Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Dahlsin kylä Dahls by. Kiinteistö Fastighet Båtvik Dahlskogen Työ/arbete: E25188

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Dahlsin kylä Dahls by. Kiinteistö Fastighet Båtvik 322-492-1-647 Dahlskogen 322-492-1-556. Työ/arbete: E25188"

Transkriptio

1 Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Dahlsin kylä Dahls by Båtvikin ranta-asemakaavan muutos Stranddetaljplaneändring för Båtvik Kiinteistö Fastighet Båtvik Dahlskogen Työ/arbete: E25188 Turku/Åbo, AIRIX Ympäristö Oy PL TURKU Puhelin Telefax Toimistot: Turku, Oulu, Tampere ja Helsinki

2 KEMIÖNSAAREN KUNTA BÅTVIKIN KYLÄ BÅTVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. PERUSTIEDOT Ranta-asemakaavan selostus, joka koskee päivättyä rantaasemakaavakarttaa. Ranta-asemakaavan muutos koskee Kemiönsaaren kunnan Dahlsin kylän tilaa Båtvik ja Dahlskogen Ranta-asemakaavan muutos koskee vahvistetun rantakaavan venesatamaaluetta ja maa- ja metsätalousaluetta. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu venesatama-aluetta sekä maa- ja metsätalousaluetta. 1.1 Alueen sijainti Kaava laaditaan Kemiönsaaren kunnan Dahlsin kylän tilalle Båtvik ja Dahlskogen Suunnittelualue sijaitsee noin 3 km Taalintehtaan taajamasta länteen, osoitteessa Söderlångvikintie Kaavoitustilanne Suunnittelualueen sijainti. Maakuntakaavoitus Vaiheittain vahvistetut seutukaavat ovat voimassa maakuntakaavana, kunnes maakuntavaltuuston hyväksymä maakuntakaava saa lainvoiman. Seutukaavoissa kaavaalueelle ei ole osoitettu aluevarauksia.

3 KEMIÖNSAAREN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 3 BÅTVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012 Otteet seutukaavasta ja maakuntakaavasta. Vahvistuskäsittelyssä olevassa maakuntakaavassa suunnittelualue on osoitettu maa- ja metsätalousvaltaisena alueena (M). Loma-asutuksen mitoitusnormi alueella (2) on 5-7 loma-asuntoyksikköä rantakilometriä kohden. Muuhun kuin lomarakentamiseen osoitettu rannan määrä tulisi olla vähintään 40 %. Yleiskaavoitus Alueella on voimassa Dragsfjärdin läntisen saariston rantaosayleiskaava, joka on hyväksytty Rantaosayleiskaavassa kaavamuutosalue on osoitettu maa- ja metsätalousvaltaiseksi alueeksi (MU) sekä venevalkamaksi (LV). Ote rantaosayleiskaavasta. Ranta-asemakaavoitus Alueelle on laadittu ranta-asemakaava (Metra Oy Ab:n ranta-alue), joka on vahvistettu Ranta-asemakaavassa kaavamuutosalue on osoitettu venesatama-alueeksi

4 KEMIÖNSAAREN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 4 BÅTVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012 (LV-1) sekä osittain maa- ja metsätalousvaltaiseksi alueeksi, jolla on ulkoilun ohjaamistarvetta tai ympäristöarvoja (MU). LV-1 alueelle saa rakentaa veneilyä ja veneiden säilytystä ja huoltoa palvelevia rakenteita, katoksia ja rakennuksia. Alueen länsipuolelle on osoitettu kaksi loma-asunnon rakennuspaikkaa (RA-1) ja eteläpuolelle yksi matkailua palvelevien rakennusten korttelialue (RM-1). Liite 2: Ote muutettavasta ranta-asemakaavasta. 1.3 Rakennusjärjestys Kemiönsaaren kunnan rakennusjärjestys on tullut voimaan vuonna 2009, se korvasi Dragsfjärdin kunnan hyväksytyn rakennusjärjestyksen. 1.4 Rakennuskiellot Suunnittelualueeseen ei kohdistu rakennuskieltoja. 1.5 Maanomistus Alueen maanomistajat: Dalsbruks Båtservice Ab (Taalintehtaan Venehuolto Oy) Wärtsilä Oyj Abp 1.6 Väestö ja työpaikat Alueella toimiva yritys työllistää tällä hetkellä 5-10 henkilöä. Välillisesti yrityksellä on laajempi merkitys paikkakunnan elinkeinoelämälle. Alueella ei ole asutusta. 1.7 Palvelut Alue tukeutuu Taalintehtaan palveluihin ja omalta osaltaan tukee niitä. 1.8 Rakentamistilanne Kiinteistöllä 1:647 on viisi rakennusta veneiden huoltoa ja säilytystä varten. Satamaalueella on venelaitureita ja eteläosaan on rakennettu aallonmurtaja.

5 KEMIÖNSAAREN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 5 BÅTVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012 Rakennukset ovat halleja joissa huolletaan ja säilytetään veneitä. 1.9 Luonto, ympäristö Suunnittelualue on pääosin rakennettua ympäristöä hallirakennuksineen ja laiturirakennelmineen. Alue on tyypillistä kallioista rantamaisemaa, jonka laella kasvaa männikköä ja jonkin verran sekametsää. Kallioita on louhittu rakentamista varten. Alueella ei ole tiedossa erityisiä suojeluarvoja tai -kohteita. Alueen ympäristö koostuu kallioista ja metsiköistä. Maisemaa ja rantaviivaa on muokattu runsaasti.

6 KEMIÖNSAAREN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 6 BÅTVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Yhdyskuntatekninen huolto Alueella ei ole vesi- ja viemäriverkkoa. Vesihuolto järjestetään kiinteistökohtaisesti. Kesällä 2012 valmistuu veneiden pesupaikka pesuvesien puhdistamolla Liikenne Alueelle kuljetaan maanteitse Söderlångvikintien kautta tai vaihtoehtoisesti veneellä. Rantautuminen alueelle tapahtuu venesataman laitureiden kautta. Alueen läpi kulkee ajoyhteys suunnittelualueen lännenpuoleisille rakennuspaikoille Pohjakartta Pohjakarttana on nykyisen asemakaavan pohjakartta 1:2000. Karttaa täydennetään maastokartoituksin uusien rakennusten, laitureiden ja muiden alueella tapahtuneiden muutosten osalta. Kiinteistöraja-aineistona on kaavan muutoksen laadinnassa käytetty maanmittauslaitoksen kiinteistötietojärjestelmän numeerista kiinteistöraja-aineistoa KKJ-koordinaatistossa. 2. TAVOITTEET Kaavan muutoksen tavoitteena on osoittaa kiinteistön 1:647 LV-1 alueen ulottuvuus ja maankäyttö nykyisten kiinteistörajojen mukaisesti. Rakennusoikeus osoitetaan nykyisen ja suunnitellun rakentamisen mukaisesti. Lisäksi ranta-asemakaavan muutoksella rakennusaloja tarvittaessa siirretään tai osoitetaan rakennettavuuden, maiseman, alueen käytön ym. seikkojen kannalta parempiin paikkoihin kuin nykyisessä kaavassa. Kiinteistön ulkopuolelle sijoittuvat LV-1 alueen osat osoitetaan maa- ja metsätalousalueena ympärillä olevan maankäytön mukaisesti. 3. RANTA-ASEMAKAAVA JA SEN PERUSTELUT 3.1 Yleisperustelu ja -kuvaus Kaavan muutoksella on osoitettu LV-1-alueelle kiinteistön 1:647 rakennusoikeus rakennusalakohtaisesti nykyisen ja tulevan rakentamisen perusteella. Alueen pohjoisosan kahdesta rakentamattomasta rakennusalasta on poistettu toinen. Alueen keskiosan rakennusaloja on yhdistetty toteutuneen rakentamisen mukaisesti. Lisäksi lahden itärannalle on osoitettu yksi uusi rakennusala. Nykyisessä kaavassa LV-1-alue ulottuu lahden länsirannalla kiinteistön 1:556 alueelle. Tuolle alueelle osoitettu rakennusala sijaitsee maiseman ja kulkemisen kannalta vaikeassa maastonkohdassa. Tällä perusteella kiinteistön 1:647 ulkopuolelle jäävä LV-1-alue on osoitettu maa- ja metsätalousalueena (MU) ympäröivän maankäytön mukaisesti. 3.2 Kaavan suhde valtakunnallisiin alueidenkäyttötavoitteisiin Valtioneuvosto päätti valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista. Tarkistetut tavoitteet tulivat voimaan Tarkistettujen tavoitteiden toteuttamista tulee edistää maakuntien ja kuntien kaavoituksessa sekä valtion viranomaisten toiminnassa. Maankäyttö- ja rakennuslain 24 :n 2 momentin mukaan alueidenkäytön suunnittelussa on huolehdittava valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden huomioon ottamisesta siten, että edistetään niiden toteuttamista. Tämä velvoite koskee oikeudellisesti kaikkea kaavoitusta.

7 KEMIÖNSAAREN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 7 BÅTVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012 Kaavalla ei sen suppeudesta johtuen ole valtakunnallista merkitystä. Rakentamisalueiden tuntumaan on jätetty riittävästi vapaa-alueita luontoa ja virkistyskäyttöä varten. 3.3 Kaavan suhde maakuntakaavoitukseen ja rantaosayleiskaavaan Maakuntakaavana voimassa olevissa seutukaavoissa kaava-alueelle ei ole osoitettu aluevarauksia. Vahvistuskäsittelyssä olevassa maakuntakaavassa suunnittelualue on osoitettu maa- ja metsätalousvaltaisena alueena (M). Loma-asutuksen mitoitusnormi alueella (2) on 5-7 loma-asuntoyksikköä rantakilometriä kohden. Muuhun kuin lomarakentamiseen osoitettu rannan määrä tulisi olla vähintään 40 %. Rantaosayleiskaavassa kaavamuutosalue on osoitettu maa- ja metsätalousvaltaiseksi alueeksi (MU) sekä venevalkamaksi (LV). Ranta-asemakaava toteuttaa maakuntakaavaa ja rantaosayleiskaavaa sitä tarkentaen. 3.4 Kaavan suhde muihin kaavoihin Ranta-asemakaavalla ei ole vaikutusta muihin ranta-asemakaava-alueisiin. 3.5 Maankäyttö Korttelialueet Venesatama-alueena (LV-1) on osoitettu yksi korttelialue. Alueelle saa rakentaa veneilyä ja veneiden säilytystä ja huoltoa palvelevia rakenteita, katoksia ja rakennuksia. Alueella on neljä rakennusalaa. Näistä kahdella sijaitsee jo olemassa olevia rakennuksia. Niille saa rakentaa enintään 3000 k-m 2 ja 500 k-m 2 suuruiset rakennukset, rakenteet tai katokset. Alueen pohjoisosassa sijaitsee yksi rakentamaton rakennusala, jolle saa rakentaa enintään 1000 k-m 2 suuruisen rakennuksen, rakenteen tai katoksen. Alueen itäreunaan on ranta-asemakaavamuutoksessa osoitettu uusi rakennusala. Sille saa rakentaa enintään 2500 k-m 2 suuruisen rakenteen, katoksen tai rakennuksen. Rakennusten yhteen laskettu enimmäiskerrosala on 7000 k-m 2. LV-1-alueen pinta-ala on 4,41 hehtaaria, joka on 93,5 % kaava-alueen pinta-alasta. Yleiset määräykset Rakennusten etäisyyden rantaviivasta ja sijainnin rakennuspaikalla tulee olla sellainen, että maiseman luonnonmukaisuus mahdollisuuksien mukaan säilyy. Rakennuslupaa myönnettäessä on kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, että uudisrakennukset sovitetaan huolellisesti maisemaan ja olemassa olevaan rakennuskantaan. Alueelle on rakennettava voimassa olevan lainsäädännön mukaiset vesihuoltoratkaisut. Jätteet tulee kompostoida tai kuljettaa pois Maa- ja metsätalousalueet Maa- ja metsätalousalueena, jolla on erityistä ulkoilun ohjaamistarvetta tai ympäristöarvoja (MU) on osoitettu vapaaksi jäävät alueen osat. Alueen metsänhoitotoimenpiteitä suoritettaessa on erityisesti otettava huomioon ulkoilu ja maisemansuojelu. Avohakkuita ei sallita. Alueella ei ole rakennusoikeutta. MU -alueilla ei ole rakennusoikeutta.

8 KEMIÖNSAAREN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 8 BÅTVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012 MU-aluetta on 0,3053 hehtaaria, joka on 6,5 % kaavan pinta-alasta Liikenne Alueelle kuljetaan maanteitse Söderlångvikintien kautta tai vaihtoehtoisesti veneellä. Rantautuminen alueelle tapahtuu venesataman laitureiden kautta. Alueen halki kulkee ajoyhteys suunnittelualueen lännenpuoleisille rakennuspaikoille Palvelut Kaava ei sisällä palvelualuevarauksia. Lähimmät kauppa- ym. palvelut ovat Taalintehtaalla Yhdyskuntatekninen huolto Alueelle on rakennettava talousjätevesien käsittelystä vesihuoltolaitosten viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla annetun asetuksen mukaiset vesihuoltoratkaisut. Jätteet kompostoidaan tai kuljetetaan pois. Kesällä 2012 valmistuu veneiden pesupaikka pesuvesien puhdistamolla. 3.6 Toteuttaminen Alueen rakentaminen tapahtuu maanomistajan aikataulun mukaisesti. 4. ARVIO RANTA-ASEMAKAAVAN VAIKUTUKSISTA 4.1 Ympäristövaikutukset Kaavamuutoksella osoitetaan nykyinen venesatama, jonka rakennusalojen sijaintia ja rajauksia tarkennetaan. Rakennusalat sovitetaan maisemaan ja olemassa olevaan rakennuskantaan. Alueen eteläosan uusi rakennusala sijoittuu lahden poukamaan siten, että uusi rakentaminen ei näy merimaisemassa häiritsevästi. Rakennuspaikkojen käytön aiheuttama vesistökuormitus ei ole merkittävä, koska alueelle on toteutettava asetuksen mukaiset vesihuoltoratkaisut. Veneily ja autoilu saattaa hieman lisääntyä täydennysrakentamisen myötä. Lähialueen loma-asumisen ja maankäytön kannalta muutos ei ole merkittävä nykyiseen tilanteeseen verrattuna. 4.2 Taloudelliset vaikutukset Kaavan mukaisen rakentamisen myötä paikallisten rakennus-, huolto- ym. palvelujen kysyntä lisääntyy jonkin verran. Kaavalla ei voida katsoa olevan muita taloudellisia vaikutuksia. 4.3 Muut vaikutukset Kaava lisää alueen palvelutarjontaa veneiden säilytys- ja huoltopalveluilla.

9 KEMIÖNSAAREN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 9 BÅTVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SUUNNITTELUVAIHEET 5.1 Aloitus - kaavan laadinta aloitettiin maaliskuussa osallistumis- ja arviointisuunnitelma valmistui huhtikuussa Luonnosvaihe - viranomaisneuvottelu ELY-keskuksen, kunnan, maanomistajan ja kaavan laatijan kesken pidettiin kaavaluonnos valmistui maanomistajat hyväksyivät luonnoksen kuussa kunta kuulutti kaavan vireille tulon ja asetti kaavaluonnoksen nähtäville MRL 62 :n mukaisesti väliseksi ajaksi - kaavasta pyydettiin tarvittavat lausunnot lautakunnilta ja viranomaisilta 5.3 Ehdotusvaihe - kaavaehdotus valmistui kaavaehdotus oli nähtävillä välisen ajan - lausunnot ja muistutukset - vastineet ja tarkistukset - tekninen lautakunta hyväksyi kaavaehdotuksen ja päätti esittää kunnanhallitukselle ranta-asemakaavan hyväksymistä Hyväksyminen - kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle ranta-asemakaavan muutoksen hyväksymistä ( ) - kunnanvaltuusto hyväksyi ranta-asemakaavan muutoksen ( ) Turussa, AIRIX Ympäristö Oy Jouni Kiimamaa arkkitehti SAFA YKS-381 Jenni Tuuli Kaavasuunnittelija LIITTEET: Liite 1: Liite 2: Liite 3: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Muutettava ranta-asemakaava Seurantalomake (lisätään ehdotusvaiheessa)

10 KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 1 DAHLSIN KYLÄ BÅTVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kemiönsaaren kunnan Dahlsin kylään laaditaan ranta-asemakaavan muutos. Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma esittelee kaavan laadinnan lähtökohtia, sisältöä ja tavoitteita sekä sisältää suunnitelman siitä, miten kaavan laadinnan aikana kuullaan osallisia sekä suunnitelman siitä, mitä kaavan vaikutuksia tullaan arvioimaan. 1. Alue ja suunnittelun kohde Ranta-asemakaavan muutoksen laadinta Kemiönsaaren kunnan, Dahlsin kylän tilalle Båtvik ja Dahlskogen Suunnittelualue sijaitsee noin 3 km Taalintehtaan taajamasta länteen, osoitteessa Söderlångvikintie 763. Suunnittelualueen sijainti. 2. Suunnittelun lähtökohdat 2.1 Kaavoitustilanne Vaiheittain vahvistetut seutukaavat ovat voimassa maakuntakaavana, kunnes maakuntavaltuuston hyväksymä maakuntakaava saa lainvoiman. Seutukaavoissa kaava-alueelle ei ole osoitettu aluevarauksia.

11 Otteet seutukaavasta ja maakuntakaavasta. Vahvistuskäsittelyssä olevassa maakuntakaavassa suunnittelualue on osoitettu maa- ja metsätalousvaltaisena alueena (M). Loma-asutuksen mitoitusnormi alueella (2) on 5-7 loma-asuntoyksikköä rantakilometriä kohden. Muuhun kuin lomarakentamiseen osoitettu rannan määrä tulisi olla vähintään 40 %. Alueella on voimassa Dragsfjärdin läntisen saariston rantaosayleiskaava, joka on hyväksytty Rantaosayleiskaavassa kaavamuutosalue on osoitettu maa- ja metsätalousvaltaiseksi alueeksi (MU) sekä venevalkamaksi (LV). Ote rantaosayleiskaavasta. Alueelle on laadittu ranta-asemakaava (Metra Oy Ab:n ranta-alue), joka on vahvistettu Ranta-asemakaavassa kaavamuutosalue on osoitettu venesatama-alueeksi (LV-1) sekä osittain maa- ja metsätalousvaltaiseksi alueeksi, jolla on ulkoilun ohjaamistarvetta tai ympäristöarvoja (MU). LV-1 alueelle saa rakentaa veneilyä ja veneiden säilytystä ja huoltoa palvelevia rakenteita, katoksia ja rakennuksia. Alueen länsipuolelle on

12 osoitettu kaksi loma-asunnon rakennuspaikkaa (RA-1) ja eteläpuolelle yksi matkailua palvelevien rakennusten korttelialue (RM-1). Liite 1: Ote muutettavasta ranta-asemakaavasta. 2.2 Maanomistus Alueen omistaa Dalsbruks Båtservice Ab (Taalintehtaan Venehuolto Oy) ja osaksi Wärtsilä Oyj Abp. 2.3 Rakentamistilanne Kiinteistöllä 1:647 on viisi rakennusta veneiden huoltoa ja säilytystä varten. Lisäksi satama-alueella on useita venelaitureita ja eteläosaan on rakennettu aallonmurtaja. Perusselvitykset Alue on lähes kokonaan rakennettu. Alueella ei ole tiedossa erityisiä suojeluarvoja tai kohteita. Pohjakarttaa täydennetään maastomittauksin. 3. Alustavat tavoitteet Kaavamuutoksen tavoitteena on osoittaa kiinteistön 1:647 LV-1 alueen ulottuvuus ja maankäyttö nykyisten kiinteistörajojen mukaisesti. Rakennusoikeus osoitetaan nykyisen ja suunnitellun rakentamisen mukaisesti. Lisäksi ranta-asemakaavan muutoksella rakennuspaikkoja voidaan siirtää tai osoittaa rakennettavuuden, maiseman, alueen käytön ym. seikkojen kannalta parempiin paikkoihin kuin nykyisessä kaavassa. Kiinteistön ulkopuolelle sijoittuvat LV-1 alueen osat osoitetaan maa- ja metsätalousalueena. 4. Laadittavat vaihtoehdot Alueen maastosta ja rakentamistilanteesta johtuen erilaisia kaavavaihtoehtoja ei laadita. 5. Arvioitavat vaikutukset Suunnittelun yhteydessä arvioidaan suunnitelmasta aiheutuvat vaikutukset: - rakennettuun ympäristöön - maisemaan ja luontoon - kuntatalouteen - liikenteeseen sekä mahdolliset muut vaikutukset. 6. Osalliset Alustavan tarkastelun perusteella osallisia ovat: Maanomistajat ja asukkaat: - kaavoitettavan alueen omistaja - naapurialueiden maanomistajat Kunnan hallintokunnat: - rakennus- ja ympäristölautakunta - tekninen lautakunta - ympäristölautakunta - saaristolautakunta - palo- ja pelastustoimi Viranomaiset: - Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (alueiden käyttö, luonnonsuojelu)

13 7. Osallistumisen ja vuorovaikutuksen järjestäminen 7.1 Aloitus - kaavan laadinta aloitettiin keväällä osallistumis- ja arviointisuunnitelma valmistui huhtikuussa Luonnosvaihe - viranomaisneuvottelu ELY-keskuksen, kunnan, maanomistajan ja kaavan laatijan kesken pidettiin kaavaluonnos valmistuu keväällä maanomistaja hyväksyi luonnoksen kuussa kunnanhallitus kuulutti kaavan vireille tulon ja asetti kaavaluonnoksen nähtäville MRL 62 :n mukaisesti väliseksi ajaksi 7.3 Ehdotusvaihe - kaavaehdotus valmistuu kesällä maanomistaja hyväksyi kaavaehdotuksen kuussa kaavaehdotus oli nähtävillä 30 päivän ajan lausunnot ja muistutukset käsitellään tarvittaessa - tekninen lautakunta hyväksyi kaavaehdotuksen ja päätti esittää kunnanhallitukselle ranta-asemakaavan muutoksen hyväksymistä Hyväksyminen - kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle ranta-asemakaavan muutoksen hyväksymistä ( ) - kunnanvaltuusto hyväksyi ranta-asemakaavan muutoksen ( ) 8. Lisätiedot Lisätietoja asemakaavan laatimiseen liittyvistä asioista antavat: Kaavan laativa konsultti: - AIRIX Ympäristö Oy kaavoitusarkkitehti Jouni Kiimamaa puhelin: fax: sähköposti: etunimi.sukunimi@airix.fi osoite: PL 669, Turku Kemiönsaaren kunta Kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg puhelin (02) faksi (02) sähköposti etunimi.sukunimi@kimitoon.fi osoite Vretantie 19, Kemiö Turku, AIRIX Ympäristö Oy Jouni Kiimamaa arkkitehti SAFA YKS-381 Jenni Tuuli Kaavasuunnittelija

14 Liite 1: Ote muutettavasta ranta-asemakaavasta

15 KIMITOÖNS KOMMUN BILAGA 1 DAHLS BY ÄNDRING AV STRANDDETALJPLAN FÖR BÅTVIK PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING En stranddetaljplanändring för Dahls by i Kimitoöns kommun utarbetas. Detta program för deltagande och bedömning presenterar planberedningens utgångspunkter, innehåll och målsättningar samt omfattar en plan för hur intressenter under planberedningsprocessen kommer att höras samt en plan för hur planens konsekvenser kommer att utvärderas. 1. Område och planläggningsobjekt Utarbetning av en stranddetaljplanändring för fastighet Båtvik och Dahlskogen i Dahls by i Kimitoöns kommun. Planområdet är belägen ca 3 km från Dalsbruks centrum västerut, på adressen Söderlångviksvägen 763. Planläggningsområdets läge. 2. Planläggningens utgångspunkter 2.1 Planläggningssituation Etappvis framställda regionplaner är i kraft som landskapsplaner, tills landskapsplan godkänd av landskapsfullmäktige erhåller laga kraft. I regionplanerna har för planområdet inte anvisats områdesreserveringar.

16 Utdrag ur regionplan och landskapsplan. I landskapsplanen som är under fastställelsebehandling är planläggningsområdet anvisat som jord- och skogsbruksdominerat område (M). Fritidsbosättningens dimensioneringsnorm på området (2) är 5-7 fritidsbostadsenheter per strandlinjekilometer. Till annan än fritidsbosättning anvisad andel strand bör uppgå till minst 40 %. Inom området gäller Dragsfjärds västra skärgårds stranddelgeneralplan, som godkänts den I stranddelgeneralplanen är planändringsområdet anvisat som jord- och skogsbruksdominerat område (MU) samt småbåtshamn (LV). Utdrag ur stranddelgeneralplan. För området har en stranddetaljplan utarbetats (Metra Oy Ab:s strandområde), vilken fastställts den I stranddetaljplanen har planändringsområdet anvisats som område för båthamn (LV-1) samt delvis jord- och skogsbruksdominerat område, med styrbehov för rekreation eller miljövärden (MU). Inom LV-1 området får byggas

17 konstruktioner, skyddstak och byggnader som betjänar båttrafik samt förvaring och service av båtar. Väster om området finns två byggnadsplatser för fritidsbostäder (RA-1) anvisade och söder om ett kvartersområde för byggnader som betjänar turism (RM-1). Bilaga 1: Utdrag ur stranddetaljplan som ändras. 2.2 Markägoförhållanden Området ägs av Dalsbruks Båtservice Ab (Taalintehtaan Venehuolto Oy) och delvis Wärtsilä Oyj Abp. 2.3 Byggnadssituation På fastighet 1:647 finns fem byggnader för service och förvaring av båtar. Dessutom finns inom hamnområdet ett flertal båtbryggor och i södra delen en byggd vågbrytare. Basutredningar Området är till största delen bebyggt. Inom området finns inga kända speciella skyddsvärden eller objekt. Grundkartan kompletteras med terrängmätningar. 3. Preliminära målsättningar Planens målsättning är att anvisa LV-1 områdets utsträckning och markanvändning för fastighet 1:647 enligt nuvarande fastighetsgränser. Byggnadsrätten anvisas enligt nuvarande och planerad bebyggelse. Dessutom kan byggnadsplatser, i och med stranddetaljplanändringen, flyttas eller anvisas på platser som är bättre, med tanke på faktorer såsom byggbarhet, landskap, områdesanvändning mm., än i nuvarande plan. Fastighetens delar som förblir utom LV-1 området anvisas som jord- och skogsbruksområden. 4. Alternativ På grund av områdets terräng och byggnadssituation utarbetas inte olika planalternativ. 5. Konsekvensbedömning I samband med planläggningen bedöms konsekvenser, till följd av planen, på: - bebyggd miljö - landskap och natur - kommunekonomi - trafik samt eventuella övriga konsekvenser. 6. Intressenter På basen av preliminär granskning utgörs intressenter av följande: Markägare och invånare: - ägare till området som planläggs - grannområdens markägare Kommunens förvaltningsorganisation: - byggnads- och miljönämnden - tekniska nämnden - miljönämnden - skärgårdsnämnden - brand- och räddningsväsendet Myndigheter: - Egentliga Finlands närings-, trafik och miljöcentral (områdesanvändning, naturskydd)

18 7. Deltagande och växelverkan 7.1 Inledning - planberedningen inleddes under våren program för deltagande och bedömning färdigställdes i april Utkastsskede - myndighetssammanträde mellan representanter för NMT-centralen, markägare och planläggningskonsulten hölls den planutkast färdigställdes under våren markägaren godkände utkastet i kommunstyrelsen kungjorde planens anhängiggörelse den och ställde ut planutkastet till allmänhetens påseende enligt MBL 62 under tidsperioden Förslagsskede - planförslag färdigställdes under sommaren markägaren godkände planförslaget i planförslaget var utställt i 30 dagar under tidsperioden utlåtanden och påminnelser behandlas vid behov - tekniska nämnden godkände planförslaget och beslöt att förorda stranddetaljplanändringens godkännande för kommunstyrelsen den Godkännande - kommunstyrelsen beslöt förorda godkännande av stranddetaljplanändringen för kommunfullmäktige den ( ) - kommunfullmäktige godkände stranddetaljplanändringen den ( ) 8. Tilläggsuppgifter Tilläggsuppgifter gällande planberedningen ges av: Planläggningskonsult: - AIRIX Miljö Ab planläggningsarkitekt Jouni Kiimamaa telefon: fax: e-post: förnamn.efternamn@airix.fi adress: PB 669, Åbo Kimitoöns kommun planläggningsarkitekt Åke Lindeberg telefon (02) fax (02) e-post förnamn.efternamn@kimitoon.fi adress Vretavägen 19, Kimito Åbo, AIRIX Miljö Ab Jouni Kiimamaa arkitekt SAFA YKS-381 Jenni Tuuli Planläggare

19 Bilaga 1: Utdrag ur stranddetaljplan som ändras

20 Liite 2: Muutettava rantaasemakaava-alue Bilaga 2: Stranddetaljplan som ändras

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Vänön kylä Vänös by. Oxklobbarnan ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Oxklobbarna

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Vänön kylä Vänös by. Oxklobbarnan ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Oxklobbarna Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Vänön kylä Vänös by Oxklobbarnan ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Oxklobbarna Kiinteistö Fastighet Stor Oxklobben 322-522-3-10 Työ/arbete: E24578 Turku/Åbo, 19.8.2011

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Vänön kylä Vänös by. Oxklobbarnan ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Oxklobbarna

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Vänön kylä Vänös by. Oxklobbarnan ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Oxklobbarna Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Vänön kylä Vänös by Oxklobbarnan ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Oxklobbarna Kiinteistö Fastighet Stor Oxklobben 322-522-3-10 Työ/arbete: E24578 Turku/Åbo, 19.8.2011

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Bergön kylä Bergös by. Kiinteistöt Fastigheter Berghamn 322-488-1-97 Bergudd 322-488-1-98. Työ/arbete: E25090

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Bergön kylä Bergös by. Kiinteistöt Fastigheter Berghamn 322-488-1-97 Bergudd 322-488-1-98. Työ/arbete: E25090 Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Bergön kylä Bergös by Bergholmenin ranta-asemakaavan muutos Stranddetaljplaneändring för Bergholm Kiinteistöt Fastigheter Berghamn 322-488-1-97 Bergudd 322-488-1-98

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kemiönsaaren kunnan Ekniemen alueelle laaditaan asemakaava ja asemakaavan muutos. Tämä osallistumis-

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark EURAJOEN KUNTA Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25179 Turku, 2.5.2012, tark. 3.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013 EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos (Peräpellontien katualue) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26016 Turku, 4.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Bränbodan kylä Bränboda by. Kiinteistöt Fastigheter 322-525-2-48 Bergö 322-525-2-70 Bergvik. Työ/arbete: E23886

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Bränbodan kylä Bränboda by. Kiinteistöt Fastigheter 322-525-2-48 Bergö 322-525-2-70 Bergvik. Työ/arbete: E23886 Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Bränbodan kylä Bränboda by Bergönin ranta-asemakaavan muutos Stranddetaljplaneändring för Bergön Kiinteistöt Fastigheter 322-525-2-48 Bergö 322-525-2-70 Bergvik Työ/arbete:

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Rosalan Bölen kylä Rosalas Böle by. Bodöarnan ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Bodöarna

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Rosalan Bölen kylä Rosalas Böle by. Bodöarnan ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Bodöarna Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Rosalan Bölen kylä Rosalas Böle by Bodöarnan ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Bodöarna Kiinteistöt Fastigheter Norra sundet 322-508-1-12 Stensundet 322-508-5-22

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS KEMIÖNSAAREN KUNTA KIMITOÖNS KOMMUN BERGÖNIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS STRANDDETALJPLANEÄNDRING FÖR BERGÖN

KAAVASELOSTUS KEMIÖNSAAREN KUNTA KIMITOÖNS KOMMUN BERGÖNIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS STRANDDETALJPLANEÄNDRING FÖR BERGÖN KAAVASELOSTUS KEMIÖNSAAREN KUNTA KIMITOÖNS KOMMUN BERGÖNIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS STRANDDETALJPLANEÄNDRING FÖR BERGÖN Kiinteistön Bergvik 322-525-2-70 määräala 322-525-2-70-M603 TYÖNUMERO: E27604.30

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Westakärrin kylä Westankärr by

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Westakärrin kylä Westankärr by Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Westakärrin kylä Westankärr by Westakärrin ranta-asemakaavan muutos Ändring av Stranddetaljplan för Westankärr Kiinteistöt Fastigheter 1/5 322-477-1-105 2/5 322-477-1-104

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026. Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026. Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013 EURAJOEN KUNTA Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26026 Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: Turku, 4.1., tark

EURAJOEN KUNTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: Turku, 4.1., tark EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos (korttelin 153 tontti 4, korttelin 154 tontti 5, kortteleita 155 ja 157, korttelin 172 tontteja 1 ja 2, korttelin 173

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI. Tontunlahden ranta-asemakaava ja rantaasemakaavan. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI. Tontunlahden ranta-asemakaava ja rantaasemakaavan. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI Tontunlahden ranta-asemakaava ja rantaasemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: E24199.30, E24199.31, E24199.32, E24199.33, E24199.34 Turku, 28.9.2011 AIRIX

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Hiittisten kylä Hitis by. Kiinteistöt Fastigheter Marieklobbarna Östra Marieklobbarna

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Hiittisten kylä Hitis by. Kiinteistöt Fastigheter Marieklobbarna Östra Marieklobbarna Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Hiittisten kylä Hitis by Marieklobbarnan ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Marieklobbarna Kiinteistöt Fastigheter Marieklobbarna 322-495-4-20 Östra Marieklobbarna

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI Ajolan Kylä. Työ: E26049. Turku, 25.3.2013

NAANTALIN KAUPUNKI Ajolan Kylä. Työ: E26049. Turku, 25.3.2013 NAANTALIN KAUPUNKI Ajolan Kylä Ajolan-Kunstenniemen ranta-asemakaavan muutos Työ: E26049 Turku, 25.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot:

Lisätiedot

Kiinteistö Kuggskärsgrunden Fastighet. Työ: E Turku

Kiinteistö Kuggskärsgrunden Fastighet. Työ: E Turku Kemiönsaaren kunta Hiittisten kylä Kuggskärsgrundenin ranta-asemakaava Kiinteistö Kuggskärsgrunden 322-495-1-40 Kimitoöns kommun Hitis by Kuggskärsgrundens stranddetaljplan Fastighet Kuggskärsgrunden 322-495-1-40

Lisätiedot

11.10.2013 KEMIÖNSAAREN KUNTA DRAGSFJÄRDIN LÄNTISEN SAARISTON RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 322-523-24-5 EKHAMN

11.10.2013 KEMIÖNSAAREN KUNTA DRAGSFJÄRDIN LÄNTISEN SAARISTON RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 322-523-24-5 EKHAMN 11.10.2013 KEMIÖNSAAREN KUNTA DRAGSFJÄRDIN LÄNTISEN SAARISTON RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 322-523-24-5 EKHAMN KEMIÖNSAAREN KUNTA DRAGSFJÄRDIN LÄNTISEN SAARISTON RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Tämä rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Bolaxin kylä Bolax by. Kiinteistö Fastighet Sundskär Työ/arbete: E Turku/Åbo,

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Bolaxin kylä Bolax by. Kiinteistö Fastighet Sundskär Työ/arbete: E Turku/Åbo, Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Bolaxin kylä Bolax by Stora ja Lilla Sundskärin ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Stora och Lilla Sundskär Kiinteistö Fastighet Sundskär 322-491-2-36 Työ/arbete:

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI Siipyyn kylä

KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI Siipyyn kylä KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI Siipyyn kylä Tontunlahden ranta-asemakaava ja rantaasemakaavan muutos Kiinteistöt Tomtebo 287-415-8-67 Saunatonttu 287-415-8-109 Lyset 287-415-8-68 Lyset I 287-415-8-113 Åsen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO SANTALANTIEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavoitettava alue sijaitsee Naantalin Luonnonmaalla, noin

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Rosalan kylä Rosala by. Bötesönin ranta-asemakaava Bötesöns stranddetaljplan

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Rosalan kylä Rosala by. Bötesönin ranta-asemakaava Bötesöns stranddetaljplan Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Rosalan kylä Rosala by Bötesönin ranta-asemakaava Bötesöns stranddetaljplan Kiinteistöt Fastigheten Hasselbacka 322-507-20-0 Julibacken 322-507-20-1 Hasselberga 322-507-20-2

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Alue ja suunnittelun kohde Rantaosayleiskaavan muutoksen (jäljempänä kaava) alueet sijaitsevat Eurajoella, Kuivalahden ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORNAISTEN KUNTA KARTANORINTEEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS TYÖNUMERO: 20602083 PÄIVÄYS: 7.1.2019 1 (8) Sweco Ympäristö Oy Ilmalanportti 2, 00240 Helsinki Mäkelininkatu

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Suunnittelualue ja kaavan tarkoitus Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 164-RAK1503 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS KEMIÖNSAAREN KUNTA KIMITOÖNS KOMMUN KAXSJÄLA ÖSTERGÅRD RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS STRANDDETALJPLANEÄNDRING FÖR KAXSJÄLA ÖSTERGÅRD

KAAVASELOSTUS KEMIÖNSAAREN KUNTA KIMITOÖNS KOMMUN KAXSJÄLA ÖSTERGÅRD RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS STRANDDETALJPLANEÄNDRING FÖR KAXSJÄLA ÖSTERGÅRD KAAVASELOSTUS KEMIÖNSAAREN KUNTA KIMITOÖNS KOMMUN KAXSJÄLA ÖSTERGÅRD RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS STRANDDETALJPLANEÄNDRING FÖR KAXSJÄLA ÖSTERGÅRD Kiinteistö Fastighet SANTAKAARI 322-499-4-55 TYÖNUMERO: E27606.30

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA L4 KH 6.2.-17 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PYHÄRANNAN KUNTA ROHDAISTEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 71 OSA TYÖNUMERO: 20601143 PÄIVÄYS: 30.1.2017 S w e co Y m p ä r is t ö O y 1 (8) Ilmalanportti

Lisätiedot

MYNÄMÄEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos Kortteli 501 (1201) Työ: 24624

MYNÄMÄEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos Kortteli 501 (1201) Työ: 24624 MYNÄMÄEN KUNTA Keskustan asemakaavan muutos Kortteli 501 (1201) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LIITE 1 Työ: 24624 Turku, 7.6.2011, tark. 20.8.2012, 10.6.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Ölmosin kylä Ölmos by

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Ölmosin kylä Ölmos by Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Ölmosin kylä Ölmos by Stornäsetin ranta-asemakaavan muutos Stranddetaljplaneändring för Stornäset Kiinteistöt: Fastigheter: Bergkulla 322-523-34-22 Stornäset 322-523-34-20

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.1 SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26662.30 PÄIVÄYS: 16.12. 2013, TARK. 9.4. 2014 Sweco Ympäristö Oy S w e co Y m p ä r is t ö O

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 164-RAK1503 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PARAISTEN KAUPUNKI ÅLÖNTIEN LIITTYMÄN ASEMAKAAVAMUUTOS TYÖNUMERO: 20601252 PÄIVÄYS: 11.5.2017, TARK. 29.6.2017 1 (7) S w e co Y m p ä r is t ö O y Ilmalanportti 2,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYNÄMÄEN KUNTA 1.1 KATTELUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E27437 PÄIVÄYS: 8.1. 2015, TARK. 4.9. 2015 Sweco Ympäristö Oy MYNÄMÄEN KUNTA Katteluksen

Lisätiedot

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄIVÄYS: 16.12.2013, TARK. 9.4.2014, 30.11.2015 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava.

Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava. KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Suunnittelualue ja kaavan tarkoitus Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA DRAGSFJÄRDIN LÄNTISEN SAARISTON RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

KEMIÖNSAAREN KUNTA DRAGSFJÄRDIN LÄNTISEN SAARISTON RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS KEMIÖNSAAREN KUNTA DRAGSFJÄRDIN LÄNTISEN SAARISTON RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Tila: Djupvikudden 322-496-2-8 TYÖNUMERO: E27303 TURKU, 16.1.2015 Sweco Ympäristö Oy KEMIÖNSAARI, DRAGSFJÄRDIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NOUSIAISTEN KUNTA KIRKONKYLÄN RAKENNUSKAAVA, KORTTELI 24 ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26901 PÄIVÄYS: 8.10.2014, TARK. 5.12.2014 Sweco Ympäristö Oy 1 (6) 1 OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Alue ja suunnittelun kohde Asemakaavoitus koskee pääosin Säkylän kunnan Isosäkylän kylässä olevaa rantaaluetta

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Työ: Turussa

EURAJOEN KUNTA. Työ: Turussa EURAJOEN KUNTA Rinnakkaistien asemakaava ja Köykän teollisuusalueen asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25181 Turussa 9.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

LAITILAN KAUPUNKI TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LAITILAN KAUPUNKI TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LAITILAN KAUPUNKI TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Laitilan kaupungin Tuunan alueelle laaditaan asemakaava ja asemakaavan muutos. Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Ölmosin kylä Ölmos by

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Ölmosin kylä Ölmos by Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Ölmosin kylä Ölmos by Stornäsetin ranta-asemakaavan muutos Stranddetaljplaneändring för Stornäset Kiinteistöt: Fastigheter: Bergkulla 322-523-34-22 Stornäset 322-523-34-20

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA. Dragsfjärdin itäisen saariston rantaosayleiskaavan muutos. Tilat: 322-495-11-48 322-495-11-49 322-495-11-20. Työ: E24835.30.

KEMIÖNSAAREN KUNTA. Dragsfjärdin itäisen saariston rantaosayleiskaavan muutos. Tilat: 322-495-11-48 322-495-11-49 322-495-11-20. Työ: E24835.30. KEMIÖNSAAREN KUNTA Dragsfjärdin itäisen saariston rantaosayleiskaavan muutos Tilat: 322-495-11-48 322-495-11-49 322-495-11-20 Työ: E24835.30.00 Turku, 30.3.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin

Lisätiedot

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011 SÄKYLÄ Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73 Turussa 14.1. 2011 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot: Turku, Tampere, Espoo

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 243-RAK1605 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 25.7.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 380-RAK1813 KUSTAVIN KUNTA KAURISSALO-KIPARLUOTO II RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.1.2019 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS

MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS Air-Ix Ympäristö Oy PL 52 20781 Kaarina 2005 2 MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus, joka koskee 14.6. 2005 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA DRAGSFJÄRDIN ITÄISEN SAARISTON RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

KEMIÖNSAAREN KUNTA DRAGSFJÄRDIN ITÄISEN SAARISTON RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS KEMIÖNSAAREN KUNTA DRAGSFJÄRDIN ITÄISEN SAARISTON RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Tila: 322-491-2-11, SUNDHEM TYÖNUMERO: E27413.30 TURKU, 2.12.2014 Sweco Ympäristö Oy KEMIÖNSAARI, DRAGSFJÄRDIN

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NOUSIAISTEN KUNTA NUMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS NUMMENTIE JA MOISIONTIEN ALKU TYÖNUMERO: 20600529 PÄIVÄYS: 3.11.2015 Sweco Ympäristö Oy 1 (7) 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VEHMAAN KUNTA KOULUALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 35 B TYÖNUMERO: 20601250 PÄIVÄYS: 4.4.2017, 28.2.2018,14.5.2019 1 (8) Sweco Ympäristö Oy Ilmalanportti 2, 00240

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA LUVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma, jossa kuvataan kaavatyön tavoitteet

Lisätiedot

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10. LAVIAN KUNTA LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.2014 Ilmari Mattila Kaavoitus- ja Arkkitehtipalvelu Mattila Oy

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Rosalan kylä Rosala by. Bötesönin ranta-asemakaava Bötesöns stranddetaljplan

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Rosalan kylä Rosala by. Bötesönin ranta-asemakaava Bötesöns stranddetaljplan Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Rosalan kylä Rosala by Bötesönin ranta-asemakaava Bötesöns stranddetaljplan Kiinteistöt Fastigheten Hasselbacka 322-507-20-0 Julibacken 322-507-20-1 Hasselberga 322-507-20-2

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Rosalan kylä Rosala by. Bötesönin ranta-asemakaava Bötesöns stranddetaljplan

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Rosalan kylä Rosala by. Bötesönin ranta-asemakaava Bötesöns stranddetaljplan Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Rosalan kylä Rosala by Bötesönin ranta-asemakaava Bötesöns stranddetaljplan Kiinteistöt Fastigheten Hasselbacka 322-507-20-0 Julibacken 322-507-20-1 Hasselberga 322-507-20-2

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.2.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (8) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA RANTAYLEISKAAVA JA RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Liite 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma esittelee Eurajoen rantayleiskaavan muutoksen laadinnan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIÖNSAAREN KUNTA VÄSTANFJÄRD RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Rantayleiskaavan muutos laaditaan MRL 42 :n mukaiseksi oikeusvaikutteiseksi yleiskaavaksi. 1 Alue ja suunnittelun

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 386-RAK1902 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI AAHOLMIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 2.9.2019 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (13) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 306-RAK1710 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI SAVIKKAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.11.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 172-RAK1506 SALON KAUPUNKI VAKURIN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 10.6.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (5) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 306-RAK1710 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.1.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen PIHTIPUTAAN KUNTA Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta- Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1.4.2019 P37114 Kaavaselostus 1 (17) Timo Leskinen 1.4.2019 Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 331-YK1802 PYHÄRANNAN KUNTA PYHÄRANNAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 2 Kiinteistö 631-405-1-168 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.8.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO Kaavaselostus 20.2.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 7.10.2011 39 Kaavan hyväksyminen:

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kaavaselostus koskee 4.11.2008 päivättyä kaavakarttaa. Ranta-asemakaavan

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026 LIITE 1 EURAJOEN KUNTA Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26026 Turku, 8.3.2013, tark. 10.10.2017, 23.5.2018 Uudenmaankatu 19 A 20701 TURKU www.sweco.fi Toimistot:

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

RIRETU RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RIRETU RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 SALON KAUPUNKI RIRETU RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavamuutos koskee Förbyn kylässä: Nedergård-Övergård ranta-asemakaavaa Koivikon ranta-asemakaavaa Tilaa Riretu

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

KASKISTEN KAUPUNKI KASKÖ STAD SATAMA - ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS DETALJPLAN OCH ÄNDRING AV DETALJPLAN I HAMNEN

KASKISTEN KAUPUNKI KASKÖ STAD SATAMA - ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS DETALJPLAN OCH ÄNDRING AV DETALJPLAN I HAMNEN KASKÖ STAD SATAMA - ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS DETALJPLAN OCH ÄNDRING AV DETALJPLAN I HAMNEN 2006 Närpiöntie 2, 64200 NÄRPIÖ Närpesvägen 2, 64200 NÄRPES 2 KASKISTEN KAUPUNKI SATAMA-ALUEEN

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark.

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Selostus Työ: 26024 Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. Sweco Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 www.scewo.fi Toimistot:

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA. Dragsfjärdin itäisen saariston rantaosayleiskaavan muutos. Tila: Takvedholm 322-495-13-1. Työ: E26496. Turku, 31.1.

KEMIÖNSAAREN KUNTA. Dragsfjärdin itäisen saariston rantaosayleiskaavan muutos. Tila: Takvedholm 322-495-13-1. Työ: E26496. Turku, 31.1. KEMIÖNSAAREN KUNTA Dragsfjärdin itäisen saariston rantaosayleiskaavan muutos Tila: Takvedholm 322-495-13-1 Työ: E26496 Turku, 31.1.2014 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA. Kemiön rantayleiskaavan muutos. Tila: Flisholmen 322-473-1-112. Työ: E26579. Turku, 20.1.2014

KEMIÖNSAAREN KUNTA. Kemiön rantayleiskaavan muutos. Tila: Flisholmen 322-473-1-112. Työ: E26579. Turku, 20.1.2014 KEMIÖNSAAREN KUNTA Kemiön rantayleiskaavan muutos Tila: Flisholmen 322-473-1-112 Työ: E26579 Turku, 20.1.2014 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

JUANKOSKI Pieksän järvien ja Muuruvesi - Karhonvesi roykmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JUANKOSKI Pieksän järvien ja Muuruvesi - Karhonvesi roykmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JUANKOSKI Pieksän järvien rantaosayleiskaavan ja Muuruveden Karhonveden rantaosayleiskaavan muutos Rantaosayleiskaavamuutokset koskevat tiloja Haukiniemi 434-1- 129, Venhonranta 434-2-58, Pieksänranta

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6 SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ristolan asemakaavan muutos Suunnittelualue Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 12 parantamiseksi

Lisätiedot

Osa tiloista Stusnäs Östergård ja Stusnäs Vestergård Stusnäsin kylässä

Osa tiloista Stusnäs Östergård ja Stusnäs Vestergård Stusnäsin kylässä KEMIÖSAAREN KUNTA DRAGSFJÄRFIN LÄNTEISEN SAARISTON RANTAYLEISKAAVA RANTAYLEISKAAVAMUUTOS Osa tiloista Stusnäs Östergård 322-516-1-0 ja Stusnäs Vestergård 322-516-2-10 Stusnäsin kylässä OSALLISTUMIS- JA

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 293-RAK1706 TAIVASSALON KUNTA PUNTTINEN-LEIKLUOTO RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.7.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus RAUTALAMMIN KUNTA, 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...2 1.2 Rantaosayleiskaavan muutos...2 1.3 Rantaosayleiskaavan toteuttaminen...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SOMERON KAUPUNKI VALIMOTIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: 20600874 PÄIVÄYS: 10.8. 2016, TARK. 10.10. 2016 Sweco Ympäristö Oy SOMERON KAUPUNKI Valimotien

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 314-RAK1715 TAIVASSALON KUNTA POHJOLAN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.2.2018 22.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I SISÄLLYSLUETTELO 1 Tiivistelmä... 1 1.1

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila 739-421-7-414 (osa) Kaavaehdotus 10.8.2016 1 Osayleiskaavan muutoksen selostus, joka koskee Pien-Saimaan osayleiskaavaa. 1 PERUSTIEDOT

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO PORHONKALLION-VIRPIN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Naantalin Luonnonmaalle, Porhonkallion-Virpin alueelle

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot