Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Luomme yhdessä olosuhteita ihmeille.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Luomme yhdessä olosuhteita ihmeille."

Transkriptio

1 TAMMI/HELMI 2012 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Luomme yhdessä olosuhteita ihmeille.

2 PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov Toiminnanjohtaja Mikä innoittaa minua tämän vuoden alussa? Turvakodin lapset rukoilivat kokkinsa puolesta: Ällistyttävä ihmeparantuminen! - Sinä kuolet, ellei tätä leikkausta tehdä, lääkäri sanoi. Galjalla ei ollut valinnanvaraa. Hänen eläessään vielä kadulla leuka ja ien olivat vaurioituneet tapaturmassa. Osa luuta ja märkivää kudosta piti nyt poistaa ja laittaa tilalle metallikappale. Seuraavana aamuna Galjan piti mennä leikkaukseen. Rukoilkaa puolestani, pelkään hirveästi! hän pyysi, kun turvakodin iso perhe kokoontui iltarukoukseen. Aamulla lääkäri ällistyi viimeisessä tarkastuksessa. Luu oli umpeutunut, kudokset parantuneet! Hän tutki suuta tarkkaan ja totesi: Mitään leikkausta ei tarvita! Jekaterinburgin johtajamme Andrei kertoi tämän minulle vuodenvaihteessa. Lasten rukous kokkinsa puolesta kosketti minua syvästi. Näin mielessäni, kuinka hypervilkas, puhevikainen Danailkin tapansa mukaan toisti omalla vuorollaan toisten rukouksen: Pa-pash-shaalusta, ole hyvä, Hella, ja pa-palanna Galja-täti! Muistan, kuinka muutama vuosi sitten Jekaterinburgin katujen lapset rukoilivat, että he saisivat turvakodin. Pian sen jälkeen saimme lahjoituksen rakennusta varten. Nyt tässä kodissa lapset rukoilevat ja tapahtuu ihmeitä! Olemme seuranneet läheltä myös Galjan ja hänen poikansa elämää. Tämä narkomaaniäiti vapautui luonamme huumeista, kävi kokkikoulun ja on nyt työntekijämme kodin sydämessä keittiössä. Me emme voi parantaa ketään. Me emme voi vapauttaa ainuttakaan narkomaania huumeista. Me emme voi muuttaa ketään sisäisesti. Nämä ovat Jumalan työkuvaan kuuluvia asioita. Mutta me voimme tehdä oman osuutemme ja luoda olosuhteet, joissa Hän voi tehdä omaa työtään tahtonsa mukaan. On ilo kertoa teille, että tämän vuoden alusta olemme avanneet työn kahdessa uudessa kaupungissa Siperiassa. Lisäksi laajennamme Asbestissa äitien ja lasten päihdekuntoutuskeskusta. Ufaan on avattu uusi turvahuoneisto. Teidän tuellanne, rakkaat ystävät, olemme perustaneet kaikki 11 keskustamme, jossa epätoivoiset, kodittomat, sairaat ja hylätyt lapset, nuoret ja perheet paranevat ja muuttuvat. Kiitos siitä, että tänäkin vuonna olette kansamme luomassa olosuhteita, joissa tapahtuu yhä uusia ihmeitä! Galja-tädin ruoka ja kakut ovat parhaita!

3 Jekaterinburg: HIV-kriisivyöhyke Vakavan huume- ja HIV-ongelman vuoksi viranomaiset ovat julistaneet Etelä- Uralilla sijaitsevan Jekaterinburgin kriisialueeksi. Olemme saaneet kaupungilta valtuudet tehdä HIV-testejä ja ohjata sairastuneita hoitoon. Automme kiertää siellä, missä katujen nuoret oleskelevat. He uskaltavat tulla testeihin tuttujen auttajien luo. Teemme testejä myös kuntoutuskeskuksissa. Sisäänkäynti maanalaiseen maailmaan. - Katupartiomme auttoi viime vuonna n. 60 nuorta Jekaterinburgin kadulta pois.

4 JEKATERINBURG Andrei Ivanov Masha tuotiin shokkitilassa TUKIPUHELINNUMEROT: = 10 eur, = 20 eur Apusi pelastaa lapsia ja nuoria!

5 kotiimme surmapaikalta! Turvakodissamme asui viime vuonna 35 lasta ja nuorta Turvakotiimme tulee lapsia ja nuoria oman katupartiomme tai viranomaisten kautta. Osa lapsista jää luoksemme pitemmäksi aikaa, toisille löydäme jonkin muun ratkaisun. Parasta on, kun pystymme auttamaan koko perheen uuden elämän alkuun. Myöhäisenä lokakuun iltana poliisi toi kodillemme pienen tytön. Lapsi oli shokissa, nälissään, niin uupunut, ettei pysynyt jaloillaan. Masha, 5, (nimi muutettu) tuotiin meille suoraan surmatyöpaikalta. Isoäiti oli juovuspäissään tappanut yhden tovereistaan lapsen silmien edessä... Poliisi kertoi, että isoäidin siivoton asunto, jossa Masha ja hänen äitinsä asuivat, muistutti yleistä käymälää ja oli alkoholistien kokoontumispaikka. Lapsi eli kaiken keskellä nälässä. Pesimme ja ruokimme Mashan ja peittelimme sänkyyn. Pitkän unen jälkeen hän heräsi ihastuksekseen oikeassa sängyssä! Lapsi oli erittäin tarkka ja kypsä ikäisekseen, vaikka hänen hoitonsa oli pahoin laiminlyöty. Mummi määrää kaikesta. Hän on hyvä, mutta paha kun juo. Mashan äiti on invalidi. Halvaannuttuaan leikkauksessa hän on alkanut hitaasti kävellä kepin avulla. Pian Mashan tulon jälkeen kodissamme oli syntymäpäivät. Kun katoimme pöytää, Masha piiloutui nurkkaan ja painoi päänsä alas mutisten. Kun menimme hänen luokseen, hän jatkoi puhetta kuin itselleen: Täytyy miettiä, täytyy miettiä... Äiti juo koko ajan, mummi juo... minä olen sanonut, ettei saa juoda, mutta he juovat silti. Tiedän, että äiti rakastaa minua, ja kaikki olisi hyvin., jos ei olisi vodkaa... Ymmärsimme samalla, mitä tyttö pelkäsi: pöydällä oli pulloja, ja hän luuli, että kohta alkaisi juominki. Vaimoni Natasha otti Mashaa kädestä ja sanoi: Katso, tämä on pelkkää limsaa! Kukaan meistä ei juo. Älä pelkää! Tyttö rauhoitui ja oli iloisena mukana juhlapöydässä. Kävimme tapaamassa Mashan perhettä ja näimme omin silmin kammottavat olosuhteet. Isoäiti oli selvinnyt tapahtuneesta ehdollisella tuomiolla. Puhuimme vakavasti hänen ja äidin kanssa. Teemme näin: me autamme teitä. Mutta odotamme, että te olette tosissanne mukana. Siivoamme kaiken, teemme täällä remontin! sanoin näille hämmentyneille naisille. Pelkästään kuukauden työ äidin ja mummin kanssa toi hämmästyttäviä muutoksia. He ovat käyneet säännöllisesti turvakodilla Mashaa tapaamassa, ja samalla keskustelemme heidän kanssaan. Isoäiti on jo tullut seurakuntaan, tiedostaa syvästi ongelmansa ja haluaa menneä kristilliseen kuntoutuskeskukseen. Olemme jo remontoineet keittiön ja hoitaneet äidille invalidieläkkeen ja vieneet häntä hoitoon. Mashan silmistä loistaa ilo, kun hän on saanut olla äidin ja mummin kanssa ja nämä ovat olleet selvin päin. Hän selvästi rakastaa heitä. Muutos on alkanut!

6 ASBEST Oleg Nikiforov Kymmenet äidit vapautuvat vuosittain huumeista! Natalia on yksi yli 50 äidistä, jotka asuivat viime vuoden aikana Asbestin keskuksessamme yhdessä 60 pienen lapsen kanssa. Hänen laillaan lähes kaikki äidit vapautuivat päihteistä ja yli 40 tuli uskoon!

7 Vankilasta tullut narkomaaniäiti: Elämäni on niin sekaisin, että kukaan ihminen ei voi minua auttaa... Haave toteutuu! Tukihuoneisto ja lisätilaa Natalia tuli keskukseemme täydellisen epätoivon ja uupumuksen vallassa. Hänellä oli sylissään kolmevuotias Denis. Lapsi oli syntynyt hänen ollessaan vankilassa petoksista. 6-vuotias tytär oli otettu häneltä pois huumeidenkäytön vuoksi. Pian sen jälkeen kun Natalia palasi vankilasta, hänen miehensä kuoli huumeisiin. Hänellä ei ollut nyt ketään läheistä tukena. Ainoana lohtuna olivat poika ja huumeet. Keskukseemme tultuaan Natalia huomasi olevansa raskaana. Se oli hänelle shokki. Tulevaisuus näytti entistäkin vaikeammalta. Kaiken keskellä hän alkoi rukoilla ja antoi elämänsä Jumalalle. Pikku Masha syntyi keskuksessamme etuajassa. Siitä ja äidin päihteidenkäytöstä huolimatta lapsi oli täysin terve. Autamme nyt Nataliaa elämän rakentamisessa uudelleen. Laitamme hänen papereitaan ja perheavustuksiaan kuntoon. Natalialla on nyt elämänsä perustana usko ja tukena kuntoutuskeskuksemme suuri perhe. Uskon, että Jumalan avulla kaikki järjestyy ja että saan vielä tyttärenikin takaisin. Kaupunki ja turvakeskus sijaitsevat aivan maailman suurimman asbestikaivoksen laidalla. Saamme lisää tilaa kuntoutettaville äideille ja lapsille, jotka odottavat keskukseen pääsyä! Rakennamme toista kerrosta Asbestin kuntoutuskeskukseen. Olemme lisäksi hankkineet neljän huoneen huoneiston, jossa voivat pientä vuokraa vastaan asua ne kuntoutuneet äidit ja lapset, joilla ei ole muuta asuntoa. Tämä auttaa heitä asioiden järjestelyssä kuntoutuksen jälkeen, ja keskuksesta vapautuu paikkoja nopeammin. Kumpikin asia on ollut pitkäaikainen haaveemme, ja nyt niistä tulee todellisuutta! LUOMME OLOSUHTEITA IHMEILLE!

8 M Itella Oyj ZENIITTI KIRJAPAINO ÄSSÄ OY 0112 Lähettäjän osoite: Mission Possible ry, PL 120, Vantaa AUTA Mission Possiblen työ tehdään yksityisten lahjoitusten rahoittamana. Jokainen pienempi tai suurempi lahjoitus on erittäin tärkeä ja arvokas. Kiitos, että teette mahdolliseksi tämän työn! Poliisihallituksen keräyslupa 2020/2010/4620 / Itä-Euroopan katulasten, -nuorten ja perheiden kuntoutustyöhön ja oheiskuluihin, voimassa asti Suomessa ilman Ahvenanmaata. Tukitilit: Nordea Sampo OP Viitenumerot tilisiirtokupongissa. TILAA: Tulitikuilla tukea katulapsille! 3eur/10 rasian puntti. Minimitilaus 10 punttia. Toimitusaika n. 2 vk. Myyntiaika vapaa; tilitys kun tikut on myyty. Tilaustiedot liitteen kupongissa. Tukipuhelin: = 10 euroa = 20 euroa Mission Possible ry, PL 120, Vantaa HUOM! Puh.nro muuttunut: / Tilaukset, osoitteenmuutokset: Henkilökunta: toiminnanjohtaja Ignat Ivanov, toimistonhoitajatiedottaja Mirjami Ivanov, osa-aikainen toimistotyöntekijä Virpi Sappinen. Toimimme kotitoimistoista käsin. Hallitus: Ignat Ivanov pj, Seppo Waris varapj., Mirjami Ivanov siht., Eeva Laakkonen, Marika Aspila Autamme Itä-Euroopan kodittomia, hädänalaisia ja päihdeongelmaisia lapsia, nuoria ja perheitä tuoden heille aineellista apua ja evankeliumia. Työmuodot: Turvakeskukset (6), päihdekuntoutuskeskukset (3), päiväkeskukset (2), katupartiot (2). Kohdemaat: Venäjä, Ukraina, Bulgaria, Albania. Käytämme vain paikallisia työntekijöitä. Työkohteissamme on yli 70 työntekijää ja n. 100 vapaaehtoista vakinaista avustajaa. TUKI-ILMOITUKSET Yksi ilmoitus 65 eur, koko vuosi 300 eur. Kiitos tuesta! Rakennuspalvelua. Vesa Sihvo Oy puh KALMARIUNION OY LTD Tiedon valtatie puh Korson Sähköyksikkö Oy Insinööritoimisto Taitosähkö Oy RM-Rakennuspalvelu Peuranpolku 24, Höytiä, Puh Kamorak Oy

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 2 / 2011

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 2 / 2011 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 2 / 2011 Sveta pelastui kadulta Ufan katutyön kautta, äiti vapautui päihteistä, ja pikkuveljetkin saivat toisenlaisen elämän. >> Lue lisää elämänmuutoksista

Lisätiedot

Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa

Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa HELMI / MAALIS 2013 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa Tässä lehdessä myös yhteenveto työmme tuloksista v. 2012. PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 5 / 2010

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 5 / 2010 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 5 / 2010 PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov, toiminnanjohtaja He asuvat minun näyssäni. Istuin aamiaisella hyvän ystäväni, raamattukoulun johtajan kanssa. Hän

Lisätiedot

LOKA - MARRAS 2013. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Apua ja tukea väkivallan traumauttamille tytöille ja naisille.

LOKA - MARRAS 2013. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Apua ja tukea väkivallan traumauttamille tytöille ja naisille. LOKA - MARRAS 2013 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Apua ja tukea väkivallan traumauttamille tytöille ja naisille. IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Ei enää pilkattu ja arvoton Elisa hylättiin

Lisätiedot

Kun pelastamme lapsen, pelastamme koko elämän.

Kun pelastamme lapsen, pelastamme koko elämän. ELO - SYYS 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Kun pelastamme lapsen, pelastamme koko elämän. Sasha ja Masha, pikku ystävykset Jekaterinburgin turvakodissa IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Maailma muuttui yhtäkkiä!

Maailma muuttui yhtäkkiä! Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 2 / 2010 Maailma muuttui yhtäkkiä! Pikku Vitali katsoo suurin silmin uutta ympäristöä. Lue, kuinka koko perheen elämä muuttui, s. 6. PÄÄKIRJOITUS Ignat

Lisätiedot

HELMI-MAALIS 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa

HELMI-MAALIS 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa HELMI-MAALIS 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Mission Possiblen vanhan logon piikkilanka-aita on nyt auki. Maissa, jotka 40 vuotta sitten olivat suljettuja, voi tänä päivänä toimia

Lisätiedot

Oikeaan aikaan annettu apu voi pelastaa koko loppuelämän.

Oikeaan aikaan annettu apu voi pelastaa koko loppuelämän. LOKA-MARRAS 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Oikeaan aikaan annettu apu voi pelastaa koko loppuelämän. IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Välähdyksiä toimintamme historiasta Ei oikoteitä

Lisätiedot

JOULU 2013 - TAMMI 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9

JOULU 2013 - TAMMI 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9 JOULU 2013 - TAMMI 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9 IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Maan alimpiin paikkoihin Jouluevankeliumi Efesolaiskirjeen

Lisätiedot

Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia.

Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia. KESÄ-HEINÄ 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia. Katso video: Kovia kokenut Pikku Aleksandra sai turvapaikan kodistamme. www.mp.org/fi

Lisätiedot

Mitä yhteistä on. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa LOKA/MARRAS 2012

Mitä yhteistä on. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa LOKA/MARRAS 2012 LOKA/MARRAS 2012 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Mitä yhteistä on lampaiden keritsemisellä Venäjällä ja kampaajakurssilla Bulgariassa - saksien ja leikkurin käytön lisäksi? Ks. sivu

Lisätiedot

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s.

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. HUHTI-TOUKO 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. 6-7 Yksi parhaista päätöksistämme! Rakkaat ystävät, IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Lapsen hymyyn ei tarvita paljon.

Lapsen hymyyn ei tarvita paljon. JOULU 2014 - TAMMI 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Lapsen hymyyn ei tarvita paljon. IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Välähdyksiä toimintamme historiasta Perhetyö Missä todellinen

Lisätiedot

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA RIIHIMÄEN IDÄNTYÖN KUULUMISIA ELOKUU 2009 PUHEENJOHTAJAN PALSTA ILOSANOMAN TUOJAN ASKELET Keskikesä, aurinko ja loma varustavat meitä joka vuosi uudestaan pitkään

Lisätiedot

ERITYISNUORISOJÄRJESTÖ. Elämään. Elämä on arvokasta Muutos on mahdollista Jokainen on tärkeä

ERITYISNUORISOJÄRJESTÖ. Elämään. Elämä on arvokasta Muutos on mahdollista Jokainen on tärkeä ERITYISNUORISOJÄRJESTÖ Elämään Elämä on arvokasta Muutos on mahdollista Jokainen on tärkeä kesä 2011 uutislehti Toiminnanjohtajan sydämeltä Loistavat kevätterveiset kaikille! Kevät on ruusujen aikaa...

Lisätiedot

Riihimäen Idäntyön kuulumisia kesäkuu 2009. Puheenjohtajan palsta LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA HUOMIO KAIKKI MATKALAISET!

Riihimäen Idäntyön kuulumisia kesäkuu 2009. Puheenjohtajan palsta LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA HUOMIO KAIKKI MATKALAISET! LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA Riihimäen Idäntyön kuulumisia kesäkuu 2009 Puheenjohtajan palsta Jo joutui armas aika Kesä on lähellä ja luonto kauneimmillaan. On ihmeellistä kuunnella aamu aamun

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Joulukuu 2014 1 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON. Joulukuu 2014

Pisarakirje. Pisarakirje Joulukuu 2014 1 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON. Joulukuu 2014 Pisarakirje Joulukuu 2014 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON "Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt" (Joh. 9:4) Vihdin ryhmä kävi marraskuussa Tosnon seurakunnan

Lisätiedot

Pisarakirje. Matkaraportti Ryhmien yhteinen matka Pietariin 23. 25.4.2010. Pisarakirje kesäkuu 2010 1. Luottamisen oppijakso.

Pisarakirje. Matkaraportti Ryhmien yhteinen matka Pietariin 23. 25.4.2010. Pisarakirje kesäkuu 2010 1. Luottamisen oppijakso. Pisarakirje Kesäkuu 2010 Luottamisen oppijakso Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, niin Hän ajan tullen korottaa teidät. Heittäkää kaikki murheenne Hänen kannettavakseen, sillä Hän pitää teistä

Lisätiedot

TAKAISIN ELÄMÄÄN. Päättäjät, arvokeskustelkaa! s. 2. Työpäivä Riihimäellä. Ystäväsilta poistaa ennakkoluuloja ERITYISNUORISOJÄRJESTÖ

TAKAISIN ELÄMÄÄN. Päättäjät, arvokeskustelkaa! s. 2. Työpäivä Riihimäellä. Ystäväsilta poistaa ennakkoluuloja ERITYISNUORISOJÄRJESTÖ ERITYISNUORISOJÄRJESTÖ TAKAISIN ELÄMÄÄN 12/2007-04/2008 UUTISLEHTI Päättäjät, arvokeskustelkaa! s. 2 Työpäivä Riihimäellä s. 4 Mikon kertomus huumeista irtautumisesta s. 6 Ystäväsilta poistaa ennakkoluuloja

Lisätiedot

Vera. RIIHIMÄEN IDÄNTYÖ ry ELOKUU 2015 LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA. Tervehdys Idäntyön Ystävät

Vera. RIIHIMÄEN IDÄNTYÖ ry ELOKUU 2015 LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA. Tervehdys Idäntyön Ystävät RIIHIMÄEN IDÄNTYÖ ry ELOKUU 2015 Vera Tervehdys Idäntyön Ystävät Kesän ensimmäinen leirimme venäläisille vieraillemme on onnistuneesti takana päin. Järjestäjinä meistä tuntui, että kaikki meni hyvin. Saamamme

Lisätiedot

Ystäväkirje. Ev. lut. lähimmäislähetys ry. Elokuu 2013 nro 2

Ystäväkirje. Ev. lut. lähimmäislähetys ry. Elokuu 2013 nro 2 Ystäväkirje Elokuu 2013 nro 2 Sun Henkesi sateen alle, mun sieluni uupunut vie. Oi kirkasta huokaavalle, ristin siunattu kaita tie. Ev. lut. lähimmäislähetys ry Osoite: Lehtomäen koti Lehtomäentie 211

Lisätiedot

Kohti sisäistä ja ulkoista rauhaa Monikulttuurinen ilta Kemijärven kirjastossa Vieraana Orland Bishop

Kohti sisäistä ja ulkoista rauhaa Monikulttuurinen ilta Kemijärven kirjastossa Vieraana Orland Bishop Kohti sisäistä ja ulkoista rauhaa Monikulttuurinen ilta Kemijärven kirjastossa Vieraana Orland Bishop Tiistaina 20. tammikuuta 2015 klo 17.30 Orland Bishop kertoo työstään kalifornialaisten jenginuorten

Lisätiedot

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA RIIHIMÄEN IDÄNTYÖ ry JOULUKUU 2014 Vera Vahdinvaihto Hiljattain puhuttiin kirkkovuoden teksteissä valvomisesta kristillisessä elämässä. Teemaan liittyvässä raamatunkohdassa mainittiin ovenvartijasta, joka

Lisätiedot

Riihimäen Idäntyö ry MARRASKUU 2008

Riihimäen Idäntyö ry MARRASKUU 2008 LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA Vera Riihimäen Idäntyö ry MARRASKUU 2008 PUHEENJOHTAJAN PALSTA POHJOISEN POJAT Terveisiä pohjoisesta, Murmanskin alueen vankiloista! Sain tilaisuuden käydä Kerttu

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Kesäkuu 2014 1. Ratkaiseva pala. Kirjeen sisältö: Pääkirjoitus... 1 Pisarakasvo Andrei... 2 Pisara elävää vettä...

Pisarakirje. Pisarakirje Kesäkuu 2014 1. Ratkaiseva pala. Kirjeen sisältö: Pääkirjoitus... 1 Pisarakasvo Andrei... 2 Pisara elävää vettä... Pisarakirje Kesäkuu 2014 Ratkaiseva pala Pisaran kirpputorille lahjoitetaan monenlaista tavaraa. Palapelit herättävät varovaisen kysymyksen: Ovatko kaikki palat tallella? Sopivana hetkenä myyjä saattaa

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje elokuu 2011 1

Pisarakirje. Pisarakirje elokuu 2011 1 Pisarakirje Elokuu 2011 Kerran hengellisillä kesäjuhlilla, tulin ensimmäisten joukossa ulos salista ja jäin pihalle odottamaan vaimoani. Oli jo ilta ja juhlavieraat olivat väsähtäneitä ehkä hieman nuhraantuneita

Lisätiedot

Pisarakirje Huhtikuu 2013

Pisarakirje Huhtikuu 2013 Pisarakirje Huhtikuu 2013 Avoin ja uskollinen Vuoden 2012 toiminta on vihdoin viety kirjoihin ja kansiin. Perinteisen vankilatyön loputtua Venäjällä olemme yhä enemmän luoneet katseemme Pietarin alueen

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirjeet netissä Pisarakirjeet ovat nyt luettavissa myös Pisaran nettisivuilla: Www.pisarayhdistys.fi/pisarakirjeet.

Pisarakirje. Pisarakirjeet netissä Pisarakirjeet ovat nyt luettavissa myös Pisaran nettisivuilla: Www.pisarayhdistys.fi/pisarakirjeet. Pisarakirje Lokakuu 2010 OHIKULKUTIELLE JA SIELTÄ TAKAISIN Viime talvesta saakka ovat vankiloiden ovet olleet meiltä suljetut, eikä tulevaisuudestakaan ole varmoja lupauksia. Toivonpilkahduksia kyllä saamme,

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisaran vuosikokous. Pisarakirje Helmikuu 2011 1

Pisarakirje. Pisaran vuosikokous. Pisarakirje Helmikuu 2011 1 Pisarakirje Helmikuu 2012 Vedenjakajalla Tervehdys kaikille Pisaran ystäville! Yhdistyksissä eletään aikaa, jolloin toisaalta summataan edellisen vuoden työtä ja toisaalta käännetään katse eteenpäin. Olemme

Lisätiedot

SLUMMIN LAPSILLE KUULUU HYVÄÄ

SLUMMIN LAPSILLE KUULUU HYVÄÄ PLS LASTENAPU www.patmos.fi SLUMMIN LAPSILLE KUULUU HYVÄÄ Elämää ruuatta ja peloissaan Lähes jokainen lapsi tulee epävakaista sosiaalisista oloista sairaalaan ja on nälissään, huonoissa vaatteissa tai

Lisätiedot