Mitä yhteistä on. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa LOKA/MARRAS 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mitä yhteistä on. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa LOKA/MARRAS 2012"

Transkriptio

1 LOKA/MARRAS 2012 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Mitä yhteistä on lampaiden keritsemisellä Venäjällä ja kampaajakurssilla Bulgariassa - saksien ja leikkurin käytön lisäksi? Ks. sivu 7!

2 PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov Toiminnanjohtaja Tällaista kuvaa ei kukaan ole ennen nähnyt! Tässä kuvassa ryhmä kampaajaopiskelijatyttöjä saa ammattitodistuksen seurakunnan jumalanpalveluksessa puhujanlavalla! Kuvan tekee vieläkin hämmästyttävämmäksi se, että kyseessä on Itä-Euroopan romaniyhteisö, jossa perinteisesti ei hankita koulutusta ja jossa tytöillä ei ole juuri muita vaihtoehtoja kuin avioliitto ja äitiys teini-iässä, ja monet ajautuvat prostituutioon... Ja eikö ole yleinen luulo, että seurakunnat ovat jollakin tavalla taantumuksellisia? Mistä tässä on kysymys? Mikä tässä kuvassa on erikoista? - Romaniseurakunnan sunnuntaikokouksessa jaettiin puhujanlavalla ammattitodistukset ja valmistumislahjat seurakunnan tytöille, jotka olivat käyneet kampaajakurssin! Tällaista ei ole koskaan tapahtunut! Mission Possible on järjestänyt Bulgarian romanikylissä ja -slummeissa lasten ruoka-apua ja opetusta jo n. 15 vuotta, viime vuosina myös ammattikoulutusta. Toimimme yhteistyössä paikallisten romaniseurakuntien kanssa. Seurakuntiin on syntynyt näky ja ymmärrys siitä, mikä on avain vuosisataisen kurjuuden ja rikollisuuden kierteen murtamiseksi: ihmisten sisäinen muuttuminen, koulutus, seurakunnan voimakas tuki lapsille ja nuorille. Seurakunnista on tullut yhteisönsä muuttava voima. Ne ovat täynnä lapsia, nuoria ja perheitä. Heille seurakunta on toinen koti. Tulokset ovat romaniyhteisön mittakaavassa vallankumouksellisia! MUTTA: Romaniseurakunnat eivät pysty tähän yksin. Meidän tukemme on ollut välttämätöntä. Mission Possible on rahoittanut toiminnan ja avun, kun taas seurakunta on antanut tilat, vapaaehtoistyöntekijät sekä huolehtinut lapsista ja nuorista. Seurakunta on tukenut heitä opinnoissa - ja kun nämä tytöt saivat ammattitodistuksen, se oli ilonaihe koko seurakunnalle. Kiitos teille kaikille avustanne, joka on konkreettisesti vaikuttanut näidenkin tyttöjen elämään ja saa aikaan muutosta romaniyhteisöissä!

3 SILVIA, 19: Olen kaikki päivät miettinyt tätä kurssia. Olen nähnyt jopa unta siitä, miten valitaan sopiva kampaus! Oli aivan mahtavaa, että opettajamme Mariana tarjosi minulle työpaikan yhdessä kampaamoistaan! Haaveilen, että eräänä päivänä minullakin on oma hiussalonki. Kun menen naimisiin ja saan lapsia, haluan antaa heille paremman tulevaisuuden. Haluan, että lapseni voivat olla ylpeitä minusta! Haluan pysyä ja elää täällä Bulgariassa. Silvia, Bulgarian romani. Silvia on onnellinen todistuksestaan! Ammattikoulutus slummin seurakunnan nuorille on avain uuteen elämään. Tyttöjen käymä 120 tunnin kurssi on virallinen Bulgarian valtion hyväksymä koulutus. Ammattikurssin rinnalla järjestimme tytöille evankeliointi- ja sielunhoitokurssin. Työssään he tulevat olemaan tekemisissä satojen ihmisten kanssa. Opettajana oli tunnettu kampaajaevankelista, jolla on asiakkaina monia julkkiksia: Tämä työ on enemmän kuin kampausten tekoa. Kun laitan asiakkaitteni hiuksia, he monesti purkavat minulle sydäntään. Olen toiminut heille neuvonantajana ja sielunhoitajana ja olemme rukoilleetkin yhdessä.

