Kansallinen elektroninen kirjasto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kansallinen elektroninen kirjasto"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA 1/2000 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 1/2000 Aika: klo Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Fabiania neuvotteluhuone. Yliopistonkatu 1. Läsnä: Ylikirjastonhoitaja Päivi Kytömäki, Oulun yliopiston kirjasto, puheenjohtaja Jäsen: Ylikirjastonhoitaja Kai Ekholm, Jyväskylän yliopiston kirjasto Professori Paul Fogelberg, Helsingin yliopisto Kirjastonjohtaja Riitta Huuhtanen, Kuopion yliopiston kirjasto Ylikirjastonhoitaja Sinikka Koskiala, TKK:n kirjasto Kehityspäällikkö Leif Laaksonen, CSC-Tieteellinen laskenta Oy Vararehtori Raija Sollamo, Helsingin yliopisto Tietopalvelupäällikkö Iris Tahvanainen, Espoon-Vantaan teknillinen AMK Informaatikko Maija Miettinen, Suomen Akatemia Asiantuntijat: Esittelijä Anne Luoto-Halvari, OPM Ylikirjastonhoitaja Esko Häkli, Helsingin yliopiston kirjasto Poissa: Ylitarkastaja Annu Jylhä-Pyykönen, OPM Osastonjohtaja Inkeri Salonharju, Helsingin yliopiston kirjasto ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Esityslistan hyväksyminen Esitys: Hyväksyttäneen Päätös: Esityslista hyväksyttiin. 3. Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen Edellisen kokouksen pöytäkirja on lähetetty ohjausryhmän jäsenille kokouskutsun yhteydessä (Liite 1.).

2 Esitys: Hyväksyttäneen Päätös: Edellisen kokouksen pöytäkirja hyväksyttiin 4. Ohjelmakauden raportti Raportti vuoden 1999 varojen käytöstä on jätettävä opetusministeriölle mennessä. Kansallisen elektronisen kirjaston toiminta on päätetty vakinaistaa osaksi kansalliskirjaston toimintaa vuodesta 2000 alkaen. Näin ollen toiminta ohjelmana päättyy. Kokonaiskäsityksen muodostamiseksi koko ohjelmakauden toiminnasta ja merkityksestä on syytä laatia koko ohjelmakautta koskeva katsaus (Liite 2). Vuoden 1998 toiminta ja saavutukset on raportoitu erikseen. Päätösesitys: Käydään läpi ohjelmakauden raportti ja tehdään siihen tarvittavat lisäykset ja muutokset. Päätös: Ohjelmakauden raportista käytiin monipuolinen keskustelu. Raporttia täydennetään käydyn keskustelun mukaisesti. Raportti lähetetään opetusministeriölle ja rehtorien neuvostolle tiedoksi. 5. Aineistohankinnat Vuoden 2000 määrärahoista aineistohankintoihin on budjetoitu markkaa. Määrärahasta on sidottu nykyisten sopimusten jatkamiseen noin 8,1 miljoonaa ja vapaana uusien aineistojen hankintaan on noin 6,9 miljoonaa markkaa. 5.1 Aineistohankinnat - suunnitelma aineistohankinnoista vuotta 2001 ajatellen Tieteenaloittaiset ryhmät ovat jättäneet raporttinsa helmikuun lopussa. Ryhmiä pyydettiin myös arviomaan suurten hankintojen, kuten Elsevier ja Web of Science, tärkeyttä tieteenaloittaiseen aineistoon verrattuna. Työryhmien esityksiä on käsitelty myös kirjastonjohtajista kootussa aivoriihessä. Kyseessä ovat aineistot, joiden käyttö alkaa vuoden 2001 alussa. Käytettävissä olevin varoin ei voi hankkia sekä tieteenaloittaista aineistoa, että Elsevier-aineistoa tai ISI-aineistoa. Mikäli Elsevier lehtiä päätettään hankkia, siihen täytyy varata kaikki vapaana olevat vuoden 2000 rahat. Sekä Elsevierin että ISI:n hinnoittelupolitiikka myös on osoittautunut ongelmalliseksi. Elektroninen julkaisutoimi on myös muutosprosessissa. Esimerkiksi SPARC- hanke tukee ns. vaihtoehtoista julkaisemista, josta voi nousta kilpailutekijä kaupalliselle kustannustoimelle. Työryhmien esitysten ja aivoriihessä käydyn keskustelun perusteella esitetään, että vuonna 2000 hankitaan keskeistä yleis- ja monitieteistä aineistoa sekä tieteenaloittaista aineistoa ja selvitetään Elsevier-lehtien hankitaan vuotta 2002 ajatellen.

3 Työryhmien esittämät yleis- ja monitieteiset aineistot Annual Reviews-lehdet (n. 26 lehteä eri tieteenaloilta) Nature Oxford English Dictionary (mahdollisesti kertaosto) Science Suomen kielen perussanakirja (mahdollisesti kertaosto) Työryhmien esittämät tieteenaloittaiset aineistot ACM (Association of Computing Machinery)-lehdet ja konferenssijulkaisut Compendex-tietokanta Econlit ( EBSCO-liittymällä) Lexis-Nexis American hearth Association-lehdet (5 kpl) Cell Press (4 kpl) Blackwell Science (yli 200 kpl) Current Biology Publications: Current Biology Journals (3) Current Opinion Journals (9) Trend Journals (16) IIPA (International Index to Performing Arts); Chadwyck- Healey The New Grove Dictionary of Music and Musicians Art Abstracts ;Wilson tekniikka hallinto lääketiede luonnontieteet taide Päätösesitys: Vuonna 2000 hankitaan mahdollisuuksien mukaan työryhmien esittämää yleis- ja monitieteistä aineistoa sekä tieteenaloittaista aineistoa ja selvitetään Elsevier-lehtien hankitaan vuotta 2002 ajatellen. Päätös: Valmistellaan aineistohankintoja vuotta 2001 varten työryhmien esittämällä tavalla ja selvitetään Elsevier-lehtien hankitaan vuotta 2002 ajatellen. 5.2 ELEKTRA ELEKTRA on kotimaisten tieteellisten aikakauslehtien ja väitöskirjojen tietokanta, jossa on lähes artikkelia 32 kotimaisesta tieteellisestä aikakauslehdestä sekä useita kymmeniä väitöskirjoja. Tieteellisten seurain valtuuskunta koordinoi ELEKTRA-toimintaa vuodesta 2000 alkaen. Palvelun ylläpitäjä on Helsingin yliopiston kirjasto. Kopiosto ry edustaa teosten oikeudenhaltijoita. FinELib on saanut yliopistot ja ammattikorkeakoulut kattavan tarjouksen ajanjaksolle Yliopistojen maksuosuus olisi ja ammattikorkeakoulujen markkaa. Mikäli kaikki ammattikorkeakoulut eivät liity sopimukseen, hinta on noin 5000 markkaa/ ammattikorkeakoulu/vuosi. ELEKTRA-aineisto kuuluu yleis- ja monitieteiseen aineistoon. FinELib-palvelussa

