Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista"

Transkriptio

1 Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

2 KOKOUSKUTSU 2 (12) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika klo Paikka Lisätiedot ISLABin kokoushuone, c/o KYS rak 1A 3.krs, Puijonlaaksontie 2, Kuopio Kokouksessa tarjolla kahvia ja pientä syötävää, kokouksen jälkeen ruokailumahdollisuus. MERK. JORMA PENTTINEN Jorma Penttinen puheenjohtaja Käsiteltävät asiat 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSESSA PIDETTÄVÄN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN JA TARKASTUSAJAN JA PAIKAN MÄÄRÄÄMINEN TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS TOIMINTAAN JA TALOUTEEN KILPAILLUILLE MARKKINOILLE SUUNTAUTUVAN ERILLISEN YHTIÖN PERUSTAMINEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN LIIKETOIMINTASUUNNITELMA 2018 SEKÄ TALOUSARVIO JA SUUNNITELMA VUOSILLE ISLABIN LAKISÄÄTEISEN TAPATURMAVAKUUTUKSEN JÄRJESTÄMINEN VUODEN 2017 TILINPÄÄTÖSPERUSTEET JA TILINPÄÄTÖKSEN AIKATAULU SUOMALAISEN TYÖN LIITTO RY:N JÄSENYYS JA AVAINLIPPU-ALKUPERÄMERKIN KÄYTTÖOIKEUDEN HAKEMINEN TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN... 12

3 ESITYSLISTA 3 (12) Listan asianro KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Varsinaiset jäsenet Juha Hartikainen Ilkka Naukkarinen Risto Kortelainen Panu Peitsaro Jere Penttilä Jorma Penttinen Riitta Smolander Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Esittelijä Pöytäkirjanpitäjä Varajäsenet Heikki Löppönen Juha Mustonen Jarmo J. Koski Saara Pesonen Asko Saatsi Risto Miettunen Risto Ockenström Jorma Penttinen Risto Kortelainen Kari Punnonen, toimitusjohtaja Anu Tervala, hallinto- ja talouspäällikkö Listan asianro 2. Kokouskutsu lähetetään johtokunnan varsinaisille jäsenille sähköpostitse 5 vrk ennen kokousta. Materiaalia voidaan tarvittaessa toimittaa myös postitse sähköisen kokouskutsun lähettämisen jälkeen, mikäli se katsotaan tarpeelliseksi. Määräaika, jonka perusteella kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi, koskee sähköisesti lähetettyä kutsua. Kokousten esityslista julkaistaan ennen kokousta myös ISLABin internet-sivuilla. Johtokunnan puheenjohtaja avaa kokouksen ja toteaa läsnäolijat. Kokouskutsu on lähetetty Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 49 KOKOUKSESSA PIDETTÄVÄN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN JA TAR- KASTUSAJAN JA PAIKAN MÄÄRÄÄMINEN Listan asianro 3. Pöytäkirjan tarkastaa kaksi toimielimen valitsemaa jäsentä, ellei toimielin toisin päätä. Johtokunta valitsee 2 pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirja tarkastetaan välittömästi kokouksen jälkeen. 50 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS TOIMINTAAN JA TALOUTEEN Toimitusjohtaja antaa johtokunnalle tilannekatsauksen (OHEISMATERIAALI 1). Johtokunta päättää merkitä toimitusjohtajan katsauksen tiedoksi.

4 ESITYSLISTA 4 (12) Listan asianro KILPAILLUILLE MARKKINOILLE SUUNTAUTUVAN ERILLISEN YHTIÖN PERUSTAMINEN Johtokunta on kokouksessaan valtuuttanut toimitusjohtajan neuvottelemaan erillisen ISLABin omistaman markkinoilla toimivan osakeyhtiön perustamisesta joko yksin tai yhteistyössä muiden sairaanhoitopiirien, maakuntien tai niiden omistamien laboratorioorganisaatioiden kanssa. ISLABin yksin omistaman yrityksen toimintaedellytysten arvioinnin rinnalla on harkittu julkisen sektorin toimijoiden yhteisen kilpailluille markkinoille suuntautuvan osakeyhtiön perustamista yhteistyössä Fimlab Oyn, Nordlab liikelaitoskuntayhtymän, Satadiag liikelaitoksen ja Tykslabin (VSSHPn yksikkö) kanssa. Valmistelutyössä on ollut mukana konsulttina Inspira Oy. Valmistelutyön ensimmäisen vaiheen oli alunperiin suunniteltu kestävän loppuvuoden 2017 ajan, mutta on ilmeistä, että jatkovalmistelua tarvitaan vuoden 2018 aikana. Kokouksessaan (asia 5, 38) johtokunta päätti esittää yhtymäkokoukselle erillisen IS- LABin omistaman yhtiön perustamista ja sen rekisteröimistä kaupparekisteriin siten, että sen operatiivinen toiminta ei ala ilman johtokunnan erillistä päätöstä. Perustettavan yhtiön koko osakekannan omistaisi tässä vaiheessa Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä sataprosenttisesti. Tällä järjestelyllä uusi yhtiö saataisiin tarvittaessa toimintaan hyvin nopealla aikataululla, eikä se sulkisi pois mahdollisuutta esim. sulautua myöhemmin em. yhteisyritykseen, mikäli erikseen näin päätettäisiin. Oman erillisen yrityksen perustamiseen liittyvät riskit olisivat hallittavissa ja päätösvalta säilyisi ISLABin kautta nykyisellä omistajayhteisöllä. Alkuvaiheessa ennakoitavissa oleva liikevaihto olisi melko vähäinen (alle /vuosi) ja pieni peruspääoma olisi riittävä (luokkaa ). Toiminnan käynnistäminen ei edellyttäisi ISLABin omistajilta uuden pääoman sijoittamista tai lainoitusta. Johtokunta esitti kokoontuneelle yhtymäkokoukselle, että se valtuuttaisi johtokunnan laatimaan yrityksen perustamisessa tarvittavat asiakirjat (mm. perustamisilmoitus, yhtiöjärjestys) määrittämään yhtiön osakepääoman päättämään yhtiön nimestä ja mahdollisesti tarvittavista aputoiminimistä nimeämään yhtiön hallituksen sekä tekemään muut suoraan yhtiön perustamiseen liittyvät päätökset ja toimenpiteet päättämään perustettavan yhtiön toiminnan käynnistämisaikataulusta ja laajuudesta. Yhtymäkokous käsitteli erillisen ISLABin yksin omistaman, markkinoilla toimivan, yhtiön perustamista kokouksessaan (asia 8, 24), ja päätti, että asia esitellään omistajien hallituksissa. Yhtymäkokous käsittelee asiaa uudelleen tarvittaessa ylimääräisessä yhtymäkokouksessa alkuvuodesta Yhtymäkokous valtuutti johtokunnan valmistelemaan osakeyhtiön perustamisessa tarvittavat asiakirjat ja muut tarvittavat toimenpiteet esityksessä mainitulla tavalla. Markkinayhtiön perustamiseen liittyvää materiaalia niin oman yhtiön kuin yhteisyrityksen kannalta on koottu OHEISMATERIAALIKSI 2A-F.

5 ESITYSLISTA 5 (12) Listan asianro 5. Johtokunta keskustelee julkisen sektorin toimijoiden yhteisen markkinoilla toimivan yhtiön perustamiseen tähtäävän hankkeen etenemisestä. Johtokunta päättää esittää yhtymäkokoukselle, että erillisen kilpailluilla markkinoilla toimivan yhtiön perustamisjärjestelyjä jatketaan ja edetään valtuuttamalla johtokunta laatimaan yrityksen perustamisessa tarvittavat asiakirjat (mm. perustamisilmoitus, yhtiöjärjestys) määrittämään yhtiön osakepääoman päättämään yhtiön nimestä ja mahdollisesti tarvittavista aputoiminimistä nimeämään yhtiön hallituksen sekä tekemään muut suoraan yhtiön perustamiseen liittyvät päätökset ja toimenpiteet päättämään perustettavan yhtiön toiminnan käynnistämisaikataulusta ja laajuudesta. Johtokunta päättää kutsua ylimääräisen yhtymäkokouksen koolle helmikuussa 2018, sen jälkeen kun ISLABin toimintaa käsittelevä katsaus on esitelty kaikkien omistajayhteisöjen hallituksille. 52 LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN LIIKETOIMINTASUUNNITELMA 2018 SEKÄ TALOUSARVIO JA SUUNNITELMA VUOSILLE Liikelaitoskuntayhtymän liiketoimintasuunnitelma 2018 sekä talousarvio ja -suunnitelma vuosille on esitetty LIITTEENÄ 1. Johtokunnan on kuntalain (410/2015) 67 :n mukaan kunkin vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä liikelaitoskuntayhtymälle talousarvio ja -suunnitelma yhtymäkokouksen asettamien sitovien tavoitteiden sekä meno- ja tuloerien mukaisesti. Talousarvion hyväksymisen yhteydessä valtuuston on hyväksyttävä myös taloussuunnitelma kolmeksi tai useammaksi vuodeksi (suunnitelmakausi). Talousarviovuosi on taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi. Talousarviossa ja -suunnitelmassa hyväksytään liikelaitoskuntayhtymän toiminnan ja talouden tavoitteet. Taloussuunnitelman on oltava tasapainossa tai ylijäämäinen. Kuntayhtymän taseeseen kertynyt alijäämä tulee kattaa enintään neljän vuoden kuluessa tilinpäätöksen vahvistamista seuraavan vuoden alusta lukien. Kunnan tulee taloussuunnitelmassa päättää yksilöidyistä toimenpiteistä, joilla alijäämä mainittuna ajanjaksona katetaan. Talousarvioon otetaan tehtävien ja toiminnan tavoitteiden edellyttämät määrärahat ja tuloarviot sekä siinä osoitetaan, miten rahoitustarve katetaan. Talousarviossa ja -suunnitelmassa on käyttötalous- ja tuloslaskelmaosa sekä investointi- ja rahoitusosa. Kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava talousarviota. Perussopimuksen 16 :n mukaan palvelujen hinnoitteluperusteet vahvistaa johtokunta ja hinnoista päättää toimitusjohtaja. Yhtymäkokous päätti kokouksessaan asettaa vuodelle 2018 seuraavat keskeiset toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet:

6 ESITYSLISTA 6 (12) - Jäsenyhteisöjen ja yhteistyökuntien tarvitsemat kliinisen kemian, kliinisen mikrobiologian sekä kliinisen genetiikan laboratoriopalvelut tuotetaan laadukkaasti, nopeasti ja kustannustehokkaasti. Toteutumaa seurataan säännöllisissä, asiakasyhteisöjen ja ISLA- Bin välisissä neuvottelutapaamisissa. - Toiminnan suunnittelun lähtökohdaksi otetaan vuoden 2017 kuukausien 1-6 toiminnan taso. Mahdolliset ennakoitavissa olevat asiakasyhteisöjen palvelukysynnän rakenteelliset muutokset voidaan erikseen huomioida johtokunnan päätöksellä. - ISLABin omana tuotantona tehtävien tutkimusten hinnoitteluun ei tehdä yleiskorotusta. Talousnäkymien tarkentuessa vuoden 2017 kuluessa voi johtokunta myöhemmin päättää hinnanalennuksista siten, että yksittäisten hinnoittelumuutosten yhteisvaikutus vähentää ISLABin omaan tuotantoon kohdistuvaa tulokertymää 2-4 %. - Näytteenottotoiminnan hinnoittelussa pyritään kustannusvastaavuuteen. Toimipisteiden ylläpitokustannukset (tilavuokra, henkilöstökustannukset, tukipalvelut) huomioidaan asiakaskohtaista näytteenottomaksua määriteltäessä. Uutena kustannustekijänä huomioidaan aluelaboratoriokohtaisesti näytteiden aluekuljetusten kustannukset. - Alihankintana tuotettavien tutkimusten hinnat määräytyvät voimassa olevien kilpailutusten ja hankintapäätösten perusteella. - Investoinnit suunnitellaan vuodelle 2018 siten, että investointisuunnitelman kokonaismäärä ei ylitä euroa (alv 0). Johtokunta esittää yhtymäkokoukselle, että vuoden 2017 talousarviovalmistelussa hyväksytyt investoinnit voidaan siirtää tarvittaessa vuonna 2018 toteutettaviksi siten, että hankintakohtaisia suunniteltuja investointivarauksia ei ylitetä. Edellä mainituilla toiminnan ja hinnoittelun tasoilla asetetaan vuoden 2018 talouden tavoitteeksi positiivinen tulos (liikeylijäämä). Johtokunta päätti (asia 5, 26), että talousarvion lähtökohdaksi otetaan ISLABin omana tuotantona tehtävien tutkimusten hinnanalennusten toteuttaminen siten, että liikelaitoskuntayhtymän tulokertymä vähenee 2 % - 2,5 %. Edelleen johtokunta päätti saattaa vuotta 2018 koskevat oman tuotannon hinnoittelun alennukset voimaan etupainotteisesti jo alkaen. Talousarvio vuodelle 2018 Vuoden 2018 talousarvio on suunniteltu yhtymäkokouksen määräämällä tavalla ylijäämäiseksi siten, että keskeiset toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet voidaan saavuttaa ja että edellytykset liikelaitoskuntayhtymän tehtävien hoitamiseen turvataan. Liikelaitoskuntayhtymän vuoden 2018 ennakoitu liikevaihto on noin euroa, ja liikeylijäämä n euroa, ja tilikauden ylijäämä varausten ja verojen jälkeen n euroa. Kuluarvioiden perustana on käytetty vuoden 2017 alkuvuoden perusteella laskettua ennustetta (2017 kertymä 1-6 kk x 2). Tällä tavoin laskettua ennustetta on korjattu tiedossa olevilla muutoksilla. Lisäksi on otettu huomioon mahdolliset muut 6 kk x 2 -kertymää vääristävät erät.

7 ESITYSLISTA 7 (12) Suunniteltujen investointien kokonaismäärä on n euroa. Tarkempi erittely talousarvioon ja suunnitelmaan sisältyvän investointisuunnitelman hankinnoista ja niiden perusteluista esitetään pöydälle jaettavassa OHEISMATERIAALISSA 3. Vuodelle 2018 suunnitellut käyttökorvaushankinnat sekä kulutustavaroiden, puitesopimusten sekä palvelusopimusten kilpailutukset ja hankinnat on kuvattu LIITTEESSÄ 2. Investointeihin liittyen on taloussuunnitelmassa huomioitu myös tulokseen vaikuttava investointivarauksien purkamisesta johtuva poistoeron vähennys. Johtokunnan kokouksessaan (asia 6, 27) päättämät toiminimikemuutokset on otettu huomioon talousarviovalmistelussa. KVTES-korotuksia ei ole palkkoihin tulossa, joten talousarviossa ei ole varauduttu palkkakustannusten nousuun. Toimintajärjestelmämme rakenne perustuu tuotannollisen toiminnan jakamiseen osaamisalueisiin, joita on tällä hetkellä 13. IS- LABin toiminnan eri vaiheissa on tuotannollisia osaamisalueita ollut yli 20, mutta vähitellen toiminnan vakiintuessa niiden määrää on vähennetty. Osaamisaluetoiminnasta ovat vastanneet osaamisalueiden koordinaattorit, joilla on keskeinen tehtävä menettelytapojen johtamisessa. Koordinaattoreiden saama tehtäväkohtainen lisä on ollut vuodesta 2008 lähtien 100 /kk ja vuonna 2018 sen suunnitellaan olevan hieman korkeampi, 150 /kk, mikä on huomioitu talousarvioesityksessä. Useat ISLABin asiakasyhteisöistä ovat ilmoittaneet pyrkivänsä siirtymään antikoagulantti - lääkityksissä perinteisestä Marevan -hoidoista uudempiin ilman laboratorioseurantaa toteutettaviin lääkehoitoihin. Tämä kehityssuuntaus on jo vaikuttanut INR-tutkimusten määrää vähentävästi ja talousarviovalmistelussa on INR-tutkimusten määrän ennakoitu vähentyvän noin 10 %, mikä huomioiden näytteenottotapahtumat, aiheuttaa noin liikevaihdon laskun. Talousarviovalmistelussa on huomioitu Pohjois-Savon aluelaboratorioon kohdistuva Puijon toimipisteen peruskorjatuista tiloista aiheutuva tilavuokrien nousu, mikä tuottaa vuodelle 2018 noin lisäkustannuksen. Päivystystoimintojen siirtyminen uusiin tiloihin on suunniteltu tapahtumaan siten, että samassa yhteydessä otetaan käyttöön uusittu laitekanta sekä Kuopiossa että vaiheittain myös muissa sairaalalaboratorioissa. Toiminnan muutos on niin mittava, että katkeamattoman palvelutuotannon turvaaminen edellyttää keskussairaalalaboratorioissa tilapäistä henkilöstötyöpanosten lisäystä, mikä on huomioitu talousarviovalmistelussa hieman yli varauksella. Talousarvion toimintatuotot ovat , josta liikevaihto on , ja sisäiset tulot Tuottojen arvioinnissa ja keskeisenä oman tuotannon hinnoitteluperusteena on ollut kustannusvastaavuus sekä investointien kattaminen tulorahoituksella. Talouden kehitys on ollut vuoden 2017 aikana suotuisaa, mikä ennakoi koko vuoden osalta hyvää, vuoden 2016 tasoista tulosta. Hyvän taloudellisen tilanteen vuoksi johtokunta on jo aiemmin syksyllä päättänyt, että oman tuotannon hinnoitteluun tehdään muutoksia, jotka alentavat tulokertymää noin 2,1 % ja muutokset on laitettu voimaan etupainotteisesti jo alkaen. Vuoden 2017 hyvä taloudellinen näkymä on perustunut vilkkaaseen alkuvuoden toimintaan, ja vuoden 2018 talousarvion valmistelu ja palvelutuotannon määrän ennakointi perustuu oletukseen toiminnan vilkkauden säilymisestä nykytasolla. Vuoden 2018 näytteenottomaksuja määriteltäessä tuotannon arvoon on laskettu mukaan aiempaan tapaan verinäytteenottojen lisäksi myös ekg-toiminta. Kustannuksiin on huomioitu henkilöstökulujen lisäksi myös toimitilojen kustannukset. Perusterveydenhuollon palvelura-

8 ESITYSLISTA 8 (12) Listan asianro 6. kenne on kaikissa sairaanhoitopiireissä vähitellen järjestynyt suurehkoiksi kokonaisuuksiksi, joten alueellisille perusterveydenhuollon toimijoille on pääsääntöisesti määritelty heidän toiveidensa mukaisesti koko toimintakentän kattava näytteenottomaksu. Alihankintana tuotettavien tutkimusten hinnat määräytyvät voimassa olevien kilpailutusten ja hankintapäätösten perusteella, ja verituotteet SPR:n kulloisenkin hinnaston mukaan. Alihankintatutkimuksista ISLABilta laskutettuihin hintoihin on lisätty ISLABin johtokuntaa edeltäneen järjestelytoimikunnan tekemän päätöksen perusteella toimitusmaksu, joka on edelleen vuonna 2017 ollut 3 euroa. Verituotteiden hintaan on lisätty toimitusmaksu (johtokunta ), joka on myös vuonna 2017 ollut muuttumaton, eli 6 euroa/tuote. Toimitusmaksujen perusteena ovat näytteiden ja tulosten (sekä verituotteiden) vaatimat erilliset käsittely-, ja lähetystoimenpiteet sekä verituotteiden kohdalla myös uusittu verikeskustietojärjestelmä. Nämä hinnoitteluperusteet säilyvät ennallaan vuonna Yksityislääkärin lähetteellä asioivien ns. itse maksavien potilaiden laskutukseen on samoin aikanaan järjestelytoimikunnan päätöksen mukaisesti lisätty näytteenotto- ja käsittelykulu, joka on aikaisempina vuosina ollut 11,50 euroa. Perusteena maksulle on ollut itse maksavien potilaiden laskutuksen vaatima erillinen laskutusjärjestelmä, sekä pyyntöjen ja vastausten erillinen käsittely ja postitus (sekä potilaalle että mahdollisesti pyytävälle lääkärille). Myös tämä maksu säilyy ennallaan vuonna Johtokunta hyväksyy LIITTEEN 1 mukaisen liikelaitoskuntayhtymän liiketoimintasuunnitelman vuodelle 2018, sekä talousarvion ja -suunnitelman vuosille Taloussuunnitelmaan sisältyvän investointisuunnitelman loppusumma on euroa. Taloussuunnitelma sisältää johtokunnan jo aiemmin syksyllä päättämät oman tuotannon hinnoitteluun kohdistuvat muutokset, jotka alentavat tulokertymää noin 2,1 %. Hinnoittelumuutokset kohdistetaan erikseen asiakkaille tiedotettaviin tutkimusnimikkeisiin kustannusvastaavuusperiaatteella. Edelleen johtokunta hyväksyy LIITTEESSÄ 2 esitetyt käyttökorvaushankintojen kilpailutukset sekä tietojärjestelmäpalvelusopimusten hankinnat käynnistettäviksi. Johtokunta valtuuttaa toimitusjohtajan päättämään kunkin kilpailutuksen osalta hankintakauden pituuden. Johtokunta päättää, että talousarvion sitovuustaso on ylijäämä ennen poistoeroa, varauksia ja veroja. 53 ISLABIN LAKISÄÄTEISEN TAPATURMAVAKUUTUKSEN JÄRJESTÄMINEN Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä on valtuuttanut Vakuutusmeklariliike Semita Oy:n edustajakseen riskienhallinta- ja vakuutusasioissa. Semita Oy on syksyn 2017 aikana kilpailuttanut ISLABin lakisääteisen tapaturmavakuutuksen. Semita Oy on toimittanut tarjouspyynnön liitteineen seuraaville vakuuttajille: IF Vahinkovakuutusyhtiö Oy, Keskinäinen vakuutusyhtiö Fennia, LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö, Poh-

9 ESITYSLISTA 9 (12) Listan asianro 7. jantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö, OP Vakuutus Oy, Protector Forsikring ASA, Turva Keskinäinen Vakuutusyhtiö. Semita Oy sai ISLABin lakisääteisistä tapaturmavakuutuksesta tarjoukset kuudelta vakuuttajalta, ja vertailuhinnaltaan edullisin oli Protector Forsikring ASAn tarjous. Nykyiseen kustannustasoon verrattuna uuden vakuutuksen vuosikustannus noin halvempi, vaikka vakuutusturva säilyy vähintään nykyisellä tasolla. Meklariliikkeen laatima tarjouspyyntö ja tarjousten yhteenveto sekä Protector Forsikring ASAn esittely jaetaan OHEISMATERIAALINA 4. Kilpailutus ei koskenut muuta vakuutusturvaa (esim. vastuuvakuutus, kuljetusvakuutus jne.), vaan niiden osalta vakuuttajana on edelleen Keskinäinen vakuutusyhtiö Fennia. Toimitusjohtajan esitys Johtokunta päättää, että Semita Oy:n toteuttaman kilpailutuksen ja siihen perustuvan tarjousvertailun mukaisesti Semita Oy valtuutetaan tekemään ISLABin toimeksiantona työtapaturmaja ammattitautilain mukaisen vakuutussopimuksen Protector Forsikring ASAn kanssa. 54 VUODEN 2017 TILINPÄÄTÖSPERUSTEET JA TILINPÄÄTÖKSEN AIKATAULU Menojen kohdistaminen Menot kohdistetaan suoriteperusteisesti sekä välittömien (palkat, työnantajan sosiaalivakuutusmaksut, tarvikkeet, ostetut palvelut, muut menot) että sisäisten menojen (hallinnon kustannusten vyörytys) osalta. Välittömät menot kohdistetaan niistä vastuussa oleville aluelaboratorioille. Sellaiset yhteiset, koko ISLABia koskevat menot, joita ei voida kohdistaa suoraan aluelaboratorioille (esim. tietojärjestelmiin liittyviä ylläpitomaksuja, lomapalkkavelan muutos), kohdistetaan ensin hallinnon tai rahoituksen kustannuspaikalle. Hallinnon kulut jaetaan sisäisinä erinä aluelaboratorioille budjetoinnin yhteydessä sovitun prosenttiosuuden mukaisesti. Tulojen kohdistaminen Tutkimuspalvelujen ja muiden palvelujen myyntituotot, ja muut myyntituotot kohdistetaan suoriteperusteisesti pääosin sille yksikölle, jonka toiminnasta tulot ovat muodostuneet, ja joka tapauksessa oikean aluelaboratorion sisälle. Tutkimuspalvelut ns. itse maksaville potilaille kohdistetaan hallinnon kustannuspaikalle, koska niitä ei tietoteknisten rajoitusten vuoksi pysty kohdistamaan kuin yhdelle kustannuspaikalle. Maksutuotot, vuokrat ja muut korvaukset sekä muut tulot kohdistetaan suoriteperusteisesti sille yksikölle, jonka toiminnasta tulot ovat muodostuneet. PSSHP:n ja ISLABin välisessä toiminnan siirtosopimuksessa on sovittu, että ISLAB ottaa KYSin ja PSSHP:n antamaan toimeksiantoon perustuen vastatakseen kliinisen kemian ja kliinisen mikrobiologian erikoisalojen osalta lääkäreiden opetuksesta ja tutkimuksesta. PSSHP maksaa ISLA- Bille vuosittain opetus- ja tutkimustoimintaan korvausta, joka laskentaperusteiltaan vastaa valtion tutkimusrahoitusasetuksessa 718/2013 sekä koulutuskorvausasetuksessa 343/2013 tarkoitettuja korvauksia (valtion tutkimusrahoitus). ISLAB noudattaa varojen käytössä ja raportoinnissa KYSin vastaavaa ohjeistusta.

10 ESITYSLISTA 10 (12) Mahdolliset keskeneräisten tutkimushankkeiden, tilapäisten tutkijantoimien sekä muiden vastaavien rahoituspäätösten käyttämättä olevat määrärahat siirretään tilinpäätöksen yhteydessä taseen saatuihin ennakoihin käytettäväksi seuraavana tilikautena. Alustavat kirjaukset Tilivuoden aikana kirjanpitoon jaksotetut menot ja tulot (mm. henkilösivukulut, poistot jne.) oikaistaan tilinpäätöksen yhteydessä toteutuneiden menojen mukaisiksi. Tammikuussa 2018 maksettavat, vuodelle 2017 kuuluvat palkat ja palkkiot kohdistetaan suoriteperusteisesti joulukuulle Saamiset kirjataan nimellisarvoon, kuitenkin enintään todennäköiseen arvoon. Henkilösivukulujen kirjausperusteena on kauden aikana käytetty talousarviossa vahvistettuja maksuprosentteja. Ennen tilinpäätöstä tapahtumat oikaistaan suoriteperusteiseksi. Eläkevakuutusmaksusta mahdollisesti liian pienenä (tai suurena) maksettavaksi saatu ennakko tarkistetaan tilinpäätöksessä Kunnalliselta eläkelaitokselta saatujen ennakkotietojen perusteella. Liikana maksettu ennakko kirjataan siirtosaamisiin, liian pienenä maksettu ennakko siirtovelkoihin vuodelle Vastaavasti menetellään tapaturma- ja työttömyysvakuutusmaksuennakoiden suhteen. Taseen lomaraha- ja lomapalkkavaraus puretaan, ja tehdään varaus vuodelta Varaukseksi kirjataan ajalla (9 kk) muodostunut lomaraha ja lomapalkka henkilösivukuluineen sekä lomanmääräytymisvuotta edeltävältä lomanmääräytymisvuodelta pitämättä olevien lomien lomapalkkavelka sekä säästövapaat. Henkilösivukulut varataan suoriteperusteisesti vuoden 2017 lopullista henkilösivukuluprosenttia vastaavaksi. KILAn kuntajaoston ohjeen mukaisesti lomarahan kirjaamisessa otetaan huomioon työmarkkinajärjestöjen neuvotteleman kilpailukykysopimuksen mukainen lomarahojen 30 % vähentäminen vuoden 2016 tasoon nähden ajanjaksolla Olennaiset jaksotettavat muut menot ja tulot jaksotetaan tilinpäätöksen yhteydessä. Jaksotukset käsitellään siirtovelka ja -saatava tileillä Liikelaitoskuntayhtymän poistoperusteet ja -suunnitelmat on muutettu vastaamaan KILAn kuntajaoston uudistamaa yleisohjetta (Yleisohje kunnan ja kuntayhtymän suunnitelman mukaisista poistoista 2011). Poistot kirjataan menoksi tilivuodelle 2017 yhtymäkokouksen vahvistamien poistoperusteiden, ja johtokunnan vahvistaman poistosuunnitelman mukaisesti. Vuoden 2011 tilinpäätöksessä tehty euron investointivaraus verikeskuksen tietojärjestelmähankkeen rahoittamiseksi on purettu vuoden 2013 tilinpäätöksessä. Poistoeron muodostamista jatketaan poistosuunnitelman määrittämän poistoajan mukaisesti. Vuosien 2014 ja 2015 tilinpäätöksissä tehdyt yhteensä euron investointivaraukset (Puijon sairaalan uudistettavien tilojen kaluste- ja laitehankinnat sekä verituotteiden sädetyslaite) puretaan siltä osin, kun hankinnat tai tilat on otettu tuotantokäyttöön vuoden 2017 aikana. Tilinpäätöksessä tehdään käyttöönotettuja hankintoja vastaavat poistoeron kirjaukset.

11 ESITYSLISTA 11 (12) Investoinnit Tilinpäätöksen yhteydessä annetaan selvitys toteutuneesta vuodelle 2017 vahvistetusta investointiohjelmasta siten, että siitä ilmenevät: toteutuneet investoinnit toteuttamatta jäävät investoinnit tai muutetut investointisuunnitelmat vuodelle 2018 siirtyneet investoinnit. Tilinpäätöksen tuloksen käsittely Perussopimuksen 19 :n mukaan päättäessään toimenpiteistä vahvistetun taseen mukaisen ylijäämän suhteen, yhtymäkokous voi päättää, että syntynyt ylijäämä tai osa siitä palautetaan jäsenille jäsenosuuksien mukaisessa suhteessa. Palauttaminen ei saa ylittää liikelaitoskuntayhtymän viimeksi kuluneelta tilikaudelta vahvistetun taseen mukaista ylijäämän tai muun vapaan pääoman yhteismäärää vähennettynä taseen osoittamalla tappiolla. Päättäessään toimenpiteistä vahvistetun taseen mukaisen alijäämän suhteen yhtymäkokous voi päättää, että syntynyt alijäämä tai osa siitä katetaan jäseniltä kannettavalla maksulla. Laskentaperusteina käytetään jäsenien jäsenosuuksia peruspääomasta Tase Tase-erien arvostuksessa ja jaksotuksissa noudatetaan kirjanpitolakia. Tilinpäätöslaskelmat liitetietoineen sisällytetään liikelaitoskuntayhtymän tasekirjaan. Tilinpäätöksen valmistumisaikataulu Perussopimuksen 18 :n mukaan johtokunnan on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta seuraavan vuoden helmikuun loppuun mennessä ja annettava se tilintarkastajan tarkastettavaksi, sekä tilintarkastuksen jälkeen saatettava se yhtymäkokouksen käsiteltäväksi huhtikuun loppuun mennessä. Vuoden 2017 ostolaskut ja myyntireskontra käsitellään siten, että ne saadaan suljettua viimeistään Viimeinen palkka-aineisto vuodelle 2017 saadaan kirjanpitoon mennessä. Johtokunta päättää, että liikelaitoskuntayhtymän vuoden 2017 tilinpäätös laaditaan edellä mainittujen periaatteiden mukaisesti. Johtokunta päättää, että tilinpäätöksen käsittelyaikataulu on seuraava: Tilinpäätös johtokunnan käsiteltäväksi, allekirjoitettavaksi ja tilintarkastajille toimitettavaksi helmikuun 2018 loppuun mennessä eli johtokunnan kokous välisenä aikana. Tilintarkastajien tarkastuskertomus tarkastuslautakunnalle mennessä. Tilinpäätös saatetaan yhtymäkokouksen käsiteltäväksi huhtikuun 2018 loppuun mennessä eli yhtymäkokous esim välisenä aikana. Johtokunnan kokous viimeistään 14 vrk ennen yhtymäkokousta (kokouskutsun lähettämisaika) eli esim välisenä aikana.

12 ESITYSLISTA 12 (12) Listan asianro SUOMALAISEN TYÖN LIITTO RY:N JÄSENYYS JA AVAINLIPPU-ALKUPERÄMERKIN KÄYT- TÖOIKEUDEN HAKEMINEN Listan asianro 9. Avainlippu on Suomalaisen Työn Liitto ry:n rekisteröity yhteisömerkki, jonka käyttöoikeus voidaan myöntää Suomessa toimivan, Suomalaisen Työn Liiton jäsenyhteisön tuotteille, tuoteryhmille, yksilöidyille nimetyille palveluille tai niiden yhdistelmille, jotka on valmistettu tai tuotettu Suomessa ja jotka täyttävät näissä säännöissä mainitut vaatimukset. Avainlipun käyttöoikeus haetaan kolmen vuoden välein. Liiton jäsenmaksu on ISLABin tapauksessa euroa vuodessa. Avainlippu nähdään tärkeänä osana myös Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoksen imago- ja brändimarkkinoinnissa. Lisätietoa Avainlipun myöntämisperusteista jaetaan OHEIS- MATERIAALINA 5. Johtokunta päättää valtuuttaa toimitusjohtajan hakemaan Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymän puolesta Suomalaisen Työn Liitto ry:n jäsenyyttä sekä Avainlippualkuperämerkin käyttöoikeutta ISLABin palveluiden yhteydessä. 56 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT Toimitusjohtajan loma-ajat Johtokunta merkitsee asiat tiedoksi. Listan asianro KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN

Johtokunnan kokous Pöytäkirja

Johtokunnan kokous Pöytäkirja Johtokunnan kokous 14.12.2017 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (16) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 14.12.2017 klo 11.00 13.14 Paikka ISLABin kokoushuone, c/o KYS rak 1A 3.krs, Puijonlaaksontie 2, Kuopio Asiat 48-58 Allekirjoitukset

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 7.5.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 7.5.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio SKYPE-kokous,

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 4.6.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 15.10.2018 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 15.10.2018 klo 12.00 Paikka Lisätiedot Etäyhteyskokous (LYNC) tai ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS,

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 5.4.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (8) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 5.4.2019 klo 14.00 Paikka Scandic-Hotel Kuopio, Satamakatu 1, Kuopio (Minna I) Lisätietoja Kokousta edeltää

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 7/2019

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 7/2019 Johtokunnan kokous 4.6.2019 Pöytäkirja 7/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.07 12.15 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio (rak 1A, C-rappu,

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.1.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (7) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.1.2019 klo 15.00 Paikka LYNC-kokous, vaihtoehtoisesti ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3.

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 5/2019

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 5/2019 Johtokunnan kokous 7.5.2019 Pöytäkirja 5/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (9) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 7.5.2019 klo 10.08 11.25 Paikka SKYPE-kokous/ ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio Asiat 46-57

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.11.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 Paikka LYNC-kokous MERK. JORMA PENTTINEN Jorma Penttinen puheenjohtaja Käsiteltävät

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 3/2018

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 3/2018 Johtokunnan kokous 14.6.2018 Pöytäkirja 3/2018 PÖYTÄKIRJA 2 (12) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 14.6.2018 klo 8.05 9.55 Paikka Hotelli Scandic Atlas, Haapaniemenkatu 22, 70110 Kuopio Asiat 21-33 Allekirjoitukset

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 8/2019

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 8/2019 Johtokunnan kokous 13.6.2019 Pöytäkirja 8/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (8) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 13.6.2019 klo 12.20 14.30 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio (rak 1A, C-rappu,

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista 10/2019

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista 10/2019 Johtokunnan kokous 10.9.2019 Kokouskutsu ja esityslista 10/2019 KOKOUSKUTSU 2 (9) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 10.9.2019 klo 14 Paikka Lisätietoja Etäyhteys/Skype. Jäseniä, jotka haluavat osallistua kokoukseen

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 14.6.2018 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (10) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 14.6.2018 klo 8.00 Paikka Lisätiedot Hotelli Scandic Atlas, Haapaniemenkatu 22, 70110 Kuopio Hotelli Scandic

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja

Johtokunnan kokous Pöytäkirja Johtokunnan kokous 29.11.2017 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 9.11 Paikka LYNC-kokous Allekirjoitukset Jorma Penttinen puheenjohtaja Anu Tervala pöytäkirjanpitäjä

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 5/2018

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 5/2018 Johtokunnan kokous 15.10.2018 Pöytäkirja 5/2018 PÖYTÄKIRJA 2 (8) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 15.10.2018 klo 12.00 13.05 Paikka Etäyhteyskokous (LYNC) tai ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja Tarkastuslautakunnan kokous 24.1.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) Tarkastuslautakunta TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 24.1.2018 klo 10.00 11.20. Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Tarkastuslautakunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3.

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 22.2.2018 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (10) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 22.2.2018 klo 14.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio Mahdollisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Pöytäkirja 2/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (7) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 11.00 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 9-18

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 22.2.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (8) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 22.2.2019 klo 9.30 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio Kyseessä

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja

Johtokunnan kokous Pöytäkirja Johtokunnan kokous 5.4.2019 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (12) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 5.4.2019 klo 14.10 15.55 Paikka Scandic-Hotel Kuopio, Satamakatu 1, Kuopio (Minna I) Asiat 32-45 Allekirjoitukset Merja

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 10/2019

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 10/2019 Johtokunnan kokous 10.9.2019 Pöytäkirja 10/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (12) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 10.9.2019 klo 14.10 - Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio (rak 1A, C-rappu,

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja

Johtokunnan kokous Pöytäkirja Johtokunnan kokous 22.2.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (13) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 22.2.2018 klo 14.10 15.55 Paikka ISLABin kokoushuone, c/o KYS rak 1A 3. krs, Puijonlaaksontie 2, Kuopio Asiat 1-11 Allekirjoitukset

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 1/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 1/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 24.1.2019 Pöytäkirja 1/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (5) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 24.1.2019 klo 9.00 10.30 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 1-8

Lisätiedot

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista Yhtymäkokous 25.9.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (7) 11.9.2019 2/2019 YHTYMÄKOKOUS Aika 25.9.2019 klo 14.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu (näytteenoton

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 4/2018

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 4/2018 Tarkastuslautakunnan kokous 1.10.2018 Pöytäkirja 4/2018 PÖYTÄKIRJA 2 (5) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 1.10.2018 klo 9.00 10.00 Paikka ISLABin päivystyslaboratorion kokoushuone Mikro, c/o KYS, rak 1A,

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja

Johtokunnan kokous Pöytäkirja Johtokunnan kokous 14.6.2017 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (12) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 14.6.2017 klo 14.05 15.36 Paikka Kokoustila Sofia, Kyyhkylän Kartano, Mikkeli Allekirjoitukset Jorma Penttinen puheenjohtaja

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 3/2019

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 3/2019 Johtokunnan kokous 22.2.2019 Pöytäkirja 3/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (12) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 22.2.2019 klo 9.40 11.15 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio Asiat 19-31 Allekirjoitukset

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 3/2018

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 3/2018 Tarkastuslautakunnan kokous 8.6.2018 Pöytäkirja 3/2018 PÖYTÄKIRJA 2 (5) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 8.6.2018 klo 10.00 10.50 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 23-29

Lisätiedot

Johtokunnan kokous (sähköinen päätöksentekomenettely)

Johtokunnan kokous (sähköinen päätöksentekomenettely) Johtokunnan kokous 22.5.2019 (sähköinen päätöksentekomenettely) Pöytäkirja 6/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (4) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 22.5.2019 klo 23.59 Paikka Sähköinen päätöksentekomenettely, sähköpostitse Asiat

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 1/2019

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 1/2019 Johtokunnan kokous 29.1.2019 Pöytäkirja 1/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (11) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.1.2019 klo 15.05-17.10 Paikka LYNC-kokous, vaihtoehtoisesti ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja Tarkastuslautakunnan kokous 6.4.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (8) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 6.4.2018 klo 10.00 12.30 Paikka Lasikabinetti 2, c/o KYS, päärakennus, pääaula Allekirjoitukset Minna Varis

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja

Johtokunnan kokous Pöytäkirja Johtokunnan kokous 5.4.2017 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (12) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 5.4.2017 klo 14.00 15.35 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio Allekirjoitukset Jorma Penttinen

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 20.12.2018 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (18) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 27.11.2018 klo 16.00 Paikka Lisätiedot Scandic-Hotel Kuopio, Satamakatu 2, Kuopio Kokoustilassa tarjolla

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 6/2018

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 6/2018 Johtokunnan kokous 27.11.2018 Pöytäkirja 6/2018 PÖYTÄKIRJA 2 (9) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 27.11.2018 klo 10.15 12.30 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio Asiat 57-66 Allekirjoitukset

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 31.8.2018 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (9) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 31.8.2018 klo 10.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio Mahdollisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 31 25.3.2019 Tarkastuslautakunta 41 23.4.2019 4 1360/02.06.01.06/2018 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tilinpäätös ja toimintakertomus

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista Yhtymäkokous 5.11.2018 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (9) 17.10.2018 2/2018 YHTYMÄKOKOUS Aika 5.11.2018 klo 10.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu (näytteenoton

Lisätiedot

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista Yhtymäkokous 23.4.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (12) 9.4.2019 1/2019 YHTYMÄKOKOUS Aika 23.4.2019 klo 9.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu (näytteenoton

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus Kaupungin talouden ohjaus Luottamushenkilökoulutus 9.8.2017 Talousarvio ja suunnitelma Kuntalaki 110 Valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio

Lisätiedot

Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymässä. Sidonnaisuusilmoitukset

Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymässä. Sidonnaisuusilmoitukset Sidonnaisuusrekisteri 1 (6) Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitosssä Nimi Jorma Penttinen Johtajaylilääkäri, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista Yhtymäkokous 26.4.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (13) 12.4.2017 1/2017 YHTYMÄKOKOUS Aika 26.4.2017 klo 10.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu (näytteenoton

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja

Johtokunnan kokous Pöytäkirja Johtokunnan kokous 6.9.2017 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (11) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 6.9.2017 klo 14.00 16.16 Paikka ISLABin kokoushuone, c/o KYS rak 1A 3.krs, Puijonlaaksontie 2, Kuopio Allekirjoitukset Jorma

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 6.9.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (11) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 6.9.2017 klo 14.00 Paikka Lisätiedot ISLABin kokoushuone, c/o KYS rak 1A 3.krs, Puijonlaaksontie 2, Kuopio

Lisätiedot

Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymässä. Sidonnaisuusilmoitukset

Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymässä. Sidonnaisuusilmoitukset Sidonnaisuusrekisteri 1 (6) Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitosssä Nimi Jorma Penttinen Johtajaylilääkäri, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymässä. Sidonnaisuusilmoitukset

Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymässä. Sidonnaisuusilmoitukset Sidonnaisuusrekisteri 1 (6) Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitosssä Nimi Merja Miettinen Toimialajohtaja, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 7/2018

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 7/2018 Johtokunnan kokous 20.12.2018 Pöytäkirja 7/2018 PÖYTÄKIRJA 2 (24) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 20.12.2018 klo 16.15 19.20 Paikka Scandic-Hotel Kuopio, Satamakatu 2, Kuopio Asiat 67-87 Allekirjoitukset Merja

Lisätiedot

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista Yhtymäkokous 25.4.2018 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (16) 11.4.2018 1/2018 YHTYMÄKOKOUS Aika 25.4.2018 klo 10.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu (näytteenoton

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista Yhtymäkokous 22.11.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (9) 8.11.2017 2/2017 YHTYMÄKOKOUS Aika 22.11.2017 klo 10.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu (näytteenoton

Lisätiedot

Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymässä

Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymässä Sidonnaisuusrekisteri 1 (5) Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitosssä Kuntalain (410/2015) 84 :n mukainen sidonnaisuuksien ilmoittaminen

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 5.4.2018 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (11) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 5.4.2018 klo 10.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio Mahdollisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja ja liitteet

Yhtymäkokous Pöytäkirja ja liitteet Yhtymäkokous 26.4.2017 Pöytäkirja ja liitteet PÖYTÄKIRJA 2 (17) 26.4.2017 1/2017 YHTYMÄKOKOUS Aika 26.4.2017 klo 10.00 11.25 Paikka ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu, 3. krs. Saapuvilla

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja

Johtokunnan kokous Pöytäkirja Johtokunnan kokous 5.4.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (13) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 5.4.2018 klo 10.10 11.42 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio Asiat 12-20 Allekirjoitukset

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 2/2017 KUUMA-johtokunta

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 2/2017 KUUMA-johtokunta Dnro KUUMA: 235 /2017 11 KUUMA-SEUTU LIIKELAITOKSEN TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 2016 KUUMA-komissio 17.2.2017 / 6 Kuntalain 87 i :n mukaan liikelaitoksen tilikausi on kalenterivuosi. Johtokunnan on

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille Kunnanhallitus 140 19.09.2016 Kunnanhallitus 169 31.10.2016 Kunnanhallitus 211 28.11.2016 Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille 2018-2019 240/02.02.00/2016 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja ja liitteet

Yhtymäkokous Pöytäkirja ja liitteet Yhtymäkokous 22.11.2017 Pöytäkirja ja liitteet PÖYTÄKIRJA 2 (13) 22.11.2017 2/2017 YHTYMÄKOKOUS Aika 22.11.2017 klo 10.00 11.15 Paikka ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu, 3. krs. Saapuvilla

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 16.10.2017 ARVIOINNIN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 23.10.2017 AIKA maanantaina 23.10.2017 klo 16.00 PAIKKA Innova, Piippukatu 11 JÄSENET/LÄSNÄ Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymässä. Sidonnaisuusilmoitukset

Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymässä. Sidonnaisuusilmoitukset Sidonnaisuusrekisteri 1 (6) Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitosssä Nimi Merja Miettinen Toimialajohtaja, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2.

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kabinetti 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymässä. Sidonnaisuusilmoitukset

Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymässä. Sidonnaisuusilmoitukset Sidonnaisuusrekisteri 1 (6) Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitosssä Nimi Merja Miettinen Toimialajohtaja, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Olemme tarkastaneet pöytäkirjan ja todenneet sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten kanssa yhtäpitäväksi.

Olemme tarkastaneet pöytäkirjan ja todenneet sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten kanssa yhtäpitäväksi. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2 1 (11) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-14:40 Paikka KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs Läsnä Vilma Kröger Pirjo Nikkinen Tiina Nousiainen

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymässä. Sidonnaisuusilmoitukset

Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymässä. Sidonnaisuusilmoitukset Sidonnaisuusrekisteri 1 (6) Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitosssä Nimi Merja Miettinen Toimialajohtaja, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs

KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 3/2018 1 (10) Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-12:55 Paikka Läsnä KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs Mia Hahtala, puheenjohtaja Erkki Pääkkönen,

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kaupunginhallitus 156 03.04.2017 Tarkastuslautakunta 2013-2017 37 02.05.2017 Tarkastuslautakunta 2013-2017 44 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 32 22.05.2017 Tilinpäätös ja toimintakertomus 2016 149/02.06.01.03/2017

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 6/2018 1 Kunnanhallitus Aika 07.05.2018 klo 10:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymässä. Sidonnaisuusilmoitukset

Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymässä. Sidonnaisuusilmoitukset Sidonnaisuusrekisteri 1 (6) Kuntalain (410/2015) 84 :n mukaiset sidonnaisuusilmoitukset Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitosssä Nimi Merja Miettinen Toimialajohtaja, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs)

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) KOKOUSKUTSU 3 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 20.3.2015 1 KOKOUSAIKA Torstai 26.3.2015 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) 9 Kuntayhtymän

Lisätiedot

LÄNSIMETRO OY Hallitus 25.2.2015 KUTSU VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN. Espoossa 9. päivänä maaliskuuta 2015 Länsimetro Oy Hallitus

LÄNSIMETRO OY Hallitus 25.2.2015 KUTSU VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN. Espoossa 9. päivänä maaliskuuta 2015 Länsimetro Oy Hallitus LÄNSIMETRO OY, VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 31.3.2015 LÄNSIMETRO OY Hallitus 25.2.2015 KUTSU VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN Länsimetro Oy:n osakkaat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään tiistaina

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

Rauno Kettunen, puheenjohtaja Johanna Kosloff Sari Nykänen, varapuheenjohtaja

Rauno Kettunen, puheenjohtaja Johanna Kosloff Sari Nykänen, varapuheenjohtaja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1/2016 1 (14) Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:00 Paikka Läsnä KYS, hallituksen kokoushuone, rak.10, 1 krs Rauno Kettunen, puheenjohtaja Johanna Kosloff

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 4.6.2018 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1329/00.00.01.08/2018 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 267 28.5.2018 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET

VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN 2020-2021 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET 1. Yleiset laadintaperusteet SAVUKOSKEN KUNTA Kunnan talousarvio ja taloussuunnitelma laaditaan suunnittelukaudelle 2019-2021.

Lisätiedot

Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio

Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio KOKOUSKUTSU 9 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 5.10.2012 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.10.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus 3.3.2011 1

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus 3.3.2011 1 KOKOUSKUTSU 3 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 3.3.2011 1 KOKOUSAIKA Tiistai 8.3.2011 klo 17.30 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto Kankaanpää, Kuninkaanlähteenkatu

Lisätiedot

SUOLAHDEN-SUMIAISTEN VESIOSUUSKUNTA Osuuskuntakokous

SUOLAHDEN-SUMIAISTEN VESIOSUUSKUNTA Osuuskuntakokous SUOLAHDEN-SUMIAISTEN VESIOSUUSKUNTA PÖYTÄKIRJA Osuuskuntakokous 29.03.2012 Kokousaika Keskiviikkona 28.03.2012 klo 18.00-19.50 Kokouspaikka Osuuskunnan toimisto, Keiteleentie 11, 44200 Suolahti Läsnä:

Lisätiedot

Jämijärven kunnanviraston kokoushuone

Jämijärven kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 2.10.2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 9.10.2017 klo 17.00 Paikka Jämijärven kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 70 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/2018 1 (6) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 15:00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 1/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 1/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Kokouskutsu 1/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Jäsenet Hilkka Kontiainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-14:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7

Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7 Espoon kaupunki Kokouskutsu Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7 Kokoustiedot Aika 07.05.2012 maanantai klo 17:30 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 02770 Espoo, 1. kerros Lisätietoja

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/ ( 6) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta

Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/ ( 6) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 6) Aika 28.02.2019, klo 16:45-17:30 Paikka Tuusulan Seurakuntakeskus, Rykmentintie 34 Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja ja liitteet

Johtokunnan kokous Pöytäkirja ja liitteet Johtokunnan kokous 22.2.2017 Pöytäkirja ja liitteet PÖYTÄKIRJA 2 (15) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 22.2.2017 klo 14.00 15.55 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, rak 1A, 3. krs, Kuopio (etäyhteys ISLAB/Savonlinnan

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 4/2018

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 4/2018 Johtokunnan kokous 31.8.2018 Pöytäkirja 4/2018 PÖYTÄKIRJA 2 (14) 31.8.2018 4/2018 JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 31.8.2018 klo 10.07 12.15 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio Asiat

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 26.4.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous 1 YHTYMÄKOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA JA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 OMN/123/00.02.00/2015 ERON MYÖNTÄMINEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:30-15:50 Paikka KYS, Auditoriorakennus Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja Berg,

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2013

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2013 TILINPÄÄTÖS 2013 TULOSLASKELMA 2013 2012 Liikevaihto 3 960 771 3 660 966 Valmistus omaan käyttöön 1 111 378 147 160 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat -104 230-104 683 Palvelujen ostot

Lisätiedot