Tove Janssonin Muuminpeikon kesärunon sanoin hyvää kesää kaikille:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tove Janssonin Muuminpeikon kesärunon sanoin hyvää kesää kaikille:"

Transkriptio

1 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A K E S Ä N U M E R O K E S Ä K U U S T A E L O K U U H U N Helli meitä helle! Kesäinen ilmasto hellii meitä lempeillä tuulillaan ja lämpöisillä auringonsäteillään. Kiireinen, ja monenlaisia tapahtumia ja tilanteita, uusia ihmisiä ja vanhoja tuttuja sisältänyt kevätkausi on lopuillaan. On ollut erilaisia juhlia, on ollut tapahtumia, monenlaista ryhmätoimintaa ja vaikka ja mitä. Mukavaa on ollut, mutta tokihan makoilu filtillä koivun alla, merenkuiske korvissa houkuttaa, ei käy kieltäminen. Työn ja toiminnan lisäksi ihminen vaatii lepoa, jotta uusiutuu, jotta kiireen keskellä mahdollisesti kateisiin joutunut luovuus pääsee taas kukkimaan. Ja hymy, sekin syvenee, kun joskus on aikaa levolle. Tove Janssonin Muuminpeikon kesärunon sanoin hyvää kesää kaikille: Pään painan ruohikolle ja oion jalkojain. En jaksa pohdiskella, mä tahdon olla vain. Sen viisaammat voi tehdä, mä päivän kultaan jään. Mä tunnen kaikki tuoksut ja luonnon loiston nään. Voi leikitellä mielikseen, voi ottaa jättää paikoilleen, tai olla niin kuin luonnostaan ja maata vaan. Mä peikko siihen uskoon jään, on maailmaa tää minkä nyt mä nään. Asukastalo Kylämajan aukioloajat: Kesäkuusta lähtien alemme avoinna klo Löydät meidät osoitteesta Matinkatu 7, kerrostalon kivijalasta, vanhan ostoskeskuksen luota, toiselta puolelta tietä. Poikkeus aukioloajat: Talo on kiinni pe henkilökunnan koulutuksen vuoksi. Torstaina suljemme klo 12.00!

2 A S U K A S T A L O N V A S T A A V A N P U H E E N V U O R O S O I N N U N Ä Ä N I 2 Kylämajan arkeen kuuluvat vaihtuvat tilanteet ja innostavat sekä innostuvat ihmiset. Teistä ihmisistä olemme todella kiitollisia täällä asukastalolla. Ilman teitä, ei olisi asukastaloakaan. Kävijöiden lisäksi arkeemme kuuluvat oleellisesti myös työkokeilijat, vapaaehtoiset ja opiskelijat. Juuri kun opimme tuntemaan jonkun ihmisen paremmin, on hän jo lähdössä. Tämä on mitä mahtavinta, saada tutustua uusiin, hienoihin ihmisiin, mutta aika-ajoin läksiäisten hetkellä tuntuu haikealta; olisi niin mukavaa saada pitää kaikki mahtavat persoonat täällä ikuisesti. Nyt toukokuun lopussa oman työtaipaleensa asukastalolla sai päätökseen pidetty työntekijämme Asta Jokinen. Haikein mielin päästämme hänet kohti uusia haasteita ja koitamme täällä pärjäillä ilman Astan isoa panosta niin seniorityössä kuin asukastalon arjessakin. Kiitos Asta, asukastalon kävijät, vapaaehtoiset ja opiskelijat. Keväämme oli täynnä aitoja kohtaamisia ja mukavia yhdessä olon hetkiä. Tapaamisiin jälleen elokuussa. Sointu Espoon kaupungin palveluohjaaja Pia Hänninen tavattavissa ma-pe klo Voit myös varata ajan numerosta Pia on tavattavissa ajanvarauksella

3 A S U K A S T A L O L L A T A P A H T U U 3 Kesäaikaa asukastalolla Kesäaika hiljentää ja muuttaa asukastalon toimintaa. Vakituiset ryhmät ovat siirtyneet kesätauolle jatkaakseen taas elo-syyskuussa. Osa ryhmistä päätti toimintansa tähän kevääseen, mutta uusia ryhmiä aloittaa kesätauon jälkeen. Jännittävää! Aikatauluista löytyy lisää tietoa kotisivuiltamme ( tai liittymällä kaveriksemme facebookissa ( Tule käymään asukastalolla ja nouda paperiversio viikkoohjelmasta. Tupsahda asukastalolle saamaan tietoa toiminnasta ihmiseltä ihmiselle. Tärkeä muistaa, että Asukastalo Kylämaja on kiinni perjantaina henkilökunnan koulutuspäivän vuoksi. Asukastalon ovet sulkeutuvat torstaina klo 12 väen lähtiessä juhannuksen viettoon. Asukastalossa suoritetaan suursiivous viikolla 26, ja ovet ovat tuon viikon kiinni, eikä avointa ryhmätoimintaa enää järjestetä. Seuraavan kerran asukastalo avautuu virallisesti maanantaina klo Tervetuloa taas silloin innolla mukaan toimintaan!

4 4 A S U K A S T A L O L L A T A P A H T U U E M Y N U U T I S I A Asukastalossa kumppanina Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry Laita lantio liikkeelle! Salsan alkeet ryhmä kokoontuu Kylämajan kellarissa kesäkuussa vielä kahtena torstaina 6.6. ja klo Sopii kaikille salsasta kiinnostuneille, ikään, kokoon ja kuntoon katsomatta. Päälle rennot vaatteet, sisätossut, tanssikengät tai paljain jaloin. Ohjaajana Sanna Heikkinen. Ilmoittaudu Riikalle, p tai riikka.koola@emy.fi. Muista Emyn ryhmistä saat lisätietoja kotisivuilta ( tai Emyn kuukausitiedotteesta, jonka voit noutaa mm. Asukastalo Kylämajasta. Emyn kohtaamispaikoissa toimintaa myös kesäaikaan! Emyn kaikille avoimet kohtaamispaikat Lilla Karyll Espoon keskuksessa (Pappilantie 7) ja Meriemy Kivenlahdessa (Merenkäynti 3) ovat avoinna koko kesän ma-pe klo tervetuloa tutustumaan toimintaan! Kohtaamispaikat ovat avoinna myös viikonloppuisin jäsenpäivystäjien voimin, Meriemy lauantaisin ja Lilla Karyll useimmiten sunnuntaisin klo Ruokajakoa EU-ruokajako Kylämajassa (käynti Matinkadun puolelta, alaovesta) torstaina klo 12 alkaen.

5 5 E S P O O N K A U P U N G I N U U T I S I A Asukastalossa kumppanina Espoon kaupunki Asukastalossa toimiva Espoon kaupungin ihana palveluohjaaja Pia Hänninen pyysi muistuttamaan, että alla mainituilla leireillä ja kursseilla on vielä muutamia vapaita paikkoja jäljellä. Lisätietoja toiminnoista ja ilmoittautumiset suoraan toiminnan vastuuhenkilölle iltapäivisin mahdollisimman nopeasti. Yöleirit: Tyttöleiri / ma-to / syntyneet tytöt / 60 Leirinjohtaja Anne Toivonen puh Teatterileiri NOSTE / / syntyneet / 75 Leirinjohtaja Markku Toivanen puh Päiväleirit: Soukan päiväleiri / ma-to / syntyneet / 40 Leirinjohtaja Marjo Kortelainen puh Saunalahden toimintaleiri / ma-to / syntyneet / 40 Leirinjohtaja Jenni Kuustie puh Tapiolan päiväleiri / ma-to / syntyneet / 40 Leirinjohtaja Alex Hyvärinen puh Pajat: Sentterin salibandypaja (Tuomarilan koulussa) / / syntyneet/ 40 Vastuuhenkilö Markus Lummi puh

6 6 E S P O O N K A U P U N G I N U U T I S I A Asukastalossa kumppanina Espoon kaupunki Vapaat leiri- ja kurssipaikat / Espoon Nuoret Kotkat Päiväleirit: Olarin nuorisotila Leiriajat ovat päivittäin klo 9-15 ja ne on tarkoitettu vuotiaille. Hinta viideltä päivältä on 80 euroa, sisaralennus 10 euroa. Maksu sisältää ohjatun ohjelman, yhden retken, lämpimän aterian, välipalan ja tapaturmavakuutuksen. Telttaleirit: vuotiaille vuotiaille Leiripaikkana on Espoon nuorisotoimen Kattilaniemen leirikeskus, Nuuksiossa. Viikon aikana on mahdollisuus päivittäin, uida, meloa ja kalastaa. Ohjelmallista toimintaa on joka päivälle seikkailuretkistä yhteisiin nuotioiltoihin. Teltat ovat järjestäjien puolesta, mutta voit nukkua myös omassa teltassa. Hinta viideltä päivältä on 90 euroa, sisaralennus 10 euroa. Kansainvälinen KAMU 2013 leiri Sauvossa Leiripaikkana Ahtelan Nuorisoleirikeskus meren rannalla reilu 100 km Espoosta. Teemana ystävyys ja osallisuus. Osallistujia tulossa kymmenistä eri maista. Tutustu leiripaikkaan ja ohjelmatarjontaa Hinta on 270 euroa sisältäen kuljetukset, ruoat ja monipuolisen ohjelman. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Espoon Nuoret Kotkat espoo@nuoretkotkat.fi tai / Pirjo Tirronen. Ajankohtaista tietoa loma-aikojen toiminnoista saat myös tykkäämällä Facebooksivusta Espoon nuorisopalvelut / Loma-aikojen toiminnat.

7 7 A S U K A S T A L O L L A T A P A H T U U Elokuussa tarjolla ATK LUOKKA! Haluatko oppia käyttämään tietokonetta helpommin? Eikö Internetin käyttö suju? Haluatko oppia tietoturvasta? Mitä ovat tietokoneen oheislaitteet? Kylämajan ATK TUUTORIT pitävät kaikille avointa ATK LUOKKAA. Ohjelmaan kuuluu mm.: Tietokoneen alkeita Internetin käyttöä Sosiaaliseen mediaan tutustumista Puhetta tietotekniikan käytöstä Tietoturvasta keskustelua Tilaisuus on avoin kaikille ja kehotamme, että tuotte oman tietokoneen mukananne. Tilaisuuteen ei tarvitse varata aikaa. ATK LUOKKA pidetään aina perjantaisin klo Elokuussa luokka tapaa 9.8., 16.8., ja Tervetuloa mukaan!

8 8 A S U K A S T A L O L L A T A P A H T U U J A M U K A N A T A P A H T U M I S S A Elokuussa aloitamme uudella innolla! Asukastalo Kylämaja aukaisee ovensa maanantaina klo Asukastalo on elokuussa vielä kesäajassa ja talon ovet ovat avoinna 9-16, mutta syyskuun alusta 2.9. alkaen palaamme normaaliin päiväjärjestykseen (ma-to klo 9-18, pe 9-16). Ennakkotietoja tapahtumista Osallistumme Matinkylä-Seuran järjestämään RÄISKÄLERIEHAAN perjantaina Tapahtuma järjestetään Matinkylän asukaspuistossa. Tarkempi aikataulu tulee myöhemmin. Olemme mukana OLARI-TEMPAUKSESSA tiistaina 3.9. klo Olarin asukaspuistossa. Talossa tapahtuu Ryhmät käynnistynyt pikkuhiljaa elo-syyskuun aikana. Tarkemmin ryhmätoiminnasta saat tietoja seuraavasta Haloo Kylämajan numerosta tai seuraamalla kotisivujamme. Voit myös noutaa päivitetyn viikko-ohjelman elokuun alussa Asukastalo Kylämajalta. Seuraava Haloo Kylämaja! ilmestyy viikolla 35. Jos olet mukana asukastalon toiminnassa ja haluat tiedottaa jotakin seuraavassa lehdykässä, ilmoitathan siitä pe mennessä Minnalle (minna.miettinen@kalliola.fi).

9 9 V A P A A E H T O I S T O I M I J A T M U K A N A M E N O S S A Vapaaehtoisuuden voimasta Koskaan ei voi liiaksi korostaa sitä, miten tärkeitä vapaaehtoiset toimijat ovat Asukastalo Kylämajan toiminnan kannalta. Vapaaehtoiset ovat osallistuneet myös aktiivisesti asukastalon toiminnan suunnitteluun kiitokset teille Toimijaryhmän jäsenet ja muut innokkaat ideoijat! Asukastalolla on toiminut Kylämajan omien vapaaehtoisten voimin kevätkaudella 2013 suomenkielen keskustelukerho, terveysneuvontaa darin ja persian kielellä, lukupiiri, miesten oma Äijäryhmä, miniatyyrikerho, Asahi-terveysliikuntaryhmä, painonhallintaporukka, tietotupatuuroritoiminta ja ATK Luokka sekä käsityöryhmän ideoijat ja opastajat. Tämän lisäksi vapaaehtoiset ovat merkittävässä roolissa myös muiden järjestäjätahojen toiminnassa. Suuri ja lämmin kiitos kuluneesta kaudesta teille kaikille ja jatketaan taas syyskaudella ilolla ja innolla! Kalliolan setlementin, Espoon kaupungin ja Laurea-ammattikorkeakoulun yhteistyössä järjestämä Senioriosaajakoulutus päättyi toukokuun lopulla. Koulutuksen sai päätökseen kymmenen aivan mahdottoman hurmaavaa ja upeaa vapaaehtoistoiminnasta kiinnostunutta naista. Viimeinen koulutuspäivä vietettiin muistellen koulutusmatkaa, kerättiin palautetta ja juhlittiin kakkukahvittelun ja todistusten jaon merkeissä. Oli mahtavaa saada olla osallisena tällä matkalla ja toivottavasti kohtaamme vielä jossakin. Muistathan, että Espoossa on ESPOON VAPAAEHTOISVERKOSTO, joka on osa Espoon Järjestöjen Yhteisön toimintaa. Verkoston avulla vapaaehtoinen voi muun muassa löytää itselleen vapaaehtoistoiminnan tehtäviä, saada koulutusta ja verkostoitua muiden vapaaehtoisten kanssa, ja jakaa arvokkaita kokemuksia. Käy katsomassa uusia tuulia verkoston sivuilta (

10 Y H D E S S Ä E T E E N P Ä I N 10 Kesän lempeässä sylissä Niin pian kuluu aika ja nyt saamme nauttia kesästä koko komeudessaan. On lämpöä, on tuoksuja, on kärpäsiä kaikki yhtä odotettuja. Levätään kesäiset viikot ja saavutaan taas elokuussa innostuneena takaisin Asukastalo Kylämajalle. Jotain vanhaa on silloin tarjolla, mutta myös jotain uutta. Ja tapahtumia, niistäkin pääsemme nauttimaan jo elokuun lopulla ja syyskuun alussa. Tehdään asukastalosta jatkossakin yhteinen paikka, jossa jokainen voi kokea olevansa tervetullut, jossa jokainen on kunnioitettu omine rajoineen ja omana itsenään sellaisena kuin on. Ennen kaikkea rakennetaan asukastaloa yhdessä, tehdään siitä meidän kaikkien näköinen. Kiitos kuluneesta kaudesta, Minna ja muut kylämajalaiset Ota meihin yhteyttä ja tule tapaamaan asukastalolle! Työntekijäyhteyshenkilönä ja talon vastaavana Sointu Tulkki, , sointu.tulkki@kalliola.fi Opiskelijayhteyshenkilönä ja asukastalon käynnistämishankkeessa projektivastaava Minna Miettinen, , minna.miettinen@kalliola.fi Palveluohjaaja Pia Hänninen, Espoon kaupunki, , pia.m.hanninen@espoo.fi Toiminnanohjaaja Riikka Koola, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, , riikka.koola@emy.fi Ohjaaja Bouchra Fathallah, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, , bouchra.fathallah@emy.fi

HALOO KYLÄMAJA! Vielä on kesää jäljellä! Asukastalo Kylämajan aukioloajat:

HALOO KYLÄMAJA! Vielä on kesää jäljellä! Asukastalo Kylämajan aukioloajat: 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A SYYSKUU 2013 Vielä on kesää jäljellä! Kesä oli kaunis ja päivät olivat pitkiä ja lämpöisiä.

Lisätiedot

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A H U H T I - T O U K O K U U 2 0 1 3

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A H U H T I - T O U K O K U U 2 0 1 3 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A H U H T I - T O U K O K U U 2 0 1 3 Neiti kevät on täällä taas! Sir Elwoodin hiljaiset värit

Lisätiedot

A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A L O K A K U U 2 0 1 2

A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A L O K A K U U 2 0 1 2 A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A L O K A K U U 2 0 1 2 Pitäkää hatuistanne kiinni, se on syksy nyt! Tuuli tuivertaa ja sukat pyörivät jaloissa.

Lisätiedot

HALOO KYLÄMAJA! Valoa päin! Asukastalo Kylämajan aukioloajat:

HALOO KYLÄMAJA! Valoa päin! Asukastalo Kylämajan aukioloajat: 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N Ä Ä N I T O R V I T A M M I - H E L M I K U U N 2 0 1 4 U U T I S K I R J E Valoa päin! Pirteä pakkanen ja kylmän kirkas aurinko on täällä. Pitkään

Lisätiedot

HALOO KYLÄMAJA! Lämpimästi tervetuloa! käynnistää aivan omanlaista toimintaa. Tämä on Asukastalo Kylämajan ensimmäinen kuukausittain ilmestyvä

HALOO KYLÄMAJA! Lämpimästi tervetuloa! käynnistää aivan omanlaista toimintaa. Tämä on Asukastalo Kylämajan ensimmäinen kuukausittain ilmestyvä A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A H U H T I K U U S S A 2 0 1 2 Tämä on Asukastalo Kylämajan ensimmäinen kuukausittain ilmestyvä tiedote. Tarkoituksenamme

Lisätiedot

HALOO KYLÄMAJA! Syksyn kirpeät tuulet puhaltavat! Asukastalo Kylämajan aukioloajat:

HALOO KYLÄMAJA! Syksyn kirpeät tuulet puhaltavat! Asukastalo Kylämajan aukioloajat: 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A SYYS- L O K A K U U 2 0 1 3 Syksyn kirpeät tuulet puhaltavat! Syyskuun pirteät tuulet puhaltavat,

Lisätiedot

HALOO KYLÄMAJA! Lämpimästi tervetuloa! www.kylamaja.fi. Muistakaa

HALOO KYLÄMAJA! Lämpimästi tervetuloa! www.kylamaja.fi. Muistakaa A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A T O U K O - K E S Ä K U U S S 2 0 1 2 Tervehdys Kylämajasta näin ihanan kevätkesän keskeltä. Tässä tietokoneen

Lisätiedot

A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A R R A S - J O U L U K U U 2 0 1 2

A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A R R A S - J O U L U K U U 2 0 1 2 A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A R R A S - J O U L U K U U 2 0 1 2 Vuoden viimeisiä viikkoja vietetään ja kohti tunnelmallista joulunaikaa

Lisätiedot

HALOO KYLÄMAJA! Kynttilöitä ja kirkasvalolamppuja! Asukastalo Kylämajan aukioloajat:

HALOO KYLÄMAJA! Kynttilöitä ja kirkasvalolamppuja! Asukastalo Kylämajan aukioloajat: 1 A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A R R A S K U U 2 0 1 3 Kynttilöitä ja kirkasvalolamppuja! Nyt tarvitaan keinovaloa, koska kuljemme vuoden

Lisätiedot

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A H E L M I - M A A L I S K U U 2 0 1 3

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A H E L M I - M A A L I S K U U 2 0 1 3 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A H E L M I - M A A L I S K U U 2 0 1 3 Kevät tulee villavaatteet naftaliiniin? Helmikuu, mutta

Lisätiedot

haloo kylämaja! kesäkuu Soppaa suurella sydämellä Maista ja nauti yhdessä toisten kanssa Hyvää mieltä ryhmätoiminnasta ja iloa ihmisten kohtaamisesta

haloo kylämaja! kesäkuu Soppaa suurella sydämellä Maista ja nauti yhdessä toisten kanssa Hyvää mieltä ryhmätoiminnasta ja iloa ihmisten kohtaamisesta 1 haloo kylämaja! kesäkuu A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N U U T I S K I R J E K E S Ä K U U 2 014 TULE MUKAAN! Vielä ehdit aistia Kylämajan tunnelmaa TAPAHTUMARIKAS KEVÄT Soinnun ääni Soppaa suurella

Lisätiedot

HALOO KYLÄMAJA! Iloa ja valoisia ajatuksia! Asukastalo Kylämajan aukioloajat:

HALOO KYLÄMAJA! Iloa ja valoisia ajatuksia! Asukastalo Kylämajan aukioloajat: 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A R R A S - J O U L U K U U 2 0 1 3 Iloa ja valoisia ajatuksia! Vuosi on lähes lopuillaan

Lisätiedot

A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A E L O K U U 2 0 1 2

A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A E L O K U U 2 0 1 2 A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A E L O K U U 2 0 1 2 Arki on saapunut majaamme Normaali päivärytmi on pikkuhiljaa palannut Kylämajaan. Lomat ovat

Lisätiedot

haloo kylämaja! heinä-elokuu

haloo kylämaja! heinä-elokuu 1 haloo kylämaja! heinä-elokuu Kuule kesän äänet Rentoudu luonnossa Lataudu auringossa Kirmaa kesälaitumille Tunne ruusujen tuoksu ASUKASTALO KYLÄM AJAN UUTISKIRJE HEINÄ-ELOKUU 2014 2 A S U K A S T A L

Lisätiedot

Kevät keikkuen tulevi!

Kevät keikkuen tulevi! 1 A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N Ä Ä N I T O R V I T O U K O K U U 2 0 1 4 U U T I S K I R J E Kevät keikkuen tulevi! Pääsiäinen ja vappukin ovat jo takana ja ihana toukokuu käsillä. Kaikenlaisia

Lisätiedot

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3 Missä se on se kevät? J.Karjalainen lauloi joskus menneinä

Lisätiedot

Kohtaamisen silta vapaaehtoistoimintaa Espoossa Tarkoitus Kohtaamisen Silta tapahtuman tarkoituksena on tarjota vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille mahdollisuus ryhtyä vapaaehtoiseksi ja kiittää jo

Lisätiedot

Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry

Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry Case: Monitoimijainen yhteistyö elintapamuutoksen tukena Tiina Pajula EMY ry www.emy.fi Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry Tavoite kohderyhmän yhdistämisessä ja aktivoimisessa,

Lisätiedot

haloo kylämaja! lokakuu Nähdään ja tehdään! Kuunnellaan ja katsotaan! Annetaan arvoa! Tehdään yhdessä! Kokoonnutaan yhteen!

