RAPORTTI ASUNTO OY UUSINIITYNPUISTO LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RAPORTTI ASUNTO OY UUSINIITYNPUISTO LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS"

Transkriptio

1 RAPORTTI ASUNTO OY UUSINIITYNPUISTO LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS

2 Raportti 2 (18) Tiivistelmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää nimisen kiinteistön lämpö-, vesi- ja jätevesiviemäriputkistojen kunto, niiden uusimistarve ja mahdollinen uusimisajankohta sekä niistä johtuvat kustannukset seuraavan 10 vuoden tarkastelujaksolla. Raportti on laadittu suoritettujen haastattelujen, tv-kuvausten, röntgenkuvien ja näköhavaintojen perusteella. Suoritetun putkistojen kuntotutkimuksen tulosten perusteella voidaan todeta, että kiinteistön tulisi varautua linjasaneeraukseen seuraavan 3 vuoden aikana. Valuraudasta tehdyissä jätevesiviemäreissä sekä sinkityssä kylmävesiputkistossa havaittiin erittäin syviä syöpymiä. Tässä tutkimuksessa putkistojen kunnosta saadun kuvan perusteella suosittelemme rakennuksen linjasaneerauksen hankesuunnittelun käynnistämistä mahdollisimman pikaisesti, sekä linjasaneerauksen toteutussuunnittelua ja toteutusta seuraavan 3 vuoden kuluessa. Suunnitelmissa tulee huomioida myös mm. kylpyhuoneiden ja sähköjärjestelmien saneerausten tarve. Otantamenetelmästä johtuen lämpö-, vesi- ja viemärijohdoissa voi olla heikompia kohtia kuin raportissa mainitut tutkimuskohdat. Raportti koostuu havainnoista, johtopäätöksistä, yhteenvedosta, kunnossapitoohjelmasta (10 vuoden PTS-ehdotus), valokuvista, mittauspöytäkirjoista ja röntgenkuvista. Kohteeseen ehdotettujen toimenpiteiden kustannusarvioita on esitetty tarkemmin PTS-taulukossa. Toimenpiteiden kustannukset täsmentyvät suunnitteluvaiheessa tehtävien valintojen ja urakkatarjousten myötä.

3 Raportti 3 (18) Sisällysluettelo 1 Kuntotutkimuksen yleistiedot Kohde ja tilaaja Tekijä ja ajankohta Tutkimuksen tavoite ja tutkimusmenetelmät Tutkimuksen lähtötiedot Kiinteistön yleistiedot Yleistä Korjaus- ja kunnossapitohistoria Kuntotutkimus Kaukolämmön alajakokeskus Havainnot Johtopäätökset Lämmitysverkosto Havainnot Johtopäätökset Vesijohtoverkosto Havainnot Johtopäätökset Jätevesiviemärit Havainnot Johtopäätökset Riskit ja puutteet Toimenpide-ehdotukset Toimenpidevaihtoehtojen kustannusarvioita... 17

4 Raportti 4 (18) 1 Kuntotutkimuksen yleistiedot 1.1 Kohde ja tilaaja Kohde Koivukyläntie Vantaa Tilaaja 1.2 Tekijä ja ajankohta Tutkimuksen tekijä c/o Isännöintipalvelu Leini Oy Isännöitsijä Jorma Leini Talvikkitie Vantaa Vahanen Oy Linnoitustie ESPOO Puhelin Faksi Sähköposti etunimi.sukunimi@vahanen.com Yhteyshenkilöt: Jouko Savela Puhelin Sähköposti jouko.savela@vahanen.com Ilari Anttila Puhelin Sähköposti ilari.anttila@vahanen.com Kohteen kenttätutkimukset suoritettiin Kiinteistökierroksella haastateltiin käyttöhenkilöstöä sekä tarkastettiin rakennukset visuaalisesti havainnoiden niiltä osin, mihin oli esteetön pääsy. 1.3 Tutkimuksen tavoite ja tutkimusmenetelmät Tilaaja haluaa selvittää kiinteistön lämpö-, vesi- ja viemäriputkistojen tämän hetkisen kunnon, uusimistarpeen, mahdollisen uusimisajankohdan ja uusimistöiden kustannusarvion. Johtopäätökset ja arviot on tehty otettujen korroosiokuvien, viemäreidensisäpuolisten tv-kuvauksien, näköhavaintojen ja haastattelujen perusteella.

5 Raportti 5 (18) Lämpö-, vesi- ja viemärijohtojen läpivalaisukohdat sijaitsevat rakennusten pohjakerroksien yhteisissä tiloissa. Läpivalaisukuvia otettiin pääasiassa runkolinjojen kulmaosista, t-haaroista ja suorilta putkiosuuksilta. Valitut kohdat antavat pistokoemaisessa tarkastuksessa hyvän kokonaiskuvan kiinteistön putkistoista. Raportin liitteenä olevassa paikannuspiirustuksessa on esitetty kuvauspaikkojen sijainnit. Röntgenkuvia tutkituista verkostoista otettiin yhteensä 18 eri paikasta. Lämpöjohdoista ja pattereista viidestä (5) eri paikasta yhteensä 20 putkenosasta, käyttövesijohdoista kahdeksasta (8) eri paikasta yhteensä 30 putkenosasta ja valurautaviemäreistä viidestä (5) eri paikasta yhteensä 9 putkenosasta. Jätevesiviemäreiden siirtymät, takalaskut, liettymät, asennusvirheet ja puhdistustarve selvitettiin viemäreiden sisäpuolisella tv-kuvauksella. Kiinteistön jätevesipohja- ja tonttiviemäreitä kuvattiin yhteensä 183 metriä. Tulokset pätevät kerättyihin tutkimustietoihin ja tutkittuihin putkenosiin. Otantatutkimuksesta johtuen lämpö-, vesi- ja viemäriverkostojen vaurioitumis- ja syöpymisasteet sekä niiden laajuudet saattavat poiketa tutkimushetkellä todetusta. 1.4 Tutkimuksen lähtötiedot Kuntotutkimuksen yhteydessä perehdyttiin vuonna 1969 päivättyihin lämpö-, vesi- ja viemäri-piirustuksiin sekä talotekniseen korjaushistoriaan. Taloista A ja B ei ollut käytettävissä pohjakerroksen vesi- ja viemäripiirustuksia. 2 Kiinteistön yleistiedot 2.1 Yleistä on valmistunut vuonna Kiinteistössä on 3 rakennusta. Kiinteistö on liitetty kunnallisiin vesi-, viemäri- ja kaukolämpöverkostoihin. Asuntoja Kerroksia Porrashuoneita 132 kpl 6 kpl 6 kpl Huoneistoala m² Tilavuus m³ Kiinteistön lämmitysjärjestelmänä on vesikiertoinen patterilämmitys. Lämpöjohdot ovat teräsputkea. Lämmöntuotto tapahtuu kaukolämmöllä. Kiinteistöllä on oma kaukolämmön alajakokeskus. Kiinteistön kylmävesijohdot on tehty sinkitystä teräsputkesta kierreliitoksin. Lämminkäyttövesijohdot on tehty kupariputkesta fosforikupari ja messinkijuotosliitoksin.

6 Raportti 6 (18) Rakennusten sisäpuoliset jätevesiviemärit on tehty valurautaputkesta muhviliitoksin ja tonttiviemärit pääasiassa betoniputkista muhviliitoksin, pieni osa muoviputkea. 2.2 Korjaus- ja kunnossapitohistoria 3 Kuntotutkimus Viemäreiden painepesu vuonna 2009 Kaukolämpölaitteiden uusiminen vuonna Kaukolämmön alajakokeskus Havainnot Kiinteistön lämmönjakohuone sijaitsee rakennuksen B päädyssä. Kiinteistö on liitetty kaukolämpöverkkoon ja alajakokeskus varusteineen on uusittu vuonna 1999 (Kuva 1). Käyttövesi- ja lämmitysverkostojen siirtimet ovat Cetetherm Oy:n, vuonna 1998 valmistamia. Lämmitysverkoston siirtimen teho on 630 kw ja käyttöveden siirtimen teho on 500 kw. Lämmönsiirtimien yhteydessä ei havaittu vuotojälkiä. Kuva 1. Lämmönsiirtimet varusteineen ovat tyydyttävässä kunnossa.

7 Raportti 7 (18) Johtopäätökset Lämmönsiirtimien arvioitu tekninen käyttöikä on noin vuotta. Alajakokeskuksella on teknistä käyttöikää jäljellä 5 11 vuotta. Alajakokeskuksen kokonaisvaltainen uusiminen sijoittuu tarkastelujakson loppupuolelle. Muita laitteita tulee uusia ja tarkastaa huolto-ohjelman mukaisesti. Paisunta-astian tekninen käyttöikä on noin vuotta. Paisunta-astia on silmämääräisen tarkastuksen perusteella tyydyttävässä kunnossa ja niiden uusiminen sijoittuu alajakokeskuksen uusimisen yhteyteen. 3.2 Lämmitysverkosto Havainnot Lämpöjohtoverkoston putket ovat alkuperäisiä teräsputkia hitsaus- ja kierreliitoksin. Runkolinjat kulkevat pohjakerrostilojen yläpohjan alapuolella. Talojen väliset lämpöjohdot on sijoitettu putkikanaaleihin yhdessä käyttövesijohtojen kanssa. Kiinteistön lämpöjohtoverkoston linjasulku- ja säätöventtiilit ovat alkuperäisiä vinokaraventtiileitä (Kuva 2). Lämmityspatterit ovat alkuperäisiä teräslevyradiaattoreita. Termostaattiset patteriventtiilit ovat pääosin merkiltään Radiagyr (Kuva 3). Patteriventtiileitä on uusittu tarpeen mukaan. Uusimisajankohtia ei ollut tutkijan tiedossa tutkimuksen aikana. Kuva 2. Lämpöjohtojen sulku- ja säätöventtiilit ovat välttävässä kunnossa. Kuva 3. Termostaattiset patteriventtiilit ovat tyydyttävässä kunnossa. Lämpöjohdoista ja pattereista otetuissa korroosiokuvissa (20 putkenosaa) ei havaittu merkittävää syöpymää. Lämpöjohtojen röntgenkuvaukset havaintoineen ja kuntoluokituksineen on esitetty Taulukossa 1. Lämpö- ja käyttövesijohtojen eristeet sisältävät todennäköisesti asbestia.

