Työllistymistä y edistävä toiminta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Työllistymistä y edistävä toiminta"

Transkriptio

1 Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009 Työllistymistä y edistävä toiminta Kuopion Setlementti Puijola ry

2 4 PUIJOLA KASVATTAA SOSIAALISTA PÄÄOMAA LÄHIÖTYÖ jakautuu 4 osatavoitteeseen 1. Osatavoite: Päätavoite Asukastupatoiminta ylläpitää yhteisöllisyyttä Osatavoitetta on mitattu 4 tavoitemittarilla Tavoitemittari: Asukastuvilla on ollut käyntiä Kooste päivittäisistä käyntitilastoista Asukastuvilla ollut yhteensä käyntiä 2. Tavoitemittari: Asukastuvilla on järjestetty 60 tapahtumaa. Tapahtumatilastot Asukastuvilla on järjestetty 59 tapahtumaa. 3. Tavoitemittari: Asukastuvilla harjoittelee ja työskentelee eri kulttuuriryhmiin ja kansallisuuksiin kuuluvia henkilöitä Henkilöstölistat Lähiötyössä on työssä tai harjoittelussa seitsemään eri kansallisuus- tai kulttuuriryhmään kuuluvia henkilöitä 2. Osatavoite: 4. Tavoitemittari: On mahdollistettu kansalaisyhteiskunnan toimintaa tarjoamalla ilmaisia kokoontumistiloja 30 vakituisesti kokoontuvalle ryhmälle ja 50 kokoukselle tai tapahtumalle Tupavastaavien ylläpitämät viikko-ohjelmat ja iltavarauslistat Asukastuvilla on kokoontunut 25 säännöllisesti kokoontuvaa ryhmää ja kokouksia tuvilla on ollut 37. Asiakkaat ovat saaneet apua arjessa Osatavoitetta on mitattu 4 tavoitemittarilla 1. Tavoitemittari: Asukastupien asiakkaille on jaettu pussia leipää ilmaiseksi. Tilastot Asukastupien asiakkaille on jaettu pussia leipää ilmaiseksi. Leivänjako jakautui asukastuvittain seuraavasti: Katiska 4603 Koillistuuli 6439 Kotikulma Linnantupa 1038 Länsi-Puijo Puijonlaakso Tavoitemittari: Asiakkaat ovat saaneet ruokailla asukastuvalla omakustannushintaan 800 kertaa. Ruokailuun osallistuneiden määrä Asiakkaat ovat saaneet ruokailla asukastuvalla omakustannushintaan 1331 kertaa.

3 3. Tavoitemittari: Kirjallinen kuvaus siitä, miten asiakas on saanut apua arjessa Kuvauksen laatija: Anne Nevalainen (vastaava ohjaaja) Kuvaus: Mielenterveyskuntoutuja Pekalla (nimi muutettu) ei ole perhettä ja sisarukset asuvat kaukana. Hän on käynyt Kotikulmalla melkein 13 vuotta säännöllisesti joka maanantai, keskiviikko ja perjantai. Kotikulmalla käynti rytmittää viikkoa ja antaa hänelle ystäviä, virikkeitä, turvallisuuden tunnetta, sisältöä arkeen sekä tunteen, että kuuluu johonkin ryhmään. Kotikulman henkilökunta on vuosien varrella auttanut Pekkaa monessa kohtaa: on varattu lääkäriaikoja ja neuvottu erilaisten viranomaisasioiden hoitamisessa. Pekka on osallistunut melkein kaikille Kotikulman järjestämille retkille ja tapahtumiin. Kerran hän totesi, että talkooretket ovat hänelle kuin mökkireissuja, ainoita keinoja päästä esimerkiksi järvenrantaan mökkimaisemiin viettämään aikaa. Kotikulman ompelupalvelu on korjannut Pekan vaatteita ja hän on saanut hankittua sekä itselleen että lahjaksi läheisilleen käsitöitä, kuten villasukkia ja lapasia. Joka käyntikerta mukaan tarttuu myös leipää, jota Kotikulma jakaa ilmaiseksi joka arkipäivä. Pekka saattaa soittaa joskus aamulla ja pyytää varaamaan hänelle leivän. Näin hän saa mieleisensä leivän, vaikka tuleekin käymään vasta iltapäivällä, jolloin leivät voivat olla jo loppuneet. Jos Pekasta ei jostakin syystä kuulu muutamaan päivään, Kotikulmalta soitetaan tarkistussoitto, onko hänellä kaikki hyvin. Pekka myös ilmoittaa itse, jos poikkeuksellisesti ei saavukaan Kotikulmalle maanantaina, keskiviikkona tai perjantaina. Pekka on kiitollinen ja hyvillään, että hänestä pidetään huolta. 4. Tavoitemittari: Asiakkaille on tarjottu mahdollisuus ilmaiseen ATK:n käyttöön ja neuvontaan 250 päivänä 30 tietokoneella Tilastot Asiakkaille on tarjottu mahdollisuus ilmaiseen ATK:n käyttöön ja neuvontaan 35 tietokoneella kaikkina vuoden 2011 arkipäivinä eli yli 250 päivänä. Asukastuvilla on asiakkaiden käytössä tietokoneita seuraavasti: Petosen asukastupa 14 Kotikulma 2 Puijonlaakso 4 Katiska 4 Länsi-Puijo 6 Koillistuuli 3 Linnanpelto 2 YHT. 35

4 3. Osatavoite: Henkilöitä on työllistetty Osatavoitetta on mitattu 6 tavoitemittarilla 1. Tavoitemittari: Lähiötyössä on ollut 50 henkilöä palkkatukityössä. Tilasto Lähiötyössä ollut 73 henkilöä palkkatukityössä. 2. Tavoitemittari: Palkkatuella työllistetyt henkilöt ovat tehneet 12 henkilötyövuotta. Tilasto Palkkatuella työllistetyt henkilöt ovat tehneet 18 henkilötyövuotta. 3. Tavoitemittari: Lähiötyössä on ollut 25 henkilöä työharjoittelussa tai työvalmennuksessa. Tilasto Lähiötyössä on ollut 41 henkilöä työharjoittelussa tai työvalmennuksessa 5. Tavoitemittari: Kuntouttavassa työtoiminnassa on ollut 7 henkilöä. Tilasto Kuntouttavassa työtoiminnassa on ollut 14 henkilöä. 4. Tavoitemittari: Työharjoittelussa ja työvalmennuksessa olleet ovat tehneet 1 henkilötyövuoden. Tilasto Työharjoittelussa ja työvalmennuksessa olleet ovat tehneet 7 henkilötyövuoden 6. Tavoitemittari: Kuntouttavassa työtoiminnassa olleet henkilöt ovat osallistuneet työtoimintaan 550 päivänä. Tilasto Kuntouttavassa työtoiminnassa olleet henkilöt ovat tehneet yht. 3 henkilötyövuotta. Työtoimintaan v on osallistuttu 556 päivänä. 4. Osatavoite: On vahvistettu työllistymisen mahdollisuuksia Osatavoitetta on mitattu 6 tavoitemittarilla 1. Tavoitemittari: Henkilöstöpalavereihin on osallistuttu 160 kertaa. Tilastot henkilöstöpalavereihin osallistuneista Henkilöstöpalavereihin on osallistuttu 196 kertaa. 2. Tavoitemittari: Henkilöstölle on pidetty 40 kahdenkeskistä työllistymispolku -keskustelua. Tilastot henkilöstöpalavereihin osallistuneista Henkilöstölle on pidetty 156 kahdenkeskistä työllistymispolku -keskustelua.

5 3. Tavoitemittari: Henkilöstön koulutuksiin on osallistunut 40 henkilöä. Osallistumislistat Henkilöstön koulutuksiin on osallistunut 44 henkilöä. 4. Tavoitemittari: Lähiötyössä on ollut harjoittelemassa 20 opiskelijaa. Henkilöstölistat Lähiötyössä on ollut harjoittelemassa 16 opiskelijaa. 5. Tavoitemittari: Kirjallinen kuvaus siitä, kuinka Puijolassa työskentely on lisännyt työllistymisen mahdollisuuksia. Kuvauksen laatija: Hannele Nykänen (lähiötyön koordinaattori) Kuvaus: Yli kaksi vuotta työttömänä ollut keskiikäinen nainen tuli asukastuvalle työntekijäksi palkkatuettuun työsuhteeseen. Työ sujui hyvin ja hän sai positiivista palautetta työstään. Puolen vuoden jälkeen hän yleni tupavastaavaksi ja onnistui edelleen työtehtävissään. Palkkatuetun työsuhteen lopulla hän otti yhteyttä siivousalan yritykseen, jonne hän työllistyi aluksi osa-aikaiseksi työntekijäksi. Muutaman kuukauden työn jälkeen hän oli jo kokoaikainen työntekijä ja hieman myöhemmin vastuullisessa asemassa. Asukastuvalla työskentely aktivoi pitkään työttömänä olleen työntekijän yrittämään työllistymistä tosissaan. Hyvä työtodistus vakuutti siivousalan yrittäjän hänen palkkaamisensa kannattavuudesta. 6. Tavoitemittari: Lähiötyössä työsuhteessa tai harjoittelussa olleista on sijoittunut vapaille työmarkkinoille 5 henkilöä. Tilastot Lähiötyössä työsuhteessa tai harjoittelussa olleista on sijoittunut vapaille työmarkkinoille 5 henkilöä.

6 5 PUIJOLA EDISTÄÄ MAAHANMUUTTAJIEN TYÖLLISTYMISTÄ YKSITYISELLE SEKTORILLE KIMPPA jakautuu 2 osatavoitteeseen 1. Osatavoite: Päätavoite Maahanmuuttajille on löydetty työ- ja harjoittelupaikkoja avoimilta työmarkkinoilta Osatavoitetta on mitattu 3 tavoitemittarilla 1. Tavoitemittari: Yrityksiin tehtyjen harjoittelu- ja työsopimusten määrä on 40. Tilasto Yrityksiin tehtyjen harjoittelu- ja työsopimusten määrä on Tavoitemittari: Yrityksiin tehtyjen palkkatyösopimusten määrä on 15. Tilasto Yrityksiin tehtyjen palkkatyösopimusten määrä on Tavoitemittari: 5 maahanmuuttajaa on työllistynyt yli puoli vuotta kestävään työsuhteeseen. Tilasto 2 maahanmuuttajaa on työllistynyt yli puoli vuotta kestävään työsuhteeseen.

7 2. Osatavoite: Maahanmuuttajat ovat saaneet henkilökohtaista apua työn etsimiseen Osatavoitetta on mitattu 1 tavoitemittarilla 1. Tavoitemittari: Yksi malliesimerkkiä siitä, miten Puijola tukee ja täydentää Kuopion alueen palveluverkostoa. Kuvauksen laatija: Raimo Tuuliainen (Kimppa-hankkeen hankekoordinaattori) Kuvaus: Asiakkaana oli maahanmuuttaja, joka oli suorittanut tietotekniikkapuolen AMK-insinööritutkinnon Kuopiossa vuosina Lisäksi hän oli suorittanut erilaisia lisäkursseja aina kevääseen 2011 saakka. Hänellä oli suomen kielen taito jo erittäin hyvin opittuna ja muutoinkin hyvät valmiudet työelämään. Työkokemusta oli kertynyt vuosien saatossa pääasiassa erilaisten harjoittelujen muodossa. Kesän aikana hän oli yrittänyt monesta eri yrityksestä saada edes jonkinlaista paikkaa, mutta tulos oli ollut heikko. Niinpä yhdessä kartoitettiin eri yrityksiä ja neljästä yrityksestä, joihin hän laittoi tiedot itsestään, eivät kuitenkaan ottaneet edes haastatteluun. Viides yritys otti haastatteluun, mutta mitään sopimusta ei saatu aikaan. Tämän viidennen yrityksen johtaja antoi yhteystiedot taas uuteen yritykseen. Kun sinne laitettiin tiedot, niin päästiin heti haastatteluun ja luvattiin ensin harjoittelupaikka ja sitten palkkatyötä. Tämä tuntui jo melkein liian hyvältä ollakseen totta. Karu totuus valkeni kun sopimuksen teko siirtyi aina vain kauemmaksi ja kauemmaksi. Tämän yrityksen varaan ei enää voitu mitään rakentaa, joten soittelin erääseen henkilöstövuokrausyritykseen joka ilmoitteli alan paikoista. Sieltä pyydettiin taas lähettämään tiedot ja ne saatuaan henkilö otti suoraan yhteyden työn hakijaan. Nyt asiat alkoivat edetä nopeasti, tämä maahanmuuttaja-asiakkaani kävi itsenäisesti työhaastattelussa, ja seuraavana päivänä tekemässä TEV -sopimuksen kolmeksi kuukaudeksi. Tämä esimerkkitapaus osoittaa että aina jossakin vaiheessa sitkeä yrittäminen palkitaan. Tämän henkilön tapauksessa minun osuuteni oli kannustaa yrittämään aina uudelleen ja uudelleen ja uskon että tämä henkilö tulee tästä eteenpäin pärjäämään omatoimisesti.

8 Tililuokka Tililuokka muodostuu 5 tavoitteesta PUIJOLA KASVATTAA SOSIAALISTA PÄÄOMAA LÄHIÖTYÖ 2010 Tavoite Asiakkaiden kokema yhteisöllisyys on lisääntynyt Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavilla indikaattoreilla: Indikaattori Asiakkaista 80 % kokee asukastuvalle tulemisen melko tai erittäin helpoksi Asteikko 1. erittäin vaikeaksi 2. melko vaikeaksi 3. en osaa sanoa 4. melko helpoksi 5. erittäin helpoksi Asiakkaista 86 % kokee asukastuvalle tulemisen melko tai erittäin helpoksi. (n=114/120) %

9 Indikaattori Asukastuvilla on ollut käyntiä Asukastuvilla on ollut käyntiä. Käynnit ovat jakautuneet asukastuvittain seuraavasti: Katiska: 6286 Koillistuuli: Kotikulma: 5251 Länsi-Puijo: 6273 Petonen: 9873 Puijonlaakso: 5132 Indikaattori Asukastuvilla on järjestetty 60 tapahtumaa Asukastuvilla on järjestetty 96 tapahtumaa. Tapahtumat ovat jakautuneet asukastuvittain seuraavasti Katiska: 22 Koillistuuli: 18 Kotikulma: 18 Länsi-Puijo: 8 Petonen: 16 Puijonlaakso: 14 Indikaattori Asiakkaista 80 % kokee toiminnan antavan osallistumisen mahdollisuuksia Asteikko: 1. täysin eri mieltä 2. melko eri mieltä 3. en osaa sanoa 4. melko samaa mieltä 5. täysin samaa mieltä Asiakkaista 75 % kokee toiminnan antavan osallistumisen mahdollisuuksia. (n=120/120) % Indikaattori Asukastuvilla työskentelee sekä eri kulttuuriryhmiin ja kansallisuuksiin kuuluvia että erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä Asukastuvilla on työskennellyt ihmisiä kahdeksasta eri kulttuuriryhmästä. Työntekijöiden kotimaa on ollut Irak, Venäjä, Somalia, Burma, Marokko ja Ukraina tai he ovat olleet Suomen romaneja.

10 Indikaattori Kirjallinen kuvaus siitä, kuinka yhteisöllisyys on lisääntynyt Kuinka yhteisöllisyys on lisääntynyt Otteita sos.psyk.yo:n Helena Siposen työharjoitteluraportista: työtehtäväkseni sovittiin menneisyyden muistelu-keskustelupiiritoiminnan suunnittelu, tilaisuuksien valmistelu, toiminnan käynnistys ja käytännön toteutus kahdella asukastuvalla Puijonlaaksossa ja Länsi-Puijolla. Toimintaan osallistui 7-17 henkilöä kerrallaan. Sosiaalinen tuki ja sosiaaliset verkostot vaikuttavat hyvinvointiin täyttämällä ihmisen sosiaalisia tarpeita. Näitä ovat muun muassa läheisyys, yhteenkuuluvuuden tunne ja vahvistus omasta arvosta ihmisenä. Sosiaalisten verkostojen ja tuen ajatellaan vaikuttavan yksilön voimavaroihin selviytyä. Sosiaaliset verkostot ja tuki vähentävät stressitekijöitä ja vaikuttavat näin ollen myös terveyskäyttäytymiseen Oli palkitsevaa huomata, että muistelupiirien osallistujat kertakerran jälkeen kyselivät toistensa kuulumisia ja liikkuivat myös enemmän yhdessä. Kaikki tulevat kuulluiksi ja kaikki saavat puhua... Muistelijat ovat kokeneet omien voimavarojen vahvistumista ja löytämistä sekä verkoston antamaa tukea ja tulevaisuuden uskon vahvistumista. Ennakkodialogeissa tärkeäksi muodostuvat vuoropuhelu, tasavertaisuus, ulkopuolisten vetäjien tärkeä rooli, luottamus, avoimuus, ääneen sanominen, tunteiden ilmaiseminen, kokemus voimavarojen vahvistumisesta, toiveikkuus sekä kohtaaminen. Asukastuvat ovat oiva esimerkki siitä, kuinka matalan kynnyksen paikkoja ne ovat sinne on helppo tulla, ne ovat viihtyisiä olohuoneita, jossa voidaan tavata toisia kahvittelun ohella. Tulevaisuuden muistelun tavoitteena oli tuottaa voimavaroja ja lisää uskottavaa toiveikkuutta. Näin tapahtuikin. Sen pystyi ihan ulkoisen olemuksen ja mielialan perusteella havainnoimaan. Myös palvelutalon osastonhoitaja totesi osallistujien aktivoituneen ja totesi myös yhteisöllisyyden lisääntyneen. Ennen asiakkaat makasivat paljon vuoteillaan ja heille tuotiin ruoka huoneeseen. Nyt he lähtevät porukalla alakertaan ruokailemaan ja keskustelemaan päivän puheenaiheista. Keskustelupiiriin osallistujat alkoivat kiinnittää huomiota ulkoiseen olemukseensa, pukeutumiseen, naiset olivat laittautuneet koruilla ja kauniilla vaatteilla sekä lakannet kyntensä.

11 Tavoite Asiakkaat ovat saaneet vertaistukeatukea Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavalla indikaattorilla: Indikaattori Asiakkaista 80 % kokee saaneensa vertaistukea paljon tai melko paljon Asteikko: 1. en ole saanut 2. kyllä, melko vähän 3. en osaa sanoa 4. kyllä, melko paljon 5. kyllä, paljon Asiakkaista 27 % kokee saaneensa vertaistukea paljon tai melko paljon. (n=117/120) % Tavoite Asiakkaat ovat saaneet apua arjessa Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavilla indikaattoreilla: Indikaattori Asukastupien asiakkaille on jaettu pussia leipää ilmaiseksi Asukastuvilta on jaettu pussia leipää ilmaiseksi. Indikaattori Asiakkaat ovat saaneet 30 kertaa tulkkausapua Tulkkausapua on annettu 12 kertaa vuoden aikana. Leivänjako jakautui asukastuvittain seuraavasti: Katiska: 7949 Länsi-Puijo: Koillistuuli: 6532 Petonen: 0 Kotikulma: Puijonlaakso: 3312

12 Indikaattori Asiakkaat ovat saaneet ruokailla asukastuvalla omakustannushintaan 800 kertaa Länsi-Puijon asukastuvalla on ruokailtu 1693 kertaa. Mukaan on ostettu 593 annosta. Yhteensä ruokailuja omakustannushintaan oli Indikaattori Asiakkaille on jaettu EU ruokakasseja ilmaiseksi Asukastuvilta jaettiin 1043 ilmaista EU ruokakassia asiakkaille. Asukastuvittain määrät jakautuivat seuraavasti: Katiska: 200 Länsi-Puijo: 345 Koillistuuli: 141 Petonen: 215 Kotikulma: 0 Puijonlaakso: 142 Indikaattori asiakkaista 80 % on saanut melko paljon tai paljon tukea tai apua arkielämään Asteikko: 1. En ole saanut tukea tai apua 2. Olen saanut melko vähän tukea tai apua 3. En osaa sanoa 4. Olen saanut melko paljon tukea tai apua 5. Olen saanut paljon tukea tai apua Asiakkaista 29 % on saanut melko paljon tai paljon tukea tai apua arkielämään. (n=117/120) % Indikaattori Kirjallinen kuvaus siitä, miten asiakas on saanut apua arjessa Miten asiakas on saanut apua arkeensa Lasse aloitti kuntouttavassa työtoiminnassa asukastuvalla syyskuun lopussa. Sitä ennen hän oli ollut noin vuoden tekemättä mitään. Omien sanojensa mukaan hän oli passivoitunut, vuorokausirytmi oli sekaisin eikä hän ollut enää kavereidensakaan kanssa paljon tekemisissä. Väsyneenä ei jaksanut innostua ja pitkäjänteisyys oli kadoksissa. Asioihin keskittyminen oli vaikeaa. Noin kuukauden kestäneen kuntouttavan työtoiminnan myötä nukkumisrytmi on palautunut ja ajanvietto tyttöystävien ja kavereiden kanssa on vilkastunut. Ensimmäisen kuukauden jälkeen neljän päivän työviikko muuttui viisipäiväiseksi Lassen omasta pyynnöstä. Sosiaalisia suhteita hänelle on tullut lisää. Asukastuvalla on tullut useita onnistumisia auktoriteettiasioissa, samoin ATKneuvonnassa. Palaute asiakkailta on ollut erittäin hyvää. Kokonaisuudessaan elämä menee aivan toisilla raiteilla ja Lasse kokee olevansa yhteiskunnallisesti merkittävä. Hän tulee aamulla mielellään töihin.

13 Indikaattori PalveluPuijola on suorittanut 790 työtilausta ja 1100 työtuntia PalveluPuijola on suorittanut 689 työtilausta ja 1056 työtuntia. Indikaattori PalveluPuijolan asiakkaista vähintään 80 % ovat melko tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä PalveluPuijolan toimintaan PalveluPuijolan asiakkaista 96 % ovat melko tai erittäin tyytyväisiä PalveluPuijolan toimintaan. (n=24/30) % Tavoite Henkilöitä on työllistetty Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavilla indikaattoreilla: Indikaattori Lähiötyössä on ollut 50 henkilöä palkkatukityössä Lähiötyössä on ollut 63 henkilöä palkkatukityössä. Indikaattori PalveluPuijolassa on ollut osa-aikatöissä 1 henkilö PalveluPuijolassa on ollut osa-aikatöissä 6 henkilöä. Indikaattori Palkkatuella työllistetyt henkilöt ovat tehneet 12 henkilötyövuotta Palkkatuella työllistetyt henkilöt ovat tehneet 16,18 henkilötyövuotta. Indikaattori Lähiötyössä on ollut 25 henkilöä työharjoittelussa tai työvalmennuksessa Lähiötyössä on ollut 25 henkilöä työharjoittelussa tai työvalmennuksessa.

14 Indikaattori Työharjoittelussa ja työvalmennuksessa olleet ovat tehneet 1 henkilötyövuoden Työharjoittelussa ja työvalmennuksessa olleet ovat tehneet 4,43 henkilötyövuoden. Indikaattori Kuntouttavassa työtoiminnassa on ollut 7 henkilöä Kuntouttavassa työtoiminnassa on ollut 11 henkilöä. Indikaattori Kuntouttavassa työtoiminnassa olleet henkilöt ovat osallistuneet työtoimintaan 550 päivänä Kuntouttavassa työtoiminnassa olleet henkilöt ovat osallistuneet työtoimintaan 1236 päivänä. Indikaattori Lähiötyössä työsuhteessa tai harjoittelussa olleista on sijoittunut vapaille työmarkkinoille 5 henkilöä Asukastuvilla työskennelleistä palkkatukityöntekijöistä 6 työllistyi avoimille työmarkkinoille.

15 Tavoite On vahvistettu työllistymisen mahdollisuuksia Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavilla indikaattoreilla: Indikaattori % työyhteisön jäsenille on pidetty henkilöstöpalavereja Henkilökunnan osallistumisprosenttia henkilöstöpalavereihin ei mitattu. Indikaattori Henkilöstöpalavereihin on osallistunut 40 henkilöä Henkilöstöpalavereihin on osallistuttu 168 kertaa. Indikaattori Henkilöstölle on pidetty 30 perehdytys tilaisuutta Asukastupien työntekijöille on pidetty 55 perehdytystilaisuutta. Indikaattori Henkilöstölle on pidetty 80 kahdenkeskistä työllistymispolku -keskustelua Henkilöstölle on pidetty 44 kahdenkeskistä työllistymispolkukeskustelua. Indikaattori Henkilöstön koulutuksiin on osallistunut 60 henkilöä Henkilöstön koulutuksiin on osallistunut 25 henkilöä.

16 Tililuokka Tililuokka muodostuu 2 tavoitteesta PUIJOLA EDISTÄÄ MAAHANMUUTTAJIEN TYÖLLISTYMISTÄ YKSITYISELLE SEKTORILLE KIMPPA Tavoite Maahanmuuttajille on löydetty työ- ja harjoittelupaikkoja Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavilla indikaattoreilla: Indikaattori Yrityksiin tehtyjen harjoittelu- ja työsopimusten määrä on 40 Yrityksiin tehtyjen harjoittelu- ja työsopimusten määrä on 25. Indikaattori Yrityksiin tehtyjen palkkatyösopimusten määrä on 15 Yrityksiin tehtyjen palkkatyösopimusten määrä on 11. Indikaattori maahanmuuttajaa on työllistynyt yli puoli vuotta kestävään työsuhteeseen 5 maahanmuuttajaa on työllistynyt yli puoli vuotta kestävään työsuhteeseen.

17 Tavoite Maahanmuuttajat ovat saaneet henkilökohtaista apua työn etsimiseen Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavalla indikaattorilla: Indikaattori Kuvaus maahanmuuttajan työllistymispolusta Kuvaus maahanmuuttajan työllistymispolusta Kiinteistönhoitoalan yritys ilmoitti tammikuun alussa tarvitsevansa osa-aikaisia lumityöntekijöitä. Niinpä kävimme työttömänä olevan maahanmuuttajamiehen kanssa 5.1. neuvottelemassa lumityöntekijän paikasta. Nämä paikat olivat ns. kotoa töihin kutsuttavia paikkoja eli jos on tarvetta, niin silloin on työtä. Tammikuu oli hyvin kylmä ja sateeton. Lumitöitä ei ollut yhdellekään päivälle. Jouduin hyvin monta kertaa kannustamaan maahanmuuttajaa odottamaan lumen tuloa ja töiden alkua. Helmikuun alussa sää muuttui sateiseksi ja 2. päivä helmikuuta alkoi miehellä lumityöt. Töitä oli reilusti ja mies teki mallikelpoisesti hänelle annetut työtehtävät. Tuli kevät ja alkoi pihatyöt, tässä vaiheessa miehellä oli jo kokopäiväisesti työtä. Kesäkuussa jutellessa hänen kanssaan, hän sanoi että oli saanut toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen. Syyskuun alussa tavatessani hänet, hän liikkui työkohteiden välin aivan uudella yrityksen autolla. Auton hän oli saanut heinäkuussa käyttöönsä. Tämä maahanmuuttajamies oli erittäin tyytyväinen työpaikkaansa. Tämä esimerkki osoittaa, että menestyvä yritys osaa arvostaa ja antaa mahdollisuuden maahanmuuttajalle silloin, kun siihen on edellytyksiä.

