Terveyskampus Terveyskeskuksen ja sairaalan alueen asemakaavan muutos

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Terveyskampus Terveyskeskuksen ja sairaalan alueen asemakaavan muutos"

Transkriptio

1 Terveyskampus Terveyskeskuksen ja sairaalan alueen asemakaavan muutos Asemakaavaehdotus IISALMEN KAUPUNKI PL 10, Iisalmi Puh. (017)

2 Kaavamuutostarve tullut Ylä-Savon SOTE kuntayhtymältä. Tavoitteena on mahdollistaa ns. terveyskampusalueen kehittäminen. Yhteistyötä SOTEn hankesuunnitelman ja kaavoituksen välillä jatkettu vuoden 2018 aikana. SOTE kuntayhtymä on laatinut hankesuunnitelman toimintojensa kehittämiseksi alueella vaiheittain (v >). Alueelle on siirtynyt lisää toimintoja, osa sairaalan toiminnoista on siirtynyt ns. terveyskeskuksen kiinteistöön ja osa kiinteistöistä on esitetty purettavaksi. Näiden muutosten toteuttaminen vaatii kaavatarkastelua mm. liikenteen, lisärakentamisen sijoittamisen ja pysäköinnin järjestämisen osalta koko kaava-alueella. Kaavahankkeen tavoitteena on myös mahdollistaa alueen pidemmän tähtäimen rakentamismahdollisuudet sosiaali- ja terveyspalveluita varten. Lähialueen asukkailta on saatu kannanottoja, ettei asuinympäristöä heikennettäisi.

3 Kaava-alueen rajaus Aluerajaus KH käsitteli 8/2017: Toteuttamiskelpoisina vaihtoehtoja, joissa uudisrakentaminen toteutetaan yhtenä rakennuksena Riistakadun tai Meijerikadun varteen ja vaihtoehtoa, jossa uudisrakentaminen toteutetaan hajautettuna ratkaisuna osittain terveyskeskuksen sisäpihalle ja osittain Riistakadun/Meijerikadun varteen uudisrakennuksena. Rakentaminen tulee toteuttaa pääosin Riistakadun varteen. IISALMEN KAUPUNKI PL 10, Iisalmi Puh. (017)

4 KAAVAEHDOTUS -> Aluevaraukset ovat pääosin YS, eli sosiaali- ja terveydenhuollon palveluille. Uudisrakentaminen ns. sairaalan tontilla sijoittuisi ensisijaisesti Riistakadun varteen, mahdollisesti pysäköintialueet rakennusten väliin. -> Kaavaehdotus mahdollistaa erityisryhmien ja/tai vanhusten palveluasumisen (YSA) sijoittamisen osaan korttelialueista. -> Kaavaehdotus mahdollistaa Ylä- Savon SOTEn hankesuunnitelmassa esitetyt uudisrakentamisvaihtoehdot, joita on pidetty toteuttamiskelpoisena. -> jalkakäytävä varaus 4 m Ilvolankadun varteen sairaalan korttelialueelle Salmenkatuun saakka. -> Kerrostalokortteli, pysäköintialuevaraukset (LPA) ja huoltoaseman tontti pitkälti ennallaan.

5 KAAVAEHDOTUS -> Meijerikatu 1, ns. Veljeskodin osa Pohjolankadun varressa ja Riistakatu-Kuutolankatu kulmauksen kiinteistöjen rakennusten korvaaminen uudisrakentamisella on kaavassa mahdollistettu. ->SOTEn pysäköintiä on toteutunut hajautuneesti eri kiinteistöjen alueille (esim. Meijerikatu1). Tavoite, että jatkossa 36 ja 37 korttelialueilla ja LPA-alueilla. -> Maantasopaikoituksena korttelin 36 (sairaala) rakentamismahdollisuudet jatkossa jäisivät vähäisiksi pysäköintialueiden viedessä suurimman osan rakennusalasta. Tulevaisuuden rakentamismahdollisuuksien turvaamiseksi kaavaehdotus mahdollistaa rakenteellista pysäköintiä ja edellyttää sitä toteutettavaksi Salmenkadun varressa (II-kerrokseen). Rakenteellinen pysäköinti Sallittua maan alle tai korkeintaan III kerroksiseen rakennukseen Pysäköintiä mahdollista sijoittaa kiinteistöjen välillä (k.36,37,lpa). Pysäköinti tulee järjestää pääosin tontille.

6 Rakennusoikeus (k- toteutunu m2) t Voim.ol. kaava Kaavaluonnos Kaavaehdotus Kortteli 36, ns.sairaalan tontti (e=0,8) (e=1,0) Kortteli 37, (e=0,85) (e=1,0) (-5900) > (sote) Suuruusluokkaa ilmaisevat k-m2

7 Aikataulu: Kaavaehdotus nähtävillä joulukuu tammikuu 2019 Kaavan hyväksymiskäsittely kevätkausi 2019

8

9 Vaikutusten arviointi Arvioitava tekijä Ihmisten elinolot ja ympäristö Maa- ja kallioperä, vesi, ilma ja ilmasto Luonnonolot Sisältö Saatujen kannanottojen mukaan osa pientaloasukkaista kokee korkeamman rakentamisen sijoittumisen lähelle asuinkiinteistöään vähentävän tontin asumisviihtyisyyttä ja mahdollisesti arvoa. Myös pysäköintialueen / rakenteellisen pysäköinnin sijoittaminen Salmenkadun varteen on saanut kritiikkiä. Voimassa oleva asemakaava mahdollistaa jo korkeamman rakentamisen (IV) Ilvolankadun puoleiseen tontin osaan. Rakennusala ei ulotu Ilvolankadun varteen asti. Rakentaminen tulee aloittaa Riistakadun varresta ja Ilvolankadun puolella on istutettava alueen osa. Myös Salmenkadun varsi on jo voimassa olevassa kaavassa mahdollistanut IV-kerroksisen rakentamisen. Tätä on madallettu osalla Salmenkadun vartta. Lisäksi on osoitettu istutettava alueen osa Salmenkadun varteen. Rakenteellisesta pysäköinnistä on annettu tarkentavia määräyksiä mm. rakenteiden suhteen, jotta mahdollisia haittoja ehkäistäisiin. Myös kerroslukua on madallettu Ilvolankadun puolella 15 m levyisellä rak.alueen osalla neljästä (IV) kahteen kerrokseen (II). Liittymien sijoittamista mahdolliselle pysäköinnille ei ole tarkemmin suunniteltu tai ohjattu kaavalla, muutoin kuin risteysalueet poislukien. Tehdyillä muutoksilla kaavassa on pyritty huomioimaan läheisten pientaloalueiden sijoittuminen sairaala-alueen läheisyyteen. Toisaalta on tärkeää turvata riittävän tehokas rakentaminen sairaalan tontilla. Kaavamuutoksella ei kohdisteta merkittäviä vaikutuksia maa- ja kallioperään, veteen, ilmaan tai ilmastoon. Alueella ei ole luonnontilaista ympäristöä.

10 Vaikutusten arviointi Alue- ja yhdyskuntarakenne, yhdyskunta- ja energiatalous sekä liikenne Palveluiden saavutettavuuden kannalta alue on keskeinen ja terveydenhuollon toimintojen sijoittuessa alueelle pysyvät ne hyvin saavutettavissa. Kaava mahdollistaa olemassa olevan rakennuskannan käytön, mutta sallii myös uudisrakentamista. Liikenteellistä kehittämistä ovat hidaskatu-varaus Riistakadulle sekä jalkakäytävävaraus Ilvolankadun varteen. Joukkoliikenne käyttää tällä hetkellä Meijerikatua, joka on keskeisellä paikalla palveluiden saavutettavuuden kannalta. Sijoittuessaan tiiviisti rakentuneeseen ympäristöön, ovat olevat infralinjat ja katuverkosto hyvin hyödynnettävissä täydennysrakennettaessa aluetta. Sosiaaliset vaikutukset Yhdyskuntatalous ja yritysvaikutukset Terveydenhuollon palvelut ovat erittäin keskeisiä koko kaupunkia ja aluetta ajatellen. Näin ollen kaavalla on merkittävä vaikutus palveluiden sijoittamisen mahdollistamisen näkökulmasta ja mahdollistaa alueen tulevaisuuden rakentamismahdollisuudet siten, että sen kehittäminen jatkossakin on mahdollista. Ei suoria yritysvaikutuksia. Kaavalla ei ole suoria vaikutuksia yhdyskuntatalouteen, sillä kaava ei edellytä esim. rakennuskantaan kohdistuvia purku- tai säilyttämisvelvoitteita. Kevyenliikenteenväylän tilavaraus Ilvolankadun varteen ja Louhenpolun kaavallinen varaus eivät edellytä välittömiä rakentamistoimenpiteitä, mutta aiheuttavat toteutettaessa kunnalle kustannuksia.

11 Vaikukutusten arviointi Kaupunkikuva, maisema, kulttuuriperintö ja rakennettu ympäristö Kaavan mahdollistama rakentaminen tiivistäisi aluetta ja siten muuttaisi alueen kaupunkikuvaa. Uudisrakentaminen sairaalan tontilla tulee sairaalan eteläpuolella rakentaa erilliseen rakennukseen. Näin säilytetään sairaalarakennuksen massa että näkymät länteen. Terveyskeskuksen ympäristössä on mahdollista sijoittaa lisärakentamista sisäpihalle ja sen sopeuttamiseen olevaan rakennukseen tulisi kiinnittää mm. korkojen ja materiaalien osalta huomioita, mikäli rakentamista alueelle joskus harkitaan. Ns.Veljeskodin rakennukset on mahdollista korvata uudisrakentamisella. Alueella on yhtenäinen punatiilinen rakennusmassa. Huoltoaseman alueelle ei ole esitetty muutoksia rakentamiseen. Tontti on toteutunut matalana ja rakennus ei ole kadun varressa, vaan muodostaa kenttämäisen avoimen kulman risteysalueelle. Sairaalan korttelissa täydennysrakentaminen on ohjattu aloitettavaksi Riistakadun varresta. Näin ollen Riistakadun varsi muuttuisi suljetummaksi, mutta rakentamisalaa ei ole osoitettu kiinni olemassa olevaan sairaalarakennukseen pääasiassa kaupunkikuvallisten syiden vuoksi. Kulttuuriperinnön osalta kaava-alueelle ei ole osoitettu suojeltavia rakennuksia. Sairaalarakennuksen vanhinta osaa korjattaessa tai siihen liittyvien rakennusosien muutoksissa tulee mahdolliset muutokset sovittaa osaksi rakennuksen säilyneitä ominaispiirteitä, arkkitehtuuria ja materiaaleja. Terveyskeskuksen korttelialuetta täydennysrakennettaessa uudisrakentamista ohjataan: rakennusten pääasiallinen julkisivumateriaali tulee olla punatiili. Kattomuodon tulee olla ympäristöön soveltuva ja loiva. Näillä määräyksillä pyritään turvaamaan kaupunkikuvaan ja arvokkaaseen rakennuskantaan liittyviä arvoja. Rakennetun ympäristön huomioimisen osalta kaavassa on useita yleismääräyksiä mm. Pohjolankadun ja Ilvolankadun varren osalta.

12 Pysäköintipaikat (ap) Sis.LPA:t Rakennusoikeuden muutokset ja pysäköintipaikkojen tarve Sairaalan kortteli Terveyskeskuksen k. Ap nykytilanne (sis.lpa) SOTEn henkilökunnan tarve / hankesuun.kerrosala 139 (sairaala) +54(k.eteläosa)= 193 ap 188 ap / 236 ap (ilman eteläosaa) 219 ap 130 ap/ 171 ap + veljeskoti 35-95= ap Kaavan rakennusoikeuden enimmäismäärän mukainen tarve (1/70) 42ap 344 ap 271 ap I:n. 90ap? II:n. 160 ap 50 ap 100 ap 18 ap 43ap / k.36: -vain maantasopaikoitus, noin 290ap. II-tasoon noin 360 ap n.54 ap n.30 ap 50 ap 60 ap n.65 ap K (veljeskoti)= n.171 ap (nykyisellä rakennuskannalla). Veljeskodin kohta uudisrakentuu: n.195ap

Terveyskampus. Asemakaavaluonnos IISALMEN KAUPUNKI PL 10, Iisalmi Puh. (017)

Terveyskampus. Asemakaavaluonnos IISALMEN KAUPUNKI PL 10, Iisalmi Puh. (017) Terveyskampus Asemakaavaluonnos 10.01.2018 IISALMEN KAUPUNKI PL 10, 74101 Iisalmi Puh. (017) 272 31 WWW.IISALMI.FI Kaavamuutostarve tullut Ylä-Savon SOTE kuntayhtymältä. Tavoitteena on mahdollistaa ns.

Lisätiedot

Muistio 1 (4) AK 369 Terveyskeskuksen ja sairaalan alueen kaavaluonnoksen esittelytilaisuus. Osallistujat (erillinen lista, ei julkaista internetissä)

Muistio 1 (4) AK 369 Terveyskeskuksen ja sairaalan alueen kaavaluonnoksen esittelytilaisuus. Osallistujat (erillinen lista, ei julkaista internetissä) Muistio 1 (4) 17.1.2018 352908 AK 369 Terveyskeskuksen ja sairaalan alueen kaavaluonnoksen esittelytilaisuus Aika 10.1.2018 klo 17.00-18.00 Paikka Läsnä kaupungintalo, kahvio Osallistujat (erillinen lista,

Lisätiedot

AK 359 TERVEYSKESKUKSEN JA SAIRAALAN ALUE (TERVEYSKAMPUS-HANKE) ASEMAKAAVAN SELOSTUS

AK 359 TERVEYSKESKUKSEN JA SAIRAALAN ALUE (TERVEYSKAMPUS-HANKE) ASEMAKAAVAN SELOSTUS Iisalmen kaupunki Tekninen keskus Kaupunkisuunnittelu Kaavaselostus 1 (18) Pvm muutettu Asianumero 12.12.2017..20 IIS/67/10.02.03.00/2017 AK 359 TERVEYSKESKUKSEN JA SAIRAALAN ALUE (TERVEYSKAMPUS-HANKE)

Lisätiedot

AK 369 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) TERVEYSKESKUKSEN JA SAIRAALAN ALUE (TERVEYSKAMPUS-HANKE)

AK 369 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) TERVEYSKESKUKSEN JA SAIRAALAN ALUE (TERVEYSKAMPUS-HANKE) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) TERVEYSKESKUKSEN JA SAIRAALAN ALUE (TERVEYSKAMPUS-HANKE) ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee Iisalmen kaupungin 1. kaupunginosan kortteleita 36, 37, 130 ja 103 (osa)

Lisätiedot

AK 369 TERVEYSKESKUKSEN JA SAIRAALAN ALUE (TERVEYSKAMPUS-HANKE) ASEMAKAAVAN SELOSTUS

AK 369 TERVEYSKESKUKSEN JA SAIRAALAN ALUE (TERVEYSKAMPUS-HANKE) ASEMAKAAVAN SELOSTUS Iisalmen kaupunki Tekninen keskus Kaupunkisuunnittelu Kaavaselostus 1 (26) Pvm muutettu Asianumero 12.12.2017 20.11.2018 IIS/67/10.02.03.00/2017 AK 369 TERVEYSKESKUKSEN JA SAIRAALAN ALUE (TERVEYSKAMPUS-HANKE)

Lisätiedot

Mansikkaniemen asemakaava

Mansikkaniemen asemakaava Mansikkaniemen asemakaava 26.6.2018 IISALMEN KAUPUNKI PL 10, 74101 Iisalmi Puh. (017) 272 31 WWW.IISALMI.FI Hankkeen eteneminen Alueen kaavoitus on käynnistynyt seurakuntayhtymän aloitteesta 2017. KV päätös

Lisätiedot

Yhteenveto annetuista lausunnoista ja kannanotoista sekä kaavoittajan vastineet (kaavaluonnos nähtävillä ).

Yhteenveto annetuista lausunnoista ja kannanotoista sekä kaavoittajan vastineet (kaavaluonnos nähtävillä ). Yhteenveto 1 (8) AK 369 Terveyskampus Yhteenveto annetuista lausunnoista ja kannanotoista sekä kaavoittajan vastineet (kaavaluonnos nähtävillä 2.-26.1.2018). Lausunnot: 1. Tekninen jaosto 18.1.2017 Rakennustarkastajan

Lisätiedot

SEPÄNKATU 15 JA 17 ASEMAKAAVAN MUUTOS

SEPÄNKATU 15 JA 17 ASEMAKAAVAN MUUTOS Asukastilaisuus 17.2.2015 SEPÄNKATU 15 JA 17 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAHANKKEEN TAUSTAA Tavoite keskustan täydennysrakentamisesta ja uusien asukkaiden saamisesta keskustan palveluiden äärelle: keskustan

Lisätiedot

Yhteenveto annetuista lausunnoista ja muistutuksista sekä kaavoittajan vastineet (kaavaehdotus nähtävillä ).

Yhteenveto annetuista lausunnoista ja muistutuksista sekä kaavoittajan vastineet (kaavaehdotus nähtävillä ). Yhteenveto 1 (7) AK 369 Terveyskampus Yhteenveto annetuista lausunnoista ja muistutuksista sekä kaavoittajan vastineet (kaavaehdotus nähtävillä 10.12.2018 11.1.2019). Lausunnot: 1. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMASSA ESITETTYJEN SIJOITUSVAIHTOEHTOJEN A-I SOVELTUVUUSARVIO SOVELTUVUUSARVION PERUSTELUJA

HANKESUUNNITELMASSA ESITETTYJEN SIJOITUSVAIHTOEHTOJEN A-I SOVELTUVUUSARVIO SOVELTUVUUSARVION PERUSTELUJA Ramboll CM Oy Päiväys 7.6.2017 Reijo Lyytikäinen Puh. 050 571 4995 reijo.lyytikainen@ramboll.fi Ylä-Savon Sote Kuntayhtymä Terveyskampus Vaihe 2, Hankesuunnitelma HANKESUUNNITELMASSA ESITETTYJEN SIJOITUSVAIHTOEHTOJEN

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

3 Valmisteluvaihe L47 ORTHEX 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 1 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA, ASEMAKAAVAN JA TONTTIJAON MUUTOS

3 Valmisteluvaihe L47 ORTHEX 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 1 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA, ASEMAKAAVAN JA TONTTIJAON MUUTOS Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus KLå 18.06.2015 3 Valmisteluvaihe L47 ORTHEX 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 1 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA, ASEMAKAAVAN JA TONTTIJAON MUUTOS 2 VALMISTELUVAIHE

Lisätiedot

L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos

L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos 27.11.2015 Lohjan 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 tonttien 7, 8, ja 9 maanomistajat edustajanaan Mikko Uusitalo

Lisätiedot

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Yleisten rakennusten korttelialue.

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Yleisten rakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.011 Asuinkerrostalojen korttelialue. Alueelle sallitaan palveluasuminen. 1.04 Erillispientalojen

Lisätiedot

Kirkkokatu 9. Asemakaavan muutos, 689. Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6.

Kirkkokatu 9. Asemakaavan muutos, 689. Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6. Kirkkokatu 9 Asemakaavan muutos, 689 Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6.2015 Tontin sijainti Heinolan keskustassa Lähtökohdat Korttelin 20 tontille

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 14:36:28 1 (7) Kaavamääräykset Kuva Selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET KIRKKOJEN JA MUIDEN SEURAKUNNALLISTEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN

Lisätiedot

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS LUONNOS NÄHTÄVILLÄ 4. 22.2.2013 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS Asemakaavan muutos koskee:

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI YLEISTÄ Rakennusten sijoittelussa on pyritty mahdollisuuksien mukaan siihen, että rakennusmassat rajaisivat oleskelupihaa, jolloin naapurin asuinrakennuksesta ei olisi suoraa

Lisätiedot

http://sr512201/webmap/content/result.htm

http://sr512201/webmap/content/result.htm Määräysnumero Ulkoasu selitys 1.02 ASUINPIENTALOJEN KORTTELIALUE 1.04 ERILLISPIENTALOJEN KORTTELIALUE. 3.01 LIIKERAKENNUSTEN KORTTELIALUE, JOLLE SAADAAN RAKENTAA KASVIHUONERAKENNUKSIA SEKÄ TÄHÄN TARKOITUKSEEN

Lisätiedot

SORTAVALANKA TU 2 JA 4. Asemakaavaluonnos Yleisötilaisuus

SORTAVALANKA TU 2 JA 4. Asemakaavaluonnos Yleisötilaisuus SORTAVALANKA TU 2 JA 4 Asemakaavaluonnos Yleisötilaisuus 1.12.2014 KAAVAHANKKEEN TAUSTAA - KIINTEISTÖPOLITIIKKA Kaupunki määritti omistamiensa kiinteistöjen käytön tavoitteet 2012 Määrityksen perusteena

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS 1 ALUEEN ORTOKUVA 2011 2 Kohde Hakija/ Aloite Asemakaavan muutos: Keskusta IV F: Keskustan kaupunginosan korttelit

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen valmisteluaineisto

Asemakaavan muutoksen valmisteluaineisto Kaavatunnus 564-65 Diaarinumero OUKA/686/08 6.4.08 Revontie 0 ja Ketunkujan ymäristö Asemakaavan muutoksen valmisteluaineisto Kevyenliikenteenväylän vuoksi osa tontista leikataan uistoalueeksi Yksi kerrostalo

Lisätiedot

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Ulkoasu selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen korttelialue, jolle saa sijoittaa liike- ja toimistotiloja enintään 10 prosenttia kerrosalasta. Asuin-, liike- hotelli- ja toimistorakennusten

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 5.01 Puisto. 5.02 Lähivirkistysalue. 7.09

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1/ 5 Alue 411611 Laurinlahti (34 / Espoonlahti) Asemakaavan muutos Asianumero 6903/10.02.03/2011 3.11.2014 Alue on nykyisen asemakaavan mukaan rivitalojen korttelialuetta. Alueen maankäyttöä tehostetaan

Lisätiedot

SELVITYS TERVEYSKAMPUKSEN ALUEEN MAANKÄYTÖN EDELLYTYKSISTÄ

SELVITYS TERVEYSKAMPUKSEN ALUEEN MAANKÄYTÖN EDELLYTYKSISTÄ LIITE 5 Iisalmen kaupunki / Kaavoitus TERVEYSKAMPUKSEN ALUE SELVITYS TERVEYSKAMPUKSEN ALUEEN MAANKÄYTÖN EDELLYTYKSISTÄ 1 1. Kaavatilanne 1.1 Maakuntakaava Pohjois-Savon maakuntakaava 2030 on vahvistettu

Lisätiedot

KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak 006030) Koskee 6. kaupunginosan korttelin 658 tonttia 1, muutoksella muodostuu korttelin 658 tontti 1. ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS 15.9.2017 Suonenjoen kaupunki Maankäytön

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee 2. kaupunginosan kortteleita 91 ja 96, 5. kaupunginosan kortteleita 13, 14, 15, 16, 17 sekä vesialuetta

ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee 2. kaupunginosan kortteleita 91 ja 96, 5. kaupunginosan kortteleita 13, 14, 15, 16, 17 sekä vesialuetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) KIVIRANNAN PIENTALOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee 2. kaupunginosan kortteleita 91 ja 96, 5. kaupunginosan kortteleita 13, 14, 15, 16, 17 sekä vesialuetta

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee Iisalmen kaupungin 3. kaupunginosan korttelissa 9 sijaitsevaa tonttia nro. 9.

ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee Iisalmen kaupungin 3. kaupunginosan korttelissa 9 sijaitsevaa tonttia nro. 9. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OLVIN ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee Iisalmen kaupungin 3. kaupunginosan korttelissa 9 sijaitsevaa tonttia nro. 9. Kaava-alue sijaitsee Iisalmen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee Iisalmen kaupungin 9. kaupunginosan kortteleita sekä katu, puisto-, rautatie- ja vesialuetta.

ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee Iisalmen kaupungin 9. kaupunginosan kortteleita sekä katu, puisto-, rautatie- ja vesialuetta. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) VETURITALLINRANTA 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee Iisalmen kaupungin 9. kaupunginosan kortteleita 151 154 sekä katu, puisto-, rautatie- ja vesialuetta. Kaavamuutosalue

Lisätiedot

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS Sanna Seppänen I maankäytön suunnittelija I 4.2.2019 SISÄLTÖ Tavoitteet Lähtötiedot Kaavaluonnos Kaavaprosessi ja vaikuttaminen TAVOITTEET Tavoitteet:

Lisätiedot

KIVISILLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIVISILLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA Kemiönsaaren kunta KIVISILLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P16107 1 (10) Perttula Sampo Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 2 Kaavaratkaisu... 2

Lisätiedot

TÄYDENNYSRAKENTAMISEHDOTUKSIA JOENSUUN KODIT OY:N TONTEILLE LATOLANKATU - RANTAKYLÄ

TÄYDENNYSRAKENTAMISEHDOTUKSIA JOENSUUN KODIT OY:N TONTEILLE LATOLANKATU - RANTAKYLÄ Alkuperäinen tontin raja Ehdotettu raja Etäisyys Pysäköintialue Uudisrakennus TÄYDENNYSRAKENTAMISEHDOTUKSIA JOENSUUN KODIT OY:N TONTEILLE LATOLANKATU - RANTAKYLÄ LATOLANKATU 23 RANTAKYLÄ TÄYDENNYSRAKENTAMISEHDOTUKSIA

Lisätiedot

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy.

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy. 1 NOKIAN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE Nokian kaupunki, asemakaava ja asemakaavan muutos Asemakaava koskee kiinteistöä 536-418-4-198. Asemakaavan muutos koskee 11. kaupunginosan

Lisätiedot

Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos)

Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos) Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos) Kaavaluonnoksesta saadut huomautukset ja niihin laaditut vastineet

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 272-2-1-10, ASUNTO

Lisätiedot

RAKENNUSLIIKKEIDEN PALAUTTEEN TIIVISTELMÄ JA VASTINEET 30.4.2014 / Kaupunginarkkitehti

RAKENNUSLIIKKEIDEN PALAUTTEEN TIIVISTELMÄ JA VASTINEET 30.4.2014 / Kaupunginarkkitehti RAKENNUSLIIKKEIDEN PALAUTTEEN TIIVISTELMÄ JA VASTINEET 30.4.2014 / Kaupunginarkkitehti Kaupunkisuunnittelujaosto pyysi lausuntoa seuraavilta rakennusliikkeiltä, jotka kaikki jättivät lausuntonsa. Lausunnot

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KAAVOITUSPALVELUT ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy ASEMAKAAVAMUUTOSALUEEN LIKIMÄÄRÄINEN SIJAINTI ASEMAKAAVAMUUTOS

Lisätiedot

PISPALA. Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla

PISPALA. Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla 2.10.2013 Pispalan asemakaavojen uudistaminen, I-vaihe, kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Rakentamistapaohjeet koskevat ek-merkinnällä osoitettuja tontteja: 405-1, 406-1, 406-24, 485-2 5, 490-1 4 sekä Avainkimpunmäen palstaviljelyaluetta.

Rakentamistapaohjeet koskevat ek-merkinnällä osoitettuja tontteja: 405-1, 406-1, 406-24, 485-2 5, 490-1 4 sekä Avainkimpunmäen palstaviljelyaluetta. Rakentamistapaohjeet Rakentamistapaohjeet koskevat ek-merkinnällä osoitettuja tontteja: 405-1, 406-1, 406-24, 485-2 5, 490-1 4 sekä Avainkimpunmäen palstaviljelyaluetta. Korttelien ja tonttien numerot

Lisätiedot

Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos 754/10.02.03/2014, 341/10.03.02.00/2014

Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos 754/10.02.03/2014, 341/10.03.02.00/2014 Kaupunginhallitus 328 03.11.2014 Kaupunginhallitus 344 17.11.2014 Kaupunginhallitus 7 19.01.2015 Kaupunginhallitus 49 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 10 09.03.2015 Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5199 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.3.2018 ASEMAKAAVA MUSIIKKIOPISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), korttelia 21 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 2.00 Yleisten rakennusten korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 2.00 Yleisten rakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.05 Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Liike- ja toimistotilaa saa olla 10

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA, SAPPEEN KYLÄ RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 8, 13, 14, 15, 16 JA 17 SEKÄ KORTTELIN 6 RAKENNUSPAIKKOJA 2 JA3, KORTTELIN 7 RAKENNUSPAIKKOJA 2, 3, 4,

Lisätiedot

ASEMAKAAVA NO 7546 HOLVASTI RAKENTAMISTAPAOHJEET

ASEMAKAAVA NO 7546 HOLVASTI RAKENTAMISTAPAOHJEET ASEMAKAAVA NO 7546 HOLVASTI RAKENTAMISTAPAOHJEET ro-7546-1, tontit 5741-1 4 Talotyyppi: Tontit ovat erillispientalojen korttelialuetta (AO). Kerrosluku: Kerrosluku on kaksi. Asuinrakennukseen on rakennettava

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) KAUPUNGINRANNAN YMPÄRISTÖ AK 367 IISALMEN KAUPUNKI TEKNINEN KESKUS/ KAUPUNKISUUNNITTELU ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) KAUPUNGINRANNAN YMPÄRISTÖ AK 367 IISALMEN KAUPUNKI TEKNINEN KESKUS/ KAUPUNKISUUNNITTELU ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) KAUPUNGINRANNAN YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS Koskee Iisalmen kaupungin 1. kaupunginosan kortteleita 7, 62 ja uimaranta-aluetta sekä puistoaluetta. Osallisilla

Lisätiedot

Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet. Tontti-info Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen

Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet. Tontti-info Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet Tontti-info 20.4.2017 Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen Palojoen varren alue on osa laajempaa Metsäkaltevan yli 6000 asukkaan tulevaa asuntoaluetta

Lisätiedot

Talkootie 1. Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1

Talkootie 1. Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1 Talkootie 1 Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 3.3.2014 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis-

Lisätiedot

RIUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LIKOLAMMINTIE

RIUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LIKOLAMMINTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (7) RIUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LIKOLAMMINTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 30.10.2018 ASEMAKAAVAN NUMERO 825 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Riku KORTTELI 4009 KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA

POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA Natalia Musikka Maankäytön suunnittelija 26.6.2019 KAAVAHANKKEEN LÄHTÖTIETOJA Tontti sijaitsee Koulukadun ja Pohjoiskadun risteyksessä Kaavamuutoksen hakijana

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee Iisalmen kaupungin 3. kaupunginosan osaa korttelista 9, erityisaluetta sekä virkistysaluetta.

ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee Iisalmen kaupungin 3. kaupunginosan osaa korttelista 9, erityisaluetta sekä virkistysaluetta. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OLVIN ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee Iisalmen kaupungin 3. kaupunginosan osaa korttelista 9, erityisaluetta sekä virkistysaluetta. Kaava-alue

Lisätiedot

Kurvolan asemakaava. Asemakaavan vaiheittainen muutos. Ehdotus

Kurvolan asemakaava. Asemakaavan vaiheittainen muutos. Ehdotus Kurvolan asemakaava Asemakaavan vaiheittainen muutos Ehdotus Kaavan laatija: Akaan kaupunki Päiväys: KAAVAN TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi Kurvolan vaiheittainen asemakaavan muutos Kaavan päiväys Kiinteistöt

Lisätiedot

Alue Pihlajarinne Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Alue Pihlajarinne Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 630410 Pihlajarinne Asemakaavan muutos Asianumero 471/10.02.03/2014 13.4.2014 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on asuinkorttelin 63001 täydennysrakentaminen sallimalla enemmän asuntoja ja

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNKI Maankäyttöyksikkö

KAUNIAISTEN KAUPUNKI Maankäyttöyksikkö KAUNIAISTEN KAUPUNKI Maankäyttöyksikkö ASEMAKAAVAN MUUTOS osa 7. kaupunginosan korttelista 1052 29.4.2011, tarkistettu 26.3.2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mikä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE

NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (7) NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 20.8.2018 ASEMAKAAVAN NUMERO 818 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Nattari/002 KORTTELI 1008

Lisätiedot

MUNKKINIEMI, TIILIMÄKI 22 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

MUNKKINIEMI, TIILIMÄKI 22 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1404-00/19 1 (5) Hankenro 0740_58 HEL 2018-012908 7.2.2019 MUNKKINIEMI, TIILIMÄKI 22 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun

Lisätiedot

2.080 Urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

2.080 Urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 2.08 Hevosurheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 2.080 Urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 3.00

Lisätiedot

RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Asukastilaisuus 5.4.2018 Taustaa - Rakuunamäen ydinalue poistumassa Puolustusvoimien käytöstä toimintojen siirtyessä Leirikentän alueelle > Asema- ja yleiskaavan

Lisätiedot

AK 369 Terveyskeskuksen ja sairaalan alueen osallistumis- ja arviointisuunnitelman (oas) esittelytilaisuus

AK 369 Terveyskeskuksen ja sairaalan alueen osallistumis- ja arviointisuunnitelman (oas) esittelytilaisuus Muistio 1 (2) LIITE 3 2.2.2017 287220 AK 369 Terveyskeskuksen ja sairaalan alueen osallistumis ja arviointisuunnitelman (oas) esittelytilaisuus Aika 1.2.2017 Paikka kaupungintalo, kahvio Läsnä Osallistujat

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 6. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 82 TONTIN 15 ASEMAKAAVAN MUUTOS, Pitkäkatu 25 2 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut/kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1

Lisätiedot

KARJALANTIE 8. KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (9) Tekninen keskus. 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS ASEMAKAAVAN NUMERO 823

KARJALANTIE 8. KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (9) Tekninen keskus. 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS ASEMAKAAVAN NUMERO 823 KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (9) KARJALANTIE 8 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 12.2.2019 ASEMAKAAVAN NUMERO 823 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Kuohunlahti/31 KORTTELI 3012 osa KAAVA-ALUEEN SIJAINTI

Lisätiedot

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 Asemakaavan muutos koskee 3. kaupunginosan korttelin 52 tonttia 23 Kaavan päiväys: 26.5.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI YHDYKUNTATOIMI / KAUPUNKISUUNNITTELUOSASTO

Lisätiedot

ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS

ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.11.2010 YHTEYSTIEDOT Pälkäneen kunta Osoite: Keskustie 1, 36600 Pälkäne Puh: 03-57911,

Lisätiedot

Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut:

Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut: Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut: 04.04.2016 Helsinki Liitteenä kaaviokuvat poikkeamista (1) Kaava: VI ul/3 Murtoluku roomalaisen numeron jäljessä osoittaa, kuinka suuri

Lisätiedot

Asemakaavan muutos 62. kaupunginosa, Lippajärvi Osa korttelia ja katualue. Mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet

Asemakaavan muutos 62. kaupunginosa, Lippajärvi Osa korttelia ja katualue. Mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet 1 (1) Asianumero 4737/10.02.03/2015 Aluenumero 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos 62. kaupunginosa, Lippajärvi Osa korttelia 62028 ja katualue Mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet Liittyy kaupunkisuunnittelujohtajan

Lisätiedot

Asemakaavamuutos A-2619 Keski-Lahti, Rautatienkatu 18 (Rajasen kulma, Piironki, Oskarin piha)

Asemakaavamuutos A-2619 Keski-Lahti, Rautatienkatu 18 (Rajasen kulma, Piironki, Oskarin piha) Asemakaavamuutos A-2619 Keski-Lahti, Rautatienkatu 18 (Rajasen kulma, Piironki, Oskarin piha) Luonnosvaihtoehtojen havainnollistava aineisto 19.11.2014 Tekninen ja ympäristötoimiala/ Maankäyttö/ Kaupunkisuunnittelu/

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS LENTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KARKAISIJANKUJA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 28.1.2014 ASEMAKAAVAN NUMERO 617 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE LENTOLA KYLÄ SUORAMAA KORTTELIT

Lisätiedot

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1.

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1. XVII KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 314 TONTTIEN 1 JA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS- EHDOTUS. KARTTA NO 6680. (ITSENÄISWDENKATU 6 JA 8 ) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 28. päivänä maaliskuuta 1988 päivättyä

Lisätiedot

lohja Nahkurinraitti vaihtoehtojen vertailu

lohja Nahkurinraitti vaihtoehtojen vertailu A B C D E Työssä on tutkittu vaihtoehtoisia tapoja sijoittaa asuinrakentamista Lohjan keskustassa sijaitsevan korttelin 222 tonteille 5 ja 7. Suunnittelualueena olevat tontit ovat Laurinkadun ja Nahkurinkadun

Lisätiedot

Asuinkerrostalojen korttelialue. Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

Asuinkerrostalojen korttelialue. Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Ulkoasu selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: TONTTI NRO 10-43-3 Asuinkerrostalojen korttelialue. Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Liikerakennusten korttelialue, jolle saa rakentaa matkailua

Lisätiedot

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue.

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 2.03 5.01 Opetustoimintaa palvelevien

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA I kaupunginosan korttelia 35 koskeva asemakaavan muutos (Torinranta) AM2063 <09972>

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA I kaupunginosan korttelia 35 koskeva asemakaavan muutos (Torinranta) AM2063 <09972> Oulun kaupungin tekninen keskus 27.2.2009 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA I kaupunginosan korttelia 35 koskeva asemakaavan muutos (Torinranta) AM2063 asemakaavan muutosalue alue, jolle kaavahankkeella

Lisätiedot

Täydennysrakentaminen ja asemakaavoitus. Lokakuu 2017 Linda Wiksten Asemakaavoitus Asemakaavakoordinointi

Täydennysrakentaminen ja asemakaavoitus. Lokakuu 2017 Linda Wiksten Asemakaavoitus Asemakaavakoordinointi Täydennysrakentaminen ja asemakaavoitus Lokakuu 2017 Linda Wiksten Asemakaavoitus Asemakaavakoordinointi Helsinki kasvaa ja tiivistyy Uuden strategian tavoitteet: Kaupunkiin rakennetaan vuosittain 6 000

Lisätiedot

1.02 Asuinpientalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

1.02 Asuinpientalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.02 Asuinpientalojen korttelialue. 1.03 Rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue. 1.04 Erillispientalojen

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee: koko Luolalan teollisuusaluetta sekä katu-, erityis- ja virkistysalueita, lukuun ottamatta korttelia 7 ja osakorttelia 8.

Asemakaavan muutos koskee: koko Luolalan teollisuusaluetta sekä katu-, erityis- ja virkistysalueita, lukuun ottamatta korttelia 7 ja osakorttelia 8. NAANTALIN KAUPUNKI LUOLALAN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1:2000 Asemakaavan muutos koskee: koko Luolalan teollisuusaluetta sekä katu-, erityis- ja virkistysalueita, lukuun ottamatta korttelia 7

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 14. kaupunginosan (Lohikko) korttelia 941 koskeva asemakaavan muutos Muutos koskee 214-14-941-1 Lohikon vanhainkodin asemakaava 214005198 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELI 13, tontti 6 Rovakatu 31

ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELI 13, tontti 6 Rovakatu 31 ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELI 13, tontti 6 Rovakatu 31 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANMITTAUS JA SUUNNITTELUPALVEUKESKUS SUUNNITTELUPALVELUT 2008 2 Suunnittelualue:

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Kaavarekisteri :43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T :

Hämeenlinnan kaupunki Kaavarekisteri :43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : 12:43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : Kuva Selitys A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : Yleisten rakennusten korttelialue, jolla

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS Asemakaavan muutos koskien Karvian keskustan kortteleita 82 ja 83 sekä M aluetta. Tilat 230-405-8-76, 8-180, 8-179, 8-220 11.11.2013 Pohjois-Satakunnan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 21.9.2010 ASEMAKAAVA 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 743 osan asemakaavan muutos (Kelankaari) 1. SUUNNITTELUALUE SIJAINTI JA REKISTERI

Lisätiedot

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.11.2007 Nähtävillä oloaika: 16.11.-7.12.2007 Mielipide 1, 2 7.12.2007, dnro: YPA: 9937/611/2007 Lahtinen Nora, 2 kpl Mielipide

Lisätiedot

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2.

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2. 990:0M50 S 4 S4 6 3 9 S0 3 4 5 7 36 5 83.4 84.3 84.3 84.8 87.9 88.5 83.5 Satamakatu Koljonniemenkatu Minna Canthin katu 50 0 0 40 30 0 500 76500 yap/50 ap/00pm rto- ap/sr- saa- (--) (--) p sr-5 4500 ap

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 1 Ak 5171 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 20.11.2012 RUOKORINTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 61 tonttia 1, tilaa 214-406-3-466

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS HUUTIJÄRVEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MYLLYTIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 14.2.2017 ASEMAKAAVAN NUMERO 790 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE HUUTIJÄRVI/33 KORTTELI 3127 OSA KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

Haukilahti Asemakaavan muutos 14. kaupunginosa, Haukilahti Kortteli ja katualue

Haukilahti Asemakaavan muutos 14. kaupunginosa, Haukilahti Kortteli ja katualue 1 (5) Asianumero 4794/10.02.03/2014 Aluenumero 230961 Haukilahti Asemakaavan muutos 14. kaupunginosa, Haukilahti Kortteli 14081 ja katualue Mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet Liittyy kaupunkisuunnittelupäällikön

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaavamuutos koskee Sastamalan kaupunginosan korttelia

Lisätiedot

Länsikatu. rp23. Sepänkatu. rp24. rp26 LOUHELANKATU. rp25 LÄNSIKATU. Louhelankatu III le p. rp28. rp27 68 IV SEPÄNKATU III.

Länsikatu. rp23. Sepänkatu. rp24. rp26 LOUHELANKATU. rp25 LÄNSIKATU. Louhelankatu III le p. rp28. rp27 68 IV SEPÄNKATU III. 1 4 2 1 1 Louhelankatu Länsikatu I I 4 Sepänkatu 20 1 1 1 1 20 0 20 21 2 2 24 22 3 2 1 1 rp2 rp2 rp24 rp23 rp rp2 0 30 40 0 20 0 a le p I 0 SEPÄNKATU LOUHELANKATU LÄNSIKATU 43300 400 43400 400 IV AK ASEMAKAAVAMERKINNÄT

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4)

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4) KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS 29.1.2019 1(4) HAUHON KIRKONKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 12 TONTIT 5 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 17 TONTTI 2 (kiinteistöt 109-449-4-185, 109-449-4-57, 109-449-6-143, 109-449-6-1,

Lisätiedot

VALINTATALON KORTTELI 43

VALINTATALON KORTTELI 43 VALINTATALON KORTTELI 43 Asemakaavan muutos Vireilletulovaiheen yleisötilaisuus pääkirjaston Muikku-Sali ti 2.2.2016, klo 18.00 Kaavoitusarkkitehti Simo Vaskonen VUOROVAIKUTUS ASEMAKAAVOITUKSESSA Maankäyttö-

Lisätiedot

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Raksilan kaupunginosan korttelia 2 tonttia nro 2 koskeva asemakaavan muutos (Teuvo Pakkalan katu) AM2025 asemakaavan muutosalue alue, jolle kaavahankkeella

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 1. 1(8) Kurikan kaupunki Asemakaavamuutos koskien Nummi (3) korttelia 11 sekä virkistysaluetta. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Kuva 1 Asemakaavan muutosalue Nummen kaupunginosassa Liite

Lisätiedot

Hernetie 1, asemakaavan muutos nro

Hernetie 1, asemakaavan muutos nro Hernetie 1, asemakaavan muutos nro 002256 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 16.12.2014 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

Lisätiedot

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva.

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 5.02 Lähivirkistysalue. 12.01 3 m kaava-alueen

Lisätiedot

LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Kaava-alueen sijainti ja luonne

LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Kaava-alueen sijainti ja luonne LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18. päivänä elokuuta 2011 päivättyä ja 5.1.2012

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.6.2018 PELTOLANTIE 9 ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 002369 Kaavamuutosalue sijaitsee Viertolassa, Sinirikonpuiston naapurissa, osoitteessa Peltolantie 9. Kaavoitettavaa

Lisätiedot

Vanha Aarikka, kaavaehdotus. Kaavamuutos Kaupunkikehitys/Kaavoitus ja Liikenne

Vanha Aarikka, kaavaehdotus. Kaavamuutos Kaupunkikehitys/Kaavoitus ja Liikenne Vanha Aarikka, kaavaehdotus Kaavamuutos Kaupunkikehitys/Kaavoitus ja Liikenne 27.10.2016 Ohjelma Aloitus Esittely Tausta ja suunnittelutilanne Luonnoksesta kaavaehdotukseen Kaavaehdotuksen esittely Jatkovaiheet

Lisätiedot