Tänään voimme vielä auttaa häntä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tänään voimme vielä auttaa häntä."

Transkriptio

1 LOKA / MARRAS 2011 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Tänään voimme vielä auttaa häntä. Teemme työtä joka päivä niin kuin se olisi viimeinen mahdollisuus.

2 PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov Toiminnanjohtaja Kuvia, jotka kertovat enemmän kuin tuhat sanaa Tässä numerossa kerromme sanoin mutta ennen kaikkea kuvin, mitkä ovat Mission Possiblen toimintatavat. Ne voi kiteyttää kolmeen kohtaan: 1. Välitön apu kadun lapsille, nuorille ja päihdeperheille: Jatkuvasti pelastuu henkiä ja järkyttävissä elämäntilanteissa olevat ihmiset saavat ulospääsytien. 2. Työ kokonaisten perheiden tai äitien ja lasten kanssa tuo parhaat tulokset: Sekä vanhemmat että lapset kuntoutuvat, useimmat löytävät seurakunnan, paikkoja turvakodista vapautuu nopeammin. 3. Paikallisten varustaminen työhön: Työmme on paikallisten käsissä alusta asti. Älä anna nälkäiselle kalaa vaan onki, ja opeta hänet kalastamaan on jo lähes klishee, mutta toimiva totuus. Avun tarve on suuri, ja haluamme levittää työtämme uusille paikkakunnille. Varojen vapautumiseksi uusiin kohteisiin vanhojen on tultava toimeen yhä itsenäisemmin. On ilo kertoa, että kohdemaiden työpisteidemme omavaraisuus on jatkuvasti kasvanut! Kiitos Sinulle tuestasi, jonka avulla paitsi ylläpidämme jokapäiväistä toimintaa, myös rakennamme tulevaisuutta ja paikallista omavaraisuutta! Jos lähetys- ja avustustyötä tehdään lähinnä rahan voimalla, rahaa ei ole koskaan riittävästi. Jos työtä tehdään ihmisen ja Jumalan yhteistyön ja näyn voimalla, asiat sujuvat ja resurssit kasvavat! Lukutaidoton tyttö Bulgarian vuoristokylästä: Natashan elämänmuutos on esimerkki kaikille! Natasha opettaa Mission Possiblen ja Rozinon romaniseurakunnan soppakeittiöllä lapsia lukemaan ja kirjoittamaan ja lukee heille Lastenraamattua. Lukutaidottomia lapsia on paljon, vaikka jotkut käyvätkin koulua. Tilannetta pahentaa se, etteivät he osaa kunnolla bulgariaa. Syrjäytyminen yhteiskunnasta on varmaa, jos he eivät opi kieltä ja perustaitoja Natasha oli itsekin tällainen lapsi. Kun hän 12-vuotiaana tuli ensi kertaa soppakeittiölle, hän oli likaisissa vaatteissa, ei ymmärtänyt kunnolla bulgariaa eikä ollut koskaan käynyt koulua. Perhe eli äärettömässä köyhyydessä. Soppakeittiö oli Natashalle elintärkeä - ja siellä hän myös oppi lukemaan Mission Possiblen julkaiseman aapisen avulla! Koulutimme lahjakkaan ja innostuneen tytön opettajaksi - ja se muutti hänen elämänsä! Natasha on opettanut kymmeniä kotikylänsä ja naapurikylän Slatinan lapsia lukemaan ja kirjoittamaan. Natasha on nyt 20-vuotias - ulkoasultaan, käytökseltään ja puheeltaan esimerkillinen ja huoliteltu. Elokuussa hän meni naimisiin ja haluaa nyt palvella seurakuntaa yhdessä miehensä kanssa. Heidän muuttunut elämänsä on voimakas ja innostava esimerkki kaikille! Natasha ja hänen oppilaitaan

3 Miten työ toimii? Tämä kuva kertoo kaiken: Paikallinen työntekijä: Natasha opettaa oman kylänsä lapsia. Kouluttaja Tanja Konjarova, joka opetti lukutaidottoman Natashan tähän tehtävään, seuraa enää vain taustalla. Seurakunnan pastori ja nuorisotyön johtaja, jotka pitelevät taulua, ovat mukana organisoimassa lasten koulutusta ja ruokailua. Ilman paikallisten ihmisten ja johtajien todellista kiinnostusta ja panostusta työllä ei olisi tulevaisuutta. Muutos romanikyliin tulee vain koulutuksen ja ihmisten ajattelu- ja elämäntavan muutoksen kautta. Siksi seurakunnan mukanaolo on välttämätön. TUKIPUHELINNUMEROT: = 10 eur, = 20 eur Apusi pelastaa lapsia ja nuoria!

4 Krokotiili, desomorfiini, on heroiinia halvempi vahva huume, jonka aineksia saa Venäjällä vapaasti apteekista. Se aiheuttaa välittömän riippuvuuden, tuhoaa aivoja ja elimistöä ja johtaa muutamassa kuukaudessa kuolemaan. Maksim - narkomaani, jonka elämän puolesta Jekaterinburgin tiimimme taisteli - kärsi krokotiilin ja HIV:n aiheuttamista hirvittävistä oireista, mm. kudosten mätänemisestä. Sairaalassa häntä ei voitu auttaa. Hänellä ei ollut ketään eikä edes paikkaa, missä kuolla. Tiimimme otti Maksimin turvakotiin ja hoiti rakkaudella tätä äärettömän vaikeaa potilasta eristetyssä huoneessa. Maksim tuli uskoon ja toipui varsin hyvään kuntoon - mutta hänen tilassaan tapahtui kaikkien murheeksi kuitenkin käänne, ja hän menehtyi keväällä. Desomorfiinin ainesten helppo saatavuus on aiheuttanut paljon polemiikkia, niitä vaaditaan pois vapaasta myynnistä. Venäjällä on lisäksi jo vuosia puhuttu heroiiniepidemiasta, jonka aiheuttaa aineen kuljetus suurina määrinä Afganistanista. Maassa on 4 milj. narkomaania. Syyskuussa saimme uuden suruviestin Jekaterinburgista: Maksimin sisko kuoli tänään. Hän käytti krokotiilia... Dima vapautui huumeista maatilallamme Dima on yksi monista nuorista, jotka ovat vapautuneet huumeista kuntoutuskeskuksessamme Jaroslavlin lähellä. Aloin 15-vuotiaana käyttää marijuanaa ja SPEEDiä päästäkseni rentoon fiilikseen, mutta siitä tuli elämäntapa. Persoonani ja moraalini alkoi luhistua. Aikani kului kadulla. Yhteys perheeseen katkesi. Kämppäkaverini oli saatananpalvoja. Kuuntelin häntä ja yritin päästä itsekin sisälle samaan. Päädyin yliannostuksen vuoksi voimakkaassa psykoosissa sairaalaan. Siellä vieraili uskova entinen narkomaani, joka ohjasi minut erääseen kuntoutuskeskukseen. En kuitenkaan halunnut jättää huumeita. Ajauduin entistä pahempaan jamaan. Aloittelin heroiinin käyttöä, kun sain uuden mahdollisuuden Mission Possiblen keskuksessa. Alkuaika oli tosi vaikea. Muutos alkoi, kun tulin uskoon muutaman kuukauden kuluttau. Tajusin, ettei kukaan ihminen voi auttaa minua, en itsekään. Puhuin työntekijöiden kanssa, puolestani rukoiltiin. Kerran tunsin erityisesti Jumalan läsnäolon ja Hän puhui sydämelleni: Dima, lopeta murehduttamiseni, etsi minua niin minä autan sinua! Tämä oli minulle käännekohta, kuntoutus alkoi sujua, kapinointini loppui ja näen elämän nyt uudessa valossa. Minun ei enää tarvitse paeta huumeisiin, vaan minulla on yhteys Jumalaan, joka antaa minulle voimaa ja kuulee minua. Kylvökoneen ohjaimissa Dima, joka vapautui Jaroslavlin keskuksessamme huumeista. Saimme tänä vuonna erinomaisen sadon. Maatilamme ja kuntouskeskuksemme on jo taloudellisesti omavarainen ja rahoittaa osittain Moskovan turvakotiakin.

5 Välitön apu: Huumeita käyttävät lapset ja nuoret on pelastettava heti tai se on liian myöhäistä Maksimilla ei ollut ketään, sairaalakaan ei halunnut pitää kuolevaa narkomaania. Jekaterinburgin tiimimme taisteli hänen henkensä puolesta keväällä. Hänen vuoteensa vieressä turvakodissamme päivystettiin yötä päivää. Krokotiili-huume ja HIV olivat kuitenkin tehneet liikaa tuhoa, ja poika menehtyi. Jaroslavlin kuntoutuskeskuksemme päärakennuksen ullakkokerros korotettiin kesällä ja tehtiin talviasuttavaksi.

6 JEKATERINBURG Jos pystyitte auttamaan Galjaa, minulla olisi listalla 500 samanlaista perhettä... Näin totesi turvakotimme johtajalle Andrei Ivanoville Jekaterinburgin sosiaaliviranomainen, joka oli jo luopunut toivosta hankalan narkomaaniäidin ja laiminlyödyn pojan kanssa. Galja oli käyttänyt huumeita kahdeksan vuotta. Hän kuuli turvakodistamme ja pyysi apua itselleen ja Valera-pojalleen. Otimme pojan kotiimme ja ryhdyimme selvittämään Galjan asioita. Hänellä oli vankilatuomio, joka oli muutettu ehdonalaiseksi, jotta hän yksinhuoltajana voisi huolehtia lapsestaan. Hän ei päihderiippuvuutensa vuoksi kuitenkaan pystynyt siihen ja oli joutumassa vankilaan ja poika lastenkotiin. Neuvottelimme viranomaisten kanssa, ja he suostuivat siihen, että myös Galja tulisi valvontamme alaisena turvakotiin kuntoutumaan. Alussa oli suuria ongelmia. Valera oli pahasti riippuvainen tietokonepeleistä ja laiminlyönyt koulua, sillä paetakseen todellisuutta hän oli viettänyt kaiken aikansa pelien ääressä. Elämäntilanteen korjauduttua hän vapautui peleistä, ja koulukin alkoi sujua. Äidin ja pojan välit olivat kuitenkin niin tulehtuneet, ettei poika olisi halunnut edes asua saman katon alla tai edes puhua äidistä! Äidin tulo turvakotiin sai Valeran käyttäytymään raivokkaasti. Hän ei suostunut istumaan samassa ruokapöydässä eikä olemaan missään tekemisissä äidin kanssa. Galja alkoi vapautua huumeista ja tuli uskoon. Hän alkoi rakentaa särkynyttä suhdetta lapseensa pala palalta. Nyt näemme lähes täysin korjautuneen äiti-poika -suhteen! Eivät kahdeksan vuoden huumeiden käytön jäljet kenenkään elämästä tietenkään voi täysin kadota näin lyhyessä ajassa, mutta katsoessamme heitä olemme erittäin luottavaisia, että loputkin ongelmat korjautuvat! Galja opiskelee nyt kokiksi ja tekee samalla työtä turvakodin keittiöllä valmistaen isoja ruoka-annoksia ja leivonnaisia kodin suurelle perheelle.

7 Lasten ja heidän vanhempiensa kuntouttaminen: Koko perhe pelastuu! Tämä kuva kertoo ihmeestä! Poika ei aiemmin halunnut edes olla saman katon alla äitinsä kanssa tai mainita tämän nimeä. Nyt suhde on korjautunut ja perhe on aloittanut uuden elämän! Suuri osa Ufassa auttamistamme lapsista samoin kuin tiimimme työntekijöistä on muslimitaustaisia bashkiireja tai tataareja. Sinun tukesi on erittäin tärkeä lasten pelastamiseksi.

8 M Itella Oyj ZENIITTI KIRJAPAINO ÄSSÄ OY 1011 Lähettäjän osoite: Mission Possible ry, PL 120, Vantaa Mission Possible ry, PL 120, Vantaa HUOM! Puh.nro muuttunut: / Tilaukset, osoitteenmuutokset: Autamme hädänalaisia ja päihdeongelmaisia lapsia, nuoria ja perheitä tuoden heille aineellista apua ja evankeliumia. 8 turvakeskusta, 3 päihdekuntoutuskeskusta, 3 päiväkeskusta, 2 katupartiota. Kohdemaat: Venäjä, Ukraina, Bulgaria, Albania. Joulukortit työmme tueksi ovat saatavilla! Tämän vuoden aiheet: Lyhty ja joulupallo Sisäsivulla teksti Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta. Takana teksti: Kortin tuotto katulasten hyväksi Koko 120 x 190 mm. Kiiltävä, kova, hyvätasoinen kartonki. Mukana kuori. Hinnat: 1 49 kpl: 2,20 eur/kpl 50 kpl tai enemmän: 1,90 eur/kpl Toimitus sisältyy hintaan. TILAUS: Oheisella kupongilla (postimaksu maksettu) Puh Sähköposti Nettisivujen kautta Isommat kuvat netissä: Sinun tukesi on erittäin tärkeä lasten pelastamiseksi. AUTA Tukitilit: Nordea Sampo OP Viitenumerot tilisiirtokupongissa. Tukipuhelin: = 10 euroa = 20 euroa Poliisihallituksen keräyslupa 2020/2010/4620 / Itä-Euroopan katulasten, -nuorten ja perheiden kuntoutustyöhön ja oheiskuluihin, voimassa asti Suomessa ilman Ahvenanmaata. TUKI-ILMOITUKSET Yksi ilmoitus 65 eur, koko vuosi 300 eur. Kiitos tuesta! Rakennuspalvelua. Vesa Sihvo Oy puh KALMARIUNION OY LTD Tiedon valtatie puh Korson Sähköyksikkö Oy Insinööritoimisto Taitosähkö Oy RM-Rakennuspalvelu Peuranpolku 24, Höytiä, Puh

Mitä yhteistä on. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa LOKA/MARRAS 2012

Mitä yhteistä on. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa LOKA/MARRAS 2012 LOKA/MARRAS 2012 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Mitä yhteistä on lampaiden keritsemisellä Venäjällä ja kampaajakurssilla Bulgariassa - saksien ja leikkurin käytön lisäksi? Ks. sivu

Lisätiedot

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 2 / 2011

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 2 / 2011 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 2 / 2011 Sveta pelastui kadulta Ufan katutyön kautta, äiti vapautui päihteistä, ja pikkuveljetkin saivat toisenlaisen elämän. >> Lue lisää elämänmuutoksista

Lisätiedot

Oikeaan aikaan annettu apu voi pelastaa koko loppuelämän.

Oikeaan aikaan annettu apu voi pelastaa koko loppuelämän. LOKA-MARRAS 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Oikeaan aikaan annettu apu voi pelastaa koko loppuelämän. IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Välähdyksiä toimintamme historiasta Ei oikoteitä

Lisätiedot

Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa

Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa HELMI / MAALIS 2013 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa Tässä lehdessä myös yhteenveto työmme tuloksista v. 2012. PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Kun pelastamme lapsen, pelastamme koko elämän.

Kun pelastamme lapsen, pelastamme koko elämän. ELO - SYYS 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Kun pelastamme lapsen, pelastamme koko elämän. Sasha ja Masha, pikku ystävykset Jekaterinburgin turvakodissa IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

HELMI-MAALIS 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa

HELMI-MAALIS 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa HELMI-MAALIS 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Mission Possiblen vanhan logon piikkilanka-aita on nyt auki. Maissa, jotka 40 vuotta sitten olivat suljettuja, voi tänä päivänä toimia

Lisätiedot

LOKA - MARRAS 2013. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Apua ja tukea väkivallan traumauttamille tytöille ja naisille.

LOKA - MARRAS 2013. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Apua ja tukea väkivallan traumauttamille tytöille ja naisille. LOKA - MARRAS 2013 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Apua ja tukea väkivallan traumauttamille tytöille ja naisille. IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Ei enää pilkattu ja arvoton Elisa hylättiin

Lisätiedot

Lapsia, joilla on menneisyys ja tulevaisuus

Lapsia, joilla on menneisyys ja tulevaisuus KESÄ/HEINÄ 2012 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Lapsia, joilla on menneisyys ja tulevaisuus Dasha syntyi vankilassa, kun hänet oli tarkoitus abortoida, hän eli kadulla ja rautatieasemilla,

Lisätiedot

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s.

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. HUHTI-TOUKO 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. 6-7 Yksi parhaista päätöksistämme! Rakkaat ystävät, IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia.

Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia. KESÄ-HEINÄ 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia. Katso video: Kovia kokenut Pikku Aleksandra sai turvapaikan kodistamme. www.mp.org/fi

Lisätiedot

JOULU 2013 - TAMMI 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9

JOULU 2013 - TAMMI 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9 JOULU 2013 - TAMMI 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9 IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Maan alimpiin paikkoihin Jouluevankeliumi Efesolaiskirjeen

Lisätiedot

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 5 / 2010

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 5 / 2010 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 5 / 2010 PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov, toiminnanjohtaja He asuvat minun näyssäni. Istuin aamiaisella hyvän ystäväni, raamattukoulun johtajan kanssa. Hän

Lisätiedot

Maailma muuttui yhtäkkiä!

Maailma muuttui yhtäkkiä! Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 2 / 2010 Maailma muuttui yhtäkkiä! Pikku Vitali katsoo suurin silmin uutta ympäristöä. Lue, kuinka koko perheen elämä muuttui, s. 6. PÄÄKIRJOITUS Ignat

Lisätiedot

Lapsen hymyyn ei tarvita paljon.

Lapsen hymyyn ei tarvita paljon. JOULU 2014 - TAMMI 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Lapsen hymyyn ei tarvita paljon. IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Välähdyksiä toimintamme historiasta Perhetyö Missä todellinen

Lisätiedot

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA RIIHIMÄEN IDÄNTYÖN KUULUMISIA ELOKUU 2009 PUHEENJOHTAJAN PALSTA ILOSANOMAN TUOJAN ASKELET Keskikesä, aurinko ja loma varustavat meitä joka vuosi uudestaan pitkään

Lisätiedot

LASTENMISSIO 2014 2015. Lapsia tavoittamassa KUVAT: TIM SHIREY LASTEN PARHAAKSI 1

LASTENMISSIO 2014 2015. Lapsia tavoittamassa KUVAT: TIM SHIREY LASTEN PARHAAKSI 1 LASTENMISSIO 2014 2015 Lapsia tavoittamassa KUVAT: TIM SHIREY LASTEN PARHAAKSI 1 Tehdään se yhdessä tehdään se nyt! Mitä lapset tarvitsevat kipeimmin? Jumalan sana ja Jeesuksen tunteminen tarjoavat vahvan

Lisätiedot

ERITYISNUORISOJÄRJESTÖ. Elämään. Elämä on arvokasta Muutos on mahdollista Jokainen on tärkeä

ERITYISNUORISOJÄRJESTÖ. Elämään. Elämä on arvokasta Muutos on mahdollista Jokainen on tärkeä ERITYISNUORISOJÄRJESTÖ Elämään Elämä on arvokasta Muutos on mahdollista Jokainen on tärkeä kesä 2011 uutislehti Toiminnanjohtajan sydämeltä Loistavat kevätterveiset kaikille! Kevät on ruusujen aikaa...

Lisätiedot

Riihimäen Idäntyön kuulumisia kesäkuu 2009. Puheenjohtajan palsta LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA HUOMIO KAIKKI MATKALAISET!

Riihimäen Idäntyön kuulumisia kesäkuu 2009. Puheenjohtajan palsta LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA HUOMIO KAIKKI MATKALAISET! LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA Riihimäen Idäntyön kuulumisia kesäkuu 2009 Puheenjohtajan palsta Jo joutui armas aika Kesä on lähellä ja luonto kauneimmillaan. On ihmeellistä kuunnella aamu aamun

Lisätiedot

ITÄPORTTI. Kaupunkimissiot aikamme tehotyökalu lähetystyössä IRR-TV:n medialähetystyö tavoittaa miljoonia

ITÄPORTTI. Kaupunkimissiot aikamme tehotyökalu lähetystyössä IRR-TV:n medialähetystyö tavoittaa miljoonia ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syysspecial 2010 Kaupunkimissiot aikamme tehotyökalu lähetystyössä IRR-TV:n medialähetystyö tavoittaa miljoonia Itäportin erikoisnumero lahjaksi Sinulle,

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Birger Skoglund

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Birger Skoglund Järvenpää extra - rakkauden ja toivon sanomaa Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Paul Raja-aho: Seurakunta kasvaa ja voi hyvin

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Elokuu 2015 1. Eläkeläisenergiaa. Yksityiskohta Aljonan Eevalle syntymäpäivälahjaksi. tekemästä taulusta

Pisarakirje. Pisarakirje Elokuu 2015 1. Eläkeläisenergiaa. Yksityiskohta Aljonan Eevalle syntymäpäivälahjaksi. tekemästä taulusta Pisarakirje Elokuu 2015 Eläkeläisenergiaa Pitkäaikainen tulkkimme Eleonora Skrypina kertoi vuosia sitten, millaiselta tuntui jäädä eläkkeelle mielenkiintoisesta työstä, venäläisen mallin mukaan jo 55-vuotiaana.

Lisätiedot

HYVIÄ UUTISIA Vapaa Sisälähetys ry:n tiedotus- ja kampanjalehti / kesä 2007

HYVIÄ UUTISIA Vapaa Sisälähetys ry:n tiedotus- ja kampanjalehti / kesä 2007 Kotimaanevankeliointi.fi HYVIÄ UUTISIA Vapaa Sisälähetys ry:n tiedotus- ja kampanjalehti / kesä 2007 Tiina Huhtalan tyhjä sydän täyttyi! s. 12. Arjan rankka elämä muuttui kertaheitolla! s. 6. Jippii tavoittaa

Lisätiedot

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2007 Nro 2 Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa Krasnojarskissa lähes 10 000 ihmistä uskoon Pääkirjoitus Hedelmällinen missio Siperiassa

Lisätiedot

Rakkaat 17.8.2012. seurakuntalaiset,

Rakkaat 17.8.2012. seurakuntalaiset, NMC Tampere NEWS 17.8.2012 Rakkaat seurakuntalaiset, olemme nyt siirtyneet NMC Tampereen seurakuntana uusiin tiloihin, Juvankatu 6:een. Ensimmäiset tilaisuudet on jo pidetty, tosin osin keskeneräisissä

Lisätiedot

PATMOS LÄHETYSSÄÄTIÖN LASTENAVUN JULKAISU TUOTA LAPSILLE ILOA RAKASTA. AUTA.

PATMOS LÄHETYSSÄÄTIÖN LASTENAVUN JULKAISU TUOTA LAPSILLE ILOA RAKASTA. AUTA. patmoslapset 09 PATMOS LÄHETYSSÄÄTIÖN LASTENAVUN JULKAISU TUOTA LAPSILLE ILOA RAKASTA. AUTA. patmoslapset 09 Patmos Lähetyssäätiön Lastenavun julkaisu 2009 Toimittaja Pirkko Säilä pääkirjoitus Vastaava

Lisätiedot

TULEVAISUUS UUSIKSI 1 2012. Apua Sahelin lapsille. Samsam pääsi kouluun Shafali saa olla lapsi jälleen

TULEVAISUUS UUSIKSI 1 2012. Apua Sahelin lapsille. Samsam pääsi kouluun Shafali saa olla lapsi jälleen TULEVAISUUS UUSIKSI 1 2012 Apua Sahelin lapsille Samsam pääsi kouluun Shafali saa olla lapsi jälleen PÄÄKIRJOITUS Hyvä lukija Apusi muuttaa maailmaa. Pelastakaa Lasten selvityksen* mukaan yhä useampi maailman

Lisätiedot

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syyskuu 2008 Nro 5

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syyskuu 2008 Nro 5 ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syyskuu 2008 Nro 5 Arabimissio tavoitti koko Pyhän maan Lähetysveteraani Veikko Manninen Jumalan puhuttelussa Pääkirjoitus Evankeliumi saavutti laajasti

Lisätiedot

PIPLIA. PIPLiA. 3/2015 Suomen Pipliaseura www.piplia.fi. www.piplia.fi. Ei leikata lähimmäisenrakkaudesta! voimasanoja

PIPLIA. PIPLiA. 3/2015 Suomen Pipliaseura www.piplia.fi. www.piplia.fi. Ei leikata lähimmäisenrakkaudesta! voimasanoja PIPLIA www.piplia.fi 3/2015 Suomen Pipliaseura www.piplia.fi voimasanoja PIPLiA. Ei leikata lähimmäisenrakkaudesta! 3/ 2015 voimasanoja PIPLiA. Suomen Pipliaseura www.piplia.fi 3 Pääkirjoitus 4 Rippiraamattu

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Joulukuu 2014 1 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON. Joulukuu 2014

Pisarakirje. Pisarakirje Joulukuu 2014 1 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON. Joulukuu 2014 Pisarakirje Joulukuu 2014 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON "Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt" (Joh. 9:4) Vihdin ryhmä kävi marraskuussa Tosnon seurakunnan

Lisätiedot

Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014. Pisaroita. Mekong-joen varrelta. voimasanoja. PIPLiA.

Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014. Pisaroita. Mekong-joen varrelta. voimasanoja. PIPLiA. Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014 Pisaroita Mekong-joen varrelta voimasanoja PIPLiA. Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014 4 Pipliaseurat Mekongin alueella Vuonna 2014 Pipliaseuran teemamateriaali

Lisätiedot