18 PUIJOLA ON VASTUULLINEN TYÖNANTAJA Puijola on toimiva työorganisaatio Työilmapiiri, esimiestoiminta ja organisaatioviestintä on yhtä toimivaa kuin organisaatioissa keskimäärin: työyhteisöindeksin työyhteisön toimivuus alaindeksin keskiarvo on 32 Työilmapiiri, esimiestoiminta ja organisaatioviestintä ovat parempaa kuin organisaatioissa keskimäärin: työyhteisöindeksin työyhteisön toimivuus alaindeksin keskiarvo on Yksilöiden hyvinvointi, sitoutuminen ja työtyytyväisyys ovat yhtä hyvää kuin organisaatioissa keskimäärin: työyhteisöindeksin yksilövoimavarat alaindeksin keskiarvo on 33 Yksilöiden hyvinvointi, sitoutuminen ja työtyytyväisyys ovat parempaa kuin organisaatioissa keskimäärin: työyhteisöindeksin yksilövoimavarat alaindeksin keskiarvo on Työyhteisöindeksin kokonaiskeskiarvo on vastaava kuin organisaatioissa keskimäärin eli 65 Työyhteisöindeksin kokonaiskeskiarvo on parempi kuin organisaatioissa keskimäärin, kokonaiskeskiarvo

19 Puijola on panostanut henkilöstön kehittämiseen Pidetty vuosittaiset kehityskeskustelut Keväällä 2009 pidettiin 10 kehityskeskustelua. Vuoden 2009 henkilöstömäärä oli yht. 166 henkilöä, joista 98 oli palkkaa saavia henkilöitä ja 68 harjoittelijoita/opiskelijoita Henkilöstö osallistunut koulutuksiin työajalla -koulutukset 130 työntekijälle -kesto 40 pv

20 PUIJOLA EDISTÄÄ MAAHANMUUTTAJIEN TYÖLLISTYMISTÄ YKSITYISELLE SEKTORILLE KIMPPA Kimppa-hankkeen avulla autettiin maahanmuuttajia työllistymään avoimille työmarkkinoille Yrityksiin tehtyjen sopimusten kokonaismäärä oli 40, joista palkkatyösopimuksia 15 Hankkeeseen osallistui yhteensä 33 maahanmuuttajaa, joista 22:lle saatiin sopimus avoimille työmarkkinoille. Näistä palkkatyösopimuksia oli Kimppa-hankkeen vaikutus koetaan hyödyllisenä tekijänä maahanmuuttajien ja työnantajien välisessä kanssakäymisessä Maahanmuuttajat vastasivat kysymykseen: Onko Kimppahanke ollut mielestäsi hyödyllinen? Tavoite: 75 % vastaa 3 tai 4 Asteikko: 1. Ei lainkaan hyödyllinen 2. Vähän hyödyllinen 3. Paljon hyödyllinen 4. Erittäin hyödyllinen 80% maahanmuuttajista kokee Kimppa-hankkeen olleen hyödyllinen (3 4). (n=10/10) %

21 Yrittäjät vastasivat kysymykseen: Onko Kimppa-hanke ollut mielestäsi hyödyllinen? Tavoite: 75 % vastaa 3 tai 4 Asteikko: 1. Ei lainkaan hyödyllinen 2. Vähän hyödyllinen 3. Paljon hyödyllinen 4. Erittäin hyödyllinen 80% yrittäjistä kokee Kimppa-hankkeen olleen hyödyllinen (3 4). (n=10/10) % Kuvaus henkilöstä, joka on työllistynyt yksityiselle sektorille Kimppahankkeen avulla Burmasta kotoisin oleva Nwe Ni win löysi työpaikan Kimppa-hankkeen avulla. Hän on työskennellyt kodinhoidollisissa tehtävissä Suomalainen Oy:ssä jo 1,5 vuoden ajan. Yhteistyötä suunnitellaan jatkossakin Kuvaus yrittäjästä, joka on kokenut Kimppa-hankkeen hyödylliseksi Puolitoista vuotta sitten Perhekoti Suomalainen Oy palkkasi Burmasta kotoisin olevan maahanmuuttajan Nwe Ni Win:in. Perhekoti Suomalaisen perustaja Vuokko Suomalaisen mukaan Nwe Ni Win on hyvin ahkera ja suhtautuu lämpimästi perhekodin asukkaisiin. Vuokko Suomalainen suunnittelee yhteistyötä hänen kanssaan jatkossakin.

Arvot, yhteisöllisyys

Arvot, yhteisöllisyys Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009 Arvot, yhteisöllisyys yy Kuopion Setlementti Puijola ry 4 PUIJOLA KASVATTAA SOSIAALISTA PÄÄOMAA LÄHIÖTYÖ jakautuu 4 osatavoitteeseen 1. Osatavoite:

Lisätiedot

Julkinen sektori ja toiminnan asiakkaat

Julkinen sektori ja toiminnan asiakkaat Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009 Julkinen sektori ja toiminnan asiakkaat Kuopion Setlementti Puijola ry 3 PUIJOLA TARJOAA TUKEA JA MAHDOLLISUUKSIA MONIKULTTUURISUUTEEN MONIKULTTUURIKESKUS

Lisätiedot

Setlementti työnantajana

Setlementti työnantajana Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009 Setlementti työnantajana Koskelan Setlementti ry Päätavoite 2. KOSKELA ON VASTUULLINEN TYÖNANTAJA jakautuu 1 osatavoitteeseen 2011 1. Osatavoite:

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain 2011, 2011, 2010 2010 Monikulttuurinen työ

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain 2011, 2011, 2010 2010 Monikulttuurinen työ Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010 Monikulttuurinen työ Setlementti Louhela ry 7 jakautuu Päätavoite 1. Osatavoite: MONIKULTTUURISUUS ON OSA SETLEMENTTI LOUHELAN KANSALAISTOIMINNAN

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2010

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2010 Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2010 TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄ TOIMINTA 300 00 JYVÄLÄ ON VASTUULLINEN TYÖNANTAJA 301 00 Jyvälä on toimiva työorganisaatio 302 00 Sairauspoissaolojen

Lisätiedot

- Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta

- Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 20 Lapset ja nuorisotyö - Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta Puijolan nuorisotyö 2 Päätavoite PUIJOLA EDISTÄÄ SOSIAALISTA NUORISOTYÖTÄ jakautuu 4 osatavoitteeseen

Lisätiedot

Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus

Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010 Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus Setlementti Louhela ry Päätavoite 4. SETLEMENTTI LOUHELAN RINKULAN JA RINGIN VAPAAEHTOISTOIMINTA ON

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain 2011, 2011, Yhteistyökumppan

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain 2011, 2011, Yhteistyökumppan Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 0, 00 Yhteistyökumppanuus Setlementti Louhela ry Päätavoite. SETLEMENTTI LOUHELA ON ARVOSTETTU JA LUOTETTAVA YHTEISTYÖKUMPPANI jakautuu osatavoitteeseen 0.

Lisätiedot

Setlementti työnantajana

Setlementti työnantajana Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009 Setlementti työnantajana Setlementti Ukonhattu ry Päätavoite 3. UKONHATTU ON VASTUULLINEN TYÖNANTAJA jakautuu 8 osatavoitteeseen 2011 1.

Lisätiedot

Työllistymistä y edistävä toiminta

Työllistymistä y edistävä toiminta Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 0, 0 Työllistymistä y edistävä toiminta Setlementti Louhela ry Päätavoite. LOUHELA ON VASTUULLINEN TYÖNANTAJA jakautuu osatavoitteeseen 0. Osatavoite: Työntekijöiden

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2010

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2010 Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 0 LASTENTARHA, JÄLKKÄRI, AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA 00 00 PUIJOLA EDISTÄÄ SOSIAALISTA NUORISOTYÖTÄ PUIJOLAN NUORET 0 00 Puijolan Nuoret on tarjonnut

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2011

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2011 Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2011 MAAHANMUUTTO- JA MONIKULTTUURISUUSTYÖ . PUIJOLA TARJOAA TUKEA JA MAHDOLLISUUKSIA MONIKULTTUURISUUTEEN MONIKULTTUURIKESKUS KOMPASSI.1 Asiakkaat

Lisätiedot

vaikeat elämäntilanteet

vaikeat elämäntilanteet Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009 Mielenterveys- ja lähiötyö sekä vaikeat elämäntilanteet Kuopion Setlementti Puijola ry 4 PUIJOLA KASVATTAA SOSIAALISTA PÄÄOMAA LÄHIÖTYÖ jakautuu

Lisätiedot

Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus

Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009 Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus Setlementti Ukonhattu ry Päätavoite 2. UKONHATTU ON YLEISHYÖDYLLINEN YHDISTYS jakautuu 3 osatavoitteeseen

Lisätiedot

Arvot, yhteisöllisyys

Arvot, yhteisöllisyys Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 20, 2009 Arvot, yhteisöllisyys yy Setlementti Ukonhattu ry Päätavoite 1. UKONHATUN TOIMINTA PERUSTUU YHDESSÄ SOVITTUIHIN ARVOIHIN JA VISIOON 2011 jakautuu

Lisätiedot

YHDESSÄOLOA, TUKEA JA VIRKISTYSTÄ AVOIMIA JA MAKSUTTOMIA

YHDESSÄOLOA, TUKEA JA VIRKISTYSTÄ AVOIMIA JA MAKSUTTOMIA ASUKASTUVAT YHDESSÄOLOA, TUKEA JA VIRKISTYSTÄ A sukastuvat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia oleskelu-, kokoontumis- ja harrastepaikkoja. Asukastuvat sijaitsevat lähiöissä, kävelymatkan päässä kodeista.

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain 2011, 2011, 2010, 2010, Yhteistyökumppan

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain 2011, 2011, 2010, 2010, Yhteistyökumppan Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 0, 0, 009 Yhteistyökumppanuus Setlementti Ukonhattu ry Päätavoite. jakautuu osatavoitteeseen. Osatavoite: UKONHATTU ON OSAAVA JA LUOTETTAVA YHTEISTYÖKUMPPANITYÖKUMPPANI

Lisätiedot

Koskelan aamu- ja iltapäivätoiminta

Koskelan aamu- ja iltapäivätoiminta Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009 Lapset ja nuorisotyö - Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta Koskelan aamu- ja iltapäivätoiminta Päätavoite 4. KOSKELAN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2010

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2010 Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 20 JULKINEN SEKTORI JA ASIAKKAAT 0 00 UKONHATUN TOIMINTA PERUSTUU YHDESSÄ SOVITTUIHIN ARVOIHIN JA VISIOON 20 1 00 Henkilöstö on sitoutunut Ukonhatun

Lisätiedot

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 1 Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 Hepreankielisessä sanassa eikev on hyvin paljon tarkoitusta. Ensimmäinen tarkoitus on: johdonmukainen, askel askeleelta eteenpäin. Sana eikev tarkoittaa myös kantapäätä. Kaikkivaltias

Lisätiedot

Työssäoppimassa Tanskassa

Työssäoppimassa Tanskassa Työssäoppimassa Tanskassa Taustatietoja kohteesta: Herning- kaupunki sijaitsee Tanskassa Keski- Jyllannissa. Herningissä asukkaita on noin. 45 890. Soglimt koostuu yhteensä 50 hoitopaikasta. Soglimtissa

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain Monikulttuurinen työ Naistari Naistari

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain Monikulttuurinen työ Naistari Naistari Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 200 Monikulttuurinen työ Naistari Tililuok 200 00 Tililuok muodostuu 5 tavoitteesta NAISTARI ON HYVINVOINNIN LISÄÄJÄ 200 Kaikki tililuon kyselyt on toteutettu

Lisätiedot

Kysely kandien kesätöistä 2013. Yhteenveto lääketieteen kandien kyselystä Tiedot kerätty syyskuussa 2013

Kysely kandien kesätöistä 2013. Yhteenveto lääketieteen kandien kyselystä Tiedot kerätty syyskuussa 2013 Kysely kandien kesätöistä 2013 Yhteenveto lääketieteen kandien kyselystä Tiedot kerätty syyskuussa 2013 Kyselytutkimus lääketieteen opiskelijoille Tiedot kerättiin sähköisellä kyselyllä syyskuussa 2013.

Lisätiedot

Seniori- ja vanhustyö - Olohuoneverkosto

Seniori- ja vanhustyö - Olohuoneverkosto Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 0 Seniori- ja vanhustyö - Olohuoneverkosto Setlementti Louhela ry Päätavoite KEHITTYVÄ OLOHUONEVERKOSTO VAHVISTAA TOIMINTAKYKYÄ, OSALLISUUTTA JA YHTEISÖLLISYYTTÄYTTÄ

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2010

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2010 Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 20 MIELENTERVEYS- JA LÄHIÖTYÖ SEKÄ VAIKEAT ELÄMÄNTILANTEET 400 00 PUIJOLA KASVATTAA SOSIAALISTA PÄÄOMAA LÄHIÖTYÖ 401 00 Asiakkaiden kokema yhteisöllisyys

Lisätiedot

SETLEMENTTIEN SOSIAALISET TULOKSET TEEMOITTAIN JULKINEN SEKTORI JA TOIMINNAN ASIAKKAAT VUODELTA 2012

SETLEMENTTIEN SOSIAALISET TULOKSET TEEMOITTAIN JULKINEN SEKTORI JA TOIMINNAN ASIAKKAAT VUODELTA 2012 SETLEMENTTIEN SOSIAALISET TULOKSET TEEMOITTAIN JULKINEN SEKTORI JA TOIMINNAN ASIAKKAAT VUODELTA 2012 JYVÄLÄN SETLEMENTTI RY - Jyvälä tuottaa hyötyä julkiselle sektorille Jyvälä tarjoaa työpaikkoja Jyväskylän

Lisätiedot

JYVÄLÄ ON ARVOSTETTU YHTEISTYÖKUMPPANI jakautuu 4 osatavoitteeseen

JYVÄLÄ ON ARVOSTETTU YHTEISTYÖKUMPPANI jakautuu 4 osatavoitteeseen Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009, 2008 Yhteistyökumppanuus Jyvälän Setlementti ry 3 JYVÄLÄ ON ARVOSTETTU YHTEISTYÖKUMPPANI jakautuu 4 osatavoitteeseen 1. Osatavoite: Jyvälää

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2011

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2011 Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2011 TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄ TOIMINTA 2. JYVÄLÄ ON VASTUULLINEN TYÖNANTAJA 2.1 Jyvälä on toimiva työorganisaatio 2.2 Sairauspoissaolojen määrä ei

Lisätiedot

Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa

Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa Riitta Kinnunen, asiantuntija Valtakunnallinen työpajayhdistys ry Etelä-Suomen työpajojen ALU-STARTTI 27.1.2016 Sovari tuottaa laadullista vaikutustietoa

Lisätiedot

SETLEMENTTI TYÖNANTAJANA

SETLEMENTTI TYÖNANTAJANA SETLEMENTTIEN SOSIAALISET TULOKSET TEEMOITTAIN VUODELTA 2012 SETLEMENTTI TYÖNANTAJANA JYVÄLÄN SETLEMENTTI RY - Jyvälä on vastuullinen työnantaja Sairauspoissaolojen määrä ei poikkea valtakunnan keskiarvosta

Lisätiedot

Minun arkeni. - tehtäväkirja

Minun arkeni. - tehtäväkirja Minun arkeni - tehtäväkirja 1 Hyvä kotihoidon asiakas, Olet saanut täytettäväksesi Minun arkeni -tehtäväkirjan. ALUKSI Kirjanen tarjoaa sinulle mahdollisuuden pysähtyä tarkastelemaan arkeasi ja hyvinvointiisi

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Lapsen tukitoimet osaksi kehitysympäristöjä. Helena Heimo Valtakunnalliset neuvolapäivät 18.10.2012

Lapsen tukitoimet osaksi kehitysympäristöjä. Helena Heimo Valtakunnalliset neuvolapäivät 18.10.2012 Lapsen tukitoimet osaksi kehitysympäristöjä Helena Heimo Valtakunnalliset neuvolapäivät 18.10.2012 Veeti, 4½ v. Aamu alkaa sillä, ettei Veeti suostu pukemaan vaatteita päälle. Pitää olla aina tietyt sukat

Lisätiedot

Kolmannen ja julkisen sektorin kumppanuustoiminta Oulussa yhteistyöllä voimaa, työtä ja palveluita

Kolmannen ja julkisen sektorin kumppanuustoiminta Oulussa yhteistyöllä voimaa, työtä ja palveluita 1 Kolmannen ja julkisen sektorin kumppanuustoiminta Oulussa yhteistyöllä voimaa, työtä ja palveluita Jukka Lappalainen, Meriheinä ry:n puheenjohtaja Asukastupatoiminta Oulussa 16 suuraluetta, joissa on

Lisätiedot

Dialogin missiona on parempi työelämä

Dialogin missiona on parempi työelämä VIMMA 6.6. 2013 Dialogin missiona on parempi työelämä Amis-Dialogi yhdisti yritykset ja opiskelijat vuoropuheluun rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden työtä. Amis-Dialogia tehtiin isolla porukalla

Lisätiedot

Itä-Suomen Varikko 2015-2017 (ESR) Kuntouttava päivä- ja työtoimintamalli 16.6.2015 1

Itä-Suomen Varikko 2015-2017 (ESR) Kuntouttava päivä- ja työtoimintamalli 16.6.2015 1 Itä-Suomen Varikko 2015-2017 (ESR) Kuntouttava päivä- ja työtoimintamalli 16.6.2015 1 Itä-Suomen Varikot 16.6.2015 2 Varikon tavoitteet Sosiaalisen osallisuuden vahvistaminen ja tukeminen Köyhyyden torjuminen

Lisätiedot

Yhdessä oleminen ja kohtaaminen turvallisuutta luovana tekijänä turvallisuutta luovana Marttaliitto tekijänä ry

Yhdessä oleminen ja kohtaaminen turvallisuutta luovana tekijänä turvallisuutta luovana Marttaliitto tekijänä ry Yhdessä oleminen ja kohtaaminen turvallisuutta luovana tekijänä Yhdessä oleminen Pirkko Elomaa-Vahteristo ja kohtaaminen 21.10.2010 turvallisuutta luovana Marttaliitto tekijänä ry Pirkko Elomaa-Vahteristo

Lisätiedot

1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn?

