Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia."

Transkriptio

1 KESÄ-HEINÄ 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia. Katso video: Kovia kokenut Pikku Aleksandra sai turvapaikan kodistamme.

2 Ignat Ivanov Toiminnanjohtaja Ymmärsin, että minähän teen lähetystyötä! Näin sanoi meille eräs työmme uskollinen tukija. Hän kertoi ymmärtäneensä eräässä vaiheessa uudella tavalla, että hän on työtä tukemalla mukana lähetystyössä, vaikkei olekaan itse paikan päällä kentällä. Yksi työmme tavoitteista, jotka on myös mainittu virallisessa tehtävänkuvauksessamme, onkin: Sykähdyttäviä jälleennäkemisiä turvakodin entisten lasten kanssa Moskovan työn 20-vuotisjuhlassa Toukokuun alussa vietimme Moskovassa paikallisen työmme 20-vuotisjuhlaa. Paikalla oli yli sata nyt jo aikuista entistä turvakodin lasta. He muistelivat ja kertoivat kyynelsilmin, kuinka olivat tulleet kadulta turvakotiin ja kuinka se oli muuttanut heidän elämänsä. Autamme ihmisiä niin idässä kuin lännessä löytämään paikkansa Jumalan valtakunnan työssä. Sadat paikalliset ihmiset, palkatut tai vapaaehtoiset, ovat löytäneet palvelutehtävän ja -paikan työmme piiristä. He eivät laske työtuntejaan eikä vaivojaan. Mutta myös tuhansille ihmisille täällä lännessä työn taloudellinen tukeminen ja esirukous ovat kanava olla mukana lähetystyössä. Lehdessämme kerromme ennen kaikkea autetuista lapsista ja perheistä, mutta itse työn tekijät ovat jääneet varjoon. Tässä numerossa on siksi mukana kahden nuoren työntekijämme kirjoitus siitä, kuinka he tulivat mukaan toimintaan ja mitä se heille merkitsee. Heidän palvelutyönsä tekee osaltaan lasten pelastumisen mahdolliseksi. Kiitos teille, että olette heidän työtovereitaan! Ignat Ivanov ja Vasja, yksi Moskovan kotimme ensimmäisistä pojista, joka on tänään yli 30-vuotias perheenisä. Yllä kuva Vasjasta uutislehdessämme v. 1998, kun hän opetteli lukemaan ja kirjoittamaan kolmen kadulla eletyn vuoden jälkeen. He eivät ole unohtaneet. Jos tätä turvakotia ei olisi ollut, emme ehkä olisi edes elossa.

3 Kaukaisin vieras oli Diana, joka asuu miehensä Sergein ja kolmen lapsensa kanssa Kaliforniassa. He ovat työssä venäläisten emigranttinuorten päihdekuntoutuskeskuksessa. Valokuvaseinällä oli muistoja lukemattomista lapsista, joita katupartio ja turvakoti ovat auttaneet. Diana osoittaa omaa kuvaansa, hänen vieressään on Lena, joka myös oli paikalla juhlassa. Vasja, joka on viereisellä sivulla lapsensa kanssa, seisoo edessä oikealla. Keskellä Gennadi Dolbin kasvatteineen lähes 20 vuotta sitten. Juhlavieraita Moskovan turvakodin pihalla. Kodissa asuu lasta. Kuvassa Diana ja Sergei juhlivat hääpäiväänsä lastensa kanssa. Nuoret tutustuivat toisiinsa Jaroslavlin kuntoutuskeskuksessa.

4 Tanja, 29: Työ lasten hyväksi on kutsumukseni. Synnyin Valko-Venäjällä suureen perheeseen. Isäni on pastori ja piispa. Koko elämäni on ollut sidoksissa seurakunnan toimintaan. Olen pitänyt pyhäkoulua, johtanut nuorisotyötä ja laulanut ylistysryhmässä. Vuonna 2008 kävin ensimmäistä kertaa Jekaterinburgissa, jossa sisareni Natasha oli työssä. Ensivaikutulmani Venäjästä oli kielteinen. Kulttuuri oli kummallinen, ja suurkaupunki ja sen elämäntapa ahdistava. Vuotta myöhemmin avattiin Mission Possiblen turvakoti, ja Natasha meni sinne työhön. Hän kutsui minut luokseen kuukaudeksi. Turvakoti teki minuun vaikutuksen ensi päivästä alkaen. Eräs kolmevuotias tyttö, Kamilla, ei halunnut lähteä sylistäni pois.. Ymmärsin, etten ollut tullut turhaan. Rukoilin Herraa näyttämään minulle, oliko tämä minun paikkani. Kuukauden lopulla minulle ehdotettiin, että jäisin sinne vapaaehtoistyöntekijäksi. Se oli vastaus rukoukseeni! Palasin kotiin hakemaan tavaroitani. Ilmoitin vanhemmilleni, että olin menossa Venäjälle palvelutehtävään. He eivät olleet kovin riemuissaan, mutta antoivat minun lähteä. Jätin työpaikkani, luovutin vastuut seurakunnassa muille, ja kuukautta myöhemmin olin Uralilla. Turvakodilla avustin sisartani, ja hänen siirryttyään työhön seurakuntaan otin hänen paikkansa. Minulle on tärkeää, että voin tässä työssä konkreettisesti vaikuttaa lasten tulevaisuuteen ja muuttaa heidän elämäänsä. Pian tulee täyteen kuusi vuotta tänne tulostani. Olen ihastunut tähän kaupunkiin. Alussa minun oli vaikeaa ymmärtää venäläisiä, erityisesti heidän huumoriaan, mutta nyt tunnen itseni enemmän venäläiseksi kuin valkovenäläiseksi. Olen muuttunut tänä aikana erittäin paljon, kaikki perheenjäseneni sanovat niin. Jumalasuhteeni on syventynyt huomattavasti. Olin ennen sulkeutunut, mutta nyt olen vapautunut ja avautunut ja pystyn vaivatta kommunikoimaan kenen kanssa hyvänsä. Olen kiitollinen, että turvakodin johtajat ovat aina kannustaneet minua ja vahvistaneet itsetuntoani. Tulevaisuuden toiveenani on mennä naimisiin ja avata Valkovenäjälle perhemallinen turvakoti. Tiedän varmasti, että työ orpolasten hyväksi tulee kuulumaan kiinteästi elämääni.

5 Katja, 20: Haluan, että lapset tuntevat itsensä arvokkaiksi. Olen yksinhuoltajaperheestä, minulla on äiti ja kaksi siskoa. Asuimme kerrostalohuoneistossa ja kävimme seurakunnassa. Äiti tutustui Mission Possiblen työhön ja meni siihen mukaan vapaaehtoisena avustajana. Olin usein hänen kanssaan katupartiolla. Tehtäväni oli auttaa lapsia pesemään kätensä. Äidin esimerkki on vaikuttanut minuun paljon. Hän on aina ollut valmis auttamaan hädässä olevia. Kun Mission Possiblen turvakoti avattiin, äiti meni sinne työhön ja muutimme sinne asumaan. Olin silloin 14-vuotias. Muistan kaikki lapset alusta alkaen. Täällä on aina myös kokoontunut nuoria eri seurakunnista. Monet heistä ovat tulleet avustajiksi kodin työhön. Useat ei-uskovat ystäväni ovat tulleet näiden nuorteniltojen kautta mukaan seurakuntaan. Kun sain koulun päätökseen, päätin opiskella yliopistossa kasvatustiedettä. Samaan aikaan turvakodilta vapautui opettajan ja lastenhoitajan työ, ja sitä tarjottiin minulle. Otin sen ilolla vastaan! Olen aina tiennyt, että työ lasten parissa on minulle kutsumus, ja niin kauan kuin muistan, olen toiminut lapsenvahtina. Päätehtäväni on hoitaa ja opettaa alle kouluikäisiä lapsia. Autan myös koululaisia kotitehtävissä. Minulle on tärkeää löytää jokaisen lapsen kohdalla oikea lähestymistapa. Kaikki ovat erilaisia, kaikilla on vaikea ja traaginen tausta. «Olen iloinen voidessani antaa lapsille sitä, mitä heiltä on puuttunut: halauksia ja suukkoja. Joku voi sanoa, ettei se ole pedagogin tehtävä, mutta tiedän, että lapset tuntevat itsensä tärkeiksi ja ja rakastetuiksi, kun heitä halataan.» Olen päättänyt, etten koskaan kiivastu lapsille. Pyrin mahdollisimman paljon kannustamaan ja kehumaan heitä ja korostamaan, että he ovat arvokkaita ja ainutlaatuisia. Olen nähnyt, kuinka se rohkaisee ja auttaa lapsia, joita on koko heidän elämänsä ajan halveksittu ja kiusattu. Opiskelen toista vuotta sosiaalipedagogiaa ja -psykologiaa. Tästä koulutuksesta on hyötyä juuri tämänkaltaisessa työssä lasten parissa. Minua kiinnostaa myös työ kriisiperheiden auttamiseksi.

6 Lasten elämässä tapahtui uskomaton muutos! Galja, Vasilisa ja Artjom asuivat isänsä kanssa, äiti oli jättänyt perheen. Isä on korkeasti koulutettu, mutta jäi muutama vuosi sitten työttömäksi ja alkoi juoda. Lasten elämä muuttui painajaismaiseksi. Maksamattomien laskujen vuoksi asunnosta katkaistiin sähkö ja kaasu. Joka paikassa oli roskaa, kalusteissa ja vuodevaatteissa syöpäläisiä. Lisää sotkua toivat kani, kissa ja hamsteri, jotka lapset olivat tuoneet kaiken keskelle. Sisälläkin oli pidettävä ulkovaatteita ja -kenkiä. Lapset olivat aina nuhruisia ja nälissään. Luokkatoverit pilkkasivat heitä, ja sen vuoksi sisarukset alkoivat yhä useammin jäädä pois koulusta. Kotitehtävät olivat aina tekemättä. Artjom siirrettiin huonon käytöksen ja heikkojen tulosten vuoksi tarkkailuluokalle. Aloimme auttaa tätä perhettä ja viedä lapsille ruokaa. Oli ihme, että isä otti meidät vastaan, sillä hän ei ollut suostunut päästämään kaupungin sosiaalityöntekijöitä asun-

7 toon. Lapset alkoivat lisäksi käydä turvakodilla kolme kertaa viikossa pesulla, vaihtamassa vaatteita ja tekemässä koulutehtäviä. Näin he pystyivät jatkamaan koulunkäyntiä. Aloimme siivota ja kunnostaa heidän kotiaan. Yrityksistämme huolimatta isältä otettiin pois lasten huoltajuus, ja lapset tulivat asumaan turvakotiimme. Jatkamme työtä isän kanssa ja kannustamme häntä muuttamaan elämänsä ja laittamaan kodin järjestykseen. Valtavaa edistystä Koulu ei ole tytöille helppoa, koska he ovat jääneet niin paljon jälkeen opetuksesta. Mutta työntekijöidemme avustuksella he ovat ottaneet toisia kiinni. Tytöt olivat riemuissaan, kun saivat kokeista ensimmäiset kymppinsä! Pikkuveli Artjom ei meille tullessaan osannut lukea, kirjoittaa eikä laskea. Opettajat pitivät häntä toivottomana tapauksena. Uskomatonta mutta totta, hän sai muut kiinni kolmessa kuukaudessa ja osoittautui ylipäätänsä erittäin lahjakkaaksi! Oikutteleva, tasapainoton poika, joka oli kärsinyt paljon perheen tilanteesta, muuttui rauhalliseksi, tottelevaiseksi ja hyväntuuliseksi lapseksi. Näemme hänessä jatkuvaa edistystä. Galja ja Vasilisa ovat nyt kauniisti ja siististi pukeutuneita ja kammattuja ja onnellisia siitä, että heitä ei enää pilkata ja kiusata. Sisarukset ottivat Jeesuksen vastaan heti kuultuaan evankeliumin Kaikki kolme ovat innokkaita tulemaan seurakuntaan ja pyhäkouluun, ja Galja käy myös nuortenilloissa. Tytöt laulavat mielellään seurakunnassa kuulemiaan lauluja ja pyytävät työntekijöitämme opettamaan heille uusia. Lapset rukoilevat isänsä puolesta, ja uskomme, että kaikista vaikeuksista huolimatta perhe voi vielä yhdistyä. Natasha Ivanova opettamassa Artjomia. Henkilökohtainen lähestymistapa, kärsivällisyys ja rakkaus saivat aikaan ihmeitä tämän pohjan kohdalla.

8 Lähettäjä: Mission Possible ry, PL 120, Vantaa Sen, minkä teemme lasten hyväksi tänään, he tulevat muistamaan koko ikänsä. JAROSLAVL PIETARI MOSKOVA UFA MOLDOVA ja TRANSNISTRIA UKRAINA: ODESSA BULGARIA ALBANIA VENÄJÄ ALAPAEVSK ASBEST JEKATERINBURG KRASNOJARSK TSHELJABINSK ZLATOUST Mission Possible ry, PL 120, Vantaa Puh Toimimme kotitoimistosta käsin. Sähköposti: Tilaukset, osoitteenmuutokset: Toiminnanjohtaja Ignat Ivanov Toimistonhoitaja-tiedottaja Mirjami Ivanov Kirjanpito: Tmi Marika Kokko TUKITILIT: Nordea FI Danske Bank FI OP FI Viitenumerot tilisiirtokupongissa. Tukipuhelin: = 10 euroa = 20 euroa Poliisihallituksen keräyslupa POL , Voimassa koko Suomessa ilman Ahvenanmaata. Olemme kristillinen lähetys- ja avustusyhdistys. Viemme apua ja evankeliumia kodittomille, hädänalaisille ja päihdeongelmaisille lapsille, nuorille ja perheille. Kohdemaat: Venäjä, Ukraina, Bulgaria, Albania, Moldova (Transnistria.) Työntekijät ovat paikallisia. Lämmin kiitos tuestasi, joka tekee tämän työn mahdolliseksi! TUKI-ILMOITUKSET Tilitoimisto Helant Pusula, p Kamorak Oy Kertailmoitus 65 euroa, koko vuosi 300 euroa. Kiitämme näitä yrityksiä ja yhteisöjä tuesta! Seurakunta kodiksi? Andreaksen luterilainen seurakunta

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s.

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. HUHTI-TOUKO 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. 6-7 Yksi parhaista päätöksistämme! Rakkaat ystävät, IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA 1 J JOULURUOKAMYYJÄISIIN VALMISTAUTUMASSA Joulukuun viimeiset myyjäiset vuonna 2013 olivat Jouluruokamyyjäiset. Kirkonkylän omiin puurojuhliin tuli paljon

Lisätiedot

Ystäväkirje. Joulujuhla. Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014!

Ystäväkirje. Joulujuhla. Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014! Ystäväkirje Joulukuu 2013 nro 3 Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014! Lehtomäen kodin väki Ev. lut. lähimmäislähetys ry Osoite:

Lisätiedot

MISSIOMAAILMA. Terveiset Intiasta! Lähi-idän tapahtumat Raamatun valossa Worship City Helsingissä ja Tampereella

MISSIOMAAILMA. Terveiset Intiasta! Lähi-idän tapahtumat Raamatun valossa Worship City Helsingissä ja Tampereella HERÄTYS- JA LÄHETYSTYÖN UUTISLEHTI SYYSKUU 2014 MISSIOMAAILMA Terveiset Intiasta! Lähi-idän tapahtumat Raamatun valossa Worship City Helsingissä ja Tampereella KUVA: PERTTI MUIKKU Worship City Rukous Sana

Lisätiedot

Uusi Elämä. Unelma Haminasta Sivu 7. Lähde mukaan iloisen uutisen. verkostoon Sivu 12. Kalevi Lehtinen: Nro 5/2008. Hannah Jurvansuulla on

Uusi Elämä. Unelma Haminasta Sivu 7. Lähde mukaan iloisen uutisen. verkostoon Sivu 12. Kalevi Lehtinen: Nro 5/2008. Hannah Jurvansuulla on Tämä lehti on Kotka - Hamina -extra - rakkauden ja toivon sanomaa juuri sinulle! Rovasti Ismo Saarikoski toimittaa Päivän tunnussana -kirjaa Sivu 3 Pastori Ossi Könönen: Se tekee kipeää Sivu 5 Riippumaton,

Lisätiedot

Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Joulukuu 2013 Nro 6 Mumbain missiossa jo tuhansia uskoon

Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Joulukuu 2013 Nro 6 Mumbain missiossa jo tuhansia uskoon ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Joulukuu 2013 Nro 6 Mumbain missiossa jo tuhansia uskoon Kuvat: Santosh Verma 2 ITÄPORTTI joulukuu 2013 Herätyksen aikaa. IRR-TV:n suurkaupunkimissio

Lisätiedot

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2007 Nro 2 Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa Krasnojarskissa lähes 10 000 ihmistä uskoon Pääkirjoitus Hedelmällinen missio Siperiassa

Lisätiedot

Uusi Elämä. Olen kokenut Jumalan todellisuuden. Karjalasta kajahtaa Kristillisiä videolähetyksiä

Uusi Elämä. Olen kokenut Jumalan todellisuuden. Karjalasta kajahtaa Kristillisiä videolähetyksiä Tohmajärvi Extra Rakkauden ja toivon sanomaa sivut 3-5, 7-10 ja 12 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 2/2011 Noora Hirvonen:

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Helmikuu 2015 1. Tyhjiöstä kohti täyteyttä

Pisarakirje. Pisarakirje Helmikuu 2015 1. Tyhjiöstä kohti täyteyttä Pisarakirje Helmikuu 2015 Tyhjiöstä kohti täyteyttä Kautta vuosien Pisaran työ on kohdistunut monenlaisessa tyhjiössä eläviin ihmisiin. Tutkintavankilan sellissä lojutaan ja odotetaan. Tuomion saamisen

Lisätiedot

Kylässä oli ihanaa elää. Koskettava selviytymistarina. Kai Lomma 35 vuotta lapsi kylän johtajana

Kylässä oli ihanaa elää. Koskettava selviytymistarina. Kai Lomma 35 vuotta lapsi kylän johtajana 1 2015 Kylässä oli ihanaa elää Koskettava selviytymistarina Kai Lomma 35 vuotta lapsi kylän johtajana Testamenttilahjoittaja Miksi halusin testamentata SOS-Lapsikylälle? Pääkirjoitus Sisältö 2 PÄÄKIRJOITUS

Lisätiedot

Osviitta Kotka-Kymin seurakuntayhtymän lehti > Talvi 2014

Osviitta Kotka-Kymin seurakuntayhtymän lehti > Talvi 2014 Osviitta Kotka-Kymin seurakuntayhtymän lehti > Talvi 2014 Ne on nynnyjä jotka kiusaa s.5 Margarita puolustaa naisten oikeuksia s.6. Kinnaslammen perheen raskaat vuodet s.8-9 Wilman hätä s. 10 Kuva Ville

Lisätiedot

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Kesäspecial 2009

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Kesäspecial 2009 ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Kesäspecial 2009 "Tällaista ei ole ollut koskaan ennen Israelissa" Missio Kiova: seurakunnassa 3000 uskoon Pääkirjoitus Historian läksy Konstantinopolista

Lisätiedot

Missä on elämäsi ilo? Missä on Sinun elämäsi suurin ilo? Miten etsit iloa elämääsi?

Missä on elämäsi ilo? Missä on Sinun elämäsi suurin ilo? Miten etsit iloa elämääsi? Taivaan kansalaisina maailmassa Joh. 15:10-17 10. Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan. 11. "Olen puhunut

Lisätiedot

Sanalla. sanoen. Syyskuu 47/2014. Kuka laulaisi rakkaudesta nenetseille? sivu 3 Tundran laulut sivu 8

Sanalla. sanoen. Syyskuu 47/2014. Kuka laulaisi rakkaudesta nenetseille? sivu 3 Tundran laulut sivu 8 Sanalla Syyskuu 47/2014 sanoen Kutsu Siperiaan Kuka laulaisi rakkaudesta nenetseille? sivu 3 Tundran laulut sivu 8 ALUSSA OLI SANA KUN VALOT SYTTYIVÄT stuin aamuisin kahvilassa, joka avautuu poikkeuksellisesti

Lisätiedot

Uusi Elämä Nro. Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net. Nuoret julistajat herättävät Suomea

Uusi Elämä Nro. Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net. Nuoret julistajat herättävät Suomea Uusi Elämä Nro Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net 1/2015 Miri Moriah: Poikien ja tytärten kotiinpaluu Nuori leski sai kutsun avarasydämiseen äitiyteen sivut

Lisätiedot

Jumala tekee suuria tekoja. Tervetuloa tutustumaan nykyajan lähetystyöhön. Pääsihteerit Elina ja Jussi: 5/2015 Rovaniemen seurakuntalehti 3.6.

Jumala tekee suuria tekoja. Tervetuloa tutustumaan nykyajan lähetystyöhön. Pääsihteerit Elina ja Jussi: 5/2015 Rovaniemen seurakuntalehti 3.6. Pääsky 5/2015 Rovaniemen seurakuntalehti 3.6.2015 Pääsihteerit Elina ja Jussi: Jumala tekee suuria tekoja. Tervetuloa tutustumaan nykyajan lähetystyöhön. Juhlat onnistuvat vain satojen vapaaehtoisten avulla.

Lisätiedot

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT ISBN 978-952-457-405-1 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT RAPORTIN LAATIJA: EIJA SEPPÄNEN, FOUNTAIN PARK OY HELSINKI 2008 SISÄLLYSLUETTELO ESIPUHE 5 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT TUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Oma koti kullan kallis. Hämeenlinnan Saalem -seurakunnan tiedotuslehti 1 / 13

Oma koti kullan kallis. Hämeenlinnan Saalem -seurakunnan tiedotuslehti 1 / 13 Hämeenlinnan Saalem -seurakunnan tiedotuslehti 1 / 13 KUVA: Veli-Matti Mustonen Oma koti kullan kallis S eurakuntamme ovia ovat kolkuttaneet viime kuukausina henkilöt, joita en ole milloinkaan tavannut.

Lisätiedot

Olen niin onnekas, että mulla on sut. Lasten, vanhempien ja tukiperheiden kokemuksia tukiperhetoiminnasta

Olen niin onnekas, että mulla on sut. Lasten, vanhempien ja tukiperheiden kokemuksia tukiperhetoiminnasta Olen niin onnekas, että mulla on sut Lasten, vanhempien ja tukiperheiden kokemuksia tukiperhetoiminnasta 1 Aluksi Pelastakaa Lapset -järjestön lastensuojelutyö perustuu haluun turvata lapsen oikeus perheeseen

Lisätiedot

Pasi Hujasen lähetysrengas

Pasi Hujasen lähetysrengas Pasi Hujasen lähetysrengas Kirje 2/2015, 23.02.2015 c/o Pasi Hujanen, SLEY, PL 184, 00181 Helsinki Tämän renkaan yhdyshenkilönä toimii Pasi Hujanen, osoite: Sley, PL 184, 00181 Helsinki. Hänelle tulee

Lisätiedot

Mitä on uskovan vapaus?

Mitä on uskovan vapaus? TAMPEREEN HELLUNTAISEURAKUNNAN TIEDOTUSLEHTI 2 KUVA: VILLE NUORAHO / VOLUME TUOTANTO 2012 z Eväät elämään kampanja auttaa nälästä kärsiviä s. 3 Kun et pääse seurakuntaan, se tulee sinun luoksesi s. 5 Fidan

Lisätiedot

Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013. kuva: Jarkko Vertanen

Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013. kuva: Jarkko Vertanen Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013 Matinkylän Kaivolla pidetään seurakuntamme jumalanpalvelus joka toinen sunnuntai. Monet eri kristilliset tahot toimivat viikon mittaan näissä samoissa

Lisätiedot

paimenen kirje syksy 2010

paimenen kirje syksy 2010 paimenen kirje syksy 2010 Mitä siitä, KUN SYKSY SAAPUU, JA VÄSTÄRÄKKI ON POISSA, KUN LENTÄVÄT KOTIPÄÄSKYT VIERAISSA MAAILMOISSA. MITÄ SIITÄ, KUN TUULI RIIPII LEHTIÄ VAAHTERAN. ME ELIMME KUUMAN KESÄN JA

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Tohmajärveläinen Tanja Jääskeläinen:

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Tohmajärveläinen Tanja Jääskeläinen: Tohmajärvi Extra sivut 3-10 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Numero 5/2012 Huutavan ääni erämaassa sivu 12 Leena Kataja: Mitä

Lisätiedot

ESY NEWS. vuotta. 3 ihmisillä ON valtava jano ja

ESY NEWS. vuotta. 3 ihmisillä ON valtava jano ja Pastorin palsta: Veikko Lipponen 2 5 Lähetystyö: Intia-tiimi ESY NEWS 2 2014 ELÄMÄÄ ESYSSÄ 30 vuotta 3 nuortentiimi POHJOISKALOTIN RUKOUSKONFERENSSISSA: ihmisillä ON valtava jano ja odotus Jumalan puoleen

Lisätiedot

Kiitos teille äidit!

Kiitos teille äidit! Pääsky 4/2015 Rovaniemen seurakuntalehti 6.5.2015 Sinä joka kannoit minut maailmaan, lämpöäsi annoit, siitä vielä jaan. Sinä joka hiljaa hoidit minua, silmissäsi ilo, valo hehkuva. Sinä joka jaoit vuodet

Lisätiedot

Lapsityö on tärkeä osa lähetystyötä Raamatunkääntäjä Jonathan Sama kerää sanoja arkisen elämän keskellä

Lapsityö on tärkeä osa lähetystyötä Raamatunkääntäjä Jonathan Sama kerää sanoja arkisen elämän keskellä nro 1, maaliskuu 2015 5 Lapsityö on tärkeä osa lähetystyötä Raamatunkääntäjä Jonathan Sama kerää sanoja arkisen elämän keskellä 1 2 Tässä lehdessä: Hyvä Sanoma -konferenssi, Valloita maa löydä lähimmäinen

Lisätiedot

Tesoman majatalolla kiireinen vuosi s. 5

Tesoman majatalolla kiireinen vuosi s. 5 2 TAMPEREEN HELLUNTAISEURAKUNNAN TIEDOTUSLEHTI Kuva: Rauno Nytorp 2013 Kaikki sai Herralle laulaa s. 3 Kukkolan leirikeskus valmistautuu kesään s. 3 Tesoman majatalolla kiireinen vuosi s. 5 Raamattukoulusta

Lisätiedot

AJAN FAKTA Nro 2 / Syksy 2014 - Talvi 2015

AJAN FAKTA Nro 2 / Syksy 2014 - Talvi 2015 Ota lehti talteen! Savo-Karjalan AJAN FAKTA Nro 2 / Syksy 2014 - Talvi 2015 Internetpalvelumme: www.ajanfakta.fi Kristillinen ilmaisjakelulehti n. 25.000 talouteen: Savonlinna, Savonlinna, Enonkoski, Kerimäki,

Lisätiedot