Proactum Virtual Office. 1 Sähköinen työpöytä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Proactum Virtual Office. 1 Sähköinen työpöytä"

Transkriptio

1 VIRTUAL OFFICE

2 Proactum Virtual Office Proactum Virtual Office tarjoaa yhtenä toimivana kokonaisuutena kaiken sen, mitä tarvitset hyödyntääksesi uusinta tietotekniikka täysipainoisesti päivittäisessä työssäsi. Proactum Virtual Office nostaa työsi tuottavuuden uudelle tasolle ja mahdollistaa virtuaaliset työskentelyn paikkaan ja aikaan katsomatta. Muodostuipa virtuaalinen tiimisi oman organisaation henkilöistä tai kumppaneista, Proactum Virtual Office tarjoaa työskentelyvälineet päivittäisiin tilanteisiin. Kokonaisuus toimii web-selaimella eikä vaadi mitään asennuksia käyttäjän työasemaan. Käyttö on mahdollista organisaation sisäverkosta sekä etäyhteydellä, missä ikinä sitten oletkin. Ohjelmisto tukee erityisesti myös käyttöä ipad- ja Android -tableteilla. Proactum Virtual Officen sisältämiä toimintoja on mm. sähköinen työpöytä, monipuolinen julkaisujärjestelmä, dokumenttien hallinta, virtuaaliset työtilat, virtuaaliset kommunikointivälineet, integrointi toimintotyövälineisiin, integrointi kalenteriin ja sähköpostiin, kontaktitiedon hallinta, varauskalenterit ja tapahtumienhallinta, asianhallinta, monipuoliset hakutoiminnallisuudet, asiakkuuksien ja kampanjoiden hallinta sekä erilaisten raporttien esittäminen. 1 Sähköinen työpöytä Sähköisen työpöydän tehtävä on koota yhteen työntekijän työssään tarvitsemat sisällöt ja työkalut, kuten työryhmien ja projektien aineistot, integraatio sähköpostiin ja kalenteriin, työntekijän tarvitsemat työkalut, rekisterit ja linkit. Sähköinen työpöytä toimii lisäksi kommunikaatiovälineenä sisältäen mm. yleistä viestintää, läsnäolotietoa ja hälytyksiä sekä tiedon jakelukanavana. Käyttäjille voidaan antaa mahdollisuus muokata omaa näkymäänsä sähköiseen työpöytään. Tällöin käyttäjä voi kerätä omaan aloitusnäkymäänsä kaikki ne tärkeät toiminnallisuudet, joille on tarvetta omassa päivittäisessä työssä. Kaikki tarvittavat toiminnot ovat yhdessä näkymässä ja yhden kirjautumisen takana.

3 2 Julkaisualusta 2.1 Yleistä Julkaisualusta mahdollistaa verkkosivustoilla julkaistavan informaation tuottamisen helposti suoraan nettiselaimella, ilman koodausta tms. osaamista. Eli tekstin, kuvien ja linkkien lisäämistä ja poistamista, uusien sivujen luontia ja järjestelyä selaimeen avautuvassa editorissa. Käyttöliittymä muistuttaa tavallista tekstinkäsittelyohjelmaa eikä vaadi erikoistaitoja. Julkaisualustan hyötyjä on mm: helppokäyttöisyys: selainpohjainen ratkaisu, päivitettävyys: sisältöä voi helposti lisätä, poistaa tai muokata mistä vain ja koska vain, laajennettavuus: sivuille voi lisätä lisätoimintoja tarpeen mukaan, riippumattomuus: ohjelmointitaitoja ei vaadita ja päivityksiin ei tarvita ulkopuolista ylläpitäjää sekä sivuston ulkoasua voi vaihtaa helposti koskematta sisältöön. Proactum Virtual Office käyttää julkaisualustaa mm. sähköisen työpöydän välityksellä jaettavan sisällön tuottamiseen. 2.2 Julkaisujärjestelmä Julkaisujärjestelmä ominaisuuksia on mm: julkaisujen tyypittäminen ja monipuoliset mahdollisuudet liittää julkaisuihin metatietoja, integroitu kuvagalleria, mahdollisuus käyttää valmiita julkaisupohjia, tuki julkaisujen eri kieliversioille, julkaisujen versiointi, automaattinen julkaisujen elinkaaren hallinta sisältäen arkistoinnin, mahdollisuus käyttää erilaisia julkaisuprosesseja sisältäen mm. hyväksyntämenettelyt sekä monipuoliset mahdollisuudet näyttä julkaisuja osana virtuaalitoimiston sivujen sisältöä. 3 Dokumentit Perinteinen pk-yritysten dokumentinhallinta perustuu palvelinten tiedostojakoalueisiin ja siellä tavalliseen, hierarkkiseen tiedostojärjestelmään. Varsin pian pienenkin yrityksen arkistoon kertyy tuhansia tiedostoja. Vuosien mittaan tuhansista tulee kymmeniä tai satoja tuhansia. Hallinta muodostuu usein ongelmaksi. Haluttua tietoa ei välttämättä niin vain löydykään. Proactun Virtual Office sisältää myös ohjelmiston, jota käytetään dokumenttien organisointiin. Dokumentti, päivämäärätiedot,

4 muokkaajien nimet sekä versiohistoria säilötään tietokantaan. Tiedostoon voidaan liittää myös vapaavalintaista metadataa eli muita hakua helpottavia tietoja. 3.1 Omat dokumentit Jokaisella käyttäjällä on dokumentinhallintajärjestelmässä henkilökohtainen kansiorakenne omille dokumenteille. Käyttäjä voi hallita itse kansion hakemistorakennetta ja tallentaa kyseisiin kansioihin haluamiaan dokumentteja. Lähtökohtaisesti vain kansion omistajalla on oikeudet hakemistojen dokumentteihin Proactun Virtual Office integroi käyttäjän oman kansiorakenteen osaksi sähköistä työpöytää toiminnallisuudella, joka sisältää mm. toiminnot dokumenttien haku, dokumenttien ja hakemistojen lisäys ja ylläpito, dokumenttien esikatselu sekä dokumenttien metatietojen ylläpito. Omien hakemistojen lisäksi käyttäjällä on mahdollisuus käsitellä myös niitä muita dokumenttihakemistoja, joihin hänelle on myönnetty käyttöoikeudet. Proactun Virtual Office integroi käytettävissä olevat hakemistokokonaisuudet käyttäjälle näkyväksi yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, josta käyttäjä siirtyy hakemistovalinnan jälkeen toiminnallisuuteen, joka vastaa omien dokumenttien käsittelyn käyttöliittymää.

5 3.2 Materiaalipankki Dokumentinhallinnan sisältöä voidaan esittää Virtual Officen sähköisessä työpöydässä myös materiaalipankki -ominaisuudessa. Tällöin samat dokumentinhallinnan monipuoliset ominaisuudet kuten dokumenttien metatiedot ja monipuoliset hakuominaisuudet ovat materiaalijakelun käytettävissä. 3.3 Dokumenttien haku Dokumentinhallinnan monipuoliset hakutoiminnot mahdollistavat dokumenttien nopean löytämisen perustuen mm. dokumentille annettuihin metatietoihin. Dokumentinhallinnan järjestelmä mahdollistaa myös asiakirjojen indeksoinnin ja automaattisen asiasanoituksen niiden sisällön perusteella. Tällöin hakuoperaatiot kohdistuvat metatietojen lisäksi varsinaisten dokumenttien tekstisisältöihin. Käyttäjille voidaan antaa eritasoisia oikeuksia, jotka mahdollistavat dokumenttien haun ja lataamisen omalle koneelle, uusien dokumenttien lisäämisen tai dokumenttien metatietojen ja sisällön ylläpidon.

6 4 Virtuaalityöskentely 4.1 Virtuaalityötilat Ryhmätyötila on verkossa toimiva tiimin virtuaalinen työpöytä. Työtilasivustossa voi olla tietovarasto, yhteistyössä muokattavia dokumentteja, tehtäviä, yhteystietoja, tapahtumia ja muita työryhmille olennaisia tietoja. Mukaan voidaan liittää esimerkiksi hyödyllisiä linkkejä tai vaikkapa keskustelutaulu. Asiakirja- ja kokoustyötiloille on eri tilanteisiin sopivia, toimivia, valmiita malleja. Esimerkiksi mallissa peruskokoustyötila on kaikki perusosat kokouksen suunnittelua, järjestämistä ja seurantaa varten. Malli sisältää seuraavat luettelot ja niihin liittyvät web-osat: tavoitteet, osallistujat ja esityslista. Työtilasivustoja voidaan luoda helposti tarpeen mukaan myös lyhytaikaiseen tai tilapäiseen käyttöön: projekteille, kokouksille, suunnittelupäiville, koulutustilaisuuksille ja niin edelleen. Koordinaattorit ja sivustojen valvojat voivat helposti hallita sivustojen sisältöä ja toimintoja lähes reaaliajassa. Käyttäjien oikeudet voidaan säätää roolien ja tarpeiden mukaiseksi. Virtuaalinen työtila on mahdollista laajentaa myös yhteistyökumppaneille extranetiksi eli työtilaan voidaan kutsua mukaan organisaation ulkopuolisia jäseniä Tiedon hallinta Kätevä piirre on tiedoston uloskuittaus. Työryhmän jäsen voi kuitata tiedoston ulos eli lukita sen muille käyttäjille Vain luku -tilaan siksi aikaa, kun hän muokkaa tiedostoa työasemassaan. Kun muokattu versio tallennetaan takaisin työtilaan varastoon, se vapautuu seuraavan muokattavaksi. Versiohistoria tallentuu tietokantaan Työjonot Työjonoja voidaan käyttää mm. dokumenttien hyväksyntään ja kierrättämiseen dokumentista kiinnostuneilla. Lisättäessä dokumentti työjonon siitä muodostunut tehtävä on näkyvissä hyväksyjän henkilökohtaisessa tehtävälistassa. Tehtävälistasta kyseinen tehtäväksianto on helposti avattavissa ja siihen liittyvät dokumentit luettavissa Integroituminen virtuaalikonttoriin Käyttäjän virtuaalitilan näkymä on kätevästi käytettävissä osana sähköistä työpöytää. Käyttäjälle näkyy ja käyttäjällä on pääsy vain niihin virtuaalityöskentelytiloihin, joihin hänet on kutsuttu mukaan. Organisaation ulkopuolisia voidaan kutsua mukaan virtuaalityötilaan nimen ja sähköpostin avulla. Järjestelmä generoi kutsuttavilla salasanat ja lähettää kutsut sähköpostilla. Mikäli kutsuttu hyväksyy kutsun, hän voi kirjautua virtuaalityötilaan sähköpostiosoitteellaan ja kyseisellä salasanalla. Henkilölle näytettävää tietosisältöä voidaan rajata käyttäjärooleilla ja käyttöoikeuksilla.

7 4.2 Videokonferenssi Proactum Virtual Office sisältää mahdollisuuden videokonferenssien järjestämiseen. Järjestelmään voidaan luoda valmiiksi virtuaalisia neuvotteluhuoneita yleiseen käyttöön tai tiimien tarpeiden mukaan. Näin meneteltäessä ei ole koskaan tarvettaan perustaa videoneuvottelua ja lähettää osallistujille neuvottelun teknisiä tietoja. Osallistujille vain kerrotaan, missä virtuaalineuvottelutilassa konferenssi pidetään. Jokaista konkreettista neuvotteluhuonetta kohden voidaan luoda myös virtuaalineuvotteluhuone, jota tällöin etäosallistujat voivat käyttää osallistuessaan neuvotteluun. Myös tilapäisten videokonferenssien luonti on mahdollista. Videokonferenssiohjelmiston ominaisuuksia on mm: reaaliaikainen kuva ja ääni, esittäjänä työpöydän jakaminen, dokumenttien jakaminen, tekstipohjainen chat -keskustelu, tuki useille eri kielille, mahdollisuus puhelinyhteyteen, keskustelujen tallennus sekä opettaja-oppilas -tila: kuulijoiden keskitetty mykistys opettajan toimesta, oppilaiden mahdollisuus viitata halutessaan puheenvuoron ja puheenvuoron jakaminen oppilaille opettajan toimesta.

8 4.3 Chat Chat on Proactum Virtual Officen palvelu, joka näyttää paikalla olevien henkilöiden tilan sekä mahdollistaa reaaliaikaisen keskustelun henkilöiden välillä. 5 Toimistotyön välineet 5.1 Sovellusten etäkäyttö Proactum Virtual Office sisältää toiminnallisuuden, joka mahdollistaa sovellusten etäkäytön virtuaalityöpöydällä asentamatta sovelluksia käyttäjien työasemalle. Ominaisuuden avulla sovellusten käyttö tapahtuu helposti ja halvalla ja ohjelmistot toimii sekä Windows-ja Linux-ympäristöissä. Chat -toiminnallisuus tehostaa merkittävästi yrityksen henkilöstön kommunikointia ja tuo työelämän käytännöt lähelle yleistyvää sosiaalisen median kommunikointimallia. Proactum Virtual Office mahdollistaa myös Facebook -tyyppisen oma seinä- ja omat ystävät -tyyppisen toimintamallin, jossa jokaisella käyttäjällä on myös omat sivut, joiden ulkoasua käyttäjä voi itse vapaasti muokata. Toisaalta Facebook -sovelluksen käyttö voidaan upottaa osaksi omaa Proactum Virtual Office -työpöytää.

9 5.2 Sähköposti-integraatio Proactum Virtual Office tukee integraatiota useimpiin sähköpostiohjelmistoihin, kuten Microsoft Exchangeen. Sähköposti-integraation avulla käyttäjä voi käsitellä posteja osana virtuaalista työpöytää, eikä hänen tarvitse siirtyä eri ohjelmaan tarkistamaan saapuvia posteja tai lähettämään uusia. 5.3 Kontaktitiedot Proactum Virtual Office toimii myös organisaation kontaktitietojen monipuolisena jakelukanavana. Toiminnallisuus mahdollistaa henkilöiden tietojen tehokkaan löytämisen integroituna kokonaisuutena osana virtuaalista toimistoa. Järjestelmään voidaan tuoda kontaktitietoja muista järjestelmistä monipuolisten import -toimintojen avulla joko automatisoidusti tai manuaalisesti. 5.4 Kalenteri-integraatio Proactum Virtual Office tukee integraatiota useimpiin kalenteriohjelmistoihin, kuten Microsoft Exchangeen. Kalenteriintegraation avulla henkilökohtainen kalenteri voidaan esittää osana käyttäjän virtuaalisen toimiston työskentelytilaa. Käyttäjän ei näin ollen tarvitse siirtyä erilliseen kalenteriohjelmistoon katsellessaan ja ylläpitäessään kalenteritapahtumiaan.

10 6 Asianhallinta Dokumentinhallinnan ratkaisut käsittelevät yksittäisiä dokumentteja kun taas todellisessa organisaation prosesseissa on tarvetta nähdä dokumentit isompina ryhminä, jotka kuuluvat saman sisältöiseen asiaan. Esimerkkinä sopimus tai tarjous, jotka sisältävät tavallisesti useita dokumentteja. Proactum Virtual Office sisältää Asian- ja dokumentinhallinnan ratkaisu, jonka ajatuksena on synnyttää joukosta dokumentteja looginen kokonaisuus, Asia. Proactum Virtual Officessa Asialle voidaan antaa metatietoja vastaavasti kuin yksittäiselle dokumentille. Metatietoja käytetään etsittäessä joko Asioita tai dokumentteja järjestelmästä. Kokonaisuus tuo Asian ja sen dokumenttien hallintaan merkittäviä käytettävyys- ja tehokkuusetuja verrattuna pelkkiin dokumentinhallinnan ratkaisuihin. Toisaalta hienojakoinen käyttöoikeuksien hallinta mahdollistaa dokumenttien ja Asioiden julkaisun ja jakamisen vain halutuille kohderyhmille. Asian- ja dokumentinhallinnan ratkaisun tulee tukea helppoa integroituvuutta käytettäviin toimistotyövälineisiin ja ympäristöihin. On myös suositeltavaa, että integraatiot ovat toteutettu siten, ettei Asiakkaan tarvitse välttämättä sitoutua yhteen toimistotyöväline toimittajaa. Tämä on mahdollista vain toteuttamalla ratkaisu standardien pohjalta avoimuuden periaatteella. Helppo integroitavuus toimistotyövälineisiin näkyy Proactum Virtual Officen asianhallinnan ratkaisuissa mm. seuraavissa toiminnoissa: asiakirjan ottaminen muokkaukseen asiakirjojen offline muokkaus uuden asiakirjaversion luonti asiakirjan julkaisuversion teko (jonka jälkeen ei ole enää muokattavissa) saman asiakirjan linkittäminen useaan asiaan helppo käyttöoikeushallinta asia-, kansio- ja asiakirjatasolla. Ratkaisu on täysin selainpohjainen ja riippumaton käyttäjän selaimesta. Resurssienhallinnan ja Outlook -integraation käyttö on toteutettu plugin -tyyppisesti. Ratkaisu mahdollistaa myös eams:n, sähke2:n ja arkistoinnin käyttöönoton hyödyntämällä dokumentinhallinnan alustan valmiita palveluita ja ominaisuuksia, kuten prosessimoottoria. Koska eams:n käyttötavat poikkeavat eri organisaatioiden välillä jonkin verran, käyttöönotto edellyttää aina myös prosessilähtöistä tarkastelua asiakkaan oman organisaation toiminnassa. 6.1 Omat asiat Käyttäjän omat asiat näkyvät sähköisellä työpöydällä havainnollisesti jaoteltuna erilaisiin kokonaisuuksiin.

11 6.2 Asian ja dokumentti Asian seuranta on yksi tärkeä perusominaisuuksista. Asiaan liittyy aina kansiorakenne, joka sisältää Asiaan kuuluvia dokumentteja. Dokumentteihin voi sisältyä liitteitä eli alidokumenttejä ja toisen Asian dokumentteja voidaan linkittää osaksi Asiaa kopioimatta kyseisiä dokumentteja. Poimimalla dokumentteja siirtokoriin dokumenttikokoelman tulostus sekä lähettäminen sähköpostilla voidaan tehdä vaivattomasti. Asian dokumentin ottaminen muokkaukseen tapahtuu yhdellä näppäimen painalluksella, kuten myös ylläpidetyn dokumentin palauttaminen dokumentinhallintajärjestelmään. Esikatselukuva mahdollistaa dokumentin sisällön näkemisen lataamatta dokumenttia omalle työasemalle. 6.3 Hakutoiminnot Monipuoliset hakutoiminnallisuudet mahdollistavat Asioiden ja Dokumenttien etsimisen tehokkaasti. Haku -toiminnossa annetut hakukriteerit voivat kohdistua joko Dokumentin tai Asian yksittäisiin metatietoihin tai Asian dokumenttien sisältöihin. Perushaulla etsiminen tapahtuu nopeasti ja tarkennetulla haulla hakutulosten rajaaminen voidaan tehdä yksityiskohtaisella tasolla käyttäjän tarpeiden mukaisesti.

12 Tapahtumille annettavia metatietoja käytetään tapahtuminen etsimiseen ja esittämiseen. 7.2 Varauskalenteri Varauskalenterilla on mahdollista hallita erilaisten resurssien varauksia. Toiminnallisuus soveltuu esimerkiksi neuvotteluhuoneiden tai yhteiskäyttöisten laitteiden varausten hallintaan. 7 Tapahtumien ja varausten hallinta 7.1 Tapahtumat Proactum Virtual Office sisältää monipuolisen tapahtumien hallinnan toiminnallisuuden, joka mahdollistaa mm. tapahtuminen luokittelun, tapahtuminen kuvaamisen kalenteritapahtumana ja erilaiset tapahtumalistaukset osana virtuaalista työpöytää. Varauskalenterilla voidaan hallita myös tapahtumiin liittyviä ilmoittautumisia. Tällöin tapahtumalle tehdään varauskalenteriin ilmentymä ja tapahtumaan ilmoittautuminen hallitaan varauskalenterin resurssin ominaisuutena.

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

M-Filesin käyttöönotto

M-Filesin käyttöönotto M-Filesin käyttöönotto Tämän oppaan avulla M-Filesin käytössä on helppo päästä alkuun. M-Files Desktop M-Files Desktop on täysillä ominaisuuksilla varustettu asiakasohjelmiston käyttöliittymä M-Filesin

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

NTG CMS. Julkaisujärjestelm. rjestelmä

NTG CMS. Julkaisujärjestelm. rjestelmä NTG CMS Julkaisujärjestelm rjestelmä NTG CMS julkaisujärjestelmän avulla voit päivittää ja ylläpitää internetsivujen sisältöä helppokäyttöisen webkäyttöliittymän kautta, ilman minkäänlaista html-osaamista.

Lisätiedot

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet 15.11.2012 1.0 Vastuutaho TRAFI Sisällys Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet 1 1. Johdanto 3 1.1. Esitiedot 3 1.2. Käyttöoikeudet 3 1.3. Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

Optiman käyttöliittymän uusia ominaisuuksia. Ulkoasu

Optiman käyttöliittymän uusia ominaisuuksia. Ulkoasu Optiman käyttöliittymän uusia ominaisuuksia Ulkoasu Optiman käyttöliittymän graafinen ulkoasu on uudistettu perusteellisesti. Pääelementtien väriratkaisut ovat entisen kaltaiset, mutta muutoin ulkonäkö

Lisätiedot

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje Ohje 21.01.2008 0.1 Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta...

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Haku Voit etsiä sivustoja, henkilöitä tai tiedostoja. Sivuston tai uutisviestin luominen

Pika-aloitusopas. Haku Voit etsiä sivustoja, henkilöitä tai tiedostoja. Sivuston tai uutisviestin luominen Pika-aloitusopas Saa aikaan enemmän olinpaikastasi riippumatta suojatun käytön, jakamisen ja tiedostotallennuksen avulla. Kirjaudu sisään Office 365 -tilaukseesi ja valitse SharePoint sovellusten käynnistyksestä.

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Koulutuksen aikana harjoitellaan tiedostojen ja kuvien siirtoa Google Drive-palveluun sekä tiedostojen jakamista Lisäksi harjoitellaan Google Docs (Asikirjat)

Lisätiedot

Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä. htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE

Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä. htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE htila on Porin yliopistokeskuksen yksiköiden tarpeisiin kehitelty tilavarausohjelma. Varausohjelman lisäksi htila sisältää Kalenteri-ohjelman,

Lisätiedot

Microsoft Office 365 / SharePoint -pilvipalvelu

Microsoft Office 365 / SharePoint -pilvipalvelu Microsoft Office 365 / SharePoint -pilvipalvelu Tämän materiaalin käyttäminen ja muokkaaminen on sallittua tietyin ehdoin. Lue tarkemmat tiedot viimeiseltä sivulta. Mikko Lammi mikko.lammi@tampere.fi 040

Lisätiedot

Win7 & Office 2010. Kouluttaja: Mikko Niskanen. Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu.

Win7 & Office 2010. Kouluttaja: Mikko Niskanen. Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu. Win7 & Office 2010 Kouluttaja: Mikko Niskanen Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu.fi Sisältö 1(2) Win7 Perustoiminnot Asetukset Pikakomennot SCCM

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Koulutuksen aikana harjoitellaan tiedostojen ja kuvien siirtoa Google Drive-palveluun sekä tiedostojen jakamista Lisäksi harjoitellaan Google Docs (Asikirjat)

Lisätiedot

Internetin hyödyt ja vaarat. Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi?

Internetin hyödyt ja vaarat. Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi? Internetin hyödyt ja vaarat Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi? Linkit Chrome https://www.google.com/intl/fi/chrome/browser/ Firefox http://www.mozilla.org/fi/ Opera http://www.opera.com/fi Vertailu

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

Webforum. Version 17.2 uudet ominaisuudet. Päivitetty:

Webforum. Version 17.2 uudet ominaisuudet. Päivitetty: Webforum Version 17.2 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2017-06-17 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Dokumentit... 5 Luo uusia Microsoft Office dokumentteja työkaluriviltä... 5 Uusi edistymispalkki

Lisätiedot

SilvaToiminta Versio 1.0. SilvaToiminta. Pikaohje Versio Oy Silvadata Ab Pikaohje 1

SilvaToiminta Versio 1.0. SilvaToiminta. Pikaohje Versio Oy Silvadata Ab Pikaohje 1 SilvaToiminta Pikaohje Versio 1.0 12.12.2014 Oy Silvadata Ab 10.12.2014 Pikaohje 1 SISÄLLYS 1 SILVATOIMINTA... 3 2 OHJELMISTON KÄYTTÖTARKOITUS... 4 2.1 Osiot... 4 2.1.1 Asiakkaat... 4 2.1.2 Viestit...

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

24h Admin V1.00 20.11.2004 / 24h_Admin_v100.pdf 1/9

24h Admin V1.00 20.11.2004 / 24h_Admin_v100.pdf 1/9 24h Admin V1.00 20.11.2004 / 24h_Admin_v100.pdf 1/9 Copyright Yleiskuvaus 1. Perusasioita kirjautumisesta 2. Kirjautuminen 3. Sivut 4. Yläpalkki 5. Sivujen kuvaukset 5.1 Versiotiedot 5.2 Pääsivu 5.3 Valikon

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

TYPO3 - Open Source Enterprise CMS

TYPO3 - Open Source Enterprise CMS TYPO3 - Open Source Enterprise CMS TYPO3 on yritysten tarpeisiin suunniteltu avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä. Verkkopalvelutoteutusten lisäksi TYPO3 toimii skaalautuvana web-sovellusten kehitysalustana.

Lisätiedot

edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015

edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015 edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015 Uusien EDTPLIB- ja PDF -pakettien vienti ohjatulla toiminnolla...3 Tiedoston tarkistus...3 Kohdejulkaisun valinta... 4 Numeron tiedot... 5 Yhteenveto...6

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

Tiedostojen jakaminen turvallisesti

Tiedostojen jakaminen turvallisesti Tiedostojen jakaminen turvallisesti Taustaa Tiedostojen jakaminen sähköisesti (File Sharing) on ollut joissakin organisaatioissa ongelmallista hallita. Jaettaviksi halutut viestit ovat liitetiedostoineen

Lisätiedot

Hybrid Cloud -ratkaisulla pilvipalvelun hyödyt nopeasti käyttöön, Case Haarla Oy:n M-Filesdokumenttienhallintajärjestelmän käyttöönotto

Hybrid Cloud -ratkaisulla pilvipalvelun hyödyt nopeasti käyttöön, Case Haarla Oy:n M-Filesdokumenttienhallintajärjestelmän käyttöönotto Hybrid Cloud -ratkaisulla pilvipalvelun hyödyt nopeasti käyttöön, Case Haarla Oy:n M-Filesdokumenttienhallintajärjestelmän käyttöönotto Toiminnot Haarla Oy Prosessiteollisuuden tuotteet ja palvelut Raaka-aineet

Lisätiedot

edocker 3.3 Mitä uutta? edocker Tools InDesign -plugin edocker PUBLISH! edocker READ! edocker CREATE! edocker automaatio

edocker 3.3 Mitä uutta? edocker Tools InDesign -plugin edocker PUBLISH! edocker READ! edocker CREATE! edocker automaatio edocker 3.3 Halloween-päivitys Mitä uutta? edocker Tools InDesign -plugin...2 Esikatselu...2 Uusi ponnahdusikkunatyökalu...3 Uusia virheentarkistusominaisuuksia...3 edocker CREATE!...4 HTML5-lukukokemus...4

Lisätiedot

Sähköposti 50 GB X X. Kalenteri X X. OneDrive Business 1 TB X X X. Office Web Apps- sovellukset X X X. Office työpöytäsovellukset X X

Sähköposti 50 GB X X. Kalenteri X X. OneDrive Business 1 TB X X X. Office Web Apps- sovellukset X X X. Office työpöytäsovellukset X X Lisenssivaihtoehdot Sisältää Office 365 Business Essentials Office 365 Business Office 365 Business Premium Sähköposti 50 GB X X Kalenteri X X Lync (pikaviestit, videoneuvo@elu) X X OneDrive Business 1

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena tai etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Viasys VDC Stream Mallipohjaista projektinhallintaa. Tapani Parmanen ja Mia Rantakari Vianova Systems Finland Oy

Viasys VDC Stream Mallipohjaista projektinhallintaa. Tapani Parmanen ja Mia Rantakari Vianova Systems Finland Oy Mallipohjaista projektinhallintaa Tapani Parmanen ja Mia Rantakari Vianova Systems Finland Oy Web-pohjainen projektiportaali, mikä tarjoaa tehokkaat työvälineet hankkeen tietojen hallintaan, aineiston

Lisätiedot

Päivitys Navigo Portalin versioon 5.1

Päivitys Navigo Portalin versioon 5.1 Päivitys Navigo Portalin versioon 5.1 Mikä muuttuu? 1 Johdanto...2 2 Sivun asetukset...2 3 Piilotetut Portlet-otsikot ja painikkeet...2 4 Portletin toimintolinkit ovat kuvakkeina...2 5 Uusi sisältö luodaan

Lisätiedot

LOPPUKÄYTTÄJÄOHJE 1 (41) 5.3.2015 Luottamuksellinen. DNA Toimistoviestintä 365 loppukäyttäjälle

LOPPUKÄYTTÄJÄOHJE 1 (41) 5.3.2015 Luottamuksellinen. DNA Toimistoviestintä 365 loppukäyttäjälle LOPPUKÄYTTÄJÄOHJE 1 (41) DNA Toimistoviestintä 365 loppukäyttäjälle DNA 26.1.2015 LOPPUKÄYTTÄJÄOHJE 2 (41) Sisällys 1 Kirjautuminen... 4 1.1 Kielen valinta... 6 2 Outlook Web App... 7 2.1 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