haloo kylämaja! lokakuu Nähdään ja tehdään! Kuunnellaan ja katsotaan! Annetaan arvoa! Tehdään yhdessä! Kokoonnutaan yhteen! 1 Nähdään ja tehdään! Kuunnellaan ja katsotaan! Annetaan arvoa! Kokoonnutaan yhteen! Tehdään yhdessä! haloo kylämaja! lokakuu ASUKASTALO KYLÄM AJAN UUTISKIRJE LOKAKUU 2014 2 A S U K A S T A L O N V A S

Lisätiedot

A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A T A M M I - H E L M I K U U 2 0 1 3

A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A T A M M I - H E L M I K U U 2 0 1 3 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A T A M M I - H E L M I K U U 2 0 1 3 Mihin tämä aika oikein menee? Aivan juuri vaihtui vuosi

Lisätiedot

haloo kylämaja! kesänumero

haloo kylämaja! kesänumero 1 Kylämaja haloo kylämaja! kesänumero Kylämaja Kylämaja K y l ä K m Y A L j Ä a m A J a Kylämaja A S U K A S TA L O K Y L Ä M A J A N U U T I S K I R J E K E S Ä N U M E R O 2 0 1 5 2 A S U K A S T A L

Lisätiedot

Auringon energiaa! mielenkiintoista ja toivoaksemme runsaasti myös kohtaamisia.

Auringon energiaa! mielenkiintoista ja toivoaksemme runsaasti myös kohtaamisia. 1 A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N Ä Ä N I T O R V I M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 4 U U T I S K I R J E Auringon energiaa! Keväinen aurinko hellii meitä ihmisiä. Ihmisten energiataso tuntuu

Lisätiedot

haloo kylämaja! toukokuu

haloo kylämaja! toukokuu 1 Asu Kylämaja kas Kylämaja haloo kylämaja! toukokuu K Y L Ä m A J a talo Kylämaja A S U K A S TA L O K Y L Ä M A J A N U U T I S K I R J E T O U K O K U U 2 0 1 5 2 A S U K A S T A L O N Y H T E Y S T

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 06 08 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 04 06 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018 NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten kevään ja

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 /Nuorisojaosto Ajankohtaista: Oletko kiinnostunut lähtemään yhden yön retkelle syyskuun viikonloppuna? Mukaan sunnuntain 28.6. Gullö Rundiin Tammisaareen?

Lisätiedot

Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 07 09 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 05 07 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

haloo kylämaja! tammi-helmikuu

haloo kylämaja! tammi-helmikuu 1 haloo kylämaja! tammi-helmikuu A S U K A S TA L O K Y L Ä M A J A N U U T I S K I R J E TA M M I - H E L M I K U U 2 0 1 5 2 A S U K A S T A L O N V A S T A A V A N P A L S T A S O I N N U N Ä Ä N I

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A S Y Y S K U U 2 0 1 2

A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A S Y Y S K U U 2 0 1 2 A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A S Y Y S K U U 2 0 1 2 Omenan tuoksua ja syksyisiä tuulia Sutinaa, sutinaa ja ääniä Kylämajan käytävillä, huoneissa

Lisätiedot

haloo kylämaja! syyskuu

haloo kylämaja! syyskuu 1 haloo kylämaja! syyskuu Yhteiset soppakeskiviikot jatkuvat Ryhmätoiminta käynnistyy täysillä! Tapahtumarikas syksy tiedossa Kivoja ihmisiä tavattavissa Apua ja neuvontaa, juttukaveria ja toimintaa! A

Lisätiedot

Vapaaehtoiset uuden kuntalaisen kotoutumisen tukena

Vapaaehtoiset uuden kuntalaisen kotoutumisen tukena Vapaaehtoiset uuden kuntalaisen kotoutumisen tukena Vapaaehtoinen Anu Arhippainen Vapaaehtoisen rooli kotoutumisessa Mikä vapaaehtoista motivoi? Vapaaehtoinen järjestön näkökulmasta Vapaaehtoisen tukena

Lisätiedot

Katso ilmoittautumisohjeet kyseisen leirin kohdalta! ALLE KOULUIKÄISTEN LEIREISTÄ VASTAA: Lastenohjaajat Anne Vuori ja Kaija Rajanen 050-408 1209

Katso ilmoittautumisohjeet kyseisen leirin kohdalta! ALLE KOULUIKÄISTEN LEIREISTÄ VASTAA: Lastenohjaajat Anne Vuori ja Kaija Rajanen 050-408 1209 2 Lukijalle! Seurakunnan lastenleirit on tarkoitettu järvenpääläisille lapsille, leiripaikkoja on rajoitetusti, 1 paikka/lapsi. Jokaisella leirillä on osallistujakiintiönsä ja ikärajansa. Kaikki leiriläiset

Lisätiedot

A S U K A S TA L O N VA S TA AVA N PA L S TA : S O I N N U N ÄÄNI

A S U K A S TA L O N VA S TA AVA N PA L S TA : S O I N N U N ÄÄNI 1 U U T I S K I R J E 2 A S U K A S TA L O N VA S TA AVA N PA L S TA : S O I N N U N ÄÄNI Kiitos Espoon kaupungille ja Raha-automaattiyhdistykselle (RAY) toimintamme tukemisesta tänäkin vuonna! Tämä vuosi

Lisätiedot

Avoin Paja INSPIS. KESÄ-ELOKUU Inspis kiinni

Avoin Paja INSPIS. KESÄ-ELOKUU Inspis kiinni KESÄ-ELOKUU 2019 - Inspis kiinni 15.-26.7.2019 Inspis on kaikille 18 vuotta täyttäneille avoin matalan kynnyksen mielekkään tekemisen keskus. Toimintamme on tarkoitettu sinulle, joka koet hyötyväsi mielen

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

On aika lähteä kesäleirille! Tuu mukavaan seuraan! koululaisten ~ KESÄLEIRIT 2016 ~

