Dahliin, Onniseen, SLO:hon ja LVI- Tukkuun.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Dahliin, Onniseen, SLO:hon ja LVI- Tukkuun."

Transkriptio

1 Asiakas on avainasemassa LVISNet-palvelun välittämä OVT-kauppa on ollut voimakkaassa kasvussa viime vuodesta alkaen. Kuten tästä lehdestä käy ilmi, LVISNet tarjoaa tänä vuonna asiakkailleen sähköisen kaupan yhteydet kaikkiin merkittävimpiin LVIStukkuliikkeisiin: Elektroskandiaan, LVI- Dahliin, Onniseen, SLO:hon ja LVI- Tukkuun. Kuva: Juha Loikkanen Asiakkaat ostivat näiltä tukuilta kotimaassa viime vuonna noin 6 miljardin markan edestä LVIS-tarvikkeita. Ostot jakautuivat lähes 3,5 miljoonaan tilaukseen. Tämä kertoo kaksi tärkeää asiaa. Nämä tukkuliikkeet olivat ylivoimaisesti merkittävin LVIS-tarvikkeiden hankintakanava ylivoimaisesti suurimmalle määrälle alan asiakkaista. Niin suurten kuin pientenkin asiakkaiden tilauksista ja tilausriveistä oli valtaosa osoitettu näille tukkuliikkeille. Suurin osa asiakkaiden tilauksista oli rivimäärältään pieniä, perustarvikeostoja. Toisaalta juuri ne veivät suurimman osan asiakkaiden ostamiseen käyttämästä ajasta. Näiden tilausten ostokustannukset olivatkin asiakkaalle liian monessa tapauksessa suhteettoman suuret tilausten arvoon nähden juuri aikaa vievien ostorutiinien vuoksi. OVT-kaupalle todellakin löytyy perustaa. Jos katsomme tukkuliikkeiden välittämää koko tilausmäärää kärjistetysti 20/80-säännön valossa, olisivat noin 2,8 miljoonaa tilausta maksaneet noin miljoonaa ja loput alle miljoona tilausta lähes miljoonaa markkaa. Suurin osa tilauksista on siis varsin pieniä. Ostotoimintansa kehittämisessä asiakas on avainasemassa: asiakas tietää, mitä tarvitsee nyt ja huomenna, asiakas päättää, minkälaisissa erissä ja miten sen hankkii - ja samalla sen, minkälaisin kustannuksin. jorma.hall@lvistv.fi

2 LVISNet-palvelu kattaa LVIS-tukkukaupan - OVT-kaupalle on tilaus LVISNet-palvelun kautta asiakkaalla on nyt sähköisen kaupan piirissä kaikki viisi valtakunnallista LVIS-tukkuliikettä: Elektroskandia Oy, LVI-Dahl Oy, Onninen Oy, SLO Oy ja Starckjohann Oyj Suomen LVI-Tukku. Tänä vuonna LVISNet-palvelun kautta tavoitettavien tukkujen kotimaan tukkukaupan liikevaihto oli vuonna 1998 noin 6 miljardia markkaa. Tukut välittivät yhteensä lähes 3,5 miljoonaa tilausta viime vuonna. Pienten ja suurten asiakkaiden tilauksista enemmistö tuli tukkuihin pieninä, reilusti alle kymmenen rivin tilauksina puhelimella ja faxilla. Merkittävän osan asiakkaat tilasivat tukussa käydessään. OVTtilaaminen pääsi kunnolla vauhtiin viime vuonna. OVT-kauppa ja LVISNet-palvelu on tarkoitettu tilausten enemmistön, rutiinitilausten, järkiperäisempään hoitamiseen. LVISNetin kautta tukut tarjoavat myös ostolaskut OVT:llä - ja mahdollisuuden merkittävään säästöön asiakkaalle, miten asiakas sitten onkin tilaukset tehnyt. Yhä useampi asiakas näyttää huomanneen OVT-kaupan edut. Asiakkaiden näkemyksiä: 1. Miten näet oman sähköisen kaupankäynnin kehittyvän tulevaisuudessa? 2. Miten LVISNet vaikuttaa yrityksen omaan liiketoimintaan? 3. Mitä mieltä olet LVISNetin kattavuuden kasvusta? Tekmanni Oy materiaalijohtaja Markku Vuorenvirta 1. Tavoitteenamme on laajentaa sähköistä kaupankäyntiä niin laajaksi kuin mahdollista. Meillä on valmiudet käydä sähköistä kauppaa myös Eurooppa-tasolla. Odotan hyvin paljon siirtymistä tulossa oleviin yhtenäisiin eurokoodeihin. 2. Olemme pyrkineet tilaamaan bulkkitavaraa enenevässä määrin OVT:n kautta. LVISNet säästää meillä nimenomaan laskujenkäsittelyssä. Meille tulee noin ostolaskua vuodessa, joista sähköpuolella noin kpl sähköisesti. Kuva: Jakke Nikkarinen 3. Äärimmäisen positiivinen asia. Olemme sähkön puolella toimineet OVT:n kautta jo monta vuotta. Nyt voimme monipuolistaa myös putkipuolen tilaamista OVT:llä. Kilpailu on aina hyväksi.

3 Lähiputki Oy Ostopäällikkö Jorma Laamanen 1. Tällä hetkellä hyödynnetään LVISNetiä tilaamisessa ja tilausvahvistusten vastaanottamisessa. Ostolaskut saamme vielä perinteisesti postitse. Tulevaisuudessa siirrymme vastaanottamaan ostolaskut sähköisesti. Uskon sähköisen tilaamisen kasvavan, koska tietoyhteydet paranevat koko ajan. Kuva: Jakke Nikkarinen 2. LVISNet on nykyaikainen tapa toimia. Me käytämme paljon muutenkin tietokonetta työssämme, joten luonnollisesti tilaammekin tietokoneella. OVT:llä tilaaminen vähentää sitä paitsi virheiden esiintymistä tilauksissa. 3. Hyvä asia. Kun olemme jo tottuneet tilaamaan OVT:llä kahden tukun kanssa, niin sähköinen yhteys kolmanteenkin tukkuun on tervetullut. Uudenkaupungin rakennusputkitus Oy myymälähoitaja Marko Reinikainen 1. Se helpottaa työskentelyä, sillä tilauksen voi laittaa menemään eteenpäin siltä istumalta eikä tarvitse siirtyä faksin ääreen. LVISNet on toiminut hyvin. Laskutus hoituu meillä ATK-Pajan ohjelman kautta. Kuva: Esko Keski-Oja 2. Meillä on ollut LVISNet käytössä vasta pari kuukautta, joten vielä ei ole syntynyt selkeää käsitystä OVT-kaupan osuudesta toiminnassamme. Sen toivoisin tapahtuvan tulevaisuudessa, että roikkumaan jääneiden tilausten käsittely nopeutuisi. Kun tuotetta ei ole tilaushetkellä saatavissa kyseiseltä varastolta, niin kone osaisi tarjota vastaavaa tuotetta. Varsinkin kiireellisissä tapauksissa voisi saada kaivatun tuotteen nopeammin toisesta tukusta. 3. Hyvä asia. Ostamme muutenkin LVI-Dahlilta tavaraa. Tällä hetkellä olemme tilanneet sähköisesti vain yhdeltä tukulta.

4 LVI-Dahl Oy mukaan LVIS-Tietoverkkoon LVIS-Tietoverkko sai uuden omistajatukun joukkoonsa, kun LVI- Dahl liittyi toukokokuussa mukaan. - Tavoiteaikataulumme on, että asiakkaamme voivat tilata tuotteita sähköisesti loppusyksystä 1999, sanoo Erkki Stenberg LVI-Dahl Oy:stä. Näemme, että tällainen yhteistoiminta edesauttaa alamme kaupankäyntiä. Tällä tavoin voimme saada aikaiseksi alalle yhteiset standardit ja toimintamallit. Paras hyöty syntyy, kun eri toimintoja rationalisoidaan ja yksinkertaistetaan. Yhteistyössä voimme toimia tehokkaammin koko alan parhaaksi, kertoo toimitusjohtaja Erkki Stenberg. LVI-Dahlilla on koko maan kattava verkosto. LVI-Dahl on perustettu vuonna Suomessa yrityksessä työskentelee 245 henkilöä. Yrityksen liikevaihto viime vuodelta oli 842 miljoonaa markkaa.

5 Sähköisen kaupan merkityksestä LVIS-tukkuliikkeiden asiakkaiden kiinnostus sähköiseen kaupankäyntiin on suurempaa kuin ehkä koskaan aiemmin. Tämän vuoden aikana LVISNetiin on liittynyt lähes joka arkipäivä uusi asiakas. Lisäksi OVT-liikenteen määrä on jatkuvassa kasvussa. LVI-Dahl Oy:n mukaantulon myötä LVIS-Tietoverkon toiminnassa mukana ovat kaikki valtakunnalliset LVI- ja sähköalan tukut. LVIS-Tietoverkon omistajatukkujen johtajat kommentoivat sähköisen kaupan kehitystä sekä LVIS-Tietoverkon merkitystä: Elektroskandia Oy Markku Nihti Uskon, että tilausten ja laskujen määrä kasvaa voimakkaasti jopa yli 50 prosenttia vuodessa siten, että muutamassa vuodessa osuus tilauksista ja laskuista voi olla noin neljännes kokonaistapahtumista. Markkamääräinen myynti sitä vastoin ei ylittäne 15 prosentin rajaa lähivuosina. Uudet langattoman tiedonsiirron ratkaisut saattavat tosin muuttaa tilannetta parempaan suuntaan. Parempi hintojen vakaus edistäisi myös OVT-tilausten kasvua. LVIS-Tietoverkko on merkittävä tekijä OVT-kaupan edelläkävijänä talotekniikka-alalla jopa kansainvälisestikin tarkasteltuna. Missään muualla eivät kaikki toimialan tärkeimmät tukkuliikkeet ole yhdistäneet voimiaan ja osaamistaan tarjotakseen mahdollisimman kustannustehokkaita ja helppokäyttöisiä OVT-ratkaisuja, jotka on räätälöity toimialan omiin tarpeisiin. Uskon, että LVIS-Tietoverkko tulee pysymään sähköisen kaupankäynnin kehityksen kärjessä myös tulevina vuosina. Yrityskohtaiset ratkaisut lisäävät auttamattomasti tilaajan työtä ja vähentävät saatuja kustannussäästöjä. Elektroskandialla suurin sähköisen kaupan käyttöalue on suhteessa tärkeimpiiin tavarantoimittajiin. Erityisesti toimittajan ohjaamissa varastoissa (Vendor Managed Inventories) sähköinen kaupankäynti on lähes välttämätöntä. Suhteessa asiakaskuntaamme sähköinen kaupankäynti on vielä vaatimatonta, mutta kasvu on nopeaa. Suurimpien asiakasyritysten toivoisi olevan tässäkin asiassa tiennäyttäjinä. Suurimmat esteet nopeammalle kasvulle liittyvät asenteisiin, jotka tunnetusti ovat hitaita muuttumaan. Suomi voisi tälläkin osa-alueella olla suunnannäyttäjämaa muulle Euroopalle ja ottaa rationointihyödyt kotiin ennen kilpailijamaita. Kaiken lisäksi sen ajan, minkä ostamisessa säästää, voi käyttää myyntityöhön ja parantaa omaa kilpailukykyään. LVI-Dahl Oy Erkki Stenberg Uskon, että sähköisen kaupankäynnissä sekä tilausmäärät että tilausrivien määrät vähintäänkin kaksinkertaistuvat tulevien parin vuoden aikana.

6 Uskon myös, että LVIS-Tietoverkon avulla saamme OVT-käytön piiriin myös sellaisia asiakkaita, joita muuten olisi vaikea tai mahdoton saada mukaan sähköiseen kaupankäyntiin. Sähköinen tiedonvälitys rationoi sekä omaa sisäistä toimintaamme että kommunikointiamme sidosryhmien kanssa. Onninen Oy Timo Peltola Pitkän valmistelun jälkeen on sähköinen kauppa selvästi lähtenyt liikkeelle. Ratkaiseva kynnys on nyt ylitetty ja asiakkaat sekä alan muut sidosryhmät ymmärtävät sähköisen kaupankäynnin arvon sekä kehittämistarpeen. LVIS-Tietoverkko on ainutlaatuinen palveluyhtiö, jossa koko ala on mukana. Asiakkaalla on mahdollisuus käyttää mitä tahansa tukkuliikettä. OVT-kauppa on Onniselle elinehto. Onnisen omista ostoista jo 70 % tapahtuu sähköisesti. Myynnin osalta sähköinen tietoverkko mahdollistaa palvelujen laajentumisen. OVTkauppa lisää kustannustehokkuutta ja parantaa asiakaspalvelun laatua. SLO Oy Mauri Saarinen Mahdollisuuksia on melko rajuunkin kasvuun johtuen nykyisestä vieläkin vaatimattomasta volyymista. Tilausten määrä on tosin kasvanut erityisesti viimeisen puolen vuoden aikana ja markkamääräisestikin OVT-tilauksilla alkaa jo olla merkitystä. Asiakkaita on saatu OVT:n käyttäjiksi erityyppisistä ja erikokoisista yrityksistä, ja yhä useammat yritykset tulevat mukaan rationoidessaan toimintaansa ja keskittyessään perusliiketoimintaansa. Tällä hetkellä sähkötarvikkeiden kauppaa leimaa vielä varsin suuri henkilökohtaisten kontaktien määrä. Uskon, että OVT-kaupankäynti lisääntyy merkittävästi erityisesti niissä yrityksissä, jotka uskovat materiaalien ennakkosuunnittelun ja markkinaehtoisen sopimuskäytännön voimaan. Nämä yritykset eivät ole rutiinitilausten teossa valmiit jatkuvasti käyttämään markkojen edestä henkilöaikaa saadakseen pennien tavara-alennuksia. Pidän merkittävänä LVIS-Tietoverkon panosta alan merkittävimpien tukkuliikkeiden yhteyksien hoitajana, järjestelmien kehittäjänä ja puolueettomana vaikuttajana OVT-kaupankäynnissä. Tukkuliikkeiden yhteistyö tällä kohdin hyödyttää koko alaa tarjotessaan niin urakointiliikkeille kuin myös muille asiakkaille standardoituja ratkaisuja,

7 jotka toimivat kaikkien tukkuliikkeiden kanssa. Niiden avulla on päästy eroon työllistävistä, kahdenkesken räätälöidyistä ratkaisuista tiedonsiirtoyhteyksissä. Standardoitu sanomaliikenne ja LVIS-Tietoverkon kautta kanavoituva yhteistyö urakoitsijaohjelmia toimittavien yritysten kanssa alentaa urakoitsijoiden järjestelmäkustannuksia ja vapauttaa resursseja toivottavasti urakoitsijan perusliiketoimintaan. Uskon OVT-kaupan edustavan jatkossa merkittävää osaa SLO:n liiketoiminnassa. Volyymit ovat jo vuosia jatkuneen perustyön jälkeen vihdoin lähteneet kasvuun. Ensimmäisten pioneerien perässä ovat mukaan tulossa yhä useammat asiakkaistamme. LVISNet-ratkaisun ja liittymisen yksinkertaisuus on selvästi saavuttanut asiakkaiden hyväksynnän. SLO haluaa tarjota parasta palvelua myös sähköisen kaupan alueella ja on valmis panostamaan jatkossakin asiakaspalvelun monipuolistamiseen. OVT-kaupan välityksellä SLO:n päävaraston palvelukyky on asiakkaidemme käytössä 24 tuntia vuorokaudessa ja mahdollistaa asiakkaille joustavan asioinnin. Starckjohann Oyj Suomen LVI-Tukku Heikki Mäenpää Sähköisen kaupankäynnin merkitys tulee kasvamaan tulevina vuosina, ja se tarjoaa vaihtoehtoisen kanavan perinteisen myynnin rinnalle. Sähköinen kaupankäynti on asiakkaalle helppo ja nopea tapa tilata tarvitsemiaan tuotteita. Myös asiakkaan tilausrutiinien kokonaiskustannukset alenevat merkittävästi sähköiseen kauppaan siirryttäessä. LVIS-Tietoverkko on merkittävässä asemassa koko LVI-alan tuotteiden tilausten välittäjänä. Jo nyt sähköisiä hintaja tuotetiedoston päivityksiä tapahtuu noin kpl kuukausittain, ja lukumäärä tulee tasaisesti nousemaan. Sähköinen kauppa on osa Suomen LVI-Tukun palvelukonseptia. Perinteisten myyntikanavien lisäksi se tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden tutustua ja tilata tuotteita edullisin hankintakustannuksin ja vaivattomasti, silloin kun asiakkaalle itselleen on sopivin ajankohta. Kuvat: Jakke Nikkarinen

8 Tavoitteena paperiton ostotoiminta Hämeen Sähköasennus Oy siirtyi LVISNetin käyttäjäksi reilu vuosi sitten. Kokemukset ovat olleet myönteisiä. - OVT:n käyttäminen on yksinkertaistanut itse tilaustapahtumaa. Ajan säästö on ollut aivan selviö, ja tilauksiin on tullut jämäkkyyttä. Koska tilauksen voi tehdä muuksikin päiväksi kuin huomiseksi, on tilauksen voinut käsitellä päivittäin aina samantien, kun aihetta on tullut. Tämän vuoden aikana on tavoite päästä ihan paperittomaan toimintaan OVT-tilauksien käsittelyssä. Tällä hetkellä tilausvahvistus ja lasku tulevat vielä paperisessa muodossa, kertoo toimitusjohtaja Isto Pekkarinen Hämeen Sähköasennus Oy:stä. OVT-tilaustavan tuoma alennushyöty on ollut meillä varsin merkittävää, sanoo Isto Pekkarinen. - Ainoita risuja voisi antaa niin sanottujen jälkitoimituksien hallinnassa. Tilaukset saattavat jäädä silloin roikkumaan ja niitä voi joutua perään kysymään tukulta. Koko toimipaikka verkotettu - OVT-tilaustavan tuoma alennushyöty on ollut meillä yksi varsin merkittävä tekijä tehtäessä päätöstä OVT-järjestelmän käyttöönotosta. Sen tapaista syöttiä on hyvä pitää mukana koko ajan, jotta OVTtilausjärjestelmä yleistyisi ja vahvistuisi edelleen, ehdottaa Isto Pekkarinen. Hämeen Sähköasennuksen keskustoimipaikka on Hämeenlinnassa. Varastopaikat sijaitsevat Hämeessä ja Pirkanmaalla. - Tällä hetkellä OVT-tilauksia tehdään kuudesta varastopaikasta, mutta käytännössä niitä voisi tehdä kymmenestäkin. Tilaukset tulevat sisäisenä tietoliikenteenä ISDN-liittymien välityksellä keskustoimipaikkaan, josta ne lähetetään yhdessä kerran päivässä eteenpäin. Toimipisteiden välinen liikennöinti tapahtuu niin sanottuna etäkäyttönä, jolloin voidaan liikennöidä ikään kuin oltaisiin kiinteässä yhteydessä pääkoneeseen, selvittää Isto Pekkarinen. Hämeen Sähköasennuksen tekemiin OVT-tilauksiin on koodattu tilauspaikka, jolloin toimittaja tunnistaa sen ja voi lähettää tilausvahvistuksen ja laskun hyväksyttäväksi suoraan oikeaan paikkaan. Itse maksutapahtuma ja reskontrakäsittely tapahtuvat keskustoimipaikassa. Tietovalli on rakentanut tämän järjestelmän. Hämeen Sähköasennus työllistää työntekijää. Yrityksen liikevaihto on hieman yli 30 miljoonaa. Kuva: Ilkka A. Suominen

Miten sujuu hinnastonpäivitys Internetistä? LVI-palvelu E. Rimpiläinen:

Miten sujuu hinnastonpäivitys Internetistä? LVI-palvelu E. Rimpiläinen: Miten sujuu hinnastonpäivitys Internetistä? LVI-palvelu E. Rimpiläinen: Sähköinen kaupankäynti on aivan uutta LVIpalvelu E. Rimpiläisessä, joka toimii varsin laajalla alueella eli koko Inarin kunnassa.

Lisätiedot

Tele on panostanut käytettävyyteen - LVISNet-palvelu on käyttäjälleen helppo

Tele on panostanut käytettävyyteen - LVISNet-palvelu on käyttäjälleen helppo Tele on panostanut käytettävyyteen - LVISNet-palvelu on käyttäjälleen helppo LVISNetissä on ratkaisevasti uusia, käyttöä monipuolistavia ominaisuuksia aiempiin OVT-järjestelmiin verrattuna. - Merkittävin

Lisätiedot

LVIS-alan hinnastotiedon yhteinen sähköinen esitysmuoto on ollut käytössä jo. alan sähköisen kaupan kasvulle.

LVIS-alan hinnastotiedon yhteinen sähköinen esitysmuoto on ollut käytössä jo. alan sähköisen kaupan kasvulle. PÄÄKIRJOITUS Lisäedellytyksiä sähköiseen kauppaan Ohessa LVIS-tukkujen edustajat kertovat sähköisen kauppansa tilasta ja suunnitelmistaan kaupan kasvattamiseksi. Kaukonäköisyydellä, yhteistyöllä ja työllä

Lisätiedot

Tutkimus: Verkkolasku, automaatio ja liikekumppanien kanssakäynti avoimessa verkossa. Ajankohta helmikuu 2012

Tutkimus: Verkkolasku, automaatio ja liikekumppanien kanssakäynti avoimessa verkossa. Ajankohta helmikuu 2012 Tutkimus: Verkkolasku, automaatio ja liikekumppanien kanssakäynti avoimessa verkossa Ajankohta helmikuu 2012 Taustatiedot Yli 1000 500-999 50-499 10-49 Alle 10 Neljäs kysely helmikuussa 2012 Toteutettiin

Lisätiedot

Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu

Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu Jälleenmyyjäverkoston Online-myynnin tehostaminen 9.11.2010 Hotelli Scandic Simonkenttä Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu Timo Korvenoja, Vilkas Group Oy Perustettu Tampereella 1995 Tytäryhtiö

Lisätiedot

Lisää palveluja edullisemmin

Lisää palveluja edullisemmin Lisää palveluja edullisemmin LVISNet-palvelu on kasvanut ensimmäisen täyden toimintavuotensa aikana. Vuosi sitten syksyllä siirsimme ensimmäisiä asiakkaita LVISNet-palveluun. Lokakuussa välitimme jo yli

Lisätiedot

Yrityksen sähköisen sanomaliikenteen automatisointi

Yrityksen sähköisen sanomaliikenteen automatisointi Yrityksen sähköisen sanomaliikenteen automatisointi Digi Roadshow 20.4.2015 OneWay Sanomanvälitys Oy Jukka Sippola OneWay Sanomanvälitys Oy / Rauhala Yhtiöt Oy OneWay Sanomanvälitys Oy Perustettu 1.1.2013

Lisätiedot

3/2000. Mitä pienet edellä

3/2000. Mitä pienet edellä Mitä pienet edellä Tässä numerossa kertovat LVIStukkujen kolme, kokoluokaltaan suurta yritysasiakasta näkemyksiään OVTkaupastaan sekä pienyritys, jonka liikevaihto on reilusti alle prosentin edellä mainittujen

Lisätiedot

CASE SLO. Logistiikkaan tehokuutta raportoinnilla Asmo Tapaninen

CASE SLO. Logistiikkaan tehokuutta raportoinnilla Asmo Tapaninen CASE SLO Logistiikkaan tehokuutta raportoinnilla Asmo Tapaninen Esityksen sisältö Yhtiön tausta Projektin lähtötilanne Projektin tarkoitus ja tehtävä Käytetyt tuotteet ja palvelut Aikataulut ja resurssit

Lisätiedot

HELPOMPAA VERKKOLIIKE- TOIMINTAA

HELPOMPAA VERKKOLIIKE- TOIMINTAA HELPOMPAA VERKKOLIIKE- TOIMINTAA symbrio.com Me helpotamme asioita Symbrio helpottaa ostoja ja tehostaa laskujen käsittelyä. Symbrio auttaa asiakkaitaan vähentämään kustannuksia ja hallintoon kuluvaa aikaa.

Lisätiedot

Verkkokauppa ja Kotisivut

Verkkokauppa ja Kotisivut Kaupan liiton verkkokauppa -koulutus 2011 6.4.2011 Hotelli Radisson Blu Royal Verkkokauppa ja Kotisivut Markku Korkiakoski, Vilkas Group Oy Agenda Vilkas Group Oy:n esittely Käsitteitä? Monikanavainen

Lisätiedot

Uuden toimintamallin ratkaisuja

Uuden toimintamallin ratkaisuja Uuden toimintamallin ratkaisuja Tätä lehtemme numeroa varten teimme pienen tilastoanalyysin, joka osoittaa, että tukkujen asiakkailta kuluu eniten aikaa ja rahaa vähiten maksavien tilausrivien noutamiseen

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Ammattilaisen elämä helpommaksi

Ammattilaisen elämä helpommaksi Ammattilaisen elämä helpommaksi Kaikki tuotteet saman katon alta, LVI, Teollisuus, Koneet ja Työkalut, Sähkö, Kylmä ja Tee-Se-Itse. Helppoa, vaivatonta ja kustannustehokasta, eikö totta! Ahlsell minuutissa

Lisätiedot

Palvelukonsepti suurasiakkaille

Palvelukonsepti suurasiakkaille Palvelukonsepti suurasiakkaille Merplast Oy on vuonna 2005 perustettu työpaikkojen työturvallisuuteen ja siihen liittyvään konsultointiin keskittyvä yhtiö. Asiakkaitamme ovat pienet ja keskisuuret yritykset,

Lisätiedot

Business Oulu. Teollisuus-Forum 29.5.2013. Wisetime Oy:n esittely

Business Oulu. Teollisuus-Forum 29.5.2013. Wisetime Oy:n esittely Business Oulu Teollisuus-Forum 29.5.2013 Wisetime Oy:n esittely Wisetime Oy Wisetime Oy on oululainen v. 1991 perustettu ohjelmistotalo, jonka omat tuotteet, Wise-järjestelmät ja niihin liittyvät tukipalvelut,

Lisätiedot

LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000

LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000 LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000 LAATUPOLITIIKKA Puutyöliike Pekka Väre Ky:n liiketoiminnan kehittyminen ja jatkuvuus varmistetaan koko henkilökunnan yhdessä omaksumien toimintaperiaatteiden ja yrityksessä

Lisätiedot

Tutkimus verkkolaskutuksesta, automaatiosta ja tietojen välityksestä toimittajaverkostossa. Ajankohta helmikuu 2010

Tutkimus verkkolaskutuksesta, automaatiosta ja tietojen välityksestä toimittajaverkostossa. Ajankohta helmikuu 2010 Tutkimus verkkolaskutuksesta, automaatiosta ja tietojen välityksestä toimittajaverkostossa Ajankohta helmikuu 2010 Seurantakysely verkkolaskutuksesta ja tietojen välityksestä toimittajaverkostossa 41 Yli

Lisätiedot

Yhtiöt eivät julkista kauppahintaa, mutta se maksetaan kokonaisuudessaan käteisellä.

Yhtiöt eivät julkista kauppahintaa, mutta se maksetaan kokonaisuudessaan käteisellä. Rakennuslehti 18.12.2012 EMC Talotekniikka myydään Hollantiin EMC Talotekniikka Oy myydään hollantilaiselle teknisten palveluiden toimittaja Royal Imtech N.V.:lle. EMC Talotekniikan nykyiset omistajat

Lisätiedot

4/1999. Kasvu pakottaa

4/1999. Kasvu pakottaa Kasvu pakottaa LVISNetin välittämän OVT-kaupan kasvun vauhti tuntuu kiihtyvän. Toimintamme pääsi varsinaisesti alkuun vuoden 1998 alusta, ja välitimme silloin tammikuussa reilut 4000 OVT-sanomaa. Tämän

Lisätiedot

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy + Toimiala: Rakentaminen ja remontointi Yritys: Tampereen Rakennustiimi Oy Olemme saaneet Fonectalta selkeää näyttöä

Lisätiedot

SUOMALAINEN KIRJAKAUPPA. Timo Kauppila, RELEX Seminaari 2012

SUOMALAINEN KIRJAKAUPPA. Timo Kauppila, RELEX Seminaari 2012 SUOMALAINEN KIRJAKAUPPA Timo Kauppila, RELEX Seminaari 2012 ENNUSTAMINEN JA TÄYDENNYS VAIHTUVAN VALIKOIMAN SESONKIKYSYNNÄSSÄ Timo Kauppila, RELEX Seminaari 2012 ESITYKSEN SISÄLTÖ Yritysesittely Ennustaminen

Lisätiedot

Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 11/2014

Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 11/2014 Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa Talous- ja rahoitusjohtaja 11/2014 Kesko Liikevaihto 9,2 mrd - K-ryhmän myynti 11,4 mrd 2 000 kauppaa kahdeksassa maassa Yli 1,3 milj. asiakaskäyntiä joka päivä

Lisätiedot

Servinet Communication Oy. Servinet Communication Oy

Servinet Communication Oy. Servinet Communication Oy Servinet Communication Oy Servinet Communication Oy Tarjoamme sähköisen asioinnin palveluja, joiden avulla erilaiset yritykset ja niiden tietojärjestelmät voivat asioida keskenään sähköisesti. Tavoitteena

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyys kohdallaan

Asiakastyytyväisyys kohdallaan Asiakastyytyväisyys kohdallaan 94 % asiakkaista suosittelee Maestroa Syksyllä 2012 teimme laajan asiakastyytyväisyyskyselyn ja selvitimme asiakkaidemme näkemyksiään Maestron myynnistä, asiakaspalvelusta

Lisätiedot

Miksi liityit Rautanet-ketjun jäseneksi?

Miksi liityit Rautanet-ketjun jäseneksi? AVOIMET KOMMENTIT >kuvasto vieläkin liian laaja >Ostopäivillä tunsin tulleeni huijatuksi erään tavarantoimittajan kohdalla. Kilpalijat kauppasivat samaa tuotetta huomattavasti alle ostohintamme. vastaavaa

Lisätiedot

Pienyritykset taantumassa. Ville Koskinen

Pienyritykset taantumassa. Ville Koskinen Pienyritykset taantumassa Suomalaiset yritykset vuosiliikevaihdon mukaan Kumulatiivinen osuus 100,00 % 90,00 % 80,00 % 70,00 % 60,00 % 50,00 % 40,0000 % 30,00 % 20,00 % 10,00 % 0,00 % Noin 95:llä prosentilla

Lisätiedot

verkkolasku.fi 2.1.2011

verkkolasku.fi 2.1.2011 palveluna Notebeat Entrepreneur -ohjelmalla hoidat kaikki yrityksesi myynti- ja ostolaskut sähköisesti selainkäyttöliittymässä, sekä siirrät ne kätevästi tilitoimistoon. Säästät heti käyttöönotosta alkaen

Lisätiedot

HYVINVOINTI- PALVELUITA HELPOSTI

HYVINVOINTI- PALVELUITA HELPOSTI HYVINVOINTI- PALVELUITA HELPOSTI Hyvinvointipalveluita asiakkaan parhaaksi Hyvinvointipalvelujen järjestäminen on yksi yhteiskunnan tärkeimmistä tehtävistä ellei jopa kaikkein tärkein. Onnistuminen tässä

Lisätiedot

Toimitusjohtajan katsaus

Toimitusjohtajan katsaus Liite 4 Digia Oyj Toimitusjohtajan katsaus 16.3.2011 Juha Varelius Toimitusjohtaja Katsauskauden 2010 pääkohdat Katsauskauden pääkohdat Liikevaihto kasvoi selvästi 130,8 (120,3) miljoonaa euroa, kasvua

Lisätiedot

AUTOSALPA RAKENTAA LAHTEEN UUDEN TOIMITALON

AUTOSALPA RAKENTAA LAHTEEN UUDEN TOIMITALON LEHDISTÖTIEDOTE Julkaisuvapaa heti AUTOSALPA RAKENTAA LAHTEEN UUDEN TOIMITALON Autosalpa Oy ja Renor Oy ovat sopineet torstaina, 19.6.2008, tonttikaupasta Lahden Asemantaustan kaupunginosassa olevasta

Lisätiedot

Järjestimme asiakastyytyväisyyskyselyn kesäkuussa 2014. Vastauksia kertyi yhteensä 34 kappaletta. Kiitos kaikille vastanneille!

Järjestimme asiakastyytyväisyyskyselyn kesäkuussa 2014. Vastauksia kertyi yhteensä 34 kappaletta. Kiitos kaikille vastanneille! Kesä 2014 ASIAKASTYYTYVÄISYYS Järjestimme asiakastyytyväisyyskyselyn kesäkuussa 2014. Vastauksia kertyi yhteensä 34 kappaletta. Kiitos kaikille vastanneille! Kokosimme tähän dokumenttiin yhteenvedon tutkimuksen

Lisätiedot

Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain

Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain Data liikkuu ja asiakas käy pyydykseen lisää liiketoimintaa verkosta 02.11.2015 Maija Korhonen Digipuntari yhteistyössä Etelä-Savon yrittäjien

Lisätiedot

Markkinakartoitus Matias Mattila Miia Nevalainen Ville-Oskari Pirhonen Ville Tammelin Annina Tuominen Liiketalous,P2P Syksy, 2013

Markkinakartoitus Matias Mattila Miia Nevalainen Ville-Oskari Pirhonen Ville Tammelin Annina Tuominen Liiketalous,P2P Syksy, 2013 Markkinakartoitus Matias Mattila Miia Nevalainen Ville-Oskari Pirhonen Ville Tammelin Annina Tuominen Liiketalous,PP Syksy, 13 Markkinakartoitus suomalaisten yritysten EDI valmiuksista Laurea Tikkurilan

Lisätiedot

Sosiaalisen median käyttö autokaupassa. Autoalan Keskusliitto ry 3/2012 Yhdessä Aalto Yliopisto, Helsingin kauppakorkeakoulu opiskelijatiimi

Sosiaalisen median käyttö autokaupassa. Autoalan Keskusliitto ry 3/2012 Yhdessä Aalto Yliopisto, Helsingin kauppakorkeakoulu opiskelijatiimi Sosiaalisen median käyttö autokaupassa Autoalan Keskusliitto ry 3/1 Yhdessä Aalto Yliopisto, Helsingin kauppakorkeakoulu opiskelijatiimi Sosiaalinen media suomessa Kaikista suomalaisista yli % on rekisteröitynyt

Lisätiedot

KONEen taloudellinen katsaus 2005. Matti Alahuhta, toimitusjohtaja

KONEen taloudellinen katsaus 2005. Matti Alahuhta, toimitusjohtaja KONEen taloudellinen katsaus 2005 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja Toimialan kehitys tilikaudella Uusien laitteiden markkinat yhä kasvussa Aasiassa Modernisoinnin kasvu vahvistui Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa

Lisätiedot

Malmin Sähkötyö Oy työllistää 14 henkeä pääkaupunkiseudulla. Putki-Sampo Oy, Teijo Tykkä: Internet nopein tapa päivityksissä

Malmin Sähkötyö Oy työllistää 14 henkeä pääkaupunkiseudulla. Putki-Sampo Oy, Teijo Tykkä: Internet nopein tapa päivityksissä Malmin Sähkötyö Oy, Mika Tuominen ja Voitto Karkkunen: Päivitykset Internetistä ovat jo rutiineja Malmin Sähkötyön omistaja-vetäjät edustavat kahta työsukupolvea hinnastojen päivityksessä. Tavarantoimittajien

Lisätiedot

E-TIEDON VALTATIE 2010. Apua agentista, hyötyä yhteistyöstä - miten voit parhaiten hyödyntää välittäjäsi asiantuntemusta

E-TIEDON VALTATIE 2010. Apua agentista, hyötyä yhteistyöstä - miten voit parhaiten hyödyntää välittäjäsi asiantuntemusta E-TIEDON VALTATIE 2010 Apua agentista, hyötyä yhteistyöstä - miten voit parhaiten hyödyntää välittäjäsi asiantuntemusta 23.2.2010 Jyväskylä LM Tietopalvelut Merja Vikgren merja.vikgren@lminfo.fi Sisältö:

Lisätiedot

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita.

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita. SALON RAUTA OY Salon Rauta Oy:n perustivat 1.9.1998 Antti ja Timo Salo. Antti Salo toimii yrityksessä toimitusjohtajana sekä talousjohtajana ja Timo Salo hallituksen puheenjohtajana sekä myyntijohtajana.

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-6/2007

Osavuosikatsaus 1-6/2007 SYSOPENDIGIA Oyj Osavuosikatsaus 1-6/7 7.8.7 Jari Mielonen Toimitusjohtaja SYSOPENDIGIA Oyj 1 7 SYSOPENDIGIA Plc Katsauskauden liikevaihto (1-6) 7 Liikevaihto, milj 6 5 4 3 1 36,7 5, H1 6 H1 7 Katsauskauden

Lisätiedot

Fingrid Markkinatoimikunta 4.3.2009. Kulutuksen jouston aktivoiminen sähkömarkkinalle. Suomen ElFi Oy 3.3.2009 1

Fingrid Markkinatoimikunta 4.3.2009. Kulutuksen jouston aktivoiminen sähkömarkkinalle. Suomen ElFi Oy 3.3.2009 1 Fingrid Markkinatoimikunta 4.3.2009 Kulutuksen jouston aktivoiminen sähkömarkkinalle Suomen ElFi Oy 3.3.2009 1 Sähkön käytön kysyntäjousto Lähtökohta kysyntäjoustolle: Jousto tulee saattaa markkinapaikalle

Lisätiedot

ADE Oy Hämeen valtatie 144 20540 TURKU. Tuotekonfigurointi. ADE Oy Ly Tunnus: 1626957-3

ADE Oy Hämeen valtatie 144 20540 TURKU. Tuotekonfigurointi. ADE Oy Ly Tunnus: 1626957-3 Tuotekonfigurointi ADE Oy lyhyesti Asiakkaiden tarpeisiin suunnattua innovatiivista ja toimivaa ohjelmisto- ja 3d animaatiopalvelua. Ade Oy on toteuttanut vuodesta 2000 alkaen haastavaa interaktiivista

Lisätiedot

adminetin vastaavat tuotteet

adminetin vastaavat tuotteet adminetin vastaavat tuotteet Edullisimman tuotteen löytäminen eri valmistajien vaihtoehdoista on helppoa vastaavien tuotteiden avulla. Adminetin vastaavien tuotteiden rekisterillä saatte merkittävää kilpailuetua

Lisätiedot

Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 9/2014

Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 9/2014 Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa Talous- ja rahoitusjohtaja 9/2014 Kesko Liikevaihto 9,2 mrd - K-ryhmän myynti 11,5 mrd 2 000 kauppaa kahdeksassa maassa Yli 1,3 milj. asiakaskäyntiä joka päivä

Lisätiedot

ENERGIA JA URAKOINTI AJANKOHTAISFOORUMI

ENERGIA JA URAKOINTI AJANKOHTAISFOORUMI Visma Software Tallinnan asiakaspäivät 10 11.5.2012 Tapio Mäkitalo, Mauno Penttilä ENERGIA JA URAKOINTI AJANKOHTAISFOORUMI Page 2 Visma L7 Asiakaspäivät 2012 Projektitoiminta LVISNETIN SANOMALIIKENNE UUDISTUU

Lisätiedot

Ruokakaupan lippulaiva kohti eurooppalaista kärkeä Lauri Veijalainen, Stockmann & Arttu Laine, SOK

Ruokakaupan lippulaiva kohti eurooppalaista kärkeä Lauri Veijalainen, Stockmann & Arttu Laine, SOK Ruokakaupan lippulaiva kohti eurooppalaista kärkeä 30.6.2017 Lauri Veijalainen, Stockmann & Arttu Laine, SOK Stockmann Herkut Suomessa siirtyvät S-ryhmälle S-ryhmä ostaa Stockmann Herkkujen päivittäistavaraliiketoiminnan

Lisätiedot

Sosiaalinen media yrityskäytössä Yhteenvetoraportti, N=115, Julkaistu: 14.2.2011. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat

Sosiaalinen media yrityskäytössä Yhteenvetoraportti, N=115, Julkaistu: 14.2.2011. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Sosiaalinen media yrityskäytössä Yhteenvetoraportti, N=115, Julkaistu: 14.2.2011 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Sosiaalista mediaa hyödynnetään yrityksessäni tällä hetkellä Vastaus Lukumäärä Prosentti

Lisätiedot

Lisäarvoa asiakkaalle

Lisäarvoa asiakkaalle Lisäarvoa asiakkaalle Hyvä kumppani tuo yritystoiminnalle selkeän lisäarvon. Mellano Oy:n toiminnan tavoitteena on olla asiakkaalleen paras lisäarvon tuottaja. Olemme Suomen johtava kodin kiintokalustekomponenttien

Lisätiedot

DNA OY VUONNA 2013 YLEISTÄ TALOUDELLINEN KEHITYS HALLINTO TULEVAISUUDENNÄKYMÄT. Sivu 7/28

DNA OY VUONNA 2013 YLEISTÄ TALOUDELLINEN KEHITYS HALLINTO TULEVAISUUDENNÄKYMÄT. Sivu 7/28 DNA OY VUONNA 2013 YLEISTÄ Yleinen taloustilanne oli koko katsauskauden haasteellinen, mikä lisäsi epävarmuutta markkinoilla. Suomen tietoliikennemarkkinoiden kilpailutilanne jatkui vuonna 2013 kireänä.

Lisätiedot

Missä mennään ja mitä on tulossa

Missä mennään ja mitä on tulossa Verkkolaskutus: Missä mennään ja mitä on tulossa Tampereen kaupunki 1 Tampereen kaupunki: verkkolaskutus käyttöön Tampereen kaupungin ostolaskut Verkkolaskujen vastaanotto, nykytila Miten Tampereen kaupungille

Lisätiedot

Mietitkö uuden koneen hankkimista? Seuraavat 60 sekuntia voivat säästää Sinulta pitkän pennin

Mietitkö uuden koneen hankkimista? Seuraavat 60 sekuntia voivat säästää Sinulta pitkän pennin Mietitkö uuden koneen hankkimista? Seuraavat 60 sekuntia voivat säästää Sinulta pitkän pennin Alusta alkaen oikein Viisaat päätökset, hyvät tulokset Alusta alkaen järkevästi ja huolellisesti harkittu työstökoneinvestointi

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja

Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja 18.5.2005 Ramirent - konserni lyhyesti Ramirent on johtava rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokraukseen keskittynyt yritys, joka toimii Suomen,

Lisätiedot

E-laskun asiakasarvo pk-sektorilla

E-laskun asiakasarvo pk-sektorilla 1 E-laskun asiakasarvo pk-sektorilla 2 Esityksen sisältö Miksi tutkimus tehtiin? Mitä haluttiin selvittää? Tutkimuksen suoritus Tulokset Koetut hyödyt ja haitat Miksi pk-yritys siirtyi käyttämään e-laskua

Lisätiedot

MultiWeb Sähköinen tilausjärjestelmä. Luottamuksellinen

MultiWeb Sähköinen tilausjärjestelmä. Luottamuksellinen MultiWeb Sähköinen tilausjärjestelmä Pikaohje v.1.5 Luottamuksellinen 2 / 9 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Kirjaudu sisään... 3 3. Rakenne... 4 3.1. Etusivu... 4 3.2. Toimintopalkki... 5 4. Tuotteiden

Lisätiedot

B2B Cloud. Virtaviivaista sähköistä liiketoimintaa ja yhteistyötä. Basware e-invoicing Forum

B2B Cloud. Virtaviivaista sähköistä liiketoimintaa ja yhteistyötä. Basware e-invoicing Forum B2B Cloud Virtaviivaista sähköistä liiketoimintaa ja yhteistyötä Basware e-invoicing Forum 29.3.2012 Sisältö Basware lyhyesti Transaktiokaaos Mikä ihmeen B2B Cloud Basware lyhyesti Historia Perustettu

Lisätiedot

Heikki Vauhkonen 10.2.2011. Tulikivi Oyj

Heikki Vauhkonen 10.2.2011. Tulikivi Oyj Heikki Vauhkonen 10.2.2011 Tulikivi Oyj Osavuosikatsaus 01-012/2010 Tulikivi-konsernin liikevaihto neljännellä vuosineljänneksellä oli 16,6 me (15,6 me 10-12/2009), liikevoitto 0,8 (0,3) me ja tulos ennen

Lisätiedot

TIETOTEKNIIKAN HYÖDYNTÄMINEN OSANA LIIKETOIMINTAPROSESSEJA: Toiminnan raportointi ja seuranta, tapahtuneisiin poikkeamiin nopea reagointi.

TIETOTEKNIIKAN HYÖDYNTÄMINEN OSANA LIIKETOIMINTAPROSESSEJA: Toiminnan raportointi ja seuranta, tapahtuneisiin poikkeamiin nopea reagointi. TIETOTEKNIIKAN HYÖDYNTÄMINEN OSANA LIIKETOIMINTAPROSESSEJA: Sähköisen liiketoiminnan mahdollisuudet: Sisäiset ja ulkoiset prosessit Toiminnan tehostaminen, reaaliaikaisuus Toiminnan raportointi ja seuranta,

Lisätiedot

Maalarimestarien Oy. Tukkuliikkeen laskutuskulut ja luottotappiot kuriin

Maalarimestarien Oy. Tukkuliikkeen laskutuskulut ja luottotappiot kuriin Maalarimestarien Oy Tukkuliikkeen laskutuskulut ja luottotappiot kuriin Sisältö Maalarimestarien Oy 3 Lähtötilanne 4 Kumppanin valinta ja käyttöönotto 6 Yhteistyö ja tulokset 8 Rahankierto on pienestä

Lisätiedot

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN Marko Pyhäjärvi PUHEENVUORON TAVOITE On olemassa miljoonia eri keinoja vauhdittaa matkailuyrityksen myyntiä, ja Facebookmarkkinointi on

Lisätiedot

Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat?

Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Pilvipalvelut Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Pilvipalvelut - Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Suurin osa kaikista uusista it-sovelluksista ja -ohjelmistoista toteutetaan pilvipalveluna.

Lisätiedot

Visma Netvisor. Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen. RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet

Visma Netvisor. Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen. RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet Visma Netvisor Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen CRM JA MYYNTI PROJEKTINHALLINTA TYÖAIKA JA KULUT AUTOMATISOITU LASKUTUS RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet

Lisätiedot

Entrust SSL-sertifikaattien hallinta

Entrust SSL-sertifikaattien hallinta Entrust SSL-sertifikaattien hallinta Eri hallintamallien hyödyt: Non-Pooling SSL Enterprise Portal SSL Enterprise Portal tuki@ssl-apua.fi Puh. 020 764 1020 Me turvaamme verkkoliikennettä Entrust Non-Pooling

Lisätiedot

Pääotsikko tähän. Alaotsikko. Etunimi Sukunimi XX.XX.XXXX

Pääotsikko tähän. Alaotsikko. Etunimi Sukunimi XX.XX.XXXX Pääotsikko tähän Alaotsikko Etunimi Sukunimi XX.XX.XXXX Tietopalvelualan trendit mihin ala on menossa? Janne Järvinen Toimitusjohtaja LM Tietopalvelut LM toimipisteet 2011: Helsinki, Suomi Tukholma, Ruotsi

Lisätiedot

Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT

Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT 2 Projektin alkutilanne Suomalaiset tilaavat painotuotteita yhä enemmän ulkomaisista verkkokaupoista kaikkien

Lisätiedot

Älykäs energiajärjestelmä. Pekka Salomaa, Energiateollisuus ry , Clarion Hotel Helsinki Jätkäsaari

Älykäs energiajärjestelmä. Pekka Salomaa, Energiateollisuus ry , Clarion Hotel Helsinki Jätkäsaari Älykäs energiajärjestelmä Pekka Salomaa, Energiateollisuus ry 30.1.2019, Clarion Hotel Helsinki Jätkäsaari Energia-alalla koittaa asiakkaiden aika Suuret muutosilmiöt Vähähiilisyys ja uusiutuvat Haastavaa,

Lisätiedot

Kustannustehokas hankintaosastosi. Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki

Kustannustehokas hankintaosastosi. Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki Kustannustehokas hankintaosastosi Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki Nikolai Sourcing Hankinta- ja logistiikkaratkaisuja ja vastuullisuuden hankintapalveluita teollisuudelle

Lisätiedot

Tehoa toimintaan. Aditron laadukkailla HR-palveluilla HR-VAKIO / PALKKAVAKIO / MATKAVAKIO

Tehoa toimintaan. Aditron laadukkailla HR-palveluilla HR-VAKIO / PALKKAVAKIO / MATKAVAKIO Tehoa toimintaan Aditron laadukkailla HR-palveluilla HR-VAKIO / PALKKAVAKIO / MATKAVAKIO HR-tehtävistä 2/3 on perusrutiineja Ulkoistamalla henkilöstöhallinnon rutiinit voitte merkittävästi parantaa yrityksenne

Lisätiedot

Ariba Hankinnan kokonaisjärjestelmä

Ariba Hankinnan kokonaisjärjestelmä Ariba Hankinnan kokonaisjärjestelmä 2 OPn tavoite - Ei maksua ilman tilausta Hankintojen oikeellisuuden selvittäminen jälkikäteen, laskujen hyväksynnän kautta, muutetaan tilausten hyväksynnäksi etukäteen.

Lisätiedot

3M Online Center sivuston käyttöopas

3M Online Center sivuston käyttöopas 3M Online Center sivuston käyttöopas 1 3M 2015. All Rights Reserved. 3M Online Center -sivuston käyttöopas Tuotteiden tilaaminen...3 1. Tilaa nyt...4 2. Pikatilaus...5 3. Lataa tilaustiedosto...6 4. Ostoslistat

Lisätiedot

TIEKE katsaus. johtava asiantuntija Pertti Lindberg, Energiateollisuus ry

TIEKE katsaus. johtava asiantuntija Pertti Lindberg, Energiateollisuus ry TIEKE katsaus johtava asiantuntija Pertti Lindberg, Energiateollisuus ry 20130911 TIEKE hanke Sähkönjakeluyhtiöiden ja palveluntuottajayhtiöiden tietojärjestelmien yhteensopivuus Energiateollisuus ry hankkeen

Lisätiedot

Venäjän kaupan barometri Kevät 2015. Suomalais-Venäläinen kauppakamari Tutkimuksen tekijä:

Venäjän kaupan barometri Kevät 2015. Suomalais-Venäläinen kauppakamari Tutkimuksen tekijä: Venäjän kaupan barometri Kevät 2015 Suomalais-Venäläinen kauppakamari Tutkimuksen tekijä: Venäjän kaupassa ollaan kasvuhakuisia Tämän kevään Barometrissä esitimme kolme ylimääräistä kysymystä, joista yksi

Lisätiedot

Smart way to smart products. Etteplan Oyj sijoituskohteena

Smart way to smart products. Etteplan Oyj sijoituskohteena Etteplan Oyj sijoituskohteena Sijoitus Invest 2014 -tapahtuma 12.-13.11.2014 Etteplan suunnittelualan edelläkävijä yli 30 vuotta Suomen suurin kone- ja laitesuunnitteluun erikoistunut yritys ja suurimpien

Lisätiedot

Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti

Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti Laatua, asiakaslähtöisyyttä ja suuria volyymeja Suomen Unipol Oy on vuonna 1979 perustettu suomalaisyritys. Tarjoamme mm. Suomen, Skandinavian, Baltian

Lisätiedot

TOIMIVA IT TUKEE MYYNTIÄ JA TUOTANTOA

TOIMIVA IT TUKEE MYYNTIÄ JA TUOTANTOA TOIMIVA IT TUKEE MYYNTIÄ JA TUOTANTOA Kuopion Salaatti Oy valmistaa maistuvia tuotteita vain parhaista raaka-aineista Kuopion Salaatti Oy on valmiiden kolmioleipien, patonkien ja salaattien sekä palvelutiskituotteiden

Lisätiedot

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN Miksi kannattaa rekisteröityä? 1. Saat heti käyttöösi edullisemmat hinnat 2. Yritykset, seurat ja julkishallinto saavat käyttöön muiden maksutapojen lisäksi laskutuksen

Lisätiedot

Logistiikan sekä tavarakuljetusten uudet mahdollisuudet ja niiden hyödyntäminen

Logistiikan sekä tavarakuljetusten uudet mahdollisuudet ja niiden hyödyntäminen Logistiikan sekä tavarakuljetusten uudet mahdollisuudet ja niiden hyödyntäminen Sisältö Unifaun Group logistiikan sähköistämisen tienraivaajana Logistiikan automatisointi ja muut trendit Valta siirtyy

Lisätiedot

SUOMINEN YHTYMÄ OYJ TULOSTIEDOTE ESITYS

SUOMINEN YHTYMÄ OYJ TULOSTIEDOTE ESITYS SUOMINEN YHTYMÄ OYJ TULOSTIEDOTE 1.1. - 3.9.24 ESITYS 2.1.24 Liikevaihdon jakautuma 1-9/24 Joustopakkaukset 51,1 milj. euroa 28,5 % Muut (Inka) 6,2 milj. euroa 3,5 % Kosteuspyyhkeet 66,1 milj. euroa 36,9

Lisätiedot

PAIKALLISTEN TOIMITTAJIEN JA TUOTTEIDEN TOIMINTAMALLI KESPRO OY. Jyrki Karlsson Osto- ja Logistiikkajohtaja Kespro Oy

PAIKALLISTEN TOIMITTAJIEN JA TUOTTEIDEN TOIMINTAMALLI KESPRO OY. Jyrki Karlsson Osto- ja Logistiikkajohtaja Kespro Oy PAIKALLISTEN TOIMITTAJIEN JA TUOTTEIDEN TOIMINTAMALLI KESPRO OY Jyrki Karlsson Osto- ja Logistiikkajohtaja Kespro Oy Agenda Paikalliset tavarantoimittajat Ruokakesko ja suomalaisuus Paikallisten tavarantoimittajat

Lisätiedot

Työ kysely KYSELYN TULOKSET 9/2018. Kyselyn toteuttaja YTK-Yhdistys ry Kysely toteutettiin

Työ kysely KYSELYN TULOKSET 9/2018. Kyselyn toteuttaja YTK-Yhdistys ry Kysely toteutettiin Työ 2030 -kysely KYSELYN TULOKSET 9/2018 Kyselyn toteuttaja YTK-Yhdistys ry Kysely toteutettiin 14.8. 31.8.2018 TAUSTATIEDOT 2052 62 % 80 % 50 % 50 % :lla henkilöä vastasi kyselyyn kyselyyn vastanneista

Lisätiedot

Karu totuus ostamisesta

Karu totuus ostamisesta Karu totuus ostamisesta LVIS-tukkuliikkeiden asiakkaiden vuoden ostoriveistä kärjistetysti 20 prosenttia maksaa 80 prosenttia ostomarkoista ja päinvastoin. Juuri se päinvastoin sisältää merkittävän totuuden:

Lisätiedot

Lappeenrannan toimialakatsaus 2015

Lappeenrannan toimialakatsaus 2015 Lappeenrannan toimialakatsaus 2015 26.10.2015 Tilaaja: Lappeenrannan kaupunki Toimittaja: Kaupunkitutkimus TA Oy Tietolähde: Tilastokeskus, asiakaskohtainen suhdannepalvelu Kuvaajat: Yhteyshenkilöt: Yritysten

Lisätiedot

Elintarvikealan pk-yritysten toimintaympäristö 2013

Elintarvikealan pk-yritysten toimintaympäristö 2013 Elintarvikealan pk-yritysten toimintaympäristö 2013 Toimintaympäristötutkimuksia tehty n 4 vuoden välein Edelliset 2004 ja 2008 Sähköinen kysely Tukena Ruoka-Suomi teemaryhmä ja Aitojamakuja.fi Kohderyhmänä

Lisätiedot

RAISION OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2009

RAISION OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2009 RAISION OSAVUOSIKATSAUS TAMMISYYSKUU 29 Toimitusjohtaja Matti Rihko Raisio Oyj 3.11.29 Raision toiminnan kolme jaksoa 1)Käänne (27) 2)Kannattavuus (28 ja 29) 3)Kasvu (21 ja 211) 2 Raisiokonserni Q3/29

Lisätiedot

järjestelmän hankintaan

järjestelmän hankintaan järjestelmän hankintaan Yrityksen toimintojen hallintaan sopivan ohjelmiston miettiminen voi olla haastavaa, varsinkin jos aiempaa kokemusta ei ole. Tästä oppaasta löydät vinkkejä siihen, mitä kannattaa

Lisätiedot

Alaskasta Antarktikselle Team Finland-tilaisuus Kuopio Neuvoja bisnekseen Yhdysvalloissa. Juha Markkanen / UM Vientisuurlähettiläs

Alaskasta Antarktikselle Team Finland-tilaisuus Kuopio Neuvoja bisnekseen Yhdysvalloissa. Juha Markkanen / UM Vientisuurlähettiläs Alaskasta Antarktikselle Team Finland-tilaisuus Kuopio 29.8.2017 Neuvoja bisnekseen Yhdysvalloissa Juha Markkanen / UM Vientisuurlähettiläs Viennin mahdollisuudet Yhdysvaltoihin (1): Mantereen kokoinen

Lisätiedot

Paperien pyörittämisestä verkkolaskuihin ja sähköiseen ostolaskujen käsittelyyn. Liisa Boman 31.10.2012

Paperien pyörittämisestä verkkolaskuihin ja sähköiseen ostolaskujen käsittelyyn. Liisa Boman 31.10.2012 Paperien pyörittämisestä verkkolaskuihin ja sähköiseen ostolaskujen käsittelyyn Liisa Boman 31.10.2012 Wermundsen Oy Wexon Oy Solotop Oy Gistele Oy OOO Wexon Wermundsen Oy Konsernin emoyhtiö Hallintopalvelut

Lisätiedot

Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä

Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä Lemonsoft on toiminnanohjausjärjestelmä, joka on tehty liiketoiminnan hallintaan ja kehittämiseen. Lemonsoftin ominaisuudet ovat muokattavissa vastaamaan eri toimialojen

Lisätiedot

Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2015

Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2015 Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2015 Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia 29.4.2015 Huomautus Kaikki tässä esityksessä esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat

Lisätiedot

Lyhyt opas Sopimusasiakkaan palveluun

Lyhyt opas Sopimusasiakkaan palveluun Lyhyt opas Sopimusasiakkaan palveluun Sisältö Klikkaa pikalinkkejä tai vieritä diaesitystä eteenpäin 1. Suomen Asiakastieto Kaikki asiakkaistasi 2. Sopimusasiakkaan etusivu 3. Kotimaa-valikko 4. Suhdekartta

Lisätiedot

Suominen Yhtymä Oyj. Osavuosikatsaus Esitys Suominen yhteensä

Suominen Yhtymä Oyj. Osavuosikatsaus Esitys Suominen yhteensä Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.8 Esitys 3.4.8 8 Suominen yhteensä Milj. EUR Q1/8 Q1/7 Q4/7 7 Liikevaihto 54,5 54,3 54,1 15, Liikevoitto ennen arvonalennuksia liikearvosta -,1 1,3 -,6 1,7 Liikevoitto -,1 1,3-6,8

Lisätiedot

CFO FORUM 2012 THE NEW WAY OF FINANCE

CFO FORUM 2012 THE NEW WAY OF FINANCE CFO FORUM 2012 THE NEW WAY OF FINANCE 22.5.2012 Esa Tihilä, toimitusjohtaja Basware Oyj CFO Forum: The new way of Finance 22.5.2012, Helsinki 11.45 Ilmoittautuminen 12.00 Missä maa makaa nyt Suomen talouden

Lisätiedot

KEHITYSTOIVEIDEN JA VIRHEIDEN KIRJAUSOHJE INTERNETISTÄ

KEHITYSTOIVEIDEN JA VIRHEIDEN KIRJAUSOHJE INTERNETISTÄ KEHITYSTOIVEIDEN JA VIRHEIDEN KIRJAUSOHJE INTERNETISTÄ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851 asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.fi EXIM-KEHITYS 2 (6) Virheraportit

Lisätiedot

MAKSULIIKEUUTISET 1 (5) JOULUKUU 2010. Yritysasiakkaat suosittelevat e laskua Kultalinkki ja taloushallinnon ohjelmistot SEPA aikaan

MAKSULIIKEUUTISET 1 (5) JOULUKUU 2010. Yritysasiakkaat suosittelevat e laskua Kultalinkki ja taloushallinnon ohjelmistot SEPA aikaan MAKSULIIKEUUTISET 1 (5) JOULUKUU 2010 Yritysasiakkaat suosittelevat e laskua Kultalinkki ja taloushallinnon ohjelmistot SEPA aikaan MAKSULIIKEUUTISET 2 (5) E laskulla rahanarvoisia etuja Tässä Maksuliikeuutisten

Lisätiedot

Kehyskuvasto. www.eirikehykset.com. www.eirikehykset.com

Kehyskuvasto. www.eirikehykset.com. www.eirikehykset.com Kehyskuvasto www.eirikehykset.com 2014 www.eirikehykset.com www.eirikehykset.com Eiri Kehykset Oy Eiri Kehykset Oy on valmistanut laadukkaita valokuvakehyksiä jo 60 vuoden ajan. Tuotteet tehdään suomalaisilla

Lisätiedot

E-TIEDON VALTATIE 2010. Apua agentista, hyötyä yhteistyöstä - miten voit parhaiten hyödyntää välittäjäsi asiantuntemusta

E-TIEDON VALTATIE 2010. Apua agentista, hyötyä yhteistyöstä - miten voit parhaiten hyödyntää välittäjäsi asiantuntemusta E-TIEDON VALTATIE 2010 Apua agentista, hyötyä yhteistyöstä - miten voit parhaiten hyödyntää välittäjäsi asiantuntemusta 13.4.2010 Helsinki LM Tietopalvelut Merja Vikgren merja.vikgren@lminfo.fi Sisältö:

Lisätiedot

Pienyrityksille. Automatisoitu Taloushallinto

Pienyrityksille. Automatisoitu Taloushallinto Pienyrityksille Automatisoitu Taloushallinto Automatisoitu taloushallinto pienyrityksille Netvisorin uusi transaktiopohjainen hinnoittelu Myynti- ja Osto-osioihin julkaistiin tammikuussa 2018. Uudistuksen

Lisätiedot

Liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat Qt:n erittäin vahvan kasvun tukemana. Digia Oyj, osavuosikatsaus Q1/2015 Juha Varelius 30.4.

Liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat Qt:n erittäin vahvan kasvun tukemana. Digia Oyj, osavuosikatsaus Q1/2015 Juha Varelius 30.4. Liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat Qt:n erittäin vahvan kasvun tukemana. Digia Oyj, osavuosikatsaus Q1/2015 Juha Varelius 30.4.2015 Katsauskauden pääkohdat Katsauskauden pääkohdat Konsernin liikevaihto

Lisätiedot

työryhmien SharePoint-yhteistyötä helpottava ratkaisu

työryhmien SharePoint-yhteistyötä helpottava ratkaisu työryhmien SharePoint-yhteistyötä helpottava ratkaisu LIIKKEENJOHDON SUURIN HAASTE Modernin yrityksen on muutoksen kyydissä pysyäkseen suunniteltava tehokas strategia ja seurattava sitä. Siinä piilee kuitenkin

Lisätiedot

Sinä teet kauppoja. Me turvaamme ne.

Sinä teet kauppoja. Me turvaamme ne. Sinä teet kauppoja. Me turvaamme ne. Nopeaa ja sujuvaa takauspalvelua ilman vastavakuusvaatimuksia Yhä useammat eri alojen yritykset ovat huomanneet, miten paljon etua sujuvasta vakuutusratkaisusta on

Lisätiedot