Varsinainen palkka: peruspalkka + vuosisidonnainen palkanosa + harkinnanvarainen palkanosa + mahdollinen henkilökohtainen lisä (ks mom.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Varsinainen palkka: peruspalkka + vuosisidonnainen palkanosa + harkinnanvarainen palkanosa + mahdollinen henkilökohtainen lisä (ks. 11 6 mom."

Transkriptio

1 Kirkon palkkausmääräykset eivät tule voimaan vielä Voimaantuloajankohdasta tiedotetaan Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeellä. KIRKON PALKKAUSMÄÄRÄYSEN SOVELAMISOHJEE Kirkon pääsopijaosapuolet ovat laatineet nämä soveltamisohjeet virka- ja työehtosopimukseen kirkon palkkausmääräyksistä lukien. Kirkon palkkausmääräyksiin liittyvä materiaali on saatavissa Kirkon työmarkkinalaitoksen sivuilta osoitteesta evl.fi/kit. Näissä soveltamisohjeissa työntekijällä tarkoitetaan myös viranhaltijaa, ellei jäljempänä toisin sanota. 1. KIRKON PALKKAUSJÄRJESELMÄÄN LIIYVÄ KESKEISE KÄSIEE 1.1. Palkkausjärjestelmä yönantaja: seurakunta tai seurakuntayhtymä yönantajan edustaja: viranhaltija tai työntekijä, joka asemansa perusteella tehtävässään edustaa seurakuntaa työnantajana (esimerkiksi kirkkoherra, talouspäällikkö, palkka-asiamies, esimies) Esimies: työnantajan edustaja, joka johtaa ja valvoo työtä Lähiesimies: työntekijän lähin esimies (esimerkiksi lapsityönohjaaja lastenohjaajille) oimivaltainen viranomainen: hallintoviranomainen, joka voi tehdä esillä olevaa asiaa koskevan päätöksen (esimerkiksi kirkkoneuvosto) 1.2. Palkkauksen perusteet ja palkanosat Kuva 1. Palkanosat kirkon palkkausmääräyksissä Henkilön osaaminen ja työsuoritus arviointikriteerit HENKILÖKOHAINEN HARKINNANVARAINEN PALKANOSA Henkilö PALKANOSA Henkilön kokemus VUOSISIDONNAINEN palvelusaika PALKANOSA ehtävä ehtävän vaativuus vaativuuskriteerit erityinen perust e EHÄVÄKOHAINEN PALKANOSA PERUSPALKKA

2 2 ehtäväkohtainen palkanosa: Peruspalkka: työntekijälle maksettava palkka, joka perustuu vaativuusryhmään ja tehtävän vaativuuden arviointiin sekä tehtävään mahdollisesti liittyvään erityiseen perusteeseen. Henkilökohtainen palkanosa: Vuosisidonnainen palkanosa: työntekijän työkokemukseen ja palvelussuhteen kestoon perustuva lisä. Vuosisidonnainen palkanosa määritellään peruspalkasta ja sitä maksetaan peruspalkan lisäksi jäljempänä mainituin edellytyksin. Harkinnanvarainen palkanosa: työntekijän työsuoritukseen perustuva lisä. Harkinnanvarainen palkanosa on euromääräinen ja sitä voidaan maksaa peruspalkan lisäksi jäljempänä mainituin edellytyksin. Varsinainen palkka: peruspalkka + vuosisidonnainen palkanosa + harkinnanvarainen palkanosa + mahdollinen henkilökohtainen lisä (ks mom.) 1.3. Vaativuuden arviointiin liittyviä käsitteitä ässä luvussa on määritelty esimerkinomaisesti joitakin tehtävän vaativuuden arvioinnissa seurakuntaorganisaatiota kuvaavia käsitteitä (kuva 2). Seurakunnan koolla ja organisaation rakenteella voi olla vaikutusta käsitteiden sisältöön, minkä vuoksi ne on määriteltävä jokaisessa seurakunnassa tai seurakuntayhtymässä erikseen. Organisaatio: seurakunta; seurakuntayhtymä. Laaja monimuotoinen organisaatio: suuri seurakuntayhtymä. oiminto: esimerkiksi hallinto kokonaisuudessaan; seurakuntatyö kokonaisuudessaan. Laaja toiminto: esimerkiksi seurakuntayhtymän tai ison seurakunnan hallinto kokonaisuudessaan. Osatoiminto: esimerkiksi perheneuvonta, hautausmaatyö. Laaja osatoiminto: esimerkiksi seurakuntayhtymän tai ison seurakunnan henkilöstöhallinto. oimintayksikkö: esimerkiksi kurssikeskus; hautausmaa, diakoniapalvelukeskus. ehtäväala (työala): esimerkiksi lapsityö, diakoniatyö. Erityisala: esimerkiksi varhaisnuorisotyö, erityisdiakoniatyö. ehtävä: esimerkiksi seurakuntapastori, palkanlaskija, haudankaivaja, lastenohjaaja.

3 3 Kuva 2. Esimerkki keskikokoisen seurakunnan organisaatiosta Organisaatio Seurakunta Seurakuntatyö Hallinto ERIYISALA: Varhaisnuorisotyö EHÄVÄALA: Nuorisotyö alous- ja henkilöstöhallinto EHÄVÄ: Palkanlaskija Perheneuvonta Diakoniatyö Kiinteistö- ja kirkonpalvelutyö Hautausmaatyö Kurssikeskus Hautausmaa Osatoiminto oimintayksikkö oiminto Asiakastyöllä tarkoitetaan vuorovaikutusta, jonka tavoitteena on vastata asiakkaan tarpeisiin esimerkiksi neuvomalla, ohjaamalla tai välittämällä tietoa. Asiakastyö voi olla myös asiantuntijoiden välistä vuorovaikutusta. Asiakas voi olla esimerkiksi seurakuntalainen, toinen työntekijä, organisaation osa tai toinen organisaatio. Strategia on menettelytapa, jonka avulla saavutetaan tavoitteena oleva tila. 2. EHÄVÄKOHAINEN PALKANOSA ehtäväkohtaisen palkanosan määrittäminen perustuu tehtävän vaativuuden arviointiin siitä laaditun tehtävänkuvauksen ja sopimukseen sisältyvän vaativuusryhmittelyn avulla ehtävänkuvaus ehtävä kuvataan tehtävän vaativuuden arviointia varten kirjallisesti. Kuvaus laaditaan sopijaosapuolten yhteisesti laatimalle tehtävänkuvauslomakkeelle esimiehen ja työntekijän käymässä keskustelussa (lomake liitteenä 2). yönantajan on huolehdittava siitä, että kustakin tehtävästä on olemassa ajantasainen tehtävänkuvaus ja että työpaikan käytännöt sitä laadittaessa ovat mahdollisimman yhdenmukaiset. ehtävänkuvaukset laaditaan yhdenmukaisin perustein ja kuvaamalla eri tehtävien sisällöt kattavasti samalla tarkkuusasteella. Yksittäisiä työvaiheita ei kuvata eikä tehtävänkuvauksessa myöskään arvioida työntekijän työsuoritusta. Jos työyksikössä on useita samanlaisia tehtäviä, niistä voidaan laatia yhteinen tehtävänkuvaus esimerkiksi ryhmässä keskustellen. ällöinkin tehtävänkuvauksen sisältö käydään läpi esimiehen ja työntekijän kahdenkeskisessä keskustelussa.

4 4 ehtävän huolellinen kuvaaminen edesauttaa tehtävän vaativuuden arviointia ja sijoittelua oikeaan vaativuusryhmään ja peruspalkan määrittelyä. yöntekijän on voitava tutustua tehtävänkuvauslomakkeeseen ennen keskustelua. yöntekijä voi myös esitäyttää lomakkeen ja palauttaa sen esimiehelle hyvissä ajoin ennen keskustelua. ehtävänkuvauksen sisällöstä pyritään esimiehen ja työntekijän kesken yksimielisyyteen. yöntekijän esimiehen kannasta poikkeava näkemys kirjataan perusteluineen tehtävänkuvauslomakkeelle sille varattuun kohtaan. Molemmat osapuolet allekirjoittavat tehtävänkuvauksen, jotta keskustelun käyminen voitaisiin myöhemmin todentaa. yöntekijällä on oikeus saada tehtävänkuvauksesta kopio. ehtävänkuvaus päivitetään vuosittain ja aina, kun tehtävän sisältö muuttuu oleellisesti tai kun tehtävää hoitaa uusi työntekijä. ehtävänkuvaus tarkistetaan myös silloin, kun avoimeen virkaan haetaan uutta viranhaltijaa. Kun organisaatioon perustetaan uusi virka tai palkataan työntekijä uuteen tehtävään, laaditaan kyseisestä tehtävästä tehtävänkuvaus Vaativuusryhmittely Vaativuusryhmittelyssä on 18 vaativuusryhmää, jotka on numeroitu kolminumeroisella tunnuksella (esim. 201). Jokaisessa vaativuusryhmässä on viisi vaativuuskriteeriä. Ryhmien vaativuuskriteereitä ei ole kuitenkaan toistettu siinä tapauksessa että kriteerit ovat sisällöltään samat kuin edellä olevassa ryhmässä. Vaativuusryhmittely on liitteenä 1. Vaativuusryhmittelyn kriteerit kuvaavat tehtävässä vaadittavaa osaamista (I), vuorovaikutusta (II), ohjausta (III), ongelmanratkaisua ja tiedonhankintaa (IV) sekä vastuuta (V). Kriteerit vastaavat tehtävänkuvauslomakkeen kohtia C-G. Kriteereillä ei oteta kantaa kelpoisuusehtoihin eikä muodolliseen asemaan eikä näihin pidä ottaa kantaa myöskään tehtävän vaativuutta arvioitaessa.

5 5 Vaativuuskriteerit kuvaavat tehtävän vaativuutta seuraavasti: Vaativuuskriteeri Mitä kysytään? Vaikutus tehtävän vaativuuteen I Osaaminen Millaista koulutuksen tasoa, kokemuksen määrää tai tietoja tai taitoja tehtävän hoitaminen edellyttää? ehtävä on sitä vaativampi, mitä syvällisempää ja monipuolisempaa koulutusta ja laajempia tietoja ja taitoja siinä tarvitaan. II Vuorovaikutus III Ohjaus IV Ongelmanratkaisu ja tiedonhankinta V Vastuu Millainen on tehtävän vuorovaikutusympäristö, vuorovaikutuksen sisältö? Mihin vuorovaikutuksella pyritään? Miten työtä ohjataan ja millainen on tehtävän itsenäisyys suhteessa ohjaukseen? Miten hankitaan tiedot toiminnalle ja ratkaisujen perustaksi ja miten tietoa analysoidaan tehtävässä? Millainen vastuu ja rooli tehtävässä on suhteessa toiminnan seurauksiin? ehtävä on sitä vaativampi, mitä syvemmälle, laajemmalle ja ajallisesti pitemmälle vuorovaikutuksen tavoite ulottuu. ehtävän vaativuus kasvaa ohjauksen vähentyessä ja menettelytapojen itsenäisyyden lisääntyessä. ehtävän vaativuus kasvaa ongelmanratkaisussa tarvittavan tiedon hankinnan ja sen analysoinnin muuttuessa haastavammaksi. ehtävä on sitä vaativampi, mitä konkreettisemmin siihen kohdistuu vastuu organisaation tavoitteiden saavuttamisesta ja lopputuloksesta Sijoittelu vaativuusryhmään ehtävä sijoitellaan vaativuusryhmittelyyn analysoimalla sitä viiden vaativuuskriteerin ja tehtävän yleiskuvauksen perusteella sen mukaan kuin tehtävä on kuvattu tehtävänkuvauksessa. Vaativuusryhmän kaikkien kriteerien tulee vastata tehtävän sisältöä mahdollisimman tarkasti. Jos tehtävälle ei löydy ryhmää, joka kaikkien vaativuuskriteerien perusteella vastaa tehtävän sisältöä tai kun tehtävässä on piirteitä useammasta vaativuusryhmästä, tehtävä sijoitetaan siihen ryhmään, joka vaativuuskriteerien perusteella vastaa lähinnä tehtävän sisältöä. yönantajan on huolehdittava siitä, että tehtävien sijoittelu vaativuusryhmittelyyn tapahtuu yhdenmukaisin perustein ja että kullekin tehtävälle määritelty vaativuusryhmä vastaa tehtävänkuvauksen sisältöä kokonaisuudessaan. Esimerkkejä sijoittelusta: Esimerkki 1: ehtävän sisältö on vaativuuskriteerin I-V perusteella vaativuusryhmän 301 mukainen. Vaativuusryhmän 301 kriteerit vastaavat myös tehtävänkuvaukseen kirjattua tehtävän yleiskuvausta. ehtävän vaativuusryhmäksi määritellään ryhmä 301. Esimerkki 2: ehtävä on asiantuntijatehtävä, jonka nykyisellä hoitajalla on ylempi korkeakoulututkinto. Vaativuusryhmittelyn ryhmät 503 ja 601 poikkeavat toisistaan ainoastaan osaamista kuvaavan kriteerin (I) perusteella. Koska tehtävän hoitaminen ei edellytä ylempää korkeakoulututkintoa, tehtävä sijoitellaan ryhmään 503, joka kaikkien vaativuuskriteerien perusteella vastaa tehtävänkuvauksessa sanottua tehtävän sisältöä. ehtävän vaativuusryhmäksi määritellään 503.

6 Peruspalkan määrittäminen Peruspalkka määritellään sen vaativuusryhmän perusteella, johon tehtävä on vaativuuden perusteella sijoiteltu. o Peruspalkan on oltava vähintään sen vaativuusryhmän vähimmäispalkan suuruinen, mihin tehtävä vaativuutensa perusteella kuuluu sijoittaa. o Peruspalkka on vaativuusryhmän vähimmäispalkkaa korkeampi silloin, kun o tehtävässä on piirteitä vaativuudeltaan ylemmästä vaativuusryhmästä ja sen kriteereistä; o tehtävä todetaan muita samaan vaativuusryhmään sijoiteltuja tehtäviä vaativammaksi tai o on olemassa tehtävään liittyvä erityinen peruste. ällaisella tekijällä tarkoitetaan muuta kuin tehtävän vaativuuskriteeriä. Erityinen peruste voi olla esimerkiksi työskentelypaikkakunnan olosuhteet ja alueellinen sijainti; tehtävän toimintaympäristö, sen laajuus tai monialaisuus; tehtävän muut vaatimukset (esimerkiksi kielelliset vaatimukset). o Peruspalkka voi olla seuraavan vaativuusryhmän vähimmäispalkan suuruinen tai sitä korkeampi ainoastaan silloin, kun sille on olemassa erityinen peruste. Peruspalkkaa määriteltäessä on varmistettava, että tehtävä on vaativuutensa perusteella siinä vaativuusryhmässä, johon se kuuluu sijoittaa. Saman seurakunnan samaan vaativuusryhmään kuuluvien tehtävien peruspalkkojen tulee olla vaativuuden arvioinnin perusteella tehtävien vaativuuden edellyttämässä suhteessa toisiinsa. ästä voidaan poiketa vain erityisin perustein. Jos viran väliaikaiselta haltijalta puuttuu tehtävässä vaadittava koulutus, hänen peruspalkkansa voidaan asettaa tehtävälle määriteltyä vaativuusryhmän mukaista peruspalkkaa alemmaksi. Enimmillään peruspalkkaa voidaan alentaa tällä perusteella 15 %. Epäpätevän väliaikaisen viranhaltijan peruspalkkaa ei voi määritellä vakinaisen viranhaltijan peruspalkkaa korkeammaksi ilman erityistä syytä. Esimerkkejä peruspalkan määrittämisestä: Esimerkki 1: ehtävä vastaa sisällöltään kaikkien viiden vaativuuskriteerin perusteella vaativuusryhmässä 301 sanottua. ehtävän peruspalkaksi määritellään vaativuusryhmän 301 vähimmäispalkka, joka on Esimerkki 2: ehtävä sijoitetaan vaativuusryhmään 402, jonka vähimmäispalkka on Samassa vaativuusryhmässä on vaativuudeltaan vastaavia tehtäviä, joiden peruspalkka on ehtävän peruspalkaksi määritellään Esimerkki 3: ehtävän peruspalkaksi on määritelty ehtävää hoitaa määräajan väliaikainen viranhaltija, jolla ei ole tehtävän edellyttämää koulutusta. Asianomaisen viranomaisen päätöksellä väliaikaiselle viranhaltijalle päätetään maksaa peruspalkkaa, joka on 8 % alhaisempi kuin tehtävän peruspalkka. Väliaikaisen viranhaltijan tehtävän peruspalkaksi määritellään =

7 ehtäväkohtaisesta palkanosasta päättäminen prosessina ehtävänkuvauksen avulla esimies arvioi työntekijän tehtävän vaativuutta ja muodostaa alustavan käsityksen tehtävän vaativuusryhmästä ja sen mukaisesta peruspalkasta. Nämä sekä laaditut tehtävänkuvaukset esimies toimittaa kaikista yksikkönsä tehtävistä sille viranhaltijalle, jonka tehtävänä on valmistella ja esitellä palkka-asiat seurakunnan asianomaiselle toimielimelle (talouspäällikkö tai vastaava viranhaltija). yönantajan edustajan on neuvoteltava työnantajapuolella laaditusta tehtäväkohtaista palkanosaa koskevasta valmistelusta viranhaltijaa/työntekijää edustavan luottamusmiehen tai pääsopimuksen 12 :n 1 momentissa mainitun viranhaltijan/työntekijän muun edustajan kanssa. Jos edustajia on useampia, neuvottelu käydään tarvittaessa heidän kanssaan yhdessä. yönantajan edustajana on pääsääntöisesti palkka-asiamies. Kirkkoherran tuki palkka-asiamiehelle on tässä toiminnassa ratkaisevan tärkeä ja tilanne saattaa edellyttää myös kirkkoherran osallistumista neuvotteluun. Jos yhdelläkään pääsopijajärjestöllä ei ole luottamusmiestä seurakunnassa, neuvottelut käy työntekijöiden edustajakseen valitsema henkilö. Neuvottelussa pyritään mahdollisuuksien mukaan yksimielisyyteen. Osapuolten näkemykset merkitään neuvottelusta laadittavaan pöytäkirjaan. Vaativuusryhmästä ja sen mukaisesta peruspalkasta tai niiden tarkistamisesta tekee päätöksen seurakunnan asianomainen toimivaltainen viranomainen. Esimiehet huolehtivat tehtäväkohtaista palkanosaa koskevan päätöksen tiedottamisesta yksikkönsä työntekijöille. ehtyyn päätökseen tyytymätön työntekijä voi saattaa asian käsiteltäväksi Evankelis-luterilaisen kirkon pääsopimuksessa sovitulla tavalla. Sopimuksessa sanotun keskusneuvottelun sijasta erimielisyys otetaan käsiteltäväksi kirkon yleisen virka- ja työehtosopimuksen allekirjoittaneiden osapuolten yhteisessä neuvottelussa, jos joku pääsopijajärjestöistä sitä vaatii. Kuva 3. ehtäväkohtaisesta palkanosasta päättäminen prosessina KN Esittely yönantajavalmistelu -vaativuusryhmä -peruspalkka Khra p E E ehtävänkuvaus Valmistautuu Päätös E Neuvottelu: -periaatteet -vaativuusryhmä - peruspalkka Yhteys omaan luottamusmieheen yöntekijöiden edustajat Pää-LM LM LM LM

8 8 = työntekijä E = esimies LM = luottamusmies p = talouspäällikkö Khra = kirkkoherra KN = kirkkoneuvosto 2.6. ehtävän vaativuusryhmän ja peruspalkan tarkistaminen Jos tehtävän sisältöä muutetaan siten, että tehtävä muuttuu vaativammaksi, tehtävän peruspalkkaa tarkistetaan. Jos tehtävän vaativuus on muuttunut siten, että tehtävä on sijoitettava toiseen vaativuusryhmään, tehtävän peruspalkka määritellään kokonaisuudessaan uuden vaativuusryhmän mukaan. Valmistelusta on neuvoteltava ennen päätöksentekoa työntekijää edustavan pääsopijajärjestön luottamusmiehen kanssa. yöntekijän tehtävänkuvauksen ajantasaisuus tarkistetaan kerran vuodessa käytävässä esimiehen ja työntekijän välisessä keskustelussa. Jos esimiehen näkemyksen mukaan tehtävän sisältö on muuttunut niin, että vaativuusryhmää ja/tai peruspalkkaa olisi tarkistettava, hän saattaa asian sen viranhaltijan tietoon, jonka tehtävänä on esitellä palkka-asiat hallintoelimelle (esim. talouspäällikkö). ehtävässä tapahtuneeseen muutokseen voi esimiehen huomion kiinnittää työntekijän lisäksi häntä edustava luottamusmies. Seurakunnan asianomainen viranomainen päättää asiasta sen jälkeen, kun ehdotuksesta on neuvoteltu työntekijää edustavan pääsopijajärjestön luottamusmiehen kanssa. Palkantarkistus voi olla määräaikainen, mikäli tarkistuksen peruste on määräaikainen. Jos työnantaja muuttaa tehtävää siten, että tehtävän vaativuus alentuu olennaisesti ja pysyvästi, tehtävän peruspalkkaa voidaan alentaa työntekijään sovellettavaa irtisanomisaikaa noudattaen. 3. HENKILÖKOHAINEN PALKANOSA Henkilökohtaisessa palkanosassa on kaksi eri osaa: henkilön kokemusajan kertymää tarkasteleva vuosisidonnainen henkilökohtainen palkanosa ja henkilön työsuoritusta tarkasteleva harkinnanvarainen henkilökohtainen palkanosa Vuosisidonnainen palkanosa Vuosisidonnainen palkanosa perustuu työntekijän työkokemusta kerryttäneiden palvelussuhteiden tarkasteluun. yöntekijälle maksetaan vuosisidonnaista palkanosaa, mikäli hänellä siihen oikeuttava palvelusaikaa 4, 6, 8, 10 tai 13 vuotta. Vastaavan ammattialan, olennaisen hyödyn ja sivutoimisen palvelussuhteen huomioon ottamiseen sisältyy harkintaa. Kahden viimeksi mainitun palvelussuhteen osalta harkinta koskee myös ajan pituutta. Asevelvollisuuslain mukainen palvelus ja toiminta itsenäisenä yrittäjänä tai ammatinharjoittajana voivat tulla harkinnan piiriin, jos niistä on olennaista hyötyä nykyisen viran/työtehtävien hoidossa. Samankaltaisissa tapauksissa noudatetaan yhteneväistä käytäntöä.

9 9 yönantajan harkinnan mukaan osa palvelusajasta voidaan ottaa huomioon ennen edellä mainittujen palvelusaikojen täyttymistä palkkausmääräysten antamissa puitteissa. Jos esimerkiksi viranhaltijan vuosisidonnaista henkilökohtaista palkanosaa määriteltäessä palvelusajaksi on saatu vain kaksi vuotta ja viisi kuukautta, on seurakunnan mahdollista päättää maksaa vuosisidonnainen henkilökohtainen palkanosa vaikka neljän vuoden mukaisena, jos se pitää tällaista palkanosan tasoa tarkoituksenmukaisena. Neljän vuoden täytyttyä, vuosisidonnaisen henkilökohtaisen palkanosan taso säilyy ennallaan, jollei sitä silloin päätetä tarkistaa esimerkiksi kuuden vuoden mukaiseksi. Lähtökohtana tällaiselle harkinnalle on yleensä se, että viranhaltijan/työntekijän työkokemus tuo varmuutta ja luotettavuutta työpaikan toimintaan, että se lisää yhteistyötä ja toiminnan sujuvuutta ja että se edistää osaltaan työpaikan tavoitteiden saavuttamista. Päätoimisuus määritellään kulloinkin voimassa olevien säännösten mukaisesti. Pää- ja sivutoimisuudesta määrätään Kirkon yleisen virka- ja työehtosopimuksen :ssä. Viranhaltija/työntekijä on velvollinen esittämään luotettavan selvityksen siitä muun kuin päätöstä tekevän työnantajan palveluksessa kertyneestä ajasta, johon hän haluaa vedota vuosidonnaista henkilökohtaista palkanosaa koskevaa päätöstä tehtäessä Harkinnanvarainen palkanosa Harkinnanvaraista palkanosaa maksamalla seurakunnan on mahdollisuus kannustaa työntekijöitä tekemään työtä asetettavien tavoitteiden saavuttamiseksi. Sen avulla johto voi palkita työntekijöitä, kun työ on tehty tavoitteellisesti ja tuloksellisesti. yöntekijöillä on puolestaan mahdollisuus työsuorituksellaan vaikuttaa palkkaukseensa. yönantajan tehtyä päätöksen harkinnanvaraisen palkanosan käyttöönotosta, se toteutetaan tasapuolisesti koko organisaatiossa. Harkinnanvaraisen palkanosan käytössä voidaan erottaa seuraavat vaiheet o Kirkon palkkausmääräyksissä sanottujen arviointikriteereiden (ammatinhallinta, työn tuloksellisuus ja laatu, toimintaympäristön hallinta) suoritustasot normaali, hyvä ja erinomainen määritellään tai konkretisoidaan seurakunnassa esimerkiksi tehtäväalakohtaisesti. o Edellä sanotuista määrittelyistä ja muista harkinnanvaraisen palkanosan käyttöön liittyvistä asioista neuvotellaan työntekijöitä edustavan luottamusmiehen tai pääsopimuksen 12 :n 1 momentissa mainitun työntekijän muun edustajan kanssa. Jos edustajia on useampia, neuvottelu käydään tarvittaessa heidän kanssaan yhdessä. o yöntekijän tehtävälle asetetaan esimiehen kanssa käytävässä keskustelussa (esimerkiksi kehityskeskustelussa) tavoitteita, joissa seurakunnan työlle asetetut tavoitteet ja suorituksen arvioinnin kriteerit otetaan huomioon. o Esimiehille on annettava riittävä ohjaus harkinnanvaraisen palkanosan käytössä ja työsuorituksen arvioinnista. Arvioinnin tulee olla objektiivista ja tasapuolista ja eri esimiesten kesken yhteismitallista. o Esimies arvioi työntekijän onnistumista asetettujen tavoitteiden saavuttamisessa. o yönantaja päättää arvioinnin vaikutuksesta työntekijän palkkaan käytettävissä olevien palkankorotusvarojen puitteissa. o Esimies kertoo työntekijälle arvioinnin perusteet sekä vaikutuksen työntekijän palkkaan. yösuorituksen arviointi ja arviointiaineisto eivät ole julkisia.

10 10 Arviointikriteerit kuvaavat työsuoritusta seuraavasti: Arviointikriteeri Mitä kysytään? Vaikutus työsuorituksen arviointiin Ammatinhallinta Miten työntekijä hallitsee tehtäväalueensa kokonaisuuden? yösuoritusta arvioidaan sen mukaan, miten hyvin työntekijä hallitsee työtehtävänsä ja tehtäväalueensa kokonai- yön tuloksellisuus ja laatu Miten työntekijä toimii asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi? oimintaympäristön hallinta Miten työntekijä omalta osaltaan edistää töiden sujuvuutta? suuden. yösuoritusta arvioidaan sen mukaan, miten vastuullisesti, aloitteellisesti ja tehokkaasti työntekijä toimii asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. yösuoritusta arvioidaan sen mukaan, miten hyvin työntekijä edistää töiden sujuvuutta työyhteisössään. yönantaja työstää suoritustasojen määrittelyjä yhdessä työntekijöiden kanssa. Harkinnanvaraista palkanosaa koskevien luottamusmiesten kanssa käytävien neuvottelujen tavoitteena on, että palkanosan perusteista ja käytöstä on mahdollisimman laaja yksimielisyys työnantajan ja henkilöstön kesken. Suorituksen arviointi tapahtuu esimiehen ja työntekijän välisessä keskustelussa. Suorituksen arviointia voi helpottaa, jos se ainakin aluksi pidetään erillään kehityskeskustelusta, jossa asetetaan tavoitteita työntekijän työlle. yösuorituksen taso ei riipu tehtävän vaativuudesta. Seurakunnan toimivaltainen viranomainen päättää arvioinnin tuloksen toteuttamisesta. Päätöksessä otetaan kantaa muun muassa aikatauluun, kustannusraamiin ja siihen, miten arvioinnin tulos vaikuttaa harkinnanvaraisen palkanosan määrään. Harkinnanvarainen palkanosa määritellään euromääräisenä. Sen suuruus voi olla enintään 10 % tehtävän vaativuusryhmän vähimmäispalkasta. Sitä maksetaan yleensä toistaiseksi. Sen maksuedellytysten olemassaoloa voidaan kuitenkin arvioida uudelleen. Jos se myönnetään määräajaksi, on päätöksessä mainittava määräajan päättymisajankohta. Harkinnanvaraisen palkanosan määrän muuttamisen (lisäämisen tai alentamisen) on perustuttava työsuorituksen arviointiin. Harkinnanvaraista palkanosaa voidaan alentaa vain silloin, kun kysymyksessä on tehtävien olennaisesta muuttumisesta aiheutuva palkkausperusteiden uudelleen arviointi tai työntekijästä itsestään johtuva työsuorituksen huomattava alentuminen. yöntekijälle tulee antaa tilaisuus parantaa työsuoritustaan ja tarvittaessa hänelle laaditaan henkilökohtainen tukiohjelma (esimerkiksi koulutussuunnitelma). ukiohjelma voi tulla harkittavaksi myös silloin, kun työnsuorituksen arviointia on edeltänyt työntekijän pitkä poissaolo (esimerkiksi perhevapaa). Harkinnanvaraista palkanosaa tulisi alentaa tai se tulisi poistaa vasta sitten, kun suoritustaso jää kahdella peräkkäisellä vähintään kuuden kuukauden välein toistetuilla arviointikerroilla huomattavasti normaalin tason alapuolelle. Vuosisidonnaista palkanosaa ei voida paikallisin päätöksin alentaa. 4. PALKKAUSJÄRJESELMÄN KÄYÖÖNOO (Kirkon palkkausmääräykset eivät tule voimaan vielä Voimaantuloajankohdasta ja täytäntöönpanosta tiedotetaan Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeellä.) Kirkon palkkausmääräykset tulevat voimaan Seurakuntien on hyvissä ajoin ennen palkkausjärjestelmän käyttöönottoa informoitava tästä henkilöstöään ja palkkausmääräysten täytäntöönpanoa on valmisteltava yhteistoiminnassa henkilöstön ja sen edustajien kanssa.