1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? o 3 kertaa viikossa tai useammin o 1 3 kertaa viikossa o 1 3 kertaa kuukaudessa o Harvemmin

Lisätiedot

Myönteisen muistelun kortit. Suomen Mielenterveysseura

Myönteisen muistelun kortit. Suomen Mielenterveysseura Myönteisen muistelun kortit Muistelulla voidaan vahvistaa ja lisätä ikäihmisten mielen hyvinvointia. Myönteisen muistelun korteilla vahvistetaan hyvää oloa tarinoimalla mukavista muistoista, selviytymistaidoista,

Lisätiedot

RAY TUKEE BAROMETRI 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn?

RAY TUKEE BAROMETRI 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? RAY TUKEE BAROMETRI 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? 1 3 kertaa viikossa tai useammin 2 1-3 kertaa viikossa 3 1-3 kertaa kuukaudessa

Lisätiedot

KAVEREITA NOLLA lasten ja nuorten yksinäisyys

KAVEREITA NOLLA lasten ja nuorten yksinäisyys KAVEREITA NOLLA lasten ja nuorten yksinäisyys PhD. Niina Junttila, Dosentti (kasvatuspsykologia, tilastomenetelmät) Oppimistutkimuksen keskus (OTUK), Opettajankoulutuslaitos & Lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus

Lisätiedot

x x x x Lastensuojelun avohuollollisten tukitoimien piirissä 0-17- vuotiaita vuoden aikana, % vastaavanikäisestä väestöstä

x x x x Lastensuojelun avohuollollisten tukitoimien piirissä 0-17- vuotiaita vuoden aikana, % vastaavanikäisestä väestöstä Syrjäytymisen ehkäisy -työryhmän yhteenvetotaulukko Kehittämiskohde Keinot Seuranta 31.8.2013 Aikataulutus Seuranta, mittari Vastuutaho 2012 2013 2014 2015 Lapsiperheiden hyvinvointi Perhevalmennuksen

Lisätiedot

EWA-HYVINVOINTIPROFIILIEN YHTEENVETO VUOTIAIDEN HYVINVOINTIA EDISTÄVÄT KOTIKÄYNNIT

EWA-HYVINVOINTIPROFIILIEN YHTEENVETO VUOTIAIDEN HYVINVOINTIA EDISTÄVÄT KOTIKÄYNNIT EWA-HYVINVOINTIPROFIILIEN YHTEENVETO 2017-75-VUOTIAIDEN HYVINVOINTIA EDISTÄVÄT KOTIKÄYNNIT Sisällysluettelo Kuva-, kuvio- ja taulukkoluettelo... 3 1 JOHDANTO... 4 2 TOIMINTAKYKY... 6 2.1 Itsenäisyys...

Lisätiedot

Tiimityö Sinulla on yhteisö, käytä sitä!

Tiimityö Sinulla on yhteisö, käytä sitä! Tiimityö Sinulla on yhteisö, käytä sitä! Reetta Kekkonen Tiimin prosessit Oppiva työprosessi YHTEISÖLLISET PROSESSIT Taidot + valmiudet Reetta Kekkonen Rakenne Foorumit TIIMI / HENKILÖSTÖ VUOROVAIKUTUS

Lisätiedot

Tausta Oulun kaupunki Sosiaali- ja terveysministeriö Tekes PPSHP

Tausta Oulun kaupunki Sosiaali- ja terveysministeriö Tekes PPSHP 7.6.2012 Tausta Kuusi haastateltavaa, joista viisi osallistui keskusteluun jollain tasolla Ikähaarukka 70-83 vuotiaita Aktiivisia ikäihmisiä, käyvät säännöllisesti ikäihmisille suunnatuissa toiminnoissa

Lisätiedot

vaikeat elämäntilanteet

vaikeat elämäntilanteet Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009 Mielenterveys- ja lähiötyö sekä vaikeat elämäntilanteet Kosken klubitalo Päätavoite 5. KOSKELA JÄRJESTÄÄ ARVOKASTA TOIMINTAA MIELENTERVEYSKUNTOUTUJILLE

Lisätiedot

TERVETULOA VERTAISOHJAAJA- KOULUTUKSEEN

TERVETULOA VERTAISOHJAAJA- KOULUTUKSEEN TERVETULOA VERTAISOHJAAJA- KOULUTUKSEEN 22.-23.10.2011 Kyyhkylän Kartanon Uusi Rustholli hotelli Mikkeli Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki ry VETO-projekti Koulutuksen tavoitteet Koulutukseen

Lisätiedot

Voimavarakeskus Monika matalan kynnyksen palvelut väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajanaisille. Natalie Gerbert Monika Naiset liitto ry

Voimavarakeskus Monika matalan kynnyksen palvelut väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajanaisille. Natalie Gerbert Monika Naiset liitto ry Monika - Naiset moniarvoisen ja turvallisen yhteiskunnan puolesta Voimavarakeskus Monika matalan kynnyksen palvelut väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajanaisille Monika Naiset liitto ry 1 Voimavarakeskus

Lisätiedot

Työhyvinvointikysely 2014. Henkilöstöpalvelut 2.1.2015

Työhyvinvointikysely 2014. Henkilöstöpalvelut 2.1.2015 RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ Työhyvinvointikysely 2014 Henkilöstöpalvelut 2.1.2015 Yleistä Työhyvinvointikyselyyn 2014 vastasi 629 työntekijää (579 vuonna 2013) Vastausprosentti oli 48,7 % (vuonna

Lisätiedot

Ohjaamo-kyselyn tuloksia

Ohjaamo-kyselyn tuloksia Ohjaamo-kyselyn tuloksia 18.6.2019 0 Ohjaamo-kysely Kyselyt toteutettiin maalis-huhtikuun aikana sähköisesti. Vastauksia saatiin yhteensä 285. Nuorten kyselyyn saatiin 196 vastausta, joista 54% asioi Fredrikinkadun

Lisätiedot

Kuntoutujien ryhmä-/ päivätoiminta kaupungin omana toimintana

Kuntoutujien ryhmä-/ päivätoiminta kaupungin omana toimintana UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Selvitys 1 (5) Sosiaali- ja terveyskeskus Kuntoutujien ryhmä-/ päivätoiminta kaupungin omana toimintana Toiminnan taustaa ja käsitteen määrittelyä: Mielenterveyskuntoutuja tarkoittaa

Lisätiedot

EK-ARTU hanke ja yhteistyökumppanit: Kolmannen sektorin tapaaminen Kotkassa ma 3.12.2012

EK-ARTU hanke ja yhteistyökumppanit: Kolmannen sektorin tapaaminen Kotkassa ma 3.12.2012 EK-ARTU hanke ja yhteistyökumppanit: Kolmannen sektorin tapaaminen Kotkassa ma 3.12.2012 Ehdotuksia yhteistyöhön lisäämiseksi kolmannen sektorin ja kunnan välillä Esille nousseita turvallisuutta vähentäviä

Lisätiedot

Aikuiskoulutustutkimus 2006

Aikuiskoulutustutkimus 2006 Koulutus 2008 Aikuiskoulutustutkimus 2006 Aikuiskoulutukseen osallistuminen Aikuiskoulutuksessa 1,7 miljoonaa henkilöä Aikuiskoulutukseen eli erityisesti aikuisia varten järjestettyyn koulutukseen osallistui

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain 2010 2010 Yhteistyökumppan uus

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain 2010 2010 Yhteistyökumppan uus Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 200 Yhteistyökumppanuus Kuopion Setlementti Puijola ry Tililuok 00 00 Tililuok muodostuu 7 tavoitteesta PUIJOLA ON YHTEISKUNNALLISESTI MERKITTÄVÄ TOIMIJA

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

SETLEMENTTIEN SOSIAALISET TULOKSET TEEMOITTAIN VUODELTA 2012 MONIKULTTUURINEN TYÖ

SETLEMENTTIEN SOSIAALISET TULOKSET TEEMOITTAIN VUODELTA 2012 MONIKULTTUURINEN TYÖ SETLEMENTTIEN SOSIAALISET TULOKSET TEEMOITTAIN VUODELTA 2012 MONIKULTTUURINEN TYÖ KÖLVI-TOIMINTA - Kölvi-toiminta tukee toimintaan osallistuvia kasvamaan yhteisönsä 4 ja yhteiskuntansa täysivaltaisiksi

Lisätiedot

Toimitus: Taneli Vuojus Graafinen suunnittelu ja taitto: Toni Tourunen

Toimitus: Taneli Vuojus Graafinen suunnittelu ja taitto: Toni Tourunen Toimitus: Taneli Vuojus Graafinen suunnittelu ja taitto: Toni Tourunen TOIMINNANJOHTAJAN TERVEHDYS Erilaisten ihmisten välinen yhteistyö ja yhteisöllisyyden voimavaroihin luottaminen ja niistä voimaantuminen

Lisätiedot

Oppisopimuskoulutuksen laadunhallinta

Oppisopimuskoulutuksen laadunhallinta Oppisopimuskoulutuksen laadunhallinta Turun oppisopimustoimisto Pekka Koivisto Turun oppisopimustoimisto Koulutuksen järjestäjänä Turun kaupunki Henkilöstöä 12 Toimipiste Turun keskustassa, toimintaympäristönä

Lisätiedot

TYÖLLISYYSPOLIITTISELLA AVUSTUKSELLA TUETUN HANKKEEN LOPPURAPORTTI

TYÖLLISYYSPOLIITTISELLA AVUSTUKSELLA TUETUN HANKKEEN LOPPURAPORTTI Liite G 28 Pohjanmaa TYÖLLISYYSPOLIITTISELLA AVUSTUKSELLA TUETUN HANKKEEN LOPPURAPORTTI Raporttiaika: 1.5.2007-31.12.2010 (Työttömille suunnatut hankkeet) 1. Taustatiedot 1.1 Hankkeen nimi ALMA (Alkava

Lisätiedot

50mk/h minimipalkaksi

50mk/h minimipalkaksi Anarkistinen kirjasto Anti-Copyright 2012 toukokuu 21 Mika Sakki 50mk/h minimipalkaksi Pyydä mahdotonta Mika Sakki 50mk/h minimipalkaksi Pyydä mahdotonta 2000 Syndika vapaa työväenlehti 1/2000 2000 2 Sisältö

Lisätiedot

osallisuushanke Salli

osallisuushanke Salli osallisuushanke Salli Osallisuuden jäljillä 2011-2014 9.6.2014 Kuva: Ninka Reittu-Kuurila Sallin tavoitteena on Hankkeen päämääränä on lisätä heikossa asemassa olevien ihmisten osallisuutta sekä kuntien

Lisätiedot

Mukana ihmisten arjessa

Mukana ihmisten arjessa Mukana ihmisten arjessa Meidät löytää myös netistä www.lahiokeskus.fi tai Facebookista: Lähiökeskukset Kumppanuustalo LÄHIÖKESKUS HÄMEENLINNA Vuodesta 2016 alkaen Lähiökeskusten toiminta on osa Hämeenlinnan

Lisätiedot

KAMU - Kaveriohjausta maahanmuuttajille

KAMU - Kaveriohjausta maahanmuuttajille KAMU - Kaveriohjausta maahanmuuttajille Vapaaehtoistoiminnan harjoittelu - oppimisen arviointilomake sosionomiopiskelijoille Lomake täytetään vapaaehtoistoiminnan harjoittelun (4. Harjoittelu) lopuksi

Lisätiedot

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat Matkatyö vie miestä 5.4.2001 07:05 Tietotekniikka on helpottanut kokousten valmistelua, mutta tapaaminen on silti arvossaan. Yhä useampi suomalainen tekee töitä lentokoneessa tai hotellihuoneessa. Matkatyötä

Lisätiedot

Ikääntyvän väestön kodinomainen ja toimintakykyä tukeva palvelu

Ikääntyvän väestön kodinomainen ja toimintakykyä tukeva palvelu PERHEHOITO Ikääntyvän väestön kodinomainen ja toimintakykyä tukeva palvelu PERHEHOITO PALVELUNA Perhehoidolla tarkoitetaan iäkkään henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä hänen kotinsa ulkopuolella

Lisätiedot

Tervetuloa Työnvälitykseen

Tervetuloa Työnvälitykseen Tervetuloa Työnvälitykseen Välkommen till Arbetsförmedlingen Finska Tämä on Työnvälitys Haetko työtä? Haluatko lisätietoja työmarkkinoista? Tarvitsetko vinkkejä ja neuvoja löytääksesi haluamasi työn?

Lisätiedot

Elämänkumppani voi löytyä mistä vain ja miten vain

Elämänkumppani voi löytyä mistä vain ja miten vain Elämänkumppani voi löytyä mistä vain ja miten vain Monikulttuuriset parisuhteet entistä arkipäiväisempiä Tilastojen valossa lisääntyvät jatkuvasti Parin haku kansainvälistyy Globalisaatiokehityksen vaikuttaa

Lisätiedot

Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus

Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 0, 00, 009 Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus Kuopion Setlementti Puijola ry PUIJOLA ON YHTEISKUNNALLISESTI MERKITTÄVÄ TOIMIJA jautuu osatavoitteeseen.

Lisätiedot

Opiskelijatiedote - Studerande info 5.

Opiskelijatiedote - Studerande info 5. Metsäalan Asiantuntijat Skogsbranschens Experter 23. helmikuuta / 23. februari 2016 Opiskelijatiedote - Studerande info 5. HAAPA 2015 HAAPA eli metsäalan opiskelijoiden harjoittelupalkkauskysely tehtiin

Lisätiedot

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu 2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu Jokaisella lapsella tulisi olla itsestään kuva yksilönä joka ei tarvitse ulkopuolista hyväksyntää ympäristöstään. Heillä

Lisätiedot

Alakoulun opettajan ja vanhemman LAPSET PUHEEKSI LOKIKIRJA 16.12.2015

Alakoulun opettajan ja vanhemman LAPSET PUHEEKSI LOKIKIRJA 16.12.2015 Alakoulun opettajan ja vanhemman LAPSET PUHEEKSI LOKIKIRJA 16.12.2015 Tytti Solantaus 2014 1 LAPSET PUHEEKSI KESKUSTELU 1. Esittely, tutustuminen, menetelmän tarkoituksen ja keskustelun kulun selvittäminen

Lisätiedot

ISÄ-LAPSITOIMINTA Toiminnan määrittely Isä-lapsitoiminta 13.2.2008 27.5.2009

ISÄ-LAPSITOIMINTA Toiminnan määrittely Isä-lapsitoiminta 13.2.2008 27.5.2009 ISÄ-LAPSITOIMINTA Toiminnan määrittely Isä-lapsitoiminta on tarkoitettu kaikille alle kouluikäisten lasten isien ja lasten yhteiseksi kohtaamispaikaksi. Tapaamiset antavat mahdollisuuden tutustua muihin

Lisätiedot

Työkykyneuvonta aktiivista rinnalla kulkemista ja tukemista työhön paluun helpottamiseksi

Työkykyneuvonta aktiivista rinnalla kulkemista ja tukemista työhön paluun helpottamiseksi Työkykyneuvonta aktiivista rinnalla kulkemista ja tukemista työhön paluun helpottamiseksi Terveysosasto Ismo Hiljanen KYKY -työkykyprosessin kehittämisohjelman tausta KYKY-hankkeen (työkykyprosessin kehittämisohjelma

Lisätiedot

Vuonna 2012 asukastupien toimesta lähetetty aloite kaupungille toiminnanohjaajien palkkaamisesta.

Vuonna 2012 asukastupien toimesta lähetetty aloite kaupungille toiminnanohjaajien palkkaamisesta. Pasi Laukka Vuonna 2012 asukastupien toimesta lähetetty aloite kaupungille toiminnanohjaajien palkkaamisesta. Ajatustyö käynnistynyt yhdessä Oulun aikuiskoulutuskeskuksen ja Oulun kaupungin työllisyyspalveluiden

Lisätiedot

Lapsen kuuleminen mitä se on?

Lapsen kuuleminen mitä se on? Lapsen kuuleminen mitä se on? Marjatta Kalliala Pirkanmaan VARHAISKASVATTAJA 2015 Tampere, 21.4.2015 Lähtökohta: lapsen kuuleminen ja kuunteleminen on hyvä asia, lapsen sivuuttaminen ja välinpitämätön

Lisätiedot

Työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön vaikuttavuus

Työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön vaikuttavuus Työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön vaikuttavuus Työkaluna sosiaalisen vahvistumisen Sovari-mittari ESITE TYÖPAJOJEN JA ETSIVÄN NUORISOTYÖN TOIMIJOILLE JA SIDOSRYHMILLE 1 Millaisia vaikutuksia työpajatoiminnalla

Lisätiedot

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Tuotteita käyttävistä ihmisistä on tullut parempia mainoksia, kuin perinteisistä medioista Miksi näin on? 3

Lisätiedot

LAPSIPERHEIDEN ASUMISEN TURVAAMINEN. Voimanpesä ja Kotipesä-hankkeet Liisa Leino

LAPSIPERHEIDEN ASUMISEN TURVAAMINEN. Voimanpesä ja Kotipesä-hankkeet Liisa Leino LAPSIPERHEIDEN ASUMISEN TURVAAMINEN Voimanpesä ja Kotipesä-hankkeet Liisa Leino ESPOON JÄRJESTÖJEN YHTEISÖ Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY on alueellinen sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan järjestöjen

Lisätiedot

Perhepäivähoidon varhaiskasvatussuunnitelma

Perhepäivähoidon varhaiskasvatussuunnitelma Perhepäivähoidon varhaiskasvatussuunnitelma Perhepäivähoidon toiminta-ajatus Perhepäivähoito tarjoaa lapselle mahdollisuuden hoitoon, leikkiin, oppimiseen ja ystävyyssuhteisiin muiden lasten kanssa. Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

VANHUSTYÖN HARJOITTELUN KEHITTÄMINEN Helmikuu 2007 Yhteenveto kyselystä 02/2007 Anita Sipilä 17.2.2008

VANHUSTYÖN HARJOITTELUN KEHITTÄMINEN Helmikuu 2007 Yhteenveto kyselystä 02/2007 Anita Sipilä 17.2.2008 1 KYSELY VANHUSTYÖN HARJOITTELUN KEHITTÄMINEN Helmikuu 2007 Yhteenveto kyselystä 02/2007 Anita Sipilä 17.2.2008 KYSELYN 2/2007 YHTEENVETO Kyselyn kohdejoukko Kysely kohdistettiin II-asteen vanhustyön opettajille

Lisätiedot

Asumissosiaalinen työote

Asumissosiaalinen työote 31.3.2017 Asumissosiaalinen työote Heli Alkila Asunto ensin - periaate Uudistuva ammatillisuus Laajentuva työyhteisö Arvot, unelmat, valta ja eettisyys: Unelmat antavat suunnan tekemiselle. Mikä on minun

Lisätiedot

Suomen neuvottelu (taso 2) pöytäkirjamerkinnät

Suomen neuvottelu (taso 2) pöytäkirjamerkinnät Suomen neuvottelu (taso 2) pöytäkirjamerkinnät Pidetty maanantaina 17.9.2007 Helsingissä Osallistujat: JHL Julkisten ja hyvinvointialojen liitto Merja LAUNIS Urheilutyönantajat ry Esko RANTO Jalkapallon

Lisätiedot

Työhyvinvoinnin vuosikymmenet

Työhyvinvoinnin vuosikymmenet kuntoutuksen ja työhyvinvoinnin erikoislehti Työhyvinvoinnin vuosikymmenet Työyhteisö keskeisessä roolissa: SAIRAUSPOISSAOLOT PUOLITTUIVAT VERVE 1965-2015 Palvelujärjestelmän MONIMUTKAISUUS HÄMMENTÄÄ TYÖKYKYJOHTAMINEN

Lisätiedot

Ensitietotoiminnan ulkoisen arvioinnin tuloksia 14.11.2011

Ensitietotoiminnan ulkoisen arvioinnin tuloksia 14.11.2011 Ensitietotoiminnan ulkoisen arvioinnin tuloksia 14.11.2011 Arviointi- ja koulutusyksikkö 15.11.2011 1 Arvioinnin toteutus n arviointi- ja koulutusyksikkö toteuttanut arviointia vuosien 2009-2011 aikana.

Lisätiedot

Nuoria perheitä tukevat palvelut Jyväskylässä ja Äänekoskella. Työelämälähtöinen kehittäminen / Emmi Le

Nuoria perheitä tukevat palvelut Jyväskylässä ja Äänekoskella. Työelämälähtöinen kehittäminen / Emmi Le Nuoria perheitä tukevat palvelut Jyväskylässä ja Äänekoskella Työelämälähtöinen kehittäminen / Emmi Le Perheille kohdennetuilla palveluilla tuetaan vanhempia tai muita huoltajia turvaamaan lasten hyvinvointi

Lisätiedot

Virpi Louhela-Risteelä & Sari Koskenkari. Copyright 2009.

Virpi Louhela-Risteelä & Sari Koskenkari. Copyright 2009. Virpi Louhela-Risteelä & Sari Koskenkari Copyright 2009. Pedagoginen kehittämistyö (Kuulluksi tulemisen pedagogiikka, Louhela 2012) Opetusmetodinen kehittämistyö (NeliMaaliopetusmetodi 2009) Opettaja-oppilassuhteiden

Lisätiedot

Valtakunnalliset sijaishuollon päivät 29.-30.9.15, Lahti Hankintatyöpaja

Valtakunnalliset sijaishuollon päivät 29.-30.9.15, Lahti Hankintatyöpaja Valtakunnalliset sijaishuollon päivät 29.-30.9.15, Lahti Hankintatyöpaja Juha Jokinen, Asiakasohjausyksikön päällikkö Sijaishuollon asiakasohjaus HELSINKI Yleistä - Hki kilpailutti sijaishuollon palvelut

Lisätiedot

Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe

Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe 120 Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe 107 114 100 87 93 Oppilasmäärä 80 60 40 20 0 3 5 7 14 20 30 20 30 36 33 56 39 67 48 69 77 76 56 65 35 25 10 9,75 9,5 9,25 9 8,75 8,5 8,25 8 7,75 7,5 7,25 7

Lisätiedot

Setlementti työnantajana

Setlementti työnantajana Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2012, 2011, 2010, 2009, 2008 Setlementti työnantajana Jyvälän Setlementti ry 2. PÄÄTAVOITE: JYVÄLÄ ON VASTUULLINEN TYÖNANTA JA päätavoite jakautuu 3 osatavoitteeseen

Lisätiedot

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla 1. Perustiedot a. Roosa Haapa, Hotelli-, ravintola-, cateringala, b. The Sandwich Company, The Diamond, Derry, Northern Ireland, http://www.thesandwichco.com/stores/thediamond.php

Lisätiedot

Kuraattorityön helmet ja helvetit

Kuraattorityön helmet ja helvetit Kuraattorityön helmet ja helvetit Vuokatti 8.10.2010 Katariina Ylä-Rautio-Vaittinen katariina.yla-rautio@sci.fi Nykyajan nuoret rakastavat ylellisyyttä. Heillä on huonot tavat, he pilkkaavat auktoriteetteja

Lisätiedot

Jämsän kaupungin työllisyysyksikkö ja tehtäväkuvaukset

Jämsän kaupungin työllisyysyksikkö ja tehtäväkuvaukset Jämsän kaupungin työllisyysyksikkö ja tehtäväkuvaukset (Alustava) TYÖLLISTÄMISYKSIKKÖ Tehtävät Yksikön tehtävänä on kuntalaisten työllistymistä edistävien palvelujen järjestäminen sekä näiden palvelujen

Lisätiedot

Sovari-mittari 217-218 työpajatoiminta Sovari sosiaalisen vahvistumisen mittari on työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön vaikuttavuusmittari, jolla tuodaan esille palveluiden laatua ja sosiaalisesti

Lisätiedot

Vaikeavammaisten päivätoiminta

Vaikeavammaisten päivätoiminta Vaikeavammaisten päivätoiminta Kysely vaikeavammaisten päivätoiminnasta toteutettiin helmikuussa 08. Sosiaalityöntekijät valitsivat asiakkaistaan henkilöt, joille kyselyt postitettiin. Kyselyjä postitettiin

Lisätiedot

Sovari sosiaalisen vahvistumisen mittari on työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön vaikuttavuusmittari, jolla tuodaan esille palveluiden laatua ja sosiaalisesti vahvistavia vaikutuksia. Sovari-mittaria

Lisätiedot

Työpajatoiminnan sisällöt ja vaikutukset esille

Työpajatoiminnan sisällöt ja vaikutukset esille Työpajatoiminnan sisällöt ja vaikutukset esille Nuori2017 28.3.2017 Työpajatoiminnan vaikuttavuus ja Sovari-mittari Reetta Pietikäinen Valtakunnallinen työpajayhdistys Sovari sosiaalisen vahvistumisen

Lisätiedot

Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa

Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa Riitta Kinnunen, asiantuntija Valtakunnallinen työpajayhdistys ry Valtakunnalliset työpajapäivät 27.4.2016 Sovari sosiaalisen vahvistumisen

Lisätiedot

Vertaistukiryhmät nuorille ja nuorille aikuisille 2016

Vertaistukiryhmät nuorille ja nuorille aikuisille 2016 Vertaistukiryhmät nuorille ja nuorille aikuisille 2016 1 SISÄLLYSLUETTELO VOIMAUTTAVAA VERTAISTUKEA RYHMISTÄ... 3 Kenelle Tavoitteet Menetelmät Toteutus LÖYDÄ OMA TARINASI RYHMÄT... 5 LASINEN LAPSUUS RYHMÄT...

Lisätiedot

Metsästysinto Mitä metsästysinto on? Myönteinen ominaisuus

Metsästysinto Mitä metsästysinto on? Myönteinen ominaisuus Metsästysinto Mitä metsästysinto on? - Myönteinen ominaisuus, jonka arvostelu suoritetaan samoin kuin muidenkin positiivisten ominaisuuksien arvostelu. Annetut metsästysintopisteet lisäävät loppupisteitä

Lisätiedot