On aika lähteä kesäleirille! Tuu mukavaan seuraan! koululaisten ~ KESÄLEIRIT 2016 ~ On aika lähteä kesäleirille! Tuu mukavaan seuraan! koululaisten ~ KESÄLEIRIT 2016 ~ Näiltä sivuilta löydät Kuopion ev.lut. seurakuntien leiri- ja retkitarjonnan sekä ilmoittautumisohjeet. Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta: Vire Koti Martinlähde ja Sinivuokko

Vapaaehtoistoiminta: Vire Koti Martinlähde ja Sinivuokko Vapaaehtoistoiminta: Vire Koti Martinlähde ja Sinivuokko Marjo Virkkunen palvelutalon johtaja Onnellinen elämä syntyy välittämisestä ja kuuntelemisesta. Yhdessä olemisesta ja tekemisestä Alkoi Vire Koti

Lisätiedot

JUNNUJAOSTON UUDEN KAUDEN AVAJAISJUHLAN AJANKOHTA

JUNNUJAOSTON UUDEN KAUDEN AVAJAISJUHLAN AJANKOHTA TIEDOTTEEN SISÄLTÖ - Junnujaoston uuden kauden avajaisjuhlan ajankohta - Muutoksia ohjattuihin harjoituksiin - Harjoitusten perumisesta ja kahden tunnin varoajasta - Ilmoittautuminen harjoituksiin - SMM

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan!

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten

Lisätiedot

A S U K A S TA L O N VA S TA AVA N M A R I N PA L S TA

A S U K A S TA L O N VA S TA AVA N M A R I N PA L S TA 1 2 A S U K A S TA L O N VA S TA AVA N M A R I N PA L S TA Tiesitkö, että yksinäisyys on terveydelle vaarallista? Tutkimusten mukaan yksinäisyys on kolme kertaa pahempi terveyshaitta kuin ylipaino ja tuhoisampaa

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 JÄSENTIEDOTE Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 Joulun aika ja kauden käännös Kiitos kaikille jäsenille, taustajoukoille ja yhteistyökumppaneille syyskaudesta. Järvenpään Voimistelijoiden

Lisätiedot

-Heinolassa 50 vuotta-

-Heinolassa 50 vuotta- Hyvää kerhokautta 2015-16! Viikoittainen kerhotoiminta on pyörähtänyt käyntiin. Päiväkerholaisten yli satapäinen joukko antaa työhömme vauhtia ja tekee arjestamme juhlaa! Jatkamme jo kevätkaudella aloittamiamme

Lisätiedot

KESÄKUU Tervetuloa! Puh Amurin TEON TUPA ry. Yhteistyössä: Kohtaamispaikka ikäihmisille Tampereen Amurissa

KESÄKUU Tervetuloa! Puh Amurin TEON TUPA ry. Yhteistyössä: Kohtaamispaikka ikäihmisille Tampereen Amurissa Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

Asukastalo Kylämajan uutiskirje

Asukastalo Kylämajan uutiskirje 1 Asukastalo Kylämajan uutiskirje A S U K A S TA L O N VA S TA AVA N M A R I N PA L S TA 2 Tämän vuoden Kylämajajuhlassa 16.4. tehtiin osallistujaennätys: 228 osallistujaa. Kyllä oli vilskettä ja vilinää!

Lisätiedot

Vapaaehtoinen työtoverina - Vety-seminaari 16.10.12

Vapaaehtoinen työtoverina - Vety-seminaari 16.10.12 Vapaaehtoinen työtoverina - Vety-seminaari 16.10.12, palveluohjaaja, vapaaehtois- ja ryhmätoiminnan koordinointi ja kehittäminen Espoon kaupunki, vanhusten palvelut Mitä työyhteisössä tulisi ottaa huomioon?

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

haloo kylämaja! marraskuu Hyvästä paikasta parhaaksi! Omista asioista yhteisiin asioihin! Kahvikupin äärellä nähdään! Yhteinen fiilis!

haloo kylämaja! marraskuu Hyvästä paikasta parhaaksi! Omista asioista yhteisiin asioihin! Kahvikupin äärellä nähdään! Yhteinen fiilis! 1 Hyvästä paikasta parhaaksi! Kahvikupin äärellä nähdään! Omista asioista yhteisiin asioihin! Yhteinen fiilis! Meidän tarinamme! haloo kylämaja! marraskuu ASUKASTALO KYLÄM AJAN UUTISKIRJE MARRASKUU 2014

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan ohjaaminen. Ammattilaisten ja vapaaehtoisten yhteistyö kohtaamispaikoissa

Vapaaehtoistoiminnan ohjaaminen. Ammattilaisten ja vapaaehtoisten yhteistyö kohtaamispaikoissa Vapaaehtoistoiminnan ohjaaminen Ammattilaisten ja vapaaehtoisten yhteistyö kohtaamispaikoissa Kohtaamisesta osallisuuteen, osallisuudesta toimijuuteen Parhaimmillaan osallisuus (engagement) johtaa toimijuuteen

Lisätiedot

Kesäleirit 2015 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2015 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2015 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

Kesänriemut -leiri. Kesätarjotin

Kesänriemut -leiri. Kesätarjotin Kesätarjotin Kesätarjotin on Lahden seudun nuorisopalveluiden ja -toimien kesälomaesite. Vihkosessa esitellään 7 17-vuotiaille järjestettävät lomatoiminnat. Tarjolla on kursseja ja leirejä. Kaikkiin toimintoihin

Lisätiedot

Poimintoja kesän ohjelmasta:

Poimintoja kesän ohjelmasta: Tammelan lähitori Itsenäisyydenkatu 21 B, 1.krs 33500 Tampere Tammelan lähitorin palveluohjaajat: Puh. 050 3379004, lahitori@apukolmio.fi, apukolmio.fi/tammelan-lahitori Perheiden talo: www.tampere.fi/perheidentalo

