BitAppsMobile Käyttöohje (Android ja Windows Phone) Sivu 1/20. BitAppsMobile - Käyttöohje Android ja Windows Phone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "BitAppsMobile Käyttöohje (Android ja Windows Phone) Sivu 1/20. BitAppsMobile - Käyttöohje Android ja Windows Phone"

Transkriptio

1 BitAppsMobile Käyttöohje (Android ja Windows Phone) Sivu 1/20 BitAppsMobile - Käyttöohje Android ja Windows Phone

2 Sisällysluettelo JOHDANTO... 3 Tarvittavat lähtötiedot... 3 Käytön perusasiat... 3 Ilmoitukset ja varoitukset... 3 KÄSITTEITÄ... 4 SOVELLUKSEN TOIMINNOT... 4 Asennus... 5 BitApps-palveluun kirjautuminen... 6 Työkohteiden selaaminen... 7 Työkohteen tiedot... 8 Kartta... 9 Pinta-alan mittaus GPS-reitin tallennus...12 Koealan mittaus Karttatasojen lisäys...14 Lisää työkirjaus Asetukset Vaihda salasana Tiedotteiden lukeminen...18 VIRHERAPORTOINTI KEHITYSIDEAT VIANETSINTÄ... 20

3 JOHDANTO Tämä käyttöohje esittelee BitApps-työnhallintapalvelun BitAppsMobile-älypuhelinsovelluksen Android- ja Windows Phone -puhelimissa toimivan sovelluksen käyttöönottoa ja peruskäyttöä. Käyttöohje on tarkoitettu opastamaan käyttäjää sovelluksen perustoiminnoissa. On erittäin tärkeää, että luet tämän ohjeen ennen käytön aloittamista. Näin opit palvelun tehokkaan käytön ja saat siitä parhaan hyödyn. Tarvittavat lähtötiedot Työntekijän mobiilisovelluksen käyttämiseksi tarvitset työntekijän (=resurssin) käyttäjätunnuksen ja salasanan. Lisäksi tarvitset Android- tai Windows Phone -käyttöjärjestelmällä varustetun älypuhelimen tai tablet-laitteen. Sopivia laitteita ovat esimerkiksi Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Tab, Samsung Xcover, Nokia Lumia 820 ja Nokia Lumia 920. Käytön perusasiat Sovellus tarvitsee toimiakseen internet-yhteyden. Varmista, että laitteessasi on liittymä, joka sisältää riittävän määrän dataliikennettä. Ohjelmiston käyttäjä vastaa kaikista käyttöön liittyvistä kustannuksista. Ilmoitukset ja varoitukset Käyttäessäsi mobiilisovelluksen toimintoja suorituksen eteneminen esitetään edistymiskuvakkeella. Edistymispalkin ollessa näkyvissä, odota toiminnon valmistumista ennenkuin jatkat sovelluksen käyttöä. Jos pyytämäsi toiminto epäonnistuu, sovellus ilmoittaa siitä virheilmoituksella. Virhe voi johtua esimerkiksi tiedonsiirrossa tapahtuneesta virheestä, virheellisistä tiedoista tai sovelluksessa olevasta virheestä. Toimi seuraavasti: 1. sulje sovellus, 2. kirjaudu uudelleen, 3. jos sama toistuu, ota yhteys BitApps Helpdeskiin vian selvittämiseksi.

4 KÄSITTEITÄ Alla on kuvattu lyhyesti keskeisimpiä mobiilisovelluksen käyttöön liittyviä käsitteitä. Käsitteiden tunteminen nopeuttaa järjestelmän toiminnan oppimista ja helpottaa järjestelmässä hallittavien tietojen riippuvuuksien hahmottamista. Työkohde tarkoittaa kokonaisuutta, joka sisältää tiedon mm. siitä, mitä tehdään, missä tehdään, kuinka paljon tehdään, kenelle tehdään ja millä hinnalla tehdään. Toteutettavat työt tallennetaan järjestelmään työkohteiksi ja osoitetaan työn toteuttajalle, jolloin työn toteuttaja näkee työkohteen kaikkine tietoineen reaaliaikaisesti päätelaitteessaan (BitApps Mobile tai BitApps Tablet). Työkirjaus kuvaa työkohteella tehtyä työtä. Se sisältää tiedon mm. siitä, kuka on tehnyt, milloin on tehnyt, mitä on tehnyt ja paljonko on tehnyt. SOVELLUKSEN TOIMINNOT Seuraavaksi käymme läpi palvelun keskeisimmät toiminnot. Kunkin toiminnon kohdalla on kuvattu toiminnon tarkoitus ja toimintoketju sanallisesti sekä toimintoa havainnollistava kuva sovelluksesta.

5 Asennus Ennen sovelluksen käyttöä sinun tulee asentaa BitAppsMobile puhelimeesi. Avaa puhelimen internet-selain ja siirry mobiilisovelluksen lataussivulle osoitteessa Android-laitteet: 1. Salli muiden kuin sovelluskaupasta ladattujen sovellusten asennus kohdasta Asetukset > Sovellukset > Tuntemattomat lähteet > Päälle. 2. Lataa sovellus laitteellesi klikkaamalla Androidversion latauslinkkiä. 3. Käynnistä asennus klikkaamalla ladattua tiedostoa latausnäkymässä. 4. Jatka asennusohjelman ohjeiden mukaisesti. Windows Phone -laitteet: 1. Klikkaa lataussivun Windows Phonelle tarkoitettua linkkiä, jolloin selain siirtyy BitAppssovelluksen sivulle sovelluskaupassa. 2. Klikkaa Asenna-linkkiä 3. Jatka asennusohjelman ohjeiden mukaisesti.

6 BitApps-palveluun kirjautuminen Käynnistettyäsi sovelluksen, sinun tulee kirjautua palveluun resurssin käyttäjätunnuksella ja salasanalla. 1. Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. 2. Valitse Kirjaudu. Sovellus tarkistaa kirjautumistietosi ja avaa Työkohdelista-näkymän. Jos kirjautuminen epäonnistuu, kokeile jotakin seuraavista: tarkista, että olet kirjoittanut käyttäjätunnuksen ja salasanan oikein. tarkista, että internet-yhteytesi toimii avaamalla jokin web-sivu puhelimen selaimella. pyydä uusi salasana -sivun Unohditko salasanasi -toiminnolla.

7 Työkohteiden selaaminen Kirjautumisen jälkeen näet listan sinulle osoitetuista työkohteista. Voit selata listaa kosketusnäyttöä pyyhkäisemällä. Työkohdelistan työkohteilla on kolme klikkausaluetta. 1. Vasemmanpuoleisesta kartta-kuvakkeesta voit avata työkohteen kartalle 2. Klikkaamalla työkohteen nimeä näet työkohteen tiedot 3. Oikeanpuoleisesta kuvakkeesta saat näkyviin komentovalikon Työkohdelistan lopussa on seuraavat komentopainikkeet: 1. Asetukset Avaa ohjelman asetusnäytön 2. Kirjaudu ulos Kirjautuu ulos palvelusta

8 Työkohteen tiedot Työkohteen tiedot -näytöllä näet työkohteeseen liittyvät tiedot. Näytöllä olevat komennot ovat: 1. Takaisin Palaa takaisin työkohdelistalle 2. Kartta Avaa työkohteen kartalle 3. Lisää työkirjaus Siirry tallentamaan työkohteelle työkirjaus

9 Kartta Karttanäkymä avautuu aina ensin näkymään, missä näytöllä ovat näkyvissä sekä resurssille määritelty kotisijainti, että valittu työkohde. Näin käyttäjä näkee heti, millä suunnalla työkohde sijaitsee. GPS-sijainnin saamisen jälkeen sovellus näyttää etäisyyden kartalla näytettävään työkohteeseen. Voit liikuttaa karttaa kosketusnäyttöä pyyhkäisemällä, lähentämällä ja loitontamalla karttaa + ja painikkeista sekä Kohdistus-valikon komennoilla: 1. Koti ja työkohde näkymä, jossa sekä kotisijainti että työkohde näkyvissä 2. Työkohde tarkempi työkohdenäkymä 3. Työkohde ja GPS näkymä, jossa työkohde ja nykyinen GPS-sijainti 4. GPS kohdistaa nykyiseen GPS-sijaintiin 5. Seuraa GPS-sij. - Päällä/Pois, asettaa kartan tilaan, jossa karttanäkymä seuraa GPS-sijaintia Toiminnot-valikosta löytyy komennot: 1. Lisää työkirjaus Siirry työkirjauksen lisäämiseen 2. Asetukset Avaa Asetukset-näyttö 3. Karttatasot Avaa näytettävien karttatasojen hallintanäyttö 4. Mittaa koeala (jos työkohde vaatii koealamittauksia) 5. Merkitse kuvion ulkopuolelle Jos todellinen työalue todetaan pienemmäksi kuin kartalla näytetty alue, kuvion ulkopuolella olevat

10 koealapisteet voi merkitä alueen ulkopuolella oleviksi. 6. Lisää koealapiste Jos todellinen työalue on suurempi kuin kartalla, voit lisätä uudelle alueelle koealapisteen ja sen jälkeen tallentaa siihen koealamittauksen. 7. Aloita pinta-alan mittaus Pinta-alan mittaustyökalu, jolla voi esimerkiksi mitata todellisen työalueen joko kursorin avulla tai GPS:ää hyödyntäen kulkemalla alueen ympäri. 8. Aloita GPS-reitin tallennus Voit nauhoittaa GPS-reittijälkeä ja tallentaa sen lopuksi palveluun, jolloin se on myöhemmin nähtävissä kartalla, kun karttataso Tallennetut GPS-reitit on asetettu päälle.

11 Pinta-alan mittaus Pinta-alan mittaustyökalulla voit mitata pinta-aloja ja etäisyyksiä ja siten esimerkiksi tarkistaa käsitellyn työalueen todellisen pinta-alan. Jos haluat piirtää mitattavan alueen käsin kartalle: 1. Aseta GPS-sijainnin näyttö pois päältä Asetuksetnäytöltä: Toiminnot > Asetukset > GPS päällä kartalla. 2. Valitse Toiminnot > Aloita pinta-alan mittaus 3. Liikuta karttaa ja lisää käännepisteitä alapalkissa olevan [+ Piste] -painikkeen avulla. 4. Pinta-ala ja viivan pituus päivittyvät näytön yläreunaan jokaisen käännepisteen jälkeen. 5. Lopeta mittaus Toiminnot > Lopeta mittaus - komennolla. Jos haluat tehdä mittauksen GPS:n avulla: 1. Aseta GPS-sijainnin näyttö päälle Asetuksetnäytöltä: Toiminnot > Asetukset > GPS päällä kartalla. 2. Aseta karttanäkymä seuraamaan GPS-sijaintia: Kohdistus > Seuraa GPS-sij. 3. Kävele mitattavan alueen ympäri ja lisää tasaisin väliajoin käännepisteitä alapalkissa olevalla [+Piste] -painikkeella. 4. Pinta-ala ja viivan pituus päivittyvät näytön yläreunaan jokaisen käännepisteen jälkeen. 5. Lopeta mittaus Toiminnot > Lopeta mittaus - komennolla.

12 GPS-reitin tallennus GPS-reitin tallennustoiminnolla voit nauhoittaa kulkemaasi reittiä tai ajouraa ja tallentaa sen lopuksi BitApps-palveluun myöhempää käyttöä varten. Tallennetut GPS-reitit tulevat kartalle näkyviin, kun karttataso Tallennetut GPS-reitit on asetettu näkyviin. Tallentaaksesi GPS-reitin 1. Aseta kartta seuraamaan GPS-sijaintia komennolla Kohdista > Seuraa GPS-sij. 2. Odota, että GPS-sijainti näkyy kartalla 3. Kohdista GPS-sijaintiin komennolla Kohdista > GPS. 4. Valitse Toiminnot > Aloita GPS-reitin tallennus. 5. GPS-sijainnin päivittyessä kartalle piirtyy GPSjälki ja näytön yläreunassa on näkyvissä kerättyjen pisteiden määrä. 6. Tallennuksen aikana voit tarvittaessa lähentää ja loitontaa karttaa. 7. Lopeta tallennus komennolla Toiminnot > Lopeta mittaus, jolloin sovellus kysyy haluatko tallentaa reitin palveluun. HUOM: Puhelimen rajallisesta kapasiteetista johtuen on suositeltavaa nauhoittaa enintään 1 tunnin mittaisia GPS-reittejä, jolloin pisteiden määrä on noin 1200 kpl.

13 Koealan mittaus Tietyllä työlajilla olevat työkohteet edellyttävät koealojen mittaamista, ennen kuin työkohde voidaan työkirjauksen tallennuksen yhteydessä merkitä valmiiksi. Työkohteelta mitattavat koealapisteet näkyvät kartalla punaisina ympyräsymboleina. Koeala tulee urakanantajan ohjeistuksen mukaisesti mitata enintään 10 m etäisyydeltä suunnitellusta paikasta. Tallennetut koealat näkyvät kartalla vihreällä täytettyinä ympyröinä, jolloin käyttäjä näkee helposti, missä koealapisteissä mittaus on jo tehty ja mistä mittaus vielä puuttuu. Koealan mittaus GPS:n avulla tapahtuu seuraavasti: 1. Siirry maastossa koealapisteen kohdalle siten, että GPS-symboli on enintään 10 m etäisyydellä koealapisteestä. 2. Valitse komento Toiminnot > Mittaa koeala. 3. Syötä koealaan liittyvät tiedot ja tallenna koeala. Jos GPS-signaalia ei ole tai sijainti on virheellinen, tallenna koealamittaus seuraavasti: 1. Aseta GPS-sijainnin näyttö pois päältä: Asetukset > Näytä GPS kartalla. 2. Palaa kartalle, jolloin keskellä näkyy kohdistin. 3. Siirrä kohdistin sen koealapisteen kohdalle, johon haluat tallentaa koealamittauksen. 4. Valitse komento Toiminnot > Mittaa koeala. 5. Syötä koealaan liittyvät tiedot ja tallenna koeala.

14 Karttatasojen lisäys Karttanäytöllä voit lisätä näkyviin myös muita karttatasoja normaalin taustakartan lisäksi. 1. Valitse Toiminnot > Karttatasot. 2. Valitse Muokkaa > Lisää. 3. Valitse listasta lisättävä karttataso ja klikkaa OK. HUOM: Ilmakuvia on saatavilla vain niillä mittakaavoilla, missä normaali taustakartta näyttää peruskarttaaineistoa. HUOM: Metsä Groupin yrittäjät voivat käyttää Patikkakarttamerkkitasoa sekä normaalin taustakartan päällä että myös Ilmakuvan päällä.

15 Lisää työkirjaus Työkirjauksen lisäysnäytöllä voit tallentaa toteutettuja työmääriä. Sovellus näyttää suunnitellun työlajin ja - määrän. Työkirjaukselle annettavia tietoja ovat mm. 1. Aloituspvm (jos urakanantaja sitä edellyttää) 2. Lopetuspvm (jos urakanantaja sitä edellyttää) 3. Kilometrikorvauksen km-määrä (jos urakanantaja sitä edellyttää) 4. Toteutettu työlaji/materialilaji, määrä ja yksikkö 5. Tekstimuotoiset lisätiedot 6. Mahdollinen materiaalitarkenne Työn päätyttyä työkohteella, rastita Työkohde valmis - valinta, jolloin työkohdetta ei enää näytetä työkohdelistallasi työkirjauksen tallennuksen jälkeen. Komennot: 4. Takaisin Palaa työkohdelistalle tallentamatta työkirjausta 5. Lisää tot.tieto Lisää samalle työkirjaukselle lisää toteumatietoja. Voit merkitä samalla työkirjauksella toteutetuksi useampia työ- ja materiaalilajeja. 6. Peruuta - Palaa edelliselle näytölle tallentamatta työkirjausta 7. OK Tallenna työkirjaus (kysyy vahvistuksen)

16 Asetukset Asetukset-näyttö on avattavissa kirjautumisnäytöltä, työkohdelistalta sekä karttanäytöltä. Asetukset-näytöllä voit muokata soveluksen käyttöön liittyviä asetuksia: Kartan siirto klikkaamalla Aseta tämä asetus päälle Windows Phone 7.5 ja 7.8 pohjaisissa puhelimissa, mm. Lumia 800. Näissä puhelimissa on selainvika, joka estää kartan liikuttamisen sormella pyyhkäisemällä. Asetuksen avulla voit keskittää kartan klikkaamalla uutta keskipistettä. GPS päällä kartalla GPS-sijainnin automaattinen haku kartalle siirryttäessä Haettavien työkohteiden määrä Kuinka monta ensimmäistä työkohdetta enintään näytetään työkohdelistalla.

17 Vaihda salasana Työkohdelistan Toiminnot-valikon komennolla Vaihda salasana voit vaihtaa käyttäjätunnuksesi salasanan. Salasanan tulee täyttää seuraavat vaatimukset: pituus vähintään 8 merkkiä sisältää isoja ja pieniä kirjaimia sekä numeroita Vaihda salasana seuraavasti: 1. Valitse Työkohdelistalta Toiminnot > Vaihda salasana. 2. Syötä molempiin kenttiin uusi salasana. 3. Valitse OK. HUOM: Salasanan vaihtaminen säännöllisesti ja riittävän monimutkaisen salasanan käyttäminen lisäävat tietoturvaa ja estävät muiden henkilöiden pääsyn tietoihisi!

18 Tiedotteiden lukeminen Työkohdelistan näyttämisen yhteydessä sovellus tarkistaa BitApps-palvelusta, onko sinulle lähetetty uusia tiedotteita, joita et ole vielä lukenut. Tiedotteita lähetetään mm. versiopäivityksistä, huotokatkoista ja muista tärkeistä informoitavista asioista, joten on suositeltavaa lukea ne mahdollisimman pian. Jos sinulle on uusia tiedotteita, sovellus kysyy haluatko lukea tiedotteet. Sovellus näyttää julkaistut tiedotteet, joita voit lukea klikkaamalla tiedotteen riviä.

19 VIRHERAPORTOINTI Sovelluksen toimiessa virheellisesti, pyydämme ottamaan yhteyttä BitApps Helpdesk -palveluun vian selvittämiseksi. Pyydämme keräämään valmiiksi ainakin seuraavat tiedot sovellus (BitApps-selainsovellus, BitAppsMobile-sovelluksen Symbian-versio, Android/Windows Phone-versio jne.) selaimen versio tai tablet-laitteen / puhelimen merkki ja malli käytetty käyttäjätunnus toimintoketju, jolla virhe aiheutuu mahdollinen virheilmoitus HUOM: Suoritetun toimintoketjun täsmällinen kuvaaminen on ensiarvoisen tärkeää vian selvittämisen ja korjaamisen kannalta, joten kirjoita tehdyt toiminnot ja muut mahdollisesti virheen syntyyn vaikuttavat tekijät ylös niin tarkasti kuin mahdollista. KEHITYSIDEAT BitAppsiin liittyviä kehitysideoita voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen info@bitcomp.fi. Käsittelemme palautteet ja selvitämme mahdollisuudet niiden toteuttamiseen tulevissa versioissa.

20 VIANETSINTÄ Tähän kappaleeseen on koottu yleisimpiä käytössä ilmenneitä ongelmia ja ratkaisuehdotuksia niihin. Ongelma Kirjautuminen palveluun ei onnistu, sovellus ilmoittaa virheellisestä käyttäjätunnuksesta tai salasanasta. Ratkaisu Avaa palvelun kirjautumissivu ja klikkaa Pyydä uusi salasana -linkkiä. Syötä käyttäjätunnuksesi ja valitse haluatko uuden salasanan sähköpostilla vai tekstiviestillä. Työkohteiden toteuttajista on järjestelmässä vain matkapuhelinnumero, joten heidän tulee valita lähetystavaksi "Tekstiviesti".

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 226.10.2017 2 (11) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 6 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Käyttöohje. Ticket Inspector. Versio 1.0. Sportum Oy

Käyttöohje. Ticket Inspector. Versio 1.0. Sportum Oy Käyttöohje Ticket Inspector Versio 1.0 Sportum Oy 10.5.2017 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 2 2. Kirjautuminen ensimmäisellä kerralla / PIN-koodin unohtuessa... 3 3. Tunnistautuminen... 4 4. Päänäkymä...

Lisätiedot

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje 05/2015 Vaihda tämän ohjeen mukaisesti VSP Nettiturva TURVAPAKETTI-palveluun 14.6.2015 mennessä, jotta tietoturvapalvelusi säilyy voimassa! Kirjautuminen Palveluun

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 2 (12) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 5 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan vaihtaminen...

Lisätiedot

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI 1 RAY MOBIILIASIAKASKORTTI Mobiiliasiakaskortti on matkapuhelimeen ladattava kortti, joka toimii perinteistä muovista asiakaskorttia vastaavana näyttökorttina. Siihen on personoitu asiakkaan nimi, asiakasnumero

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen (sivut 3-24) Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

Päivitysohje Opus Dental

Päivitysohje Opus Dental Päivitysohje Opus Dental 7.1.460 1. Päivitysohjelman lataaminen Avaa Opus Dental -internetsivu osoitteessa www.opusdental.com. Klikkaa etusivulta Suomen lippua avataksesi suomenkielisen sivuston. Valitse

Lisätiedot

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI 1 RAY MOBIILIASIAKASKORTTI Mobiiliasiakaskortti on matkapuhelimeen ladattava kortti, joka toimii perinteistä muovista asiakaskorttia vastaavana näyttökorttina. Siihen on personoitu asiakkaan nimi, asiakasnumero

Lisätiedot

Kirjautuminen sähköisiin palveluihin jälkeen

Kirjautuminen sähköisiin palveluihin jälkeen Ohjeistus 1 (5) Kirjautuminen sähköisiin palveluihin 17.12.2018 jälkeen Kirjautumisjärjestelmä on muuttunut 17.12.2018. Muutoksen jälkeen käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoitteesi. Aiempi asiointihistoriasi

Lisätiedot

Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus. 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen

Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus. 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus Sisällys 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen... 1 2. Päävalikko... 2 3. Työkartta-näkymä... 3 4. Liittyminen työryhmään... 4 5. Poistuminen työryhmästä...

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

Sense tiedostot Käyttöohje Opastinsilta 8 ae Helsinki

Sense tiedostot Käyttöohje Opastinsilta 8 ae Helsinki Sense tiedostot Käyttöohje www.avoine.fi 010 3090 980 Opastinsilta 8 ae 00520 Helsinki Päivitetty 19.4.2018 Sisällys 1. Palvelun kuvaus... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 3 2.1 Käyttäjätunnus ja salasana...

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja link itetään

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

Collector for ArcGIS. Ohje /

Collector for ArcGIS. Ohje / Collector for ArcGIS Ohje / 10.5.2019 2 (11) Sisältö 1. Collector for ArcGIS... 3 2. Kartan luominen ArcGIS Onlinessa... 3 2.1 Karttatason luominen... 3 2.2 Ominaisuustietotaulun kenttien määrittäminen...

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja linkitetään

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

M2 Mobiili -käyttöohje (v1.2)

M2 Mobiili -käyttöohje (v1.2) M2 MOBIILI KÄYTTÖOHJE (1/9) M2 Mobiili -käyttöohje (v1.2) M2 MOBIILI KÄYTTÖOHJE (2/9) 1 Käyttöönotto Ennen M2 Mobiili -ohjelmiston asentamista varmista, että puhelimessasi on: jokin seuraavista käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen!

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Lataa Seuren Keikkanetti -mobiilisovellus puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupastasi. Ilmainen sovellus toimii Android- ja ios-käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Käyttäjä. Palvelun käyttöohje

Käyttäjä. Palvelun käyttöohje Käyttäjä Palvelun käyttöohje 4.7.2014 Sisällysluettelo Kirjautuminen... 2 Omat toimeksiannot... 3 Poimiminen... 4 Hylkääminen... 4 Peruuttaminen... 5 Käyttäjätilin muokkaus... 6 Sähköposti... 6 Nimi- ja

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

Lipas 2.0 käyttöohjeet ( )

Lipas 2.0 käyttöohjeet ( ) Lipas 2.0 käyttöohjeet (14.3.2019) (Liikuntapaikan muokkaus, liikuntapaikan lisäys, liikuntapaikan poisto, pistemäiset liikuntapaikat) Liikuntapaikan muokkaaminen Liikuntapaikan lisääminen tai tietojen

Lisätiedot

PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus

PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus Pelaajaprofiili netissä Pelaajaprofiilin www-palvelu on osoitteessa http://www.pelaajaprofiili.fi. Rekisteröidy tai hanki tunnukset ennen mobiilisovelluksen käyttöä. Pelaajaprofiilin

Lisätiedot

Ohje internetkarttapalveluun

Ohje internetkarttapalveluun Ohje internetkarttapalveluun Kartalla liikkuminen Liiku kartalla käyttäen hiirtä, karttaikkunan zoomauspainikkeita tai pikavalikkotoimintoja. 1. Näkymän liikuttaminen: Liikuta karttaa hiirellä raahaamalla.

Lisätiedot

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Projektikoodi A30387 31.7.2009 Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Käyttöohjeet Lapin sairaanhoitopiirin ky PL 8041 96101 Rovaniemi Katuosoite Porokatu 39 D 96100 Rovaniemi Y-tunnus 0819616-7 Puhelinvaihde

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Huom! Palvelu voi toimia ajoittain hitaasti. Ole kärsivällinen! Ohjeet vanhan venepaikan

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat:

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat: NAPPULA-VARMENTEEN ASENNUSOHJE 1/17 Suosittelemme käyttämään Nappulaa uusimmalla versiolla Firefox- tai Chrome- tai Applen laitteissa Safariselaimesta. Tästä dokumentista löydät varmenteen asennusohjeet

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 19.2.2014 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (40) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

Turvapaketti Asennusohje

Turvapaketti Asennusohje Turvapaketti Asennusohje 01/2017 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://www.omahallinta.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

mtuutori Opiskelijan ohje v 2.0-1.2.2011

mtuutori Opiskelijan ohje v 2.0-1.2.2011 mtuutori Opiskelijan ohje v 2.0-1.2.2011 1 Sisältö Mobiiliominaisuuksien käyttöönotto mtuutorin lataaminen ja asentaminen mtuutoriin kirjautuminen Mobiilimateriaalin katseleminen Mobiilikyselyihin vastaaminen

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ Gospel Flight ry Versio 1.0 Hyväksytty Tekijä 1.11.2005 Tarkastanut 1.11.2005 Hyväksynyt Juha Huttunen 3.11.2005 Helia UTIFLEET-TIETOJÄRJESTELMÄ 2 SISÄLLYS 1 SOVELLUKSEN KÄYTTÖOIKEUDET

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015 OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen sivut 3-25 Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen sivut 7-14 Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN

NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN 2 REKISTERÖINTI Avaa saamasi SAFE -linkki tai mene ostamastasi tuotepakkauksesta löytyvään osoitteeseen. 2 Täytä lomake ja valitse vahva salasana. Klikkaa Luo käyttäjätili.

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE!

DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE! DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE! Sisällysluettelo Mikä on digilehti?... 4 Mitä tarvitset?... 6 Miten luot käyttäjätunnuksen?.. 8 Miten käytät digilehteä?... 10 Digilehden ominaisuudet eri laitteissa... 12 Toiminnot

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook iphonelle Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 6 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 8 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 16 1 Secure hubiin

Lisätiedot

Kahoot! Kirjautuminen palveluun. Sinikka Leivonen

Kahoot! Kirjautuminen palveluun. Sinikka Leivonen Kahoot! Kahoot! on internetselaimessa toimiva sovellus, jonka avulla voit pitää pieniä testejä/kokeita tai kysellä mielipiteitä. Testeihin liittyy myös pelillisyys, sillä eniten pisteitä saanut voittaa.

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

VIDA ADMIN PIKAOPAS SISÄLTÖ

VIDA ADMIN PIKAOPAS SISÄLTÖ SISÄLTÖ 1 VIDA ADMIN... 3 1.1 Tarkastusluettelo... 3 1.2 Lisää käyttäjä... 3 1.3 Rekisteröi VIDA All-in-one... 4 1.4 Aktivoi tilaus sekä liitä käyttäjät ja tietokoneet tilaukseen... 4 1.5 Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja digilehtiä: Joka kodin huoltovihko, Osakkaan remontit taloyhtiössä, Suomen Kiinteistölehti, Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

M2 Mobiili -käyttöohje (v1.3)

M2 Mobiili -käyttöohje (v1.3) M2 MOBIILI -KÄYTTÖOHJE (1/11) M2 Mobiili -käyttöohje (v1.3) M2 MOBIILI -KÄYTTÖOHJE (2/11) 1 Käyttöönotto Ennen M2 Mobiili -ohjelmiston asentamista varmista, että puhelimessasi on: jokin seuraavista käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali iphonelle

Outlook ja Yritysportaali iphonelle Outlook ja Yritysportaali iphonelle Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 7 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Turvapaketti Asennusohje

Turvapaketti Asennusohje Turvapaketti Asennusohje 09/2014 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://www.omahallinta.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan

Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.4. (s. 1) Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan Seuraavilla sivuilla opastamme tekemään ilmoittautumisen liiton

Lisätiedot

Pvm Versio Asiakirjan tunniste Sivu 2015-12-22 4.0 CABNET-141-574 1 / 10

Pvm Versio Asiakirjan tunniste Sivu 2015-12-22 4.0 CABNET-141-574 1 / 10 2015-12-22 4.0 CABNET-141-574 1 / 10 Tarkoitus Tässä ohjeessa kuvataan, miten CAB Planissa saadaan korjauksen tila näkyviin. Korjauksen tilan merkitseminen valmiiksi 1. CAB Planin asetukset Yritysasetukset

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Käyttöohje ARFM- hankkeessa jatkokehitetylle SoftGIS-työkalulle Dokumentti sisältää ohjeistuksen osallistavan suunnittelun työkalun käyttöön. Työkalu on käytettävissä

Lisätiedot

Julkaistu. 1 Johdanto... 2

Julkaistu. 1 Johdanto... 2 OHJE 1 (6) RPAS-verkkokurssi Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Koulutusportaalin käyttöönotto... 2 2.1 Siirtyminen koulutusportaaliin... 2 2.2 Salasanan pyytäminen ensimmäisellä kerralla...

Lisätiedot

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0 GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille Päivitetty toukokuu 2015 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 SISÄÄN- JA ULOSKIRJAUTUMINEN GOLFBOXISTA... 4 2.1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN GOLFBOXIIN... 4 2.2 ULOSKIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE Sisällysluettelo: 1. JOHDANTO... 2 2. WEBWISUUN KIRJAUTUMINEN... 2 2.1 WebWisuun kirjautuminen salasanan avulla... 2 2.1.1 Käyttäjätunnus... 2 2.1.2 Lisenssinumero... 2 2.1.3

Lisätiedot

Keravan karttapalvelun käyttöohje

Keravan karttapalvelun käyttöohje Keravan karttapalvelun käyttöohje Sisällys (klikkaa otsikkoa mennäksesi suoraan haluamaasi kappaleeseen) Keravan karttapalvelun käytön aloittaminen... 2 Liikkuminen kartalla... 2 Karttatasojen näyttäminen

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 2008 MOODLE TUTUKSI Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. ALOITUSNÄKYMÄ... 4 2. TUTUSTUMINEN... 5 3. KESKUSTELUT... 8 4. VIESTIT... 10 5. CHATIT... 10 6. TIEDOSTOJA OMALTA

Lisätiedot

ViLLE Mobile Käyttöohje

ViLLE Mobile Käyttöohje ViLLE Mobile Käyttöohje -TEKSTI- JUHANI VÄÄTÄJÄ -TAITTO- TOMMY JOHANSSON Verkossa http://ville.utu.fi http://villeteam.fi villeteam@utu.fi 2013 2015. ViLLE Team. Tämän kirjan kopiointi muuttamattomana

Lisätiedot

Wuudis Pro. Mobiilisovellus

Wuudis Pro. Mobiilisovellus Wuudis Pro Mobiilisovellus Mobiilisovellus Mobiilisovellus toimii Android- ja iospuhelimissa Sovellusta voidaan käyttää sekä onlineettä offline-tilassa Lataa Wuudis -sovellus puhelimesi sovelluskaupasta

Lisätiedot

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään.

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. - 0 - Mikä on? Henkilökohtaisia tietojasi sisältävä verkkopalvelu on suojattu niin, että tietosi ovat turvassa.

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE!

DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE! DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE! Sisällysluettelo Mikä on digilehti?... 4 Mitä tarvitset?... 6 Miten luot käyttäjätunnuksen?... 8 Miten käytät digilehteä?... 10 Digilehden ominaisuudet eri laitteissa... 12 Toiminnot

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

Kotopro käyttäjän ohje

Kotopro käyttäjän ohje KOTOPRO KÄYTTÖOHJE Kotopro käyttäjän ohje SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Ensimmäinen kirjautuminen voidaan toteuttaa osoitteesta www.kotopro.fi. Sivun ylävalikossa on valinta Kirjaudu sisään, josta aukeaa kirjautumissivu.

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Vuoro Sähköisen työaikaraportin käyttöohje

Vuoro Sähköisen työaikaraportin käyttöohje Versio 1.6. 5/2019 Vuoro Sähköisen työaikaraportin käyttöohje Jos työskentelet kahden viikon palkkajaksolla, lähetä työaikaraportit palkkajakson päättymisestä seuraavana maanantaina klo 24 mennessä. Jos

Lisätiedot

Ohjeita PaikkaOpin oppimisympäristön käyttöönottoon

Ohjeita PaikkaOpin oppimisympäristön käyttöönottoon Ohjeita PaikkaOpin oppimisympäristön käyttöönottoon Mikä on PaikkaOppi? PaikkaOppi on verkkopohjainen oppimisympäristö, jonka tavoitteena on tukea paikkatietotaitojen ja ympäristöntutkimuksen monipuolista

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

VIRTUAALITOIMISTO. Käyttäjän opas

VIRTUAALITOIMISTO. Käyttäjän opas ------- VIRTUAALITOIMISTO Käyttäjän opas OHJE VIRTUAALITOIMISTO Yleiset ohjeet 15.7.2016 Sisältö 1 VIRTUAALITOIMISTON KÄYTTÖ... 1 1.1 Kirjautuminen virtuaalitoimistoon... 1 1.2 Uloskirjautuminen virtuaalitoimistosta...

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot