KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 1 / 22. Lapin ammattiopisto / Jänkätie 1 (auditorio, 1 krs.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 1 / 22. Lapin ammattiopisto / Jänkätie 1 (auditorio, 1 krs."

Transkriptio

1 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 1 / 22 Aika Paikka Keskiviikko klo Lapin ammattiopisto / Jänkätie 1 (auditorio, 1 krs.), Rovaniemi / Liite nro / 1 16 / 2 17 / 3a-c / 4 20 / 5 21 / 6a-b 22 Käsiteltävät asiat: Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Jänkätien toimipisteen määräalan hankinta ja tonttien vuokrasopimus Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Koulutuskuntayhtymän kiinteistöpalveluyksikön talousarviomuutos vuodelle 2013 Investointimääräraha kiinteistöpalvelu yksikölle Henkilöstöraportti vuodelta 2012 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2012 Vuoden 2012 tilinpäätös ja toimintakertomus sekä tilintarkastuskertomus Talousarvion 2013 investointi- ja tuloslaskelmaosan muutokset Valtuuston puheenjohtaja Kaarlo Alaoja

2 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 2 / 22 JAKELU: Valtuusto Varsinainen jäsen: Varajäsen: 1. Alaoja Kaarlo, puheenjohtaja 2. Björkbacka Kalervo 3. Heikkinen Pekka 4. Helin Liisa 5. Hokkanen Riitta, 2. varapuheenjohtaja 6. Huttunen Jaakko 7. Jääskeläinen Leena 8. Kaarlejärvi Matti 9. Karhu Sanna 10. Karttunen Ulla 11. Kuistio Jorma 12. Kuukasjärvi Hannu 13. Lehto Pekka, 1. varapuheenjohtaja 14. Mäkitalo Arja 15. Mäntymaa Vuokko 16. Mäntyniemi Merja 17. Nevalainen Paula Taskila Mauri 18. Niukkanen Kimmo 19. Outila Tiina 20. Paananen Antti 21. Poranen Heikki 22. Rantajääskö Tapani 23. Rundgren Marjo 24. Rytisalo Pentti 25. Simoska Maarit 26. Väistö Kai Hallitus 1. Seppo Halttu 2. Liisa Helin 3. Micke Kari 4. Eila Kivioja, hallituksen varapuheenjohtaja 5. Timo Kurula 6. Arja Mäkitalo 7. Sulo Paksuniemi 8. Tuomas Vanhala 9. Kai Väistö, hallituksen puheenjohtaja 10. Nafisa Yeasmin Sihteeri Ylitalo Arto kuntayhtymän johtaja Yliviivattu = poissa

3 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 3 / KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kuntalain 58 pykälän 1 momentin mukaan kuntayhtymävaltuuston kokous on päätösvaltainen, kun vähintään kaksi kolmannesta valtuutetuista on läsnä. Valtuuston työjärjestyksen 6 pykälän mukaan kutsu valtuuston kokoukseen on vähintään viisi päivää ennen kokousta lähetettävä erikseen kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Samassa ajassa on kokouksesta annettava yleisesti tieto julkisten kuulutusten ilmoitustaululla. Valtuuston työjärjestyksen 8 pykälän mukaan kutsu tähän kokoukseen on postitettu ja ilmoitettu kuntayhtymän virallisella ilmoitustaululla Ilmoitus kokouksen ajasta ja paikasta on julkaistu valtuuston päättämällä tavalla paikallislehdessä Lapin Kansassa Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 14 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN Valtuuston pöytäkirjan tulee tarkastaa kaksi kokoukseen osallistunutta valtuuston jäsentä. Pöytäkirjan tarkastajat toimivat tarvittaessa ääntenlaskijoina. Pöytäkirjan tarkastusvuorossa ovat Leena Jääskeläinen ja Matti Kaarlejärvi. Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa.

4 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 4 / JÄNKÄTIEN TOIMIPISTEEN MÄÄRÄALAN HANKINTA JA TONTTIEN VUOKRASOPIMUS Hallitus Kiinteistöjohtaja: Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on syyskuussa 2006 esittänyt Rovaniemen kaupungille Jänkätien toimipisteen läheisyydessä olevan alueelle kaavamuutosta. Kaavamuutos on hyväksytty kaupunginvaltuustossa Kaupunki on saanut tonttijakomuutoksen valmiiksi ja tontit ovat luovutettavissa. Koulutuskuntayhtymä on esittänyt, että kaupunki vuokraisi kortteliin liittyvät YO 1 ja LPA-2 alueet koulutuskuntayhtymälle. Luovutettavaksi esitetyistä alueista yksi liittyy koulutuskuntayhtymän tonttiin ja kaksi muuta aluetta ovat asemakaavan mukaisia tontteja. Kaupunki on päättänyt, että koulutuskuntayhtymän tonttiin liitettävä alue myydään ja kaksi muuta aluetta vuokrataan koulutuskuntayhtymälle (liite 5). Jänkätien toimipisteen tonttialue käy pieneksi lisääntyvän koulutuksen vuoksi. Lapin ammattiopiston laajeneva toiminta toimipisteessä tarvitsee ulkovarastointija paikoitusalueeksi lisää tilaa, jotka on suunniteltu sijoitettavaksi kyseisille alueille. Johtaja: Hallitus päättää: 1. esittää kuntayhtymän valtuustolle, että koulutuskuntayhtymä ostaa Rovaniemen kaupungilta korttelissa 596 sijaitsevaan asemakaavan mukaiseen tonttiin no 12 kuuluvan 1712 m²:n suuruisen määräalan kiinteistöstä Kauppahinta on 51360,00 euroa. 2. vuokrata Rovaniemen kaupungilta kiinteistöistä ja muodostuvan korttelissa 596 sijaitsevan asemakaavan mukaisen tontin no 13. Vuokra-alueen pinta-ala on n m² ja vuosivuokra on 2965,00 euroa. Vuokra-aika 60 vuotta. 3. vuokrata Rovaniemen kaupungilta kiinteistöistä ja muodostuvan korttelissa 596 sijaitsevan asemakaavan mukaisen tontin no 14. Vuokra-alueen pinta-ala on n m² ja vuosivuokra on 9057,00 euroa. Vuokra-aika 60 vuotta. Hallitus hyväksyi tehdyt päätösesitykset.

5 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 5 / 22 Valtuusto LIITE 1: Ote Rovaniemen kaupunginhallituksen pöytäkirjasta 138 Hallitus esittää kuntayhtymän valtuustolle, että koulutuskuntayhtymä ostaa Rovaniemen kaupungilta korttelissa 596 sijaitsevaan asemakaavan mukaiseen tonttiin no 12 kuuluvan 1712 m²:n suuruisen määräalan kiinteistöstä Kauppahinta on 51360,00 euroa.

6 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 6 / SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Hallitus Henkilöstöjohtaja: Kuntalakiin ( /325) on tehty merkittäviä sisäistä valvontaa ja riskienhallintaa koskevia muutoksia. Valtuuston tulee hyväksyä hallintosääntö, jossa on tarpeelliset määräykset sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta (50 ). Valtuusto on tältä osin hyväksynyt hallintosäännön muutokset kokouksessa. Valtuuston tulee päättää kunnan ja kuntakonsernin sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteista (KL 13 ). Sisäinen valvonta ja riskienhallinta ovat osa kuntalain 23 :ssä hallitukselle säädettyä hallinnon ja taloudenhoidon vastuutehtävää sekä kuntalain 24 :ssä säädettyä hallinnon, taloudenhoidon ja kunnan muun toiminnan johtotehtävää. Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä on valmisteltu liitteenä 11 oleva sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan periaatteet sisältävä ohjeistus. Periaatteiden perusteella laaditaan sisäisen valvonnan toimintaohje kuntayhtymän hallituksen hyväksyttäväksi. Johtaja: Kuntayhtymän hallitus esittää valtuustolle hyväksyttäväksi kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet. Keskustelun jälkeen hallitus hyväksyi tehdyn päätösesityksen. Valtuusto LIITE 2: Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Hallitus esittää, että yhtymävaltuusto hyväksyy kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet.

7 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 7 / KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN KIINTEISTÖPALVELUYKSIKÖN TALOUSARVIOMUUTOS VUODELLE Hallitus ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN RUOKAHUOLTORAPORTTI Kiinteistöjohtaja: Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallinnon ja johtamisen ulkoisessa arvioinnissa tuli esille ruokahuoltopalveluiden sekavuus ja järjestäytymättömyys. Raportissa esitettiin ruokahuoltopalvelujen selvitystyötä. Ruokahuoltopalvelujen koordinaatio suositus (A): - Kuntayhtymän ruokahuoltopalveluita tulee koordinoida keskitetysti - Palveluissa varmistetaan tilaaja-tuottajamallin toteutuminen niissäkin tapauksissa, kun palvelun tuottajana on oppilaitoksen yksikkö - Ruokahuoltopalveluiden kilpailutuksessa pitää varmistaa, että myös ulkopuolisen palveluntuottajan toiminta mahdollistaa palvelun hyödyntämisen oppimisympäristönä Kuntayhtymän hallitus on hyväksynyt RKK:n hallinnon ja johtamisen kehittämissuunnitelman, jossa on päädytty selvittämään kuntayhtymän ruokahuoltopalveluiden koordinointia ja miten ko. asiassa jatkossa tulisi toimia koko kuntayhtymää koskien. Rovaniemen koulutuskuntayhtymään asetettiin ruokahuoltoryhmä väliseksi ajaksi selvittämään ruokahuoltopalveluiden tilannetta ja koordinointia sekä työryhmän tehtävänä oli myös tehdä esitys tulevasta toimintamallista. Työryhmän puheenjohtajaksi/vetäjäksi valittiin kuntayhtymän kiinteistöjohtaja Hannu Kerkelä ja muiksi jäseniksi LAMO:n edustajana koulutusalajohtaja Eero Korhonen, LAO:n edustajana koulutuspäällikkö Jouko Holappa (Pertti Lakkala), Urheiluopiston edustajana toimitusjohtaja Heikki Keskitalo, RAMK:n edustajana opettaja Leila Rautio sekä projektipäälliköksi on valittu Arja Saarela-Sorri. Työryhmä on saanut ruokahuoltoraportin valmiiksi (liite 5). Koulutuskuntayhtymän johtoryhmä on käsitellyt ruokahuoltoraporttia kokouksissaan ja päätynyt esittämään hallitukselle raportissa esiin nostetut kokonaisuudet. Johtaja: Hallitus merkitsee tiedoksi liitteen 5 mukaisen ruokahuoltoraportin. Johtajan muutettu päätösesitys:

8 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 8 / 22 Hallitus merkitsee tiedoksi liitteen 5 mukaisen ruokahuoltoraportin ja hallitus hyväksyy esitetyn uuden toimintamallin ja kehittämisehdotukset. Keskustelun jälkeen hallitus hyväksyi johtajan muutetun päätösesityksen. -- Hallitus Kiinteistöjohtaja: Kuntayhtymän hallitus on kokouksessaan hyväksynyt kuntayhtymän ravitsemispalveluiden uuden toimintamallin ja kehittämisehdotukset (liite 1a; ruokahuoltoraportti) siten, että ravitsemispalvelut siirretään kiinteistöpalveluyksikköön omaksi vastuualueeksi alkaen. Kiinteistöpalvelu on laatinut toimintamallin (liite 1b; kaavio) ja talousarvion vuodelle Kuntayhtymän johtoryhmä ja YT-toimikunta ovat hyväksyneet liitteen 1b mukaisen toimintamallin kokouksissaan. Kiinteistöpalvelu/ravitsemispalveluille on laadittu valmistelun yhteydessä tilikartta, joka otetaan kiinteistöpalveluyksikössä käyttöön alkaen. Kiinteistöpalveluyksikön talousarvio ja talousarviomuutos on liitteenä 1c. Johtaja: Hallitus päättää hyväksyä kiinteistöpalvelu yksikön talousarviomuutoksen vuodelle 2013 ja esittää sen edelleen kuntayhtymävaltuuston hyväksyttäväksi liitteen 1c mukaisena osaksi kuntayhtymän talousarviota. Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli kiinteistöjohtaja Hannu Kerkelä. -- Hallitus hyväksyi tehdyn päätösesityksen. Valtuusto LIITE 3a: LIITE 3b: LIITE 3c: Kiinteistöpalvelun toimintamalli Ruokahuoltoraportti Kiinteistöpalveluyksikön talousarvio ja talousarviomuutos Hallitus esittää, että yhtymävaltuusto hyväksyy kiinteistöpalveluyksikön talousarviomuutoksen vuodelle 2013 liitteen 3c mukaisena osaksi kuntayhtymän talousarviota.

9 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 9 / INVESTOINTIMÄÄRÄRAHA KIINTEISTÖPALVELU YKSIKÖLLE Hallitus Kiinteistöjohtaja: Koulutuskuntayhtymän hallitus on kokouksessaan hyväksynyt kuntayhtymän ravitsemispalveluiden uuden toimintamallin ja kehittämisehdotukset siten, että ravitsemispalvelut siirretään kiinteistöpalveluyksikköön omaksi vastuualueeksi alkaen. Kiinteistöpalvelu/ravitsemispalvelut hoitaa alkaen opiskelija- ja henkilöstöruokailun koulutuskuntayhtymän Rovaniemen alueen toimipisteissä lukuun ottamatta Toripuistikon toimipistettä. Ravitsemispalveluiden onnistuneen hoitamisen vuoksi on hankittava osiin kiinteistöjä koko palvelun tarvitsema astiasto ym. kalusto. Kalustoinvestointi TA-2013 määräraha Ravitsemispalvelu astiasto ja kalustohankinta Johtaja: Hallitus päättää esittää kuntayhtymävaltuustolle vuoden 2013 investointimäärärahalisäyksen kiinteistöpalveluun ravitsemispalvelun tarvitseman astiasto ym. kaluston hankintaan yhteensä Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli kiinteistöjohtaja Hannu Kerkelä. Hallitus hyväksyi tehdyn päätösesityksen. Valtuusto Hallitus esittää, että yhtymävaltuusto hyväksyy vuoden 2013 investointimäärärahalisäyksen kiinteistöpalveluun ravitsemispalvelun tarvitseman astiasto ym. kaluston hankintaan yhteensä

