VASTINERAPORTTI. PAPPILA , katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu 1, TOAS. Asemakaava nro 8453 Tark

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VASTINERAPORTTI. PAPPILA , katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu 1, TOAS. Asemakaava nro 8453 Tark"

Transkriptio

1 PAPPILA , katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu 1, TOAS. Asemakaava nro 8453 Tark VASTINERAPORTTI

2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma / nähtävillä Viranomaislausunnot ja kommentit (johtopäätökset) 1. Pirkanmaan maakuntamuseo (vt. museonjohtaja Tuija-Liisa Soininen, tutkija Vadim Adel): Pirkanmaan maakuntamuseo toteaa lausunnossaan, että sillä ei ole ko. suunnitelmasta huomautettavaa. 2. Tampereen Vesi (Sanna Siukola): Tampereen Vedellä ei ole huomautettavaa. Mikäli tonttijako ei muutu, kiinteistö on vesihuollon piirissä. Mahdollisesta tonttijaon muuttamisesta johtuva johtojen lisärakentamisen kustannus tulee edunsaajalle. 3. Tampereen sähkölaitoksen lausunto (suunnitteluinsinööri Paavo Kastemaa): Säteilyturvakeskuksen (STUK) julkaisussa Säteily- ja ydinturvallisuuskatsauksia. Voimajohdot ympäristössämme, 2011 todetaan, että asuntojen rakentamista tulisi välttää alueilla, joilla magneettikentän voimakkuus on jatkuvasti yli 0,4 µt. Julkaisun mukaan magneettikentän voimakkuus on todennäköisesti aina alle 0,4 µt, kun etäisyys 110 kv johdon keskilinjaan on vähintään 40 m. Olemme pyynnöstä tarkastelleet laskennallisesti magneettivuon voimakkuutta 30 m etäisyydellä kyseisestä johdosta eri kuormituksilla. Tarkasteluja on tehty 1 ja 10 m korkeudella. STUK:n asettama 0,4 µt raja ylitetään ainoastaan johdon maksimikuormitettavuudella, 1400 A 10 m korkeudessa. Nykytilanteessa johdolle ei pystytä syöttämään johdon maksimikuormitettavuutta vastaavaa virtaa. Vaikka joskus tulevaisuudessa johdolle pystyttäisiin syöttämään sekä syötettäisiin 1400 A, pitäisi 110 kv verkon käyttötilanteen olla hyvin poikkeuksellinen eikä se todennäköisesti kestäisi merkittävää aikaa. Lausunnon liitteenä 1 on kuvaajia magneettikentän voimakkuuksista eri kuormitustilanteista. Lisäksi on kaavio johdon kuormitusvirran vaihteluista viimeisen kolmen vuoden ajalta. 4. Säteilyturvakeskuksen lausunto (johtaja Eero Kettunen, ylitarkastaja Lauri Puranen): Säteilyturvakeskus toteaa lausunnossaan, että säteilyturvallisuussyyt eivät estä suunniteltujen asuinrakennusten rakentamista 110 kv voimajohdon läheisyyteen. Lisäksi Säteilyturva suosittelee, että lastenpitkäaikaiseen oleskeluun tarkoitettuja tiloja ei sijoitettaisi alle 30 m etäisyydelle voimajohdon keskilinjasta. 5. Pirkanmaan Ely-keskuksen lausunto (yliarkkitehti Leena Strandén, ylitarkastaja Elina Viitanen): ELY-keskus toteaa, että vaikka Säteilyturvakeskuksen asettama raja asemakaavan muutosalueella ei laskennallisilla tuloksilla todennäköisesti ylity 30 metrin päässä voimajohdon keskilinjasta, on kaavoituksessa syytä ottaa huomioon myös muut magneettikentän voimakkuuteen vaikuttavat tekijät. Kuormituksen vaihdellessa syntyvät yksittäiset huippuarvot ja niiden toistuvuus sekä kotitalouksien elektroniikan aiheuttamat yliaallot kasvattavat magneettivuon tiheyttä rakennuksissa.

3 Edellä mainittuun viitaten ELY-keskus katsoo, että pysyvään oleskeluun tarkoitettu rakentaminen asemakaavan muutosalueella on sijoitettava 110 kv johdon keskilinjasta vähintään 40 metrin etäisyydelle. 6. Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön kehittäminen, ympäristösuojelun kommentti (ympäristösuunnittelija Marjatta Salovaara): Suojaetäisyys voimansiirtolinjaan nähden on syytä tarkistaa. STUK suosittelee suojaetäisyydeksi 110 kv voimalinjoille 40 metriä. Lisää tietoa on STUK:n julkaisussa Voimajohdot ympäristössämme. Vastine (Tampereen sähkölaitos, STUK, Pirkanmaan ELY-keskus, ympäristösuojelu): Jatkosuunnittelussa käytetään 40 m suojaetäisyyttä voimalinjan keskilinjasta. 7. Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön kehittäminen, yleisten alueiden (liikenneinsinööri Timo Seimelä): Tontinkäyttöluonnoksessa on esitetty tontin itäpuoleiselta kevyen liikenteen väylältä ajoa pysäköintihalliin. Ajo halliin tulisi osoittaa länsipuoliselta pysäköintialueelta. Tontilta tulisi osoittaa suora kävely- ja pyöräily-yhteys Sammon valtatien pohjoispuoliselle kevyen liikenteen väylälle. Polkupyöräpysäköintipaikkojen määrä tulee osoittaa kaavassa ja osa paikoista tulisi toteuttaa katettuina tai osoittaa pysäköintihalliin. Ajo- ja kevyen liikenteen yhteydet huomioidaan sekä polkupyöräpysäköinti huomioidaan jatkosuunnittelussa. 8. Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön kehittäminen, yleiskaavoitus (vs. yleiskaavapäällikkö Pia Hastio; projektiarkkitehti Lotta Kauppila): Voimansiirtoalue on kantakaupungin yleiskaavassa osoitettu luonnonmukaiseksi lähivirkistysalueeksi. Tampereen kantakaupungin alueella on maisemarakenteesta johtuvia itä-länsi- suuntaisia harjujen ja laaksojen muodostamia viheralueita. Ko. voimansiirtoalue on lähes ainoita poikittaisia yhtenäisiä viheryhteyksiä näiden välillä. Se on sellaisenaan tärkeä, eikä saa kaventua nykyisestään. Korttelialue on osoitettu EHYT selvityksessä nykyisen korttelirakenteen täydennysalueeksi. Täydentämisellä tavoitellaan nykyistä laadukkaampaa asuin- ja elinympäristöä. Korttelialueen täydentäminen olisi pyrittävä tekemään viher- ja virkistysalueita pienentämättä. Kantakaupungin ympäristö- ja maisemaselvityksessä alueen eteläreunaan on osoitettu kehitettävä yhteys. Suosituksena on kehittää yhteyden toiminnallista ja visuaalista jatkuvuutta ja/tai virkistyskäyttöä. Lähivirkistysalueen kaventuminen on kaavamuutoksessa melko vähäistä, alue kaventuu n. 12 m. Lähivirkistysalueeksi kaavamuutoksessa osoitettua aluetta voidaan kehittää jatkossa edelleenkin pohjois-etelä suuntaisena toiminnallisena ja visuaalisena viheryhteytenä.

