sisällys Yleistä... 2 2. Organisaation Katso-tunnisteen perustaminen... 2 2.1. Sähköinen henkilöllisyyden varmentaminen... 2 2.2. Henkilöllisyyden varmentaminen palvelupisteessä...

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely

Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely Ominaisuuden käyttöönotto vaatii Visma Nova Verkkolaskut -lisenssin (WEI). Voit ulkoistaa maksuhuomautusten ja perinnän käsittelyn Visma Duetto Oy:n

Lisätiedot

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) 1 (7) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS-raportointipalvelun (Data

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 2 (12) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 5 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan vaihtaminen...

Lisätiedot

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9.

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9. M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet Yleistä Matkustusten hallinta jakaantuu M2- järjestelmässä kolmeen eri ryhmään 1) päivärahamatkustamiseen, 2) kilometrikorvaukseen (jossa on suppea päivärahaosuus)

Lisätiedot

TILITYKSET JA TILAUKSET

TILITYKSET JA TILAUKSET TILITYKSET JA TILAUKSET SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Siirtykää osoitteeseen verkkopalvelu.loomis.fi. Kirjautukaa sisään saamillanne tunnuksilla. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteenne, salasanan olette saaneet

Lisätiedot

Ceepos mobiilimaksaminen

Ceepos mobiilimaksaminen Ceepos mobiilimaksaminen Käyttöohje Versio 1.0 Servica Oy Servica Oy Ceepos mobiilimaksaminen 2 (14) Sisällys 1 Ceepos Mobiilimaksu... 3 2 Sovelluksen määritykset... 3 2.1 Sovelluksen lataaminen... 3 2.2

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

PAROC CALCULUS LASKENTAOHJELMA TIETOKONEELLE ASENNETTAVA VERSIO. Latausohjeet Asennusohjeet

PAROC CALCULUS LASKENTAOHJELMA TIETOKONEELLE ASENNETTAVA VERSIO. Latausohjeet Asennusohjeet PAROC CALCULUS LASKENTAOHJELMA TIETOKONEELLE ASENNETTAVA VERSIO Latausohjeet Asennusohjeet 1 2 Latausohjeet LATAAMISEN VAIHEET 1. Lataaminen vaatii käyttäjäksi rekisteröitymisen (käyttöliittymä vain englanniksi)

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

Apix-palvelun lisäominaisuus. Laskumappi. Pikaohje Versio 3.0

Apix-palvelun lisäominaisuus. Laskumappi. Pikaohje Versio 3.0 Apix-palvelun lisäominaisuus Laskumappi Pikaohje 08.02.2017 Versio 3.0 1 Sisältö Yleistä... 2 Käyttäjät... 3 Näkymät... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Etusivu -näkymä... 5 Ikonien selitykset... 6 Lasku Info

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS TOPIRKKA.FI PORTAALI

OPETTAJAN OPAS TOPIRKKA.FI PORTAALI OPETTAJAN OPAS TOPIRKKA.FI PORTAALI Opettajalla on topirkka.fi -portaalissa seuraavat oikeudet: muuttaa omia kirjautumistietojaan luoda TOP -paikalle käyttäjätunnus tallentaa yrityksen tiedot TOP rekisteriin

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Transkribuksen pikaopas

Transkribuksen pikaopas Transkribuksen pikaopas Transkribus on alusta, jolla voi puhtaaksikirjoittaa haluamaansa aineistoa ja automaattisesti tunnistaa käsinkirjoitettua tekstiä. Sitä käyttääkseen täytyy rekisteröityä. Tässä

Lisätiedot

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti Päivitetty 17.1.2014 JETI pikaohje Ennakkosuunnitelman luonti 1/5 Uuden ennakkosuunnitelman luonti Voit luoda uuden ennakkosuunnitelman kahdella tavalla: 1. Joko luomalla uuden ennakkosuunnitelman tyhjältä

Lisätiedot

Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan

Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.4. (s. 1) Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan Seuraavilla sivuilla opastamme tekemään ilmoittautumisen liiton

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 226.10.2017 2 (11) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 6 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan

Lisätiedot

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Käyttöohjeet Timmi järjestelmään 1 Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Timmi tilavarausjärjestelmään siirtyminen Jyväskylän kaupungin käytössä on Timmi tilavaraus- ja

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta

Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Verkkokauppa 1 Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta ostaminen Sisällys Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta ostaminen... 1 Verkkosivulle

Lisätiedot

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen Wilman huoltajatunnus Huoltajatunnuksen tekeminen onnistuu, kun sinulla on toimiva sähköpostiosoite ja oppilaitoksen lähettämä avainkoodi. Wilman käyttäjätunnusuudistuksen ansiosta molemmilla lapsen huoltajilla

Lisätiedot