4 on toistaiseksi varsin vähän kotimaista tietosisältöä, joten ELEKTRA täydentäisi kotimaista aineistotarjontaa. Päätösesitys: Hankitaan ELEKTRA tietokanta kaikkien yliopistojen käyttöön mikäli sopimusehdot täyttävät lisenssipolitiikkamme ehdot. Hankita maksetaan yliopistojen osalta täysimääräisesti keskitetyillä varoilla. Kootaan ammattikorkeakoulukonsortio mahdollisimman pian. Päätös: ELEKTRA-aineiston hankinnasta osaksi FinELib-aineistotarjontaa käytiin vilkas keskustelu. Päätettiin hankkia ELEKTRA-aineisto yliopistojen käyttöön koeajaksi PsykInfo PsykInfo-tietokannan hankkiminen osaksi FinELib-aineistotarjontaa on humanistityöryhmän esityslistalla vuodesta 1998 lähtien. PsykInfo kuuluu tieteenaloittaisiin aineistoihin, joista FinELib maksaa 50% ja yliopistot 50%. FinELib on saanut kolme tarjousta PsykInfo-tietokannasta. Ovid tarjous on niin paljon kahta muuta tarjousta kalliimpi, että se ei tule kyseeseen. SilverPlatter ja CSA-tarjoukset ovat varsin lähellä toisiaan. Ratkaiseva tekijä on toisen vuoden hinta. Konsortioon on ilmoittautunut 8 yliopistoa ja 9 ammattikorkeakoulua. Sekä SilverPlatter että CSA-tarjoukset ovat tarjouksia koko konsortiolle. Kustannukset yliopisto ja ammattikorkeakoulukonsortion kesken voidaan jakaa FTE-lukujen suhteessa. Mikäli hyväksytään CSA-tarjous, yliopistojen maksuosuus olisi $ ja ammattikorkeakoulujen $ FinELib maksusosuus olisi $20 000/vuosi. Vuonna 2000 saadaan hyvitys niistä kuukausista, jolloin käyttöä ei ole ollut. SilverPlatter 1. vuosi 2. vuosi CSA 2. vuosi $ $ $ $ $ ilmoittautuneet yliopistot ja amk:t kertamaksu ilmoittautuneet yliopistot ja amk:t kertamaksu OVID $ ilmoittautuneet yliopistot Päätösesitys: Valitaan halvempi vaihtoehto, joko SilverPlatter tai CSA. Solmitaan sopimus vuoden 2001 loppuun. Liitetään tutkimuslaitoksia mukaan konsortioon vuoden 2001 alusta. Hankitaan takautuvat vuosikerrat koko konsortion käyttöön, vaikka aineisto onkin monissa yliopistoissa käytettävissä. Hankkimalla koko vuosikerta verkkokäyttöön, taataan hyvin kattava tämän alan palvelu pysyvästi konsortion käyttöön. Takautuva hankinta on kertaosto. Päätös: Päätettiin esityksen mukaisesti.

5 5.4 CA, SciFinder Scholar Chemical Abstracts, CA on laajin kemia alan tietokanta. Se on ollut sekä tekniikka että luonnontieteet- ryhmän prioriteettilistoilla monena vuonna. Keväällä 1998 järjestettiin SciFinder Scholar- tuotteen esittelyjä kemisteille eri puolilla Suomea. Kemistit pitivät tuotetta erittäin hyvänä, joten aineistohankinnan valmistelua jatkettiin. Huomion keskipisteessä neuvotteluissa ovat olleet sopimusehdot, joista paikallisasiakkaiden rooli ja aineiston pysyvän käytön järjestäminen ovat olleet keskeisiä. Molemmissa kohdissa on päästy eteenpäin. Tietokanta on kallis. Hintaa voidaan saada alemmaksi muodostamalla pohjoismainen konsortio. Konsortion muodostaminen on ollut hidasta. On kuitenkin oletettavaa, että saamme 10-15% alennuksen kokonaishinnasta konsortion laajuuden perusteella. Tarjous: Toistaiseksi konsortioon on ilmoittautunut 5 yliopistoa, joista yksi voi aloittaa HY.n päätös on käytettävissä kokouksessa. Osa yliopistoja harkitsee vielä hankintaa. Tarjous pienille laitoksille (ammattikorkeakouluille) on valmisteilla. Mikäli 6 yliopistoa päättäisi liittyä aineistokonsortioon FinELibille tuleva kustannus olisi luokkaa $ Mikäli alennus on 10% maksettavaksi jää $ ja 15% alennuksella $ Hinta on laskettu siten, että FinELib maksaa 50% kahden yhtäaikaisen käyttäjän lisenssistä. Päätösesitys: Hankitaan SciFinder Scholar Suomen yliopistojen käyttöön, mikäli lisenssiehdot vastaavat tyydyttävästi lisenssipolitiikkamme ehtoja. Päätös: Menetellään päätösesityksen mukaisesti.

6 5.5 Erikoissanakirjat Joulukuun 1999 kokouksessa päätettiin hankkia NetMot yleissanakirjoja kaikkien yliopistojen käyttöön. Tällöin päätettiin myös, että selvitetään yliopistojen kiinnostusta osallistua erikoissanakirjojen hankintaan. Kielikone on antanut alustavan tarjouksen erikoissanakirjoista. Tarjous: Enteka mk mk Ruteka mk mk Sateka mk mk Rateka mk mk Lääketiede mk mk Elektron.& tietotek mk mk Sähköalan standardit mk mk Laki mk mk Tällä hetkellä 5 yliopistoa on ilmoittautunut osallistuvansa yhden tai useamman erikoissanakirjan hankintaan. Todennäköisesti uusia yliopistoja ilmoittautuu yhteishankintaan. Aineisto kuuluu tieteenaloittaisen aineostoon, josta FinELib maksaa 50% ja yliopistot 50%. Kielikone on tarkentanut tarjoustaan siten, että kaikki TeKa-sanastot voidaan niputtaa yhteen. Samoin lääketieteen, elektroniikan& tietotekniikan, sähköalan ja lain sanakirjat voidaan niputtaa yhteen. Hintaporrastus muuttuu siten, että mikäli 1-15 yliopistoa hankkii sanakirjat, hintaluokka on TeKa sanakirjoissa markkaa/sanakirja /organisaatio ja mikäli yli 15 organisaatiota muodostaa konsortion, hinta on markkaa/sanakirja/organisaatio. Tällä hetkellä yliopistot ovat ilmoittaneet 10 TeKa- sanakirjan hankinnasta ja 10 muun erikoisanakirjan hankinnasta. Tällöin hinnaksi/yliopisto tulee ,-, josta FinELib maksaa 50%. Yksittäisen yliopiston maksettavaksi jää ,-/sanakirja. Vastaavaa porrastusta voidaan käyttää myös lääketieteen ja muiden erikoissanakirjojen kohdalla. FinELibille tuleva kustannus on luokkaa ,-. Kyseessä on kertaosto. Yhteishankinnasta tuleva säästö on noin ,- verrattuna siihen, että kukin yliopisto olisi hankkinut aineiston itse. Päätösesitys: Hankitaan erikoissanakirjoja yliopistojen käyttöön. Päätös: Päätettiin esityksen mukaisesti.

7 6. Kehittämistoiminta 6.1. Käyttöliittymän kehittäminen Hankekilpailu käyttöliittymän toteuttamiseksi järjestettiin Hankekilpailun tuloksena saatiin 5 tarjousta. TARJOAJA KONSORTIO HINTA MUUTA Acta systems Acta Systems CSC HYK Kuopion yliopisto (kirjasto ja oppimiskeskus) Lapin yliopisto taiteiden tk Oulun yliopisto 1,6 milj mk Inberg Jyväskylän yliopiston kirjasto TietoEnator Turun yliopiston kirjasto (kirjasto,kasvatustieteen yksikkö ) Inberg Oy Kuopion kaupunginkirjasto Lahden kaupunginkirjasto Päijät-Hämeen koulutuskonserni Jyväskylän yliopiston kirjasto Nedecon Delta Piktori Oy TietoEnator Visual Systems Oy Yliopistokirjasto Turun yliopiston kirjasto Laboris Poutapilvi Web Design Oy 1,6 milj. mk 1,2 milj. mk 1,5 milj. mk - Yliopistokirjastoosapuolta ei määritelty, koska osa yliopistoista on sitoutunut muihin tarjouksiin Kiinnostuksen osoitus, ei tarjous Tarjousten käsittelyyn on koottu asiantuntijaryhmä. Ryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran On todennäköistä, että päätöksentekoa varten tarvitaan vielä lisätietoja eri tarjouksista, joten päätösesitys ei ole valmis mennessä. On myös käynyt ilmi, että monet ohjausryhmän jäsenet ovat jäävejä päätöksenteossa. Päätösesitys: Asiantuntijaryhmä tekee esityksen siitä, mitä hanketta tulisi rahoittaa.

8 Helsingin yliopiston kirjasto rahoittaa asiantuntijaryhmän esittämää hanketta. Päätös: Asiantuntijaryhmä tekee esityksen kansalliskirjastolle siitä hankkeesta, joka tulisi valita käyttöliittymän toteuttajaksi. Hanketta rahoitetaan FinELib-budjetista. 6.2 Hankeraportit Tiedonhakijan sampo Tiedonhakijan sampo on FinELibin tilaama opastuspalvelu FinELib-aineistojen käytön tueksi. Tilaus perustuu vuoden 1998 syksyllä järjestettyyn hankekilpailuun. Tiedonhakijan sammon ovat FinELibille toimittaneet Jyväskylän yliopiston kirjasto ja Jyväskylän yliopiston tietojenkäsittelytieteiden laitoksen multimedia-opintokokonaisuus. Sampoa voi testata osoitteessa: Tiedonhakijan sampohankkeen loppuraportti ja raportti sammon testauksesta liitteenä (Liite 3). Päätösesitys: Hyväksytään Tiedonhakijan sammon loppuraportti ja maksetaan Jyväskylän yliopiston kirjastolle viimeinen rahoituserä. Päätös: Hyväksyttiin Tiedonhakijan sammon loppuraportti ja maksetaan Jyväskylän yliopiston kirjastolle viimeinen rahoituserä. Linkkilistasta virtuaalikirjastoksi "Linkkilistasta virtuaalikirjastoksi" on FinELibin tilaama Virtuaalikirjaston rakentajan opas. Tilaus perustuu vuoden 1998 syksyllä järjestettyyn hankekilpailuun. Opas kertoo virtuaalikirjastojen eli internetiin sijoitettujen laadukkaiden aihehakemistojen, rakentamisesta ja ylläpidosta. Oppaassa on Virtuaalikirjastoprojektin kokemus toimitettu julkaisuksi, jonka pohjalta kirjastot ja tietopalvelut voivat laatia omia aihehakemistopalveluja. Opas on 96-sivuinen, ja se löytyy pdf-dokumenttina osoitteesta Julkaisun ovat FinELibille toimittaneet Jyväskylän yliopiston kirjasto, CSC - Tieteellinen laskenta Oy, Kuopion yliopiston kirjasto, Teknillisen korkeakoulun kirjasto ja Viikin tiedekirjasto. Myös Oulun yliopiston kirjasto on tuottanut materiaalia oppaaseen.

9 Loppuraportti on liitteenä (Liite 4). Päätösesitys: Hyväksytään loppuraportti ja maksetaan Jyväskylän yliopiston kirjastolle viimeinen rahoituserä. Päätös: Hyväksyttiin loppuraportti ja maksetaan Jyväskylän yliopiston kirjastolle viimeinen rahoituserä. Conexor Kieliteknologiahanke valmistuu sovitussa aikataulussa. Kieliteknologiaohjelmisto asennetaan paikalleen maaliskuun lopussa. Vastaanottotarkastus tehdään huhtikuun loppuun mennessä. Ohjelmisto asennetaan NWI:n ( Nordic Web Index) yhteyteen. Tästä syystä tuotteen tarkastus on syytä tehdä yhdessä CSC:n asiantuntijoiden kanssa. Päätösesitys: Kieliteknologiahankkeen loppuraportin ja tuotteen hyväksyminen tehdään yhteistyössä CSC:n asiantuntijoiden kanssa. Viimeinen maksuerä maksetaan Conexorille tämän jälkeen. Päätös: Päätettiin esityksen mukaisesti. 7. Toimintasuunnitelma ja määrärahojen käyttösuunnitelma vuodelle 2000 Edellisessä kokouksessa käytiin lähetekeskustelu vuoden 2000 toimintasuunnitelmasta. Toimintasuunnitelma liitteenä. Päätösesitys: Hyväksytään toimintasuunnitelma. Päätös: Toimintasuunnitelma hyväksyttiin pienin lisäyksin 8. Ilmoitusasiat FinELib-päivät järjestetään Suunnittelija esittelee ohjelmaluonnosta kokouksessa. 9. Muut asiat Opetusministeriölle lähetetään kannanotto virallisen FTE-luvun saamiseksi osaksi KOTA-tilastoa. Tarve virallisen FTE-luvun saamiseksi on ilmeinen. Sitä tarvitaan yliopistojen hallinnossa sekä erilaisia lisenssejä hankittaessa. Rehtorien neuvostolle lähetetään ohjelmakauden raportti saatekirjeellä varustettuna. Saatekirjeessä mainitaan ohjelman hyödyt ja vaikuttavuus, verrataan tuloksia vastaaviin kansainvälisiin hankkeisiin ja korostetaan yhteyttä virtuaaliyliopiston palveluihin. Kirjeessä ehdotetaan, että yliopistot harkitsisivat mahdollisuuksia tarkistaa omaa sisäistä määrärahojen jakokäytäntöä siten, että lisenssihankintoja

10 varten saataisiin yhteinen määräraha. Ohjausryhmän viimeinen kokous päätettiin klo Päivi Kytömäki Puheenjohtaja Kristiina Hormia-Poutanen suunnittelija

Kokouksen esityslistaa muutettiin siten, että seuraavista kokouksista sopiminen siirrettiin kohdaksi 4. Muutoin esityslista hyväksyttiin.

Kokouksen esityslistaa muutettiin siten, että seuraavista kokouksista sopiminen siirrettiin kohdaksi 4. Muutoin esityslista hyväksyttiin. PÖYTÄKIRJA 6/98 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 28.8.1998 klo 10-13.15 Läsnä: Päivi Kytömäki (pj.), Kai Ekholm, Paul Fogelberg, Riitta Huuhtanen, Annu Jylhä-Pyykönen, Sinikka Koskiala,

Lisätiedot

Päätös: Esityslista hyväksyttiin. Kohtien 5 ja 6 käsittelyjärjestystä muutettiin siten, että kohta 6 käsiteltiin ennen kohtaa 5.

Päätös: Esityslista hyväksyttiin. Kohtien 5 ja 6 käsittelyjärjestystä muutettiin siten, että kohta 6 käsiteltiin ennen kohtaa 5. PÖYTÄKIRJA 1/2003 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 1 / 2003 Aika: 11.3.2003 klo 13.00-15.30, klo 12.30 alkaen mahdollisuus kiertoon kansalliskirjastossa Paikka: Helsingin yliopiston

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 3/2008 1 (5) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2008 Aika 15.9.2008 klo 12.00 15.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs,

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 1/2008 1 (5) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 1/2008 Aika 14.2.2008 klo 14.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2.

Lisätiedot

Vastauksia FinELibin käyttäjäkyselyyn saatiin kaikkiaan 1739, joista ammattikorkeakoulujen vastauksia oli 626.

Vastauksia FinELibin käyttäjäkyselyyn saatiin kaikkiaan 1739, joista ammattikorkeakoulujen vastauksia oli 626. FINELIB - KÄYTTÄJÄKYSELYN VASTAUKSET 2002 - t Vastauksia FinELibin käyttäjäkyselyyn saatiin kaikkiaan 1739, joista jen vastauksia oli 626. 1. TAUSTATIETOJA 4. FINELIB-AINEISTOJEN KÄYTTÖ 1.1 Sukupuoli 4.1

Lisätiedot

Aika: 7.12.2004 klo 13.00 15.15 Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Fabianian neuvotteluhuone. Yliopistonkatu 1, 2 krs.

Aika: 7.12.2004 klo 13.00 15.15 Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Fabianian neuvotteluhuone. Yliopistonkatu 1, 2 krs. PÖYTÄKIRJA 3/2004 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 3/2004 Aika: 7.12.2004 klo 13.00 15.15 Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Fabianian neuvotteluhuone. Yliopistonkatu 1, 2 krs.

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2007 1 (5) FinELib 16.9.2007

Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2007 1 (5) FinELib 16.9.2007 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2007 1 (5) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2007 Aika 26.9.2007 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A,

Lisätiedot

Vastauksia FinELibin käyttäjäkyselyyn saatiin kaikkiaan 2114, joista ammattikorkeakoulujen vastauksia oli 1186.

Vastauksia FinELibin käyttäjäkyselyyn saatiin kaikkiaan 2114, joista ammattikorkeakoulujen vastauksia oli 1186. FINELIB - KÄYTTÄJÄKYSELYN VASTAUKSET 2001 - ammattikorkeakoulut Vastauksia FinELibin käyttäjäkyselyyn saatiin kaikkiaan 2114, joista ammattikorkeakoulujen vastauksia oli 1186. 1. TAUSTATIETOJA 4. FINELIB-AINEISTOJEN

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2007 1 (5) FinELib 27.2.2007. Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2007 1 (5) FinELib 27.2.2007. Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2007 1 (5) KONSORTIORYHMÄN KOKOUS 1/2007 Aika 27.2.2007 klo 9.00-12.35 Paikka Läsnä Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. krs Mirja

Lisätiedot

Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C222

Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C222 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 1/2008 1 (5) KONSORTIORYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA Aika 5.2.2008 klo 12.00 16.00 Paikka Läsnä Asiantuntijat Poissa Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto, FinELib katsaus vuoden 2000 toimintaan

Kansallinen elektroninen kirjasto, FinELib katsaus vuoden 2000 toimintaan Kansallinen elektroninen kirjasto, FinELib katsaus vuoden 2000 toimintaan 1. Toiminnan vakinaistaminen ja laajentuminen 2. Aineistojen hankinta ja niiden käyttö 3. Käyttäjäpalaute 4. Elektronisen aineiston

Lisätiedot

FSD2880. Elektronisten aineistojen käyttäjäkysely 2002: yliopistokirjastot. Koodikirja

FSD2880. Elektronisten aineistojen käyttäjäkysely 2002: yliopistokirjastot. Koodikirja FSD2880 Elektronisten aineistojen käyttäjäkysely 2002: yliopistokirjastot Koodikirja YHTEISKUNTATIETEELLINEN TIETOARKISTO c Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto, 2014 Tämän koodikirjan viittaustiedot:

Lisätiedot

Tieteenala- ja sitaatioindeksityöryhmien tuloksia

Tieteenala- ja sitaatioindeksityöryhmien tuloksia Tieteenala- ja sitaatioindeksityöryhmien tuloksia Tutkimuksen tietohallinto tutkijan tukena -seminaari 16.3.2010, Helsinki Opetusneuvos Olli Poropudas OPETUSMINISTERIÖ OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan

Lisätiedot

Ulkomaisten julkaisu- ja viittaustietokantojen hankinta

Ulkomaisten julkaisu- ja viittaustietokantojen hankinta JURE-rekisteri Ulkomaisten julkaisu- ja viittaustietokantojen hankinta Tutkimuksen tietohallinto tutkijan tukena seminaari 16.3.2010 Paula Mikkonen, suunnittelija FinELib JURE-sitaatioindeksiryhmän toimieksianto

Lisätiedot

Yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen

Yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen Yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen Annu Jauhiainen Kirjastojen yhteiset palvelut Kansalliskirjasto Kirjastoverkkopalvelut Johtaminen Talous Viestintä Koulutus Tieteellisten kirjastojen yhteistilasto

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2009 1 (5) OHJAUSRYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA 2/2009 Aika 26.5.2009 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone,

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen ja toivotti jäsenet ja kokouksen asiantuntijat tervetulleiksi.

Puheenjohtaja avasi kokouksen ja toivotti jäsenet ja kokouksen asiantuntijat tervetulleiksi. PÖYTÄKIRJA 2/2004 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 2/ 2004 Aika: 4.6.2004 klo 9-11.30 Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Auditorio. Yliopistonkatu 1, 2 krs. Läsnä Rehtori Matti

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2010 1 (5) KONSORTIORYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA Aika 26.5.2010 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Asiantuntijat Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu

Lisätiedot

JURE ja julkaisufoorumi. Julkaisuarkistotapaaminen, Jyrki Ilva

JURE ja julkaisufoorumi. Julkaisuarkistotapaaminen, Jyrki Ilva JURE ja julkaisufoorumi Julkaisuarkistotapaaminen, 31.8.2011 Jyrki Ilva (jyrki.ilva@helsinki.fi) Jure-projekti ja kansallinen julkaisurekisteri OKM:n rahoittama, CSC:n koordinoima Jure-projekti suunnittelee

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/ (6) FinELib

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/ (6) FinELib Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2008 1 (6) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 1.12.2008 klo 10.15 13.00 Paikka Läsnä Asiantuntijat Poissa Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs Mirja

Lisätiedot

Sääntömääräinen vaalikokous Esityslista 26.11.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen

Sääntömääräinen vaalikokous Esityslista 26.11.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen Esityslista 26.11.2013 Kokouksen asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

FSD2879. Elektronisten aineistojen käyttäjäkysely 2002: ammattikorkeakoulukirjastot. Koodikirja

FSD2879. Elektronisten aineistojen käyttäjäkysely 2002: ammattikorkeakoulukirjastot. Koodikirja FSD2879 Elektronisten aineistojen käyttäjäkysely 2002: ammattikorkeakoulukirjastot Koodikirja YHTEISKUNTATIETEELLINEN TIETOARKISTO c Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto, 2014 Tämän koodikirjan viittaustiedot:

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A, 4 krs, huone B453

Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A, 4 krs, huone B453 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 1/2009 1 (6) OHJAUSRYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA 1/2009 Aika 24.2.2009 klo 12.00 15.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN KOKOUS 26/2012. Ylioppilaskunnan toimisto, Erkki Koiso-Kanttilankatu 1, X-ovi, 2.

OULUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN KOKOUS 26/2012. Ylioppilaskunnan toimisto, Erkki Koiso-Kanttilankatu 1, X-ovi, 2. OULUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN KOKOUS 26/2012 Aika: 4.10.2012 klo 12:00 Paikka: Ylioppilaskunnan toimisto, Erkki Koiso-Kanttilankatu 1, X-ovi, 2. Krs 90570 Oulu Jäsenet: Eero Manninen (PJ)

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2007 1 (8) FinELib 15.5.2007

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2007 1 (8) FinELib 15.5.2007 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2007 1 (8) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 15.5.2007 klo 10.00 13.00 Paikka Läsnä Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. krs Mirja Iivonen, ylikirjastonhoitaja,

Lisätiedot

Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmästä. Tommi Jauhiainen Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous

Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmästä. Tommi Jauhiainen Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmästä Tommi Jauhiainen 9.12.2011. Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmä Ryhmä piti järjestäytymiskokouksensa 15.6.2011.

Lisätiedot

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 25.3.2014. Blanko ry:n sääntömääräinen vuosikokous 25.3.2014 kello 17.00 Anttilansalissa (FY1103)

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 25.3.2014. Blanko ry:n sääntömääräinen vuosikokous 25.3.2014 kello 17.00 Anttilansalissa (FY1103) Esityslista 25.3.2014 Blanko ry:n sääntömääräinen vuosikokous 25.3.2014 kello 17.00 Anttilansalissa (FY1103) Kokouksen asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

FinELibin ohjausryhmän kokous 12.3.2015

FinELibin ohjausryhmän kokous 12.3.2015 ESITYSLISTA 1/2015 1 (5) in ohjausryhmän kokous Aika Torstai 12.3. klo 12.00 15.00 Paikka Kansalliskirjaston keskustan toimipiste (2. krs, Fabiania-kokoushuone), Ylipistonkatu 1, Helsinki. Läsnä Matti

Lisätiedot

Arto, Linda ja Fennica kansallisen julkaisurekisterin tietojen lähteinä. Asiantuntijakokous, Jyrki Ilva

Arto, Linda ja Fennica kansallisen julkaisurekisterin tietojen lähteinä. Asiantuntijakokous, Jyrki Ilva Arto, Linda ja Fennica kansallisen julkaisurekisterin tietojen lähteinä Asiantuntijakokous, 19.4.2011 Jyrki Ilva (jyrki.ilva@helsinki.fi) Jure-projekti ja kansallinen julkaisurekisteri OKM:n rahoittama

Lisätiedot

FinELib-aineistojen kustannustenjakomalli ja sen uudistamistarve

FinELib-aineistojen kustannustenjakomalli ja sen uudistamistarve FinELib-aineistojen kustannustenjakomalli ja sen uudistamistarve Erikoiskirjastojen neuvoston kokous 21.11.2006 Pirjo Sutela VTT Copyright VTT FinElib-aineistojen hinnoittelu 1) Palvelun tarjoaja määrittelee

Lisätiedot

Linnea2-konsortion yleiskokous

Linnea2-konsortion yleiskokous MUISTIO 1 (2) Kirjastoverkkopalvelut -konsortion yleiskokous Aika Torstai klo 14.15 14.40 Paikka Helsinki, Yliopistokatu 1, Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio Osallistujalista liitteenä. 1. Kokouksen

Lisätiedot

Edellisen kokouksen pöytäkirja on lähetetty ohjausryhmän jäsenille kokouskutsun yhteydessä (Liite 1).

Edellisen kokouksen pöytäkirja on lähetetty ohjausryhmän jäsenille kokouskutsun yhteydessä (Liite 1). PÖYTÄKIRJA 3/2002 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 3 / 2002 Aika: 19.11.2002 klo 13.15-15.30, n. klo 15.30 alkaen kierto kansalliskirjastossa Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto,

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2009 1 (6) FinELib 3.4.2009

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2009 1 (6) FinELib 3.4.2009 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2009 1 (6) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 3.4.2009 klo 13.00 15.00 Paikka Läsnä Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs Mirja Iivonen, ylikirjastonhoitaja,

Lisätiedot

FinELib-aineistojen määrät v. 2011

FinELib-aineistojen määrät v. 2011 FinELib-aineistojen määrät v. 20 Taulukkoon on koottu aineistotyypeittäin määrät kutakin lisensioitua aineistoa kohden. Organisaatiokohtaiset tiedot löytyvät Halti-tietokannasta niissä tapauksissa missä

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 19.3.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 19.3.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen Esityslista 19.3.2013 Kokouksen asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

FinELib-konsortion tuoreimmat kuulumiset

FinELib-konsortion tuoreimmat kuulumiset FinELib-konsortion tuoreimmat kuulumiset Iina Peltonen, Arja Tuuliniemi 15.5.2014 FinELib-konsortion tuoreimmat kuulumiset Viestintä - mistä tuoreimmat kuulumiset löytyvät nyt ja jatkossa? E-kurssikirjaprojekti

Lisätiedot

AMKIT-konsortion johtoryhmän ja Linnea2-konsortion ohjausryhmän tapaaminen

AMKIT-konsortion johtoryhmän ja Linnea2-konsortion ohjausryhmän tapaaminen AMKIT-konsortion johtoryhmän ja Linnea2-konsortion ohjausryhmän tapaaminen Aika: 19.8.2008 klo 10.00 12.00 Paikka: Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1 Osanottajat: AMKIT-johtoryhmä:

Lisätiedot

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht.

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht. SÄMEDIGOI TTalHtiic PÖYTÄKIRJA 4/20 13 sivu 1 (6 SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 4/2013 Aika Paikka pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo 10.00 10.55. puhelinkokous L P Läsnä/ pozsa Klemetti Näl&äläj

Lisätiedot

Todettiin kokous laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Todettiin kokous laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous Aika: 6.6.2008 klo 9.13-11.12 Paikka: Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1 Läsnä: Ari Muhonen, TKK:n kirjasto, puheenjohtaja Kristiina Hormia-Poutanen,

Lisätiedot

Kirjastojen yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen Kirjastoverkkopäivät 23.10.2012

Kirjastojen yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen Kirjastoverkkopäivät 23.10.2012 Kirjastojen yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen Annu Jauhiainen Kirjastoverkkopäivät 23.10.2012 Kirjastojen yhteiset palvelut Kansalliskirjasto Kirjastoverkkopalvelut Johtaminen Talous Viestintä

Lisätiedot

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Turun yliopisto, Lemminkäisenkatu 3 A, kokoushuone 203 (2 krs.)

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Turun yliopisto, Lemminkäisenkatu 3 A, kokoushuone 203 (2 krs.) Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Muistio Neuvoston kokous 4/2014 Aika: 4.12.2014 klo 10-16 Paikka: Turun yliopisto, Lemminkäisenkatu 3 A, kokoushuone 203 (2 krs.) Osallistujat: Tua Hindersson-Söderholm,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/2005 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 4/2005

PÖYTÄKIRJA 4/2005 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 4/2005 PÖYTÄKIRJA 4/2005 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 4/2005 Aika: 15.12.2005 klo 13.00 15.40 Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Fabiania neuvotteluhuone, Yliopistonkatu 1, 2. krs.

Lisätiedot

FinELibin ohjausryhmän kokous

FinELibin ohjausryhmän kokous PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 (5) in ohjausryhmän kokous Aika keskiviikko klo 13.05-16.15 Paikka Kansalliskirjasto, Leipätehdas, Kaikukatu 4, 5. krs, V620 (Kumina) Läsnä Riitta Pyykkö, vararehtori, Turun yliopisto,

Lisätiedot

KDK-asiakasliittymä. AMKIT- ja Linnea2-konsortioiden yhteiskokous 24.4.2012 Kristiina Hormia-Poutanen

KDK-asiakasliittymä. AMKIT- ja Linnea2-konsortioiden yhteiskokous 24.4.2012 Kristiina Hormia-Poutanen KDK-asiakasliittymä AMKIT- ja Linnea2-konsortioiden yhteiskokous 24.4.2012 Kristiina Hormia-Poutanen Kansallinen digitaalinen kirjasto OKM:n koordinoima hanke Tavoitteet: yhteisen asiakaskäyttöliittymän

Lisätiedot

Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221

Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2011 1 (5) OHJAUSRYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 16.3.2012 klo 13.09 15.47 Paikka Läsnä Esittelijä Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Mauri Ylä-Kotola,

Lisätiedot

Suomalaiset lehdet ja avoimen julkaisemisen rahoitus

Suomalaiset lehdet ja avoimen julkaisemisen rahoitus Suomalaiset lehdet ja avoimen julkaisemisen rahoitus Julkaisujen avoimuus -työryhmä, 18.9.2014 Jyrki Ilva (jyrki.ilva@helsinki.fi) Raportti ministeriölle Avoin saatavuus -työryhmän suositukset (marraskuu

Lisätiedot

FINELIB - KÄYTTÄJÄKYSELYN VASTAUKSET 2005 - ammattikorkeakoulut. Vastauksia ammattikorkeakouluille suunnattuun käyttäjäkyselyyn saatiin 616.

FINELIB - KÄYTTÄJÄKYSELYN VASTAUKSET 2005 - ammattikorkeakoulut. Vastauksia ammattikorkeakouluille suunnattuun käyttäjäkyselyyn saatiin 616. FINELIB - KÄYTTÄJÄKYSELYN VASTAUKSET 2005 - ammattikorkeakoulut Vastauksia ammattikorkeakouluille suunnattuun käyttäjäkyselyyn saatiin 616. TAUSTATIETOJA 1. Sukupuoli 2. Ikä 3. Mitä ammattikorkeakoulua

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/ (6) FinELib Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/ (6) FinELib Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2010 1 (6) OHJAUSRYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 19.3.2010 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Mauri Ylä-Kotola,

Lisätiedot

Open access Suomessa 2013? Avoin tiede -keskustelutilaisuus, 4.3.2013 Jyrki Ilva (jyrki.ilva@helsinki.fi)

Open access Suomessa 2013? Avoin tiede -keskustelutilaisuus, 4.3.2013 Jyrki Ilva (jyrki.ilva@helsinki.fi) Open access Suomessa 2013? Avoin tiede -keskustelutilaisuus, 4.3.2013 Jyrki Ilva (jyrki.ilva@helsinki.fi) Open access: kultainen ja vihreä tie Kultainen tie (gold road to open access) Open access lehdet,

Lisätiedot

Julkaisukohtainen kirjoittajien lukumäärä tieteellisissä julkaisuissa: kansainvälinen kehitys ja tieteenaloittaiset erot OKM-julkaisuaineistossa

Julkaisukohtainen kirjoittajien lukumäärä tieteellisissä julkaisuissa: kansainvälinen kehitys ja tieteenaloittaiset erot OKM-julkaisuaineistossa Julkaisukohtainen kirjoittajien lukumäärä tieteellisissä julkaisuissa: kansainvälinen kehitys ja tieteenaloittaiset erot OKM-julkaisuaineistossa Suunnittelija Janne Pölönen, TSV Tekijyys tieteessä-seminaari

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (7) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 1/2008 Aika 14.2.2008 klo 14.00 16.20 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs,

Lisätiedot

VERKKO-OPISTO Sähköinen kokous

VERKKO-OPISTO Sähköinen kokous VERKKO-OPISTO Sähköinen kokous Timo Reko timo.reko@msl.fi Sähköinen kokous Yhdistyksen hallitus voi halutessaan järjestää kokouksensa myös sähköisesti. Sähköinen kokous sopii erityisesti sellaisiin kokouksiin,

Lisätiedot

Älykäs laskenta, diplomityöseminaari. Lappeenrannan Tiedekirjasto Iris Tahvanainen 1.2.2013

Älykäs laskenta, diplomityöseminaari. Lappeenrannan Tiedekirjasto Iris Tahvanainen 1.2.2013 Älykäs laskenta, diplomityöseminaari Lappeenrannan Tiedekirjasto Iris Tahvanainen 1.2.2013 Tiedonlähteitä Kirjat painetut ja sähköiset oppikirjat, tietokirjat, käsikirjat jne. Wilma, muut (kirjasto)tietokannat,

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. krs, Huone C221

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. krs, Huone C221 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2009 1 (9) OHJAUSRYHMÄN PÖYTÄKIRJA 4/2009 Aika 10.12.2009 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1,

Lisätiedot

Digitaalisen kirjaston verkkopalveluryhmä Muistio 13.4.2007

Digitaalisen kirjaston verkkopalveluryhmä Muistio 13.4.2007 Aika: Perjantai 13.4.2007 klo 15.00 17.00 Paikka:Teollisuuskatu 23, 4 krs. B438 Läsnä: Markku Löytönen, pj. Sirkku Blinnikka, Päijät-Hämeen koulutuskonserni Juha Hakala, KK Kristiina Hormia-Poutanen, KK

Lisätiedot

Metsästysseura Espoon Ähöttäjät RY. Esityslista 1/2017 iivisniemenkuja 4 e Espoo

Metsästysseura Espoon Ähöttäjät RY. Esityslista 1/2017 iivisniemenkuja 4 e Espoo YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika 8.4.2017 Klo 18:00 Paikka Luomannotko 2 saunatila. 1. KOKOUKSEN AVAUS 2. JÄRJESTÄYTYMINEN 2.1 Valittaneen kokoukselle puheenjohtajaksi Mikko Lang sihteeriksi

Lisätiedot

Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous

Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous Sivu 1 / 5 Kansalliskirjasto 11.1.2011 Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous Aika: ti 18.1.2011 klo 10.30-12.35 Paikka: Helsingin yliopisto, Fabianinkatu 32, neuvotteluhuone (7. krs). Jäsenet: Esittelijät:

Lisätiedot

Kirjastojärjestelmä Voyagerin elinkaari & näkökulmia tulevasta ratkaisusta

Kirjastojärjestelmä Voyagerin elinkaari & näkökulmia tulevasta ratkaisusta Kirjastojärjestelmä Voyagerin elinkaari & näkökulmia tulevasta ratkaisusta SYN 8.10.2014 Kristiina Hormia-Poutanen Agenda Palvelinympäristön uudistus Ohjelmistopäivitys Kirjastojärjestelmän hankinta Näkökulmia

Lisätiedot

FinELibin ohjausryhmän kokous

FinELibin ohjausryhmän kokous PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 (5) in ohjausryhmän kokous Aika keskiviikko klo 13-15.20 Paikka Kansalliskirjasto, Leipätehdas, Kaikukatu 4, 5. krs, V620 (Kumina) Läsnä Riitta Pyykkö, vararehtori, Turun yliopisto,

Lisätiedot

Liite 1. Sopijaosapuolet

Liite 1. Sopijaosapuolet Liite 1. Sopijaosapuolet Aalto-yliopisto, Y-tunnus 0245902-6 Arkistolaitos, Y-tunnus 0245885-9 Eduskunnan kanslia, Y-tunnus 0245977-1 Helsingin yliopisto, Y-tunnus 0313471-7 Itä-Suomen yliopisto, Y-tunnus

Lisätiedot

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Kaisa-talo, neuvotteluhuone 7. kerros, Fabianinkatu 30

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Kaisa-talo, neuvotteluhuone 7. kerros, Fabianinkatu 30 Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Pöytäkirja Neuvoston kokous 1/2014 Aika: 29.1.2014 klo 10 16 Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Kaisa-talo, neuvotteluhuone 7. kerros, Fabianinkatu 30 Osallistujat:

Lisätiedot

XDW-projektissa rakennetut palvelut

XDW-projektissa rakennetut palvelut XDW-projektissa rakennetut palvelut Korkeakoulujen KOTA-AMKOTA seminaari 23. 24.9.2010 Manne Miettinen CSC Tieteen tietotekniikan keskus Oy CSC IT Center for Science Ltd. RAKETTI-hankkeen tavoite korkeakouluja

Lisätiedot

Julkaisujen avoimuuden edistäminen, sopimusneuvottelut 2016

Julkaisujen avoimuuden edistäminen, sopimusneuvottelut 2016 Julkaisujen avoimuuden edistäminen, sopimusneuvottelut 2016 Kristiina Hormia-Poutanen, Kansalliskirjasto ATT-foorumi, Tampere 11.11.2015 FinELib Yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, tutkimuslaitosten,

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTO UN IVERSITY of OULU

OULUN YLIOPISTO UN IVERSITY of OULU 23.5.20 13 UN IVERSITY of OULU HUMANISTISEN TIEDEKUNNAN TIEDEKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai 23.5.20 13, kello 12.15-14.00 Paikka Snellmania kokoushuone YY3O 1 Tiedekuntaneuvoston jäsenet Muut Timo

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 2/09 PÖYTÄKIRJA. vararehtori Johanna Björkroth johtaja Dan-Olof Riska hallintopäällikkö Mikko Sainio

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 2/09 PÖYTÄKIRJA. vararehtori Johanna Björkroth johtaja Dan-Olof Riska hallintopäällikkö Mikko Sainio Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

Kansalliskirjasto seurantaryhmä

Kansalliskirjasto seurantaryhmä Kansalliskirjasto 2005 -seurantaryhmä Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous 15.11.2005 Hellevi Yrjölä EriKin tavoitteet Kansalliset tietokannat maksutta kaikkien käyttöön Perusinfrastruktuurille keskitetty

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Paikka Pieni seurakuntasali, Koulukatu 26 PROTOKOLL Plats Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26. Ärendet berett av Behandlat

PÖYTÄKIRJA Paikka Pieni seurakuntasali, Koulukatu 26 PROTOKOLL Plats Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26. Ärendet berett av Behandlat VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 31.5.2018 klo 16.00 Sivu 1 / 6 Sisällys Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus... 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta... 2 Esityslistan hyväksyminen... 2 Kiinteistöpäällikön viran

Lisätiedot

Kotilava Hemvett Rahoituspilotti käyntiin Ajankohtaista julkaisemisesta Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, Helsinki)

Kotilava Hemvett Rahoituspilotti käyntiin Ajankohtaista julkaisemisesta Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, Helsinki) Kotilava Hemvett Rahoituspilotti käyntiin Ajankohtaista julkaisemisesta 13.5.2016 Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, Helsinki) Riitta Koikkalainen, tietoasiantuntija Kansalliskirjasto, Kirjastoverkkopalvelut

Lisätiedot

Korkeakoulukirjastojen keskitetyt kirjastoverkkopalvelut. 2008 Kristiina Hormia-Poutanen

Korkeakoulukirjastojen keskitetyt kirjastoverkkopalvelut. 2008 Kristiina Hormia-Poutanen Korkeakoulukirjastojen keskitetyt kirjastoverkkopalvelut 2008 Kristiina Hormia-Poutanen Tausta Kansalliskirjasto 2002 seurantaryhmän muistio (2006) Kansalliskirjastosta kirjastoverkon palvelukeskus 1.8.2006

Lisätiedot

Miten muistiorganisaatiot voivat olla yhteistyössä? ekam (e-kirjastot, -arkistot, -museot) - Muisti 2 KULDI laajennettu digitointiyhteistyöryhmä

Miten muistiorganisaatiot voivat olla yhteistyössä? ekam (e-kirjastot, -arkistot, -museot) - Muisti 2 KULDI laajennettu digitointiyhteistyöryhmä Muistio Miten muistiorganisaatiot voivat olla yhteistyössä? ekam (e-kirjastot, -arkistot, -museot) - Muisti 2 KULDI laajennettu digitointiyhteistyöryhmä aika: 9.9.2003 klo 13.00 15.50 paikka: Suomalaisen

Lisätiedot

Kirjastosektoreiden puheenjohtajien ja sihteerien kokous

Kirjastosektoreiden puheenjohtajien ja sihteerien kokous Pöytäkirja 1/2017 1 (5) Kirjastosektoreiden puheenjohtajien ja sihteerien kokous Aika Torstai 15.6.2016 klo 11 13 Paikka Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistonkatu 1, 2krs, Helsinki Kutsutut

Lisätiedot

KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLITUKSEN KOKOUS

KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 id150488 1(7) KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLITUKSEN KOKOUS AIKA ke klo 8.00-9.56 PAIKKA Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Metsolan kampus, neuvottelutila C2010 Pääskysentie 1

Lisätiedot

Hankintayhteistyö korkeakoulujen kirjastojärjestelmän hankinnassa

Hankintayhteistyö korkeakoulujen kirjastojärjestelmän hankinnassa Hankintayhteistyö korkeakoulujen kirjastojärjestelmän hankinnassa Missä mennään -webinaari Minna-Liisa Kivinen Kirjastojen taustajärjestelmän hankintayhteistyö Kaikki Voyageria käyttävät kirjastot ovat

Lisätiedot

Toimintaympäristö: Koulutus ja tutkimus 4.4.2011

Toimintaympäristö: Koulutus ja tutkimus 4.4.2011 Toimintaympäristö: Koulutus ja tutkimus 4.4.2011 Toimintaympäristö: Koulutus ja tutkimus Tampere 4.4.2011 Matias Ansaharju www.tampere.fi/tilastot etunimi.sukunimi@tampere.fi Tampereen kaupunki Tietotuotanto

Lisätiedot

Aineistojen hyöty-kustannus-suhde : Kokoelmapolitiikan priorisoinnit

Aineistojen hyöty-kustannus-suhde : Kokoelmapolitiikan priorisoinnit Aineistojen hyöty-kustannus-suhde : Kokoelmapolitiikan priorisoinnit Tietoaineistoseminaari 15.10.2010 Hannele Nurminen 10/18/2010 Kirjastosta on hyötyä Ilman kirjastoa ei ole yliopistoa Kirjasto on yliopiston

Lisätiedot

Julkaisufoorumien luokittelu

Julkaisufoorumien luokittelu Julkaisufoorumien luokittelu Suunnittelija Janne Pölönen, TSV OKM:n bibliometriikkaseminaari Helsingin yliopisto 11.3.2013 Julkaisufoorumi-luokitus Vuonna 2011 valmistunut tieteellisten julkaisukanavien

Lisätiedot

FinELibin ohjausryhmän kokous 17.9.2014

FinELibin ohjausryhmän kokous 17.9.2014 PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (5) in ohjausryhmän kokous Aika Keskiviikko. klo 10.00 12.30 Paikka Läsnä Poissa Kansalliskirjaston Fabiania-kokoushuone, Yliopistonkatu 1, Helsinki. Matti Manninen, rehtori, Jyväskylän

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Tutkimustoimikunta. Kokous 4/2010 tiistaina klo (KTK314)

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Tutkimustoimikunta. Kokous 4/2010 tiistaina klo (KTK314) 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Säännökset hallintoelimen koolle kutsumisesta ja päätösvaltaisuudesta ovat Oulun yliopiston johtosäännön 41 42 :issä. Kutsu kokoukseen on lähetetty 15.4.2010.

Lisätiedot

FinELibin ohjausryhmän kokous

FinELibin ohjausryhmän kokous PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 (5) in ohjausryhmän kokous Aika maanantai klo 13-16 Paikka Kansalliskirjasto, Päärakennus, Yliopistonkatu 1, 2. krs, C222, Fabiania-kokoushuone Läsnä Riitta Pyykkö, vararehtori, Turun

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 18.02.2013 klo 9.00 11.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 3/08 PÖYTÄKIRJA. vararehtori Johanna Björkroth johtaja Dan-Olof Riska hallintopäällikkö Mikko Sainio

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 3/08 PÖYTÄKIRJA. vararehtori Johanna Björkroth johtaja Dan-Olof Riska hallintopäällikkö Mikko Sainio Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous Kriminologinen kirjasto (Vantaa)

Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous Kriminologinen kirjasto (Vantaa) Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous 30.10.2008 Kriminologinen kirjasto (Vantaa) Katsaus toimintaan vuonna 2008 Ritva Hänninen, Ilmatieteen laitos 30.09.09 EriK-toiminnan piirteitä - Tekee tunnetuksi

Lisätiedot

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ Kokouskutsu ja asialista, Pöytäkirja Kokous 4/2009 Aika: Perjantai 16.10.2009 klo 10.20 12.15 Paikka: Oulun yliopisto, kokoushuone HR 144 Läsnä: Rehtori Lauri Lajunen pj., rehtori Arto Karjalainen, johtaja

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9 Sivu 1 Kokousaika Maanantaina 12.12.2016 klo 17 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

ARTOn / ARTIVAn hyödyntäminen julkaisutiedonkeruussa

ARTOn / ARTIVAn hyödyntäminen julkaisutiedonkeruussa ARTOn / ARTIVAn hyödyntäminen julkaisutiedonkeruussa Korkeakoulujen julkaisutiedonkeruuseminaari 19.9.2014 Lassi Lager ARTO Kotimainen artikkeliviitetietokanta Yli 1,5 milj. viitettä Yli 1,5 milj. tiedonhakua

Lisätiedot

ARTIKKELITIETOKANNAT JA OMANELLI PIRJO POHJOLAINEN

ARTIKKELITIETOKANNAT JA OMANELLI PIRJO POHJOLAINEN ARTIKKELITIETOKANNAT JA OMANELLI PIRJO POHJOLAINEN 1 Etäkäyttö Käyttöoikeudet ja -rajoitukset PSK ITU-T IEEE Tali Helsingin Sanomien tekstiarkisto TALENTUM Suomen laki INTERNET hakukoneet aihehakemistot

Lisätiedot

COUNTER-tilastosuositukset - Code of Practice for Journals and Databases, Release 3 - Code of Practice for Books and Reference Works, Release 1

COUNTER-tilastosuositukset - Code of Practice for Journals and Databases, Release 3 - Code of Practice for Books and Reference Works, Release 1 COUNTER-tilastosuositukset - Code of Practice for Journals and Databases, Release 3 - Code of Practice for Books and Reference Works, Release 1 Dspace-käyttäjäryhmän tapaaminen, koulutustilaisuus julkaisuarkistojen

Lisätiedot

RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto

RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Julkaisurekisteripalvelujen rakentaminen Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi (JURE)-projekti) Tomi Mäkelä

Lisätiedot

Työvaliokunta 18.3.2011

Työvaliokunta 18.3.2011 Suomen yliopistokirjastojen neuvosto MUISTIO Työvaliokunta 18.3.2011 Työvaliokunnan kokous 2011-2 Aika: 17.3.2011 klo 12-14:15 Paikka: Videoneuvottelu, etäyhteydet Osallistujat: Mirja Iivonen (pj.) Tua

Lisätiedot

sivu 1 (7. puheenjohtaja 1 varapuh. joht. II jäsen. pöytäkirj anpitäj ä hallintopäällikkö asiantuntija 5 :ssä

sivu 1 (7. puheenjohtaja 1 varapuh. joht. II jäsen. pöytäkirj anpitäj ä hallintopäällikkö asiantuntija 5 :ssä SÄMEDIGGI SAAMELAISKÄPJÄT Hallitus PÖYTÄKIRJA 2/2013 sivu 1 (7 SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 2/2013 Aika Paikka to 7. päivänä helmikuuta 2013 klo 14.00 16.00 puhelinkokous L P Läsnäl Klemetti Näkkäläj

Lisätiedot

Martin-Laakso Päivi. Puustelli Markku. Pelli Raimo, vararehtori Rautaniemi Pirkko, toimialajohtaja (kohdasta 4 alkaen)

Martin-Laakso Päivi. Puustelli Markku. Pelli Raimo, vararehtori Rautaniemi Pirkko, toimialajohtaja (kohdasta 4 alkaen) PÖYTÄKIRJA 1/2006 1 (5) Hallitus 1.2.2006 HALLITUKSEN KOKOUS AIKA Tiistaina 24.1.2006 klo 13.10 14.55 Yhteinen seminaari klo 11.00 alkaen Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen kanssa. Seminaarissa

Lisätiedot

- VTT:n Digitalon neuvotteluhuone AP314, Vuorimiehentie 3, Otaniemi - Linnanmaa, neuvotteluhuone YY197. A 3 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

- VTT:n Digitalon neuvotteluhuone AP314, Vuorimiehentie 3, Otaniemi - Linnanmaa, neuvotteluhuone YY197. A 3 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus HALLITUS Aihe HALLITUKSEN KOKOUS nro 2/2010 Aika Tiistai 9.3.2010 kello 11.00 Paikka Asialistat - VTT:n Digitalon neuvotteluhuone AP314, Vuorimiehentie 3, Otaniemi - Linnanmaa, neuvotteluhuone YY197 Hallintojohtaja

Lisätiedot

Aika: Keskiviikko klo Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista. 143 Kokouksen avaus. 144 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Aika: Keskiviikko klo Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista. 143 Kokouksen avaus. 144 Laillisuus ja päätösvaltaisuus EDUSTAJISTON JOULUKUUN KOKOUS Aika: Keskiviikko 10.12.2014 klo 18.15 Paikka: Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista 143 Kokouksen avaus 144 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 145 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

5 1 kpl TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2016 SEKÄ TALOUSARVIO VUOSILLE

5 1 kpl TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2016 SEKÄ TALOUSARVIO VUOSILLE Aika Tiistai 3.11.2015 klo 18.00 19.48 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

Paikka Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C222

Paikka Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C222 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 3/2009 1 (7) OHJAUSRYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA 3/2009 Aika 6.10.2009 klo 13.00 16.00 Paikka Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1,

Lisätiedot

FinELibin sopimusneuvottelut ja open access

FinELibin sopimusneuvottelut ja open access FinELibin sopimusneuvottelut ja open access Arja Tuuliniemi Kirjastoverkkopäivät 2017 26.10.2017 Sisällys FinELib neuvottelee Uusi tavoite avoimen julkaisemisen (OA) edistäminen Mistä FinELib konkreettisesti

Lisätiedot

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto Nuva ry:n Hämeen piiri ry pöytäkirja Asialistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto Nuva ry:n Hämeen piiri ry pöytäkirja Asialistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi Aika: 4.9.2011 kello 13:18-17.12 Paikka: Läsnä: Hämeenkatu 3 b 14, Tampere Tiina Koljonen, puheenjohtaja Arto Lehtinen, sihteeri Tuomas Sirén, jäsen Tino Svart, jäsen Kimi Uosukainen, jäsen Käsiteltävät

Lisätiedot

Kansalliskirjaston keskitetyt kirjastoverkkopalvelut nykytila ja tulevaisuudennäkymiä

Kansalliskirjaston keskitetyt kirjastoverkkopalvelut nykytila ja tulevaisuudennäkymiä Kansalliskirjaston keskitetyt kirjastoverkkopalvelut nykytila ja tulevaisuudennäkymiä Korkeakoulukirjastojen johtajien neuvottelupäivät 10.2.2009 Kristiina Hormia-Poutanen Korkeakouluverkon muutokset -

Lisätiedot