8 Raportti 8 (18) Taulukko 1. Putkiston korroosiokuvaus (röntgenkuvaus), lämpöjohdot PUTKISTON KORROOSIOKUVAUS (RÖNTGENKUVAUS) LÄMPÖJOHDOT Kohta Putki Materiaali DN / Du Alkup. Havainnot s (mm) 2. Lj Teräs 10 2,35 Ei syöpymiä Lj Teräs 10 2,35 Ei syöpymiä LP Teräs 32 2,40 Ei merkittävää syöpymää 7. Lj Teräs 40 3,25 Matalia pistesyöpymiä ja hitsivirhe Lj Teräs 25 3,25 Ei syöpymiä Lj Teräs 40 3,25 Ei syöpymiä, hitsivirhe Lj Teräs 25 3,25 Ei syöpymiä 9. Lj Teräs 25 3,25 Ei syöpymiä Lj Teräs 20 2,65 Ei syöpymiä Lj Teräs 20 2,65 Ei syöpymiä Lj Teräs 25 3,25 Ei syöpymiä Lj Teräs 20 2,65 Ei syöpymiä Lj Teräs 20 2,65 Ei syöpymiä 16. Lj Teräs 25 3,25 Ei syöpymiä Lj Teräs 25 3,25 Ei syöpymiä Lj Teräs 20 2,65 Ei syöpymiä Lj Teräs 25 3,25 Ei syöpymiä Lj Teräs 25 3,25 Ei syöpymiä Lj Teräs 20 2,65 Matala pistesyöpymä t-haarassa 18. LP Pelti Piilo- ja rakokorroosiota Jäljellä oleva käyttöikä HYVÄ 80 % yli 10 v. TYYDYTTÄVÄ 15 % 5-10 v. VÄLTTÄVÄ 5 % 3-5 v. HEIKKO 0 % 1-3 v. EI VOIDA MÄÄRITTÄÄ 0 % 0-1 v Johtopäätökset Lämmitysverkoston tilastollinen tekninen käyttöikä on noin vuotta. Lämpöjohdot ovat hyvässä kunnossa, eikä kiinteistön näkyvillä olevilla teräsputkistoilla ole tarkastelujaksolla uusimistarvetta. Tämä kuitenkin edellyttää, ettei verkostoon tarvitse lisätä uutta hapekasta vettä, eivätkä putket altistu ulkopuoliselle kosteudelle. Verkostoon mahdollisesti lisättävä happipitoinen vesi ja lämpöjohtojen voimakas ulkopuolinen syöpyminen ovat riskejä, jotka voivat nopeuttaa verkoston syöpymistä. Suosittelemme talojen lämpöjohtoverkoston seurantatutkimusta noin 10 vuoden kuluttua. Putkikanaaleissa kulkevia lämpöjohtoja ei pystytty tutkimaan. Kanaaleissa kulkevat lämpöjohdot aiheuttavat vuotoriskin, mikäli ulkopuolinen kosteus pääsee vaikutta-

9 Raportti 9 (18) maan putkien ulkopintaan. Lämmitysverkoston mahdollista vedenlisäystarvetta tulee seurata aktiivisesti. Linjasulku- ja säätöventtiilien tekninen käyttöikä on arviolta noin vuotta. Alkuperäiset vinokaraventtiilit ovat teknisen käyttöikänsä ja silmämääräisen arvion perusteella heikossa kunnossa. Venttiileiden uusiminen sijoittuu tarkastelujakson alkupuolelle. Patteriventtiilien tekninen käyttöikä on arviolta noin vuotta. Patteriventtiilit ovat teknisen käyttöikänsä perusteella tyydyttävässä kunnossa. Suosittelemme kuitenkin uusimaan patteriventtiilit tarkastelujakson loppupuolella lämmönjakohuoneen alajakokeskuksen uusimisen yhteydessä. 3.3 Vesijohtoverkosto Havainnot Rakennuksen päävesimittari, jonka yhteydessä on veden pääsulkumahdollisuus, sijaitsee B-talon päädyssä, pohjakerrostilassa. Pääsulkuventtiili ja vesimittari on uusittu (Kuva 4). Uusimisajankohta ei tutkimuksen aikana ollut tutkijan tiedossa. Vesimittaritilan teräsputkistoissa on ulkopuolisia korroosiojälkiä (Kuva 5). Kuva 4. Kiinteistön vesimittari, jonka yhteydessä on pääsulkuventtiili. Kuva 5. Teräsputkissa on ulkopuolista korroosiota. Rakennusten kylmäkäyttövesijohdot on tehty sinkitystä teräsputkesta kierreliitoksin (Kuva 6). Lämminkäyttövesijohdot on tehty kupariputkesta (Kuva 7) fosforikupari- ja messinkijuotosliitoksin. Rakennusten väliset käyttövesijohdot sijaitsevat putkikanaaleissa yhdessä lämpöjohtojen kanssa. Käyttövesijohtojen sulku- ja säätöventtiilien kunto tarkastettiin silmämääräisesti. Käyttövesijohtojen palloventtiilit ovat tyydyttävässä kunnossa (Kuva 8). Kiertoveden virtaamien (Motivan ohjeiden mukainen) säätö ei nykyisillä säätöventtiileillä ole mahdollista.

10 Raportti 10 (18) Kuva 6. Sinkitty teräsputki pohjakerroksessa. Kuva 7. Kupariset käyttövesiputket pohjakerroksessa. uva 8. Käyttövesiverkoston palloventtiilit ovat tyydyttävässä kunnossa. Sinkityistä kylmävesijohdoista (Kv) otetuissa röntgenkuvissa havaittiin erittäin syviä syöpymiä (Kuva 9). Kuparisista lämminkäyttövesijohdoista (Lv, Lvk) otetuissa röntgenkuvissa havaittiin eriasteisia syöpymiä ja liitosvirheitä. Röntgenkuvaukset havaintoineen ja kuntoluokituksineen on esitetty Taulukossa 2. K

11 Raportti 11 (18) Taulukko 2. Putkiston korroosiokuvaus (röntgenkuvaus), käyttövesijohdot PUTKISTON KORROOSIOKUVAUS (RÖNTGENKUVAUS) VESIJOHDOT Kohta Putki Materiaali DN / Du Alkup. Havainnot s (mm) 3. Kv Sink.teräs 65 3,65 Syviä syöpymiä t-haarassa Kv Sink.teräs 42 3,65 Syviä syöpymiä putkessa Kv Sink.teräs 32 3,25 Erittäin syviä syöpymiä kulmayhteessä Lv Cu 36 1,5 Ei syöpymiä, liitosvirhe Lv Cu 28 1,2 Ei syöpymiä 4. Lv Cu 54 1,5 Ei syöpymiä Lv Cu 36 1,5 Ei syöpymiä Lvk Cu 28 1,2 Syvä pistesyöpymä putkessa Lvk Cu 12 1,0 Matalaa syöpymää putkessa, liitosvirhe 6. Kv Sink.teräs 65 3,65 Syöpymiä ja ruostekertymää putkessa Kv Sink.teräs 32 3,25 Matalia syöpymiä ja ruostekertymää putkessa 8. Lv Cu 36 1,5 Ei syöpymiä Lv Cu 28 1,2 Matalaa syöpymää Lvk Cu 17 1,0 Syöpymää putkessa ja liitosvirhe Lvk Cu 17 1,0 Ei syöpymiä Lvk Cu 12 1,0 Ei syöpymiä 11. Kv Sink.teräs 50 3,65 Matalaa syöpymää ja ruostekerrostumaa putkessa Kv Sink.teräs 50 3,65 Matalia syöpymiä putkessa ja t-haarassa Kv Sink.teräs 32 3,25 Matakaa syöpymää ja ruostekerrostumaa putkessa Lv Cu 36 1,5 Ei syöpymiä 12. Lv Cu 36 1,5 Ei syöpymiä, liitosvirhe Lv Cu 36 1,5 Ei syöpymiä Lvk Cu 17 1,0 Laaja-alaista syöpymää putkessa Lvk Cu 17 1,0 Laaja-alaista syöpymää putkessa 15. Kv Sink.teräs 40 3,25 Matalia syöpymiä putkessa ja t-haarassa Kv Sink.teräs 25 3,25 Syviä syöpymiä ja ruostekerrostumaa putkessa 17. Lv Cu 36 1,5 Ei syöpymiä Lv Cu 36 1,5 Matalia pistesyöpymiä putkessa Lvk Cu 22 1,2 Syviä syöpymiä putkessa Lvk Cu 22 1,2 Ei syöpymiä Kv Lv,Lvk Sink.teräs Cu Jäljellä oleva käyttöikä HYVÄ 0 % 30 % yli 10 v. TYYDYTTÄVÄ 50 % 40 % 5-10 v. VÄLTTÄVÄ 20 % 25 % 3-5 v. HEIKKO 20 % 5 % 1-3 v. EI VOIDA MÄÄRITTÄÄ 10 % 0 % 0-1 v.

12 Raportti 12 (18) Johtopäätökset Kuva 8. Sinkityssä kylmävesiputkessa on syviä syöpymiä. Käyttövesijohtojen tilastollinen tekninen käyttöikä on noin vuotta. Kylmän käyttöveden sinkityssä teräsputkessa havaitut erittäin syvät syöpymät ja lämpimän veden kupariputkissa havaitut syöpymät ja messinkijuotokset aiheuttavat vuotoriskin. Putkistojen kuntotutkimuksen perusteella rakennusten sinkitystä teräksestä tehty kylmävesijohto on osittain jo heikossa kunnossa. Kiinteistön kuparinen käyttövesiputkisto on pääosin tyydyttävässä kunnossa. Tehdyn tutkimuksen perusteella sinkityt kylmävesijohdot ovat heikossa kunnossa. Röntgenkuvissa havaittujen erittäin syvien syöpymien ja kerrostumien sekä kylmävesijohdoissa havaittujen vuotojälkien perusteella sinkityllä kylmävesiputkistolla on käyttöikää jäljellä heikompien kohtien mukaan 1 3 vuotta. Käyttövesiverkostossa saattaa esiintyä vuotoja ennen käyttöiän loppua. Kuparisissa käyttövesiputkissa ei havaittu merkittäviä syöpymiä. Kuparinen lämminkäyttövesiputkisto on röntgenkuvien perusteella pääosin tyydyttävässä kunnossa. Tehdyn tutkimuksen perusteella kuparisilla vesijohdoilla on käyttöikää jäljellä 5 10 vuotta. Käyttövesiverkoston sulku- ja säätöventtiilien tekninen käyttöikä on arviolta noin vuotta. Sulku- ja säätöventtiilit uusitaan putkistosaneerauksen yhteydessä.

13 Raportti 13 (18) Suosittelemme linjasaneerauksen hankesuunnittelua, suunnittelua ja linjasaneerausta tehtäväksi seuraavien 1-3 vuoden kuluessa. 3.4 Jätevesiviemärit Havainnot Rakennusten jätevesiviemärit on tehty valurautaputkista muhviliitoksin. Pohjaviemärit kulkevat rakennuksen alla ja pystynousut hormeissa yhdessä vesijohtojen kanssa. Kiinteistön tonttiviemärit on tehty betoniputkesta. Piha-alueiden jätevesitarkastuskaivot on tehty betonirenkaista ja varustettu valurautakansin. Jätevesiviemäreitä tvkuvattiin ulkopuolisista jätevesikaivoista sekä pohjakerroksien puhdistusluukuista. Näkyvillä olleista valurautaisista pysty- ja vaakaviemäreistä otettiin röntgenkuvia rakennusten pohjakerrostiloissa. Tv-kuvausten perusteella rakennusten valurautaiset pohjaviemärit ovat sisäpinnaltaan ruosteisia ja epätasaisia (kuvat 9 ja 10). Pohjarunkoviemäreiden ja tonttiviemäreiden tv-kuvauspöytäkirja kuntoluokituksineen on esitetty Taulukossa 3. Pohjaviemäreiden tv-kuvauslinjoissa 6 ja 10 havaittiin jätevesikaivossa JVTK7 juurikasvustoa ja jätekertymää, jotka aiheuttavat padotusvaaran (kuvat 11 ja 12). Lisäksi jätevesikaivossa JVTK1 havaittiin juurikasvustoa kaivon seinämillä. Betoniset tonttiviemärit ovat rapautuneet ja niissä on lievää juurikasvustoa (kuvat 13 ja 14). Kiinteistön tarkastuskaivoja avattiin tv-kuvauksien yhteydessä. Tarkastetuissa jäteveden tarkastuskaivoissa havaittiin betonin rapautumaa sekä juurikasvustoa (kuvat 15 ja 16). Kuva 9. Tv 1. Valurautaiset pohjaviemärit ovat syöpyneet. Kuva 10. Tv 8, Valurautaiset pohjaviemärit ovat syöpyneet.

14 Raportti 14 (18) Taulukko 3. Jätevesiviemäreiden tv-kuvaustaulukko Kohde: Uusiniitynpuisto As Oy Kuvaaja: I.A ja J.S Päivä: Kuvaus n:o Kuvaus kohta Kuvattava verkosto TV 1 JVK1 Jätevesi TV 2 JVK1 Jätevesi TV 3 JVK2 Jätevesi TV 4 JVK2 Jätevesi TV 5 JVK5 Jätevesi TV 6 JVK5 Jätevesi TV 7 JVK5 Jätevesi TV 8 PL Jätevesi TV 9 PL Jätevesi TV 10 PL Jätevesi lasku suuntaa n vasta suuntaa n lasku suuntaa n lasku suuntaa n vasta suuntaa n vasta suuntaa n lasku suuntaa n lasku suuntaa n lasku suuntaa n Kuvaussuunta vasta suuntaa n Putkimateriaali Koko / mm Kuvattu Kuntoluokka matka / m Havainnot Viemärilinja on toiminnallisesti Valurauta 150 tyydyttävässä kunnossa. 40,3 KL4 Viemärilinja on toiminnallisesti Betoni 225 tyydyttävässä kunnossa. 12,4 KL4 Viemärilinja on toiminnallisesti Valurauta 150 tyydyttävässä kunnossa. 13,7 KL4 Viemärilinja on toiminnallisesti Betoni 225 tyydyttävässä kunnossa. 35 KL4 Viemärilinja on toiminnallisesti Betoni 225 tyydyttävässä kunnossa. 13,6 KL4 Viemärilinja on toiminnallisesti Betoni 225 tyydyttävässä kunnossa. 7,4 KL4 Viemärilinja on toiminnallisesti Betoni 225 tyydyttävässä kunnossa. 16 KL4 Viemärilinja on toiminnallisesti Valurauta 150 välttävässä kunnossa. 17,9 KL 3 Viemärilinja on toiminnallisesti Valurauta 150 tyydyttävässä kunnossa. 6,5 KL 4 Viemärilinja on toiminnallisesti Valurauta 150 tyydyttävässä kunnossa. 20,2 KL 3 Kuntoluokat: Käyttöikää jäljellä KL1 Jäljellä olevaa käyttöikää ei voi määrittää 0-1 v. KL2 Heikkokuntoinen, teknisesti vanhentunut, heti korjattava tai uusittava 1-3 v. KL3 Välttävässä kunnossa, painehuuhtelu tai korjaustarve lähivuosina 3-5 v. KL4 Tyydyttävässä kunnossa, ei välitöntä uusimis- tai korjaustarvetta 5-10 v. KL5 Hyväkuntoinen, uutta vastaava yli 10 v. Kuva 11. Tv 6, Jätevesiviemärin ja kaivon liittymässä on juuria ja jätekertymää (JVTK7). Kuva 12. Tv10, Jätevesiviemärin ja kaivon liittymässä on juuria ja jätekertymää (JVTK7).

15 Raportti 15 (18) Kuva 13. Tv 4. Betonisen tonttiviemärin seinämät ovat rapautuneet. Kuva 14. Tv 2, Tonttiviemärissä on lievää juurikasvustoa. Kuva 15. Betoninen jätevesikaivo. Kuva 16. Jätevesikaivossa on juurikertymää (JVTK1). Pohjakerrostiloissa sijaitsevista valurautaviemäreiden pysty- ja vaakaosuuksilta otetuissa röntgenkuvissa (9 putkenosaa) havaittiin sekä erittäin syviä syöpymiä että syviä syöpymiä (kuva 17 ja taulukko 4). Kuva 17. Jätevesiviemäreiden RTG-kuvissa havaittiin erittäin syviä syöpymiä.

16 Raportti 16 (18) Taulukko 4. Putkiston korroosiokuvaus (röntgenkuvaus), jätevesiviemärit PUTKISTON KORROOSIOKUVAUS (RÖNTGENKUVAUS) VIEMÄRIJOHDOT Kohta Putki Materiaali DN / Du Alkup. Havainnot s (mm) 1. Viem. Vr 150 6,0 Erittäin syviä syöpymiä y- haara Vr 70 4,0 Erittäin syviä syöpymiä 5. Viem. Vr 70 4,0 Syöpymiä ja kertymää rungossa y- haara Vr 70 4,0 Syöpymiä ja kertymää haarassa 10. Viem. Vr 70 4,0 Syviä syöpymiä rungossa y- haara Vr 70 4,0 Syviä syöpymiä haarassa käyrä Vr 150 6,0 Syöpymiä käyrässä 13. Viem. Vr 100/150 6,0 Erittäin syviä syöpymiä käyrässä käyrä 14. Viem. Vr 150 6,0 Syviä syöpymiä putkessa pysty Jäljellä oleva käyttöikä HYVÄ 0 % yli 10 v. TYYDYTTÄVÄ 11 % 5-10 v. VÄLTTÄVÄ 45 % 3-5 v. HEIKKO 11 % 1-3 v. EI VOIDA MÄÄRITTÄÄ 33 % 0-1 v Johtopäätökset Pohja- ja hajotusviemäreistä ei saatu läpivalaisukuvia. Valurautaisten jätevesiviemärien tekninen ja tilastollinen käyttöikä on noin 50 vuotta. Suoritettujen korroosio- ja tv-kuvausten perusteella rakennusten valurautaisten jätevesiviemärien turvallista käyttöikää on otantatutkimuksen perusteella jäljellä 0-1 vuotta. Suosittelemme viemäreiden uusimista mahdollisimman pikaisesti. Betoniset tonttiviemärit ovat tyydyttävässä kunnossa ja niillä on käyttöikää jäljellä 5-10 vuotta. Jätevesikaivot JVTK1 ja JVTK7 suositellaan puhdistettavaksi juurista. Tutkimuksen perusteella rakennusten valurautaisten jätevesiviemäreiden seinämät ovat paikoitellen jo niin syöpyneitä että vaihtoehtoisten korjaustapojen vaatimaa puhdistus saattaa rikkoa putken, joka johtaa mahdollisiin rakenneavauksiin. Suosittelemme jätevesiviemäreiden uusimista 1-3 vuoden kuluessa käyttövesiverkoston linjasaneerauksen yhteydessä. Linjasaneerauksen yhteydessä suosittelemme tehtäväksi myös tonttiviemäreiden ja jätevesikaivojen sisäpuolisen saneerauksen. Tonttiviemäreille voidaan ajatella vaihtoehtoisena korjaustapana esimerkiksi sujutusta tai sukitusta. Jätevesiviemäreissä saattaa esiintyä vuotoja ennen käyttöiän loppua.

17 Raportti 17 (18) 4 Riskit ja puutteet Vuodot rakennusten valurautaisissa jätevesiviemäreissä Vesivuodot sinkityissä kylmävesiputkistoissa Alkuperäisten kylpyhuoneiden vesieristeiden ja lattiakaivojen kunto Maanalaisten lämpö- ja vesijohtojen ulkopuolinen syöpyminen (vuodot) Mahdolliset asbestia sisältävät putkieristeet (pölyämisvaara) 5 Toimenpide-ehdotukset Viemäreiden ja sinkityn kylmävesiputkiston syöpymien perusteella kiinteistön linjasaneerauksen hankesuunnittelu, toteutussuunnittelu sekä linjasaneeraus suositellaan käynnistettäväksi välittömästi. Lämmityspiirin sulku- ja säätöventtiileiden uusiminen linjasaneerauksen yhteydessä on taloudellisesti perusteltua. Korjaussuositusajankohta: Rakennuksen linjasaneerauksen hankesuunnittelu vuonna 2014 Rajattu haitta-ainetutkimus vuonna 2014 Rakennuksen linjasaneerauksen toteutussuunnittelu vuonna 2015 Rakennuksen linjasaneeraus vuonna Jätevesitonttiviemäreiden ja kaivojen saneeraus 2016 Rakennuksen alajakokeskuksen ja patteriventtiilien uusiminen sekä lämmitysjärjestelmän tasapainotus vuonna 2022 Lämpöjohtojen ja pattereiden kunnon seurantatutkimus vuonna 2022 Korjausten laajuuden, eri korjausvaihtoehtojen ja niiden kustannusten tarkentamiseksi suosittelemme hankesuunnitelman laatimista. Hankesuunnitelman avulla toteutuksessa tarvittavat suunnitteluasiakirjat saadaan parhaiten vastaamaan tilaajan toiveita ja tavoitteita. 5.1 Toimenpidevaihtoehtojen kustannusarvioita Seuraavalle 10 vuodelle ehdotetut toimenpiteet kustannusarvioineen on esitetty tähän raporttiin sisällytetyssä kunnossapito-ohjelmassa (PTS-ehdotus). PTS-ohjelmassa tulee huomioida myös muiden talo- ja rakennusteknisten järjestelmien korjaustarve seuraavan 10 vuoden aikana. PTS-ehdotukseen sisällytettyjen lvv-teknisten korjaustoimenpiteiden kokonaiskustannukset seuraavalle 10 vuodelle ovat arviolta noin sisältäen alv:n 24 %. Korjausvastikkeena kustannus on n. 6,0 / m² kuukaudessa.

18 Raportti 18 (18) Kustannukset on määritelty raskaimman korjausvaihtoehdon eli perinteisen linjasaneerauksen mukaan. Perinteisessä linjasaneerauksessa uusitaan märkätilat, putket, sähköt sekä mahdollisesti tietoliikenne yhteydet. Lopulliset kustannukset määräytyvät hankesuunnittelussa määriteltävän korjaustavan mukaan. Espoossa Vahanen Oy Jouko Savela asiantuntija SuLVI pätevöitynyt putkistojen kuntotutkija putkistojen kuntotutkimukset Asumisen korjaushankepalvelut Ilari Anttila asiantuntija putkistojen kuntotutkimukset Asumisen korjaushankepalvelut Liitteet Liite 1. PTS-taulukko Liite 2. Tutkimuskohtapiirustukset Liite 3. Röntgenkuvat Liite 4. TV-kuvaustallenteet muistitikulla

19 Uusiniitynpuisto As Oy Kunnossapito-ohjelma, PTS 10 vuotta Alv 24 % G 1 Lämmitysjärjestelmät G2 Vesi- ja viemärijärjestelmät G2 Vesi- ja viemärijärjestelmät Kaukolämmön alajakokeskuksen ja patteriventtiilien uusimisen suunnittelu ja uusiminen Linjasaneerauksen hankesuunnittelu Linjasaneerauksen toteutussuunnittelu G2 Vesi- ja viemärijärjestelmät Linjasaneeraus G2 Vesi- ja viemärijärjestelmät Rajattu haitta-ainetutkimus G2 Vesi- ja viemärijärjestelmät G2 Vesi- ja viemärijärjestelmät Jätevesi tonttiviemäreiden ja - kaivojen saneeraus Lämpöjohtojen ja -pattereiden kunnon seurantatutkimus Yhteensä LVV Alv 24 % Yhteensä : (sis. Alv 24 %) Yhteensä ( / m²): Yhteensä ( / m²/ kk): 0,0 0,4 29,4 28,7 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 1,4 6,0 Kunnossapito-ohjelma = Tyhjä = Mahdollinen suoritusaika XXX = Suositeltu suoritusvuosi Huoneistoala, m²: Vahanen-yhtiöt Linnoitustie 5 FI ESPOO Y-tunnus

20 Uusiniitynpuisto As Oy KVV Vahanen-yhtiöt Linnoitustie 5 FI ESPOO Y-tunnus

21 1 1 TV-KUVAUS TUTKIMUSKOHTA, TV-KUVAUS KAIVO KUVATTU LINJA JVTK 1 PL 9 JVTK 2 10 PL JVTK 3 JVTK 7 6 JVTK 4 PL 8 7 JVTK 5 5 JVTK 6 JVTK 8 Tunn Lukum Muutos Piirt Päiväys Toimenpide Piirustuslaji PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS Kohteen nimi ja osoite UUSINIITYNPUISTO AS OY Koivukyläntie Vantaa Asemapiirros Piirustuksen sisältö Jätevesiviemärit Tutkimuskohdat Päiväys Tutkija Piirtäjä Projektinumero Mittakaava Jouko Savela IA Linnoitustie 5, ESPOO puh fax ASPA278. Piirustuksen numero 01. Muutos RAPORTTILIITE VAIN VÄRILLISEEN KOPIOINTIIN

22 1 A RÖNTGENKUVAUS TUTKIMUSKOHTA, RÖNTGENKUVAUS 2 B Tunn Lukum Muutos Piirt Päiväys Toimenpide Piirustuslaji PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS Kohteen nimi ja osoite UUSINIITYNPUISTO AS OY Koivukyläntie Vantaa Lämpöjohdot Piirustuksen sisältö Talo A Pohjakerros Tutkimuskohdat Päiväys Tutkija Piirtäjä Projektinumero Mittakaava Jouko Savela IA Linnoitustie 5, ESPOO puh fax ASPA278. Piirustuksen numero 02. Muutos RAPORTTILIITE VAIN VÄRILLISEEN KOPIOINTIIN

23 1 RÖNTGENKUVAUS TUTKIMUSKOHTA, RÖNTGENKUVAUS 9 C D Tunn Lukum Muutos Piirt Päiväys Toimenpide Piirustuslaji PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS Kohteen nimi ja osoite UUSINIITYNPUISTO AS OY Koivukyläntie Vantaa Talo A lämpöjohdot Piirustuksen sisältö Talo B Pohjakerros Tutkimuskohdat Päiväys Tutkija Piirtäjä Projektinumero Mittakaava Jouko Savela IA Linnoitustie 5, ESPOO puh fax ASPA278. Piirustuksen numero 03. Muutos RAPORTTILIITE VAIN VÄRILLISEEN KOPIOINTIIN

24 TV-KUVAUS TUTKIMUSKOHTA, TV-KUVAUS KAIVO KUVATTU LINJA 14 F 8 15 E Tunn Lukum Muutos Piirt Päiväys Toimenpide Piirustuslaji PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS Kohteen nimi ja osoite UUSINIITYNPUISTO AS OY Koivukyläntie Vantaa Vesi- ja viemärijohdot Piirustuksen sisältö Talo C Pohjakerros Tutkimuskohdat Päiväys Tutkija Piirtäjä Projektinumero Mittakaava Jouko Savela IA Linnoitustie 5, ESPOO puh fax ASPA278. Piirustuksen numero 04. Muutos RAPORTTILIITE VAIN VÄRILLISEEN KOPIOINTIIN

RAPORTTI ASUNTO OY RUDOLFINTIE 15 LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS 30.6.2014

RAPORTTI ASUNTO OY RUDOLFINTIE 15 LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS 30.6.2014 RAPORTTI ASUNTO OY RUDOLFINTIE 5 LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS Raportti 2 (9) Tiivistelmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää nimisen kiinteistön lämpö-, vesi-, jäte- ja sadevesiviemäriputkistojen kunto,

Lisätiedot

RAPORTTI KORSON KOULU ENTINEN LUKIO LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS

RAPORTTI KORSON KOULU ENTINEN LUKIO LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS RAPORTTI KORSON KOULU ENTINEN LUKIO LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS Raportti 2 (20) Tiivistelmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää Korson koulun entisen lukion lämpö-, vesi- ja viemäriputkistojen

Lisätiedot

Putkistojen kuntotutkimus 24.1.2014

Putkistojen kuntotutkimus 24.1.2014 Putkistojen kuntotutkimus 24.1.2014 AS OY RISUPADONTIE 4 RISUPADONTIE 4 00640 HELSINKI Inspecta Oy Rakennusten ja rakenteiden tarkastukset Y-tunnus: 1787853-0 PL 1000 (Sörnäistenkatu 2) PL 7 (Sentnerikuja

Lisätiedot

RAPORTTI VANTAANKOSKEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS

RAPORTTI VANTAANKOSKEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS RAPORTTI VANTAANKOSKEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN JA SALAOJIEN KUNTOTUTKIMUS Raportti 2 (26) Tiivistelmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää nimisen kiinteistön lämpö-, vesi- ja viemäriputkistojen sekä salaojien

Lisätiedot

Viemäreiden toiminnallinen tarkastus 17.9.2015

Viemäreiden toiminnallinen tarkastus 17.9.2015 Viemäreiden toiminnallinen tarkastus 17.9.2015 Lamminpään palvelutalo Valtimo Inspecta Oy Y-tunnus: 1787853-0 PL 1000 (Sörnäistenkatu 2) PL 7 (Sentnerikuja 3) Puh. 010 521 600 00581 Helsinki 00441 Helsinki

Lisätiedot

RAPORTTI VANTAANJOEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS 18.6.2015

RAPORTTI VANTAANJOEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS 18.6.2015 RAPORTTI VANTAANJOEN KOULU LVV-PUTKISTOJEN KUNTOTUTKIMUS Raportti 2 (32) Tiivistelmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää nimisen kiinteistön lämpö-, vesi- ja viemäriputkistojen sekä salaojien kunto, niiden

Lisätiedot

KIVIMÄEN PÄIVÄKOTI KÄYTTÖVESI- JA VIEMÄRIVERKOSTON KUNTOTUTKIMUS. Asiantuntijapalvelut

KIVIMÄEN PÄIVÄKOTI KÄYTTÖVESI- JA VIEMÄRIVERKOSTON KUNTOTUTKIMUS. Asiantuntijapalvelut KIVIMÄEN PÄIVÄKOTI KÄYTTÖVESI- JA VIEMÄRIVERKOSTON KUNTOTUTKIMUS Kuntotutkimuksen ajankohta: vko 12 / 2007 Raportin päiväys: 19.03.2007 Tilaajan yhteyshenkilö: Per Anderrson, Vantaan Kaupunki 09 83922379

Lisätiedot

TERVETULOA! Taloyhtiöiden Hallitusforum 19.3.2011 Messukeskus, Helsinki

TERVETULOA! Taloyhtiöiden Hallitusforum 19.3.2011 Messukeskus, Helsinki Taloyhtiöiden Hallitusforum 19.3.2011 Messukeskus, Helsinki Suomen Vuototekniikka Oy, LC YHTIÖT Kari Helenius, pätevöitynyt LVV- kuntotutkija kari.helenius@lcy.fi puh. 050-5110275 www.lcy.fi www.vuototekniikka.fi

Lisätiedot

Putkistojen kuntotutkimus

Putkistojen kuntotutkimus 16.1.2018 Putkistojen kuntotutkimus Asunto Oy Juhannusrinne Parolantie 3 02200 Espoo Asunto Oy Juhannusrinne Putkistojen kuntotutkimus 16.1.2018 2(11) Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Yleistiedot...

Lisätiedot

SADEVESIVIEMÄRIN VUODON SELVITYS

SADEVESIVIEMÄRIN VUODON SELVITYS MYYRMÄEN KOULU SADEVESIVIEMÄRIN VUODON SELVITYS Tutkimuksen ajankohta: vko 35 / 2005 Raportin päiväys: 21.09.2005 Tilaajan yhteyshenkilö: Vantaan Kaupunki Pekka Wallenius, 040 7492592 Tutkimuksen suorittajat:

Lisätiedot

Tutkimusraportti KÄPYLÄN PERUSKOULU. Väinölänkatu 7 00610 HELSINKI. LVV- kuntotutkimukset

Tutkimusraportti KÄPYLÄN PERUSKOULU. Väinölänkatu 7 00610 HELSINKI. LVV- kuntotutkimukset KÄPYLÄN PERUSKOULU Väinölänkatu 7 00610 HELSINKI Tutkimusraportti LVV- kuntotutkimukset Tutkimuksen suoritusajankohta: vko 28-31 / 2014 Raportin päiväys: 15.8.2014 LVV-kuntotutkimukset Sivu 2 (60) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

LÄPIVALAISUKUVAUSTEN TUTKIMUSAINEISTO (Vesijohdot, viemärit, lämpöjohdot, patterit)

LÄPIVALAISUKUVAUSTEN TUTKIMUSAINEISTO (Vesijohdot, viemärit, lämpöjohdot, patterit) LIITE 1 LÄPIVALAISUKUVAUSTEN TUTKIMUSAINEISTO (Vesijohdot, viemärit, lämpöjohdot, patterit) HELSINGIN KIELILUKIO Kajaaninlinnantie 10, 00900 Helsinki Tutkimuspäiväys: 7.5.2015 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa

Lisätiedot

0(762/$1.28/8 $OOLQWLH.RWND

0(762/$1.28/8 $OOLQWLH.RWND 0905045-0 JOHDANTO...3 1 KOHTEEN JA KUNTOTUTKIMUKSEN YLEISTIEDOT...4 Kiinteistön perustiedot...4 Kuntotutkimuksen yleistiedot...5 2 TIIVISTELMÄ JA KORJAUSEHDOTUKSET...6 Korjaussuositukset vuosille 2011

Lisätiedot

RAPORTTI NISSNIKUN ALAKOULU HAJUHAITTASELVITYS

RAPORTTI NISSNIKUN ALAKOULU HAJUHAITTASELVITYS RAPORTTI NISSNIKUN ALAKOULU HAJUHAITTASELVITYS Raportti 2 (5) Sisällys 1 Tarkastuksen yleistiedot... 3 1.1 Kohde ja tilaaja... 3 1.2 Tekijä ja ajankohta... 3 1.3 Tarkastuksen tavoite ja tutkimusmenetelmät...

Lisätiedot

WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja Tutkimus. Pinninkatu 45 A TAMPERE Puhelin Kiviharjunlenkki 1 D OULU Puhelin

WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja Tutkimus. Pinninkatu 45 A TAMPERE Puhelin Kiviharjunlenkki 1 D OULU Puhelin SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN SISÄLTÖ JA MENETELMÄT... 1 2 JOHDANTO... 1 2.1 Kohteen tiedot... 1 2.2 Asiakirjatilanne ja korjaushistoria... 2 3 YHTEENVETO JA TOIMENPIDE-EHDOTUKSET... 2 4 JÄRJESTELMIEN

Lisätiedot

HAJUHAITAN SELVITYS HUONESSA n:o 616

HAJUHAITAN SELVITYS HUONESSA n:o 616 VANTAAN KAUPUNGINTALO HAJUHAITAN SELVITYS HUONESSA n:o 616 Helsingissä 08.04.2004 TEKMANNI SERVICE OY, Asiantuntijapalvelut 00641 HELSINKI fax. (09) 350 3340 s-posti: asiantuntijapalvelut@tekmanni.fi SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Putkistojen kuntotutkimus

Putkistojen kuntotutkimus [presentation title] via >Insert >Header & Footer Putkistojen kuntotutkimus Kiwa Inspecta Juha Rantanen Johtava asiantuntija Esityksen sisältö 1. Kiinteistöissä käytetyt putkimateriaalit ja niiden korroosio

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Hornhattulan päiväkoti, Porvoo. Lämminvesijohtojen vuotoselvitys. Projekti

Tutkimusraportti. Hornhattulan päiväkoti, Porvoo. Lämminvesijohtojen vuotoselvitys. Projekti Tutkimusraportti Hornhattulan päiväkoti, Porvoo Projekti 308286 9.1.2017 Tiivistelmä Tutkimuksen kohteena on osoitteessa Mika Waltarin katu 12, Porvoo sijaitseva Hornhattulan päiväkoti. Tutkimusraporttiin

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Rajatorpan koulu, vanha koulu, LVV -kuntotutkimus. Projekti

Tutkimusraportti. Rajatorpan koulu, vanha koulu, LVV -kuntotutkimus. Projekti Tutkimusraportti Rajatorpan koulu, vanha koulu, Projekti 307139 25.9.2015 Sisältö Tiivistelmä... 3 1 Tutkimuskohde ja lähtötiedot... 4 1.1. Yleistiedot... 4 1.2. Tutkimuksen sisältö ja rajaus... 5 1.3.

Lisätiedot

Tutkimusraportti KÄPYLÄN PERUSKOULU. Untamontie 2 00610 HELSINKI. LVV- kuntotutkimukset

Tutkimusraportti KÄPYLÄN PERUSKOULU. Untamontie 2 00610 HELSINKI. LVV- kuntotutkimukset KÄPYLÄN PERUSKOULU Untamontie 2 00610 HELSINKI Tutkimusraportti LVV- kuntotutkimukset Tutkimuksen suoritusajankohta: vko 28-31 / 2014 Raportin päiväys: 15.8.2014 LVV-kuntotutkimukset Sivu 2 (73) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Lämmitysjärjestelmän termostaatti- ja linjasäätöventtiilien uusiminen

Lämmitysjärjestelmän termostaatti- ja linjasäätöventtiilien uusiminen LÄMMITYJÄRJESTELMÄT Kaukolämpökeskusten uusiminen Asunto Oy Helsingin Metsäpurontie 23 - Kaukolämpökeskuksen ja lämpöjohtoverkoston korjaus, patteriasennukset 2003 Asunto Oy Henrikin-Salpa - Kaukolämpölaitteiden

Lisätiedot

Salaojat TV- kuvaus ja nykytilaselvitys Hiidenkiven peruskoulu 7.6.2013. WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja tutkimus

Salaojat TV- kuvaus ja nykytilaselvitys Hiidenkiven peruskoulu 7.6.2013. WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja tutkimus Salaojat TV- kuvaus ja nykytilaselvitys Hiidenkiven peruskoulu 7.6.2013 WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja tutkimus Hiidenkiven peruskoulu Salaojat TV-kuvaus ja nykytilaselvitys 1 (3) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

KANTVIKIN KOULU LÄMPÖ-, SALAOJA-, SADEVESI-, JÄTEVESIVIEMÄRI(RTG)- JA VESIJOHTOKUNTOTUTKIMUKSET

KANTVIKIN KOULU LÄMPÖ-, SALAOJA-, SADEVESI-, JÄTEVESIVIEMÄRI(RTG)- JA VESIJOHTOKUNTOTUTKIMUKSET KANTVIKIN KOULU LÄMPÖ-, SALAOJA-, SADEVESI-, JÄTEVESIVIEMÄRI(RTG)- JA VESIJOHTOKUNTOTUTKIMUKSET Tutkimusraportti Projekti 500194 Kirkkonummi Toppapolku 2 Tutkimukset 28.12.2018. ja 16.01.2019 Raportti

Lisätiedot

AS OY MAARIN-SALPA. LVI-hankesuunnitelma

AS OY MAARIN-SALPA. LVI-hankesuunnitelma AS OY MAARIN-SALPA LVI-hankesuunnitelma 15.06.2010 01 Yleistä...3 02 Märkätilojen saneeraus...3 03 Puhelin-, sähkö- ja antenniverkot...3 04 Purkutyöt ja väliaikaiset asennukset...3 G0 LV-JÄRJESTELMIEN

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Talman koulu, LVV- kuntotutkimus. Projekti 307421

Tutkimusraportti. Talman koulu, LVV- kuntotutkimus. Projekti 307421 Tutkimusraportti Talman koulu, LVV- kuntotutkimus Projekti 307421 18.1.2016 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Yhteenveto... 6 3. Kuntotutkimuksen lähtötiedot... 7 3.1. Asiakirjatilanne... 7 4. Järjestelmien

Lisätiedot

LVV- KUNTOTUTKIMUS As.Oy Kuopion Luistelijantie 5

LVV- KUNTOTUTKIMUS As.Oy Kuopion Luistelijantie 5 LVV- KUNTOTUTKIMUS 05.05.2008 As.Oy Kuopion Luistelijantie 5 HELSINKI TURKU TAMPERE LAHTI KUOPIO OULU JYVÄSKYLÄ PORI PORVOO JOENSUU MIKKELI HÄMEENLINNA FORSSA Sivu 1(30) SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO...3 1

Lisätiedot

Kiinteistöjen putkistojen kuntotutkimukset

Kiinteistöjen putkistojen kuntotutkimukset Kiinteistöjen putkistojen kuntotutkimukset Jukka Saarenpää, VTT Asiantuntijapalvelut Korjausrakentamisen seminaari, Oulu 25.9.2008 Kiinteistöjen putkistojen kuntotutkimukset VTT:ssa VTT on tehnyt kiinteistöjen

Lisätiedot

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun yläkoulu 1 (8) Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun yläkoulu Masalantie 268 020 Kirkkonummi Yhteystiedot: Kirkkonummen kunta Benny Vilander 00 82 5 12 Viemäreiden toiminnallinen tutkimus:

Lisätiedot

Putkistojen kuntoselvitys

Putkistojen kuntoselvitys 01.02.2019 Putkistojen kuntoselvitys Kirkkonummen Koulukeskus Kirkkotallintie 6 02400 Kirkkonummi Kirkkonummen Koulukeskus 2 (12) Tutkimuksen tilaaja Kirkkonummen kunta Benny Vilander Ervastintie 2 02400

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013 1(7) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Oy Matkatalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta 24.09.2013 2(7) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

Kaunialan sotavammasairaala

Kaunialan sotavammasairaala 1/12 1. A- ja B-siiven pääsisäänkäynti, julkisivu itään. 2. A-siipi, julkisivu etelään. Maanpinta viettää rakennukseen päin. 3. A- ja B-siiven vesikatto on huonokuntoinen. Ylimmässä kerroksessa on ollut

Lisätiedot

KUNTOARVIOISTA: Rakennustekniikka

KUNTOARVIOISTA: Rakennustekniikka KUNTOARVIOISTA: A-Insinöörit Suunnittelu Oy Kauhava; Pernaan koulu KUNTOARVIO Rakennukset ovat rakennusteknisiltä osiltaan tyydyttävässä sekä osin vain välttävässä kunnossa. Merkittävimmät kustannukset

Lisätiedot

JÄRJESTELMÄKUVAUKSET POHJA. G LVI-järjestelmät 1/5

JÄRJESTELMÄKUVAUKSET POHJA. G LVI-järjestelmät 1/5 G LVIjärjestelmät G LVIjärjestelmät Rakennuksen vesi ja viemärijärjestelmä on liitetty Oulun kaupungin vesi ja viemäriverkostoon. Lämmitysjärjestelmä on liitetty Oulun Energian kaukolämpöverkostoon. Rakennuksessa

Lisätiedot

KORJAUSTARVESELVITYS As Oy Kuopion Esimerkki Yleistä

KORJAUSTARVESELVITYS As Oy Kuopion Esimerkki Yleistä KORJAUSTARVESELVITYS As Oy Kuopion Esimerkki Yleistä Tämä korjaustarveselvitys pohjautuu kiinteistöstä 2010 laadittuun kuntoarvioon. Kiinteistön perustiedot löytyvät isännöitsijätodistuksesta. Kiinteistön

Lisätiedot

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun alakoulu 1 (4) Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun alakoulu Masalantie 268 02430 Kirkkonummi Yhteystiedot: Kirkkonummen kunta Benny Vilander 040 842 54 12 Viemäreiden toiminnallinen

Lisätiedot

Kohteesta löytyy lähes täydelliset LVI-piirustukset. Tarkastelujaksolla on normitettu kulutus ollut laskeva.

Kohteesta löytyy lähes täydelliset LVI-piirustukset. Tarkastelujaksolla on normitettu kulutus ollut laskeva. Mikko Hiltunen / MHi 30.10.2008 MUISTIO 1 (7) Vantaan kaupunki Hämeenkylän päiväkoti Sahratie 7 01630 Vantaa 4 LVI-JÄRJESTELMIEN KUNTOARVIO YLEISTÄ Katselmus on suoritettu 29.10.2008. Katselmuksessa on

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS 1(8) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Koulutalo. Valtakatu 34. 53100 Lappeenranta 29.08.2013

KUNTOTARKASTUS 1(8) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Koulutalo. Valtakatu 34. 53100 Lappeenranta 29.08.2013 1(8) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 34 53100 Lappeenranta 29.08.2013 2(8) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 34 53100 Lappeenranta Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

HÅKANSBÖLEN KARTANO, PEHTOORIN TALO HORMITUTKIMUS

HÅKANSBÖLEN KARTANO, PEHTOORIN TALO HORMITUTKIMUS HÅKANSBÖLEN KARTANO, PEHTOORIN TALO HORMITUTKIMUS Tutkimuksen ajankohta: vko 41 / 2006 Raportin päiväys: 19.10.2006 Tilaajan yhteyshenkilö: Vantaan Kaupunki Per Andersson, 040 5939212 Kuntotutkimuksen

Lisätiedot

LVV- Kuntotutkimus Kajaaninlinnantie 10, Helsinki

LVV- Kuntotutkimus Kajaaninlinnantie 10, Helsinki 1(33) TUTKIMUSRAPORTTI LVV- järjestelmien kuntotutkimus Helsingin kielilukio Tutkimusten suoritusajankohta: 27.4 7..201 Raportin päiväys: 28..201 2(33) SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 YLEISTÄ... 3 TEKNINEN

Lisätiedot

ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄN KUNTOTUTKIMUS

ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄN KUNTOTUTKIMUS KOIVUKYLÄN KOULU ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄN KUNTOTUTKIMUS Helsingissä 21.10.2004 TEKMANNI SERVICE OY, Asiantuntijapalvelut SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO... 3 1 TUTKIMUSKOHTEEN YLEISTIEDOT... 4 1.1 Kiinteistön

Lisätiedot

Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri 2013 Vastaajia 287, arvioituja putkiremontteja 126 kpl. Tiedotustilaisuus 12.9.2013 klo 12.

Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri 2013 Vastaajia 287, arvioituja putkiremontteja 126 kpl. Tiedotustilaisuus 12.9.2013 klo 12. Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri 2013 Vastaajia 287, arvioituja putkiremontteja 126 kpl Tiedotustilaisuus 12.9.2013 klo 12.00 Putkiremonttibarometri 2013, toteutus ja vastaajat - Isännöintiliiton

Lisätiedot

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio 25.9.2013 Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio KUNTOARVIORAPORTTI 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kuntotarkastus kohde... 3 1.2 Yhteyshenkilöt... 3 1.3 Kohteen kuvaus... 3 1.4 Kuntotarkastuksen tarkoitus...

Lisätiedot

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI WWW.ISANNOINTILIITTO.FI TOTEUTUS - Isännöintiliiton Putkiremonttibarometrin 6. toteutuskerta (2008, 2009, 2011, 2012, 2013) - Kohderyhmä: - Isännöintiliiton

Lisätiedot

Aloitusinfo 19.4.2015

Aloitusinfo 19.4.2015 1/25 Aloitusinfo 19.4.2015 Leo Ruuskanen Linjasaneerauksen prosessi 2/25 Hankesuunnitteluvaihe 3/25 Johdanto 4/25 Asunto Oy:n hallitukselta saatu toimeksianto hankesuunnittelussa on tutkia putkiremontin

Lisätiedot

ILMANVAIHTOTEKNINEN KUNTOARVIO

ILMANVAIHTOTEKNINEN KUNTOARVIO ILMANVAIHTOTEKNINEN KUNTOARVIO Metsolan koulu Allintie 9 48220 Kotka Tarkastus pvm 15.9.2011 ILMANVAIHTOTEKNINEN KUNTOARVIO 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1. KOHTEEN TIEDOT... 3 1.2. KUNTOARVION

Lisätiedot

Lämmitys- ja käyttövesiverkoston kuntoarvio

Lämmitys- ja käyttövesiverkoston kuntoarvio WO-00730766 Päivitetty 23.5.2019 Lämmitys- ja käyttövesiverkoston kuntoarvio Kirkkonummen koulukeskus Kirkkotallintie 6 02400 Kirkkonummi WO-00730766 1(14) Yhteenveto LV-tekniikka Kiinteistö on liitetty

Lisätiedot

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI Pekka Harjunkoski

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI Pekka Harjunkoski PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2017 Pekka Harjunkoski 16.3.2017 Tausta ja toteutus Vastaajina isännöitsijät, N241 Putkiremonttibarometria toteutettu vuodesta 2009 alkaen Tutkimuksen teemat: Arvio remonttien

Lisätiedot

Kuntoarviot ja muut selvitykset

Kuntoarviot ja muut selvitykset Kuntoarviot ja muut selvitykset Tero Pyykkönen Oulu 2.9. 2010 Oulu Tero Pyykkönen RKM, RI Kuntotarkastaja AKK Pätevöitynyt energiatodistuksen antaja, PETA Kunnossapitotarveselvitys Oulu Uusi asunto-osakeyhtiölaki

Lisätiedot

Tutkimusraportti. LOHJAN YHTEISLYSEON LUKIO Karstuntie LOHJA. TATE-järjestelmien kuntotutkimukset. Raportin päiväys: 15.1.

Tutkimusraportti. LOHJAN YHTEISLYSEON LUKIO Karstuntie LOHJA. TATE-järjestelmien kuntotutkimukset. Raportin päiväys: 15.1. LOHJAN YHTEISLYSEON LUKIO Karstuntie 6 08100 LOHJA Tutkimusraportti TATE-järjestelmien kuntotutkimukset Raportin päiväys: 15.1.2018 SISÄLLYSLUETTELO Tutkimusraportti 15.1.2018 TATE-kuntotutkimukset Sivu

Lisätiedot

korjaukset Kellarikerroksen lämpöjohdot uusittu 2006 Todistus toimitetaan myöhemmin, liitteenä kulutustiedot vuosilta 2010-2013

korjaukset Kellarikerroksen lämpöjohdot uusittu 2006 Todistus toimitetaan myöhemmin, liitteenä kulutustiedot vuosilta 2010-2013 Kiinteistön tiedot Rakennuksen nimi Rakennuksentyyppi Sijainti Tontin tiedot Ketorinne Asuinkerrostalo Ketomaantie 2 A, 41340 LAUKAA P-ala n. 2690 m 2, määräala 410-409-0016-0000 Lääkärilä Rakennusten

Lisätiedot

Putkiremontin suunnittelu

Putkiremontin suunnittelu 1/13 Putkiremontin suunnittelu Vaihtoehtoja, pinnoitusvalmius, rajoitukset ja riskit Leo Ruuskanen Insinööritoimisto TeknoPlan Oy 15.2.2012 2/13 Kuntotutkimussuunnittelu Nykyinen käytäntö on muuttumassa

Lisätiedot

IV- JÄRJESTELMIEN TARKASTUS ENNEN JA JÄLKEEN NUOHOUKSEN

IV- JÄRJESTELMIEN TARKASTUS ENNEN JA JÄLKEEN NUOHOUKSEN VEHNÄTIEN PÄIVÄKOTI IV- JÄRJESTELMIEN TARKASTUS ENNEN JA JÄLKEEN NUOHOUKSEN Tutkimuksen ajankohta: vko 14, 32, 41, 44 / 2005 Raportin päiväys: 13.12.2005 Tilaajan yhteyshenkilö: Vantaan Kaupunki Mikko

Lisätiedot

Kaukolämpö on lähilämpöä

Kaukolämpö on lähilämpöä Uusiin ja vanhoihin omakotitaloihin Kauko 20/60 kaukolämmön alajakokeskus Kaukolämpö on lähilämpöä Kaukolämpö on lämmitystä helpoimmillaan Lämmitysjärjestelmän toiminta on täysin automaattista ja huoltovapaata.

Lisätiedot

Helsinki, Kamppi Kohdenumero Varastotila, 36,0 m² Kov Energialuokka E Mh ,34 Vh ,00

Helsinki, Kamppi Kohdenumero Varastotila, 36,0 m² Kov Energialuokka E Mh ,34 Vh ,00 Varastotila Helsinki, Kamppi Kohdenumero 601770 Varastotila, 36,0 m² Kov. 1931 Energialuokka E Mh. 48 536,34 Vh. 49 000,00 Malminrinne 2-4. Korkea kellarikerroksen varastotila keskeiseltä sijainnilta Kampista.

Lisätiedot

HÅKANSBÖLEN KARTANO HORMITUTKIMUS

HÅKANSBÖLEN KARTANO HORMITUTKIMUS HÅKANSBÖLEN KARTANO HORMITUTKIMUS Tutkimuksen ajankohta: vko 5 / 2007 Raportin päiväys: 01.02.2007 Tilaajan yhteyshenkilö: Vantaan Kaupunki Per Andersson, 040 5939212 Kuntotutkimuksen suorittajat: Tekmanni

Lisätiedot

Putkiremonttibarometri 2012 Vastaajia 269, arvioituja putkiremontteja 158 kpl. Loppuraportti 11/2012

Putkiremonttibarometri 2012 Vastaajia 269, arvioituja putkiremontteja 158 kpl. Loppuraportti 11/2012 Putkiremonttibarometri 2012 Vastaajia 269, arvioituja putkiremontteja 158 kpl Loppuraportti 11/2012 Putkiremonttibarometri 2012, toteutus ja vastaajat - Kohderyhmä: - Isännöintiliiton jäsenyrityksissä

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30 1 7 Knuuttilantie 5 B, 61600 Jalasjärvi Rivitalorakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 12.30 2 7 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

SISÄILMAONGELMAISEN RAKENNUKSEN KORJAUSTAPOJEN VALINTA TUTKIMUSTEN JA ELINKAARITARKASTELUJEN PERUSTEELLA

SISÄILMAONGELMAISEN RAKENNUKSEN KORJAUSTAPOJEN VALINTA TUTKIMUSTEN JA ELINKAARITARKASTELUJEN PERUSTEELLA SISÄILMAONGELMAISEN RAKENNUKSEN KORJAUSTAPOJEN VALINTA TUTKIMUSTEN JA ELINKAARITARKASTELUJEN PERUSTEELLA RTA-LOPPUSEMINAARI 7.6.2018 Vantaa Arto Toorikka RAKENNUKSEN KORJAUS JA KUNNOSSAPITO Sisäilmaongelmaistakin

Lisätiedot

Vakuutusyhtiö: TilPuh1: TilPuh2: Koulurakennus Betonirunko/tiiliverhoiltu Harjakatto. Putkien sijainti

Vakuutusyhtiö: TilPuh1: TilPuh2: Koulurakennus Betonirunko/tiiliverhoiltu Harjakatto. Putkien sijainti TILAAJA: Pomarkun Kunta PL 14 29631 Pomarkku MITTAUSPÖYTÄKIRJA Työnsuorittaja: Juha Paappanen 045 1147 100 KOHDE: Yläaste ja Lukio Lukiotie 5 29630 Pomarkku Vakuutusyhtiö: 93 097 22.09.2011 Sivu: 1 (Kosteuskartoitus)

Lisätiedot

Asunto Oy Rudolfintie 15 perustietoja.

Asunto Oy Rudolfintie 15 perustietoja. Asunto Oy Rudolfintie 15 perustietoja. Asunto Oy Rudolfintie 15 sijaitsee Helsingin kaupungin 49. kaupunginosassa, korttelissa N:o 49 075, tontilla N:o 4. Rakennusten yhteinen tilavuus 38150 m³. Kaupparekisterinumero

Lisätiedot

Putkistojen kuntotutkimusohje

Putkistojen kuntotutkimusohje Ilari Anttila Putkistojen kuntotutkimusohje Kiinteistöjen lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmät Metropolia Ammattikorkeakoulu Rakennusmestari AMK Rakennusalan työnjohto Opinnäytetyö 3.12.2012 Tiivistelmä

Lisätiedot

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus

Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun alakoulu 1 (4) Viemäreiden sisäpuolinen TV kuvaus Nissnikun alakoulu Masalantie 268 02430 Kirkkonummi Yhteystiedot: Kirkkonummen kunta Benny Vilander 040 842 54 12 Viemäreiden toiminnallinen

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009 1(9) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta 17.12.2009 2(9) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta

Lisätiedot

Esa Pitkänen KY Käsämäntie 122 as 11 83100 LIPERI puh 040 5649141 www.esapitkanen.fi

Esa Pitkänen KY Käsämäntie 122 as 11 83100 LIPERI puh 040 5649141 www.esapitkanen.fi sivu 1 Kohteen osoite: 1 RAKENTEET Rakenne On korjauksia ja huoltotöitä; Toimenpiteet Korjaus ajankohta n. 1v tarkkuudella 1.1 Rakennuksen vierustan työt (maanpinnan kaltevuuden tai korkeusaseman korjaaminen,

Lisätiedot

KESKUSTAN TERVEYSASEMA KUNTOTUTKIMUS LISÄTUTKIMUKSET

KESKUSTAN TERVEYSASEMA KUNTOTUTKIMUS LISÄTUTKIMUKSET KUNTOTUTKIMUS LISÄTUTKIMUKSET KOHTEEN YLEISTIEDOT KOHDE TILAAJA Keskustan terveysasema Saaristonkatu 22 90015 OULU Oulun Kaupunki, Tilakeskus Tekninen isännöitsijä Riikka Vesterinen TUTKIMUKSEN TEKIJÄ

Lisätiedot

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Rakennetutkimus

Lisätiedot

S I S Ä I L M A T U T K I M U S

S I S Ä I L M A T U T K I M U S Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 6.6.2011 S I S Ä I L M A T U T K I M U S Simonkallion Koulu Simonkalliontie 1, 01350 Vantaa 2 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 2. TUTKIMUKSET... 3

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN TALOKESKUS OY VALMISTAUTUMINEN KORJAUSHANKKEESEEN

POHJOIS-SUOMEN TALOKESKUS OY VALMISTAUTUMINEN KORJAUSHANKKEESEEN VALMISTAUTUMINEN KORJAUSHANKKEESEEN Pekka Seppänen Oulu 2.9.2010 Oulu Pekka Seppänen LVI- Insinööri Kuntoarvioija, PKA Pätevöitynyt energiatodistuksen antaja, PETA MITÄ ON HANKESUUNNITTELU - Korjaustarpeen

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1 Jotta saisitte suurimman mahdollisen hyödyn kuntotarkastuksesta, olkaa ystävällisiä ja vastatkaa mukaan alla oleviin kysymyksiin etukäteen, ennen tarkastusta. Tämä nopeuttaa ja helpottaa kuntotarkastusta.

Lisätiedot

PIRKANMAAN KUIVAUSTEKNIIKKA OY

PIRKANMAAN KUIVAUSTEKNIIKKA OY Vastaanottaja: Mikko Tanskanen Yleiskuva kiinteistöstä: Kosteuskartoitusraportti Toimeksianto: Kohde: Asuinhuoneiston myyntimittaus As oy Jänisahde, Laaksotie 1 A 13, 33960 Pirkkala Tutkimus pvm: Läsnäolijat:

Lisätiedot

192-0340-9702. Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä

192-0340-9702. Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä Rakennustoimenpide Asiakirjan nimi Juoks.nro KUNTOSELVITYS Rakennuskohde RAPORTTI Asiakirjan sisältö Lummepolunpäiväkoti Lummepolku 01300 Vantaa

Lisätiedot

KUNTOARVIO HAKUNILANRINTEEN KOULUN VOIMISTELUSALI HIIRAKKOTIE VANTAA

KUNTOARVIO HAKUNILANRINTEEN KOULUN VOIMISTELUSALI HIIRAKKOTIE VANTAA KUNTOARVIO HAKUNILANRINTEEN KOULUN VOIMISTELUSALI HIIRAKKOTIE 18 01200 VANTAA Kuntoarvio 2 (9) Sisällys 1 Yleistä kuntoarviosta... 5 2 Tilaajan yhteystiedot... 5 3 Kiinteistön perustiedot... 5 4 Lähtötiedot...

Lisätiedot

KUNTOARVIO HAKUNILAN NUORISOTILA LAUKKARINNE 4 01200 VANTAA 24.8.2012

KUNTOARVIO HAKUNILAN NUORISOTILA LAUKKARINNE 4 01200 VANTAA 24.8.2012 KUNTOARVIO HAKUNILAN NUORISOTILA LAUKKARINNE 4 01200 VANTAA 24.8.2012 VAHANEN OY Linnoitustie 5, FI-02600 Espoo +358 20 769 8698 www.vahanen.com Y-tunnus Business ID 1639563-3 Kuntoarvio 2 (10) Hakunilan

Lisätiedot

LATUPUISTON PÄIVÄKOTI ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄN KUNTOTUTKIMUS

LATUPUISTON PÄIVÄKOTI ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄN KUNTOTUTKIMUS LATUPUISTON PÄIVÄKOTI ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄN KUNTOTUTKIMUS Tutkimuksen ajankohta: vko 1 / 2006 Raportin päiväys: 19.01.2006 Tilaajan yhteyshenkilö: Vantaan Kaupunki Per Andersson, 040 5939212 Kuntotutkimuksen

Lisätiedot

AS OY KURJENKANNUS PERUSTIETOJA

AS OY KURJENKANNUS PERUSTIETOJA PERUSTIETOJA Rakennusaika 1970-1974 ns. ykkösvaihe (asunnot 1-16), vuosina 1970-71 ns. kakkosvaihe (asunnot 17-27), vuosina 1972-73 ns. kolmosvaihe (asunnot 28-39), vuosina 1973-74 Rakentaja Palkki Oy

Lisätiedot

KUNTOARVIO KIVIMÄEN KOULU JA NEUVOLA LINTUKALLIONKUJA 6 01300 VANTAA 31.5.2011

KUNTOARVIO KIVIMÄEN KOULU JA NEUVOLA LINTUKALLIONKUJA 6 01300 VANTAA 31.5.2011 KUNTOARVIO KIVIMÄEN KOULU JA NEUVOLA LINTUKALLIONKUJA 6 01300 VANTAA 31.5.2011 VAHANEN OY Linnoitustie 5, FI-02600 Espoo +358 20 769 8698 www.vahanen.com Y-tunnus Business ID 1639563-3 Kuntoarvio 2 (11)

Lisätiedot

Tehokas lämmitys. TARMOn lämpöilta taloyhtiöille. Petri Jaarto. 30.9.2013 Jäävuorenhuippu Oy

Tehokas lämmitys. TARMOn lämpöilta taloyhtiöille. Petri Jaarto. 30.9.2013 Jäävuorenhuippu Oy Tehokas lämmitys TARMOn lämpöilta taloyhtiöille Petri Jaarto 30.9.2013 Jäävuorenhuippu Oy 1 Tekninen kunto Ohjaavana tekijänä tekninen käyttöikä KH 90 00403 Olosuhteilla ja kunnossapidolla suuri merkitys

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00 1 8 Knuuttilantie 5 C, 61600 Jalasjärvi Asuinrakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 15.00 2 8 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

PUTKIURAKKA (PU) YKSIKKÖHINTALUETTELO

PUTKIURAKKA (PU) YKSIKKÖHINTALUETTELO SONKAJÄRVEN KUNTA 1 (14) PALVELUKESKUS TUULIKANNEL Taivallahdentie 4 b 74300 SONKAJÄRVI PUTKIURAKKA (PU) YKSIKKÖHINTALUETTELO Urakoitsija: Osoite: Käsittelijä: Puhelin: Fax: YKSIKKÖHINTALUETTELO 2 (14)

Lisätiedot

Näytesivut KORJAUS- HANKKEEN. taustavalmistelut

Näytesivut KORJAUS- HANKKEEN. taustavalmistelut Ennen kuin korjaushanketta voi alkaa suunnitella, on selvitettävä, missä kunnossa kiinteistö nyt on ja mitä korjattavaa siinä on. Selvitys tehdään valmistumisvuoden, vauriohistorian, teknisten selvitysten

Lisätiedot

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Hissi- ja esteettömyysseminaari Oulu 17.11.2016 Pekka Luoto toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Kiinteistöyhdistykset yhdessä Kiinteistöliiton

Lisätiedot

Taloyhtiöt (kerrostalo-/ rivitalokohteet) As Oy Valtakatu 5 Riihimäki. Kunnalliset kohteet (koulut, palvelutalot jne) Tuomelan koulu, HML kaupunki

Taloyhtiöt (kerrostalo-/ rivitalokohteet) As Oy Valtakatu 5 Riihimäki. Kunnalliset kohteet (koulut, palvelutalot jne) Tuomelan koulu, HML kaupunki Taloyhtiöt (kerrostalo-/ rivitalokohteet) As Oy Valtakatu 5 Riihimäki As OY Kustaankuja 3, Parola As Oy Jaarlinkulma, HML As Oy Sallinhaka, Hyvinkää As Oy Turuntie 1, Hämeenlinna As Oy Junailijankatu 17,

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1/5

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1/5 KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1/5 Kohteen osoite: Omistushistoria: (vähintään vuosi, jolloin kohde on tullut nykyisen omistajan omistukseen) 1 RAKENTEET TEHDYT KORJAUS- JA HUOLTOTYÖT SEKÄ RAKENTEIDEN

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN RAKENNUSKUIVAUS OY

ITÄ-SUOMEN RAKENNUSKUIVAUS OY Vastaanottaja: Oiva Turunen Kohde: 20170025 Sulkavan koulukeskus Koulutie 8 58700 Sulkava Tilaaja: Oiva Turunen p. 044 417 5842 Tilaus pvm: 16.1.2017 Yhteyshenkilö: Oiva Turunen p. 044 417 5842 oiva.turunen@jarvisaimaanpalvelut.fi

Lisätiedot

Putkiston korjausvaihtoehdot

Putkiston korjausvaihtoehdot Putkiston korjausvaihtoehdot Ylläpito Suunnittelu Toteutus Takuuaika Paikallinen rivi- ja kerrostalokanta Kiinteistön ylläpidon merkitys Putkistokorjausten keskeiset vaiheet ja vaihtoehdot TkT Jari Virta,

Lisätiedot

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 13.11.15 10185 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL44 28101 Pori sari.merivalli@oikeus.fi TYÖKOHDE Välikarintie 62 29100 Luvia

Lisätiedot

KASAVUOREN KOULUKESKUS KESKUSKEITTIÖN PERUSKORJAUS Kasavuorentie 1 02700 Kauniainen

KASAVUOREN KOULUKESKUS KESKUSKEITTIÖN PERUSKORJAUS Kasavuorentie 1 02700 Kauniainen KASAVUOREN KOULUKESKUS KESKUSKEITTIÖN PERUSKORJAUS Kasavuorentie 1 02700 Kauniainen ALUSTAVA Hankesuunnitteluvaiheen LVIA - rakennustapaselostus Asiakirja n:o H0002 Projekti n:o 05009.P029 Viimeisin muutos

Lisätiedot

HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu

HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu Vapaalantie 8A 01650 VANTAA 24H / 050-44 00 415 HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu Osoite: Lippajärventie 1 02700 Espoo Yhteyshenkilö: Alexi Mygänen

Lisätiedot

Reno Port. TUTKITUSTI: KUSTANNUSSÄÄSTÖÄ 26% Työmaan aikaisissa ja epäsuorissa kustannuksissa perinteiseen putkiremonttiin verrattuna.

Reno Port. TUTKITUSTI: KUSTANNUSSÄÄSTÖÄ 26% Työmaan aikaisissa ja epäsuorissa kustannuksissa perinteiseen putkiremonttiin verrattuna. Reno Port TUTKITUSTI: KUSTANNUSSÄÄSTÖÄ 26% Työmaan aikaisissa ja epäsuorissa kustannuksissa perinteiseen putkiremonttiin verrattuna. Reno Port -talotekniikkakasetin käyttö 60-70-luvun tyyppikerrostalojen

Lisätiedot

AS. OY LEILANKUJA 4:N KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMA VUOSILLE 2010 2019 1. KIINTEISTÖNPIDON KÄSITTEISTÖÄ

AS. OY LEILANKUJA 4:N KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMA VUOSILLE 2010 2019 1. KIINTEISTÖNPIDON KÄSITTEISTÖÄ 1/7 :N KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMA VUOSILLE 2010 2019 Hyväksytty yhtiökokouksessa S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1. KIINTEISTÖNPIDON KÄSITTEISTÖÄ - KUNTOARVIO JA TEKNINEN PTS - KUNTOTUTKIMUS 2. KUNNOSSAPIDON

Lisätiedot

KERROSTALOHUONEISTON KOSTEUSKARTOITUS

KERROSTALOHUONEISTON KOSTEUSKARTOITUS KERROSTALOHUONEISTON KOSTEUSKARTOITUS Mäkikatu 5-7 B12 76100 Pieksämäki 1 1. LÄHTÖTIETOJA KOHTEESTA: Omistaja: - Kohteen osoite: Toimeksianto: Mäkikatu 5-7 B12, 76100 Pieksämäki Kosteuskartoitus myyntiä

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI Lintuvaara

TUTKIMUSRAPORTTI Lintuvaara TUTKIMUSRAPORTTI Lintuvaara Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) Vesihuolto 16.12.2014 Jukka Sandelin HSY Raportti Opastinsilta 6 A, 00520 Helsinki 1. TAUSTAA Helsingin seudun ympäristöpalvelut / vesihuolto

Lisätiedot

Tutkimusraportti TAPANILAN ALA-ASTE A-OSA. Veljestenpiha 2 00730 HELSINKI. LVIA- järjestelmien kuntotutkimukset

Tutkimusraportti TAPANILAN ALA-ASTE A-OSA. Veljestenpiha 2 00730 HELSINKI. LVIA- järjestelmien kuntotutkimukset TAPANILAN ALA-ASTE A-OSA Veljestenpiha 2 00730 HELSINKI Tutkimusraportti LVIA- järjestelmien kuntotutkimukset Tutkimuksen suoritusajankohta: vko 21-23 / 2012 Raportin päiväys: 27.6.2012 LVIA- kuntotutkimukset

Lisätiedot

Näytesivut. Kaukolämmityksen automaatio. 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako

Näytesivut. Kaukolämmityksen automaatio. 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako 5 Kaukolämmityksen automaatio 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako Kaukolämmityksen toiminta perustuu keskitettyyn lämpimän veden tuottamiseen kaukolämpölaitoksella. Sieltä lämmin vesi pumpataan kaukolämpöputkistoa

Lisätiedot

HALLITUKSEN ESITYS ASUNTO OY JUHANNUSRINTEEN KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMAKSI VUOSILLE 2009 2018

HALLITUKSEN ESITYS ASUNTO OY JUHANNUSRINTEEN KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMAKSI VUOSILLE 2009 2018 1/7 HALLITUKSEN ESITYS ASUNTO OY JUHANNUSRINTEEN KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMAKSI VUOSILLE 2009 2018 2009-18 ohjelma on hyväksytty yhtiökokouksessa 31.3.2009 S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1. KIINTEISTÖNPIDON

Lisätiedot

Kenttätutkimus hiiliteräksen korroosiosta kaukolämpöverkossa

Kenttätutkimus hiiliteräksen korroosiosta kaukolämpöverkossa 1 (17) Tilaajat Suomen KL Lämpö Oy Sari Kurvinen Keisarinviitta 22 33960 Pirkkala Lahti Energia Olli Lindstam PL93 15141 Lahti Tilaus Yhteyshenkilö VTT:ssä Sähköposti 30.5.2007, Sari Kurvinen, sähköposti

Lisätiedot

KUKKOPILLIN PÄIVÄKOTI Liljantie 2 01300 VANTAA

KUKKOPILLIN PÄIVÄKOTI Liljantie 2 01300 VANTAA KUKKOPILLIN PÄIVÄKOTI 01300 VANTAA ASIANTUNTIJALAUSUNTO VESIVUOTOJÄLJISTÄ W W W. R A K S Y S T E M S. F I V A L T A K U N N A L L I N E N P A L V E L U N U M E R O : 0 2 0 3-4 4 1 0 0 JOENSUU 17.2.2004

Lisätiedot

Tarkastusväli (vuotta)

Tarkastusväli (vuotta) 1 TONTTI Yleistarkastus vuosittain Salaojat ja putket 40-50 2 5 Asfalttipäällysteet 20 2 5-12 Sora- ja kivituhkapäällysteet 1 Tasaus vuosittain Lipputanko, kuivatusteline, yms. 40 1 10 Puurakenteiset aidat

Lisätiedot

LVIA-KUNTOARVIO MARTINLAAKSON UIMAHALLI HEW 3459 4.10.2013

LVIA-KUNTOARVIO MARTINLAAKSON UIMAHALLI HEW 3459 4.10.2013 LVIA-KUNTOARVIO MARTINLAAKSON UIMAHALLI HEW 3459 2 (41) Sisällys G0 YLEISTÄ... 3 G0.1 Tiedot kohteesta... 3 G0.1.1 Lähtötiedot... 4 G1 LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT... 5 G1.0 Yleistä... 5 G1.1 Lämpöjohdot ja laitteet

Lisätiedot

KUNTOTUTKIMUKSET JA KORJAUSRATKAISUJEN VALINTA SUOJELLUSSA RAKENNUKSESSA, LAHDEN KAUPUNGINTALO. Tuomas Tahvonen

KUNTOTUTKIMUKSET JA KORJAUSRATKAISUJEN VALINTA SUOJELLUSSA RAKENNUKSESSA, LAHDEN KAUPUNGINTALO. Tuomas Tahvonen KUNTOTUTKIMUKSET JA KORJAUSRATKAISUJEN VALINTA SUOJELLUSSA RAKENNUKSESSA, LAHDEN KAUPUNGINTALO Tuomas Tahvonen TUTKIMUSKOHTEEN KUVAUS, LYHYESTI B-osa D-osa (v. 1934) C-osa Valmistunut v. 1912 Arkkitehti

Lisätiedot