LOKA - MARRAS Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Apua ja tukea väkivallan traumauttamille tytöille ja naisille.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOKA - MARRAS 2013. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Apua ja tukea väkivallan traumauttamille tytöille ja naisille."

Transkriptio

1 LOKA - MARRAS 2013 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Apua ja tukea väkivallan traumauttamille tytöille ja naisille.

2 IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Ei enää pilkattu ja arvoton Elisa hylättiin vastasyntyneenä ja vammaisena. Nyt hän voi antaa omalle lapselleen erilaisen elämän. Hänen viittansa lieve Nämä sanat viittaavat tapaukseen, jossa epätoivoinen, yhteisöstä eristetty nainen päätti väkijoukossa koskettaa Jeesuksen viitan lievettä uskoen näin parantuvansa. (Se oli kielletty teko hänen tilassaan olevaltä naiselta) Hän paranikin, ja hänen elämänsä muuttui täysin! (Mark. 5) Hänen viittansa lieve on nimeltään myös eheyttämisohjelma väkivallan traumatisoimia naisia varten. Olemme toimintamme alusta asti auttaneet väkivallan uhreja, mutta viime vuosina siitä on tullut erityinen työmuoto. Yksi syy on se, että perheväkivallasta on alettu puhua avoimemmin, ja avun tarve on suuri. Koti voi olla äidille ja lapselle yhtä paha paikka kuin katu. Aloitimme tämän ohjelman muutama vuosi sitten Bulgariassa ja nyt myös Venäjällä. Opettajamme Bulgariasta pitivät syyskuussa ensimmäisen kurssin Jekaterinburgissa! Olemme muuttaneet tässä numerossa yksityisyyden suojaamiseksi nimiä ja rajanneet kuvia. (Kun julkaisemme äitien vaikeita elämäntarinoita, he ovat antaneet siihen suostumuksensa.) 24-vuotias Elisa asuu pienen lapsensa kanssa yhdessä turvakeskuksessamme. Hän on esimerkki särkyneestä ja ahdistuneesta naisesta, jonka elämän evankeliumi ja turvallinen ympäristö ovat muuttaneet. Elisa joutui lastenkotiin vastasyntyneenä. Äiti hylkäsi hänet huulihalkion vuoksi. Lapsi oli pienestä pitäen vamman takia pilkan kohteena. Sittenkään kun se pystyttiin leikkauksilla varsin hyvin korjaamaan, hän ei saanut ystäviä. Hänelle oli kipeä asia myös se, että koulutovereilla oli perhe, mutta hänellä ei ollut ketään. Lähdettyään lastenkodista Elisa tutustui mieheen, joka osoitti hänelle huomiota. Se oli hänelle aivan uutta! Elisa oli valmis kaikkeen hänen vuokseen. Mies otti hänet tätinsä luo, jossa asui. He eivät olleet virallisesti naimisissa. Mies oli työtön ja joi. Huomionosoitukset muuttuivat lyönneiksi. Elämä oli piinaavaa, mutta Elisalla ei ollut vaihtoehtoa. Heille syntyi lapsi, ja äiti jäi kotiin ja menetti pienet palkkatulonsa. Täti parjasi ja ahdisti Elisaa suivaantuneena nuorten elättämiseen ja otti äitiysrahat. Elisa ei voinut ostaa vauvantarvikkeita. Lastenkodin johtaja sai tietää entisen hoidokkinsa ahdingosta ja ohjasi hänet turvakotiimme. Tämä oli Elisalle ensimmäinen kosketus kristillisyyden kanssa, hänellä itsellään oli toinen tausta. Hän ei alkuun ymmärtänyt kuinka Jumala voi rakastaa perheen ja muiden hylkäämää naista. Hänen oli myös vaikeaa uskoutua muille, häntä oli niin monta kertaa satutettu. Nuori äiti voi nyt kokea sisäistä ja ulkoista rauhaa. Hän hoivaa lastaan yrittäen osoittaa tälle sitä äidinrakkautta, mitä ei itse saanut kokea. Kun äiti saa avun, lapsenkin elämä muuttuu.

3 Hyväksikäytettyjä, piestyjä, pelokkaita, nöyryytettyjä, sairaita, huumeiden runtelemia kadun tyttöjä. Monet ovat saaneet jo teini-iässä lapsia, jotka ovat kuolleet tai on viety lastenkotiin. Kuvien tytöistä osa ei olisi enää elossa, jos emme olisi auttaneet heitä. Kiitos, että sinä autat meitä auttamaan!

4 Tanja Konjarova Bulgaria Särjettyä ruokoa hän ei muserra Väkivallasta kärsivien naisten auttaja kertoo koskettavasti, kuinka särkyneet elämät eheytyvät. Naisia, joilla on tyhjä katse ja pää painuksissa. Jokainen on kokenut väkivaltaa ja henkistä piinaa. He tulevat luoksemme etsimään parantumista ja rauhaa. Yksi on kokenut seksuaalista väkivaltaa, toisella on takana kaksi väkivaltaista avioliittoa. Jokaisen tahto on murskattu, sydämissä painaa lyijynraskas pelko, katkeruus, tukahdutettu raivo. Jo kolmena vuotena syksyllä ja keväällä meillä on ollut Dobromirkan keskuksessa eheytymiskurssi väkivallan traumauttamille naisille. Kymmenen päivän aikana jokainen käy läpi tähän tarkoitukseen tehdyn materiaalin Hänen viittansa lieve. Päiviin sisältyy sielunhoitoa, keskusteluja ja rukousta. Sofiassa meillä on ympäri vuoden tukiryhmiä, joissa naiset kokoontuvat säännöllisesti. Raamatunluvulla, keskustelulla ja ohjelman läpikäynnillä on ollut heille erittäin suuri merkitys. Väkivalta on enemmän kuin lyöntejä tai karkeita haukkumasanoja. Se on tunkeutumista toisen henkilökohtaiselle alueelle, persoonan ja tahdon murskaamista. Väkivalta satuttaa paitsi ruumista, myös sielua. Näistä naisista näkee juuri tämän: he eivät pysty hallitsemaan elämäänsä, tekemään itsenäisiä päätöksiä, suhtautumaan muihin. He ovat menettäneet itsesuojelukykynsä ja ajautuvat helposti erilaisiin riippuvuuksiin. Särjetty mieli ja tahto voi parantua Jumalan rakkauden ja Pyhän Hengen ja vaikutuksesta. Olemme nähneet ihmeellisiä muutoksia näiden naisten elämässä! He ovat tulleet Dobromirkaan pelokkaina, toivottomina, tasapainottomina. Näemme kaiken tämän vähitellen katoavan! Heidän henkensä elpyy, silmät alkavat loistaa, he kohottavat siipensä! Särjettyä ruokoa hän ei muserra, ja suitsevaista kynttilänsydäntä hän ei sammuta, kunnes hän saattaa oikeuden voittoon. Matt.12:20 Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys. Joh. 10:10 Sillä minä vihaan hylkäämistä, sanoo Herra, Israelin Jumala, ja sitä, joka verhoaa vaatteensa väkivallalla ja vääryydellä (Mal.2:16. alkukielen ja bulg. käännöksen mukaan). Tulkaa minun tyköni, niin minä annan teille levon (Matt. 11:28), lukee huoneentaulussa Dobromirkan keskuksen seinällä.

5 Toimintakeskuksemme Keski- Bulgarian Dobromirkassa - kylässä, jonka nimi tarkoittaa hyvää rauhaa - on todellakin rauhan paikka kauniissa ympäristössä. Saimme maan ja nelikerroksisen rakennuksen nimelliseen hintaan muutama vuosi sitten valtion realisoidessa kiinteistöjään. Monet talkooryhmät ovat uurastaneet sen saneeraustyössä, ja olemme saaneet rakennustarvikkeita ja kalusteita lahjoituksina. Pikkukuva on väkivallasta kärsivien naisten eheytymisohjelmasta, joka on yksi monista kursseista ja tapahtumista keskuksessamme. Talo tarjoaa tarvittaessa myös turvapaikan väkivallan uhreille. Dobromirkan keskus on ainoa laatuaan Bulgariassa ja uskomme, että se tulee tarjoamaan suuria mahdollisuuksia. Elena sai ratkaisevan avun: Vapaus on valinta! Tiesin, etten kestäisi yhtään enempää! Mieheni joi, ja minä ja kolme lastamme kärsimme. Väkivalta, painostus, huuto ja tappelu oli jatkuvaa. Piinaava tilanne vain paheni! Elena on nuori, mutta kokenut paljon. Hän kääntyi puoleemme aivan epätoivoisena. Hän oli halunnut olla hyvä uskova, vaimo ja äiti, mutta raastava todellisuus oli hänelle katkera pettymys. Työttömyys ajoi perheen taloudenkin kriisiin. Elena huusi Jumalalta apua, ja sai tietää ohjelmastamme. Se muutti hänen ajattelutapansa ja elämänsä! Pelon ja taakan tilalle tuli luottamus ja vapaus. Ymmärsin, että vapaus on valinta. Elena sai rohkeutta tehdä päätöksiä ja edellytti niitä myös mieheltään. Haluatko mennä hoitoon ja kääntyä Jumalan puoleen? Vai tällaista elämääkö haluat lastesi elävän? Mies päätti ryhdistäytyä. Hän muutti äitinsä luo, kunnes olisi valmis ottamaan jälleen roolinsa isänä ja aviomiehenä. Hän on alkanut käydä työssä. Elenan tilanne on edelleen ulkoisesti vaikea, mutta hänellä on nyt toivo normaalista perhe-elämästä ja apunaan Mission tukiryhmä. Myös hänen asenteensa on muuttunut: ongelmien sijasta hän keskittyy Jumalan mahdollisuuksiin. Tämä on vaikuttanut voimakkaasti myös lasten elämään.

6 OLEG NIKOFOROV Asbest, Venäjä Uskomaton eheytymistarina: Epätoivoinen kolmen lapsen äiti vapautui alkoholista ja tuhoisasta krokotiilihuumeesta. Tänään, vuotta myöhemmin, hän tekee kristillistä lastentyötä! Häkki on auki, olet vapaa! Kaulakorukampanjamme Bulgarian slummikylien romanityttöjen auttamiseksi käynnistyi erittäin hyvin! Kiitos teille! Korua on edelleen saatavissa. Tilaa se itsellesi tai lahjaksi ja lähetä haluamasi suuruinen vähintään 20 euron lahjoitus romanityttöjen hyväksi. Tilaukset liitteen kupongilla, puh , Koru lähetetään sinulle avun kohdemaasta Bulgariasta (kulut ovat näin pienemmät). Toimitusaika n. 3 viikkoa. Korun mukana on tilisiirto, jolla voit lähettää tukisummansi Suomen tilillemme. Lämmin kiitos tuestasi! Kun Irina tuli keskukseemme kolmen tyttärensä kanssa, olimme hänen viimeinen toivonsa. Huumeet, alkoholi ja irralliset suhteet olivat täyttäneet hänen elämänsä vuosikausia. Silti Irinan sydämessä oli toive, että he joskus voisivat elää normaalia elämää. Irinan kumppani, nuorimman lapsen isä, joka myös oli narkomaani, menetti työnsä ja alkoi varastella. Irinalla ei ollut rahaa huumeisiin. Ystävät näyttivät, miten voi halvalla ja helposti tehdä krokotiilia (desomorfiinia, tuhoisaa huumetta). Koti muuttui paikaksi, johon kokoonnuttiin tekemään huumeita ja alkoholia. Lapset elivät kaiken keskellä. Naapurit kiinnittivät huomiota jatkuvaan, pistävään hajuun ja kutsuivat poliisin. Irinan kumppani otti vastuun ja hänet tuomitiin 12 vuodeksi vankeuteen, Irina kolmen kuukauden katkaisuhoitoon. Sosiaaliviranomaiset valmistelivat lasten huostaanottoa. Kun epätoivoinen äiti anoi vielä yhtä mahdollisuutta raitistua ja osoittaa pystyvänsä huolehtimaan lapsista, he heltyivät ja neuvoivat häntä tulemaan meidän keskukseemme. Irina tuli lapsineen jo samana iltana. Onneksi meillä oli tilaa. Irina kuuntelee liikuttuneena, kun Oleg Nikiforov puhuu hänelle kuntoutuksen päätösjuhlassa, jossa hän myös sai seurakuntatyöntekijän todistuksen.

7 Irina oli sulkeutunut eikä tuntunut näkevän mitään ympärillään eikä puhunut muille. Eräässä iltahartaudessa hän yllättäen pyysi: Rukoilkaa minun puolestani, haluan tulla uskoon! Siitä hetkestä alkaen Irina oli kuin toinen nainen! Hän alkoi kiinnostua asioista, kommunikoida, lukea Raamattua. Hänen eteensä avautui uusia näköaloja. Irina ymmärsi, että hänen elämänsä toiveet voivat toteutua Jumalan avulla. Hän ymmärsi myös, että hänellä oli kolme rakasta ja tärkeää ihmistä - lapset, jotka tarvitsivat häntä. Irina vapautui päihteistä ja katkaisi yhteydet entisiin huumetovereihin. Hänelle tuli palava halu palvella Jumalaa ja tehdä työtä lasten hyväksi. Hän aloitti seurakuntatyöntekijän kurssin ja osallistui aktiivisesti keskuksemme lastentoimintaan. Tyttärien huostaanotto peruuntui. Irina alkoi saada lapsilisää ja sai pikaisessa oikeuskäsittelyssä takaisin myös asuntonsa, joka häneltä oli huijattu. Syyskuussa vietimme Irinan kuntoutuksen päätösjuhlaa ja valmistumista seurakuntakurssilta. Äidillä, joka vuosi sitten tuli kuntoutukseen päihderiippuvaisena ja epätoivoisena, oli nyt todistus, jossa lukee, että hän voi opastaa ja auttaa muita! Asbestin kuntoutuskeskuksen toinen kerros on vielä työn alla. Vieressä oleva uusi rakennus on jo käytössä ja on tuonut tärkeää lisätilaa. Huumekodissa kasvaneet lapset saivat kuin uuden äidin ja välttyivät huostaanotolta!

8 M Itella Oyj Lähettäjän osoite: Mission Possible ry, PL 120, Vantaa Mission Possible ry, PL 120, Vantaa Puh Toimimme kotitoimistosta käsin. / Tilaukset, osoitteenmuutokset: TUKI-ILMOITUKSET Yksi ilmoitus 65 eur, koko vuosi 300 eur. Kiitos tuesta! Korson Sähköyksikkö Insinööritoimisto Taitosähkö Autamme Itä-Euroopan kodittomia, hädänalaisia ja päihdeongelmaisia lapsia, nuoria ja perheitä tuoden heille aineellista apua ja evankeliumia. Kohdemaat: Venäjä, Ukraina, Bulgaria, Albania. Kaikki työntekijämme ovat paikallisia. Henkilökunta:Toiminnanjohtaja Ignat Ivanov, toimistonhoitaja-tiedottaja Mirjami Ivanov. Hallitus: Ignat Ivanov pj, Seppo Waris varapj., Mirjami Ivanov siht., Eeva Dalugama Mudiyanselage, Marika Aspila, Bojko Ivanov. Kirjanpito: Tmi Marika Kokko NÄIN VOIT AUTTAA: Tukitilit: Nordea FI Danske Bank FI OP FI Viitenumerot tilisiirtokupongissa. Tukipuhelin: = 10 euroa = 20 euroa Poliisihallituksen keräyslupa 2020/2012/2266, Voimassa koko Suomessa ilman Ahvenanmaata. MUITA TAPOJA TUKEA TYÖTÄ: Maatuska-ovimagneetit ja lehtiöt Heijastimet Lisätietoa irtoliitteen kupongissa. Kamorak Oy Tänä vuonna meillä ei suuren työmäärän vuoksi ole joulukortteja.

HELMI-MAALIS 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa

HELMI-MAALIS 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa HELMI-MAALIS 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Mission Possiblen vanhan logon piikkilanka-aita on nyt auki. Maissa, jotka 40 vuotta sitten olivat suljettuja, voi tänä päivänä toimia

Lisätiedot

Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa

Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa HELMI / MAALIS 2013 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa Tässä lehdessä myös yhteenveto työmme tuloksista v. 2012. PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

JOULU 2013 - TAMMI 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9

JOULU 2013 - TAMMI 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9 JOULU 2013 - TAMMI 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9 IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Maan alimpiin paikkoihin Jouluevankeliumi Efesolaiskirjeen

Lisätiedot

Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia.

Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia. KESÄ-HEINÄ 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia. Katso video: Kovia kokenut Pikku Aleksandra sai turvapaikan kodistamme. www.mp.org/fi

Lisätiedot

Mitä yhteistä on. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa LOKA/MARRAS 2012

Mitä yhteistä on. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa LOKA/MARRAS 2012 LOKA/MARRAS 2012 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Mitä yhteistä on lampaiden keritsemisellä Venäjällä ja kampaajakurssilla Bulgariassa - saksien ja leikkurin käytön lisäksi? Ks. sivu

Lisätiedot

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s.

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. HUHTI-TOUKO 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. 6-7 Yksi parhaista päätöksistämme! Rakkaat ystävät, IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Lapsen hymyyn ei tarvita paljon.

Lapsen hymyyn ei tarvita paljon. JOULU 2014 - TAMMI 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Lapsen hymyyn ei tarvita paljon. IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Välähdyksiä toimintamme historiasta Perhetyö Missä todellinen

Lisätiedot

Riihimäen Idäntyön kuulumisia kesäkuu 2009. Puheenjohtajan palsta LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA HUOMIO KAIKKI MATKALAISET!

Riihimäen Idäntyön kuulumisia kesäkuu 2009. Puheenjohtajan palsta LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA HUOMIO KAIKKI MATKALAISET! LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA Riihimäen Idäntyön kuulumisia kesäkuu 2009 Puheenjohtajan palsta Jo joutui armas aika Kesä on lähellä ja luonto kauneimmillaan. On ihmeellistä kuunnella aamu aamun

Lisätiedot

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syyskuu 2008 Nro 5

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syyskuu 2008 Nro 5 ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syyskuu 2008 Nro 5 Arabimissio tavoitti koko Pyhän maan Lähetysveteraani Veikko Manninen Jumalan puhuttelussa Pääkirjoitus Evankeliumi saavutti laajasti

Lisätiedot

HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA

HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA Lapset ovat Herran LAHja! Autamme ja siunaamme Hänen nimessään. Patmos Lähetyssäätiön Lastenavun kummit auttavat Armeniassa, Brasiliassa, Egyptissä, Etiopiassa, Israelissa,

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Pirkko Jalovaara: Päältä terve, sisältä kipeä!

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Pirkko Jalovaara: Päältä terve, sisältä kipeä! Rakkauden ja toivon sanomaa Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Kiinalainen pastori, veli Taivaallinen kehottaa: Huuda ääneen Jumalan

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Joulukuu 2014 1 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON. Joulukuu 2014

Pisarakirje. Pisarakirje Joulukuu 2014 1 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON. Joulukuu 2014 Pisarakirje Joulukuu 2014 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON "Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt" (Joh. 9:4) Vihdin ryhmä kävi marraskuussa Tosnon seurakunnan

Lisätiedot

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2008 Nro 2. Missiot Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2008 Nro 2. Missiot Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2008 Nro 2 Missiot Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa Pääkirjoitus Keski-Aasian aika saattaa olla lyhyt s. 14 16 Työtoveruutta Jumalan kanssa Tässä

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Birger Skoglund

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Birger Skoglund Järvenpää extra - rakkauden ja toivon sanomaa Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Paul Raja-aho: Seurakunta kasvaa ja voi hyvin

Lisätiedot

Ystäväkirje. Joulujuhla. Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014!

Ystäväkirje. Joulujuhla. Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014! Ystäväkirje Joulukuu 2013 nro 3 Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014! Lehtomäen kodin väki Ev. lut. lähimmäislähetys ry Osoite:

Lisätiedot

Sinulle. Sanoma 2013 MAJAKKA. Ristin Ristin Kansan Kansan EVANKELIOIMISNUMERO 2013 painos 2011 50 000 kpl www.helluntaikansa.fi

Sinulle. Sanoma 2013 MAJAKKA. Ristin Ristin Kansan Kansan EVANKELIOIMISNUMERO 2013 painos 2011 50 000 kpl www.helluntaikansa.fi Sinulle Sanoma 2013 n n EVANKELIOIMISNUMERO 2013 painos 2011 50 000 kpl www.helluntaikansa.fi MAJAKKA Myrskyjen keskellä majakka on, se siinä luo valoaan. Myrskyjen keskellä majakka on, se Jumalan Sana,

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku, - www.uusielama.net. Millainen Jumala sinulla on?

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku, - www.uusielama.net. Millainen Jumala sinulla on? Ja niin joulu joutui... sivut 3 ja 5 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku, - www.uusielama.net Numero 11-12/2009 Rauno Helppi: Jeesus Kristus vapautti

Lisätiedot

Oma koti kullan kallis. Hämeenlinnan Saalem -seurakunnan tiedotuslehti 1 / 13

Oma koti kullan kallis. Hämeenlinnan Saalem -seurakunnan tiedotuslehti 1 / 13 Hämeenlinnan Saalem -seurakunnan tiedotuslehti 1 / 13 KUVA: Veli-Matti Mustonen Oma koti kullan kallis S eurakuntamme ovia ovat kolkuttaneet viime kuukausina henkilöt, joita en ole milloinkaan tavannut.

Lisätiedot

ITÄPORTTI. Kaupunkimissiot aikamme tehotyökalu lähetystyössä IRR-TV:n medialähetystyö tavoittaa miljoonia

ITÄPORTTI. Kaupunkimissiot aikamme tehotyökalu lähetystyössä IRR-TV:n medialähetystyö tavoittaa miljoonia ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syysspecial 2010 Kaupunkimissiot aikamme tehotyökalu lähetystyössä IRR-TV:n medialähetystyö tavoittaa miljoonia Itäportin erikoisnumero lahjaksi Sinulle,

Lisätiedot

S I P A N E N - sisäisen paranemisen tiedotuslehti -

S I P A N E N - sisäisen paranemisen tiedotuslehti - S I P A N E N - sisäisen paranemisen tiedotuslehti - Isän sylissä särkyneen turva Seminaari Lahdessa 29.6. - 2.7.2005 Sisällysluettelo Puheenjohtajalta...2 Isän sylissä Särkyneen turva seminaari Lahdessa

Lisätiedot

Uusi Elämä. Unelma Haminasta Sivu 7. Lähde mukaan iloisen uutisen. verkostoon Sivu 12. Kalevi Lehtinen: Nro 5/2008. Hannah Jurvansuulla on

Uusi Elämä. Unelma Haminasta Sivu 7. Lähde mukaan iloisen uutisen. verkostoon Sivu 12. Kalevi Lehtinen: Nro 5/2008. Hannah Jurvansuulla on Tämä lehti on Kotka - Hamina -extra - rakkauden ja toivon sanomaa juuri sinulle! Rovasti Ismo Saarikoski toimittaa Päivän tunnussana -kirjaa Sivu 3 Pastori Ossi Könönen: Se tekee kipeää Sivu 5 Riippumaton,

Lisätiedot

Uusi Elämä. Kalevi Lehtinen on poissa sivu 3. Peter Youngren julisti Arkenin konferenssissa Jumalan armosta ja rakkaudesta. 25-vuotista taivaltaan

Uusi Elämä. Kalevi Lehtinen on poissa sivu 3. Peter Youngren julisti Arkenin konferenssissa Jumalan armosta ja rakkaudesta. 25-vuotista taivaltaan Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 7-8/2011 Kalevi Lehtinen on poissa sivu 3 Arken seurakunta juhli 25-vuotista taivaltaan

Lisätiedot

Kuninkaasi tulee kunniassa. Tuomas-messu 4.12.2011

Kuninkaasi tulee kunniassa. Tuomas-messu 4.12.2011 1 Kuninkaasi tulee kunniassa Tuomas-messu 4.12.2011 VANHAN TESTAMENTIN TEKSTI: Jes. 44: 6-8 Näin sanoo Herra, Israelin kuningas ja sen lunastaja, Herra Sebaot: - Minä olen ensimmäinen ja minä olen viimeinen,

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Tohmajärveläinen Tanja Jääskeläinen:

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Tohmajärveläinen Tanja Jääskeläinen: Tohmajärvi Extra sivut 3-10 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Numero 5/2012 Huutavan ääni erämaassa sivu 12 Leena Kataja: Mitä

Lisätiedot

HERRA ELÄÄ Pastori Ei'ichi Itoon elämänkerta

HERRA ELÄÄ Pastori Ei'ichi Itoon elämänkerta HERRA ELÄÄ Pastori Ei'ichi Itoon elämänkerta Suomennos Jorma Pihkala JOHDANTO Japanin protestanttinen lähetyshistoria on varsin lyhyt. Kun amerikkalaiset sotalaivat pakottivat 250 vuotta muusta maailmasta

Lisätiedot

Uusi Elämä. Forssan uskovat siunaavat Israelia sivu 7. Opettaja Jumalan koulussa sivu 10. Uskoontulo pelasti avioliittomme sivu 8

Uusi Elämä. Forssan uskovat siunaavat Israelia sivu 7. Opettaja Jumalan koulussa sivu 10. Uskoontulo pelasti avioliittomme sivu 8 Forssa Extra Rakkauden ja toivon sanomaa sivut 3-16 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 3/2011 Pastori Kalevi Jokinen: Forssan

Lisätiedot

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2007 Nro 2 Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa Krasnojarskissa lähes 10 000 ihmistä uskoon Pääkirjoitus Hedelmällinen missio Siperiassa

Lisätiedot

Ystäväkirje. Ev. lut. lähimmäislähetys ry. Elokuu 2013 nro 2

Ystäväkirje. Ev. lut. lähimmäislähetys ry. Elokuu 2013 nro 2 Ystäväkirje Elokuu 2013 nro 2 Sun Henkesi sateen alle, mun sieluni uupunut vie. Oi kirkasta huokaavalle, ristin siunattu kaita tie. Ev. lut. lähimmäislähetys ry Osoite: Lehtomäen koti Lehtomäentie 211

Lisätiedot

Intia; Ilon hetki, uudet kulkuvälineet siunataan käyttöön!

Intia; Ilon hetki, uudet kulkuvälineet siunataan käyttöön! Intia; Ilon hetki, uudet kulkuvälineet siunataan käyttöön! Pelon sijalle luottamus Olenhan minä sinua käskenyt: Ole luja ja rohkea; älä säikähdy äläkä arkaile, sillä Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi,

Lisätiedot

Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille

Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille Onni löytyy arjesta. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osasto ry:llä käynnistyi vuonna 2012 kolmivuotinen Lapsi ja ero -kehittämishanke,

Lisätiedot