Paltamon kunta Oulujärven rantayleiskaava Suojeltavat rakennukset ja pihapiirit

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Paltamon kunta Oulujärven rantayleiskaava 22.4.2008. Suojeltavat rakennukset ja pihapiirit"

Transkriptio

1 Paltamon kunta Oulujärven rantayleiskaava Suojeltavat rakennukset ja pihapiirit

2 Suojeltaviksi rakennuksiksi tai pihapiireiksi (sr) on kaavassa merkitty seuraavat rakennustaiteellisesti, kulttuurihistoriallisesti tai maisemallisesti arvokkaat rakennukset, rakennusryhmät tai pihapiirit: Maakunnallisesti arvokkaat kohteet (sr-): Nro kartalla Kohteen nimi Lähde ja numero Suojelukohde ja kohteen kuvaus Osa-alue Melalahden työväentalo 68 Työväentalo; valmistunut todennäköisesti 99. Pertinpiha Oulujärven rantayleiskaava, Paltamon kunta. Maisema- ja kulttuuriympäristöselvitys, osaalueet -6, Melalahden kyläkuvaanalyysi Asuinrakennus, navetta ja aitta. Asuinrakennus on valmistunut vuonna 9. Pihapiiriin kuuluvat myös sodan jälkeen rakennetut navetta ja aittarakennus. Kuva. Kainuun Museo, Päivi Tervonen.

3 Paikallisesti arvokkaat kohteet (sr-): Nro kartalla Kohteen nimi Lähde ja numero Suojelukohde ja kohteen kuvaus Osaalue Peltoniemi 68 Merilä 69 Kuhaniemi 4 Valkama 5 5 Laanniemi Tervonen: Oulujärven rantaosayleiskaava-kohteiden inventointi Paltamo Kuva. Kainuun Museo, Päivi Tervonen. 6 Koppila 80 Asuinrakennus ja navetta. Asuinrakennus ja navetta kuuluvat samaan pihapiiriin. Asuinrakennus vuodelta 95. Päärakennus; siirretty Mieslahden vaaralta v Torppa. Pieni asuinrakennus, joka on rakennettu 900-luvun alussa. Asuinrakennus, aitta ja riihi. Nämä jäljellä vanhoista rakennuksista, 800-l. Aitan yhteyteen on myöhemmin rakennettu talli ja navetta. Myös muut rakennukset rakennettu myöhemmin. Asuinrakennus, navetta, jyväja vaateaitat. Laanniemen rakennuskanta on rakennettu ennen sotia. Päärakennusta vastapäätä on kookas 90-luvun puolivälissä rakennettu navetta. Osittain hirsi-, osittain betonirakenteisen navetan erikoisuutena ovat hirsirakenteisen osan betoniset nurkkapilarit. Päärakennuksen 800-luvulta olevaa pirttiä on laajennettu vuonna 95. Asuinrakennus on kookas ja hyvin säilyttänyt viime vuosisadan alun aikaisen ilmeen. Rakennuksen arkkitehtuurissa on vaikutteita julkisesta rakentamisesta. Ikkunat vuorilaudoituksineen ovat tyypilliset 900-luvun alulle. Rannassa on kaksi sekä maisemallisesti että antikvaarisesti arvokasta aittaa, jyväaitta 800-luvulta ja vaateaitta 900-luvun alkupuolelta. Asuinrakennus, vilja-aitta ja luhti. Nämä jäljellä vanhasta pihapiiristä 900-l. alusta.

4 Pehkolanlahden koulu Hyväkuntoinen koulurakennus vuodelta Variskylän kansakoulu 5 Koulurakennus, ulkorakennukset ja sauna. Koulurakennus vuodelta 96; nykyisin yksityisomistuksessa kesäasuntona. 4 9 Ranta-Alanne Tervonen Pihan navetta ja asuinrakennus. Asuinrakennus on siirretty Tervolasta; osa rakennuksesta tässä pihapiirissä, osa Kaartamassa. 0 Kotirinne Vanha vilja-aitta 00-luvulta. Valtala 6 Vanha rakennuskanta. Asuinrakennus v. 98. Moilalasta tuodut aitat ja paja edustavat tilan vanhinta rakennuskantaa. Lisäksi alueella sijaitsevat nukkuma-, vaate- ja viljaaitat sekä navetta.

5 Viilo 4 Jaakkola 48 Vanha torppa 800-l. puolivälistä. Vanhin rakennus on 800-luvulta oleva asuinrakennus. Pihapiirissä uusi asuinrakennus v. 95, navetta sekä useita hirsisiä ulkorakennuksia. Riihi, kuivaamo ja kioski. Asuinrakennus ja navetta 960-l. sekä varasto- ja autotallirakennus 980-l. Pihapiiristä erillään vanha riihi, jonka jatkeena kaksi latoa, tien varressa v. 96 rakennettu kuivuri. 4 Hiekkala Kainuun museon lausunto Pihapiiri ja vilja-aitta. 5 Merilä Tervonen: Oulujärven rantaosayleiskaava-kohteiden inventointi Paltamo 6 Arvola 5 Kotila - Kivimäki 5 Aitta. Aittarakennus rannassa on paikallisesti sekä historiallisesti ja antikvaarisesti arvokas. Vanhimmat rakennukset osittain 00- l., asuinrakennus v. 9. Aitta 00-l., pieni puoti 800-l. sekä navettaan liittyvät talli ja luhti siirretty naapuritalosta. Asuinrakennus 800-l. lopulta, nykyisin kesäasuntona. 8 Hakala Kainuun museon lausunto Hakalan pihapiiri kuuluu historiallisena osana Tahkoniemeen. Hakala on rakennettu 90-luvulla. Talon hirret on tuotu 9 Kivesjärveltä. Päärakennuksessa edelleen käytössä rakentamisaikaiset luonnonkivipiippu ja uuni. Rakennusten mittakaavalta että tiluksiltaan pieni, ns. yhden lehmän tila. Pihapiirissä jäljellä olevia rakennuksia ovat asuinrakennus, lammasnavetta, aitta, sauna. Savusauna on palanut.

6 9 Melalahden entinen ala-aste 55 Vanha koulurakennus ja ulkorakennukset. Koulurakennus valmistunut 9. Koulun ulkorakennukset: Navetta, aitta ja sauna, rakennettu samoihin aikoihin. Uusi koulurakennus vuodelta Rusala 5 Mäkelä 58 Aitat. Tila muodostaa iällisesti kerroksellisen pihapiirin, kaksi yksittäisaittaa kylän vanhimmat rakennukset, vanhempi 60-luvulta. Asuinrakennus; rakennettu kahdessa osassa, vanhempi 800-l. lopulta ja uudempi ennen 90-l. Pihapiirissä myös liiteri ja sauna. Pispa Kainuun museon lausunto Vanha päärakennus. Mutoudenniemi Kainuun museon lausunto Pihapiiri on omalla kyläalueellaan parhaiten säilynyt alueelle tyypillistä talonpoikaista rakentamista kertova pihapiiri. Pihapiirissä on asuinrakennus ja sitä vastapäätä luonnonkivestä rakennettu kivinavetta ja hirsinen navettalato. Päärakennuksen ja navetan välissä, nelikulmaisessa pihapiirissä on kaksiosainen aitta, sitä vastapäätä on pihasauna. Pihapiiriin kuuluu vielä päärakennuksen vieressä oleva maakellari. Pihapiirin ulkopuolella ovat yksihuoneinen aitta, savusauna ja kaksi pellon laidalla olevaa latoa. 4 4 Peltoniemi Tervonen ja Lyytinen: Oulujärven osayleiskaava, saarikohteiden alustava inventointi..00 5

7 5 Laurinniemi Tervonen: Oulujärven rantaosayleiskaava-kohteiden inventointi Paltamo Vilja-aitta. Pihapiirin vanhin rakennus on otsallinen vilja-aitta, jossa vuosiluku 9. Pihapiirin muita rakennuksia ovat asuinrakennus, piha-, aitta ja varastorakennus sekä rantasauna. 6 Härmä Tervonen: Oulujärven rantaosayleiskaava-kohteiden inventointi Paltamo Pihapiiri, asuinrakennus, sauna. Päärakennuksen / huvilan on suunnitellut Jorma Suomalainen Kajaaniyhtiölle. 950-luvun kesäasunto on rakennettu kuusihirsistä. Rannan tuntumassa puurunkoinen sauna on rakennettu vuonna 956 ja hirsirunkoinen sauna vuonna 984. Lisäksi venevaja. Karppila Tervonen ja Lyytinen: Oulujärven osayleiskaava, saarikohteiden alustava inventointi..00 Kaksi hirsiaittaa. 4 8 Karila 66 9 Vanha-Heikkilä 6 0 Paavola 68 Asuinrakennus. Asuinrakennuksen tupaosa siirretty naapurista ennen sotia. Tilaan kuuluvat asuinrakennus ja kivinavetta, sauna, pikku aitta 800-l. puolivälistä. Asuinrakennus vain osa yli 00 v. vanhasta rakennuksesta. Lisäksi kivinavetta vuodelta 98. Nykyiset rakennukset ovat 900-l. alusta. Pihapiirissä on asuinrakennus, navetta ja sauna. Toinen sauna lähempänä rantaa. Vapaa-ajan asuinkäytössä.

8 Leikkola 69 Päärakennus on 90-luvun lopulta. Sauna ja toinen ulkorakennus ovat 90-luvulta. Päärakennuksessa on toiminut myös kauppa. Kaartama 0 Asuinrakennus vuodelta 940. Pihapiirissä on navetta ja sauna 940-luvulta sekä aittoja. Nykyisin kesäasuntona. Vainio Asuinrakennus on 90-l. alusta, rannassa samoihin aikoihin rakennettu sauna. Lisäksi siirretty 99 rantamakasiini kylänrannasta ja makasiinihuone Tervolasta. Tilan muut rakennukset ovat uudempia. 4 Salmenranta Asuinrakennus, joka tehty vanhoista hirsistä 90-l. Pihapiirissä pystyssä vanha talli ja aittoja sekä rannassa savusauna ja verkkovaja. 5 Ukkoniemi Asuinrakennus; sota-ajalta, vanhan rakennuksen hirret käytettiin uuteen navetta- ja tallirakennukseen. 6 Toivola 4 Vanha asuinrakennus, riihi. Vanha asuinrakennus; 90-l. alusta. Pihapiirissä riihi 900-l. alusta, muut rakennukset rakennettu 900-l. puolivälin jälkeen. Uusi asuinrakennus valmistui 986. Airola 5 8 Pujoniemi 6 Aittarakennukset, navetta. Vanhoista rakennuksista on jäljellä kolmiosainen kaksikerroksinen aittarakennus. 800-l. oleva vilja-aitta siirretty paikalleen 900-l. alussa. Navettarakennus rakennettu ennen 940-l., laajennettu tämän jälkeen. Pihapiirissä uusi asuinrakennus, rannassa vanha savusauna ja uusi saunamökki. Aitta. Tilalla on kaksikerroksinen aitta, joka on siirretty paikalle v. 95, muut rakennukset kuten navetta, ovat uudempia

9 9 Antinlahti 8 Vanha asuinrakennus. Rakennuskanta on pääasiassa 900luvulta, vanha asuinrakennus osittain 800-luvulta. Pihapiirissä on sauna, aittoja, navetta sekä uusi asuinrakennus ja huoltorakennus. 40 Hannila 8 Vilja-aitta. Kokonaisuus koostuu ns. Aaten puolen isosta päärakennuksesta, 800-luvun vilja-aitasta, uudemmasta ulkorakennuksesta ja savusaunasta. Maisemallisesti edustavalla paikalla sijaitseva pihapiiri muodostaa kokonaisuuden Kalle-Hannilan rakennusryhmän kanssa. 4 Kalle-Hannila 8 Kokonaisuus muodostuu 900-luvun alun päärakennuksesta, tallirakennuksesta ja rannalla sijaitsevista aitoista. Maisemallisesti edustavalla paikalla sijaitseva pihapiiri muodostaa kokonaisuuden Hannilan rakennusryhmän kanssa. 4 Honolulu Tervonen: Oulujärven rantaosayleiskaava-kohteiden inventointi Paltamo Huvila; huvilan hirret tuotu paikalle 90-luvulla Kajaanista. Nykyisellä paikallaan rakennus on ollut vuodesta 98 lähtien. Pihapiiriin kuuluvat myös vanha kaksiosainen vilja-aitta, rantavaja ja sauna. 5

10 4 Saarela Tervonen ja Lyytinen: Oulujärven osayleiskaava, saarikohteiden alustava inventointi..00 Kesäasunnot. Saaressa kaksi kesäasuntoa, joista toinen on rakennettu huvilakäyttöön vuonna 90. Huvilaa on laajennettu kahdella makuuhuoneella 960-luvun alussa. Huvilaan kuuluu myös 98 rakennettu sauna. 44 Hamina Tervonen ja Lyytinen: Oulujärven osayleiskaava, saarikohteiden alustava inventointi..00 Kesäasunto ja sauna. Mökki edustaa arkkitehtuuriltaan hyvin sodanjälkeistä kesämökkiasutusta. Kesäasuntoon liittyy vesirajassa kiinni oleva saunarakennus.

11 Muut arvokkaat kohteet (sr-4): Nro kartalla Kohteen nimi Lähde ja numero Suojelukohde ja kohteen kuvaus Osaalue Lahtela (entinen Kainuun osuusliike) Oulujärven rantayleiskaava, Paltamon kunta. Maisema- ja kulttuuriympäristöselvitys, osaalueet -6, Melalahden kyläkuvaanalyysi, osa-alue Pihapiiri (sis. vanha kaupparakennus ja varasto). Oikarinen 49 Aitta ja paja. Vanha rakennus 800-l. Pihapiirissä vanha aitta, sauna ja 900-l. alussa rakennettu paja. Lisäksi kaksi aittaa ja navetta vuodelta l. rakennettu uusi asuintalo. Raunio 54 Savusauna. 4 Tuomela 59 Asuinrakennus; siipiosaa lukuunottamatta rakennettu vuonna Moilala 60 Aitta ja luhti. Toiminut kouluna Asuinrakennuksen pirttiosa siirretty Honkalaan asuinrakennukseksi vuonna 95. Pihapiirissä lisäksi navetta sekä aitta ja luhti. 6 Suojala 6 Asuinrakennus ja navetta; valmistuneet 950-l. lopulla.

12 Rantamäki 6 Aitta. Tilalle siirretty Jussilan vanha pirtti asuinrakennukseksi 90-l., jolloin sinne muutettiin. Navetta ja savusauna rakennettu myös tuolloin. Pihapiiriin kuuluva aitta on 800-luvulta. 8 Täperä 64 Aitta ja verkkovaja. Torppa ainakin jo 890-luvulta, nykyinen asuinrakennus 900-l. alusta. Navetta ja nukkuma-aitta muuta rakennuskantaa vanhempia. Osaa rakennuksista käytetään nuottakalastuksen tarpeisiin. 9 Rapila 65 Pikkuaitta. Tilaa asutettu 800-luvun lopulta. Pikkuaitta nykyisen pihapiirin vanhin rakennus. Pihapiirissä lisäksi asuinrakennus, navetta, iso aitta, jossa talli keskellä sekä vanha ja uusi savusauna. Riihi 900-luvun alusta siirretty kauemmas ja se on toiminut myöhemmin myös pajana. 0 Palonen Tervonen ja Lyytinen: Oulujärven osayleiskaava, saarikohteiden alustava inventointi..00 Päärakennus, navetta/tallirakennus, maakellari ja sauna. Talonpoikainen pihapiiri, jonka keskeiset rakennukset muodostavat kolmelta sivulta suljetun pihapiirin ja jossa rakennukset sijoittuvat alueelle tyypilliseen tapaan neliön muotoon. Maatilan paikkana harvinainen.

13 Lehtola Kainuun museon lausunto Edustaa alueellaan parhaiten perinteistä talonpoikaista rakentamista. Lehtolan pihapiirissä on asuinrakennuksen lisäksi navetta, luhtiaitta, harvinainen hirsinen käymälärakennus, rannalla neljä talousrakennusta, aittoja ym. 6 Melalahden rautatieasema 50 Asemarakennus ja radanvartijan asunto. Asemarakennus valmistunut v. 90. Samoilla piirustuksilla tehty useita asemarakennuksia. Tilalla lisäksi radanvartijan asunto ja ulkorakennuksia. Koivula Oulujärven rantayleiskaava, Paltamon kunta. Maisema- ja kulttuuriympäristöselvitys, osaalueet -6, Melalahden kyläkuvaanalyysi, osa-alue. Navetta. Lohkottu Heikkilästä ilmeisesti 90luvulla, rakennuskanta on samoihin aikoihin rakennettua tai tilalle siirrettyä. Poikkeuksena uusi asuinrakennus, joka on tehty vanhan perustuksille vuonna 99. Tila sijaitsee kylänrannan välittömässä läheisyydessä korkealla rantatöyräällä. Kainuun ympäristökeskus, 996. Paltamon Melalahden rakennettu kulttuuriympäristö. Osa-alueet: Mieslahti Melalahti Varislahti Neuvosenniemi Pehkolanlahti Kiveslahti Kyläalue Pihapiirin suojelu: Kokonaisuus, jonka tulisi säilyä tai sen luonteen tulisi säilyä mikäli täydennysrakentamista tapahtuu (voi olla yhden aikakauden tuote tai muodostua kerroksellisista kohteista). Pihapiiriin kuuluu olennaisena osana myös kasvillisuus ja puusto.

Miljöö, rakennettu ympäristö sekä vanha rakennuskanta ja rakennetun ympäristön suojelukohteet

Miljöö, rakennettu ympäristö sekä vanha rakennuskanta ja rakennetun ympäristön suojelukohteet 1 Virttaan asemakaava Liite 2 Kyläalueen kuvaus Miljöö, rakennettu ympäristö sekä vanha rakennuskanta ja rakennetun ympäristön suojelukohteet Sr- ja/tai /s-merkityt kohteet ovat luokitukseltaan paikallisesti

Lisätiedot

p/1 (29) PETÄJÄ Petäjän asuinrakennus pihapiireineen luvulta. Pihapiirissä useita, osin huonokuntoisia rakennuksia.

p/1 (29) PETÄJÄ Petäjän asuinrakennus pihapiireineen luvulta. Pihapiirissä useita, osin huonokuntoisia rakennuksia. PAIKALLISESTI ARVOKKAAT RAKENNUSKULTTUURIKOHTEET Liite 8 Numerointi osayleiskaavan mukainen, suluissa inventointinumero (Lapin kulttuuriympäristöt tutuiksi hankkeen inventointitulokset, Lapin ympäristökeskus,

Lisätiedot

RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus

RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus 11. Kesäranta 684-403-1-50 1 Tila on perustettu 1940-luvun puolivälissä kesänviettopaikaksi.

Lisätiedot

kesämökki X X X 2X X X 7 nuorempia 4 1950-l 1+1 Jälleenrakennusajan omakotitalo X X 2 Käyttämätön 5 X X X X X X 6 lopussa torppa) ja liiveri

kesämökki X X X 2X X X 7 nuorempia 4 1950-l 1+1 Jälleenrakennusajan omakotitalo X X 2 Käyttämätön 5 X X X X X X 6 lopussa torppa) ja liiveri 1 VALTAALAN, ORISMALAN JA NAPUENKYLÄN VANHAN RAKENNUSKANNAN ARVOTUSLUONNOS v. 2002 RAKENNUSKANNAN ARVOTUS/ KAJ HÖGLUND, POHJANMAAN MUSEO JA TIINA LEHTISAARI, INVENTOIJA 29.05.2007 määrä 1 1953 1+1 Jälleenrakennusajan

Lisätiedot

PIRTTIKOSKEN RANTAOSAYLEISKAAVA

PIRTTIKOSKEN RANTAOSAYLEISKAAVA PIRTTIKOSKEN RANTAOSAYLEISKAAVA PAIKALLISESTI ARVOKKAIDEN RAKENNUSKOHTEIDEN TARKISTUSINVENTOINTI 2018 Arvoluokitus Suositusten värikoodit R = rakennushistoriallinen = Suositellaan suojeltavan kaavassa

Lisätiedot

RAAHE - MIKONKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

RAAHE - MIKONKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA RAAHE - MIKONKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA RAKENNUSINVENTOINTI 04.04.2006 RAPORTTILIITE 30.06.2005 RAAHEN KAUPUNKI 2005 RAKENNUSINVENTOINTI 07.09.2004, 03.03.2005 2(7) ALUE 1 1. Kalamaja/varasto b = 62/1

Lisätiedot

LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET

LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET Page 1 of 2 kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Hailuodon rakennusinventointi HAILUOTO KIRKONKYLÄ RUONALA Ruonalan porakivinavetta on komealla paikalla Rantatien

Lisätiedot

Sipoon Immersbyn kylän rakennetun kulttuuriympäristön arvottaminen

Sipoon Immersbyn kylän rakennetun kulttuuriympäristön arvottaminen Sipoon Immersbyn kylän rakennetun kulttuuriympäristön arvottaminen 11.12.2012 Tmi Lauri Putkonen FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Sipoon Immersbyn kylän rakennetun kulttuuriympäristön arvottaminen 11.12.2012

Lisätiedot

Pyhännän kirkonkylän yleiskaavan kulttuuriympäristöselvitys

Pyhännän kirkonkylän yleiskaavan kulttuuriympäristöselvitys 30.10.2017 Pyhännän kirkonkylän yleiskaavan kulttuuriympäristöselvitys Kulttuuriympäristöselvitys on laadittu yleiskaavatasoisena selvityksenä alueen paikallisesti arvokkaiden rakennuskohteiden ja kulttuuriympäristöjen

Lisätiedot

Iin kunta LUONNOS Jakkukylän osayleiskaava ALUEEN VANHAT RAKENNUKSET (Luonnos)

Iin kunta LUONNOS Jakkukylän osayleiskaava ALUEEN VANHAT RAKENNUKSET (Luonnos) Iin kunta LUONNOS Jakkukylän osayleiskaava ALUEEN VANHAT RAKENNUKSET 14.08.2018 (Luonnos) Iin Kunta Jakkukylän osayleiskaava ALUEEN VANHAT RAKENNUKSET Päivämäärä 14.8.2018 Tämä raportti on Jakkykylän osayleiskaavaan

Lisätiedot

Länsi-Suomen ympäristökeskus Teuvan keskustan ja kauppilan OYK-inventointi

Länsi-Suomen ympäristökeskus Teuvan keskustan ja kauppilan OYK-inventointi Kohderaportti Länsi-Suomen ympäristökeskus n keskustan ja kauppilan OYK-inventointi Säntintien varrella koivukuja Pihapiirin ulkopuolella sijaitsee riihikartano karjarakennus maakellari hirsirunkoinen

Lisätiedot

Rakennuskannan arvottaminen

Rakennuskannan arvottaminen 12.1.2017 (luonnos) YKK62267 12.1.2017 2 (13) SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 3 2 KARTTATARKASTELU... 3 3 KOHTEET... 4 3.1 Osa-alue 1... 4 3.2 Osa-alue 2... 7 3.3 Osa-alue 3... 9 3.4 Osa-alue 4... 10 3.5 Virtaniemi...

Lisätiedot

Rakennushistoriallisesti ja/tai rakennustaiteellisesti arvokkaat kohteet, jotka osayleiskaavalla osoitetaan suojeltaviksi kohteiksi

Rakennushistoriallisesti ja/tai rakennustaiteellisesti arvokkaat kohteet, jotka osayleiskaavalla osoitetaan suojeltaviksi kohteiksi LIITE 14, ARVOKKAAT RAKENNUKSET, ARVOTTAMISPERUSTEET Rakennushistoriallisesti ja/tai rakennustaiteellisesti arvokkaat kohteet, jotka osayleiskaavalla osoitetaan Rakennustaiteellisin, kulttuurihistoriallisin

Lisätiedot

sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4

sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/5 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4 sm/4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 2 2 2 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 6 6 6 6 6 6 6 6 6 7 7 7 7 7 7 7 7 7 8 8 8 8 8 8 8 8 8 1 1 1 1 1 1 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1

Lisätiedot

KUORTANEENJÄRVEN POHJOISOSAN OYK- RAKENNUSKULTTUURIKOHTEIDEN ARVOLUOKITUS - ARVOLUOKITUSNEUVOTTELU

KUORTANEENJÄRVEN POHJOISOSAN OYK- RAKENNUSKULTTUURIKOHTEIDEN ARVOLUOKITUS - ARVOLUOKITUSNEUVOTTELU LIITE 6-1 (6) LUKUMÄÄRÄT YHTEENSÄ 46 24 4 Keski-Seppälä 300-401-43-69 1890/RHR. Keski-Seppälän tilan asuinrakennus on perinteistä kaksifooninkista tyyppiä. rakennusentointi 2016-17, Seppälän asutus) Se

Lisätiedot

RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 4E 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

LIITE 1 Rakennettu kulttuuriympäristö, kohderaportti. Osa 1/2: Maakunnallisesti arvokkaat kohteet

LIITE 1 Rakennettu kulttuuriympäristö, kohderaportti. Osa 1/2: Maakunnallisesti arvokkaat kohteet LIITE 1 Rakennettu kulttuuriympäristö, kohderaportti Osa 1/2: Maakunnallisesti arvokkaat kohteet MAAKUNNALLISESTI ARVOKKAAT KOHTEET MANAMANSALO Heikka Hovila ja Yrjölä Kangas ja Ala-Kangas Salmelan entinen

Lisätiedot

Asemanseudun arvoalue=punainen rasteri. Punaiset renkaat viittaavat alueen kiinteistöinventoihin.

Asemanseudun arvoalue=punainen rasteri. Punaiset renkaat viittaavat alueen kiinteistöinventoihin. ARVOALUE: ASEMAN SEUTU Asemanseudun arvoalue=punainen rasteri. Punaiset renkaat viittaavat alueen kiinteistöinventoihin. Kuvaus Arvoalueeksi on rajattu aseman seudulta alue, johon kuuluu Vammalan rautatieaseman

Lisätiedot

Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Raporttisarja osa 4, OSAYLEISKAAVA Suunnittelukeskus Oy

Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Raporttisarja osa 4, OSAYLEISKAAVA Suunnittelukeskus Oy Kittilän kunta Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Suunnittelukeskus Oy 25.2.2008 SR-7 3418282, 7538753 Hanhivaara 4:17 1930-l Alkuperäinen, pieteetillä entisöity päärakennus

Lisätiedot

2. Kohde RANTALAN PAPPILA JA MAASEURAKUNNAN VIRASTO- JA ASUINTALO. 5. Kohdetyyppi

2. Kohde RANTALAN PAPPILA JA MAASEURAKUNNAN VIRASTO- JA ASUINTALO. 5. Kohdetyyppi SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Kunta Iisalmi 2. Kohde RANTALAN PAPPILA JA MAASEURAKUNNAN VIRASTO- JA ASUINTALO 3. Numero 204 4. Kiinteistötunnus 140-407-18-339

Lisätiedot

Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus. Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos

Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus. Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos Asialista 30.1.2014 Kohteiden esittelyjä Keskustelua 2 Koulut Hansakallion koulu Vanttilan

Lisätiedot

Lausuntopyyntö asemakaavoituksen edellytyksistä korttelissa 8093

Lausuntopyyntö asemakaavoituksen edellytyksistä korttelissa 8093 YMPÄRISTÖPALVELUT Kaavoitus Lausuntopyyntö 7.11.2016 Pohjois-Pohjanmaan museo Pohjois-Pohjanmaan liitto Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Lausuntopyyntö asemakaavoituksen edellytyksistä korttelissa 8093 Kempeleen

Lisätiedot

Rääkkylän kunnan rakennusinventoinnin tarkistus 2014

Rääkkylän kunnan rakennusinventoinnin tarkistus 2014 Rääkkylän kunta Oriveden rantaosayleiskaava Rääkkylän kunnan rakennusinventoinnin tarkistus 2014 5.12.2014 Oriveden rantaosayleiskaava, Rääkkylän kunnan rakennusinventoinnin tarkistus 2014 Marraskuussa

Lisätiedot

HALSUANJÄRVEN OSAYLEISKAAVA

HALSUANJÄRVEN OSAYLEISKAAVA LIITE 2 HALSUANJÄRVEN OSAYLEISKAAVA 20.2.2019 Osayleiskaavan alueella ei ole valtakunnallisesti tai maakunnallisesti merkittäviä rakennetun kulttuuriympäristön alueita tai yksittäisiä rakennuksia. Osayleiskaava-alueen

Lisätiedot

NURMEKSEN KAUPUNKI. Keskustaajaman rantaosayleiskaavan rakennusten inventointi. Kuva: Vinkerrannalla sijaitseva Lukkarisen Veikon pihapiiri 2003

NURMEKSEN KAUPUNKI. Keskustaajaman rantaosayleiskaavan rakennusten inventointi. Kuva: Vinkerrannalla sijaitseva Lukkarisen Veikon pihapiiri 2003 NURMEKSEN KAUPUNKI Keskustaajaman rantaosayleiskaavan rakennusten inventointi Kuva: Vinkerrannalla sijaitseva Lukkarisen Veikon pihapiiri 2003 NURMEKSEN KAUPUNKI Tekninen palvelukeskus Ympäristön hallinta

Lisätiedot

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta 304 Maakirjakartat 1800-luvun pitäjänkartat Karttaa ei ole saatavilla 0 0,5 1 km 1950-luvun peruskartta Vuoden 2014 peruskartta 0 0,5 1 km 0 0,5 1 km 305 Virrat Kihniö Mänttä-Vilppula Parkano Ruovesi Ikaalinen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN RÄISÄLÄN JA SUOMUN RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ

KEMIJÄRVEN RÄISÄLÄN JA SUOMUN RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ KEMIJÄRVEN RÄISÄLÄN JA SUOMUN RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ TMI LAURI PUTKONEN 25.11.2009 1 Kannen kuvat: Ylhäällä Suomutunturin kotaravintola ja Suomulinnan seuratalo, keskellä Ala-Kumpulan vanhan ulkorakennuksen

Lisätiedot

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö Varkauden rakennettu kulttuuriperintö 2005/2007 inventoinnit Kangaslammin kirkonkylä Inventointinumero: Manttu 261 Kohteen nimi: Maatila Lumpeela 262 Maatila Kivenlahti 263 Pappila 264 pajaharju, museo

Lisätiedot

SELVITYS RANTALAN PAPPILAN ALUEEN MAANKÄYTÖN EDELLYTYKSISTÄ

SELVITYS RANTALAN PAPPILAN ALUEEN MAANKÄYTÖN EDELLYTYKSISTÄ RANTALAN PAPPILAN ALUE SELVITYS RANTALAN PAPPILAN ALUEEN MAANKÄYTÖN EDELLYTYKSISTÄ 1 1. Kaavatilanne 1.1 Maakuntakaava Pohjois-Savon maakuntakaava 2030 on vahvistettu YM:ssä 7.12.2011. Terveyskampuksen

Lisätiedot

koivuranta-895-472-0007-0003 1/13

koivuranta-895-472-0007-0003 1/13 koivuranta-895-472-0007-0003 1/13 Uusikaupunki (895) Vohdensaari (472) Koivuranta 895-472-0007-0003 1 001 Talonpoikaistalo 002 Navetta 003 Sauna 004 Vaja Osoite: Postinumero: Postitoimipaikka: Historia

Lisätiedot

Tykköön kylän ympäristökatselmus. Jämijärvi

Tykköön kylän ympäristökatselmus. Jämijärvi Tykköön kylän ympäristökatselmus Jämijärvi 6.2.2014 Kankaanpään kaupunki Ympäristökeskus Tykköön kylän ympäristökatselmus Katselmus suoritettiin 6.2.2014. Kartasta yksi nähdään tuulivoimapuiston sijoittuminen

Lisätiedot

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta 356 Isojakokartat 1800-luvun pitäjänkartat 1950-luvun peruskartta Vuoden 2014 peruskartta 357 Kihniö Virrat YLÖJÄRVI Mutalan kulttuurimaisema Parkano Mänttä-Vilppula Ruovesi Ikaalinen Ylöjärvi Juupajoki

Lisätiedot

KULTTUURI JA RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS

KULTTUURI JA RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS 1 KULTTUURI JA RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS (LYHENNELMÄ) SELVITYKSEN RAKENNUS JA MILJÖÖKOHTEET Pekka Piiparinen 2011 SISÄLLYSLUETTELO: Valtakunnallisesti ja maakunnallisesti arvokkaat rakennuskohteet

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN RAUTATIELÄISYMPÄRISTÖT, ASUINALUE

PIEKSÄMÄEN RAUTATIELÄISYMPÄRISTÖT, ASUINALUE Alueraportti https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/es/es_alue_raportti.aspx... 1 / 3 26.11.2018 klo 11.08 PIEKSÄMÄEN RAUTATIELÄISYMPÄRISTÖT, ASUINALUE Maakunta: Etelä-Savo 10494 Kunta: Pieksämäki

Lisätiedot

K O H D E I N V E N T O I N T I L O M A K E

K O H D E I N V E N T O I N T I L O M A K E InventointiNro: M200 Sava Kylä / Kaup Osa, Rek Nro: 789-40-0002 Koordinaatit: P: 6737425 Postiosoite Katu: Muurolantie 85A Kohteen kuvaus: Yhteisökodin asuinrivitalo ja hoitolaitos Asuinrakennus / hoitolaitos

Lisätiedot

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta 216 Maakirjakartat 1800-luvun pitäjänkartat Karttaa ei ole saatavilla 0 0,5 1 km 1950-luvun peruskartta Vuoden 2014 peruskartta 0 0,5 1 km 0 0,5 1 km 217 Virrat Kihniö Mänttä-Vilppula Parkano Ruovesi Ikaalinen

Lisätiedot

LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22

LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22 LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22 Rakennukset, kulttuurihistoria Korpelan tilan entisessä talouskeskuksessa sijaitsevat asuinrakennus,

Lisätiedot

1(9) Pyhärannan kunta Ihoden osayleiskaava AIRIX Ympäristö Oy Vanha rakennuskanta, inventoidut kohteet ja osayleiskaavan suojelumerkinnät

1(9) Pyhärannan kunta Ihoden osayleiskaava AIRIX Ympäristö Oy Vanha rakennuskanta, inventoidut kohteet ja osayleiskaavan suojelumerkinnät 1(9) KH 13.8.2018 Liite 7 Pyhärannan kunta Ihoden osayleiskaava AIRIX Ympäristö Oy 2013 Liite 4 Ihode 402 Vanha rakennuskanta, inventoidut kohteet ja osayleiskaavan suojelumerkinnät merkintä: Ihode, inventointi

Lisätiedot

Kylmäniemen kalasataman rakennushistorian inventointi / Esko Puijola

Kylmäniemen kalasataman rakennushistorian inventointi / Esko Puijola Kylmäniemen kalasataman rakennushistorian inventointi 18.10.2011 / Esko Puijola Kalasataman nykyinen rakennuskanta vv verkkovaja 14 km kalamaja 2 pääasiallinen runkorakenne rakentamisvuodet harmaa hirsi

Lisätiedot

Taipalsaaren Kattelussaari - Jänkäsalo osayleiskaavan rakennetun kulttuuriympäristön inventoinnin täydentäminen

Taipalsaaren Kattelussaari - Jänkäsalo osayleiskaavan rakennetun kulttuuriympäristön inventoinnin täydentäminen Taipalsaaren Kattelussaari - Jänkäsalo osayleiskaavan rakennetun kulttuuriympäristön inventoinnin täydentäminen 11.12.2012 Tmi Lauri Putkonen FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Taipalsaaren Kattelussaari

Lisätiedot

LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI

LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI RANTATIE 68 (RNr 7:116) Hirsirunkoinen kesämökki on rakennettu 1930-luvun lopulla, todennäköisesti vuonna

Lisätiedot

1(36) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola

1(36) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 7 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

LIMINGANLAHDEN OSAYLEISKAAVA Kulttuurihistoriallisesti merkittävät kohteet 14.12.2010

LIMINGANLAHDEN OSAYLEISKAAVA Kulttuurihistoriallisesti merkittävät kohteet 14.12.2010 LIMINGANLAHDEN OSAYLEISKAAVA Kulttuurihistoriallisesti merkittävät kohteet 4..00 Lyhenteet: MUSVIR / YM: Julkaisu Rakennettu kulttuuriympäristö valtakunnallisesti merkittävät kulttuurihistorialliset kohteet

Lisätiedot

Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta

Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta Liite raporttiin Turtosen tilan inventointi Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta Turtosen pihapiirissä on tällä hetkellä viisi rakennusta - päärakennus - aittarakennus - entinen sikala - kalustovaja

Lisätiedot

1(54) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola

1(54) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 5 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

Lisätiedot

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta 172 Isojakokartat 1800-luvun pitäjänkartat 1950-luvun peruskartta Vuoden 2014 peruskartta 173 Kihniö Virrat PARKANO Linnankylän kulttuurimaisema Mänttä-Vilppula Parkano Ruovesi Ikaalinen Ylöjärvi Juupajoki

Lisätiedot

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk_alue_raportti.aspx?alue_id=10...

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk_alue_raportti.aspx?alue_id=10... Page 1 of 2 alueraportti Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Purmojärven rantayleiskaavaan liittyvä inventointi KAUHAVA PURMOJÄRVI (KORTESJÄRVI) PURMOJÄRVEN KYLÄNRAITTI pohjakartta Maanmittauslaitos lupanro 001/HTA/08

Lisätiedot

Kalliola /10

Kalliola /10 Kalliola- 1/10 Uusikaupunki (895) Kuivarauma (482) Kalliola 1 001 Muu asuinrakennus 002 Kellari, kellarivaja 003 Navetta 004 Muu karjarakennus 005 Sauna Osoite: Postinumero: Postitoimipaikka: Historia

Lisätiedot

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö Varkauden rakennettu kulttuuriperintö 1996/2005 inventoinnit Kopolanvirran ympäristö Kohteen nimi: Inventointinumero: Kinkamon lomamaja 39 Riiala 40 Kopolanniemi 153 Kopolanniemen kartano 154 Alakinnari

Lisätiedot

Pihassa on samoin paikallisesta liuskeisesta kivestä rakennettu navetta (ikä? mahdollisesti 1920-30-luku?).

Pihassa on samoin paikallisesta liuskeisesta kivestä rakennettu navetta (ikä? mahdollisesti 1920-30-luku?). SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Kuopio 3. Kohde 2. Kunta Iisalmi 4. Kylä/rekisterinumero Pörsänmäki 21:3 5. Kaup.osa/Kortteli/Talo 6. Kohdetyyppi MUSEOVIRASTO TUHKAKANGAS

Lisätiedot

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/sa/sa_kohde_tiedoteraportti.aspx?kohde_id=206442 Page 1 of 3 Rauman Lyseo, 684-2-203-1 Kuvausaika: 26.3.2013 Kuvausaika: 26.3.2013 Kuvausaika: 26.3.2013 https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/sa/sa_kohde_tiedoteraportti.aspx?kohde_id=206442

Lisätiedot

LAIHIA KIRKONSEUDUN OSAYLEISKAAVA 2017

LAIHIA KIRKONSEUDUN OSAYLEISKAAVA 2017 LAIHIA KIRKONSEUDUN OSAYLEISKAAVA 2017 PERUSSELVITYS RAKENNUSINVENTOINTI KASVUSUUNTAVERTAILU 4. OSALLISTUMINEN / TAVOITTEET 5. KAAVASELOSTUS 6. TIEVERKKOSUUNNITELMAN PÄIVITYS 7. VESIHUOLTOVERKOSTON PÄIVITYS

Lisätiedot

Kulttuuriympäristöt Länsi-Lapin maakuntakaavassa

Kulttuuriympäristöt Länsi-Lapin maakuntakaavassa Kulttuuriympäristöt Länsi-Lapin maakuntakaavassa Tornio 14.1.2012 Riitta Lönnström Suunnittelujohtaja Lapin liitto Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Maakuntakaavoituksessa on osoitettava valtakunnallisesti

Lisätiedot

Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen

Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen Espoon kaupunginmuseo Tutkimuksen ja kulttuuriympäristön vastuualue 3.11.2015 2 Rakennuskannan ikä Suomessa 2010

Lisätiedot

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta 330 Isojakokartat 1800-luvun pitäjänkartat 0 0,5 1 km 1950-luvun peruskartta Vuoden 2014 peruskartta 0 0,5 1 km 0 0,5 1 km 331 Sastamala Kihniö Parkano Ikaalinen Hämeenkyrö Nokia Virrat Mänttä-Vilppula

Lisätiedot

Liite 4C, tarkistettu (museovirasto) Osayleiskaavassa. Muut kaavat. suojeltavat

Liite 4C, tarkistettu (museovirasto) Osayleiskaavassa. Muut kaavat. suojeltavat Kosken Tl kunta Keskustataajaman osayleiskaava. Valtakunnallisesti arvokkaat SR SR4. Seudullisesti arvokkaat SR5 SR6 Kirkkosilta 84-46-0000- sr 57 srr 0000 508 sra 50 SR Kirkkomaa 84-46-088- sr 57 srr

Lisätiedot

Asemakaavan suojelumääräykset Villingissä ja suojelukohteet. Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto

Asemakaavan suojelumääräykset Villingissä ja suojelukohteet. Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto Asemakaavan suojelumääräykset Villingissä ja suojelukohteet Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto SUOJELUMÄÄRÄYKSEN PERUSTELUT - rakennustaiteellinen arvo - kulttuurihistoriallinen arvo - maisemakulttuurin

Lisätiedot

Melalahden taloista. Bertta Hietamäki. 5. LEPISTÖ - Matti Matinpoika Kovalaisen perheelleen rakentama

Melalahden taloista. Bertta Hietamäki. 5. LEPISTÖ - Matti Matinpoika Kovalaisen perheelleen rakentama Melalahden taloista Bertta Hietamäki 1. ANTINLAHTI n:o 1 (Nojola n:o 4) - 1650-luvulta Nojola; Leinosia 1780-luvulta 1910-luvulle - Erik Kasparinpoika Kivesjärven Leinola n:o 7:stä 1780-luvulla. Toiselle

Lisätiedot

RISTIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANRANTA JA KANSALA KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLO

RISTIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANRANTA JA KANSALA KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLO RISTIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANRANTA JA KANSALA KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLO 17.1.2013 16.2.2013. Kaavaluonnoksesta saatu palaute vastineineen 28.2.2013 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista

AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista 1. Asuintonttien rakennukset 1-519 135 k-m² (tieto citygisistä) 1964 Kuvat eteläisestä julkisivusta ja huoltotiestä,

Lisätiedot

VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA

VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA Vastaanottaja KEURUUN KAUPUNKI Asiakirjatyyppi Selvitys Päivämäärä 1.9.2012, tark. 24.6.2014 VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA RAKENNUSKANNAN SELVITYS Tarkastus 1.9.2012 Päivämäärä 1.9.2012, tark. 24.6.2014

Lisätiedot

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan rantaasemakaavan muutoksen kaavaehdotuksen liite

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan rantaasemakaavan muutoksen kaavaehdotuksen liite Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan rantaasemakaavan muutoksen kaavaehdotuksen liite Vastineet kaavaehdotukseen 14.02.2015 esitettyihin lausuntoihin ja muistutukseen 14.05.2015 Kaavaehdotukseen

Lisätiedot

Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011

Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011 Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011 Joulukuu 2011 Juha Rajahalme, rakennusarkkitehti AMK RakennusArkki RA Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011 Inventoinnin tausta Juankosken keskustaajamassa

Lisätiedot

MYYDÄÄN KOULUTUS- JA MAJOITUSKESKUSKIINTEISTÖ ESPOON SIIKAJÄRVELLÄ

MYYDÄÄN KOULUTUS- JA MAJOITUSKESKUSKIINTEISTÖ ESPOON SIIKAJÄRVELLÄ MYYDÄÄN KOULUTUS- JA MAJOITUSKESKUSKIINTEISTÖ ESPOON SIIKAJÄRVELLÄ Catella Property Oy Aleksanterinkatu 15 B 00100 Helsinki Puh. 010 5220 100 Fax 010 5220 217 www.catella.fi Helsinki. Y-tunnus 1048559-0

Lisätiedot

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta 344 Maakirjakartat 1800-luvun pitäjänkartat Karttaa ei ole saatavilla 1950-luvun peruskartta Vuoden 2014 peruskartta 345 Kihniö Virrat YLÖJÄRVI Mutalan kulttuurimaisema Parkano Mänttä-Vilppula Ruovesi

Lisätiedot

Sorkan, Haapasaaren ja Taipalmaan kylien rakennusinventointi 2014

Sorkan, Haapasaaren ja Taipalmaan kylien rakennusinventointi 2014 Sorkan, Haapasaaren ja Taipalmaan kylien rakennusinventointi 2014 Olli Joukio 2014/2015 1 Inventointialue sekä inventoidut kohteet. Inventointityön vaiheiden kuvaus Vuosina 1986-88 toteutettiin Sorkan

Lisätiedot

Rakennushistoriallinen selvitys

Rakennushistoriallinen selvitys 67070550.BT LIITE 4 15.10.2008, TARK. 30.8.2010 VELKUAN KUNTA Velkuanmaan osayleiskaava Rakennushistoriallinen selvitys 15.10.2008, TARK. 30.8.2010 Pöyry Environment Oy 2 Esipuhe Tämä rakennushistoriallinen

Lisätiedot

2/9 3/9 4/9 5/9 6/9 7/9 8/9 9/9 LIITE 1 Seuraavat tiedot ovat suoria lainauksia Länsi-Pakkalan yleissuunnitelmasta 17.10.2012, jonka ovat laatineet Serum arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto Kristina Karlsson

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 2.2.2015 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee noin 1,5 kilometrin etäisyydellä

Lisätiedot

TERVEISIÄ TARVAALASTA

TERVEISIÄ TARVAALASTA TERVEISIÄ TARVAALASTA TIESITKÖ, ETTÄ TARVAALA ON MAAKUNNALLISESTI ARVOKASTA MAISEMA- ALUETTA. TARVAALASSA ON MYÖS VALTAKUNNALLISESTI ARVOKASTA RAKENNUSPERINNETTÄ. NO NIIN, ASIAAN! eli hieman taustaa Sotilasvirkata-losta

Lisätiedot

LAIHIAN KUNTA KULTTUURIYMPÄRISTÖ- JA MAISEMASEVITYS. Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kulttuuriympäristö- ja maisemaselvitys

LAIHIAN KUNTA KULTTUURIYMPÄRISTÖ- JA MAISEMASEVITYS. Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kulttuuriympäristö- ja maisemaselvitys Vastaanottaja Laihian kunta Asiakirjatyyppi Kulttuuriympäristö- ja maisemaselvitys Päivämäärä 20.9.2012 LAIHIAN KUNTA KULTTUURIYMPÄRISTÖ- JA MAISEMASEVITYS Tarkastus 1.11.2012 Päivämäärä 16/10/2012 Laatija

Lisätiedot

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö Varkauden rakennettu kulttuuriperintö 1996/2005 inventoinnit Käärmeniemi Kohteen nimi: Inventointinumero: Pikku paratiisi 176 Tiittala 177 Kalliola, museo 179 Aavala 180 Porukka 182 Käärmeniemen raitti

Lisätiedot

Muukonniemen koulu, liikuntasali-, sauna- ja talousrakennus

Muukonniemen koulu, liikuntasali-, sauna- ja talousrakennus 1 (12) Muukonniemen koulu, liikuntasali-, sauna- ja talousrakennus Pääty etelään, julkisivu pihalle Julkisivu pihalle 2 (12) Liikuntasalirakennus Liikuntasalirakennus, etelään 3 (12) Saunarakennus Talousrakennus

Lisätiedot

VILLINKI RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ JA SUOJELUMÄÄRÄYKSET. Riitta Salastie Kaupunkisuunnitteluvirasto

VILLINKI RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ JA SUOJELUMÄÄRÄYKSET. Riitta Salastie Kaupunkisuunnitteluvirasto VILLINKI RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ JA SUOJELUMÄÄRÄYKSET Riitta Salastie Kaupunkisuunnitteluvirasto MITÄ JA MIKSI SUOJELUMÄÄRÄYKSIÄ? SUOJELUN KRITEERIT JA JA ARVOT rakennustaiteellinen arvo kulttuurihistoriallinen

Lisätiedot

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta 282 Maakirjakartat 1800-luvun pitäjänkartat Karttaa ei ole saatavilla 0 0,5 1 km 1950-luvun peruskartta Vuoden 2014 peruskartta 283 Virrat Kihniö Mänttä-Vilppula Parkano Ruovesi Ikaalinen Juupajoki Ylöjärvi

Lisätiedot

Soklin osayleiskaavaluonnos Savukosken kunta Liitteet 8.4.2010

Soklin osayleiskaavaluonnos Savukosken kunta Liitteet 8.4.2010 Soklin osayleiskaavaluonnos Savukosken kunta Liitteet 8.4.2010 1. Soklin rakennettu ympäristö ja maanomistus 2. Lapin kulttuuriympäristö tutuksi hankkeen inventointikohteet 3. Osayleiskaava-alueen muinaisjäännökset

Lisätiedot

KIINTEISTÖT Tilasalkku E

KIINTEISTÖT Tilasalkku E 1 (5) 893110 Ahvenlammen sauna Steniuksenkuja 4 1965 E 144 282 393 133 431 78 364 893111 Ahvenlammen sauna/varastorakennus Steniuksenkuja 4 1965 E 50 26 900 19 973 202 801121 Ainola 1:238; asuinrakennus

Lisätiedot

SUUNNITTELUALUEEN YLEISSIJAINTI - LIITE 1 MK 1:50000

SUUNNITTELUALUEEN YLEISSIJAINTI - LIITE 1 MK 1:50000 SUUNNITTELUALUEEN YLEISSIJAINTI - LIITE 1 K 1:50000 Pälkänevesi PÄLKÄNEEN KIRKONKYLÄ 1:412 1:330 1:342 1:307 SUUNNITTELUALUEEN RAJAUS - LIITE 2 K 1:10000 Sappeen kylä 87 876:2 1:413 1:340 1:244 1:258 1:99

Lisätiedot

www.jarvisaimaanpalvelut.fi 050 132 1234 Kauppatie 1, 58700 Sulkava

www.jarvisaimaanpalvelut.fi 050 132 1234 Kauppatie 1, 58700 Sulkava Sisällys 1. Perus ja tunnistetiedot... 3 1.1. Tunnistetiedot... 3 1.2. Kaavaalueen sijainti... 3 1.3. Kaavan nimi ja tarkoitus... 3 2. Tiivistelmä... 4 2.1. Kaavaprosessin vaiheet... 4 2.2. Asemakaava...

Lisätiedot

KOOSTE VALMISTELUVAIHEEN PALAUTE Lausunnot, mielipiteet ja kaavoittajan vastineet

KOOSTE VALMISTELUVAIHEEN PALAUTE Lausunnot, mielipiteet ja kaavoittajan vastineet liite nro 4 KOOSTE VALMISTELUVAIHEEN PALAUTE Lausunnot, mielipiteet ja kaavoittajan vastineet Asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Kaisaniemen (6.) kaupunginosan korttelia 47 ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA

Lisätiedot

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta 274 Isojakokartat 1800-luvun pitäjänkartat 0 0,5 1 km 1950-luvun peruskartta Vuoden 2014 peruskartta 0 0,5 1 km 0 0,5 1 km 275 Taivallahden-Löytänän kulttuurimaisema Järvenpää Paksula 1) Historiallisesti

Lisätiedot

SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO

SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO MYYDÄÄN Tarjousten perusteella ARVOKIINTEISTÖ KIINTEISTÖN PERUSTIEDOT KIINTEISTÖTUNNUS 297-1-21-4 TONTIN PINTA-ALA 1206m² PÄÄRAKENNUS 1027m² SAUNA 160m² RAKENNUSTEN PERUSTIEDOT

Lisätiedot

Merkinnällä on osoitettu kyläalueen uusien asuinrakennuspaikkojen alueet.

Merkinnällä on osoitettu kyläalueen uusien asuinrakennuspaikkojen alueet. ORIVESI ORIVEDEN KAUPUNGIN OIKEUSVAIKUTTEINEN RANTAOSALEISKAAVA (ERÄJÄRVEN OSA-ALUE) Eräjärven kyläalueen osayleiskaava M K 1 : 5 0 0 0 KAAVAEHDOTUS 30.3.2016 ALUEVARAUSMERKINNÄT: AP PIENTALOVALTAINEN

Lisätiedot

18 NOLJAKKA. VL-sy2 PL-1 18-9903-13 18-9903-14. Mujusenpiha 18:189 17:131 17:132 18:190 148:0 112:0 WALLENKATU. sv-8 NOLJAKANKAARI. ajo. s-9.

18 NOLJAKKA. VL-sy2 PL-1 18-9903-13 18-9903-14. Mujusenpiha 18:189 17:131 17:132 18:190 148:0 112:0 WALLENKATU. sv-8 NOLJAKANKAARI. ajo. s-9. : : :0 : :9 :0-9- -9- Mujuseniha 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 0 9 0 o 9 0 9 0 9 9 0 0 0 9 0 9 0 0 0 9 9 00 0 0 0 0 0 0 e=0. LAITILANPUISTO NOLJAKANKAARI WALLENKATU sv- sr- sr- sr- 0 00 900

Lisätiedot

alun ulkoasunsa. Pihassa talousrakennus. 1554854 6729249

alun ulkoasunsa. Pihassa talousrakennus. 1554854 6729249 NRO KYLÄ KIINTUNNUS KIINTEISTÖ KULTHISTAR ARVOTUS PERUSTELU KOORDX KOORDY Suurikokoinen kolmilaivainen harmaakivikirkko, jonka länsipäässä tornin jalusta. Runkohuone ja holvaus noin vuodelta 1300, tornin

Lisätiedot

RANTAVYÖHYKKEEN MITOITUS: KIRMANJÄRVI LÄNSI : Rantavyöhykkeellä, ei rantaa.

RANTAVYÖHYKKEEN MITOITUS: KIRMANJÄRVI LÄNSI : Rantavyöhykkeellä, ei rantaa. Kiinteistötunnus Vuosi Kantila AMraknuspaik AOraknuspaik RAraknuspaik raknus yhtesä Uusi raknuspaikkoj määrä RANTAVYÖHYKKEEN MITOITUS: KIRMANJÄRVI LÄNSI 1 140-425-2-14 1942 2:14 1 1 Rantavyöhykkeellä,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Paltamon kunta Pujoniemen ranta-asemakaavamuutos Liite 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Paltamon kunnassa (578) Melalahden kylässä (404) tilalla 1:70

Lisätiedot

LAUSUNTO TERWARAITTI, SAHANRANTA, VAALA RANTASAUNAN KORJAUSARVIO JA LISÄRAKENTAMISMAHDOLLISUUDET TONTILLE

LAUSUNTO TERWARAITTI, SAHANRANTA, VAALA RANTASAUNAN KORJAUSARVIO JA LISÄRAKENTAMISMAHDOLLISUUDET TONTILLE +358-40-5573581 1 / 3 4.11.2014 LAUSUNTO VAALAN KUNTA - kunnanjohtaja Tytti Määttä - tekninen Juha Airaksinen - aluearkkitehti Harri Lindroos TERWARAITTI, SAHANRANTA, VAALA RANTASAUNAN KORJAUSARVIO JA

Lisätiedot

Uusikaupunki (895) Kukkainen (483) Koivuniem

Uusikaupunki (895) Kukkainen (483) Koivuniem Uusikaupunki (895) Kukkainen (483) Koivuniem 895-483-0001-0051 1 001 Torppa 002 Vaja Postinumero: Postitoimipaikka: Historia ja ympäristö Aluetyyppi: Historiallinen tilatyyppi: Asutushistoria: Lähiympäristö:

Lisätiedot

Pyhäjärven rantaosayleiskaava

Pyhäjärven rantaosayleiskaava KITEEN KAUPUNKI Pyhäjärven rantaosayleiskaava FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23479P003 1 (22) Heinilä Maritta Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Rakennuskannan arvottaminen... 1 2.1 Arvoluokat... 2 2.2

Lisätiedot

Etelä-Siilinjärven rakennusinventointikohdeluettelo tekijä: Hanna Oijala 21.8.2012, tarkistettu 30.12 2012. LIITE 4

Etelä-Siilinjärven rakennusinventointikohdeluettelo tekijä: Hanna Oijala 21.8.2012, tarkistettu 30.12 2012. LIITE 4 Etelä-Siilinjärven rakennusinventointikohdeluettelo tekijä: Hanna Oijala 21.8.2012, tarkistettu 30.12 2012. LIITE 4 Listaan on lisätty kohteen nimen perään sulkuihin Etelä-Siilinjärven yleiskaavaehdotukseen

Lisätiedot

Keitele, Pielavesi, Tervo ja Vesanto, kehittämiskeskustelu Kulttuuriympäristön kehittäminen

Keitele, Pielavesi, Tervo ja Vesanto, kehittämiskeskustelu Kulttuuriympäristön kehittäminen Keitele, Pielavesi, Tervo ja Vesanto, kehittämiskeskustelu 8.11.2016 Kulttuuriympäristön kehittäminen Kulttuuriympäristöt Tervo Vesanto - Tervo, Osuusliike Savo, v. 1923 1 Asukasluku 1603, 30.9.2016 tilastokeskuksen

Lisätiedot

Lapin kirkonkylän asemakaavamuutosalueen

Lapin kirkonkylän asemakaavamuutosalueen Lapin kirkonkylän asemakaavamuutosalueen rakennusinventointi Olli Joukio 2014 Inventointialue sekä inventoidut kohteet. 2 Inventointityön vaiheet Lapin kirkonkylän taajama-alueella ei ole aiemmin toteutettu

Lisätiedot

Anjalankatu, asemakaavan muutos, rakennusinventointi Karttaliite. Alueen historia

Anjalankatu, asemakaavan muutos, rakennusinventointi Karttaliite. Alueen historia Karttaliite Alueen historia Salon kauppala 1943 Vuoden 1943 kartassa Anjalankadun (Anjalantie) varrella on rakennuksia, jotka sijoittuvat katulinjaan. Tontin takaosassa on talousrakennuksia. Terhinkadun

Lisätiedot

NOUSIAINEN LIITE 5 KESKUSTAN JA KIRKONSEUDUN OSAYLEISKAAVA VANHA RAKENNUSKANTA. 1. Valtakunnallisesti arvokkaat kohteet

NOUSIAINEN LIITE 5 KESKUSTAN JA KIRKONSEUDUN OSAYLEISKAAVA VANHA RAKENNUSKANTA. 1. Valtakunnallisesti arvokkaat kohteet NOUSIAINEN LIITE 5 KESKUSTAN JA KIRKONSEUDUN OSAYLEISKAAVA VANHA RAKENNUSKANTA 1. Valtakunnallisesti arvokkaat kohteet Pappila 435 1 6 PAPPILA SRV 24 Hirsirunkoinen ja tasanurkkainen pappilarakennus on

Lisätiedot

3 LÄHTÖKOHDAT. 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus

3 LÄHTÖKOHDAT. 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 3.1.1 Alueen yleiskuvaus Suunnittelualue sijaitsee Ilmajoen keskustassa rajautuen Ilkantiehen, Keskustiehen ja Kyrönjokeen. Suunnittelualueen pinta-ala

Lisätiedot

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta 146 Isojakokartat 1800-luvun pitäjänkartat 1950-luvun peruskartta Vuoden 2014 peruskartta 147 Virrat Kihniö Mänttä-Vilppula Parkano Ruovesi Ikaalinen Juupajoki Ylöjärvi Hämeenkyrö Orivesi Tampere Kangasala

Lisätiedot

VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA

VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA Vastaanottaja MULTIAN KUNTA Asiakirjatyyppi Selvitys Päivämäärä 1.9.2012, tark. 24.6.2014 VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA RAKENNUSKANNAN SELVITYS Tarkastus 1.9.2012 Päivämäärä 1.9.2012, tark. 24.6.2014 Laatija

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Poikkeamishakemus , / /2018

Ympäristölautakunta Poikkeamishakemus , / /2018 Ympäristölautakunta 149 13.11.2018 Poikkeamishakemus 2018-38, 790-410-7-11 548/10.03.00/2018 YMPLTK 13.11.2018 149 Rakennuspaikka Poikkeamishakemus koskee kiinteistöä 790-410-7-11 Sastamalan Ruokoniemen

Lisätiedot

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1.

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1. XVII KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 314 TONTTIEN 1 JA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS- EHDOTUS. KARTTA NO 6680. (ITSENÄISWDENKATU 6 JA 8 ) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 28. päivänä maaliskuuta 1988 päivättyä

Lisätiedot