LUENTO II O365 JA VERKKO- OPISKELU

LUENTO II O365 JA VERKKO- OPISKELU LUENTO II O365 JA VERKKO- OPISKELU TIEY4 TIETOTEKNIIKKATAIDOT ELOKUU 2017 JUHANI LINNA ANTTI SAND 14.8.2017 TÄLLÄ LUENNOLLA Taustaa harjoituksiin 1 ja 2: 1. Office 365 eli O365 2. Moodle 3. Harjoitus 2:

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Digitaalisen oppimisen tiimi/ Mia Tele & Kalle Malinen 13.10.2017 Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Sisältö 1. OneDrive... 2 2. Miten voin ottaa OneDriven käyttöön?... 3 3. Mitä OneDrivella voi

Lisätiedot

Office 365 palvelut. Siis: (koskee sekä opettajia että oppilaita)

Office 365 palvelut. Siis: (koskee sekä opettajia että oppilaita) Office 365 KB 2016 Office 365 palvelut Seuraavat palvelut ovat käytössä Espoossa Onedrive for Business tallennustila ( pilvi ). Tallennustilaa on 1 teratavua. Office 365 tuotteen voi asentaa 5 omalle tietokoneelle

Lisätiedot

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 Data@Flow ohjeet AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sisältöalueiden muokkaaminen... 4 2.1. Sisältöalueen sisällön muokkaaminen...

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

Sähkönumerot.fi - Itsepalvelu

Sähkönumerot.fi - Itsepalvelu Sähkönumerot.fi - Itsepalvelu Sähkönumerot.fi-palvelussa tuotteiden valmistajat ja maahantuojat ylläpitävät itse tuotteidensa tuotetietoja. Kirjautuneena käyttäjänä voit: luoda uusille tuotteille uusia

Lisätiedot

Kumppaniratkaisu. M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa. Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua!

Kumppaniratkaisu. M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa. Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua! Kumppaniratkaisu M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua! Vaihdoimme vanhan järjestelmän M-Filesiin viikonlopun aikana. Henkilökunnan kouluttamiseen

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Prologi Blogi voidaan määritellä verkkosivustoksi, johon yksi ihminen tai tietty ryhmä tuottaa ajankohtaista sisältöä. Blogi mahdollistaa omien ajatusten

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys UpdateIT 2010: Uutisten päivitys Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Uutisen lisääminen... 1

Lisätiedot

Lifesize-sovelluksen taulukko

Lifesize-sovelluksen taulukko Lifesize-sovelluksen taulukko Soittosuunnitelmat Tuki sekä suorasoitto että tapaamiskutsu tyyppisille soittosuunnitelmille Voit soittaa suoraan kenelle tahansa käyttäjälle tai mihin tahansa videojärjestelmään

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

HumakPro-uudistuksia ja -parannuksia / kevät 2013:

HumakPro-uudistuksia ja -parannuksia / kevät 2013: HumakPro-uudistuksia ja -parannuksia / kevät 2013: Pikavalikon hallinnointi koskien HALLINTO-osion toimintoja: Henkilöstöllä on mahdollisuus luoda itselleen valikko josta pääsee navigoimaan suoraan tiettyyn

Lisätiedot

Ohjelmistoprojektin vaiheet ja OMT++ -suunnittelumenetelmä

Ohjelmistoprojektin vaiheet ja OMT++ -suunnittelumenetelmä Ohjelmistoprojektin vaiheet ja OMT++ -suunnittelumenetelmä Harjoitustyö: Virtuaalikirjasto (VAIHE 2) Ryhmä 3 Jari Pulli, Jarkko Puranen, Anu Niemi ja Annemari Auvinen Sisällysluettelo 1 GUI-MÄÄRITTELY...

Lisätiedot

zotero www.zotero.org

zotero www.zotero.org zotero www.zotero.org Viitteidenhallintajärjestelmä Zotero toimii Firefox-selaimessa. Muita ilmaisia viitteidenhallintajärjestelmiä ovat esimerkiksi EndNote ja Mendeley. Näissä ohjeissa on kuvataan Zoteron

Lisätiedot

OFFICE 365 KOULUKÄYTÖSSÄ. TIIVISTELMÄ Tästä oppaasta löydät ohjeita Office 365 palvelun peruskäyttöön koulutyössä. Office 365 for Education

OFFICE 365 KOULUKÄYTÖSSÄ. TIIVISTELMÄ Tästä oppaasta löydät ohjeita Office 365 palvelun peruskäyttöön koulutyössä. Office 365 for Education Olen saanut opettajalta ihan oman sähköpostiosoitteen, jonka loppu on @eduouka.fi. Voin kirjautua O365 palveluun omalla tunnuksella myös kotona. Tunnus on sama, jolla kirjaudun koulun tietokoneelle. Minulla

Lisätiedot

(Acerin) Windows 8 tabletti henkilöstön työkäytössä Koonnut Hanna Frilander, Mobiilit ohjaajat hanke 9.1.2014

(Acerin) Windows 8 tabletti henkilöstön työkäytössä Koonnut Hanna Frilander, Mobiilit ohjaajat hanke 9.1.2014 (Acerin) Windows 8 tabletti henkilöstön työkäytössä Koonnut Hanna Frilander, Mobiilit ohjaajat hanke 9.1.2014 Tähän dokumenttiin on koottu kokemuksia Acer Iconia W511 NT.L0NED.001 tabletin käytöstä henkilöstön

Lisätiedot

Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa

Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa 7.3.2017 Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa Office 365 palveluun kuuluvat mm. Office Web Apps-sovellukset o tekstinkäsittelyohjelma Word o taulukkolaskentasovellus

Lisätiedot

Verkkosivut perinteisesti. Tanja Välisalo 11.2.2009

Verkkosivut perinteisesti. Tanja Välisalo 11.2.2009 Verkkosivut perinteisesti Tanja Välisalo 11.2.2009 WWW-sivujen vieminen omaan kotisivutilaan yliopiston mikroverkossa https://salasana.jyu.fi Klikkaa painiketta Activate WWW Klikkaa painiketta Activate

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Kanta. Potilastiedon arkiston arkistonhoitajan opas

Kanta. Potilastiedon arkiston arkistonhoitajan opas Käyttöohje 1 (10) Kanta Potilastiedon arkiston arkistonhoitajan opas Tämä dokumentti on terveydenhuollon palvelujenantajien (rekisterinpitäjien) arkistonhoitajille tarkoitettu ohje. Ohjeessa kuvataan arkistonhoitajan

Lisätiedot

ULLA SANNIKKA. SENIORIN TIETOKONEOPAS Windows 10

ULLA SANNIKKA. SENIORIN TIETOKONEOPAS Windows 10 ULLA SANNIKKA SENIORIN TIETOKONEOPAS Windows 10 TALENTUM Helsinki 2015 11., uudistettu painos Talentum Media Oy ja Ulla Sannikka ISBN 978-952-14-2582-0 ISBN 978-952-14-2583-7 (sähkökirja) ISBN 978-952-14-2584-4

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Tech Conference 28.-29.5.2015. OneDrive for Business, kuinka maksimoin tuottavuuden? Jari Kotola Seniorikonsultti, MCT.

Tech Conference 28.-29.5.2015. OneDrive for Business, kuinka maksimoin tuottavuuden? Jari Kotola Seniorikonsultti, MCT. Tech Conference 28.-29.5.2015 OneDrive for Business, kuinka maksimoin tuottavuuden? Jari Kotola Seniorikonsultti, MCT #TechConfFI Aiheita Käyttäjän omien tiedostojen käsittely Tiedostojen synkronointi

Lisätiedot

Suomen johtava projektipankki. Mobiili-TR ja MVR

Suomen johtava projektipankki. Mobiili-TR ja MVR Suomen johtava projektipankki Mobiili-TR ja MVR Sisällysluettelo SokoPro MVR-Mittari...4 Mobiili-MVR...7 Mobiili-MVR Valitse projektipankki...8 Mobiili-MVR Valitse mobiili-mvr...9 Mobiili-MVR Uusi mittari...11

Lisätiedot

EASY PILVEN Myynnin opas - Storage IT

EASY PILVEN Myynnin opas - Storage IT EASY PILVEN Myynnin opas - Storage IT EASY Pilvi EASY Tiedostopalvelin: Tiedostojen tallennukseen ja jakamiseen soveltuva monipuolinen järjestelmä EASY Pilvipalvelin: Täysiverinen, skaalautuva käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET...

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 2010 SISÄLLYS WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 3 MS OUTLOOK OHJE HTTP://OFFICE.MICROSOFT.COM/FI-FI/OUTLOOK-HELP/... 3 LAAJENNETTU VALINTANAUHA... 3 ASETUKSET... 4 LISÄÄ TILAA

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET PERUSTEET SANASTOA KIRJAUTUMINEN OPETUKSEN TYÖTILAT. Kopan osoite koppa.tampere.fi

KÄYTTÖOHJEET PERUSTEET SANASTOA KIRJAUTUMINEN OPETUKSEN TYÖTILAT. Kopan osoite koppa.tampere.fi KÄYTTÖOHJEET Kopan osoite koppa.tampere.fi PERUSTEET Käytä mieluiten Firefox-, Opera-, Chrome- tai Internet Explorer 8 selainta. SANASTOA Dashlet: Työpöydälle tai työtilaan sijoitettava ikkuna tai pienohjelma.

Lisätiedot

GroupDesk Toiminnallinen määrittely

GroupDesk Toiminnallinen määrittely GroupDesk Toiminnallinen määrittely Tilanne: Paikallinen oppilaitos, kuvitteellinen WAMK, tarvitsee ryhmätyöhön soveltuvan sähköisen asioiden hallintajärjestelmän ja ryhmätyöohjelmiston, jonka ajatuksena

Lisätiedot

Ryhmäharjoitus I: Google Drive. TIEY4 Tietotekniikkataidot, kevät 2017 Tehdään ryhmäharjoitustunnilla 13.3.

Ryhmäharjoitus I: Google Drive. TIEY4 Tietotekniikkataidot, kevät 2017 Tehdään ryhmäharjoitustunnilla 13.3. Ryhmäharjoitus I: Google Drive TIEY4 Tietotekniikkataidot, kevät 2017 Tehdään ryhmäharjoitustunnilla 13.3. Ryhmäharjoitus Johdanto (10 min) Tehtävä (60 min) Palaute (10 min) Miksi Virtuaalinen globaali

Lisätiedot

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Jani Koivula, 21.11.2010 Kuka on se oikea? 23.11.2010 TULe urheiluseuraan liikkumaan 2 Ovatko sidosryhmänne sosiaalisessa mediassa? Oletteko te? Sosiaalisen

Lisätiedot

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, )

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, ) IT-ohjeita (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, 22.1.2015) Sisällysluettelo 1. Salasanan vaihtaminen...2 2. Puhelimiin liittyvät asiat...2 3. Verkkolevyyn yhdistäminen...3 4. Microsoft Outlook 2010 (sähköposti)...5

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Projektinhallintaa paikkatiedon avulla

Projektinhallintaa paikkatiedon avulla Projektinhallintaa paikkatiedon avulla Tampereen Teknillinen Yliopisto / Porin laitos Teemu Kumpumäki teemu.kumpumaki@tut.fi 25.6.2015 1 Paikkatieto ja projektinhallinta Paikkatiedon käyttäminen projektinhallinnassa

Lisätiedot

Moodlella alkuun. 1. Yleistä. Outi Valkama, mmtdk Päivitetty

Moodlella alkuun. 1. Yleistä. Outi Valkama, mmtdk Päivitetty Outi Valkama, mmtdk Päivitetty 23.7.2015 Moodlella alkuun 1. Yleistä SISÄÄNKIRJAUTUMINEN https://moodle.helsinki.fi à Valitse Kirjaudu/Helsingin yliopiston tunnuksella. Kirjautumisen jälkeen ohjaudut Katsaus

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Verkkolaskujen arkistointi

Verkkolaskujen arkistointi Verkkolaskujen arkistointi Palvelun kuvaus sivu 1/7 Tiedon asiakirjat: tekijänoikeudet Tämän asiakirjan sisältöä tai mitään sen osaa ei saa jäljentää yrityksenne ulkopuolella ilman Tiedolta etukäteen saatua

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com Sisällys Editorin käyttöohje...

Lisätiedot

Visma Liikkuvan työn ratkaisut: Työmaarekisteri. Moderni työkalu työn hallintaan

Visma Liikkuvan työn ratkaisut: Työmaarekisteri. Moderni työkalu työn hallintaan Visma Liikkuvan työn ratkaisut: Työmaarekisteri Moderni työkalu työn hallintaan (Visma L7, Visma Business ja Visma Nova) Urakoitsijat ERP:n asiakkaat haettavissa Työntekijät ERP:n henkilöt haettavissa,

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Tiedostojen palauttaminen tehtävien palautuskansioihin Office 365 tilin yhdistäminen iperho verkko-oppimisympäristöön

Tiedostojen palauttaminen tehtävien palautuskansioihin Office 365 tilin yhdistäminen iperho verkko-oppimisympäristöön Tiedostojen palauttaminen tehtävien palautuskansioihin Office 365 tilin yhdistäminen iperho verkko-oppimisympäristöön Tiedoston palauttaminen tiedostona / Office 365 -kirjastosta Tiedoston palauttaminen

Lisätiedot

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Teksti- ja kuvaeditori Useassa Kotisivukoneen työkalussa on käytössä monipuolinen tekstieditori, johon voidaan tekstin lisäksi liittää myös kuvia, linkkejä ja

Lisätiedot

ARTIVA-seminaari

ARTIVA-seminaari ARTIVA-seminaari 5.2.2014 Open Journal Systems on Public Knowledge Projectin (PKP) kehittämä avoin julkaisujärjestelmä, joka sisältää koko julkaisun toimitusprosessin käsikirjoituksen tarjoamisesta valmiiseen

Lisätiedot

Ohje 1 (12) Maarit Hynninen-Ojala MOODLE PIKAOHJE. Kirjautuminen Moodleen ja työtilan valitseminen

Ohje 1 (12) Maarit Hynninen-Ojala MOODLE PIKAOHJE. Kirjautuminen Moodleen ja työtilan valitseminen Ohje 1 (12) Maarit Hynninen-Ojala MOODLE PIKAOHJE Kirjautuminen Moodleen ja työtilan valitseminen 1. Verkko-osoite: http://moodle.metropolia.fi 2. Kirjautuminen: omat verkkotunnukset 3. Oma Moodlessa näkyvät

Lisätiedot

Miten Lightroom toimii?

Miten Lightroom toimii? Miten Lightroom toimii? Kuvien tuominen (import) USB-HDD HDD (c-asema) IMG HDD (esim. F-asema) Kuvat tuodaan kamerasta, muistikortilta, CD/DVD-levyltä, muistikortilta tms. Kuvat kopioidaan joltain medialta

Lisätiedot

Visma Fivaldi. Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin

Visma Fivaldi. Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin Visma Fivaldi Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0 Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 2.0 Sivu 1 / 10 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.1 Tietojen

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Webinaarin osallistujan ohje

Webinaarin osallistujan ohje Webinaarin osallistujan ohje 9.10.2015 Webinaariohjelmisto Kiinko käyttää webinaareissaan WebEx-ohjelmistoa Se mahdollistaa tietokoneiden väliset neuvottelut, kokoukset ja koulutukset internet-yhteyden

Lisätiedot

O365: TEAMS. Oppimisympäristö työskentelyyn, tehtävien antoon ja palauttamiseen sekä arviointiin.

O365: TEAMS. Oppimisympäristö työskentelyyn, tehtävien antoon ja palauttamiseen sekä arviointiin. O365: TEAMS Oppimisympäristö työskentelyyn, tehtävien antoon ja palauttamiseen sekä arviointiin. Mihin Teamsia voi käyttää Viestintäkanava Keskustelualusta Tehtävien antaminen oppilaille Tehtävien palauttaminen:

Lisätiedot

MicroStation V8i-käyttöympäristö

MicroStation V8i-käyttöympäristö MicroStation V8i-käyttöympäristö Liite 2 Pääkäyttäjän ohjeet Juha Orre Tekniikan koulutusalan opinnäytetyö Kone- ja tuotantotekniikka Insinööri (AMK) KEMI 2013 SISÄLLYS Liite 2 2(14) SISÄLLYS... 2 1 KÄYTTÖOHJEET...

Lisätiedot

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE!

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! 1 TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! Hämeenlinnan kaupunginkirjaston käytössä on Chromebox-työasemia. Työasemat ovat pääsääntöisesti aina käynnissä, mutta tarvittaessa laite käynnistyy virtapainikkeesta. Laitteet

Lisätiedot

SAKU-materiaalit

SAKU-materiaalit SAKU-materiaalit www.sakumateriaalit.net Käyttäjän opas 1 Yleistä SAKU-materiaalit on Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry:n hallinnoima materiaalipankki. Materiaalipankista

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Pilvipalvelujen tietoturvasta

Pilvipalvelujen tietoturvasta Pilvipalvelujen tietoturvasta It-palveluiden tilaisuus 20.3.2015 Matti Levänen Mitä pilvipalvelut ovat? Pilvipalvelu on toimintamalli, jolla tarjotaan helposti käyttöön otettavaa ja skaalautuvaa tietotekniikkaresurssia.

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

PILVIPALVELUT HYÖTYKÄYTÖSSÄ. Jarkko Muhonen TeamProg

PILVIPALVELUT HYÖTYKÄYTÖSSÄ. Jarkko Muhonen TeamProg PILVIPALVELUT HYÖTYKÄYTÖSSÄ Jarkko Muhonen TeamProg Mikä ihmeen pilvipalvelu? Pilvipalvelu tarkoittaa, että ohjelmat ja asiakirjat eivät sijaitse omalla koneella vaan jossakin internetissä sijaitsevalla

Lisätiedot

Tärkeimmät toiminnot. Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta. Tärkeimmät toiminnot jatkuu...

Tärkeimmät toiminnot. Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta. Tärkeimmät toiminnot jatkuu... Tärkeimmät toiminnot Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta Kun hiiren jättää kuvakkeen päälle vähäksi ajaksi Word selittää toiminnon Avaa tiedosto Tallenna Kumoa, nuolesta aiemmat

Lisätiedot