10 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 10 / HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA Hallitus Henkilöstöjohtaja: Henkilöstöraportin (liite 3) tehtävä on antaa tietoa kuntayhtymän henkilöstössä tapahtuneista muutoksista, henkilöstörakenteesta ja henkilöstön kehittämiseen liittyvistä kysymyksistä. Henkilöstöstä kerättävää tietoa käytetään toiminnan tehokkuuden arvioimiseen ja kehittämissuunnitelmien painopisteiden määrittämiseen ja toiminnan suunnitteluun. Tietojen avulla kuntayhtymän yksiköt voivat arvioida toimintaansa, kuntayhtymässä voidaan vertailla eri yksiköiden toimintaa ja vertailla kuntayhtymää muihin vastaaviin organisaatioihin. Henkilöstöraportti täydentää toimintakertomusta. Päätoimisen henkilöstön määrä vuoden 2012 lopussa oli 995, joista sijaisia 40 henkilöä. Vakinaisia oli 681 eli 68 % henkilöstöstä. Henkilöstön määrä laski 35 henkilöllä. Määräaikaisten osuus laski hieman ollen 32 %. Vakinaisen henkilöstön määrä pysyi ennallaan. Henkilöstömääriltään suurin yksikkö on Lapin ammattiopisto, jossa on lähes puolet koko henkilöstöstä eli 443 työntekijää. Henkilöstöstä n. 54 % työskenteli opetustehtävissä, n. 33 % erilaisissa tukipalvelu- ja hallintotehtävissä, 9 % projekteissa ja 4 % yksiköiden johtotehtävissä. Vuoden aikana palkkaa oli maksettu 1825 eri henkilölle, joka oli 1,6 % vähemmän kuin edellisvuonna. Osa-aikaeläkkeellä työskenteli vuoden lopussa 54 henkilöä, tässä ei ole tapahtunut kasvua. Noin 3,0 % henkilöstöstä oli vuoden lopussa virkavapaalla omasta tehtävästään. Eläkkeelle jäi vuoden aikana 26 henkilöä kuntayhtymän palveluksesta tai joilla kuntayhtymä on ollut viimeinen työnantaja. Eläkkeelle jäännin keski-ikä oli 61 v. Maksettujen palkkojen ja palkkioiden määrä oli 42,5 M, joka oli noin 0,4 M suurempi kuin edellisvuonna. Palkkamenojen kasvu oli vain n. 0,9 %, johon vaikutti osaltaan mm. henkilöstön vähentyminen vaikka palkkamenot sisältävät virka- ja työehtosopimusten palkankorotukset. Sairauspoissaolojen määrä laski n pv edellisvuodesta. Sairauslomapäiviä v oli yhteensä 8111 kalenteripäivää eli noin 8,2 pv työntekijää kohden, työpäivinä sairauslomapäiviä oli yhteensä eli n. 6,1 pv työntekijää kohden. Kuntayhtymän yhteistyötoimikunta on käsitellyt henkilöstöraportin kokouksessaan ja 6.5. ja täydentänyt sitä. Raporttiin on liitetty myös työolobarometrin yhteenveto keväältä 2013 vuonna 2012 raportoidun rinnalle. Johtaja: Hallitus merkitsee tiedoksi henkilöstöraportin vuodelta 2012 ja esittää, että valtuusto merkitsee henkilöstöraportin tiedoksi.

11 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 11 / 22 Keskustelun jälkeen hallitus hyväksyi tehdyn päätösesityksen edellyttäen, että yhteistyötoimikunta käsittelee henkilöstöraportin ennen valtuuston kokousta ja yhteistyötoimikunnan käsittely tuodaan valtuustolle tiedoksi. Yhteistyötoimikunta Henkilöstöraportti 2012 Edellisessä kokouksessa sovitut työsuojeluasiat liitettiin työsuojelupäällikön ja työsuojeluvaltuutetun laatimana raporttiin. Lisäksi täydennettiin metsäkonealan koulutuksen 3 läheltäpiti tilannetta. Työsuojelupäällikön rooli syytä selventää esimiesten kanssa. Työsuojelu ja työhyvinvointiasiat jatkossa työsuojelupäällikön vastuualuetta. Läheltäpitilanteet menettelyohje liitetään raporttiin ja korostettiin tilanteiden tutkimista. Sovittiin, että liitetään henkilöstökustannusten muutokset yksiköittäin raporttiin. Uuden organisaation mukaiset henkilöt päivitetään turvallisuuteen liittyviin suunnitelmiin. Sairauspoissaolot ovat vähentyneet kuntayhtymässä. Todettiin, että raportin käsittelyn yhteydessä yhteistyötoimikunta on käsitellyt vuoden 2012 työterveyshuollon kustannukset ja ne ovat toimintasuunnitelman mukaisia ja hyväksynyt ne omalta osaltaan Kelan korvaushakemuksen perusteeksi. Todettiin raportti käsitellyksi. Yhteistyötoimikunta Henkilöstöraportti 2012 Hallitus on käsittelyssään päättänyt esittää henkilöstöraportin tiedoksi kuntayhtymän valtuustolle Lisäksi hallitus päätti, että yhteistyötoimikunnan mahdollisesti tekemät täydennykset ja kannanotot tuodaan valtuuston kokoukseen tiedoksi. Työsuojeluvaltuutettu ja pääluottamusmiehet: - kaikkien työtapaturmien määrä on noussut - opiskelijoiden osuus voidaan jättää jatkossa henkilöstöraportista pois - poistetaan lause yhteenvedosta, sairauslomien määrä on laskenut lähes kaikissa oppilaitoksissa. - virkistystoiminta o vuosi 2010 tekstistä korjataan - hallintopalveluiden kustannusten palkkakustannukset avataan taulukon 21

12 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 12 / selostukseen - Korjataan johtopäätösteksti kpl 3 lauserakenne - Poistetaan 2013 tob -tulokset raportista - tekstiä s 15 korjataan 4 ranskalainen viiva, lauserakenne - s 17. lisäys Toisen asteen laatutyöryhmä on järjestänyt toisen asteen yksiköissä turvainfot - tekstimuutos ensimmäiseen kpl luentoja turvallisuusinfojen sijaan - lisäys yhteistoimintaa toisen ranskalaisen viivan loppuun - Rkk:n ja Oppilaitosten korvataan sanalla Koulutuskuntayhtymän - s. 17 korjataan 2 kohdan tekstiä johdon, välijohdon jne muotoon johdon ja henkilöstön - 5. ranskalainen viiva korjataan tsp:n työsuojelupäällikön ja tsv:n työsuojeluvaltuutetun - esitys läheltäpiti tilanteiden liittämisestä jatkossa raporttiin Henkilöstöraportin valmisteluun tarvitaan lisäresurssia ja tekstin viimeistely on syytä tehdä jatkossa huolellisemmin. Luonnosversiot valmistellaan yhteistyötoimikunnan kokouksissa valmiiksi. Kokouksessa sovitut lisäykset ja korjaukset tehdään valtuustolle lähetettävään henkilöstöraportin versioon. Valtuusto LIITE 4: Henkilöstöraportti 2012 Hallitus esittää, että yhtymävaltuusto merkitsee tiedoksi henkilöstöraportin vuodelta 2012.