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET syksy 2012 1 Haluatko jutella? 3 Uudet ryhmät 4 Viikoittaiset 5 Tapahtumia 6 Vapaaehtoistyö 6 Opaspalaverit ja koulutukset 7 2 Espoon seurakuntien näkövammaistyö tarjoaa

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

haloo kylämaja! huhtikuu

haloo kylämaja! huhtikuu 1 haloo kylämaja! huhtikuu Kylämaja Kylämaja K Y L Ä m A J a Kylämaja A S U K A S TA L O K Y L Ä M A J A N U U T I S K I R J E H U H T I K U U 2 0 1 5 2 A S U K A S T A L O N Y H T E Y S T I E D O T MISTÄ

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

SYYSKUU Tervetuloa! Puh

SYYSKUU Tervetuloa! Puh Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

ri KEVÄT 2019 te n le Avoin Paja taka INSPIS inimto

ri KEVÄT 2019 te n le Avoin Paja taka INSPIS inimto Toimintakalenteri KEVÄT 2019 2018 Inspis on kaikille 18 vuotta täyttäneille avoin matalan kynnyksen mielekkään tekemisen keskus. Toimintamme on tarkoitettu sinulle, joka koet hyötyväsi mielen hyvinvointia

Lisätiedot

Infokirje

Infokirje Infokirje 1 11.8.2017 Tässä infokirjeessä: 1. Syyskausi alkaa 14.8. 2. Läsnä- ja poissaolot 3. Nuotisto 4. Tulevat tapahtumat 4.1. Kesäkonsertti 22.8. 4.2. Harjoitus Nuuksiossa 24.8. sekä luonnon päivän

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Maaliskuu 2017

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Maaliskuu 2017 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Maaliskuu 2017 LUMA TIEDEKERHO LAHDEN PÄÄKIRJASTOSSA Alakoululaisille suunnattu, hauska ja jännittävä LUMA Tiedekerho tiistaisin pääkirjaston lastenosastolla!

Lisätiedot

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2019

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2019 NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2019 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille kohtaamisen paikkoja. Tutustu ja löydä oma paikkasi! Sisällysluettelo Yhteystiedot ilmoittautumiseen

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Hyvää kesää toivottaa; Vapaaaikatoimi Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Ohjattua leikkikenttätoimintaa 6.-30.06.2016 Kielosaari klo 13-16, Vanhatie 73 Saaren koulu klo 10-13, Koulutie 9

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018 Maanantai 1.1. 12.00-12.30 Katsotaan yhdessä Tasavallan presidentin uudenvuodenpuhe, TV1 / Tarjolla pientä naposteltavaa Tiistai 2.1. 10.30-11.15

Lisätiedot

Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi

Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi Hyvinvoiva Sinä - Kehon ja Mielen vireyttä ja lepoa pe 1.3.- su 3.3.2013 Tervetuloa nauttimaan hyvinvoinnista! Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi Mitä voit saada?

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 8.3.2010 - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 1 Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut Lasten leiri 7.6.-9.6. 8-12 -vuotiaille.

Lisätiedot

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä.

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tule mukaan! Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tämän helppokäyttöisen netin kohtaamis- ja keskustelupaikan

Lisätiedot

Sirkka. KYLÄTIEDOTE nro 2/2014. Mäntyranta-Honkalan kyläyhdistys ry:n. Puheenjohtajan palsta

Sirkka. KYLÄTIEDOTE nro 2/2014. Mäntyranta-Honkalan kyläyhdistys ry:n. Puheenjohtajan palsta Mäntyranta-Honkalan kyläyhdistys ry:n KYLÄTIEDOTE nro 2/2014 Puheenjohtajan palsta Jo joutui armas aika ja suvi suloinen... Kevätkauden juhlat on pidetty: lakkiaiset ja ammattiin valmistuneet huomioitu

Lisätiedot

e r NUORISOTOIMI KULTTUURITOIMI 4H

e r NUORISOTOIMI KULTTUURITOIMI 4H Kurikan Kesä s e r Lipa 2018 NUORISOTOIMI KULTTUURITOIMI 4H LEIRIT JURVA Jurvan Nuopparilla Kauppatie 8, Jurva JALASJÄRVI Wilholassa Knuuttilantie 6, Jalasjärvi 5.-6.6.2018 Seikkailuleiri (6-8-vuotiaille)

Lisätiedot

Ilmailuinsinöörien kerho perjantai, 12. kesäkuuta 2009. Jäsenkirje 1/2009

Ilmailuinsinöörien kerho perjantai, 12. kesäkuuta 2009. Jäsenkirje 1/2009 Jäsenkirje 1/2009 Vuosi 2009 on ehtinyt jo kesän kynnykselle. Ilmailuinsinöörien kerho lähestyy teitä nyt toimikauden ensimmäisellä jäsenkirjeellä, jossa esitellään tämän vuoden johtokunta, kartoitetaan

Lisätiedot

Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt!

Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt! Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt! Kotipesä tarjoaa yhteistyössä Tampereen kaupungin, asukkaiden ja järjestöjen kanssa maksutonta, kaikille asukkaille avointa ryhmätoimintaa Tammelassa ja Linnainmaalla.

