B 1(5) LIIKENNEMELUSELVITYS. Kiinteistö Oy Vanha tienhaara Tausta 2 MELULASKENTA. 2.1 Laskenta- ja maastomalli

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "B 1(5) LIIKENNEMELUSELVITYS. Kiinteistö Oy Vanha tienhaara Tausta 2 MELULASKENTA. 2.1 Laskenta- ja maastomalli"

Transkriptio

1 1(5) AMK Mira Pykälistö, DI Benoît Gouatarbès Kiinteistö Oy 3 Asiakas: Arkkitehdit Soini & Horto Oy Tilaus: Yhteyshenkilö: Henrik Simelius LIIKENNEMELUSELVITYS 1.1 Tausta Espoon Lippajärven kaupunginosassa (kortteli 62063, tontti 1) suunnitellaan uutta asuinrakentamista. Kohde sijaitsee n ja n lounaisnurkassa. Kohteen sijainti esitetään kuvassa 1. Kohteeseen on laadittava liikenteen meluselvitys asemakaavamuutoksen vuoksi. Tässä raportissa on esitetty kohteen meluselvityksen mallilaskennan tulokset rakennusten julkisivuilla ja niiden oleskelualueilla. Lisäksi annetaan asemakaavavaatimusta vastaava A-äänitasoerotus eri julkisivuilla niiden osien äänieristyksen mitoitusta varten. Äänitasoerotukset on laskettu käyttäen ohjearvoja 35 db päiväaikaan ja 30 db yöaikaan asuintiloissa (Valtioneuvoston päätös 993/1992 [1]). Oleskelualueiden ulkomelutason ohjearvot, edellä mainitun päätöksen mukaan, ovat 55 db päivällä (klo 7-22) ja 50 db yöllä (22-7) [1]. Uuden Ympäristöministeriön asetuksen 796/2017 mukaan [2] vaatimus päiväajan keskiäänitasolle asuinrakennusten piha- ja oleskelualueilla (sis. parvekkeet) on 55 db. Yöajan äänitasolle ei ole annettu vaatimusta, koska piha- ja oleskelualueilla ei oleskella öisin [3]. Lisäksi uuden Ympäristöministeriön asetuksen mukaan [2] asuinrakennuksen ulkovaipan ääneneristys on oltava vähintään 30 db. n ja n liittymään on voimassa oleva asemakaavamuutos, jossa n liittymä suljetaan ja liikenne siirtyy tontin länsipuolelle rakennettavaan Petaksenristiin. Laskenta on tehty käyttäen kahta eri vaihtoehtoa; V1 nykyinen n liittymä ja V2 uusi Petaksenristin liittymä. 2 MELULASKENTA 2.1 Laskenta- ja maastomalli Ympäristömelun laskennat tehtiin Datakustik Cadna/A 2018 tietokoneohjelmalla käyttäen yhteispohjoismaista ympäristömelun laskentamallia: katuliikenne: tieliikennemelun laskentamalli [4] Kolmiulotteinen tietokonemalli sisältää alueen maaston korkeuskäyrät, rakennusten sijainnit ja korkeudet sekä liikenneväylien sijainnit ja korkeustiedot. Suunnitellun rakennuksen korkeustiedot ja sijainnit syötettiin malliin käyttäen lähtötietoina arkkitehdilta saatua 3D-mallia, asemakaavapiirustusta sekä maanmittauslaitoksen laserkeilausaineistoa. Hiomotie 19 FI HELSINKI puh Y-tunnus:

2 2(5) 2.2 Laskentasuureet ja -pisteet Laskentasuureena on tavallinen päiväsaikaan klo 7-22 ja yöaikaan klo Selvityksen tulokset, eli lasketut melutasot, esitetään sekä julkisivuihin kohdistuvina, että pihoilla esiintyvinä päivä- ja yöajan keskiäänitasoina. Pihojen äänitasot ovat kokonaismelutasoja siinä mielessä, että ne sisältävät kaikki heijastukset kovista pystypinnoista, kuten talojen ulkoseinistä. Tällainen laskentatulos edustaa ulkotilojen, kuten oleskelualueiden, melua. Seinän heijastusta ei oteta huomioon rakennuksen julkisivuun kohdistuvaa melutasoa arvioitaessa. Julkisivuihin kohdistuvan melun ohjearvot koskevat melua, josta heijastuksen osuus on poistettu. Siten aivan seinän lähellä ohjearvoihin verrattava äänitaso on n. 3 db pienempi kuin mitä melukartta näyttää. Sen sijaan julkisivujen laskentapisteiden tuloksissa äänitaso on suoraan julkisivulle kohdistuva melutaso. Melukartan laskenta tehtiin käyttäen 2 x 2 m suuruisia laskentaruutuja. Laskentapisteet sijaitsivat 2 m korkeudella maanpinnasta. Lähimpien rakennusten julkisivujen melutasojakautumat laskettiin siten, että laskentapisteitä sijoitettiin kunkin kerroksen korkeudelle ja vaakasuunnassa enintään 10 m välein. Kuva 1. Kohteen sijainti tiestöön nähden.

3 3(5) 2.3 Liikenne Laskennassa otettiin huomioon kohteen lähellä kulkevat tiet sekä kauempana sijaitsevat liikennemääriltään suuret tiet. Muita teitä ei otettu mukaan laskentaan. Niiden melulla ei ole merkittävää vaikutusta kokonaismeluun hankkeen rakennusten ja pihojen kohdalla. Laskennassa käytetyt keskimääräisen arkivuorokausiliikenteen ennusteliikennemäärät on esitetty taulukoissa 1 ja 2. Liikennemäärät saatiin Espoon kaupungin liikennesuunnitteluosastolta (Aulis Palola ). Päiväajan (klo 7-22) osuudeksi koko vuorokauden liikenteestä oletettiin 90 %. Todettakoon, että melutasot eivät ole herkkiä liikenteen vaihteluille. Esimerkiksi 50 % kasvu liikennemäärissä aiheuttaa melutasoon 1,8 db lisäyksen. Taulukko 1. V1 nykyinen liittymä laskennassa käytetyt liikennetiedot * 40 *arvio Taulukko 2. V2 uusi liittymä laskennassa käytetyt liikennetiedot. Petaksenristi * * 2* 40 *arvio 3 LASKENTATULOKSET Laskentatulokset on esitetty liitteissä seuraavissa tilanteissa: V1 nykyinen liittymä o Liite A1; päiväaikainen (klo 7 22) o Liite A2; yöaikainen (klo 7 22) o Liite A3; Suositus A-äänitasoerotukseksi liikennemelua vastaan o Liite C; länsi- ja itäjulkisivuilla esiintyvät melutasot kerroksittain, päiväaikainen A-keskiäänitaso LAeq o Liite D1; ilman uutta rakennusta, päiväaikainen (klo 7 22) o Liite D2; ilman uutta rakennusta, yöaikainen (klo 7 22) V2 uusi liittymä o Liite B1; päiväaikainen (klo 7 22)

