LOIMAAN KAUPUNKI ALASTAROHALLI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOIMAAN KAUPUNKI ALASTAROHALLI"

Transkriptio

1 LOIMAAN KAUPUNKI VESIKATTEEN UUSIMINEN Loimijoentie 78 puh Alastaro s-posti:

2 2 (15) Sisällys 1. Rakennushankkeen yhteistiedot Rakennuskohde Tilaaja / Rakennuttaja Suunnittelu ja laskenta-asiakirjat Valvonta Rakennushankkeen luonne ja laajuus Hankkeen urakkamuoto ja maksuperuste Urakkamuoto Pääurakka Maksuperuste Rakennuttajan hankinnat Työn toteutus Työmaan aloituskatselmus Luvat Vastaava työnjohtaja Suunnitelmat ja niiden toimittaminen Rakennustuotteet Mittaukset Rakenneosien mittaukset Työmaajärjestelyt Työturvallisuus Sosiaali- ja varastointitilat Sähkö ja vesi Rakennustyön suorittamista koskevat rajoitukset Työmaataulu Laatu Laatusuunnitelma Urakoitsijan laadunvalvonta Laadunvalvonta Mallit Työmaakirjaukset Välitarkastukset Ympäristö Irrotettavat ainekset ja purkujäte Ongelmajäte Asiakirjat Tarjouspyyntöasiakirjat Urakkasopimusasiakirjat ja niiden pätevyysjärjestys Rakennuttajan määrälaskenta Sopimusasiakirjojen ristiriitaisuudet Urakka-aika Rakennusaika Viivästyminen Vastuuvelvoitteet Takuuaika Urakoitsijan vakuudet Vakuutukset Rakennuttajan vakuudenantovelvollisuus... 11

3 3 (15) 12. Rakennuttajan maksuvelvollisuus Maksuerätaulukko Maksuaika ja viivästyskorko Hintasidonnaisuudet Lisä- ja muutostyöt Valvonta Rakennuttajan organisaatio ja valtuudet Rakennuttajan laadunvalvonta Työmaan hallinto ja toimitukset Urakoitsijan organisaatio ja valtuudet Työvoima Aliurakoitsijoiden käyttäminen ja ketjuttaminen Kulkuluvat Työmaapäiväkirja Työmaakokoukset Tiedottaminen Viranomaistarkastukset Vastaanottomenettely Vastaanottotarkastus Takuutarkastukset Tarkastuskustannukset Erimielisyydet Urakoitsijan valintaperusteet... 15

4 4 (15) 1. Rakennushankkeen yhteistiedot 1.1 Rakennuskohde Alastarohalli Vahvalantie Loimaa 1.2 Tilaaja / Rakennuttaja Loimaan kaupunki Tekninen ja ympäristöpalvelukeskus Rakennuttamispalvelut Loimijoentie Alastaro Rakennuttajan edustaja Harri Laaksonen Rakennuttamisinsinööri Puh harri.laaksonen@loimaa.fi 1.3 Suunnittelu ja laskenta-asiakirjat Suunnittelukilpi Loimijoentie Alastaro Jani Kilpi, RI AMK Puh jani.kilpi@suunnittelukilpi.fi 1.4 Valvonta Tilaajan asettama kohteen valvoja nimetään myöhemmin.

5 5 (15) 2. Rakennushankkeen luonne ja laajuus Korjaushankkeen kohteena on Loimaan Alastarolla sijaitseva vuonna 1986 valmistunut urheiluhallirakennus. Tämä korjaushanke sisältää mm.: rakennuksen olevan kuitusementtikatteen (Varttikate) uusimisen kumibitumikermikatteeksi räystäskourujen ja syöksyputkien uusimisen kattoturvatuotteiden asentamisen Rakennuttaja edellyttää, että urakoitsija on tutustunut kohteeseen paikan päällä ennen tarjouksen antamista. Terveydelle haitalliset aineet Urakka-alueella on todettu olevissa kuitusementtikattolaatoissa asbestia. 3. Hankkeen urakkamuoto ja maksuperuste 3.1 Urakkamuoto Rakennushankkeen urakkamuotona on kokonaisurakka. Urakoitsija toimii kohteen pääurakoitsijana sekä lainsäädännön mukaisena päätoteuttajana. 3.2 Pääurakka Urakkaan kuuluvat työt tehdään asiakirjaluettelossa esitettyjen asiakirjojen laajuudessa. Lisäksi urakassa noudatetaan kaikkia Suomessa voimassa olevia lakeja, asetuksia ja määräyksiä sekä voimassa olevia virallisia määräyksiä, ohjeita ja standardeja, laadittavia laatusuunnitelmia sekä hyvää rakennustapaa. 3.3 Maksuperuste Urakan hinnanmääritys tapahtuu kokonaishintaisena tarjouksessa annetun hinnan perusteella sekä tarjouksessa annetun yksikköhintaluettelon perusteella, ilman indeksisidonnaisuutta. Urakkasumma maksetaan myöhemmin urakkasopimuksessa määritellyn kiinteän maksuerätaulukon mukaisesti. 3.4 Rakennuttajan hankinnat Ei ole. 4. Työn toteutus 4.1 Työmaan aloituskatselmus Ennen korjaustöiden alkamista pidetään työmaalla aloituskatselmus. Katselmukseen osallistuvat rakennuttajan ja urakoitsijan edustajat.

6 6 (15) 4.2 Luvat Katselmuksessa tarkastetaan urakkaan kuulumattomien rakennusosien ja urakka-alueen ympäristön kunto. Katselmuksen yhteydessä työmaa-alue luovutetaan urakoitsijan käyttöön työn toteutusta varten. Töitä kohteella ei saa aloittaa ennen kuin aloituskatselmus on pidetty. Työn suorittaminen vaatii toimenpideluvan. Rakennuttaja hankkii suunnitelmien mukaiseen rakentamiseen tarvittavan julkisivuluvan rakennusvalvontaviranomaisilta ennen urakan aloitusta. Työsuoritukseen liittyvien lupien hankkimisesta huolehtii urakoitsija. Mikäli työn suoritus edellyttää esimerkiksi maa-, katu-, tai muun alueen vuokraamista, vastaa tästä urakoitsija kustannuksellaan, kuten myös tarvittavista liikennejärjestelyistä ilmoituksineen. 4.3 Vastaava työnjohtaja Urakoitsija asettaa rakennushankkeeseen vastaavan työnjohtajan, joka vastaa YSE:n mukaisista päätoteuttajalle määritetyistä työnjohdon velvoitteista (mm. katselmuksien järjestämisestä, tarkastusasiakirjan laatimisesta). 4.4 Suunnitelmat ja niiden toimittaminen Rakennuttaja toimittaa urakoitsijoille työmaatarpeisiin 2 sarjaa kopioita laadituttamistaan piirustuksista ja muista asiakirjoista yhteisesti sovitun aikataulun mukaisesti. Aliurakka- ja hankintatarjouspyyntöihin tarvitsemiensa piirustusten ja muiden asiakirjojen kopiosarjat kustantaa urakoitsija. Tarvittavat piirustusten lisäsarjat voi tilata suunnittelijoilta. 4.5 Rakennustuotteet Rakennuttaja edellyttää, että urakoitsijan käyttämät rakennustuotteet ovat joko Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) nro: 305/2011 (rakennustuoteasetuksen) mukaisesti CE- merkittyjä tai siltä osin kuin tuotteiden ei tarvitse olla CE- merkittyjä, tuotteet ovat lain eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä 2012/954 (tuotehyväksyntälain) ja vastaavan asetuksen mukaisesti varmennettuja. Urakoitsijan tulee varmistaa rakennustuotteen kelpoisuus eli tuotteen CE- merkintä ja kansallinen hyväksyntä ennen tuotteiden tilaamista/käyttämistä/kiinnittämistä rakennuskohteeseen. Mikäli rakennustuote ei täytä edellä mainittuja vaatimuksia, urakoitsija vastaa tuotteen vaihtamisesta aiheutuvista kustannuksista. 5. Mittaukset 5.1 Rakenneosien mittaukset Urakoitsijan tulee suorittaa kohteessa urakkasuorituksen ja valmisosien tekemisen kannalta tarvittavat tarkemittaukset. Urakoitsija vastaa mittojen oikeellisuudesta.

7 7 (15) 6. Työmaajärjestelyt 6.1 Työturvallisuus Työmaajärjestelyt on suunniteltava ja toteutettava siten, että työt voidaan toteuttaa turvallisesti huomioiden kohteen erityispiirteet. Rakennuttaja on laatinut kohteeseen rakennuttajan turvallisuusasiakirja, jota kaikkien työmaalla toimivien on noudatettava. Valvontavastuu työturvallisuudesta on päätoteuttajalla. 6.2 Sosiaali- ja varastointitilat Rakennuttaja järjestää urakoitsijan käyttöön kohteesta WC- ja sosiaalitilan, joka tulee luovuttaa urakan jälkeen tilaajalle vastaavassa kunnossa. Piha-alueella tapahtuvaa varastointia varten sopiva alue tarkennetaan urakkaneuvottelussa ja aloituskatselmuksessa. 6.3 Sähkö ja vesi Rakennuttaja osoittaa sähkön ja veden saantipisteet työalueen lähettyviltä. Sähköstä ja vedestä ei peritä korvausta. 6.4 Rakennustyön suorittamista koskevat rajoitukset Kohteissa sallittu työaika on: o maanantai-perjantai, klo 7:00-20:00, Kiinteistön jätesäiliöihin ei saa laittaa rakennustyöstä tulevia jätteitä. 6.5 Työmaataulu Urakoitsija laadituttaa kohteeseen vähintään A3 kokoisen säänkestävän työmaataulun, joka sijoitetaan rakennuttajan kanssa sovittavaan paikkaan. Työmaataulussa on esitettävä: rakennuttaja ja yhteystiedot rakennnusluvan tunnus työn sisältö pääurakoitsijan ja vastaavan työnjohtajan yhteystiedot suunnittelijat valmistumisajankohta 7. Laatu 7.1 Laatusuunnitelma Urakoitsijan on laadittava kolmen viikon kuluessa urakkasopimuksen allekirjoittamisesta ja ennen työmaan aloitusta työmaata koskeva laatusuunnitelma, jota täydennetään työn edetessä.

8 8 (15) 7.2 Urakoitsijan laadunvalvonta Urakoitsija tarkastaa itse suoritusvelvollisuuteensa kuuluvan työn laadun, sekä korjaa mahdolliset puutteet ja virheet ennen tilaajalle tapahtuvaa luovutusta. Urakoitsijan on valvottava oman ja aliurakoitsijan työnjohdon sekä -tekijöiden osaamista ja työsuoritusta. 7.3 Laadunvalvonta Urakoitsijan on huolehdittava siitä, että kaikki urakkaansa kuuluvat laadunvalvontakokeet, - näytteet ja -tehtävät tulevat tehtyä. 7.4 Mallit Urakoitsijan on huolehdittava, että työmallit ja malliasennukset tehdään työselostuksessa esitetyistä työsuorituksista ja siinä esitettyihin rakenteisiin. Työselostuksen mukaiselle mallikorjaukselle on saatava rakennuttajan hyväksyntä ennen kuin työtä voidaan jatkaa. Mallikorjaukset tehdään samoilla työmenetelmillä ja työvoimalla kuin koko muunkin kohteen korjaus. Hyväksyttyjä mallikorjauksia pidetään yhtenä vertailukohtana työn laatua ja sopimuksen mukaisuutta jatkossa arvosteltaessa. 7.5 Työmaakirjaukset Pääurakoitsijan on pidettävä YSE 75 :n mukaista työmaapäiväkirjaa, tehdyistä työvaiheista, korjatuista alueista ja sääolosuhteista. 7.6 Välitarkastukset Kunkin työvaiheen valmistuttua, ennen kuin se jää seuraavan alle piiloon, urakoitsijan on pyydettävä rakennuttajalta välitarkastus. Välitarkastus kutsutaan koolle hyvissä ajoin ennen seuraavia työvaiheita. Välitarkastuksesta tehdään erillinen muistio, joka liitetään seuraavan työmaakokouksen pöytäkirjan liitteeksi. Mikäli urakoitsija ei ole pyytänyt välitarkastusta, voi rakennuttaja vaatia peittoon jääneet rakenteet paljastettavaksi ja uudelleen korjattavaksi urakoitsijan kustannuksella. 8. Ympäristö 8.1 Irrotettavat ainekset ja purkujäte Purettavat rakennusosat sekä raivaus ja purkujäte poiskuljetuksineen, jätelavoineen ja kaatopaikkamaksuineen kuuluu urakoitsijalle. 8.2 Ongelmajäte Rakennuttaja on teettänyt kartoituksen ongelmajätteistä, asbestista ym. haitta-aineista. Näiden purkutyöt kuuluvat urakkaan kartoitetussa laajuudessa. Haitta-aineiden purkutyö, varastointi, hävittäminen tulee tehdä ko. työsuojelu-, jäte- ja ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti.

9 9 (15) Ongelmajätteet kuten käyttämättä jääneet maalit, liimat, liuottimet ja liuotinpohjaiset massat varastoidaan lukittavaan säilytystilaan. Jätteiden käsittelyssä noudatetaan materiaalivalmistajan kirjallisia ohjeita. Kunkin urakoitsijan purettavaksi osoitetut tai käyttämättä jääneet ongelmajätteet urakoitsijan on toimitettava kustannuksellaan asianmukaisesti käsiteltäväksi. Mikäli kohteesta löytyy muuta ongelmajätettä kuin, mitä asiakirjoissa on mainittu, niin tästä tulee välittömästi informoida rakennuttajaa. 9. Asiakirjat 9.1 Tarjouspyyntöasiakirjat Urakan tarjouspyyntöasiakirjat on lueteltu tarjouspyynnössä. Urakkatarjouksen antajan on tarkistettava, että toimitus vastaa asiakirjaluetteloa ja ilmoitettava mahdollisista puutteista välittömästi rakennuttajalle. Tarjouspyyntöasiakirjojen luovuttaminen kolmannelle osapuolelle muuta kuin aliurakkatarjousten pyytämistä varten on kielletty. 9.2 Urakkasopimusasiakirjat ja niiden pätevyysjärjestys Urakkasopimus laaditaan pienurakkasopimus, pienurakkasopimuslomakkeelle RT Urakassa noudatetaan Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja YSE 1998 (RT ) (viittauksissa on käytetty lyhennettä YSE) tässä urakkaohjelmassa ja urakkasopimuksessa mainituin poikkeuksin. Lisäksi urakassa noudatetaan yleisiä standardeja, työohjeita ja työselostuksia, jotka on osoitettu edellä luetelluissa asiakirjoissa. Urakkasopimukseen liitetään seuraavat asiakirjat: urakkaneuvottelupöytäkirja tämä urakkaohjelma YSE 1998 tarjouspyyntökirje ja tarjouspyynnön jälkeen lähetetyt mahdolliset lisäselvitykset tarjous muutostöiden yksikköhintaluettelo asiakirjaluettelossa mainitut tekniset suunnitelma-asiakirjat Asiakirjojen pätevyysjärjestys on YSE:stä poikkeava. Edellä mainittujen asiakirjojen lisäksi on urakoitsijan noudatettava kaikkia Suomessa voimassa olevia lakeja, asetuksia ja määräyksiä sekä voimassa olevia virallisia määräyksiä, ohjeita ja standardeja, laadittavia laatusuunnitelmia sekä hyvää rakennustapaa. 9.3 Rakennuttajan määrälaskenta Rakennuttaja ei ole tehnyt määrälaskentaa.

10 10 (15) 9.4 Sopimusasiakirjojen ristiriitaisuudet Mikäli urakoitsija huomaa urakkasopimusasiakirjoissa virheellisyyksiä, puutteita tai ristiriitaisuuksia, on hän velvollinen ilmoittamaan tästä rakennuttajalle viipymättä. Sellaiset virheet, puutteet tai ristiriitaisuudet, jotka urakoitsijan mukaan vaikuttavat urakkahintaan ja jotka kohtuudella on havaittavissa urakkasopimusasiakirjoista ennen urakkaneuvotteluja, urakoitsija on velvollinen ilmoittamaan puhevaltansa menettämisen uhalla viimeistään urakkaneuvotteluissa. 10. Urakka-aika 10.1 Rakennusaika Urakka tulee tehdä valmiiksi syyskuun 2019 loppuun mennessä. Tehollista rakennusaikaa työhön varataan 3 kuukautta. Työt katsotaan aloitetuksi, kun työt kohteella aloitetaan ja valmistuneeksi, kun urakkaan kuuluvat työt (YSE:n mukaisesti) on tehty. Urakkasuoritus tulee tehdä yhtäjaksoisesti. Työt kohteella voi aloittaa, kun urakkasopimus on allekirjoitettu, aloituskatselmus on pidetty ja kohteelle on hyväksytty vastaava työnjohtaja. Tuotteiden valmistamisen / tilaamisen voi aloittaa, kun urakkasopimus on allekirjoitettu Viivästyminen Työn valmistumisen viivästyessä urakkasopimuksessa sovitusta valmistumisajankohdasta, tilaajalla on oikeus periä viivästymissakkoa YSE 1998:sta poiketen arvonlisäverottomasta urakkasummasta: rakennusajan osalta kultakin arkipäivältä YSE:stä poiketen 0,2 %/pv, ilman enimmäispäivärajoitetta. 11. Vastuuvelvoitteet 11.1 Takuuaika Urakan takuuajat ovat: Rakennustekniset työt 2 vuotta Vesikattotyöt (vedeneristystyöt ja materiaalit) 10 vuotta (Kattoliiton takuuehtojen mukainen) Materiaaleilta vaaditaan lisäksi rakennuttajan nimiin asetettu takuu seuraavasti: Polttomaalattujen alumiinien sekä valmiiksi pinnoitetut peltien sekä teräsosien pinnoitukset 10 vuotta Takuuajat alkavat siitä päivästä, kun urakka hyväksytään vastaanotetuksi.

11 11 (15) 11.2 Urakoitsijan vakuudet Rakennusaikainen vakuus: YSE 1998 mukaisen pankin tai vakuutuslaitoksen myöntämän omavelkainen vakuus, joka on 10 % arvonlisäverottomasta urakkahinnasta. Takuuajan vakuus: pankin tai vakuutuslaitoksen myöntämä omavelkainen vakuus, joka on YSE 1998 mukaisesti 2 %, laskettuna arvonlisäverottomasta urakkahinnasta. Vakuussitoumuksen on oltava suomenkielinen Vakuutukset Urakoitsijalla tulee olla kaikki urakointiin liittyvät lakisääteiset ja työehtosopimuksen edellyttämät vakuutukset. Jokaisella työmaalla toimivalla urakoitsijalla tulee olla rakennustoiminnan vastuuvakuutus, jonka vakuutusmäärän tulee olla vähintään 0,5 miljoonaa euroa. Urakoitsija esittää rakennuttajalle viimeistään urakkaneuvotteluvaiheessa selvityksen voimassa olevasta vastuuvakuutuksesta. Urakoitsija ottaa rakennustyö- ja asennusvakuutuksen koko urakkasuorituksensa osalta, sisältäen myös palovakuutuksen. Vakuutus tulee ottaa rakennuttajan nimiin ja sen tulee joka hetki vastata vähintään koko rakennushankkeen sen hetkistä täyttä arvoa ja sen tulee olla voimassa siihen asti, kunnes koko rakennustyö on vastaanotettu ja rakennuttaja on ilmoittanut oman vakuutuksensa olevan voimassa. Vakuutuksen tulee olla nimenomaan tätä kohdetta koskeva. Urakoitsijan vakuutusten omavastuu saa olla korkeintaan 0,5 % vakuutusvelvollisen urakoitsijan urakkasummasta Rakennuttajan vakuudenantovelvollisuus Rakennuttaja ei aseta vakuutta. 12. Rakennuttajan maksuvelvollisuus 12.1 Maksuerätaulukko Ensimmäinen maksuerä eli ennakko Ensimmäisen maksuerän (ennakon) suuruus on enintään 50 % rakennusaikaisen vakuuden määrästä. Ensimmäinen maksuerä maksetaan urakoitsijalle, kun urakkasopimus on allekirjoitettu, rakennusajan vakuus on luovutettu rakennuttajalle, urakoitsija on esittänyt rakennuttajalle voimassa olevista vakuutuksista suoritetut maksutositteet ja työt on aloitettu sekä työn aloitukseen liittyvät toimenpiteet hoidettu. Työn aloitukseen liittyvät toimenpiteet: työmaata koskeva laatusuunnitelma toimitettu tilaajalle, työmaata koskeva työturvallisuussuunnitelma toimitettu tilaajalle, työmaata koskeva jätehuolto-ohje toimitettu tilaajalle,

12 12 (15) tulitöiden valvontasuunnitelma toimitettu tilaajalle, asbestipurkutyön ennakkoilmoitus aliurakoitsijat hyväksytetty tilaajalla ja tilaajavastuulain edellyttämät todistukset toimitettu tilaajalle, Toinen maksuerä Toinen maksuerä on enintään 10 % urakkahinnasta ja se maksetaan, kun työt kohteella on aloitettu. Toiseksi viimeinen maksuerä Toiseksi viimeinen maksuerä on 10 % urakkahinnasta ja se maksetaan, kun YSE:n mukainen urakkasuoritus on valmis. Viimeinen maksuerä Viimeinen maksuerä on 10 % urakkahinnasta ja se maksetaan, kun vastaanottotarkastuksessa havaitut virheet ja puutteet on korjattu, urakan taloudellinen loppuselvitys on pidetty Maksuaika ja viivästyskorko Laskut maksetaan 14 vrk kuluessa siitä, kun sopimuksen mukainen työvaihe on todettu tehdyksi ja tilaajan asettama valvoja on todennut laskun maksukelpoiseksi Hintasidonnaisuudet Urakkahinta ei ole sidottu indeksiin Lisä- ja muutostyöt Lisä- ja muutostyöt tulee esittää aina kirjallisena, etukäteen ennen töiden aloittamista, ellei kiireellisessä tapauksessa toisin sovita. Urakoitsija esittää laskelman omakustannushinnan muodostumisesta. Laskelmaan liitetään kaikki tositteet palkoista, materiaaleista ja muista näihin verrattavista seikoista. Yleiskustannuslisänä käytetään 12 %. Yleiskustannuslisä lasketaan muutoksesta aiheutuvien lisäysten ja vähennysten erotukselle. Muutos- ja lisätöiden yhteydessä on esitettävä myös mahdollinen vaikutus urakka-aikaan, puheoikeuden menettämisen uhalla. Muutos- ja lisätöiden vaikutuksista sovitaan kirjallisesti ennen kyseisen työvaiheen aloitusta YSE mukaisesti, mikäli ei tapauskohtaisesti perustellen yhteisesti muuta menettelytapaa sovita. 13. Valvonta 13.1 Rakennuttajan organisaatio ja valtuudet Urakkasopimuksesta ja siihen tehtävistä muutoksista päättää rakennuttajainsinööri. Pienistä ja kiireellisistä muutostöistä voi päättää valvoja. Muutoksen vaikutuksista sovitaan kirjallisesti niin pian kuin mahdollista YSE mukaisesti.

13 13 (15) 13.2 Rakennuttajan laadunvalvonta Rakennuttaja suorittaa laadunvalvontaa YSE mukaisesti. Rakennuttaja vastaa hankkeen turvallisuuskoordinaattorin nimeämisestä. Turvallisuuskoordinaattori vastaa VNa 205/ :ssä tarkoitetuista turvallisuutta ja terveyttä koskevista toimenpiteistä Rakennuttaja asettaa työmaata valvomaan rakennustöiden valvojan. Valvoja nimetään myöhemmin erikseen. Tilaaja asettaa kohteen turvallisuuskoordinaattorin. Turvallisuuskoordinaattorin nimetään myöhemmin erikseen. Rakennuttajan valvonta ei rajoita eikä vähennä urakoitsijan vastuuta 14. Työmaan hallinto ja toimitukset 14.1 Urakoitsijan organisaatio ja valtuudet Pääurakoitsijalla tulee olla työmaalla vastaava työnjohtaja. Vastaava työnjohtaja vaaditaan riittävä kokemus vastaavista töistä. Vastaava työnjohtaja tulee hyväksyttää rakennuttajalla ja viranomaisilla. Urakoitsijalla tulee olla työmaalla tarpeellinen työnjohto. Työnjohdolta vaaditaan riittävä kokemus ja työjohdon tulee olla suomenkielinen. Urakoitsijan on esitettävä tilaajan hyväksyttäväksi aliurakoitsijansa ja -hankkijansa riittävän ajoissa ennen näiden ottamista Työvoima Urakoitsijan on käytettävä kohteessa ammattitaitoista työvoimaa. Pääurakoitsija vastaa siitä, että kaikki työmaalla työskentelevät urakoitsijat ovat saaneet turvallisuusasiakirjan mukaisen perehdytyksen ja noudattavat omalta osaltaan kaikkia työturvallisuusasetuksen määräyksiä ja työehtosopimuksia. Ulkomaalainen aliurakoitsija tai työvoimaa vuokraava yritys on velvollinen ottamaan työntekijöilleen tapaturmavakuutukset, jotka kattavat mahdollisesta työtapaturmasta ja ammattitaudista aiheutuvat vahingot. Suomessa työskentelevillä ulkomaalaisilla on oltava suomalainen eläkevakuutus tai voimassa oleva E101- tai A1-todistus ennen kuin kulkulupa voidaan myöntää. EU:n ulkopuolisilta kansalaisilta edellytetään lisäksi voimassaolevaa työlupaa. Jos aliurakoitsijalla tai työvoimaa vuokraavalla yrityksellä on tilaajan työmaalla palveluksessaan ulkomaalainen työntekijä, on hän velvollinen toimittamaan vastaavalle työnjohtajalle tai muulle tilaajan edustajalle ja tarvittaessa edelleen toimitettavaksi työntekijästä voimassa olevan työntekijän oleskeluluvan sekä muut lakisääteiset selvitykset. Milloin aliurakoitsija tai työvoimaa vuokraava yritys ei ole suomalaisen työmarkkinajärjestön jäsen, eikä sen vuoksi ole jäsenyytensä perusteella sidottu minkään työehtosopimuksen noudattamiseen, sen tulee ilmoittaa mitä toimialansa työehtosopimusta sekä työ- ja sosiaalilainsäädäntöä se noudattaa.

14 14 (15) 14.3 Aliurakoitsijoiden käyttäminen ja ketjuttaminen Tilaajaan sopimussuhteessa oleva urakoitsija voi luovuttaa urakan tai sen osia edelleen toiselle urakoitsijalle aliurakkana. Aliurakan ketjuttaminen tätä pidemmälle ei ole sallittua ilman rakennuttajan hyväksymää erityistä syytä. Kaikki aliurakoitsijat tulee aina hyväksyttää rakennuttajalla. Rakennuttaja vaatii, että ennen kunkin yksittäisen aliurakointisopimuksen solmimista urakoitsija esittää rakennuttajalle tilaajavastuulain mukaiset selvitykset aliurakoitsijasta. Aliurakoitsijan tulee sitoutua yksilöimään ennen työn aloittamista työmaalla työskentelevät palveluksessaan olevat henkilöt. Päätoteuttajan tulee ylläpitää ajantasaista luetteloa myös aliurakoitsijoista ja näiden työntekijöistä työmaalla. Rakennuttajalla on oikeus keskeyttää työt, mikäli urakkasuorituksia on ketjutettu ilman rakennuttajan nimenomaista hyväksyntää. Urakoitsijan tulee purkaa ketjutettu aliurakkasopimus välittömästi ja vastata rikkomuksestaan aiheutuvasta haitasta. Rakennuttaja tiedottaa sopimusrikkomuksesta Rakennusteollisuus RT ry:lle ja Rakentamisen laatu RALA ry:lle. Rakennuttajalla on oikeus periä pääurakoitsijalta sopimussakkoa 0,5 % arvon-lisäverottomasta urakkasummasta kultakin työpäivältä, jonka aikana sopimuksenvastainen aliurakoitsija on työskennellyt työmaalla Kulkuluvat Rakennuttaja edellyttää lakisääteisten kuvallisten henkilötunnisteiden ehdotonta käyttöä työmaalla. Jokaisella työmaalla työskentelevällä on työmaalla liikkuessa oltava näkyvillä henkilön yksilöivä kuvallinen tunniste, jossa on myös veronumero. Pääurakoitsijalla on velvollisuus ja rakennuttajan valvojalla on oikeus poistaa työmaalta henkilöt, jotka ovat siellä ilman asianmukaista tunnistetta Työmaapäiväkirja Pääurakoitsijan on pidettävä päivittäin asianmukaisesti numeroiduin sivuin varustettua työ maapäiväkirjaa, jonka valvoja säännöllisesti kuittaa saaneensa tiedoksi. Urakoitsija kirjaa työmaapäiväkirjaan päivittäin työtä koskevat tiedot ja tapahtumat. Työmaapäiväkirjaan pyydettäessä merkittävä tilaajan, viranomaisen ja kenen tahansa työmaan urakoitsijan, asiantuntijan tai tavarantoimittajan esittämä työmaata koskeva huomautus. Työmaapäiväkirja tehdään kahtena kappaleena, joista toinen jää rakennuttajalle ja toinen urakoitsijalle Työmaakokoukset Työmaakokouksia pidetään noin kolmen viikon välein. ellei toisin yhteisesti sovita Urakoitsijan edustajan on oltava läsnä kokouksissa Tiedottaminen Rakennuttaja hoitaa urakan aikaisen yleistiedottamisen Viranomaistarkastukset Pääurakoitsijan on huolehdittava siitä, että kaikki viranomaistarkastukset tulevat pidetyiksi.

15 15 (15) Tarkastuksista on ennalta ilmoitettava rakennuttajalle, jotta tämän edustaja voi olla läsnä tilaisuudessa. Pääurakoitsijan on pidettävä rakennusvalvontaviranomaisen edellyttämää rakennustyön tarkastusasiakirjaa ja huolehdittava tarkastusasiakirjan kuittauksista jokaisen asiakirjassa mainitun tarkastuksen yhteydessä. 15. Vastaanottomenettely 15.1 Vastaanottotarkastus Vastaanottotarkastus suoritetaan YSE:n mukaisesti Takuutarkastukset Takuutarkastuksien koollekutsuminen sovitaan vastaanottotarkastuksen yhteydessä. Rakennuttajan ja urakoitsijan edustajat suorittavat: varsinaisen takuutarkastuksen, ennen takuuajan umpeutumista Tarkastuskustannukset Kumpikin osapuoli vastaa sopimuksenmukaisten tarkastusten kustannuksista. Mikäli kuitenkin joudutaan pitämään uusintatarkastuksia urakoitsijan suorituksen virheiden vuoksi, niin rakennuttajalla on oikeus veloittaa uusintatarkastuksista aiheutuneet kustannukset uusintatarkastustarpeen aiheuttaneelta urakoitsijalta seuraavasti (alv 0%). ensimmäinen jälkitarkastus: veloituksetta toinen jälkitarkastus: 400 euroa seuraavat jälkitarkastukset: 600 euroa 16. Erimielisyydet Riitaisuudet, joista asianomaiset eivät pääse keskenään sopimukseen, ratkaistaan Varsinais- Suomen käräjäoikeudessa. 17. Urakoitsijan valintaperusteet Rakennuttaja valitsee kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen. Rakennuttaja ei ole velvollinen hyväksymään halvinta tarjousta ja rakennuttajalla on myös oikeus hylätä kaikki tarjoukset. Loimaalla Suunnittelukilpi Jani Kilpi, RI Amk

Harjavallan kaupunki, Tekninen lautakunta Keskustie 5b,29200 Harjavalta. Urakkamuotona on kokonaishintaurakka.

Harjavallan kaupunki, Tekninen lautakunta Keskustie 5b,29200 Harjavalta. Urakkamuotona on kokonaishintaurakka. HARJAVALLAN KAUPUNKI Tekniset palvelut Keskustie 5b Päiväys Dnro 29200 HARJAVALTA 8.7.2013 URAKKAOHJELMA MULLINMÄENTIE,POROLANOJAN SILLAN RAKENTAMINEN 1 TILAAJA JA RAKENNUTTAJA Nimi: Osoite: Harjavallan

Lisätiedot

1 Urakkasopimus YSE 1998 RT Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998.

1 Urakkasopimus YSE 1998 RT Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998. 1 Urakkasopimus YSE 1998 RT 80260 RT 80260 1(5) URAKKASOPIMUS YSE 1998 Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998. Hanke Numero Rakennuskohde Urakkasopimus PÄÄURAKKA 1

Lisätiedot

PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNINEN TOIMI VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS

PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNINEN TOIMI VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS 12.9.2017 Sisällys 2(5) RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 3 SUUNNITTELIJAT... 3 KATSELMUKSET... 3 URAKKAMUOTO JA URAKOITSIJAN VELVOLLISUUDET... 3 TILAAJAN VELVOLLISUUDET... 3 SOPIMUSASIAKIRJAT...

Lisätiedot

Urakkaohjelma. Pvm. 14.11.2014. Projekti nro Projekti 1649V01. Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus. Kittilä VESIJOHTOJEN SANEERAUS

Urakkaohjelma. Pvm. 14.11.2014. Projekti nro Projekti 1649V01. Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus. Kittilä VESIJOHTOJEN SANEERAUS Laatija Rauno Huuki Urakkaohjelma Pvm. 14.11.2014 Sivu 1(9) Projekti nimi, Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus Projekti nro Projekti 1649V01 Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus Kittilä

Lisätiedot

AS OY ROVANIEMEN TUOHITIE 4 Tuohitie 4 96910 Rovaniemi

AS OY ROVANIEMEN TUOHITIE 4 Tuohitie 4 96910 Rovaniemi AS OY ROVANIEMEN TUOHITIE 4 Tuohitie 4 96910 Rovaniemi URAKKAOHJELMA Salaoja- ja sadevesijärjestelmän uusiminen Urakkaohjelma 2 RAKENNUSHANKE Rakennushanke käsittää As Oy Rovaniemen Tuohitie 4. Salaoja-

Lisätiedot

LUONNOS. Ylöjärven kaupunki / Yhdyskuntatekniikka Räikäntie 3 / PL 22 33471 Ylöjärvi

LUONNOS. Ylöjärven kaupunki / Yhdyskuntatekniikka Räikäntie 3 / PL 22 33471 Ylöjärvi toukokuu 1998 1 (11) URAKKASOPIMUS Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 RT 16-10660, LVI 03-10277, Ratu 417-T, KH X4-00241. Hanke No Rakennuskohde 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

LUONNOS RT 80260 URAKKASOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET. toukokuu 1998

LUONNOS RT 80260 URAKKASOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET. toukokuu 1998 toukokuu 1998 1 (10) URAKKASOPIMUS Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 RT 16-10660, LVI 03-10277, Ratu 417-T, KH X4-00241. Hanke No Rakennuskohde 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka PIENET KADUNRAKENNUSKOHTEET 2010/2 URAKKAOHJELMA. Päiväys 20.5.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka PIENET KADUNRAKENNUSKOHTEET 2010/2 URAKKAOHJELMA. Päiväys 20.5. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka PIENET KADUNRAKENNUSKOHTEET 2010/2 URAKKAOHJELMA Päiväys 20.5.2010 P.M. URAKKAOHJELMAN SISÄLLYSLUETTELO URAKKAOHJELMA... 1

Lisätiedot

Asunto Oy Alkutie Alkutie Helsinki

Asunto Oy Alkutie Alkutie Helsinki Asunto Oy Alkutie 29-35 Alkutie 29-35 00660 Helsinki URAKKAOHJELMA Vesikatteen uusinta Alkutie 29-35 Vesikatteen uusinta, urakkaohjelma 2(14) SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 0 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT...

Lisätiedot

PL 21 07171 Pornainen Puh. 0400-415081 E-mail: jukka.pietila@pornainen.fi

PL 21 07171 Pornainen Puh. 0400-415081 E-mail: jukka.pietila@pornainen.fi PORNAISTEN KOULUKESKUKSEN TEKNISET TILAT Vesikaton uusimistyöurakka URAKKAOHJELMA 26.5.2014 0 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT 0.1 Rakennuttaja Kohteen rakennuttaja on Pornaisten kunta Yhdyshenkilö tekninen

Lisätiedot

KIHNIÖN YHTENÄISKOULUN VANHAN OSAN VESIKATON KORJAUS

KIHNIÖN YHTENÄISKOULUN VANHAN OSAN VESIKATON KORJAUS KIHNIÖN YHTENÄISKOULUN VANHAN OSAN VESIKATON KORJAUS URAKKAOHJELMA 22.2.2017 1 Sisällys 0 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT... 4 0.1 Rakennuttaja... 4 0.2 Suunnittelijat... 4 1. RAKENNUSKOHDE... 5 1.1. Rakennuskohde

Lisätiedot

LESTIJÄRVEN KUNTA Keskuskoulun purkutyö Lestijärven kunta

LESTIJÄRVEN KUNTA Keskuskoulun purkutyö Lestijärven kunta 1 LESTIJÄRVEN KUNTA Keskuskoulun purkutyö Lestijärven kunta URAKKAOHJELMA (YSE 1998) Tämä urakkaohjelma koskee: Lestijärven keskuskoulun PURKU-URAKKAA 2 1 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT 2 Tilaaja Lestijärven

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA. Riihipuisto

URAKKAOHJELMA. Riihipuisto URAKKAOHJELMA Urakkaohjelma Sivu 2 / 10 SISÄLLYSLUETTELO: 1. TIEDOT RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1 RAKENNUSKOHDE... 4 1.2 RAKENNUSKOHTEEN LAAJUUS... 4 1.3 RAKENNUTTAJA... 4 1.4 PÄÄSUUNNITTELIJA... 4 2. URAKKAMUOTO...

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA

URAKKAOHJELMA Sivu 1/10 URAKKAOHJELMA 7.10.2015 Rakennuskohde: Pornaisten kunta Mika Waltarin koulu Lähiliikuntapaikka Anttilantie 9 PORNAINEN LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN MAARAKENNUSURAKKA 1 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS URAKKAOHJELMA

MYRSKYLÄN KUNTA TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS URAKKAOHJELMA MYRSKYLÄN KUNTA TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS URAKKAOHJELMA 1 Sisältö MYRSKYLÄN KUNTA... 0 TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS... 0 URAKKAOHJELMA... 0 SISÄLTÖ... 1 0 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT... 3 0.1 RAKENNUTTAJA,

Lisätiedot

Hattulan seurakunnan virastotalon ja seurakuntatalon korjaus vaihe 1 URAKKAOHJELMA

Hattulan seurakunnan virastotalon ja seurakuntatalon korjaus vaihe 1 URAKKAOHJELMA Hattulan seurakunnan virastotalon ja seurakuntatalon korjaus vaihe 1 URAKKAOHJELMA 3.7.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. Tietoja rakennushankkeesta...1 1.1 Rakennuskohde ja -paikka...1 1.2 Rakennuttaja...1 1.3

Lisätiedot

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET.

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET. SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET Hanke Nurmijärven kunnan Klaukkalan ja Lepsämän alueurakka 1.10.2017-30.9.2020. Urakkakohde Urakkakohteina Nurmijärven

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA. Hirvikosken koulu Rakennuksen purku LOIMAAN KAUPUNKI RAKENNUTTAMISPALVELUT

URAKKAOHJELMA. Hirvikosken koulu Rakennuksen purku LOIMAAN KAUPUNKI RAKENNUTTAMISPALVELUT LOIMAAN KAUPUNKI RAKENNUTTAMISPALVELUT Hanke 94308 Rakennuskohde Hirvikosken koulu Rakennuksen purku URAKKAOHJELMA Päiväys 15.10.2015 Laatija Loimaan kaupunki Rakennuttamispalvelut Rakennuttamisinsinööri

Lisätiedot

Hausjärven kunta/ tekninen toimiala Keskustie Oitti. Hanke: Lehtimajojen bitumi vesikatteen uusiminen KOKONAISURAKKA. 1.3.

Hausjärven kunta/ tekninen toimiala Keskustie Oitti. Hanke: Lehtimajojen bitumi vesikatteen uusiminen KOKONAISURAKKA. 1.3. LUONNOS 1.3.2019 Sivu 1/8 Tilaaja: Hausjärven kunta/ tekninen toimiala Keskustie 2-4 12100 Oitti Urakoitsija: Hanke: Lehtimajojen bitumi vesikatteen uusiminen KOKONAISURAKKA Lehtimajojen vesikatteen uusiminen:

Lisätiedot

Sivu 1 / 13 URAKKAOHJELMA URAKKAOHJELMA. KITTILÄN KUNTA Koivukoti Sairaalatie 2 99100 Kittilä

Sivu 1 / 13 URAKKAOHJELMA URAKKAOHJELMA. KITTILÄN KUNTA Koivukoti Sairaalatie 2 99100 Kittilä Sivu 1 / 13 KITTILÄN KUNTA Koivukoti Sairaalatie 2 99100 Kittilä Sivu 2 / 13 01 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT 01.11 Rakennuskohde 01.12 Tilaaja Rakennuskohde sijaitsee Kittilässä. Kittilän Kunta Koivukoti

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN JA NAKKILAN KUNNAN KESÄN PÄÄLLYSTYSTYÖT

HARJAVALLAN KAUPUNGIN JA NAKKILAN KUNNAN KESÄN PÄÄLLYSTYSTYÖT 1/6 URAKKAOHJELMA NAKKILA HARJAVALTA 3.2.2017 HARJAVALLAN KAUPUNGIN JA NAKKILAN KUNNAN KESÄN 2017 2018 PÄÄLLYSTYSTYÖT 1 TILAAJA JA RAKENNUTTAJA Nimi: Harjavallan kaupunki, Tekninen lautakunta Osoite: keskustie

Lisätiedot

Koivikon rivitalo D:n peruskorjaus, KVR URAKKAOHJELMA

Koivikon rivitalo D:n peruskorjaus, KVR URAKKAOHJELMA Koivikon rivitalo D:n peruskorjaus, KVR URAKKAOHJELMA 3.5.2017 2 Sisällysluettelo 1. Rakennushankkeen yhteystiedot... 4 1.1. Rakennuttaja... 4 1.2. Rakennuskohde ja -paikka... 4 1.3. Kiinteistön perustiedot...

Lisätiedot

URAKKASOPIMUSLUONNOS

URAKKASOPIMUSLUONNOS 27.6.2018 Sivu 1/8 Tilaaja Kemijärven Kaupunki / Tekniset palvelut Vapaudenkatu 8 B 98100 Kemijärvi Urakoitsija Rakennuskohde Vesikaton saneeraus Pöyliöjärventie 2-8 98120 Kemijärvi Sivu 2/8 Me allekirjoittaneet

Lisätiedot

Rakennuttajan edustajana ja tilaajana toimii Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus/rakentamispalvelut

Rakennuttajan edustajana ja tilaajana toimii Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus/rakentamispalvelut KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMISKOHTEET 2013 2015 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET JA SOPIMUKSEN KOHDE 1.1 Rakennuttaja 1.2 Tilaaja 1.3 Toimittaja Rakennuttaja on Järvenpään kaupunki Rakennuttajan edustajana ja tilaajana

Lisätiedot

ELÄINTARHAN SKEITTIPUISTON PERUSKORJAUSTYÖ, 3- RAKENNUSVAIHE URAKKAOHJELMA

ELÄINTARHAN SKEITTIPUISTON PERUSKORJAUSTYÖ, 3- RAKENNUSVAIHE URAKKAOHJELMA ELÄINTARHAN SKEITTIPUISTON PERUSKORJAUSTYÖ, 3- RAKENNUSVAIHE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 Rakennuttaja 1.2 Tilaaja 1.3 Rakennuskohde 2 URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN LAAJUUS 2.1

Lisätiedot

Vetelin kunta. Urakkaohjelma Kaskelan vesikattorakenteiden peruskorjaus PÄÄURAKKA. Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita:

Vetelin kunta. Urakkaohjelma Kaskelan vesikattorakenteiden peruskorjaus PÄÄURAKKA. Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: 1 Vetelin kunta Kaskelan vesikattorakenteiden peruskorjaus Urakkaohjelma 4.1.2017 Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: PÄÄURAKKA 2 ESITIEDOT 1.1 Rakennuskohteen nimi ja sijainti Rakennuskohde

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSLAITOS HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKUNTAVIRASTO VIRANOMAISLAITURIEN RAKENNUSTYÖ

HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSLAITOS HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKUNTAVIRASTO VIRANOMAISLAITURIEN RAKENNUSTYÖ HELSINGIN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA HEL 2015-010163 Tekninen yksikkö VHA 18.9.2015 HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSLAITOS HELSINGIN KAUPUNGIN VIRANOMAISLAITURIEN RAKENNUSTYÖ URAKKAOHJELMA 18.9.2015 HELSINGIN

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA (YSE 98)

URAKKAOHJELMA (YSE 98) URAKKAOHJEMA 1 Rakennuskohde Ranuan eläinpuiston piha-alue URAKKAOHJELMA (YSE 98) 21.6.2016 Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: Rakennusurakka (=pääurakka) (Rakennustekniset työt) Laatija: Jari

Lisätiedot

LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN KESKUSTAN KUNNALLISTEKNIIKAN, KATUJEN JA VALAISTUKSEN SANEERAUS URAKKAOHJELMA LUUMÄKI

LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN KESKUSTAN KUNNALLISTEKNIIKAN, KATUJEN JA VALAISTUKSEN SANEERAUS URAKKAOHJELMA LUUMÄKI LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN KESKUSTAN KUNNALLISTEKNIIKAN, KATUJEN JA VALAISTUKSEN SANEERAUS URAKKAOHJELMA 18.12.2018 LUUMÄKI 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 Rakennuskohde Rakennuskohteena on Taavetin keskustassa

Lisätiedot

Keskustien perusparannus. Puumala, Kirkonkylä PUUMALA. Tilaajan edustajat Sopimusasioissa Työsuoritukseen liittyvissä asioissa

Keskustien perusparannus. Puumala, Kirkonkylä PUUMALA. Tilaajan edustajat Sopimusasioissa Työsuoritukseen liittyvissä asioissa Kunnanhallitus 14.8.2017 142 liite nro 1 URAKKASOPIMUS 8.8.2017 1(6) URAKKASOPIMUS Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 RT 16-10660, LVI 03-10277, Ratu 417-T, KH

Lisätiedot

RAKENNUSURAKKASOPIMUS

RAKENNUSURAKKASOPIMUS Kiinteistö Oy Mallisoppari 00100 HELSINKI RAKENNUSURAKKASOPIMUS Hanke Rakennuskohde Urakan kohteena on Vuokra Oy:n omistaman Kiinteistö Oy Mallisopparin (, 00100 Helsinki) pihan kunnostustyöt. Kiinteistö

Lisätiedot

SOPIMUS(luonnos) KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKKA.

SOPIMUS(luonnos) KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKKA. SOPIMUS(luonnos) KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKKA KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKAN SOPIMUS 1.10.2017 1.10.2020 Hanke Nurmijärven kunnan Klaukkalan ja Lepsämän alueurakka 1.10.2017-1.10.2020. Kunnossapitokohde

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA (YSE 98)

URAKKAOHJELMA (YSE 98) Rakennuskohde Ranuan Infran vuokratilat Monkkari ja Ryhmis URAKKAOHJELMA (YSE 98) 30.10.2018 Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: Kokonaisurakka = Pääurakka Sisällysluettelo:...1 0 RAKENNUSHANKKEEN

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA KITTILÄN YLÄASTE Valtatie 9 A 99100 Kittilä

URAKKAOHJELMA KITTILÄN YLÄASTE Valtatie 9 A 99100 Kittilä Sivu 1 / 13 KITTILÄN YLÄASTE Valtatie 9 A 99100 Kittilä Sivu 2 / 13 01 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT 01.11 Rakennuskohde 01.12 Tilaaja Rakennuskohde sijaitsee Kittilässä. Kittilän Yläaste Valtatie 9 A

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA SÄHKÖ-LOGISTIIKKA OSASTOT VESIKATTOJEN SANEERAUS. Ins.tsto Timo Alapere Näsintie 27 06100 PORVOO

URAKKAOHJELMA SÄHKÖ-LOGISTIIKKA OSASTOT VESIKATTOJEN SANEERAUS. Ins.tsto Timo Alapere Näsintie 27 06100 PORVOO ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Urakkaohjelma 24.02,2015 1(18) URAKKAOHJELMA SÄHKÖ-LOGISTIIKKA OSASTOT VESIKATTOJEN SANEERAUS Ins.tsto Timo Alapere Näsintie 27 06100 PORVOO ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Lisätiedot

Pohjos-Suomen Teollisuusopisto Johtamislaboratorio Vellamontie 12 90500 OULU

Pohjos-Suomen Teollisuusopisto Johtamislaboratorio Vellamontie 12 90500 OULU Pohjos-Suomen Teollisuusopisto Johtamislaboratorio Vellamontie 12 90500 OULU URAKKAOHJELMA (YSE 1998) Päiväys 5.03.2010 Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: KOKONAISHINTAURAKKA URAKKAOHJELMAN

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Mirjanpelto URAKKAOHJELMA. Mirjanpelto

Kiinteistö Oy Mirjanpelto URAKKAOHJELMA. Mirjanpelto Kiinteistö Oy Mirjanpelto URAKKAOHJELMA Mirjanpelto rakennus ARKKITEHDIT Oy Tuomisalo & Co Vimpeli 28.6.2018 SISÄLLYSLUETTELO 0 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT... 1 0.1 Rakennuttaja... 1 0.2 Rakennuttaminen

Lisätiedot

LVIA-URAKKA URAKKASOPIMUSLUONNOS. (Jakeluosoite) OULUN KAUPUNKI. XX.X.2015 Sivu 1/8 Projektinumero: ja

LVIA-URAKKA URAKKASOPIMUSLUONNOS. (Jakeluosoite) OULUN KAUPUNKI. XX.X.2015 Sivu 1/8 Projektinumero: ja XX.X.2015 Sivu 1/8 Projektinumero: 601252 ja 601253 Tilaaja: Liikelaitos Oulun Tilakeskus PL 30 90015 OULUN KAUPUNKI Urakoitsija: (Urakoitsijayritys) (Jakeluosoite) Hanke: Monitilatoimistomuutokset 2015-16

Lisätiedot

1 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT RAKENNUSKOHDE URAKKAMUOTO URAKAT JA NIIDEN SISÄLTÖ TYÖN TOTEUTUS JA YHTEISTOIMINTA...

1 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT RAKENNUSKOHDE URAKKAMUOTO URAKAT JA NIIDEN SISÄLTÖ TYÖN TOTEUTUS JA YHTEISTOIMINTA... Urakkaohjelma 6.7.2017 URAKKAOHJELMA VESITORNIN PURKAMINEN Huittisten vesitorni Vesitornintie 32700 Huittinen Tampereella 6.7.2017 DI Tero Ahokangas Wise Group Finland Oy Hämeenkatu 16 A 33200 Tampere

Lisätiedot

Myrskylän kunta 24.01.2012 1119. Päiväkoti Helmi-Tarhan saneeraus ja lisärakennus Urakkaohjelma

Myrskylän kunta 24.01.2012 1119. Päiväkoti Helmi-Tarhan saneeraus ja lisärakennus Urakkaohjelma Päiväkoti Helmi-Tarhan saneeraus ja lisärakennus Urakkaohjelma 24.01.2012 1119 Arkkitehtitoimisto Hovi & Nikki, 48100 KOTKA tel. +358 5 210 3400 posti@edifica.fi Sisältö SISÄLTÖ... 2 0 RAKENNUSHANKKEEN

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA (YSE 1998)

URAKKAOHJELMA (YSE 1998) Rakennuskohde Savonlinnan Vuokratalot Oy Telakkatupa purku-urakka URAKKAOHJELMA (YSE 1998) Päiväys 12.4.2018 Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: PÄÄURAKKA (purku-urakka)... Laatija Petri Teittinen

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA. KOy Kauttuanpuisto, Keskitie 6, PARVEKEREMONTTI

URAKKAOHJELMA. KOy Kauttuanpuisto, Keskitie 6, PARVEKEREMONTTI URAKKAOHJELMA KOy Kauttuanpuisto, Urakkaohjelma Sivu 2 / 10 SISÄLLYSLUETTELO: 1. TIEDOT RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1 RAKENNUSKOHDE... 4 1.2 RAKENNUSKOHTEEN LAAJUUS... 4 1.3 RAKENNUTTAJA... 4 2. URAKKAMUOTO...

Lisätiedot

Tarjouspyyntö rakennusautomaatiosaneeraus

Tarjouspyyntö rakennusautomaatiosaneeraus 1 / 5 3.5.2019 Tilaaja Vaasan Talotoimi Kirkkopuistikko 26A 65101 Vaasa Hanke Länsimetsän koulun rakennusautomaatiosaneeraus Tarjouspyyntö rakennusautomaatiosaneeraus Hanke / toimitusosoite Länsimetsän

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA LAITILAN KAUPUNKI KAUPUNGINTALON VESIKATON SANEERAUS (RU)

URAKKAOHJELMA LAITILAN KAUPUNKI KAUPUNGINTALON VESIKATON SANEERAUS (RU) LIITE 1. URAKKAOHJELMA LAITILAN KAUPUNKI KAUPUNGINTALON VESIKATON SANEERAUS (RU) Keskuskatu 30 23800 LAITILA HANKE 4 / 2017 Urakkaohjelman sisällysluettelo 0 Rakennushankkeen yhteystiedot 0.1 Rakennuttaja

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA Savukosken vanhainkoti Perusparannus JA 11.02.2011 Sivu 2 (10)

URAKKAOHJELMA Savukosken vanhainkoti Perusparannus JA 11.02.2011 Sivu 2 (10) 11.02.2011 Perusparannus JA 11.02.2011 Sivu 2 (10) 1 TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA...4 1.1 Rakennuskohde...4 1.2 Rakennuttaja...4 1.3 käyttäjä...4 1.4 Suunnittelijat...4 2 URAKKAMUOTO...5 2.1 Urakkasuhteet...5

Lisätiedot

Parikkalan vesitornin peruskorjaus

Parikkalan vesitornin peruskorjaus SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA PARIKKALAN KUNTA Parikkalan vesitornin peruskorjaus Urakkaohjelma URAKKALASKENTAA VARTEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P25076 Urakkaohjelma 1 (18) Lomperi Kari Sisällysluettelo

Lisätiedot

ASUINRIVITALON ULKOMAALAUS

ASUINRIVITALON ULKOMAALAUS 1/8 URAKKATARJOUSPYYNTÖ Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien asiakirjojen mukaisesti. Tarjous tehdään alla mainitulla tavalla eriteltynä. Tarjous laaditaan urakkatarjouslomakkeelle.

Lisätiedot

LIITE 1. URAKKAOHJELMA LAITILAN KAUPUNKI KANNUS-RAKENNUKSEN PURKU-URAKKA (RU) Turuntie LAITILA

LIITE 1. URAKKAOHJELMA LAITILAN KAUPUNKI KANNUS-RAKENNUKSEN PURKU-URAKKA (RU) Turuntie LAITILA LIITE 1. URAKKAOHJELMA LAITILAN KAUPUNKI KANNUS-RAKENNUKSEN PURKU-URAKKA (RU) Turuntie 9 23800 LAITILA Urakkaohjelman sisällysluettelo 0 Rakennushankkeen yhteystiedot 0.1 Rakennuttaja 0.2 Rakennuttaminen

Lisätiedot

VASO/Kankaristonrivi. Kuoppamäenkuja Turku. Urakkaohjelma (lämpöpumppujen asentaminen)

VASO/Kankaristonrivi. Kuoppamäenkuja Turku. Urakkaohjelma (lämpöpumppujen asentaminen) VASO/Kankaristonrivi Kuoppamäenkuja 3 20400 Turku Urakkaohjelma (lämpöpumppujen asentaminen) Turku 01.02.2018 URAKKAOHJELMA VASO/KANKARISTONRIVI I ESITIEDOT 1 Urakan kohde VASO / Kankaristonrivi, Kuoppamäenkuja

Lisätiedot

MIKA WALTARIN KOULUN PAALUTUSTYÖT URAKKAOHJELMA

MIKA WALTARIN KOULUN PAALUTUSTYÖT URAKKAOHJELMA PORNAISTEN KUNTA 8.11.2012 1 (13) MIKA WALTARIN KOULUN PAALUTUSTYÖT URAKKAOHJELMA 2.11.2012 osoite puhelin www-osoite Y-tunnus Kirkkotie 176, PL 21 (019) 5294 500 vaihde www.pornainen.fi 0130095-3 07171

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA (YSE 1998)

URAKKAOHJELMA (YSE 1998) Rakennuskohde Tapio Oy Koy Maistraatinportti 4 00240 Helsinki URAKKAOHJELMA (YSE 1998) Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: PÄÄURAKKA (purku, rakennus ja sähköurakka) Laatija: Tilassa Oy Töölönkatu

Lisätiedot

KOKONAISURAKKA URAKKAOHJELMA. Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230 13101 Hämeenlinna. Mustiala Uusi Navetta, Maanrakennustyöt

KOKONAISURAKKA URAKKAOHJELMA. Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230 13101 Hämeenlinna. Mustiala Uusi Navetta, Maanrakennustyöt 11.4.2014 Sivu 1/17 Tilaaja: Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Mustiala Uusi Navetta, Maanrakennustyöt KOKONAISURAKKA Sivu 2/17 SISÄLLYSLUETTELO: 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA...

Lisätiedot

URAKKASOPIMUSLUONNOS. Kiilakiventie 1, 6. krs Urakoitsijakatu 1 90015 OULUN KAUPUNKI 33333 Urakoitsijan paikkakunta

URAKKASOPIMUSLUONNOS. Kiilakiventie 1, 6. krs Urakoitsijakatu 1 90015 OULUN KAUPUNKI 33333 Urakoitsijan paikkakunta LUONNOS 31.3.2011 Sivu 1/9 Tilaaja Urakoitsija Liikelaitos Oulun Tilakeskus Urakoitsija A Kiilakiventie 1, 6. krs Urakoitsijakatu 1 90015 OULUN KAUPUNKI 33333 Urakoitsijan paikkakunta Rakennuskohde Neitsytkorventie

Lisätiedot

KAUHAJOEN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMIALA URHEILUTIEN SILLAN. rakentaminen kokonaisurakkana URAKKAOHJELMA

KAUHAJOEN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMIALA URHEILUTIEN SILLAN. rakentaminen kokonaisurakkana URAKKAOHJELMA KAUHAJOEN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMIALA URHEILUTIEN SILLAN rakentaminen kokonaisurakkana Kauhajoen kaupunki 2 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 Rakennuttaja 4 1.2 Tilaaja 4 1.3 Rakennuskohde

Lisätiedot

KLAUKKALAN JÄÄHALLIN LAAJENNUS JA OSITTAINEN PE- RUSKORJAUS

KLAUKKALAN JÄÄHALLIN LAAJENNUS JA OSITTAINEN PE- RUSKORJAUS KLAUKKALAN JÄÄHALLI LIIKELAITOS KLAUKKALAN JÄÄHALLIN LAAJENNUS JA OSITTAINEN PE- RUSKORJAUS Hankintaohje kylmä- ja iv-konteista Laatinut: S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A NURMIJÄRVEN KUNTA Hankintaohje

Lisätiedot

MIKA WALTARIN KOULUN MAANRAKENNUSTYÖT URAKKAOHJELMA 2.11.2012

MIKA WALTARIN KOULUN MAANRAKENNUSTYÖT URAKKAOHJELMA 2.11.2012 PORNAISTEN KUNTA 8.11.2012 1 (13) MIKA WALTARIN KOULUN MAANRAKENNUSTYÖT URAKKAOHJELMA 2.11.2012 osoite puhelin www-osoite Y-tunnus Kirkkotie 176, PL 21 (019) 5294 500 vaihde www.pornainen.fi 0130095-3

Lisätiedot

Jäteaseman rakentaminen

Jäteaseman rakentaminen Lumijoen kunta Jäteaseman rakentaminen 9.5.2019 Lumijoen kunta 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 Rakennuttaja 1.2 Konsultit ja asiantuntijat 1.3 Rakennuskohde 2. URAKKAMUOTO JA

Lisätiedot

TALIN LIIKUNTAPUISTO TEKONURMIKENTÄN PERUSKORJAUSTYÖ URAKKAOHJELMA

TALIN LIIKUNTAPUISTO TEKONURMIKENTÄN PERUSKORJAUSTYÖ URAKKAOHJELMA TALIN LIIKUNTAPUISTO TEKONURMIKENTÄN PERUSKORJAUSTYÖ URAKKAOHJELMA 12.7.2016 HELSINGIN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 5 1.1 Rakennuttaja 5 1.2 Tilaaja 5 1.3 Rakennuskohde

Lisätiedot

LUONNOS. Pyhäjoen kunta,aatosvainion alueen kunnallistekniikan maanrakennusurakka

LUONNOS. Pyhäjoen kunta,aatosvainion alueen kunnallistekniikan maanrakennusurakka toukokuu 1998 1 (11) URAKKASOPIMUS Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 RT 16-10660, LVI 03-10277, Ratu 417-T, KH X4-00241. Hanke No Rakennuskohde 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

Kihniön terveyskeskuksen, vanhainkodin ja paloaseman vesikatot

Kihniön terveyskeskuksen, vanhainkodin ja paloaseman vesikatot 24.1.2018 Hannu Järvinen Kihniön terveyskeskuksen, vanhainkodin ja paloaseman vesikatot p e r u s k o r j a u s Urakkaohjelma 24.1.2018 2 (17) SISÄLLYSLUETTELO 1 Rakennushankkeen yhteystiedot... 5 1.1

Lisätiedot

Paltamon kunta KONTIOMÄEN MONITOIMITALO MAALÄMPÖ 2019 URAKKAOHJELMA (YSE 1998) Päiväys Laatija Markku Heikkinen

Paltamon kunta KONTIOMÄEN MONITOIMITALO MAALÄMPÖ 2019 URAKKAOHJELMA (YSE 1998) Päiväys Laatija Markku Heikkinen Paltamon kunta KONTIOMÄEN MONITOIMITALO MAALÄMPÖ 2019 URAKKAOHJELMA (YSE 1998) Päiväys 24.1.2019 Laatija Markku Heikkinen Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: PÄÄURAKKA (MAALÄMPÖURAKKA)... URAKKAOHJELMAN

Lisätiedot

RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016

RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 syyskuu 2000 korvaa RT 80209 1 (7) VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 Tämä pöytäkirjalomake ja lomake RT 80275 Virheluettelo liittyvät toisiinsa ja niissä

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Riihipellontie 5 talot A - B - C, 7 talot A - B - C ja 8 talot A - B - C SAARIJÄRVI ULKO-OVIEN JA PARVEKEOVIEN UUSIMISURAKKA

TARJOUSPYYNTÖ. Riihipellontie 5 talot A - B - C, 7 talot A - B - C ja 8 talot A - B - C SAARIJÄRVI ULKO-OVIEN JA PARVEKEOVIEN UUSIMISURAKKA Sivu 1 / 5 TARJOUSPYYNTÖ ULKO-OVIEN JA PARVEKEOVIEN UUSIMISURAKKA Urakassa noudatetaan Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja YSE 1998 RT 16-10660 (viittauksissa on käytetty lyhennettä YSE). Riihipellontie

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA (YSE 1998)

URAKKAOHJELMA (YSE 1998) 1 Rakennuskohde: Hartolan yhtenäiskoulu URAKKAOHJELMA (YSE 1998) 29.3.2016 Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: KOKONAISURAKKA (PÄÄURAKKA) Sisällysluettelo 0 Rakennushankkeen yhteystiedot... 4

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA VANHAN HAUTAUSMAAN HUOLTORAKENNUS

URAKKAOHJELMA VANHAN HAUTAUSMAAN HUOLTORAKENNUS URAKKAOHJELMA VANHAN HAUTAUSMAAN HUOLTORAKENNUS Rauman seurakunta, kiinteistötoimi 30.7.2010 Vanhan hautausmaan huoltorakennus URAKKAOHJELMA SISÄLLYSLUETTELO 1 Tietoja rakennushankkeesta 2 2 Urakkamuoto

Lisätiedot

Nummelanharjun jalkapallokentän korjaaminen

Nummelanharjun jalkapallokentän korjaaminen VIHDIN KUNTA Nummelanharjun jalkapallokentän korjaaminen Urakkaohjelma FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 701-P32057 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Urakkaohjelma 1 (16) Sisällysluettelo 1 Rakennushankkeen

Lisätiedot

LIIKELAITOS KOKKOLAN SATAMA SYVÄSATAMAN RAITEIDEN KUNNOSTUSTYÖ 2014 URAKKAOHJELMA 8.5.2014

LIIKELAITOS KOKKOLAN SATAMA SYVÄSATAMAN RAITEIDEN KUNNOSTUSTYÖ 2014 URAKKAOHJELMA 8.5.2014 LIIKELAITOS KOKKOLAN SATAMA SYVÄSATAMAN RAITEIDEN KUNNOSTUSTYÖ 2014 URAKKAOHJELMA 8.5.2014 0 HANKKEEN YHTEYSTIEDOT 0.1 Rakenuttaja = tilaaja Liikelaitos Kokkolan Satama Kantasatamantie 50 67900 KOKKOLA

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA (YSE 1998)

URAKKAOHJELMA (YSE 1998) Liite 3. Urakkaohjelma Rakennuskohde MÄNTYHARJUN PÄIVÄKOTI URAKKAOHJELMA (YSE 1998) Päiväys 20.06.2012 Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: PÄÄURAKKA (RAKENNUSURAKKA) PUTKIURAKKA ILMANVAIHTOURAKKA

Lisätiedot

Saneerauskohde on Nakkilan yhteiskoulu. Rakennuspaikan osoite on Porintie 13, Nakkila.

Saneerauskohde on Nakkilan yhteiskoulu. Rakennuspaikan osoite on Porintie 13, Nakkila. 1 URAKKAOHJELMA Rakennusosasto 5.6.2014 NAKKILAN YHTEISKOULUN JÄTEVESIVIEMÄREIDEN SANEERAUKSET 2014 0 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT 0.1 Rakennuttaja Nakkilan kunta, Tekninen lautakunta Porintie 11 29250

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA. Sotkamon kunta, tekninen toimiala SOTAKAMON KUNTA VUOKATIN ALUEEN VESIJOHDOT, MAARAKENNUSTYÖT

URAKKAOHJELMA. Sotkamon kunta, tekninen toimiala SOTAKAMON KUNTA VUOKATIN ALUEEN VESIJOHDOT, MAARAKENNUSTYÖT URAKKAOHJELMA Sotkamon kunta, tekninen toimiala SOTAKAMON KUNTA VUOKATIN ALUEEN VESIJOHDOT, MAARAKENNUSTYÖT Päiväys 30.8.2018 URAKKAOHJELMA URAKKAOHJELMAN SISÄLLYSLUETTELO SOTAKAMON KUNTA... 1 VUOKATIN

Lisätiedot

Paineviemärin saneeraus ja varavesijohdon rakentaminen URAKKAOHJELMA

Paineviemärin saneeraus ja varavesijohdon rakentaminen URAKKAOHJELMA Paineviemärin saneeraus ja varavesijohdon rakentaminen URAKKAOHJELMA 12.3.2018 2 SISÄLTÖ 1 TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 Tilaaja 4 1.2 Rakennuskohde 4 1.3 Tutustuminen rakennuspaikkaan 4 2 URAKKAMUOTO

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA. As Oy Mäkärä Yläpohjakorjaus Hakamaankuja 1 02120 Espoo. Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: KOKONAISURAKKA...

URAKKAOHJELMA. As Oy Mäkärä Yläpohjakorjaus Hakamaankuja 1 02120 Espoo. Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: KOKONAISURAKKA... As Oy Mäkärä Yläpohjakorjaus Hakamaankuja 1 02120 Espoo URAKKAOHJELMA Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: KOKONAISURAKKA... Päiväys: 23.2.2011 Laatija: Sami Koskela URAKKAOHJELMAN SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017

8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017 Sivu 1 Tuusulan kunta 8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017 URAKKASOPIMUS LUONNOS Sivu 2 Rakennuttaja Tilaaja Tuusulan kunta Tekninen toimi Urakoitsija Kohde 8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS-

Lisätiedot

Siuntion kunta / Tekninen toimisto Krouvintie 1 02580 SIUNTIO

Siuntion kunta / Tekninen toimisto Krouvintie 1 02580 SIUNTIO Siuntion kunta / Tekninen toiisto Krouvintie 1 02580 SIUNTIO Störsvikintien Mt 11240, kevyen liikenteen väylän rakentainen välillä Kantatie 51 Saunanieentie, Siuntio URAKKAOHJELMA I SISÄLLYSLUETTELO: 1.TIETOJA

Lisätiedot

RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ PUITEJÄRJESTELYN URAKKAOHJELMA

RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ PUITEJÄRJESTELYN URAKKAOHJELMA RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ PUITEJÄRJESTELYN URAKKAOHJELMA Tampere 15.8.2012 Työ 63309EA SISÄLLYSLUETTELO 1 (16) 1. RAKENNUSKOHTEET... 4 1.1 Rakennuskohteet... 4 1.2 Tutustuminen rakennuspaikkaan...

Lisätiedot

RIVITALON VESIKATON JA PIHA-ALUEIDEN PERUSKORJAUKSEN URAKKATARJOUSPYYNTÖ. Kiinteistö Oy Suonenjoen Vuokratalot. Riikka Oinonen, toimitusjohtaja

RIVITALON VESIKATON JA PIHA-ALUEIDEN PERUSKORJAUKSEN URAKKATARJOUSPYYNTÖ. Kiinteistö Oy Suonenjoen Vuokratalot. Riikka Oinonen, toimitusjohtaja Sivu 1 / 3 RIVITALON VESIKATON JA PIHA-ALUEIDEN PERUSKORJAUKSEN Tilaaja Tilaajan edustaja Rakennuttaja Rakennuttajan edustaja ja valvoja Pääurakan sisältö Kiinteistö Oy PL 13, Keskuskatu 3 77601 Suonenjoki

Lisätiedot

JUHATEK URAKKAOHJELMA YSE Ranua Yläkoulun putkikorjaus /12. Tunnistetiedot Ranuan kunta. Rakennuskohde Ranuan yläkoulun putkikorjaus

JUHATEK URAKKAOHJELMA YSE Ranua Yläkoulun putkikorjaus /12. Tunnistetiedot Ranuan kunta. Rakennuskohde Ranuan yläkoulun putkikorjaus Ranua Yläkoulun putkikorjaus 28.4.2014 1/12 Tunnistetiedot Ranuan kunta Rakennuskohde Ranuan yläkoulun putkikorjaus URAKKAOHJELMA YSE 1998 Päiväys 28.4.2014 Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita:

Lisätiedot

VIMPELINLAAKSON KEHITTÄMISLIIKELAITOS KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU TAITO 2 UIMA-ALLASTILAN MUUTOS ÄLYSALIKSI

VIMPELINLAAKSON KEHITTÄMISLIIKELAITOS KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU TAITO 2 UIMA-ALLASTILAN MUUTOS ÄLYSALIKSI Tunnistetiedot Rakennuskohde VIMPELINLAAKSON KEHITTÄMISLIIKELAITOS KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU TAITO 2 UIMA-ALLASTILAN MUUTOS ÄLYSALIKSI URAKKAOHJELMA (YSE 1998) Päiväys 04.04.2016 Tämä urakkaohjelma koskee

Lisätiedot

RAKLI suosittelee jäsenilleen voimakkaampia toimia talousrikollisuuden

RAKLI suosittelee jäsenilleen voimakkaampia toimia talousrikollisuuden RAKLI suosittelee jäsenilleen voimakkaampia toimia talousrikollisuuden torjumiseksi Harmaan talouden kokonaismääräksi on arvioitu 6,9 prosenttia bruttokansantuotteesta ja sen arvioidaan aiheuttavan vuosittain

Lisätiedot

YLÄ-SAVON ELÄINSAIRAALA HINGUNNIEMI, KIURUVESI

YLÄ-SAVON ELÄINSAIRAALA HINGUNNIEMI, KIURUVESI URAKKAOHJELMA YLÄ-SAVON ELÄINSAIRAALA HINGUNNIEMI, KIURUVESI 2014-02-28 1 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT 1.1 Rakennushanke 1.2 Kohde Hanke käsittää Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän Hingunniemen klinikan muutoksen

Lisätiedot

Piipsjärven koulu OULAINEN U R A K K A O H J E L M A 28.5.2013

Piipsjärven koulu OULAINEN U R A K K A O H J E L M A 28.5.2013 Piipsjärven koulu OULAINEN U R A K K A O H J E L M A 28.5.2013 KVR-URAKKA Piipsjärven koulu, Oulainen KVR-urakkaohjelma 2 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT 0.2 Rakennuttaja 0.3 Rakennuttaminen ja valvonta

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA. Isonkylän koulu, Laihia. Julkisivukorjaus

URAKKAOHJELMA. Isonkylän koulu, Laihia. Julkisivukorjaus 1 URAKKAOHJELMA Isonkylän koulu, Laihia Julkisivukorjaus 31.3.2017 Sisällys Rakennushankkeen yleistiedot... 4 1.1 Rakennuskohde... 4 1.2 Rakennuttaja... 4 1.3 Käyttäjä... 4 1.4 Rakennuskohteen esittely...

Lisätiedot

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä. Länsi-Pohjan keskussairaala Potilasosastot. Hoitajakutsujärjestelmät URAKKAOHJELMA

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä. Länsi-Pohjan keskussairaala Potilasosastot. Hoitajakutsujärjestelmät URAKKAOHJELMA Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri Tekninen osasto Kauppakatu 25 94100 Kemi Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Länsi-Pohjan keskussairaala Potilasosastot Hoitajakutsujärjestelmät URAKKAOHJELMA 12.10.2016

Lisätiedot

ULVILAN YHTEISKOULU. keskuskeittiön laajennus

ULVILAN YHTEISKOULU. keskuskeittiön laajennus Ulvilan kaupunki 19.1.2016 Tekninen osasto tel 02 6774 511, fax 02 6774 798 PL 77, 28401 ULVILA Urakkaohjelma s. 1 ( 14 ) ULVILAN YHTEISKOULU keskuskeittiön laajennus URAKKAOHJELMA Ulvila 2016 UK/ js asiakirjan

Lisätiedot

Voltin esikoulurakennus

Voltin esikoulurakennus KVR-URAKKAOHJELMA Voltin koulun esikoulurakennus 1. TIETOJA RAKENNUSKOHTEESTA 1.1 Rakennuskohde Laatu ja tarkoitus Nimi Osoite Voltin esikoulurakennus Voltin Eskari Knuuttilanraitti 308, 62310 Voltti Rakennuskohteen

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA LAITILAN KAUPUNKI KAUKOLANKODIN ASTIANPESULINJASTOTILAN SANEERAUS (RU)

URAKKAOHJELMA LAITILAN KAUPUNKI KAUKOLANKODIN ASTIANPESULINJASTOTILAN SANEERAUS (RU) URAKKAOHJELMA LAITILAN KAUPUNKI KAUKOLANKODIN ASTIANPESULINJASTOTILAN SANEERAUS (RU) Kaukolantie 30 23800 LAITILA HANKE 3 / 2017 Urakkaohjelman sisällysluettelo 0 Rakennushankkeen yhteystiedot 0.1 Rakennuttaja

Lisätiedot

Espoon Asunnot Oy / Espoonkruunu

Espoon Asunnot Oy / Espoonkruunu Espoon Asunnot Oy / Espoonkruunu Espoon kaupungin 100 % omistama yhtiö Suomen toiseksi suurin kunnallinen vuokrataloyhtiö Kiinteistöjä 275 kpl Asuntoja 14.400 Asukkaita n. 32.000 Espoon Asunnot Oy / Espoonkruunu

Lisätiedot

Laihian katuvalojen valaisimien vaihtourakka 2015 URAKKAOHJELMA 9.3.2015

Laihian katuvalojen valaisimien vaihtourakka 2015 URAKKAOHJELMA 9.3.2015 Laihian kunta LAIHIAN KATUVALOJEN VALAISIMIEN VAIHTOURAKKA 2015 1(10) Laihian katuvalojen valaisimien vaihtourakka 2015 9.3.2015 Laihian kunta LAIHIAN KATUVALOJEN VALAISIMIEN VAIHTOURAKKA 2015 2(10) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

SIUNTION KUNTA. Kaava-alue: Palonummi 2. Palonummenkaari (plv. 0-120) ja Palonummenmäki URAKKAOHJELMA

SIUNTION KUNTA. Kaava-alue: Palonummi 2. Palonummenkaari (plv. 0-120) ja Palonummenmäki URAKKAOHJELMA SIUNTION KUNTA Kaava-alue: Palonummi 2 Palonummenkaari (plv. 0-120) ja Palonummenmäki URAKKAOHJELMA URAKKAOHJELMA 1 (16) Sisällysluettelo 1 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT... 1 1.1 Rakennuttaja... 1 1.2

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA 6.2.2015. Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: HIEKAN POISTO 2015 (pääurakka) ...

URAKKAOHJELMA 6.2.2015. Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: HIEKAN POISTO 2015 (pääurakka) ... URAKKAOHJELMA 6.2.2015 Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: HIEKAN POISTO 2015 (pääurakka)... Laatija Tekniset- ja ympäristöpalvelut, Liedon kunta URAKKAOHJELMAN SISÄLLYSLUETTELO URAKKAOHJELMA...

Lisätiedot

KAIKKI KOULUT, LUKITUS JA KULUNVALVONTA HANKE URAKKAOHJELMA

KAIKKI KOULUT, LUKITUS JA KULUNVALVONTA HANKE URAKKAOHJELMA KAIKKI KOULUT, LUKITUS JA KULUNVALVONTA HANKE 890047 0 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT 1 0.1 TILAAJA 1 0.2 KÄYTTÄJÄ 1 0.3 VALVOJAT 1 1 RAKENNUSKOHDE 2 1.1 KOHTEEN NIMI 2 1.2 RAKENNUSKOHTEET JA -SIJAINNIT

Lisätiedot

NURMES-TALON PERUSKORJAUS

NURMES-TALON PERUSKORJAUS Nurmeksen kaupunki Kaupunkirakennepalvelut Tilapalvelut NURMES-TALON PERUSKORJAUS URAKKAOHJELMA 16.5.2019 Tämä urakkaohjelma koskee seuraavaa urakkaa: - Purku-urakka erillisurakkana SISÄLLYSLUETTELO 0.

Lisätiedot

Urakkaohjelma

Urakkaohjelma Urakkaohjelma 16.12.2016 1 Huittisten kaupunki HUITTISTEN TERVEYSKESKUKSEN LÄMMÖNSIIRTIMEN VAIHTO JA LÄMMITYSVERKOSTON TASAPAINOTUS URAKKAOHJELMA Urakkaohjelma 16.12.2016 2 Sisällysluettelo 0 Rakennushankkeen

Lisätiedot

NURMES-TALON PERUSKORJAUS

NURMES-TALON PERUSKORJAUS Nurmeksen kaupunki Kaupunkirakennepalvelut Tilapalvelut NURMES-TALON PERUSKORJAUS URAKKAOHJELMA 16.5.2019 Tämä urakkaohjelma koskee seuraavaa urakkaa: - Maanrakennusurakka (MRU) SISÄLLYSLUETTELO 0. RAKENNUSHANKKEEN

Lisätiedot

Julkisivukorjaukset ja piharakenteiden muutokset Petäjikönkatu 12

Julkisivukorjaukset ja piharakenteiden muutokset Petäjikönkatu 12 Parikkalan kunta Julkisivukorjaukset ja piharakenteiden muutokset Petäjikönkatu 12 URAKKAOHJELMA Tämä urakkaohjelma koskee seuraavaa urakkaa: PÄÄURAKKA (RAKENNUSURAKKA) SISÄLLYSLUETTELO 0 RAKENNUSHANKKEEN

Lisätiedot

Työselostus ja laatuvaatimukset. Staran pienlouhintatyöt ajalla HEL

Työselostus ja laatuvaatimukset. Staran pienlouhintatyöt ajalla HEL Työselostus ja laatuvaatimukset Staran pienlouhintatyöt ajalla 1.1. 31.12.2017 HEL 2016-011768 TYÖSELOSTUS JA 2(5) 1. TYÖN SUORITUS Urakka käsittää kallion porauksen ja irrotuksen. Porattaessa on käytettävä

Lisätiedot

As Oy Mäkärä Hakamaankuja 1 02120 Espoo URAKKAOHJELMA. Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: KOKONAISURAKKA...

As Oy Mäkärä Hakamaankuja 1 02120 Espoo URAKKAOHJELMA. Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: KOKONAISURAKKA... Uudenmaan Urakkaohjelma 1 (14) As Oy Mäkärä Hakamaankuja 1 02120 Espoo URAKKAOHJELMA Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: KOKONAISURAKKA... Päiväys: 18.5.2009 Laatija: Sami Koskela Uudenmaan Urakkaohjelma

Lisätiedot

Urakkaohjelma, liikuntasalin lattiarakenteiden purku

Urakkaohjelma, liikuntasalin lattiarakenteiden purku / Akaan kaupunki Sontulantie 6 37800 Akaa Tampereella Timo Raiski, DI Sitowise Oy Y-tunnus 2335445-0 Sähköposti etunimi.sukunimi@sitowise.com www.sitowise.com 1/14 Sisällys 1 Rakennushankkeen yhteystiedot...

Lisätiedot

HURTTALAN LIIKUNTATILA MAALÄMMÖN RAKENTAMINEN VANHANKIRKONTIE 43 13720 Parola U R A K K A O H J E L M A

HURTTALAN LIIKUNTATILA MAALÄMMÖN RAKENTAMINEN VANHANKIRKONTIE 43 13720 Parola U R A K K A O H J E L M A HURTTALAN LIIKUNTATILA MAALÄMMÖN RAKENTAMINEN VANHANKIRKONTIE 43 13720 Parola U R A K K A O H J E L M A 27.5.2016 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIETOJA RAKENNUSKOHTEESTA 4 2 URAKKAMUOTO 5 2.1 YLEISTÄ 5 2.2 URAKKASUHTEET

Lisätiedot

RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016

RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 syyskuu 2000 korvaa RT 80209 1 (8) VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 Tämä pöytäkirjalomake ja lomake RT 80275 Virheluettelo liittyvät toisiinsa ja niissä

Lisätiedot