11 11 R- ja H-palkkataulukot sekä L-palkkaryhmät eivät ole käytössä lukien. Palkkausjärjestelmän käyttöönottoa koskevat soveltamisohjeet annetaan Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeellä.

Kirkon palkkausmääräykset eivät tule voimaan vielä 1.5.2007. Voimaantuloajankohdasta tiedotetaan Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeellä.

Kirkon palkkausmääräykset eivät tule voimaan vielä 1.5.2007. Voimaantuloajankohdasta tiedotetaan Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeellä. Kirkon palkkausmääräykset eivät tule voimaan vielä 1.5.2007. Voimaantuloajankohdasta tiedotetaan Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeellä. VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS KIRKON PALKKAUSMÄÄRÄYKSISTÄ 1.5.2007

Lisätiedot

SOPIMUS KIRKON YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTO- SOPIMUKSEN PALKKAUSMÄÄRÄYSTEN TA- KAUTUVASTA SOVELTAMISESTA LUKIEN

SOPIMUS KIRKON YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTO- SOPIMUKSEN PALKKAUSMÄÄRÄYSTEN TA- KAUTUVASTA SOVELTAMISESTA LUKIEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJAN LIITTEEKSI SOPIMUS KIRKON YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTO- SOPIMUKSEN 2007-2009 PALKKAUSMÄÄRÄYSTEN TA- KAUTUVASTA SOVELTAMISESTA 1.5.2007 LUKIEN 1 Soveltamisala 1 mom. Tämän sopimuksen

Lisätiedot

HARKINNANVARAISTA JOHTAMISTA HAVA-foorumi HAVA:n perusteet

HARKINNANVARAISTA JOHTAMISTA HAVA-foorumi HAVA:n perusteet HARKINNANVARAISTA JOHTAMISTA HAVA-foorumi HAVA:n perusteet Kirkon työmarkkinalaitos Talvi 2012 Mikä HAVA? 1 Harkinnanvarainen palkanosa - HAVA-järjestelmänä (1) on voimassa toistaisesti, jollei seurakunnan

Lisätiedot

LUKU KIRKON YLEINEN PALKKAUSJÄRJESTELMÄ

LUKU KIRKON YLEINEN PALKKAUSJÄRJESTELMÄ PALKKAUS OSA II LUKU 2.2.1. KIRKON YLEINEN PALKKAUSJÄRJESTELMÄ 20 Soveltamisala Tämän luvun määräykset koskevat viran ja viranhaltijan sekä täysin työkykyisen 17 vuotta täyttäneen kuukausipalkkaisen työntekijän

Lisätiedot

LUKU KIRKON YLEINEN PALKKAUSJÄRJESTELMÄ

LUKU KIRKON YLEINEN PALKKAUSJÄRJESTELMÄ LUKU 2.2.1. KIRKON YLEINEN JÄRJESTELMÄ 20 Soveltamisala Tämän luvun määräykset koskevat viran ja viranhaltijan sekä täysin työkykyisen 17 vuotta täyttäneen kuukausipalkkaisen työntekijän palkkausta. Määräyksiä

Lisätiedot

KIRKON PÄÄSOPIJAOSAPUOLTEN YHTEISET SOVELTAMISOHJEET, JOTKA KOSKEVAT PALKKAUSJÄRJESTELMÄN TÄYTÄNTÖÖNPANO- TYÖTÄ KEVÄTTALVELLA 2008

KIRKON PÄÄSOPIJAOSAPUOLTEN YHTEISET SOVELTAMISOHJEET, JOTKA KOSKEVAT PALKKAUSJÄRJESTELMÄN TÄYTÄNTÖÖNPANO- TYÖTÄ KEVÄTTALVELLA 2008 LIITE 1 KIRKON PÄÄSOPIJAOSAPUOLTEN YHTEISET SOVELTAMISOHJEET, JOTKA KOSKEVAT PALKKAUSJÄRJESTELMÄN TÄYTÄNTÖÖNPANO- TYÖTÄ KEVÄTTALVELLA 2008 1. JÄRJESTELMÄN MUKAINEN PERUSPALKKA JA SEN VAATIVUUSOSA Työntekijöille

Lisätiedot

HARKINNANVARAISTA JOHTAMISTA HAVA-foorumi HAVA:n käyttöönottoprosessi

HARKINNANVARAISTA JOHTAMISTA HAVA-foorumi HAVA:n käyttöönottoprosessi HARKINNANVARAISTA JOHTAMISTA HAVA-foorumi HAVA:n käyttöönottoprosessi Kirkon työmarkkinalaitos Talvi 2012 Perustelut HAVA:n käyttöönotolle seurakunnan näkökulma Tarve kehittää seurakunnan toimintaa, työn

Lisätiedot

VIRKAEHTOSOPIMUS YLIMMÄN JOHDON PALKKAUSJÄRJESTELMÄN KOKEILUSTA SEURAKUNNISSA

VIRKAEHTOSOPIMUS YLIMMÄN JOHDON PALKKAUSJÄRJESTELMÄN KOKEILUSTA SEURAKUNNISSA 1 VIRKAEHTOSOPIMUS YLIMMÄN JOHDON PALKKAUSJÄRJESTELMÄN KOKEILUSTA SEURAKUNNISSA 1 Soveltamisala 1 mom. Ylimmän johdon palkkausjärjestelmä Sen estämättä, mitä Kirkon yleisessä virka- ja työehtosopimuksessa

Lisätiedot

Kirkon palkkausjärjestelmien perusteet

Kirkon palkkausjärjestelmien perusteet Kirkon palkkausjärjestelmien perusteet KirVESTES 2018-2020 kirjan punaiset sivut, II OSA Uusien luottamusmiesten koulutus 7.-8.2.2019 Varsinainen palkka 1. Sovellettavan palkkausjärjestelmän mukaan määräytyvä

Lisätiedot

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 Kirkkoneuvosto 1

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 Kirkkoneuvosto 1 Kirkkoneuvosto 1 Aika Torstaina 26.11.2015 klo 18.00-21.22 Paikka Uusi pappila Jäsenet (läsnä = x) x Tuomo Heiska x Markku Kauppinen Minttu Korhonen (ei enää vaalikelpoinen) x Irja Lamberg x Sointu Ojonen

Lisätiedot

KIRKON YLEINEN PALKKAUSJÄRJESTELMÄ Soveltamisohjeet

KIRKON YLEINEN PALKKAUSJÄRJESTELMÄ Soveltamisohjeet Palkkausliitteet: KIRKON YLEINEN PALKKAUSJÄRJESTELMÄ Soveltamisohjeet Kirkon pääsopijaosapuolet ovat laatineet nämä soveltamisohjeet Kirkon yleisen virka- ja työehtosopimuksen luvun 2.2. määräyksistä.

Lisätiedot

Harkinnanvarainen palkanosa HAVA Kirkon alat ry Ingrid Remmelgas

Harkinnanvarainen palkanosa HAVA Kirkon alat ry Ingrid Remmelgas Harkinnanvarainen palkanosa HAVA 17.9.2014 Ingrid Remmelgas Mikä HAVA on? Euromääräinen työntekijän työsuoritukseen perustuva palkanosa. Ainoa palkkausjärjestelmän elementti, jolla voidaan palkita työn

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 6/2009 Kirkkoneuvosto 3.6.2009 71 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 6/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 6/2009 Kirkkoneuvosto 3.6.2009 71 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 6/2009 Kirkkoneuvosto 3.6.2009 71 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 6/2009 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA keskiviikko 3. päivänä kesäkuuta 2009 kello 11.00 alkaen Kyrönniemi pappila Sari Heiskanen

Lisätiedot

SOSIAALIALAN JÄRJESTÖJEN PALKKAUSJÄRJESTELMÄN SOVELTAMISEN ABC

SOSIAALIALAN JÄRJESTÖJEN PALKKAUSJÄRJESTELMÄN SOVELTAMISEN ABC SOSIAALIALAN JÄRJESTÖJEN PALKKAUSJÄRJESTELMÄN SOVELTAMISEN ABC Tämän ohjeistuksen tarkoitus on toimia muistilistana työnantajan edustajille ja luottamusmiehille toimenpiteistä, joita sosiaalialan järjestöjen

Lisätiedot

Kirkon työmarkkinalaitoksen ja kirkon pääsopijajärjestöjen laatima paikallisen järjestelyerän neuvottelumenettelyä koskeva ohjeistus

Kirkon työmarkkinalaitoksen ja kirkon pääsopijajärjestöjen laatima paikallisen järjestelyerän neuvottelumenettelyä koskeva ohjeistus 12.3.2012 Kirkon työmarkkinalaitoksen ja kirkon pääsopijajärjestöjen laatima paikallisen järjestelyerän neuvottelumenettelyä koskeva ohjeistus Kirkon työmarkkinalaitos ja kirkon pääsopijajärjestöt, Julkisalan

Lisätiedot

Kirkon palkkaratkaisu vuodelle 2011

Kirkon palkkaratkaisu vuodelle 2011 YLEISKIRJE A 2/2011 15.3.2011 Seurakunnille Sisältää: Kirkon palkkaratkaisu vuodelle 2011 1. Vuoden 2011 palkkaratkaisu kirkon yleisessä palkkausjärjestelmässä 1.1. Palkkaratkaisun täytäntöönpano seurakunnassa

Lisätiedot

Seurakuntarakennemuutos - henkilöstökysymyksiä

Seurakuntarakennemuutos - henkilöstökysymyksiä Seurakuntarakennemuutos - henkilöstökysymyksiä 2018 Seurakuntajaon muutos vai muu rakennemuutos Olennainen kysymys onko kyse kirkkolain mukaisesta seurakuntajaon muutoksesta tai muusta rakennemuutoksesta?

Lisätiedot

2 Kirkkoherran viran haltijan palkkauksen perusteet. 3 Kirkkoherran viran hinnoitteluryhmä ja peruspalkka

2 Kirkkoherran viran haltijan palkkauksen perusteet. 3 Kirkkoherran viran hinnoitteluryhmä ja peruspalkka PALKKAHINNOITTELU, KIRKKOHERRAT LUKU 1. YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ 1 Soveltamisala Kirkkoherran palkkaus määräytyy Kirkon yleisen virka- ja työehtosopimuksen 2007-2009 mukaisesti. Sopimuksen luvun 2.2. määräykset

Lisätiedot

Suorituslisän käyttöönotto seurakunnissa. Koulutustilaisuudet keväällä 2018

Suorituslisän käyttöönotto seurakunnissa. Koulutustilaisuudet keväällä 2018 Suorituslisän käyttöönotto seurakunnissa Koulutustilaisuudet keväällä 2018 Suorituslisä osa palkkausjärjestelmää Suorituslisän perusteena Työntekijälle asetetut tavoitteet (srk:n strategia, tavoitteet)

Lisätiedot

Henkilökohtaisen lisän myöntämisperusteet

Henkilökohtaisen lisän myöntämisperusteet Yhteistyöryhmä 24 17.09.2018 Henkilökohtaisen lisän myöntämisen perusteiden tarkastaminen YTRYHMA 24 Esittely Palkkausjärjestelmä koostuu työn vaativuuden arviointiin perustuvasta tehtäväkohtaista palkkauksesta

Lisätiedot

1. Palkantarkistukset

1. Palkantarkistukset YLEISKIRJE A 2/2009 25.2.2009 Seurakunnille Sisältää: 1. Palkantarkistukset 1.3.2009 1.1. Yleistä palkantarkistuksista 1.3.2009 1.2. Palkkausjärjestelmäerä 1.3.2009 1.3. Täytäntöönpanoneuvottelut 1.4.

Lisätiedot

Seurakuntarakennemuutos - henkilöstökysymyksiä

Seurakuntarakennemuutos - henkilöstökysymyksiä Seurakuntarakennemuutos - henkilöstökysymyksiä 2016 Olennainen kysymys onko kyse seurakuntajaon muutoksesta tai muusta rakennemuutoksesta? Seurakuntajaon muutoksesta säännökset KL 13 luvussa ja KJ 13 luvussa,

Lisätiedot

Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä

Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä 1 Sopimuksen ulottuvuus 1. Tätä sopimusta noudatetaan Sosiaalialan Työnantajat ry:n jäseninä olevissa sosiaalialan järjestöissä työskenteleviin toimihenkilöihin.

Lisätiedot

TURVATEKNIIKAN KESKUS 11.12.2000 TUKES - PALKKAUSJÄRJESTELMÄ

TURVATEKNIIKAN KESKUS 11.12.2000 TUKES - PALKKAUSJÄRJESTELMÄ 1 TURVATEKNIIKAN KESKUS 11.12.2000 TUKES - PALKKAUSJÄRJESTELMÄ 2 1. PALKKAUSJÄRJESTELMÄ OSA JOHTAMISTA Palkkaus ja palkitseminen ovat keskeinen osa turvatekniikan keskuksen johtamisjärjestelmää. Organisaation

Lisätiedot

1 Tehtävien vaativuuden määrittelyssä käytetään Hay-järjestelmää.

1 Tehtävien vaativuuden määrittelyssä käytetään Hay-järjestelmää. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS NEUVOTTELUPÖYTÄKIRJA Pöytäkirja Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) sekä JUKO ry:n, Pardia ry:n ja JHL ry:n välisistä neuvotteluista, jotka koskivat GTK:ssa sovellettavaa palkkausjärjestelmää.

Lisätiedot

1 Tehtävien vaativuuden määrittelyssä käytetään Hay-järjestelmää.

1 Tehtävien vaativuuden määrittelyssä käytetään Hay-järjestelmää. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS NEUVOTTELUPÖYTÄKIRJA Pöytäkirja Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) sekä JUKO ry:n, Pardia ry:n ja JHL ry:n välisistä neuvotteluista, jotka koskivat GTK:ssa sovellettavaa palkkausjärjestelmää.

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAISEN TYÖSUORITUKSEN ARVIOIMINEN OSANA OPETUSALAN PALKKAUSJÄRJESTELMÄÄ

HENKILÖKOHTAISEN TYÖSUORITUKSEN ARVIOIMINEN OSANA OPETUSALAN PALKKAUSJÄRJESTELMÄÄ HENKILÖKOHTAISEN TYÖSUORITUKSEN ARVIOIMINEN OSANA OPETUSALAN PALKKAUSJÄRJESTELMÄÄ 28.3.2019 Työsuorituksen arviointi 1 (6) Sisällysluettelo 1 Tehtävän vaativuuden arviointi ja henkilökohtaisen työsuorituksen

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Hannu Härö ja Christel Lax. Esitetään yhteistyötoimikunnan pöytäkirja 4/7.11.2014.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Hannu Härö ja Christel Lax. Esitetään yhteistyötoimikunnan pöytäkirja 4/7.11.2014. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 27.11.2014 klo 16.30 Sivu 1 154 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus Yhteiseen kirkkoneuvostoon kuuluu puheenjohtajan lisäksi 11 jäsentä, ja se on päätösvaltainen, kun enemmän

Lisätiedot

1. Palkantarkistukset lukien

1. Palkantarkistukset lukien YLEISKIRJE A 12/2008 8.9.2008 Seurakunnille Sisältää: 1. Palkantarkistukset 1.10.2008 lukien 2. Kirkkoherrojen palkantarkistukset 3. Viranhaltijoiden ja kuukausipalkkaisten työntekijöiden palkantarkistukset

Lisätiedot

Aika: Keskiviikkona klo Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen.

Aika: Keskiviikkona klo Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen. Kirkkoneuvosto 24.04.2013 sivu ( 1 / 8) KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5 2013 Aika: Keskiviikkona 24.04.2013 klo 17.30 18.45 Kahvi on kokouksen alussa, klo 17.00 alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone, srk-keskus

Lisätiedot

Seurakuntien yhdistymiset ja palkkojen harmonisointi Kirkon työmarkkinalaitos

Seurakuntien yhdistymiset ja palkkojen harmonisointi Kirkon työmarkkinalaitos Seurakuntien yhdistymiset ja palkkojen harmonisointi 2018 Kirkon työmarkkinalaitos Neuvottelut 1 (2) Työnantaja (= vastaanottava srk/srk-yhtymä tai uusi srk/srk-yhtymä) + mahdollisuus liitosseurakunnan

Lisätiedot

Palkkausjärjestelmät. Kirkon alat EVL

Palkkausjärjestelmät. Kirkon alat EVL Palkkausjärjestelmät Kirkon alat EVL Eri palkansaajaryhmät Kuukausipalkkaiset viranhaltijat/työntekijät. Tuntipalkkaiset työntekijät. Nuoret kausityöntekijät, opiskelijat sekä oppisopimuskoulutuksessa

Lisätiedot

Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä

Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä Liite 1 Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä 1 Sopimuksen ulottuvuus 1. Tätä sopimusta noudatetaan Sosiaalialan Työnantajat ry:n jäseninä olevissa sosiaalialan järjestöissä työskenteleviin

Lisätiedot

Uusi KirVESTES Muutoksia yleiseen palkkausjärjestelmään

Uusi KirVESTES Muutoksia yleiseen palkkausjärjestelmään Uusi KirVESTES 2018-2020 Muutoksia yleiseen palkkausjärjestelmään 24 Kokemuslisä Voimaan 1.1.2020 Korvaa KirVESTES:n vuosisidonnaisen palkanosan Kokemuslisään oikeuttava aika määräytyy samoin kuin vuosisidonnaisessa

Lisätiedot

Harkinnanvarainen palkanosa HAVA Kirkon alat ry Kim Pråhl

Harkinnanvarainen palkanosa HAVA Kirkon alat ry Kim Pråhl Harkinnanvarainen palkanosa HAVA 9-10.3.2016 Kim Pråhl Mikä HAVA on? Euromääräinen työntekijän työsuoritukseen perustuva palkanosa. Ainoa palkkausjärjestelmän elemenf, jolla voidaan palkita työn tuloksellisuudesta

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2017 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2017 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto 12.12..2017 Aika 12.12.2017 klo 17.35 18.15 Paikka Leirikeskus Rantalahti Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo Lehtonen Riitta Puusaari Seija

Lisätiedot

Uuden palkkausjärjestelmän käyttöönotto

Uuden palkkausjärjestelmän käyttöönotto TES: 279202 Pöytäkirja 30.6.2005 Allekirjoittamispöytäkirja, joka tehtiin puolustusministeriön sekä Maanpuolustuksen Henkilökuntaliitto MPHL ry:n ja Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL ry:n

Lisätiedot

Tehtävän vaativuuden arviointi TVA Arviointijärjestelmä ja sen kuvaus

Tehtävän vaativuuden arviointi TVA Arviointijärjestelmä ja sen kuvaus Tehtävän vaativuuden arviointi TVA Arviointijärjestelmä ja sen kuvaus 1 Tehtävien vaativuuden arviointi TVA Tehtävän vaativuuden arviointi (TVA) perustuu KVTES:n palkkausluvun 9. Tehtävän vaativuuden arvioinnilla

Lisätiedot

10.10.2007. Liite 1. TERVEYSPALVELUALAN PALKKAUSJÄRJESTELMÄ TYÖN VAATIVUUTEEN PERUSTUVA PALKKA

10.10.2007. Liite 1. TERVEYSPALVELUALAN PALKKAUSJÄRJESTELMÄ TYÖN VAATIVUUTEEN PERUSTUVA PALKKA 10.10.2007 Liite 1. TERVEYSPALVELUALAN PALKKAUSJÄRJESTELMÄ TYÖN VAATIVUUTEEN PERUSTUVA PALKKA Terveyspalvelualan työehtosopimuksen mukainen työn vaativuuteen perustuva palkka muodostuu vaatimusryhmittelyn

Lisätiedot

Tekijät: Anna-Maria Numminen ja Anna Hellén (Palvelussuhdeopas, sivut 100-139) Toimittaja: Ritva Rasila

Tekijät: Anna-Maria Numminen ja Anna Hellén (Palvelussuhdeopas, sivut 100-139) Toimittaja: Ritva Rasila Tekijät: Anna-Maria Numminen ja Anna Hellén (Palvelussuhdeopas, sivut 100-139) Toimittaja: Ritva Rasila Sivuille 9-99 on koottu Kirkon yleisestä virka- ja työehtosopimuksesta 2007-2010 vastaavaan sopimukseen

Lisätiedot

Palkkaus tehtävien muuttuessa. Heidi Laurila Edunvalvonta-asiantuntija Tehyn edunvalvontatoimiala

Palkkaus tehtävien muuttuessa. Heidi Laurila Edunvalvonta-asiantuntija Tehyn edunvalvontatoimiala Palkkaus tehtävien muuttuessa Heidi Laurila Edunvalvonta-asiantuntija Tehyn edunvalvontatoimiala Kunta-alan palkkausjärjestelmä Tehtäväkohtainen palkka Henkilökohtainen lisä (harkinnanvarainen) Työkokemuslisä

Lisätiedot

JOHDANTO Kirkon virka- ja työehtosopimuksen palkkausjärjestelmät muodostavat seurakunta-/seurakuntayhtymäkohtaiselle

JOHDANTO Kirkon virka- ja työehtosopimuksen palkkausjärjestelmät muodostavat seurakunta-/seurakuntayhtymäkohtaiselle LUKU 2.2. JÄRJESTELMÄT JOHDANTO Kirkon virka- ja työehtosopimuksen palkkausjärjestelmät muodostavat seurakunta-/seurakuntayhtymäkohtaiselle palkkapolitiikalle yhteisen perustan ja tavoitteet. Palkkausjärjestelmiä

Lisätiedot

LUKU 2.2. PALKKAUSJÄRJESTELMÄT JOHDANTO. Kirkon virka- ja työehtosopimuksen palkkausjärjestelmät muodostavat seurakunta-/seurakuntayhtymäkohtaiselle

LUKU 2.2. PALKKAUSJÄRJESTELMÄT JOHDANTO. Kirkon virka- ja työehtosopimuksen palkkausjärjestelmät muodostavat seurakunta-/seurakuntayhtymäkohtaiselle OSA II PALKKAUS LUKU 2.2. PALKKAUSJÄRJESTELMÄT JOHDANTO Kirkon virka- ja työehtosopimuksen palkkausjärjestelmät muodostavat seurakunta-/seurakuntayhtymäkohtaiselle palkkapolitiikalle yhteisen perustan

Lisätiedot

SUORITUSLISÄJÄRJESTELMÄ KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄSSÄ

SUORITUSLISÄJÄRJESTELMÄ KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄSSÄ SUORITUSLISÄJÄRJESTELMÄ KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄSSÄ SISÄLTÖ 1) Arviointikriteerit... 2 2) Suoritustasot... 2 3) Arviointijakso... 2 4) Kehitys- ja arviointikeskustelut... 3 5) Päätöksenteko...

Lisätiedot

Tämä sopimus on tehty 31.10.2007 tehdyn valtion virka- ja työehtosopimuksen allekirjoituspöytäkirjan 11 :n mukaisesti.

Tämä sopimus on tehty 31.10.2007 tehdyn valtion virka- ja työehtosopimuksen allekirjoituspöytäkirjan 11 :n mukaisesti. # 12886 2068/85/2008 Tarkentava virka- ja työehtosopimus uuden palkkausjärjestelmän käyttöönottamisesta Maaseutuvirastossa. Sopimus on tehty 15:nä päivänä joulukuuta 2008 Maaseutuviraston sekä Julkisalan

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Nro 5/2014 Kirkkoneuvosto KLO Kokousaika. Joutsan seurakuntakoti. Kokouspaikka. Käsiteltävät asiat

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Nro 5/2014 Kirkkoneuvosto KLO Kokousaika. Joutsan seurakuntakoti. Kokouspaikka. Käsiteltävät asiat JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Nro 5/2014 Kokousaika Kokouspaikka 22.05.2015 KLO17.00 Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 65 Kokouksen avaus 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 67 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

ONNISTUNEEN PALKKANEUVOTTELUN EDELLYTYKSET

ONNISTUNEEN PALKKANEUVOTTELUN EDELLYTYKSET SUOMEN EVANKELIS LUTERILAINEN KIRKKO KIRKON TYÖMARKKINALAITOS ONNISTUNEEN PALKKANEUVOTTELUN EDELLYTYKSET Oili Marttila Kirkon työmarkkinalaitos 18.5.2006 ONNISTUMINEN EDELLYTTÄÄ SEURAKUNNALTA TYÖNANTAJANA

Lisätiedot

2) kaikille J- ja K-hinnoitteluryhmiin kuuluville toteutetaan yleistä palkkausjärjestelmää vastaava 1,1 %:n palkankorotus alkaen.

2) kaikille J- ja K-hinnoitteluryhmiin kuuluville toteutetaan yleistä palkkausjärjestelmää vastaava 1,1 %:n palkankorotus alkaen. 539/2018 97 Kirkon virka- ja työehtosopimuksen sopimuskautta 1.2.2018-31.3.2020 koskevan neuvottelutuloksen soveltaminen Helsingin seurakuntayhtymässä K- ja J-hinnoitteluryhmiin kuuluvien osalta Päätösehdotus

Lisätiedot

OSIO C Kokeilu Ammatilliset oppilaitokset

OSIO C Kokeilu Ammatilliset oppilaitokset OSIO C AMMATILLISTEN OPPILAITOSTEN OPETUSHENKILÖSTÖN TYÖAIKAKOKEILUA KOSKEVAT SOPIMUSMÄÄRÄYKSET I SOVELTAMINEN 1 Soveltamisala 1 mom. Näitä sopimusmääräyksiä (2 10 ) sovelletaan jäljempänä mainittujen

Lisätiedot

TEHTÄVÄNKUVAUKSET JA TEHTÄVIEN VAATIVUUSARVIOINTI

TEHTÄVÄNKUVAUKSET JA TEHTÄVIEN VAATIVUUSARVIOINTI TEHTÄVÄNKUVAUKSET JA TEHTÄVIEN VAATIVUUSARVIOINTI Valmistelija: Kuntayhtymän johtaja YT 9.11.2015 Palkkatoimikunta 3.11.2015 Hallitus 16.11.2015 Voimaantulo 01.12.2015 1 1 Ohjeen soveltaminen Tämän ohjeen

Lisätiedot

Tilastokeskus TK 11 249 00 VES:285251

Tilastokeskus TK 11 249 00 VES:285251 Tilastokeskus TK 11 249 00 VES:285251 Tilastokeskus sekä Tutkimusväen liitto TUTKI ry. ja Akava JS ry. ovat tehneet 18 päivänä helmikuuta 2000 tarkentavan virkaehtosopimuksen Tilastokeskuksen virkasuhteiseen

Lisätiedot

Tehtäväkohtaista palkkaa korotetaan 3,4 prosentilla, jos tehtäväkohtainen palkka on vähintään 1 588,24 euroa kuukaudessa

Tehtäväkohtaista palkkaa korotetaan 3,4 prosentilla, jos tehtäväkohtainen palkka on vähintään 1 588,24 euroa kuukaudessa 1 ALLEKIRJOITUS- KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2007 2009 ALLEKIRJOITUS 1 Sopimuksen voimassaoloaika 2 Palkantarkistukset Tämä virka- ja työehtosopimus on voimassa 1.10.2007

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNKI. Tehtävien vaativuuden arviointi TVA (KVTES) Arviointijärjestelmän kuvaus

SUONENJOEN KAUPUNKI. Tehtävien vaativuuden arviointi TVA (KVTES) Arviointijärjestelmän kuvaus SUONENJOEN KAUPUNKI Tehtävien vaativuuden arviointi TVA (KVTES) Arviointijärjestelmän kuvaus Henkilöstöjaosto 19.12.2018 85 Yhteistoimintaryhmä 12.12.2018 Palkkausjärjestelmä Tehtävän vaativuuden arviointi

Lisätiedot

KVTESn II luvun 17 :n mukaiset työnantajan edustajat Uudenmaan liitossa ja ylimmän johdon palkkausohjeen hyväksyminen

KVTESn II luvun 17 :n mukaiset työnantajan edustajat Uudenmaan liitossa ja ylimmän johdon palkkausohjeen hyväksyminen Maakuntahallitus 75 16.03.2015 KVTESn II luvun 17 :n mukaiset työnantajan edustajat Uudenmaan liitossa ja ylimmän johdon palkkausohjeen hyväksyminen 90/01.00.03/2015 MHS 16.03.2015 75 Hallintosäännön 41

Lisätiedot

ALUEELLISTEN YMPÄRISTÖKESKUSTEN HENKILÖSTÖN UUTTA PALKKAUSJÄRJESTELMÄÄ KOSKEVAN 10.12

ALUEELLISTEN YMPÄRISTÖKESKUSTEN HENKILÖSTÖN UUTTA PALKKAUSJÄRJESTELMÄÄ KOSKEVAN 10.12 ALUEELLISTEN YMPÄRISTÖKESKUSTEN HENKILÖSTÖN UUTTA PALKKAUSJÄRJESTELMÄÄ KOSKEVAN 10.12.2004 UUDISTETUN TARKENTAVAN VIRKAEHTOSOPIMUKSEN JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Allekirjoituspöytäkirjan

Lisätiedot

KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA. 1 Raamisopimuksen toteuttaminen

KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA. 1 Raamisopimuksen toteuttaminen KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Raamisopimuksen toteuttaminen Tällä virka- ja työehtosopimuksella toteutetaan kunnallisen opetushenkilöstön

Lisätiedot

liikuntatieteilijät Vähimmäispalkkasuositus yksityiselle sektorille 1.6.2014 31.3.2016 Akavan Erityisalat Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijat

liikuntatieteilijät Vähimmäispalkkasuositus yksityiselle sektorille 1.6.2014 31.3.2016 Akavan Erityisalat Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijat liikuntatieteilijät Vähimmäispalkkasuositus yksityiselle sektorille 1.6.2014 31.3.2016 Akavan Erityisalat Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijat liikuntatieteilijät Vähimmäispalkkasuositus yksityiselle

Lisätiedot

KIRKON YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012-2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KIRKON YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012-2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA KIRKON YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012-2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Sopimuksen allekirjoittaminen 1 mom. Kirkon työmarkkinalaitos sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry., Kirkon

Lisätiedot

Sopimusta ei sovelleta työnantajavirkamiehiin eikä harjoittelutehtävissä oleviin tai tukityöllistetyksi palkattavaan henkilöstöön.

Sopimusta ei sovelleta työnantajavirkamiehiin eikä harjoittelutehtävissä oleviin tai tukityöllistetyksi palkattavaan henkilöstöön. VES 280351 Valtion taloudellinen tutkimuskeskus ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry. ovat tehneet 15. helmikuuta tarkentavan virkaehtosopimuksen valtion palkkausjärjestelmän käytöstä

Lisätiedot

Liikuntatieteilijät. Vähimmäispalkkasuositus yksityiselle sektorille

Liikuntatieteilijät. Vähimmäispalkkasuositus yksityiselle sektorille Liikuntatieteilijät Vähimmäispalkkasuositus yksityiselle sektorille 1.4.2018 31.3.2020 Liikuntatieteilijät Vähimmäispalkkasuositus yksityiselle sektorille 1.4.2018 31.3.2020 Akavan Erityisalat AE ry ja

Lisätiedot

KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Temppelikatu 9 A, 3 krs, neuvotteluhuone SAAPUVILLA Viherä Sirpa puheenjohtaja Mäkelä Pertti

KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Temppelikatu 9 A, 3 krs, neuvotteluhuone SAAPUVILLA Viherä Sirpa puheenjohtaja Mäkelä Pertti Sivu 1/ 5 KOKOUSAIKA 7.12.2017 16.30 17.35 KOKOUSPAIKKA Temppelikatu 9 A, 3 krs, neuvotteluhuone SAAPUVILLA Viherä Sirpa puheenjohtaja OLLEET Mäkelä Pertti JÄSENET Anttila Auli Arola Pirkko Höök Jorma

Lisätiedot

Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä

Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä Liite 1 1 Sopimuksen ulottuvuus 1. Tätä sopimusta noudatetaan Sosiaalialan Työnantajat ry:n jäseninä olevissa sosiaalialan järjestöissä työskenteleviin

Lisätiedot

OPETTAJIEN TYÖN VAATIVUUDEN ARVIOINNIN OHJE

OPETTAJIEN TYÖN VAATIVUUDEN ARVIOINNIN OHJE OPETTAJIEN TYÖN VAATIVUUDEN ARVIOINNIN OHJE Jory xx.xx.xxxx, yhteistyötmk xx.xx.xxxx SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS OPETTAJAN TEHTÄVÄSTÄ... 2 1.1 Tehtävän tarkoitus...2 1.2 Keskeiset tehtävät (tehtäväkokonaisuudet)...2

Lisätiedot

KIRKON YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KIRKON YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA KIRKON YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2007-2009 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Sopimuksen allekirjoittaminen Kirkon työmarkkinalaitos ja toisaalta Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry.,

Lisätiedot

3) muissa perustehtävää vaativammissa esittelyn kohdassa 3 todetuissa tilanteissa vaativuusryhmä on 503 ja peruspalkka 2564,71 /kk

3) muissa perustehtävää vaativammissa esittelyn kohdassa 3 todetuissa tilanteissa vaativuusryhmä on 503 ja peruspalkka 2564,71 /kk 18/2018 156 Diakonian tehtävissä työskentelevien palkkaus Päätösehdotus Seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki Yhteinen kirkkoneuvosto päättää diakonian tehtävissä työskentelevien osalta, että 1.9.2018

Lisätiedot

kulttuurituottajat Vähimmäispalkkasuositus 1.6.2014 31.3.2016 Akavan Erityisalat Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU

kulttuurituottajat Vähimmäispalkkasuositus 1.6.2014 31.3.2016 Akavan Erityisalat Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU kulttuurituottajat Vähimmäispalkkasuositus 1.6.2014 31.3.2016 Akavan Erityisalat Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU Akavan Erityisalat AE ry ja Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 9/2016 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 9/2016 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 7.6.2016, klo 17.30 19.47 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 87 KOKOUKSEN AVAUS 88 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 89 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

(6) Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, JHL ry, JUKO ry ja JYTY ry

(6) Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, JHL ry, JUKO ry ja JYTY ry 28.11.2016 1(6) Paikallissopimus Sopijapuolet Tällä paikallissopimuksella määritellään Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymässä maksettavasta työsuorituksen arviointiin perustuvasta henkilökohtaisesta lisästä.

Lisätiedot

SOPIMUSMÄÄRÄYKSET OPINTOTUEN MUUTOKSENHAKULAUTAKUNNAN PALKKAUSJÄRJESTELMÄSTÄ

SOPIMUSMÄÄRÄYKSET OPINTOTUEN MUUTOKSENHAKULAUTAKUNNAN PALKKAUSJÄRJESTELMÄSTÄ 1 SOPIMUSMÄÄRÄYKSET OPINTOTUEN MUUTOKSENHAKULAUTAKUNNAN PALKKAUSJÄRJESTELMÄSTÄ 1 PALKKAUSJÄRJESTELMÄN TAVOITTEET JA SOVELTAMINEN Palkkausjärjestelmän tavoitteena on edistää palkkauksen oikeudenmukaisuutta,

Lisätiedot

Luottamusmiehen asema ja tehtävät

Luottamusmiehen asema ja tehtävät Luottamusmiehen asema ja tehtävät Kirkon alojen koulutus uusille luottamusmiehille 7.- Hotelli Avassa Helsingin Vallilassa Kirkon luottamusmiessopimus Kirkon virka- ja työehtosopimuksen (KirVESTES) liite

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 25.11.2014 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 25.11.2014 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 25.11.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 28.11.2014-29.12.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Tarkentava virkaehtosopimus ylioppilastutkintolautakunnan. joka on tehty 1. päivänä huhtikuuta 2014 ylioppilastutkintolautakunnan,

Tarkentava virkaehtosopimus ylioppilastutkintolautakunnan. joka on tehty 1. päivänä huhtikuuta 2014 ylioppilastutkintolautakunnan, Tarkentava virkaehtosopimus ylioppilastutkintolautakunnan palkkausjärjestelmästä, joka on tehty 1. päivänä huhtikuuta 2014 ylioppilastutkintolautakunnan, jota edustaa hallinnonalan neuvotteluviranomaisena

Lisätiedot

Historian, kirjallisuuden ja kulttuuriaineiden FM-tutkinnon suorittaneet

Historian, kirjallisuuden ja kulttuuriaineiden FM-tutkinnon suorittaneet Historian, kirjallisuuden ja kulttuuriaineiden FM-tutkinnon suorittaneet Vähimmäispalkkasuositus 1.4.2018 31.3.2020 Akavan Erityisalat, SPECIA Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt ja Taideja kulttuurialan

Lisätiedot

Sosiaalialan järjestöjen palkkausjärjestelmä ja uudistukset. Palkkausjärjestelmän soveltaminen ja ylläpito työpaikoilla

Sosiaalialan järjestöjen palkkausjärjestelmä ja uudistukset. Palkkausjärjestelmän soveltaminen ja ylläpito työpaikoilla Sosiaalialan järjestöjen palkkausjärjestelmä ja uudistukset Palkkausjärjestelmän soveltaminen ja ylläpito työpaikoilla 1 Uudistuksen taustaa Neuvotteluosapuolet ovat tes-neuvotteluissa keväällä 2010 sopineet

Lisätiedot

rehtorit ja apulaisrehtorit,

rehtorit ja apulaisrehtorit, AMMATILLINEN AIKUISKOULUTUSKESKUS 1 Soveltamisala 1 LIITE T1 Tätä liitettä sovelletaan ten opetushenkilöstöön, johon kuuluvat rehtorit ja apulaisrehtorit, kokoaikaiset opettajat, osa-aikaiset opettajat,

Lisätiedot

Palkkausjärjestelmään liittyvästä arviointi- ja kehittämisryhmästä sovitaan tarkemmin tämän virkaehtosopimuksen allekirjoituspöytäkirjassa.

Palkkausjärjestelmään liittyvästä arviointi- ja kehittämisryhmästä sovitaan tarkemmin tämän virkaehtosopimuksen allekirjoituspöytäkirjassa. DNo YM 1/10/2012 Ympäristöministeriön sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n, Palkansaajajärjestö Pardia ry:n ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n välillä on 9.1.2012 tehty

Lisätiedot

SYKE/VES 356051 SYKE/TES 356001

SYKE/VES 356051 SYKE/TES 356001 1 SYKE/VES 356051 SYKE/TES 356001 Suomen ympäristökeskuksen sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n, Palkansaajajärjestö Pardia ry:n ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n

Lisätiedot

TES 299702 LIITE. Suomenlinnan hoitokunnan ja Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL ry:n välinen sopimus palkkausjärjestelmästä

TES 299702 LIITE. Suomenlinnan hoitokunnan ja Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL ry:n välinen sopimus palkkausjärjestelmästä TES 299702 LIITE Suomenlinnan hoitokunnan ja Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL ry:n välinen sopimus palkkausjärjestelmästä 1 Sopimuksen tavoitteet Sopimuksen tavoitteena on tehostaa Suomenlinnan

Lisätiedot

Työn vaativuuden arviointiprosessi

Työn vaativuuden arviointiprosessi Työn vaativuuden arviointiprosessi Tiedotus- ja opastustilaisuus Seija Kuningas 1 Käsitteet Työn vaativuus = työn tekijälleen asettamat vaatimukset millaisia valmiuksia työntekijällä tulee olla, jotta

Lisätiedot

KUNNALLISEN PÄÄSOPIMUKSEN MUKAINEN NEUVOTTELUPROSESSI ERIMIELISYYSASIOISSA

KUNNALLISEN PÄÄSOPIMUKSEN MUKAINEN NEUVOTTELUPROSESSI ERIMIELISYYSASIOISSA KUNNALLISEN PÄÄSOPIMUKSEN MUKAINEN NEUVOTTELUPROSESSI ERIMIELISYYSASIOISSA PAIKALLINEN SOPIMINEN JA NEUVOTTELUMENETTELY KUNTA-ALALLA KUNNALLINEN PÄÄSOPIMUS - käsitellään pääsopimuksen mukaiset asiat -

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1 (6) KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto

HELSINGIN KAUPUNKI 1 (6) KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto HELSINGIN KAUPUNKI 1 (6) TOIMISTOPÄÄLLIKÖIDEN JA VASTAAVIEN YKSIKÖIDEN PÄÄLLIKÖIDEN KOKONAISPALKKAJÄRJESTELMÄ SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTOSSA SEKÄ VARHAISKASVATUSVIRASTOSSA Tässä ohjeessa kuvataan kokonaispalkkajärjestelmä

Lisätiedot

Toimintaterapeutit Vähimmäispalkkasuositus

Toimintaterapeutit Vähimmäispalkkasuositus Toimintaterapeutit Vähimmäispalkkasuositus 1.5.2018 31.3.2020 Suomen Toimintaterapeuttiliitto ry Finlands Ergoterapeutförbund rf Suomen Toimintaterapeuttiliitto ry on laatinut tämän vähimmäispalkkasuosituksen

Lisätiedot

Kasvatustieteilijät. Vähimmäispalkkasuositus

Kasvatustieteilijät. Vähimmäispalkkasuositus Kasvatustieteilijät Vähimmäispalkkasuositus 1.4.2018 31.3.2020 Akavan Erityisalat AE ry ja Specia Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt ry ovat antaneet tämän vähimmäispalkkasuosituksen yksityisellä sektorilla

Lisätiedot

KULTTUURITUOTTAJAT. Vähimmäispalkkasuositus 1.5.2010 30.4.2012

KULTTUURITUOTTAJAT. Vähimmäispalkkasuositus 1.5.2010 30.4.2012 KULTTUURITUOTTAJAT Vähimmäispalkkasuositus 1.5.2010 30.4.2012 Akavan Erityisalat ry ja Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry ovat laatineet tämän vähimmäispalkkasuosituksen yksityisellä taide-

Lisätiedot

Kulttuurituottajat. Vähimmäispalkkasuositus

Kulttuurituottajat. Vähimmäispalkkasuositus Kulttuurituottajat Vähimmäispalkkasuositus 1.4.2018 31.3.2020 Akavan Erityisalat ry ja Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry ovat laatineet tämän vähimmäispalkkasuosituksen yksityisellä taide-

Lisätiedot

Kasvatustieteilijät. Vähimmäispalkkasuositus 1.6.2014 31.3.2016. Akavan Erityisalat SPECIA Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt

Kasvatustieteilijät. Vähimmäispalkkasuositus 1.6.2014 31.3.2016. Akavan Erityisalat SPECIA Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt Kasvatustieteilijät Vähimmäispalkkasuositus 1.6.2014 31.3.2016 Akavan Erityisalat SPECIA Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt KASVATUSTIETEILIJÄT Vähimmäispalkkasuositus 1.6.2014 31.3.2016 Akavan Erityisalat

Lisätiedot

1 Sopimuksen perusteet

1 Sopimuksen perusteet 1(13) Tarkentava virkaehtosopimus ja työehtosopimus, joka tehtiin lokakuun 2 päivänä 2008 Tilastokeskuksen ja Palkansaajajärjestö Pardia ry:n sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n

Lisätiedot

6.10.2015. Esimiestyö on pääsääntöisesti vaativampaa kuin esimiehen johtaman tiimin/ryhmän toimihenkilöiden tekemä työ.

6.10.2015. Esimiestyö on pääsääntöisesti vaativampaa kuin esimiehen johtaman tiimin/ryhmän toimihenkilöiden tekemä työ. Henkilöstöosasto 6.10.2015 ESIMIESTYÖN VAATIVUUSLUOKITUS Yleistä Esimiestyön vaativuuden arviointi perustuu vahvistettuun toimenkuvaukseen. Esimies toimii usein myös itse asiantuntijana, jolloin toimenkuvaukseen

Lisätiedot

Columbus- palkkausjärjestelmä. Suoriutuvuuden arvioinnin käsikirja

Columbus- palkkausjärjestelmä. Suoriutuvuuden arvioinnin käsikirja Columbus- palkkausjärjestelmä Suoriutuvuuden arvioinnin käsikirja Suomen ympäristökeskus 11.1.2008 2 1. JOHDANTO Henkilökohtainen palkka muodostuu Columbus- palkkausjärjestelmässä tehtävän vaativuuteen

Lisätiedot

TES: 325002 PL: 01 Liite 1

TES: 325002 PL: 01 Liite 1 TES: 325002 PL: 01 Liite 1 MEKin palkkausjärjestelmäliite 1 Määräysten soveltamisala Määräyksiä sovelletaan Matkailun edistämiskeskuksen (MEK) niihin kotimaassa työskenteleviin työsopimussuhteisiin toimihenkilöihin,

Lisätiedot

Historian, kirjallisuuden ja kulttuuriaineiden FM-tutkinnon suorittaneet

Historian, kirjallisuuden ja kulttuuriaineiden FM-tutkinnon suorittaneet Historian, kirjallisuuden ja kulttuuriaineiden FM-tutkinnon suorittaneet Vähimmäispalkkasuositus 1.8.2016 31.1.2018 Akavan Erityisalat, SPECIA Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt ja Taideja kulttuurialan

Lisätiedot

Kliininen urakehitys ja palkka

Kliininen urakehitys ja palkka Kliininen urakehitys ja palkka Kunta-alan palkkausjärjestelmä Tehtäväkohtainen palkka Henkilökohtainen lisä (harkinnanvarainen) Työkokemuslisä (5 vuotta 3 % / 10 vuotta 8 %) Tulospalkkio (ei pakollinen)

Lisätiedot

KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN (TS-05) ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN (TS-05) ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 ALLEKIRJOITUS- KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2005 2007 (TS-05) ALLEKIRJOITUS 1 Tulopoliittisen sopimuksen toteuttaminen Tällä virka- ja työehtosopimuksella (TS-05) toteutetaan

Lisätiedot

Tehtävien vaativuuden arviointi. Arviointijärjestelmän kuvaus KVTES

Tehtävien vaativuuden arviointi. Arviointijärjestelmän kuvaus KVTES Tehtävien vaativuuden arviointi TVA Arviointijärjestelmän kuvaus KVTES Käsittely: Yhteistyöryhmä 16.10.2018 Kunnanhallitus 19.11.2018 Sisällys 1. Tehtävien vaativuuden arviointi TVA... 2 2. Vaativuustekijät...

Lisätiedot

2 Arviointiryhmän työn kehittäminen ja palkkauksen turvaaminen muutostilanteessa

2 Arviointiryhmän työn kehittäminen ja palkkauksen turvaaminen muutostilanteessa Tarkentava virkaehtosopimus, joka tehtiin 25 päivänä toukokuuta 2011 sisäasiainministeriön sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n ja Palkansaajajärjestö Pardia ry:n välillä virastoerän

Lisätiedot

Henkilökohtainen palkanlisä, siirtymäkauden lisä ja henkilökohtainen lisä

Henkilökohtainen palkanlisä, siirtymäkauden lisä ja henkilökohtainen lisä KT Yleiskirjeen 17/2007 liite 4 1 (6) Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (OVTES 2007 2009) allekirjoituspöytäkirjan soveltamisohjeet Palkantarkistukset, järjestelyerät ja kertaerä

Lisätiedot

KTM 11/110/2002 VES: 321051 TARKENTAVA VIRKAEHTOSOPIMUS KAUPPA- JA TEOLLISUUSMINISTERIÖN VIRKAMIESTEN UUDESTA PALKKAUSJÄRJESTELMÄSTÄ

KTM 11/110/2002 VES: 321051 TARKENTAVA VIRKAEHTOSOPIMUS KAUPPA- JA TEOLLISUUSMINISTERIÖN VIRKAMIESTEN UUDESTA PALKKAUSJÄRJESTELMÄSTÄ KTM 11/110/2002 VES: 321051 TARKENTAVA VIRKAEHTOSOPIMUS KAUPPA- JA TEOLLISUUSMINISTERIÖN VIRKAMIESTEN UUDESTA PALKKAUSJÄRJESTELMÄSTÄ Kauppa- ja teollisuusministeriö sekä Akava-JS ry, Palkansaajajärjestö

Lisätiedot

Tehtävien vaativuuden arviointi TVA (KVTES) Arviointijärjestelmän kuvaus

Tehtävien vaativuuden arviointi TVA (KVTES) Arviointijärjestelmän kuvaus Tehtävien vaativuuden arviointi TVA (KVTES) Arviointijärjestelmän kuvaus 1 (5) 1. Tehtävien vaativuuden arviointi TVA Tehtävän vaativuuden arviointi (TVA) perustuu KVTES:n palkkausluvun 9. Tehtävän vaativuuden

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tiina Mäki ja Christel Lax.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tiina Mäki ja Christel Lax. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 11.12.2014 klo 16.30 Sivu 1 166 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus Yhteiseen kirkkoneuvostoon kuuluu puheenjohtajan lisäksi 11 jäsentä, ja se on päätösvaltainen, kun enemmän

Lisätiedot

Palkkausluvun 10 :ssä tarkoitettua henkilökohtaista lisää korotetaan 2,0 prosentilla.

Palkkausluvun 10 :ssä tarkoitettua henkilökohtaista lisää korotetaan 2,0 prosentilla. 1 YLEISKIRJEEN 20/2002 LIITE 2 KUNNALLISEN YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2003 2004 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Tulopoliittisen sopimuksen toteuttaminen Tällä virka- ja työehtosopimuksella toteutetaan

Lisätiedot