TIEDEKULMA 2017 PARTNERSHIP CORNER TAUSTAMATERIAALIA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TIEDEKULMA 2017 PARTNERSHIP CORNER TAUSTAMATERIAALIA"

Transkriptio

1 TIEDEKULMA 2017 PARTNERSHIP CORNER TAUSTAMATERIAALIA

2 IMPACT CORNER VAIKUTTAVUUTTA TUTKIMUKSELLA IMPACT CORNER Impact Corner saattaa tutkimuksen tekijät ja tutkimustuloksia hyödyntävät ja rahoittavat osapuolet nykyistä paremmin yhteen. Tavoitteena on maksimoida tutkimuksen vaikuttavuutta, synnyttää dialogia jo ennen hankkeiden aloitusta ja saattaa yhteen toimijoita, joiden kannattaa yhdistää voimansa. PALVELUITA ESIMERKIKSI: Tuki ja opastus erilaisiin tutkimusrahoitusratkaisuihin (esim. joukkorahoitus, kumppanuushankkeet, Suomen Akatemian ohjelmaseminaarit ja EU Horizon-valmistelu) Tapahtumat, jotka edesauttavat yhteistyötä ja verkostoitumista myös tiedemaailman ulkopuolelle Impact Clinic: kanava kehittää ja sparrata tutkimusaiheita poikkitieteellisesti ja pitkäjänteisesti Viestintäpalvelut tutkimushankkeen kansantajuiseen viestintään ja tutkijan oman digitaalisen jalanjäljen maksimointiin (yhdessä Media Cornerin kanssa) Kumppanuuskiihdytyspalvelut: räätälöityjä kehityshankkeita yhteistyökumppaneille Toimeksiantotutkimukset ja gradut

3 PARTNERSHIP CORNER PALAUTE

4 IMPACT CORNER IHMISIÄ tämän työn avuksi, ihmisiä, jotka ovat verkottuneet hyvin yliopiston ulkopuolelle Kaikki yllä listattu on tärkeää, mutta mielestäni kaiken ei tarvitse olla tarjolla Tiedekulmassa. Mahdollisuuksia tutkijoiden ja tutkimuksesta! hyötyvien kohtaamiseen ja yhtei! styöhön tutkimusprosessin eri vaiheissa -! rahoitusten hankinta, aineiston hankinta. Yliopiston omat tutkimuspalvelut ja laitosten Grant Writerit mukaan!! Millennium Prize (eli Tekniikan akatemia TAF.fi), VNK strategisen tutkimuksen yksikkö (tms.! niminen yksikkö) Aalto, SA, Tekes, ajatushautomot, menestyneet tutkijat mentoreina, yritykset, kaikki näkemykselliset ja uudella raikkaalla tavalla ajattelevat (tiede)vaikuttajat.

5 VUOROVAIKUTUS JA TUTKIMUKSEN HYÖDYNTÄMINEN Tutkijat kokevat että heidän ainoa tehtävänsä on tehdä tutkimusta, se on muiden tehtävä hyödyntää niitä. Shift siitä että tutkimusta arvostettaisiin enemmän muunkin kuin artikkelien kautta. Helpointa olisi näyttää esimerkein mitä tutkimuksen tuotteistaminen auttaa. Oikeat esimerkit siitä, mitä muut ovat saaneet tuotteistamispalvelun avulla aikaan. Välittäjäosapuoli puuttuu, jonkun pitäisi investoida niihin tuloksiin. Tutkijaa ei hyödytä jos jälkikäteen maksetaan jotain. Järkyttävän suuria hanhipopulaatiota terrorisoi peltoja Hollannissa ja Norjassa, tukijoita pyydettiin selvittämään miten voitaisiin metsästää kestävästi liiat hanhet pois. Miten voidaan metsästää. Keskusliitot, yms. instituutiot voisivat heittää ongelmia. Poikkitieteellisyys oli tuskaa. Luomusta on tavallisellakin ihmisellä vahvoja mielipiteitä ja kun tuodaan tiedeperäistä, niin menee vaikeaksi, joten kansanomaiset vaikutteet tulee tielle. Pidetään asiantuntijat omilla aloillaan.

6 VUOROVAIKUTUS JA TUTKIMUKSEN HYÖDYNTÄMINEN Tutkimustori voisi toimia, kunhan tieto yltäisi kaikille, joiden kuuluu siitä tietää. Jos kuvitellaan etsittävän oikeustieteilijää, niin parempi olisikin sosiologi. Osaajat ei myöskään tajua välttämättä, että he olisivat oikeita osaajia. Riippumattomuus ja vapaus on edelleen tärkeää, tutkimustulosta ei voi tilata valmiiksi, ja se on varmasti asia mitä yritysmaailmassa ei täysin ymmärretä. Vuorovaikutusta haluaa lähinnä niiden kanssa joilla on substanssia samasta aiheesta. Arkipäiväisiä ongelmia, ostettaisko yliopistolle enemmän kalliimpaa tuulisähköä, kun muuten rahat päätyy norjalaisille. Vai onko fiksumpaa tehdä jotain muuta ympäristön eteen. Mielipidekyselytyökalu: miksei?

7 VUOROVAIKUTUS JA TUTKIMUKSEN HYÖDYNTÄMINEN Poikkitieteellisyys on opiskelijalle tosi työlästä, kun joutuu omaksumaan paljon uutta asiaa, kun perustiedot saattavat puuttua. Mutta näen, että tässä on tulevaisuus. Arkeologinkin on erittäin hyvä osata ja ymmärtää ohjelmointia, tietojenkäsittelyä, biologiaa ja erityisesti talouspuolta. Tutkimustori: ei voi olla jatkuva tapahtuma, pitchaukset pitää olla konsentroituneita ja voidaan sopia one-to-one tapaamisia myöhemmin. Aallon Design Factoryssa on yksi iso seinä, jossa esitellään opiskelijoiden tekemisiä, yrityksiä ja projekteja, tätä kautta etsitään tekijöitä ja koehenkilöitä. On tosi toimiva.

8 PARTNERSHIP CORNER IDEAT

9 GIVING BACK

10 TUTKIMUSTORI

11 AIM DAY -TAPAHTUMAKONSEPTI

12 HKI CHALLENGE 2.0

13 Tule ja koe AIM DAY Ongelmanpureskelupäivä tutkijoille ja yrityksille AIM DAY TUO YRITYKSET JA TUTKIJAT YHTEISEN ONGELMAN PARIIN JA ANTAA MAHDOLLISUUDEN MOLEMPIA HYÖDYTTÄVÄLLE YHTEISTYÖLLE.

14 Tule ja koe TUTKIMUSTORI Fyysinen tiedetori, josta kaikki pääsevät nauttimaan TAPAHTUMA, JOSSA TUTKIMUS JA YHTEISKUNTA PÄÄSEVÄT KOHTAAMAAN. TUTKIMUSTORI ON OIVA ALUSTA PAITSI TIEDON JAKAMISELLE JA TUTKIMUSIDEOIDEN MARKKINOIMISELLE, MYÖS VERKOSTOITUMISELLE JA TULEVAISUUDEN RAKENTAMISELLE.

15 Tule ja koe HELSINKI CHALLENGE 2.0 Poikkitieteellinen innovaatiokilpailu opiskelijoille HELSINKI CHALLENGE 2.0 ON TIEDEKULMAN TILOISSA PIDETTÄVÄ TIEDEKILPAILU OPISKELIJOILLE JA LUKIOLAISILLE.

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25 YRITYSYHTEISTYÖN KESKITTÄMINEN (VISIO) Arvolupaus! Tiedekulma on avain Helsingin yliopiston yritysyhteistyöhön Kiteytys! Tiedekulman tavoitteena on olla 5 vuoden päästä tärkein linkki yritysten ja yliopiston välillä. Tämä mahdollistetaan tekemällä yrityksille yliopiston lähestyminen helpoksi. Motiivi yhteistyökumppanille: yliopiston uskottavaan sisältöön helposti käsiksi pääseminen Kriittisin hypoteesi HY on valmis keskittämään yritysyhteistyön tiedekulmaan.

26 PRE-RAHOITUSPALVELU Arvolupaus! Apua tutkimusrahoituksen hakuun jo ennen rahoitushaun alkamista, mukana rahoittajat. Kiteytys! Tiedekulman rooli tutkimuksen rahoittamisessa on auttaa tutkijaa määrittelemään etukäteen miten tulee ottaa huomioon rahoitusta haettaessa, miten tiimi kannattaa muodostaa jne. Rahoittavat osapuolet, kuten suomen akatemia ja Tekes ovat mukana käymässä dialogia tutkijoiden kanssa. Motiivi tutkijalle: Saada rahoitusta omalle tutkimukselleen suuremmalla todennäköisyydellä Kriittisin hypoteesi Tutkimusta rahoittavat osapuolet ovat kiinnostuneita toimimaan yhdessä toistensa ja tutkijoiden kanssa. Kuka organisoi Community manager + rahoituspalvelut + rahoittajat

27 TIETEEN JOUKKORAHOITUS Arvolupaus! Tutkimuksen loppukäyttäjät rahoittajiksi Kiteytys! Tutkimuksen joukkorahoituspalvelu, jossa tutkijat saavat viestintäkoulutusta (kaupunkistudio) joukkorahoitushakemuksen tekemiseksi. Yhteistyö mesenaatin kanssa. Motiivi tutkijalle: Laajemmat mahdollisuudet rahoituksen saamiseksi Motiivi järjestäjälle: Tiedeviestintä ja rahoitushakemus voidaan yhdistää suuremman yhteisvaikutuksen saamiseksi. Kriittisin hypoteesi Tutkijoiden tulee uskoa joukkorahoituksen mahdollisuuksiin. Kuka organisoi Tiedekulman viestintäpalvelut yhdessä Mesenaatin kanssa

28 POIKKITIETEELLINEN IMPACT CLINIC Arvolupaus! Tutkimuksen vaikuttavuuden maksimointi poikkitieteellisin keinoin Kiteytys! Poikkitieteelliset tutkijatiimit, jotka ideoivat impact clinic toimijoiden opastuksessa parhaita tapoja saada tutkimukselle vaikuttavuutta. Motiivi tutkijalle: Oppia parhaita tapoja saada vaikuttavuutta omalle tutkimukselle Motiivi järjestäjälle: Tutkijat tekevät merkityksellistä/tarpeellista tutkimusta Kriittisin hypoteesi Tutkijat ovat kiinnostuneita käyttämään omaa aikaansa vaikuttavuuden lisäämiseksi Kuka organisoi Nykyinen impact clinic toiminto yhdessä tiedekulman yhteisömanagerin kanssa.

29 TIEDEHAUTOMO Arvolupaus! Uutta näkökulmaa kehityshaasteisiin ja ongelmanratkaisuun Kiteytys Ketterä ja ad hoc ajatteluklinikka, jossa HY:n yhteistyökumppanit antavat opiskelijoille tai tutkijoille tietyn case:n ratkaistavaksi. (vrt. Uraklinikka)! Motiivi yhteistyökumppanille: Nopeatempoista ongelmien ratkaisemista Motiivi opiskelijoille/tutkijoille: opiskelijat saavat kokemusta caseistä, tutkijat saavat oikeita käytännön tapauksia tutkittavaksi. Kriittisin hypoteesi Yhteistyökumppanit kokevat saavaansa vastinetta investoidulle ajalle.

30 PARTNERSHIP CORNER MUU MATERIAALI

31 MOTIIVIT JA PALVELUT LUONNOS! TUTKIJA OPISKELIJA KUMPPANI PIIPAHTAJA MUST-PALVELUT Henkilökohtainen hyöty IMPACT CORNER/TUTKIMUSTORI Tutkimuksen vaikuttavuuden parantaminen (vuorovaikutus&verkostoituminen) Rahoituksen saaminen (Suomi, EU) Digitaalisen jalanjäljen kasvattaminen: Tiedeviestintähitit & megafoni, oma näkyvyys, viestintäpalvelut Tuloksista lisenssituloja ja patentteja TYÖPISTE pop-up työtila ja ryhmätyötila URAKULMA Opintopolku- koulutustarjonta Coaching ja mentorointi: mitä kannattaa opiskella, missä olen hyvä? Yritysprojektit ja yrittäjyys Gradu pitchit OPPIMINEN Opintopisteet tapahtumista TYÖPISTE: pop-up ryhmätyötila VUOROVAIKUTUS SYVÄN ASIANTUNTEMUKSEN ÄÄRELLÄ RÄÄTÄLÖITY ASIANTUNTIJA PAKETTI Innovatiiviset ryhmätyö- ja osallistamistilat (vrt Minervatori) Kontaktipiste yhteistyölle, opiskelijarekrylle tai opinnoille Uusien osaamisverkostojen syntyminen ASIANTUNTIJARYHMIEN VIERAILUPAKETTI UTELIAISUUS & KEHITTYMINEN Halu nähdä uutta ja oppia, tiedeuutiset. Lähden ajatusta rikkaampana Henkilökohtainen fyysinen ja henkinen hyvinvointi: oppiminen ja yhteisö Asiakaspalvelu: visitor hub esittelypaketti vierailijalle KIIHDYTTÄMÖ start-up palvelut ASIAKASPALVELU visitor hub esittelypaketti vierailijalle TIEDEKULMAN IDENTITEETTI Yhteisö, johon haluaa kuulua PEDACORNER Opetuksen ja oppimisen huippuosaaminen Tutkimusmenetelmien ja osallistamisen huippuosaaminen INOVAATIOYMPÄRISTÖ & POIKKITIEDEKULMA Verkostoituminen tiettyjen missioiden/teemojen ympärille TIEDETINDER Omat osaamisalueet TIEDEPULSSI: pysyy perillä, mitä tutkimuksessa tapahtuu PEDACORNER Opetuksen ja oppimisen huippuosaaminen Tutkimusmenetelmien ja osallistamisen huippuosaaminen TIEDEPULSSI: pysyy perillä, mitä tutkimuksessa tapahtuu PEDACORNER Oppimisen ja osallistamisen huippuosaaminen POIKKITIEDEKULMA Verkostoituminen tiettyjen missioiden/teemojen ympärille Monialaista yhteistyötä vaativat hankkeet TIEDEPULSSI: pysyy perillä, mitä tutkimuksessa tapahtuu POIKKITIEDEKULMA Verkostoituminen tiettyjen missioiden/teemojen ympärille HY:n tarina: tekoja yhteisen hyvän puolesta PEDACORNER Tiedettä lapsille ja nuorille NICE TO HAVE Syy poiketa & kivaa kokeilla VIDEONEUVOTTELUPALVELU: Yhteys muille kampuksille ja kv-kumppaneille TIEDESIRKUS: Kiinnostavat tapahtumat ja kävijät SCIENCE GYM: Unisport TIEDEBAARI ASIAKASPALVELU: visitor hub esittelypaketti vierailijalle TIEDESHOP TIEDESIRKUS: kiinnostavat tapahtumat ja näyttelyt SCIENCE GYM: Unisport Summer School ASIAKASPALVELU: visitor hub esittelypaketti vierailijalle TIEDEBAARI TIEDESHOP TIEDESIRKUS: kiinnostavat tapahtumat ja näyttelyt TIEDEPULSSI: pysyy perillä, mitä tutkimuksessa tapahtuu TIEDEBAARI TIEDESHOP ALUMNIIPALVELUT? TIEDESIRKUS: kiinnostavat tapahtumat ja näyttelyt Tutkimukseen vaikuttaminen ASIAKASPALVELU: visitor hub esittelypaketti vierailijalle TIEDEBAARI TIEDESHOP

TIEDEKULMA 2017 UNISPORT TAUSTAMATERIAALIA

TIEDEKULMA 2017 UNISPORT TAUSTAMATERIAALIA TIEDEKULMA 2017 UNISPORT TAUSTAMATERIAALIA WELLNESS CORNER HENKINEN JA FYYSINEN HYVINVOINTI UNISPORT Ajattelu vaatii vastapainoksi myös fyysistä rasitusta. Unisport toivottaa kaikki tervetulleiksi pitämään

Lisätiedot

TIEDEKULMA 2017 VISITOR CORNER TAUSTAMATERIAALIA

TIEDEKULMA 2017 VISITOR CORNER TAUSTAMATERIAALIA TIEDEKULMA 2017 VISITOR CORNER TAUSTAMATERIAALIA VISITOR CORNER OVI YLIOPISTOON VISITOR CORNER Visitor Corner toivottaa kaikki tieteen ystävät tervetulleeksi akateemiseen yhteisöön. Se on Helsingin yliopiston

Lisätiedot

TIEDEKULMA 2017 EXPERIENCE CORNER TAUSTAMATERIAALIA

TIEDEKULMA 2017 EXPERIENCE CORNER TAUSTAMATERIAALIA TIEDEKULMA 2017 EXPERIENCE CORNER TAUSTAMATERIAALIA EXPERIENCE CORNER TIEDE JA TUTKIMUS ELÄMYKSELLISESTI EXPERIENCE CORNER Experience Corner on Tiedekulman monikanavainen, vuorovaikutteinen ajankohtais-

Lisätiedot

TIEDEKULMA 2017 FOOD & DRINK TAUSTAMATERIAALIA

TIEDEKULMA 2017 FOOD & DRINK TAUSTAMATERIAALIA TIEDEKULMA 2017 FOOD & DRINK TAUSTAMATERIAALIA FOOD & DRINK CORNER KAUPUNGIN KIINNOSTAVIN RAVINTOLA JA KLUBI FOOD & DRINK CORNER Tiedekulman ravintola kerää ihmiset kahvin, lounaan tai oluen äärellä. Corner

Lisätiedot

TIEDEKULMA 2017 VISITOR CORNER TAUSTAMATERIAALIA

TIEDEKULMA 2017 VISITOR CORNER TAUSTAMATERIAALIA TIEDEKULMA 2017 VISITOR CORNER TAUSTAMATERIAALIA VISITOR CORNER OVI YLIOPISTOON VISITOR CORNER Visitor Corner toivottaa kaikki tieteen ystävät tervetulleeksi akateemiseen yhteisöön. Se on Helsingin yliopiston

Lisätiedot

TIEDEKULMA 2017 MEDIA CORNER TAUSTAMATERIAALIA

TIEDEKULMA 2017 MEDIA CORNER TAUSTAMATERIAALIA TIEDEKULMA 2017 MEDIA CORNER TAUSTAMATERIAALIA MEDIA CORNER TIEDESISÄLTÖJEN KV- NÄKYVYYDEN MAKSIMOINTI MEDIA CORNER Media Cornerista löydät apua ja työvälineitä tiedesisältöjen omatoimiseen tuottamiseen

Lisätiedot

TIEDEKULMA 2017 CAREER CORNER TAUSTAMATERIAALIA

TIEDEKULMA 2017 CAREER CORNER TAUSTAMATERIAALIA TIEDEKULMA 2017 CAREER CORNER TAUSTAMATERIAALIA CAREER CORNER TIETO MUUTTUU TYÖURAKSI CAREER CORNER Career Corner mahdollistaa HY:n opiskelijoiden kiinnittymisen työelämään opintojen kautta. Sen kautta

Lisätiedot

Ylioppilaskunnan suunta

Ylioppilaskunnan suunta Ylioppilaskunnan suunta -työryhmä 12.5.2016 Ylioppilaskunnan suunta AYY yhteiskunnallisena vaikuttajana Tavoite: AYY:n vaikuttaminen on tavoitteellista, pitkäjänteistä ja proaktiivista Tavoite: AYY:n jäsenet

Lisätiedot

VAIKUTTAVAA TUTKIMUSTA kokeiluehdotuksia vaikuttavuuden ja kaupallistamisen edistämiseksi

VAIKUTTAVAA TUTKIMUSTA kokeiluehdotuksia vaikuttavuuden ja kaupallistamisen edistämiseksi VAIKUTTAVAA TUTKIMUSTA kokeiluehdotuksia vaikuttavuuden ja kaupallistamisen edistämiseksi Tutkimusprofessori emeritus, johtaja Antti Hautamäki itutka-hanke Yliopistojen tutkimuksen vaikuttavuus Suomen

Lisätiedot

Ajankohtaista Suomen Akatemiasta

Ajankohtaista Suomen Akatemiasta Ajankohtaista Suomen Akatemiasta Heikki Mannila 12.8.2015 1 Julkisen rahoituksen arvioidut rahavirrat 2015 900? Ammattikorkeakoulut Opetus- ja kulttuuriministeriö 270+55 Suomen Akatemia 1900 50 Yliopistot

Lisätiedot

TIEDEKULMA 2017 PALVELULUPAUS

TIEDEKULMA 2017 PALVELULUPAUS TIEDEKULMA 017 PALVELULUPAUS Helsingin kansainvälisin ja aktiivisin tieteen ystävien verkosto, jossa kohtaat kiinnostavia ihmisiä sekä tiedemaailman sisä- että ulkopuolelta. Aktiivinen yhteisöllisen kehittämisen

Lisätiedot

Tutkimuksen rahoitus valtion talousarviossa 2017

Tutkimuksen rahoitus valtion talousarviossa 2017 Tutkimuksen rahoitus valtion talousarviossa 2017 Heikki Mannila 4.10.2016 1 Jäsentely Rahoituksen kokonaisuudesta Akatemian rahoitus Kilpaillun tutkimusrahoituksen ominaisuuksia Tieteen eri roolit ja tutkimuksen

Lisätiedot

Viestinnän mahdollisuudet

Viestinnän mahdollisuudet Viestinnän mahdollisuudet 06.02.2014 Riitta Tirronen 2 Suomen Akatemian viestinnän tavoitteet viestiä aktiivisesti tutkijoille, tiedeyhteisölle ja päättäjille toiminnastaan keskeisenä tieteellisen tutkimuksen

Lisätiedot

YLIOPISTOT JA KORKEAKOULUT OVAT MURROKSESSA

YLIOPISTOT JA KORKEAKOULUT OVAT MURROKSESSA #TAMPERE3 Mitä ny? YLIOPISTOT JA KORKEAKOULUT OVAT MURROKSESSA INTERNET VIE KOULUILTA MONOPOLIN KANSAINVÄ LISYYS ON MUST KOE JA TEE- AIDOT YMPRISTÖT RAJAT YLITTÄVÄ TUTKIMUS PÄTEVYYDET TUOVAT TUTKINNON

Lisätiedot

WEBINAARI: JOUKKORAHOITUS MAASEUDULLA

WEBINAARI: JOUKKORAHOITUS MAASEUDULLA WEBINAARI: JOUKKORAHOITUS MAASEUDULLA 19.1.2018 Asiantuntija: Talouslehtori Markus Suomi, HUMAK Webinaari nauhoitetaan. Linkki tallenteeseen lähetetään osallistujille ja laitetaan myös sivulle http://www.maaseutupolitiikka.fi/materiaalipankki/uutiset_ja_tiedotteet/jo

Lisätiedot

Porin yliopistokeskus 2015. Jari Multisilta, johtaja, professori

Porin yliopistokeskus 2015. Jari Multisilta, johtaja, professori Porin yliopistokeskus 2015 Jari Multisilta, johtaja, professori Suomalaisen yliopistokentän ajankohtaisia asioita Yliopistojen profiloituminen (Suomen Akatemia) Tutkimuksen strategiset painoalueet (Strategisen

Lisätiedot

MUOKKAA PERUSTYYLEJ Ä NAPS.

MUOKKAA PERUSTYYLEJ Ä NAPS. MUOKKAA PERUSTYYLEJ Ä NAPS. Yrittäjyysvalmiuksien kehittymisen edistäminen tekniikan yliopistokoulutuksessa Yhteenveto Marko Oksasen diplomityöstä sekä kampuskiertueesta 2013-2014 Pirre Hyötynen, Tekniikan

Lisätiedot

Taitajakilpailutoiminta. ammatillisessa koulutuksessa

Taitajakilpailutoiminta. ammatillisessa koulutuksessa Taitajakilpailutoiminta ammatillisessa koulutuksessa Skills Finland ry Vuonna 1993 perustettu yleishyödyllinen yhdistys Tavoitteena suomalaisen ammattikoulutuksen ja ammattiosaamisen kehittäminen (vetovoima

Lisätiedot

Yhteisöllisyyden toteuttaminen verkko-opetuksessa

Yhteisöllisyyden toteuttaminen verkko-opetuksessa Liiketoiminta kehittyy kehity sinäkin. Yhteisöllisyyden toteuttaminen verkko-opetuksessa Tieturi Oy / Arja Sipola HTC Santa Maria, Tammasaarenkatu 5, 00180 Helsinki, Finland www.tieturi.fi (09) 431 551

Lisätiedot

SUOMEN AKATEMIAN YHTEISKUNTATIETEELLIS- PAINOTTEISTEN TUTKIMUSTEN RAHOITUSMUODOT Pauli Niemelä

SUOMEN AKATEMIAN YHTEISKUNTATIETEELLIS- PAINOTTEISTEN TUTKIMUSTEN RAHOITUSMUODOT Pauli Niemelä SUOMEN AKATEMIAN YHTEISKUNTATIETEELLIS- PAINOTTEISTEN TUTKIMUSTEN RAHOITUSMUODOT 15.6.2011 Pauli Niemelä TUTKIJAN URAN IDEA TOHTORIKOULUTUS (Tohtori-/tutkijakoulut), ei ilmeisesti laajene jatkossa, mutta

Lisätiedot

University of Helsinki Designing the Future

University of Helsinki Designing the Future University of Helsinki Designing the Future Ira Leväaho, WDC projektipäällikkö Viestintä&yhteiskuntasuhteet teemat 10.6.2011 1 Taustaa HYlle design tarkoittaa tapaa organisoida asioita ja toimintaa, joilla

Lisätiedot

Aalto yliopiston yhteiskunnallinen vaikuttavuus

Aalto yliopiston yhteiskunnallinen vaikuttavuus Aalto yliopiston yhteiskunnallinen vaikuttavuus Innovatiivinen kaupunki kevätseminaari 2013 Seppo Laukkanen Associate Vice President, Aalto -yliopisto 17.05..2013 Aalto-yliopiston strategia Visio Aalto-yliopistossa

Lisätiedot

Näkökulmia verkostoituneen opetuksen tuottamiseen & toteuttamiseen

Näkökulmia verkostoituneen opetuksen tuottamiseen & toteuttamiseen Näkökulmia verkostoituneen opetuksen tuottamiseen & toteuttamiseen Torus-verkosto www.torus.oulu.fi Oulun yliopisto Historian laitos suunnittelija & koordinaattori Anita Honkala anita.honkala@oulu.fi Mikä

Lisätiedot

Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen. EuroSkills2016-koulutuspäivä Eija Alhojärvi

Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen. EuroSkills2016-koulutuspäivä Eija Alhojärvi Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen EuroSkills2016-koulutuspäivä 9.6.2016 Eija Alhojärvi 1. Skills-toiminnan haasteet - strategiset painopistealueet 2. Kilpailu- ja valmennustoiminnan

Lisätiedot

Kansainvälistymisen kehittämisohjelma Tampereen yliopistossa

Kansainvälistymisen kehittämisohjelma Tampereen yliopistossa Kansainvälistymisen kehittämisohjelma Tampereen yliopistossa Kaisa Kurki, kansainvälisten asioiden päällikkö Tampereen yliopisto, strateginen kansainvälinen kehittäminen Sessio: Miten ammattikorkeakoulujen

Lisätiedot

Espoon Avoimen osallisuuden malli

Espoon Avoimen osallisuuden malli Espoon Avoimen osallisuuden malli Avoimen osallisuuden malli - mistä on kysymys? Kaupunkien kilpailukyky perustuu yhä tiiviimpään kumppanuuteen sekä alueen toimijoiden että muiden kaupunkien välillä.

Lisätiedot

Rahoittajan puheenvuoro. REPA- loppuseminaari Tuomas Lehtinen

Rahoittajan puheenvuoro. REPA- loppuseminaari Tuomas Lehtinen Rahoittajan puheenvuoro REPA- loppuseminaari 1.11.17 Tuomas Lehtinen Miksi Tekes oli mukana? Ideat testiin paremman kaupunkiympäristön puolesta Idea: Ilmanlaadun seuranta, kiertotalous ja älykäs vesi koskettavat

Lisätiedot

Menestyvät yliopistot. Elinkeinoelämän näkemyksiä yliopistojen kehittämiseksi ja menestyksen saavuttamiseksi

Menestyvät yliopistot. Elinkeinoelämän näkemyksiä yliopistojen kehittämiseksi ja menestyksen saavuttamiseksi Menestyvät yliopistot Elinkeinoelämän näkemyksiä yliopistojen kehittämiseksi ja menestyksen saavuttamiseksi Laadukkaat yliopistot tärkeä kilpailukykytekijä Elinkeinoelämälle ja koko Suomelle laadukas ja

Lisätiedot

Nuorisoyrittäjyys Euroopassa ja Suomessa. Tilastollinen tarkastelu

Nuorisoyrittäjyys Euroopassa ja Suomessa. Tilastollinen tarkastelu Nuorisoyrittäjyys Euroopassa ja Suomessa Tilastollinen tarkastelu 1 Eurofound: Youth Entrepreneurship in Europe (2015) 2 Yrittäjyyttä toivottavana ja mahdollisena uravaihtoehtona pitävät 15-34-vuotiaat

Lisätiedot

Kirjaston muutos saneerausta vai palveluiden kehittämistä (case UEF)

Kirjaston muutos saneerausta vai palveluiden kehittämistä (case UEF) Kuvallinen aloitussivu, kuvan koko 230 x 68 mm Kirjaston muutos saneerausta vai palveluiden kehittämistä (case UEF) Parasta on muutos kirjastopalveluiden avoin tulevaisuus seminaari 28.20.2016 31.10.2016

Lisätiedot

UUSI ARVONLUONTI Verkottumistilaisuus klo

UUSI ARVONLUONTI Verkottumistilaisuus klo UUSI ARVONLUONTI Verkottumistilaisuus 19.8.2014 klo 12.30-16 Finlandia-talo, Veranda 2 Mannerheimintie 13e, sisäänkäynti M4/K4 00100 Helsinki klo 12.30-16.00 Ohjelma 12.30-16.00 12:30 Tervetuloa ja iltapäivän

Lisätiedot

Tärkeimmät mittarit strategisen työympäristöjohtamisen kannalta?

Tärkeimmät mittarit strategisen työympäristöjohtamisen kannalta? Tärkeimmät mittarit strategisen työympäristöjohtamisen kannalta? Työhyvinvointi ja- tyytyväisyys Johtaminen, avoimuus ja läpinäkyvyys, matala hierarkia, mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön Yhteisöllisyys

Lisätiedot

Viestinnän mahdollisuudet

Viestinnän mahdollisuudet Viestinnän mahdollisuudet 12.11.2013 Riitta Tirronen 2 Suomen Akatemian viestinnän tavoitteet viestiä aktiivisesti tutkijoille, tiedeyhteisölle ja päättäjille toiminnastaan keskeisenä tieteellisen tutkimuksen

Lisätiedot

Kuopion Yrittäjien strategia

Kuopion Yrittäjien strategia Kuopion Yrittäjien strategia 2018-2020 ARVOT Ohjaavat päätöksen tekoa Rohkeus Luotettavuus Uusiutumiskyky TOIMINNAN TARKOITUS, MISSIO Miksi olemme olemassa? Pidämme yritysten puolta ja yrittäjistä huolta

Lisätiedot

Kärkihankerahoituksen informaatiotilaisuus Suomen Akatemia ja Tekes

Kärkihankerahoituksen informaatiotilaisuus Suomen Akatemia ja Tekes Kärkihankerahoituksen informaatiotilaisuus Suomen Akatemia ja Tekes Ilona Lundström Johtaja, verkostoyritykset ja tutkimus, Tekes Riitta Maijala Johtaja, temaattinen tutkimusrahoitus, Suomen Akatemia 1

Lisätiedot

LeaForum Palvelupooli

LeaForum Palvelupooli Päivi Tikkala, Project Manager Learning & Educational Technology Research Unit paivi.tikkala@oulu.fi LeaForum Palvelupooli LeaForumin palvelujen tuotteistaminen ja myynti -työpaja 16.5.2013 Palvelu 1:

Lisätiedot

Click to edit Master title style. Click to edit Master text styles Second level Third level

Click to edit Master title style. Click to edit Master text styles Second level Third level Click to edit Master title style Second level Click to edit Master title style Globaalit trendit ja muutostekijät Second level Työn globaali murros Osaaminen, tutkimus ja verkostoituminen keskiössä globaalien

Lisätiedot

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style Click to edit Master title style Second level Click to edit Master title style Globaalit trendit ja muutostekijät Second level Työn globaali murros Osaaminen, tutkimus ja verkostoituminen keskiössä globaalien

Lisätiedot

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style Click to edit Master title style Second level Click to edit Master title style Globaalit trendit ja muutostekijät Second level Työn globaali murros Osaaminen, tutkimus ja verkostoituminen keskiössä globaalien

Lisätiedot

Huippuyksikköohjelmien viestintä

Huippuyksikköohjelmien viestintä Huippuyksikköohjelmien viestintä 14.12.2011 Riitta Tirronen 1 1 Suomen Akatemian viestinnän tavoitteet viestiä aktiivisesti tutkijoille, tiedeyhteisölle ja päättäjille toiminnastaan keskeisenä tieteellisen

Lisätiedot

Asumisen tulevaisuus -tutkimusohjelman viestintä. Tiedottaja Leena Vähäkylä 22.11.2011

Asumisen tulevaisuus -tutkimusohjelman viestintä. Tiedottaja Leena Vähäkylä 22.11.2011 Asumisen tulevaisuus -tutkimusohjelman viestintä Tiedottaja Leena Vähäkylä 22.11.2011 Viestintä Akatemian tavoitteiden näkökulmasta Yhtenä Suomen Akatemian strategisena tavoitteena on tutkimuksen vaikuttavuuden

Lisätiedot

Ajankohtaista tiedepolitiikassa

Ajankohtaista tiedepolitiikassa Ajankohtaista tiedepolitiikassa Heikki Mannila 12.11.2013 1 Tervetuloa! 2 Sisältö Tutkimuksen ja opetuksen rahoitus Suomessa Suomen Akatemian kansainvälinen arviointi Kustannusmallit Tutkimuslaitosuudistus

Lisätiedot

valmistellaan tavoitellaan yritysten, korkeakoulujen ja (kehittäjä)organisaatioiden yhteistä ja avointa TKI-alustaa/osaamiskeskittymää ja

valmistellaan tavoitellaan yritysten, korkeakoulujen ja (kehittäjä)organisaatioiden yhteistä ja avointa TKI-alustaa/osaamiskeskittymää ja Pohjanmaan liiton rahoittama hanke https://www.obotnia.fi/rahoitus/hankerekisteri/tulevaisuud en-digitaalisen-tuotannon-ja-3d-valmistuksenosaamiskeskittyman-valmistelu valmistellaan alueellista digitaalisen

Lisätiedot

Mistä on kyse? Kehittämiskouluverkosto MAJAKKA. Tarvitsemme konkreettisia tekoja, innovaatioita ja kokeiluja koulussa ja koululta.

Mistä on kyse? Kehittämiskouluverkosto MAJAKKA. Tarvitsemme konkreettisia tekoja, innovaatioita ja kokeiluja koulussa ja koululta. Mistä on kyse? Opetuksen järjestämistä ohjataan erilaisilla normeilla ja asiakirjoilla, kuten lainsäädännöllä, opetussuunnitelmien perusteilla, suosituksilla, strategioilla ja suunnitelmilla. Jotta valtakunnalliset

Lisätiedot

O S A A VA J A H Y V I N V O I VA I H M I N E N

O S A A VA J A H Y V I N V O I VA I H M I N E N O S A A VA J A H Y V I N V O I VA I H M I N E N S T R AT E G I A 2 0 19 MISSIO Olemme vaikuttava sivistysyliopisto VISIO Olemme oppimisen, hyvinvoinnin ja luonnon perusilmiöiden aloilla yksi maailman johtavista

Lisätiedot

Co-Design Bay - Esiselvityshanke. Kristian Keinänen Kehityspäällikkö, Design Kristian.keinanen@ladec.fi p. 050 5980 580

Co-Design Bay - Esiselvityshanke. Kristian Keinänen Kehityspäällikkö, Design Kristian.keinanen@ladec.fi p. 050 5980 580 Co-Design Bay - Esiselvityshanke Kristian Keinänen Kehityspäällikkö, Design Kristian.keinanen@ladec.fi p. 050 5980 580 Hankkeen tavoitteet Kehittää Suomen teollisten muotoilualojen ekosysteemin toimijoiden

Lisätiedot

Jatko-opinnot tutkijanuran alku?

Jatko-opinnot tutkijanuran alku? Jatko-opinnot tutkijanuran alku? PhD. Maria Maunula Tutkimusrahoituksen asiantuntija Tutkimuspalvelut Yliopistonmäki, päärakennus, huone 209 Turun yliopisto Puh +358 (0)2 333 6551 maria.maunula@utu.fi

Lisätiedot

Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI SUOMEN AKATEMIA 2017 TIETEEN PARHAAKSI

Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI SUOMEN AKATEMIA 2017 TIETEEN PARHAAKSI Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI 1 Suomen Akatemia lyhyesti Tieteellisen keskeinen rahoittaja ja vahva tiedepoliittinen vaikuttaja Strategisen neuvosto Tutkimusrahoitus vuonna 2017 Tutkimusinfrastruktuurikomitea

Lisätiedot

Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkosto; Toimintasuunnitelma vuodelle Päivitetty

Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkosto; Toimintasuunnitelma vuodelle Päivitetty Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkosto; Toimintasuunnitelma vuodelle 2019 Päivitetty 8.2.2019 Toiminta-ajatus Edistää Suomen kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamista kansainvälisessä

Lisätiedot

Nuorten ideat käyttöön Kesähessut kehittää

Nuorten ideat käyttöön Kesähessut kehittää Nuorten ideat käyttöön Kesähessut kehittää Anni Joensuu VKD-kampanja & ProCom-kumppanitilaisuus 4.5.2018 3.5.2018 Nuorten ideat käyttöön Anni Joensuu Julkinen 1 Elo pähkinänkuoressa Keskinäinen, asiakkaidensa

Lisätiedot

YLIOPISTO-LEHDEN IDEA

YLIOPISTO-LEHDEN IDEA YLIOPISTO-LEHDEN IDEA Tiedeviestinnän instituutiot ja käytännöt luentosarja Päätoimittaja Marja Pemberton 18.2.2014 Viestintä ja yhteiskuntasuhteet Kommunikation och samhällsrelationer University University

Lisätiedot

Tulevaisuuden asumisen Koklaamo

Tulevaisuuden asumisen Koklaamo Tulevaisuuden asumisen Koklaamo TERVETULOA TULEVAISUUDEN ASUMISEN KOKLAAMOON Millaisissa kodeissa asumme tulevaisuudessa? Onko koti täynnä elämää helpottavaa teknologiaa? Yleistyvätkö yhteiskäyttö, kierrättäminen

Lisätiedot

HAAGA-HELIA:. Yrittäjyydestä Yrittäjyydellä Yrittäjille. Tarja Römer-Paakkanen, MMT dos. Yrittäjyyden yliopettaja

HAAGA-HELIA:. Yrittäjyydestä Yrittäjyydellä Yrittäjille. Tarja Römer-Paakkanen, MMT dos. Yrittäjyyden yliopettaja HAAGA-HELIA:. Yrittäjyydestä Yrittäjyydellä Yrittäjille Tarja Römer-Paakkanen, MMT dos. Yrittäjyyden yliopettaja Oma yritys Wanha Satama 19.-20.3.2013 HAAGA-HELIA kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen

Lisätiedot

Kokeilukulttuuri ja digiajan vallankumouksellisuus. Mikko Lampi, @jotudin Hacklab Mikkeli

Kokeilukulttuuri ja digiajan vallankumouksellisuus. Mikko Lampi, @jotudin Hacklab Mikkeli Kokeilukulttuuri ja digiajan vallankumouksellisuus Mikko Lampi, @jotudin Hacklab Mikkeli Hakkerismin lyhyt oppimäärä Entä todellisuudessa? Uuden luominen, kehittäminen ja parantaminen Sovellukset Laitteet

Lisätiedot

Julkisen tutkimuksen rahoituksen tulevaisuus

Julkisen tutkimuksen rahoituksen tulevaisuus Julkisen tutkimuksen rahoituksen tulevaisuus Esa Panula-Ontto 27.8.2010 DM 694324 Julkisen tutkimusrahoituksen asiakkaat asiakas =Tutkimusorganisaatio Yliopistouudistus ei vaikuta yliopistojen asemaan

Lisätiedot

Metsäklusteri Oy:n ohjelmat. Christine Hagström-Näsi 10.9.2009

Metsäklusteri Oy:n ohjelmat. Christine Hagström-Näsi 10.9.2009 Metsäklusteri Oy:n ohjelmat Metsäklusteri Oy Perustettu maaliskuussa 2007 Toiminta käynnistynyt syyskuussa 2007 Yksi Suomen kuudesta SHOKista Metsäklusteri Oy Toteuttaa Suomen metsäklusterin tutkimusstrategiaa

Lisätiedot

Nuorten yrittäjyysaikomukset ja -asenteet

Nuorten yrittäjyysaikomukset ja -asenteet Nuorten yrittäjyysaikomukset ja -asenteet Global Entrepreneurship Monitor (2003-2016) Osuus suomalaisista, joka arvioi perustavansa yrityksen kolmen vuoden kuluessa 20% 8% 5% 7% 6% 6% 7% 7% 9% 8% 8% 7%

Lisätiedot

Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI SUOMEN AKATEMIA 2019 TIETEEN PARHAAKSI

Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI SUOMEN AKATEMIA 2019 TIETEEN PARHAAKSI Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI 1 Suomen Akatemian toiminta Tieteellisen tutkimuksen keskeinen rahoittaja ja vahva vaikuttaja Tutkimushakemusten arviointi ja rahoituspäätökset kansainväliseen vertaisarviointiin

Lisätiedot

Näin kohtaat onnistuneesti median

Näin kohtaat onnistuneesti median Näin kohtaat onnistuneesti median 29.9.2016 Luennon aiheet: Antaa eväitä tilanteisiin, joissa toimittaja lähestyy tutkijaa tai joissa tutkija haluaa lähestyä toimittajaa ja itse tarjota juttuideaa Käydään

Lisätiedot

SHOK - Strategisen huippuosaamisen keskittymät

SHOK - Strategisen huippuosaamisen keskittymät SHOK - Strategisen huippuosaamisen keskittymät Innovaatioyhteistyöstä maailmanluokan läpimurtoja Tiede Hyvinvointi Strategia Huippuosaaminen Yhteistyö Kehitys Kasvu Talous innovaatiot Tulevaisuus Tutkimus

Lisätiedot

Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI SUOMEN AKATEMIA 2016 TIETEEN PARHAAKSI

Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI SUOMEN AKATEMIA 2016 TIETEEN PARHAAKSI Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI 1 Suomen Akatemia lyhyesti Tieteellisen keskeinen rahoittaja ja vahva tiedepoliittinen vaikuttaja Strategisen neuvosto Tutkimusrahoitus vuonna 2017 Tutkimusinfrastruktuurikomitea

Lisätiedot

verkostoista voimaa Elina Eerola, Sitra

verkostoista voimaa Elina Eerola, Sitra verkostoista voimaa Elina Eerola, Sitra Twitter: @elinaeerola Transformation through a new type of collaboration Customer / citizen Source: http://catalyst.nejm.org/health-care-design-final-frontier/ Terveysvaikutus~

Lisätiedot

Nuorten ideat käyttöön Kesähessut kehittää

Nuorten ideat käyttöön Kesähessut kehittää Nuorten ideat käyttöön Kesähessut kehittää Satu Ollikainen Kohti onnistuneita kesätyökokemuksia aamiaisseminaari 16.3.2018 Messukeskus 1 Elo pähkinänkuoressa Keskinäinen, asiakkaidensa omistama yhtiö Huolehtii

Lisätiedot

Yritysyhteistyö uudistuneessa ammatillisessa koulutuksessa

Yritysyhteistyö uudistuneessa ammatillisessa koulutuksessa Yritysyhteistyö uudistuneessa ammatillisessa koulutuksessa Kunnallisjohdon foorumi 15-16.5.2019 Sami Tikkanen, kuntayhtymän johtaja, rehtori KOTKAN-HAMINAN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ KOTKAN-HAMINAN SEUDUN

Lisätiedot

Kehitykseen suuntaava johtaminen koulujen ja oppilaitosten näkökulmasta case Lappeenranta

Kehitykseen suuntaava johtaminen koulujen ja oppilaitosten näkökulmasta case Lappeenranta Kehitykseen suuntaava johtaminen koulujen ja oppilaitosten näkökulmasta case Lappeenranta OPETUSALAN JOHTAMISEN FOORUMI Oppivan yhteisön johtaminen 100-vuotiaassa Suomessa 7. 8.6.2017, Helsinki, Wanha

Lisätiedot

Tekes ja PIMA kokeiluhankepalvelut. BIOCONNECT- seminaari Tuomas Lehtinen

Tekes ja PIMA kokeiluhankepalvelut. BIOCONNECT- seminaari Tuomas Lehtinen Tekes ja PIMA kokeiluhankepalvelut BIOCONNECT- seminaari 22.11.17 Tuomas Lehtinen Verkosto, jolla tähdätään vientimarkkinoille Suunnittelu ja konsultointi Kaukokartoitus, satelliitti Viranomainen Kunnostusmenetelmä

Lisätiedot

Tieteiden välinen kommunikaatio oikeus- ja yhteiskuntatieteiden välillä

Tieteiden välinen kommunikaatio oikeus- ja yhteiskuntatieteiden välillä Tieteiden välinen kommunikaatio oikeus- ja yhteiskuntatieteiden välillä Kaisa Raitio Yhteiskuntapolitiikan laitos Joensuun yliopisto Monitieteisen ympäristötutkimuksen metodit 12.-13.10.2006 SYKE Esityksen

Lisätiedot

Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2018 ( )

Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2018 ( ) Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2018 (28.11.2017) 1 Toiminta-ajatus Edistää Suomen kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamista kansainvälisessä luonnonvarapolitiikassa.

Lisätiedot

Vertaisarvioinnin käyttö opetushenkilöstön työn kehittämisessä Olli Vuorinen, kehitysjohtaja Raision seudun koulutuskuntayhtymä:

Vertaisarvioinnin käyttö opetushenkilöstön työn kehittämisessä Olli Vuorinen, kehitysjohtaja Raision seudun koulutuskuntayhtymä: Vertaisarvioinnin käyttö opetushenkilöstön työn kehittämisessä Olli Vuorinen, kehitysjohtaja Raision seudun koulutuskuntayhtymä: RASEKO Perustettu 1958 Henkilökuntaa 194 Opiskelijoita oppilaitoksissa päivittäin

Lisätiedot

MEILAHDEN KAMPUSKIRJASTO TERKKO MUUTOKSESSA

MEILAHDEN KAMPUSKIRJASTO TERKKO MUUTOKSESSA MEILAHDEN KAMPUSKIRJASTO TERKKO MUUTOKSESSA Meilahden neuvottelukunnan kokous 16.3.2017 Kirsi Luukkanen Helsingin yliopiston kirjasto KIRJASTO OPPIMISYMPÄRISTÖ YHTEISTYÖSKENTELYTILA TILAA INNOVAATIOILLE

Lisätiedot

Tutkimusstrategia. Parasta terveyspalvelua tutkijoiden tuella POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRI

Tutkimusstrategia. Parasta terveyspalvelua tutkijoiden tuella POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRI Tutkimusstrategia Parasta terveyspalvelua tutkijoiden tuella POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRI ESIPUHE Teemme Kuopion yliopistollisessa sairaalassa tutkimusta hyvässä, myönteisessä ilmapiirissä. Tutkimustoiminnan

Lisätiedot

Yrityksen tiimin täydentäminen kokeneella neuvonantajalla. Innovation Scout -seminaari Tapani Nevanpää,

Yrityksen tiimin täydentäminen kokeneella neuvonantajalla. Innovation Scout -seminaari Tapani Nevanpää, Yrityksen tiimin täydentäminen kokeneella neuvonantajalla Innovation Scout -seminaari Tapani Nevanpää, 8.6.2016 Neuvonantaja osaksi yrityksen tiimiä Yrityksen tiimi = operatiivinen tiimi + hallitus + neuvonantajat

Lisätiedot

EGN Executive. Kollegaryhmä huipputason johtajille IN PARTNERSHIP WITH

EGN Executive. Kollegaryhmä huipputason johtajille IN PARTNERSHIP WITH EGN Executive Kollegaryhmä huipputason johtajille IN PARTNERSHIP WITH Nille, jotka uskovat elinikäiseen oppimiseen 2 Oletko kokenut johtaja, jolla on strategista vastuuta? Tiedät siis, että menestyminen

Lisätiedot

TuHa Tupo kokous Tampere, 26.8.2015

TuHa Tupo kokous Tampere, 26.8.2015 TuHa Tupo kokous Tampere, 26.8.2015 Korkeakoulujohdon strateginen tuki ja tutkimuspoliittinen valmistelu työryhmä Agenda: Esittelyt, Strategiakierrokset yliopistoissa, Profilointihaut 1 ja 2 Timo Taskinen

Lisätiedot

Kriittinen menestystekijä Tavoite 2015 Mittari Vastuu Aikataulu ja raportointi

Kriittinen menestystekijä Tavoite 2015 Mittari Vastuu Aikataulu ja raportointi 1 Strategia vuosille 2013 2017 Tarkistetut tavoitteet 2015 Missio: Neuvoston tehtävä on tukea ja kehittää yliopistokirjastoja tutkimusta ja opetusta edistävinä asiantuntijaorganisaatioina. Neuvosto on

Lisätiedot

Kohti yhdessä tekemisen kulttuuria. Merja Mäkisalo-Ropponen SH, TtT, kansanedustaja

Kohti yhdessä tekemisen kulttuuria. Merja Mäkisalo-Ropponen SH, TtT, kansanedustaja Kohti yhdessä tekemisen kulttuuria Merja Mäkisalo-Ropponen SH, TtT, kansanedustaja Yhdessä tekemisen hyödyt Perustehtävän laadukas toteutuminen Toimijoiden hyvinvointi Toimijoiden hyvinvoinnin vaikutus

Lisätiedot

Yhteisörahoitus! Marko Tanninen! mesenaatti.me! 21.1.2015

Yhteisörahoitus! Marko Tanninen! mesenaatti.me! 21.1.2015 Yhteisörahoitus Marko Tanninen mesenaatti.me 21.1.2015 2 MITÄ ON JOUKKO- eli YHTEISÖRAHOITUS Yhteisörahoitus on kansainvälisesti vakiintunut rahoitusmuoto, jossa ihmiset osallistuvat yhdessä heille tärkeän

Lisätiedot

Innokylän laajentaminen ja kokonaiskonseptin uudistus

Innokylän laajentaminen ja kokonaiskonseptin uudistus Innokylän laajentaminen ja kokonaiskonseptin uudistus TIINA Viestintäkoordinaattori REIJA Ohjelmapäällikkö KATJA Ohjelmakoordinaattori Työpaja I Agenda (11.3.2016) Workshopin avaus Työpajan aloitus ja

Lisätiedot

Avoimen tiedon keskus

Avoimen tiedon keskus Avoimen tiedon keskus Kun pieni idea kasvaa suureksi Pekka Olsbo JYU. Since 1863. 14.11.2017 1 Mistä kaikki alkoi? Vuonna 2014 Jyväskylän yliopiston kirjaston julkaisuyksikkö otti vastuulleen yliopiston

Lisätiedot

Ainutlaatuinen Rakennus- ja talotekniikkaalan keskittymä Myllypuroon 2022

Ainutlaatuinen Rakennus- ja talotekniikkaalan keskittymä Myllypuroon 2022 Ainutlaatuinen Rakennus- ja talotekniikkaalan keskittymä Myllypuroon 2022 Liisa Pohjolainen, Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja, Helsinki Panostamme avoimuuteen niin koulutuksessa kuin yhteydessä

Lisätiedot

Ajankohtaista strategisen tutkimuksen neuvostosta

Ajankohtaista strategisen tutkimuksen neuvostosta Ajankohtaista strategisen tutkimuksen neuvostosta STN-tietoisku 1 Strategisen tutkimuksen rahoitusvälineen perustaminen Valtioneuvoston periaatepäätös 5.9.2013 tutkimuslaitosten ja tutkimusrahoituksen

Lisätiedot

Digitalisaatio, tutkimus ja sen rahoitus

Digitalisaatio, tutkimus ja sen rahoitus Digitalisaatio, tutkimus ja sen rahoitus 18.5.2016 AMK-päivät AMK goes Digi Johtaja Riitta Maijala 1 Musiikkituottajien jäsenyhtiöiden äänitteiden euromääräinen tukkumyynti Suomessa* * http://www.ifpi.fi/tilastot/

Lisätiedot

Tutkija, maailma tarvitsee sinua!

Tutkija, maailma tarvitsee sinua! Tutkija, maailma tarvitsee sinua! Yleistajuistamisen perusteet VNK-SELVITYSTOIMINNAN VIESTINTÄ- JA HYÖDYNTÄJÄDIALOGIN KOULUTUSTYÖPAJA 17.11. LIISA MAYOW, KASKAS MEDIA Mitä jos maailman kaikki ongelmat

Lisätiedot

VAIKUTTAVUUSARVIOINNIN HAASTEET

VAIKUTTAVUUSARVIOINNIN HAASTEET Suomen Akatemia & TEKES seminaari 12.10.2005 VAIKUTTAVUUSARVIOINNIN HAASTEET Arto Mustajoki Helsingin yliopisto Suomen Akatemia Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta (Esityksen alkuosassa on

Lisätiedot

Miksi koulu on olemassa?

Miksi koulu on olemassa? Miksi koulu on olemassa? Oppilaan hyvinvointi Oppilaan hyvinvointi Oppimisen ilo Uskallus ottaa vastaan tehtäviä Halu ponnistella Usko omiin mahdollisuuksiin Suomalaisen koulutuspolitiikan vahvuuksia

Lisätiedot

STRATEGIA Hallituksen vahvistama esitys syysliittokokoukselle

STRATEGIA Hallituksen vahvistama esitys syysliittokokoukselle STRATEGIA 2016-2018 Hallituksen vahvistama esitys syysliittokokoukselle 19.11.2015 1 STRATEGISET TAVOITTEET 2016-2018 VISIO 2020 MISSIO ARVOT RIL on arvostetuin rakennetun ympäristön ammattilaisten verkosto.

Lisätiedot

Hyvinvointia ja säästöjä...

Hyvinvointia ja säästöjä... Hyvinvointia ja säästöjä... SOCIAL IMPACT BOND SIB SIB-sopimus eli tulosperusteinen rahoitussopimus on työkalu, jonka avulla kunta voi tukea asukkaittensa hyvinvointia ja ehkäistä erilaisia ongelmia. Yksityisiltä

Lisätiedot

Tiede elämään! Yleistajuistaminen ja yliopiston kanavat Tuomas Koivula, viestintä

Tiede elämään! Yleistajuistaminen ja yliopiston kanavat Tuomas Koivula, viestintä Tiede elämään! Yleistajuistaminen ja yliopiston kanavat 15.11.2018 Tuomas Koivula, viestintä Miksi viestiä? 1. kuuluu tutkijan työhön 2. kasvattaa tunnettuuttasi 3. uusia näkökulmia tutkimukseen 4. lunastat

Lisätiedot

Torstai Mikkeli

Torstai Mikkeli Torstai 14.2.2013 Mikkeli OSUVA (2012 2014) - Osallistuva innovaatiotoiminta ja sen johtamista edistävät tekijät sosiaali- ja terveydenhuollossa. hanke tutkii minkälaisilla innovaatiojohtamisen toimintatavoilla

Lisätiedot

Tampereen korkeakouluyhteisön koulutusstrategia

Tampereen korkeakouluyhteisön koulutusstrategia Tampereen n koulutusstrategia Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat kansainvälisen ja Suomen monipuolisimman, yli 30 000 opiskelijan n. Monitieteisen mme koulutuksen ja tutkimuksen

Lisätiedot

TAMPERE3 INNOVATION SCOUT 2017 TURUN AMK TAMK KIMMO VÄNNI

TAMPERE3 INNOVATION SCOUT 2017 TURUN AMK TAMK KIMMO VÄNNI TAMPERE3 INNOVATION SCOUT 2017 TURUN AMK 18.1.2017 TAMK KIMMO VÄNNI TAMK:N TYÖPAKETIT Y-MAKERS ALUSTA TIIMIVALMENNUKSEEN PERUSTUVA KASVUYRITTÄJYYSOHJELMA TUOTE-, PALVELU- JA TUTKIMUSIDEOIDEN TESTAAMINEN

Lisätiedot

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style Click to edit Master title style Second level Click to edit Master title style Globaalit trendit ja muutostekijät Second level Työn globaali murros Osaaminen, tutkimus ja verkostoituminen keskiössä globaalien

Lisätiedot

Globaali vastuu Jyväskylän yliopistossa. Anna Grönlund

Globaali vastuu Jyväskylän yliopistossa. Anna Grönlund Globaali vastuu Jyväskylän yliopistossa 12.5.2014 Pitkät perinteet Kohti toimenpideohjelmaa Ohjelman sisältö, toteutus ja seuranta Pitkät perinteet kehitysyhteistyössä Ensimmäiset kehitysyhteistyöhankkeet

Lisätiedot

FCG GRANT ADVISORS. Osaajia EU rahoituksen hakemiseen ja hyödyntämiseen

FCG GRANT ADVISORS. Osaajia EU rahoituksen hakemiseen ja hyödyntämiseen FCG GRANT ADVISORS Osaajia EU rahoituksen hakemiseen ja hyödyntämiseen Osaamista tarvitaan nyt jos koskaan EU ohjelmakaudella 2014 2020 suomalaisilla on kansallisella tasolla käytössä aiempaa vähemmän

Lisätiedot

TULE KUULEMAAN SAVILAHTI CHARRETTEN TULOKSIA OHESSA VÄHÄN MAISTIAISIA!

TULE KUULEMAAN SAVILAHTI CHARRETTEN TULOKSIA OHESSA VÄHÄN MAISTIAISIA! TULE KUULEMAAN SAVILAHTI CHARRETTEN TULOKSIA 20.3.2018 OHESSA VÄHÄN MAISTIAISIA! Tavoitteena: Yhteinen visio Ymmärretään käyttäjien tarpeet Uudet näkökulmat Synergioiden tunnistaminen ja kehittäminen Sitoutuminen

Lisätiedot

IL-palvelut Aalto-yliopistossa

IL-palvelut Aalto-yliopistossa IL-palvelut Aalto-yliopistossa IL 3D - ulottuvuudet esiin, IL-opetuksesta IL-palveluihin seminaari 30.11.2010 Virpi Palmgren, Otaniemen kampuskirjasto Anu Kangasaho, Töölön kampuskirjasto Eila Rämö, Arabian

Lisätiedot

TIETEELLISTEN SEURAIN VALTUUSKUNNAN STRATEGIA

TIETEELLISTEN SEURAIN VALTUUSKUNNAN STRATEGIA TIETEELLISTEN SEURAIN VALTUUSKUNNAN STRATEGIA 2019 2023 VISIO avoimen ja vahvan tiedeyhteisön kehittäjä yhdessä kanssa avoimen tieteen kansallisen toimintakulttuurin edistäminen VAHVAT. JÄSENSEURAT avoimen

Lisätiedot

Uusi arvonluonti. Julkisen tutkimuksen haku Tutkimushaun infotilaisuus Sokos Hotel Pasila

Uusi arvonluonti. Julkisen tutkimuksen haku Tutkimushaun infotilaisuus Sokos Hotel Pasila Uusi arvonluonti Julkisen tutkimuksen haku 22.5.-16.9.2014 Tutkimushaun infotilaisuus 13.6.2014 Sokos Hotel Pasila Haun kuvaus Tekesin useiden ohjelmien yhteinen tutkimushaku, jossa haetaan 1) Yritysten

Lisätiedot

TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen

TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen Esittelyteksti (mainostyylinen): Koskaan ihminen ei ole tiennyt niin paljon kuin nyt. Mutta huomenna tiedämme taas

Lisätiedot

Oma Häme. Tehtävä: Elinkeinoelämän ja innovaatioympäristöjen kehittäminen ja rahoittaminen. Minna Takala / / versio 0.9

Oma Häme. Tehtävä: Elinkeinoelämän ja innovaatioympäristöjen kehittäminen ja rahoittaminen. Minna Takala / / versio 0.9 Oma Häme Aluekehitys ja kasvupalvelut Nykytilan kartoitus Tehtävä: Elinkeinoelämän ja innovaatioympäristöjen kehittäminen ja rahoittaminen Minna Takala / 20.2.2017 / versio 0.9 Analyysityökaluna Trello

Lisätiedot