Vammaishuollon palvelujärjestelmä hanke Väliraportti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vammaishuollon palvelujärjestelmä hanke Väliraportti 1.8. 31.12.2006"

Transkriptio

1 Vammaishuollon palvelujärjestelmä hanke Väliraportti Projektipäällikkö Maria Laine

2 Sisällys Johdanto 1. Projektin tavoitteet ajalle Osatavoitteiden toteutuminen 6 3. Arviointi..11

3 Johdanto Vammaishuollon palvelujärjestelmä hanke on Kankaanpään, Honkajoen, Jämijärven ja Karvian yhteinen kehittämishanke ajalla Hankkeen kunnissa on vahvistettu olevan yhteensä asukasta. Hanketta hallinnoi Kankaanpään kaupunki. Hankkeelle on asetettu neljä päätavoitetta, joiden mukaisesti kehittymisprosessi etenee. Tavoitteet ovat vammaishuollon palvelujärjestelmän luominen, palveluohjausmallin luominen, erityisosaamisen lisääminen ja seudullisen vammaispoliittisen strategian valmistelu. Projektipäällikkö Maria Laine aloitti tehtävässään ja asetti osatavoitteet syksylle, joiden toteutumista väliraportissa on tarkoitus tarkastella.

4 1. Projektin tavoitteet ajalle VAMMAISHUOLLON PALVELUJÄRJESTELMÄ -HANKE SYKSY 2006 Hankkeen käynnistyminen Vammaishuollon tilannekatsaus Hankkeesta tiedottaminen Yhteistyön aloittaminen verkostoituminen Kehittämistarpeen selvitys kunnilta, asiakkailta ja työntekijöiltä Koulutuksien suunnitteleminen Ja järjestäminen Projektipäällikkö aloitti tehtävässään Tutustuminen materiaaliin ja kirjallisuuteen sekä kuntien vammaispalveluihin ja asiakastilanteeseen Hankkeen esite, lehtiartikkelit, seminaarit, yhdistysten kokoukset, perusturvalautakunnat Paikalliset yhteistyökumppanit ja eri hallintokunnat sekä muut vammaispalveluhankkeet Suomessa Kuntakierroksilla kartoitettu kuntien omia tavoitteita ja hankkeen etenemistä Asiakkaille ja kotipalvelutyöntekijöille postitettujen kyselyiden pohjalta toiminnan kehittäminen Tukiviittomakoulutus, järjestetty yht. 3 kertaa syksyn aikana Autismikoulutuspäivä Kevään koulutuksien suunnittelu 1.1 Tiedottaminen Hankkeen näkyvyys Hankkeesta tiedotetaan paikallisissa lehdissä. Kuntien sosiaalitoimistoihin, yhdistyksille ja muille yhteistyökumppaneille lähetetään hankekuvaus yhteystietoineen. Hankkeesta tehdään esite, joita annetaan hankkeen kuntiin jaettaviksi. Esitteitä toimitetaan mm. Kankaanpään kaupungin palvelupisteelle, KASEVA:n (Kankaanpään seudun vammaisjärjestöt) toimistolle, kuntien sosiaalitoimistoihin sekä vammaishuollon asiakkaille ja työntekijöille. Projektipäällikkö käy kertomassa hankkeesta Projektipäällikkö esittäytyy kuntien sosiaalilautakunnille ja kertoo samalla hankkeesta. Kankaanpään seudun vammaisjärjestöön; KASEVA:n ollaan yhteydessä ja esitellään hanketta. Projektipäällikkö osallistuu lääninhallituksen kuulemistilaisuuteen Säkylässä. Hanke esitellään myös Pohjois-Satakunnan sosiaalijohtajien kokouksessa.

5 Projektipäällikkö on tiiviissä yhteistyössä kuntien vammaishuollon työntekijöiden kanssa ja käy keskustelemassa hankkeen etenemisestä tietyin väliajoin. 1.2 Vammaishuollon tilannekatsaus Kuntien vammaispalveluihin ja asiakastilanteeseen tutustuminen Projektipäällikkö käy hankkeen alkuvaiheessa jokaisessa kunnassa keskustelemassa vammaishuollon työntekijöiden kanssa vammaishuollon tilanteesta, hankkeen tavoitteista ja kehittämisajatuksista. Projektipäällikkö kokoaa tietoa vammaishuollon palveluiden käyttäjämääristä ja asiakkaiden ikäjakaumasta. Kuntien palveluntarjoajista tehdään koontia. Vammaishuoltoon liittyviin julkaisuihin tutustuminen Projektipäällikkö tutustuu uusimpiin julkaisuihin vammaishuoltoa koskien, mm. sosiaali- ja terveysministeriön selvityksiin vammaislakien uudistamisesta ja julkaisuihin vammaispolitiikasta sekä aiheesta tehtyihin tutkimustuloksiin. Kankaanpään kaupungin vammaishuollon toimintamalliin sekä muihin tarpeellisiin hanketta koskeviin asiakirjoihin projektipäällikkö tutustuu heti hankkeen alkuvaiheessa. 1.3 Kehittämistarpeiden selvitys Kuntien tarpeiden kartoitus ja tavoitteet hankkeelle Projektipäällikkö käy hankkeen alkuvaiheessa läpi vammaishuollon tilanteen kuntien työntekijöiden kanssa. Silloin kartoitetaan vammaishuollon kehittämistarpeet ja laaditaan kunnille omia tavoitteita, joihin hankkeen avulla pyritään vastaamaan. Tavoitteita seurataan hankkeen ajan ja muutetaan niitä tarpeen vaatiessa. Vammaishuollon asiakkaiden tarpeiden, ideoiden ja kehittämisehdotusten kartoitus Syksyn ja alkutalven aikana pyritään lähettämään kyselylomake vammaishuollon asiakkaille. Kyselylomakkeen tarkoituksena on selvittää asiakkaiden kehittämisajatuksia ja tarpeita palveluiden suhteen. Loppuvuoden aikana kuntien vammaishuollon asiakkaille järjestetään myös mahdollisuus tavata projektipäällikkö ja keskustella hankkeesta, tarpeista ja

6 kehittämisehdotuksista. Asiakkaiden toivotaan ottavan osaa kehittämisprosessiin tuomalla ajatuksiaan esille. Työntekijöiden osaamisen ja koulutustarpeen selvitys Vammaishuollon työntekijöille laaditaan myös hankkeen alkuvaiheessa kyselylomake, jossa osaamista ja koulutustarvetta pyritään selvittämään. Myös heidän kehittämisajatuksiaan ja mahdollisia ideoitaan halutaan kuulla. Projektipäällikkö suunnittelee alustavasti koulutusta ja ottaa yhteyttä asiantuntijakouluttajiin. Koulutusta järjestetään Lähipalveluiden kartoitus Selvitys kuntien palveluntarjoajista Projektipäällikkö selvittää Kankaanpään, Honkajoen, Jämijärven ja Karvian kuntien ja lisäksi muiden lähikuntien palvelut, joita hankkeessa voisi hyödyntää mahdollisimman laajaalaisesti. Projektipäällikkö pyrkii luomaan seudulle yhteistyöverkostoa eri toimijoiden kanssa. Samalla projektipäällikkö alkaa laatia alueellista palveluketju-mallia, johon kaikki palvelut listataan. Tiedustelut Lähialueen palveluntarjoajille projektipäällikkö tekee tiedusteluja mahdollisista palveluista ja toiminnoista, joita seudulle pyritään saamaan. Tavoitteena on saada seudulle lähipalveluita. 1.5 Hankkeen tilanneselvitys Ohjausryhmän kokoontumiset Hankkeen ohjausryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran Projektipäällikkö laatii ohjausryhmän kokouksiin esityslistat, toimii sihteerinä sekä tekee kokouksista muistiot. Ensimmäisessä ohjausryhmässä projektipäällikkö esittelee hankkeen tavoitteita ja kertoo mitkä ovat toteutuneet hankkeen alkuvaiheessa. Projektipäällikkö selventää myös omaa tehtävänkuvaansa ja kertoo ehdotuksen, miten jatkossa tullaan etenemään.

7 Kirjanpito Projektipäällikkö laatii hankkeen taloudesta selvitystä ja tekee lääninhallitukseen hakemuksen maksatusta varten. Hakemus lähetetään alkuvuodesta Projektipäällikkö kirjaa asiakkaiden yhteydenotot ja laatii niistä taulukon. Väliraportti Projektipäällikkö laatii hankkeen väliraportin, jossa tavoitteiden toteutumista ja aikataulua seurataan. Suunnitellaan tulevaa vuotta ja laaditaan tavoitteet sekä aikataulu. Tarpeelliset raportoinnit projektipäällikkö laatii ja lähettää lääninhallitukseen. 2. Osatavoitteiden toteutuminen 2.1 Tiedottaminen Hankkeen alkuvaiheessa projekti pyrittiin käynnistämään tiedottamisen avulla. Paikallislehdissä on ollut syksyn aikana kirjoituksia hankkeeseen liittyen. Hankkeen esite saatiin laadittua ja sitä on syksyn aikana jaettu monissa tilaisuuksissa ja kokouksissa. Myös postitse on esitteitä lähetetty, mikäli asiakkaat ovat kaivanneet lisätietoa. Projektipäällikkö on esitellyt hanketta syksyn aikana monissa eri tilaisuuksissa, seminaareissa ja kokouksissa. Erilaisissa tilaisuuksissa on syntynyt hyviä keskusteluita seudun vammaispalveluista. Projektipäällikkö on käynyt syksyn aikana Kankaanpään ja Karvian perusturvalautakunnissa ja mm. Pohjois-Satakunnan sosiaalijohtajien kokouksessa kertomassa hankkeesta. Samalla on keskusteltu tavoitteista ja odotuksista hankkeen suhteen. Syksyn aikana hanketta on esitelty myös seudun yhdistyksille. Kankaanpään Kuntoutuskeskuksella Kankaanpään seudun vammaisjärjestöjen suunnittelemassa tilaisuudessa projektipäällikkö esitteli hankkeen ja yhdistyksillä oli mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tämän lisäksi yhdistykset ovat kutsuneet tarkemmin kertomaan hankkeesta yhdistyksien kokouksiin. Pohjois-Satakunnan Vammaisneuvosto kutsui myös projektipäällikön esittelemään hanketta Kansainvälistä vammaistenpäivää vietettiin Kankaanpään Kuntoutuskeskuksessa, jossa myös hanke pikaisesti esiteltiin.

8 2.2 Vammaishuollon tilannekatsaus Kuntien vammaispalveluihin ja asiakastilanteeseen tutustuminen Syksyn aikana projektipäällikkö on vieraillut jokaisessa hankekunnassa useaan otteeseen ja hankkeen tavoitteista sekä odotuksista on keskusteltu sosiaalitoimen vammaishuollon edustajien kanssa. Samalla on hahmottunut kuntien palvelutarjonta ja mahdolliset puutteet tai epäkohdat, joihin vammaishuollon hankkeen kautta toivotaan parannusta. Asiakastilanteeseen tutustuminen tapahtui pääosin kyselyä toteutettaessa, jonka myötä oli mahdollista saada konkreettista tietoa itse asiakkailta. Vammaishuoltoon liittyvä materiaali Hankkeen alkuvaiheessa projektipäällikön tehtävänä oli tutustua uusimpiin julkaisuihin koskien vammaislakien uudistamista, vammaispolitiikkaa sekä aiheeseen liittyviä tutkimuksia. Kankaanpään kaupungin vammaishuollon toimintamalli on toiminut osiltaan työvälineenä hanketta käynnistäessä. Syksyn aikana myös vammaispoliittista ohjelmaa varten on pyritty hankkimaan alustavaa materiaalia ja tietoa erityisesti aiemmin tehdyistä seudullisista ohjelmista. 2.3 Kehittämistarpeiden selvitys Kuntien tarpeiden kartoitus ja tavoitteet hankkeelle Projektipäällikkö kiersi jokaisessa hankekunnassa keskustelemassa kuntien tavoitteista ja odotuksista hankkeen suhteen. Keskusteluiden pohjalta sosiaalitoimen työntekijöiden näkökulmasta keskeisimmät teemat: - Kuntiin omia palveluita vammaishuoltoon - Seudullisten toimintaohjeiden yhtenäistäminen - Yhteiset käytännöt ja lomakkeet - Kuljetuspalvelu, reittiliikenne? - Vaikeavammaisuuden määrittely - Tulkkipalvelut, kilpailuttaminen? - Viriketoiminnan kehittäminen Vammaishuollon asiakkaiden tarpeiden, ideoiden ja kehittämisehdotusten kartoitus Asiakkaiden kehittämistarpeita ja toiveita on hankkeen aikana tärkeää kuulla. Sen selvittämiseksi projektipäällikkö laati kyselylomakkeen, johon asiakkailla on mahdollisuus

9 kirjata kannanottonsa. Kyselyssä selvitettiin myös tyytyväisyyttä palveluihin ja sitä, kuinka paljon palveluista tietää tällä hetkellä. Viikolla 42. lähetettiin yhteensä 412 kyselylomaketta ja palautuskuoret Kankaanpään asiakkaille sekä Honkajoelle, Jämijärvelle ja Karviaan vammaishuollon vastaaville työntekijöille eteenpäin lähetettäviksi. Kyselyjä palautui yhteensä 142 kappaletta, joten vastausprosentti kyselyssä on 35 %. Kyselyyn asiakkailla oli mahdollisuus laittaa halutessaan yhteystietonsa, jotta heihin voi ottaa yhteyttä. Hyvin moni kyselyyn vastannut olikin laittanut yhteystietonsa, joten heille kaikille projektipäällikkö soitti. Puheluiden aikana käytiin läpi kyselylomaketta ja asiakkaalla oli mahdollisuus tarkentaa vastauksiaan sekä saada lisätietoa hankkeesta. Hyvin moni kyselyyn vastannut henkilö oli todennut, ettei ole riittävästi tietoa vammaishuollon palveluista. Asiakkaille, jotka toivoivat lisätietoa, lähetettiin vammaishuollon palveluista tai hankkeesta lisämateriaalia. Syksyn aikana on myös eri tilaisuuksissa pyritty tiedottamaan palveluista. Ohessa kaavio asiakkaiden oma näkemys, kuinka he kokevat tuntevansa vammaishuollon palvelut. Kaaviosta tulee selkeästi esille tarve palveluista tiedottamiselle. Myös kyselyssä tärkeimmäksi nousi ohjauksen, neuvonnan ja palveluista tiedottamisen tarve. Palveluiden tunteminen / kaikki kunnat 16 % 27 % 8 % 3 % 14 % Erittäin hyvin Hyvin Kohtalaisesti Huonosti 32 % Erittäin huonosti Jättänyt vastaamatta Kyselyiden keskeisimmät teemat asiakkaiden näkökulmasta: - Lisää tietoa, neuvontaa ja ohjausta vammaishuollon palveluista - Lisää vapaa-ajan toimintoja, ystäväpalvelu - Yhtenäisyyttä kuljetuspalveluihin seudulla - Asumispalveluiden kehittäminen - Yhdenmukaisuutta kuntien käytäntöihin - Työ- ja päivätoiminnan lisääminen

10 Asiakkailla on ollut myös mahdollisuus tavata projektipäällikköä. Honkajoella ja Karviassa oli järjestettynä erikseen tilaisuus asiakastapaamisille. Tästä ilmoitettiin paikallisessa lehdessä. Näille tapaamisille ei kuitenkaan tullut asiakkaita. Kankaanpäässä asuvilla on koko ajan ollut mahdollisuus tavata ja keskustella hankkeesta ja kehittämisehdotuksista projektipäällikön kanssa. Pääasiassa yhteydenotot ovat tulleet puhelimitse. Työntekijöiden osaamisen ja koulutustarpeen selvitys Hankkeen yksi päätavoitteista on erityisosaamisen lisääminen seudulla koulutusten avulla. Vammaishuollossa toimiville työntekijöille laadittiin kyselylomake, joka Kankaanpäässä annettiin täytettäväksi kaikille henkilökohtaisille avustajille. Honkajoella, Jämijärvellä ja Karviassa kysely suunnattiin kotipalveluhenkilöstölle, joista oli tarkoitus saada valikoitua vammaishuollon asioista kiinnostuneita työntekijöitä. Kyselyn avulla pyrittiin selvittämään osaamista ja koulutustarvetta. Kyselyjen pohjalta rakentui alustava koulutusohjelma seudun työntekijöille, jonka mukaan koulutuksia pyritään järjestämään. Koulutuksia järjestetään koko hankkeen ajan, joten koulutustarpeetkin varmasti tarkentuvat koko ajan. Koulutukset Koulutusten aikana käsitellään ainakin seuraavia aihealueita: - Ergonomia - Kommunikointi - Kuntoutus - Palveluohjaus - Vammaisuus - Vammaispalvelut Koulutuksiin osallistuvat vammaishuollon työntekijät ja myös muut tahot teeman mukaan. Hankkeen ensimmäisistä koulutuksista on tiedotettu vammaishuollon, kotipalvelun, erityispäivähoidon ja erityiskoulun työntekijöille. Syksyn 2006 aikana toteutuneet seudun työntekijöille suunnatut koulutukset: Autismikoulutus Kankaanpään kuntoutuskeskuksessa. Koulutus sisälsi tietoa autismista ja muista neurologisista sairauksista, varhaiskuntoutuksesta ja opetuksesta. Koulutukseen osallistui seudulta yhteensä 10 työntekijää Tukiviittomakoulutus Kankaanpään seudun työntekijöille. Mukana henkilöstöä päiväkodeista, kouluista, kotipalvelusta sekä vammaishuollosta. Koulutus kestää yhteensä 13 tuntia neljänä iltana.

11 Kommunikaatio on yksi koulutusohjelman osa-alueista ja hankkeen koulutukset alkoivatkin tukiviittomien opetuksella joulukuussa. Opettajana toimi Kreetta Östling Porista. Tukiviittomakoulutukseen osallistui keskimäärin 20 henkilöä hankkeen kunnista. Syksyn aikana seudulta 10 henkilöä osallistui myös autismikoulutukseen, jonka Kankaanpään SAMDY ry sekä autistien ja Rett-henkilöiden Tuki olivat järjestäneet Kankaanpään Kuntoutuskeskuksessa Näistä koulutuksista on saatu osallistujilta hyvää palautetta. Lisäksi projektipäällikkö on osallistunut syksyn 2006 aikana mm. seuraaviin tilaisuuksiin, koulutuksiin ja seminaareihin: Länsi-Suomen lääninhallituksen tilaisuus Säkylässä Käytiin läpi monia hankkeen etenemisen kannalta oleellisia asioita, kuten maksatusjärjestelyitä. Hoivapalveluiden kilpailuttamisen ilot ja surut seminaari Tilaisuudessa esiteltiin mm. kilpailuttamiskäytäntöjä ja niiden hyviä ja huonoja puolia. Vammaispalvelulaki, soveltamiskäytännöt ja lainmuutos Porissa Koulutustilaisuudessa esiteltiin vammaispalveluja, perheen näkökulmaa sekä sosiaali- ja terveysministeriön lainsäädäntöä. Mieli myllertää - seminaari , Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Seminaarissa esiteltiin Mieli myllertää-projektia ja keskityttiin kehitysvammaisten mielenterveysongelmiin. Seminaarissa esiteltiin myös kehitysvammaisten ystävyystoimintaa. 3. Lähipalveluiden kartoitus Verkostoituminen ja selvitys kuntien palveluntarjoajista Hankekuntien palveluista projektipäällikkö on syksyn aikana tehnyt alustavaa koontia sekä julkisen, että yksityisen tahon toteuttamista palveluista, joita kunnissa on. Yhteistyö eri toimijoiden kanssa alkoi heti hankkeen alussa. Hankkeen kannalta olennaista olikin verkostoitua eri tahojen kanssa ja luoda yhteisiä toimintaohjeita vammaishuoltoon. Ajatukseksi selkiintyi elämänkaari-työskentely, jossa koko vammaisen henkilön elämänkaari tulisi selkiytettyä, mitä palveluita ihan varhaislapsuudesta aikuisuuteen saakka vammainen henkilö tarvitsee. Neuvolan terveydenhoitajien kanssa kokoonnuimme pohtimaan ensitietopakettia perheelle, johon on juuri syntynyt vammainen lapsi tai vammaisuus todetaan

12 myöhemmin. Kangasmetsän erityiskoulun kehittämisehdotuksia selvitettäessä pohdimme mahdollisuutta saada Kankaanpäähän toisen asteen ammatillista erityisopetusta tai vaihtoehtoisesti valmentava itsenäistymiskurssi tukea tarvitseville nuorille. Projektipäällikkö on koulutusasiassa ollut yhteydessä Alavuden erityisammattikouluun. Kankaanpään Kuntoutuskeskukselle on myös tehty tiedusteluita mahdollisista lähipalveluiden järjestämisestä ja yhteistyöstä. 4. Talous ja hallinto Projektipäällikkö seuraa hankkeen kirjanpitoa, laatii maksatushakemukset, laskut kuntiin ja lisäksi tarvittavat selvitykset. Ohjausryhmä on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa. Ohjausryhmässä on käsitelty hankkeen kannalta ajankohtaisia asioita. Syksyn aikana ohjausryhmässä käsiteltiin lähinnä tiedottamiseen, projektipäällikön toimenkuvaan ja hankkeen tavoitteisiin liittyviä asioita. Projektipäällikkö toimii ohjausryhmässä sihteerinä. 3. Arviointi Hankkeen alkuvaiheelle asetetut tavoitteet ovat toteutuneet hyvin. Osa hankkeen tavoitteista on toteutunut jo pidemmälle, kuin syksyn osalta oli ajateltu ja toisaalta taas jotkut osa-alueet vaativat enemmän aikaa ja edistyvät hitaammin. Hankekuvaukseen nähden edistystä on tapahtunut monella osa-alueella. Hankkeen arviointi on tässä vaiheessa jäänyt itsearvioinnin ja suoran palautteen varaan. Varsinaista erillistä arviointisuunnitelmaa hankkeella ei ole. Jatkossa on tarkoitus ohjausryhmässä toteuttaa SWOT-analyysi, jonka avulla hankkeen uhkia ja mahdollisuuksia, heikkouksia ja vahvuuksia voidaan kartoittaa. Projektin edetessä pyritään löytämään keinoja heikkouksien muuttamiseksi vahvuuksiksi. Projektipäällikön tavoitteena on laatia hankkeelle itsearviointilomake, joka käsittää hankkeeseen liittyvien kysymysten asteikollisen arvioinnin koskien mm. tavoitteiden toteutumista, tiedottamista ja raportointia. Säännöllisesti koulutuksiin osallistuville työntekijöille tehdään myös itsearviointilomake ja he arvioivat omaa oppimistaan koko hankkeen ajan. Työntekijät saavat kansiot, joihin kokoavat materiaalia koulutuksista ja tekevät samalla oppimispäiväkirjaa itselleen. Kansiosta on

13 tarkoitus muodostua portfolio, josta on hyötyä myöhemminkin työelämässä. Asiakaskysely toteutettiin kerran hankkeen alkuvaiheessa, toinen asiakaskysely toteutetaan mahdollisesti opiskelijatyönä hankkeen loppuvaiheessa. Jatkossakin hanketyö etenee niin, että puolivuosittain projektipäällikkö tekee työsuunnitelman, jossa tulevan kauden tehtäviä ja tavoitteita on kirjattuna. Väliraportin tavoitteena on arvioida työsuunnitelmassa asetettuja tavoitteita sekä jatkossa tarkemmin itsearviointilomakkeen tuloksia.

VAMMAISHUOLLON PALVELUJÄRJESTELMÄ HANKE

VAMMAISHUOLLON PALVELUJÄRJESTELMÄ HANKE VAMMAISHUOLLON PALVELUJÄRJESTELMÄ HANKE 1.8.2006-31.10.2008 LOPPURAPORTTI Honkajoki, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia 1 Sisällys 1. PERUSTIEDOT 3 2. HANKEKUVAUS 4 3. HANKKEEN OSATAVOITTEET, TOTEUTUMINEN JA

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUN PALVELUASUMINEN

VAMMAISPALVELUN PALVELUASUMINEN POHJOIS-SATAKUNNAN HANKEKUNNAT HONKAJOKI, JÄMIJÄRVI, KANKAANPÄÄ, KARVIA VAMMAISPALVELUN PALVELUASUMINEN TOIMINTAOHJE Palvelun määritelmä Vaikeavammaisen määritelmä Palveluasumiseen liittyvät palvelut ja

Lisätiedot

TILANNEKATSAUS KUNTALIITOKSEN TOTEUTUMISEEN JA NOORMARKKU- TOIMIKUNNAN TYÖHÖN

TILANNEKATSAUS KUNTALIITOKSEN TOTEUTUMISEEN JA NOORMARKKU- TOIMIKUNNAN TYÖHÖN TILANNEKATSAUS KUNTALIITOKSEN TOTEUTUMISEEN JA NOORMARKKU- TOIMIKUNNAN TYÖHÖN 2.2.2011 Helvi Walli, Ari Vaitiniemi, Henna Lempiäinen NOORMARKKU-TOIMIKUNTA Peruskirjana kuntaliitossopimus Toimikunnan toiminta-ajatus,

Lisätiedot

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Tavoite Orimattilan Kokoomus on mukana kehittämässä Orimattilan kaupunkia ja Päijät- Hämeen maakuntaa jäsenistönsä ja luottamushenkilöidensä välityksellä Kansallisen

Lisätiedot

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille Sidosryhmätyöpaja 4.9.2013 Koulutuspäällikkö Matti Tuusa 10.9.2013 1 Kyselyn tuloksia 10.9.2013 2 Taustatiedot Kysely lähetettiin 18 henkilölle, joista

Lisätiedot

Mielen avain, Siuntio Vivo-Hanke. Toimintasuunnitelma 1.9.2013-31.4.2015

Mielen avain, Siuntio Vivo-Hanke. Toimintasuunnitelma 1.9.2013-31.4.2015 Mielen avain, Siuntio Vivo-Hanke Toimintasuunnitelma 1.9.2013-31.4.2015 Anita Dufholm Hankekoordinaattori 2013 2 1. Hankkeen tilannekatsaus KASTE II-JATKOHANKE, Sosiaali- ja terveysministeriön myöntämä

Lisätiedot

Vammaispalvelujen valtakunnallinen kehittämishanke 2. OSA A (koskee koko hankeaikaa 1.9.2012 alkaen) Seurantakysely 1.9.2012 31.12.

Vammaispalvelujen valtakunnallinen kehittämishanke 2. OSA A (koskee koko hankeaikaa 1.9.2012 alkaen) Seurantakysely 1.9.2012 31.12. Vammaispalvelujen valtakunnallinen kehittämishanke 2 OSA A (koskee koko hankeaikaa 1.9.2012 alkaen) Seurantakysely 1.9.2012 31.12.2012 Osahankkeen nimi: TAVOITTEET JA NIIDEN SAAVUTTAMINEN Vammaispalveluhankkeen

Lisätiedot

HYVINVOINTIALAN YKSITYINEN PALVELUJÄRJESTELMÄ SATAKUNNASSA

HYVINVOINTIALAN YKSITYINEN PALVELUJÄRJESTELMÄ SATAKUNNASSA HYVINVOINTIALAN YKSITYINEN PALVELUJÄRJESTELMÄ SATAKUNNASSA Sosiaali- ja terveyspalvelualan toimijoiden liiketoimintaosaamisen tutkimus- ja kehittämistarpeita kartoittava selvitys Tutkija Eevaleena Mattila

Lisätiedot

8.1.2013 RAPORTTI LIIKUNNAN VAPAAEHTOISTOIMIJOIDEN ITE-ARVIOINNISTA 2012

8.1.2013 RAPORTTI LIIKUNNAN VAPAAEHTOISTOIMIJOIDEN ITE-ARVIOINNISTA 2012 RAPORTTI LIIKUNNAN VAPAAEHTOISTOIMIJOIDEN ITE-ARVIOINNISTA 2012 Tämä on raportti Suomen Parkinson-liiton Liikunnan vapaaehtoistoimijoiden (yhdistysten liikuntavastaavat/kerhon liikuttajat) arvio liikuntatoiminnasta

Lisätiedot

KIT -uutiskirje 2/2014. Täysi tohina päällä. Tutkimuksessa on saatu ensimmäisiä tuloksia

KIT -uutiskirje 2/2014. Täysi tohina päällä. Tutkimuksessa on saatu ensimmäisiä tuloksia 1/5 KIT -uutiskirje 2/2014 Täysi tohina päällä Kehitysvammaiset ihmiset töihin (KIT) projektissa kevät on ollut touhua täynnä: Tutkimuksessa on kerätty aineistoa ja saatu ensimmäisiä tuloksia. Työvalmentajarengas

Lisätiedot

Vammaishuollon palvelujärjestelmä hanke. Väliraportti 1.1. 31.5.2007

Vammaishuollon palvelujärjestelmä hanke. Väliraportti 1.1. 31.5.2007 Vammaishuollon palvelujärjestelmä hanke Väliraportti 1.1. 31.5.2007 Projektipäällikkö Maria Laine Sisällys Johdanto 1. Projektin tavoitteet ajalle 1.1. 31.5.2007...4 1.1. Vammaishuollon palvelujärjestelmä

Lisätiedot

Vammaisneuvoston esitykset kaupungin vuoden 2016 talousarvioon. 1. Sosiaali- ja terveystoimi

Vammaisneuvoston esitykset kaupungin vuoden 2016 talousarvioon. 1. Sosiaali- ja terveystoimi Vammaisneuvoston esitykset kaupungin vuoden 2016 talousarvioon 1 Vammaisneuvosto pyytää ko. lautakunnilta vastaukset talousarvioesityksiin. Toimiala valmistelee oman toimialan esitykset. Sivistystoimen

Lisätiedot

PERHE LAPSEN KUNTOUTUKSEN VOIMAVARANA perhetyön ja palveluiden kehittäminen Keski-Pohjanmaan erityishuoltopiirin alueella

PERHE LAPSEN KUNTOUTUKSEN VOIMAVARANA perhetyön ja palveluiden kehittäminen Keski-Pohjanmaan erityishuoltopiirin alueella PERHE LAPSEN KUNTOUTUKSEN VOIMAVARANA perhetyön ja palveluiden kehittäminen Keski-Pohjanmaan erityishuoltopiirin alueella Kehitysvammahuolto/ Satu Seppelin-Kivelä Sisältö Sisältö 2 Lähtökohta 3 Projektin

Lisätiedot

Tämä toimintamalli on koottu osana opinnäytetyötä

Tämä toimintamalli on koottu osana opinnäytetyötä Y H T E I S T Y Ö N AVA I M E T TOIMINTAMALLI TUKIVIITTOMAOPETTAJIEN JA PUHETERAPEUTTIEN MONIAM- MATILLISEEN YHTEISTYÖHÖN Tämä toimintamalli on koottu osana opinnäytetyötä, jonka tarkoituksena on kehittää

Lisätiedot

Pohjois-Savon järjestöyhteistyön kehittämishanke Sakke

Pohjois-Savon järjestöyhteistyön kehittämishanke Sakke Pohjois-Savon järjestöyhteistyön kehittämishanke Sakke 2017-2019 Viestintäsuunnitelma päivitetty 14.7.2017 Sisällys 1 Viestinnän tavoitteet... 2 2 Sisäinen viestintä... 2 Työntekijät ja esimies... 2 Johtoryhmä...

Lisätiedot

CP-vammaisen aikuisen elämänpolku seminaari

CP-vammaisen aikuisen elämänpolku seminaari CP-vammaisen aikuisen elämänpolku seminaari Helsinki 27.5.2009 CP-vammaisten nuorten ammatillisten suunnitelmien haasteet ja mahdollisuudet projektityöntekijä, psykologi Aino Ahonen Invalidiliiton Jyväskylän

Lisätiedot

Avustuksen hakija (hallinnollisesti vastuullinen verkoston jäsen) ja hankkeen koordinaattori Organisaatio Inarin kunta Ulla Hynönen

Avustuksen hakija (hallinnollisesti vastuullinen verkoston jäsen) ja hankkeen koordinaattori Organisaatio Inarin kunta Ulla Hynönen 1. Taustatiedot Raportoitavan Osaava-kehittämishankkeen nimi/nimet Osaava hanke Opetuksella tulevaisuuteen Avustuksen hakija (hallinnollisesti vastuullinen verkoston jäsen) ja hankkeen koordinaattori Organisaatio

Lisätiedot

VAMMAISHUOLLON PALVELUJÄRJESTELMÄ

VAMMAISHUOLLON PALVELUJÄRJESTELMÄ VAMMAISHUOLLON PALVELUJÄRJESTELMÄ Liite HANKEKUVAUS Hankkeen lähtökohdat: Pohjois-Satakunta on seitsemän kunnan seutukunta, jonka asukasluku on noin 25 000. Alue käsittää pieniä maaseutumaisia kuntia,

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry. Yhdistyksen hallitus. Toiminnanjohtaja

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry. Yhdistyksen hallitus. Toiminnanjohtaja Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset Ry Yhdistyksen hallitus OMA Hoivapalvelu Oy:n hallitus Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Me Itse ry Toimintasuunnitelma 2015 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin

Lisätiedot

Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015

Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015 Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015 Tukiliiton toimintaan vaikuttavia muutoksia 1. Valtion ja kuntien talous kiristyy. Taloudellisuus

Lisätiedot

Hankekuvaus Hankkeen osa-alueet ympärivuorokautista Koordinoivan toiminnan

Hankekuvaus Hankkeen osa-alueet ympärivuorokautista Koordinoivan toiminnan Hankekuvaus Hanke Turvallisuus kotona vuorokauden ympäri alkoi elokuussa 2010. Kaksivuotinen hanke on Kristiinankaupungin oma ja sen osarahoittajana toimii Pohjanmaan liitto. Hankkeen pääasiallisena kohderyhmänä

Lisätiedot

Tutkimus luettavissa kokonaisuudessaan www.pohjanmaahanke.fi Ajankohtaista>Arkisto> Hankkeessa tehdyt selvitykset TUTKIMUKSEN TAUSTAA:

Tutkimus luettavissa kokonaisuudessaan www.pohjanmaahanke.fi Ajankohtaista>Arkisto> Hankkeessa tehdyt selvitykset TUTKIMUKSEN TAUSTAA: Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien kuntouttavia asumispalveluja koskeva kyselytutkimus toteutettiin kolmen maakunnan alueella 2007 2008, Länsi-Suomen lääninhallituksen ja Pohjanmaa-hankeen yhteistyönä

Lisätiedot

Minkälaista yhteistyötoimintaa luontaishoitoalalla mielestäsi tarvitaan?

Minkälaista yhteistyötoimintaa luontaishoitoalalla mielestäsi tarvitaan? Oulussa 19.3.2013 LUONTAISHOITOALAN TOIMIJOIDEN YHTEISTYÖ Kyselytutkimuksen lähtökohtana on kartoittaa luontaishoitoalan toimijoiden tarvetta yhteistoimintaan Pohjois-Pohjanmaan alueella. Tämän tutkimuksen

Lisätiedot

YHTEISTYÖLLÄ ENEMMÄN HYVINVOINTIA

YHTEISTYÖLLÄ ENEMMÄN HYVINVOINTIA YHTEISTYÖLLÄ ENEMMÄN HYVINVOINTIA - ikääntyvien hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Hattulassa ja Janakkalassa Minna Heikkilä, Kanta-Hämeen POLKKA -hanke 2009 2011 Oppaan kirjoittaja: Kuvittaja: Tekstintoimittaja:

Lisätiedot

Ohjausryhmä. Petri Veijalainen

Ohjausryhmä. Petri Veijalainen Ohjausryhmä Petri Veijalainen 1 Ohjausryhmä Ohjausryhmä asetetaan, jos tuensaaja tai rahoittaja katsoo sen tarpeelliseksi Edellytetään esim. kun toiminta ulottuu useammalle alueelle tai on muuten laaja-alaista,

Lisätiedot

Tilannekatsaus 1 (5) 3.12.2013 2. Teema 5: Johtajuus, tuloshakuisuus ja toimivat prosessit. REDU / Pertti Heikkilä.

Tilannekatsaus 1 (5) 3.12.2013 2. Teema 5: Johtajuus, tuloshakuisuus ja toimivat prosessit. REDU / Pertti Heikkilä. Tilannekatsaus 1 (5) Teema 5: Johtajuus, tuloshakuisuus ja toimivat prosessit Teemaa koordinoi REDU ja osatoteuttajia ovat em. lisäksi KPEDU, OSAO, RAAHENAO ja SAKK. Koonti perustuu REDU:n, KPEDU:n ja

Lisätiedot

Vaski Pohjois-Suomen vammaispalvelujen kehittämisyksikkö. Jari Lindh

Vaski Pohjois-Suomen vammaispalvelujen kehittämisyksikkö. Jari Lindh Vaski Pohjois-Suomen vammaispalvelujen kehittämisyksikkö Jari Lindh Vaski - katsaus 29.4.08 Web-kysely Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kuntiin. Kysytty kuntien arvioita vammaisten ja kehitysvammaisten

Lisätiedot

Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille

Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille Sosiaalityöntekijä Ulla Åkerfelt Helsingin sosiaalivirasto Vammaisten sosiaalityö 26.1.2010 www.hel.fi Sosiaalityö ja palveluohjaus Sosiaaliturvaa

Lisätiedot

I Mitä tapahtuu Arvokas elämä -hankkeessa keväällä 2012

I Mitä tapahtuu Arvokas elämä -hankkeessa keväällä 2012 1 I Mitä tapahtuu Arvokas elämä -hankkeessa keväällä 2012 Lapsen ja perheen palvelut lähipalveluina (tavoite 1): 1) Vammainen lapsi ja perhe palveluissa Jyväskylä: Jyväskylän prosessiohjaus päättynyt:

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyyskysely. työnantajille

Asiakastyytyväisyyskysely. työnantajille Asiakastyytyväisyyskysely työnantajille Asiakastyytyväisyyskysely Kysely lähetettiin 190 työnantajalle, joista 93 vastasi. Etelä-Karjalan alueelta vastauksia 36 kpl, Kymenlaakson alueelta 54 kpl. Anonyymeja

Lisätiedot

Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 09/2010 01/2011

Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 09/2010 01/2011 Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 09/2010 01/2011 Palvelualuetyöryhmän yhteenveto ja ehdotukset Riitta Heinonen, Liisa Hynninen, Ritva Mutanen, Maisa Rantanen, Kirsi

Lisätiedot

Liikuntapolkua pitkin aktiiviseksi liikkujaksi 2012-2014 - kehittämishankkeen prosessikuvaus

Liikuntapolkua pitkin aktiiviseksi liikkujaksi 2012-2014 - kehittämishankkeen prosessikuvaus Liikuntapolkua pitkin aktiiviseksi liikkujaksi 2012-2014 - kehittämishankkeen prosessikuvaus Projektin vaihteet - sopimukset - tiedottaminen 7. Seuranta 1. Käynnistyminen - hankevalmistelut - tiedottaminen

Lisätiedot

Kehitysvammaisten asuminen Satakunnassa Kuntakysely 2011. Laatupäällikkö Jouko Alinen

Kehitysvammaisten asuminen Satakunnassa Kuntakysely 2011. Laatupäällikkö Jouko Alinen Kehitysvammaisten asuminen Satakunnassa Kuntakysely 2011 Laatupäällikkö Jouko Alinen = Posa Vastaajat 2. Onko kunnassanne / kaupungissanne meneillään olevaa kehitysvammaisten asumiseen liittyvää uudisrakentamista?

Lisätiedot

Teemallinen yhteistyötilaisuus - toteutusperiaatteet. KVTL Kevät 2011

Teemallinen yhteistyötilaisuus - toteutusperiaatteet. KVTL Kevät 2011 Teemallinen yhteistyötilaisuus - toteutusperiaatteet KVTL Kevät 2011 Lähtökohta 1/2 Tilaisuus voi olla ennakoiva Halutaan tietää ja keskustella asioista miten kehitysvammaisten / vammaisten ja heidän perheidensä

Lisätiedot

Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Sanna-Leena Mikkonen

Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Sanna-Leena Mikkonen Selvitys järjestöjen ja oppilaitosten yhteistyöstä Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson

Lisätiedot

1. OHJAUSSUUNNITELMA Ohjauksen työnjako ja sisällöt. Liite 4: Ohjaussuunnitelma Rehtori Opinto-ohjaaja. Ensimmäinen vuositaso

1. OHJAUSSUUNNITELMA Ohjauksen työnjako ja sisällöt. Liite 4: Ohjaussuunnitelma Rehtori Opinto-ohjaaja. Ensimmäinen vuositaso Liite 4: Ohjaussuunnitelma 1. OHJAUSSUUNNITELMA Lukion ohjaustoiminnan tavoitteena on auttaa opiskelijaa suunnittelemaan ja toteuttamaan omaa opinto-ohjelmaansa, tukea häntä oppimisen taitojen kehittämisessä

Lisätiedot

Vanhusneuvostot Keski-Suomessa Askeleen edellä

Vanhusneuvostot Keski-Suomessa Askeleen edellä Vanhusneuvostot Keski-Suomessa Askeleen edellä Oma tupa, oma lupa hanke/ Ulla Halonen 5.3.2014 Vanhuspalvelulain toimeenpanoa Keski-Suomessa tukee Oma tupa, oma lupa -hanke Hankkeen tavoitteita ovat: 1.

Lisätiedot

Palvelusuunnitelma. Mikä se on?

Palvelusuunnitelma. Mikä se on? Palvelusuunnitelma Mikä se on? Palvelusuunnitelma on kirjallinen asiakirja, jonka avulla vammainen ihminen ja sosiaaliviranomainen suunnittelevat yhdessä vammaisen ihmisen palveluja. Haluatko tietää lisää,

Lisätiedot

Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 2/2009

Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 2/2009 Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 2/2009 Lapin toimintayksikkö 2.6.2008 Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI Nuorten hyvinvoinnin ankkurit Lapissa Aika

Lisätiedot

Janette Leppänen Turun ammattikorkeakoulu

Janette Leppänen Turun ammattikorkeakoulu Janette Leppänen Turun ammattikorkeakoulu Tavoitteet Taustalla tarve saada kattava arvio haasteen onnistumisesta Tukee alkanutta strategiatyötä Arviointia lähestytään prosessiarvioinnin kautta pyritään

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT

SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT 2014 SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT SUONENJOEN KAUPUNGIN PÄIVÄKESKUKSEN TOIMINTA-AJATUS: Iloa ja eloa ikääntyneen arkeen. Omien voimavarojen mukaan, yhdessä ja yksilöllisesti. PÄIVÄKESKUS JOHDANTO

Lisätiedot

Ikäneuvo hanke: Tilannekatsaus

Ikäneuvo hanke: Tilannekatsaus Ikäneuvo hanke: Tilannekatsaus 24.3.2017 1 Ikäneuvon neuvonnan ja asiakasohjauksen rautalankamalli Asiakas tai omainen visualisoituna Maakunnallinen neuvontanumero neuvonnalle, ohjaukselle ja alustavalle

Lisätiedot

RYHMÄ 1: TULOKSET Workshop ohje: KESTÄVÄN KEHITYKSEN KRITEERIT JA SERTIFIOINTI TYÖKALU TOIMINNAN KEHITTÄMISEEN

RYHMÄ 1: TULOKSET Workshop ohje: KESTÄVÄN KEHITYKSEN KRITEERIT JA SERTIFIOINTI TYÖKALU TOIMINNAN KEHITTÄMISEEN RYHMÄ 1: TULOKSET Workshop ohje: KESTÄVÄN KEHITYKSEN KRITEERIT JA SERTIFIOINTI TYÖKALU TOIMINNAN KEHITTÄMISEEN 1. Jakaannutaan 4 learning cafe ryhmään pöytien ympärille arviointi-alueittain 2. Ryhmät kirjaavat

Lisätiedot

Haluan itse päättää asioista niin pitkälle kuin se on mahdollista - Vammaisten lasten kokemuksia ja ideoita osallisuudesta

Haluan itse päättää asioista niin pitkälle kuin se on mahdollista - Vammaisten lasten kokemuksia ja ideoita osallisuudesta Haluan itse päättää asioista niin pitkälle kuin se on mahdollista - Vammaisten lasten kokemuksia ja ideoita osallisuudesta Projektisuunnittelija Heli Ronimus, Espoon kaupunki Osallisuuden varmistaminen

Lisätiedot

aluksi oli HAJ projekti vuosina 2003-2006

aluksi oli HAJ projekti vuosina 2003-2006 aluksi oli HAJ projekti vuosina 2003-2006 sitten tuli assistentti.info Valtakunnallinen henkilökohtaisen avun verkostohanke, assistentti.info tuottaa TIETOA, TUKEA, NEUVONTAA, OPASTUSTA, KOULUTUSTA, ARVIOINTIA,

Lisätiedot

Kuka kylää kehittää? Salon seudun malli kyläsuunnitteluun

Kuka kylää kehittää? Salon seudun malli kyläsuunnitteluun Kuka kylää kehittää? Salon seudun malli kyläsuunnitteluun Salon seudun suunnittelumalli yhdistää toiminnallisen kyläsuunnittelun ja maankäytön suunnittelun Toiminnallinen kyläsuunnitelma edustaa kyläläisten

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry. Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu. Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry. Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu. Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Yhdistyksen hallitus Toiminnankoordinaattori OMA Hoivapalvelu Oy:n

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA. SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin

VIESTINTÄSUUNNITELMA. SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin VIESTINTÄSUUNNITELMA SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin VÄLI-SUOMEN SOS-HANKE 2011-2013 Kuva Niina Raja-aho Päivi Krook Maarit Pasto SOS-HANKE JA SEN TAVOITTEET SOS Syrjäytyneestä osalliseksi

Lisätiedot

KOULUTUSTA, OHJAUSTA JA VERTAISTUKEA OPETUSHENKILÖSTÖLLE

KOULUTUSTA, OHJAUSTA JA VERTAISTUKEA OPETUSHENKILÖSTÖLLE Suomenkielisen perusopetuksen VERKKOPETOTOIMINTA KOULUTUSTA, OHJAUSTA JA VERTAISTUKEA OPETUSHENKILÖSTÖLLE 2016-2017 Sisällysluettelo sivu 2 Verkkopetoinfoa 3 Miten koulut voivat hyödyntää verkkopetoja?

Lisätiedot

TIEDOTUS- JA VIESTINTÄSUUNNITELMA

TIEDOTUS- JA VIESTINTÄSUUNNITELMA ARVO hankkeen tiedottaminen tukee hankkeen tavoitteiden saavuttamista. Tiedottamisen lähtökohtana on läpinäkyvyys. Hankkeeseen liittyvän tiedotuksen tavoitteena on: edesauttaa hankkeen toteutumista lisätä

Lisätiedot

Ammatillisen verkoston kehittämisen hyvät käytännöt

Ammatillisen verkoston kehittämisen hyvät käytännöt Ammatillisen verkoston kehittämisen hyvät käytännöt Tuettu Oppisopimus Itä-Uudenmaan oppisopimuskeskus SISÄLLYS 1 AMMATILLISEN VERKOSTON KEHITTÄMISEN PROSESSI 1 2 HYVÄT KÄYTÄNNÖT 2 2.1 Yritysten kanssa

Lisätiedot

Hyvinvointia. moniammatillisella yhteistyöllä (HYMYT)

Hyvinvointia. moniammatillisella yhteistyöllä (HYMYT) Sosiaalivirasto Nuoriso- asiain- keskus Hyvinvointia Opetusvirasto Terveyskeskus moniammatillisella yhteistyöllä (HYMYT) Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman 2009-2012 Kärkihanke 1.2, pilottialueena

Lisätiedot

Ohjausryhmä. EAKR-hankkeiden starttikoulutus ja

Ohjausryhmä. EAKR-hankkeiden starttikoulutus ja Ohjausryhmä EAKR-hankkeiden starttikoulutus 2.10. ja 4.10.2018 Ohjausryhmä Pääsääntöisesti rahoittaja edellyttää hankkeelle ohjausryhmää Tarkista hankepäätöksestä edellytetäänkö hankkeeltasi ohjausryhmää

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelusuunnitelma

Ikäihmisten palvelusuunnitelma Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Ikäihmisten palvelusuunnitelma 2016-2018 Kuva Sirkku Petäjä www.nurmijarvi.fi Palveluja ikäihmisille Kirjasto- ja kulttuuripalvelut laati ensimmäisen ikäihmisten palvelusuunnitelman

Lisätiedot

Strategia 2016-2018 Suomen YK-Nuoret

Strategia 2016-2018 Suomen YK-Nuoret Strategia 2016-2018 Suomen YK-Nuoret Finlands FN-Ungdom UN Youth of Finland Strategia 2016-2018 Suomen YK-nuoret ry on poliittisesti sitoutumaton valtakunnallinen nuorisojärjestö, jonka tehtävänä on tiedottaa

Lisätiedot

YRITTÄJYYSPROJEKTI HYVÄNTEKEVÄISYYSILTA

YRITTÄJYYSPROJEKTI HYVÄNTEKEVÄISYYSILTA YRITTÄJYYSPROJEKTI HYVÄNTEKEVÄISYYSILTA HANKEIDEA Hyväntekeväisyysilta, joka järjestetään jonkin paikallisen järjestön (esim. Lions clubin) kanssa Illan tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen Illan aikana

Lisätiedot

Vaikeavammaisten päivätoiminta

Vaikeavammaisten päivätoiminta Vaikeavammaisten päivätoiminta Kysely vaikeavammaisten päivätoiminnasta toteutettiin helmikuussa 08. Sosiaalityöntekijät valitsivat asiakkaistaan henkilöt, joille kyselyt postitettiin. Kyselyjä postitettiin

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan linjaus

Vapaaehtoistoiminnan linjaus YHDESSÄ MUUTAMME MAAILMAA Vapaaehtoistoiminnan linjaus Suomen Punainen Risti 2008 Hyväksytty yleiskokouksessa Oulussa 7.-8.6.2008 SISÄLTÖ JOHDANTO...3 VAPAAEHTOISTOIMINNAN LINJAUKSEN TAUSTA JA TAVOITTEET

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastus 4. 3 Vammaisneuvoston vaikuttaminen kaupunkistrategian päivitykseen 5

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastus 4. 3 Vammaisneuvoston vaikuttaminen kaupunkistrategian päivitykseen 5 1 Kokouskutsu 2/2018 Aika klo 13:00 14:03 Paikka Kaupungintalo, ravintola Kajateria Messenius Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus 4 3 n vaikuttaminen

Lisätiedot

Yhteenveto kyselyn tuloksista

Yhteenveto kyselyn tuloksista Yhteenveto kyselyn tuloksista Asukas-, kotiseutu- ja kyläyhdistykset ja kaupungin johdon tapaamiset 2013/6 2014/1 1 Yleistä kyselystä Lähetettiin sähköpostitse n. 50 yhdistykselle tai edustajalle Vastauksia

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013

ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013 ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY Kasvun Portaat Oy JOHDANTO Kasvun Portaat Oy:n asiakastyytyväisyyskysely tehtiin joulukuun aikana kirjekyselynä. Kysely suunnattiin niiden kuntien sosiaalityöntekijöille, joista

Lisätiedot

Suunnitelmat tammi-huhti 2011 08.12.2010

Suunnitelmat tammi-huhti 2011 08.12.2010 Suunnitelmat tammi-huhti 2011 08.12.2010 EkoKymenlaakso-projekti koordinoi ja tukee Kymenlaakson kuntien ilmasto- ja energiatavoitteiden ja toimenpiteiden toteuttamista, edistää eri toimijoiden yhteistyötä

Lisätiedot

AHOT- käytäntöjen jalkauttaminen ja jalkautuminen Savoniaammattikorkeakoulussa

AHOT- käytäntöjen jalkauttaminen ja jalkautuminen Savoniaammattikorkeakoulussa AHOT- käytäntöjen jalkauttaminen ja jalkautuminen Savoniaammattikorkeakoulussa Anna-Leena Ruotsalainen AHOT:lla eli aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisella ja tunnustamisella tarkoitetaan opiskelijan

Lisätiedot

VAMN 21 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 22 VAMN 22 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 22

VAMN 21 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 22 VAMN 22 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 22 5/2012 26.11.2012 Asiat VAMN 21 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 22 VAMN 22 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 22 VAMN 23 VAMMAISPOLIITTISEN OHJELMAN TARKISTUS 23 VAMN 24 VAMMAISNEUVOSTON ESITTEEN

Lisätiedot

GREEN CARE TUNNETUKSI ETELÄ-POHJANMAALLA GREEN CARE TUNNETUKSI ETELÄ-POHJANMAALLA

GREEN CARE TUNNETUKSI ETELÄ-POHJANMAALLA GREEN CARE TUNNETUKSI ETELÄ-POHJANMAALLA GREEN CARE TUNNETUKSI ETELÄ-POHJANMAALLA 29.9.2016 1 Tavoite Edistää Green Care-toimintaa ja sen toimintaedellytyksiä Etelä-Pohjanmaalla: tukea palveluiden kehittymistä, edistää alan yrittäjyyttä tuoda

Lisätiedot

VALKEAKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 Vammaisneuvosto 25.02.2016. Kokousaika Torstai 25.02.2016 klo 13.00 14.36

VALKEAKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 Vammaisneuvosto 25.02.2016. Kokousaika Torstai 25.02.2016 klo 13.00 14.36 VALKEAKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kokousaika Torstai 25.02.2016 klo 13.00 14.36 Kokouspaikka Valkeakosken terveyskeskuksen luentosali, Särpimäenkatu 27, 37600 Valkeakoski Osallistujat Poissa olleet

Lisätiedot

Puhevammaisten tulkkipalvelut seminaari

Puhevammaisten tulkkipalvelut seminaari Puhevammaisten tulkkipalvelut seminaari Jyväskylän ammattikorkeakoulu 4.12.2007 klo. 12-16 projektipäällikkö Pirkko Jääskeläinen Puhevammaisten tulkkipalvelun oikeus! Kuka on puhevammainen? Miten tulkkipalvelua

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU VARHAISKASVATUKSEN TYÖRYHMÄ MUISTIO 6/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU VARHAISKASVATUKSEN TYÖRYHMÄ MUISTIO 6/ Aika: 26.10.2016 klo 13-14.53. Paikka: Pirkkalan sivistystoimen hallinnon kokoushuone, Suupantie 6 C 2.krs., Pirkkala Osallistujat: Almusa Liisa varhaiskasvatuspäällikkö Pirkkala, pj Aalto-Ropo Anni varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja. koululaisten aamupäivä-iltapäivätoiminnan. valvonnan vuosisuunnitelma

Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja. koululaisten aamupäivä-iltapäivätoiminnan. valvonnan vuosisuunnitelma Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja koululaisten aamupäivä-iltapäivätoiminnan valvonnan vuosisuunnitelma 2017-2018 Hyvinvointipalvelut 1(4) Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja koululaisten aamupäiväiltapäivätoiminnan

Lisätiedot

Henkilökohtainen budjetointi Mitä se on?

Henkilökohtainen budjetointi Mitä se on? Henkilökohtainen budjetointi Mitä se on? Vammaispalvelujen asiakasraati 18.9.2014 Oma tupa, oma lupa kotona asuvan ikääntyvän itsemääräämisoikeuden tukeminen palveluilla HENKILÖKOHTAINEN BUDJETOINTI OMA

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010 KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2010 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA Kankaanpään Uimarit ry:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa eri ikäryhmille uimaopetus, harrastus- ja kilpauintipalveluita.

Lisätiedot

Tervetuloa! Vaikuttavaa toimintaa

Tervetuloa! Vaikuttavaa toimintaa Tervetuloa! Vaikuttavaa toimintaa - 22.9.2015 Seuraavat yhdistyskoulutukset Ti 13.10, Loimaan Mellilä, aiheena yhdistystalouden arki Ti 27.10 Somero, aiheena yhdistysten uudet haasteet Laadukasta yhdistystoimintaa

Lisätiedot

Erikoiskauppaan ja taloushallintoon liittyvien yritysten puhelinhaastattelut 2012

Erikoiskauppaan ja taloushallintoon liittyvien yritysten puhelinhaastattelut 2012 Erikoiskauppaan ja taloushallintoon liittyvien yritysten puhelinhaastattelut 2012 Puhelinhaastatteluissa esiin nousseet osaamisen kehittämisen tarpeet Projektiassistentti Paula Sovelius TäsmäProto-hanke

Lisätiedot

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2016 2017 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut

Lisätiedot

ERITYISLIIKUNTAA KUNTIIN 2013-2015 Erityisliikunnan kehittämishanke Yhteistapaaminen 15.10.2013 Saku Rikala

ERITYISLIIKUNTAA KUNTIIN 2013-2015 Erityisliikunnan kehittämishanke Yhteistapaaminen 15.10.2013 Saku Rikala ERITYISLIIKUNTAA KUNTIIN 2013-2015 Erityisliikunnan kehittämishanke Yhteistapaaminen 15.10.2013 Saku Rikala Esityksen sisältö 1. Hankkeen tavoitteet ja toimintatapa 2. Aiemmat hankkeet 3. Erityisryhmäläiset

Lisätiedot

Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut asiakastyytyväisyyskyselyn 2015 havainnot

Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut asiakastyytyväisyyskyselyn 2015 havainnot Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut asiakastyytyväisyyskyselyn 201 havainnot KYSELYN TAVOITE JA TOTEUTUS Tavoitteena oli selvittää Iisalmen kaupungin elinvoimapalveluiden vuoden 201 aikana asioineiden

Lisätiedot

Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke. Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot

Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke. Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja Tavoitteet: hallittu muutos -hanke 1. Toimihenkilöiden

Lisätiedot

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen)

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen) Näin homma toimii seminaari sekä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry 15 - vuotta Aika: Torstai 31.10.2013 Paikka: Wegeliussali, ODL, Albertinkatu 16, 90100 Oulu 9.30 Aamukahvi 10.00 Musiikkiesitys

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTAAN NÄHDEN SITOVAT TAVOITTEET 2015

SIVISTYSLAUTAKUNTAAN NÄHDEN SITOVAT TAVOITTEET 2015 Sivistyslautakunta 27.8.2015 Osavuosikatsaus II SIVISTYSLAUTAKUNTAAN NÄHDEN SITOVAT TAVOITTEET 2015 Hallinto- ja talouspalvelut PÄÄLINJAUS/ TOT. LINJAUS TOIMENPIDE SITOVA TAVOITE MITTARI/ MITTA- RIN TAVOITE

Lisätiedot

Mielenterveyshankkeiden arviointi - vastaajina ohjaus- ja johtoryhmän jäsenet

Mielenterveyshankkeiden arviointi - vastaajina ohjaus- ja johtoryhmän jäsenet Mielenterveyshankkeiden arviointi - vastaajina ohjaus- ja johtoryhmän jäsenet Maria Martin Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Tammikuu 29 Mistä tiedot on saatu? Kysely lähetettiin kaikille johto-

Lisätiedot

Valmentavat koulutukset Vankilaopetuksenpäivät 2015 Tampere 7.10.2015. opetusneuvos Anne Mårtensson Ammatillisen koulutuksen osasto

Valmentavat koulutukset Vankilaopetuksenpäivät 2015 Tampere 7.10.2015. opetusneuvos Anne Mårtensson Ammatillisen koulutuksen osasto Valmentavat koulutukset Vankilaopetuksenpäivät 2015 Tampere 7.10.2015 opetusneuvos Anne Mårtensson Ammatillisen koulutuksen osasto Säädökset Hallitus antoi eduskunnalle 23.10.2014 esityksen ammatillisesta

Lisätiedot

Suupohjan kehittämisyhdistys ry

Suupohjan kehittämisyhdistys ry n kehittämisyhdistys ry Etelä-Pohjanmaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007-2013 Myönnetyt hanketuet 1.1.- 31.12.2009 HANKE NRO HANKKEEN NIMI JA TOTEUTUSAIKA KOULUTUSHANKE 4013 Suvi-Media koulutushanke

Lisätiedot

Yhteinen lapsi yhteiset käytännöt

Yhteinen lapsi yhteiset käytännöt Yhteinen lapsi yhteiset käytännöt Oppilashuollon kehittäminen Järvenpäässä Hanna Saarinen ja Marja Yliniemi 29.4.2010 Hanna Saarinen, Marja Yliniemi 1 Järvenpää pähkinänkuoressa sijaitsee keskisellä Uudellamaalla

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2015 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Mitä paikallisyhdistykset ja omaishoitajat odottavat tulevaisuudelta. Annikki Pursiainen, pj Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 30.8.

Mitä paikallisyhdistykset ja omaishoitajat odottavat tulevaisuudelta. Annikki Pursiainen, pj Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 30.8. Mitä paikallisyhdistykset ja omaishoitajat odottavat tulevaisuudelta Annikki Pursiainen, pj Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 30.8.2013 Etelä-savolaisten toiveiden tynnyrissä Tulevaisuuden odotuksia

Lisätiedot

Puhelin Fax S-posti 02 577 2511 02 577 2510 heli.isohannu@kankaanpaa.fi

Puhelin Fax S-posti 02 577 2511 02 577 2510 heli.isohannu@kankaanpaa.fi Hakemus saapunut Diaarinro Hakemuksen vastaanottaja: HAKEMUS VALTIONAVUSTUKSEN SAAMISEKSI [ ] ETELÄ-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS [ ] ITÄ-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS [ ] LAPIN LÄÄNINHALLITUS [x] LÄNSI-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA

VIESTINTÄSUUNNITELMA VIESTINTÄSUUNNITELMA Hankekunnat Henkilöstö Asiakkaat Järjestöt AVI STM Aikuissosiaalityön eri toimijat THL Sosiaalialan osaamiskeskukset SOS II -HANKE SOS II Sosiaalisesti osalliseksi sosiaalityöllä hanke

Lisätiedot

FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013. FSA:n vuosikokous 2.5.2013

FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013. FSA:n vuosikokous 2.5.2013 FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013 FSA:n vuosikokous 2.5.2013 TOIMINTASUUNNITELMAN PÄÄLINJAT Vuoden 2013 toimintasuunnitelma keskittyy: Jäsenlähtöisen toiminnan aktivoimiseen* FSA:n toiminnasta

Lisätiedot

Arvioinnilla luottamusta

Arvioinnilla luottamusta Arvioinnilla luottamusta Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen laadunhallinta- ja itsearviointikäytänteet Elina Harjunen, Risto Hietala, Laura Lepola, Anu Räisänen ja Aila Korpi Pohjois-Suomen AVI-alueen

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 6/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 6/2016 Muistio 1 (11) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 6/2016 Aika 13.6.2016 kello 09:00-10:17 Paikka Karviatalo, Tyyni Tuulionk.12, Karvia Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Maija Arola sihteeri

Lisätiedot

VANHUSTYÖN HARJOITTELUN KEHITTÄMINEN Helmikuu 2007 Yhteenveto kyselystä 02/2007 Anita Sipilä 17.2.2008

VANHUSTYÖN HARJOITTELUN KEHITTÄMINEN Helmikuu 2007 Yhteenveto kyselystä 02/2007 Anita Sipilä 17.2.2008 1 KYSELY VANHUSTYÖN HARJOITTELUN KEHITTÄMINEN Helmikuu 2007 Yhteenveto kyselystä 02/2007 Anita Sipilä 17.2.2008 KYSELYN 2/2007 YHTEENVETO Kyselyn kohdejoukko Kysely kohdistettiin II-asteen vanhustyön opettajille

Lisätiedot

Kaari-työhyvinvointikysely - esimiehen opas

Kaari-työhyvinvointikysely - esimiehen opas Kaari-työhyvinvointikysely - esimiehen opas Valmistaudu kyselyyn vinkkilista esimiehelle vinkkilista työyhteisölle Valmistaudu kyselyyn - vinkkilista esimiehelle Missä tilaisuudessa/palaverissa työyhteisönne

Lisätiedot

Asiakaskyselyn 2014 tulokset

Asiakaskyselyn 2014 tulokset Asiakaskyselyn 2014 tulokset Työterveys Akaasia teki keväällä 2014 asiakaskyselyn. Kysely lähetettiin 664 työterveyshuollon asiakkaan yhteyshenkilölle Webropol kyselynä sähköpostin välityksellä. Kyselyyn

Lisätiedot

Vaasan alkukartoitustilaisuus 28.10.2009

Vaasan alkukartoitustilaisuus 28.10.2009 Vaasan alkukartoitustilaisuus 28.10.2009 Vaasan alkutilaisuudessa oli paikalla yhteensä 23 henkeä, pääosin nuoriso osaston omia työntekijöitä. Koko osaston kokoon nähden osaanotto oli erittäin kiitettävää

Lisätiedot

J Y T R Y Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä

J Y T R Y Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä J Y T R Y Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä TOIMINTAOHJE 2019-2020 HYVÄKSYTTY 15. 1. 2019 02 1. J Y T R Y n t a r k o i t u s j a r a k e n n e Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä JYTRY on maakunnan yhdistys-

Lisätiedot

MISSÄ MENNÄÄN OHJAAMOISSA

MISSÄ MENNÄÄN OHJAAMOISSA MISSÄ MENNÄÄN OHJAAMOISSA Tuija Kautto Kohtaamo Lahti 23.9.2015 MITEN SELVITETTY Ohjaamokierros 2015 Projektisuunnittelijat kiertäneet Suomea Kaikkia Ohjaamoja ei ole vielä tavattu Tapahtumat, esimerkiksi

Lisätiedot

Hnenogäsdpdinoinnin päätehtävät

Hnenogäsdpdinoinnin päätehtävät Hnenogäsdpdinoinnin päätehtävät Asiakastyytyväisyyskysely henkilökohtaisille avustajille 2015 Toteutus Syys- lokakuussa 2015, vastausaikaa 2 viikkoa Webropol-kysely Toimitettiin Avustajaportti.fi palveluun

Lisätiedot