haloo kylämaja! tammi-helmikuu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "haloo kylämaja! tammi-helmikuu"

Transkriptio

1 1 haloo kylämaja! tammi-helmikuu A S U K A S TA L O K Y L Ä M A J A N U U T I S K I R J E TA M M I - H E L M I K U U

2 2 A S U K A S T A L O N V A S T A A V A N P A L S T A S O I N N U N Ä Ä N I Uusi vuosi on jälleen pyörähtänyt käyntiin ja Kylämajan ystävät ovat palanneet askareisiinsa asukastalo Kylämajaan. Viime vuoden lopussa asukastalokin sai paistatella hetken parrasvaloissa Äijäryhmän ohjaajan Kari Kososen vanavedessä. Espoon vapaaehtoisverkosto valitsi Kari Kososen tekemän vapaaehtoistyön vuoden vapaaehtoisteoksi. Karin haastattelu löytyy verkoston kotisivuilta (www.espoonvapaaehtoisverkosto.fi). Tämä on suuri kunnia! Kylämajan väki haluaa vielä kerran onnitella Karia ja koko Äijäryhmää tästä hienosta saavutuksesta. Vuoden 2015 teemana asukastalossa on Vanhemmuuden tukeminen ja Yhdessä tekeminen. Vanhemmuuden tukemisen teemaan liittyy väsyneiden äitien ryhmä, joka aloittaa asukastalossa helmikuussa. Tämän lisäksi jo vanha tuttu äitien ryhmä aloittaa toimintansa ensi viikolla ja kokoontumiset ovat asukastalossa kolmen viikon välein aina toukokuuhun asti. Yhdessä tekeminen jatkuu ja toivottavasti saamme lisää aktiivisia toimijoita asukastalon värikkääseen porukkaan. Uusia kujeita yhdessä tekemisen ja yhteisten areenojen lisäämiseksi on jo aloitettu perjantaina kokoontuvan yhteisökahvitapahtuman muodossa asukastalon olohuoneessa. Yhteisökahveille ovat tervetulleita kaikki uudet ja vanhat ystävät. Tästä se taas lähtee tehdään tästä vuodesta päräyttävä kokemus! Terveisin, Sointu Seuraava Haloo Kylämaja! ilmestyy viikolla 9. Jos olet mukana Asukastalo Kylämajan toiminnassa ja haluat tiedottaa jotakin seuraavassa Haloo Kylämaja! -uutiskirjeessä, ilmoitathan siitä viimeistään perjantaina Minnalle Myös muissa Haloo Kylämaja! - uutiskirjeen toimituksellisissa asioissa voit olla yhteydessä Minnaan.

3 3 A S U K A S T A L O N Y H T E Y S T I E D O T MISTÄ LÖYDÄT MEIDÄT? Asukastalo osoitteessa Matinkatu 7 (Matinkylä, Espoo), kerrostalon kivijalka. ASUKASTALON AUKIOLOAJAT Asukastalo Kylämaja on avoinna ma, ti, to, pe klo ja ke klo Viikonloppuisin asukastalo on suljettu (mahdollinen toiminta on ryhmänohjaajien vastuulla). Asukastalo sulkeutuu pyhäpäiviä edeltävinä päivinä klo ERIKOISAUKIOLOAJAT KEVÄT 2015: To 2.4. suljemme klo Pe 3.4. asukastalo on suljettu (pitkäperjantai) Ma 6.4. asukastalo on suljettu (2. pääsiäispäivä) To suljemme klo Pe 1.5. asukastalo on suljettu (vappu) Ke suljemme klo To asukastalo on suljettu (helatorstai) To suljemme klo Pe asukastalo on suljettu (juhannusaatto) Asukastalo on kesätauolla ma ti 4.8. Asukastalo aukeaa keskiviikkona Asukastalo Kylämaja on SOSIAALISESSA MEDIASSA! Kylämaja FACEBOOKISSA. Käy tykkäämässä ja pysy mukana Kylämajan tapahtumissa (https://fi-fi.facebook.com/kylamaja). Kylämaja TWITTERISSÄ. Kuuntele viserrystä ja viserrä mukana (https://twitter.com/ asukastalo). Kylämaja BLOGISFÄÄRISSÄ. Kylämajan blogisti jakaa tunnelmia arjesta ja juhlasta (http://matalatkynnykset.blogspot.fi/ ). Tule sinäkin jakamaan! Kylämaja FLICKRissä (https://www.flickr.com/photos/kylamaja/). Vilkaise makupaloja matkan varrelta. Kylämaja YOUTUBEssa (http://www.youtube.com/user/kylamaja). Kylämaja lähes livenä!

4 4 Y H T E I S T Y Ö K U M P P A N I N A E S P O O N M I E L E N T E R V E Y S Y H D I S T Y S E M Y R Y EMY toimintaa Kylämajassa ASUKASTALOLLA LAULETAAN JA PUHUTAAN MUSIIKISTA Lauluryhmä kokoontuu keskiviikkona klo Helena laulattaa ja säestää. Ryhmä on kaikille avoin ja kokoontuu kerran kuukaudessa. Tervetuloa mukaan! Lauluraati Kokoontuu joka toinen keskiviikko klo alkaen ja Tule keskustelemaan ja kertomaan mielipiteesi laulujen sanoista, sävelistä ja mitä sinulle tulee mieleen eri musiikkikappaleista. Kaikki ovat tervetulleita! Emy:n työntekijä Riikka Koola on paikalla asukastalossa yleensä keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tervetuloa tapaamaan Riikkaa! Lisää tietoa Emy:sta ja muista kohtaamispaikoista kotisivuilta: ASUKASTALON KIRPPARI (ti ja ke) klo ! Asukastalon kirpputori jatkuu jälleen. Tule katsastamaan tarjoiluja, tekemään löytöjä ja laittamaan itsellesi tarpeeton kiertoon. Tilaisuuksia tullaan jatkossa järjestämään joka kuun ensimmäisenä tiistaina ja keskiviikkona. Pöytävaraukset ja lisätietoja Jilalta,

5 5 Y H T E I S T Y Ö K U M P P A N I N A E S P O O N K A U P U N K I ESPOON KAUPUNKI neuvontaa ja ohjausta Espoon kaupunki tarjoaa palveluohjausta ja neuvontaa lähellä kaupunkilaisia Asukastalo Kylämajan tiloissa. Jos haluat tukea tai neuvontaa esimerkiksi asumiseen, omaan jaksamiseen, terveyteen ja hyvinvointiin, lasten kasvatukseen, vanhemmuuteen, työllistymiseen, opiskeluun, lomakkeiden täyttämiseen, viranomaisasiointiin tai arjen asioiden hoitoon, ota yhteyttä. Voit varata ajan palveluohjaaja Pia Hänniselle numerosta Haluatko harjoitella suomen puhumista? Kielikahvila on kaikille eri kulttuureista ja suomen kielestä kiinnostuneille avoin keskusteluhetki. Kielikahvila järjestetään joka tiistai klo kokoustila Huvituksessa. Tervetuloa! Käy lukemassa lisää Kirjasto Omenan mahtavasta tarjonnasta Espoon kaupungin kotisivuilta Kulttuuri ja liikunta osiosta.

6 6 Y H D E S S Ä T E H D E N J A T O I M I E N SiNä Kylämajan Ystävä! Oletko kiinnostunut asukastalon asioista? Haluatko tulla mukaan toimintaan? Haluatko olla osa meitä kylämajalaisia? Tule mukaan jo perinteeksi muodostuneeseen rupattelutuokioon torstaina klo Ilmoittaudu ennakkoon mennessä, jotta osaamme varautua tarjoilumääriin Lämpimästi tervetuloa mukaan! Juomme joka perjantai Kylämajan olohuoneessa YHTEISÖKAHVIT klo Tule mukaan juomaan kupponen kuumaa kanssamme! Perjantaina otamme varaslähdön ystävänpäivään ja vietämme yhdessä KYLÄMAJAN YSTÄVÄT -päivää klo Kaikki ystävät ja ystäviksi haluavat mukaan!

7 A S U K A S T A L O L L A S Y Ö D Ä Ä N J A K A H V I T E L L A A N Y H D E S S Ä 7 Soppapäivät aina keskiviikkoisin klo (tai niin kauan kuin ruokaa riittää). Tarjolla maukasta keittoa ja juttuseuraa. Tervetuloa mukaan (soppa ja leipä yhteensä 2,50/annos)! Kylämajan ruokalistalla tammi-helmikuussa: Ke Kanakeitto Ke 4.2. Borssikeitto ja aurinkopulla (ks. mainos alla) Ke Juustokeitto Ke Hernekeitto ja pannari Ke Kalakeitto Aina myös kasvisversio tarjolla! Borssin ja pullan valmistusta Kylämajassa klo 9.00 kasvisborssin ja pullan valmistusta Kylämajassa. Tervetuloa laittamaan ruokaa kanssamme! Yhteinen lounas klo alkaen 2.5 euron hintaan. Annos on ruokaa valmistaneille ilmainen! Muistathan myös Kylämajan tuoksuvan kahvikojun! Joka päivä tarjolla ihanaa pullaa ja höyryävää kahvia, teetä tai kaakaota (á 50 snt-1 ). Makoisat maistuvaiset voi ryydittää hyvällä juttuseuralla ja päivän lehdillä. Lämpimästi tervetuloa!

8 8 A S U K A S T A L O L L A K Ä S I L L Ä T E H D E N KÄDENTAIDOT KUNNIAAN ASUKASTALOLLA Käsityökerhossa tehdään käsillä, annetaan luovuuden virrata ja tavataan ihmisiä. Käsitöissä, ompelukoneen käytössä tai vaikkapa kangaspuihin perehdyttämässä on käsitöiden hengetär Asta. Tule mukaan, apua on tarjolla, taitovaatimuksia ei ole ja juttuseuraa löytyy. Tervetuloa joka keskiviikko klo ! Keskiviikon KÄSITYÖKERHO: Sytykeaskartelua 4.2. Ystävänpäiväkortteja Valmistetaan pieniä lahjoja ystäville Trikoopipoja ja tuubihuiveja (voit tuoda omia trikookankaita) Kankaan kuviointia (mukaan vaate tms. jota haluat kuvioida) V I K A T I K K I KÄSITYÖKAHVILA PERJANTAISIN KLO Kahvilassa mm. neulotaan, virkataan, kirjotaan ja ommellaan omia töitä muiden käsityöhenkisten kanssa teekupposen äärellä. Ennakkovaatimuksia ei ole. Käsityöohjaaja on paikalla opastamassa tarvittaessa alkuun. Materiaaleja on saatavilla myös paikan päältä (lankoja, puikkoja yms.). Vapaaehtoinen tarvikemaksu. Tervetuloa mukaan, juodaan yhteisökahvit* samalla (*klo )!

9 A S U K A S T A L O L L A U U T T A O P P I M A S S A 9 ATK Luokka Kylämajan ATK-luokka järjestää jälleen TEEMATAPAHTUMAN Tällä kertaa aiheena: Uudet Laitteet Tilaisuus pidetään perjantaina kello Saitko joululahjaksi uuden laitteen? Saitko sinä uuden älypuhelimen, uuden tabletti-tietokoneen, uuden kannettavan tietokoneen tai minkä tahansa muun laitteen, tule käymään Teematapahtumassa. Teema Tapahtuman aiheet ovat: Uusien laiteiden käyttöönotto Uusien ohjelmien asennus laitteelle Tietoturva uuden laitteen kanssa Kaikki on kysymykset ovat tervetulleita ja kysyä saa niin paljon kuin haluaa. Tilaisuus on avoin kaikille, eikä tilaisuuteen tarvitse ilmoittautua. Tilaisuus on ilmainen. Lisätietoja ja kysymyksiä voi kysyä asukastalon yleisestä puh MUISTATHAN myös perjantaiset ATK-luokka tapaamiset klo !

10 10 A S U K A S T A L O L L A L I I K U N T A A J A I T S E S T Ä Ä N H U O L E H T I M I S T A ASUKASTALOLLA KEHO KUNTOON JA HELLITTELYSTÄ VIRTAA Asukastalolla on mahdollisuus liikkua yhdessä ja kokea sekä kehon että mielen hyvinvointia. Tule kokeilemaan ja saa uusia elämyksiä. Kaikki ovat tervetulleita ja maksuttomiin ryhmiin on vapaa pääsy! Tiistaisin jalalla koreaksi ILTAPÄIVÄTANSSEISSA klo Anna rytmin viedä mukanaan ja tapaa mukavia ihmisiä musiikin tahdissa. Myös miehet ovat lämpimästi tervetulleita! Ryhmässä ei ole ohjaajaa ja tyyli on vapaa. Keskiviikkoisin rauhoittavaa ASAHIA klo Asahissa tehdään yksinkertaisia ja pehmeitä liikkeitä hengityksen tahdissa. Asahi ehkäisee ja hoitaa stressiä sekä selän ja hartiaseudun vaivoja. Sopii kaikenikäisille. Tule tutustumaan! Torstaisin rentouttavaa JOOGAA klo Tule mukaan venyttelemään hellävaraisen liikunnan tahdissa tekee hyvää niin keholle kuin mielelle! Perjantaisin on aika istahtaa KAUNEUSTUOKION ääreen klo Tule ja rentoudu muiden mukana!

11 A S U K A S T A L O L L A K I E L T Ä O P P I M A S S A 11 ASUKASTALOLLA KOHTI UUTTA KIELITAITOA JA VANHOJEN TAITOJEN KERTAUSTA Asukastalolla on mahdollisuus opetella yhdessä muiden kanssa uusia asioita tai kerrata vanhaa. Joukossa viisaus kasvaa ja taidot karttuvat. Tule mukaan! Maanantaisin SUOMEN KIELEN ALKEET klo Ohjaajina Jila ja Markku. Tiistaisin opitaan naisten kesken SUOMEN KIELTÄ klo Ohjaajina toimivat Luetaan yhdessä verkoston Akateemiset naiset. Keskiviikkona PUHUTAAN SUOMEA! klo Kyseessä on suomen kielen keskusteluryhmä. Keskiviikkona harjoitellaan ARABIAN ALKEITA ryhmässä klo Keskiviikkoisin voit ylläpitää kielitaitoa ENGLISH GROUP ryhmäläisten kanssa klo Keskiviikkoisin ja perjantaisin lasten ja nuorten ENGLANNIN KIELEN KER- HO klo

12 A S U K A S T A L O L L A M A T E M A T I I K K A J A L Ä K S Y T I N N O S T A V A T 12 ASUKASTALOLLA TEHDÄÄN LÄKSYJÄ YHDESSÄ JA INNOSTUTAAN MATIKASTA Asukastalolla voi tehdä läksyjä yhdessä ja oppia vieläkin enemmän ryhmässä. Matikka myös maistuu makoisalta. Maanantaisin SPR:n LÄKSYHELPPI klo Opiskelijoita ohjaamassa innostuneet ja taitavat opettajat. Tiistaisin SRP:n MATIKKARYHMÄ yläkoululaisille ja lukiolaisille klo Ryhmä kokoontuu helmikuun loppuun asti. Torstaisin MATEMATIIKAN OPETUSTA MAAHANMUUTTAJILLE klo Tule innokkaasti mukaan! Every Friday from to MATH CLUB for Russian speaking children (age 4 8). Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) PERHEKAHVILAT MLL:a on yli 540 perhekahvilaa ympäri Suomen. Perhekahviloihin ovat kaikki lapsiperheet tervetulleita. Perhekahvilassa vanhemmat tutustuvat paikkakunnan muihin, samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin ja lapset saavat ikäistään seuraa. Perhekahvilassa jutellaan ja kahvitellaan, leikitään lasten kanssa tai kuullaan asiantuntijaalustuksia. Asiantuntijavierailut suunnitellaan perhekahvilakävijöiden toiveiden mukaisesti. Perhekahvilat syntyvät vanhempien omasta aloitteesta ja toimivat suurimmaksi osaksi vapaaehtoisvoimin. Lisää tietoa: PERHEKAHVILA INTERNATIONAL FAMILY CAFÉ Kylämajassa aina keskiviikkoisin klo

13 13 A S U K A S T A L O L L A H A R R A S T E T A A N Y H D E S S Ä ASUKASTALOLLA KOKOONNUTAAN YHTEEN Asukastalolla on mahdollista osallistua monenlaiseen toimintaan ja yhdessäoloon. Tule mukaan ja innostu. Tässä muutamia maistiaisia. Maanantaisin PELIMIMMIT klo kaikille naisille. Ryhmä kokoontuu aina parittomina viikkoina. Torstaisin ILOLLA ELÄKKEELLÄ ryhmä klo Seuraavat tapaamispäivät 5.2. ja Tule iloitsemaan yhdessä! Torstaisin MIESTEN RYHMÄ yli 55- vuotiaille miehille klo Ryhmä on suomenkielinen. Lauantaisin MINIATYYRIKERHO klo asukastalon keltsussa. Sisäänkäynti Matinkadun puolelta. Oletko kiinnostunut dekkareista kaikissa muodoissa, kirjoina, elokuvina, televisiosarjoina, kuunnelmina? Tule mukaan ja heittäydy keskusteluun! DEKKARIKLUBI kokoontuu kerran kuukaudessa. Seuraava tapaaminen on torstaina klo

14 14 A S U K A S T A L O L L A T U K E A J A V O I M I A ASUKASTALOLLA VERTAISTUKEA Asukastalolla kokoontuu kevään 2015 aikana äitien ja sosiaalialan työntekijöiden ryhmä, jossa on tarkoitus keskustella osallistujia kiinnostavista asioista ja ilmiöistä. Ryhmään kutsutaan äitejä, joilla on kokemusta sosiaalipalveluista. Ryhmässä on mahdollisuus päästä vaikuttamaan palveluiden kehittämiseen ja Asukastalo Kylämajan toimintaan. Ryhmän on tarkoitus kokoontua kevään 2015 ajan noin kolmen viikon välein, 5 6 kertaa. Ryhmän vetäjät ovat perhe ja sosiaalipalveluiden ja Kylämajan työntekijöitä. Tervetuloa jakamaan kokemuksia, ideoimaan uutta ja viettämään mukavaa aikaa yhdessä! Kevään tapaamisajat Kylämajassa klo torstaisin 5.2., 26.2., 19.3., 9.4., ja VÄSYNEET ÄIDIT ryhmä Tunnetko itsesi uupuneeksi? Viekö arki voimasi? Tervetuloa mukaan vertaisryhmään sinä itsesi väsyneeksi tunteva, alle 2-vuotiaan lapsen äiti. Ryhmä kokoontuu seitsemän kertaa Asukastalo Kylämajassa. Ryhmä kokoontuu perjantaisin 27.2., 6.3., 20.3., 10.4., 24.4., 8.5. ja klo Vauva on tervetullut mukaan ryhmään. Ryhmä on suomenkielinen. Ryhmää ohjaa pastori Minttu Haapalainen. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Minttu p ,

15 A S U K A S T A L O L L A Y H D E S S Ä E T E E N P Ä I N 15 Katse kohti kevättä! Uusi vuosi on hyvässä vauhdissa ja uusia suunnitelmia on ilmassa. Hyvältä tuntuu. Uuteen vuoteen liittyy aina roppakaupalla lupauksia ja vakallinen toteutuneita asioita, mutta plussan puolella mennään, joten muusta viis. Ihmiset tekevät asukastalolla ihmisten kokoisia asioita, ihmisten taidoilla, ja tämä riittää. Ollaan siis tänäkin vuonna suopeita toinen toisillemme ja kohdellaan muita niin kuin haluaisimme itseämme kohdeltavan. Vanha viisaus pätee edelleen. Tule mukaan joukkoomme, tule kohtaamaan, innostumaan, tule vierelle, kulje kanssamme. Hyvää ja sydäntä lämmittävää vuotta 2015! Terveisin, Asukastalo Kylämajan väki Ota meihin yhteyttä ja tule tapaamaan asukastalolle! Asukastalon vastaavana Sointu Tulkki, , Asukastalon käynnistämishankkeessa projektivastaava Minna Miettinen, , Palveluohjaaja Pia Hänninen, Espoon kaupunki, , Toiminnanohjaaja Riikka Koola, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, , Asukastalon puhelin Tästä numerosta saat kiinni Jila Samandaarpoorin (mm. kirpputori, varjoteatteria lapsille, kauneustuokio, afgaanilainen ryhmä, joogatuokio aikuisille, suomea aloittelijoille) ja Asta Alamartimo vastaa asukastalon käsityötoiminnasta. Tiedotus ja asukastalon varausasioissa voit olla yhteydessä Voit tiedustella myös muuta henkilökuntaa asukastalon puhelimesta (mm. keittiö, siistiminen, vahtimestari). Tilavaraukset / bookings to:

16 A S U K A S T A L O L L A Y H T E I S T Y Ö S T Ä V O I M A A 16 Olemme sosiaalisessa mediassa! Käy tykkäämässä meistä! Asukastalon tapahtumia lähes livenä! Asukastalon blogisti tunnelmoi matalista kynnyksistä! Asukastalo visertää Twitterissä! Makupaloja matkan varrelta!

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3 Missä se on se kevät? J.Karjalainen lauloi joskus menneinä

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 1 Puheenjohtajan palsta Puheenjohtajan tervehdys Tätä kirjoittaessani kevät lähestyy kovaa vauhtia. Tuleva kevät on tärkeä omaishoitajien

Lisätiedot

Harrastus: Vuoreksessa käynnis- tyi teatteriryhmä aikuisille. LAPin kulta 24-PAck. 0,33l/tlk (2,27/l) sis pantti 3,60

Harrastus: Vuoreksessa käynnis- tyi teatteriryhmä aikuisille. LAPin kulta 24-PAck. 0,33l/tlk (2,27/l) sis pantti 3,60 PALVELEMME Ma-pe 8.30-19 La 10-16 Su suljettu Insinöörinkatu 38 Puh. 010 617 0100 Palveluksessasi myös nettiapteekki www.apteekkiverkko.fi Hervannan Sanomat Kielitaitoa: Maahanmuuttaja- naiset oppivat

Lisätiedot

Pirkanmaan Pääasiat. Pirkanmaan ja Huittisten muistiyhdistysten jäsenlehti ISSN 1798-7652. Pirkanmaan Pääasiat 1

Pirkanmaan Pääasiat. Pirkanmaan ja Huittisten muistiyhdistysten jäsenlehti ISSN 1798-7652. Pirkanmaan Pääasiat 1 Pirkanmaan Pääasiat 3 2013 Pirkanmaan ja Huittisten muistiyhdistysten jäsenlehti ISSN 1798-7652 Pirkanmaan Pääasiat 1 Pirkanmaan Pääkirjoitus Pääasiat 3 2013 Pirkanmaan ja Huittisten muistiyhdistysten

Lisätiedot

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE AVUSTAJAKESKUS - yhteistyötä yli rajojen Aura, Eura, Kaarina, Köyliö, Laitila, Lieto, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rauma, Salo, Somero, Säkylä, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa

Lisätiedot

Raisiomessu ja Elämä pelissä uusia ovia aikuisille sivu 7

Raisiomessu ja Elämä pelissä uusia ovia aikuisille sivu 7 Tule ja katso Raision seurakuntalehti 1/2012 tammikuu 22. vsk Raisiomessu ja Elämä pelissä uusia ovia aikuisille sivu 7 YV-keräys tukee pienrahoitustoimintaa ja torjuu ylivelkaantumista sivu 4 Superverkottuja

Lisätiedot

RAKENNUSTYÖT KÄYNNISSÄ

RAKENNUSTYÖT KÄYNNISSÄ 3/2013 Reilusti Rohkeat T YÖNHAKIJAT Turun TULE-tietokeskus RAKENNUSTYÖT KÄYNNISSÄ VAPAAEHTOISTOIMINNAN MESSUT Hansatorilla 4.9.2013 ASUNTOJA JA AVUSTAJAPALVELUJA tarjolla Turussa Syksyn ruskaa odotellessa

Lisätiedot

Kaikki tarvittava ja fiksu palvelu oman kunnan yrityksiltä. Mitä ei ole, sitä ei tarvita. Katso lehden loppuosa. Pöytyä ylpeä suvestaan.

Kaikki tarvittava ja fiksu palvelu oman kunnan yrityksiltä. Mitä ei ole, sitä ei tarvita. Katso lehden loppuosa. Pöytyä ylpeä suvestaan. Tiedotuslehti 2/2015 Pöytyä ylpeä suvestaan. Kaikki tarvittava ja fiksu palvelu oman kunnan yrityksiltä. Mitä ei ole, sitä ei tarvita. Katso lehden loppuosa. TIEDOTUSLEHTI 2/2015 Sisällysluettelo KUNTA

Lisätiedot

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1 JÄSENKIRJE 2/2013 VAPAASTI JAETTAVISSA Kokoajat Oili Jyrkämä ja Jaana Teräväinen päivitetty 2.10.2013 oili.jyrkama@kvtl.fi, jaana.teravainen@kvtl.fi Aika haastaa Olen viime aikoina osallistunut useampaankin

Lisätiedot

Roihuvuoren seurakunnan lehti. Kiikari. Syksy. Seurakunta sinua varten. Alexandra Hannola

Roihuvuoren seurakunnan lehti. Kiikari. Syksy. Seurakunta sinua varten. Alexandra Hannola Roihuvuoren seurakunnan lehti Kiikari 2013 Syksy Alexandra Hannola Seurakunta sinua varten 2 Kiikari Timo Pekka Kaskinen Kiikarissa Tervetuloa yhteyteen Kristillisyys on ytimeltään uskoa Jeesukseen ja

Lisätiedot

Kehäristi. Paloheinä n Itä-Pakila n Länsi-Pakila n Torpparinmäki. Jouni Pirttijärvi

Kehäristi. Paloheinä n Itä-Pakila n Länsi-Pakila n Torpparinmäki. Jouni Pirttijärvi Kehäristi Paloheinä n Itä-Pakila n Länsi-Pakila n Torpparinmäki 3 2013 Perheet viihtyvät Pakilassa Vihille kotikirkossa 2 Pääkirjoitus Pelkistetyt piirteet Itsemme näköinen karikatyyri voi olla monen meistä

Lisätiedot

Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry

Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Tiedote 3/2014 Helsingin NNKY ry Mechelininkatu 15 A 8 00100 HELSINKI 044 5944 528 (toimisto) 045 8600 922 (tyttötyön koordinaattori) hnnky@hnnky.fi www.hnnky.fi

Lisätiedot

JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN TARJOAMA VAPAAEHTOISTOIMINTA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA. Tule vapaaehtoiseksi!

JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN TARJOAMA VAPAAEHTOISTOIMINTA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA. Tule vapaaehtoiseksi! JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN TARJOAMA VAPAAEHTOISTOIMINTA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA Tule vapaaehtoiseksi! 1 Järjestöjen ja kuntien tarjoama vapaaehtoistoiminta Pääkaupunkiseudulla Toimittanut Ulkoasu Doinita Negruti

Lisätiedot

Lappilehti. Henry Richter: Jumala tietää, että olen tässä. Se riittää minulle. 1 SUOMEN VAPAAKIRKON LAPIN LÄHETYS KUVA: SATU KETTUNEN

Lappilehti. Henry Richter: Jumala tietää, että olen tässä. Se riittää minulle. 1 SUOMEN VAPAAKIRKON LAPIN LÄHETYS KUVA: SATU KETTUNEN Lappilehti SUOMEN VAPAAKIRKON LAPIN LÄHETYS 2 2014 KUVA: SATU KETTUNEN Henry Richter: Jumala tietää, että olen tässä. Se riittää minulle. 1 Syyskeikalla Kittilässä, jolloin Herrasväessä musisoivat Habi

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN REUMAYHDISTYS RY

JYVÄSKYLÄN REUMAYHDISTYS RY JYVÄSKYLÄN REUMAYHDISTYS RY JÄSENLEHTI - KEVÄT 2015 JYVÄSKYLÄN REUMAYHDISTYS ry www.jyvaskylanreumayhdistys.org Jäseneksi liittyminen kannattaa! TOIMISTO Kilpisenkatu 18, 40100 Jyväskylä 050 579 1156 jkl.reumayhdistys@kolumbus.fi

Lisätiedot

Telmivä mieli sanotaan, että hulluus ja nerous kulkevat käsi kädessä s. 14

Telmivä mieli sanotaan, että hulluus ja nerous kulkevat käsi kädessä s. 14 ADHD-liiton jäsenlehti Porina-nurkka Porina-projektin kuulumisia s. 8 Telmivä mieli sanotaan, että hulluus ja nerous kulkevat käsi kädessä s. 14 Erityinen nuori rippikouluun s. 16 s i s ä l l y s Tässä

Lisätiedot

m u u t t u v a 2/2011 Seija Lamminpää on kasvattanut lapsia 33 vuotta s. 8 Huoltoriidan väkivaltaväitteitä ei dokumentoida s. 3

m u u t t u v a 2/2011 Seija Lamminpää on kasvattanut lapsia 33 vuotta s. 8 Huoltoriidan väkivaltaväitteitä ei dokumentoida s. 3 perhe m u u t t u v a 2/2011 Seija Lamminpää on kasvattanut lapsia 33 vuotta s. 8 Huoltoriidan väkivaltaväitteitä ei dokumentoida s. 3 Y h d e n V a n h e m m a n P e r h e i d e n L i i t t o r y Yksinhuoltajat

Lisätiedot

Kevättä kohti! Pilkunvartijan ajatelmia: KUN FIKTIO JA FAKTA KOHTAAVAT. JOOGATUNTEJA Happy Housessa

Kevättä kohti! Pilkunvartijan ajatelmia: KUN FIKTIO JA FAKTA KOHTAAVAT. JOOGATUNTEJA Happy Housessa 1/2014 Kevättä kohti! Pilkunvartijan ajatelmia: KUN FIKTIO JA FAKTA KOHTAAVAT JOOGATUNTEJA Happy Housessa Jäsenyhdistys esittäytyy: KYNNYS RY TURUN TOIMIKUNTA Kuvamuistoja vuodesta 2013 Happy Housen työharjoittelija

Lisätiedot

Eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, ei niillä ole vajaa eikä varastoa, ja silti Jumala ruokkii ne. Luuk. 12:24

Eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, ei niillä ole vajaa eikä varastoa, ja silti Jumala ruokkii ne. Luuk. 12:24 Naantalin seurakuntalehti 2/2008 18.4.2008 Virsi on hengitystä, rukousta ja ruisleipää Lue lisää s. 4-5 Eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, ei niillä ole vajaa eikä varastoa, ja silti Jumala ruokkii ne. Luuk.

Lisätiedot

SELKÄLEHTI 1 SELKÄLEHTI 1 2014 JÄSENLEHTI

SELKÄLEHTI 1 SELKÄLEHTI 1 2014 JÄSENLEHTI SELKÄLEHTI 1 SELKÄLEHTI T U R U N S E U D U N S E L K Ä Y H D I S T Y S R Y 1 2014 JÄSENLEHTI TURUN SEUDUN SELKÄYHDISTYS ry Postiosoite: Yliopistonkatu 19, Aleksandrankuja 20100 TURKU Puhelin 040 525 1739

Lisätiedot

Jäsenkirje 3/2012. Avaamisia JÄSENKIRJE 3/2012 L O U N A I S - S U O M E N S Y Ö M I S H Ä I R I Ö P E R H E E T R Y W W W. S Y L I I N.

Jäsenkirje 3/2012. Avaamisia JÄSENKIRJE 3/2012 L O U N A I S - S U O M E N S Y Ö M I S H Ä I R I Ö P E R H E E T R Y W W W. S Y L I I N. Jäsenkirje 3/2012 L O U N A I S - S U O M E N S Y Ö M I S H Ä I R I Ö P E R H E E T R Y W W W. S Y L I I N. F I Avaamisia Kirjeen sisältö: Puheenjohtajan tervehdys Avajaiset Olet arvokas - koulukiertue

Lisätiedot

6/2011 CP-LEHTI. Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea

6/2011 CP-LEHTI. Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea 6/2011 CP-LEHTI Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea 2 SISÄLLYS CP-LEHTI 2011:6 SUOMEN CP-LIITTO ry Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki - puh. 09-540 7540, fax 09-5407 5460 - keskus

Lisätiedot

Muistike. Päijät-Hämeen Muistiyhdistys ry:n jäsenlehti 1/2015 (talvi-kevät)

Muistike. Päijät-Hämeen Muistiyhdistys ry:n jäsenlehti 1/2015 (talvi-kevät) Muistike Päijät-Hämeen Muistiyhdistys ry:n jäsenlehti 1/2015 (talvi-kevät) Yhteystiedot Sisällysluettelo Päijät-Hämeen Muistiyhdistys ry Vapaudenkatu 8 A 6a (4. krs) 15110 Lahti Puh (03) 735 1681 toimisto@ph-muistiyhdistys.fi

Lisätiedot

LAPSEMME. Peruskoulun täytyy uudistua. Tunne valtaa fanit. Vertaisryhmiä erolapsille. Tottuneesti tabletilla. Kannabiksen käyttöä on vaikea huomata

LAPSEMME. Peruskoulun täytyy uudistua. Tunne valtaa fanit. Vertaisryhmiä erolapsille. Tottuneesti tabletilla. Kannabiksen käyttöä on vaikea huomata LAPSEMME Mannerheimin Lastensuojeluliiton jäsenlehti 2/2014 Kannabiksen käyttöä on vaikea huomata Tunne valtaa fanit Terhokerho yhdistää sukupolvet Vertaisryhmiä erolapsille Tottuneesti tabletilla Peruskoulun

Lisätiedot

Virta-avain 1/2014 1/2014 1

Virta-avain 1/2014 1/2014 1 1/2014 1 Sisällysluettelo Varapuheenjohtajan palsta.3 Historiikki..4-7 Historian paras tauti..8 Kevennys..9 Aiemmin tapahtunutta 10-11 Opiskelijan elämää.12 Unelmat.13-17 Tapahtumakalenteri..18-19 Tapahtumat

Lisätiedot

S A L L Y. PÄÄMÄÄRÄMME Voimia vanhemmille, mahdollisuuksia lapsille ARVOMME UVAITSEVAISUUS VOIMUUS UOTTAMUS UOVUUS HTEISTYÖ

S A L L Y. PÄÄMÄÄRÄMME Voimia vanhemmille, mahdollisuuksia lapsille ARVOMME UVAITSEVAISUUS VOIMUUS UOTTAMUS UOVUUS HTEISTYÖ Vuosikertomus 2013 PÄÄMÄÄRÄMME Voimia vanhemmille, mahdollisuuksia lapsille S A L L Y ARVOMME UVAITSEVAISUUS VOIMUUS UOTTAMUS UOVUUS HTEISTYÖ Pienperheyhdistys ry on Helsingin ensikodissa asuneiden au-äitien

Lisätiedot

Vanhempien kokoamaa käytännön tietoa koulustamme

Vanhempien kokoamaa käytännön tietoa koulustamme Vanhempien A Vantaan seudun steinerkoulu B C Vanhempien kokoamaa käytännön tietoa koulustamme Vantaan seudun steinerkoulu Yhteydet: Satakielentie 5, 01450 VANTAA Puhelin (09) 8386 480 Fax (09) 8386 4814

Lisätiedot

SIMPUKKA. jäsenlehti 1/2014. Turun Kuuloyhdistys ry

SIMPUKKA. jäsenlehti 1/2014. Turun Kuuloyhdistys ry SIMPUKKA jäsenlehti 1/2014 Turun Kuuloyhdistys ry Simpukka Turun Kuuloyhdistys ry:n jäsenlehti 1/2014 Toimitus: Kauppiaskatu 21 A 1, 20100 Turku Vastaava päätoimittaja: Eija Isaksson Toimituskunta: Hallitus

Lisätiedot

Kaiku. Kärsämäen kunta, kuukausijulkaisu 1 / 2015

Kaiku. Kärsämäen kunta, kuukausijulkaisu 1 / 2015 Kaiku Kärsämäen kunta, kuukausijulkaisu 1 / 2015 Kärsämäen kunta, Keskuskatu 14, 86710 Kärsämäki, puh. 044-445 6801, fax. 08 816 2800, www.karsamaki.fi Avoinna arkisin klo 9:00 15:00 Julkinen tiedote,

Lisätiedot