Tervetuloa lääkealan. unelmatyöpaikkaan

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tervetuloa lääkealan. unelmatyöpaikkaan"

Transkriptio

1 Tervetuloa lääkealan unelmatyöpaikkaan

2 Farenta on lääkealan monipuolisin työnantaja Jokaisella työntekijällä on tavoitteita oman työuransa kehittymisen suhteen. Farentan liiketoiminta rakennettiin tukemaan näitä yksilöllisiä pyrkimyksiä, jotta farmasistien olisi mahdollista saavuttaa tavoitteensa lääkealalla. Suomen suurimpana ja monipuolisimpana työnantajana tarjoamme lukuisia työtehtäviä ja koulutusmahdollisuuksia sekä apteekeissa että lääketeollisuudessa. Erilaisten apteekkien työtarjonnan ja mittavan koulutusvalikoimamme ansiosta apteekeissa työskentelevät farentalaiset pääsevät kartuttamaan ammattitaitoaan. Lääketeollisuus kattaa puolestaan kaikki työtehtävät lääketutkimuksista myyntiin ja markkinointiin. Farenta yhdistää saumattomaksi kokonaisuudeksi apteekkifarmasistien ammattitaidon lääketeollisuuden asiantuntijoiden osaamisen lääkealaa tukevat sähköiset palvelut Farentalla työskentely on monipuolista ja työntekijä voi osaamisensa ja kiinnostuksensa mukaan valita erilaisia työtehtäviä. Arvostamme koulutusta, henkilöstön vankkaa osaamista ja apteekin asiantuntijaroolia yhteiskunnassa. Siksi koulutamme farentalaisia jatkuvasti sekä ammattitaidon ylläpitämiseksi että uusiin työtehtäviin perehdyttämiseksi. Työn ilo ja tekemisen meininki näkyvät asiakkaillemme ja saavat farentalaiset viihtymään työssään. Otamme ilon irti työstämme! Liisa Haapakoski Rekrytointipäällikkö Marianne Lehtovaara Koulutuspäällikkö

3 apteekkityö - joustoa, keikkailua ja koulutusmahdollisuuksia Menin ensimmäisen kerran töihin apteekkiin 14-vuotiaana tekemään teknisen hommia. Apteekkimaailma oli kyllä ihan erilainen siihen aikaan. Ylioppilaaksi päästyäni menin töihin Hakaniemen apteekkiin, jossa työskentelinkin melkein 26 vuotta. Työskentelin pitkään teknisenä työntekijänä ja suoritin farmaseutin tutkinnon vasta vanhempana. Nimi: Jaana Alanko Koulutus: Farmaseutti Aloittanut Farentalla: 2013 Farentalle tulin töihin vuonna Olin kuullut Farentasta pelkkää hyvää. Toki jännitin aluksi sitä, miten kiertely eri apteekeissa tulee sujumaan, mutta suhtauduin asiaan positiivisella mielellä. Olen iloinen siitä, että tulen kaikkien kanssa toimeen. Farentalaisena minut on otettu jokaisessa apteekissa hyvin vastaan ja minua on kohdeltu samanveroisesti apteekin oman henkilökunnan kanssa. Nykyisin työskentelen pääsääntöisesti yhdessä Farentan asiakasapteekissa, jossa minulla on oma vastuualueeni. Toimin myös astmayhdyshenkilönä ja sain vastikään perehdytyksen annosjakeluun. Farenta on työnantajana mielestäni joustavampi kuin yksityinen apteekkari. Farentalaisilla on käytössään mukava kalenterisysteemi, jonne voi merkitä jo ennakkoon omia menojaan tai työvuorotoiveitaan. Farentalaisilla on myös hieno mahdollisuus osallistua Farentan tarjoamiin monipuolisiin koulutuksiin ja pysyä niiden avulla ajan hermolla. Myös liikunta- ja lounassetelit ovat mukava etu. Asun nykyisin Helsingissä lasteni kanssa, mutta olen viettänyt kesäisin aikaa kotiseudullani Kittilässä keikkailun merkeissä. Keikkaillessa olo tuntuu tavallaan lomailulta, kun voi tavata sukulaisia ja kavereita, vaikka olisikin päivät töissä. Asiakkaat apteekissa ovat vanhoja tuttujani ja juttua riittää. Olen ollut tästä mahdollisuudesta hyvin onnellinen. Farentalla työskentelee vuosittain lähes 500 farmasistia Olemme kouluttaneet yli 100 työntekijää uusiin farmasian alan työtehtäviin Hyvinvointikyselymme mukaan 95 % farentalaisista suosittelisi Farentaa työnantajana ystävilleen 3

4 koulutusputki toimii ponnahduslautana lääketeollisuuden työtehtäviin Aloitin Farentalla vuonna 2010 kesätöissä heti farmaseutiksi valmistumiseni jälkeen. Olin suunnitellut, että olisin Farentalla töissä vain kesän, mutta toisin kävi. Huomasin kesän aikana pitäväni todella paljon Farentalla työskentelystä, joten jatkoin apteekkitöitä kesän jälkeen proviisoriopintojeni ohella. Nimi: Heidi Montonen Koulutus: Proviisori Aloittanut Farentalla: 2010 Farentalaisena työskentely on todella enemmän kuin täyttänyt odotukseni. Olen arvostanut työn vaihtelevuutta ja joustavuutta. Opiskeluaikanani pystyin sopimaan hyvin työvuoroni omien aikataulujeni mukaan. Farentan tarjoamat työmahdollisuudet ja ylipäätään halu kouluttaa työntekijöitä sekä tarjota erilaisia työmahdollisuuksia ovat yllättäneet minut todella positiivisesti. Olen ehtinyt nähdä farentalaisena yli 60 apteekkia ja saanut varsin laajan kuvan apteekkikentästä. Apteekkityöskentely Farentan asiakasapteekeissa on ollut todella mukavaa ja vaihtelevaa ja siinä on päässyt näkemään erilaisia toimintatapoja. Olen myös monena kesänä keikkaillut eri puolilla Suomea ja nähnyt pienempiä maalaisapteekkeja. Ruotsinkielisillä paikkakunnilla toinen kotimainen kielikin on saanut hyvää harjoitusta. Vuonna 2013 hain mukaan lääketeollisuuden koulutusputkeen lääketurvaosastolle. Koulutusputki vaikutti hyvältä mahdollisuudelta saada ensikosketus lääketeollisuuden työtehtäviin, sillä aikaisempaa kokemusta lääketeollisuuden työtehtävistä ei vaadittu. Oli hienoa päästä työskentelemään Farentan omien lääketeollisuuden asiantuntijoiden hyvässä ohjauksessa. Olin aluksi koulutusputkessa Farentan toimistolla 1-2 päivänä viikossa ja muina päivänä työskentelin asiakasapteekeissa. Vähitellen toimistopäivien määrä kasvoi ja lääketeollisuuden työtehtävät lisääntyivät. Tällä hetkellä teen pääsääntöisesti töitä Farentan asiakasyrityksessä lääketurvatehtävissä. Työnkuvaani kuuluvat mm. haittavaikutusten raportointi sekä asiakkaiden ja terveydenhuollon henkilöstön lähettämiin lääketieteellisiin kysymyksiin vastaaminen. Työ lääketeollisuudessa tuntuu ehdottomasti oikealta valinnalta. Yhtenä tulevaisuuden haaveistani on muuttaa ulkomaille näiden työtehtävien pariin. Lääketeollisuuden koulutusputkessa opiskellaan lääketeollisuuden työtehtäviä Farentan ammattilaisten ohjauksessa.

5 Farentan lääketeollisuuden asiantuntijat työskentelevät myyntilupien, lääketurvan ja lääkeinformaation, myynninedistämisen, laadun, hintojen ja korvattavuuksien, tutkimusten sekä käännösten parissa. Nimi: Raisa Viljakainen Koulutus: Farmaseutti Aloittanut Farentalla: 2014 monipuolista asiantuntijatyötä ainutlaatuisella työnantajalla Kipinän apteekkiuralle sain aikoinaan kotipaikkakuntani Parikkalan apteekista.valmistuin farmaseutiksi vuonna 1995, minkä jälkeen työskentelin apteekkifarmaseuttina 4 vuotta. Lääketeollisuuteen siirryin vuonna Ensimmäiset 10 vuotta olin pääsääntöisesti myyntilupatehtävissä niin pääkonttorissa, tytäryhtiössä kuin viranomaisena.vuonna 2009 siirryin hinta- ja korvattavuusasiantuntijan tehtäviin. Tulin Farentalle huhtikuussa 2014 hinta- ja korvattavuus- sekä myyntilupa-asiantuntijaksi.työtehtäväni ovat hyvin monipuolisia, ja niiden parissa oppii paljon sairauksista, niiden hoidosta sekä uusimmista lääkekehityksen innovaatioista. Halusin Farentalle töihin ensisijaisesti siksi, että voisin paremmin sovittaa yhteen työ- ja vapaa-ajan. Etätyö, mahdollisuus lyhyempään työpäivään tyttären aloittaessa koulunkäynnin ja mahdollisuus hyödyntää osaamista laaja-alaisesti olivat tärkeitä päätökseeni vaikuttavia tekijöitä. Lisäksi koin, että Farentan rautainen hinta- ja korvattavuustiimi sekä monipuoliset työtehtävät mahdollistavat ammatillisen kehittymiseni. Farentalaiset ovat ottaneet minut hyvin vastaan, työ on ollut monipuolista ja olen oppinut paljon jo lyhyessä ajassa. Mahdollisuus tiedon ja kokemusten jakamiseen sekä oman että muiden lääketeollisuuden tiimien kanssa on huippujuttu! Farentalla asiat pystytään sopimaan helposti ilman turhaa byrokratiaa.tämän lisäksi Farentan vankka apteekkipuolen osaaminen ja sen tuomien mahdollisuuksien ottaminen huomioon lääketeollisuudessa on lähellä farmasistin sydäntä. Kirkkonummella asuvana kahden pienen lapsen äitinä arvostan suuresti myös joustavaa työnteon mahdollisuutta esimieheni kanssa olemme voineet sopia elämäntilanteeseeni sopivista työtavoista, -ajasta ja -paikasta. Ilokseni minut valittiin Farentan luottamusmieheksi edustamaan lääketeollisuudessa toimivia farentalaisia työsuhteisiin liittyvissä asioissa sekä yhteistoiminta-asioissa. On hienoa olla töissä yrityksessä, jossa tämäkin asia on kunnossa.

6 myynnin ammattitutkinnon monet mahdollisuudet Nimi: Henri Vehviläinen Koulutus: Farmaseutti Aloittanut Farentalla: 2013 Työskentelin ensimmäisen vuoden aikana farentalaisena useissa Farentan asiakasapteekeissa eri puolilla Suomea, melkein rajalta rajalle.tämä on antanut minulle kokemusta, itseluottamusta sekä parempaa näkemystä apteekkialaan. Minulla on ollut kuitenkin mahdollisuus työskennellä myös vain yhdellä paikkakunnalla toiveideni mukaan. Ensimmäinen työkerta farentalaisena asiakasapteekissa jännitti kovasti, mutta päivä sujui hyvin ja kehut lisäsivät itseluottamusta. Mitä useammassa apteekissa työskentelin, sitä luontevammin asiat järjestyivät.työpäivät ovat olleet rattoisia, kun on saanut tavata niin paljon uusia ja erilaisia ihmisiä sekä asiakkaina että kollegoina. Farentalla työskentely on ollut kaiken kaikkiaan kiva piristysruiske apteekkimaailmaan ja antanut lisävirtaa apteekkiuralleni. Syksyllä 2013 hain mukaan myynnin ammattitutkintoon johtavaan Farentan koulutukseen, koska olin todella kiinnostunut edustajan työstä, johon koulutus antaa loistavat edellytykset.tutkinto on ollut erittäin hyödyllinen ja se on antanut minulle entistä laajemman kuvan myynnistä ja markkinoinnista mm. lainsäädännön, katteiden määräytymisen ja eri ihmistyyppien suhteen. Opin myös saamaan yhä enemmän irti tavallisista apteekkipäivistä, sillä pystyn haastamaan itseni työssäni myynnillisesti. Lisäksi sain järjestää apteekeissa myyntipäiviä, jotka olivat mukavaa vaihtelua apteekkiarkeen. Myynnin ammattitutkinto avasi minulle myös uusia uramahdollisuuksia. Työskentelen nykyisin Farentan asiakasapteekissa myynninjohdon avustavissa tehtävissä. Lisäksi aloittelen parhaillaan Farentalla myynninjohtamiskoulutusta jatkona myynnin ammattitutkinnolle. Koulutuksen avulla toivon kehittyväni nykyisessä toimenkuvassani siten, että minulla olisi jatkossa mahdollisuuksia edetä myös lääketeollisuuden puolelle esimerkiksi myynnin johdollisiin tehtäviin. Farentan tarjoamat koulutusmahdollisuudet ovat olleet jopa paremmat kuin etukäteen osasin uskoakaan. Farentan vahvuuksia työnantajana ovat ehdottomasti myös joustavuus, työsuhdeedut ja vapaa-ajalla järjestetyt aktiviteetit ja kampanjat.täällä on hyvä olla töissä. Myynnin ammattitutkinto valmentaa farmasisteista myynnin erikoisosaajia lääkealalle. Tutkinto antaa mahdollisuuden kehittää omaa osaamistaan sekä apteekkityössä että lääketeollisuuden myyntihaasteissa.

7 CRA-koulutus toteutetaan Farentan ja Secret Filesin yhteistyönä. Koulutus antaa kattavan kokonaiskuvan kliinisistä lääketutkimuksista sekä valmiudet CRA:n tehtävissä toimimiseen. Nimi: Nina Munsterhjelm Koulutus: Sairaanhoitaja, Proviisori Aloittanut Farentalla: 2011 tutkimustyötä ja vastuunalaisen johtajan hommia Ennen Farentalle tuloa työskentelin sairaanhoitajana sisätautiosastolla ja leikkaussalissa sekä tutkimusapulaisena Biomedicumissa tutkimuspotilaiden ja laboratoriotyön parissa. Vuonna 2011 minulla oli kotona kaksi pientä lasta ja opiskelin myös proviisoriksi.toiveissani oli löytää työpaikka, jossa pystyisin sovittamaan työvuorot yhteen omien aikataulujeni antamiin puitteisiin.työ Farentan asiakasapteekeissa oli vastaus toiveisiini. Vuonna 2012 Farenta haki henkilöitä Clinical Research Associate (CRA) -koulutukseen, jonka Farenta toteuttaa yhteistyössä läheisen kumppaninsa Secret Files Oy:n kanssa. Apteekkityön ohessa suoritettava vuoden kestävä koulutus antaa kattavan kokonaiskuvan kliinisistä lääketutkimuksista sekä valmiudet CRA:n tehtävissä toimimiseen. Koulutus herätti heti mielenkiintoni ja onnekseni tulinkin valituksi mukaan. Koulutuksen ansiosta pääsin työskentelemään Secret Filesilla tutkimusassistentin tehtävissä.työtehtäviini on kuulunut mm. potilastiedotteiden laatimista ja avustamista kliinisten tutkimusten hakemuksissa. Nykyään työskentelen päätoimisesti Farentan tutkimusosastolla tutkimuskoordinaattorina. Saan olla mukana Farentan tutkimusprojektien läpiviemisessä aina suunnitteluvaiheesta teknisten ongelmien ratkaisuun.toimin myös lääketukkukaupan vastuunalaisena johtajana Farentan asiakasyrityksessä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vastaan kyseisen yrityksen laatujärjestelmästä eli laadin toimintaohjeita ja tarvittaessa raportteja lääkeviranomaisille ja tarkistan lääkevalmisteiden eräsertifikaatteja. Lisäksi työtehtäviini kuuluu erilaisten tarkastusten tekeminen. Ennen Farentalle tuloa en tiennyt, miten monipuolinen työnantaja onkaan kyseessä. On ollut huikeaa nähdä, miten apteekkija lääketeollisuuden palvelut on onnistuttu yhdistämään saman katon alle. Farentan ehdoton vahvuus työnantajana onkin mielestäni monipuolisuus näin mielenkiintoisesta ja vaihtelevasta työnkuvasta en osannut edes haaveilla Farentalle tullessani.

8 farentaverkko yhdistää lääkealan Viestintäkanava tavoittaa yli 6800 farmasistia Farentaverkon viestintäkanavasta löydät näppärästi kaikki lääkeyritysten ja lääkealan toimijoiden tiedotteet samasta paikasta. Viestintäkanavasta saat tietoa esim. uusista lääkevalmisteista, löydät hyödyllisiä linkkejä koulutuksiin ja pysyt ajan tasalla Kelan kiemuroista. Tärkein sivusto, jolta saan lääkevalmisteita koskevaa ajantasaista tietoa. 79 % vastaajista* Lääkealan työpaikat löytyvät CV-pankista Portaalit helpottavat työntekoa Farentaverkon portaaleiden kautta pääset kirjautumaan lääkeyritysten omiin ekstranetteihin ilman erillisiä tunnuksia ja salasanoja. Riittää, että muistat Farentaverkon tunnuksesi. Tillaa itsellesi tunnukset ja kirjaudu sisään osoitteesta * Farentaverkon käyttäjätutkimus Vastaajina 1020 apteekkialan ammattilaista. Farenta etsii aktiivisesti työntekijöitä apteekkien ja lääkeyritysten tarpeisiin lääkealan oman CV-pankin osaajajoukosta. Tallettamalla tietosi CV-pankkiin varmistat, että lääkealan halutuimmat työpaikat ovat ulottuvillasi.

9 Liisa Haapakoski Rekrytointipäällikkö Puh

WAUTSIWAU MIKÄ TYÖPAIKKA!

WAUTSIWAU MIKÄ TYÖPAIKKA! WAUTSIWAU MIKÄ TYÖPAIKKA! Tarjoamme apteekkityötä ympäri Suomen! Koulutamme lääketeollisuuden työtehtäviin! Yhdistämme koko lääkealan! FARENTA - LÄÄKEALAN JÄRKEISTÄJÄ NELJÄ FAKTAA, JOITA ET EHKÄ TIENNYT

Lisätiedot

Haalarit niskaan. Helppari. Muistilista. YLÖS, ULOS JA ULKOMAILLE Matkailusta ammatti. Rennosti Saikulla. Listasimme Porin pikaiset ruokapaikat

Haalarit niskaan. Helppari. Muistilista. YLÖS, ULOS JA ULKOMAILLE Matkailusta ammatti. Rennosti Saikulla. Listasimme Porin pikaiset ruokapaikat SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULUN SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULUN HAKIJALEHTI PALVELULIIKETOIMINTA 2015 Rennosti Saikulla Helppari Parhaat kumisaappaat, Muistilista apua uudelle opiskelijalle Listasimme Porin

Lisätiedot

Sosiaalinen tilinpäätös

Sosiaalinen tilinpäätös Sosiaalinen tilinpäätös Johdanto 3 9 Nuorten turvatalot nuorten ja perheiden tukena 3 Punaisen Ristin Nuorten turvatalotoiminta 7 Sosiaalinen tilinpäätös mallin esittely 9 Nuorten turvatalojen sosiaalisen

Lisätiedot

FARENTA - KATTAVIMMAT PALVELUT LÄÄKETEOLLISUUDELLE

FARENTA - KATTAVIMMAT PALVELUT LÄÄKETEOLLISUUDELLE FARENTA - KATTAVIMMAT PALVELUT LÄÄKETEOLLISUUDELLE Ainutlaatuista synergiaa asiakkaillemme Farenta tarjoaa laajimman palveluvalikoiman ja jo yli 100 työntekijän asiantuntijuuden lääketeollisuuden tarpeisiin.

Lisätiedot

Harjoittelubarometri 2012

Harjoittelubarometri 2012 Harjoittelubarometri 2012 2 3 4 Harjoittelubarometri 2012 1 Taustaa... 5 2.1 Korkeakouluopiskelijoiden demografiset tekijät...6 2.2 Korkeakouluopiskelijoiden tulokset...11 3.1 Korkeakoulujen henkilöstön

Lisätiedot

Näyttötutkintoja on kehitetty koko ajan

Näyttötutkintoja on kehitetty koko ajan Lähde 1 2005 Työnantaja arvostaa näyttötutkintoa Oulussa on tekemisen meininkiä liikkeelle Uusia todisteita näyttötutkintojen merkityksestä työelämässä Näyttötutkintoja on kehitetty koko ajan siinä hengessä,

Lisätiedot

25 Automaatio- ja systeemitekniikan teekkarin haastattelu 26 Sähköistä huumoria 27 Ristikko

25 Automaatio- ja systeemitekniikan teekkarin haastattelu 26 Sähköistä huumoria 27 Ristikko Sisällys 3 Pääkirjoitus 4 Sähkötekniikkaa? 5 Elektroniikkaa? 6 Tietoliikennetekniikkaa? 7 Automaatiota? 8 Insinööri vs Diplomi-insinööri 9 Sähkötekniikka haastaa ajattelemaan 10 Sähköinen talotekniikka

Lisätiedot

Tervetuloa kevätkokouspäiville Turkuun...s. 4-7. Sorrento kutsuu BPW kongressiin...s. 8. Turkulaisia liike- ja virkanaisia...s.

Tervetuloa kevätkokouspäiville Turkuun...s. 4-7. Sorrento kutsuu BPW kongressiin...s. 8. Turkulaisia liike- ja virkanaisia...s. BPW Finland BUSINESS AND PROFESSIONAL WOMEN 1/2012 Tervetuloa kevätkokouspäiville Turkuun...s. 4-7 Sorrento kutsuu BPW kongressiin...s. 8 Turkulaisia liike- ja virkanaisia...s. 10-15 Liiton toimistolla

Lisätiedot

Osaamisen johtaminen. Amiedun kielenopetukselle tunnustusta. Täsmäkoulutusta kauppakeskusten yrittäjille. Amiedun asiakaslehti 1 2010 TEEMA:

Osaamisen johtaminen. Amiedun kielenopetukselle tunnustusta. Täsmäkoulutusta kauppakeskusten yrittäjille. Amiedun asiakaslehti 1 2010 TEEMA: amicase Amiedun asiakaslehti 1 2010 TEEMA: Osaamisen johtaminen Asiantuntijana Leenamaija Otala Amiedun kielenopetukselle tunnustusta Täsmäkoulutusta kauppakeskusten yrittäjille amicase pääkirjoitus amicase

Lisätiedot

Kompassi. valintakokeisiin. nyt kursseja myös lahdessa. Tradenomi-opiskelija kertoo liiketalouden AMK-tutkinnosta tuhdit eväät työelämään s.

Kompassi. valintakokeisiin. nyt kursseja myös lahdessa. Tradenomi-opiskelija kertoo liiketalouden AMK-tutkinnosta tuhdit eväät työelämään s. Kompassi ABIKURSSIT VALMENNUSKURSSIT ITSEOPISKELUMATERIAALIT KENRAALIKOKEET VALINTAKOKEET OPISKELU TYÖELÄMÄ valintakokeisiin nyt kursseja myös lahdessa Tradenomi-opiskelija kertoo liiketalouden AMK-tutkinnosta

Lisätiedot

Meitä Arinalaisia on moneksi

Meitä Arinalaisia on moneksi ARINAN HENKILÖSTÖLEHDEN SIDOSRYHMÄNUMERO 2 2014 Meitä Arinalaisia on moneksi Arinassa voit vaikuttaa Mikä ruuassa maksaa? Osallistu uuteen kilpailuumme! SIDOSRYHMÄNRO 2 2014 Tarina on Arinan henkilöstölehti,

Lisätiedot

UUSIA TUOTTEITA JA PALVELUITA. s. 7 PUUTU. s.6. s.19. Matka. s.23. uudenlaiseen. työhön. s.12

UUSIA TUOTTEITA JA PALVELUITA. s. 7 PUUTU. s.6. s.19. Matka. s.23. uudenlaiseen. työhön. s.12 EILAKAISLAN sidosryhmälehti 1/2013 Matka uudenlaiseen UUSIA TUOTTEITA JA PALVELUITA s. 7 PUUTU TYÖPAIKKA- KIUSAAMISEEN s.6 Inhousekonsultista Tukea s.19 vinkit työnhakuun s.23 työhön s.12 EILAKAISLAN sidosryhmälehti

Lisätiedot

Vaikuttavuuden ytimessä. Erilaisia ammatillisen koulutuksen järjestäjiä tarvitaan. Opittua tulee toistaa ja pitää yllä

Vaikuttavuuden ytimessä. Erilaisia ammatillisen koulutuksen järjestäjiä tarvitaan. Opittua tulee toistaa ja pitää yllä astories1/14 Pekka Pohjakallio, 925 Design: Luovuutta ei pidä rajoittaa Punavuoren kulmille Hanne Paila, Rastor: Erilaisia ammatillisen koulutuksen järjestäjiä tarvitaan Leila Kostiainen, STTK:n pääsihteeri:

Lisätiedot

YRITYSMAAILMA 1. Turvallinen ja ergonominen työympäristö

YRITYSMAAILMA 1. Turvallinen ja ergonominen työympäristö YRITYSMAAILMA 1 Etelä-Savo Joulukuu 2/2011 Digipaino - Offsetpaino PYYDÄ TARJOUS! hoitovastike alk. 70,-/kk Porakaivot, myös mökille Maalämpökaivot Pumppujen asennukset Puh. 050 405 6677 www.ristiinanporakaivo.com

Lisätiedot

MERCURIA TOIMINTAKERTOMUS 2014 2015

MERCURIA TOIMINTAKERTOMUS 2014 2015 MERCURIA TOIMINTAKERTOMUS 2014 2015 VISIOMME MERCURIA - alansa ykkönen OSAAMISLUPAUKSEMME parasta ammattiosaamista ARVOMME yhdessä vastuullisesti uudistaen MERCURIA toimintakertomus 2014 2015 Kertomus

Lisätiedot

HAUS tiiviisti mukana valtion muutoksessa. Anneli Temmes VIRKAMIES ON KUIN HUIPPU- TAITEILIJA

HAUS tiiviisti mukana valtion muutoksessa. Anneli Temmes VIRKAMIES ON KUIN HUIPPU- TAITEILIJA haus kehittämiskeskus oy:n asiakaslehti 1-2010 www.haus.fi HAUS tiiviisti mukana valtion muutoksessa ONKO ARMO- JOHTAMISELLE TILAA? PALKEILLA TAVOITTEET KORKEALLA Anneli Temmes VIRKAMIES ON KUIN HUIPPU-

Lisätiedot

Kuva: Juha Sarkkinen 55

Kuva: Juha Sarkkinen 55 Kuva: Juha Sarkkinen 55 KIRJOITTANUT: PEKKA YLITALO HENKILÖKUVASSA JARNO MAJAVA Jarno Majava syntyi Rovaniemellä, ja vietti siellä lapsuutensa eri osissa kaupunkia: keskustassa, Ounasrinteellä ja myöhemmin

Lisätiedot

Mia Ehrnrooth. sopimus. Nuori kokkikokelas saa paikan. Koulutuksesta työkaluja ohjaukseen. Oppisopimuksen ennakkojakso tutustuttaa alaan ja työhön

Mia Ehrnrooth. sopimus. Nuori kokkikokelas saa paikan. Koulutuksesta työkaluja ohjaukseen. Oppisopimuksen ennakkojakso tutustuttaa alaan ja työhön OPPI sopimus 2015 Nuori kokkikokelas saa paikan Koulutuksesta työkaluja ohjaukseen Oppisopimuksen ennakkojakso tutustuttaa alaan ja työhön NÄYTTELIJÄ Mia Ehrnrooth Merkonomiksi oppisopimuksella 1 Noin

Lisätiedot

Taitoa työelämään - osaamista. Julkinen tiedote kaikkiin talouksiin. tulevaan

Taitoa työelämään - osaamista. Julkinen tiedote kaikkiin talouksiin. tulevaan Taitoa työelämään - osaamista tulevaan Julkinen tiedote kaikkiin talouksiin Sisältö Sastamalan koulutuskuntayhtymän lehti 2012 Julkaisija: Sastamalan koulutuskuntayhtymä Päätoimittaja: kuntayhtymäjohtaja

Lisätiedot

Piia Kivelä. Täsmävalmennus. Aito asiakaspalvelija. Sale Lindalissa. osuu ja tehoaa. Tulosta yhdessä tekemällä. Coachingista esimiesenergiaa

Piia Kivelä. Täsmävalmennus. Aito asiakaspalvelija. Sale Lindalissa. osuu ja tehoaa. Tulosta yhdessä tekemällä. Coachingista esimiesenergiaa Tulosta yhdessä tekemällä Sale Lindalissa HR:stä lisäarvoa liiketoiminnalle Täsmävalmennus osuu ja tehoaa Coachingista esimiesenergiaa Piia Kivelä Aito asiakaspalvelija Reksin kanslia Kari Rissa Jollas

Lisätiedot

partner CADS HOUSEN tietomallit IFC-formaattiin KYMDATAN LVI- ASIANTUNTIJA Heidi Sotarauta kuuntelee asiakasta

partner CADS HOUSEN tietomallit IFC-formaattiin KYMDATAN LVI- ASIANTUNTIJA Heidi Sotarauta kuuntelee asiakasta partner KYMDATA MUKANA TOIMIALAA JA YHTEISKUNTAA KEHITTÄMÄSSÄ Vuoden sähkösuunnittelija PANOSTAA TIETO- MALLINTAMISEEN JA TIIMITYÖSKENTELYYN CADS HOUSEN tietomallit IFC-formaattiin KYMDATAN LVI- ASIANTUNTIJA

Lisätiedot

Yritys- SUOMESTA 100% MAALÄMPÖ. Onko terveys sinulle tärkeä? Keski-Pohjanmaan. Piha- ja maarakennustyöt Arto Vihelä Tmi. www.piharakentamista.

Yritys- SUOMESTA 100% MAALÄMPÖ. Onko terveys sinulle tärkeä? Keski-Pohjanmaan. Piha- ja maarakennustyöt Arto Vihelä Tmi. www.piharakentamista. Keski-Pohjanmaan Yritys- maailma Huhtikuu 1/2015 Kaikki samasta talosta RAKENTAJAN PARAS KAVERI! Kattavat palvelut ja toimitukset työmaallesi: Helppo ja edullinen kokonaisratkaisu! Pyydä tarjous: info@kaktk.fi

Lisätiedot

Se on se avain! Tutkimuksia ja selvityksiä 46. Tampereen yliopiston opintotoimisto

Se on se avain! Tutkimuksia ja selvityksiä 46. Tampereen yliopiston opintotoimisto Tampereen yliopiston opintotoimisto Tutkimuksia ja selvityksiä 46 2004 Se on se avain! Kasvatustieteiden tieteenalaohjelmasta valmistuneiden tarinoita opiskelusta ja työhön sijoittumisesta Kirsti Jokihaara

Lisätiedot

Sairaalasielunhoidon

Sairaalasielunhoidon Satakunnan sairaanhoitopiirin henkilöstö- ja sidosryhmälehti Vinkkeli 2 2012 Lasten- ja naistentalon rakentaminen alkaa Sairaalasielunhoidon viisi vuosikymmentä Hiljaisen tiedon välittäjät SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Sisältö. 1.7.2011-31.8.2014 EDGE Pirkanmaa -hankkeen. Hankkeen projektipäälliköt:

Sisältö. 1.7.2011-31.8.2014 EDGE Pirkanmaa -hankkeen. Hankkeen projektipäälliköt: Alkusanat Sisältö Alkusanat 3 Leppäkosken Sähkö Oy 4 FennoSteel Oy 6 Kalajalostamo V. Hukkanen Oy 8 Levorannan Autoliike Oy 10 Levorannan Autoliike Oy 10 Kosteuskartoittajan koulutus 12 Sammallammas 14

Lisätiedot

Mihin suuntaan ohjaat? Rastorin osaamisverkosto on merkittävä strateginen voimavara

Mihin suuntaan ohjaat? Rastorin osaamisverkosto on merkittävä strateginen voimavara astories1/15 Rastorin osaamisverkosto on merkittävä strateginen voimavara Myymäläkaupan johtaja Auvo Kinnunen, Agrimarket Oy: Pärjätäkseen pitää sopeutua kilpailuympäristön muutoksiin Johtamissimulaatiota

Lisätiedot

Kellokas 1/2014 Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Keski-Suomi ry:n jäsenlehti

Kellokas 1/2014 Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Keski-Suomi ry:n jäsenlehti 1/2014 Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Keski-Suomi ry:n jäsenlehti Tässä lehdessä: YT-tilanne Päivähoidon laatua uhkaavat säästötalkoot, ei opettajan väärä korkeakoulutausta Sosiaalityöntekijä-sosionomi-työparityöskentely

Lisätiedot

Yritys- www.yritma.fi. Onko terveys sinulle tärkeä? POHJOLAN PURKU JA SANEERAUS OY. Pohjois-Suomen. Joulukuu 5/2014. Purkutyöt Asbestipurut

Yritys- www.yritma.fi. Onko terveys sinulle tärkeä? POHJOLAN PURKU JA SANEERAUS OY. Pohjois-Suomen. Joulukuu 5/2014. Purkutyöt Asbestipurut Pohjois-Suomen Yritys- maailma Joulukuu 5/2014 POHJOLAN PURKU JA SANEERAUS OY Purkutyöt Asbestipurut Timanttityöt Massiivipurut Porrasrinne 75, 97220 Sinettä Puhelin: 040 533 7897 Faksi: (016) 367 7220

Lisätiedot

26 Henkilökunta ja hallitus 27 Kauppakamariosastot 30 Valiokunnat 2014 36 Tilintarkastajat 38 Tavarantarkastajat 39 Jäsenet

26 Henkilökunta ja hallitus 27 Kauppakamariosastot 30 Valiokunnat 2014 36 Tilintarkastajat 38 Tavarantarkastajat 39 Jäsenet VUOSIKIRJA 2014 SISÄLLYS 2 Vähemmän hallintoa, enemmän avoimuutta Silja Huhtiniemi 4 Koulutus keskiössä Christina Holmström 6 Tärkeintä itsensä kehittäminen Kasvuyritysvaliokunta, Anssi Lehikoinen 8 Monikanavaisuudella

Lisätiedot

MINUSTAKO yrittäjä s. 3 Protomo väylänä yrittäjyyteen s. 6-7 Älä anna ideoiden odottaa s. 8-9 Omistajaksi vai osakkaaksi? s. 14-15

MINUSTAKO yrittäjä s. 3 Protomo väylänä yrittäjyyteen s. 6-7 Älä anna ideoiden odottaa s. 8-9 Omistajaksi vai osakkaaksi? s. 14-15 YRITYSSALO OY:N ASIAKASLEHTI / Teema: suuntana yrittäjyys TOUKOKUU 2011 MINUSTAKO yrittäjä s. 3 Protomo väylänä yrittäjyyteen s. 6-7 Älä anna ideoiden odottaa s. 8-9 Omistajaksi vai osakkaaksi? s. 14-15

Lisätiedot