4 Seurakunnan ja lähetysjärjestön yhteistyö mullistaa slummin asukkaiden elämää Samokovissa on Bulgarian suosituin hiihtokeskus - mutta itse kaupungissa on valtavia ongelmia. Kolmasosa asukkaasta on romaneja, ja lähes kaikki ovat työttömiä! Jotkut miehet kulkevat ympäri maata työn haussa. Naisilla ei ole mitään toivoa. Vanhemmat naittavat tyttärensä mahdollisimman nuorina, että heillä olisi yksi suu vähemmän ruokittavana. Romanitytöistä tulee usein äitejä jo teini-iässä. Tässä kaupungissa on nyt kuitenkin toivoa - niille, jotka ovat mukana seurakunnassa ja Mission Possiblen ruoka- ja koulutusohjelmassaa. Samokovin 1200-jäseninen romaniseurakunta on koko maan suurin seurakunta. Suuri osa on nuoria. Mission Possible aloitti siellä soppakeittiön v Kuluneena kesänä järjestimme ensimmäisen ammattikurssin. 14 tyttöä, joukossa myös pari hieman vanhempaa, oli äärimmäisen innostuneita tästä mahdollisuudesta. Joana, 18, on käynyt seurakunnassa lapsesta asti. Hän ei ole vielä naimisissa. En halua joutua työttömäksi niin kuin kaikki täällä! Toivon, että tämän kurssin avulla saan työtä. Lilia on ollut naimissa 6 vuotta ja hänellä on kaksi poikaa. Työtilanne on täällä aivan toivoton. Nyt kun minulla on tämä kampaajan koulutus, minulla on paljon parempi mahdollisuus saada työpaikka! Seurakunnilla on jo nyt tervehdyttävä vaikutus romaniyhteisöihin. Ja kun avustustukiopetus- ja ammattikoulutusohjelmamme jatkuvat ja toivottavasti leviävät, ne har- >> Kuvat: >> Iso kuva: Kampaajakurssi on Joanalle ainoa toivo saada työpaikka. >> Pikkukuvat vasemmalta: Romaniseurakunnat ovat täynnä lapsia ja nuoria. Säännöllistä ruoka-apua sadoille slummienlapsille. Romanien asuinalueilla vallitsee äärimmäinen köyhyys ja toivottomuus. vat nuoret, jotka käyvät koulun loppuun ja saavat ammatin, ovat suurimmaksi osaksi seurakunnista!

5 Joulukortit - yksi tapa olla mukana työssämme ja tukea toimintaa kaduilla ja romanikylissä! Tilaa itsellesi tai yrityksellesi! Lyhtypolku ja Huurteinen maisema (Nettisivuilla isommat kuvat) Sisäteksti Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta. Takana: Kortin tuotto katulasten hyväksi 120 x 190 mm. Kiiltävä, kova, hyvätasoinen kartonki. Mukana kuori. Hinnat: 1-49 kpl: 2,20 eur/kpl 50 kpl tai yli: 1,90 eur/kpl Postitus sisältyy hintaan. TILAUS: Irtoliitteen kupongilla (postimaksu maksettu) Puh Sähköpostitse Nettisivujen kautta Saatavissa rajoitettu määrä myös aiempien vuosien kortteja Kuusi, Joulupallo ja Jäälyhty

