OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI"

Transkriptio

1 Oppimisympäristön tunnistamisraportti OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI -silta työelämään TYÖNVUOKSI RY Organisaatio / kaupunki: / Imatra Toimipaikka:

2 Oppimisympäristön tunnistamisraportti KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt Työpaja Osoite Torikatu 7, Imatra Yhteystiedot Yhteyshenkilö Eija Palsinajärvi-Äikäs Toimipisteet ja yksiköt/osastot, paikkakunta Kierrätysmyymälä, Imatra. Partex-poistotekstiilipaja (yhteistyössä IntoPajat ry:n kanssa), Imatra, näyttöympäristö Tunnistetut oppimisympäristöt tutkinnoittain Partex-poistotekstiilipaja, liiketoiminnan perustutkinto (2018), asiakaspalvelu, kokonaan. Siun Paja Imatra, pintakäsittelyalan perustutkinto (2018), koristemaalaus, kokonaan. 1 = mahdollisuus suorittaa koko tutkinto Kaikki tunnistetut oppimisympäristöt perustuvat hyväksyttyihin tutkinnon perusteisiin. Päivitetty Organisaatio / kaupunki: / Imatra Toimipaikka:

3 Oppimisympäristön tunnistamisraportti TYÖPAJAN TOIMINTAYMPÄRISTÖ (jatkossa TyönVuoksi) on perustettu vuonna 2000 ja toiminta-alueena on Etelä- Karjala. Työpajatoimintaa on Imatralla, Ruokolahdella ja Rautjärvellä. TyönVuoksi tarjoaa valmentautujille yksilöllistä, moniammatillista ja laadukasta valmennuspalvelua. Teemme säännöllistä yhteistyötä Etelä-Karjalan työvoiman palvelukeskuksen kanssa, sekä muiden viranomais- ja järjestötahojen kanssa. TyönVuoksella on 200 asiakaspaikkaa viidellä eri pajalla, jotka sijaitsevat Imatralla, Rautjärvellä ja Ruokolahdella. TyönVuoksi pystyy tarjoamaan asiakkaille laajasti erilaisia työtehtäviä, ammattialoittain lueteltuna: - Pienkonekorjaus (moottorisahat, ruohonleikkurit yms. pihatyökalut) - Puuseppä (huonekalujen korjaus/käyttöentisöinti/uustuotanto) - Kiinteistöpalvelut (siivoustyöt/pihatyöt/kiinteistön pienet huoltotyöt) - Käsityöala (vaatteiden korjaus/kudonta/ompelu) - Kaupallinen työ (myyntityö/kassatyö/asiakaspalvelu/somistus/lajittelu) - Rakennus- ja remontointiala (pintaremontit/pienet rakennelmat esim. roskakatokset) - Kuljetusala (muutot/tavaran siirrot) - Ympäristöala (poistotekstiilin ja kierrätysmateriaalien käsittely) Yhdistyksessä työskentelee 17 toimihenkilöä. Apuvalmentajia on kiinnitetty toimintaan tarpeen mukaisesti. Vuosittain meillä työskentelee noin 300 valmentautujaa. Valmennustiimiin kuuluu työ- ja yksilövalmentajia. Työvalmentajien koulutustaustoista löytyy ammattialojen koulutuksen lisäksi työvalmentajan erikoisammattitutkintoja ja nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajan koulutus. Yksilövalmentajat ovat koulutukseltaan sosionomeja, sairaanhoitaja sekä yhteiskuntatieteiden maistereita (pää- ja sivuaineina mm: sosiologia, sosiaalipsykologia, kasvatustiede, sosiaalityö, yhteiskuntapolitiikka, hyvinvointipalvelut, naistutkimus). Henkilökunta osallistuu ja alan eri tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Käytyjä lisäkoulutuksia ovat mm.: kirjaamiskoulutus, innovaatioja yrittäjyyskoulutus; liikeidea- ja tuotekehitys osiot, työpaikkaohjaajakoulutus, työturvallisuuskoulutus, työpajapedagogiikka ja työkykykoordinaattorin koulutus. TyönVuoksi tekee yhteistyötä Saimaan ammattiopisto Sampon kanssa opinnollistamiseen, Valo-valmennukseen (vuosi 2018), koulutussopimuksiin ja oppisopimuksiin liittyen. Esimerkiksi Sampon perustutkinto-opiskelijoita on ollut TyönVuoksen pajoilla koulutussopimuksissa. Lisäksi pajat ovat toimineet näyttöympäristönä osatutkintojen suorittamisessa. Organisaatio / kaupunki: / Imatra Toimipaikka:

4 Oppimisympäristön tunnistamisraportti TYÖPAJAT OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ TyönVuoksen kaikilla pajoilla toimimme saman suunnitelman mukaisesti. Jokainen valmentautuja haastatellaan pajalle tullessaan ja samalla saadaan käsitys hänen osaamisistaan ja olemassa olevista taidoistaan. Valmennusjakson alkaessa työtehtävät suunnitellaan kullekin valmentautujalle niin, että hänen tietonsa, taitonsa ja mielenkiinnonkohteensa otetaan huomioon. Työtehtävien vaativuustasoa nostetaan taitojen karttuessa. Työtehtävät pajoillamme ovat aivan oikeita työtehtäviä, joilla on merkitys sekä pajalle että työn tilaajalle (yksityiset henkilöt tai yhteisöt) ja sitä kautta työtä tekevälle valmentautujalle. Osa työtehtävistä on suunniteltu niin, että niitä tehdään porukalla (esim. pihatyöporukat ja havukranssien teko) nämä kasvattavat osaltaan yhteishenkeä valmentautujien kesken. Näissä kohden on mahdollisuus myös vertaistuelle ja -oppimiselle pajallamme on palkkatuetuissa työsuhteissa henkilöitä, joilla voi olla pitkäkin työkokemus joltain alalta. Lisäksi meillä on ryhmävalmennuksia eri aiheiden tiimoilta ja käymme tutustumassa alueen yrityksiin. Pajoilla pidetään säännöllisesti yhteisöpalavereja, joissa käsitellään yhteisiä, ajankohtaisia asioita. Näissä on myös valmentautujien mahdollista nostaa esiin askarruttavia asioita. Työpajojen etu tavalliseen työympäristöön on, että saatavilla on valmennusta ja tukea työntekoon ja erilaisten tehtävien opetteluun. Jokainen valmentautuja otetaan vastaan yksilönä ja hänelle tarjotaan sellaista tukea, jota juuri hän tarvitsee. TyönVuoksen toiminnassa olennaisena osana on kestävä kehitys käytämme kaikessa tekemisessämme kierrätysmateriaaleja niin paljon, kuin mahdollista ja opastamme valmentautujiamme kierrätykseen ja jätteiden lajitteluun. Organisaatio / kaupunki: / Imatra Toimipaikka:

5 Oppimisympäristön tunnistamisraportti OPPIMISYMPÄRISTÖN KUVAUS YKSIKÖITTÄIN PARTEX-POISTOTEKSTIILIPAJA, TIILITEHTAANKATU 28, IMATRA Pajalla tunnistettavat ja tunnustettavat tutkinnot ja tutkinnon osat Liiketoiminnan perustutkinto (2018) o asiakaspalvelu, kokonaan Pajalla suoritetut työssäoppimisjaksot, näytöt ja oppisopimukset Partex-poistotekstiilipaja on toiminut näyttöympäristönä pajalaisen suorittamalle osatutkinnolle ja työvalmentajan erikoisammattitutkinnolle oppisopimuksena. Pajan fyysinen työympäristö Partex-poistotekstiilipaja on n. 200 m 2 :n kokoinen tila, joka on jaettu myymälätilaan, toimistotilaan, ompelutilaan, tekstiilinkäsittelytilaan ja sosiaalitiloihin. Myymälässä on kassakone, korttimaksupääte ja tablettitietokone. Ompelutöihin ja vaatteiden huoltoon käytössä on tavallinen ompelukone ja teollisuusompelukone, silitysrauta sekä pyöröteräleikkuri. Poistotekstiilinkäsittelyssä käytössä on tekstiilihakekone. Lisäksi käytetään tavallisia kodintarvikkeita, kuten saksia. Meillä on käytössä myös sähköinen valmennusalusta Silta, johon valmentautuja saa tunnukset. Silta-palveluun on kerätty tietoa erilaisista aiheista ja palveluista, joita valmentautuja saattaa elämässään tarvita (sosiaali- ja terveyspalvelut, työnhaku, talous, harrastukset, vapaaehtoistyö jne.). Alustaan liitetään myös Chat-palvelu. Silta-valmennusalustalta valmentautuja saa tietoa ja apua asioihinsa silloin, kun hänelle parhaiten sopii. Pajan tuotteet, palvelut ja työtehtävät Partex-poistotekstiilipajalla käsitellään poistotekstiiliä käsin (esikäsittely) ja tekstiilihakekoneella kangashakkeeksi. Pajalla valmistetaan myyntiin erilaisia tekstiilituotteita. Lisäksi pajalla on myymälä kierrätystekstiileille ja pajatuotteille. TYÖPAJAYKSIKKÖ OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ Pajallamme on tutkinnonosan suorittamiseen tarvittavat puitteet; ulkopuolisille asiakkaille avoin myymälä. Työvalmentajalla on käsityöalan ja kaupallisen alan osaaminen ja työvalmentajan erikoisammattitutkinto. Organisaatio / kaupunki: / Imatra Toimipaikka:

6 Oppimisympäristön tunnistamisraportti Valmentautujan kokonaiselämäntilanteen mukaisesti häntä tuetaan elämänhallinnan vahvistumisessa ja työpaikan pelisääntöjen oppimisessa. Jokainen valmentautuja perehdytetään pajan toimintaan perehdytyssuunnitelman mukaisesti. Pajamme valmentautujille kuuluu sopimusmuodon mukaisesti työ- ja yksilövalmennusta. Yksilövalmentajamme ovat sosiaalialan ammattilaisia. Erityisiä huomioita - Päiväys: Oppimisympäristön tunnistaja ja organisaatio: tuntiopettaja Kirsi Seppänen, Liiketalouden ala, ammattiopisto Sampo Pajan yhteyshenkilö ja yhteystiedot: työvalmentaja Tiina Kontunen , tiina.kontunen@tyonvuoksi.fi AVATUT TUTKINNON AMMATTITAITOVAATIMUKSET Liiketoiminnan perustutkinto Asiakaspalvelu Valmistautua asiakaspalveluun osana asiakaslähtöistä liiketoiminnan kokonaisuutta: Partex-poistotekstiilipajan myymälässä valmentautujat ottavat vastaan asiakkaiden toimittamaa poistotekstiiliä ja myyvät myymälässä olevia kierrätystekstiili- ja uusiotuotteita. Valmentautujalle kerrotaan perustiedot toiminnasta ja häntä valmennetaan asiakaspalvelutilanteisiin käymällä läpi toimintamme perusperiaatteita, materiaalituntemusta ja asiakaspalvelutilanteita. Palvella sisäisiä tai ulkoisia asiakkaita eri kanavissa hyödyntäen kielitaitoaan: Valmentautuja toimii myyjänä sekä myymälässä että tarpeen tullen tapahtumissa. Hän myös osaa esitellä toimintaa vierailijoille. Valmentautuja osallistuu sosiaalisen median päivitysten tekemiseen. Perusvaatimuksena on, että valmentautuja osaa palvella asiakkaita suomeksi. Hänen kanssaan käydään läpi englannin kielen perusfraasit, jotta englannin kielinen asiakas tulee auttavasti palvelluksi. Valmentautujaa kannustetaan kertaamaan ruotsin kielen palvelusanastoa, jotta osaisi vastata jotain myös ruotsin kielisille asiakkaille. Valmentautuja tulee tietoiseksi tietosuoja-asetuksesta ja sen asettamista ehdoista toiminnassa. Edistää omalla työllään asiakastyytyväisyyttä ja myönteistä asiakaskokemusta: Valmentautujalle painotetaan siisteyden merkitystä asiakaspalvelussa. Häneltä edellytetään asiakkaiden huomioimista/tervehtimistä. Osana asiakaspalvelun jälkitoimia, valmentautuja tilastoi asiakaskäyntimääriä, siistii myymälää ja huolehtii kassasta. Organisaatio / kaupunki: / Imatra Toimipaikka:

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KISÄLLI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KISÄLLI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KISÄLLI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt Työpaja:

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI TAHTI ASEMA RY Organisaatio /kaupunki:, Nokia Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KISÄLLI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KISÄLLI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KISÄLLI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt Työpaja:

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI TERVOLAN NUORTEN TYÖPAJA Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KOKKOTYÖ-SÄÄTIÖ SR PIETARSAAREN TOIMIPISTE

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KOKKOTYÖ-SÄÄTIÖ SR PIETARSAAREN TOIMIPISTE Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KOKKOTYÖ-SÄÄTIÖ SR PIETARSAAREN TOIMIPISTE Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖSTÄ Organisaatio Saura -säätiö Osoite Seminaarinkatu 10, 98120 Kemijärvi Yhteystiedot Yhteyshenkilö

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI SIMON KUNNAN TYÖPAJA Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristöntunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI VAIHTOEHTOINEN AMMATTIKOULU SOVINTO RY Oppimisympäristöntunnistamisraportti - 2 - KOOSTE ORGANISAATION OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI PULKKILAN TYÖPAJA Toimipaikka: Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt:

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti 1 OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI STARTTIPAJA Oppimisympäristön tunnistamisraportti 2 KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Työpaja Starttipaja Osoite Keskustie 1, 36600

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Keskeiset yhteystiedot Työpaja Osoite Yhteystiedot

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KOKKOTYÖ-SÄÄTIÖ SR PIETARSAAREN TOIMIPISTE

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KOKKOTYÖ-SÄÄTIÖ SR PIETARSAAREN TOIMIPISTE Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KOKKOTYÖ-SÄÄTIÖ SR PIETARSAAREN TOIMIPISTE Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut

Lisätiedot

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Puh

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Puh HONKALAMPI KASKI TYÖVALMENNUS KITEE Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla Tutkinnon perusteet: Liiketalouden perustutkinto 2014 Paikka: Yksilövalmentaja, Vastaava

Lisätiedot

Työvaltaisen väylän kehittäminen ammatillisiin opintoihin

Työvaltaisen väylän kehittäminen ammatillisiin opintoihin Työvaltaisen väylän kehittäminen ammatillisiin opintoihin Opit työssä Projektin kesto 1.1.2015-31.5.2017 Rahoittaja Hämeen ELY-keskus Toteuttajat Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto (hallinnoija) Kouvolan

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI STARTTIPAJA ZUUMI NUORISOPALVELUT Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt

Lisätiedot

Opinnollistaminen oppilaitoksen näkökulmasta

Opinnollistaminen oppilaitoksen näkökulmasta Opinnollistaminen oppilaitoksen näkökulmasta Marjut Nyström, lehtori Keskuspuiston ammattiopisto 23.9.2015 Erityisesti Sinulle Opinnollistamisen määritelmä Opinnollistamisella tarkoitetaan ammatillisen

Lisätiedot

Avoin ammattiopisto. Stadin ammattiopiston avointen opintojen toimintamalli

Avoin ammattiopisto. Stadin ammattiopiston avointen opintojen toimintamalli Avoin ammattiopisto Stadin ammattiopiston avointen opintojen toimintamalli Taustaa Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän Nuorten tuki hanke Ohjaamo malli Nuorten pitkäkestoinen ohjaus ja tuki http://avoinammattiopisto.ning.com/page/ohjaamo-1

Lisätiedot

Työpajatoiminta ja osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen

Työpajatoiminta ja osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Työpajatoiminta ja osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Tilastotietoja (OKM / AVI) Materiaalia vaikuttamistyöhön Synergiaseminaari 10. 11.10.2017 Reetta Pietikäinen tieto- ja laatupäällikkö www.tpy.fi

Lisätiedot

HYVÄ ARKI osaamisen ja osallisuuden lisääminen ja opinnollistamispolkujen kautta kohti työelämää siirtyminen ESR-Toimintalinja 5. Sosiaalinen osallisuus ja köyhyyden torjunta 1.9.2016 31.8.2018 Osaaminen

Lisätiedot

TIE NÄYTTÖTUTKINTOON

TIE NÄYTTÖTUTKINTOON TIE NÄYTTÖTUTKINTOON Käytännönläheinen opiskelijan opas Porvoon Kauppaoppilaitos Yrityspalvelu Företagsservice Opistokuja 1, 06100 Porvoo www.pkol.fi 019-5740700 yp@ pkol.fi 1 Opas on tarkoitettu opiskelemaan

Lisätiedot

Kainuulainen opinnollistamismalli

Kainuulainen opinnollistamismalli Kainuulainen opinnollistamismalli Päivitetty 20.09.2019 Mallia laativat yhdessä Kainuun TYPO-koordinaatio -hanke Kuhmon Elinvoima Sampo (ELSA) -hanke Kuhmon Hyvä Arki -hanke Potkuri-hanke, Edukai Oy Tolokkua

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖSTÄ Organisaatio Setlementti Tunturila Ry, Lounasravintola Kampsu Osoite Vapaudenkatu

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖSTÄ Organisaatio / tekninen osasto / kiinteistönhoito Osoite Luusuantie 8, 98100

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI RANNIKKOPAJAT Nettiosoite: www.ekami.fi, KOOSTE ORGANISAATION OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt: Organisaatio: Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI TAITOVERSTAS Organisaatio: - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt Työpaja Taitoverstas Osoite Tulliportinkatu 54, 80130 Joensuu Yhteystiedot

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖSTÄ Organisaatio KiPa Kujala Oy Osoite Vapaudenkatu 10 12 L 3, 98100 Kemijärvi

Lisätiedot

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) maahanmuuttaja-asiakkaan osaamisen tunnistamisen ja vahvistamisen sekä ohjauksen tukena

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) maahanmuuttaja-asiakkaan osaamisen tunnistamisen ja vahvistamisen sekä ohjauksen tukena Osaamista maahanmuuttajille työelämälähtöisesti (OSMA) -hanke 1.8.2016-31.7.2019 Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) maahanmuuttaja-asiakkaan osaamisen tunnistamisen ja vahvistamisen

Lisätiedot

Opinnollistaminen. Prosessi

Opinnollistaminen. Prosessi Opinnollistaminen Prosessi Määritelmä opinnollistamiselle Opinnollistaminen on oppimisympäristön tunnistamiseen liittyvä prosessi, jonka avulla voidaan tunnistaa ja dokumentoida työvaltaisessa ympäristössä

Lisätiedot

T Y Ö PA J AT N Ä Y T T Ö Y M P Ä R I S T Ö N Ä. 9/14/2018 Maija Schellhammer-Tuominen 1

T Y Ö PA J AT N Ä Y T T Ö Y M P Ä R I S T Ö N Ä. 9/14/2018 Maija Schellhammer-Tuominen 1 T Y Ö PA J AT N Ä Y T T Ö Y M P Ä R I S T Ö N Ä 9/14/2018 Maija Schellhammer-Tuominen 1 VALMENNUSYHDISTYS RY Valtakunnallinen järjestö, joka työskentelee osaamisen, työllisyyden, hyvinvoinnin ja osallisuuden

Lisätiedot

Valmentava paja (ValPa)

Valmentava paja (ValPa) Valmentava paja (ValPa) Mitä on ValPa? Asiakkaan täsmävalmentamista tarvittaessa ennen säätiön työ- ja oppimisympäristöön siirtymistä kun toiminnan aikana havaitaan haasteita kun tavoitteena on tutkinnonosan

Lisätiedot

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. puh

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. puh HONKALAMPI-SÄÄTIÖ KASKI Jyväskylä Työvalmennus Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla Tutkinnon perusteet: YHTEISET TUTKINNON OSAT Paikka: Vastaava ohjaaja: Työvalmentaja:

Lisätiedot

Opinnollistaminen työpajan ja oppilaitoksen yhteistyönä. Katri Honkasalo

Opinnollistaminen työpajan ja oppilaitoksen yhteistyönä. Katri Honkasalo Opinnollistaminen työpajan ja oppilaitoksen yhteistyönä Katri Honkasalo 23.10.2015 Varian ja työpajojen opetusyhteistyö: Numeronkorotus työpajalla Peruskoulu "paja" Menolippu Kiertävä erityisopettaja,

Lisätiedot

Ammatillisten oppilaitosten ja yritysten yhteistyö

Ammatillisten oppilaitosten ja yritysten yhteistyö Ammatillisten oppilaitosten ja yritysten yhteistyö Ammattilaisen kädenjälki 8.11.2017 Helsinki Kiertotalous ja kestävän kehityksen osaaminen koulutusreformissa Kiertotalous ja kestävän kehityksen osaaminen

Lisätiedot

LIEVESTUOREEN VATTIPAJA: ULKOALUEIDEN HOITO JA KUNNOSSAPITO. Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla

LIEVESTUOREEN VATTIPAJA: ULKOALUEIDEN HOITO JA KUNNOSSAPITO. Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla LIEVESTUOREEN VATTIPAJA: ULKOALUEIDEN HOITO JA KUNNOSSAPITO Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla Tutkinnon perusteet: Kiinteistöalan perustutkinto 2014 Paikka: Työnohjaaja:

Lisätiedot

Oppimisympäristön tunnistamisesta osaamistodistukseen. Helsinki

Oppimisympäristön tunnistamisesta osaamistodistukseen. Helsinki Oppimisympäristön tunnistamisesta osaamistodistukseen Helsinki 29.04.2014 Raportti tunnistetusta oppimisympäristöstä Työpajan yksilöinti: organisaatio, toimiala, osoitetiedot ja tutkinto Työpajan ominaispiirteet

Lisätiedot

Ohjaava opettaja -osaajamerkki

Ohjaava opettaja -osaajamerkki Ohjaava opettaja -osaajamerkki Osaajamerkkikuvake Kriteerit Ohjaava opettaja -osaamismerkki koostuu seitsemästä osaamismerkistä. Saavutettuasi osaamismerkkien taitotasot saat Ohjaava opettaja -osaajamerkin.

Lisätiedot

Kirjastoalan koulutus Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto Reija Piilola Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda

Kirjastoalan koulutus Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto Reija Piilola Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda Kirjastoalan koulutus Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto 12.12.2018 Reija Piilola Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda Ammatillinen koulutus Liiketoiminnan perustutkinto 180, merkonomi:

Lisätiedot

Käytännön kokemuksia PAIKKO työkalujen käytöstä. Alueelliset työpajapäivät Tampere

Käytännön kokemuksia PAIKKO työkalujen käytöstä. Alueelliset työpajapäivät Tampere Käytännön kokemuksia PAIKKO työkalujen käytöstä Alueelliset työpajapäivät 11.-12.6.2014 Tampere Tutkinnon perusteiden työversio Tutkinnon perusteiden riisuttu versio, joka sisältää Sisällöt suoraan tutkinnon

Lisätiedot

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Tutkinnon perusteet: Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinto, 2014

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Tutkinnon perusteet: Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinto, 2014 TYÖVALMENNUSÄÄTIÖ AVITUS EKOCENTER Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla Tutkinnon perusteet: Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinto, 2014 Paikka: EkoCenter

Lisätiedot

Tekemällä oppii projektin opinnollistamisen malli

Tekemällä oppii projektin opinnollistamisen malli Tekemällä oppii projektin opinnollistamisen malli Tekemällä oppii projektin loppuseminaari Oppimisen onni ja opinnollistaminen 12.11.2013 Sirpa Rintala Opinnollistaminen Työpaikkakohtainen Kaksisuuntainen

Lisätiedot

Työllistämispalvelut NASTOLAN KUNNAN TYÖPAJAT 2013

Työllistämispalvelut NASTOLAN KUNNAN TYÖPAJAT 2013 NASTOLAN KUNNAN TYÖPAJAT 2013 Organisaatiokaavio Kunnan työllistämispalvelut Työllisyyden kuntakokeilu Nastolan Kakstahti Nastolan Kierrätyskeskus Ympäristötiimi Lounaskahvila Tekninen työpaja Kiinteistöyksikkö

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KOKKOTYÖ-SÄÄTIÖ SR PIETARSAAREN TOIMIPISTE

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KOKKOTYÖ-SÄÄTIÖ SR PIETARSAAREN TOIMIPISTE Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KOKKOTYÖ-SÄÄTIÖ SR PIETARSAAREN TOIMIPISTE Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut

Lisätiedot

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Metsurintie JÄMSÄNKOSKI puh

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Metsurintie JÄMSÄNKOSKI puh TYÖVALMENNUSÄÄTIÖ AVITUS EKOCENTER Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla Tutkinnon perusteet: YHTEISET TUTKINNON OSAT Paikka: EkoCenter Metsurintie 2 42300 JÄMSÄNKOSKI

Lisätiedot

Oppimisympäristöjen ja osaamisen tunnistaminen työpajoilla -havaintoja ja huomioita työpajoille tehdystä kyselystä

Oppimisympäristöjen ja osaamisen tunnistaminen työpajoilla -havaintoja ja huomioita työpajoille tehdystä kyselystä Oppimisympäristöjen ja osaamisen tunnistaminen työpajoilla -havaintoja ja huomioita työpajoille tehdystä kyselystä NAO-seminaari 30.9.2015, Turku Aineisto Kysely lähetettiin kaikkiaan 224 TPY:n jäsenorganisaatiolle

Lisätiedot

Sisältö Mitä muuta merkitään?

Sisältö Mitä muuta merkitään? HOKSin rakenne Asetuksen (673/2017, 9 ) kohta Koulutuksen järjestäjä merkitsee opiskelijan henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan ainakin seuraavat tiedot: 1) suoritettava tutkinto tai valmentava

Lisätiedot

TYÖPAJAPEDAGOGIIKKA. Työpaja toimintaympäristönä. Esite työpajojen sidosryhmille. ja yhteistyökumppaneille.

TYÖPAJAPEDAGOGIIKKA. Työpaja toimintaympäristönä. Esite työpajojen sidosryhmille. ja yhteistyökumppaneille. TYÖPAJAPEDAGOGIIKKA VALMENNUKSEN PEDAGOGISIA LÄHTÖKOHTIA TYÖPAJALLA Työpaja toimintaympäristönä Työpaja on joustava valmennus-, toiminta-, työ- ja oppimisympäristö. Työpajan perustehtävänä on valmentaminen,

Lisätiedot

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Tutkinnon perusteet: Kotityö- ja puhdistusalan perustutkinto 2014

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Tutkinnon perusteet: Kotityö- ja puhdistusalan perustutkinto 2014 HONKALAMPI KASKI TYÖVALMENNUS LIEKSA Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla Tutkinnon perusteet: Kotityö- ja puhdistusalan perustutkinto 2014 Paikka: Puhtaanapito KASKI

Lisätiedot

Kipinä syttyy työpajoilla

Kipinä syttyy työpajoilla Kipinä syttyy työpajoilla Nuorten työpajat Kaakkois-Suomessa 2013 25.9.2013 Työpaja Työpajoilla tuetaan nuoren elämänhallintaa sekä järjestetään työkokeiluja Työpajojen tavoitteena on ehkäistä nuorten

Lisätiedot

TyönVuoksi ry:n avustushakemus : TyönVuoksi ry:n avustusesitys Imatran kaupungille

TyönVuoksi ry:n avustushakemus : TyönVuoksi ry:n avustusesitys Imatran kaupungille TyönVuoksi ry:n ja IntoPajat ry:n avustukset vuodelle 2018 IMR/630/02.05.01.01/2018 IMR/617/02.05.01.01/2018 Valmistelija: Heino Kaisa TyönVuoksi ry:n avustushakemus 11.4.2018: TyönVuoksi ry:n avustusesitys

Lisätiedot

Ilman taitavia, innovatiivisia ja ammatillisesti sivistyneitä onnistujia maailma ei tule toimeen

Ilman taitavia, innovatiivisia ja ammatillisesti sivistyneitä onnistujia maailma ei tule toimeen Ilman taitavia, innovatiivisia ja ammatillisesti sivistyneitä onnistujia maailma ei tule toimeen Ammattiosaaminen 2025 visio, AMKEn tulevaisuusvaliokunta Visio voi toteutua, jos 1. ammatillinen koulutus

Lisätiedot

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto. Reija Piilola Kirjastoautopäivät Jyväskylä

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto. Reija Piilola Kirjastoautopäivät Jyväskylä Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto Reija Piilola Kirjastoautopäivät Jyväskylä 11.8.2018 Ammattitutkinto Ammattitutkinnossa osoitetaan työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammattiosaamista,

Lisätiedot

OPPISOPIMUSKOULUTUS Kouluttaudu ammattiin työtä tekemällä.

OPPISOPIMUSKOULUTUS Kouluttaudu ammattiin työtä tekemällä. OPPISOPIMUSKOULUTUS Kouluttaudu ammattiin työtä tekemällä. MITÄ OPPISOPIMUKSELLA VOI OPISKELLA? Oppisopimus on työssäoppimista ja opiskelua oppilaitoksessa Oppisopimuksen avulla voit suorittaa perustutkinnon

Lisätiedot

Ammatillinen oppilaitos toimintaympäristönä

Ammatillinen oppilaitos toimintaympäristönä Ammatillinen oppilaitos toimintaympäristönä 29.05.13 Heidi Laurinen-Nokua Opinto-ohjaaja Omnia ammattiopisto Ammattioppilaitos ennen ja tänään Ei umpikujakoulutusta, vaan tutkinto takaa yhtäläiset jatkoopiskeluoikeudet

Lisätiedot

Palvelutorin osaajaksi! RUOKAMESTARIN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

Palvelutorin osaajaksi! RUOKAMESTARIN ERIKOISAMMATTITUTKINTO Palvelutorin osaaksi! RUOKAMESTARIN ERIKOISAMMATTITUTKINTO RUOKAMESTARIN ERIKOISAMMATTITUTKINTO - RUME23 Kenelle Esimiehille, tuoteryhmävastaaville, palvelutorivastaaville tai myyjille, joilla on vahva

Lisätiedot

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla TYÖVALMENNUSÄÄTIÖ AVITUS EKOCENTER Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla Tutkinnon perusteet: Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, datanomi 2014 Paikka: Avitus,

Lisätiedot

VALO-VALMENNUKSEN KÄYNNISTÄMINEN TYÖPAJATOIMINNASSA

VALO-VALMENNUKSEN KÄYNNISTÄMINEN TYÖPAJATOIMINNASSA OTE 4 Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen SATAOSAA PROSESSIKUVAUS VALO-VALMENNUKSEN KÄYNNISTÄMINEN TYÖPAJATOIMINNASSA VALO-VALMENNUKSEN PILOTTI KÄDENTAITOTYÖPAJALLA TAUSTAT KOKEILULLE Tavoitteena kokeilla

Lisätiedot

Suomussalmen Talentti -esiselvityshanke

Suomussalmen Talentti -esiselvityshanke Suomussalmen Talentti -esiselvityshanke Eväitä opinnälkään Kaisu Lehtinen-Nevalainen Talentti-hankkeessa kartoitetaan keinoja luoda Suomussalmelle ammatillisen oppimisen mahdollisuuksia. Hankkeen myötä

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖSTÄ Organisaatio ISS Palvelut Oy Osoite Kaiterantie 20, 93600 Kuusamo Yhteystiedot

Lisätiedot

www.väliasema.fi Nokianvaltatie 25 C 37100 NOKIA Puh (03) 341 1301

www.väliasema.fi Nokianvaltatie 25 C 37100 NOKIA Puh (03) 341 1301 www.väliasema.fi Nokianvaltatie 25 C 37100 NOKIA Puh (03) 341 1301 Nokian Väliasema ry Hallitus: Jari Haapaniemi, Marita Leppämäki, Kati Mielonen Toiminnanjohtaja Anne Suomala Yksilöohjaaja / ohjaaja Irmeli

Lisätiedot

RENNOSTI TYÖSSÄOPPIMAAN -KUVALLINEN MATERIAALI ENSIMMÄISEEN TOP-VALMISTAUTUMISEEN

RENNOSTI TYÖSSÄOPPIMAAN -KUVALLINEN MATERIAALI ENSIMMÄISEEN TOP-VALMISTAUTUMISEEN Diginä Duunissa RENNOSTI TYÖSSÄOPPIMAAN -KUVALLINEN MATERIAALI ENSIMMÄISEEN TOP-VALMISTAUTUMISEEN Mitä? 360-virtuaalitoimisto: animaatiota, kuvaa, videota ja ääntä. Työpaikalle saapuminen, työskentely

Lisätiedot

Raamit ja tuki henkilökohtaistamiseen. (työpaja 4) Oulu Ammatillisen koulutuksen reformi kohti uusia toimintatapoja

Raamit ja tuki henkilökohtaistamiseen. (työpaja 4) Oulu Ammatillisen koulutuksen reformi kohti uusia toimintatapoja Raamit ja tuki henkilökohtaistamiseen (työpaja 4) Ammatillisen koulutuksen reformi kohti uusia toimintatapoja Oulu 27.9.2017 Keskeiset käsitteet Henkilökohtaistaminen = toiminta, jossa tunnistetaan ja

Lisätiedot

CV on erittäin tärkeä työnhakuun liittyvä dokumentti, joka lähetetään työhakemuksen liitteenä. CV kertoo millainen työura sinulla on ollut tähän asti.

CV on erittäin tärkeä työnhakuun liittyvä dokumentti, joka lähetetään työhakemuksen liitteenä. CV kertoo millainen työura sinulla on ollut tähän asti. TYÖNHAUN ASIAKIRJAT Työnhaun asiakirjat eli paperit 1. CV eli ansioluettelo CV on erittäin tärkeä työnhakuun liittyvä dokumentti, joka lähetetään työhakemuksen liitteenä. CV kertoo millainen työura sinulla

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI NUORISOKESKUS Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE ORGANISAATION OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ

Lisätiedot

4. Toiminnan kohderyhmä ja toimintoihin ohjautuminen

4. Toiminnan kohderyhmä ja toimintoihin ohjautuminen LUONNOS SOPIMUS TOTEUTETTAVISTA OSTOPALVELUISTA JA VUONNA 2016 TOTEUTETTAVIEN HANKKEIDEN RAHOITUSOSUUDET 1. Sopijaosapuolet Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) IntoPajat ry Tarkastamonkuja

Lisätiedot

asiakaspalvelun ja myynnin koulutusohjelma

asiakaspalvelun ja myynnin koulutusohjelma Opetussuunnitelma 3.0 /30.5.2014 1 (10) LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, MERKONOMI 1 Opintopolku asiakaspalvelun ja myynnin työtehtäviin asiakaspalvelun ja myynnin koulutusohjelma 1. vuosi 2. vuosi 3. vuosi

Lisätiedot

ARVIOIJAKOULUTUS. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

ARVIOIJAKOULUTUS. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja ARVIOIJAKOULUTUS Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ NÄYTTÖTUTKINNOISTA 2. TUTKINTORAKENNE 3. AMMATTITAIDON OSOITTAMINEN 1. Tutkintotilaisuuden suorittamissuunnitelma

Lisätiedot

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Tutkinnon perusteet: KÄSI- JA TAIDETEOLLISUUSALAN PERUSTUTKINTO 2014

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Tutkinnon perusteet: KÄSI- JA TAIDETEOLLISUUSALAN PERUSTUTKINTO 2014 HONKALAMPI-SÄÄTIÖ KASKI Jyväskylä Työvalmennus Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla Tutkinnon perusteet: KÄSI- JA TAIDETEOLLISUUSALAN PERUSTUTKINTO 2014 Paikka: Vastaava

Lisätiedot

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen opetussuunnitelman avulla

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen opetussuunnitelman avulla KEURUUN KIRJASTOT Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen opetussuunnitelman avulla Opetussuunnitelma: Liiketalouden pt. 2014 Paikka: Työvalmentaja: Keuruun kirjastot (kirjastoauto, Keuruun ja Haapamäen

Lisätiedot

VASTUUTA Tervetuloa!

VASTUUTA Tervetuloa! VASTUUTA 2020 Tervetuloa! Miksi kannattaa opinnollistaa työtoimintoja? Kehittää pajan/järjestön omaa työtoimintaa ammatillisempaan suuntaan, kun sitä verrataan tutkinnon perusteisiin. Tutkinnon perusteet

Lisätiedot

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen opetussuunnitelman avulla. Opetussuunnitelma: Liiketalouden perustutkinto, merkonomi 2014

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen opetussuunnitelman avulla. Opetussuunnitelma: Liiketalouden perustutkinto, merkonomi 2014 TYÖVALMENNUSÄÄTIÖ AVITUS EKOCENTER Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen opetussuunnitelman avulla Opetussuunnitelma: Liiketalouden perustutkinto, merkonomi 2014 Paikka: EkoCenter Metsurintie

Lisätiedot

AMMATTILAISEKSI KANSAINVÄLISESTI, 15 osp

AMMATTILAISEKSI KANSAINVÄLISESTI, 15 osp AMMATTILAISEKSI KANSAINVÄLISESTI, 15 osp OPPIMISTAVOITTEET n opintokortin runko Työelämälähtöiset työtehtävät Arvioidaan S = oppimistavoite saavutettu Valmentautuminen ja raportointi Valmentautuminen työelämässä

Lisätiedot

Nuorten työpajatoiminta yksilöllisten koulutuspolkujen tukena

Nuorten työpajatoiminta yksilöllisten koulutuspolkujen tukena Nuorten työpajatoiminta yksilöllisten koulutuspolkujen tukena. Siirtymät uudessa ajassa -seminaari 26.3.2019 Helsinki Reetta Pietikäinen Esityksen rakenne Työpajatoiminnasta Työpajat ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

HAKEMUS: SUNTION AMMATTITUTKINTOON VALMISTAVA KOULUTUS

HAKEMUS: SUNTION AMMATTITUTKINTOON VALMISTAVA KOULUTUS 1 HAKEMUS: Turun kristillinen opisto / opiskelijavalinnat Lustokatu 7 20380 TURKU SUNTION AMMATTITUTKINTOON VALMISTAVA KOULUTUS (Opisto täyttää: hakemus vastaanotettu: ) KATSO TÄYTTÖHJEET VIIMEISELTÄ SIVULTA.

Lisätiedot

Työssäoppiminen (ammattillinen peruskoulutus) ja työpaikkaohjaajan tehtävät. Terhi Puntila, Tampereen seudun ammattiopisto, Tredu

Työssäoppiminen (ammattillinen peruskoulutus) ja työpaikkaohjaajan tehtävät. Terhi Puntila, Tampereen seudun ammattiopisto, Tredu Työssäoppiminen (ammattillinen peruskoulutus) ja työpaikkaohjaajan tehtävät Terhi Puntila, Tampereen seudun ammattiopisto, Tredu Työssäoppiminen ammatillisessa peruskoulutuksessa Kaikissa toisen asteen

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAISEN OSAAMISEN KEHITTÄMISSUUNNITELMAN TIETOSISÄLTÖ JA KÄSITTEISTÖ ( ) Käsitteet ja selitteet

HENKILÖKOHTAISEN OSAAMISEN KEHITTÄMISSUUNNITELMAN TIETOSISÄLTÖ JA KÄSITTEISTÖ ( ) Käsitteet ja selitteet HENKILÖKOHTAISEN OSAAMISEN KEHITTÄMISSUUNNITELMAN TIETOSISÄLTÖ JA KÄSITTEISTÖ (19.12.2017) Asetuksen (673/2017) 9 :n 1 momentin kohta Koulutuksen järjestäjä merkitsee opiskelijan henkilökohtaiseen osaamisen

Lisätiedot

työpaikkaohjaajan opas

työpaikkaohjaajan opas työpaikkaohjaajan opas LUKIJALLE Tähän oppaaseen on koottu ohjauksessa huomioitavat ydinasiat, jotka antavat vinkkejä työssä tapahtuvan oppimisen suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin. Paljon lisämateriaalia

Lisätiedot

Mikä on ammatillinen tutkinto?

Mikä on ammatillinen tutkinto? Mikä on ammatillinen tutkinto? Tässä oppaassa on kerrottu lyhyesti ja selkeästi, mitä ammatillinen tutkinto tarkoittaa. Kainuun ammattiopisto Opintie 3, 87100 Kajaani p. (08) 61 651 www.kao.fi Mikä on

Lisätiedot

Avoimesti ammattiin joustavasti työelämään

Avoimesti ammattiin joustavasti työelämään Avoimesti ammattiin joustavasti työelämään 10-11.4.2014 TOTEUTTAJAT: RAHOITTAJA: Etelä-Savon ammattiopisto ja Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto Etelä-Savon ELY-keskus KOKONAISBUDJETTI: 981 761 euroa

Lisätiedot

SOPIMUS TOTEUTETTAVISTA OSTOPALVELUISTA JA VUONNA 2017 TOTEUTETTAVIEN HANKKEIDEN RAHOITUSOSUUDET

SOPIMUS TOTEUTETTAVISTA OSTOPALVELUISTA JA VUONNA 2017 TOTEUTETTAVIEN HANKKEIDEN RAHOITUSOSUUDET SOPIMUS TOTEUTETTAVISTA OSTOPALVELUISTA 1.1. 31.8.2017 JA VUONNA 2017 TOTEUTETTAVIEN HANKKEIDEN RAHOITUSOSUUDET 1. Sopijaosapuolet (Eksote) Valto Käkelän katu 3 53130 Lappeenranta IntoPajat ry Tarkastamonkuja

Lisätiedot

Liiketalouden perustutkinto

Liiketalouden perustutkinto Liiketalouden perustutkinto Sisällys 2.1 Pakollinen tutkinnon osa... 3 2.1.1 Asiakaspalvelu, 30 osp... 3 2.2 Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisala... 5 2.2.1 Kaupan palvelu ja myynti, 30 osp... 5 2.2.2

Lisätiedot

Opinnollistaminen yhteistyö ja osaamisen

Opinnollistaminen yhteistyö ja osaamisen Opinnollistaminen yhteistyö ja osaamisen tunnistaminen mahdollisuus ja haaste Reitti ammattiin hanke, vuodesta 2010 1.10.2017 Reitti ammattiin palvelu Hämeenlinnan seudun työvalmennussäätiö Luotsi Hämeenlinnan

Lisätiedot

Yritysyhteistyö uudistuneessa ammatillisessa koulutuksessa

Yritysyhteistyö uudistuneessa ammatillisessa koulutuksessa Yritysyhteistyö uudistuneessa ammatillisessa koulutuksessa Kunnallisjohdon foorumi 15-16.5.2019 Sami Tikkanen, kuntayhtymän johtaja, rehtori KOTKAN-HAMINAN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ KOTKAN-HAMINAN SEUDUN

Lisätiedot

15 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN

15 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN Hyväksymismerkinnät 1 () Ammaattiosaamisen näyttö Näytön kuvaus Näyttö suoritetaan mahdollisuuksien mukaan työpaikalla. Työtä tehdään siinä laajuudessa, että osoitettava osaaminen vastaa kattavasti tutkinnon

Lisätiedot

SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Yksi Suomen suurimmista ammatillisen perus-, jatko- ja täydennyskoulutuksen järjestäjistä n. 8000 opiskelijaa Henkilöstöä n. 850 Koulutamme ammattilaisia neljällä eri paikkakunnalla

Lisätiedot

Lisätiedot Tuija Huikuri, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: tuija.huikuri(a)hel.fi. Otteen liitteet

Lisätiedot Tuija Huikuri, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: tuija.huikuri(a)hel.fi. Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 13 Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen haettavaksi julistamatta. HEL 2014-006970 T 01 01 01 01 Päätös Päätöksen perustelut Lastensuojelun sosiaalityön päätti täyttää

Lisätiedot

Laajennettu työssäoppiminen

Laajennettu työssäoppiminen Laajennettu työssäoppiminen Liiketalouden perustutkinto Esityksen nimi / Tekijä 13.11.2013 1 Nykyisin käytössä olevat mallit Koulutuskeskus Sedu, Seinäjoki, Koulukatu, liiketalouden perustutkinto Tieto-

Lisätiedot

KÄYTÄNNÖN OSAAJIA. Työelämäyhteistyö liiketalouden koulutusohjelmassa

KÄYTÄNNÖN OSAAJIA. Työelämäyhteistyö liiketalouden koulutusohjelmassa KÄYTÄNNÖN OSAAJIA Työelämäyhteistyö liiketalouden koulutusohjelmassa HYVÄT TYYPIT PALVELUKSESSASI Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus-

Lisätiedot

2012 Osavuosikatsaus 1-9

2012 Osavuosikatsaus 1-9 Etelä-Savon Koulutus Oy Etelä-Savon ammattiopisto 212 Osavuosikatsaus 1-9 Mikkeli Pieksämäki Juva www.esedu.fi Sisältö OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 3.9.212... 3 1 Perustutkinto-opiskelijoiden määrän kehittyminen...

Lisätiedot

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Tutkinnon perusteet: Liiketalouden perustutkinto, merkonomi 2014

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Tutkinnon perusteet: Liiketalouden perustutkinto, merkonomi 2014 TYÖVALMENNUSÄÄTIÖ AVITUS EKOCENTER Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla Tutkinnon perusteet: Liiketalouden perustutkinto, merkonomi 2014 Paikka: EkoCenter Metsurintie

Lisätiedot

OPPISOPIMUS ESEDU / Oppisopimuspalvelut / AT

OPPISOPIMUS ESEDU / Oppisopimuspalvelut / AT OPPISOPIMUS www.esedu.fi/oppisopimus www.oppisopimus.fi 21.11.2018 ESEDU / Oppisopimuspalvelut / AT 1 Mitä oppisopimuskoulutus on? Oppisopimuskoulutus on työssä tapahtuvaa ammatillista koulutusta, jota

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt: Organisaatio: TOIMI-työvalmennussäätiö

Lisätiedot

Ammattiosaamisen näytöt

Ammattiosaamisen näytöt Työpaikkaohjaaja kouluttajakoulutus Veijo Kykkänen Ammattiosaamisen näytöt Ammattiosaamisen näytöt ovat ammatillisten perustutkintojen opetussuunnitelmaperusteisessa koulutuksessa osa opiskelijan arviointia.

Lisätiedot

Päivitetty Kainuulainen opinnollistamismalli

Päivitetty Kainuulainen opinnollistamismalli Päivitetty 20.09.2019 Kainuulainen opinnollistamismalli Sisällysluettelo Alkusanat... 2 Kysymyksiä... 3 Mitä hyötyjä opinnollistamisesta voi olla? - Näkymätön osaaminen näkyväksi... 4 Näin opinnollistetaan...

Lisätiedot

työpaikka oppisopmuskoulutus koulutus Ammatti tutkinto yrittäjä

työpaikka oppisopmuskoulutus koulutus Ammatti tutkinto yrittäjä työpaikka oppisopmuskoulutus koulutus Ammatti tutkinto yrittäjä Hanki tutkinto tai kehitä osaamistasi! OPISKELE AMMATTI OPPISOPIMUKSELLA. Oppisopimuskoulutus on työsuhteeseen tai yrittäjyyteen perustuvaa

Lisätiedot

Pirkanmaan oppisopimuskeskus - TEKEMÄLLÄ OPPII -

Pirkanmaan oppisopimuskeskus - TEKEMÄLLÄ OPPII - Pirkanmaan oppisopimuskeskus - TEKEMÄLLÄ OPPII - Pirkanmaan oppisopimuskeskus p Perus, ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutusta Yhteistyöoppilaitokset 17 kuntaa Valittavana yli 360 tutkintoa Tietopuolinen

Lisätiedot

Lämpimästi tervetuloa! Opinnollistamisen koulutus

Lämpimästi tervetuloa! Opinnollistamisen koulutus Lämpimästi tervetuloa! Opinnollistamisen koulutus 3. 16.5.2016 Kisälli Harjulanmäki Sotainvalidien Veljesliitto Uudenmaan piiri ry Apuomena ry Taidoilla töihin hanke Karkkilan Kaupunki Ruukinpaja Ruukinpaja/Yhteiskoulu

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖSTÄ Organisaatio, tekninen osasto / ruokapalvelu Osoite Vapaudenkatu 8 B, 98100

Lisätiedot

Oppisopimuksella ammattiin

Oppisopimuksella ammattiin Oppisopimuksella ammattiin Video: oppisopimuskoulutus: Puualan perustutkinto https://www.youtube.com/watch?v=pvxiyx zaivm Oppisopimus on Työssä oppimista, jota täydennetään opiskelulla oppilaitoksessa

Lisätiedot

Koulutuskumppanuus toisen asteen ammatillisen koulutuksen. kanssa. Sillan lyhyt esittely

Koulutuskumppanuus toisen asteen ammatillisen koulutuksen. kanssa. Sillan lyhyt esittely Koulutuskumppanuus toisen asteen ammatillisen koulutuksen Sillan lyhyt esittely kanssa Mihin kumppanuutta tarvitaan? Mihin pajat tarvitsevat ammatillista koulutusta, mihin koulutus pajoja? Kumppanuuden

Lisätiedot

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Vastaava ohjaaja Puh

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Vastaava ohjaaja Puh VISIO-SÄÄTIÖ: NIKKARIPAJA Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla Tutkinnon perusteet: Puualan perustutkinto 2014 Paikka: Visio- säätiö/nikkaripaja Karstulantie 276

Lisätiedot