Putkistojen kuntotutkimus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Putkistojen kuntotutkimus"

Transkriptio

1 Putkistojen kuntotutkimus Asunto Oy Juhannusrinne Parolantie Espoo

2 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (11) Sisällysluettelo 1. Johdanto Yleistiedot Tilaaja Perustiedot Tutkimuslaitteet ja menetelmät Korjaus ja tutkimushistoria Tiivistelmä Suositeltavat toimenpiteet Välittömät toimenpiteet vuoden aikana tehtävät toimenpiteet vuoden aikana tehtävät toimenpiteet vuoden aikana tehtävät toimenpiteet Muut havainnot ja suositukset Kunnossapito-ohjelma, PTS-taulukko LVV-kuntotutkimus Lämmitysjärjestelmät Lämpöjohdot ja venttiilit Vesijohdot ja venttiilit Jäte- ja sadevesiviemärit Liitteet Liite 1, Valokuvat Liite 2, RTG-kuvauspöytäkirja Liite 3, Muut liitteet erillisinä tiedostoina (TV-kuvauspöytäkirja ja ohjeelliset tutkimuspaikat) Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

3 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (11) 1. Johdanto Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää kiinteistön LVI-järjestelmien kunto ja jäljellä oleva käyttöikä. Tutkimukset kiinteistössä tehtiin tammikuussa Tutkimuksessa selvitettiin taloyhtiön kiinteistöiden viemäreiden sekä lämpö- ja vesijohtojen nykyinen kunto, uusimistarve, vauriot ja viat sekä lisäselvitysten tarve. Huomiota on myös kiinnitetty kiinteistöjen turvallisuuteen, terveellisyyteen ja viihtyvyyteen. Raportissa esitetään arviot korjaustarpeista, korjausten kiireellisyydestä ja korjauskustannusarviot. Tutkimuksen otantamenetelmistä johtuen järjestelmissä saattaa olla piileviä vaurioita, joita ei kuntotutkimuksen avulla ole saatu selville tai vaurioiden aste ja laajuus saattaa poiketa havaitusta. Tässä tutkimuksessa on käytetty eri LVI-järjestelmistä seuraavia yleisesti tunnettuja lyhenteitä: KV Kylmä käyttövesi LV Lämmin käyttövesi LVK Lämpimän käyttöveden kiertojohto LJ Lämpöjohto (patteriverkosto) JV Jätevesiviemäri SV Sadevesiviemäri SO Salaoja Tämä tutkimusraportti on laadittu Sulvin LVV-kuntotutkimusopas 2013:n mukaisesti ja järjestelmien ja putkiosuuksien kunto on määritetty kuntoluokittain KL5 KL1. Kuntoluokat tarkoittavat seuraavaa: KL5 KL KL3 KL2 KL1 Järjestelmän jäljellä oleva tekninen käyttöikä on yli 10 vuotta Järjestelmän jäljellä oleva tekninen käyttöikä on 5 10 vuotta Järjestelmän jäljellä oleva tekninen käyttöikä on 3 5 vuotta Järjestelmän jäljellä oleva tekninen käyttöikä on 1 3 vuotta Järjestelmän jäljellä olevaa käyttöikää ei voida määrittää Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

4 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (11) 2. Yleistiedot 2.1 Tilaaja Asunto Oy Juhannusrinne c/o Matinkylän Huolto Oy Jonas Dahlström, projektipäällikkö Matinkatu Espoo 2.2 Perustiedot Rakennusvuosi 1985 Rakennuksien lukumäärä (kpl) 16 Asuntojen lukumäärä (kpl) 31 Porraskäytävien lukumäärä (kpl) - Kerrosten lukumäärä (kpl) 1-2 Huoneistoala (m 2 ) 2921 Rakennustilavuus (m 3 ) 112 Lämmitysmuoto kaukolämpö 2.3 Tutkimuslaitteet ja menetelmät Kiinteistökierroksella tarkastettiin taloyhtiöön kuuluvat kiinteistöt visuaalisesti havainnoiden niiltä osin, joihin oli esteetön pääsy. Kohteesta otettiin kiinteistökierroksella valokuvia digitaalisella kameralla. Viemärit kuvattiin sisäpuolisesti TV-kameralla, SoloPro. Vesijohdoista, lämpöjohdoista ja viemäreistä otettiin läpivalaisukuvia digitaalisella röntgenkuvauslaitteella, Vidisco. Läpivalaisukuvauskohdat on merkitty piirustuksiin sekä putkieristeisiin kohteessa. 2. Korjaus ja tutkimushistoria Isännöitsijältä saadun tiedon mukaan, kohteen korjaus- ja tutkimushistoria on seuraavanlainen: Ilmanvaihtojärjestelmien puhdistu 200 Lämmönvaihtimen kiertovesipumpun venttiilien uusiminen 2007 Pihan vuotavan lämpöjohdon korjaus (I18) 2010 Lämmönvaihtimen uusiminen 2011 Ilmanpoistajan lisääminen lämmitysverkostoon 2011 Ouman-kaukovalvontajärjestelmän lisääminen lämmitysverkostoon 2011 Pihan vuotavan lämpöjohdon korjaus (B) 2013 Vesipumpun asennus A1 talon kulman pintavesikaivoon 2013 Ilmanvaihtojärjestelmien puhdistus 201 Piha- ja pohjaviemärien painehuuhtelu 201 Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

5 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (11) Salaojakaivojen ottaminen esiin ja korottaminen 201 Salaojien painehuuhtelu 201 E- ja L talojen takkahormien nuohous 201 Pihan lämpövesiputkien paikkakorjaus Tiivistelmä Rakennuksien lämmitys tapahtuu kaukolämmön avulla. Kaukolämmön alajakokeskus on uusittu vuonna 2011, joten sille ei tarkastelujakson ajalle ole uusimisen tarvetta. Lämpöjohtoverkosto on rakennettu teräsputkista kierre- ja hitsausliitoksin. Lämpöjohtoverkoston sulku- ja linjasäätöventtiilit ovat alkuperäiset, joten niiden uusiminen, ja mahdollisesti patteriventtiilien sekä termostaattiosien uusiminen sekä verkoston perussäätö ajoittuu tarkastelujaksolle. Lämpöjohtojen läpivalaisukuvissa yhdessä kuvassa havaittiin orastavaa pistemäistä korroosiota, muissa kuvissa korroosiota ei havaittu. Rakennuksien sisäpuolisilla lämpöjohtoputkistoilla on käyttöikää jäljellä yli 10 vuotta, kunhan pidetään huolta siitä, että verkostossa oleva vesi on hapetonta. Käyttövesiverkoston putket on rakennettu kuparista. Putket on liitetty toisiinsa fosforikuparijuotoksin. Vesijohtojen sulku- ja linjasäätöventtiilit ovat alkuperäisiä pallo- ja vinoistukkaventtiileitä, joiden sulku- ja säätöominaisuuksiin ei voida enää luottaa. Suositellaan uusittavaksi sulku- ja linjasäätöventtiilit lämpöjohtoverkoston venttiilien uusimisen yhteydessä. Putkistoista otettiin läpivalaisukuvia. Kuvissa ei havaittu korroosiota, joten kuvien perusteella rakennusten sisäpuolisilla putkistoilla on käyttöikää jäljellä yli 10 vuotta. Tonttijohdoissa on ollut vuotoja useampi, ainakin kaksi kappaletta, ja tämän tutkimuksen aikaan havaittiin yksi lisää. Tämä vuoto korjattiin putkiliikkeen toimesta välittömästi. Tonttijohdot alkavat kuitenkin olemaan käyttöikänsä lopulla, joten raportissa on suositeltu kaksi vaihtoehtoa miten edetä tarkastelujakson aikana. Kohteen jätevesiviemärit on rakennettu suurelta osin muhvillisesta muoviviemäriputkesta. Talo 13 kellarikerroksessa havaittiin yleisessä pyörävarastossa myös pantavalurautaviemäriä. Tonttiviemärit ovat materiaaliltaan muovia. Pohja- ja tonttiviemärit kuvattiin sisäpuolisesti TVkameralla. Kuvauksissa havaittiin paikoin painumia, kertymiä ja sisäpuolista syöpymää valurautaviemärissä. Kellarikerroksessa näkyvissä olevista valurautaviemäreistä otettiin läpivalaisukuvia. Kuvissa havaittiin korroosiota. Valurautaviemäreillä on käyttöikää jäljellä arviolta 8-10 vuotta. Muoviviemäreillä ikää on jäljellä yli 10 vuotta. Tonttiviemäriosuuksilla havaittiin kuitenkin painumia, joten kohteessa joudutaan varautumaan viemäreiden puhdistukseen. Suositellaan, että viemärit painehuuhdellaan ja uudelleen kuvataan noin -5 vuoden kuluttua, jotta pystytään arvioimaan onko painumat kasvanut edellisestä ja näin määrittämään paremmin viemärien jäljellä olevan iän. Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

6 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (11). Suositeltavat toimenpiteet.1 Välittömät toimenpiteet Tutkimuksen aikaan havaittiin yhdessä vesi- ja lämpöjohtojen tarkastuskaivossa vuoto. Vuoto korjattiin heti samana päivänä putkiliikkeen toimesta vuoden aikana tehtävät toimenpiteet Ei toimenpiteitä vuoden aikana tehtävät toimenpiteet Käyttövesi-, lämpöjohto- ja viemäriverkoston seurantatutkimus Käyttövesi- lämpöjohtoverkoston sulku- ja säätöventtiilien uusiminen ja säätötyöt. Suositellaan samassa yhteydessä myös patteriventtiilien ja termostaattiosien uusiminen vuoden aikana tehtävät toimenpiteet Tarkentunee seurantatutkimuksen jälkeen Mahdollisesti tonttijohtojen uusiminen.5 Muut havainnot ja suositukset Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

7 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (11) 5. Kunnossapito-ohjelma, PTS-taulukko Hinnat ovat suuntaa-antavia. Todellinen kustannus tarkentuu suunnittelun ja kilpailutuksen myötä. Kunnossapito-ohjelma Asunto Oy Juhannusrinne Alv 2% Tonttijohtojen uusiminen / G LVI- järjestelmät Hanke-suunnittelu Tonttijohtojen uusiminen / G LVI- järjestelmät Toteutus-suunnittelu 5,0 20,0 G LVI- järjestelmät Tonttijohtojen uusiminen xx Käyttövesi- ja lämpöjohtoverkoston sulku- ja säätöventtiilien sekä G LVI- järjestelmät patteriventtiilien ja niiden termostaattiosien uusiminen ja tasapainottaminen G LVI- järjestelmät Pantavalurautaviemärien uusiminen Käyttövesi- ja viemäriverkoston G LVI- järjestelmät seurantatutkimus, jäte- ja sadevesiverkoston painehuuhtelu 3,0 20,0 3,0 Yhteensä ,0 5,0 20,0 20,0 3, ,0 Kunnossapito-ohjelma = Tyhjä = Mahdollinen suoritusaika XXX = Suositeltu suoritusvuosi Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