4 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallisten mielipiteet 1. Helena ja Erkki Nyberg: Vastustamme kaavamuutosta seuraavista syistä: - alueelle aiotaan rakentaa liian paljon ja liian tiheästi - rakentamisen seurauksena viheralue pienenee - nykyisellä tontilla oleva lasten puisto ei saa poistua - alueelle tuleva liikenne ei saa lisääntyä eikä tulevan liikenteen sijainti saa lähentyä omakotialuetta - huoltorakennukset on jätetty huomiotta - kouluun kulku ei tule huomioitua kaavaehdotuksessa - rakennusten tyyppi ja määrä ei sovi ympäristöön - liian korkeita, yli 3,5 kerrosta - punainen harjakate sopisi paremmin (vrt. Jankan alue) Lisäksi esitämme seuraavia huomioita kaavamuutokseen: - Tonttia suurennetaan huomattavasti ja liikaa. Viheralue pienenee. Piha-alue pienenee. - Laajennettu tontti on viljelemättömäksi jätetyn pellon alalla. - Sammon valtatien suuntaan sijoitetut rakennukset tulevat lähemmäksi kevyenliikenteen väylää kuin lähialueen rakennukset. - Rakennuksien kattojen tyyppi tulisi vastata Jankan alueen ja Rakennetun Kokon pellon pientaloalueen kattomuotoja. - Pyörätiet ja kulku Sammonvaltatien kevyen liikenteen väylälle kaupungin suuntaan ja linja-autopysäkille paremmin. - Autopaikat aiheuttavat jonkin verran lisää melua pientaloalueen suuntaan. - Maanpinnan korkeudet ja sadevesien valuma tulisi selvittää sekä pientaloalueen että koulun suuntaan. - Nykyisellään Haukkamäen ja Hanhenmäenkatujen risteys on painanteessa. Tien kautta on huoltoajo koululle. Koululaisten koulureitit tulisi suunnitella (polkupyörä ja kävely). - Puistoalueelle Jankan alueelle ja linja-autopysäkille tulisi päästä lähempää tien ali. - uudisrakennus tulee lähemmäs pientaloaluetta. Talon ikkunat linjan suuntaan. - Sammon valtatien kevyen liikenteen väylän suunnasta suunnitellut opiskelijatalot katkaisevat pientalo-viheralue jakson, joka alkaa Hakametsästä ja jatkuu Linnainmaalle. Alueen rakentamisen määrä ja rakentamistapa tarkentuvat jatkosuunnittelun yhteydessä. Liikenneratkaisuja selvitetään ja täsmennetään jatkosuunnittelussa. Kaava-alueelle laaditaan hulevesiselvitys ja suunnitelma, joissa huomioidaan alueen korkeusasemat. 2. As Oy Metsonhovin hallitus (Mikko Pyysalo, Erja Kurki, Teemu Koivistoinen): 1) Pyydämme varmistamaan suunnitteluvaiheessa sen, että vedet valuvat tontilta pois ojiin eivätkä valu kohti Metsonhovin tonttia. Maasto on haastava ja vesien valumiseen on kiinnitettävä huomioita. Metsonhovin tontilla on tällä hetkellä riittämättömät kaivot ja vesien kerääntyminen pihoille on todellinen ongelma.

5 2) Suunnitelmassa kuvatut autopaikat on sijoitettu voimalinjan 30 metrin turvavyöhykkeen sisään. Emme pidä tätä suotavana. 3) Alueella olevaa luonnontilassa olevaa puistoa on tarkoitus pienentää. Emme pidä tätä suotavana. 4) Ympäristössä ei ole muita korkeita rakennuksia. Kaupunkikuvan kannalta matalammat rakennukset olisivat esteettisempiä ja sopisivat rakennettuun ympäristöön paremmin. 5) Kestääkö Takahuhdinkatu liikennemäärän kasvun. Olemme huolissamme pohjan kestävyydestä ja liiallisesta ruuhkautumisesta. Liikenneselvitys olisi varmasti tarpeellinen. 6) Alueen harmoninen kaupunkikuva muuttuu. Muut tontit on rakennettu väljästi ja suunnitelman mukaan uudisrakennukset sijoitetaan varsin tiiviisti. Alueen rakentamisen määrä ja rakentamistapa tarkentuvat jatkosuunnittelun yhteydessä. Liikennemäärää- ja ratkaisuja selvitetään ja täsmennetään jatkosuunnittelussa. Kaava-alueelle laaditaan hulevesiselvitys ja suunnitelma, joissa huomioidaan alueen korkeusasemat. 3. Johanna Hämäläinen (mielipide saapunut ): Asemakaavan alta tuhotaan ulkoilu- ja virkistysaluetta, joka on mahdollistanut jatkuvuuden eteläpuoliselta puistoalueelta pohjoiseen. Lisäksi alueella on asukkaiden aktiivisesti hyödyntämiä vadelmapensaita ja omenapuita. Lähivirkistysalueen kaventuminen on kaavamuutoksessa melko vähäistä, alue kaventuu n. 12 m. Lähivirkistysalueeksi kaavamuutoksessa osoitettua aluetta voidaan kehittää jatkossa edelleenkin pohjois-etelä suuntaisena toiminnallisena ja visuaalisena viheryhteytenä.

6 8453 Asemakaavaluonnos / nähtävillä Lausunnot ja mielipiteet Lausunnot 1. Ympäristönsuojelun lausunto Tavoitteena ovat VNP:ssa 993/1992 annetut ohjearvot. Päätöksen perustelumuistion mukaan asuntojen pitää olla tuuletettavissa myös hiljaiselta puolelta, jos seinustalle kohdistuva melun päiväaikainen keskiäänitaso ylittää arvon 55 db. Tavoitteesta voidaan poiketa vain pienimuotoisesti ja harkiten. Asemakaavaehdotuksessa osoitetuilla meluntorjuntaa koskevilla merkinnöillä ja määräyksillä ohjataan rakentamista niin, että em. meluntorjuntatavoitteet täyttyvät. 2. Tampereen Veden lausunto Tampereen Vesi toteaa, että kaavamuutoksen alue on vesihuoltoverkostojen piirissä. Huomioitavaksi tulee taaimmaiseksi muodostuvan tontin liittyminen vesihuoltoon tontin kautta. Tämä on mahdollista ajoyhteys -merkinnällä olevan alueen kautta. Asemakaavaehdotuksessa tonttinumerointi on muuttunut mutta tontin läntisemmän / taaimman asuinrakennuksen vesihuoltoon liittyminen voidaan järjestää tontille osoitetun ajoyhteys -merkinnän avulla. 3. Kiinteistötoimen lausunto Kaava-alueella nykyisiä tontteja koskevat maanvuokrasopimukset tarkistetaan asemakaavan vahvistuttua vastaamaan tulevia tontteja. Merkitään tiedoksi. Mielipiteet 1. Takahuhdin koulu, rehtori Sami Nykänen: Koululla ei ole kommentoitavaa itse rakentamiseen tai sen aloittamiseen. Koulu pyytää kuitenkin huomioimaan työmaa-aikaisen liikenteen. Takahuhdin koulussa on noin 800 oppilasta ja A-rakennuksessa, Hanhenmäenkatu 2, oppilaita on noin 500. Isolla osalla koulutie kulkee Haukkamäenkatua ja Hanhenmäenkatua pitkin koululle. Lisäksi koululla sijaitsee Tampereen Aterian valmistuskeittiö, jonne tuodaan ja josta haetaan isoilla autolla kuormia. Koulun näkökulma on, että turvallisuussyistä työmaaliikenne pitää järjestää jotakin muuta kautta kuin Haukkamäenkatu Hanhenmäenkatu puolelta. Koululaisten turvallisuus on uhattuna, jos raskas liikenne kulkee koulutietä pitkin. Esitän, että jo rakentamisvaiheessa kulku työmaalle ohjataan kulkemaan suunnitellun parkkialueen kautta suoraan Takahuhdinkadulta.

7 Lisäksi on todettava, että työmaaliikenne häiritsee koulun liikennettä, koska ainoa liikennesääntöjen mukainen reitti koulun pääovelle sekä keittiöön kulkee edellä mainittuja katuja pitkin. Asemakaavaehdotusta sekä siihen liittyviä liikennesuunnitelmia on esitelty Takahuhdin koulun rehtorille tammikuussa Asemakaavaehdotuksessa asuinkorttelia palvelevan LPA-12 -pysäköintikorttelialueen liittymä on sijoitettu Takahuhdinkadulle. Tämä mahdollistaa sen, että rakentamisen aikaista työmaaliikennettä voidaan hoitaa LPA-12 -alueen kautta. Rakennuslupaehdoissa voidaan antaa työmaaliikenteen järjestelemistä ja liikenneturvallisuutta koskevia lupaehtoja. Asemakaavatyön aikana laaditussa liikennesuunnitelmassa on esitetty alueen liikenneturvallisuutta parantavia toimenpiteitä. Takahuhdinkadun ja Haukkamäenkadun liittymään ehdotetaan korotettua suojatiejärjestelyä. Samoin Haukkamäenkadun, Hanhenmäenkadun ja Hanhenmäenkujan liittymään esitetään korotusta Hanhenmäenkujan alkuun, millä hidastetaan Hanhenmäenkujan alkuosalla ajavien huoltoliikenteen ajoneuvojen nopeutta. Lisäksi esitetään Haukkamäenkadun ajoradan kaventamista metrillä, jotta Haukkamäenkadun länsireunalle voidaan rakentaa nykyisen jalkakäytävän sijasta leveämpi yhdistetty kävelyn ja pyöräilyn väylä. Jatkosuunnittelussa tarkastellaan myös kadunvarsipysäköinnin vaikutuksia Haukkamäenkadun ja Hanhenmäenkadun liikenneturvallisuuteen.

8 8453 Asemakaavaehdotus / nähtävillä Lausunnot ja muistutukset Lausunnot Lausuntoja ei annettu. Muistutukset Asunto Oy Metsonhovin asukkaita edustaen, Rauno Opas ja ja Matti Haavisto: PAPPILA, Haukkamäenkatu 1, TOAS, asemakaava 8453, (TRE:124/ /2017) Kaava-aluetta kaupungin suuntaan lähinnä asuvina, As Oy Metsonhovin asukkaina haluamme esittää mielipiteemme ja huolemme esitetyn suhteen: 1. Yleistä; Voimansiirtoalue on kantakaupungin yleiskaavassa osoitettu luonnonmukaiseksi lähivirkistysalueeksi. Tampereen kantakaupungin alueella on maisemarakenteesta johtuvia itä-länsi- suuntaisia harjujen ja laaksojen muodostamia viheralueita. Ko. voimansiirtoalue on lähes ainoita poikittaisia yhtenäisiä viheryhteyksiä näiden välillä. Se on sellaisenaan tärkeä, eikä saa kaventua nykyisestään. Korttelialueen täydentäminen olisi pyrittävä tekemään viher- ja virkistysalueita pienentämättä. Edellinen lainauksena ehdotusvaiheen dokumenteista/vastineraportti.pdf v-2012 Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön kehittäminen, yleiskaavoitus (vs. yleiskaavapäällikkö Pia Hastio; projektiarkkitehti Lotta Kauppila): meidän mielipiteemme on edellisen mukainen ja lisäksi edellytämme, että nykyinen, alueella oleva vanha puusto tulisi säilyttää mahdollisimman laajasti. Lähivirkistysalueen kaventuminen on melko vähäistä, alue kaventuu n. 13 metriä. Lähivirkistysalueeksi asemakaavamuutoksessa osoitettua aluetta (Hanhenmäenniitty) voidaan kehittää jatkossa edelleenkin pohjois- etelä suuntaisena toiminnallisena ja visuaalisena viheryhteytenä. Hanhenmäenniityn virkistysalueella nykyisin ilmajohtona kulkeva 110 kv:n sähkölinja on osoitettu uudessa Kantakaupungin yleiskaavassa 2040 Kehitettäväksi sähkölinjaksi, jolla sähkölinjan saneerauksen yhteydessä tai viereisen maankäytön muuttuessa on tutkittava mahdollisuutta linjan maakaapelointiin. Nykyistä puustoa poistuu uuden rakentamisen myötä lähinnä TOASsin nykyisen tontin alueelta. 2. Näkymän muuttuminen; Esitetyn mukainen, itäisen näkymän totaalisesti muuttava rakennusmassa (kerroskorkeudet). Alueen harmoninen kaupunkikuva muuttuu. Lännestä, kaupungin suunnasta Ali-Huikkaantieltä alkaen rakennettu ympäristö on väljästi rakennettua pientalovaltaista aluetta. Ympäristössä idän suuntaan ei ole muita korkeita rakennuksia kuin nyt purettaviksi suunnitellut TOAS:in talot, joiden kerroskorkeudet nykyisellään maltilliset. Kaupunkikuvan kannalta matalammat rakennukset olisivat esteettisempiä ja sopisivat rakennettuun ympäristöön paremmin. Asemakaavaehdotuksessa Takahuhdintien varrelle esitetty uusi asuinrakennus on neljä kerrosta

9 korkea samoin kuin nykyinen paikalla sijaitseva rakennus. Lännestä, kesksutan suunnasta pitkin Takahuhdintietä tarkastellen kaupunkikuvallinen muutos ei ole suuri. Etelämpänä, Sammon valtatien varrelle osoitetut kuusikerroksiset uudet asuinrakennukset muuttavat kaupunkikuvaa voimakkaammin. 3. Liikenteelliset muutokset; Massiivinen pysäköintikenttä ylhäältä Takahuhdintieltä alas Sammon Valtatien kevyen liikenteen väylälle ulottuvana. Lisääntyvä liikennemelu aluksi koko rakennusvaiheen kestävänä työmaaliikenteenä ja myöhemmin pysäköintiliikenteestä sekä väylän hoitoon vaadittavista toimista johtuen. Lisäksi liikenteen aiheuttama pimeän ajan valosaaste, ellei liikennöitävää väylää eroteta meluvallilla tai muulla näkemäesteellä kaupungin suuntaan. Edellytämme tämän asian huomioon ottamista. Hulevesien virtaamat saattavat nousta suuriksi, onhan liikennöitävä väylä n 200 m pitkä ja putouskorkeutta ylhäältä alas n 10 m, miten hallitaan vesien virtaamat. Estettävä As Oy Metsonhovin suuntainen virtaaman lisäys. ks. ehdotusvaiheen dokumentit/viitesuunnitelma pdf Pysäköintikenttä on laajahko mutta sille mahtuu maksimitilanteessa noin 120 autopaikkaa. Tästä ajoneuvomäärästä aiheutuva liikennemäärä ja -melu on kuitenkin melko pieni. Liikenneselvityksen mukaan asemakaavamuutoksen vaikutukset Takahuhdinkadun autoliikenteen määriin ovat melko vähäiset, liikennemäärä kasvaa noin 16 ajoneuvoa / tunnissa (5 %). Asemakaavassa ohjataan merkinnöin ja määräyksin jäsennöimään pysäköintialuetta pienempiin osiin istutuskaistoin ja autokatoksin. Pysäköintialueen ja lähivirkistysalueen rajalle voidaan istuttaa pensasaitaa. Asemakaava-alueelle on laadittu hulevesiselvitys ja -suunnitelma. Suunnitelmassa on osoitettu hulevesien hallintaratkaisut koko asemakaava-alueelle alueelle ja niistä on annettu myös määräyksiä asemakaavassa. Hulevesiä ei johdeta As Oy Metsonhovin suuntaan. 4. Haluaisimme lisätietoa hankkeen etenemisestä ja mahdollisesta toteutusaikataulusta. Asemakaavaehdotus viedään hyväksymiskäsittelyyn kesällä Mikäli asemakaavasta ei valiteta, asemakaava tulee lainvoimaiseksi syksyllä 2017 ja rakentaminen voi alkaa. Uudisrakentamisen aloittamiseen vaikuttavat lisäksi TOAS:n opiskelija-asunto- ja muun asuntorakentamisen vaiheistamissuunnitelmat. Asuinkorttelin toteuttaminen on aloitettava meluntorjunnan vuoksi etelästä Sammon valtatien varrelta alkaen. 5. Taloyhtiömme (As Oy Metsonhovi) rakentajan, Lujatalo Oy:n osakkaille luovuttamissa papereissa löytyy kysymyksiä herättävä maininta; Yhtiö vastaa yhdessä As Oy Teerenhovin kanssa yhteisten, n 150 metriä tontin ulkopuolelle ulottuvien tonttivesijohdon ja viemärin kunnossapidosta Tampereen Vesilaitoksen sopimusehtojen mukaisesti. Kiinteistörekisteristä ei löydy rasitemerkintää tältä osin, asia vielä tarkistettava. Tämä vastuualue tulisi esitetyn kaavaluonnoksen mukaisena jäämään valtaosin rakennuspaikkojen alle. Rakentaja vastannee tuolloin linjojen mahdollisista siirroista ja kunnossapidosta sekä niistä aiheutuvista kustannuksista. Yhtiöillä yhteisomistussuhde hallinnanjakosopimuksen mukaisesti kiinteistötunnuksella

10 Asunto-osakeyhtiöiden edustajien kanssa järjestettiin neuvotteluja tonttijohtojen tilanteesta, joissa todettiin, että tonttijohtojen tarkka sijainti on epäselvä. Tampereen vesi kartoitti keväällä 2017 tonttijohtojen sijainnin, jonka todettiin estävän asemakaavan toteuttamisen ja että tonttijohtoja on siirrettävä asemakaavaehdotuksessa esitetyn uuden korttelialueen osalla. Tonttijohtojen siirtotarve ei aiheuta muutoksia asemakaavakarttaan. Kaupunki linjasi, että kaupungin mailla sijaitsevien tonttijohtojen siirrosta ei aiheudu kustannuksia As oy Metsonhoville eikä As Oy Teerenhoville. Toivomme, että näkemyksemme tulevat hankkeen käsittelyssä huomioon otetuiksi. Asunto Oy Metsonhovin asukkaita edustaen. Rauno Opas, Matti Haavisto,

Tampereen kaupunki, asemakaava nro PAPPILA , katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu 1, TOAS. Asemakaava nro 8453 VASTINERAPORTTI

Tampereen kaupunki, asemakaava nro PAPPILA , katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu 1, TOAS. Asemakaava nro 8453 VASTINERAPORTTI PAPPILA-5595-1, katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu 1, TOAS. Asemakaava nro 8453 VASTINERAPORTTI Osallistumis- ja arviointisuunnitelma / nähtävillä 1.11-22.11.2012 Viranomaislausunnot ja kommentit

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI Pappila , katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu 1, TOAS. Asemakaava nro 8453.

TAMPEREEN KAUPUNKI Pappila , katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu 1, TOAS. Asemakaava nro 8453. TAMPEREEN KAUPUNKI.. Pappila--, katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu, TOAS. Asemakaava nro. Diaarinumero: TRE: /../ PALAUTEKOOSTE Aloitusvaiheen nähtävilläoloaikana... saadut mielipiteet ja lausunnot

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tark ,

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tark , Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 29.10.2012 Tark. 13.11.2013, 6.2.2017 PAPPILA, 5595-1, KATU- JA VIRKISTYSALUETTA, HAUKKAMÄENKATU 1. TOAS. ASEMAKAAVA NRO 8453. Kaava-alue lähivaikutusalueineen

Lisätiedot

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin Kaleva, Pellervon koulun ja Tredun tontit, Pellervonkatu 20 ja Sammonkatu 45, katu- ja virkistysaluetta. Asemakaava nro 8297 Diaarinumero: TRE: 4152/10.02.01/2017 Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin

Lisätiedot

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.11.2007 Nähtävillä oloaika: 16.11.-7.12.2007 Mielipide 1, 2 7.12.2007, dnro: YPA: 9937/611/2007 Lahtinen Nora, 2 kpl Mielipide

Lisätiedot

Taimiston ja Tuomarinkadun alue, asemakaava 8539 Diaarinumero: TRE:6612/10.02.01/2014

Taimiston ja Tuomarinkadun alue, asemakaava 8539 Diaarinumero: TRE:6612/10.02.01/2014 Taimiston ja Tuomarinkadun alue, asemakaava 8539 Diaarinumero: TRE:6612/10.02.01/2014 Kooste aloitusvaiheen lausunnoista ja mielipiteistä 7.5.2015 DIAR: 138/2015 Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen

Lisätiedot

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin TAMPEREEN KAUPUNKI 7.5.2018 PETSAMO, Saukonpuiston koulu, Kaupinkatu 30, asemakaavan muutos Asemakaava nro 8569 Diaarinumero: TRE: 5287/10.02.01/2014 Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue.

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue. ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AKR AP AO AO-33 YL VL VL-7 ET W 0020500 Asuinkerros- ja rivitalojen korttelialue. 0030000 Asuinpientalojen korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0050033

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 9.8.2012 TAATALA 5315 8, EKANKULMA 2, ASEMAKAAVANMUUTOS POLTTONESTEEN JAKELUASEMAA VARTEN. KAAVA NRO 8427. Kaava-alue, lähivaikutusalue

Lisätiedot

Palaute- ja vastineraportti

Palaute- ja vastineraportti TAMPEREEN KAUPUNKI 29.05.2017 Kaleva, Pellervon koulun ja Tredun tontit. Pellervonkatu 20 ja Sammonkatu 45. Katu- ja virkistysaluetta, käyttötarkoituksen muutos ja rakennusoikeuden lisääminen. Asemakaava

Lisätiedot

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy.

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy. 1 NOKIAN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE Nokian kaupunki, asemakaava ja asemakaavan muutos Asemakaava koskee kiinteistöä 536-418-4-198. Asemakaavan muutos koskee 11. kaupunginosan

Lisätiedot

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 5. 5.

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 5. 5. Parikkalan kunta Koirniemen asemakaava 17.12.2014 Kaavaluonnos oli nähtävillä 26.6.2014 28.7.2014. Kaavaluonnoksesta saatiin 7 lausuntoa ja 2 muistutusta. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan niihin

Lisätiedot

Suunnitelmavaihtoehto 1 sovitettuna kaupunkimalliin. Suunnitelmavaihtoehto 2 sovitettuna kaupunkimalliin

Suunnitelmavaihtoehto 1 sovitettuna kaupunkimalliin. Suunnitelmavaihtoehto 2 sovitettuna kaupunkimalliin Suunnitelmavaihtoehto 1 sovitettuna kaupunkimalliin Suunnitelmavaihtoehto 2 sovitettuna kaupunkimalliin Taimiston ja Tuomarinkadun alue, asemakaava 8539 Valmisteluvaiheen suunnitteluaineisto, tiivistelmä

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta Tekninen lautakunta 64 24.02.2016 Kaupunginhallitus 84 29.02.2016 Kaupunginhallitus 182 18.04.2016 Kaupunginvaltuusto 51 25.04.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.3.2014 LINNAINMAA-5609-12, KARKONMÄENKATU 8, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN. KAAVA NRO 8530. Kaava-alue lähivaikutusalueineen Ilmakuva kaava-alueesta

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta nähtävilläoloaikana saadut lausunnot (yhteensä 4 kpl)

TAMPEREEN KAUPUNKI Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta nähtävilläoloaikana saadut lausunnot (yhteensä 4 kpl) TAMPEREEN KAUPUNKI 17.12.2015 III-31-59, NÄSILINNANKATU 40 Asemakaava nro 8597 Diaarinumero: TRE: 1615/10.02.01/2015 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta nähtävilläoloaikana 22.10. 19.11.2015

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

Asia POHJOIS-HAAGAN TONTIN 29139/2 (IDA AALBERGIN TIE 1) ASEMAKAAVAEHDOTUS (NRO 12431)

Asia POHJOIS-HAAGAN TONTIN 29139/2 (IDA AALBERGIN TIE 1) ASEMAKAAVAEHDOTUS (NRO 12431) LAUSUNTO LAK-2017-0195-MK 1 (2) Mikko Kaarlampi 1.2.2017 Helsingin kaupungin kirjaamo Kaupunkisuunnitteluvirasto PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI helsinki.kirjaamo@hel.fi Viite Lausuntopyyntönne 25.11.2016

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro TRE: 1138/10.02.01/2013 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.06.2013. HAKAMETSÄ-4765-3, AARIKKALANKATU 6, PIENTEOLLISUUSTONTIN KÄYTTÖTAR- KOITUKSEN MUUTTAMINEN ASUINRAKENNUSTEN

Lisätiedot

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Raksilan kaupunginosan korttelia 2 tonttia nro 2 koskeva asemakaavan muutos (Teuvo Pakkalan katu) AM2025 asemakaavan muutosalue alue, jolle kaavahankkeella

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 1.8.2016 I (FINLAYSON), PUUVILLATEHTAANKATU 6, NÄSILINNANKATU 2-6 JA NÄSIJÄRVENKATU 3, TÄYDENNYSRAKENTAMINEN. Asemakaava nro 8503. Diaarinumero: TRE: 829/10.02.01/2013 PALAUTEKOOSTE

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.3.2014 MESSUKYLÄ 5102-13, MESSUKYLÄNKATU 37, TÄYDENNYSRAKENTAMINEN. KAAVA NRO 8536. Kaava-alue lähivaikutusalueineen Ilmakuva kaava-alueesta

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 253 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) kortteleita 502 (osa), 517

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORI/2409/2015 VP 16/12.5.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HYVELÄNVIIKIN 54. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 54 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1676 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma,

Lisätiedot

Oulun kaupungin tekninen keskus

Oulun kaupungin tekninen keskus Oulun kaupungin tekninen keskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ruskonselän kaupunginosan korttelia 15 ja korttelin 16 tontteja nro 3 ja 4 sekä katualuetta koskeva asemakaavan ja tonttijaon muutos

Lisätiedot

Pappila , katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu 1. TOAS. Asemakaava nro 8453.

Pappila , katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu 1. TOAS. Asemakaava nro 8453. 1 TAMPERE Pappila 5595-1, katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu 1. TOAS. Asemakaava nro 8453. Diaarinumero: TRE:124/10.02.01/2017 Asemakaavan muutoksen selostus 13.11.2013, tark. 6.2.2017 ja 19.6.2017

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro TRE: 4032/10.02.01/2010 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 05.11.2012. RISTINARKKU 4947-1, -2, -5, VEHNÄMYLLYNKATU 27, 29, 31, PIENTEOLLISUUS- TONTTIEN RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/97/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO (41.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1657 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi puh. 02 621 1600

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI VIIALA, NUIJATIE 31, TÄYDENNYSRAKENTAMINEN VUOKRA- ASUMISEEN. ASEMAKAAVA NRO 8627 Diaarinumero: TRE: 8066/10.02.

TAMPEREEN KAUPUNKI VIIALA, NUIJATIE 31, TÄYDENNYSRAKENTAMINEN VUOKRA- ASUMISEEN. ASEMAKAAVA NRO 8627 Diaarinumero: TRE: 8066/10.02. TAMPEREEN KAUPUNKI 25.10.2016 VIIALA, NUIJATIE 31, TÄYDENNYSRAKENTAMINEN VUOKRA- ASUMISEEN. ASEMAKAAVA NRO 8627 Diaarinumero: TRE: 8066/10.02.01/2015 PALAUTEKOOSTE Valmisteluvaiheen nähtävilläoloaikana

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro TRE: 9261/10.02.01/2012 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 10.10.2013. PAPPILA-5571-20, LUHTAANKATU 11-23, ASUINTONTIN KERROSALAN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8492. Kaava-alue lähivaikutusalueineen

Lisätiedot

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA Liite 2 VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA 28.1.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY TIMO RYSÄ TAINA RIEKKINEN Mänttä-Vilppulan kaupunki, 1. kaupunginosan kortteli 118/osa,

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 26.11.2015 TAKAHUHTI, KIRJAVAISENKATU 1, PUISTO- JA KATUALUETTA, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. ASEMAKAAVA NRO 8616. Kaava-alue lähivaikutusalueineen

Lisätiedot

SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS. Tilanne

SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS. Tilanne SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS Tilanne 7.12.2028 LÄHTÖKOHTIA Suunnittelukohteena Saaren koulu keskustaajamassa Nykyisiä rakennuksia korvataan uudisrakennuksilla Etäisyyskartta 3/5 km Ala- ja yläkoulurakennukset

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

Otteet Otteen liitteet

Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2012 1 (5) 304 Viilarintie välillä Viikintie - Holkkitie, nro 29955/1-3 ja Viikintie Viilarintien kiertoliittymän kohdalla, nro 29956/1, katusuunnitelmien hyväksyminen,

Lisätiedot

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö.

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Melunleviämiskartat Liite 5 Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Maanomistus Liite 6 Kunnan omistamat maa-alueet on merkitty

Lisätiedot

8568: LAPINNIEMI JA PETSAMO, Koukkuniemen alueen käyttötarkoituksen muutos ja

8568: LAPINNIEMI JA PETSAMO, Koukkuniemen alueen käyttötarkoituksen muutos ja Lehtonen Sirpa Maarit Lähettäjä: Åkerman Maria Lähetetty: 2. marraskuuta 2015 11:51 Vastaanottaja: Kakemasu Aihe: VS: Kommenttipyyntöjä, nähtäville kuulutetut OASit ja valmisteluaineistoa, kaavat nrot

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TRE1656/2012 Dno TRE1656/10.02.01/2012 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.4.2012 KÄMMENNIEMI, 8114-8 ja 9, AUNESSALMENKATU 6 JA 10, TONTTIEN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue.

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue. ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AR AO VL VL-7 VV LV ET /s W 0040000 Rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0340000 Lähivirkistysalue.

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Kaupunkisuunnittelu Kivistön asemakaavayksikkö Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10.3.2014 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002221. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavamuutos

Lisätiedot

PALAUTE- JA VASTINERAPORTTI

PALAUTE- JA VASTINERAPORTTI PAPPILA, 5593-3 ja -4, Pappilankatu sekä RISTINARKKU katualuetta, Sammon valtatie. JANKAN TILA. Asemakaava nro 8646. Diaarinumero: TRE: 3186/10.02.01/2016 PALAUTE- JA VASTINERAPORTTI Valmisteluvaiheen

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 14:36:28 1 (7) Kaavamääräykset Kuva Selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET KIRKKOJEN JA MUIDEN SEURAKUNNALLISTEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.10.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu sinisellä ympyrällä.

Lisätiedot

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN ntie Kettuvaa Tiluskaari Pihaportintie Lypsytarha Lohkotie Palstatie Ahorannantie Aholaidantie Pikkutilantie Saviahonkatu Peltotilkuntie AKR AKR W 7 8 9 0 as s as as as as as as as as e=0. e=0. TONTTIJAKOLASKELMA

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

Tässä mielipiteemme kaavaluonnoksesta Ratsumiehenkatu 1:ssä toimivan yrityksemme puolesta:

Tässä mielipiteemme kaavaluonnoksesta Ratsumiehenkatu 1:ssä toimivan yrityksemme puolesta: Ulla Leisola Aihe: Asemakaava A-2751 (Laukkakuja 4) Päivämäärä: 19. marraskuuta 2018 14:38:06 Hei! Tässä mielipiteemme kaavaluonnoksesta Ratsumiehenkatu 1:ssä toimivan yrityksemme puolesta: Kannatamme

Lisätiedot

67 Asemakaavaehdotuksen asettaminen nähtäville, III (Nalkala), Hämeenpuisto 37 ja 39, asemakaava nro Valmistelija / lisätiedot: Elina Karppinen

67 Asemakaavaehdotuksen asettaminen nähtäville, III (Nalkala), Hämeenpuisto 37 ja 39, asemakaava nro Valmistelija / lisätiedot: Elina Karppinen Tampere Ote pöytäkirjasta 7/2016 1 (5) 67 Asemakaavaehdotuksen asettaminen nähtäville, III (Nalkala), Hämeenpuisto 37 ja 39, asemakaava nro 8584 TRE:7568/10.02.01/2014 Valmistelija / lisätiedot: Elina

Lisätiedot

HYHKY JA HYHKYN TILA RN:O 1:120, PISPALAN VALTATIE 66 JA 68, PIENTEOLLISUUSTONTIN MUUTTAMINEN ASUIN- JA LIIKERAKENNUSTEN TON- TIKSI.

HYHKY JA HYHKYN TILA RN:O 1:120, PISPALAN VALTATIE 66 JA 68, PIENTEOLLISUUSTONTIN MUUTTAMINEN ASUIN- JA LIIKERAKENNUSTEN TON- TIKSI. Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 10.11.2011. HYHKY-1104-9 JA HYHKYN TILA RN:O 1:120, PISPALAN VALTATIE 66 JA 68, PIENTEOLLISUUSTONTIN MUUTTAMINEN ASUIN- JA LIIKERAKENNUSTEN TON-

Lisätiedot

VARKAUDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 16. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9251 TONTILLE 2 ( )

VARKAUDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 16. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9251 TONTILLE 2 ( ) A R K K I T E H T U U R I T O I M I S T O A R K T E S O Y, 10.04.2017 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 16. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9251 TONTILLE 2 (915-16-9251-2) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (Liite 4) Täydennetty

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI TAKAHUHTI, Kirjavaisenkatu 1, asemakaavan muutos Asemakaava nro 8616 Diaarinumero: TRE: 4054/611/2015

TAMPEREEN KAUPUNKI TAKAHUHTI, Kirjavaisenkatu 1, asemakaavan muutos Asemakaava nro 8616 Diaarinumero: TRE: 4054/611/2015 TAMPEREEN KAUPUNKI 4.12.2016 TAKAHUHTI, Kirjavaisenkatu 1, asemakaavan muutos Asemakaava nro 8616 Diaarinumero: TRE: 4054/611/2015 PALAUTEKOOSTE Valmisteluaineiston nähtävilläoloaikana 26.11. 17.12.2015

Lisätiedot

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori)

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 40 17.3.2015 Tekninen lautakunta 98 7.6.2016 Kaupunginhallitus 252 19.9.2016 Asianro 955/10.02.03/2014 80 Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula)

Lisätiedot

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS Vastaanottaja Lidl Asiakirjatyyppi Asemakaavan taustaselvitys Päivämäärä 16.4.2019 Viite 1510038898 LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS 1 1. ALUEEN SIJAINTI JA NYKYTILA Lidlin asemakaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS / PRESIDENTINKADUN YMPÄRISTÖ LAUSUNNOT VASTINEINEEN

ASEMAKAAVAN MUUTOS / PRESIDENTINKADUN YMPÄRISTÖ LAUSUNNOT VASTINEINEEN 7.9.2017 LIITE 9.4 PRESIDENTINKADUN YMPÄRISTÖ EHDOTUKSESTA SAADUT Ehdotusvaiheen aineisto hyväksyttiin 12.4.2017 kaupunkirakennelautakunnassa ja nähtävänä aineisto on ollut MRL 65 :n ja MRA 27 :n mukaisesti

Lisätiedot

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Yleisten rakennusten korttelialue.

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Yleisten rakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.011 Asuinkerrostalojen korttelialue. Alueelle sallitaan palveluasuminen. 1.04 Erillispientalojen

Lisätiedot

SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(6) SAVITAIPALEEN KUNTA SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. Aloite ja suunnittelualue Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dnro KAUS/1940/2014 VP 64/10.12.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TIILIMÄEN (11.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTI 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1640 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tark

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tark TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.2.2013, tark. 20.6.2016 HÄRMÄLÄ, VIHURINKATU 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, VALMETINKATU 12 SEKÄ OSA TEHTAANKALLIONPUISTOA. ASEMAKAAVA

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 148 11.05.2015. 148 Asianro 1341/10.02.03/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 148 11.05.2015. 148 Asianro 1341/10.02.03/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 78 29.4.2015 148 Asianro 1341/10.02.03/2015 Asemakaavaehdotus / Keilanrinne Päätöshistoria Kaupunkirakennelautakunta 25.2.2015 40 Suunnittelujohtaja

Lisätiedot

L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos

L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos 27.11.2015 Lohjan 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 tonttien 7, 8, ja 9 maanomistajat edustajanaan Mikko Uusitalo

Lisätiedot

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH 10.10.2013 Sisältö 1 Lähtökohdat... 7 2 Nykytila... 9 3 Suunnitelman sisältö... 14 3.1 Toimenpiteet... 14 3.2 Liikennejärjestelyt: nykyiset

Lisätiedot

Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen. Selostus kv hyväksynyt

Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen. Selostus kv hyväksynyt Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen Selostus 8.10.2018 kv hyväksynyt 22.10.2018 23 Sisällys 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 1 1.1 Kaavan nimi... 1 2 RANTA-ASEMAKAAVA-ALUEEN SIJAINTI... 1 3

Lisätiedot

Kaavakartta nro (5) Hankenro 0740_38 HEL

Kaavakartta nro (5) Hankenro 0740_38 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Kaavakartta nro 12484 1 (5) Hankenro 0740_38 HEL 2015-007191 13.10.2017 VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Haagan alueen (Vaakatie 4 ja 6) asemakaavan muutos (nro 12484) Vuorovaikutusraportin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 UUSIKYKÄ III A ASEMAKAAVAN MUUTOS Kohde Asemakaavamuutok-sen tarkoitus Kaavoitus tilanne Asemakaava ja asemakaavan muutos: Uusikylä III A:

Lisätiedot

LINNAINMAA , YLIMÄNNYNKATU 32. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KAAVA NRO 8518.

LINNAINMAA , YLIMÄNNYNKATU 32. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KAAVA NRO 8518. LINNAINMAA-5628-3, YLIMÄNNYNKATU 32. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KAAVA NRO 8518. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 9. päivänä syyskuuta 2013 päivättyä ja 14. lokakuuta

Lisätiedot

Lavastajanpolkua laajennetaan palvelemaan tonteille ajoa ja vieraspysäköintiä.

Lavastajanpolkua laajennetaan palvelemaan tonteille ajoa ja vieraspysäköintiä. Suunnitelmaluonnoksia esillä 27.8.- 14.9: Kirje osallisille... sivut 2-3 Alustavat luonnokset Näyttelijäntie 17..... 4-7 Alustavat viitesuunnitelmat Näyttelijäntie 15 eteläpuolelle. 8-12 (HPK Arkkitehdit

Lisätiedot

NIEMI 7471 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET

NIEMI 7471 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET NIEMI 7471 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET Tarkistettu osallistumis ja arviointisuunnitelma ja luonnos 10.1.2008 Nähtävillä oloaika: 11.1. 1.2.2008 Mielipide 1, 1.2.2008, dnro: TRE: 38/10.02.01/2008 Miilunpalo

Lisätiedot

NIKKARILAN ALUEEN ASEMAKAAVA LIITE 8 EHDOTUS NÄHTÄVILLÄ EHDOTUSVAIHEEN VASTINEET SAAPUNEISIIN LAUSUNTOIHIN JA MUISTUTUKSIIN

NIKKARILAN ALUEEN ASEMAKAAVA LIITE 8 EHDOTUS NÄHTÄVILLÄ EHDOTUSVAIHEEN VASTINEET SAAPUNEISIIN LAUSUNTOIHIN JA MUISTUTUKSIIN NIKKARILAN ALUEEN ASEMAKAAVA LIITE 8 EHDOTUS NÄHTÄVILLÄ 12.1.2017-13.2.2017 EHDOTUSVAIHEEN VASTINEET SAAPUNEISIIN LAUSUNTOIHIN JA MUISTUTUKSIIN Etelä-Savon maakuntaliitto 13.1.2017 Merkitään tiedoksi Savonlinnan

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 98 TONTILLA 1, EVAKKOTIE - PIISIVALKEANTIE Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Suunnittelu- ja vaikutusalue Suunnittelualue käsittää

Lisätiedot

Länsikatu. rp23. Sepänkatu. rp24. rp26 LOUHELANKATU. rp25 LÄNSIKATU. Louhelankatu III le p. rp28. rp27 68 IV SEPÄNKATU III.

Länsikatu. rp23. Sepänkatu. rp24. rp26 LOUHELANKATU. rp25 LÄNSIKATU. Louhelankatu III le p. rp28. rp27 68 IV SEPÄNKATU III. 1 4 2 1 1 Louhelankatu Länsikatu I I 4 Sepänkatu 20 1 1 1 1 20 0 20 21 2 2 24 22 3 2 1 1 rp2 rp2 rp24 rp23 rp rp2 0 30 40 0 20 0 a le p I 0 SEPÄNKATU LOUHELANKATU LÄNSIKATU 43300 400 43400 400 IV AK ASEMAKAAVAMERKINNÄT

Lisätiedot

KORTTELEITA 656 JA 672 SEKÄ KOPOLANPUISTON OSAA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KORTTELEITA 656 JA 672 SEKÄ KOPOLANPUISTON OSAA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) KORTTELEITA 656 JA 672 SEKÄ KOPOLANPUISTON OSAA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.10.2017 Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 272-2-1-10, ASUNTO

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 21.8.2017 VEISU, PIHTIKANNONKATU 11. RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. Asemakaava nro 8679 Diaarinumero: TRE: 3527/10.02.01/2017 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Kaupunginhallitus 253 19.9.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 81 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja)

Lisätiedot

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE 4.8.2015 SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE LIIKENNE Tarkastus 01 Päivämäärä 4/8/2015 Laatija Mari Kinttua Tarkastaja Jukka Räsänen Hyväksyjä Tuomas Lehteinen

Lisätiedot

VS: Ksv HEL , VL: Tapanila, Kertojantien kahden pientalotontin ja puistoalueen asemakaavaa muutetaan

VS: Ksv HEL , VL: Tapanila, Kertojantien kahden pientalotontin ja puistoalueen asemakaavaa muutetaan Wallenberg Marjaana Lähettäjä: Vastaanottaja: Aihe: Kirjaamo Helsinki Nieminen Arja I VS: Ksv HEL 2011-003901, VL: Tapanila, Kertojantien kahden pientalotontin ja puistoalueen asemakaavaa muutetaan Lähettäjä:

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2014 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kemijärven

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI /TAAVETTI Marttilantie-Kappakatu-Taavetintie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 21.12.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue käsittää osan Marttilantiestä sekä Kauppakadun

Lisätiedot

Sisältö KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO ROIHUVUORI LASITUSLIIKKEEN TONTIN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Sisältö KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO ROIHUVUORI LASITUSLIIKKEEN TONTIN ASEMAKAAVAN MUUTOS Sisältö Sijainti Asemakaavamuutoksen tärkeimmät tavoitteet ja suunnittelun taustaa Suunnittelualueen rajaus Valokuvia nykytilanteesta Maisemarakenne Luontotiedot, rakennettu ympäristö, ympäristöhäiriöt

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI PIRILÄN KUKKATALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 SUUNNITTELUALUE 2 KAAVATILANNE

RAISION KAUPUNKI PIRILÄN KUKKATALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 SUUNNITTELUALUE 2 KAAVATILANNE RAISION KAUPUNKI PIRILÄN KUKKATALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Pirilän Kukkatalo Oy:n liiketoiminnan alueella Kerttulan kaupunginosassa

Lisätiedot

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (7) ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 9.4.2019 ASEMAKAAVAN NUMERO 815 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Asema/18 KORTTELI 5039

Lisätiedot

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA KREULANRANNAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 30.11.2015, tarkistettu 22.3.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Hinnerjoki 403 KIINTEISTÖT 1:122 (osa), 10:17, 1:135 (osa), 1:139, 1:140,

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 24.7.2008 MULTISILTA-6524-12, 13 ja 14, PERKKOONKATU 9, 11 ja 13, TONTTIEN YHDISTÄMINEN JA RAJOJEN TARKISTAMINEN, TAMPEREEN POSTIKESKUS, KAAVA

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut MÄNNIKKÖ III ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut MÄNNIKKÖ III ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) MÄNNIKKÖ III ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 251 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue

Lisätiedot

Lausunto luonnokseen kunnantalon tontin asemakaavan muutokseksi, Nousiainen

Lausunto luonnokseen kunnantalon tontin asemakaavan muutokseksi, Nousiainen Lausunto 1.2.2019 / wepdwukmtcw 136480C1 ASIA VARELY/228/2019 Nousiaisten kunnanhallitus nousiaisten.kunta@nousiainen.fi Viite: Nousiaisten kunnan lausuntopyyntö 7.1.2019 Lausunto luonnokseen kunnantalon

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.12.2012 KAUKAJÄRVI-6065-3, 4 JA 5, HIKIVUORENKATU 53 55 JA ROSMARIININKATU 2, RI- VITALOKORTTELIN MUUTTAMINEN OMAKOTITONTEIKSI, KAAVA

Lisätiedot

TEKNISET PALVELUT Kuovitien ympäristö, L vastineet. Kaavoitus. 1. Oulun seudun ympäristötoimi. Vastine Oulun seudun ympäristötoimelle:

TEKNISET PALVELUT Kuovitien ympäristö, L vastineet. Kaavoitus. 1. Oulun seudun ympäristötoimi. Vastine Oulun seudun ympäristötoimelle: 1. Oulun seudun ympäristötoimi Vastine Oulun seudun ympäristötoimelle: Oulun seudun ympäristötoimen lausunto ei johda muutoksiin asemakaavaehdotuksen kaavakartalle. 2. Pohjois-Pohjanmaan museo Vastine

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi (275) KYLÄ Kirkonkylä ALUE Kuhmontien katualue ja siihen liittyvät virkistysalueet

Lisätiedot

Lausunto Asuntomessualueen asemakaava (OAS+luonnos)

Lausunto Asuntomessualueen asemakaava (OAS+luonnos) LAUSUNTO 1 (3) 17.4.2018 Naantalin kaupunki Kirjaamo PL 43 21101 NAANTALI kirjaamo@naantali.fi Lausunto Asuntomessualueen asemakaava (OAS+luonnos) Viite Lausuntopyyntönne 20.3.2018 Nykyinen sähkönjakeluverkko

Lisätiedot

MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 06.10.2016 Näkymä kiinteistön Hiukanmäki peltoalueelle. OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys Kotkan kaupunki Siru Parviainen Jarno Kokkonen Projekti YMP31215 19.12.2014 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Kotkan Rasinkylän asemakaava-alueelle suunnitellun asuinalueen melutasoja.

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot