Uusimaa2019 ICT hanke

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Uusimaa2019 ICT hanke"

Transkriptio

1 Uusimaa2019 ICT hanke Hankkeen ja projektien tilannekatsaus Hallitus

2 Sisältö Yleiskatsaus ICT-hankkeeseen Katsaus ICT-hankkeen talouteen Katsaus riskeihin Katsaus TOSI-projektiin Katsaus TORI-projektiin Katsaus Tekniikka-projektiin Katsaus Tuki-projektiin Katsaus tietoturva-projektiin Katsaus Kokonaisarkkitehtuuri-projektiin

3 Yleiskatsaus ICT-hankkeeseen Hanke on edennyt suunnitelman mukaisesti Rahoitus on sovittu , jonka jälkeen tulee uudet päätökset rahoituksen osalta Tekniikka- ja tukipalveluprojektien osalta tilanne on se, että pitemmän tähtäimen suunnitelma on suunnitelman mukainen, mutta Väliaikaishallinnon tekninen valmius ja tukipalvelut joutuvat odottamaan lakipakettien käsittelyä, joka venynee kesäkuun loppuun ja sen vuoksi näiden kahden projektien riskejä on nostettu keltaiseen. Muissa riskeissä ei muutoksia. ICT-hanke on valmistellut omalta osaltaan lausunnot yhtenäispolitiikkaan, SoteDigiin ja asiakastietolakiin ICT-hankkeen johto on tavannut yhdessä Eksoten, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakuntavalmistelijoiden kanssa VM:n, STM:n ja Vimana Oy:n johtoa liittyen tietojohtamiseen, sähköiseen asiointiin ja asiahallintaan Uusimaa on ollut vetovastuullinen maakunta erikseen rahoitetuissa VM:n ja STM:n tiedolla johtamisen ICT-ratkaisuselvityksissä

4 Katsaus ICT-hankkeen talouteen Rahoitus 2017 ja 2018 yhteensä 10,7 Meur Hankinnat 7,3 Meur Kohdistamatta 0,8 Meur Työsopimussuhteisten henkilöstökulut + resurssisopimuslaskutus 3,4 Meur Omavastuuosuus 10 % toteutetaan kuntien edustajien ohjausryhmätyöskentelyllä toteutuneet kustannukset noin 2 Meur Hankinnat 0,7 Meur Henkilöstökulut 0,6 Meur Resurssisopimuslaskutus 0,7 Meur VM valmistelee uutta rahoituspäätöstä ajalle kesäkuussa.

5 Riskin todennäköisyys Kohtalainen % ICT-Tiekartan korkeimmat riskit : Suuri < 75 % Pieni > 25 % Tiekartan korkeimmat riskit toiminnoittain (9 pistettä): 1. Suunniteltuja toiminnallisia muutoksia ei pystytä toteuttamaan 8. Yhteistyökumppanilla ei ole aikaa/ resursseja tälle projektille 10. Päätöksenteko eri organisaatiossa vaikeaa (hitaus, pitkittyminen, riitaisa) 12. Käyttöönottoon ei satsata riittävästi resursseja Vähäinen Kohtalainen Vakava Vaikutus tavoitteisiin Tiekartan korkeimmat riskit toiminnoittain (Yli 6 pistettä) : 2. Toiminta muuttuu hankkeen aikana 3. Toiminnan tarpeita ei tunneta riittävästi 4. Projekti ulottuu usean organisaatioyksikön alueelle eikä organisaatiorajojen ylittäminen onnistu 5. Projektin suuruus tulee vastaan 6. Projekti koostuu monista yhtäaikaisista vaiheista joiden yhteensovittaminen epäonnistuu 7. Projektijohtamisen osaajista tulee pulaa 9. Ei saada luotua yhteistä hallintomallia 11. Toimittajakonsortioissa on liian monta yhteistyökumppania ja niitä on vaikea hallita

6 TOSI-projektin status Valitse liikennevaloista oikea väri kuvaamaan otsikon tilannetta Otsikko ja indikaattori Projektin yleistilanne on hyvä. Tosi-toteutussuunnitelmassa kuvattujen määrittelyvaiheen tehtävien toteutus on aloitettu. Suunnittelu on käynnistetty myös muiden kuin Sote-tehtäviin liittyvien tietojärjestelmien käytön mahdollistamiseksi maakunnasta (337 kpl). Sosiaalitoimen rahaliikenteen prosessit (maksatus, maksusitoumus, välitystilit jne) on läpikäyty ja kuvattu Maku:n tulevaa taloushallintojärjestelmää varten. Yhteistyö tietojärjestelmätoimittaijien kanssa on laajentunut. Resurssitilanne on tällä hetkellä hallinnassa. Käynnissä oleville Tosi-projekteille on nimetty ict-hankkeen vastuuhenkilöt eli projektipäälliköt. Yhteistyö tietojärjestelmätoimittajien kanssa on käynnistetty ja työtilausten myötä on saatu toimittajien resursseja käyttöön. Syksyn 2018 resursointia valmistellaan. Aikataulu Tosi-projekti on aikataulussa, Yhteistyötä kuntien kanssa täytyy mahdollisuuksien mukaan kiirehtiä ja tarvitsemme tietoa kunnista, esimerkiksi integraatioista * Sote uudistuksen / toiminnan vaatimien tietojärjestelmämuutosten tunnistaminen liian myöhään * Henkilöresurssit hankkeessa, kunnissa ja järjestelmätoimittajien käytettävissä olevat henkilöresurssit Projektin ennuste on hyvä. Tosi-toteutussuunnitelmassa kuvatut kevään tehtävät on saatu käynnistettyä hyvin; tietojärjestelmien ja integraatioden as is siirtojen tehtävien läpikäynti on aloitettu toimittajatapaamisten myötä ja kunta-tapaamisia on aloitettu. Yhteistyö yleishankkeen kanssa on käynnistetty. Projektilla on käytössään riittävä budjetti.

7 TORI-projektin status Valitse liikennevaloista oikea väri kuvaamaan otsikon tilannetta Otsikko Aikataulu on hyvä. Tieto VM rahoituksesta ja niiden käyttöön liittyvistä ehdoista saatu. Toimeenpano aloitettu tehdyn muutossuunnitelman mukaisesti. Lähtöhetken siirtymisen vuoksi projektien toteutus tehdään suunniteltua laajemmalla yhtäaikaisten tehtävien rinnakkaisella etenemisellä ja osin työskentelemällä lomakaudella. Järjestäjän digityövälineet ja Sote-tiedolla johtamisen tietojärjestelmä projektit ovat saavuttaneet puolivälin. Maakuntien kesken yritetään muodostaa yhteistä näkemystä mm. Vimanan ja SoteDigin tehtäviksi. Loppuraportin kirjoittaminen on aloitettu. Ei-sote toiminnoissa yhteistyö alkanut ministeriöiden kanssa. ICT-TORI-projektin resurssitilanne on hallinnassa. Projektissa seurataan normihankkeiden resursoinnin kehittymistä ja etenemistä. Projektien etenemiseen vaikuttaa olennaisesti normihankkeen resurssipanostus sekä lainsäädännössä tulevat ratkaisut maakuntaa siirtyvien toimintojen osallistumisesta projekteihin. Vahva ICT-projektien tehtävien rinnakkainen eteneminen kuormittaa myös yleishanketta. Valtion vetämiin projekteihin (Järjestäjän digityövälineet ja Sote-tiedolla johtamisen tietojärjestelmät) on sitoutunut ennakoitua enemmän työaikaa. Ei ongelmia toistaiseksi. Aikatauluja kurotaan kiinni yhteistyössä toimittajien kanssa. Lähiajan kasvava riski on lainsäädännön aikataulujen mahdollinen muuttuminen ja lain voimaisen päätöksenteon siirtymisessä Väliaikaishallinnoksi. Aikataulujen kurominen ei onnistu, jos työitä hankinnallisista syistä pitää keskeyttää heinäkuussa. Toinen kasvava riski on, että valtion rahoituspäätös ei ollut kokonaismäärästään anotun mukainen. on toistaiseksi hyvä. Tori-projektin asiantuntijatyötä on 2017/II rahoituksessa sidottu euron ja toteutunut ,79 euron arvosta ja rahoituspäätös III mukaiset kaudelle sidottu euroa ja sitomatta esityksiä euroa ja toteutunut laskutus 0 euroa.

8 Tekniikka-projektin status Otsikko ja indikaattori Vaten käynnistys Tilanne on hyvä. Tekniikka-projekti jakaantuu seuraaviin alaprojekteihin: Tietoliikenne, Active Directory, Palvelimet ja konesalit, Päätelaitteet, Viestintätekniikka, Puhelinpalvelut Projektien etenemisessä on haasteita Väliaikaisen toimielimen (Vate) osalta. Yhteistyö muiden ICTprojektien kanssa toimii. Yhteistyö yleishankkeen kanssa kehittyy hyvään suuntaan. Alkava lomakausi heikentää resurssien saatavuutta kunnista ja kuntayhtymistä sekä toimittajilta. Tämä vaikuttaa Vaten toteutukseen. Muutoin resurssointi on tällä hetkellä riittävä. Aikataulu Rahoituksen ja sitä kautta tilausten viivästyminen on hidastanut projektien etenemistä. Tämä aiheuttaa aikataulupaineita Vaten ratkaisujen toteutukseen. Mikäli maakuntavalmistelun ja toimittajien prosessit venyvät, ei Vatea voida toteuttaa aikataulussa. Henkilöresurssit hankkeessa, kunnissa ja järjestelmätoimittajien käytettävissä olevat henkilöt huomioiden muut tehtävät. Uudistuksen vaatimien tietojärjestelmätmuutosten tunnistaminen liian myöhään, Vaten palvelutarpeet eivät ole riittävän täsmälliset. Projektit etenevät suunnitelman mukaisesti. Lähiajan tavoitteena on tuottaa Vaten tarvitsemat palvelut kesällä Suunnitteluun tarvittavien tietojen keruu luovuttavista organisaatioista on käynnistetty. Projektilla on käytössään riittävä budjetti.

9 ICT-Tukipalvelu-projektin status Valitse liikennevaloista oikea väri kuvaamaan otsikon tilannetta Otsikko ja indikaattori Vaten käynnistys Aikataulu on hyvä. Yhteistyö muiden ICT-projektien kanssa hyvällä mallilla ja ICT-tuen aliprojektit etenevät suunnitellusti. Alkava lomakausi heikentää resurssien saatavuutta kunnista ja kuntayhtymistä sekä toimittajilta. Tämä vaikuttaa Vaten toteutukseen, vrt. Tekniikka-projekti. Muutoin resurssitilannetta on tarkistettu projektin asiantuntijoiden osalta ja projektiin kiinnitetty nimetyt projektiasiantuntijat. Väliaikaistoimielimen tarvitsemien tukipalveluiden ja palvelutarpeiden täsmentyminen vaikuttaa kevään aikatauluun. Väliaikaisen toimielimen tukipalveluiden edistäminen ja aikataulu on riippuvainen Tekniikka-projektin etenemisestä ainakin tietoliikenneratkaisujen ja Azurepalvelujen osalta, vrt. Tekniikka-projekti. VATE:n kannalta palvelutarpeiden täsmentymättömyys ja Tekniikka-projektin aikataulun kiinni kurominen, jotta tukipalvelujen edellyttämät tekniset toteutukset saadaan valmiiksi riittävän nopeasti. Lähitulevaisuuden päätavoitteet ovat: Väliaikaistoimielimen ICT-tukipalvelun toteuttaminen suunnitellusti HUS-tietohallinnon ServiceDeskiä hyödyntäen. ICT-palvelujen tarvitseman toiminnanohjausjärjestelmän määrittely, suunnittelu ja palveluytimen toteutus. Toteutuksen pilotointi touko-kesäkuun aikana. Projektilla on käytössään riittävä budjetti.

10 Tietoturva-projektin status Valitse liikennevaloista oikea väri kuvaamaan otsikon tilannetta Otsikko ja indikaattori on hyvä. Rekrytointitilanne: Tietosuoja-positio auki. Projektien tueksi hankittavien asiantuntijoiden minikilpailutuksen hankintapäätös tehty. Aikataulu Projektin suunnittelu on käynnissä ja projektien ohjeistus aloitettu. Toukokuussa voidaan aloittaa riskiarviointipalveluiden tarjoaminen 4T-projekteille. Puuttuva sopimus tarjottavista (palveluista väliaikaishallinnolle, jonka avulla vastuut pystyttäisiin määrittelemään. 4T projekteissa kasvava tarve tietoturvapalvelulle. Normaali.

11 Kokonaisarkkitehtuuri-projektin status Valitse liikennevaloista oikea väri kuvaamaan otsikon tilannetta Otsikko Kokonaisarkkitehtuurin (KA) osalta tilanne on hyvä. KA:n osalta pyritään linkittämään strategiaa, johtamista ja KA:ia samoin kuin nostamaan TKI-toiminnan osiuutta. ICT-hankkeen osalta arkkitehtuuri kattaa kaikki TORI-, TOSI-, Tekniikka- ja TUKI-projektit.Tietoisuutta kokonaisarkkitehtuurista on saatu jalkautettua osaan ICT-projekteista. ICTprojektit pyritään sitouttamaan arkkitehtuurikuvauksiin projekteittain sovittavan ns. KA-projektikortin avulla. TOSI-, tekniikka ja tuki-projektien yhteistyöhön on jäänyt liian vähän aikaa. Tarkemmat kuvaukset tuotetaan projektien etenemisen myötä. 5+2 henkilöä käytettävissä vajaalla 3 henkilötyöpanoksella. Riski resurssisopimusarkkitehtien sitouttamisessa ja riittävyydestä 2018 oleellisiin asioihin. Resurssien käytössä jääty alle odotusarvon. Tn. edessä tarve ulkoisen palvelun ostoon syksyllä Aikataulu Käynnistys-/Toteutusvaihe : 1) Kokonaiskehittäminen 2) Toiminnan kehittäminen/jalkauttaminen (eli toiminta- ja tietoarkkitehtuurin työstäminen, ICT-projektien arkkitehtuurityö, KA-projektikortti) 3) Sidosryhmäyhteystyö (VM, maakunnat, kunnat, Apotti jne). Riski arkkitehtiresurssien riittävyydessä ja sitoutumisessa oleellisiin asioihin. Tuotoksia saadaan aikaiseksi vähän. Arkkitehtuuriyhteistyön puuttuminen toiminnan (substanssi) ja ulkoisten sidosryhmien (kuntien ja kaupunkien) kanssa toisaalta tähän ei ole resurssiakaan. Riittävän ja oikean tiedon saatavuus arkkitehtuurin tilannekuvan muodostamiseksi. Lainsäädännön keskeneräisyys. Vuoden 2018 painopistealueet: 1) Kokonaiskehittäminen: Maakunnan kokonaisarkkitehtuuri v.2.0 (julkinen edition) lokakuussa ) Toiminnan kehittäminen/jalkauttaminen, KA-projektikorttiin sitouttaminen kaikille projekteille 3) Maakunnan arkkitehtuurin taulukon ja kuvauksien työstäminen Ei ostoja tällä hetkellä.

Uusimaa2019 ICT hanke

Uusimaa2019 ICT hanke Uusimaa2019 ICT hanke Maakuntien eteneminen 4.4.2018 tilaisuus Mikko Rotonen, Uusimaa Tilannekatsaus 3.4.2018 Hankkeen eteneminen esivalmisteluvaiheesta eteenpäin (Kalvot 3 7) Tilannekatsaus suunnitteluvaiheeseen

Lisätiedot

Uusimaa2019 ICT hanke

Uusimaa2019 ICT hanke Uusimaa2019 ICT hanke Projektien tilannekatsaus 13.11.2017 Hankkeen ohjausryhmän kokous 20.11.2017, asialistan liite 3 Ilkka Nenonen, TOSI-järjestelmät, projektijohtaja Johannes Salminen, TOSI-järjestelmät,

Lisätiedot

ICT-hankkeen tilannekatsaus Virkamiesjohtoryhmän kokous Mikko Rotonen Helena Ylisipola

ICT-hankkeen tilannekatsaus Virkamiesjohtoryhmän kokous Mikko Rotonen Helena Ylisipola ICT-hankkeen tilannekatsaus Virkamiesjohtoryhmän kokous 25.10.2017 Mikko Rotonen Helena Ylisipola HANKESUUNNITELMA JA RAHOITUS Valtiovarainministeriön rahoituspäätös 1.7.2017 Uudenmaanliitolle 3,580 milj.euroa

Lisätiedot

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus Maakuntahallitus 11 12.02.2018 Maakuntahallitus 123 04.06.2018 Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus 510/04.00.02/2016, 15/00.00.00/2018 MHS 12.02.2018 11 Tiivistelmä Tulevan Uudenmaan

Lisätiedot

Maakunnan ICT-palvelut ja ICTsopimusten

Maakunnan ICT-palvelut ja ICTsopimusten Maakunnan ICT-palvelut ja ICTsopimusten siirtyminen Mikko Rotonen, ICT-hankejohtaja, Uusimaa2019-hanke Karri Vainio, erityisasiantuntija, Kuntaliitto Maakuntaparlamentti 23-24.11.2017 ICT-muutoksen onnistumisen

Lisätiedot

SOTE tietojohtamisen toimeenpanohanke. Mikko Huovila STM / DITI

SOTE tietojohtamisen toimeenpanohanke. Mikko Huovila STM / DITI SOTE tietojohtamisen toimeenpanohanke Mikko Huovila STM / DITI SOTE tiedolla johtamisen suunnitteluhankkeet Q1/2018 Q2/2018 Q3/2018 Q4/2018 Q1/2019 Q2/2019 Q3/2019 Q4/2019 Valtakunnallisten toimijoiden

Lisätiedot

Uudenmaan maakunnan ICTvalmistelu

Uudenmaan maakunnan ICTvalmistelu Uudenmaan maakunnan ICTvalmistelu Palvelukeskukset maakunta- ja soteuudistuksessa 19.1.2018 Pertti Mäkelä Johtaja ICT-hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja HUS-Tietohallinto Uusimaa2019 ICT-hanke Uusimaa

Lisätiedot

POP maakunnan ICT-valmistelu

POP maakunnan ICT-valmistelu POP maakunnan ICT-valmistelu Tietojärjestelmätoimittajien tapaaminen 4.4.2018 Valtiovarainministeriössä Juhani Heikka, ICT-vastuuvalmistelija Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus (PPL) Esityksen sisältö

Lisätiedot

Digitaalisen kehittämisen kärkihankkeet. Petri Pekkala, Tuomas Otala

Digitaalisen kehittämisen kärkihankkeet. Petri Pekkala, Tuomas Otala Digitaalisen kehittämisen kärkihankkeet Petri Pekkala, Tuomas Otala 29.8.2018 ICT-valmisteluun liittyviä taustatietoja Päijät-Hämeen maakuntavalmistelun ICTmuutoskustannusarvio 18M Eur Projektitoimistoon

Lisätiedot

Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluja. Tammikuu 2019

Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluja. Tammikuu 2019 Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluja Tammikuu 2019 Toiminta-alueemme on koko Suomi Kehitämme sosiaali- ja terveydenhuollon uusia kansallisia digitaalisia palveluja. Asiakkaitamme ovat tulevat

Lisätiedot

Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä

Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä Esisuunnitteluhanke 29.11.2017 Tuija Kuusisto 1 29.11.2017 - Taustaa ja rajaukset Maakunnan digipalveluja järjestämistehtävässä on käsitelty Sitran laatimassa

Lisätiedot

Esivalmisteluln sote-tiimin kokous ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma

Esivalmisteluln sote-tiimin kokous ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma Esivalmisteluln sote-tiimin kokous 23.3.2017 ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma Mikko Rotonen Helena Ylisipola ESIVALMISTELU -30.6.2017 Valmistelun vaiheet Luodaan edellytyksiä tehtävien, henkilöstön

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen ICT valmistelun ajankohtaiset

Maakuntauudistuksen ICT valmistelun ajankohtaiset Maakuntauudistuksen ICT valmistelun ajankohtaiset 15.5.2017 Soteprojektiryhmä Tomi Hytönen Minna Saario 1 11.5.2017 ICT valmistelun alueita Valmisteltu ICTpalvelukeskuksen asetusluonnos (ML 119 ) Tehtävät

Lisätiedot

ICT-valmistelun tilannekatsaus Juhani Heikka ICT-vastuuvalmistelija puh:

ICT-valmistelun tilannekatsaus Juhani Heikka ICT-vastuuvalmistelija puh: ICT-valmistelun tilannekatsaus 20.12.2018 Juhani Heikka ICT-vastuuvalmistelija puh: 040 685 4041 Juhani.heikka@popmaakunta.fi Twitter:@JuhaniHeikka www.popmaakunta.fi www.facebook.com/popmaakunta Twitter:@POPmaakunta

Lisätiedot

1. Dokumentin tarkoitus Aikataulu ja projektin läpivienti Aikataulu Työmäärä ja kustannukset... 4

1. Dokumentin tarkoitus Aikataulu ja projektin läpivienti Aikataulu Työmäärä ja kustannukset... 4 Maakunta- ja sote-uudistuksen ICT III, IV, V rahoituksen hallinnollinen loppuraportti Versio: 0.X Laatija: loppuraportti XX.XX.2019 2 (6) Sisällys 1. Dokumentin

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen ICT-työryhmä

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen ICT-työryhmä Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen ICT-työryhmä ke 12.12.2017 klo 1415-16, skype-kokous Juhani Heikka, ICT-vastuuvalmistelija Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus / Pohjois-Pohjanmaan liitto

Lisätiedot

VALTION JÄRJESTELMÄT VJ- HANKE Esittely Kick Off 5.9

VALTION JÄRJESTELMÄT VJ- HANKE Esittely Kick Off 5.9 VALTION JÄRJESTELMÄT VJ- HANKE Esittely Kick Off 5.9 Ruokavirasto JÄRJESTELMIEN UUSI TOIMINTAYMPÄRISTÖ Valtiolta siirtyvät 2 5.4.2017 VIITEARKKITEHTUURI Keltaisella ympyröity ELYiltä ja TE-toimistoilta

Lisätiedot

Uudenmaan ICT-hanke Tilanne ja eteneminen. Toimittajainfo

Uudenmaan ICT-hanke Tilanne ja eteneminen. Toimittajainfo Uudenmaan ICT-hanke Tilanne ja eteneminen Toimittajainfo 14.2.2018 Ohjelma AVAUS JA TILAISUUDEN TARKOITUS Uusimaa2019 ICT-hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Pertti Mäkelä MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELUN

Lisätiedot

Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluja. Maaliskuu 2019

Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluja. Maaliskuu 2019 Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluja Maaliskuu 2019 Mistä on lähdetty? Kehitämme sosiaali- ja terveydenhuollon uusia kansallisia digitaalisia palveluja meille annetun pääomituksen turvin. Kantavia

Lisätiedot

(Sote) Järjestäjän Tietojohtaminen Status. Jaakko Pentti, Hankejohtaja, SoteDigi Oy

(Sote) Järjestäjän Tietojohtaminen Status. Jaakko Pentti, Hankejohtaja, SoteDigi Oy (Sote) Järjestäjän Tietojohtaminen Status Jaakko Pentti, Hankejohtaja, SoteDigi Oy 15.11.2018 Hankkeen tehtävä ja tavoitteet Järjestäjän työkalut ja tietojohtaminen hanke tuottaa maakunnille yhteisiä järjestämisen

Lisätiedot

Uusimaa2019 ICT -hanke Suunnitteluvaiheen loppuraportti

Uusimaa2019 ICT -hanke Suunnitteluvaiheen loppuraportti Uusimaa2019 ICT -hanke Suunnitteluvaiheen loppuraportti Kuntajohtajat/virkamiesjohtoryhmä 28.2.2018 Mikko Rotonen, ICT-hankejohtaja Sisältö Uudenmaan tietohallinnon volyymeista, dia 3 ICT-suunnitteluvaiheen

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

JHKA-jaosto. 1. Työsuunnitelma: 2015 toimikauden loppu - Esitys: JUHTA hyväksyisi työsuunnitelman 2. Taustamateriaali tilanteesta

JHKA-jaosto. 1. Työsuunnitelma: 2015 toimikauden loppu - Esitys: JUHTA hyväksyisi työsuunnitelman 2. Taustamateriaali tilanteesta JHKA-jaosto 1. Työsuunnitelma: 2015 toimikauden loppu - Esitys: JUHTA hyväksyisi työsuunnitelman 2. Taustamateriaali tilanteesta JHKA-jaosto ja -sihteeristö, VM / JulkICT 3.12.2014 1.1 JHKA-jaoston tavoitteet

Lisätiedot

Asiakkaille palveluja, tietoa ja osallistumismahdollisuuksia

Asiakkaille palveluja, tietoa ja osallistumismahdollisuuksia Kymenlaakson sivusto Asiakkaille palveluja, tietoa ja osallistumismahdollisuuksia Esitys Vatelle 9.5.2018 25.4.2018 Esityksen valmistelleet (Matti Ahola, Sami Ahokas, Anni Björklund, Tarja Nousiainen,

Lisätiedot

Lapin Digiaika-seminaari 2.0. SoteDigi Oy Päivi Hokkanen

Lapin Digiaika-seminaari 2.0. SoteDigi Oy Päivi Hokkanen Lapin Digiaika-seminaari 2.0 SoteDigi Oy Päivi Hokkanen 8.8.2018 1 SoteDigin toimintamalli Palvelujen käyttäjät Asiakasohjaus Palvelusopimukset Yhteistyökumppanit SoteDigi Yhteistyösopimukset Toimittajasopimukset

Lisätiedot

Sote-ICT Alustavia arvioita kustannuksista ja resurssitarpeista

Sote-ICT Alustavia arvioita kustannuksista ja resurssitarpeista Sote-ICT Alustavia arvioita kustannuksista ja resurssitarpeista Johtavien viranhaltijoiden kokous 16.5.2017 KUNTIEN TIETOHALLINTO- JA ICT-PALVELUT MAAKUNNAN TIETOHALLINTO JA ICT- PALVELUT Hankkeen päävaiheet

Lisätiedot

Näkemyksiä yhteistyön edistämisestä. Eija Peltonen, johtava hoitaja, TtT, PSSHP Kysteri

Näkemyksiä yhteistyön edistämisestä. Eija Peltonen, johtava hoitaja, TtT, PSSHP Kysteri Näkemyksiä yhteistyön edistämisestä Eija Peltonen, johtava hoitaja, TtT, PSSHP Kysteri 6.6.2019 Esityksen sisältö Tausta näkemyksilleni Tiedolla johtamisen ja raportoinnin kehittäminen maakunnan valmistelutyö

Lisätiedot

ICT-hankkeen tilannekatsaus ja sen suhde Apottiin ja muihin kansallisiin sote-ict-hankkeisiin

ICT-hankkeen tilannekatsaus ja sen suhde Apottiin ja muihin kansallisiin sote-ict-hankkeisiin ICT-hankkeen tilannekatsaus ja sen suhde Apottiin ja muihin kansallisiin sote-ict-hankkeisiin Sote-virkamieskoordinaatioryhmä 7.12.2017 Mikko Rotonen, ICT-hankejohtaja ICT-hankkeen organisaatio 1.7.2017

Lisätiedot

Uudenmaan maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämisen riskiarvio Tiivistelmä

Uudenmaan maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämisen riskiarvio Tiivistelmä Uudenmaan maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämisen riskiarvio Tiivistelmä 21.8.2017 Tausta Projektin tavoitteena oli kartoittaa Uudenmaan maakunnan toiminnan käynnistämiseen liittyvät riskit valituilla

Lisätiedot

Maakunnan järjestämistehtävässä tarvitsemat digipalvelut

Maakunnan järjestämistehtävässä tarvitsemat digipalvelut Maakunnan järjestämistehtävässä tarvitsemat digipalvelut Ohjausryhmä 9.4.2018 5.4.2018 1 Sisältö Projektin tausta ja tavoitteet Työsuunnitelma Toimenpiteet ja tuotokset 5.4. mennessä Seuraavat tehtävät

Lisätiedot

ja tilanne Maakuntatieto-ohjelman syysseminaari Jani Heikkinen VM

ja tilanne Maakuntatieto-ohjelman syysseminaari Jani Heikkinen VM Maakuntatietoohjelman tavoitteet ja tilanne Maakuntatieto-ohjelman syysseminaari Jani Heikkinen VM 1 1. Maakuntatieto-ohjelman tavoitteet 2 Maakuntatieto-ohjelman kahdet kasvot Hyvinvoinnin 360 O -näkymä

Lisätiedot

Talousvalmistelun tilannekatsaus VATE

Talousvalmistelun tilannekatsaus VATE Talousvalmistelun tilannekatsaus VATE 29.11.2018 Valmistelurahoitus 2018 Valtion vuodelle 2017 myöntämää valmistelurahoitusta siirtyi vuodelle 2018 557.000 euroa Tämän lisäksi keväälle 2018 on myönnetty

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 31 29.01.2018 Kaupunginhallitus 48 12.02.2018 Kaupunginhallitus 66 26.02.2018 Kaupunginhallitus 86 12.03.2018 Kaupunginhallitus 103 26.03.2018 Kaupunginhallitus 111 09.04.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Alueiden ja kuntien yhteistyö sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnassa, tilanne

Alueiden ja kuntien yhteistyö sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnassa, tilanne www.kunnat.net/akusti Alueiden ja kuntien yhteistyö sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnassa, tilanne Sairaanhoitopiirien ja sosiaali- ja terveysjohdon tapaaminen Kuntatalo 5.5.2015 Minna Saario

Lisätiedot

SoteDigi Oy tilannekatsaus , SOTE KA -kokous Marco Halén

SoteDigi Oy tilannekatsaus , SOTE KA -kokous Marco Halén SoteDigi Oy tilannekatsaus 1 23.4.2018, SOTE KA -kokous Marco Halén SoteDigi Oy, toiminta-ajatus Yhtiön toiminta-ajatuksena on kehittää ja hankkia sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisia ratkaisuja

Lisätiedot

Asiantuntijalausunto

Asiantuntijalausunto Sosiaali- ja terveysvaliokunta: HE 15/2017 edellyttämien ICT-ratkaisujen, tiedolla johtamisen, laaturekistereiden sekä SoteDigi Oy:n nykytilanne sekä uudistusta varten tarvittava valmistelu ja sen aikataulu

Lisätiedot

Sote-digin valmistelun tilanne. Maritta Korhonen

Sote-digin valmistelun tilanne. Maritta Korhonen Sotedigin valmistelun tilanne Maritta Korhonen 1 17.01.2017 Vahala Mika Digivalmistelun ja toimeenpanon organisointimuutoksen tavoitteita Yhteinen tilannekuva Kaikilla työryhmillä ja muutokseen liittyvillä

Lisätiedot

KYMENLAAKSON MAAKUNTA- JA SOTE-UUDISTUS. Kymenlaakson Tietohallinto- ja ICT valmistelutyöryhmän esivalmisteluvaiheen loppuraportti 27.5.

KYMENLAAKSON MAAKUNTA- JA SOTE-UUDISTUS. Kymenlaakson Tietohallinto- ja ICT valmistelutyöryhmän esivalmisteluvaiheen loppuraportti 27.5. KYMENLAAKSON MAAKUNTA- JA SOTE-UUDISTUS Kymenlaakson Tietohallinto- ja ICT valmistelutyöryhmän esivalmisteluvaiheen loppuraportti 27.5.2019 Toimeksianto esivalmistelusuunnitelmassa 1/2 Työryhmän tehtävät

Lisätiedot

Tiedolla johtaminen - työryhmä

Tiedolla johtaminen - työryhmä Tiedolla johtaminen - työryhmä Loppuraportointi 30.6.2018 30.7.2018 1 www.pirkanmaa2019.fi Sisällysluettelo 1. Työryhmän tavoitteiden ja tulosten toteutumisen arviointi (dia 3) 2. Yhteistyö, oppiminen

Lisätiedot

Sote:n digimuutoksen toteutus

Sote:n digimuutoksen toteutus Sote:n digimuutoksen toteutus Valtiovarainvaliokunta 1 Sote:n digimuutoksen periaatteet ja tavoitteet asiakkaiden palvelut kyetään toteuttamaan mahdollisimman vähin häiriöin koko muutoksen ajan asiakkaiden

Lisätiedot

Valinnanvapauslaki ja valinnanvapauspilotit

Valinnanvapauslaki ja valinnanvapauspilotit Valinnanvapauslaki ja valinnanvapauspilotit Pasi Pohjola, STM 1 Esityksen sisältö Katsaus valinnanvapauslakiin Keskeiset huomiot valinnanvapauspilottien osalta Valinnanvapauspilotit Yleistä piloteista

Lisätiedot

ICMT- ja digitalisaatiotyöryhmä

ICMT- ja digitalisaatiotyöryhmä ICMT- ja digitalisaatiotyöryhmä Loppuraportti 30.6.2018 30.7.2018 1 www.pirkanmaa2019.fi Sisällysluettelo 1. Työryhmän tavoitteiden ja tulosten toteutumisen arviointi (diat 3-6) 2. Yhteistyö, oppiminen

Lisätiedot

SOTEmittarointi, tiedon eheys, laatu ja johtaminen. Terveys ja Talouspäivät Hannu Hämäläinen STM/STO

SOTEmittarointi, tiedon eheys, laatu ja johtaminen. Terveys ja Talouspäivät Hannu Hämäläinen STM/STO SOTEmittarointi, tiedon eheys, laatu ja johtaminen Terveys ja Talouspäivät 24.8.2017 Hannu Hämäläinen STM/STO 1 Vaikuttavuus- ja kustannustietoryhmän tehtävä Valmistelee ehdotukset valtakunnallisesti yhtenäiseksi

Lisätiedot

MAAKUNTIEN TIETOJOHTAMISEN RATKAISUKOKONAISUUS MATI- HANKE Hanke-esitys,

MAAKUNTIEN TIETOJOHTAMISEN RATKAISUKOKONAISUUS MATI- HANKE Hanke-esitys, MAAKUNTIEN TIETOJOHTAMISEN RATKAISUKOKONAISUUS MATI- HANKE Hanke-esitys, 29.8.2018 TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT Mitä on tehty ja mistä tilanteesta lähdetään liikkeelle Keväällä 2018 esisuunnitteluhankkeet järjestäjän

Lisätiedot

SoteDigi Oy. Tilannekatsaus , IHE Finland Marco Halén

SoteDigi Oy. Tilannekatsaus , IHE Finland Marco Halén SoteDigi Oy Tilannekatsaus 12.6.2018, IHE Finland Marco Halén 1 SoteDigi Oy Rooli ja taustaa Kehitysyhtiö, perustettu lokakuussa 2017 Kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisia ratkaisuja yhtenäispolitiikan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon ohjauksen simulointi

Sosiaali- ja terveydenhuollon ohjauksen simulointi Sosiaali- ja terveydenhuollon ohjauksen simulointi 8.9.2017 1 Esityksen rakenne 1. Simuloinnin käsitteestä 2. Lainsäädännöstä hieman 3. Sote-simuloinnin vaiheistus 4. Tietopohja ja mittaristo 5. Neuvottelut

Lisätiedot

VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti

VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti Karri Vainio, erityisasiantuntija, Kuntaliitto JUHTA 11.6.2014 sosiaali- ja terveydenhuollossa toiminnalliset tarpeet

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirien ja suurten kaupunkien ajankohtaisia digitalisaatio- ja tietojärjestelmäkehittämishankkeita koskeva johtajatapaaminen 22.3.

Sairaanhoitopiirien ja suurten kaupunkien ajankohtaisia digitalisaatio- ja tietojärjestelmäkehittämishankkeita koskeva johtajatapaaminen 22.3. Sairaanhoitopiirien ja suurten kaupunkien ajankohtaisia digitalisaatio- ja tietojärjestelmäkehittämishankkeita koskeva johtajatapaaminen 22.3.2019 Juhani Heikka ICT-vastuuvalmistelija puh: 040 685 4041

Lisätiedot

SoteDigi Oy Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluita. Tilannekatsaus Jaakko Pentti, Hankejohtaja

SoteDigi Oy Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluita. Tilannekatsaus Jaakko Pentti, Hankejohtaja SoteDigi Oy Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluita Tilannekatsaus 19.6.2018 Jaakko Pentti, Hankejohtaja 1 SoteDigi Oy Rooli ja taustaa Kehitysyhtiö, perustettu lokakuussa 2017 Kehittää sosiaali-

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun käytännön toteutus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun käytännön toteutus Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun käytännön toteutus 9.12.2016 Soma-esivalmistelun organisaatio (maakuntahallitus 21.11.2016) Neuvottelukunta valmistelutahot,

Lisätiedot

TAHE-projekti Kymenlaaksossa

TAHE-projekti Kymenlaaksossa TAHE-projekti Kymenlaaksossa I. valinnanvapauspilotti 1.7.2018 II. vapaaehtoinen sote ky 1.1.2019 III.sote- ja maakunta 1.1.2020 1.1.2017-31.1.2019 Tähän mennessä TAHE-tietojärjestelmä Tehty esiselvitykset

Lisätiedot

TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT

TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari 28.10.2011 Tommi Oikarinen, VM / JulkICT Projektin ensisijaisena tavoitteena on yhteisesti suunnitella ja arvioida alueellisen ja paikallisen tason tietojärjestelmäarkkitehtuurin

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä tehdyn ICT-valmistelun jatkuvuus

Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä tehdyn ICT-valmistelun jatkuvuus Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä tehdyn ICT-valmistelun jatkuvuus Yhteenveto maakuntadigivalmistelijoiden verkoston 13.3.2019 ja AKUSTI-foorumin johtoryhmän 15.3.2019 pohjalta 28.2.2019 Alueella

Lisätiedot

Kansallinen ASPAtietojärjestelmä

Kansallinen ASPAtietojärjestelmä Kansallinen ASPAtietojärjestelmä Taustoitus Järjestäjien tarve yhteiselle asiakaspalautteen keräämisen järjestelmälle nousi esiin kevään selvityksessä Asiakaspalautetieto on myös osa kansallista sote-tietopohjaa

Lisätiedot

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä Muistio 29.3.2018 kello 9 11 Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Työryhmän jäsenet Läsnä Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija,

Lisätiedot

Oma Häme. Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne Kanta-Hämeessä Jukka Lindberg Muutosjohtaja

Oma Häme. Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne Kanta-Hämeessä Jukka Lindberg Muutosjohtaja Oma Häme Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne Kanta-Hämeessä 7.6.2017 Jukka Lindberg Muutosjohtaja https://www.youtube.com/watch?v=0eryr7yjadk&list =PLoYgvGiwgZk539nYQhReTL7qSIcTVa7V_&index=1

Lisätiedot

Istekki Keski-Suomen ICT-ryhmä

Istekki Keski-Suomen ICT-ryhmä Istekki Keski-Suomen ICT-ryhmä 16.5.2017 Erva-alueet 2017 Tilanne kevät 2017 - Maakunnissa pääosin sekava ICMT-ympäristö (pl. P-K, E-S, E-K, Kainuu) - Valmistelu ollut vaisua rahoituksen puutteen vuoksi

Lisätiedot

Kuntien ICT-muutostukiohjelma. Kunta- ja palvelurakennemuutostuen ICT-tukiohjelman uudelleen asettaminen

Kuntien ICT-muutostukiohjelma. Kunta- ja palvelurakennemuutostuen ICT-tukiohjelman uudelleen asettaminen Kuntien ICT-muutostukiohjelma Kunta- ja palvelurakennemuutostuen ICT-tukiohjelman uudelleen asettaminen Ossi Korhonen 11.12.2014 ICT-muutostukiprojekteissa nyt mukana yhteensä 135 kuntaa ICT-muutostuki

Lisätiedot

Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015

Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015 Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Sote I, II, III sote-esivalmistelu makuesivalmistelu pidennetty esivalmistelu VATE Maakunnat perustetaan (1.7.2018?) Maakuntavaltuusto

Lisätiedot

SoteDigi Oy. SoteDigi Oy:n tehtävistä, tämänhetkisestä tilanteesta ja etenemisen stepeistä Tuija Kuusisto

SoteDigi Oy. SoteDigi Oy:n tehtävistä, tämänhetkisestä tilanteesta ja etenemisen stepeistä Tuija Kuusisto SoteDigi Oy SoteDigi Oy:n tehtävistä, tämänhetkisestä tilanteesta ja etenemisen stepeistä 17.11.2017 Tuija Kuusisto 1 20.11.2017 Tuija Kuusisto Miksi SoteDigi Oy? 2 20.11.2017 Tuija Kuusisto Kehittämistoiminta

Lisätiedot

SOTE valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuuriryhmä

SOTE valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuuriryhmä SOTE valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuuriryhmä Mikko Huovila STM OHO DITI 1 15.3.2018 Mikko Huovila Ryhmän tehtävät Vastata sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallisen kokonaisarkkitehtuurin tavoitetilan

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

Valinnanvapauden asettamat vaatimukset tiedonhallinnalle

Valinnanvapauden asettamat vaatimukset tiedonhallinnalle Valinnanvapauden asettamat vaatimukset tiedonhallinnalle Sosiaali- ja terveydenhuollon sähköisen tietohallinnon neuvottelukunta, 1 Valinnanvapaus on osa sote-uudistusta Tavoitteena on, että valinnanvapaus

Lisätiedot

muutosvaiheessa ja sen jälkeen

muutosvaiheessa ja sen jälkeen Maakunta- ja soteuudistuksen tavoitteet muutosvaiheessa ja sen jälkeen Projektijohtaja, alivaltiosihteeri Päivi Nerg, VM 1 4.4.2018 Päivi Nerg Miksi maakunta- ja sote-uudistus tehdään? Perustuslakivaliokunta

Lisätiedot

Maakuntien ja kuntien kansallinen ja alueellinen yhteistyö. Maakuntien Sote ICT muutos isokuva. Selvityshenkilö Pekka Kantola 24.5.

Maakuntien ja kuntien kansallinen ja alueellinen yhteistyö. Maakuntien Sote ICT muutos isokuva. Selvityshenkilö Pekka Kantola 24.5. Maakuntien ja kuntien kansallinen ja alueellinen yhteistyö Maakuntien Sote ICT muutos isokuva Selvityshenkilö Pekka Kantola 24.5.2016 Kansallinen AKUSTI -foorumi STM THL VM KELA www.kunnat.net/akusti Pohjois-Suomi

Lisätiedot

MAAKUNTA- JA SOTE - UUDISTUS

MAAKUNTA- JA SOTE - UUDISTUS MAAKUNTA- JA SOTE - UUDISTUS Aija Tuimala etunimi.sukunimi@ekarjala.fi www.ekarjala.fi 1 UUDISTUKSEN TILANNE / Perustuslakivaliokunnan lausunto 1.6. / Valinnanvapauden vaiheistaminen (toteutusvaiheen pidentäminen)

Lisätiedot

JÄRJESTÄJÄN TIETOMALLI

JÄRJESTÄJÄN TIETOMALLI JÄRJESTÄJÄN TIETOMALLI Mistä on kyse ja kokemukset kick offista 16.2.2018 Sote-tietopohja, EK, NP 1 Taustaa Maakuntien sote-palveluiden järjestämisessä ja tulevan palvelujärjestelmän johtamisessa korostuu

Lisätiedot

Konsernirakenne. POPmaakunta

Konsernirakenne. POPmaakunta Konsernirakenne Pohjois-Pohjanmaan maakunnan konsernirakenne LOPULLINEN päätös rakenteesta on saatava maakuntavaltuustossa alkuvuodesta 2019 JOTTA muu valmistelu pystytään toteuttamaan hallitusti ja tehokkaasti

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelutilanne. Asko Peltola

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelutilanne. Asko Peltola Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelutilanne Asko Peltola 16.11.2018 1 Toiminta syksyllä 2018 Keskitytty niihin asioihin, joita voidaan uudistaa jo nykyisissä rakenteissa ja nykyisellä lainsäädännöllä

Lisätiedot

Uusimaa2019 hankkeen tilannekuvat

Uusimaa2019 hankkeen tilannekuvat Uusimaa2019 hankkeen tilannekuvat Inka Tikkanen-Pietikäinen 28.2.2018 Operatiivinen johtoryhmä Hankekehikko: Projektoidut hankesalkut SJR/Hanketoimisto Hankekorit (valmistelualueet) Konserni-, hallinto-

Lisätiedot

Maatalouslomituksen ICT-järjestelmän selvitys

Maatalouslomituksen ICT-järjestelmän selvitys Maatalouslomituksen ICT-järjestelmän selvitys STM/4073/2017, STM101:00/2017 stm.fi/hanke?tunnus=stm101:00/2017 5.11.2018 Selvitys maatalouslomituksen tietojärjestelmien muutostarpeista Tehtiin 12/2017-9/2018

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

Kansallinen muutostuki ja ohjaus

Kansallinen muutostuki ja ohjaus Kansallinen muutostuki ja ohjaus Vesa Lipponen Erityisasiantuntija, valtiovarainministeriö Kuntamarkkinat 13.9.2017 1 2.10.2017 - Etunimi Sukunimi Maakuntauudistus on Suomen kunnianhimoisin Digitalisaatiohanke

Lisätiedot

SoteDigi Oy, IT-toimittajatilaisuus. Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluita. Harri Hyvönen, Tj. ( alk.)

SoteDigi Oy, IT-toimittajatilaisuus. Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluita. Harri Hyvönen, Tj. ( alk.) SoteDigi Oy, IT-toimittajatilaisuus Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluita 1 Harri Hyvönen, Tj. (1.5.2018 alk.) 4.4.2018 SoteDigi SoteDigi-yhtiö vastaa kansallisesti kehitettäviin sosiaali- ja

Lisätiedot

Kokonaisarkkitehtuuri julkisessa hallinnossa. ICT muutostukiseminaari neuvotteleva virkamies Jari Kallela

Kokonaisarkkitehtuuri julkisessa hallinnossa. ICT muutostukiseminaari neuvotteleva virkamies Jari Kallela Kokonaisarkkitehtuuri julkisessa hallinnossa ICT muutostukiseminaari 8.10.2014 neuvotteleva virkamies Jari Kallela Sisältö Miksi kokonaisarkkitehtuuria tarvitaan julkisessa hallinnossa? Mitä tuloksia kokonaisarkkitehtuurista

Lisätiedot

Maakuntien yhteinen arkkitehtuuri

Maakuntien yhteinen arkkitehtuuri yhteinen arkkitehtuuri JHKA 11.12.2018 Erityisasiantuntija Sanna Vähänen, VM viite- ja kokonaisarkkitehtuuri -projekti Projektiryhmän viimeinen kokous 18.12: liikenneekosysteemi, MVAdokumentaation seuraava

Lisätiedot

SOTE ICT tilannekatsaus

SOTE ICT tilannekatsaus SOTE ICT tilannekatsaus Sote johdon kokous 20.2.2018 Pekka Kantola, projektipäällikkö Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus (Pohjois-Pohjanmaan liitto) SOTE ICT valmistelun tilanne 20.2.2018 SOTE ICT ohjausryhmä

Lisätiedot

Pohjois-Savon soten tietojohtamisen kehittämiskokemukset

Pohjois-Savon soten tietojohtamisen kehittämiskokemukset Pohjois-Savon soten tietojohtamisen kehittämiskokemukset 10.9.2019 Eija Peltonen, johtava hoitaja, TtT Tietojohtamisen vastuuvalmistelija ad.31.3.2019 Tietojohtamisen kehittämiskokemukset Alla olevia asioita

Lisätiedot

Pirkanmaa2021 -tilannekatsaus

Pirkanmaa2021 -tilannekatsaus Pirkanmaa2021 -tilannekatsaus Katsaus ICT-valmistelun tilanteeseen 5.9.2018 -Heikki Valtonen, ICT projektipäällikkö, Pirkanmaan maakunta 5.9.2018 1 www.pirkanmaa2021.fi 23 KUNTAA 512 000 ASUKASTA 25 LUOVUTTAVAA

Lisätiedot

ODA = Omahoito ja digitaaliset arvopalvelut

ODA = Omahoito ja digitaaliset arvopalvelut ODA = Omahoito ja digitaaliset arvopalvelut Shp:en ja Sote-johdon tapaaminen 5.5.2015 Tuula Heinänen Uudet Omahoitopalvelut 2 Mitä uutta? Korvaa nyt käytössä olevia yksittäisiä kuntakohtaisia ratkaisuja

Lisätiedot

Tilannekuvaraportti. Inka Tikkanen-Pietikäinen & Jussi Vähäkylä

Tilannekuvaraportti. Inka Tikkanen-Pietikäinen & Jussi Vähäkylä Tilannekuvaraportti Inka Tikkanen-Pietikäinen & Jussi Vähäkylä 28.3.2018 Hankekehikko: Projektoidut hankesalkut Strateginen johtoryhmä 1. Markus Sovala pj 2. Timo Aronkytö vpj 3. Lauri Tanner 4. Markus

Lisätiedot

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä. Muistio kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä. Muistio kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä Muistio 3.8.2018 kello 8.30 10.30 Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Osallistujat Läsnä Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija,

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Katsaus maakunnan koetalousarvion valmisteluun 5. 4 Maakunnan johtamisjärjestelmä 6

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Katsaus maakunnan koetalousarvion valmisteluun 5. 4 Maakunnan johtamisjärjestelmä 6 MUISTIO 1/2019 1 AIKA 28.01.2019 klo 09:30-11:40 PAIKKA Kallion virastotalo, 3 krs, nh 7 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Tilannekatsaus 4 3 Katsaus maakunnan koetalousarvion valmisteluun

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja sote-uudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja sote-uudistuksen ajankohtaiskatsaus Asko Peltola 13.12.2018 1 Valtakunnallinen tilanne Hallitus on sitoutunut viemään uudistuksen maaliin suunnitellusti kohti monialaisia maakuntia Perustuslakivaliokunta

Lisätiedot

Maakuntien järjestämistehtävissä tarvitsemat digipalvelut ja SOTE-tiedolla johtaminen

Maakuntien järjestämistehtävissä tarvitsemat digipalvelut ja SOTE-tiedolla johtaminen Maakuntien järjestämistehtävissä tarvitsemat digipalvelut ja SOTE-tiedolla johtaminen 19.06.2018 Tuija Kuusisto, VM 1 20.6.2018 Etunimi Sukunimi Päätösseminaari - esityslista 19.6.2018 klo 08.30-16.00,

Lisätiedot

ICT rakenteiden ja toiminnan muutoksen mahdollistajana Maritta Korhonen

ICT rakenteiden ja toiminnan muutoksen mahdollistajana Maritta Korhonen ICT rakenteiden ja toiminnan muutoksen mahdollistajana Maritta Korhonen Esityksen rakenne Sote-uudistuksen tavoitteet Sote-ICTn tilanne Kansallisen ja alueellisen tietohallinnon ohjaus ja järjestäminen

Lisätiedot

VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti

VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti Karri Vainio, erityisasiantuntija, Kuntaliitto Kansallisen projektin projektipäällikkö 18.4.2013 sosiaali- ja terveydenhuollossa

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Kuntajohtajakokous 24.3.2017 Kari Hakari muutosjohtaja Ajankohtaista Valtakunnallisesti:

Lisätiedot

VATE ja SOTEMAKUjory Johanna Sorvettula muutosjohtaja

VATE ja SOTEMAKUjory Johanna Sorvettula muutosjohtaja VATE ja SOTEMAKUjory 26.09.2017 Johanna Sorvettula muutosjohtaja Henkilötiedot www.ep2019.fi Henkilötiedot Yhteistoimintasopimus Henkilötietojen konvertointi testikantana monikantaan organisaatioittain

Lisätiedot

Tiedolla johtamisen osana maakuntien digimuutosohjelmaa

Tiedolla johtamisen osana maakuntien digimuutosohjelmaa Tiedolla johtamisen osana maakuntien digimuutosohjelmaa 27.2.209 TOIVO aloitusseminaari Tomi Hytönen, VM 2.3.209 Maakuntien digihankkeet Digihankkeet / VM - STM HANKETOIMISTON JOHTORYHMÄ HANKETOIMISTO

Lisätiedot

AKUSTI-kesäseminaari 2018

AKUSTI-kesäseminaari 2018 AKUSTI-kesäseminaari 2018 12.-13.6. Nokia AKUSTI-kesäseminaari, 12.6.2018 Yrjö Koivusalo, VSSHP Mikä AKUSTI? Alueiden ja kuntien sosiaali- ja terveyden huollon tietohallintoyhteistyöfoorumi vuodesta 2014

Lisätiedot

KS 2021 ICT projekti, loppuseminaari. Petri Ruotsalainen

KS 2021 ICT projekti, loppuseminaari. Petri Ruotsalainen KS 2021 ICT projekti, loppuseminaari Petri Ruotsalainen 22.5.2019 Taustat toimeksiannosta Maakuntauudistuksen tavoitteena on parantaa palvelujen saatavuutta ja yhdenvertaisuutta. Tämä edellyttää toiminnan

Lisätiedot

ICMT -työryhmän kokous. Muistio 1 (7) Esittely, keskustelu, jatkotoimenpiteet. Aika klo

ICMT -työryhmän kokous. Muistio 1 (7) Esittely, keskustelu, jatkotoimenpiteet. Aika klo Muistio 1 (7) Asia Esittely, keskustelu, jatkotoimenpiteet ICMT -työryhmän kokous Aika 21.3.2018 klo 09.00-11.00 Pirkanmaan liitto, kokouskeskus, nh. Roine Muistio 2 (7) 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

TOIVO-ohjelma

TOIVO-ohjelma TOIVO-ohjelma 2019-2022 SOTE tiedolla johtamisen, ohjauksen ja valvonnan toimeenpano-ohjelma / STM OHO DITI SOTE-rakenteen ohjauksen ja johtamisen tietopohja Valtakunnalliset kyselyt asiakkaille Maakuntien

Lisätiedot

Hanketoiminnan vaikuttavuus ja ohjaus 11.9.2013 klo 11.45-12.15

Hanketoiminnan vaikuttavuus ja ohjaus 11.9.2013 klo 11.45-12.15 Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeiden aloitustilaisuus Hanketoiminnan vaikuttavuus ja ohjaus 11.9.2013 klo 11.45-12.15 Opetusneuvos Leena.Koski@oph.fi www.oph.fi Hankkeen vaikuttavuuden

Lisätiedot

Alueellinen palvelujärjestelmän tulevina vuosina (?) Arviointijohtaja Pekka Rissanen

Alueellinen palvelujärjestelmän tulevina vuosina (?) Arviointijohtaja Pekka Rissanen Alueellinen palvelujärjestelmän tulevina vuosina (?) Arviointijohtaja Pekka Rissanen Sote-rakenneuudistus tarvitaan Epäedullinen väestöllinen huoltosuhde Hoidon ja hoivan tarpeiden kasvu lähivuosina Työvoiman

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Maakuntakierros, Kymenlaakso 19.10.2017 295 Hallitusohjelma: Yksinkertaistetaan aluehallinnon järjestämistä

Lisätiedot

SOTE- ja Maakuntauudistus

SOTE- ja Maakuntauudistus SOTE- ja Maakuntauudistus ICT-työryhmä 16.5.2017 tietohallintojohtaja Arto Jalkanen VALMISTELUN OHJEISTUS (VM) Pääpaino nivelvaiheen tehtävissä 2018-2019 Kansallinen ict-palvelukeskus ja tytäryhtiönä kehittämisyhtiö

Lisätiedot

Maakuntien tietohallinnon perustamisen

Maakuntien tietohallinnon perustamisen Liite 2 Kymenlaakson maakuntaliitto 10.10.2017 Maakuntien tietohallinnon perustamisen suunnitelma Kymenlaakso Hankesuunnitelma Tiivis Versio 1.1 10.10.2017 Kymenlaakso 2 (15) Sisällys Sisällys... 2 Dokumentin

Lisätiedot