8 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (11) 6. LVV-kuntotutkimus 6.1 Lämmitysjärjestelmät Kohde on liitetty kaukolämpöön. Kaukolämmön alajakokeskus on vuodelta 2011 ja se sijaitsee lämmönjakohuoneessa Talo 13:n kellaritilassa. Lämmönsiirtimet ovat HögforsGST Oy:n valmistamia. Alajakokeskusta ohjataan Oumanin EH-203 säätimen avulla. Lämpimän käyttöveden siirrin on malliltaan IC16Hx63x62. Siirtimen teho on 260 kw. Siirtimeltä lähtevän lämpimän käyttöveden lämpötila tarkastushetkellä oli +58 ºC. Lämpimän käyttöveden kiertojohdon paluulämpötila tarkastushetkellä oli +6 C. Lämpötilat eivät täytä alajakokeskuksen valmistusajankohtana voimassa olleita määräyksiä, koska putkien lämpöhäviö näin isolla tontilla ja pitkillä matkoilla on aina iso. Määräysten mukaan lämpimänkäyttöveden paluulämpötila tulisi olla yli +55 ºC legionella bakteerin vuoksi. Lähtevän veden lämpötila ei kuitenkaan saa ylittää +65 ºC. Jotta lämpötiloja saataisiin nostatettua tulisi myös vesi- ja lämpöjohtojen tarkastuskaivojen kohdalla putket olla eristetty. Lämpöjohtoverkoston siirrin on malliltaan IC16Hx60. Siirtimen teho on 180 kw. Kalvopaisuntaastia, Altech Oyn valmistama 200l astia, on uusittu alajakokeskuksen uusimisen yhteydessä. Lämmitysjärjestelmään on asennettu Oumanin -kaukovalvontajärjestelmä vuonna 2011, jolloin myös alajakokeskuksen ohjaus on uusittu Ouman EH-203-säätimeen. Alajakokeskuksen uusimisen yhteydessä lämmitysverkostoon on lisätty myös Spirotech valmistama Sprirovent - ilmanpoistaja. Kaukolämmön alajakokeskuksen ja paisunta-astian tekninen käyttöikä on vuotta, joten seuraavan 10-vuotistarkastelujakson aikana alajakokeskukselle ja paisunta-astialle ei tarvita tehdä mitään. Järjestelmän kuntoluokka on KL Lämpöjohdot ja venttiilit Paikalla tehtyjen havaintojen mukaan lämpöjohdot on rakennettu teräsputkista kierre- ja hitsausliitoksin. Sulkuventtiilit ovat paikalla tehtyjen havaintojen perusteella alkuperäisiä vinokara- ja pallosulkuventtiileitä. Verkosto on havaintojen perusteella perussäädetty, tarkemmasta ajankohdasta ei ole korjaushistoriassa mainintaa. Sulku- ja säätöventtiilien tekninen käyttöikä on noin vuotta, joten suositellaan lämmitysverkoston sulku- ja säätöventtiilien uusiminen seuraavalla tarkastelujaksolla. Patteriventtiilien ja niiden termostaattiosien uusimisesta lähtötiedoissa ei ole mainintaa. Tutkimuksen aikaan asunnoissa ei käyty, joten patteriventtiilien ja niiden termostaattiosien iästä ei ole tarkkaa tietoa. Patteriventtiilien ja termostaattiosien tekninen käyttöikä on keskimäärin vuotta. Jos ne ovat ylittäneet tämän iän, suositellaan niiden uusimista sulku- ja säätöventtiilien uusimisen yhteydessä. Lopuksi suositellaan lämmitysverkosto tasapainotettavaksi ja säädettäväksi. Lämpöjohtojen putkieristeet ovat näkyvillä osin villaeristeitä, jotka on päällystetty PVC-muovilla. Lämpöjohdoista otettiin läpivalaisukuvia. Yhdessä läpivalaisukuvassa havaittiin orastavaa pistesyöpymää, mutta muutoin korroosiota ei havaittu. Järjestelmän kuntoluokka on tutkimuksen perusteella KL3-. Suositellaan seurattavan lämpöjohtojen kuntoa käyttövesijohtojen seurantatutkimuksen yhteydessä, jotta selviää onko korroosio lämpöjohtoverkostossa edennyt. Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

9 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (11) 6.3 Vesijohdot ja venttiilit Kohteen vesimittari ja pääsulkuventtiilit sijaitsevat lämmönjakohuoneessa. Tonttivesijohto on materiaaliltaan muovia. Vesimittarin jälkeen kylmävesirunkojohtoon on asennettu vakiopaineventtiili ja käyttövesiverkoston painetaso on säädetty,5 bar. Painetaso on tyydyttävällä tasolla. Mikäli kohteessa on tullut huomautuksia lämmönjakohuoneesta kauimmaisten talojen asukkailta ilmoituksia heikosta veden paineesta, voidaan vesijohtoverkoston painetasoa nostaa vakiopaineventtiilistä (ks. kuvat). Käyttövesiverkoston runko- ja nousujohdot ovat materiaaliltaan kuparia ja ne on liitetty tutkituilta osin fosforikuparijuotoksin. Käyttövesiverkoston sulku- ja linjasäätöventtiilit on tehtyjen havaintojen mukaan alkuperäisiä palloventtiilejä. Sulku- ja linjasäätöventtiilien tekninen käyttöikä on noin vuotta. Tämän jälkeen niiden sulku- ja säätöominaisuudet heikkenevät huomattavasti. Suositellaan käyttövesiverkoston sulku- ja säätöventtiileiden uusimista ja lämpimän käyttöveden säätötyötä seuraavan tarkastelujakson aikana. Käyttövesijohtojen eristeet ovat villaeristeitä, jotka on näkyviltä osin päällystetty PVC-muovilla. Käyttövesijohdoista otettiin läpivalaisukuvia. Käyttövesijohdoista otetuissa läpivalaisukuvissa ei havaittu syöpymää. Käyttövesijohdot ovat tutkimuksen perusteella tyydyttävässä kunnossa, kuntoluokka 5. Käyttövesijohtojen tekninen käyttöikä on noin 0-50 vuotta, joten suositellaan seurantatutkimusta noin -6 vuoden kuluttua. Mikäli vuotoja havaitaan aikaisemmin, suositellaan aikaistettavan seurantatutkimusta. 6. Tonttijohdot (vesi- ja lämpöjohdot) Talojen väliset lämpö- ja käyttövesijohdot kulkevat maan alla putkielementissä käytössä olleiden piirustusten ja paikalla tehtyjen havaintojen mukaan. Niiden tekninen käyttöikä on noin 50- vuotta, mutta käyttöikään vaikuttaa olennaisesti ulkopuolinen kosteusrasitus ja esimerkiksi maan painumisesta aiheutuva rasitus. Lisäksi tarkastuskaivojen kohdalla putkien käyttöikään vaikuttaa kuinka ne on eristetty ja kannakoitu. Saatujen tietojen mukaan talojen välisissä vesi- ja lämpöjohtoputkissa on ollut ainakin kaksi vuotoa ja niitä on paikattu tarpeen mukaan. Tutkimuksen aikaan havaittiin myös yksi vuoto Talo 9 ja leikkikentän välisellä pelastustiellä sijaitsevassa tarkastuskaivossa. Vuoto oli uusitun kylmävesiputken liitoskohdassa, jossa liitoskohdan mutteri oli haljennut. Vuoto korjattiin putkiliikkeen toimesta vielä samana päivänä, kun vuoto havaittiin. Vuotohistoriaan pohjautuen tonttijohdot alkavat olla käyttöikänsä lopussa. Ehdotamme kahta vaihtoehtoa miten tonttijohtojen kanssa etenisi. VAIHTOEHTO A Tehdään -5 vuoden kuluttua seurantatutkimus käyttövesi- ja lämpöjohdoille. Seurantatutkimusta aikaistetaan, jos vuotoja havaitaan aiemmin. VAIHTOEHTO B Taloyhtiössä aletaan miettiä tonttijohtojen kokonaisvaltaista uusimista. Tämä kannattaa aloittaa hankesuunnittelulla, jossa mietitään uusitaanko tonttijohdot mahdollisesti vanhoille paikoille vai löytyykö mahdollisia vaihtoehtoisia uusimistapoja ja lämmitysmuotoja. Lisäksi hankesuunnitte- Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

10 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (11) lussa tulee miettiä muita tontilla tapahtuvia töitä, onko esimerkiksi tarvetta parantaa sadevesienohjausta tai tuleeko salaojille tehdä jotain. 6.5 Jäte- ja sadevesiviemärit Rakennusten sisäpuolella ja piha-alueella olevat jätevesiviemärit ovat suurelta osin materiaaliltaan muovia ja ne on tehtyjen havaintojen mukaan liitetty muhviliitoksin. Pantavalurauta jätevesiviemäriputkea havaittiin ainoastaan Talo 13 kellaritiloissa (pyörävarastossa). Sadevesien ohjaus on toteutettu syöksyrännien, betonikourujen ja sadevesikaivojen avulla. Kiinteistön alueella on yksi sadevesipumppukaivo, joka tarkastushetkellä toimi moitteettomasti. Jätevesipohjaviemäreiden ja tonttiviemäreiden kuvauksissa havaittiin useita painumia sekä vähäistä rasva- ja jätekertymää. Painumat ovat pääasiassa tonttiviemäriosuuksilla, useasti heti rakennuksen jälkeen aina tarkastuskaivolle saakka. Kuvauksissa havaittiin muutamia erillisiä poikkeamia, tarkemmat havainnot liitteen viemärikuvauspöytäkirjassa: - JV6 ja JV12 kuvauksissa havaittiin muodonmuutoksia putken alapinnassa. JV6 oleva muodonmuutos ei vaikuta viemärin toiminnalliseen kuntoon. JV12 kuvauksessa muodonmuutos on talon 8 pohjaviemäriosuudella ja heikentää jo viemärin toiminnallista kuntoa. Suositellaan paikallistettavan kohta, jossa muodon muutos on ja uusittavan tämä viemäriputkiosuus. - JV10 kuvauksessa havaittiin yhdessä muhviosassa tiivisterenkaan olevan osittain irti putken alaosassa. Suositellaan paikallistettavaksi kohta, jossa tiiviste on irti ja poistettavaksi irtonainen tiiviste. Irtonainen tiiviste on tonttiviemäriosuudella lähellä kaupunginviemärin liitosta. Talo 13:sta kellarikerroksessa olevista jäteveden pantavalurautaviemäreistä otettiin kaksi läpivalaisukuvaa. Kuvissa havaittiin korroosiota ja lievää jätekertymää. Lisäksi valurautaputkissa havaittiin syvempää korroosiota, kts. Kuva 9. Valurautaisilla jätevesiviemäriputkilla käyttöikää on tutkimuksen perusteella 8-10 vuotta. Suositellaan uusittavaksi tarkastelujakson loppupuolella jäteveden valurautaputkiosuudet. Uusiminen kannattaa kuitenkin ajoittaa vasta seurantatutkimuksen jälkeen. Jätevesiviemäreiden kuntoluokka on KL. Sadevesipohjaviemäreissä ja tonttiviemäreissä havaittiin myös paikoin painumaa sekä roskia/kertymää. Sadevesiviemärit ovat toiminnalliselta kunnoltaan tyydyttävällä tasolla, eikä niissä ole välitöntä puhdistustarvetta. Sadevesiviemärit sekä kaivot ovat kuntoluokaltaan KL Viemäreissä havaittiin yleisesti painumia ja lievää kertymää. Viemärit ovat kuitenkin vielä toiminnallisessa kunnossa eikä niille ole välitöntä puhdistustarvetta. Suositellaan viemäreiden uusintakuvausta käyttövesi- ja lämpöjohtojen seurantatutkimuksen yhteydessä, jotta selviää ovatko painumat syventyneet viemäreissä ja onko viemäreihin niille puhdistustarvetta. Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

11 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (11) Helsingissä Kiinteistöt ja rakenteet Juha Rantanen Matti Peltonen Tapio Vähätalo Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

12 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus () Liite 1, Valokuvat Kuva 1. Yleiskuva alajakokeskuksesta Kuva 2. Tonttivesijohto sijaitsee lämmönjakohuoneessa. Kylmävesijohtoon on asennettu vakiopaineventtiili. Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

13 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus () Kuva 3. Lämpöjohtoverkoston sulku- ja linjasäätöventtiilit ovat havaintojen perusteella alkuperäiset. Verkosto on tasapainotettu. Kuva. Käyttövesiverkoston sulku- ja linjasäätöventtiilit ovat alkuperäisiä palloventtiilejä. Kuva 5. Vesi- ja lämpöjohtojen tarkastuskaivo. Putkia on paikkakorjattu, kaivossa hieman vettä. Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

14 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus () Kuva 7. Vesi- ja lämpöjohtojenputkien tarkastuskaivo. Putket kulkevat elementeissä. Putkia on paikkakorjattu, kaivossa hieman vettä. Kuva 8. Sadevesipumppukaivo. Kaivon toiminnassa ei havaittu puutteita. Kuva 9. Yleisessä pyörävarastossa havaittiin jäteveden pantavalurautaviemäreitä. Kulmaliitoksessa havaittiin korroosiota. Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

15 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus () Kuva 10. Jätevesiviemäreissä havaittiin useassa kohdassa painumia. Painumat ovat havaintojen perusteella talojen välisillä tonttiviemäriosuuksilla. Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

16 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (8) Liite 2, RTG-kuvauspöytäkirja KUNTOLUOKAT: KL5 Järjestelmän jäljellä oleva tekninen käyttöikä on yli 10 vuotta KL Järjestelmän jäljellä oleva tekninen käyttöikä on 5 10 vuotta KL3 Järjestelmän jäljellä oleva tekninen käyttöikä on 3 5 vuotta KL2 Järjestelmän jäljellä oleva tekninen käyttöikä on 1 3 vuotta KL1 Järjestelmän jäljellä olevaa käyttöikää ei voida määrittää RTG-kuvaus 1 Putki: Lämminvesi, 35 mm, kupari Kylmävesi, 35 mm, kupari Alkup. seinämävahvuus: 1,5 mm Sijainti: Lämmönjakohuone Havainnot: Lämminvesi: Ei havaintoja Kylmävesi: Ei havaintoja Kuntoluokka: Lämminvesi: KL5 Kylmävesi: KL5 Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

17 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (8) RTG-kuvaus 2 Putki: Lämminvesikierto, 28 mm, kupari Alkup. seinämävahvuus: 1,2 mm Sijainti: Lämmönjakohuone Havainnot: Ei havaintoja Kuntoluokka: KL5 RTG-kuvaus 3 Putki: Lämpöjohto, DN0, teräs Alkup. seinämävahvuus: 2,6 mm Sijainti: Lämmönjakohuone Havainnot: Ei havaintoja Kuntoluokka: KL5 Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

18 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (8) RTG-kuvaus Putki: Lämminvesikierto, 10 mm, kupari Alkup. seinämävahvuus: 0,8 mm Sijainti: Talo 13, kellarikäytävä Havainnot: Ei havaintoja Kuntoluokka: KL5 RTG-kuvaus 5 Putki: Lämminvesi, 10 mm, kupari Kylmävesi, 10 mm, kupari Alkup. seinämävahvuus: 0,8 mm Sijainti: Talo 13, kellarikäytävä Havainnot: Ei havaintoja Kuntoluokka: KL5 Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

19 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (8) RTG-kuvaus 6 Putki: Lämminvesi, 18 mm, kupari Lämminvesikierto, 12 mm, kupari Kylmävesi, 18 mm, kupari Alkup. seinämävahvuus: 1,0 mm Sijainti: Talo 13, kellarikerros, yhtiön varasto Havainnot: Lämminvesi: Ei havaintoja Lämminvesikierto: Ei havaintoja Kylmävesi: Ei havaintoja Kuntoluokka: Lämminvesi: KL5 Lämminvesikierto: KL5 Kylmävesi: KL5 RTG-kuvaus 7 Putki: Lämpöjohto, DN15, teräs Alkup. seinämävahvuus: 2,0 mm Sijainti: Talo 13, kellarikerros, yhtiön varasto Havainnot: Ei havaintoja Kuntoluokka: KL5 Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

20 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (8) RTG-kuvaus 8 Putki: Lämminvesi, 35 mm, kupari Alkup. seinämävahvuus: 1,5 mm Sijainti: Talo 13, kellari, käytävä Havainnot: Ei havaintoja Kuntoluokka: KL5 RTG-kuvaus 9 Putki: Lämminvesikierto, 28 mm, kupari Alkup. seinämävahvuus: 1,2 mm Sijainti: Talo 13, kellari, käytävä Havainnot: Ei havaintoja Kuntoluokka: KL5 Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

21 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (8) RTG-kuvaus 10 Putki: Lämminvesi, 28 mm, kupari Kylmävesi, 35 mm, kupari Alkup. seinämävahvuus: 1,2/1,5 mm Sijainti: Talo 13, kellari, pyörävarasto Havainnot: Lämminvesi: Ei havaintoja Kylmävesi: Ei havaintoja Kuntoluokka: Lämminvesi: KL5 Kylmävesi: KL5 RTG-kuvaus 11 Putki: Lämminvesikierto, 22 mm, kupari Alkup. seinämävahvuus: 1,0 mm Sijainti: Talo 13, kellari, pyörävarasto Havainnot: Ei havaintoja Kuntoluokka: KL5 Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

22 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (8) RTG-kuvaus 12 Putki: Lämpöjohto, DN32, teräs Alkup. seinämävahvuus: 2,6 mm Sijainti: Talo 13, kellari, pyörävarasto Havainnot: Pistemäinen syöpymä Kuntoluokka: KL-KL5 RTG-kuvaus 13 Putki: Lämpöjohto, DN10, teräs Alkup. seinämävahvuus: 1,8 mm Sijainti: Talo 13, kellari, pyörävarasto Havainnot: Ei havaintoja Kuntoluokka: KL5 Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

23 Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus (8) RTG-kuvaus 1 Putki: Jätevesi, DN100, valurauta Alkup. seinämävahvuus:,0 mm Sijainti: Talo 13, kellari, pyörävarasto Havainnot: Pistemäistä syvää korroosiota ja lievää jätekertymää Kuntoluokka: KL RTG-kuvaus 15 Putki: Jätevesi, DN100, valurauta Alkup. seinämävahvuus:,0 mm Sijainti: Talo 13, kellari, pyörävarasto Havainnot: Korroosiota ja lievää jätekertymää Kuntoluokka: KL Käyntiosoite Y-tunnus PL1000 (Sörnäistenkatu 2) Sentnerikuja Helsinki, Finland 000 Helsinki, Finland Tel.

24 1 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK1 Lopetuspiste : POHJA KV pituus : 16,90 m Tutk. suunta : Vastavirtaan Painuma 20-30% 1:135 m. T - % Havainto TK1 2,5 m 2,50 20% Painuma, Alku / Painuma n %, osittain padottaa 2,5 m 12,00 0% Painuma, Loppu POHJA 16,90 0% Kuvauksen loppu / Kamera tulee mahdollisesti lattiakaivoon, kuvaus päättyy As Oy Juhannusrinne // Sivu: 1

25 2 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK1 Lopetuspiste : TONTTI KV pituus : 1,50 m Tutk. suunta : Myötävirtaan 1:330 m. T - % Havainto TK1 0,00 20% Kuvauksen aloitus 0,10 20% Painuma, Alku / Painuma n % 0,1 m 6,80 0% Painuma, Loppu 38,5 m 28,00 0% Muut havainnot / Tarkastuskaivo, kuvaus jatkuu eteenpäin 38,50 20% Painuma, Alku / Painuma n % 1,50 30% Kuvauksen loppu TONTTI As Oy Juhannusrinne // Sivu: 2

26 3 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi 3 Aloituspiste : TK2 Lopetuspiste : TK3 KV pituus : 29,80 m Tutk. suunta : Vastavirtaan 3 Painuma 30-80% 1:20 m. T - % Havainto TK2 21,6 m 21,60 30% Painuma, Alku / Painuma 30-80% 2,10 0% Painuma, Loppu 27,00 0% Muut havainnot Klo. 12 / Tarkastuskaivo 29,80 0% Kuvauksen loppu TK3 As Oy Juhannusrinne // Sivu: 3

27 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi 3 Aloituspiste : TK2 Lopetuspiste : TONTTI KV pituus : 30,00 m Tutk. suunta : Vastavirtaan 3 3 Kaksi painumaa ja pieni muodonmuutos 1:20 m. T - % Havainto TK2 19,9 m 27,2 m 27,2 m 19,90 20% Painuma, Alku / Painuma 20-30% 27,20 0% Painuma, Loppu 27,20 0% Muodonmuutos 05-07, C Pistemäinen 28,3 m 28,30 10% Painuma, Alku / Painuma 10-30% TONTTI 30,00 30% Kuvauksen loppu As Oy Juhannusrinne // Sivu:

28 5 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK2 Lopetuspiste : TONTTI KV pituus : 0,60 m Tutk. suunta : Myötävirtaan 1:330 m. T - % Havainto TK2 10 m 10,00 20% Painuma, Alku / Paimuna 20-30% 23,0 0% Painuma, Loppu 2,00 0% Muut havainnot Klo. 12 / Tarkastustaivo 2,30 0% Putkikoko muuttuu, Alku / Muovi DN160 0,60 0% Kuvauksen loppu TONTTI As Oy Juhannusrinne // Sivu: 5

29 6 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK3 Lopetuspiste : POHJA KV pituus : 0,20 m Tutk. suunta : Vastavirtaan 1:330 m. T - % Havainto TK3 2,00 0% Muut havainnot Klo. 12 / Tarkastuskaivo 0,20 0% Kuvauksen loppu POHJA As Oy Juhannusrinne // Sivu: 6

30 7 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK3 Lopetuspiste : TONTTI KV pituus : 36,00 m Tutk. suunta : Vastavirtaan Pieni painuma hieman padottaa 1:285 m. T - % Havainto TK3 36,00 0% Kuvauksen loppu TONTTI As Oy Juhannusrinne // Sivu: 7

31 8 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi 3 Aloituspiste : TK3 Koko : 160 mm Lopetuspiste : TONTTI KV pituus : 39,80 m Tutk. suunta : Myötävirtaan 3 3 Tiiviste irti sekä painumia 1:315 m. T - % Havainto TK3 3,3 m 27,00 20% Painuma, Alku / Painuma 20-30% 3,00 10% Painuma, Loppu 3,30 Tiiviste irti 05-08, A Tiivisterengas / Katso kuva 35,00 20% Painuma, Alku / Painuma 20-30% TONTTI 39,80 30% Kuvauksen loppu As Oy Juhannusrinne // Sivu: 8

32 9 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK Lopetuspiste : POHJA KV pituus : 35,00 m Tutk. suunta : Vastavirtaan 1:285 m. T - % Havainto POHJA 20,00 20% Painuma, Alku / Painuma 20-30% 22,00 10% Painuma, Loppu 23,00 0% Muut havainnot Klo. 12 / Tarkastuskaivo 35,00 0% Kuvauksen loppu TK As Oy Juhannusrinne // Sivu: 9

33 10 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi 2 Aloituspiste : TK5 Lopetuspiste : POHJA KV pituus : 11,30 m Tutk. suunta : Vastavirtaan 2 3 1:90 m. T - % Havainto POHJA 10,8 m 10,8 m 9,70 20% Painuma, Alku / Painuma 20% 10,50 10% Painuma, Loppu 10,80 0% Muodonmuutos 03-09, B Vaakasuuntainen / Katso kuva TK5 11,30 20% Kuvauksen loppu As Oy Juhannusrinne // Sivu: 10

34 11 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK5 Lopetuspiste : POHJA KV pituus : 20,10 m Tutk. suunta : Myötävirtaan 1:165 m. T - % Havainto TK5 20,10 0% Kuvauksen loppu POHJA As Oy Juhannusrinne // Sivu: 11

35 12 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK6 Lopetuspiste : POHJA KV pituus : 1,50 m Tutk. suunta : Vastavirtaan 1:120 m. T - % Havainto TK6 2,10 Liittymä Klo. 06, A Tehdasvalmisteinen liitoskappale / Liittymä alas. Kuvattiin,5m saakka wc-pytylle 1,50 0% Kuvauksen loppu POHJA As Oy Juhannusrinne // Sivu: 12

36 13 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK6 Lopetuspiste : POHJA KV pituus : 25,60 m Tutk. suunta : Myötävirtaan 1:210 m. T - % Havainto TK6 21,00 0% Muut havainnot Klo. 12 / Tarkastuskaivo 25,60 0% Kuvauksen loppu POHJA As Oy Juhannusrinne // Sivu: 13

37 1 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK7 Lopetuspiste : POHJA KV pituus : 1,30 m Tutk. suunta : Vastavirtaan 1:120 m. T - % Havainto TK7 1,30 0% Kuvauksen loppu POHJA As Oy Juhannusrinne // Sivu: 1

38 15 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK7 Lopetuspiste : TONTTI KV pituus : 1,50 m Tutk. suunta : Vastavirtaan 1:330 m. T - % Havainto TK7 1,50 0% Kuvauksen loppu TONTTI As Oy Juhannusrinne // Sivu: 15

39 16 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK7 Lopetuspiste : TONTTI KV pituus : 35,60 m Tutk. suunta : Myötävirtaan 1:285 m. T - % Havainto TK7 16,00 0% Muut havainnot Klo. 12 / Tarkastuskaivo 2,30 20% Painuma, Alku / Painuma 10-20% 30,00 10% Painuma, Loppu 35,60 0% Kuvauksen loppu TONTTI As Oy Juhannusrinne // Sivu: 16

40 17 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK8 Lopetuspiste : POHJA KV pituus : 19,0 m Tutk. suunta : Vastavirtaan 1:165 m. T - % Havainto TK8 19,0 0% Kuvauksen loppu POHJA As Oy Juhannusrinne // Sivu: 17

41 18 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK9 Lopetuspiste : TK8 KV pituus : 19,50 m Tutk. suunta : Myötävirtaan 1:165 m. T - % Havainto TK9 19,50 0% Kuvauksen loppu TK8 As Oy Juhannusrinne // Sivu: 18

42 19 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK10 Lopetuspiste : POHJA KV pituus : 35,80 m Tutk. suunta : Vastavirtaan 1:285 m. T - % Havainto TK10 20,00 0% Muut havainnot Klo. 12 / Tarkastuskaivo 35,80 0% Kuvauksen loppu POHJA As Oy Juhannusrinne // Sivu: 19

43 20 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK10 Lopetuspiste : TONTTI KV pituus : 3,0 m Tutk. suunta : Myötävirtaan 1:285 m. T - % Havainto TK10 3,0 0% Kuvauksen loppu / Kuvaus päättyy tarkastuskaivon kohdalle TONTTI As Oy Juhannusrinne // Sivu: 20

44 21 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK11 Lopetuspiste : PYSTY KV pituus : 12,20 m Tutk. suunta : Vastavirtaan 1:105 m. T - % Havainto TK11 12,20 0% Kuvauksen loppu PYSTY As Oy Juhannusrinne // Sivu: 21

45 22 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi Aloituspiste : TK12 Lopetuspiste : POHJA KV pituus : 29,20 m Tutk. suunta : Vastavirtaan 1:20 m. T - % Havainto TK12 23,00 0% Muut havainnot Klo. 12 / Tarkastuskaivo 29,20 0% Kuvauksen loppu POHJA As Oy Juhannusrinne // Sivu: 22

46 23 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV Matti Puhdistamaton Jätevesi 3 Aloituspiste : TK12 Lopetuspiste : POHJA KV pituus : 30,20 m Tutk. suunta : Myötävirtaan 3 3 Valurautaputkessa korroosiota, lisäksi muoviviemärissä useampi painuma 1:20 m. T - % Havainto TK12 3,7 m 3,70 20% Painuma, Alku / Painuma n. 20% 7,00 0% Painuma, Loppu 11,8 m 11,80 20% Painuma, Alku / Painuma 20-30% 1,50 0% Painuma, Loppu 28,3 m 21,50 0% Muut havainnot Klo. 12 / Tarkastuskaivo 28,30 20% Painuma, Alku / Painuma 20% 29,50 0% Painuma, Loppu 29,9 m 29,90 0% Putken materiaali muuttuu, Alku / Valurauta DN100 POHJA 30,20 0% Kuvauksen loppu As Oy Juhannusrinne // Sivu: 23

47 2 Espoo Parolantie 3 Rivitalo SV Matti Puhdistamaton Sadevesi Aloituspiste : SVK1 Lopetuspiste : SVK2 KV pituus : 20,90 m Tutk. suunta : Myötävirtaan 1:165 m. T - % Havainto SVK1 3,3 m 3,30 20% Painuma, Alku / Painuma 20% 6,00 0% Painuma, Loppu 20,90 0% Kuvauksen loppu SVK2 As Oy Juhannusrinne // Sivu: 2

48 25 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV16 eli SV Matti Puhdistamaton Sadevesi Aloituspiste : SVK2 Lopetuspiste : TONTTI KV pituus : 31,80 m Tutk. suunta : Vastavirtaan 1:255 m. T - % Havainto SVK2 17,30 0% Muut havainnot Klo. 12 / Tarkastuskaivo 31,80 0% Kuvauksen loppu TONTTI As Oy Juhannusrinne // Sivu: 25

49 26 Espoo Parolantie 3 Rivitalo SV Matti Puhdistamaton Sadevesi 3 Aloituspiste : SVK2 Lopetuspiste : TONTTI KV pituus : 20,60 m Tutk. suunta : Myötävirtaan 3 1:165 m. T - % Havainto SVK2 12,50 0% Muut havainnot Klo. 12 / Tarkastuskaivo 15,20 20% Painuma, Alku / Painuma 20-60% 20,60 50% Kuvauksen loppu / Kamera ei etene, kuvaus päättyy TONTTI As Oy Juhannusrinne // Sivu: 26

50 27 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV3 eli SV Matti Puhdistamaton Sadevesi Aloituspiste : SVK3 Lopetuspiste : TONTTI KV pituus : 29,20 m Tutk. suunta : Vastavirtaan 1:20 m. T - % Havainto SVK3 21,80 0% Muut havainnot Klo. 12 / Tarkastuskaivo 29,20 0% Kuvauksen loppu / Mutka alas, kuvaus päättyy TONTTI As Oy Juhannusrinne // Sivu: 27

51 28 Espoo Parolantie 3 Rivitalo JV eli SV Matti Puhdistamaton Sadevesi Aloituspiste : SVK3 Lopetuspiste : TONTTI KV pituus : 2,80 m Tutk. suunta : Myötävirtaan 1:35 m. T - % Havainto SVK3 1,10 60% Painuma, Alku / Painuma 60-70% 1,1 m,00 0% Painuma, Loppu 2,8 m 23,20 0% Muut havainnot Klo. 12 / Tarkastuskaivo TONTTI 2,80 0% Kuvauksen loppu / Kaapeli loppuu, kuvaus päättyy. Edessä painuma As Oy Juhannusrinne // Sivu: 28

52

53

Viemäreiden toiminnallinen tarkastus 17.9.2015

Viemäreiden toiminnallinen tarkastus 17.9.2015 Viemäreiden toiminnallinen tarkastus 17.9.2015 Lamminpään palvelutalo Valtimo Inspecta Oy Y-tunnus: 1787853-0 PL 1000 (Sörnäistenkatu 2) PL 7 (Sentnerikuja 3) Puh. 010 521 600 00581 Helsinki 00441 Helsinki

Lisätiedot

Putkistojen kuntotutkimus 24.1.2014

Putkistojen kuntotutkimus 24.1.2014 Putkistojen kuntotutkimus 24.1.2014 AS OY RISUPADONTIE 4 RISUPADONTIE 4 00640 HELSINKI Inspecta Oy Rakennusten ja rakenteiden tarkastukset Y-tunnus: 1787853-0 PL 1000 (Sörnäistenkatu 2) PL 7 (Sentnerikuja

Lisätiedot

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun yläkoulu 1 (8) Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun yläkoulu Masalantie 268 020 Kirkkonummi Yhteystiedot: Kirkkonummen kunta Benny Vilander 00 82 5 12 Viemäreiden toiminnallinen tutkimus:

Lisätiedot

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun alakoulu 1 (4) Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun alakoulu Masalantie 268 02430 Kirkkonummi Yhteystiedot: Kirkkonummen kunta Benny Vilander 040 842 54 12 Viemäreiden toiminnallinen

Lisätiedot

KIVIMÄEN PÄIVÄKOTI KÄYTTÖVESI- JA VIEMÄRIVERKOSTON KUNTOTUTKIMUS. Asiantuntijapalvelut

KIVIMÄEN PÄIVÄKOTI KÄYTTÖVESI- JA VIEMÄRIVERKOSTON KUNTOTUTKIMUS. Asiantuntijapalvelut KIVIMÄEN PÄIVÄKOTI KÄYTTÖVESI- JA VIEMÄRIVERKOSTON KUNTOTUTKIMUS Kuntotutkimuksen ajankohta: vko 12 / 2007 Raportin päiväys: 19.03.2007 Tilaajan yhteyshenkilö: Per Anderrson, Vantaan Kaupunki 09 83922379

Lisätiedot

0(762/$1.28/8 $OOLQWLH.RWND

0(762/$1.28/8 $OOLQWLH.RWND 0905045-0 JOHDANTO...3 1 KOHTEEN JA KUNTOTUTKIMUKSEN YLEISTIEDOT...4 Kiinteistön perustiedot...4 Kuntotutkimuksen yleistiedot...5 2 TIIVISTELMÄ JA KORJAUSEHDOTUKSET...6 Korjaussuositukset vuosille 2011

Lisätiedot

RAPORTTI ASUNTO OY RUDOLFINTIE 15 LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS 30.6.2014

RAPORTTI ASUNTO OY RUDOLFINTIE 15 LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS 30.6.2014 RAPORTTI ASUNTO OY RUDOLFINTIE 5 LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS Raportti 2 (9) Tiivistelmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää nimisen kiinteistön lämpö-, vesi-, jäte- ja sadevesiviemäriputkistojen kunto,

Lisätiedot

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun alakoulu 1 (4) Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun alakoulu Masalantie 268 02430 Kirkkonummi Yhteystiedot: Kirkkonummen kunta Benny Vilander 040 842 54 12 Viemäreiden toiminnallinen

Lisätiedot

TERVETULOA! Taloyhtiöiden Hallitusforum 19.3.2011 Messukeskus, Helsinki

TERVETULOA! Taloyhtiöiden Hallitusforum 19.3.2011 Messukeskus, Helsinki Taloyhtiöiden Hallitusforum 19.3.2011 Messukeskus, Helsinki Suomen Vuototekniikka Oy, LC YHTIÖT Kari Helenius, pätevöitynyt LVV- kuntotutkija kari.helenius@lcy.fi puh. 050-5110275 www.lcy.fi www.vuototekniikka.fi

Lisätiedot

Putkistojen kuntotutkimus

Putkistojen kuntotutkimus [presentation title] via >Insert >Header & Footer Putkistojen kuntotutkimus Kiwa Inspecta Juha Rantanen Johtava asiantuntija Esityksen sisältö 1. Kiinteistöissä käytetyt putkimateriaalit ja niiden korroosio

Lisätiedot

RAPORTTI VANTAANKOSKEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS

RAPORTTI VANTAANKOSKEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS RAPORTTI VANTAANKOSKEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS Raportti 2 (26) Tiivistelmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää nimisen kiinteistön lämpö-, vesi- ja viemäriputkistojen sekä salaojien

Lisätiedot

Tutkimusraportti KÄPYLÄN PERUSKOULU. Väinölänkatu 7 00610 HELSINKI. LVV- kuntotutkimukset

Tutkimusraportti KÄPYLÄN PERUSKOULU. Väinölänkatu 7 00610 HELSINKI. LVV- kuntotutkimukset KÄPYLÄN PERUSKOULU Väinölänkatu 7 00610 HELSINKI Tutkimusraportti LVV- kuntotutkimukset Tutkimuksen suoritusajankohta: vko 28-31 / 2014 Raportin päiväys: 15.8.2014 LVV-kuntotutkimukset Sivu 2 (60) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Salaojat TV- kuvaus ja nykytilaselvitys Hiidenkiven peruskoulu 7.6.2013. WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja tutkimus

Salaojat TV- kuvaus ja nykytilaselvitys Hiidenkiven peruskoulu 7.6.2013. WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja tutkimus Salaojat TV- kuvaus ja nykytilaselvitys Hiidenkiven peruskoulu 7.6.2013 WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja tutkimus Hiidenkiven peruskoulu Salaojat TV-kuvaus ja nykytilaselvitys 1 (3) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

RAPORTTI VANTAANJOEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS 18.6.2015

RAPORTTI VANTAANJOEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS 18.6.2015 RAPORTTI VANTAANJOEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS Raportti 2 (32) Tiivistelmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää nimisen kiinteistön lämpö-, vesi- ja viemäriputkistojen sekä salaojien kunto, niiden

Lisätiedot

Lämmitysjärjestelmän termostaatti- ja linjasäätöventtiilien uusiminen

Lämmitysjärjestelmän termostaatti- ja linjasäätöventtiilien uusiminen LÄMMITYJÄRJESTELMÄT Kaukolämpökeskusten uusiminen Asunto Oy Helsingin Metsäpurontie 23 - Kaukolämpökeskuksen ja lämpöjohtoverkoston korjaus, patteriasennukset 2003 Asunto Oy Henrikin-Salpa - Kaukolämpölaitteiden

Lisätiedot

SADEVESIVIEMÄRIN VUODON SELVITYS

SADEVESIVIEMÄRIN VUODON SELVITYS MYYRMÄEN KOULU SADEVESIVIEMÄRIN VUODON SELVITYS Tutkimuksen ajankohta: vko 35 / 2005 Raportin päiväys: 21.09.2005 Tilaajan yhteyshenkilö: Vantaan Kaupunki Pekka Wallenius, 040 7492592 Tutkimuksen suorittajat:

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Hornhattulan päiväkoti, Porvoo. Lämminvesijohtojen vuotoselvitys. Projekti

Tutkimusraportti. Hornhattulan päiväkoti, Porvoo. Lämminvesijohtojen vuotoselvitys. Projekti Tutkimusraportti Hornhattulan päiväkoti, Porvoo Projekti 308286 9.1.2017 Tiivistelmä Tutkimuksen kohteena on osoitteessa Mika Waltarin katu 12, Porvoo sijaitseva Hornhattulan päiväkoti. Tutkimusraporttiin

Lisätiedot

Putkistojen kuntoselvitys

Putkistojen kuntoselvitys 01.02.2019 Putkistojen kuntoselvitys Kirkkonummen Koulukeskus Kirkkotallintie 6 02400 Kirkkonummi Kirkkonummen Koulukeskus 2 (12) Tutkimuksen tilaaja Kirkkonummen kunta Benny Vilander Ervastintie 2 02400

Lisätiedot

Tutkimusraportti KÄPYLÄN PERUSKOULU. Untamontie 2 00610 HELSINKI. LVV- kuntotutkimukset

Tutkimusraportti KÄPYLÄN PERUSKOULU. Untamontie 2 00610 HELSINKI. LVV- kuntotutkimukset KÄPYLÄN PERUSKOULU Untamontie 2 00610 HELSINKI Tutkimusraportti LVV- kuntotutkimukset Tutkimuksen suoritusajankohta: vko 28-31 / 2014 Raportin päiväys: 15.8.2014 LVV-kuntotutkimukset Sivu 2 (73) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

LÄPIVALAISUKUVAUSTEN TUTKIMUSAINEISTO (Vesijohdot, viemärit, lämpöjohdot, patterit)

LÄPIVALAISUKUVAUSTEN TUTKIMUSAINEISTO (Vesijohdot, viemärit, lämpöjohdot, patterit) LIITE 1 LÄPIVALAISUKUVAUSTEN TUTKIMUSAINEISTO (Vesijohdot, viemärit, lämpöjohdot, patterit) HELSINGIN KIELILUKIO Kajaaninlinnantie 10, 00900 Helsinki Tutkimuspäiväys: 7.5.2015 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa

Lisätiedot

RAPORTTI ASUNTO OY UUSINIITYNPUISTO LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS

RAPORTTI ASUNTO OY UUSINIITYNPUISTO LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS RAPORTTI ASUNTO OY UUSINIITYNPUISTO LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS Raportti 2 (18) Tiivistelmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää nimisen kiinteistön lämpö-, vesi- ja jätevesiviemäriputkistojen kunto,

Lisätiedot

AS OY MAARIN-SALPA. LVI-hankesuunnitelma

AS OY MAARIN-SALPA. LVI-hankesuunnitelma AS OY MAARIN-SALPA LVI-hankesuunnitelma 15.06.2010 01 Yleistä...3 02 Märkätilojen saneeraus...3 03 Puhelin-, sähkö- ja antenniverkot...3 04 Purkutyöt ja väliaikaiset asennukset...3 G0 LV-JÄRJESTELMIEN

Lisätiedot

WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja Tutkimus. Pinninkatu 45 A TAMPERE Puhelin Kiviharjunlenkki 1 D OULU Puhelin

WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja Tutkimus. Pinninkatu 45 A TAMPERE Puhelin Kiviharjunlenkki 1 D OULU Puhelin SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN SISÄLTÖ JA MENETELMÄT... 1 2 JOHDANTO... 1 2.1 Kohteen tiedot... 1 2.2 Asiakirjatilanne ja korjaushistoria... 2 3 YHTEENVETO JA TOIMENPIDE-EHDOTUKSET... 2 4 JÄRJESTELMIEN

Lisätiedot

KANTVIKIN KOULU LÄMPÖ-, SALAOJA-, SADEVESI-, JÄTEVESIVIEMÄRI(RTG)- JA VESIJOHTOKUNTOTUTKIMUKSET

KANTVIKIN KOULU LÄMPÖ-, SALAOJA-, SADEVESI-, JÄTEVESIVIEMÄRI(RTG)- JA VESIJOHTOKUNTOTUTKIMUKSET KANTVIKIN KOULU LÄMPÖ-, SALAOJA-, SADEVESI-, JÄTEVESIVIEMÄRI(RTG)- JA VESIJOHTOKUNTOTUTKIMUKSET Tutkimusraportti Projekti 500194 Kirkkonummi Toppapolku 2 Tutkimukset 28.12.2018. ja 16.01.2019 Raportti

Lisätiedot

HAJUHAITAN SELVITYS HUONESSA n:o 616

HAJUHAITAN SELVITYS HUONESSA n:o 616 VANTAAN KAUPUNGINTALO HAJUHAITAN SELVITYS HUONESSA n:o 616 Helsingissä 08.04.2004 TEKMANNI SERVICE OY, Asiantuntijapalvelut 00641 HELSINKI fax. (09) 350 3340 s-posti: asiantuntijapalvelut@tekmanni.fi SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Virheiden määritykset SFS-EN mukaisesti

Virheiden määritykset SFS-EN mukaisesti Virheiden määritykset SFS-EN 1358-2 mukaisesti Projektin tunnus : Tilaaja : Kuvaaja : PVM : Sammontie 6, Porvoo 1711216 Delete / Lönnrot 17.11.216 : Ei havaintoja EI HAVAINTOJA 1: HALKEAMA:hiushalkeama

Lisätiedot

KUNTOARVIOISTA: Rakennustekniikka

KUNTOARVIOISTA: Rakennustekniikka KUNTOARVIOISTA: A-Insinöörit Suunnittelu Oy Kauhava; Pernaan koulu KUNTOARVIO Rakennukset ovat rakennusteknisiltä osiltaan tyydyttävässä sekä osin vain välttävässä kunnossa. Merkittävimmät kustannukset

Lisätiedot

LVV- Kuntotutkimus Kajaaninlinnantie 10, Helsinki

LVV- Kuntotutkimus Kajaaninlinnantie 10, Helsinki 1(33) TUTKIMUSRAPORTTI LVV- järjestelmien kuntotutkimus Helsingin kielilukio Tutkimusten suoritusajankohta: 27.4 7..201 Raportin päiväys: 28..201 2(33) SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 YLEISTÄ... 3 TEKNINEN

Lisätiedot

RAPORTTI KORSON KOULU ENTINEN LUKIO LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS

RAPORTTI KORSON KOULU ENTINEN LUKIO LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS RAPORTTI KORSON KOULU ENTINEN LUKIO LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS Raportti 2 (20) Tiivistelmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää Korson koulun entisen lukion lämpö-, vesi- ja viemäriputkistojen

Lisätiedot

Kaunialan sotavammasairaala

Kaunialan sotavammasairaala 1/12 1. A- ja B-siiven pääsisäänkäynti, julkisivu itään. 2. A-siipi, julkisivu etelään. Maanpinta viettää rakennukseen päin. 3. A- ja B-siiven vesikatto on huonokuntoinen. Ylimmässä kerroksessa on ollut

Lisätiedot

Näytesivut. Kaukolämmityksen automaatio. 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako

Näytesivut. Kaukolämmityksen automaatio. 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako 5 Kaukolämmityksen automaatio 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako Kaukolämmityksen toiminta perustuu keskitettyyn lämpimän veden tuottamiseen kaukolämpölaitoksella. Sieltä lämmin vesi pumpataan kaukolämpöputkistoa

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Talman koulu, LVV- kuntotutkimus. Projekti 307421

Tutkimusraportti. Talman koulu, LVV- kuntotutkimus. Projekti 307421 Tutkimusraportti Talman koulu, LVV- kuntotutkimus Projekti 307421 18.1.2016 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Yhteenveto... 6 3. Kuntotutkimuksen lähtötiedot... 7 3.1. Asiakirjatilanne... 7 4. Järjestelmien

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI / Tutkimus: 1

TUTKIMUSRAPORTTI / Tutkimus: 1 TUTKIMUSRAPORTTI / Tutkimus: 1 Puh.: 019 7666 22 Lomakkeen Nro.: Tilaajan viite : Tilaaja : Paikkakunta : Kohteen sijainti : Kohteen tyyppi : 14 Ylivieska Vierimaantie Tie PVM.: Auto Nro.: Kuvaaja : Puhdistettu

Lisätiedot

Kunnossapidon periaateohjelma vuosille

Kunnossapidon periaateohjelma vuosille 1/8 Asunto Oy Juhannusrinne, Parolantie 3, 02200 Espoo Kunnossapidon periaateohjelma vuosille 2018 2027 Ohjelma on hyväksytty varsinaisessa yhtiökokouksessa 18.04.2018. Sisällysluettelo 1. Kiinteistönpidon

Lisätiedot

KORJAUSTARVESELVITYS As Oy Kuopion Esimerkki Yleistä

KORJAUSTARVESELVITYS As Oy Kuopion Esimerkki Yleistä KORJAUSTARVESELVITYS As Oy Kuopion Esimerkki Yleistä Tämä korjaustarveselvitys pohjautuu kiinteistöstä 2010 laadittuun kuntoarvioon. Kiinteistön perustiedot löytyvät isännöitsijätodistuksesta. Kiinteistön

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013 1(7) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Oy Matkatalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta 24.09.2013 2(7) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

Aloitusinfo 19.4.2015

Aloitusinfo 19.4.2015 1/25 Aloitusinfo 19.4.2015 Leo Ruuskanen Linjasaneerauksen prosessi 2/25 Hankesuunnitteluvaihe 3/25 Johdanto 4/25 Asunto Oy:n hallitukselta saatu toimeksianto hankesuunnittelussa on tutkia putkiremontin

Lisätiedot

Energia- ilta 01.02.2012. Pakkalan sali

Energia- ilta 01.02.2012. Pakkalan sali Energia- ilta 01.02.2012 Pakkalan sali Pekka Seppänen LVI- Insinööri Kuntoarvioija, PKA energiatodistuksen antajan pätevyys, PETA Tyypilliset ongelmat -Tilausvesivirta liian suuri (kaukolämpökiinteistöt)

Lisätiedot

Yhteenveto / Tutkimus: 1

Yhteenveto / Tutkimus: 1 Yhteenveto / Tutkimus: 1 Puh: 2 75 32 Projektin tunnus : Tilaajan viite : PVM.: Standardi : Projektipäällikkö : Linnanjoen koulu, Porvoo 13.4.217 E-mail : Kaivovälin/välien yhteenveto Putkiverkoston kokonaispituuus

Lisätiedot

Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri 2013 Vastaajia 287, arvioituja putkiremontteja 126 kpl. Tiedotustilaisuus 12.9.2013 klo 12.

Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri 2013 Vastaajia 287, arvioituja putkiremontteja 126 kpl. Tiedotustilaisuus 12.9.2013 klo 12. Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri 2013 Vastaajia 287, arvioituja putkiremontteja 126 kpl Tiedotustilaisuus 12.9.2013 klo 12.00 Putkiremonttibarometri 2013, toteutus ja vastaajat - Isännöintiliiton

Lisätiedot

Kiinteistöhuolto taloyhtiössä ja säästötoimenpiteet

Kiinteistöhuolto taloyhtiössä ja säästötoimenpiteet Kiinteistöhuolto taloyhtiössä ja säästötoimenpiteet 12.04.2012 Pakkalasali Pekka Seppänen LVI- Insinööri Kuntoarvioija, PKA energiatodistuksen antajan pätevyys, PETA Tyypilliset ongelmat -Tilausvesivirta

Lisätiedot

Lämmitys- ja käyttövesiverkoston kuntoarvio

Lämmitys- ja käyttövesiverkoston kuntoarvio WO-00730766 Päivitetty 23.5.2019 Lämmitys- ja käyttövesiverkoston kuntoarvio Kirkkonummen koulukeskus Kirkkotallintie 6 02400 Kirkkonummi WO-00730766 1(14) Yhteenveto LV-tekniikka Kiinteistö on liitetty

Lisätiedot

JÄRJESTELMÄKUVAUKSET POHJA. G LVI-järjestelmät 1/5

JÄRJESTELMÄKUVAUKSET POHJA. G LVI-järjestelmät 1/5 G LVIjärjestelmät G LVIjärjestelmät Rakennuksen vesi ja viemärijärjestelmä on liitetty Oulun kaupungin vesi ja viemäriverkostoon. Lämmitysjärjestelmä on liitetty Oulun Energian kaukolämpöverkostoon. Rakennuksessa

Lisätiedot

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio 25.9.2013 Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio KUNTOARVIORAPORTTI 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kuntotarkastus kohde... 3 1.2 Yhteyshenkilöt... 3 1.3 Kohteen kuvaus... 3 1.4 Kuntotarkastuksen tarkoitus...

Lisätiedot

1.5 Kiinteistön ominaislämmityskäyrä 28

1.5 Kiinteistön ominaislämmityskäyrä 28 Sisällys Alkusanat 5 1 LÄMMITYKSEN PERUSTIEDOT 13 1.1 Johdanto 13 1.2 Viihtyvyystekijät 14 1.2.1 Perinteiset viihtyvyystekijät 15 1.2.2 Lämmityksen tehontarve sisätiloissa 15 1.2.3 Huoneen lämpötila eri

Lisätiedot

Kohteesta löytyy lähes täydelliset LVI-piirustukset. Tarkastelujaksolla on normitettu kulutus ollut laskeva.

Kohteesta löytyy lähes täydelliset LVI-piirustukset. Tarkastelujaksolla on normitettu kulutus ollut laskeva. Mikko Hiltunen / MHi 30.10.2008 MUISTIO 1 (7) Vantaan kaupunki Hämeenkylän päiväkoti Sahratie 7 01630 Vantaa 4 LVI-JÄRJESTELMIEN KUNTOARVIO YLEISTÄ Katselmus on suoritettu 29.10.2008. Katselmuksessa on

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Rajatorpan koulu, vanha koulu, LVV -kuntotutkimus. Projekti

Tutkimusraportti. Rajatorpan koulu, vanha koulu, LVV -kuntotutkimus. Projekti Tutkimusraportti Rajatorpan koulu, vanha koulu, Projekti 307139 25.9.2015 Sisältö Tiivistelmä... 3 1 Tutkimuskohde ja lähtötiedot... 4 1.1. Yleistiedot... 4 1.2. Tutkimuksen sisältö ja rajaus... 5 1.3.

Lisätiedot

YLEISTÄ ENERGIATALOUS. Vantaan kaupunki Lehdokin päiväkoti Orvokkitie Vantaa 4 LVI-JÄRJESTELMIEN KUNTOARVIO

YLEISTÄ ENERGIATALOUS. Vantaan kaupunki Lehdokin päiväkoti Orvokkitie Vantaa 4 LVI-JÄRJESTELMIEN KUNTOARVIO Mikko Hiltunen / MHi 20.11.2008 MUISTIO 1 (8) Vantaan kaupunki Lehdokin päiväkoti Orvokkitie 6 01300 Vantaa 4 LVI-JÄRJESTELMIEN KUNTOARVIO YLEISTÄ Katselmus on suoritettu 06.11.2008. Katselmuksessa on

Lisätiedot

HEKA PUISTOLA MEHILÄISTIE 16 LUONNOKSET

HEKA PUISTOLA MEHILÄISTIE 16 LUONNOKSET HEKA PUISTOLA MEHILÄISTIE 16 LUONNOKSET 20.12.2013 1 Helsingin kaupungin asunnot Oy c/o Heka-Suutarila Oy / Mehiläistie 16 Osoite: Mehiläistie 16, 00750 HELSINKI Kaupunginosa 41 Suurmetsä, kortteli 41252,

Lisätiedot

Ympäristöministeriön asetus rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoista. Asetus rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoista

Ympäristöministeriön asetus rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoista. Asetus rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoista Ympäristöministeriön asetus rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoista Rakennusvalvonnan ajankohtaisseminaari Helsinki 5.2.2018 Kaisa Kauko, yli-insinööri Ympäristöministeriö Asetus rakennusten vesi- ja

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009 1(9) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta 17.12.2009 2(9) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta

Lisätiedot

Kaukolämpö on lähilämpöä

Kaukolämpö on lähilämpöä Uusiin ja vanhoihin omakotitaloihin Kauko 20/60 kaukolämmön alajakokeskus Kaukolämpö on lähilämpöä Kaukolämpö on lämmitystä helpoimmillaan Lämmitysjärjestelmän toiminta on täysin automaattista ja huoltovapaata.

Lisätiedot

ILMANVAIHTOTEKNINEN KUNTOARVIO

ILMANVAIHTOTEKNINEN KUNTOARVIO ILMANVAIHTOTEKNINEN KUNTOARVIO Metsolan koulu Allintie 9 48220 Kotka Tarkastus pvm 15.9.2011 ILMANVAIHTOTEKNINEN KUNTOARVIO 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1. KOHTEEN TIEDOT... 3 1.2. KUNTOARVION

Lisätiedot

korjaukset Kellarikerroksen lämpöjohdot uusittu 2006 Todistus toimitetaan myöhemmin, liitteenä kulutustiedot vuosilta 2010-2013

korjaukset Kellarikerroksen lämpöjohdot uusittu 2006 Todistus toimitetaan myöhemmin, liitteenä kulutustiedot vuosilta 2010-2013 Kiinteistön tiedot Rakennuksen nimi Rakennuksentyyppi Sijainti Tontin tiedot Ketorinne Asuinkerrostalo Ketomaantie 2 A, 41340 LAUKAA P-ala n. 2690 m 2, määräala 410-409-0016-0000 Lääkärilä Rakennusten

Lisätiedot

LVV- KUNTOTUTKIMUS As.Oy Kuopion Luistelijantie 5

LVV- KUNTOTUTKIMUS As.Oy Kuopion Luistelijantie 5 LVV- KUNTOTUTKIMUS 05.05.2008 As.Oy Kuopion Luistelijantie 5 HELSINKI TURKU TAMPERE LAHTI KUOPIO OULU JYVÄSKYLÄ PORI PORVOO JOENSUU MIKKELI HÄMEENLINNA FORSSA Sivu 1(30) SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO...3 1

Lisätiedot

Taloyhtiön energiankulutus hallintaan

Taloyhtiön energiankulutus hallintaan Taloyhtiön energiankulutus hallintaan 01.02.2012, Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan Sali DI Petri Pylsy Suomen Kiinteistöliitto ry Tarjolla tänään Arkitodellisuus taloyhtiöissä Suunnitelmallinen energiatehokkuuden

Lisätiedot

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI WWW.ISANNOINTILIITTO.FI TOTEUTUS - Isännöintiliiton Putkiremonttibarometrin 6. toteutuskerta (2008, 2009, 2011, 2012, 2013) - Kohderyhmä: - Isännöintiliiton

Lisätiedot

HALLITUKSEN ESITYS ASUNTO OY JUHANNUSRINTEEN KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMAKSI VUOSILLE 2009 2018

HALLITUKSEN ESITYS ASUNTO OY JUHANNUSRINTEEN KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMAKSI VUOSILLE 2009 2018 1/7 HALLITUKSEN ESITYS ASUNTO OY JUHANNUSRINTEEN KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMAKSI VUOSILLE 2009 2018 2009-18 ohjelma on hyväksytty yhtiökokouksessa 31.3.2009 S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1. KIINTEISTÖNPIDON

Lisätiedot

ILMANVAIHDON JA LÄMMITYKSEN SÄÄDÖT

ILMANVAIHDON JA LÄMMITYKSEN SÄÄDÖT ILMANVAIHDON JA LÄMMITYKSEN SÄÄDÖT 25.10.2016 Talokeskus Yhtiöt Oy Timo Haapea Linjasaneerausyksikön päällikkö LÄMPÖJOHTOVERKOSTON PERUSSÄÄTÖ, MITÄ SE TARKOITTAA? Kiinteistön erilaisten tilojen lämpötilojen

Lisätiedot

ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄN KUNTOTUTKIMUS

ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄN KUNTOTUTKIMUS KOIVUKYLÄN KOULU ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄN KUNTOTUTKIMUS Helsingissä 21.10.2004 TEKMANNI SERVICE OY, Asiantuntijapalvelut SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO... 3 1 TUTKIMUSKOHTEEN YLEISTIEDOT... 4 1.1 Kiinteistön

Lisätiedot

PALVELUMAKSUHINNASTO. Tonttijohtoihin liittyvät maksut asemakaava-alueella Uusien liittymien maksuluokat

PALVELUMAKSUHINNASTO. Tonttijohtoihin liittyvät maksut asemakaava-alueella Uusien liittymien maksuluokat PALVELUMAKSUHINNASTO Tonttijohtoihin liittyvät maksut asemakaava-alueella Uusien liittymien maksuluokat Maksuluokka I Omakoti- ja paritalot Maksuluokka II Kiinteistön vesijohto Ø 63, jätevesiviemäri 160

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE 3 83900 JUUKA 14.02.2011 Sisällys Esipuhe...3 1 Yleistä kiinteistöstä...3 2 Asiakirjat...3 3 Rakenteiden ja järjestelmien

Lisätiedot

42,0 m², 2h, kk, kh, vh,

42,0 m², 2h, kk, kh, vh, Kohteen ilmoittaja Nimi: Tiina Viljakainen Puh: 040 750 9233 JYA Housing LKV, Kuopio Haapaniemenkatu 34 70110 Kuopio Puh: 029 000 4130 Heti vapaa kerrostalokaksio, hyvä sijainti Särkiniemessä. Soveltuu

Lisätiedot

RAPORTTI NISSNIKUN ALAKOULU HAJUHAITTASELVITYS

RAPORTTI NISSNIKUN ALAKOULU HAJUHAITTASELVITYS RAPORTTI NISSNIKUN ALAKOULU HAJUHAITTASELVITYS Raportti 2 (5) Sisällys 1 Tarkastuksen yleistiedot... 3 1.1 Kohde ja tilaaja... 3 1.2 Tekijä ja ajankohta... 3 1.3 Tarkastuksen tavoite ja tutkimusmenetelmät...

Lisätiedot

Wise Group Finland Oy. Käpylän peruskoulu Untamontie 2

Wise Group Finland Oy. Käpylän peruskoulu Untamontie 2 Wise Group Finland Oy Käpylän peruskoulu Untamontie 2 Untamontie 2 1. Tutkimuksen laajuus ja tutkimusmenetelmät 2. Koonti merkittävimmistä havainnoista ja rakenneosittain 3. Koonti toimenpide-ehdotuksista

Lisätiedot

Verkostosaneerauskohteiden priorisointi kuntoindeksilaskennan avulla

Verkostosaneerauskohteiden priorisointi kuntoindeksilaskennan avulla Verkostosaneerauskohteiden priorisointi kuntoindeksilaskennan avulla Vesihuolto 2016 8.6.2016 Päivi Kopra Nurmijärven Vesi Nurmijärven Vesi Vesijohtoverkoston pituus 320 km Jätevesiverkoston pituus 290

Lisätiedot

Kuntoarviot ja muut selvitykset

Kuntoarviot ja muut selvitykset Kuntoarviot ja muut selvitykset Tero Pyykkönen Oulu 2.9. 2010 Oulu Tero Pyykkönen RKM, RI Kuntotarkastaja AKK Pätevöitynyt energiatodistuksen antaja, PETA Kunnossapitotarveselvitys Oulu Uusi asunto-osakeyhtiölaki

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 20.08.15 9935 Kinnunen Vesa 050-9186695 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27510 Eura markus.rantanen@eura.fi TYÖKOHDE As Oy Kotivainio Kotivainiontie 3 as

Lisätiedot

VASO OY KAARINAN HOIVINEITO JA HOVIPOIKA TYÖSELITYS TURUN LVI-TEKNIIKKA OY KAARINA LÄMPÖJOHTOVERKOSTON PERUSSÄÄTÖ

VASO OY KAARINAN HOIVINEITO JA HOVIPOIKA TYÖSELITYS TURUN LVI-TEKNIIKKA OY KAARINA LÄMPÖJOHTOVERKOSTON PERUSSÄÄTÖ 1 TURUN LVI-TEKNIIKKA OY Kähärlänkuja 13 20100 Turku p. 040 5013391 VASO OY KAARINAN HOIVINEITO JA HOVIPOIKA KAARINA TYÖSELITYS LÄMPÖJOHTOVERKOSTON PERUSSÄÄTÖ 2 LVI-TYÖSELITYS LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN VENTTIILIASENNUKSET,

Lisätiedot

Matinkylän Huolto, Gräsantörmä 2, Espoo, Oraclen talo

Matinkylän Huolto, Gräsantörmä 2, Espoo, Oraclen talo 1 (5) AS OY JUHANNUSRINNE HALLITUKSEN KOKOUS Aika: 11.2.2015 kello 17:00 19.04 Paikka: Matinkylän Huolto, Gräsantörmä 2, 02200 Espoo, Oraclen talo Paikalla: Jukka Tana puheenjohtaja Heikki Haavisto Henri

Lisätiedot

Ilmanvaihdon tarkastus

Ilmanvaihdon tarkastus Karhuvuorentie 1, 48300 Kotka Tarkastuspäivä 23.5.2016 Sivu 2 / 7 1. ESIPUHE Tämä ilmanvaihdon tarkastusraportti on tehty Raksystems Insinööritoimisto Oy:n toimesta kiinteistössä tehdyn tarkastuksen perusteella.

Lisätiedot

LIITTYMÄHAKEMUS. Sähkö Vesi Kaukolämpö Valokuitu. Nimi 1 Hetu/ Y-tunnus Puh. Nimi 2 Hetu/ Y-tunnus Puh. Katuosoite / PL Postinumero Postitoimipaikka

LIITTYMÄHAKEMUS. Sähkö Vesi Kaukolämpö Valokuitu. Nimi 1 Hetu/ Y-tunnus Puh. Nimi 2 Hetu/ Y-tunnus Puh. Katuosoite / PL Postinumero Postitoimipaikka LIITTYMÄHAKEMUS Hakemus koskee Sähkö Vesi Kaukolämpö Valokuitu Liittyjän Nimi 1 Hetu/ Y-tunnus Puh. Nimi 2 Hetu/ Y-tunnus Puh. Katuosoite / PL Postinumero Postitoimipaikka Sähköposti Yhteyshenkilö/isännöitsijä

Lisätiedot

Voiko asukas vaikuttaa kiinteistön energiankulutukseen?

Voiko asukas vaikuttaa kiinteistön energiankulutukseen? Voiko asukas vaikuttaa kiinteistön energiankulutukseen? Matti Hellgrén Asiakaspalvelupäällikkö, energia-asiantuntija Talokeskus Yhtiöt Oy!"#$%&'%(')*+,-.)/0)$1)%$1'&2134)5$%")."25$"")"'3"1.(1,5"6"#7&#(3.")5")$+5&#83'.$5")

Lisätiedot

Energiatehokkuuden parantaminen taloyhtiöissä

Energiatehokkuuden parantaminen taloyhtiöissä Energiatehokkuuden parantaminen taloyhtiöissä Energiaekspertin peruskurssi osa 1: lämpö & vesi 17.03.2014, Tampere DI Petri Pylsy Ekspertti ei kuitenkaan koske säätöihin, sen tekee aina kiinteistönhoitaja

Lisätiedot

Putkiremonttibarometri 2012 Vastaajia 269, arvioituja putkiremontteja 158 kpl. Loppuraportti 11/2012

Putkiremonttibarometri 2012 Vastaajia 269, arvioituja putkiremontteja 158 kpl. Loppuraportti 11/2012 Putkiremonttibarometri 2012 Vastaajia 269, arvioituja putkiremontteja 158 kpl Loppuraportti 11/2012 Putkiremonttibarometri 2012, toteutus ja vastaajat - Kohderyhmä: - Isännöintiliiton jäsenyrityksissä

Lisätiedot

Ympäristöministeriön asetus rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoista

Ympäristöministeriön asetus rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoista Ympäristöministeriön asetus rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoista SuLVI:n LVI-suunnittelijapäivä Helsinki 14.2.2018 Kaisa Kauko, yli-insinööri Ympäristöministeriö Asetus rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoista

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30 1 7 Knuuttilantie 5 B, 61600 Jalasjärvi Rivitalorakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 12.30 2 7 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

Tehokas lämmitys. TARMOn lämpöilta taloyhtiöille. Petri Jaarto. 30.9.2013 Jäävuorenhuippu Oy

Tehokas lämmitys. TARMOn lämpöilta taloyhtiöille. Petri Jaarto. 30.9.2013 Jäävuorenhuippu Oy Tehokas lämmitys TARMOn lämpöilta taloyhtiöille Petri Jaarto 30.9.2013 Jäävuorenhuippu Oy 1 Tekninen kunto Ohjaavana tekijänä tekninen käyttöikä KH 90 00403 Olosuhteilla ja kunnossapidolla suuri merkitys

Lisätiedot

HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu

HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu Vapaalantie 8A 01650 VANTAA 24H / 050-44 00 415 HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu Osoite: Lippajärventie 1 02700 Espoo Yhteyshenkilö: Alexi Mygänen

Lisätiedot

HEKA TAPULIKAUPUNKI AISATIE 8 LUONNOKSET

HEKA TAPULIKAUPUNKI AISATIE 8 LUONNOKSET HEKA TAPULIKAUPUNKI AISATIE 8 LUONNOKSET 20.12.2013 1 Helsingin kaupungin asunnot Oy c/o Heka-Suutarila Oy / Aisatie 8 Osoite: Aisatie 8, 00750 HELSINKI Kaupunginosa 40 Suutarila, kortteli 40162, tontti

Lisätiedot

LVI-RAKENNUSTAPASELOSTUS

LVI-RAKENNUSTAPASELOSTUS KAUNIAISTEN KAUPUNGINTALON SANEERAUS KAUNIAISTEN KAUPUNGINTALO KAUNIAISTENTIE 10 02700 KAUNIAINEN KAUPUNKI Asiakirjanumero: Sweco Talotekniikka Oy Sweco Talotekniikka Oy Sisältö YLEISET HANKETIEDOT 2 RAKENNUSKOHDE

Lisätiedot

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI Pekka Harjunkoski

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI Pekka Harjunkoski PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2017 Pekka Harjunkoski 16.3.2017 Tausta ja toteutus Vastaajina isännöitsijät, N241 Putkiremonttibarometria toteutettu vuodesta 2009 alkaen Tutkimuksen teemat: Arvio remonttien

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET

PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET PÄIVÄKOTI m2 /m2/a Otan päiväkoti 1.700 1.6 M 92,22 Onnelan päiväkoti 466 200.800 43,09 Nummen päiväkoti 1.070 270.300 25,26 Heinon talo 80 146.400 183,00 Sampaanalan päiväkoti

Lisätiedot

55,5 m², 2h,k,parv.,

55,5 m², 2h,k,parv., Kohteen ilmoittaja Nimi: Kirsi Oksanen Puh: 0500 442203 Omakodit Neliövälitys Oy LKV Kouvolankatu 18 45100 Kouvola Puh: (05) 357 7099 Inkeroisten keskustassa, talon 1. asuinkerroksessa valoisa, nopeasti

Lisätiedot

Asunto Oy Rudolfintie 15 perustietoja.

Asunto Oy Rudolfintie 15 perustietoja. Asunto Oy Rudolfintie 15 perustietoja. Asunto Oy Rudolfintie 15 sijaitsee Helsingin kaupungin 49. kaupunginosassa, korttelissa N:o 49 075, tontilla N:o 4. Rakennusten yhteinen tilavuus 38150 m³. Kaupparekisterinumero

Lisätiedot

Lämpömittari ja upotustasku venttiiliin MTCV DN 15/20. Kuulasululliset venttiiliyhdistäjät (2 kpl sarjassa) G ½ x R ½ venttiiliin MTCV DN 15

Lämpömittari ja upotustasku venttiiliin MTCV DN 15/20. Kuulasululliset venttiiliyhdistäjät (2 kpl sarjassa) G ½ x R ½ venttiiliin MTCV DN 15 MTCV lämpimän käyttöveden kiertotermostaatti Käyttö MTCV on lämpimän käyttöveden kiertotermostaatti. MTCV huolehtii lämpimän käyttövesiverkoston lämpötasapainosta. Venttiili asennetaan kiertojohtoon, jossa

Lisätiedot

Kajaani, Keskusta Kohdenumero h+k+s, 70,0 m² Kov Energialuokka D Mh ,00 Vh ,00

Kajaani, Keskusta Kohdenumero h+k+s, 70,0 m² Kov Energialuokka D Mh ,00 Vh ,00 Kerrostalo Kajaani, Keskusta Kohdenumero 607673 3h+k+s, 70,0 m² Kov. 1998 Energialuokka D Mh. 140 000,00 Vh. 140 000,00 Niskantie 13. Uuden kodin etsijöille olisi nyt tarjolla heti vapaana oleva kerrostalokolmio!

Lisätiedot

AS OY KURJENKANNUS PERUSTIETOJA

AS OY KURJENKANNUS PERUSTIETOJA PERUSTIETOJA Rakennusaika 1970-1974 ns. ykkösvaihe (asunnot 1-16), vuosina 1970-71 ns. kakkosvaihe (asunnot 17-27), vuosina 1972-73 ns. kolmosvaihe (asunnot 28-39), vuosina 1973-74 Rakentaja Palkki Oy

Lisätiedot

Taloyhtiöt (kerrostalo-/ rivitalokohteet) As Oy Valtakatu 5 Riihimäki. Kunnalliset kohteet (koulut, palvelutalot jne) Tuomelan koulu, HML kaupunki

Taloyhtiöt (kerrostalo-/ rivitalokohteet) As Oy Valtakatu 5 Riihimäki. Kunnalliset kohteet (koulut, palvelutalot jne) Tuomelan koulu, HML kaupunki Taloyhtiöt (kerrostalo-/ rivitalokohteet) As Oy Valtakatu 5 Riihimäki As OY Kustaankuja 3, Parola As Oy Jaarlinkulma, HML As Oy Sallinhaka, Hyvinkää As Oy Turuntie 1, Hämeenlinna As Oy Junailijankatu 17,

Lisätiedot

Helsinki, Kamppi Kohdenumero Varastotila, 36,0 m² Kov Energialuokka E Mh ,34 Vh ,00

Helsinki, Kamppi Kohdenumero Varastotila, 36,0 m² Kov Energialuokka E Mh ,34 Vh ,00 Varastotila Helsinki, Kamppi Kohdenumero 601770 Varastotila, 36,0 m² Kov. 1931 Energialuokka E Mh. 48 536,34 Vh. 49 000,00 Malminrinne 2-4. Korkea kellarikerroksen varastotila keskeiseltä sijainnilta Kampista.

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo

KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo OHJE Tarkastukseen on hyvä varata aikaa 3-4 tuntia. Kylpyhuoneessa ei saisi kastella lattiaa ja seiniä 2 päivää ennen tarkastusta. Mikäli on amme

Lisätiedot

PALVELUHINNASTO 1.5.2013 lähtien

PALVELUHINNASTO 1.5.2013 lähtien PALVELUHINNASTO 1.5.2013 lähtien Porin Vesi myöntää tekemilleen töille ja asentamilleen tarvikkeille kymmenen vuoden takuun. Takuu lasketaan alkavaksi työn luovutushetkestä. Verottaja ei myönnä kotitalousvähennystä

Lisätiedot

PUTKIURAKKA (PU) YKSIKKÖHINTALUETTELO

PUTKIURAKKA (PU) YKSIKKÖHINTALUETTELO SONKAJÄRVEN KUNTA 1 (14) PALVELUKESKUS TUULIKANNEL Taivallahdentie 4 b 74300 SONKAJÄRVI PUTKIURAKKA (PU) YKSIKKÖHINTALUETTELO Urakoitsija: Osoite: Käsittelijä: Puhelin: Fax: YKSIKKÖHINTALUETTELO 2 (14)

Lisätiedot

Jyväskylä, Keskusta Kohdenumero h,k,ph,wc,p, 104,0 m² Kov Energialuokka F Mh ,81 Vh ,00

Jyväskylä, Keskusta Kohdenumero h,k,ph,wc,p, 104,0 m² Kov Energialuokka F Mh ,81 Vh ,00 Kerrostalo Jyväskylä, Keskusta Kohdenumero 604250 4h,k,ph,wc,p, 104,0 m² Kov. 1968 Energialuokka F Mh. 167 488,81 Vh. 205 000,00 Vapaudenkatu 20. Hyvällä paikalla, 1. krs. (ei maantasalla) sijaitseva,

Lisätiedot

Järvenpää, Keskusta Kohdenumero h,k,s,p, 54,5 m² Kov Energialuokka D Mh ,00 Vh ,00

Järvenpää, Keskusta Kohdenumero h,k,s,p, 54,5 m² Kov Energialuokka D Mh ,00 Vh ,00 Kerrostalo Järvenpää, Keskusta Kohdenumero 607471 2h,k,s,p, 54,5 m² Kov. 2003 Energialuokka D Mh. 184 000,00 Vh. 184 000,00 Mannilantie 55. Loistopaikalta hyväkuntoinen 3. kerroksen kaupunkikoti hissitalossa.

Lisätiedot

Kunnossapidon periaateohjelma vuosille

Kunnossapidon periaateohjelma vuosille KPPO 1/10 Asunto Oy Juhannusrinne, Y-0423585-1 Parolantie 3, 02200 Espoo Kunnossapidon periaateohjelma vuosille 2015 2024 Ohjelma on hyväksytty yhtiökokouksessa 9.4.2015 Sisällys 1. KIINTEISTÖPIDON KÄSITTEISTÖÄ...

Lisätiedot

Kajaani, Teppana Kohdenumero h+k, 59,5 m² Kov Energialuokka F Mh ,00 Vh ,00

Kajaani, Teppana Kohdenumero h+k, 59,5 m² Kov Energialuokka F Mh ,00 Vh ,00 Kerrostalo Kajaani, Teppana Kohdenumero 600685 2h+k, 59,5 m² Kov. 1976 Energialuokka F Mh. 65 000,00 Vh. 65 000,00 Erätie 17. Teppanassa Erätien rinteessä läpitalon kaksio vapautumassa. Näppärän kokoinen

Lisätiedot

AS. OY LEILANKUJA 4:N KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMA VUOSILLE 2010 2019 1. KIINTEISTÖNPIDON KÄSITTEISTÖÄ

AS. OY LEILANKUJA 4:N KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMA VUOSILLE 2010 2019 1. KIINTEISTÖNPIDON KÄSITTEISTÖÄ 1/7 :N KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMA VUOSILLE 2010 2019 Hyväksytty yhtiökokouksessa S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1. KIINTEISTÖNPIDON KÄSITTEISTÖÄ - KUNTOARVIO JA TEKNINEN PTS - KUNTOTUTKIMUS 2. KUNNOSSAPIDON

Lisätiedot

Hyvinkää, Parantola Kohdenumero h,k, 71,5 m² Kov Energialuokka G 2013 Mh ,00 Vh ,00

Hyvinkää, Parantola Kohdenumero h,k, 71,5 m² Kov Energialuokka G 2013 Mh ,00 Vh ,00 Kerrostalo Hyvinkää, Parantola Kohdenumero 647509 3h,k, 71,5 m² Kov. 1950 Energialuokka G 2013 Mh. 78 380,00 Vh. 149 000,00 Pohjoinen Puistokatu 3. Parantolan Puiston läheisyydessä, lyhyen kävelymatkan

Lisätiedot

MIKKELIN VESILAITOKSEN MAKSUT JA PALVELUHINNASTO

MIKKELIN VESILAITOKSEN MAKSUT JA PALVELUHINNASTO MIKKELIN VESILAITOKSEN MAKSUT JA PALVELUHINNASTO 2015 MAKSUT MIKKELIN VESILAITOKSEN VESI- JA JÄTEVESIMAKSUT 1.1.2015 (sis. alv 24 %) - vesimaksu 2,03 e/m 3 - jätevesimaksu 2,91 e/m 3 Vesi- ja jätevesimaksuista

Lisätiedot