13 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 13 / TARKASTUSLAUTAKUNNAN ARVIOINTIKERTOMUS VUODELTA 2012 Tarkastuslautakunta Puheenjohtaja: Tarkastuslautakunnan on kuntalain 71 :n mukaan valmisteltava valtuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat sekä arvioitava, ovatko valtuuston asettamat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet toteutuneet. Arviointikertomusluonnos vuodelta 2012 on liitteenä (liite 5). Tarkastuslautakunta käsittelee arviointikertomusluonnoksen sekä valmistelee sen pohjalta arviointikertomuksen vuodelta Esitys hyväksyttiin. Arviointikertomuksen käsittelyä jatkettiin ja luonnos lähetetään tarkastuslautakunnan jäsenille ennen seuraavaan kokouksen asialistan postitusta. Tarkastuslautakunta Arviointikertomus v on liitteenä 2. Tarkastuslautakunta hyväksyy ja allekirjoittaa arviointikertomuksen vuodelta 2012 ja antaa sen yhtymävaltuustolle arvionaan vuoden 2012 hallinnollisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta. Tarkastuslautakunta esittää edelleen, että yhtymävaltuusto antaa arviointikertomuksen yhtymähallitukselle tarvittavia toimenpiteitä varten sekä velvoittaa yhtymähallituksen antamaan yhtymäkokouksen talousarviokokoukseen mennessä selvityksen niistä toimenpiteistä, joihin on ryhdytty tai on ryhdyttävä tarkastuslautakunnan esille nostamien havaintojen johdosta. Esitys hyväksyttiin. - Valtuusto LIITE 5: Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2012 Tarkastuslautakunta esittää, että yhtymävaltuusto tekee arviointikertomuksen perusteella tarpeelliset päätökset.

14 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 14 / VUODEN 2012 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS SEKÄ TILINTARKASTUSKERTO- MUS Hallitus VUODEN 2012 TILINPÄÄTÖS JA TULOKSEN MUODOSTUMINEN Talousjohtaja: Kuntayhtymän tilinpäätöslaskelmat vuodelta 2012 ovat valmistuneet. Hallitukselle esitellään tilikauden tilinpäätöslaskelmat sekä tuloksen muodostumiseen vaikuttavat tilinpäätöskirjaukset. Kuntayhtymän tilinpäätös muodostuu koulutusalojen ja muiden toimintojen tulosalueista sekä kunnallisesta liikelaitoksesta Lapin Urheiluopistosta. Varsinaisen tilinpäätöksen muodostaa tasekirja, joka sisältää toimintakertomuksen, toteumavertailut, tilinpäätöslaskelmat, liitetiedot ja liikelaitoksen eriytetyn tilinpäätöksen. Lopullinen esitys tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta esitellään hallitukselle pidettävässä kokouksessa. Toimintakertomuksessa esitetään selvitys valtuuston asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta sekä tehdään esitys valtuustolle tilikauden tuloksen käsittelystä. Kuntayhtymän tulee toimittaa tilinpäätöstiedot jäsenkunnille mennessä kuntien konsernitilinpäätöksiä varten. Talousarviovuonna käyttötalouden muutetun sitovan toimintakatetavoitteen sekä tilikauden tuloksen saavuttivat kaikki muut tulosalueet lukuun ottamatta Lapin kesäyliopistoa, jonka tilikauden alijäämä on ,28. Alijäämä johtui pääasiassa ennakoitua pienemmistä kurssitoiminnan tuloista. Lisäksi Lapin Urheiluopisto -liikelaitoksen tuloslaskelman mukainen tilikauden alijäämä on ,59. Alijäämäiseen tulokseen vaikutti mm. lomapalkkavelan kasvu, joka kasvoi edellisestä vuodesta n Koko kuntayhtymän käyttötalouden tulos (ilman liikelaitosta ja investointilisäosuutta) on ,49 ja se esitetään siirrettäväksi säännön mukaan toimintarahastoon. Liitteenä 3a on vuoden 2012 tilinpäätökseen liittyvät laskelmat ja liitteenä 3b on tuloksen käsittely- ja siirtoerät. Johtaja: 1. Hallitus hyväksyy liitteen 3a mukaiset vuoden 2012 tilinpäätöslaskelmat sekä päättää tilinpäätökseen liittyvistä tuloksen muodostumiseen vaikuttavista tuloksen käsittely- ja siirtoeristä liitteen 3b mukaisina.

15 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 15 / Hallitus käsittelee vuoden 2012 tilinpäätöksen sisältäen toimintakertomuksen seuraavassa kokouksessa Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli talousjohtaja Eeva-Maija Knuuti. Hallitus hyväksyi tehdyn päätösesityksen. - Hallitus VUODEN 2012 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS Talousjohtaja: Hallituksen käsittelyn jälkeen tilinpäätöslaskelmiin ei ole tullut muutoksia. Tilinpäätöksen muodostaa tasekirja, joka sisältää toimintakertomuksen, toteumavertailut, tilinpäätöslaskelmat, liitetiedot ja eriytetty liikelaitoksen tilinpäätös LIITE 1. Kuntayhtymän tilinpäätös muodostuu koulutusalojen tulosalueista ja muista tulosalueista sekä kunnallisesta liikelaitoksesta. Toimintakertomuksessa on esitetty selvitys valtuuston asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta talousarvion toteumatiedoissa sekä hallituksen esitys tilikauden tuloksen käsittelystä ja talouden tasapainottamista koskeviksi toimenpiteiksi. Tilinpäätös vuodelta 2012 osoittaa, että toiminnallisia, määrällisiä ja laadullisia tavoitteita ei aivan kaikilta osin saavutettu, mutta toiminnassa saavutettiin hyviä tuloksia, kuten mm. ammatillisessa koulutuksessa opiskelijamäärät, tutkinnot ja asiakastyytyväisyys ylittivät tavoitteen. Työelämän kehittäminen ja palvelumittarit jäivät alle tavoitteen johtuen maksullisen palvelutoiminnan koulutuksen myyntivolyymien laskuta. Ammattikorkeakoulun tuloksellisuuden mittarit lähes kaikilta osin ylittivät tavoitteet. Yksikköhintarahoitteisen koulutuksen kokonaisopiskelijamäärätavoite oli 6391 ja toteuma oli 6445 opiskelijaa, joten tavoite toteutui. Kuntayhtymän kokonaisopiskelijamäärä oli 8252, jossa kasvua edelliseen vuoteen oli 63 opiskelijaa. Talousarviovuonna käyttötalouden muutetun sitovan toimintakatetavoitteen sekä tilikauden tuloksen saavuttivat kaikki muut tulosalueet lukuun ottamatta Lapin kesäyliopistoa. Lapin kesäyliopiston tilikauden alijäämä on ,28. Alijäämä johtui ennakoitua pienemmistä kurssitoiminnan tuloista. Lisäksi Lapin Urheiluopisto -liikelaitoksen tuloslaskelman mukainen tilikauden alijäämä on ,59. Alijäämäiseen tulokseen vaikutti mm. lomapalkkavelan kasvu, joka kasvoi edellisestä vuodesta n sekä kulut sisältää edellisille tilikausille kuuluvia sähkölaskuja

16 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 16 / 22 Koko kuntayhtymän toimintatuotot kasvoivat edellisvuodesta 2,1 % ja toimintakulut 0,2 %, joten kokonaisrahoitustilanne parani. Tilikauden toimintakatetavoite oli 5,5 M ja toteuma 7,3 M. Vuosikate ja tilikauden tulos sisältää investointilisän 2,0 M, joka säännön mukaan rahastoidaan. Nettoinvestoinnit olivat 5,5 M ja poistot 4,2 M. Nettoinvestoinnit laskivat 2,8 M ja poistot kasvoivat 7,6 % edellisvuodesta. Koko kuntayhtymän pitkäaikaisten lainojen määrä oli 7,7 M. Ammattikorkeakoulun irtautuminen ja valtiontalouden tulevat leikkaukset opiskelijamäärissä tulevat jatkossa merkittävästi vaikuttamaan kuntayhtymän toimintaan, talouteen ja tulevaisuuden suunnitteluun. Vuoden 2012 tulosaluekohtaiset tilikauden tulokset yhteensä ,49 esitetään siirrettäväksi toimintarahastoon. Kuntayhtymän tilikauden ylijäämä, johon sisältyy myös liikelaitos, on ,32 euroa ylijäämäinen tuloksen käsittelyerien jälkeen. Hallitus esittää kuntayhtymän tilikauden tuloksen käsittelystä seuraavaa: Kuntayhtymän tulos ennen varauksia (ilman liikelaitosta) ,70 Poistoeron lisäys/vähennys ,30 - Poistoeroa lisätään (-) ,00 - Tuloutetaan poistoeroa suunnitelman mukaan (+) ,70 Rahastojen lisäys/vähennys ,49 - Siirretään investointirahastoon säännön mukaan (-) ,00 - Siirretään toimintarahastoon +/- tulokset (-) ,49 - Tuloutetaan investointirahastosta (+) ,00 Kuntayhtymän tilikauden ylijäämä, kirjataan ylijäämätilille ,91 Lapin Urheiluopisto -liikelaitos, alijäämä ennen varauksia ,59 Lapin Urheiluopisto -liikelaitoksen tilikauden alijäämä, kirjataan yli/alijäämätilille ,59 Johtaja: Hallitus esittää valtuustolle, että 1. valtuusto hyväksyy kuntayhtymän tilinpäätöksen vuodelta 2012 ja merkitsee tiedoksi Lapin kesäyliopiston toimintakatteen alituksen ,28 euroa ja Lapin Urheiluopisto -liikelaitoksen alijäämäpoikkeaman talousarvioon nähden ,69 euroa sekä toimintakertomuksessa olevien muiden sitovien toiminnallisten tavoitteiden ylitykset ja alitukset.

17 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 17 / tilikauden 2012 tuloksen käsittelyerät hyväksytään esityksen mukaisina. Kuntayhtymässä (ilman liikelaitosta) poistoeroa lisätään ,00 euroa, tuloutetaan poistoeroa sumupoistojen suhteessa ,70 euroa, siirretään investointirahastoon ,00 euroa ja rahastoista tuloutetaan ,00 euroa, siirretään toimintarahastoon ,49 euroa sekä tilikauden ylijäämä ,91 euroa kirjataan ylijäämätilille. 3. Lapin Urheiluopisto -liikelaitoksen tilikauden alijäämä ,59 euroa kirjataan yli/alijäämätilille. Lisäksi hallitus päättää: 1. allekirjoittaa vuoden 2012 tilinpäätöksen ja jättää tilinpäätöksen tilintarkastajan tarkastettavaksi. 2. saattaa tilinpäätöksen tarkastuslautakunnan valmistelun jälkeen edelleen valtuuston käsiteltäväksi. Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli talousjohtaja Eeva-Maija Knuuti. Hallitus hyväksyi tehdyt päätösesitykset. - Hallitus Henkilöstöjohtaja: Koulutuskuntayhtymän hallitus on kokouksessaan allekirjoittanut vuoden 2012 tilinpäätöksen ja jättänyt tilinpäätöksen tilintarkastajien tarkastettavaksi. Tilintarkastajien on kuntalain 75 :n mukaan annettava valtuustolle kultakin tilikaudelta kertomus, jossa esitetään tarkastuksen tulokset. Kertomuksessa on myös esitettävä, onko tilinpäätös hyväksyttävä ja voidaanko toimielimen jäsenille ja asianomaisen toimielimen tehtäväalueen johtavalle viranhaltijalle (tilivelvollinen) myöntää vastuuvapaus. Rovaniemen koulutuskuntayhtymän tilintarkastajana toimii JHTT yhteisö KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy. Vastuullinen tilintarkastaja JHTT Paula Hellén- Toivanen esitteli tilintarkastuskertomuksen tarkastuslautakunnan kokouksessa Tilintarkastuskertomuksessa on esitetty lausunto tilinpäätöksen hyväksymisestä ja vastuuvapauden myöntämisestä: "Esitämme tilinpäätöksen hyväksymistä. Esitämme vastuuvapauden myöntämistä tilivelvollisille tarkastamaltamme tilikaudelta. Tilintarkastuskertomus 2012 on liitteenä 4.