6 Kevättalven murheellinen näky on enää vain muisto. Lehmät ovat pilttuissaan, ja varasto täytyy uudesta sadosta. Käynnissä on toinenkin rakennusprojekti: kuntoutettavien asuntolaan rakennetaan yläkertaa, johon tulee majoitus- ja kokoontumistiloja. Nämäkin työt tehdään omin voimin. JAROSLAVLIN MAATILA JA PÄIHDEKUNTOUTUSKESKUS Jälleenrakennus on valmis, uusi sato tallessa ja työ jatkuu! - Navettapalon vahingot on nyt korjattu. Takana on suuri työ, mutta selvisimme kaikesta yhteisin ponnistuksin, ja apuun tuli myös paljon talkoolaisia, kertoo Aleksei Grjaznov, yksi maatilan ja kuntoutuskeskuksen johtajista. Hän on ollut työssä mukana jo kymmenen vuotta. Aleksei on diakoni, joka maataloustyön ohella opettaa ja opastaa kuntoutettavia. Hän osaa lähestyä heitä, koska on itsekin entinen narkomaani, kuten muutkin työntekijämme. - Uutta työssämme on se, että kaikki kuntoutettavat käyvät Mission Possiblen raamattukurssin perustason. Näin he saavat hyvät yleistiedot uskosta, Raamatusta ja kristillisestä elämästä. (Tällä kolmevuotisella etäopiskelukurssillamme on vuosittain Venäjällä ja Ukrainassa n opiskelijaa. Ohjelmamme on toiminut parikymmentä vuotta ja on taloudellisesti itse itseään tukeva.) Kuntoutettavat saavat myös ammattiopetusta. He voivat suorittaa traktorikurssin, ja keskuksessa toimii oma korjausverstas. Kuntoutettavat saavat kokemusta myös maatalous- ja rakennustöistä. Äskettäin läheisen Kostroman kaupungin sosiaaliviranomaiset tutustuivat keskuksemme työhön. Heitä kiinnosti, kuinka meillä on onnistuttu niin hyvin sekä kuntoutuksessa että omavaraisuudessa. Keskukset, joissa kuntoutus on maksutonta, ovat harvinaisia.

7 Mitä yhteistä on päihdekuntoutusfarmilla Venäjällä ja romanityttöjen kampaajakurssilla Bulgariassa? Paljonkin! Kummassakin työssä: - tavalliset ihmiset ovat onnistuneet siinä, missä viranomaisilta ovat loppuneet keinot, - elämänmuutos tulee sisältäpäin: uskon ja uusien arvojen löytämisestä, - autettavia ohjataan hankkimaan itse toimeentulonsa, ja heille opetetaan korkeaa työmoraalia, - tarjoamamme apu on toivottomille ihmisille elintärkeä, ja he saavat uuden elämän! Oksanalta sujuvat monenlaiset työt. Kadulta pelastunut Oksana on ydintiimimme monivuotinen jäsen! Työtämme pitempään seuranneet muistavat Oksanan, joka viereisessä kuvassa keritsee lammasta. Muistatte ehkä jutun siitä, kuinka Oksana kerran Moskovassa käydessään ja bussissa istuessaan joutui opastamaan puhelimitse maatilan kokemattomampia työntekijöitä vasikan synnytyksessä - ja muut matkustajat kuuntelivat puhelua henkeään pidättäen luullen häntä kätilöksi, joka ohjasi lapsen synnytyksessä! Oksana oli aikanaan yksi vaikeimmista tytöistä Moskovan katupartiollamme. Lopulta hän suostui tulemaan Jaroslavlin keskukseemme kuntoutukseen. Se muutti hänen elämänsä täydellisesti! Oksana on jo monta vuotta ollut työntekijämme. Hän löysi keskuksesta myös aviopuolison. Marina, kahdesti pelastettu Kodittoman Marinan elämä sai uuden suunnan, kun hän pääsi nuorena tyttönä turvakotiimme Krasnojarskin Siperiassa. Hän kasvoi siellä täysi-ikäiseksi ja suoritti koulunsa hyvin arvosanoin. Marinalle oli suuri kiitollisuuden aihe, kun teetimme hänelle silmäleikkauksen ja hänen paha karsastuksensa korjattiin. Turvakodista lähdettyään ja itsenäistyttyään Marina joutui kuitenkin huonoon seuraan. Marina valmistamassa aitoa vanhan ajan rahkaa omien lehmiemme maidosta. Kodin johtaja Ljuba yritti muistuttaa hänelle, millaista elämä päihteiden varjossa on, mutta tämä vakuutti hallitsevansa elämänsä. Yhteys Marinaan katkesi, kunnes hän eräänä iltana tuli turvakodille hirvittävästi laihtuneena, nälissään ja surkeassa kunnossa. Haluan takaisin ja aloittaa uudelleen. Elämä ilman Jumalaa ei ole elämisen arvoista. Ljuba lähetti Marinan kuntoutukseen tuhansien kilometrien päähän Jaroslavlin maatilalle. Tänään kaikki on toisin, hän on vapaa päihteistä ja on aloittamassa opettajan opinnot, jotka kustannamme hänelle.

8 M Itella Oyj ZENIITTI KIRJAPAINO ÄSSÄ OY 1012 Lähettäjän osoite: Mission Possible ry, PL 120, Vantaa Mission Possible ry, PL 120, Vantaa, Puh / Tilaukset, osoitteenmuutokset: Autamme Itä-Euroopan kodittomia, hädänalaisia ja päihdeongelmaisia lapsia, nuoria ja perheitä tuoden heille aineellista apua ja evankeliumia. Käytämme vain paikallisia työntekijöitä, jotka kotipaikkakunnillaan tekevät pitkäjänteistä, kestävää työtä. APUSI TUO KONKREETTISIA TULOKSIA! TUKI-ILMOITUKSET Yksi ilmoitus 65 eur, koko vuosi 300 eur. Kiitos tuesta! KALMARIUNION OY LTD Välitämme asiantuntemusta puh Korson Sähköyksikkö Insinööritoimisto Taitosähkö Kamorak Oy LAHJOITUKSET: Tukitilit: Nordea FI Sampo FI OP FI Viitenumerot tilisiirtokupongissa. Tukipuhelin: = 10 euroa = 20 euroa Poliisihallituksen keräyslupa 2020/2010/4620 / Itä-Euroopan katulasten, -nuorten ja perheiden kuntoutustyöhön ja oheiskuluihin, voimassa asti Suomessa ilman Ahvenanmaata. Maatuska-ovimagneetit + lehtiöt - Maatuskat ovat erilaisia. Lehtiössä 80 sivua. - Maatuska + lehtiö 5 euroa, minimitilaus 3 kpl - Lähetyskulut sisältyvät hintaan. Tilaustiedot liitteen kupongissa NÄE LAPSI - Heijastimet Minimitilaus 4 heijastimen paketti (2 tyttöä, 2 poikaa) 16 eur. Lisäheijastimet 4 eur/kpl (Postitus sisältyy hintoihin) Tilaustiedot liitteen kupongissa JOY-kaulakorut: Mallit ja tilaukset: Hinta: 27 euroa, 30% tulee työmme hyväksi Isommat kuvat ja lisätietoa:

Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa

Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa HELMI / MAALIS 2013 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa Tässä lehdessä myös yhteenveto työmme tuloksista v. 2012. PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s.

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. HUHTI-TOUKO 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. 6-7 Yksi parhaista päätöksistämme! Rakkaat ystävät, IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

HELMI-MAALIS 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa

HELMI-MAALIS 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa HELMI-MAALIS 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Mission Possiblen vanhan logon piikkilanka-aita on nyt auki. Maissa, jotka 40 vuotta sitten olivat suljettuja, voi tänä päivänä toimia

Lisätiedot

JOULU 2013 - TAMMI 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9

JOULU 2013 - TAMMI 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9 JOULU 2013 - TAMMI 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9 IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Maan alimpiin paikkoihin Jouluevankeliumi Efesolaiskirjeen

Lisätiedot

Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia.

Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia. KESÄ-HEINÄ 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Tässä numerossa: Turvakotien entisiä ja nykyisiä lapsia. Katso video: Kovia kokenut Pikku Aleksandra sai turvapaikan kodistamme. www.mp.org/fi

Lisätiedot

Sanansaattajien radiotyö Intiassa

Sanansaattajien radiotyö Intiassa 1 / 7 Sanansaattajien radiotyö Intiassa (Tv-työstä on erillinen esitys.) PowerPoint-esitys, johon sisältyy video Kolme kuuntelijakertomusta Intiasta (4:50) Ohjeeksi: Kopioi powerpoint-esitys ja video tikulta

Lisätiedot

Kylässä oli ihanaa elää. Koskettava selviytymistarina. Kai Lomma 35 vuotta lapsi kylän johtajana

Kylässä oli ihanaa elää. Koskettava selviytymistarina. Kai Lomma 35 vuotta lapsi kylän johtajana 1 2015 Kylässä oli ihanaa elää Koskettava selviytymistarina Kai Lomma 35 vuotta lapsi kylän johtajana Testamenttilahjoittaja Miksi halusin testamentata SOS-Lapsikylälle? Pääkirjoitus Sisältö 2 PÄÄKIRJOITUS

Lisätiedot

nro 3, syyskuu 2013 4 E Sri Lankan seurakunnat kasvavat vainoista huolimatta Kehittyvän Romanian unohdetut

nro 3, syyskuu 2013 4 E Sri Lankan seurakunnat kasvavat vainoista huolimatta Kehittyvän Romanian unohdetut nro 3, syyskuu 2013 4 E Sri Lankan seurakunnat kasvavat vainoista huolimatta Kehittyvän Romanian unohdetut 1 Tässä lehdessä: Muuttovirta Makedoniasta voimistuu s. 2 Eero Ketola Pääkirjoitus s. 3 Kai Loikkanen

Lisätiedot

ARKI UUDESSA MAASSA OLGA KIRJANEN. Maahanmuuttajan arki -hankkeen raportti. Etelä-Karjala-instituutti Raportti 9 Lappeenrannan teknillinen yliopisto

ARKI UUDESSA MAASSA OLGA KIRJANEN. Maahanmuuttajan arki -hankkeen raportti. Etelä-Karjala-instituutti Raportti 9 Lappeenrannan teknillinen yliopisto ARKI UUDESSA MAASSA Maahanmuuttajan arki -hankkeen raportti. OLGA KIRJANEN Etelä-Karjala-instituutti Raportti 9 Lappeenrannan teknillinen yliopisto 9. ARKI UUDESSA MAASSA Maahanmuuttajan arki -hankkeen

Lisätiedot

Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Kesäkuu 2012 Nro 2 Intian suurkaupungissa ennätyksellinen vastakaiku Missio Jeesuksen kotikaupungissa

Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Kesäkuu 2012 Nro 2 Intian suurkaupungissa ennätyksellinen vastakaiku Missio Jeesuksen kotikaupungissa ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Kesäkuu 2012 Nro 2 Intian suurkaupungissa ennätyksellinen vastakaiku Missio Jeesuksen kotikaupungissa Pääkirjoitus Hyderabadin kaupunkimission puhelutulva

Lisätiedot

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2007 Nro 2 Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa Krasnojarskissa lähes 10 000 ihmistä uskoon Pääkirjoitus Hedelmällinen missio Siperiassa

Lisätiedot

NAKURUN LASTENKOTI - ARAP MOI TYÖELÄMÄHARJOITTELU III 5.3-13.5.2007

NAKURUN LASTENKOTI - ARAP MOI TYÖELÄMÄHARJOITTELU III 5.3-13.5.2007 NAKURUN LASTENKOTI - ARAP MOI TYÖELÄMÄHARJOITTELU III 5.3-13.5.2007 Elina Rantanen 0503182 Työelämäharjoittelu III Helsingin Ammattikorkeakoulu Stadia 2007 kevät Sosiaaliala Opettaja: Hanna Sinkkanen 2

Lisätiedot

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Kesäspecial 2009

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Kesäspecial 2009 ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Kesäspecial 2009 "Tällaista ei ole ollut koskaan ennen Israelissa" Missio Kiova: seurakunnassa 3000 uskoon Pääkirjoitus Historian läksy Konstantinopolista

Lisätiedot

Mary Kay uramahdollisuus mahdollisuus sinullekin!

Mary Kay uramahdollisuus mahdollisuus sinullekin! Mary Kay uramahdollisuus mahdollisuus sinullekin! Asiakkaille haluan sanoa suuren kiitoksen kun olet löytänyt kiireisestä kalenteristasi aikaa saapua paikalle ja kuunnella tämän tovin Mary Kay yrityksestä

Lisätiedot

2013-2014. Palveluhakemisto. Fida International Kantelettarenkuja 3, Kannelmäki, PL 50, 00421 Helsinki Finland

2013-2014. Palveluhakemisto. Fida International Kantelettarenkuja 3, Kannelmäki, PL 50, 00421 Helsinki Finland 2013-2014 Palveluhakemisto Tästä hakemistosta löydät eri alojen palveluntarjoajia! Yritysten mainoksilla on tuettu Fida Internationalin yli 60 maassa tapahtuvaa työtä ja avustusohjelmia. Bisnestiimi Fida

Lisätiedot

Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Joulukuu 2013 Nro 6 Mumbain missiossa jo tuhansia uskoon

Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Joulukuu 2013 Nro 6 Mumbain missiossa jo tuhansia uskoon ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Joulukuu 2013 Nro 6 Mumbain missiossa jo tuhansia uskoon Kuvat: Santosh Verma 2 ITÄPORTTI joulukuu 2013 Herätyksen aikaa. IRR-TV:n suurkaupunkimissio

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Tohmajärveläinen Tanja Jääskeläinen:

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Tohmajärveläinen Tanja Jääskeläinen: Tohmajärvi Extra sivut 3-10 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Numero 5/2012 Huutavan ääni erämaassa sivu 12 Leena Kataja: Mitä

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Huhtikuu 2014 1. Pisaran taloudesta

Pisarakirje. Pisarakirje Huhtikuu 2014 1. Pisaran taloudesta Pisaran taloudesta Pisarakirje Huhtikuu 2014 Äskettäin oli televisiossa ohjelma, jossa arvioitiin hengellisten järjestöjen saamia rahankeräyslupia. Luvan myöntää Poliisihallitus. Sitä ei myönnetä hengelliseen

Lisätiedot

Doula. kulkee synnyttäjän vierellä. Anteeksiantoa. väärinkin. Lyhytelokuva päihdeäidin toipumisesta. Nuorten väkivalta on arvojen puuttumista

Doula. kulkee synnyttäjän vierellä. Anteeksiantoa. väärinkin. Lyhytelokuva päihdeäidin toipumisesta. Nuorten väkivalta on arvojen puuttumista ensi- ja turvakotien liiton jäsenlehti hinta 5 e N o 1 2011 Doula kulkee synnyttäjän vierellä 4 Anteeksiantoa voi käyttää väärinkin 8 Nuorten väkivalta on arvojen puuttumista 14 Lyhytelokuva päihdeäidin

Lisätiedot

Elämän. Sanoma 1/07. Elämää, iloa, rauhaa ja vahvuutta Jeesuksessa Kristuksessa 1

Elämän. Sanoma 1/07. Elämää, iloa, rauhaa ja vahvuutta Jeesuksessa Kristuksessa 1 Elämän Sanoma 1/07 Elämää, iloa, rauhaa ja vahvuutta Jeesuksessa Kristuksessa 1 Sisältö: 3 Pääkirjoitus Aktiivisuus palkitaan. 4 Tunteet vai totuus Yliluonnollista totuutta elämääsi. 5 Idols Kenen kaltainen

Lisätiedot

Anni ja Heikki Takko sekä lapset Minttu, Santtu ja Siiri

Anni ja Heikki Takko sekä lapset Minttu, Santtu ja Siiri Anni ja Heikki Takko sekä lapset Minttu, Santtu ja Siiri Sataa, sataa ropisee! Tätä kirjoittaessani ulkona sataa ja ukkostaa. Tähän aikaan maaliskuun lopussa kuuluisi olla jo ihana kuuma kesä. Sadekausi

Lisätiedot

Uusi Elämä. Unelma Haminasta Sivu 7. Lähde mukaan iloisen uutisen. verkostoon Sivu 12. Kalevi Lehtinen: Nro 5/2008. Hannah Jurvansuulla on

Uusi Elämä. Unelma Haminasta Sivu 7. Lähde mukaan iloisen uutisen. verkostoon Sivu 12. Kalevi Lehtinen: Nro 5/2008. Hannah Jurvansuulla on Tämä lehti on Kotka - Hamina -extra - rakkauden ja toivon sanomaa juuri sinulle! Rovasti Ismo Saarikoski toimittaa Päivän tunnussana -kirjaa Sivu 3 Pastori Ossi Könönen: Se tekee kipeää Sivu 5 Riippumaton,

Lisätiedot

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syyskuu 2008 Nro 5

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syyskuu 2008 Nro 5 ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syyskuu 2008 Nro 5 Arabimissio tavoitti koko Pyhän maan Lähetysveteraani Veikko Manninen Jumalan puhuttelussa Pääkirjoitus Evankeliumi saavutti laajasti

Lisätiedot

KHyvinkään seurakuntalehti nro 1 27.1.2005 KIRKONMÄELTÄ. Yhteisvastuukeräys auttaa sudanilaisia pakolaisnuoria ammattiin.

KHyvinkään seurakuntalehti nro 1 27.1.2005 KIRKONMÄELTÄ. Yhteisvastuukeräys auttaa sudanilaisia pakolaisnuoria ammattiin. KIRKONMÄELTÄ KHyvinkään seurakuntalehti nro 1 27.1.2005 Yhteisvastuukeräys auttaa sudanilaisia pakolaisnuoria ammattiin Martti Lintunen Keskiaukeama www.evl.fi /srk/hyvinkaa Pääkirjoitus Tule mukaan tekemään

Lisätiedot

KuvaSeppälä-yhtiöiden sidosryhmälehti 2 2013

KuvaSeppälä-yhtiöiden sidosryhmälehti 2 2013 KuvaSeppälä-yhtiöiden sidosryhmälehti 2 2013 LUKEMISTA OPETTAJILLE Haavi-Heikki ojentaa auttavan kätensä - eikä päästä irti s. 4 Vuoden 2013 luokanopettaja kannustaa nuoria opettajan työhön s. 10 Esikoulu

Lisätiedot

KuvaSeppälä-yhtiöiden sidosryhmälehti 2 2014

KuvaSeppälä-yhtiöiden sidosryhmälehti 2 2014 KuvaSeppälä-yhtiöiden sidosryhmälehti 2 2014 LUKEMISTA OPETTAJILLE 70 vuotta tuli täyteen - työnteko maittaa yhä s. 12 Lapsiasiavaltuutettu edistää yli miljoonan lapsen oikeuksia s. 4 Seppälän Koulukuvat

Lisätiedot

Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013. kuva: Jarkko Vertanen

Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013. kuva: Jarkko Vertanen Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013 Matinkylän Kaivolla pidetään seurakuntamme jumalanpalvelus joka toinen sunnuntai. Monet eri kristilliset tahot toimivat viikon mittaan näissä samoissa

Lisätiedot

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT ISBN 978-952-457-405-1 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT RAPORTIN LAATIJA: EIJA SEPPÄNEN, FOUNTAIN PARK OY HELSINKI 2008 SISÄLLYSLUETTELO ESIPUHE 5 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT TUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Itä-Afrikassa apua tarvitaan vielä pitkään Hyväksikäytetyt lapset turvaan Etiopiassa Tukiperheet auttavat vanhempia jaksamaan

Itä-Afrikassa apua tarvitaan vielä pitkään Hyväksikäytetyt lapset turvaan Etiopiassa Tukiperheet auttavat vanhempia jaksamaan Tulevaisuus uusiksi 2 2011 Itä-Afrikassa apua tarvitaan vielä pitkään Hyväksikäytetyt lapset turvaan Etiopiassa Tukiperheet auttavat vanhempia jaksamaan PÄÄKIRJOITUS Hyvä lukija Kun lapsi tuntee olevansa

Lisätiedot

Rainer Kauniston Rafael-nukke on hiv-aidsin haavoittama orpo

Rainer Kauniston Rafael-nukke on hiv-aidsin haavoittama orpo 1/2007 Rainer Kauniston Rafael-nukke on hiv-aidsin haavoittama orpo Ulkoministeri Erkki Tuomioja: YK:ta tarvitaan edelleen Jokaiselle lapselle Terveys, koulutus, tasa-arvo, turva LAPSISTA KASVAA MAAILMA

Lisätiedot