HELMI-MAALIS Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HELMI-MAALIS 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa"

Transkriptio

1 HELMI-MAALIS 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Mission Possiblen vanhan logon piikkilanka-aita on nyt auki. Maissa, jotka 40 vuotta sitten olivat suljettuja, voi tänä päivänä toimia vapaasti. Yksi asia ei ole muuttunut: Miljoonat ihmiset, perheet ja lapset, tarvitsevat Itä-Euroopassa edelleen apua ja evankeliumia.

2 PÄÄKIRJOITUS Välähdyksiä toimintamme historiasta IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja 40 vuotta työtä Itä-Euroopassa niin vaikeina kuin vapaina aikoina Rakkaat ystävät, Hyvää alkanutta vuotta! 2014 on meille erityinen vuosi, sillä Mission Possiblen perustamisesta tulee kuluneeksi 40 vuotta. Tällaiselle järjestölle näin pitkä toimintahistoria on suuri kiitollisuuden aihe. Tänä vuonna haluammekin antaa kiitoksen ja kunnian Jumalalle Hänen uskollisuudestaan, siunauksistaan, avustaan ja armostaan. Haluamme myös kiittää kaikkia työntekijöitämme, jotka ovat omalla panoksellaan olleet mukana työssä. Ilman heidän uhrautuvaisuuttaan emme olisi saavuttaneet tätä kaikkea. Kiitämme sydämellisesti myös kaikkia tuttuja ja tuntemattomia tukijoitamme! Kiitos sitoutumisestanne, tuestanne ja siitä, että olette uskoneet siihen, mikä ei vielä näy! Te olette mahdollistaneet sen, että näinä vuosina tuhannet ja tuhannet ihmiset ovat kuulleet evankeliumin ja saaneet elämää muuttavaa apua. Tämän vuoden lehdissämme julkaisemme uutisten lisäksi välähdyksiä viime vuosikymmenten työstä. Nämä vuodet Itä-Euroopassa ovat olleet täynnä valtavia muutoksia. Mutta yksi asia ei ole muuttunut: Miljoonat ihmiset, perheet ja lapset, tarvitsevat Itä-Euroopassa edelleen apua ja evankeliumia! Kun Raamattu oli kielletty kirja Mission Possible perustettiin aikana, jolloin Neuvostoliiton ja Itä-Euroopan maiden seurakuntia vainottiin, uskovia tuomittiin vankeusrangaistuksiin ja Raamattu oli kielletty kirja. Tätä kuvasi Mission Possiblen ensimmäinen logo piikkilankoineen. Lähetysjärjestömme tarkoituksena oli viedä Raamattuja Itä-Eurooppaan tukea seurakuntien työtä tukea uskovien vankien perheitä valmistaa ja levittää opetusmateriaalia seurakunnille. Työtä tehtiin maanalaisen seurakunnan kanssa, ja siihen liittyi suuria riskejä kaikille osapuolille. Kirjallisuus ja tarvikkeet salakuljetettiin. Mutta oli samalla valtava siunaus saada olla auttamassa vainottua seurakuntaa. Seurakunnan kokous taivasalla1970-luvun Neuvostoliitossa.

3 Vuosi 2013 numeroin Saamme iloita paitsi kuluneista vuosikymmenistä, myös viime vuoden hyvistä tuloksista! Tässä on tiivistelmä vuoden 2013 tärkeimmistä luvuista työkentältämme Venäjältä, Ukrainasta, Bulgariasta ja Albaniasta. Lämmin kiitos sinulle tuestasi työllemme! Tehdään tästä juhlavuodestakin hedelmällinen! LAPSET PERHEET PÄIHDEKUNTOUTUS 90 lasta ja nuorta autettiin pois kadulta tai päihdeperheistä 170 lasta turvakodeissa ja kuntoutuskeskuksissa 90 lasta ja nuorta katupartioilla 570 lasta ja nuorta päiväkeskuksissa 540 lasta perheissä, jotka saavat apua 435 lasta soppakeittiöillä 30 lasta lukuohjelmissa OPETUS 1000 opiskelijaa kolmevuotisella raamattukurssilla 750 osallistujaa koulutusseminaareissa (Näillä ohjelmilla oma erillinen rahoitus) Yli 200 perhettä sai säännöllistä apua, ruokaa, vaatteita, tarvikkeita, ohjausta asunto-, työpaikka- ja tukiasioissa. EVANKELIOINTI Kymmeniä uskoontulleita eri työmuotojen kautta Yli 1000 lasta ja nuorta raamattukerhoissa ja säännöllisissä tapahtumissa 80 päihdekuntoutettavaa Jaroslavlin maatilalla 70 äitiä lapsineen naisten kuntoutuskeskuksissa MUITA OHJELMIA: Tuhansia avustustarvikkeiden ja joululahjojen saajia 780 testattua HIV-ohjelmassa Jekaterinburgissa 40 osallistujaa väkivallasta kärsineiden naisten eheytysohjelmassa Bulgariassa Tuhansia lukijoita kristillisellä naisten- ja lastenlehdellä Lasten auttaminen on aina ajankohtaista ja kiireellistä!

4 Haavoitettuja sydämiä parantamassa Tämä nuoren tytön sydäntäsärkevä kertomus omasta ja sisarustensa elämästä on täynnä tapahtumia, jotka ovat haavoittaneet heidän sydämiään. Nämä sisarukset, joita MIssion Possible auttaa Siperian Zlatoustissa, ovat osuva esimerkki lapsista ja perheistä, joiden hyväksi toimimme eri maissa ja kaupungeissa. Tavoitteenamme on antaa apua, jolla on iankaikkisuusarvoa. Siksi tämäkin kertomus alkaa kirkastua ja haavat parantua, ja loppu on täynnä uskoa ja toivoa.

5 Anna Hansafarova ZLATOUST, VENÄJÄ Ljudmila, 16, kertoo tarinansa Ljudmila ja hänen sisaruksensa ovat lapsia, joita olemme auttaneet viimeisen kahden vuoden ajan. Tässä on hänen tarinansa. Sitä kertoessaan Ljudmila itki koko ajan. Erityisen vaikeaa hänelle ja sisaruksille on ollut isän välinpitämättömyys ja se, ettei tämä koskaan alkanut elää normaalia elämää. Lapset rakastivat häntä kaikesta huolimatta. Kun aloimme auttaa tätä perhettä, koulusta ja poliisista soitettiin ja kysyttiin mielipidettämme, pitäisikö lapset ottaa huostaan. Lupasimme seurata perheen tilannetta ja tehdä heidän hyväkseen kaiken mahdollisen. Näin perhe on pysynyt koossa. Mikä upeinta, vanhimmat tytöt ovat tulleet uskoon! Minne ikinä viedään apua ja evankeliumia, ihmisten elämä muuttuu! Nimeni on Ljudmila, olen 16-vuotias. Olen syntynyt täällä Zlatoustissa. Meitä on äiti, hänen miesystävänsä, sisarukseni ja kaksi siskoni lasta. Asumme vanhassa rämässä mökissä. Kun olin pieni, isä joutui vankilaan viideksi vuodeksi huumeiden valmistuksesta ja myynnistä. Äiti jäi yksin meidän kolmen lapsen kanssa. Hän teki useampaa työtä, että pystyi ruokkimaan meidät. Kun isä vapautui, hän alkoi juoda ja piestä äitiä ja ruiskutti suoneen huumeita. Näimme, kuinka he tappelivat ja äiti puolustautui nyrkeillä, veitsellä ja sahalla... Siskoni Lena ei kestänyt tätä vaan karkasi kotoa. Emme pitkään aikaan tienneet, missä hän oli. Yhtenä aamuna heräsimme siihen, että kotiin tuli poliiseja. Isä ja hänen narkkaritoverinsa pantiin lattialle käsirautoihin. Isä joutui taas vankilaan kahdeksi vuodeksi. Lena palasi kotikaupunkiimme. Hänellä oli mukana poikaystävä, ja pian hän sai vauvan. Puolitoista vuotta myöhemmin syntyi Sasha-poika, jolla oli suruksemme synnynnäinen vamma, koska Lenaa oli hakattu koko odotusajan. Kun isä tuli vankilasta, äidillä oli toinen miesystävä. Hänkin joi koko ajan ja sai äidinkin juomaan. Äiti päätti elää isän kanssa, mutta puolen vuoden päästä isä ajoi meidän talosta kadulle! Meitä oli äidin kanssa seitsemän. Koska meillä ei ollut muuta paikkaa, menimme kaikki asumaan Lena-siskoni luo yhteen pieneen huoneeseen. Isä asui mökissämme. Jatkuu seuraavalla sivulla

6 Sisarukset saivat kutsun Zlatoustin yhdistyksemme joulujuhlaan ja pääsivät mukaan retkille ja ruoka-avun piiriin. Siitä käynnistyi prosessi, jonka kautta perheen tilanne on helpottunut ja vanhimmat tytöt ovat löytäneet uskon. Isä oli sairastunut vankilassa tuberkuloosiin muttei halunnut syödä lääkkeitä. Muutaman kuukauden kuluttua hän kuoli... Palasimme Lenan luota taloomme. Mutta sen jälkeen mies alkoi hakata häntä entistä enemmän, ja kerran niin pahoin, että Lenan jalat halvautuivat. Hän joutui selkäleikkaukseen, ja mies jätti hänet ja lapset. Leikkauksen jälkeen he tulivat meille. - Äiti löysi uuden ystävän, ja molemmat joivat yhdessä... Jouluna 2011 saimme kutsun avustusyhdistys Mission Possiblen kuusijuhlaan. Minä, Ljuba ja Lena menimme sinne innoissamme. Saimme jouluaterian ja karkkipakkaukset ja meillä oli tosi hauskaa. Aloimme käydä yhdistyksen keskuksessa syömässä. Meille annettiin vaatteita ja muita tarvikkeita. Kuulimme, että yhdistyksen vetäjät olivat uskovia. Menimme uteliaisuudesta katsomaan heidän seurakuntaansa. Minä ja Ljuba aloimme käydä siellä usein. Äiti riiteli miesystävänsä kanssa ja ajoi hänet ulos. Kuukautta myöhemmin, kun mies joi kotonaan, hänen talonsa paloi ja hän sen mukana! Äidille se oli valtava shokki, ja hän alkoi juoda tauotta. Hän menetti työpaikkansa, ja kesti kauan saada uusi. Yhdistys jatkoi auttamistamme, ja apu oli nyt tosi tarpeellista. Saimme myös tutustua toisiin lapsiin, joilla oli samantapainen tilanne kuin meillä. Kesällä meille järjestettiin leiri ja kävimme kaikki yhdessä retkillä. Yhdistyksen työntekijät yrittivät kaikin tavoin parantaa elämäämme. He rukoilivat puolestamme, kävivät meillä kotona ja auttoivat ongelmissamme. - Tulimme Ljuban kanssa uskoon ja kävimme kasteella. Minulle tarjottiin ihmeekseni työtä ruokakaupan myyjänä! Olin haaveillut, että voisin ostaa omat vaatteeni enkä olla äidin harteilla. Äidin miesystävä juo eikä käy työssä. Nyt Lenallakin on työtä ja tuomme perheeseen rahaa. Saan lisäksi orvoneläkettä. Mutta meillä on silti tiukkaa, kun meitä on seitsemän. Talokin pitäisi remontoida. Olen nyt yhdeksännellä luokalla ja käyn iltakoulua, että voin samalla tehdä työtä. Haaveenani on tämän jälkeen opiskella kirjanpitäjäksi. Haaveilen myös perheestä - rakastavasta aviomiehestä ja lapsista. Uskon, että Jumalan avulla saan hyvän ja onnellisen elämän!

7 Rakkaus keksii keinot Tätä sanontaa käytettiin aikana, jolloin mietittiin, miten Raamattuja ja tarvikkeita voitaisiin viedä suljettuihin maihin. Ja erilaisia keinoja löytyi. Rakkaus mursi piikkilangat! Rakkaus keksii keinot ja murtaa esteet myös tänä päivänä. Se löytää tien sinne, missä lapset, nuoret ja perheet ovat epätoivoisessa tilanteessa. 100 paikallista työntekijäämme ja 140 vapaaehtoista avustajaa ovat rakkauden motivoimina pystyneet kohtaamaan mitä vaikeimpia ongelmia ja inhimillistä hätää. Näin elintärkeä apu ja evankeliumi ovat saavuttaneet tuhansia - myös Ljudmilan ja hänen perheensä Siperiassa.

8 M Itella Oyj Lähettäjän osoite: Mission Possible ry, PL 120, Vantaa Mission Possible ry, PL 120, Vantaa Puh Toimimme kotitoimistosta käsin. Sähköposti: Tilaukset, osoitteenmuutokset: TUKI-ILMOITUKSET Yksi ilmoitus 65 eur, koko vuosi 300 eur. Kiitos tuesta! Olemme kristillinen lähestys- ja avustusyhdistys. Autamme Itä-Euroopan kodittomia, hädänalaisia ja päihdeongelmaisia lapsia, nuoria ja perheitä ja viemme heille aineellista apua ja evankeliumia. Kohdemaat: Venäjä, Ukraina, Bulgaria, Albania. Kaikki työntekijämme ovat paikallisia. Henkilökunta:Toiminnanjohtaja Ignat Ivanov, toimistonhoitaja-tiedottaja Mirjami Ivanov. Kamorak Oy NÄIN VOIT AUTTAA: Tukitilit: Nordea FI Danske Bank FI OP FI Viitenumerot tilisiirtokupongissa. Tukipuhelin: = 10 euroa = 20 euroa Tilitoimisto Helant Pusula, p Poliisihallituksen keräyslupa 2020/2012/2266, Voimassa koko Suomessa ilman Ahvenanmaata. MUITA TAPOJA TUKEA TYÖTÄ: Heijastimet Kaulakorut. Lisätietoa irtoliitteen kupongissa.

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s.

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. HUHTI-TOUKO 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. 6-7 Yksi parhaista päätöksistämme! Rakkaat ystävät, IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013. kuva: Jarkko Vertanen

Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013. kuva: Jarkko Vertanen Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013 Matinkylän Kaivolla pidetään seurakuntamme jumalanpalvelus joka toinen sunnuntai. Monet eri kristilliset tahot toimivat viikon mittaan näissä samoissa

Lisätiedot

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2007 Nro 2 Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa Krasnojarskissa lähes 10 000 ihmistä uskoon Pääkirjoitus Hedelmällinen missio Siperiassa

Lisätiedot

Ystäväkirje. Joulujuhla. Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014!

Ystäväkirje. Joulujuhla. Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014! Ystäväkirje Joulukuu 2013 nro 3 Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014! Lehtomäen kodin väki Ev. lut. lähimmäislähetys ry Osoite:

Lisätiedot

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA 1 J JOULURUOKAMYYJÄISIIN VALMISTAUTUMASSA Joulukuun viimeiset myyjäiset vuonna 2013 olivat Jouluruokamyyjäiset. Kirkonkylän omiin puurojuhliin tuli paljon

Lisätiedot

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Kesäspecial 2009

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Kesäspecial 2009 ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Kesäspecial 2009 "Tällaista ei ole ollut koskaan ennen Israelissa" Missio Kiova: seurakunnassa 3000 uskoon Pääkirjoitus Historian läksy Konstantinopolista

Lisätiedot

Kylässä oli ihanaa elää. Koskettava selviytymistarina. Kai Lomma 35 vuotta lapsi kylän johtajana

Kylässä oli ihanaa elää. Koskettava selviytymistarina. Kai Lomma 35 vuotta lapsi kylän johtajana 1 2015 Kylässä oli ihanaa elää Koskettava selviytymistarina Kai Lomma 35 vuotta lapsi kylän johtajana Testamenttilahjoittaja Miksi halusin testamentata SOS-Lapsikylälle? Pääkirjoitus Sisältö 2 PÄÄKIRJOITUS

Lisätiedot

Uusi Elämä. Olen kokenut Jumalan todellisuuden. Karjalasta kajahtaa Kristillisiä videolähetyksiä

Uusi Elämä. Olen kokenut Jumalan todellisuuden. Karjalasta kajahtaa Kristillisiä videolähetyksiä Tohmajärvi Extra Rakkauden ja toivon sanomaa sivut 3-5, 7-10 ja 12 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 2/2011 Noora Hirvonen:

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Helmikuu 2015 1. Tyhjiöstä kohti täyteyttä

Pisarakirje. Pisarakirje Helmikuu 2015 1. Tyhjiöstä kohti täyteyttä Pisarakirje Helmikuu 2015 Tyhjiöstä kohti täyteyttä Kautta vuosien Pisaran työ on kohdistunut monenlaisessa tyhjiössä eläviin ihmisiin. Tutkintavankilan sellissä lojutaan ja odotetaan. Tuomion saamisen

Lisätiedot

Lapsi perheen huolehtijana

Lapsi perheen huolehtijana Nuorten ääni, osa 3 Lapsi perheen huolehtijana A-klinikkasäätiö ja Lasten seurassa -ohjelma keräsivät Lasinen lapsuus sivustolla nuorten kokemuksia, millaista on elää lapsuutensa alkoholiongelmaisen vanhemman

Lisätiedot

Uusi Elämä. Unelma Haminasta Sivu 7. Lähde mukaan iloisen uutisen. verkostoon Sivu 12. Kalevi Lehtinen: Nro 5/2008. Hannah Jurvansuulla on

Uusi Elämä. Unelma Haminasta Sivu 7. Lähde mukaan iloisen uutisen. verkostoon Sivu 12. Kalevi Lehtinen: Nro 5/2008. Hannah Jurvansuulla on Tämä lehti on Kotka - Hamina -extra - rakkauden ja toivon sanomaa juuri sinulle! Rovasti Ismo Saarikoski toimittaa Päivän tunnussana -kirjaa Sivu 3 Pastori Ossi Könönen: Se tekee kipeää Sivu 5 Riippumaton,

Lisätiedot

Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Joulukuu 2013 Nro 6 Mumbain missiossa jo tuhansia uskoon

Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Joulukuu 2013 Nro 6 Mumbain missiossa jo tuhansia uskoon ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Joulukuu 2013 Nro 6 Mumbain missiossa jo tuhansia uskoon Kuvat: Santosh Verma 2 ITÄPORTTI joulukuu 2013 Herätyksen aikaa. IRR-TV:n suurkaupunkimissio

Lisätiedot

Oma koti kullan kallis. Hämeenlinnan Saalem -seurakunnan tiedotuslehti 1 / 13

Oma koti kullan kallis. Hämeenlinnan Saalem -seurakunnan tiedotuslehti 1 / 13 Hämeenlinnan Saalem -seurakunnan tiedotuslehti 1 / 13 KUVA: Veli-Matti Mustonen Oma koti kullan kallis S eurakuntamme ovia ovat kolkuttaneet viime kuukausina henkilöt, joita en ole milloinkaan tavannut.

Lisätiedot

Itä-Afrikassa apua tarvitaan vielä pitkään Hyväksikäytetyt lapset turvaan Etiopiassa Tukiperheet auttavat vanhempia jaksamaan

Itä-Afrikassa apua tarvitaan vielä pitkään Hyväksikäytetyt lapset turvaan Etiopiassa Tukiperheet auttavat vanhempia jaksamaan Tulevaisuus uusiksi 2 2011 Itä-Afrikassa apua tarvitaan vielä pitkään Hyväksikäytetyt lapset turvaan Etiopiassa Tukiperheet auttavat vanhempia jaksamaan PÄÄKIRJOITUS Hyvä lukija Kun lapsi tuntee olevansa

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Tohmajärveläinen Tanja Jääskeläinen:

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Tohmajärveläinen Tanja Jääskeläinen: Tohmajärvi Extra sivut 3-10 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Numero 5/2012 Huutavan ääni erämaassa sivu 12 Leena Kataja: Mitä

Lisätiedot

kauppias Intiassa runokirjan Lapin alueen helluntaiseurakuntien lehti NUMERO 6 12. joulukuuta 2012 Kauppiaaksi 22-vuotiaana

kauppias Intiassa runokirjan Lapin alueen helluntaiseurakuntien lehti NUMERO 6 12. joulukuuta 2012 Kauppiaaksi 22-vuotiaana Lapin alueen helluntaiseurakuntien lehti NUMERO 6 12. joulukuuta 2012 Hyvää Joulua 3 Aino Orajärven 6 Pikkumäet 8 Uskalsin tehdä kauppias Kauppiaaksi 22-vuotiaana Intiassa Blogikuvaus kahdesta päivästä

Lisätiedot

Turkuun. LAHETYS AITTA Tammisaaren seurakunta. aikuiset 24. Seurakunnan kevätretki. Raamattupiiri. Toritapahtuma. Seurakuntapiiri. Diakoniavastaanotto

Turkuun. LAHETYS AITTA Tammisaaren seurakunta. aikuiset 24. Seurakunnan kevätretki. Raamattupiiri. Toritapahtuma. Seurakuntapiiri. Diakoniavastaanotto aikuiset 24 Turkuun Seurakunnan kevätretki tiistaina 18.5. Lähtö klo 9.00 srk-kodin edestä. Ohjelma: Kiertoajelu, vierailemme Forum Marinum-meritiedon keskuksessa, Pyhän Henrikin taidekappelissa ja syömme

Lisätiedot

2013-2014. Palveluhakemisto. Fida International Kantelettarenkuja 3, Kannelmäki, PL 50, 00421 Helsinki Finland

2013-2014. Palveluhakemisto. Fida International Kantelettarenkuja 3, Kannelmäki, PL 50, 00421 Helsinki Finland 2013-2014 Palveluhakemisto Tästä hakemistosta löydät eri alojen palveluntarjoajia! Yritysten mainoksilla on tuettu Fida Internationalin yli 60 maassa tapahtuvaa työtä ja avustusohjelmia. Bisnestiimi Fida

Lisätiedot

Jolla on korvat, se kuulkoon...

Jolla on korvat, se kuulkoon... RADIO DEIN JA KRISTITYT YHDESSÄ RY:N UUTISLEHTI/ Joulukuu 2007 Julkaisija: Kristityt Yhdessä ry, Ilmalankuja 2 i, 00240 Helsinki, 10. vuosikerta Jolla on korvat, se kuulkoon... Radio Dein ja Kristityt

Lisätiedot

Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille

Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille Onni löytyy arjesta. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osasto ry:llä käynnistyi vuonna 2012 kolmivuotinen Lapsi ja ero -kehittämishanke,

Lisätiedot

Digi- Hyvä Sanoma JOULUPERINTEET LUOVAT TURVALLISUUTTA MASTERCHEF-KISAAJA SAMUEL RUOHOMÄEN PERHEESSÄ

Digi- Hyvä Sanoma JOULUPERINTEET LUOVAT TURVALLISUUTTA MASTERCHEF-KISAAJA SAMUEL RUOHOMÄEN PERHEESSÄ KRISTILLINEN AIKAKAUSLEHTI 73. vuosikerta issn 0355-4171 Nro 12/2014 7,00 MASTERCHEF-KISAAJA SAMUEL RUOHOMÄEN PERHEESSÄ JOULUPERINTEET LUOVAT TURVALLISUUTTA Digi- Hyvä Sanoma ELÄMÄNMAKUISTA ELÄMÄÄ SÖDERSTRÖMIEN

Lisätiedot

Diakoniarastirata innostava tapa kertoa diakoniasta ja etiikasta

Diakoniarastirata innostava tapa kertoa diakoniasta ja etiikasta Diakoniarastirata innostava tapa kertoa diakoniasta ja etiikasta Sisällys: Käyttäjälle 1. Rasti Virkistä vanhusta 2. 3. 4. 5. 6. 1. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. Rasti Halloo! Rasti Mummoilla on asiaa Rasti

Lisätiedot

Äiti hylkäsi mut hiekkalaatikolle. Mun tarina s. 8. Satakuntaa ei ole ilman Raumaa. Maakuntajohtaja Pertti Rajala haastattelussa s. 6-7.

Äiti hylkäsi mut hiekkalaatikolle. Mun tarina s. 8. Satakuntaa ei ole ilman Raumaa. Maakuntajohtaja Pertti Rajala haastattelussa s. 6-7. Äiti hylkäsi mut hiekkalaatikolle Mun tarina s. 8 Satakuntaa ei ole ilman Raumaa Maakuntajohtaja Pertti Rajala haastattelussa s. 6-7 Toivonviesti Rauman Seudun Katulähetys ry 1/2013 1 TOIMINNANJOHTAJAN

Lisätiedot

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT ISBN 978-952-457-405-1 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT RAPORTIN LAATIJA: EIJA SEPPÄNEN, FOUNTAIN PARK OY HELSINKI 2008 SISÄLLYSLUETTELO ESIPUHE 5 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT TUTKIMUKSEN

Lisätiedot

tytti solantaus kuvitus: antonia ringbom

tytti solantaus kuvitus: antonia ringbom tytti solantaus kuvitus: antonia ringbom sisällysluettelo aluksi mitä mielenterveyden ongelmat ovat? tunteiden häiriöt toiminnan häiriintyminen ajattelun häiriintyminen mistä mielenterveyden häiriöt johtuvat?

Lisätiedot

Sanalla. sanoen. Syyskuu 47/2014. Kuka laulaisi rakkaudesta nenetseille? sivu 3 Tundran laulut sivu 8

Sanalla. sanoen. Syyskuu 47/2014. Kuka laulaisi rakkaudesta nenetseille? sivu 3 Tundran laulut sivu 8 Sanalla Syyskuu 47/2014 sanoen Kutsu Siperiaan Kuka laulaisi rakkaudesta nenetseille? sivu 3 Tundran laulut sivu 8 ALUSSA OLI SANA KUN VALOT SYTTYIVÄT stuin aamuisin kahvilassa, joka avautuu poikkeuksellisesti

Lisätiedot

900 000 SUOMALAISTA. 9 tarinaa rahapelaamisesta

900 000 SUOMALAISTA. 9 tarinaa rahapelaamisesta 900 000 SUOMALAISTA 9 tarinaa rahapelaamisesta Julkaisija: Sosped säätiö Sosped stiftelsen Sosped Foundation Elimäenkatu 25-27, 00510 Helsinki www.sosped.fi pelirajaton.fi Toimitus: Jari Hartikainen, Jouni

Lisätiedot

Pasi Hujasen lähetysrengas

Pasi Hujasen lähetysrengas Pasi Hujasen lähetysrengas Kirje 2/2015, 23.02.2015 c/o Pasi Hujanen, SLEY, PL 184, 00181 Helsinki Tämän renkaan yhdyshenkilönä toimii Pasi Hujanen, osoite: Sley, PL 184, 00181 Helsinki. Hänelle tulee

Lisätiedot

Osviitta Kotka-Kymin seurakuntayhtymän lehti > Talvi 2014

Osviitta Kotka-Kymin seurakuntayhtymän lehti > Talvi 2014 Osviitta Kotka-Kymin seurakuntayhtymän lehti > Talvi 2014 Ne on nynnyjä jotka kiusaa s.5 Margarita puolustaa naisten oikeuksia s.6. Kinnaslammen perheen raskaat vuodet s.8-9 Wilman hätä s. 10 Kuva Ville

Lisätiedot