Lapsen hymyyn ei tarvita paljon.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lapsen hymyyn ei tarvita paljon."

Transkriptio

1 JOULU TAMMI 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Lapsen hymyyn ei tarvita paljon.

2 IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Välähdyksiä toimintamme historiasta Perhetyö Missä todellinen taistelu on Tänä vuonna maailman tilanne on kiristynyt lyhyessä ajassa vakavalla tavalla. Ihmiskunta on joutunut myös todistamaan kristittyjen vainoja, jotka muistuttavat ensimmäisestä vuosisadasta. Omalla työalueellamme on ollut sotatila, idän ja lännen suhteet ovat kiristyneet. Viimeinen puolivuotisjakso on ollut Mission Possiblessa poikkeuksellista aikaa, mutta ei niinkään poliittisten jännitteiden vuoksi. Olemme kokeneet, että todellinen jännite on valkeuden ja pimeyden voimien välillä. Viime kuussa parin viikon sisällä neljä työkohteidemme avainhenkilöä oli omilla tahoillaan hengenvaarassa! Erilaiset vastukset oikeastaan kuuluvat asiaan tällaisessa työssä. Ne myös muistuttavat meitä siitä, että mikään ei ole itsestään selvää. Pyytäisin siksi, että erityisesti rukoilisitte työntekijöidemme ja heidän perheidensä puolesta. He ovat etulinjassa ja maksavat työn tuloksista joskus kovan hinnan. Rukoilkaa myös kaikkien turvakodeissa ja keskuksissa olevien lasten ja perheiden puolesta. Jesajan ennustus Vapahtajan syntymästä ja valon loistamisesta pimeyden keskelle sopii erityisen hyvin tällaiseen aikaan: Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valkeuden; jotka asuvat kuoleman varjon maassa, niille loistaa valkeus. Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas. Hyvää ja rauhallista joulua teille, rakkaat ystävät! Kiitos yhteisestä kuluneesta vuodesta! Tämän vuoden lehdissämme olemme käyneet läpi 40-vuotisen toimintamme tärkeimpiä vaiheita. Katulapsityöstämme tuli perhemissio heti alussa, kun saimme ensimmäisen lapsen, Ljoshan, pelastettua turvakotiin vuonna Hän eli alkoholistivanhempiensa kanssa kadulla. Meillä ei ole toivoa, mutta pelastakaa edes Ljosha, isä sanoi. Saimme kuitenkin myös vanhemmat kuntoutukseen, ja koko perheen elämä muuttui! Sen jälkeen kokonaisten perheiden kuntouttaminen ja yhdistäminen on ollut keskeistä toiminnassamme, ja autamme perheitä monin eri tavoin. Perhepartiot käyvät säännöllisesti kymmenien perheiden kodeissa. Monet lapset ovat saaneet paikallisista seurakunnista adoptiovanhemmat.

3 Lapsen hymyyn ei tarvita paljon. Bulgarian romanikylien lapset ja perheet kuuluvat Euroopan köyhimpiin ihjisiin. Hymy on lapsilla kuitenkin herkässä, eikä siihen tarvita paljoa. Vaatimattomissa oloissa niukkuuteen tottuneille lapsille suklaalevy ja vaatepussi jouluksi on suuri ilon aihe - ja se, että heitä muistetaan! Viidessä kylässä lapset ja perheet saavat meiltä säännöllistä apua ympäri vuoden. Lokakuusta toukokuuhun pidämme kylien romaniseurakuntien kanssa soppakeittiöitä, joiden yhteydessä on myös lukuopetusta. Keittiöillä käy n. 350 lasta. Kesäkaudella jaamme perheille ruokatarvikkeita. Perheillä, jotka olivat ennen vain oman onnensa nojassa, on nyt toivoa. He käyvät seurakunnassa ja lapset ovat koulussa. Asiat, jotka meistä tuntuvat itsestään selviltä, ovat näille perheille ihmeen veroisia.

4 Äiti kuntoutui päihteistä ja hymytön lapsi puhkesi kukkaan Angelika on nyt turvakodin päivänsäde! Lena oli vuoden ajan Asbestin kuntoutuskeskuksessamme ja vapautui alkoholista. Mutta sen jälkeen edessä oli ongelma: «Mihin mennä nyt?» Ajatus paluusta kotikaupunkiin oli poissuljettu. Vanhojen toverien kanssa hän saattaisi ajautua takaisin entiseen elämäntapaan. Ehdotimme, että hän voisi siirtyä asumaan ja tekemään työtä Jekaterinburgin turvakotiin. Lenalla oli 7-vuotias tytär Angelika, joka äidin ongelmien vuoksi oli joutunut asumaan sukulaisten luona. Angelika tuli myös turvakotiin ja pääsi pitkästä aikaa äitinsä luo. Tyttö ei aluksi tuntunut sopeutuvan uusiin oloihin. Hän ei hymyillyt koskaan eikä puhunut juuri ollenkaan muiden lasten tai työntekijöiden kanssa. Mutta kun kului vielä jonkin verran aikaa, Angelika aivan puhkesi kukkaan! Nyt hän on turvakotimme kaikkein iloisin ja eniten hymyilevä lapsi! Hän on aina valmis halaamaan ystävää. Suhde äitiinkiin paranee koko ajan: Lena auttaa joka päivä tytärtään läksyissä, ja he ovat löytäneet yhteisen harrastuksen: käsityöt. Lena käy raamattukoulua ja lukee mielellään hengellistä kirjallisuutta. Turvakodissa hänen työhönsä kuuluu siivous ja avustaminen keittiöllä. Hän kokeilee mielellään uusia erikoisempia reseptejä. Lena on myös aloittanut opinnot kampaajaopistossa saadakseen ammatin. Kaikki tuntuu onnistuvan häneltä! Angelika prinsesspuvussa syntymäpäivänään! Äiti Lena on leiponut hienon kakun.

5 Yhdessä äidin kanssa kuntoutuskeskuksessa: Vihdoinkin olemme turvassa! Kolmen lapsen äiti Tatjana oli ollut kuntoutuskeskuksessamme vaikean alkoholiriippuvuuden vuoksi mutta lähtenyt lapsineen pois jo alkuvaiheessa. Perheen elämä äidin miesystävän luona maaseutukylässä kävi kuitenkin sietämättömäksi. Mies uhkaili äitiä ja lapsia eikä päästänyt heitä ulos. Tatjana onnistui kuitenkin soittamaan meille: «Tulkaa pian hakemaan meidät pois täältä!» Mökki oli hirvittävässä kunnossa: Sisällä oli kylmää ja kosteaa, kaikkialla tyhjiä pulloa ja roskaa, talossa ei ollut ruuanmuruakaan. Lapset kaiken keskellä olivat peloissaan, pienin itki hillittömästi taukoamatta. Mies pakeni paikalta. Laitoimme äidin ja lapset nopeasti pikkubussiimme. Keskuksemme desinfiointihuoneessa lapsiparat pääsivät pesulle ensimmäisen kerran yli kuukauteen! Heillä oli kaikkialla ihottumaa, rupia ja täitä. Lääkäri ei onneksi todennut pahempia vammoja, mutta traumat olivat selvästi vaikuttaneet lasten psyykkiseen tilaan. He ovat vieläkin melko arkoja ja sulkeutuneita, mutta hymy on alkanut ilmaantua heidän kasvoilleen yhä useammin. Tytöt ovat iloisia, että saavat olla taas keskuksessa, ja he käyvät nyt koulua. Tatjana palasi keskukseen kyynelsilmin. «Tämä on minulle rukousvastaus.» Hän on lasten kanssa yhdessä ja turvassa ja uskoo, että perheen elämä korjautuu täysin.

6 ODESSAN ALUEEN KYLÄTYÖN TULOKSIA: Kertomus lapsista, nuorista, vanhoista, perheistä - ja herätyksestä! Auttakaa! Jos seurakuntaani ei muutaman lähivuoden sisällä tule nuoria, joudun varmaan hautaamaan kaikki seurakuntalaiset... Näin pyysi tiimiämme Aleksander, nuori pastori, joka oli tullut Mission Possiblen lastentyöseminaariin Odessaan. Hänen seurakunnassaan ei kuitenkaan ollut ainuttakaan lasta eikä nuorta. Aleksander oli tullut erääseen Odessan alueen seurakuntaan iäkkään pastorin tilalle. Seurakunnalla oli hyvä rukoushuone ja äänentoistolaitteet - mutta jäljellä oli vain 20 jäsentä, jotka lähes kaikki olivat eläkeiässä. Seminaarissa Aleksander kuuli lasten evankeliointityöstä, jota teemme, ja tuli puhumaan kanssamme: Sanoitte, että jos teidän kerhossanne käy tänään 30 lasta ja nuorta, viiden vuoden kuluttua ryhmästä on noussut viisi nuoristotyöntekijää. Auttakaa, että tämä tapahtuu myös meidän seurakunnassamme! Ja niin tiimimme Aleksanderin pyynnöstä alkoi käydä joka lauantai pitämässä seurakunnassa raamattukerhoa kylän lapsille lasta ja nuorta seurakunnan ulkopuolisista perheistä käy nyt säännöllisesti kerhossa. Aleksanderista ja hänen vaimostaan Nataljasta tuli hetkessä lasten ja nuorten opettajia. Kaikki seurakuntalaiset syttyivät työlle kylän lasten hyväksi! He auttavat kerhossa ja järjestävät yhteisvoimin tapahtumia, joihin lapset tuovat myös perheenjäseniään ja isovanhempia. Viime vuonna järjestettiin kyläläisille hieno jouluevankeliumiesitys lavasteineen ja pukuineen, ja tänä vuonna on luvassa vielä vielä parempi! Seurakunta on herännyt kukoistukseen, täyttynyt lapsista ja nuorista ja alkanut vaikuttaa kylän ihmisiin! Työ lasten hyväksi tuo apua ja siunausta koko perheelle! Tänäkin jouluna, kuten viime vuonna, kaikki seurakuntalaiset yhdessä valmistavat innokkaasti joulujuhlaa ja -esitystä koko kylää varten.

7 Pastori Aleksander ja hänen vaimonsa Natalja (kuvissa yllä ja vieressä) ovat nyt seurakunnassaan keskellä aktiivista lasten toimintaa. Lapset ottavat raamattukerhon tosissaan. Kun oppikirja oli käyty läpi, ahkerat kerholaiset saivat palkinnot ja todistuksen iloisissa valmistujaisissa.

8 Lähettäjä: Mission Possible ry, PL 120, Vantaa Hyvää joulua! Mission Possible ry, PL 120, Vantaa Puh Tilaukset, osoiteasiat: NÄIN VOIT AUTTAA: Tukitilit: Nordea FI Danske Bank FI OP FI Viitenumerot tilisiirtokupongissa. Tukipuhelin: = 10 euroa = 20 euroa Keräyslupa 2020/2012/ asti ja alkaen lupa POL / , asti koko Suomessa ilman Ahvenanmaata. Tilitoimisto Helant Pusula, p TUKI-ILMOITUKSET Kamorak Oy UUSI LIFE-KORU Life-korun on suunnitellut yhdistyksemme jäsen Marika Aspila, jonka kauniita Gamila Design -koruja on aiemminkin ollut myynnissä työmme hyväksi. Settiin kuuluu pitkä kaulakoru ja rannekoru. Saatavissa neljää väriä. Hinta 30 euroa, josta 30% Mission Possiblen työn tukemiseen. Lisätietoa ja tilaukset: (etusivun alaosassa).

JOULU 2013 - TAMMI 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9

JOULU 2013 - TAMMI 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9 JOULU 2013 - TAMMI 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9 IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Maan alimpiin paikkoihin Jouluevankeliumi Efesolaiskirjeen

Lisätiedot

HELMI-MAALIS 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa

HELMI-MAALIS 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa HELMI-MAALIS 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Mission Possiblen vanhan logon piikkilanka-aita on nyt auki. Maissa, jotka 40 vuotta sitten olivat suljettuja, voi tänä päivänä toimia

Lisätiedot

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s.

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. HUHTI-TOUKO 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. 6-7 Yksi parhaista päätöksistämme! Rakkaat ystävät, IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia.

Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia. KESÄ-HEINÄ 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia. Katso video: Kovia kokenut Pikku Aleksandra sai turvapaikan kodistamme. www.mp.org/fi

Lisätiedot

Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa

Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa HELMI / MAALIS 2013 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa Tässä lehdessä myös yhteenveto työmme tuloksista v. 2012. PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Mitä yhteistä on. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa LOKA/MARRAS 2012

Mitä yhteistä on. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa LOKA/MARRAS 2012 LOKA/MARRAS 2012 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Mitä yhteistä on lampaiden keritsemisellä Venäjällä ja kampaajakurssilla Bulgariassa - saksien ja leikkurin käytön lisäksi? Ks. sivu

Lisätiedot

HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA

HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA Lapset ovat Herran LAHja! Autamme ja siunaamme Hänen nimessään. Patmos Lähetyssäätiön Lastenavun kummit auttavat Armeniassa, Brasiliassa, Egyptissä, Etiopiassa, Israelissa,

Lisätiedot

Ystäväkirje. Joulujuhla. Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014!

Ystäväkirje. Joulujuhla. Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014! Ystäväkirje Joulukuu 2013 nro 3 Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014! Lehtomäen kodin väki Ev. lut. lähimmäislähetys ry Osoite:

Lisätiedot

Sinulle. Sanoma 2013 MAJAKKA. Ristin Ristin Kansan Kansan EVANKELIOIMISNUMERO 2013 painos 2011 50 000 kpl www.helluntaikansa.fi

Sinulle. Sanoma 2013 MAJAKKA. Ristin Ristin Kansan Kansan EVANKELIOIMISNUMERO 2013 painos 2011 50 000 kpl www.helluntaikansa.fi Sinulle Sanoma 2013 n n EVANKELIOIMISNUMERO 2013 painos 2011 50 000 kpl www.helluntaikansa.fi MAJAKKA Myrskyjen keskellä majakka on, se siinä luo valoaan. Myrskyjen keskellä majakka on, se Jumalan Sana,

Lisätiedot

YSTÄVÄKIRJE 4/86 Anan 18.11.1986 Jorma ja Lea Pihkala 25 Ganno-chi-nishi,Yokomi-cho Anan-shi, 774 Japan Puh. 990-81-884-22-9401

YSTÄVÄKIRJE 4/86 Anan 18.11.1986 Jorma ja Lea Pihkala 25 Ganno-chi-nishi,Yokomi-cho Anan-shi, 774 Japan Puh. 990-81-884-22-9401 YSTÄVÄKIRJE 4/86 Anan 18.11.1986 Jorma ja Lea Pihkala 25 Ganno-chi-nishi,Yokomi-cho Anan-shi, 774 Japan Puh. 990-81-884-22-9401 Rakkaat ystävät! Niin enkeli sanoi hänelle: "Älä pelkää, Maria; sillä sinä

Lisätiedot

Uusi Elämä. Kalevi Lehtinen on poissa sivu 3. Peter Youngren julisti Arkenin konferenssissa Jumalan armosta ja rakkaudesta. 25-vuotista taivaltaan

Uusi Elämä. Kalevi Lehtinen on poissa sivu 3. Peter Youngren julisti Arkenin konferenssissa Jumalan armosta ja rakkaudesta. 25-vuotista taivaltaan Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 7-8/2011 Kalevi Lehtinen on poissa sivu 3 Arken seurakunta juhli 25-vuotista taivaltaan

Lisätiedot

ITÄPORTTI. Kaupunkimissiot aikamme tehotyökalu lähetystyössä IRR-TV:n medialähetystyö tavoittaa miljoonia

ITÄPORTTI. Kaupunkimissiot aikamme tehotyökalu lähetystyössä IRR-TV:n medialähetystyö tavoittaa miljoonia ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syysspecial 2010 Kaupunkimissiot aikamme tehotyökalu lähetystyössä IRR-TV:n medialähetystyö tavoittaa miljoonia Itäportin erikoisnumero lahjaksi Sinulle,

Lisätiedot

Elämän. Sanoma 1/07. Elämää, iloa, rauhaa ja vahvuutta Jeesuksessa Kristuksessa 1

Elämän. Sanoma 1/07. Elämää, iloa, rauhaa ja vahvuutta Jeesuksessa Kristuksessa 1 Elämän Sanoma 1/07 Elämää, iloa, rauhaa ja vahvuutta Jeesuksessa Kristuksessa 1 Sisältö: 3 Pääkirjoitus Aktiivisuus palkitaan. 4 Tunteet vai totuus Yliluonnollista totuutta elämääsi. 5 Idols Kenen kaltainen

Lisätiedot

Ystäväkirje. Ev. lut. lähimmäislähetys ry. Elokuu 2013 nro 2

Ystäväkirje. Ev. lut. lähimmäislähetys ry. Elokuu 2013 nro 2 Ystäväkirje Elokuu 2013 nro 2 Sun Henkesi sateen alle, mun sieluni uupunut vie. Oi kirkasta huokaavalle, ristin siunattu kaita tie. Ev. lut. lähimmäislähetys ry Osoite: Lehtomäen koti Lehtomäentie 211

Lisätiedot

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2008 Nro 2. Missiot Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2008 Nro 2. Missiot Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2008 Nro 2 Missiot Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa Pääkirjoitus Keski-Aasian aika saattaa olla lyhyt s. 14 16 Työtoveruutta Jumalan kanssa Tässä

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Joulukuu 2014 1 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON. Joulukuu 2014

Pisarakirje. Pisarakirje Joulukuu 2014 1 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON. Joulukuu 2014 Pisarakirje Joulukuu 2014 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON "Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt" (Joh. 9:4) Vihdin ryhmä kävi marraskuussa Tosnon seurakunnan

Lisätiedot

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA 1 J JOULURUOKAMYYJÄISIIN VALMISTAUTUMASSA Joulukuun viimeiset myyjäiset vuonna 2013 olivat Jouluruokamyyjäiset. Kirkonkylän omiin puurojuhliin tuli paljon

Lisätiedot

» ISRAEL CHAI -KANAVA KÄYNNISTYY» 3 2/2012

» ISRAEL CHAI -KANAVA KÄYNNISTYY» 3 2/2012 Avainmedia Lähetysjärjestö ry Jäspilänkatu 2 04250 Kerava 2/2012 Avainmedian lähetyslehti» ISRAEL CHAI -KANAVA KÄYNNISTYY» 3» Jumalan sana vetää komeja» 4» Viattoman veri huutaa Jemenissä» 5» Etelä-Koreasta

Lisätiedot

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syyskuu 2008 Nro 5

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syyskuu 2008 Nro 5 ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syyskuu 2008 Nro 5 Arabimissio tavoitti koko Pyhän maan Lähetysveteraani Veikko Manninen Jumalan puhuttelussa Pääkirjoitus Evankeliumi saavutti laajasti

Lisätiedot

HERRA ELÄÄ Pastori Ei'ichi Itoon elämänkerta

HERRA ELÄÄ Pastori Ei'ichi Itoon elämänkerta HERRA ELÄÄ Pastori Ei'ichi Itoon elämänkerta Suomennos Jorma Pihkala JOHDANTO Japanin protestanttinen lähetyshistoria on varsin lyhyt. Kun amerikkalaiset sotalaivat pakottivat 250 vuotta muusta maailmasta

Lisätiedot

Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013. kuva: Jarkko Vertanen

Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013. kuva: Jarkko Vertanen Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013 Matinkylän Kaivolla pidetään seurakuntamme jumalanpalvelus joka toinen sunnuntai. Monet eri kristilliset tahot toimivat viikon mittaan näissä samoissa

Lisätiedot

Numero 5 14.12.2004. rukoillessaan. Se on osoitus ensinnäkin

Numero 5 14.12.2004. rukoillessaan. Se on osoitus ensinnäkin Armo riittää Numero 5 14.12.2004 Kiusattu Kristus Jeesus ilmestyi ylösnousemuksensa jälkeen opetuslapsilleen, jotka olivat peloissaan kokoontuneet lukittujen ovien taakse (Joh. 20:19). Tuomas ei ollut

Lisätiedot

Riihimäen Idäntyön kuulumisia kesäkuu 2009. Puheenjohtajan palsta LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA HUOMIO KAIKKI MATKALAISET!

Riihimäen Idäntyön kuulumisia kesäkuu 2009. Puheenjohtajan palsta LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA HUOMIO KAIKKI MATKALAISET! LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA Riihimäen Idäntyön kuulumisia kesäkuu 2009 Puheenjohtajan palsta Jo joutui armas aika Kesä on lähellä ja luonto kauneimmillaan. On ihmeellistä kuunnella aamu aamun

Lisätiedot

TAISTO PITKÄNEN LÄHETYS- JA RUKOUSKIRJE 2/2012

TAISTO PITKÄNEN LÄHETYS- JA RUKOUSKIRJE 2/2012 MISSION ASSOCIATION CARITAS RUSSIA RY TAISTO PITKÄNEN LÄHETYS- JA RUKOUSKIRJE 2/2012 Taas on tullut aika kirjoitaa. Joulu lähestyy ja lumi on jo maassa.uutena asiana voin kertoa teille, että Caritas Russia

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Pirkko Jalovaara: Päältä terve, sisältä kipeä!

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Pirkko Jalovaara: Päältä terve, sisältä kipeä! Rakkauden ja toivon sanomaa Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Kiinalainen pastori, veli Taivaallinen kehottaa: Huuda ääneen Jumalan

Lisätiedot

Olen ollut juutalaisille kuin juutalainen voittaakseni lain alla eläviä, vaikka en olekaan lain alainen. 1.Kor.9:20

Olen ollut juutalaisille kuin juutalainen voittaakseni lain alla eläviä, vaikka en olekaan lain alainen. 1.Kor.9:20 Pisarakirje Helmikuu 2014 Kulttuurieroja Olen ollut juutalaisille kuin juutalainen voittaakseni lain alla eläviä, vaikka en olekaan lain alainen. 1.Kor.9:20 Kännykässäni olen säilyttänyt 18.1.2011 saamani

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Rakkauden, toivon ja yhteyden sanomaa Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 6/2006 Pauli Kemi: Jumala kehottaa siunaamaan Israelia!

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku, - www.uusielama.net. Millainen Jumala sinulla on?

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku, - www.uusielama.net. Millainen Jumala sinulla on? Ja niin joulu joutui... sivut 3 ja 5 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku, - www.uusielama.net Numero 11-12/2009 Rauno Helppi: Jeesus Kristus vapautti

Lisätiedot

Suomensukuisten Sana. Riemua kominkielisestä Lastenraamatusta s. 8. Vuosijulkaisu 2011 RAAMATUNKÄÄNNÖSINSTITUUTTI

Suomensukuisten Sana. Riemua kominkielisestä Lastenraamatusta s. 8. Vuosijulkaisu 2011 RAAMATUNKÄÄNNÖSINSTITUUTTI RAAMATUNKÄÄNNÖSINSTITUUTTI Vuosijulkaisu 2011 Suomensukuisten Sana Riemua kominkielisestä Lastenraamatusta s. 8 Löysin rakastavan Jumalan s. 4 Irti pakanuudesta s. 6 Suomensukuisten Sana 2011 Terveisiä

Lisätiedot

Lappilehti. Jumala puhuu luonnon esimerkkien kautta. Sivut 4 5 SUOMEN VAPAAKIRKON LAPIN LÄHETYS

Lappilehti. Jumala puhuu luonnon esimerkkien kautta. Sivut 4 5 SUOMEN VAPAAKIRKON LAPIN LÄHETYS Lappilehti SUOMEN VAPAAKIRKON LAPIN LÄHETYS 2 2012 Jumala puhuu luonnon esimerkkien kautta Sivut 4 5 1 AJANKOHTAINEN Ketjureaktio saamelaisperheessä Murmanskin alueella Montshegorskin kaupungissa asuu

Lisätiedot