4 4(5) o Liite B2; yöaikainen (klo 7 22) o Liite B3; Suositus A-äänitasoerotukseksi liikennemelua vastaan o Liite C; länsi- ja itäjulkisivuilla esiintyvät melutasot kerroksittain, päiväaikainen A-keskiäänitaso LAeq o Liite E1; ilman uutta rakennusta, päiväaikainen (klo 7 22) o Liite E2; ilman uutta rakennusta, yöaikainen (klo 7 22) Suunnitellut uudet rakennukset on esitetty ruskealla värillä. Olemassa olevat rakennukset on esitetty harmaalla värillä. Pihoille on laskettu keskiäänitaso 2 m korkeudella maanpinnasta ja julkisivuille on laskettu kerroskohtaisesti suurimmat keskiäänitasot. Rakennusten seinillä olevat kahdeksankulmaiset tunnukset ilmoittavat suurimman kyseisillä julkisivuilla esiintyvän keskiäänitason LAeq. Merkintä on samalla kerroskorkeudella, jolla kyseinen taso esiintyy. 4 TULOSTEN TARKASTELU 4.1 Julkisivuihin kohdistuvat melutasot ja äänieristysvaatimukset Sisämelun yleiset ohjearvot asuintiloille ovat 35 db päivällä ja 30 db [1]. Asemakaavavaatimusta vastaava A-äänitasoerotus ΧLA määritetään julkisivuun kohdistuvan melun A-äänitason ja sisämelun A-äänitason tavoitearvon erotuksena. Uuden Ympäristöministeriön asetuksen mukaan [2] asuinrakennuksen ulkovaipan ääneneristys on oltava vähintään 30 db. HUOM! Kaavavaatimus sekoitetaan usein epähuomiossa julkisivun eri osien äänieristysvaatimusten kanssa. ΧLA (tai kaavavaatimus) ei ole sama suure kuin ulkoseinien tai ikkunoiden äänieristys liikennemelua vastaan, vaan se on arvo, mitä on käytettävä julkisivun eri osien äänieristyksen mitoituksessa. Julkisivun osien (esim. ulkoseinän tai ikkunan) äänieristysluku liikennemelua vastaan R A,tr (=R w+c tr) on tarkistettava huonetilakohtaisesti ja se on suurempi kuinχl A. Esim. ikkunoiden äänieristysvaatimus riippuu mm. ikkunoiden suhteellisesta pinta-alasta ja huonetilavuudesta. Esimerkiksi V1 nykyinen liittymä vaihtoehdossa rakennuksen pohjoisen puoleiseen julkisivuun kohdistuu enintään 69 db. Tämän perusteella laskettu kaavavaatimusta vastaava A-äänitasoerotus ΧLA on oltava vähintään 34 db (69 35 db) kyseisellä julkisivulla. Kaavavaatimusta vastaava A-äänitasoerotus vaihtelee riippuen julkisivun ja melulähteen etäisyydestä ja suunnasta melulähteisiin nähden. Suositukset kaavavaatimusta vastaavaksi A-äänitasoerotukseksi on esitetty rakennuksen julkisivuilla liitteissä A3 ja B3. Liitteissä ei esitetä suositusta A-äänitasoerotukseksi, mikäli ne ovat 30 db tai alle sen [2]. 4.2 Piha-alueet Melutason päiväajan ohjearvo/vaatimus oleskelualueilla ulkona on 55 db [1]/[2]. Yöajan melutasoa ei tarkastella, koska piha- ja oleskelualueilla ei oleskella öisin [3]. Asemakaavaluonnoksessa on merkitty leikkialue rakennuksen eteläpuolelle, istutusalueen ja rakennuksen väliin. Päiväajan ohjearvo ja vaatimus (vihreät ja vaalean vihreät alueet) alittuvat leikkialueella. Laskennassa on huomioitu melueste (+33.50) tontin länsipuolella sekä melueste (+34.00) rakennuksen kaakkoiskulmalla portaikon kohdalla.

5 5(5) 4.3 Parvekkeet Parvekkeilla sovelletaan oleskelualueiden ohjearvoa/vaatimusta (55 db päivällä). Avoimilla parvekkeilla esiintyvä melutaso on yleensä enintään 3 db suurempi kuin julkisivuun kohdistuva melutaso julkisivusta tulevan heijastuksen vuoksi. Parvekelasitusrakenteen äänieristyksen mitoituksen lähtökohtana on julkisivuihin kohdistuvan keskiäänitason ja parvekkeilla sallitun keskiäänitason välinen äänitasoerotus ΧLA. Julkisivuille, joilla lasketut päiväaikaiset keskiäänitasot ylittävät 65 db, ei suositella suunniteltavan parvekkeita Julkisivuilla, joille kohdistuvat päiväaikaiset keskiäänitasot (ks. liite A1) ovat db, parvekelasituksen äänieristysvaatimus ΧLA on db. Tämän äänitasoerotuksen saavuttamiseksi suosittelemme lasittamaan ko. parvekkeet 10 mm karkaistulla parvekelasilla (yläosa, voi olla avattava, lasien välissä välilistat) ja alaosa 5+5 mm laminoidulla lasilla. Parvekkeiden kattoihin tulisi asentaa 50 mm paksuja vaimennusverhouslevyjä kaiunnan vähentämiseksi. Julkisivuilla, joille kohdistuvat päiväaikaiset keskiäänitasot (ks. liite A1) ovat db, parvekelasituksen äänieristysvaatimus ΧLA on 8 10 db. Tämän äänitasoerotuksen saavuttamiseksi suosittelemme lasittamaan ko. parvekkeet 6 mm karkaistulla parvekelasilla (yläosa, voi olla avattava, lasien välissä välilistat) ja alaosa 4+4 mm. Julkisivuilla, joille kohdistuvat päiväaikaiset keskiäänitasot (ks. liite A1) ovat db tulisi suunnitella parvekelasitus, jonka äänieristysvaatimus ΧLA on 1 7 db. Näillä julkisivuilla tavallinen parvekelasitus (yläosa 6 mm karkaistu avattava lasi ja alaosa 4+4 mm laminoitu lasi) on riittävä. Julkisivuilla, joille kohdistuvat päiväaikaiset keskiäänitasot (ks. liite A1) ovat enintään 52 db, ei vaadita lasitusta ainakaan melun kannalta. Mira Pykälistö Medianomi AMK Benoît Gouatarbès Vanhempi konsultti, DI, FISE AA VIITTEET 1. Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista 993/1992. Helsinki, Ympäristöministeriön asetus rakennuksen ääniympäristöstä 796/2017. Ympäristöministeriö, Helsinki Perustelumuistio, Ympäristöministeriön asetus rakennuksen ääniympäristöstä. Ympäristöministeriö, Helsinki Road traffic noise Nordic 110 s.

6 6961 Lippajärventie * 40 Liite A1 V1 nykyinen liittymä Julkisivuilla ja piha-alueilla esiintyvät suurimmat melutasot 63 V 61 Este Leikki Este Päivä (klo 7-22) 110 s. melun laskentamalli. Vanha

7 6961 Lippajärventie * 40 Liite A2 V1 nykyinen liittymä Julkisivuilla ja piha-alueilla esiintyvät suurimmat melutasot 55 V 54 Este Leikki Este Yö (klo 22-07) 110 s. melun laskentamalli. Vanha

8 Liite A3 Lippajärventie V1 nykyinen liittymä Suositus A-äänitasoerotukseksi liikennemelua vastaan Sinisellä esitetyt luvut edustavat keskiäänitason perusteella laskettuja vähimmäisvaatimuksia V 31 Este Este Leikki Vanha

9 6861 Petaksenristi * * 2* 40 Liite B1 V2 uusi liittymä Julkisivuilla ja piha-alueilla esiintyvät suurimmat melutasot Petaksenristi 65 V 64 Este Leikki Este Päivä (klo 7-22) 110 s. melun laskentamalli. Vanha

10 6861 Petaksenristi * * 2* 40 Liite B2 V2 uusi liittymä Julkisivuilla ja piha-alueilla esiintyvät suurimmat melutasot Petaksenristi 58 V 57 Este Leikki Este Yö (klo 22-07) 110 s. melun laskentamalli. Vanha

11 Petaksenristi Liite B3 V2 uusi liittymä Suositus A-äänitasoerotukseksi liikennemelua vastaan Sinisellä esitetyt luvut edustavat keskiäänitason perusteella laskettuja vähimmäisvaatimuksia V Este Leikki Este Vanha

12 Länsi julkisivu Itä julkisivu Liite C Julkisivuilla esiintyvät melutasot kerroksittain Päivä (klo 7-22) V1 nykyinen liittymä, päivä V1 nykyinen liittymä, päivä 110 s. melun laskentamalli. V2 uusi liittymä, päivä V2 uusi liittymä, päivä -

13 Lippajärventie Liite D * 40 V1 nykyinen liittymä Ilman uutta taloa Julkisivuilla ja piha-alueilla esiintyvät suurimmat melutasot Päivä (klo 7-22) 110 s. melun laskentamalli. Vanha

14 Lippajärventie Liite D * 40 V1 nykyinen liittymä Ilman uutta taloa Julkisivuilla ja piha-alueilla esiintyvät suurimmat melutasot Yö (klo 22-07) 110 s. melun laskentamalli. Vanha

15 Petaksenristi * * 2* 40 Liite E1 V2 uusi liittymä Ilman uutta taloa Julkisivuilla ja piha-alueilla esiintyvät suurimmat melutasot Päivä (klo 7-22) Petaksenristi 110 s. melun laskentamalli. Vanha

16 Petaksenristi * * 2* 40 Liite E2 V2 uusi liittymä Ilman uutta taloa Julkisivuilla ja piha-alueilla esiintyvät suurimmat melutasot Yö (klo 22-07) Petaksenristi 110 s. melun laskentamalli. Vanha

Jussi Vartio, Benoît Gouatarbès

Jussi Vartio, Benoît Gouatarbès 181070-1 1(5) Jussi artio, Benoît Gouatarbès 13.11.2018 Kalasääksentie, Karakallio Asiakas: NCC Rakennus Oy Tilaus: 16.10.2018 Yhteyshenkilö: Laura Majoinen LIIKENNEMELUSELITYS 1 TAUSTA Espoon Karakallioon

Lisätiedot

A. 1(4) + liitteet. Topeliuksenkatu 41 a / Töölöntullinkatu 8 LIIKENTEEN MELUSELVITYS. 1 Tausta. 2 Melulaskenta. 2.1 Laskenta- ja maastomalli

A. 1(4) + liitteet. Topeliuksenkatu 41 a / Töölöntullinkatu 8 LIIKENTEEN MELUSELVITYS. 1 Tausta. 2 Melulaskenta. 2.1 Laskenta- ja maastomalli 170069-1-A 1(4) + liitteet DI Miro Aalto, DI Benoît Gouatarbès 17.5.2017 Topeliuksenkatu a / Töölöntullinkatu 8 Tilaaja: Arkkitehtitoimisto Gramatikova & Lindberg / Kiinteistö Oy Töölöntullinkatu 8 Tilaus:

Lisätiedot

Liisa Kilpilehto, Mika Hanski

Liisa Kilpilehto, Mika Hanski 171079-01-A 1(3) Liisa Kilpilehto, Mika Hanski 8.11.2017 Asiakas: A-Kruunu Oy Tilaus: 1.11.2017 Yhteyshenkilö: Eero Lehtomäki LIIKENNEMELUSELVITYS 1 TAUSTA Kauniaisiin ollaan suunnittelemassa asuinrakennusta

Lisätiedot

Liisa Kilpilehto, Benoît Gouatarbès Espoon Mankkaalle ollaan suunnittelemassa uusia asuinrakennuksia osoitteeseen Adjutantinkatu 1.

Liisa Kilpilehto, Benoît Gouatarbès Espoon Mankkaalle ollaan suunnittelemassa uusia asuinrakennuksia osoitteeseen Adjutantinkatu 1. 180822-01 1(5) Liisa Kilpilehto, Benoît Gouatarbès 18.10.2018 Adjutantinkatu 1 Asiakas: Skanska Talonrakennus Oy Tilaus: 14.6.2018 Yhteyshenkilö: Teemu Kärkäs LIIKENNEMELUSELVITYS TIIVISTELMÄ Espoon Mankkaalle

Lisätiedot

(5) + liitteet

(5) + liitteet 1097-1.5 1(5) + liitteet DI Miro Aalto, DI Benoît Gouatarbès 13.5.2016 Tilaaja: NCC Rakennus Oy Tilaus: 1.3.2016 Yhteyshenkilö: Petri Raunio TIELIIKENTEEN MELUSELVITYS 1 Tausta Espoon Karakallioon asemakaava-alueelle

Lisätiedot

(5) + liitteet

(5) + liitteet 133085-4.2 1(5) + liitteet DI Liisa Kilpi, DI Mika Hanski 4.1.2016 Gräsantulli Tilaajat: Yhteyshenkilöt: Hartela Oy Jouni Kekki, Hartela Johannes Laiho, ark.tsto Cederqvist & Jäntti TIELIIKENTEEN MELUSELVITYS

Lisätiedot

(6) + liitteet

(6) + liitteet 121241-05.2 1(6) + liitteet DI Liisa Kilpi, TkT Jukka Ahonen 7.10.2014 Kauppakeskus Lippulaivan laajennus, Espoo Tilaaja: Citicon Finland Oy Tilaus: 8.5.2013 Yhteyshenkilö: Markus Kääriäinen, Indepro Oy

Lisätiedot

153085-01.2 1(4)+liitteet (3)

153085-01.2 1(4)+liitteet (3) 1085-01.2 1(4)+liitteet (3) Liisa Kilpi, Miro Aalto, Benoît Gouatarbès, Tarja Lahti 7.10.2015 Tilaaja: SRV Yhtiöt Oyj Yhteyshenkilö: Miia Ajo MELUSELVITYS 1 Tausta Keravan keskustaan ollaan suunnittelemassa

Lisätiedot

(6) + liitteet

(6) + liitteet 160030-1.2 1(6) + liitteet DI Miro Aalto, DI Benoît Gouatarbès 16.5.2016 FIRA Kontulan suurkortteli Tilaaja: Fira Oy Tilaus: 5.2.2016 (viite: 704) Yhteyshenkilö: Mika Karkulahti LIIKENNEMELUSELVITYS 1

Lisätiedot

KAARINAN KAUPUNKI LITTOISTEN KAAVA-ALUEIDEN LIIKENTEEN MELUSELVITYS. Akukon Oy. Benoît Gouatarbès Timo Markula

KAARINAN KAUPUNKI LITTOISTEN KAAVA-ALUEIDEN LIIKENTEEN MELUSELVITYS. Akukon Oy. Benoît Gouatarbès Timo Markula 1599-1 KAARINAN KAUPUNKI LITTOISTEN KAAVA-ALUEIDEN LIIKENTEEN MELUSELVITYS Benoît Gouatarbès Timo Markula Helsinki 3/2016 1599-1 1(7)+liitteet DI Benoît Gouatarbès, DI Timo Markula 24.3.2016 Kaarinan kaupunki

Lisätiedot

(6)+liitteet (7)

(6)+liitteet (7) 1139-1.1 1(6)+liitteet (7) DI Liisa Kilpi, DI Timo Markula 4.5.15 Pohjolatalo, Lapinmäentie 1 Tilaaja: SRV Yhtiöt Oyj Tilaus: 5.12.14 Yhteyshenkilö: Miia Ajo LIIKENNEMELUSELVITYS Tiivistelmä Pohjolatalon

Lisätiedot

(7)+liitteet (7)

(7)+liitteet (7) 1139-1.4 1(7)+liitteet (7) DI Liisa Kilpi, DI Timo Markula 20.10.2015 Pohjolatalo, Lapinmäentie 1 Tilaaja: SRV Yhtiöt Oyj Yhteyshenkilö: Miia Ajo LIIKENNEMELUSELVITYKSEN PÄIVITYS Tiivistelmä Pohjolatalon

Lisätiedot

KOTKAMILLS KANTASATAMA-ALUEEN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS. Akukon Oy. Benoît Gouatarbès Henri Penttinen

KOTKAMILLS KANTASATAMA-ALUEEN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS. Akukon Oy. Benoît Gouatarbès Henri Penttinen 153046-1 KOTKAMILLS KANTASATAMA-ALUEEN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS Benoît Gouatarbès Henri Penttinen Akukon Oy Helsinki 9/2015 153046-1 1(8)+liitteet DI Benoît Gouatarbès, TkT Henri Penttinen 4.9.2015 Kotkamills

Lisätiedot

Niittyholman liikenteen ja ympäristön yleissuunnitelma, meluselvitys, Haukipudas, Oulu. Oulun kaupunki. Ins. (AMK) Tiina Kumpula

Niittyholman liikenteen ja ympäristön yleissuunnitelma, meluselvitys, Haukipudas, Oulu. Oulun kaupunki. Ins. (AMK) Tiina Kumpula Niittyholman liikenteen ja ympäristön yleissuunnitelma, meluselvitys, Oulun kaupunki Ins. (AMK) Tiina Kumpula 12.8.2014 Niittyholman liikenteen ja ympäristön yleissuunnitelma, meluselvitys, 12.8.2014 2

Lisätiedot

Valtatie 8 parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Meluselvitys

Valtatie 8 parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Meluselvitys 16T-1 Raportti parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Projektinumero: 306914 Sisältö Sisältö... 2 1. Johdanto / Toimeksianto... 3 2. Lähtötiedot ja menetelmät... 3 2.1. Laskentamalli... 4 2.2. Laskentamallin

Lisätiedot

(5)+liitteet (8)

(5)+liitteet (8) 143084-01.2 1(5)+liitteet (8) DI Liisa Kilpi, DI Timo Markula 30.9.2014 Toralinna Tilaaja: Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto Yhteyshenkilö: Ville Purma LIIKENNEMELUSELVITYS 1 Tausta Helsingin Länsi-Pasilassa

Lisätiedot

Sako II, asemakaavamuutos

Sako II, asemakaavamuutos Sako II, asemakaavamuutos 4111579.3.7 Muutokset: A 4.10.2016 Muutettiin pohjaa B 5.10.2016 Muutettiin taas pohjaa 4111579.3.7 2 (6) Sako II, asemakaavamuutos SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja...

Lisätiedot

Matrix kilpailuehdotuksen parvekkeiden lasitus

Matrix kilpailuehdotuksen parvekkeiden lasitus Lausunto 3853-2 1(6) Tilaaja: Skanska Kodit Oy Toni Tuomola PL 114 00101 Helsinki 020 719 4623 toni.tuomola@skanska.fi Matrix kilpailuehdotuksen parvekkeiden lasitus 1 Kohde Skanska Kodit Oy on tilannut

Lisätiedot

Kirkonmäen asemakaava ja asemakaavamuutos nro 3573 Ympäristömeluselvitys

Kirkonmäen asemakaava ja asemakaavamuutos nro 3573 Ympäristömeluselvitys Raportti Kirkonmäen asemakaava ja asemakaavamuutos nro 33 Ympäristömeluselvitys Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy 10.3.2017 Projektinumero: 304232 Sisältö 1. Johdanto... 2 2. Lähtötiedot ja menetelmät...

Lisätiedot

Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu

Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu V8 Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu 19.11.2012 Projektinumero: 304316 2 (6) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Lähtötiedot ja menetelmät...

Lisätiedot

NIEMENRANTA 2 ASEMAKAAVAN LAATIMINEN SUUNNITELTUJEN RAKENNUSTEN JULKISIVUIHIN JA PIHA-ALUEILLE KOHDISTUVIEN MELUN KESKIÄÄNITASOJEN TARKASTELU

NIEMENRANTA 2 ASEMAKAAVAN LAATIMINEN SUUNNITELTUJEN RAKENNUSTEN JULKISIVUIHIN JA PIHA-ALUEILLE KOHDISTUVIEN MELUN KESKIÄÄNITASOJEN TARKASTELU 1 NIEMENRANTA 2 ASEMAKAAVAN LAATIMINEN SUUNNITELTUJEN RAKENNUSTEN JULKISIVUIHIN JA PIHA-ALUEILLE KOHDISTUVIEN MELUN KESKIÄÄNITASOJEN TARKASTELU 1 Tausta laatii asemakaavaa Tampereella alueelle. Tämä melutarkastelu

Lisätiedot

Salonpään koulu. A s e m a k a a v a n l i i k e n n e m e l u s e l v i t y s

Salonpään koulu. A s e m a k a a v a n l i i k e n n e m e l u s e l v i t y s Salonpään koulu A s e m a k a a v a n l i i k e n n e m e l u s e l v i t y s 1615787.1 2 (7) TIIVISTELMÄ Tässä selvityksessä tutkitaan tieliikenteen aiheuttamia äänitasoja Salonpään koulun asemakaavan

Lisätiedot

Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet

Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet Lempäälän kunta Jussi Kurikka-Oja 16.4.2014 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Lempäälän kunnan Pajalantien ja Hulikankulman asemakaava-alueiden

Lisätiedot

Meluselvitysraportti. Päiväys Projekti Nikulanväylä Asemakaavan meluselvitys Tilaaja Rauman kaupunki

Meluselvitysraportti. Päiväys Projekti Nikulanväylä Asemakaavan meluselvitys Tilaaja Rauman kaupunki Meluselvitysraportti Päiväys 08.01.2019 Projekti Asemakaavan Tilaaja Rauman kaupunki Meluselvitysraportti 1/6 Sisällys 1 Lähtökohdat... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Suunnittelualue... 2 2 Menetelmät ja lähtötiedot...

Lisätiedot

Espoo Nihtiportti, Atriumalue, Meluselvitys

Espoo Nihtiportti, Atriumalue, Meluselvitys Raportti Espoo Nihtiportti, 1601 Atriumalue, 11.1.2017 Projektinumero: 308300 Sisältö Sisältö... 1 1. Johdanto... 2 2. Lähtötiedot ja menetelmät... 2 2.1. Laskentamalli... 2 2.1.1. Lähtötiedot... 3 2.1.2.

Lisätiedot

Holvastin asemakaavamuutos nro Liikennemeluselvitys DONNA- ID:

Holvastin asemakaavamuutos nro Liikennemeluselvitys DONNA- ID: Holvastin asemakaavamuutos nro 8683 DONNA- ID: 2 0 179 158.1 158.1 2 (9) Holvastin asemakaavamuutos nro 8683 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja... 3 1.2 Tekijä... 3 1.3 Kohde... 3 1.4 Selostuksen

Lisätiedot

Reelinkirinteen asemakaava-alueen meluselvitys

Reelinkirinteen asemakaava-alueen meluselvitys Sato-Rakennuttajat Oy Jarno Kokkonen Projekti KAU41792 12.3.2017 2 (7) 12.3.2017 SISÄLTÖ 1 TAUSTATIEDOT... 3 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT... 4 2.1 Melun ohjearvot... 4 2.2 Meluntorjuntaa koskevat asemakaavamääräykset...

Lisätiedot

Koivukujan asemakaavamuutoksen meluselvitys

Koivukujan asemakaavamuutoksen meluselvitys LEMPÄÄLÄN KUNTA, KAAVOITUS Koivukujan asemakaavamuutoksen meluselvitys RaporttiLUONNOS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P35832p001 RaporttiLUONNOS 1 (7) Heiskanen Vesa Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2

Lisätiedot

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Vastaanottaja Lapuan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Päivämäärä 03/04/2013

Lisätiedot

Atalan asemakaavamuutos nro 8655 ID: L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s

Atalan asemakaavamuutos nro 8655 ID: L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s Atalan asemakaavamuutos nro 85 ID: 2 060 612 L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s 1614374.1 1614374.1 2 (10) Atalan asemakaavamuutos nro 85 ID: 2 060 612 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja...

Lisätiedot

St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Loviisa MELUSELVITYS. Lokakuu 2009. Loviisan kaupunki

St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Loviisa MELUSELVITYS. Lokakuu 2009. Loviisan kaupunki St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Lokakuu 2009 n kaupunki St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUN OHJEARVOT...

Lisätiedot

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SIPOON KUNTA, KEHITYS- JA KAAVOITUSKESKUS, KAAVOITUSYKSIKKÖ Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P16134 Raportti 1 (5) Manninen

Lisätiedot

LUUVANIEMENTIE 2-6, HELSINKI MELUSELVITYS

LUUVANIEMENTIE 2-6, HELSINKI MELUSELVITYS LUUVANIEMENTIE 2-6, HELSINKI MELUSELVITYS 23.02.2015 MELUSELVITYS LUUVANIEMENTIE 2-6, HELSINKI 2 Päivämäärä 23.02.2015 Laatija Tarkastaja Pasi Myyryläinen Jari Hosiokangas Sisältää Maanmittauslaitoksen

Lisätiedot

Espoon Heiniemen korttelin ja puistoalueen 62P17 meluselvitys

Espoon Heiniemen korttelin ja puistoalueen 62P17 meluselvitys Raportti Espoon Heiniemen korttelin 62045 ja puistoalueen 62P17 meluselvitys 15.2.2018 SISÄLTÖ 1. Työn sisältö... 3 2. Lähtötiedot ja menetelmät...4 2.1. Laskentamalli... 4 2.2. Laskennassa käytetyt liikennemäärät...

Lisätiedot

SAMMONKATU ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS

SAMMONKATU ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS Vastaanottaja NCC Rakennus Oy/Asuminen Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 08/2011 SAMMONKATU 52-54 ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS SAMMONKATU 52-54 ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS

Lisätiedot

Raportti. Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys. Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072

Raportti. Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys. Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072 ! Raportti Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys 27.5.2016 Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072 Sisältö 1. Johdanto... 1 2. Laskentamalli... 1 2.1. Lähtötiedot... 1 2.1.1. Suunnittelualue...

Lisätiedot

ESPOON MATINKYLÄN METROASEMAN KORTTELIN 23283 MELUSELVITYS

ESPOON MATINKYLÄN METROASEMAN KORTTELIN 23283 MELUSELVITYS 14.3.2008 ESPOON MATINKYLÄN N KORTTELIN 23283 MELUSELVITYS WSP Finland Oy Heikkiläntie 7 00210 HELSINKI Puh. +3 207 864 11 www.wspgroup.fi Ilkka Niskanen ja Laura Gröhn SISÄLLYSLUETTELO 1 Toimeksianto...

Lisätiedot

NIEMENRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, YLIVIESKA MELUSELVITYS

NIEMENRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, YLIVIESKA MELUSELVITYS Vastaanottaja Ylivieskan kaupunki Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 27.8.2012 Viite 82142434 NIEMENRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, YLIVIESKA MELUSELVITYS NIEMENRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, YLIVIESKA MELUSELVITYS

Lisätiedot

Linnustajantie A. Liikennemeluselvitys

Linnustajantie A. Liikennemeluselvitys Linnustajantie 6 Liikennemeluselvitys 1611936.1A Muutokset: 30.9.2016 Alkuperäinen meluselvitys A 18.1.2017 Päivitetty 3.1. luonnosten mukaiseksi. Talot D1 ja D2 muuttuneet pienkerrostaloiksi. Autokatokset

Lisätiedot

Tampere-talon hotellin asemakaavamuutoksen nro 8529 meluselvitys

Tampere-talon hotellin asemakaavamuutoksen nro 8529 meluselvitys Tampere-talon hotellin asemakaavamuutoksen nro 8529 meluselvitys 6.10.2014 WSP:n projektinumero: 306365 ID: 1 206 972 XVII (Tulli) -316-2 sekä puisto- ja katualuetta, Yliopistonkatu 55, Hotelin rakentaminen

Lisätiedot

TIISTILÄN KUILUN P1.4 YMPÄRISTÖMELUSELVITYS

TIISTILÄN KUILUN P1.4 YMPÄRISTÖMELUSELVITYS --A () DI Mika Hanski, DI Timo Peltonen, DI Timo Markula.. Länsimetro Tiistilän kuilun P. Tilaaja: Länsimetro Oy Tilaus: (..) Yhteyshenkilö: Ulla Valtonen TIISTILÄN KUILUN P. YMPÄRISTÖMELUSELVITYS Tausta

Lisätiedot

Meluselvitys Iso-Iivarintielle välillä Vt 1 St 110

Meluselvitys Iso-Iivarintielle välillä Vt 1 St 110 PAIMION KAUPUNKI Meluselvitys Iso-Iivarintielle välillä Vt 1 St 110 Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P32583 Raportti 1 (7) Eskelinen Erja Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot...

Lisätiedot

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA EURAN KUNTA Keskustan osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (10) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot...

Lisätiedot

JULKISIVUN ÄÄNIERISTYKSEN MITOITUS

JULKISIVUN ÄÄNIERISTYKSEN MITOITUS 171079-2 1(4) AMK Hassan Al-Ramadani, DI Liisa Kilpilehto, TkT Jukka Ahonen 14.12.2017 Bredanportti 8 Asiakas: A-Kruunu Oy Tilaus: 27.09.2017 Yhteyshenkilö: Eero Lehtomäki JULKISIVUN ÄÄNIERISTYKSEN MITOITUS

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS, VIHOLANKATU, NOKIA VRP-RAKENNUSPALVELU OY

ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS, VIHOLANKATU, NOKIA VRP-RAKENNUSPALVELU OY Vastaanottaja VRP- Rakennuspalvelu Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 17.7.2015 ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS, VIHOLANKATU, NOKIA VRP-RAKENNUSPALVELU OY ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS, VIHOLANKATU, NOKIA VRP-RAKENNUSPALVELU

Lisätiedot

PETSAMO, XXI KAUPUNGINOSA, KAAVA NRO. 8083, ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS

PETSAMO, XXI KAUPUNGINOSA, KAAVA NRO. 8083, ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS Vastaanottaja Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 23.8.2010 PETSAMO, XXI KAUPUNGINOSA, KAAVA NRO. 8083, ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS PETSAMO,

Lisätiedot

TAMPEREEN ETELÄPUISTON MELUSELVITYS Projektinumero307322

TAMPEREEN ETELÄPUISTON MELUSELVITYS Projektinumero307322 TAMPEREEN ETELÄPUISTON MELUSELVITYS 1.3.2016 Projektinumero Sisältö Sisältö... 2 1. Ympäristömelun ohjearvot... 3 2. Tulokset... 4 Liitteet: 1. VE 0 LAeq 7-22 2. VE 0 LAeq 22-7 3. VE A LAeq 7-22 4. VE

Lisätiedot

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki 20.8.2009 Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT...

Lisätiedot

Tytyrin kalkkitehdas, meluselvityksen täydennys

Tytyrin kalkkitehdas, meluselvityksen täydennys Lohjan kaupunki Jarno Kokkonen 2.5.2013 2.5.2013 1 (5) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT... 2 1.1 Melunohjearvot... 2 2 MELUNLASKENTATULOKSET... 2 2.1 Tutkitut melutilanteet... 2 2.2 Melun leviäminen ennustetilanteessa

Lisätiedot

Melumallinnus Pellonreuna

Melumallinnus Pellonreuna Melumallinnus Pellonreuna JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2017 (28.4.2017) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Kuokkalan Tikanväylän ja Pohjanlahdentien liikenteen aiheuttaman melun

Lisätiedot

Raideliikennemeluselvitys korttelille 55042

Raideliikennemeluselvitys korttelille 55042 Jarno Kokkonen Siru Parviainen 18.10.2013 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Espoon kaupungin Koivuhovinlaakson asemakaava-alueen kortteliin (kuva 1) raideliikenteen aiheuttamia melutasoja.

Lisätiedot

BOSMALMIN ALUE, ESPOO MELUSELVITYS

BOSMALMIN ALUE, ESPOO MELUSELVITYS Vastaanottaja Westpro Oy Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 4.4.18 MELUSELVITYS BOSMALMIN ALUEEN MELUSELVITYS Päivämäärä 4.4.18 Laatija Tarkastaja Laura Pilvinen Timo Korkee Ramboll PL 25, Säterinkatu

Lisätiedot

SUUNNITTELUKESKUS OY MELUSELVITYS 1 (2) Helsinki/ M. Koivisto C6009

SUUNNITTELUKESKUS OY MELUSELVITYS 1 (2) Helsinki/ M. Koivisto C6009 SUUNNITTELUKESKUS OY MELUSELVITYS 1 (2) Helsinki/ M. Koivisto 22.11.2005 5005-C6009 MATTI JANHUNEN AITOLAHDENTIEN ASEMAKAAVA MELUSELVITYS 1 Tausta Tampereen Aitolahdentien varteen Niihamanselän Olkahisenlahden

Lisätiedot

Pohjolankatu 25, Tampere MELUSELVITYS. Toukokuu 2010. Tampereen kaupunki, Tilakeskus

Pohjolankatu 25, Tampere MELUSELVITYS. Toukokuu 2010. Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pohjolankatu 25, Tampere Toukokuu 2010 Joulukuu 2010 täydennetty Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pohjolankatu 25, Tampere 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUN OHJEARVOT... 3

Lisätiedot

Miilukorpi II Asemakaavan osa-alueen meluselvitys

Miilukorpi II Asemakaavan osa-alueen meluselvitys Miilukorpi Asemakaavan osa-alueen meluselvitys 12.2.2018 SISÄLLYS 1 Suunnittelukohde 1 2 Menetelmät ja lähtötiedot 3 2.1 Melutasojen ohjearvot 3 2.2 Melulaskennat 3 2.3 Melulaskennan maastomalli 4 2.4

Lisätiedot

Joensuun asemakaavamuutos 1726 Kukkolankatu 6-8

Joensuun asemakaavamuutos 1726 Kukkolankatu 6-8 Joensuun asemakaavamuutos 1726 Kukkolankatu 6-8 L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s 1613866.3A Muutokset: A Melumalliin lisätty kaavaluonnoksen mukaiset rakennukset 15.1.2018 Ensimmäinen versio selostuksesta

Lisätiedot

UUDEN PASILANSILLAN JA METRON TYÖTUNNELIN TYÖMAIDEN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS

UUDEN PASILANSILLAN JA METRON TYÖTUNNELIN TYÖMAIDEN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS 143050-07 1(6) DI Benoît Gouatarbès, TKT Tapio Lahti (TL Akustiikka) 5.6.2014 Tripla Tilaaja: Yit Rakennus Oy Tilaus: 9.5.2014 Yhteyshenkilö: Juha Vunneli, Erja Mutanen UUDEN PASILANSILLAN JA METRON TYÖTUNNELIN

Lisätiedot

Meijeritien asemakaavan meluselvitys

Meijeritien asemakaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA PAIMION KAUPUNKI Meijeritien asemakaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 22.12.2015 Raportti 1 (5) Matti Manninen 22.12.2015 Sisällysluettelo 1 Taustaa...

Lisätiedot

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys Kotkan kaupunki Siru Parviainen Jarno Kokkonen Projekti YMP31215 19.12.2014 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Kotkan Rasinkylän asemakaava-alueelle suunnitellun asuinalueen melutasoja.

Lisätiedot

Kairankulman asemakaavan ja asemakaavan muutoksen meluselvitys

Kairankulman asemakaavan ja asemakaavan muutoksen meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA PAIMION KAUPUNKI Kairankulman asemakaavan ja asemakaavan muutoksen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (9) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa...

Lisätiedot

Hylliniitynkatu 13. L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s, a s e m a k a a v a n r o B

Hylliniitynkatu 13. L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s, a s e m a k a a v a n r o B Hylliniitynkatu 13 L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s, a s e m a k a a v a n r o 8 6 3 2 1611723.1B D-numero: 1632252 1611723.1B 2 (10) Hylliniitynkatu 13 SSÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja...

Lisätiedot

Kaavan 8159 meluselvitys

Kaavan 8159 meluselvitys Tampereen kaupunki Suunnittelupalvelut Mittaus- ja Geotekniikkayksikkö Kaavan 8159 meluselvitys Hanke: 4010025 Pvm: 29.5.2008 Laatinut: Petri Jokinen SUUNNITTELUPALVELUT MITTAUS- JA GEOTEKNIIKKAYKSIKKÖ

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS 15.4.2011 Laura Gröhn MUISTIO 15.4.2011 Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo 1. Työn tarkoitus... 3 2. Menetelmät ja lähtötiedot... 3 2.1 Maastomalli... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

VANTAAN MARTINLAAKSO, KUKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 002209 KORTTELIN 17578 OSAA VARTEN Meluselvitys

VANTAAN MARTINLAAKSO, KUKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 002209 KORTTELIN 17578 OSAA VARTEN Meluselvitys VANTAAN MARTINLAAKSO, KUKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 002209 KORTTELIN 17578 OSAA VARTEN Meluselvitys WSP Finland Oy Heikkiläntie 7 FI-00210 Helsinki Puh.: +3 207 864 11 Fax: +3 207 864 800 WSP Finland Y-tunnus:

Lisätiedot

Kokkolan Nykvistin tontin ympäristömeluselvitys

Kokkolan Nykvistin tontin ympäristömeluselvitys Raportti Kokkolan Nykvistin tontin ympäristömeluselvitys Kaavoituspalvelut, Kokkolan kaupunki 15.3.2017 Projektinumero: 308808 Sisältö Sisältö... 2 1. Johdanto... 3 2. Meluselvityksen menetelmät ja menettelyt...

Lisätiedot

Vastaanottaja Rauman kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys, LUONNOS. Päivämäärä KARINKENTÄN ALUE, RAUMA LIIKENNEMELUSELVITYS

Vastaanottaja Rauman kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys, LUONNOS. Päivämäärä KARINKENTÄN ALUE, RAUMA LIIKENNEMELUSELVITYS Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Meluselvitys, LUONNOS Päivämäärä 22.6.2016 KARINKENTÄN ALUE, RAUMA LIIKENNEMELUSELVITYS KARINKENTÄN ALUE LIIKENNEMELUSELVITYS Päivämäärä 22.6.2016 Laatija

Lisätiedot

143144-1 KOTKAN KANTASATAMA YMPÄRISTÖMELUSELVITYS. Akukon Oy. Benoît Gouatarbès Timo Markula

143144-1 KOTKAN KANTASATAMA YMPÄRISTÖMELUSELVITYS. Akukon Oy. Benoît Gouatarbès Timo Markula 11-1 KOTKAN KANTASATAMA YMÄRISTÖMELUSELVITYS Benoît Gouatarbès Timo Markula Akukon Oy Helsinki 2/2015 11-1 1(11)+liitteet DI Benoît Gouatarbès, DI Timo Markula 12.2.2015 Kotkan Kantasatama Tilaaja: Kotkan

Lisätiedot

Kanakoulun alue B. L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s

Kanakoulun alue B. L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s Kanakoulun alue L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s 1612996.1B Muutokset: B Korjattiin talon 3 kerroskorkeuden teksti (VII -> VIII) A 27.9.2018 Päivitettiin kohteen massoittelu, melukartat, ulkovaipan

Lisätiedot

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS FCG Finnish Consulting Group Oy Kontiolahden kunta LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS Raportti 433-P11702 10.1.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Raportti I 10.1.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 Taustaa...

Lisätiedot

TONTIT 5211/22 JA 5211/26, VIIALA, TAMPERE ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN MELUSELVITYS

TONTIT 5211/22 JA 5211/26, VIIALA, TAMPERE ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN MELUSELVITYS Vastaanottaja Ilkka Saarinen ja Osmo Tuomaala Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 5.1.2011 TONTIT 5211/22 JA 5211/26, VIIALA, TAMPERE ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN MELUSELVITYS TONTIT 5211/22 JA 5211/26, VIIALA,

Lisätiedot

Hiidenlinnan L72 asemakaava-alueen meluselvitys

Hiidenlinnan L72 asemakaava-alueen meluselvitys LOHJAN KAUPUNKI Hiidenlinnan L72 asemakaava-alueen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P37242P001 Raportti 1 (8) Heiskanen Vesa Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Arviointiperusteet...

Lisätiedot

Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys

Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys Ylöjärven kaupunki Anne Määttä Siru Parviainen 7.11.2013 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Ylöjärven kaupungin Kolmenkulman alueelle

Lisätiedot

Lintukorpi 2 Espoon Lintuvaara, kortteli 50102

Lintukorpi 2 Espoon Lintuvaara, kortteli 50102 Raportti 4863-2c 23.5.2011 Meluselvitys Lintukorpi 2 Espoon Lintuvaara, kortteli 50102 Meluselvityksen muutokset Numero Päiväys Muutokset 4863-2c 23.5.2011 Päivitetty uusi asemapiirros, tutkittu eri vaihtoehtoja

Lisätiedot

16T-2 Meluselvitys

16T-2 Meluselvitys 16T-2 Meluselvitys 11.11.2014 Meluselvitys 1 (3) Valtateiden 3 ja 18 parantaminen, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin pohjalta.

Lisätiedot

HUOPALAHDENTIE 19, HELSINKI ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

HUOPALAHDENTIE 19, HELSINKI ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS HUOPALAHDENTIE 19, HELSINKI ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS 24.11.2014 ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS HUOPALAHDENTIE 19, HELSINKI 2 Päivämäärä 24.11.2014 Laatija Pasi Myyryläinen Tarkastaja Jari Hosiokangas Sisältää

Lisätiedot

ERIKSNÄSIN ALUE, SIPOO MELUSELVITYS

ERIKSNÄSIN ALUE, SIPOO MELUSELVITYS ERIKSNÄSIN ALUE, SIPOO MELUSELVITYS Huhtikuu 2013 ERIKSNÄSIN ALUE, SIPOO MELUSELVITYS Päivämäärä 2.4.2013 Laatija Olli-Matti Luhtinen Ramboll Säterinkatu 6 P.O.Box 25 02601 ESPOO T +358 20 755 611 F +358

Lisätiedot

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä 143-413-7-2 IKAALISTEN MYLLY OY Destia Oy Infrasuunnittelu Vantaa 20.2.2018 SISÄLLYS 1 SUUNNITTELUKOHDE 1 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT 2 2.1 Melutasojen

Lisätiedot

Meluselvityksen täydennys Lepolan alue, Järvenpää

Meluselvityksen täydennys Lepolan alue, Järvenpää Lausunto 3809-5 1(2) 28.7.2008 Tilaaja: Järvenpään kaupunki Tekninen toimi Kaavoitus ja mittaus Yhteyshenkilö: Ilkka Holmila kaupunginarkkitehti PL 41 04401 Järvenpää 040-315 2455 ilkka.holmila@jarvenpaa.fi

Lisätiedot

Joensuun asemakaavamuutos 1716 Suistamonkatu

Joensuun asemakaavamuutos 1716 Suistamonkatu Joensuun asemakaavamuutos 1716 L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s 1613866.2A Muutokset: B Tutkittu alueiden meluntorjuntaa meluesteillä ja päivitetty meluselvitys Joensuun kaupungin pyytämän värikartan

Lisätiedot

Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo

Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2012 (9.3.2012) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Ysitien(Vt 9) tieliikenteen aiheuttamaa melutasoa Etelä-Keljon

Lisätiedot

Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys

Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys ROVANIEMEN KAUPUNKI Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 31.5.2016 P26781P002 Raportti 1 (5) Manninen Matti 31.5.2016 Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun

Lisätiedot

Jankan Liikekeskus Kortteli D L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s

Jankan Liikekeskus Kortteli D L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s Jankan Liikekeskus Kortteli 15 L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s 1610626.3D Muutokset D Korjattu taulukon 2.1 yksiköt sekä muokattu kohtaa 2.1. 27.9.2016 C Päivitetty selvitys uusimman viitesuunnitelman

Lisätiedot

Ruskontien (Mt 309) jatkeen tie- ja rakennussuunnitelmat

Ruskontien (Mt 309) jatkeen tie- ja rakennussuunnitelmat Ruskontien (Mt 309) jatkeen tie- ja rakennussuunnitelmat Ruskontien (Mt 309) jatkeen tie- ja rakennussuunnitelmat Destia Oy Infrasuunnittelu Vantaa 20.1.2012 ALKUSANAT Ruskontien (Mt 309) jatkeen tie-

Lisätiedot

Meluselvityksen päivittäminen Anttilanrannan alueella (Tuusulan kunta) 11.10.2012 Projektinumero: 304571. WSP Finland Oy

Meluselvityksen päivittäminen Anttilanrannan alueella (Tuusulan kunta) 11.10.2012 Projektinumero: 304571. WSP Finland Oy Meluselvityksen päivittäminen Anttilanrannan alueella (Tuusulan kunta) 11.10.2012 Projektinumero: 3071 2 (8) Sisällysluettelo 1 Toimeksianto... 3 2 Lähtötiedot ja menetelmät... 3 2.1 Laskentamalli ja laskennan

Lisätiedot

Laurikkalan pappilan alue. Liikennemeluselvitys

Laurikkalan pappilan alue. Liikennemeluselvitys Laurikkalan pappilan alue 1613543.1 1613543.1 2 (8) Laurikkalan pappilan alue SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja... 3 1.2 Tekijä... 3 1.3 Kohde... 3 1.4 Selostuksen tarkoitus... 3 2 LÄHTÖTIEDOT...

Lisätiedot

Vastaanottaja Trafix Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA MELUSELVITYS

Vastaanottaja Trafix Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA MELUSELVITYS Vastaanottaja Trafix Oy Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 18.11.013 YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMA Päivämäärä 18.11.013 Laatija Jari Hosiokangas

Lisätiedot

Yliopistonkatu (Kaava nro 8447), Tampere

Yliopistonkatu (Kaava nro 8447), Tampere Ramboll Finland Oy Rakennustoimisto Pohjola Oy Yliopistonkatu 50 52 (Kaava nro 8447), Tampere Meluselvitys 2.5.2013 Yliopistonkatu 50 52 (Kaava nro 8447),Tampere Rakennustoimisto Pohjola Oy Meluselvitys

Lisätiedot

Samariantie 2-4, Espoo

Samariantie 2-4, Espoo Lausunto 7044-1a 1(9) TILAAJA: TEKIJÄT: Kaija Rihkajärvi Puolikkotie 8 02330 Espoo p. 040 738 9429 kaija.rihkajarvi@agentia.fi Miikka Valtonen DI 020 7118 692 miikka.valtonen@helimaki.fi Pekka Taina DI,

Lisätiedot

Lahelanpelto II asemakaava ja asemakaavan muutos, Tuusula

Lahelanpelto II asemakaava ja asemakaavan muutos, Tuusula Ramboll Finland Oy Tuusulan kunta Lahelanpelto II asemakaava ja asemakaavan muutos, Tuusula Meluselvitys 27.3.2014 Lahelanpelto II asemakaava ja asemakaavan muutos, Tuusula Tuusulan kunta Meluselvitys

Lisätiedot

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Meluselvitys 1 (2) Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin

Lisätiedot

HÄRMÄLÄN PERKIÖNKADUN ASEMAKAAVAMUUTOS NRO 8426,TAMPERE

HÄRMÄLÄN PERKIÖNKADUN ASEMAKAAVAMUUTOS NRO 8426,TAMPERE Vastaanottaja Tampereen kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 26.5.2016 HÄRMÄLÄN PERKIÖNKADUN ASEMAKAAVAMUUTOS NRO 8426,TAMPERE MELUSELVITYS HÄRMÄLÄN PERKIÖNKADUN NRO 8426,TAMPERE MELUSELVITYS ASEMAKAAVAMUUTOS

Lisätiedot

Tammelan puistokatu Asemakaavan 8690 meluselvitys

Tammelan puistokatu Asemakaavan 8690 meluselvitys 31-33 Asemakaavan 8690 meluselvitys Raportti Jatke Oy 11.10.2018 ID-numero, kaupunki: 3 026 795 Projektinumero, WSP: 310963 SISÄLTÖ 1. JOHDANTO... 3 2. LÄHTÖTIEDOT JA MENETELMÄT... 3 2.1. Laskentamalli...

Lisätiedot

WEERAN KORTTELI, LAPPEENRANTA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN MELUSELVITYS. Vastaanottaja Lappeenrannan kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys

WEERAN KORTTELI, LAPPEENRANTA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN MELUSELVITYS. Vastaanottaja Lappeenrannan kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys Vastaanottaja Lappeenrannan kaupunki Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 11.10.2018 WEERAN KORTTELI, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN WEERAN KORTTELI,, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN Päivämäärä 11.10.2018 Laatija Tarkastaja

Lisätiedot

Saimaankatu 29, Lahti

Saimaankatu 29, Lahti Lausunto 6265-1a 1(8) 30.1.2015 Meluselvitys Saimaankatu 29, Lahti Lausunnon muutokset Numero Päiväys Muutokset 6265-1a 30.1.2015 Ensimmäinen versio. Tämän asiakirjan osittainen julkaiseminen tai kopiointi

Lisätiedot

Gräsantulli, alue , Espoo

Gräsantulli, alue , Espoo Raportti 24-1h 1(8) 15.1.2016 Meluselvitys Gräsantulli, alue 321610, Espoo Meluselvityksen muutokset Numero Päiväys Muutokset 24-h 15.1.2016 Korjauksia liikennetietoihin ja liitteisiin. 24-1g 13.1.2016

Lisätiedot

TIELIIKENNEMELUSELVITYS

TIELIIKENNEMELUSELVITYS Espoon Asunnot Oy Jaana Hellinen TIELIIKENNEMELUSELVITYS HELSINKI Viikinportti 4 B 18 00790 Helsinki puh. 050 377 6565 TURKU Rautakatu 5 A 20520 Turku puh. 050 570 3476 etu.suku@promethor.fi www.promethor.fi

Lisätiedot

Vastaanottaja Miesmäki Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä MIESMÄEN AK, POHTOLA, TAMPERE ASEMAKAAVAMUUTOKSEN (8498) MELUSEL- VITYS

Vastaanottaja Miesmäki Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä MIESMÄEN AK, POHTOLA, TAMPERE ASEMAKAAVAMUUTOKSEN (8498) MELUSEL- VITYS Vastaanottaja Miesmäki Oy Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 14.11.2017 MIESMÄEN AK, POHTOLA, TAMPERE ASEMAKAAVAMUUTOKSEN (8498) MELUSEL- VITYS MIESMÄEN AK, POHTOLA, TAMPERE, ASEMAKAAVAMUUTOKSEN (8498)

Lisätiedot

Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys. Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233

Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys. Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233 Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233 Raportti 1/5 Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Menetelmät ja lähtötiedot... 3 2.1 Melun ohjearvot... 3

Lisätiedot

Herttuanportti 6, Espoo Asemakaavamuutoksen meluselvitys

Herttuanportti 6, Espoo Asemakaavamuutoksen meluselvitys Herttuanportti 6, Espoo Asemakaavamuutoksen meluselvitys 16.3.2018 2 (8) Sisällys 1 Työn tavoite... 2 2 Meluselvitys... 4 2.1 Käytetyt menetelmät... 4 2.2 Sovellettavat ohjearvot... 4 2.3 Melun-ja tärinäntorjunta

Lisätiedot

HUHTIMON ALUE, RIIHIMÄKI LIIKENNEMELUSELVITYS

HUHTIMON ALUE, RIIHIMÄKI LIIKENNEMELUSELVITYS Vastaanottaja Riihimäen kaupunki Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 17.12.2015 HUHTIMON ALUE, RIIHIMÄKI LIIKENNEMELUSELVITYS HUHTIMON LIIKENNEMELUSELVITYS Päivämäärä 17.12.2015 Laatija Tarkastaja

Lisätiedot