Lisätiedot

Elokuu 2019 Uutiskirje

Elokuu 2019 Uutiskirje 1 Elokuu 2019 Uutiskirje 2 A SUKASTA LON VA STAAVA N MARIN PALSTA Kylämajajuhlassa vietimme minun läksiäisiäni. Jään elokuusta alkaen vuodeksi työvapaalle, koska siirryn Diakonia-ammattikorkeakouluun sosiaalialan

Lisätiedot

Länsituulen viesti 2 / 2003

Länsituulen viesti 2 / 2003 Länsituulen viesti 2 / 2003 2 Kesä mielessä Meille on jälleen koittanut Suomen suloisin vuodenaika. Saamme nautiskella kesäluonnon tarjoamista tuoksuista, uudesta vihreydestä kaikkineen, kuulostella lintujen

Lisätiedot

ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA

ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA Aurinkoista KESÄÄ! ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA marketta.sarahonka@edu.hel.fi Keväinen tervehdys täältä koulusta! Lukuvuosi 2014-2015 lähenee kovaa vauhtia loppuaan! Luonnossa on jo kauan ollut

Lisätiedot

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015)

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) Valmisteluryhmän terveiset Kumppanuustalon suunnittelu ja valmistelu etenee 1. Kulmassa toteutettiin suunnitteluilta 10.2.2015. Tilaisuudessa

Lisätiedot

Apua, tukea ja toimintaa

Apua, tukea ja toimintaa Soita meille numeroon 050 4440 199 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@mereo.fi. Tavataan ja keskustellaan yhdessä tilanteestasi. Teemme sinulle henkilökohtaisen, hyvin vointiasi tukevan

Lisätiedot

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016 Suomen Uimaliitto 2 Tervehdys Tampereelta! Tätä kirjoittaessani joulukuun alkupuolella vesisateen ropistessa ikkunaan täällä Mansessa nääs

Lisätiedot

Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin!

Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin! Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin! Pilatestunnit jatkuvat 21.12. saakka ja Aitopilates päättää syksyn ns. old style pilates tuntiin. Syksyllä säännöllisesti studiolla

Lisätiedot

Tapahtumakomitean puheenjohtajan terveiset

Tapahtumakomitean puheenjohtajan terveiset OHJELMA PROGRAM Tapahtumakomitean puheenjohtajan terveiset Rakkaat tapahtumaan osallistujat, Minulla on suuri ilo toivottaa teidät tervetulleiksi Islantiin sekä Barnlek 2014-tapahtumaan. BARNLEK järjestetään

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

FACEBOOK case pkssk. Heli Sivonen Työhönottaja, PKSSK heli.sivonen@pkssk.fi

FACEBOOK case pkssk. Heli Sivonen Työhönottaja, PKSSK heli.sivonen@pkssk.fi FACEBOOK case pkssk Heli Sivonen Työhönottaja, PKSSK heli.sivonen@pkssk.fi FACEBOOK case pkssk PKSSK:n rekrytointi siirtyi sosiaaliseen mediaan alkutalvella 2010. Olimme ensimmäinen sairaala Suomessa,

Lisätiedot

NUUKSION KOULU TIEDOTTAA Marras-joulukuussa 2016

NUUKSION KOULU TIEDOTTAA Marras-joulukuussa 2016 NUUKSION KOULU TIEDOTTAA Marras-joulukuussa 2016 Oma Malk (6.lk) NUUKSION KOULUSSA TAPAHTUU: Menemme Solvallaan vielä keskiviikkona 30.11. Vietämme koululla Hyvät käytöstavat -teemaviikkoa 16.-25.11. Harjoittelemme

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa ANNA AIKAASI VAIKKA VAIN TUNNIKSI KERRALLAAN Vihdin seurakunnassa on monipuoliset mahdollisuudet osallistua vapaaehtoistoimintaan. Voit tulla esim. mummiystäväksi

Lisätiedot

syksy 2015 kevät 2014

syksy 2015 kevät 2014 syksy 2015 kevät 2014 Kuva Keimiöltä 2014 /Helmi Neuvonen Vuoden tunnus: Armo tulkoon kaikkien niiden osaksi, jotka rakastavat Herraamme Jeesusta Kristusta, armo ja katoamattomuus. Ef. 6:24 Hyvä NNKY-väki

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! Mannerheimin Lastensuojeluliitto Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on vuonna 1920 perustettu kansalaisjärjestö edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia

Lisätiedot

haloo haloo kylämaja! kylämaja! helmi-maaliskuu maaliskuu

haloo haloo kylämaja! kylämaja! helmi-maaliskuu maaliskuu 1 haloo haloo kylämaja! kylämaja! helmi-maaliskuu maaliskuu A S U K A S TA L O K Y L Ä M A J A N U U T I S K I R J E M A A L I S K U U 2 0 1 5 2 A S U K A S T A L O N Y H T E Y S T I E D O T MISTÄ LÖYDÄT

Lisätiedot

Terkuin, Mari. Ps. Oletko mahdollisesti hukannut huivisi, käsineesi tms.? Ttule tarkistamaan Asukastalon löytölaatikko! Kysy vahtimestareilta.

Terkuin, Mari. Ps. Oletko mahdollisesti hukannut huivisi, käsineesi tms.? Ttule tarkistamaan Asukastalon löytölaatikko! Kysy vahtimestareilta. 1 U U T I S K I R J E 2 A S U K A S TA L O N VA S TA AVA N M A R I N PA L S TA Olen toiminut asukastalon vastaavana helmikuun puolesta välistä alkaen, Soinnun siirryttyä uusiin haasteisiin. Otin tämän

Lisätiedot

Näkövammaistyö Kevät

Näkövammaistyö Kevät Näkövammaistyö Kevät 2015 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten kevään 2015 toiminnasta.

Lisätiedot

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä 2016 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten syksyn 2015

Lisätiedot

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Sudenpentujen päiväretki Korkeasaareen Kaikki TaMen sudenpennut tekevät päiväretken Korkeasaareen 9.4. Lisätietoa tapahtumakirjeliitteessä.

Lisätiedot

Kysely Kansalaisareenan vapaaehtoisille

Kysely Kansalaisareenan vapaaehtoisille Kysely Kansalaisareenan vapaaehtoisille Kansalaisareena 2016 Järjestöasiantuntija Jokke Reimers Yleistä Kyselyn nimi Kysely Kansalaisareenan vapaaehtoisille Kyselyn vastausaika 1.12. 11.12.2015 Vastuuhenkilö

Lisätiedot

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 Satuhetki Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

LOKAKUU Tervetuloa! Puh

LOKAKUU Tervetuloa! Puh Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot