Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 2 / 2011

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 2 / 2011"

Transkriptio

1 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 2 / 2011 Sveta pelastui kadulta Ufan katutyön kautta, äiti vapautui päihteistä, ja pikkuveljetkin saivat toisenlaisen elämän. >> Lue lisää elämänmuutoksista Ufassa s. 4

2 PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov, toiminnanjohtaja Ei voi mitään! Suuri osa ihmiskunnan ongelmista johtuu siitä, että mitään ei voi tehdä. Toimintamme alusta asti olemme taistelleet itäeurooppalaista byrokratiaa ja mitään ei voi tehdä ajattelutapaa vastaan, että saisimme luvan pelastaa nälkäisiä ja kodittomia lapsia. Teette hyvää työtä, mutta ei voi mitään! Tänä keväänä olemme kuulleet nämä sanat myös Suomen viranomaisilta. Rahankeräyslupahakemuksemme on ollut jumissa Poliisihallituksen ruuhkassa jo lähes viisi kuukautta. Ilman säännöllisesti uusittavaa keräyslupaa emme voi pyytää ihmisiltä lahjoituksia ja pitää lahjoitustilejä esillä. Soitimme juuri poliisiin. Käsittelijä ei osannut arvioida, kuinka kauan pitää vielä odottaa. Hakemuksemme oli pinossa hänen pöydällään. Emme voi mitään! Hän haki toisenkin virkailijan sanomaan: Ei voi mitään. Vaikka lasten turvakodit jäisivät ilman rahoitusta, ei voi mitään. Viranomaiset, joiden tehtävänä on valvoa, ettei hyväntekeväisyyskeräyksiin liity väärinkäytöksiä, estävät nyt koko hyväntekeväisyyden. Näinhän Itä-Euroopassakin on tehty. Lasten avustustyö on estetty, ettei siihen liittyviä pykäliä rikottaisi ja joku viranomainen joutuisi vastuuseen. Aina on ollut niin, että ne, jotka voivat kaiken, eivät voi mitään. Onneksi sinä voit tehdä jotain, vaikka viranomaiset sanovat: Meillä on ruuhkaa, emme voi mitään! Lue takasivulta, mitä! Tulossa on joka tapauksessa hieno työkesä, ja menemme täyttä vauhtia eteenpäin! Hyvää alkavaa kesää myös sinulle! Bulgarian uusi turvakeskus käyttövalmis! Toimintaa aletaan käynnistää Maaliskuussa käytimme ensimmäisen kerran keski- Bulgariassa sijaitsevaa uutta toimintakeskusta, jonka valtava remontti on nyt valmis. Pidimme tiloissa koulutusseminaarin seurakuntien naistentyön vetäjille. Samanlainen seminaari pidettiin Venäjällä Jekaterinburgissa. Kevään ja kesän kuluessa alamme ottaa sisään varsinaisia asukkaita ja käynnistää keskuksen toimintoja. Se on tarkoitettu turvapaikaksi väkivallasta kärsiville tytöille, äideille ja lapsille, ja tilaa riittää muihinkin tarpeisiin. Ainoana tällaisena kristillisenä keskuksena Bulgariassa se on herättänyt kiinnostusta jo ennen avaamistaan. Yksi kohderyhmämme ovat bulgarialaiset tytöt, jotka on viety maastaan ja pakotettu prostituoiduiksi Länsi-Euroopan kaduille. Suunnittelemme yhteistyötä länsieurooppalaisten vastaavien turvakeskusten kanssa, jotka auttavat näitä naisia. Voimme tarjota näille tytöille keskuksessamme omassa maassaan turvapaikan, jossa he voivat löytää ulospääsytien, uuden elämän, työtä, asuinpaikan ja toivomme mukaan myös seurakunnan. Keskuksen viralliset avajaiset ovat syyskuussa Bulgarian Mission Possiblen 20-vuotisjuhlien yhteydessä.

3 Bulgarian slummit ovat naisille ja tytöille kurjuuden, väkivallan ja vaarojen pesiä. Voimme katkaista sukupolvelta toiselle siirtyvän toivottomuuden edes joidenkin elämässä.

4 UFA Natasha Slobodjan Pieni tyttö kuin villipeto Kaikkein vaikein kohtaamamme perhe muuttui täysin! Törmäsimme vuosi sitten pimeällä kujalla keskellä yötä kammottavassa tilassa olevaan perheeseen: äiti ja neljä resuista lasta puolipukeissa. Nuorimman tytön suusta valui sylkeä, hän hakkasi päätään tolppaan ja kirkui kuin peto. Isommat tuijottivat apaattisina. Kun lähestyimme heitä, he pelästyivät ja vetäytyivät pois, emmekä voineet puhua heidän kanssaan. Kun tapasimme heidät seuraavan kerran, pääsimme jo keskustelemaan. Suureksi iloksemme äiti toi lapset päiväkeskukseemme, ja siitä asti he ovat osallistuneet kaikkeen toimintaamme! Perheeseen kuuluvat Munira-äiti, Irina, 14, CP-vammaiset kaksoset Grisha ja Sergei, 13, ja Lisa, 10. Kaikista työmme aikana tapaamistamme lapsista tämä sisarusparvi oli häiriintynein ja vaikein. Lapset hyökkäilivät toisten kimppuun, potkivat, purivat, varsinkin Lisa. He söivät muovailuvahaa, nuolivat seiniä, tekivät muita outoja asioita. Jatkuvien tappeluiden vuoksi he olivat naarmuilla ja mustelmilla. Lisa ei puhunut sanaakaan eikä häntä saanut koskea. Tyttö varasteli jatkuvasti, poliisiasemallakin hän onnistui viemään kuulustelijalta pistoolin! Lisassa ja muissa sisaruksissa on nyt tapahtunut valtava muutos. Muutaman kuukauden työn tuloksena he ovat rauhoittuneet, avautuneet, alkaneet puhua, lukea, leikkiä muiden kanssa. Vuodenvaihteen leiri oli heille läpimurto monessa asiassa. Äitikin oli leirillä. Hän auttoi keittiöllä ja kuunteli kiinnostuneena raamattuhetkiä. Hän palasi sieltä uutena ihmisenä: Jumala ja rukoukset auttoivat minut nousemaan. Perhe asui järkyttävissä oloissa. Ei ihme, että lapset oleskelivat kadulla ja viipyivät keskuksessamme ja tapahtumissamme mahdollisimman kauan! Leirin jälkeen remontoimme heidän asuntonsa. Koti on nyt asuinkelpoinen ja näyttää aivan erilaiselta. Tälläkin tavalla olemme saaneet auttaa tätä ihanaa ja meille rakasta perhettä uuden elämän alkuun! Lisa, pahoin häiriintynyt 10-vuotias, koki ihmeellisen muutoksen, samoin koko perhe. Natasha Slobodjan tyttöjen kanssa kerhossa. Kadun lapset ja nuoret pääsevät pesulle turvahuoneistossamme ja desinfiointikeskuksessa.

5 Kuluneena talvena pakkasta oli jopa 30 astetta - valtava koetus kodittomille. TOIMINTA UFASSA: Katupartio kerran viikossa. Jatkuvasti löytyy uusia lapsia, jotka pakenevat kodin alkoholismia ja puutetta. Päiväkeskus kahdesti viikossa seurakunnan tiloissa katulapsille ja -nuorille: kuin koti ja turvapaikka, jossa heille on ruokaa ja toimintaa. Tiistaikerho kaikille halukkaille: samalla kertaa kokoontuvat likaiset katulapset, kriisiperheiden ja naapurien lapset ja seurakunnan perheiden lapset! Pieni turvahuoneisto, johon voidaan majoittaa muutama kadulta tullut nuori Kadulta pelastuneiden teiniäitien ja lasten avustaminen Kesä- ja talvileirit

6 JAROSLAVL MAATILA JA PÄIHDEKUNTOUTUSKESKUS Uusia työntekijöitä nousee kuntoutuneista: Entiset narkomaanit Aleksei ja Julia jäivät keskukseemme auttamaan muita Aleksei ja Julia ovat yksi monista aviopareista, jotka ovat kuluneina vuosina löytäneet toisensa Jaroslavlin keskuksessa vuoden pituisen kuntoutuksen aikana. Kuten muutama muu pariskunta, hekin jäivät keskukseen työhön. Kuntoutuskeskuksen asuntola, henkilökunnan rakennus ja uusi vierastalo. Julian todistus Kirjoitan tätä Jumalan kunniaksi. Hänen voimansa muutti elämäni, kun en odottanut siltä enää mitään hyvää. Aloin jo varhain tupakoida, juoda ja käyttää mietoja huumeita, 20-vuotiaana heroiinia. Elämäni meni sekaisin, vanhemmat joutuivat käskemään minut pois kotoa, ja päädyin kadulle. Olin täällä keskuksessa puoli vuotta ja kuulin monien kertovan, kuinka usko oli vapauttanut heidät. En itse ollut avoin Jumalan kutsulle. Lähdin pois, ja olin pian yhtä surkeassa tilassa kuin ennen. Muistin kuitenkin kuulemani ja pyysin päästä tänne uudestaan. Nyt minulla oli nöyrä mieli ja todellinen halu vapautua. Tutustuin Alekseihin, joka myös oli kuntoutettavana. Pidin hänestä kovasti, mutta yritin olla ajattelematta häntä ja keskittyä hengellisiin asioihin. Sääntöjen vuoksi emme voineet tavata, mutta kuntoutuksen päätyttyä huomasimme, etteivät tunteet olleet kadonneet. Pian vietimme häitä! Kiitän Jumalaa, että hän muutti kaiken ja on antanut minulle asioita, joista olin voinut vain haaveilla! Aleksein todistus Kirjoitan teille kahdesta täysin erilaisesta elämästä. Ensimmäinen oli täynnä kaaosta, huumeita, tuhoa. Toinen toi minut Jumalan luo. Löysin rauhan, rakkauden, onnen. Mutta ennen sitä kului 9 vuotta liassa ja rikoksissa. Menetin lähes kaiken. Kasvoin hyvässä kodissa, pärjäsin koulussa, urheilin. 16-vuotiaana kokeilin heroiinia. Alussa meni kovaa, mutta pian olin huumeriippuvainen. Herätessäni aamulla tyhjässä huoneessa, josta olin myynyt kaiken, ajattelin vain mistä rahaa päivän annokseen. Äitikin jätti minut. Olin 24, elämä oli raunioina. Ajattelin kauhulla tulevaisuutta. Jäljellä oli vain tie ylöspäin. Aloin rukoilla. Vastaus tuli, kun pääsin tänne kuntoutuskeskukseen. Koko paikka oli täynnä toivoa ja valoa. Katsoin työntekijöitä, itsekin entisiä narkomaaneja, ja aloin uskoa, että minäkin voisin muuttua. Elämän värit alkoivatkin palautua. Muutuin sisäisesti uudeksi. Kun olin saanut oman elämäni kuntoon, tuli halu auttaa muita, ja päätimme vaimoni kanssa jäädä tänne. Meille on nyt myös tulossa vauva. Olen ollut vapaana huumeista kaksi ja puoli vuotta. Välini äitiin, joka oli epätoivoinen vuokseni, ovat korjautuneet. Pelon ja yksinäisyyden sijaan on tullut rauha ja Jumalan johdatus. En edes tiedä, mitä kaikkea Hän on vielä varannut elämääni varten!

7 JAROSLAVL Viime vuonna nostimme perunaa kuivan ja kuuman kesän jälkeen 270 tonnia, porkkanaa 180, punajuurta 110. Sikoja on 130, lehmiä 40, lampaita 70. Vuonna 2000 perustettu maatilamme ja siellä toimiva kuntoutuskeskus on taloudellisesti täysin itsenäinen ja tukee osittain myös Moskovan turvakotiamme. Kuntoutettavia on vuodessa n. 80. Osa jättää kuntoutuksen kesken, osa pääsee täysin vapaiksi. Monet kesken jättäneet tulevat uudestaan toisen, jopa kolmannen kerran.

8 M Itella Oyj ZENIITTI KIRJAPAINO ÄSSÄ OY 0511 Lähettäjän osoite: Mission Possible ry, PL 120, Vantaa TUKI-ILMOITUKSET Yksi ilmoitus 65 eur, koko vuosi 300 eur. Kiitos tuesta! Rakennuspalvelua. Vesa Sihvo Oy puh KALMARIUNION OY LTD Tiedon valtatie p Korson Sähkö-Yksikkö Oy MITEN VOIT TUKEA TYÖTÄMME Niin kauan kuin rahankeräyslupien käsittelyruuhka Poliisihallituksessa vielä jatkuu, voit lähettää tukesi Mission Possiblen katulapsityölle haluamasi suuruisen uutislehtimaksun muodossa: Viitenumero RM-Rakennuspalvelu Peuranpolku 24, Höytiä, Puh Tilinumerot: Nordea OP Sampo Kaikki pankkittilimme ja vanhat viitenumeromme toimivat. Yhdistyksellemme lähetetyt varat ovat tulleet ja tulevat perille. Kiitos tuestasi! TILAA: Tulitikuilla tukea katulapsille! Mission Possible ry PL 120, Vantaa Puh. (09) Tilaukset, osoitteenmuutokset: Autamme Itä-Euroopan kodittomia, hädänalaisia ja päihdeongelmaisia lapsia, nuoria ja perheitä tuoden heille aineellista apua ja evankeliumia. Pyrimme pitkäjänteisellä työllä pysyviin elämänmuutoksiin. Yli 60 työntekijäämme ovat paikallisia. Hallitus: Ignat Ivanov, Seppo Waris, Marika Aspila, Eeva Laakkonen, Mirjami Ivanov Työmuodot: - Turvakodit (7) - Katupartiot (4) - Päiväkeskukset (2) - Päihdekuntoutus Säännöllistä apua saa vuodessa n lasta. Kaduilta ja päihdeperheistä saamme vuodessa turvaan yli 200 lasta. Kuntoutuskeskuksis samme on vuodessa n. 140 kuntoutettavaa. 3eur/10 rasian puntti. Minimitilaus 10 punttia. Toimitusaika n. 2 vk. Myyntiaika vapaa; tilitys kun tikut on myyty. Tilaustiedot liitteen kupongissa.

Oikeaan aikaan annettu apu voi pelastaa koko loppuelämän.

Oikeaan aikaan annettu apu voi pelastaa koko loppuelämän. LOKA-MARRAS 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Oikeaan aikaan annettu apu voi pelastaa koko loppuelämän. IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Välähdyksiä toimintamme historiasta Ei oikoteitä

Lisätiedot

Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa

Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa HELMI / MAALIS 2013 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa Tässä lehdessä myös yhteenveto työmme tuloksista v. 2012. PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

LOKA - MARRAS 2013. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Apua ja tukea väkivallan traumauttamille tytöille ja naisille.

LOKA - MARRAS 2013. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Apua ja tukea väkivallan traumauttamille tytöille ja naisille. LOKA - MARRAS 2013 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Apua ja tukea väkivallan traumauttamille tytöille ja naisille. IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Ei enää pilkattu ja arvoton Elisa hylättiin

Lisätiedot

HELMI-MAALIS 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa

HELMI-MAALIS 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa HELMI-MAALIS 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Mission Possiblen vanhan logon piikkilanka-aita on nyt auki. Maissa, jotka 40 vuotta sitten olivat suljettuja, voi tänä päivänä toimia

Lisätiedot

Mitä yhteistä on. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa LOKA/MARRAS 2012

Mitä yhteistä on. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa LOKA/MARRAS 2012 LOKA/MARRAS 2012 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Mitä yhteistä on lampaiden keritsemisellä Venäjällä ja kampaajakurssilla Bulgariassa - saksien ja leikkurin käytön lisäksi? Ks. sivu

Lisätiedot

JOULU 2013 - TAMMI 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9

JOULU 2013 - TAMMI 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9 JOULU 2013 - TAMMI 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9 IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Maan alimpiin paikkoihin Jouluevankeliumi Efesolaiskirjeen

Lisätiedot

Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia.

Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia. KESÄ-HEINÄ 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia. Katso video: Kovia kokenut Pikku Aleksandra sai turvapaikan kodistamme. www.mp.org/fi

Lisätiedot

Lapsen hymyyn ei tarvita paljon.

Lapsen hymyyn ei tarvita paljon. JOULU 2014 - TAMMI 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Lapsen hymyyn ei tarvita paljon. IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Välähdyksiä toimintamme historiasta Perhetyö Missä todellinen

Lisätiedot

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s.

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. HUHTI-TOUKO 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. 6-7 Yksi parhaista päätöksistämme! Rakkaat ystävät, IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA RIIHIMÄEN IDÄNTYÖN KUULUMISIA ELOKUU 2009 PUHEENJOHTAJAN PALSTA ILOSANOMAN TUOJAN ASKELET Keskikesä, aurinko ja loma varustavat meitä joka vuosi uudestaan pitkään

Lisätiedot

Pisarakirje Huhtikuu 2013

Pisarakirje Huhtikuu 2013 Pisarakirje Huhtikuu 2013 Avoin ja uskollinen Vuoden 2012 toiminta on vihdoin viety kirjoihin ja kansiin. Perinteisen vankilatyön loputtua Venäjällä olemme yhä enemmän luoneet katseemme Pietarin alueen

Lisätiedot

Vera. RIIHIMÄEN IDÄNTYÖ ry ELOKUU 2015 LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA. Tervehdys Idäntyön Ystävät

Vera. RIIHIMÄEN IDÄNTYÖ ry ELOKUU 2015 LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA. Tervehdys Idäntyön Ystävät RIIHIMÄEN IDÄNTYÖ ry ELOKUU 2015 Vera Tervehdys Idäntyön Ystävät Kesän ensimmäinen leirimme venäläisille vieraillemme on onnistuneesti takana päin. Järjestäjinä meistä tuntui, että kaikki meni hyvin. Saamamme

Lisätiedot

SLUMMIN LAPSILLE KUULUU HYVÄÄ

SLUMMIN LAPSILLE KUULUU HYVÄÄ PLS LASTENAPU www.patmos.fi SLUMMIN LAPSILLE KUULUU HYVÄÄ Elämää ruuatta ja peloissaan Lähes jokainen lapsi tulee epävakaista sosiaalisista oloista sairaalaan ja on nälissään, huonoissa vaatteissa tai

Lisätiedot

Riihimäen Idäntyö ry MARRASKUU 2008

Riihimäen Idäntyö ry MARRASKUU 2008 LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA Vera Riihimäen Idäntyö ry MARRASKUU 2008 PUHEENJOHTAJAN PALSTA POHJOISEN POJAT Terveisiä pohjoisesta, Murmanskin alueen vankiloista! Sain tilaisuuden käydä Kerttu

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Elokuu 2015 1. Eläkeläisenergiaa. Yksityiskohta Aljonan Eevalle syntymäpäivälahjaksi. tekemästä taulusta

Pisarakirje. Pisarakirje Elokuu 2015 1. Eläkeläisenergiaa. Yksityiskohta Aljonan Eevalle syntymäpäivälahjaksi. tekemästä taulusta Pisarakirje Elokuu 2015 Eläkeläisenergiaa Pitkäaikainen tulkkimme Eleonora Skrypina kertoi vuosia sitten, millaiselta tuntui jäädä eläkkeelle mielenkiintoisesta työstä, venäläisen mallin mukaan jo 55-vuotiaana.

Lisätiedot

Ystäväkirje. Joulujuhla. Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014!

Ystäväkirje. Joulujuhla. Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014! Ystäväkirje Joulukuu 2013 nro 3 Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014! Lehtomäen kodin väki Ev. lut. lähimmäislähetys ry Osoite:

Lisätiedot

TAKAISIN ELÄMÄÄN. Päättäjät, arvokeskustelkaa! s. 2. Työpäivä Riihimäellä. Ystäväsilta poistaa ennakkoluuloja ERITYISNUORISOJÄRJESTÖ

TAKAISIN ELÄMÄÄN. Päättäjät, arvokeskustelkaa! s. 2. Työpäivä Riihimäellä. Ystäväsilta poistaa ennakkoluuloja ERITYISNUORISOJÄRJESTÖ ERITYISNUORISOJÄRJESTÖ TAKAISIN ELÄMÄÄN 12/2007-04/2008 UUTISLEHTI Päättäjät, arvokeskustelkaa! s. 2 Työpäivä Riihimäellä s. 4 Mikon kertomus huumeista irtautumisesta s. 6 Ystäväsilta poistaa ennakkoluuloja

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Lokakuu 2011 1

Pisarakirje. Pisarakirje Lokakuu 2011 1 Pisarakirje Lokakuu 2011 Että löytyisi turva Odotettu lokakuu tuli ja Moskovan viranomaiset antoivat kirjallisen vastauksen vankila-anomuksiimme. Sopimusta ei voida solmia ulkomaalaisten kanssa. Suullisesti

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Joulukuu 2014 1 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON. Joulukuu 2014

Pisarakirje. Pisarakirje Joulukuu 2014 1 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON. Joulukuu 2014 Pisarakirje Joulukuu 2014 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON "Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt" (Joh. 9:4) Vihdin ryhmä kävi marraskuussa Tosnon seurakunnan

Lisätiedot

HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA

HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA Lapset ovat Herran LAHja! Autamme ja siunaamme Hänen nimessään. Patmos Lähetyssäätiön Lastenavun kummit auttavat Armeniassa, Brasiliassa, Egyptissä, Etiopiassa, Israelissa,

Lisätiedot

Matti Kolehmaisen juhlapuhe Riihimäen Keskuskirkossa 9.9.2007 klo 18

Matti Kolehmaisen juhlapuhe Riihimäen Keskuskirkossa 9.9.2007 klo 18 LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA R iihimäe n Idäntyön viesti lokakuu 2007 --------------------------------------------------- Matti Kolehmaisen juhlapuhe Riihimäen Keskuskirkossa 9.9.2007 klo 18

Lisätiedot

PATMOS LÄHETYSSÄÄTIÖN LASTENAVUN JULKAISU TUOTA LAPSILLE ILOA RAKASTA. AUTA.

PATMOS LÄHETYSSÄÄTIÖN LASTENAVUN JULKAISU TUOTA LAPSILLE ILOA RAKASTA. AUTA. patmoslapset 09 PATMOS LÄHETYSSÄÄTIÖN LASTENAVUN JULKAISU TUOTA LAPSILLE ILOA RAKASTA. AUTA. patmoslapset 09 Patmos Lähetyssäätiön Lastenavun julkaisu 2009 Toimittaja Pirkko Säilä pääkirjoitus Vastaava

Lisätiedot

patmos LAPSET13 HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA AutAmme Orpolasten uusi elämä Turvaan kadun vaaroilta

patmos LAPSET13 HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA AutAmme Orpolasten uusi elämä Turvaan kadun vaaroilta HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA patmos LAPSET13 AutAmme ja siunaamme lapsia Orpolasten uusi elämä Turvaan kadun vaaroilta Leirillä Gobin erämaassa Kummit antavat lapsille tulevaisuuden Patmoskummina kohta

Lisätiedot

Riihimäen Idäntyön kuulumisia kesäkuu 2009. Puheenjohtajan palsta LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA HUOMIO KAIKKI MATKALAISET!

Riihimäen Idäntyön kuulumisia kesäkuu 2009. Puheenjohtajan palsta LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA HUOMIO KAIKKI MATKALAISET! LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA Riihimäen Idäntyön kuulumisia kesäkuu 2009 Puheenjohtajan palsta Jo joutui armas aika Kesä on lähellä ja luonto kauneimmillaan. On ihmeellistä kuunnella aamu aamun

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Toukokuu 2015 1. "Jokainen alla auringon on lähimmäiseks luotu."

Pisarakirje. Pisarakirje Toukokuu 2015 1. Jokainen alla auringon on lähimmäiseks luotu. Pisarakirje Toukokuu 2015 "Jokainen alla auringon on lähimmäiseks luotu." Palasin äskettäin aurinkoisesta Länsi-Afrikasta muslimialueelta. Sanottavansa sai ilmaista ranskaksi jos osasi ja sen ymmärsi ken

Lisätiedot

hervanta Noste-kampanja tulee taas Kansainvälinen teatteriesitys Hervannassa Katukappeli maailmalla EIKÖ KAIKKIVALTIAS KUULISI JA NÄKISI?

hervanta Noste-kampanja tulee taas Kansainvälinen teatteriesitys Hervannassa Katukappeli maailmalla EIKÖ KAIKKIVALTIAS KUULISI JA NÄKISI? NOSTE hervanta Noste-kampanja tulee taas Kansainvälinen teatteriesitys Hervannassa Katukappeli maailmalla EIKÖ KAIKKIVALTIAS KUULISI JA NÄKISI? Mielenkiintoinen elämä Jumalan kanssa on mahdollista kaikille

Lisätiedot

Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013. kuva: Jarkko Vertanen

Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013. kuva: Jarkko Vertanen Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013 Matinkylän Kaivolla pidetään seurakuntamme jumalanpalvelus joka toinen sunnuntai. Monet eri kristilliset tahot toimivat viikon mittaan näissä samoissa

Lisätiedot

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA RIIHIMÄEN IDÄNTYÖ ry Helmikuu 2015 Vera Tervehdys Idäntyön Ystävät Vladimir Batuhtin oli Riihimäen Sanan-ja rukouksenillassa 26.1.2015. Hänellä oli vakava sanoma meille kaikille: Olemme sodassa, jossa

Lisätiedot

Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014. Pisaroita. Mekong-joen varrelta. voimasanoja. PIPLiA.

Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014. Pisaroita. Mekong-joen varrelta. voimasanoja. PIPLiA. Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014 Pisaroita Mekong-joen varrelta voimasanoja PIPLiA. Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014 4 Pipliaseurat Mekongin alueella Vuonna 2014 Pipliaseuran teemamateriaali

Lisätiedot

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2007 Nro 2 Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa Krasnojarskissa lähes 10 000 ihmistä uskoon Pääkirjoitus Hedelmällinen missio Siperiassa

Lisätiedot