18 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 18 / 22 Johtaja: Hallitus merkitsee tiedoksi kuntayhtymän valtuustolle osoitetun tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2012 (liite 4). Merkittiin pöytäkirjaan, että hallitus piti tauon klo Kukaan ei ollut poistunut kokouksesta tauon aikana. Hallitus hyväksyi tehdyn päätösesityksen. Tarkastuslautakunta ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2012 TILINPÄÄTÖS JA TOIMIN- TAKERTOMUS Puheenjohtaja: Rovaniemen koulutuskuntayhtymän tilinpäätös ja toimintakertomus ja hallituksen esitys tilinpäätöksen käsittelemiseksi on liitteenä (liitteet 1-2). Kuntayhtymän johtaja ja talousjohtaja esittelevät koulutuskuntayhtymän vuoden 2012 tilinpäätöksen ja yhtymävaltuuston asettamien tavoitteiden toteutumisen. Esitys hyväksyttiin. Tarkastuslautakunta keskusteli sekä toiminnasta että taloudesta sekä tavoitteiden toteutumisesta. Merkittiin, että tämä pykälä käsiteltiin 13 jälkeen ja että kuntayhtymäjohtaja poistui kesken pykälän käsittelyn klo Tarkastuslautakunta ESITYS YHTYMÄVALTUUSTOLLE TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMISESTÄ JA VASTUU- VAPAUDEN MYÖNTÄMISESTÄ Puheenjohtaja: Tarkastuslautakunta toteaa, että 1. Tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen perusteella ei ole tarvetta pyytää kuntalain 75 :n mukaisia asianosaisten selvityksiä tai kuntayhtymän hallituksen lausuntoa. 2. Tilintarkastaja esittää tilinpäätöksen hyväksymistä ja vastuuvapauden myöntämistä kuntayhtymän hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja tehtäväalueen johtaville viranhaltijoille tilikaudelta

19 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 19 / 22 Tarkastuslautakunta esittää yhtymävaltuustolle, että 1. Tilintarkastajan tilintarkastuskertomus tilikaudelta merkitään tiedoksi. 2. Kuntayhtymän tilinpäätös tilikaudelta hyväksytään. 3. Kuntayhtymähallituksen esitys tuloksen käsittelystä hyväksytään. 4. Kuntayhtymän hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja tehtäväalueen johtaville viranhaltijoille myönnetään vastuuvapaus tilikaudelta Esitys hyväksyttiin. Valtuusto LIITE 6a: Tasekirja 2012 LIITE 6b: Tilintarkastuskertomus 2012 Tarkastuslautakunta esittää yhtymävaltuustolle, että 1. Tilintarkastajan tilintarkastuskertomus tilikaudelta merkitään tiedoksi. 2. Kuntayhtymän tilinpäätös tilikaudelta hyväksytään. 3. Kuntayhtymähallituksen esitys tuloksen käsittelystä hyväksytään. 4. Kuntayhtymän hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja tehtäväalueen johtaville viranhaltijoille myönnetään vastuuvapaus tilikaudelta Hallitus esittää valtuustolle, että 1. valtuusto hyväksyy kuntayhtymän tilinpäätöksen vuodelta 2012 ja merkitsee tiedoksi Lapin kesäyliopiston toimintakatteen alituksen ,28 euroa ja Lapin Urheiluopisto -liikelaitoksen alijäämäpoikkeaman talousarvioon nähden ,69 euroa sekä toimintakertomuksessa olevien muiden sitovien toiminnallisten tavoitteiden ylitykset ja alitukset. 2. tilikauden 2012 tuloksen käsittelyerät hyväksytään esityksen mukaisina. Kuntayhtymässä (ilman liikelaitosta) poistoeroa lisätään ,00 euroa, tuloutetaan poistoeroa sumupoistojen suhteessa ,70 euroa, siirretään investointirahastoon ,00 euroa ja rahastoista tuloutetaan ,00 euroa, siirretään toimintarahastoon ,49 euroa sekä tilikauden ylijäämä ,91 euroa kirjataan ylijäämätilille.

20 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 20 / Lapin Urheiluopisto -liikelaitoksen tilikauden alijäämä ,59 euroa kirjataan yli/alijäämätilille.

21 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 21 / TALOUSARVION 2013 INVESTOINTI- JA TULOSLASKELMAOSAN MUUTOKSET Lapin Urheiluopiston johtokunta Esittelijä: Lapin Urheiluopisto vuokraa lähtien Lappi Areenan ja vastaa kokonaisuudessaan siellä järjestettävän urheilu- ja tapahtumatoiminnan organisoinnista ja hallinnoinnista. Lapin Urheiluopisto vastaa itse sellaisen irtaimen kaluston, astiastojen ja työkalujen hankinnasta jotka eivät sisälly Lappi Areena kiinteistöyhtiölle maksettavaan kuukausivuokraan. Samoin Lapin Urheiluopisto vastaa sellaisten rakennelmien lunastamisesta edelliseltä vuokralaiselta jotka eivät kuulu Lappi Areenan kiinteistöyhtiön vuokrasopimukseen, kuten makkarabaarit ja erikseen rakennetut pubit kalustoineen. Lapin Urheiluopisto on neuvotellut edellisen vuokralaisen kanssa ko. kalustojen, astiastojen ja rakennelmien kauppahinnasta ja päässyt siinä (alv 0 %) sopimushintaan jolla ne siirtyy kokonaisuudessaan 1.6. uudelle vuokralaiselle eli Lapin Urheiluopistolle budjetin tekemisen jälkeen myöhään syksyllä 2012 Lapin Urheiluopisto haki opetusministeriöstä rahoitusta ravintolatilojen laajentamiseksi. OKM myönsi hankkeelle 40 % valtionosuuden rakentamiskustannuksista ja hanke lisättiin koulutuskuntayhtymän rakentamissuunnitelmaan Uusien ravintolatilojen kalustaminen tulee kustantamaan ja se ei sisälly rakentamisinvestointiin. Lappi Areenan irtaimistoa ja rakennelmia tai uusien ravintolatilojen kalustamista ei ole huomioitu Lapin Urheiluopiston 2013 kalusteinvestoinneissa eikä käyttötalousbudjetin kalustepoistoissa. Lapin Urheiluopiston kalustoinvestointeihin 2013 on budjetoitu ja kalustepoistoihin Lapin Urheiluopiston kalusteinvestointeihin tehdään vuodelle 2013 lisäysmuutos , jolloin kalusteinvestoinnit 2013 on yhteensä pitäen sisällään Lappi Areenan irtaimistot ja rakennelmat sekä uuden ravintolatilan kalusteet. Lapin Urheiluopiston käyttötaloussuunnitelman kalustepoistoihin tehdään lisäysmuutos , jolloin kalustepoistot 2013 on yhteensä Vastaavasti käyttötaloussuunnitelmaan 2013 lisätään myös tuloja , jolloin budjetin loppusumma pysyy samana Johtokunta päätti esityksen mukaisesti ja vietäväksi koulutuskuntayhtymän hallituksen käsiteltäväksi.

22 Kuntayhtymävaltuusto / 2013 Sivu 22 / 22 Hallitus Johtaja: 1. Hallitus esittää valtuustolle Lapin Urheiluopiston vuoden 2013 talousarvion investointiosan muutoksen seuraavasti: TA-2013 Muutos Kalusto Hallitus hyväksyy Lapin Urheiluopiston tuloslaskelmaosan muutoksena poistoihin lisäyksen ja vastaavasti tuloihin lisäyksen , jolloin tuloslaskelman mukainen tilikauden talousarvion 2013 ylijäämätavoite ei muutu. Hallitus hyväksyi tehdyt päätösesitykset. Valtuusto Hallitus esittää, että valtuusto hyväksyy Lapin Urheiluopiston vuoden 2013 talousarvion investointiosan muutoksen seuraavasti: TA-2013 Muutos Kalusto

OTE KOKOUSPÖYTÄKIRJASTA 38 Kuntayhtymähallitus / 2013 Sivu 1/6. Keskiviikko klo

OTE KOKOUSPÖYTÄKIRJASTA 38 Kuntayhtymähallitus / 2013 Sivu 1/6. Keskiviikko klo Kuntayhtymähallitus 27.3.2013 4 / 2013 Sivu 1/6 Aika Paikka Osallistujat Päätöksentekijät Keskiviikko 27.3.2013 klo 13.00-16.55 Ravintola Oppipoika / kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Lisätiedot

Keskiviikko klo

Keskiviikko klo Kuntayhtymävaltuusto 29.5.2013 3 / 2013 1/23 Aika Paikka Keskiviikko 29.5.2013 klo 14.15 15.53 Lapin ammattiopisto / Jänkätie 1 (auditorio, 1 krs.), Rovaniemi Osallistujat Valtuusto Hallitus Yliviivattu

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA I Kuntayhtymähallitus 16.5.2013 7 / 2013 Sivu 1 / 14

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA I Kuntayhtymähallitus 16.5.2013 7 / 2013 Sivu 1 / 14 Kuntayhtymähallitus 16.5.2013 7 / 2013 Sivu 1 / 14 Aika Paikka / Liite nro 74 75 76 / 1a-c 77 78 / 2 79 / 3 80 / 4 81 / 5 82 83 / 6 84 85 86 87 / 7 ei julk. 88 / 8 ei julk. 89 / 9 ei julk. 90 / 10 ei julk.

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi Aika Keskiviikko 10.4.2013 klo 10.00 12.25 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Kuntayhtymävaltuusto 2.9.2013 4 / 2013 Sivu 1 / 9. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Kuntayhtymävaltuusto 2.9.2013 4 / 2013 Sivu 1 / 9. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kuntayhtymävaltuusto 2.9.2013 4 / 2013 Sivu 1 / 9 Aika Paikka Maanantai 2.9.2013 klo 10.00 Oppipoika ravintolat / Korkalonkatu 33 (auditorio, II krs.), Rovaniemi / Liite nro 27 28 29 / 1-3 30 31 / 4 Käsiteltävät

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-14:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (9) 16 Kokoustiedot Aika maanantai klo 9:00-12:15 Paikka Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pentti Rissanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista / 3/

Muonion kunta Esityslista / 3/ Muonion kunta Esityslista / 3/2016 Kokouskutsu 12.5.2016 Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka Valtuustosali Kutsutut Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Tiistai klo

Tiistai klo Kuntayhtymävaltuusto 9.4.2013 2 / 2013 1/7 Aika Paikka Tiistai 9.4.2013 klo 14.00 15.00 Oppipoika ravintolat / Auditorio (2. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Osallistujat Valtuusto Hallitus Yliviivattu

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 31 25.3.2019 Tarkastuslautakunta 41 23.4.2019 4 1360/02.06.01.06/2018 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tilinpäätös ja toimintakertomus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Keskiviikko 28.5.2014 klo 9.15 10.27 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:45 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA AIKA 30.5.2018 klo 9:00 13:04 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN 2017 25 TILINTARKASTUKSESTA 18 HEINÄVEDEN KUNNAN

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Pöytäkirja 2/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (7) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 11.00 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 9-18

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 24.5.2013 klo 10.00 12.15 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Kalevi

Lisätiedot

Jäsen Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen

Jäsen Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen Aika Perjantai 13.4.2012 klo 10.00-12.45 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Oppipoika ravintolat / Kokoustila Oltermanni, Korkalonkatu 33, 4. krs, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2015 Aika Maanantai 27.04.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA 2/2018

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA 2/2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Tiistai 8.5.2018 kello 14:00 16.28 Koulutuskeskus JEDU Piippola neuvotteluhuone, Siikalatva Saapuvilla: Seppälä Tuomo, puheenjohtaja Niemelä Helinä, jäsen Piippo Sirpa, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi Aika Maanantai 18.6.2012 klo 10.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), 96300 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen Jaakko Huttunen pj Mauri

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kaupunginhallitus 78 08.03.2016 Kaupunginhallitus 97 22.03.2016 Tarkastuslautakunta 60 23.05.2016 Valtuusto 31 21.06.2016 Tilinpäätös ja vastuuvapaus vuodelta 2015 960/02.55/2016 KH 08.03.2016 78 Kuntalain

Lisätiedot

Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Åbo stad Sammanträdets datum Ärende nr 1 5045-2014 (045) Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Sammandrag: Turun

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Långström Ulla sihteeri Partanen Henri viranhaltija Lindström-Koli Tove tilintarkastaja

Långström Ulla sihteeri Partanen Henri viranhaltija Lindström-Koli Tove tilintarkastaja PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 04.05.2017 AIKA 04.05.2017 klo 12:00-17:10 PAIKKA Messi OSALLISTUJAT LÄSNÄ Packalen Paul pj Parnetti Alfonso jäsen Peippo Jukka varapj Jaskari Minna jäsen Långström

Lisätiedot

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous 1 YHTYMÄKOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA JA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 OMN/123/00.02.00/2015 ERON MYÖNTÄMINEN

Lisätiedot

, klo 8.00 taloustoimisto, Riihikosken terveysasema

, klo 8.00 taloustoimisto, Riihikosken terveysasema Yhtymävaltuusto 21.5.2014 1 (5) Kokousaika 21.5.2013 klo 18.00 20.02 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Kajander Rauno Reino Kallio Hellevi Kulmala Teija

Lisätiedot

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs)

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KOKOUSKUTSU 1 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymäkokous 27.4.2017 1 KOKOUSAIKA Torstai 18.5.2017 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KOKOUSAIKA 30.06.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 19 20 21 1,2 22 3 23 4 24

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Y h t y m ä v a l t u u s t o

Y h t y m ä v a l t u u s t o LIITE 2 Y h t y m ä v a l t u u s t o KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA 1/2016 Kokousaika Tiistai 24.5.2016 klo 16.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastian auditorio, Hattelmalantie 8 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Yhtymävaltuuston

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 112 27.03.2017 Kunnanvaltuusto 51 29.05.2017 Vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen 972/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 112 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki Juha-Pekka Mannila

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki Juha-Pekka Mannila NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 Tarkastuslautakunta 1.6.2017 31.5.2021 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Keskiviikko 23.5.2018 klo 9.15 11.32 Kokouspaikka Valtuustosali, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT Reino Ojala puheenjohtaja

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 02/2016

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 02/2016 AIKA Tiistai 31.5.2016 kello 15.00 PAIKKA Microkadun kampus, B-osan 1. kerroksen luokkatila B1012 käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Liite/Viite * Asia 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Vuoden 2012 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden

Vuoden 2012 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 130 25.3.2013 Asianro 313/02.02.01/2013 93 Vuoden 2012 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Päätöshistoria

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Tarkastuslautakunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3.

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista :00

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista :00 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista 16.12.2015 13:00 Osallistujaluettelo... 1 127 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 128 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 3 129 Kuntayhtymän

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 29.4.2011 klo 9.00 12.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila Laukkanen Jarmo

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Tarkastuslautakunta 2 28.05.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Tarkastuslautakunta 2 28.05.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Kokoustiedot Aika tiistai klo 12:00-13:25 Paikka Saunakabinetti, Kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Tapio Lankia, puheenjohtaja Raimo

Lisätiedot

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 82 29.3.2016 Asianro 404/02.02.01/2016 46 Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Lisätiedot

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Kirkkovaltuuston 8.6.2010 päätöksiä 6 VUODEN 2009 TALOUSARVION MÄÄRÄRAHOJEN YLITYSOIKEUS Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Vuoden 2009 talousarvion käyttötalousosassa oli budjetoitu toimintatuloihin

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tarkastuslautakunta

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tarkastuslautakunta NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tarkastuslautakunta 2013 2016 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Maanantai 30.5.2016 klo 12.00 15.02 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT Esa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 64 22.03.2005 Kunnanvaltuusto 46 27.06.2005 VUODEN 2004 TILINPÄÄTÖS 64/04/047/2005 KH 64 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2.

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kabinetti 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/ (13) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:32-19:23. Kaupungintalo, kokoushuone Leino, 3.

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/ (13) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:32-19:23. Kaupungintalo, kokoushuone Leino, 3. Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 (13) Aika 03.05.2018, klo 16:32-19:23 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Leino, 3. krs Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone 17.5.2017 1 (5) Tarkastuslautakunnan kokous 17.5.2017 Aika keskiviikko 17.5.2017 klo 9.00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia ja otsikko 1. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi. Sakari Karkkola Ulla Karttunen Pirita Nenonen Jorma Särkelä

Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi. Sakari Karkkola Ulla Karttunen Pirita Nenonen Jorma Särkelä Aika Keskiviikko 17.5.2017 klo 9.15 10.48 Paikka Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:30-15:50 Paikka KYS, Auditoriorakennus Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja Berg,

Lisätiedot

Hallitus LIITE 1a TILINPÄÄTÖKSEEN 2013 LIITTYVIÄ LASKELMIA

Hallitus LIITE 1a TILINPÄÄTÖKSEEN 2013 LIITTYVIÄ LASKELMIA Hallitus 26.2.2014 LIITE 1a TILINPÄÄTÖKSEEN 2013 LIITTYVIÄ LASKELMIA Yhteenveto käyttötalouden toteumista tulosalueittain Kuntayhtymän tuloslaskelma sisäinen/ulkoinen Lapin Urheiluopiston tuloslaskelma

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 Tarkastuslautakunta Markku Niskanen tarkastuslautakunnan sihteeri, avustava JHTT-tarkastaja

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 Tarkastuslautakunta Markku Niskanen tarkastuslautakunnan sihteeri, avustava JHTT-tarkastaja NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 Tarkastuslautakunta 2013 2016 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Maanantai 22.5.2017 klo 13.09 14.51 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT Esa

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 21.03.2016 3/2016 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 21.03.2016 1 Aika Maanantaina 21.03.2016 klo 16 16.25 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 9.5.2014 klo 9.15 14.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka Tommi varapuheenjohtaja Hatakka Jarno Kallela Sanna

Lisätiedot

Sorvari Vuokko jäsen 9:53-13:05. Mäntyharju Kari sihteeri

Sorvari Vuokko jäsen 9:53-13:05. Mäntyharju Kari sihteeri PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 30.04.2015 AIKA 30.04.2015 klo 09:42-13:05 PAIKKA Halstarin kabinett OSALLISTUJAT LÄSNÄ Packalen Paul pj Parnetti Alfonso jäsen Peippo Jukka varapj Sorvari Vuokko

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Keskiviikko 17.5.2017 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

Valtuusto 1/2015. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 1/2015. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 1/2015 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 12.6.2015 klo 13.00 13.40 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2011 Tarkastuslautakunta OSALLISTUJAT Kalevi Heinonen puheenjohtaja. Markku Niskanen Mika Peltokorpi

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2011 Tarkastuslautakunta OSALLISTUJAT Kalevi Heinonen puheenjohtaja. Markku Niskanen Mika Peltokorpi NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2011 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Keskiviikko 11.5.2011 klo 13.30 14.30 Valtuustosali, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Kalevi Heinonen puheenjohtaja

Lisätiedot

Hallitus LIITE 2 TILINPÄÄTÖKSEEN 2017 LIITTYVIÄ LASKELMIA

Hallitus LIITE 2 TILINPÄÄTÖKSEEN 2017 LIITTYVIÄ LASKELMIA Hallitus 22.2.2018 LIITE 2 TILINPÄÄTÖKSEEN 2017 LIITTYVIÄ LASKELMIA Yhteenveto käyttötalouden toteumista tulosalueittain Kuntayhtymän tuloslaskelma sisäinen/ulkoinen Tilinpäätös 2017 tuloksen käsittely

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 Tarkastuslautakunta

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 Tarkastuslautakunta NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 20.5.2011 klo 9.00 10.00 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Kalevi

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(8) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2019

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(8) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2019 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(8) KOKOUSAIKA Perjantai 29.3.2019 kello 13.00 14:33 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Kokoustila Viesti 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.58 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Immonen Paavo Keijonen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 5/2011 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 4 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN VALMISTELU

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 13) Tarkastuslautakunta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/2019 1 ( 13) Aika 23.04.2019, klo 08:30-11:55 Paikka Tammerkoski Käsitellyt asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Yrjövuori Matti. 48 Kokouksen avaus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen.

Yrjövuori Matti. 48 Kokouksen avaus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen. Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 6 / 2019 Aika keskiviikko klo 15.30 16.15 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 11:00-13:05 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla

Lisätiedot

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 64 22.03.2005 VUODEN 2004 TILINPÄÄTÖS 64/04/047/2005 KH 64 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kaupunginhallitus 156 03.04.2017 Tarkastuslautakunta 2013-2017 37 02.05.2017 Tarkastuslautakunta 2013-2017 44 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 32 22.05.2017 Tilinpäätös ja toimintakertomus 2016 149/02.06.01.03/2017

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.55 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari Kantola Pentti Karjalainen Esa Markkanen

Lisätiedot

Vuoden 2012 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

Vuoden 2012 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Yhtymähallitus 20 20.03.2013 Yhtymävaltuusto 8 23.05.2013 Vuoden 2012 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen 79/02.02.02/2013 Yh 20 Kuntalain 68 :n mukaan yhtymähallituksen on laadittava

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013 Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2009-2012 Pöytäkirja 3/2013 Kokousaika: 15.5.2013 klo 13.00-14.50 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Risto Björn, puheenjohtaja Erkki Ojala, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Jaakko Huttunen pj Mauri Taskila Aarne Jänkälä vpj Leena Aspegrén

Jaakko Huttunen pj Mauri Taskila Aarne Jänkälä vpj Leena Aspegrén Aika Perjantai 10.2.2012 klo 10.00-12.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Oppipoika ravintolat / Kokoustila Oltermanni, Korkalonkatu 33, 4. krs 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot