Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/2017 1/25

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/2017 1/25"

Transkriptio

1 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/2017 1/25 Aika klo 17:00 Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, 3 krs, Turku. Esteilmoitukset: turku.kirjaamo@evl.fi Käsiteltävät asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus 4 3 Kokouksen päätösvaltaisuus 5 4 Esityslistan hyväksyminen 6 5 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 7 6 * Ilmoitusasiat Esitys Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän johtamisjärjestelmän kehittämisestä 9 8 Diakoniakeskuksen vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijän viran avoimeksi julistaminen 9 4 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sisäisen tarkastuksen vuoden 2017 tarkastus käteisen rahan keräämisestä ja tilittämisestä 10 5 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sisäisen tarkastuksen vuoden 2017 tarkastus seurakuntayhtymän laskutuksesta Retriittitoiminnan hinnat vuodelle Retriittiohjaajien ja -avustajien palkkiot vuodelle Muut asiat Muutoksenhaku Kokouksen päättäminen 25

2 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/2017 2/25 Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Läsnä Rinne Heimo kirkkoneuvoston puheenjohtaja Korhonen Pentti jäsen, kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Ainasoja Merja jäsen Heikkilä Auvo jäsen Kanervavuori Mirjo jäsen Knuuti Heikki jäsen Lintunen Anna jäsen Nappu Juha jäsen Rantanen Ari jäsen Sandberg Siv jäsen Toivari Helmi-Riitta jäsen Lukander Harri kirkkovaltuuston puheenjohtaja Nurmio Merja kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Hermonen Merja kirkkoherra Järvensivu Jukka kirkkoherra Kairavuo Leena kirkkoherra Lehikoinen Jouni kirkkoherra Mäntylä Heikki kirkkoherra Niittynen Ville kirkkoherra Norvasuo Tuomo kirkkoherra Rinne Katri kirkkoherra Bäck Mia vs.kirkkoherra Heino Paula tiedotuspäällikkö Hälli Teemu yhteisten työmuotojen johtaja Hörkkö Jaana vt. talousjohtaja Kallio Hannu hallintojohtaja, toimielimen sihteeri Kosola Seppo esittelijä, kiinteistöjohtaja Muu Makkonen Heli-Maarit tekninen sihteeri, läsnäolo-oikeus

3 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/2017 3/25 1 Kokouksen avaus Esitys: Puheenjohtaja avaa kokouksen. Päätös:

4 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/2017 4/25 2 Kokouksen laillisuus Esitys: Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen laillisuuden. Päätös:

5 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/2017 5/25 3 Kokouksen päätösvaltaisuus Esitys: Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen päätösvaltaisuuden. Päätös:

6 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/2017 6/25 4 Esityslistan hyväksyminen Esitys: Kirkkoneuvosto hyväksyy kokouksen esityslistan. Päätös:

7 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/2017 7/25 5 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Esitys: Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjan tarkastajat. Päätös:

8 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/2017 8/25 6 Ilmoitusasiat 1. Viranhaltijapäätökset - Julkiset alkaen tehdyt päätökset ovat reaaliaikaisesti näh tä vis sä luot ta mus hen ki löi den verkkopalvelussa. Salaiset päätök set ovat näh tä vis sä kokouksessa. 2. Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä - Tuomiokapituli on päättänyt vahvistaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston tekemän päätöksen, jolla on päätetty vuokrata Suomen Tenava päiväkodit Oy:lle 50 vuodeksi osoitteessa Tavastilankatu 4 oleva kiinteistö, jonka kiinteistötunnus on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän seurakuntaneuvostojen päätöksiä 4. Pöytäkirjoja - Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto on päättänyt myöntää nuorisotyönohjaaja Paula Adekanyelle opintovapaata hänen anomuksensa mukaisesti ajalle päättänyt palkata Jenna Ala-Nisulan vs. nuorisotyönohjaajaksi Paula Adekanyen opintovapaan ajalle väliseksi ajaksi. - Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 6/ Kiinteistölautakunta 4/ Sielunhoitotyön johtokunta 4/ Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirje A8/2017 ( ) - Ohjeet yhteistyötoimikunnan asettamista ja työsuojeluvaltuutettujen valintaa varten Esitys: Kirkkoneuvosto merkitsee ilmoitusasiat tiedokseen. Päätös:

9 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/2017 9/25

10 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/ /25 7 Esitys Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän johtamisjärjestelmän kehittämisestä 83/ /2016 Esittelijä: Kirkkoneuvoston puheenjohtaja Heimo Rinne Esittely: asetti kokouksessaan koh dal la Johtamisen kehittämistyöryhmän (Joke -työryhmä), jonka teh tä vä nä oli laatia esitys seurakuntayhtymän ylimmästä johdosta eli jaos ta hallinnolliseen ja hengelliseen johtamiseen siten, että jo kai sel la työntekijällä on henkilöesimies, johtoryhmän kokoonpanosta ja teh tä vis tä, kirkkoherrojen asemasta yhtymän johdossa, kirk ko neu vos ton esittelyvastuista ja yhteisten työmuotojen joh ta mis jär jes tel mäs tä kahden johtokunnan mallin pohjalta. Työryhmään ovat kuuluneet tuomiorovasti Heimo Rinne (pj), hallin to joh ta ja Hannu Kallio, henkilöstöpäällikkö Tekla Määttänen, kirk ko her ra Ville Niittynen, varhaiskasvatuksen johtaja Kaisa Rantala ja alkaen diakoniajohtaja Teemu Hälli. Työryhmä laati esityksensä yhteiselle kirkkoneuvostolle ylimmän joh don tehtävistä, johtoryhmän kokoonpanosta ja tehtävistä, kirkko her ro jen asemasta yhtymän johdosta ja kirkkoneuvoston esit teli jä vas tuis ta marraskuun 2016 loppuun mennessä ja sai lisäaikaa yhteisten työ muo to jen johtamisjärjestelmää koskevaan esityksen valmisteluun en sin huhtikuun ja sitten toukokuun 2017 loppuun saakka. Työryhmä jätti esityksensä yhteiselle kirkkoneuvostolle Esitys liitteenä. merkitsi työryhmän esityksen tiedoksi ko kouk ses saan ja päätti järjestää sitä koskevan seminaarin kes ki viik ko na klo Yli-Maarian seurakuntatalolla ja vie lä jatkoseminaarin Seminaariin kutsuttiin yhteisen kirk ko neu vos ton kokouksen jäsenet ja Joke -työryhmä. Lisäksi kirk ko neu vos to päätti, että yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja laatii työ ryh män esityksen ja seminaarityöskentelyn pohjalta esitykset yh tei sel le kirkkoneuvostolle toimenpiteiksi johtamisjärjestelmän ke hit tä mises tä ja kehittämistyön tarvitsemista resursseista syyskuun 2017

11 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/ /25 lop puun mennessä. Asian arviointia: Seminaareissa päädyttiin varsin selkeästi tukemaan Johtamisen ke hit tä mis työ ryh män esityksiä. Seminaarimuistiot liitteinä. Strategiaryhmän sekä Tarkastus- ja arviointijohtokunnan pe rus tamis ta pidettiin tarpeellisena. Myös esimiehisyyksien ja kirk ko neuvos ton esittelijöiden osalta pidettiin työryhmän esitystä hyvänä. Työ ryh män esitys johtoryhmän muuttamisesta yhteisen kirkkoneuvoston työ jaos tok si pidettiin perusteltuna ja samoin sen laajennettua ko koon pa noa. Johtavien virkamiesten työnkuvien tarkennuksia pi det tiin perusteltuina. Alueellisen keskusrekisterin johtajan virka ja lakimiehen virka ovat jo täyttövaiheessa. Talousjohtajan toimenkuvaan liitetään kehittämisjohtajan nimike ja sa mal la virasta on tarkoitus tulla keskeisin muutosjohtajan virka Tu run ja Kaarinan seurakuntayhtymän johtamisjärjestelmän ja ra ken ne uu dis tuk sen valmistelussa ja toteuttamisessa. Yhteisten työ muo to jen osalta pidettiin laajaa kahden toimikunnan mallia parhaana eli uu dis tus ta tulisi linjata työryhmän esittämän vaihtoehto 1. mukaisesti eli yhteiset työmuodot organisoidaan yhteisen kirkkoneuvoston alai suu teen asetettavilla kahdella toimikunnalla: Kasvatus- ja per he asiain toimikunta sekä Diakonia- ja sielunhoitotoimikunta, joita joh ta vat kasvatuksen johtaja ja diakoniajohtaja. Päätösehdotus: Työryhmän esitys johtamisjärjestelmän kehittämisestä Turun ja Kaa ri nan seurakuntayhtymässä on mittava ja vaatii huolellista val mis te lua. Kehittämisesitys pyrkii antamaan yleiset suuntaviivat tuleville toi men pi teil le ja työn organisoimiselle. Siksi työryhmän esittämien lin jaus ten periaatteellinen hyväksyminen yhteisessä kirkkoneuvostossa an taa uudistamiselle selkeän pohjan. On tarkoituksenmukaista, että johtamisjärjestelmää koskevan sään nös tön valmistelua varten asetetaan työryhmä, jonka tehtävänä on teh dä yksityiskohtaiset esitykset uudeksi perussäännöksi ja nykyisiä oh je- ja johtosääntöjä korvaaviksi säännöstöiksi. Työryhmän nimeksi voi daan antaa Ohje- ja johtosääntötyöryhmä. Sen tulisi olla kooltaan suh teel li sen suppea valmisteluelin, jossa olisi yhteisen kirk ko neu vos ton edustaja puheenjohtajana ja jäseninä 1-2 kirkkoneuvoston edus ta jaa, ulkopuolinen kirkko- ja seurakuntahallinnon asiantuntija ja johtamisen asiantuntija sekä sihteerinä lakimies.

12 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/ /25 Tulisi harkita, että seurakuntayhtymää koskeva säännöstö kootaan mah dol li sim man kattavasti yhden hallintosäännön alle. Uudet sään nöt tulee saattaa yhteisen kirkkovaltuuston päätettäväksi ja sitä en nen niistä on pyydettävä seurakuntaneuvostojen lausunnot (KJ 10:14). Siksi työryhmä tulisi asettaa mahdollisimman pian ja antaa sen työskentelylle määräaika esim saakka. Työryhmälle tu lee osoittaa ensi vuoden talousarvioon erillismääräraha. Johtamisen kehittämisestä vastaavaksi viranhaltijaksi esitetään ta lous- ja kehittämisjohtajaa. Sen tähden tulee nykyistä hal lin to viras ton johtosääntöä muuttaa siten, että siihen tehdään talousjohtajan vi ral le uusi virkanimike ja työnkuva, johon sisältyy kehittämisjohtajan teh tä vät. Tämän muutostyön valmistelu voitaneen antaa edellä mai ni tul le työryhmälle ja sen työskentelyn tulee valmistua siten, että ta lous- ja kehittämisjohtajan virka ja sitä koskeva säännöstö voidaan hy väk syä yhteisessä kirkkovaltuustossa joulukuussa 2017 ja laittaa vir ka sen jälkeen haettavaksi lain edellyttämällä tavalla. Tavoitteeksi voi daan asettaa, että virka täytetään kevään 2018 aikana. On välttämätöntä, että rakenneuudistusta ja uusien suurempien seu ra kun ta yk si köi den rakentamista varten asetetaan väliaikainen Stra te gia ryh mä, joka jatkaisi työskentelyään kunnes uudelle Strate gia ryh mäl le on laadittu omat säännöstönsä. Varsinaista Stra tegia ryh mää varten tarvittavien säädösten valmistelusta huolehtisi ase tet ta va Ohje- ja johtosääntötyöryhmä. Väliaikaisen strategiaryhmän teh tä väk si tulisi seurakuntayhtymän strategian valmistelu, uusien seu ra kun tien johtamisjärjestelmien vaihtoehtojen kartoittaminen, seu ra kun tien toimintakulttuurien mahdollisimman pitkälle viety yh te näis tä mi nen ja strategiaryhmän oman tehokkaan työskentelytavan löy tä mi nen. Lisäksi voidaan ottaa huomioon kirkkojärjestyksen 7 luvun 9 :n sään nös, jonka mukaan seurakunnan jäsenille on sopivin tavoin an nat ta va riittävät tiedot yleistä mielenkiintoa herättävistä vireillä ole vis ta seurakunnan ja seurakuntayhtymän asioista, niitä koskevista suun ni tel mis ta, asioiden käsittelystä ja tehdyistä ratkaisuista. Yh tei sen kirkkoneuvoston on näin ollen syytä antaa tiedotuspäällikön teh tä väk si valmistella rakenneuudistusta ja johtamisjärjestelmän ke hit tä mis tä koskeva tiedotussuunnitelma. Esitys: päättää kirkkolain 11 luvun 8 :n nojalla: 1. hyväksyä Johtamisen kehittämistyöryhmän esitykset ( ) Tu run ja Kaarinan seurakuntayhtymän johtamisjärjestelmän ke hit tä mis tä koskeviksi linjauksiksi siten, että yhteiset työmuodot organisoidaan työryhmän esittämän mallin 1. mu kai ses ti.

13 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/ /25 2. asettaa Ohje- ja johtosääntötyöryhmän, jonka tehtävänä on valmis tel la Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymälle uudet kirkkolain ja kirk ko jär jes tyk sen edellyttämät hyväksyttyjen linjausten mukaiset oh je- ja johtosäännöt sekä uusi Hallintosääntö, johon kootaan kat ta vas ti muut tarvittavat johtamista ja työn organisoimista koskevat sää dök set mennessä. valitsee työ ryh män puheenjohtajan ja jäsenet. Työryhmä voi kutsua itselleen sih tee rin. Työryhmälle varataan vuoden 2018 talousarviossa eril lis mää rä ra ha. 3. esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle Talousjohtajan viran muutta mis ta Talous- ja kehittämisjohtajan viraksi alkaen. Kirk ko neu vos to antaa Ohje- ja johtosääntötyöryhmälle tehtäväksi val mis tel la uuden Talousjohtajan virkaa koskeva joh to sään tö ehdo tuk sen siten, että se voidaan hyväksyä yhteisen kirkkovaltuuston ko kouk ses sa joulukuussa asettaa väliaikaisen Strategiaryhmän ajalle Sen tehtävänä on seurakuntayhtymän strategian valmis te lu, uusien seurakuntien johtamisjärjestelmien vaihtoehtojen kar toit ta mi nen, seurakuntien toimintakulttuurien mahdollisimman pit käl le viety yhtenäistäminen ja strategiaryhmän oman tehokkaan työs ken te ly ta van löytäminen. Strategiaryhmään kutsutaan jäseniksi kirk ko her rat, hallintojohtaja, talousjohtaja, kiinteistöjohtaja, alu eel li sen keskusrekisterin johtaja, diakoniajohtaja, varhaiskasvatuksen joh ta ja, henkilöstöpäällikkö ja tiedotuspäällikkö. Yhteinen kirk ko neu vos to nimeää väliaikaisen strategiaryhmän puheenjohtajan. Stra te gia ryh mä kutsuu itselleen sihteerin. Ryhmän työskentelyä varten an ne taan yhteisen kirkkoneuvoston käyttömäärärahasta toi min ta mää rä ra haa vuodelle 2017 ja talousarviossa 2018 oma erillismääräraha. 5. antaa tiedotuspäällikölle tehtäväksi valmistella esitys seurakuntien ja seurakuntayhtymän rakenneuudistusta ja johtamisjärjestelmää kos ke va tiedotussuunnitelma vuoden 2017 loppuun mennessä. Lapsivaikutusten arviointi on suoritettu asian käsittelyn aikaisemmassa vaiheessa. Lisätiedot yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Heimo Rinne, p , Muutoksenhaku: Päätökseen ei kirkkolain 24 luvun 5 :n mukaan saa hakea muutosta.

14 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/ /25 Päätös: Liitteet Liite 1 Johtamisen kehittämistyöryhmän esitys yhteiselle kirkkoneuvostolle Liite 2 YKN seminaarimuistio Liite 3 YKN seminaarimuistio Jakelu Seurakuntayhtymän seurakunnat Kirkkoherrat Seurakuntayhtymän yksiköt Hallintojohtaja Hannu Kallio Henkilöstöpäällikkö Tekla Määttänen Kiinteistöjohtaja Seppo Kosola Tiedotuspäällikkö Paula Heino Diakoniajohtaja Teemu Hälli Vt. talousjohtaja Jaana Hörkkö Vt. varhaiskasvatuksen johtaja Tiina Karppinen

15 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/ /25 8 Diakoniakeskuksen vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijän viran avoimeksi julistaminen 99/ /2017 Esittelijä: Hallintojohtaja Hannu Kallio Esittely: päätti kokouksessaan va li ta Ari Ahonpään avoinna olleeseen vapaaehtoistyön dia ko niatyön te ki jän virkaan. Valinta tapahtui yhteisen diakoniatyön johtokunnan esi tyk sen mukaisesti. Ahonpää ilmoitti sähköpostilla , että ei ota virkaa vastaan. Yhteisen diakoniatyön johtokunta esittää yhteiselle kirk ko neu vostol le, että vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijän virka julistetaan uu del leen haettavaksi päättyvällä hakuajalla Oikotie.fi ja evl.fi/rekry julkaistavalla ilmoituksella: Sähköisissä kanavissa oikotie.fi ja evl.fi/rekrytointi julkaistaan ilmoi tus seuraavan sisältöisenä: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä muodostuu kymmenestä seurakunnasta, yhteisistä työmuodoista ja hallinnosta. Seurakuntien jäseniä on noin ja työntekijöitä noin 450. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniakeskuksessa on mennessä haettavana VAPAAEHTOISTYÖN DIAKONIATYÖNTEKIJÄN VIRKA Etsimme diakoniatyön osaajaa Turun ja Kaarinan seu ra kun ta yhty män diakoniakeskukseen. Tehtävänäsi on etsiä, kannustaa, kou lut taa ja ohjata vapaaehtoisia työskentelemään etenkin vanhusväestön pa ris sa. Toimit yhteistyössä yhtymän seurakuntien kanssa ja tuet hei dän vapaaehtoistyötään. Viran kelpoisuusehtona on piispainkokouksen hyväksymä diakonian vir ka tut kin to. Kielivaatimuksena on suomen kielen erinomainen suul li nen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kir jal li nen taito. Lisäksi arvostamme yhteistyötaitoja, kokemusta työn oh jauk ses ta sekä aikaisempaa kokemusta vapaaehtoistyön mah dol lis ta mi ses ta. Virkaan valittavan on oltava ev. lut. kirkon konfirmoitu jäsen.

16 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/ /25 Hänen on esitettävä seurakuntayhtymän työterveyslääkärin antama hy väk syt tä vä lääkärintodistus sekä rikosrekisterilain 6 :n 2 momentin mu kai nen rikosrekisteriote ennen viran vastaanottamista. Virka on ollut avoinna Virkaa tuona ajanjaksona ha ke nei den hakemukset otetaan huomioon ilman eri hakemusta. Virkaa haetaan mennessä ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella kohdasta Hae tätä työpaikkaa tai Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Kirjaamo PL Turku Kuoreen tunnus: Vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijän virka Palkkaus KirVESTESin vaativuusluokka 502/20 (2321,78 ). Virkaan sovelletaan kuuden kuukauden koeaikaa. Virkasuhde täytetään tai sopimuksen mukaan. Tarkempia tietoja antavat diakoniajohtaja Teemu Hälli, , teemu.halli@evl.fi ja vanhainkotien pastori Anne Norvasuo p , anne.norvasuo@evl.fi. Lisäksi ilmoitus julkaistaan lyhennettynä Turun Sanomissa ja Kotimaa -lehdessä. Esitys Kirkkoneuvosto julistaa diakoniakeskuksen vapaaehtoistyön diako nia työn te ki jän viran uudelleen haettavaksi mennessä esit te lyn mukaisella hakuilmoituksella. Lisäksi diakoniajohtaja val tuu te taan käynnistämään viran täyttämiseen vaadittavat valmistelut. Yh tei sen diakoniatyön johtokunta lähettää esityksen viran täytöstä yh tei sel le kirkkoneuvostolle. Samaan virkaan päättyneellä hakuajalla saapuneet ha ke muk set otetaan huomioon viranhaussa. Lapsivaikutusten arviointi: Viran avoimeksi julistamisella ei ole kirk ko jär jes tyk sen 23 luvun 3 :ssä tarkoitettuja lapsivaikutuksia. Ei muutoksenhakuoikeutta.

17 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/ /25 Päätös Asiakohta tarkastetaan kokouksessa Jakelu Yhteinen diakoniajohtokunta Diakoniajohtaja Teemu Hälli Virkaa hakuajalla aiemmin hakeneet

18 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/ /25 9 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sisäisen tarkastuksen vuoden 2017 tarkastus käteisen rahan keräämisestä ja tilittämisestä 70/ /2017 Esittelijä: Esittely: vt. Talousjohtaja Jaana Hörkkö Tilintarkastusyhteisö Oy Tuokko Ltd:n sisäinen tarkastaja KTM Aki Pen na nen on suorittanut Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä si säi sen tarkastuksen käteisvarojen keräämisen ja tilittämisen osalta Tarkastuksen tavoitteena oli varmistaa, että ohjeita nou da te taan, ja että sisäinen valvonta on riittävällä ja asian mu kai sel la tasolla. Tarkastus suoritettiin haastattelu- ja ai neis to tar kas tuk se na. Aineistotarkastus suoritettiin seuraamalla käteisen rahan käsittelyn pro ses sia ja käytäntöjä seurakuntayhtymän eri kohteissa. Tar kas tuk ses sa varmennettiin käteisen rahan käsittelyä Turun Tuomiokirkon in fos sa, Lounasruokala Naakassa ja seurakuntayhtymän tiloissa pi de tyis sä myyjäisissä. Tuomiokirkon infon kassan tarkastus suo ri tet tiin seurakuntayhtymän toisen kirjanpitäjän kanssa. Tarkastuksen aikana haastateltiin Turun ja Kaarinan seu ra kun tayh ty män pääkassan hoitajaa sekä kahta kirjanpitäjää. Haastatteluissa käy tiin läpi seurakuntayhtymän käytäntöjä ja ohjeistuksia sekä mah dol li sia ongelmakohtia koskien käteisen rahan käsittelyprosessia ja sii hen liittyviä ohjeistuksia. Raportoitujen tarkastushavaintojen mukaan käteisen rahan kä sitte lyn organisointi on taloustoimistossa tarkastetuilta osin järjestetty asian mu kai ses ti jakamalla prosessissa työtehtävät useammalle hen ki löl le. Siten vältytään vaarallisilta työyhdistelmiltä ja riskienhallinnan nä kö kul mas ta sisäinen valvonta on asianmukaisesti otettu huo mi oon. Tarkastuksen perusteella seurakuntayhtymän ohjeistukset ovat kä tei sen rahan käsittelyn osalta asianmukaiset ja mahdollistavat riit tä vän sisäisen valvonnan tason. Väärinkäytöksiä tai virheitä kä teis kas so jen laskennassa ei havaittu. Toimintaohjeiden noudattaminen on tar kas tuk sen perusteella hyvällä tasolla koko yhtymän osalta, mutta pro ses sin toteuttamisessa joiltakin osin on

19 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/ /25 parannettavaa. Tällaisia koh tia ovat muun muassa aikataulujen noudattaminen tilityksissä, ti lit tä jät eivät ole aina laskeneet tuomiaan rahoja tai tuodun tilityksen mu ka na ei ole ollut tarvittavaa tilityslomaketta. Kaikissa tapauksissa ei ole noudatettu ohjeistusta siltä osin, että kahden henkilön on osal lis tut ta va käteisvarojen laskemiseen. Raportti käteisen rahan keräämisen ja tilittämisen tarkastuksesta on esi tys lis tan liitteenä. Esitys: Kirkkoneuvosto merkitsee tietoonsa saaduksi Oy Tuokko Ltd:n laa ti man kertomuksen Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sisäisestä tar kas tuk ses ta koskien käteisen rahan keräämistä ja tilittämistä. Kaikkien käteisvaroja käsittelevien yksikköjen on oltava tietoisia siitä, et tä käteisen rahan käsittelystä ja rahantulosta seurakuntayhtymän pank ki ti lil le on olemassa ohjeistus, jota tulee noudattaa. Sen vuoksi kirk ko neu vos to päättää lähettää tilintarkastusyhteisö Oy Tuokko Ltd:n tarkastuskertomuksen tiedoksi ja työntekijäkokouksissa kä si tel tä väk si kaikille yksiköille. Lisäksi sisäisistä ohjeista tiedotetaan Viik ko Naa kas sa. Lapsivaikutusten arviointi: Sisäisen tarkastuksen raportin tie doksi saan nil la ei ole kirkkojärjestyksen 23 luvun 3 :ssä tarkoitettuja lapsivaikutuksia. Ei muutoksenhakuoikeutta. Päätös: Liitteet Liite 4 Sisäisen tarkastuksen raportti käteisen rahan tilittämisestä Jakelu Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän seurakunnat ja yksiköt Oy Tuokko Ltd KPMG Julkishallinnon palvelut Oy

20 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/ /25 10 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sisäisen tarkastuksen vuoden 2017 tarkastus seurakuntayhtymän laskutuksesta 70/ /2017 Esittelijä: Esittely: vt. Talousjohtaja Jaana Hörkkö Tilintarkastusyhteisö Oy Tuokko Ltd:n sisäinen tarkastaja KTM Aki Pen na nen on suorittanut Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä si säi sen tarkastuksen seurakuntayhtymän laskutuksen osalta Tarkastuksen tavoitteena oli varmistaa, että seu ra kun ta yh ty män lähettämien laskujen liitteinä on riittävästi do ku ment te ja, jotka osoittavat lasutuksen oikeaksi ja euromäärän asian mu kai sek si. Tarkastuksen aikana haastateltiin laskutusta käytännössä tekeviä hen ki löi tä taloustoimistossa ja varmennettiin kirjanpitoaineistosta oh jei den noudattamista käytännössä. Tarkastuksen perusteella seurakuntayhtymän ohjeistus laskutuksen osal ta on riittävä ja laskutuksen sisäinen valvonta on organisoitu asian mu kai ses ti. Laskutuksen asianmukaisuuden dokumentointiin on kuitenkin kiinnitettävä entistä enemmän huomiota. Raportti laskutuksen tarkastuksesta on esityslistan liitteenä. Esitys: Kirkkoneuvosto merkitsee tietoonsa saaduksi Oy Tuokko Ltd:n laa ti man kertomuksen Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sisäisestä tar kas tuk ses ta koskien laskutusta. Lapsivaikutusten arviointi: Sisäisen tarkastuksen raportin tie doksi saan nil la ei ole kirkkojärjestyksen 23 luvun 3 :ssä tarkoitettuja lap si vai ku tuk sia. Ei muutoksenhakuoikeutta. Päätös: Liitteet Liite 5 Laskutusten tarkastuksen raportti 2017 Jakelu Oy Tuokko Ltd

21 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/ /25 KPMG Julkishallinnon palvelut Oy

22 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/ /25 11 Retriittitoiminnan hinnat vuodelle / /2017 Esittelijä: Esittely: Yhteisten työmuotojen johtaja Teemu Hälli Sielunhoitotyön johtokunta on käsitellyt ret riit ti hinto jen määrittelemistä vuodelle Pöytäkirjanote liitteenä. Sielunhoitotyön johtokunta esittää retriittihintojen säilyttämistä vuo den 2017 tasolla. Lapsivaikutusten arviointi: Lapsivaikutusten arviointi on tehty asian ai em mis sa käsittelyvaiheissa. Esitys: päättää vahvistaa retriittitoiminnan hinnat vuo del le 2018 liitteen mukaisina. Ei muutoksenhakuoikeutta. Päätös: Liitteet Liite 6 Sielunhoitotyön johtokunnan esitys retriittitoiminnan hinnoiksi vuodelle 2018 Jakelu Sielunhoitotyön johtokunta Päivi Vuorilehto

23 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/ /25 12 Retriittiohjaajien ja -avustajien palkkiot vuodelle / /2017 Esittelijä: Esittely: Yhteisten työmuotojen johtaja Teemu Hälli Sielunhoitotyön johtokunta on 30/2017 käsitellyt retriittiohjaajien ja avustajien palkkioiden määrittelemistä vuodelle Pöytäkirjanote litteenä. Sielunhoitotyön johtokunta esittää palkkioiden säilyttämistä vuoden 2017 tasolla: Palkkioiksi esitetään: Seurakuntayhtymän ulkopuolisen retriitinohjaajan palkkio viikonlopun kestävästä retriitistä 360. Henkilökohtaisesti ohjattujen retriittien ohjaajapalkkio 120 euroa päivältä. Seurakuntayhtymän ulkopuolisten avustajien palkkio määräytyy diakonialeirien leiriavustajien palkkion mukaan (48,50 /vrk). Oman yhtymän työntekijöiden korvaukset määräytyvät kirkkoneuvoston 191/ päätöksen mukaan KirVESTES:n perusteella. Esitys: päättää vahvistaa retriittiohjaajien ja avustajien palkkiot vuodelle 2018 esittelyn mukaisina. Lapsivaikutusten arviointi: Lapsivaikutusten arviointi on tehty asian aiemmissa käsittelyvaiheissa. Ei muutoksenhakuoikeutta. Päätös: Liitteet Liite 7 Sielunhoitotyön johtokunnan esitys retriitinohjaajien ja avustajien palkkioiksi vuodelle 2018 Jakelu Sielunhoitotyön johtokunta Päivi Vuorilehto Taloustoimisto

24 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/ /25 13 Muut asiat

25 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/ /25 14 Muutoksenhaku Pöytäkirjan liitteenä oikaisuvaatimusohje ja valitusosoitus. Lisätietoja päätöksestä antaa esittelijä.

26 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 14/ /25 15 Kokouksen päättäminen Esitys: Puheenjohtaja päättää kokouksen. Päätös:

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Pöytäkirja 14/2017 1/33

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Pöytäkirja 14/2017 1/33 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Pöytäkirja 14/2017 1/33 Yhteinen kirkkoneuvosto 14.09.2017 Aika 14.09.2017 klo 17:00-18:35 Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, 3 krs, Turku. Esteilmoitukset:

Lisätiedot

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Lisälista 14/2017 1/8

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Lisälista 14/2017 1/8 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Lisälista 14/2017 1/8 Aika 14.09.2017 klo 17:00 Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, 3 krs, Turku. Esteilmoitukset: turku.kirjaamo@evl.fi Käsiteltävät

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 21/2017 1/18

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 21/2017 1/18 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 21/2017 1/18 Aika 21.12.2017 klo 17:00 Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, 3 krs, Turku. Esteilmoitukset: turku.kirjaamo@evl.fi Käsiteltävät

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat Hallitus 25 25.02.2016 Hallitus 64 30.03.2016 Hallitus 73 26.04.2016 Hallitus 89 12.05.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat 61/31.312/2016 Hallitus

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali.

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali. Punkalaitumen kunta Esityslista 8/2017 1 (6) Tekninen lautakunta Aika 21.11.2017 klo 18:00 Paikka Kunnantalon valtuustosali Käsiteltävät asia Asia Otsikko Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2017 1 Tarkastuslautakunta1 AIKA 06.11.2017 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Hilakari Laura, Langh-Lagerlöf Laura, Tähkämaa Sanna

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Hilakari Laura, Langh-Lagerlöf Laura, Tähkämaa Sanna PÖYTÄKIRJA 1/2016 II 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 18.40 - Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Aso Janne Helsten Jorma Laura Hilakarin vara Huoponen Kirsi Kanervavuori Mirjo,

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili Kasvatus- ja opetuslautakunta 53 11.08.2014 Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili KOLA 53 Valmistelija / lisätiedot: Perusopetusjohtaja Mari Routti, puh. 040 837 2646 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu. Kärkkäinen Eero jäsen

Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu. Kärkkäinen Eero jäsen Esityslista 2/2016 1 Aika 11.04.2016 klo 14:30 Paikka Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu Lisätietoja Osallistujat Huusko Anu puheenjohtaja Isoniemi

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Tekninen 10, Tampereentie 10 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

ESITYSLISTA 1 (11) Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto

ESITYSLISTA 1 (11) Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 1 (11) KOKOUSKUTSU Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto Aika maanantai 3. kesäkuuta 2019 klo 18 Paikka Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 b, 2. kerros Lisätietoja Henna

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina.

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. 57 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Torstai 20.12.2018 klo 17.30 kahvit Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja varapuheenjohtaja Andersson,

Lisätiedot

Pomarkun kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

Pomarkun kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Pomarkun kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Henkilöstötoimikunta Aika 04.02.2019 klo 15:30-17:10 Paikka Pomarkun kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Tiistai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Tiistai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Tiistai 17.2.2015 klo 17.00 19.40 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 ASIALISTA

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku)

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku) 34 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 30.5.2019 klo 16.25 Paikka: Hus Lindman (Piispankatu, Turku) Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Erkkilä, Raimo Gustafsson, Irja Kouki, Ville Laitinen, Johanna

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen ,

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen , Kaupunginhallitus 5 09.06.2014 Kaupunginhallitus 10 23.02.2015 Kaupunginhallitus 7 04.04.2016 Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina 2014-2017 / Ajankäytön järjestäminen

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 Sivistys- ja hyvinvointilautakunta AIKA 07.01.2019 klo 17:00 PAIKKA Messi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi Perusturvalautakunta 30 08.05.2014 Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi 89/05.09.00/2013 Perusturvalautakunta 30 Valmistelija: perusturvajohtaja

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/ (14) Keisanen Päivi. Timisjärvi Katarina Jäsen. Kurvinen Anne-Maaria ELY-keskus

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/ (14) Keisanen Päivi. Timisjärvi Katarina Jäsen. Kurvinen Anne-Maaria ELY-keskus POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 (14) MYR:in sihteeristö Aika 03.10.2017 klo 09:00-10:10 Paikka Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Rämet Jussi Puheenjohtaja Laukkanen Heikki sihteeri Ilola

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Jäsenet Leppänen Risto puheenjohtaja

LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Jäsenet Leppänen Risto puheenjohtaja LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018 56 Paikka: Seurakuntatalo, Mestarinsali Kokousaika: 26.4.2018 klo 19.40 20.10 Jäsenet Leppänen Risto puheenjohtaja Lehti Eliisa varapuheenjohtaja Johto Kaisa Jokila

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Aika 01.02.2018 klo 09:00-11:10 Paikka Orimattilan kaupungintalo, 2. krs. kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Saarikko Eino pj. Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Paikka Pieni seurakuntasali, Koulukatu 26 PROTOKOLL Plats Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26. Ärendet berett av Behandlat

PÖYTÄKIRJA Paikka Pieni seurakuntasali, Koulukatu 26 PROTOKOLL Plats Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26. Ärendet berett av Behandlat VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 31.5.2018 klo 16.00 Sivu 1 / 6 Sisällys Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus... 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta... 2 Esityslistan hyväksyminen... 2 Kiinteistöpäällikön viran

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 16.4.2014 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2014 Sivu 2 71 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Kirkkoneuvosto Aika 14.5.2019 klo 16.45-18.25 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Taponen Auvo varapuheenjohtaja Hiidenkari Tiina Jauhiainen Juha Kiukkonen Sirpa Lamberg Juha Mylly Joona

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Sosiaalijaosto päättää, miten lain kohta tulkitaan sosiaalipäivystyksen osalta Merikratoksen kanssa.

Sosiaalijaosto päättää, miten lain kohta tulkitaan sosiaalipäivystyksen osalta Merikratoksen kanssa. Sosiaalijaosto 22 23.04.2010 Sosiaalijaosto 36 31.05.2010 Sosiaalijaosto 52 18.06.2010 Sosiaalijaosto 58 11.08.2010 Sosiaalijaosto 67 08.09.2010 Sosiaalijaosto 76 17.09.2010 Lastensuojelun sijoituspäätökset

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO GEMENSAMMA KYRKORÅDET

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO GEMENSAMMA KYRKORÅDET VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 4.4.2018 klo 18.00 Sivu 1 / 6 Sisällys Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus... 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta... 2 Esityslistan hyväksyminen... 2 Anomus palkattomasta virkavapaasta,

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 28.09.2015 klo 09:00-11:12 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8.8.2019 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika 8.8.2019 klo 15.00 kokous (kahvit 14.30 alkaen) Paikka Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KN 82 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tähkämaa Sanna. Laura Langh-Lagerlöf, Miikka Sipilä, Sinikka Tuomarila, Janne Aso ja Harri Lukander

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tähkämaa Sanna. Laura Langh-Lagerlöf, Miikka Sipilä, Sinikka Tuomarila, Janne Aso ja Harri Lukander PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 17.30 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Hilakari Laura Huoponen Kirsi Kanervavuori Mirjo yhteisen kirkkoneuvoston Risto

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yhteistoimintaelin 6 26.01.2017 Henkilöstöjaosto 9 30.01.2017 Kaupunginhallitus 37 20.02.2017 Valtuusto 20 29.05.2017 HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yte 26.01.2017 6 1.1.2014

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen Pöytäkirja 2/2015 1 Hallituksen henkilöstöjaosto Aika 23.09.2015 klo 14:06-14:27 Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3 Osallistujat

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2018 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2018 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto 5.6..2018 Aika 5.6. 2018 klo 17.30 20.45 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja, pj 66 Ahvenjärvi Seppo Jauhiainen Juha vara

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa:

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: Kunnanhallitus 18 11.01.2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ikäsuunnitelma vuosille 2016-2025 Khall 11.01.2016 18 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: "Yhall 28.08.2013 88 "Vanhuspalvelulaki"

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 Kunnanhallituksen hyvinvointijaosto AIKA 12.08.2014 klo 18:00 PAIKKA Taipalsaaren kunnantalo, Ruorisilta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 1 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 6.10.2016 SEURAKUNTAYHTYMÄN HALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa xx.yy.2016 1 Johtosäännön sisältö Tässä johtosäännössä määritetään

Lisätiedot

EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto. johtava kappalainen, vs. kirkkoherra. vt. talouspäällikkö, sihteeri

EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto. johtava kappalainen, vs. kirkkoherra. vt. talouspäällikkö, sihteeri 1 EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto Aika Keskiviikko 17.7.2019 klo 15.30 16.26 Paikka Seurakuntakeskus Luvia Bunkkeri Jäsenet läsnä Samu Repo Harri Lehtinen Kristiina Isokorpi Marja

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

Kiinteistönhoidon esimiehen tehtäväkohtaisen palkan tarkistaminen. Kaupunginsihteeri: Teknisen johtajan Tuomo Kotilaisen esitys 8.6.

Kiinteistönhoidon esimiehen tehtäväkohtaisen palkan tarkistaminen. Kaupunginsihteeri: Teknisen johtajan Tuomo Kotilaisen esitys 8.6. Henkilöstöjaosto 27 24.08.2015 Henkilöstöjaosto 34 14.12.2015 Henkilöstöjaosto 5 02.02.2017 Kiinteistönhoidon esimiehen tehtäväkohtaisen palkan tarkistaminen 133/01.02.01/2015 HJAOS 24.08.2015 27 Teknisen

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 3/2019 1/17

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 3/2019 1/17 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 3/2019 1/17 Aika 25.04.2019 klo 18:00 Paikka Juhlasali, Eerikinkatu 3 A, 2.krs, Turku. Esteilmoitukset: turku.kirjaamo@evl.fi / 040 341 7202. Käsiteltävät

Lisätiedot

Pöytäkirja 15/ (10)

Pöytäkirja 15/ (10) Pöytäkirja 15/2016 1 (10) Am mat ti korkea kou lu Oy, hallitus 15.11.2016 Aika 15.11.2016 klo 10:30-12:00 Paikka Videokokous: Kotkassa rehtorin työhuone B1014 Kouvolassa neuvotteluhuone 150 Mikkelissä

Lisätiedot

Hallintosäännön uudistaminen

Hallintosäännön uudistaminen Kaupunginhallitus 51 20.02.2017 Kaupunginhallitus 59 27.02.2017 Kaupunginhallitus 75 06.03.2017 Hallintosäännön uudistaminen 64/00.01.01.00/2013 Kaupunginhallitus 20.02.2017 51 Kaupunginlakimies Turo Järvinen:

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.10 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, Rauhan sali, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 24 19.05.2016 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 19.05.2016 24 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.07.2015 klo 11:00-16:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ (8) KIRKKONEUVOSTO Kokous Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ (8) KIRKKONEUVOSTO Kokous Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 1 (8) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 10.4.2013 klo 16.00-19.30 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 60 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 61 SIHTEERIN VALINTA

Lisätiedot

Pöytäkirja 14/ (10)

Pöytäkirja 14/ (10) Pöytäkirja 14/2016 1 (10) Am mat ti kor kea kou lu Oy, hallitus 07.11.2016 Aika 07.11.2016 klo 14:00-15:55 Paikka Kasarmiravintolan kabinetti, Kouvola Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Teknisen johtajan virka / Irtisanoutuminen / Saapuneet hakemukset / Julistetaan uudelleen haettavaksi / Saapuneet hakemukset / Virkavaali

Teknisen johtajan virka / Irtisanoutuminen / Saapuneet hakemukset / Julistetaan uudelleen haettavaksi / Saapuneet hakemukset / Virkavaali Kunnanhallitus 281 20.06.2016 Kunnanhallitus 335 05.09.2016 Kunnanhallitus 433 14.11.2016 Kunnanhallitus 479 12.12.2016 Kunnanhallitus 20 16.01.2017 Valtuusto 3 25.01.2017 Tekninen lautakunta 4 16.02.2017

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Keskiviikko klo Kirkkokatu 10, neuvotteluhuone 3. krs, Lappeenranta.

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Keskiviikko klo Kirkkokatu 10, neuvotteluhuone 3. krs, Lappeenranta. Lappeenrannan evankelisluterilaiset seurakunnat Kirkkokatu 10 A, 3. krs. / PL 45 53101 Lappeenranta 040 3126 301 lappeenranta.seurakunta@evl.fi Aika Keskiviikko 25.3.2015 klo 17.00 18.25 Paikka Kirkkokatu

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 5/15

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 5/15 SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 5/15 Kirkkoneuvosto Laatimispäivämäärä 02.07.2015 KOKOUSTIEDOT Aika 09.07.2015 kello 16.30 (kahvi 16.00) Paikka Saarijärven seurakuntatalon kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 Korpilahden alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 Korpilahden alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 AIKA To 27.4.2017 klo 17 (kahvit klo 16.45) PAIKKA Seurakuntatalo, Kirkonmäentie 1 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3/26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Mäntykodin palvelutuotannon kilpailuttaminen 53/00.01.00/2015 Yhtymähallitus 26.08.2015

Lisätiedot

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9)

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9) Kirkkoneuvosto 1 (9) Aika: Keskiviikko 27.9.2017 kello 16.30-17.38 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Kaisa Rönkä puheenjohtaja Seppo Eerola jäsen Onni Hämäläinen Jukka Lemmetyinen Ville

Lisätiedot

26 05.06.2013 25 16.04.2014 70 28.10.2014 17 19.02.2015 61 30.09.2015 27 20.04.2016 13 22.02.2017 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten esteellisyyksien toteaminen TARLTK 05.06.2013 26 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

10.9.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Ijäs Antti sihteeri

10.9.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Ijäs Antti sihteeri PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 17.30 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Aso Janne Hilakari Laura Huoponen Kirsi Kanervavuori Mirjo, yhteisen kirkkoneuvoston

Lisätiedot

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20 Pöytäkirja 1/2017 1 (5) Nuorisolautakunta Aika 31.01.2017 klo 17:00-18:26 Paikka Kunnanvirasto, tukirakennus, kokoushuone 206 Käsitellyt asiat Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 12/2017 130 Tarkastuslautakunta 13.12.2017 Aika 13.12.2017 klo 16:03-19:05 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 15:00-16:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 19 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Esityslistan liitteenä: Hakuilmoitus. Vs. kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päät tää. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

Esityslistan liitteenä: Hakuilmoitus. Vs. kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päät tää. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin. Kaupunginhallitus 86 18.04.2017 Kaupunginhallitus 121 15.05.2017 Kaupunginhallitus 157 05.06.2017 KAUPUNGINJOHTAJAN VIRAN VAALI 171/00.02.022/2017 Kh 18.04.2017 86 Kaupunginjohtajan virka jää avoimeksi

Lisätiedot

Virkistysuimala Neidonkeidas, kokoushuone, Runokatu 1, Lohja. MUUT Aarnio Tomi asiantuntija hallipäällikkö

Virkistysuimala Neidonkeidas, kokoushuone, Runokatu 1, Lohja. MUUT Aarnio Tomi asiantuntija hallipäällikkö PÖYTÄKIRJA 5/2013 1 Lohjan Liikuntahallit Oy:n hallitus 17.12.2013 AIKA 17.12.2013 klo 16:00-16:35 PAIKKA Virkistysuimala Neidonkeidas, kokoushuone, Runokatu 1, 08100 Lohja OSALLISTUJAT LÄSNÄ Pajuoja Matti

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41 Vammaisneuvosto 20.10.2015 Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Paikka Läsnä Toimitila Veturi, Kauppamiehenkatu 4 (Pohjola-talo) 2. krs Luettelon mukaan Pykälät 26-31

Lisätiedot