Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous"

Transkriptio

1 Asialista 1 (6) Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous Aika klo Paikka Osallistujat Kokouskeskus Pellava, kh. Veturi (Kelloportinkatu 1C, 4. krs.) erillinen liite

2 Asialista 2 (6) Asia 1 Kokouksen avaus, läsnäolijoiden toteaminen sekä kokousdian esittely. Esittely, keskustelu, jatkotoimenpiteet Puheenjohtaja avasi kokouksen, todettiin läsnäolijat. Kokousdian esittely: käytiin läpi edellisen kokouksen asioiden toimeenpanon tilanne, päivän kokouksen asiat sekä tavoitellut päätökset/linjaukset. Päivi esiteli VM:n tilannekuvaa maakuntien osalta. Pirkanmaan valmistelu näyttäytyy VM:n näkökulmasta etenevän hyvin verrattuna muihin maakuntiin. 2 Edellisen kokouksen muistio Hyväksytään edellisen kokouksen muistio ( ). Kokousmuistio on luettavissa osoitteessa: 3 Väliraportointi ja työryhmän toimeenpanosuunnitelman päivitys Työryhmien väliraportointi käsiteltiin muutosjohdossa, johtoryhmässä 9.3. ja ohjausryhmässä Väliraportointi on luettavissa Pirkanmaa2019-sivuilla ja KoJon työtilassa. Käytiin läpi väliraportointikoonnin keskeiset tunnistetut riskit ja huomiot KoJon näkökulmasta. Todettiin lisäksi työryhmän toimeenpanosuunnitelmaan tehdyt muutokset: Johtamisjärjestelmän toimeenpanoon liittyvän koulutuksen suunnitelma ( mistä tässä on kyse ) on laadittu yhteistyössä henkilöstö-työryhmän kanssa mennessä (aikaistettu). Väliaikaishallinnon suunnittelussa on erillinen valmisteluryhmä Tukipalvelujen ohjausmalli suunnitellaan ao. työryhmässä eli Kojo tarkastelee sitä vain osana kokonaisohjausta. 4 Maakuntakonsernin suunnittelun pääperiaatteet (liite 1) Tarja esitteli Pirkanmaan maakuntakonsernin suunnittelun pääperiaatteet (6 kpl), jotka on koottu yhteen ja hyväksytty jatkovalmistelua ohjaaviksi periaatteiksi johtoryhmässä 9.3. ja ohjausryhmässä Hyväksytyt periaatteet ovat: 1. Maakuntahallinnossa järjestämisen ja konserniohjauksen yhteistyö rakennetaan tukemaan vahvaa järjestäjätoimintoa ja selkeää tuotannon ohjausta. 2. Palvelujen järjestämisessä tulee tunnistaa väestötasolla asiakasryhmät ja määritellä niiden tarpeen mukaiset keskeisimmät palveluketjut. 3. Maakunnan eri ohjausmallien tulee tukea maakunnan tuloksellista toimintaa. 4. Palvelutuotannon ohjaus toteutetaan vuorovaikutuksellisesti, yksikanavaisesti ja selkeästi. 5. Maakunnan palvelutuotannolla on toimintavapautta ja joustavat muutosmahdollisuudet uudistaa ja kehittää toimintaansa osana maakuntakonsernia.

3 Asialista 3 (6) 6. Maakuntakonsernin rakentamisessa ja riskienhallinnassa huomioidaan sujuva siirtymä sekä palvelujen häiriötön jatkuvuus asiakkaan näkökulmasta. Taustamateriaali (liite 1) on työtilassa. Todettiin, että periaatteet on haluttu koota yhteen ja näin osaltaan varmistaa valmistelun kunnianhimotasoa. Keskusteltiin myös käytännön realiteettien (niukat resurssit) suhteesta periaatteisiin. 4 Valiokuntamalli ja järjestämisen mallit (liite 2) Valmisteleva valiokunta -malli: Poliittinen ohjausryhmä päätti osaltaan , että maakunnan toimielinrakenne valmistellaan valmistelevan valiokuntamallin pohjalta. Vaihtoehtoina ovat valmistelevan valiokunnan muodostaminen juridisen toimielinstatuksen omaavaksi tai ns. valmisteluelimeksi, joka ei muodollisesti ole toimielin. Vaihtoehtojen ominaisuuksia on arvioitu Vuokko Ylisen laatimassa työmuistiossa. Kuntaliitosta hankitaan lisäksi asiantuntijalausunto asiaan liittyen. Valiokuntamalli on tarkoitus viedä johto- ja ohjausryhmän käsittelyyn toukokuussa. Kojo1 alatyöryhmä on käynyt keskustelua valiokunnista ja nostanut esille neljä mahdollista valmistelevaa valiokuntaa: Palvelut, Hyte ja turvallisuus, Tulevaisuus ja tutkimus, Kasvu ja elinvoima. Valiokuntamalli on KoJo:n käsittelyssä huhtikuussa ja sen on tarkoitus mennä käsiteltäväksi ohryyn 7.5. ja joryyn Keskusteltiin alustavista poikkialaisista valiokuntaesityksistä. Poikkihallinnollisuus koettiin hyväksi. Kuinka monta valiokuntaa? Maakuntakaava ja liikennejärjestelmäsuunnitelma jakautuu useaan esitettyyn valiokuntaan. Ne pitäisi saada yhden valiokunnan alle. Elinvoima-terminä hyvä, mutta se kuvaa vahvasti kuntien ydintehtävää. Maakuntapuolella elinvoima-sanan käyttöä voisi siis uudelleen muotoilla. Miten kuntien kanssa tehtävä yhteistyö näkyy esitetyissä valiokuntamalleissa? Kyse enemmänkin toimintatavasta. Toivottiin esimerkkien kautta valiokuntaprosessin kuvaus (esim. palvelutasopäätös, maakuntastrategia). Tämä on valmistelun alla. Kirjoitetaan auki tarinamuotoon (miten asia syntyy, käsittelyprosessi ml. talousarvio, miten valuu ohjausmallin kautta tekemiseksi ja muutokseksi tuotannon liikelaitokseen). Valiokuntien valmistelun pitää olla strategisen tason ja poliittista harkintaa vaativien asioiden ympärillä.

4 Asialista 4 (6) Järjestämisen malli: Järjestämisen kahta mallia (palvelualapohjainen ja tehtäväalakohtainen malli) on käsitelty puheenjohtajistossa Tehtäväalakohtaiseen malliin on tehty muutoksia puheenjohtajiston käsittelyn pohjalta. Kokouksessa esiteltiin päivitetty materiaali. Työryhmä kommentoi ja antoi näkemyksenä maakunnan palvelujen järjestämisen malliin. Järjestämisen malli viedään linjattavaksi ohjausryhmään 9.4. ja johtoryhmän em. kahden mallin pohjalta. Esitettiin linjattavaksi tehtäväalakohtaiseen malliin kaksi tehtäväalakokonaisuutta: Alueen kehittäminen ja kokonaisturvallisuus sekä SOTE-palvelut. Esitettiin linjattavaksi, että MAKU-palvelut tuotetaan erillisessä MAKUtaseyksikössä. Huomioitava ja käytävä tarkat keskustelut erityisesti ensihoidon osalta. Ensihoito on sairaanhoitotoimintaa, joka tarvitsee erillisen tarkastelun toiminnan suhteesta PELA-liikelaitokseen ja järjestäjään. Maakunnan tytäryhtiöt eivät voi jäädä erillisiksi toiminnoiksi. Niiden toiminta määriteltävä tarkasti suhteessa muuhun tuotantoon ja järjestäjään. Markkinointi, viestintä ja yhteiskuntavastuu. Järjestäjän puolella oltava turvallisuudesta ja riskienhallinnasta vastaava viranhaltija, joka on tiiviissä vuoropuhelussa PELA-liikelaitoksen pelastusjohtajan kanssa. Taustamateriaali (liite 2) on työryhmän työtilassa. 5 Maakuntakonsernin ohjaus (liite 3) Maakuntakonsernin ohjausta on valmisteltu Kojo2 alatyöryhmässä huomioiden KoJo -työryhmän keskustelu. Maakuntakonsernin ohjauksesta on koottu materiaali, joka sisältää ohjaukseen liittyvän lainsäädäntöpohjan ja muun raamittavan ohjeistuksen. Pirkanmaan maakunnan ohjausmallia on valmisteltu tämän mukaisesti tavoitellen modernia, vuorovaikutukseen tukeutuvaa ja yhteiskehittämiseen painottavaa ohjausmallia. Tarja Puskala esitteli ohjauskokonaisuuden. Työryhmä keskusteli jatkovalmistelun suuntaviivoista ja linjasi etenemistä. Taustamateriaali (liite 3) on työtilassa. Missä käsitellään maakunnallisen tilapalvelukeskuksen perustamisen asia? Asia on vasta lähetekeskusteluvaiheessa. Myöhemmin määritellään mahdollinen työryhmä. Keskusteltiiin huomioista omistajaohjauksen delegoimisesta liikelaitokseen. Tämä asia on selvitettävä erittäin tarkasti.

5 Asialista 5 (6) Liikelaitoksen johtokunnan nimitysperiaatteita mietittävä konserniohjeeseen. Omistajapolitiikan periaatteita on linjattava ja keskustelu aloitettava. Ohjausmatriisi, informaatio-ohjaus, yhteistoiminta ohjauksen näkökulmasta. 6 Palvelutuotannon organisoituminen (liite 4) Pirkanmaan maakunnan palvelutuotannon organisoitumisesta on valmisteltu jo esivalmistelun I vaiheessa erilaisia liikelaitos- ja yhtiöpohjaisia vaihtoehtoja, jotka päivitettiin esivalmistelun II vaiheen alkaessa syksyllä 2017 ja niistä pyydettiin arviot työryhmiltä tammikuun 2018 loppuun mennessä. Vaihtoehtoja oli viisi ja arviot saatiin yhteensä 13 työ-/alatyöryhmältä. Vastaukset on koottu excel-tiedostoon, joka löytyy työryhmän työtilasta. Mikko Koponen esitteli vastauksista laaditun yhteenvedon (liite 4). Arvioissa kannatusta saivat tuotantomalli, joissa palvelutuotanto (erityisesti soten osalta) kootaan yhteen isoon organisaatioon. Palvelutuotannossa liikelaitosten poliittisesta ohjauksesta vastaavat johtokunnat, joilla voi olla jaostoja. Tarja Puskala esitteli tuotannon toimielinmallin. Työryhmä keskusteli tuotannon organisointivaihtoehtojen yhteenvedosta ja johtopäätöksistä sekä linjasi jatkovalmistelua esityksen mukaisesti (mm. markkina- ja yhtiöselvitysten laadinta, jatkovalmistelun pohjana liikelaitosmalli 1b). Asiaa linjataan ohryn ja joryn kokouksissa huhtikuussa. Kumpi on tärkeämpää pirkanmaalaisen asukkaan näkökulmasta: toimiva esh-yhteistyö Kanta-Hämeen kanssa vai palveluiden maakunnallinen integrointi? Toisaalta huomioitava, että ESH:a ei ole tarkoitus yhtiömalleissa irrottaa kokonaisuudesta. Kyse on siitä, haluammeko erikoissairaanhoidossa pelata maakuntasarjaa vai mestareiden liigaa. Helposti unohtuu valtakunnallinen erityisvastuualuekeskustelu ja sen taloudellinen merkitys maakunnalle. Kanta-Häme -selvityksen tulokset ja markkinatutkimus ovat avainasemassa, jotta voimme arvioida yhtiömalleja kattavammin. Yhteistyöalueet, onko tarvetta pitää eri muotoisia ja kokoisia yhteistyöalueita (ohjauksen näkökulmasta erittäin tärkeää). 7 Maakunnan toiminta- ja johtamiskulttuuri (liite 5) 30 min Riku Siren alusti maakunnan toimintakulttuurin rakentumista ja siihen liittyvää valmistelua. KoJo kommentoi osaltaan esiteltyjä toimintakulttuurin elementtejä (uudistuminen, selkeys, vuorovaikutus ja vastuullisuus), joiden mukaan valmistelua jatketaan. Keskustelussa nousi esille asiakaspalvelun asenne ja asiakkaan kunnioittava ja arvokas kohtaaminen. Keskinäinen kunnioitus myös yksi toimintakulttuurinen näkökulma. Nostettiin esiin myös arvojen määrittely.

6 Asialista 6 (6) Arjen konkreettisen tekemisen tukena arvojen määrittely koettiin kuitenkin haastavaksi. Toimintakulttuurin elementit uudistuminen, selkeys, vuorovaikutus ja vastuullisuus ovat ns. varmoja eli ne vievät vahvistuessaan modernia uutta maakuntakonsernia oikeaan suuntaan. Toimintakulttuurilla on vahva kytkentä toiminnan lisäksi maakunnan brändiin/brändeihin, viestintään ja osaamiseen ja henkilöstöpolitiikkaan. Taustamateriaali (liite 5) on työtilassa. 8 Tiedotettavat asiat Maakuntakonsernin suunnittelun pääperiaatteet Esimerkit valmistelevista valiokunnista Järjestämisen mallit, jory ja ohry linjaa huhtikuussa. Palvelutuotannon organisoituminen ja jatkovalmistelua tehdään mallin 1b pohjalta, jossa sote-palvelut on koottu yhteen liikelaitokseen Toimintakulttuurin elementit 9 Muut asiat 10 Seuraava kokous sekä tulevat kokoukset ja niiden sisällöt Seuraava kokous pidetään klo kokouskeskus Pellavan kh. Valimossa (Kelloportinkatu 1B, Tampere). Kokouksen asioina suunnitelman mukaiset asiat sekä muut valmistelusta nousevat teemat. Suunnitelman mukaiset asiat: omistajaohjauksen periaatteet (luonnos), järjestäjän palvelukokonaisuudet ja järjestäjän organisoituminen. Tulevat kokoukset: to klo 9-16 (koko päivä). Asiat: Maakunnan poliittisen ohjaus, konsernirakenne ja ohjaus - kokonaisuus. Maakunnan prosessikartta. Konserniohje ja valvonta (alustus). ti klo Kojon loppuraportti ja muut asiat (mm. koulutussuunnitelmat) 12 Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen.

Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous

Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous Muistio 1 (4) Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous Aika 15.2.2018 klo 13.03-16.05 Paikka Osallistujat Kokouskeskus Pellava, kh. Valimo (Kelloportinkatu 1B, Tampere) erillinen liite Muistio 2

Lisätiedot

Johtaminen ja hallinto -työryhmän kokous

Johtaminen ja hallinto -työryhmän kokous Muistio 1 (5) Johtaminen ja hallinto -työryhmän kokous Aika: 18.12.2018 klo 8.30-10.23 Paikka: Tampella-talo, Kelloportinkatu 1C, 4. krs, kh. Kelloportti Osallistujat: Erillinen liite Muistio 2 (5) Asia

Lisätiedot

Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous

Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous Asialista 1 (5) Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous Aika 24.11.2017 klo 12.06-14.33 Paikka Osallistujat Kokouskeskus Pellava, kh. Valimo (Kelloportinkatu 1B, Tampere) Jukka Alasentie, puheenjohtaja,

Lisätiedot

Konsernihallinto ja johtaminen

Konsernihallinto ja johtaminen Konsernihallinto ja johtaminen 19.5.2017 klo 09.00-12.00 Tampereen kaupungin virastotalo, nh. Tammerkoski (Aleksis Kiven katu 14-16 C, Tampere) 30.5.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Kutsutut osallistujat Tarja

Lisätiedot

Johtaminen ja hallinto -työryhmän kokous

Johtaminen ja hallinto -työryhmän kokous Muistio 1 (5) Johtaminen ja hallinto -työryhmän kokous Aika: 31.1.2019 klo 8.35-10.58 Paikka: Osallistujat: Tampella-talo, Kelloportinkatu 1C, 4. krs, kh. Kelloportti Erillinen liite Muistio 2 (5) Asia

Lisätiedot

Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous

Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous Muistio 1 (5) Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous Aika 19.6.2018 klo 13.00-15.53 Paikka Osallistujat Tampella, kokouskeskus Pellava, nh. Valimo erillinen liite Muistio 2 (5) Asia 1 Kokouksen

Lisätiedot

KoJo: Projektiryhmälle tiedotettavat asiat

KoJo: Projektiryhmälle tiedotettavat asiat KoJo: Projektiryhmälle tiedotettavat asiat 15.12.2016 Työpajassa 30.11. tunnistettiin maakuntaan siirtyvien tehtäväkokonaisuuksien toiminnallisia yhteyksiä. Tuloksena syntyvä visualisointi toimitetaan

Lisätiedot

Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmän kokous

Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmän kokous Muistio 1 (5) Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmän kokous Aika: keskiviikko 13.12.2017 kello 13.00 15.30 Paikka: Osallistujat: kh Tammerkoski, Kokouskeskus Pellava, Kelloportinkatu

Lisätiedot

Maakunnan poliittinen johtaminen

Maakunnan poliittinen johtaminen Maakunnan poliittinen johtaminen Maakuntafoorumi 13.6.2018 Kirsi Mononen, johtava lakimies Kuntaliiton korjaussarja Uudistus on toteutettavissa: https://www.kuntaliitto.fi/tiedotteet/2018/koost e-kuntaliiton-huomioista-maakunta-ja-soteuudistuksen-valmisteluun-toimitusten

Lisätiedot

Konsernihallinto ja johtaminen

Konsernihallinto ja johtaminen Konsernihallinto ja johtaminen 24.8.2017 klo 09.00-10.45 Tampereen kaupungin virastotalon monitoimitila, Innovation Space, 2. krs 13.9.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Kokoukseen osallistuneet Tarja Puskala,

Lisätiedot

Konsernihallinto ja johtaminen

Konsernihallinto ja johtaminen Konsernihallinto ja johtaminen 18.4.2017 klo 12.00-14.30 Attila, nh. Hummeli (Yliopistonkatu 38, Tampere) 11.5.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Kokoukseen osallistuneet Tarja Puskala, Tampere, puheenjohtaja

Lisätiedot

Hyvinvoinnin edistäminen ja sen johtaminen tulevaisuuden Pohjois-Savossa Elsa Paronen

Hyvinvoinnin edistäminen ja sen johtaminen tulevaisuuden Pohjois-Savossa Elsa Paronen Hyvinvoinnin edistäminen ja sen johtaminen tulevaisuuden Pohjois-Savossa Elsa Paronen HYTE, TKI, YTA, Ympäristöpoliittinen, Kiinteistö ja arviointi - valmistelua jatkavat 1. vaiheen työryhmät Maakuntavaltuusto

Lisätiedot

Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous

Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous Muistio 1 (3) Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmän kokous Aika 2.11.2017 klo 12.00-14.50 Paikka Osallistujat Kokouskeskus Pellava, kh. Valimo (Kelloportinkatu 1B, Tampere) Olli-Pekka Ojanen, PELA,

Lisätiedot

Konsernirakenne ja johtaminen - työryhmä

Konsernirakenne ja johtaminen - työryhmä Konsernirakenne ja johtaminen - työryhmä Loppuraportointi 30.6.2018 30.7.2018 1 www.pirkanmaa2019.fi Loppuraportin sisältö Yhteenveto, Pirkanmaan maakuntakonserni V2 1. Työryhmän tavoitteiden ja tulosten

Lisätiedot

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto 17.3.2017 klo 13.05-14.50 Pellava-kokouskeskus, kh. Tammer (Kelloportinkatu 1B, Tampere) 4.4.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Osallistuneet Vesa Haapamäki,

Lisätiedot

Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018

Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018 Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018 Mitä lakiesitykset sanovat maakunnan rakenteesta Maakunnalla tulee olla: Maakuntavaltuusto, maakuntahallitus ja maakuntajohtaja Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto MUISTIO: Järjestäytymiskokous 28.10.2016 klo 12.30-14.23 Tampereen kaupungin virastotalo, ryhmähuone 4, 5.krs (Aleksis Kiven katu 14-16, Tampere) 1.11.2016

Lisätiedot

Konsernirakenne ja johtaminen

Konsernirakenne ja johtaminen Konsernirakenne ja johtaminen Esivalmistelun II vaihe, 2. kokous nh. Tammerkoski, Pellava-kokouskeskus (Kelloportinkatu 1B) 5.10.2017 klo 09.00-11.35 11.10.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Kokoukseen osallistuneet

Lisätiedot

Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018

Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018 Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018 Mitä lakiesitykset sanovat maakunnan rakenteesta Maakunnalla tulee olla: Maakuntavaltuusto, maakuntahallitus ja maakuntajohtaja Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista. ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUS OHJAUS- JA SEURANTARYHMÄN KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 19.9.2016 kello 10.30-12.00 Paikka: Kutsutut: Sokos hotel Lappeen kokoustilat osallistujat erillisen listan mukaan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Maakunnan hallintosääntö

Maakunnan hallintosääntö Maakunnan hallintosääntö Maku verkostotapaaminen 18.1.2018 Johtava lakimies Kirsi Mononen Hallintosäännön valmistelu Hallinto- verkosto» Kokoukset helmi- ja maaliskuussa» Lausuntokierros /nettiin kommentoitavaksi»

Lisätiedot

Omistajaohjaus ja konserniohje Alustus KoJo teemaryhmän työpajassa Vuokko Ylinen hallintojohtaja, emba

Omistajaohjaus ja konserniohje Alustus KoJo teemaryhmän työpajassa Vuokko Ylinen hallintojohtaja, emba Omistajaohjaus ja konserniohje Alustus KoJo teemaryhmän työpajassa 18.4.2017 Vuokko Ylinen hallintojohtaja, emba 13.4.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi KoJon tavoite tuottaa sisältöä ja linjauksia uuden maakunnan

Lisätiedot

Maakuntafoorumi

Maakuntafoorumi Maakunnan poliittinen johtaminen case Pirkanmaa Maakuntafoorumi 13.6.2018 Pirkanmaan maakuntauudistuksen poliittisen ohjausryhmän pj Roope Lehto 13.6.2018 1 www.pirkanmaa2019.fi 23 KUNTAA 512 000 ASUKASTA

Lisätiedot

Varautuminen ja pelastustoimi Uudenmaan maakunnassa. Tero Suursalmi

Varautuminen ja pelastustoimi Uudenmaan maakunnassa. Tero Suursalmi Varautuminen ja pelastustoimi Uudenmaan maakunnassa Tero Suursalmi 7.6.2018 Valmistelun keskeinen sisältö 1(2) Uudenmaan maakunnan varautumistoiminnan valmistelu aloitettu 4/2018, ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

Strateginen hankinta ja valinnanvapauden mallit -työryhmän kokous

Strateginen hankinta ja valinnanvapauden mallit -työryhmän kokous Muistio 1 (5) Strateginen hankinta ja valinnanvapauden mallit -työryhmän kokous Aika: tiistai 19.12.2017 kello 12.04 15.21 Paikka: Osallistujat: nh Roine, Kokouskeskus Pellava, Kelloportinkatu 1 B, Tampere

Lisätiedot

Maakunnan hallintosääntö

Maakunnan hallintosääntö Onnistuva Suomi tehdään lähellä Finlands framgång skapas lokalt Maakunnan hallintosääntö Kuntaliiton ja Kainuun liiton maakuntatilaisuus 24.4.2018 Kirsi Mononen, johtava lakimies Maakunnan hallintosääntö

Lisätiedot

Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä

Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä Muistio: 19.1.2016 klo 14.00-15.45 Pellava-kokouskeskus, nh. Tammer (Kelloportinkatu 1B, Tampere) 9.2.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Kokoukseen osallistuneet Petri

Lisätiedot

Päijät-Häme Pohdintaa maakunnan konsernirakenteesta Maaliskuu 2018

Päijät-Häme Pohdintaa maakunnan konsernirakenteesta Maaliskuu 2018 Päijät-Häme Pohdintaa maakunnan konsernirakenteesta Maaliskuu 2018 Mitä lakiesitykset sanovat maakunnan rakenteesta Maakunnalla tulee olla: Maakuntavaltuusto, maakuntahallitus ja maakuntajohtaja Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Maakunnan johtamisjärjestelmä

Maakunnan johtamisjärjestelmä Maakunnan johtamisjärjestelmä Päijät-Häme 30.1.2018 Johtava lakimies Kirsi Mononen Ennakoiva asenne Uudistuksen tarve on tunnustettu Lainsäädäntö avoin Valmistelut vauhdissa Aikataulu on kireä Vaalit tulossa

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Asialista: Sivu

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus Asko Peltola 17.4.2018 1 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 4 / 2018 Etelä-Pohjanmaan palvelurakenteen selvitystyö seminaari pidetty 27.3. SOTEMAKU-valmistelun

Lisätiedot

Liikelaitos-työryhmän kokous (ent. erikoissairaanhoidon ja sosiaali- ja terveydenhuollon muut palvelut-työryhmä)

Liikelaitos-työryhmän kokous (ent. erikoissairaanhoidon ja sosiaali- ja terveydenhuollon muut palvelut-työryhmä) Muistio 1 (5) Liikelaitos-työryhmän kokous (ent. erikoissairaanhoidon ja sosiaali- ja terveydenhuollon muut palvelut-työryhmä) Aika 16.8.2018 klo 9-11.30 Paikka Osallistujat Pirkanmaan liitto, Kelloportinkatu

Lisätiedot

Konsernihallinto ja johtaminen

Konsernihallinto ja johtaminen Konsernihallinto ja johtaminen 21.3.2017 klo 13.05-16.00 Tampereen kaupungin virastotalo, rh. 1, 5. krs. 27.3.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Kokoukseen osallistuneet Tarja Puskala, Tampere, puheenjohtaja

Lisätiedot

Koordinaatioryhmän kokous

Koordinaatioryhmän kokous Muistio 1 (5) Koordinaatioryhmän kokous Aika: 17.5.2018 klo 13.00-15.17 Paikka: Vapriikki, nh. 1-2 Osallistujat erillisessä liitteessä. Asia Esittely, keskustelu, jatkotoimenpiteet 1 Kokouksen avaus ja

Lisätiedot

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto 12.4.2017 klo 13.04-14.45 Pellava-kokouskeskus, kh. Koski (Kelloportinkatu 1B, Tampere) 5.5.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Kokoukseen osallistuneet Vesa

Lisätiedot

Muistio 1 (5) Taloussuunnittelu ja tiedolla johtaminen työryhmän kokous. Aika klo Kokouskeskus Pellava, Valimo

Muistio 1 (5) Taloussuunnittelu ja tiedolla johtaminen työryhmän kokous. Aika klo Kokouskeskus Pellava, Valimo Muistio 1 (5) Taloussuunnittelu ja tiedolla johtaminen työryhmän kokous Aika 22.11.2017 klo 12.30 15.30 Paikka Osallistujat Kokouskeskus Pellava, Valimo Pasi Virtanen, puheenjohtaja Riikka Hannelius Jukka

Lisätiedot

Muistio 1 (5) Taloussuunnittelu ja tiedolla johtaminen työryhmän kokous. Aika klo Kokouskeskus Pellava, Roine

Muistio 1 (5) Taloussuunnittelu ja tiedolla johtaminen työryhmän kokous. Aika klo Kokouskeskus Pellava, Roine Muistio 1 (5) Taloussuunnittelu ja tiedolla johtaminen työryhmän kokous Aika 27.10.2017 klo 12.00 14.45 Paikka Osallistujat Kokouskeskus Pellava, Roine Pasi Virtanen, puheenjohtaja Riikka Hannelius Jukka

Lisätiedot

Järjestäjän rooli ja tehtävät maakuntahallinnossa

Järjestäjän rooli ja tehtävät maakuntahallinnossa Järjestäjän rooli ja tehtävät maakuntahallinnossa Maakuntakonsernin johtaminen -seminaari 6.6.2017 Kuntaliitto Kari Hakari Muutosjohtaja 1 Maakuntahallinto 2 Maakunnan organisaatiomalli (esimerkki) MAAKUNTAVALTUUSTO

Lisätiedot

Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä

Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä MUISTIO: Järjestäytymiskokous 14.11.2016 klo 13.05-14.45 Tampella-talon kokouskeskus, kokoushuone Tammer, (Kelloportinkatu 1B, Tampere) 24.11.2016 1 www.pirkanmaa2019.fi

Lisätiedot

Konsernirakenne. POPmaakunta

Konsernirakenne. POPmaakunta Konsernirakenne Pohjois-Pohjanmaan maakunnan konsernirakenne LOPULLINEN päätös rakenteesta on saatava maakuntavaltuustossa alkuvuodesta 2019 JOTTA muu valmistelu pystytään toteuttamaan hallitusti ja tehokkaasti

Lisätiedot

Matkalla uuteen maakuntaan

Matkalla uuteen maakuntaan 1 Matkalla uuteen maakuntaan LAPIN MAAKUNTAUUDISTUKSEN ESIVALMISTELUN OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Projektisuunnitelman toteutuminen ja tarkennukset Budjetti vuodelle 2017 ja muut rahoitushakemukset Valmistelutoimielin,

Lisätiedot

Konsernihallinto ja johtaminen

Konsernihallinto ja johtaminen Konsernihallinto ja johtaminen 24.1.2017 klo 08.30-11.25 Tampereen kaupungin virastotalo, nh. Tammerkoski, 2. krs. 30.1.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Kokoukseen osallistuneet Tarja Puskala, Tampere, puheenjohtaja

Lisätiedot

Työsuunnitelma. Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä

Työsuunnitelma. Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä Työsuunnitelma Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä 9.1.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman sisältö 1. Kokouskäytännöt 2. Toiminnan tavoitteet 3. Teemaryhmän tehtävät 4. Valmistelun aikataulu

Lisätiedot

Pelastustoimi ja varautuminen -työryhmä

Pelastustoimi ja varautuminen -työryhmä Pelastustoimi ja varautuminen -työryhmä 5.6.2018 Esivalmistelun toisen vaiheen loppuraportti 30.7.2018 1 www.pirkanmaa2019.fi Sisällysluettelo 1. Työryhmän tavoitteiden ja tulosten toteutumisen arviointi

Lisätiedot

SATAKUNNAN SOTE&MAKU. Yyteri Terttu Nordman

SATAKUNNAN SOTE&MAKU. Yyteri Terttu Nordman SATAKUNNAN SOTE&MAKU Yyteri 19.4.2017 Terttu Nordman Karvia Honkajoki Merikarvia Siikainen Pohjoinen Kankaanpää Jämijärvi Pomarkku Reposaari Pihlava Noormarkku Läntinen Lavia Pori Ulvila Nakkila Harjavalta

Lisätiedot

OSALLISTUMINEN - teemaryhmän kokous 1 / 2018

OSALLISTUMINEN - teemaryhmän kokous 1 / 2018 MUISTIO 1 (10) OSALLISTUMINEN - teemaryhmän kokous 1 / 2018 Aika TORSTAI 25.1.2018 klo 9.00 11.30 Paikka Valimo-kokoushuone, Pellava-kokouskeskus, os. Kelloportinkatu 1 B (esteetön kulku pihan puolella

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous ESITYSLISTA 9.11.2016 1(5) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 31 29.01.2018 Kaupunginhallitus 48 12.02.2018 Kaupunginhallitus 66 26.02.2018 Kaupunginhallitus 86 12.03.2018 Kaupunginhallitus 103 26.03.2018 Kaupunginhallitus 111 09.04.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kuntaliitto mukana muutoksessa. Muutosjohtajien aluekierros, kevät 2017

Kuntaliitto mukana muutoksessa. Muutosjohtajien aluekierros, kevät 2017 Kuntaliitto mukana muutoksessa Muutosjohtajien aluekierros, kevät 2017 Maakuntia ja tulevaisuuden kuntia tulee valmistella samanaikaisesti VALTIO Ohjaus ja resurssit Ohjaus ja resurssit Vuorovaikutus Vuorovaikutus

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN

PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN 19.12. 2016 1 Teemaryhmän työsuunnitelma valmis Nykytilan kuvaus ja tilannekatsaus pelastuslaitoksen toiminnoista valmis Teema- ja sen alatyöryhmien esille nostamia asioita:

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous Aika: ke klo 10.02-11.57 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Katsaus maakunnan koetalousarvion valmisteluun 5. 4 Maakunnan johtamisjärjestelmä 6

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Katsaus maakunnan koetalousarvion valmisteluun 5. 4 Maakunnan johtamisjärjestelmä 6 MUISTIO 1/2019 1 AIKA 28.01.2019 klo 09:30-11:40 PAIKKA Kallion virastotalo, 3 krs, nh 7 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Tilannekatsaus 4 3 Katsaus maakunnan koetalousarvion valmisteluun

Lisätiedot

Pirkanmaa2019 Henkilöstöteemaryhmän raportti

Pirkanmaa2019 Henkilöstöteemaryhmän raportti Pirkanmaa2019 Henkilöstöteemaryhmän raportti Yhteiset asiat projektiryhmä 23.5.2017 Raija Ruoranen 30.5.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Eteneminen suhteessa asetettuihin tavoitteisiin Kokonaisuutena työryhmälle

Lisätiedot

Maakuntakonsernirakenne on laajassa yhteistyössä määritelty pitkällä, tilaajatuottaja- ja toimintamallien hahmotus

Maakuntakonsernirakenne on laajassa yhteistyössä määritelty pitkällä, tilaajatuottaja- ja toimintamallien hahmotus Missä uudistuksen valmistelussa mennään? Katseet ovat kääntyneet väliaikaishallinnon aikakauteen Vapaaehtoinen esivalmisteluvaihe lähenee loppua Raportti monialaisen maakunnan perustamisesta on valmistunut

Lisätiedot

Talous ja valmistelun talouteen liittyvät asiat. Kesäetappi Tarja Miettinen

Talous ja valmistelun talouteen liittyvät asiat. Kesäetappi Tarja Miettinen Talous ja valmistelun talouteen liittyvät asiat Kesäetappi 19.6.2018 Tarja Miettinen Poliittinen päätöksenteko, luonnos 08.04.2018 Lakisääteiset lautakunnat Maakuntavaltuusto Vaikuttamistoimielimet nuoriso,

Lisätiedot

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki 1 Maakuntauudistus - Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 06.06.2018 kello 15:00 19:00 Kokouspaikka Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki Muistio 4/2018 1. Kokouksen avaus... 3 2. Edellisen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 20.2.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3 Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Tutkimus, kehittäminen ja innovaatiotoiminta (TKI) -työryhmän kokous

Tutkimus, kehittäminen ja innovaatiotoiminta (TKI) -työryhmän kokous Muistio 1 (5) Tutkimus, kehittäminen ja innovaatiotoiminta (TKI) -työryhmän kokous Aika 11.04.2018 klo 13.00-15.00 Paikka Osallistujat Kokouskeskus Tampella, nh. Roine, Kelloportinkatu 1 B, Tampere Erillinen

Lisätiedot

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Aika: Keskiviikko 2.5. 2018 klo 9.05-11.15 Paikka Satakunnan keskussairaalan yhtymähallituksen neuvotteluhuone N-rakennus, II-kerros Sairaalatie 3, Pori Jakelu: (x)

Lisätiedot

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Muistio: 13.1.2016 klo 12.04-13.25 Tampella-talon kokouskeskus, kh. Valimo (Kelloportinkatu 1B, Tampere) 19.1.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Kokoukseen

Lisätiedot

Varautuminen ja pelastustoimi

Varautuminen ja pelastustoimi Varautuminen ja pelastustoimi Valmistelun tilannekuva 18.5.2018 Aaro Toivonen & Tero Suursalmi 18.5.2018 Valmistelun keskeinen sisältö 1(2) Uudenmaan maakunnan varautumistoiminnan valmistelu aloitettu

Lisätiedot

Kuntajohtajafoorumi Asko Peltola

Kuntajohtajafoorumi Asko Peltola Kuntajohtajafoorumi 13.10.2017 Asko Peltola Missä mennään? (1/2) Valmistelurahoituksesta on saatu lisäohjeita ja hakemus VM:lle on jätetty viime viikolla (jaossa yhteensä 14,5 me) Hallitus pääsi sopuun

Lisätiedot

Tekijän nimi Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida

Tekijän nimi Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida Tekijän nimi 12.3.2018 Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida MIKSI MAAKUNTA- JA SOTE-UUDISTUS TEHDÄÄN? KUVA: Eeva Mäkinen Lapin materiaalipankki Tekijän nimi 12.3.2018 Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida Tasa-arvo

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45

Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45 Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45 Jarkko Majava FCG Koulutus Oy jarkko.majava@fcg.fi 050 3252306 Uusi kuntalaki on tullut voimaan 1.5.2015 Suuri osa lain säännöksistä

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

Maakunnan järjestäjän rooli valinnanvapauspalveluissa. Kirsi Paasovaara Erityisasiantuntija, STM

Maakunnan järjestäjän rooli valinnanvapauspalveluissa. Kirsi Paasovaara Erityisasiantuntija, STM Maakunnan järjestäjän rooli valinnanvapauspalveluissa Erityisasiantuntija, STM Lähde: Maakuntakonsernin johtaminen kehittämisaloite, Kuntaliitto 2017 2 Maakunta järjestäjänä vastaa Palvelujen tuottaminen

Lisätiedot

LAPSI- JA PERHEPALVELUJEN MUUTOSOHJELMA MUKANA SOTEVALMISTELUSSA Harri Tiuraniemi

LAPSI- JA PERHEPALVELUJEN MUUTOSOHJELMA MUKANA SOTEVALMISTELUSSA Harri Tiuraniemi LAPSI- JA PERHEPALVELUJEN MUUTOSOHJELMA MUKANA SOTEVALMISTELUSSA 29.6.2017 Harri Tiuraniemi 29.6.2017 Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu Lapin maakunnassa Maakunta- ja soteuudistuksen valmistelu

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4 MUISTIO 1/2018 1 AIKA 01.10.2018 klo 08:30-12:00 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu

Lisätiedot

MAAKUNTASTRATEGIAN PROSESSIKUVAUS

MAAKUNTASTRATEGIAN PROSESSIKUVAUS PH 13.10.17 MAAKUNTASTRATEGIAN PROSESSIKUVAUS 4.10.2017 STRATEGIATIIMI Kymenlaakson visio TOIMINTA- YMPÄRISTÖ STRATEGIA SIDOSRYHMÄT Toimeenpanosuunnitelma Kymenlaakson strategian ja maakuntaohjelman yhtymäkohdat

Lisätiedot

muutosvaiheessa ja sen jälkeen

muutosvaiheessa ja sen jälkeen Maakunta- ja soteuudistuksen tavoitteet muutosvaiheessa ja sen jälkeen Projektijohtaja, alivaltiosihteeri Päivi Nerg, VM 1 4.4.2018 Päivi Nerg Miksi maakunta- ja sote-uudistus tehdään? Perustuslakivaliokunta

Lisätiedot

Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköt Esivalmistelun kuntajohtajakokous Hankejohtaja Mira Uunimäki

Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköt Esivalmistelun kuntajohtajakokous Hankejohtaja Mira Uunimäki Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköt 13.12.2017 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Hankejohtaja Mira Uunimäki Perustason sosiaali- ja terveyspalvelut kootaan kuntarajat ylittäen maakunnan

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelutilanne. Asko Peltola

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelutilanne. Asko Peltola Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelutilanne Asko Peltola 16.11.2018 1 Toiminta syksyllä 2018 Keskitytty niihin asioihin, joita voidaan uudistaa jo nykyisissä rakenteissa ja nykyisellä lainsäädännöllä

Lisätiedot

Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen. Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi

Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen. Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi 30.5.2017 Työ- ja elinkeino Ympäristöterveydenhuolto Sosiaalija terveydenhuolto TE-toimistot ELY-keskukset AVIt

Lisätiedot

Elinvoimaohjelman konsepti LUONNOS

Elinvoimaohjelman konsepti LUONNOS Elinvoimaohjelman konsepti LUONNOS 7.11.2018 Maakunnan ohjausasiakirjat ja niiden hierarkia Strategia: sis. maakuntastrategia, palvelustrategia, palvelulupaus Toimintapolitiikat ja -linjaukset: Omistajapolitiikka,

Lisätiedot

Tutkimus, kehittäminen ja innovaatiotoiminta (TKI) -työryhmän kokous

Tutkimus, kehittäminen ja innovaatiotoiminta (TKI) -työryhmän kokous Muistio 1 (5) Tutkimus, kehittäminen ja innovaatiotoiminta (TKI) -työryhmän kokous Aika 15.2.2018 klo 11-13 Paikka Osallistujat Kokouskeskus Tampella, nh. Roine, Kelloportinkatu 1 B, Tampere Liitteenä

Lisätiedot

Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus. Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus. Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä 22.5.2017 Valmistelun vaiheet 12/2017 n. 9/2017 n. 9 kk Esivalmistelu Uudenmaan liiton alaisena projektina

Lisätiedot

Maakunnan esivalmistelun ohjausryhmä

Maakunnan esivalmistelun ohjausryhmä Maakunnan esivalmistelun ohjausryhmä 1 Kunnat Sote-uudistus kuntien ohjauksessa TL Lapin Soten poliittinen ohry Kuntien edustajat. Uudistuksen arvot ja periaatteet, tavoitteiden asettaminen. Linjaukset

Lisätiedot

Maakunnan johtaminen konsernin rakenne tiivis pläjäys muutosklinikassa

Maakunnan johtaminen konsernin rakenne tiivis pläjäys muutosklinikassa Maakunnan johtaminen konsernin rakenne tiivis pläjäys muutosklinikassa Kuntatalo 14.9.2017 Jukka Ylikarjula, maakuntajohtaja #meidänkeskipohjanmaa 18.9.2017 Maakunnallinen näkökulma 1 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus 25.8.2017 Kesällä 2017 tapahtunutta Perustuslakivaliokunnan lausunto sote-palvelujen valinnanvapauden toteutustapa (yhtiöittäminen) uudelleen valmisteltavaksi kuntien itsehallinnon

Lisätiedot

Hyvin integroitu on puoliksi tehty! Uusimaa hankevalmistelusta

Hyvin integroitu on puoliksi tehty! Uusimaa hankevalmistelusta Hyvin integroitu on puoliksi tehty! Uusimaa 2019- hankevalmistelusta Hankejohtaja Mira Uunimäki 5.3.2018 Maakunta-sotemuutos ja integraatio Uudet valmisteltavat lait määrittelevät integraation velvoittavat

Lisätiedot

Oma Häme -hankkeen väliraportti

Oma Häme -hankkeen väliraportti Oma Häme -hankkeen väliraportti Tiedotustilaisuus 24.5.2016 Jukka Lindberg, projektipäällikkö Hämeen liitto www.omahäme.fi Missä menee Oma Häme hanke? Tiivistelmä: Sote III.sta Oma Häme hankkeeksi kevään

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Työsuunnitelma. Kiinteistöt -teemaryhmä

Työsuunnitelma. Kiinteistöt -teemaryhmä Työsuunnitelma Kiinteistöt -teemaryhmä 24.1.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman sisältö 1. Kokouskäytännöt 2. Toiminnan tavoitteet 3. Teemaryhmän tehtävät 4. Valmistelun aikataulu ja välitavoitteet

Lisätiedot

LAPSI- JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMA

LAPSI- JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMA 2 27.2.2017 Maakunnallisen ja kansallisen muutostyön valmistelu LAPEn hankesuunnitelma > teemakohtaiset toimenpidesuunnitelmat sekä tiivistelmät Valtionavustushakemukset/Ha kujulistus Hakuaika 1.9. 4.11.2016

Lisätiedot

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto

Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto Muistio: 16.12.2016 klo 13.00-14.00 Tampella-talon kokouskeskus, kh. Koski (Kelloportinkatu 1B, Tampere) 22.12.2016 1 www.pirkanmaa2019.fi Kokoukseen

Lisätiedot

Hyte tulevien maakuntien organisaatioissa

Hyte tulevien maakuntien organisaatioissa Hyte tulevien maakuntien organisaatioissa Maakuntien hyte-valmistelijoiden vertaisfoorumi Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto Muuttuvat kuntien hallintomallit Lautakunta hoitaa kunnanhallituksen

Lisätiedot

Missä Pirkanmaalla nyt mennään?

Missä Pirkanmaalla nyt mennään? Missä Pirkanmaalla nyt mennään? Ministeri Saarikon ministerikierros Tampere 25.10.2017 Kari Hakari muutosjohtaja 31.10.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin

Lisätiedot

Ajankohtaiskatsaus maakuntauudistukseen

Ajankohtaiskatsaus maakuntauudistukseen Ajankohtaiskatsaus maakuntauudistukseen Neuvotteleva virkamies Katja Palonen Valtiovarainministeriö 1 28.5.2018 Etunimi Sukunimi Miksi maakunta- ja sote-uudistus tehdään? Perustuslakivaliokunta kesällä

Lisätiedot

Meidän maakunta Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus

Meidän maakunta Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus Meidän maakunta 27.10.2017 Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus Kanta-Hämeen maakunta; kunnat ja seudut Hämeenlinnan seutu n. 95 000 as. Forssan seutu n. 35 000 as. Riihimäen

Lisätiedot

Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja

Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja meren parhaaksi Vesien ja merenhoito maakuntien tehtäväksi Miten maakunnat valmistautuvat / case Satakunta Anne Savola Ympäristöasiantuntija Satakuntaliitto 5.9.2017,

Lisätiedot

Maakuntakonsernirakenne on pitkällä, samoin toimintamallien hahmotus

Maakuntakonsernirakenne on pitkällä, samoin toimintamallien hahmotus Missä uudistuksen valmistelussa mennään? Katseet ovat kääntyneet väliaikaishallinnon aikakauteen Vapaaehtoinen esivalmisteluvaihe lähenee loppua Raportti monialaisen maakunnan perustamisesta valmistuu

Lisätiedot

Talousteemaryhmän väliraportti

Talousteemaryhmän väliraportti Talousteemaryhmän väliraportti 23.2.2017 28.2.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman toteutuminen, tehtävä 1 Teemaryhmän tehtävät, tekijät ja aikataulu Tehtävä 1 Seurata ja tukea valtakunnallisen

Lisätiedot

Tutkimus, kehittäminen ja innovaatiotoiminta (TKI) -työryhmän kokous

Tutkimus, kehittäminen ja innovaatiotoiminta (TKI) -työryhmän kokous Asialista 1 (5) Tutkimus, kehittäminen ja innovaatiotoiminta (TKI) -työryhmän kokous Aika 12.1.2018 klo 13.15-15.30 Paikka Osallistujat Kokouskeskus Tampella, nh. Roine, Kelloportinkatu 1 B, Tampere Liitteenä

Lisätiedot

Työsuunnitelma. Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto -teemaryhmä

Työsuunnitelma. Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto -teemaryhmä Työsuunnitelma Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto -teemaryhmä 7.12.2016 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman sisältö 1. Kokouskäytännöt 2. Toiminnan tavoitteet 3. Teemaryhmän tehtävät

Lisätiedot

Sote tiedolla johtamisen - työryhmä. Asialista klo Päijät-Hämeen liitto, Diapaasi

Sote tiedolla johtamisen - työryhmä. Asialista klo Päijät-Hämeen liitto, Diapaasi Sote tiedolla johtamisen - työryhmä Asialista 10.1.2019 klo 14 16 Päijät-Hämeen liitto, Diapaasi Osallistujat Läsnä Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija Päijät-Hämeen liitto/phhyky - Anu

Lisätiedot

Miten tästä eteenpäin? Kuinka löytää realistinen visio Pohjois-Savon HYTEtyöhön?

Miten tästä eteenpäin? Kuinka löytää realistinen visio Pohjois-Savon HYTEtyöhön? Miten tästä eteenpäin? Kuinka löytää realistinen visio Pohjois-Savon HYTEtyöhön? Pekka Puustinen, LT, MPH, TM Sp. pekka.puustinen@kuh.fi 1) Kuinka kokonaiskuva hallitaan? Pohjois-Savossa iso työkenttä

Lisätiedot

Pirkanmaan AluePegasoksen ohjausryhmän kokous

Pirkanmaan AluePegasoksen ohjausryhmän kokous Muistio 1 (5) Pirkanmaan AluePegasoksen ohjausryhmän kokous Aika: 14.12.2018 klo 10.10 klo 11.40 Paikka: Lapinniemen kylpylän kokoustilat, os. Lapinniemenranta 12, Tampere Osallistujat: Erillinen liite

Lisätiedot