A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3"

Transkriptio

1 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U Missä se on se kevät? J.Karjalainen lauloi joskus menneinä vuosina, että missä se on se Väinö? ja nyt tuntuu yleisenä laulun aiheena olevan missä se on se kevät? Tai siis sanotaanko, että missä se on se lämpö? Päivät pitenevät, se on totta ja kevätpäiväntasauskin tuli ja meni, ja kohta siirrytään jo kesäaikaan. Kalenterin mukaan olemme siis siirtymässä kevätaikaan. Ja pakko on uskoa, että se lämpö tulee tänäkin vuonna, niin kuin aiempinakin vuosina. Viime lehdessä kehotukseni laittaa villavaatteet naftaliiniin oli kuitenkin ennenaikainen! Kylvemme täällä Asukastalo Kylämajassa valossa, aina välillä villasukat jalassa, mutta kuitenkin. Hymyt ovat herkemmässä ja aurinko väreilee silmäkulmissa. Mahtavaa! Tule Sinäkin hymyilemään kilpaa kanssamme Asukastalo Kylämajalle. Asukastalo Kylämajan aukioloajat MA-TO , PE Löydät meidät osoitteesta Matinkatu 7, kerrostalon kivijalasta, vanhan ostoskeskuksen luota, toiselta puolelta tietä. Poikkeus aukioloajat: to asukastalo on auki klo Asukastalo on kiinni !

2 J U H L A A A S U K A S T A L O L L A 2 Tanssia ja naurua asukastalolla Asukastalolla raikui nauru ja laulu. Tanssi, ja naisten ja lasten asut olivat kaunista katsoa. Runsas joukko väkeä tuli viettämään asukastalolle Kurdien uudenvuodenjuhlaa ja juhlistamaan Kurdistanin kansallispäivää. Pääsimme nautiskelemaan todella maistuvasta ruuasta ja runsaista tarjoiluista. Musiikki laittoi tanssijalan heilumaan ja sai rintaan hyvää hyrinää. Naisten tanssin katsominen oli mahtavaa ja sai toivomaan, että itsekin olisi saanut moisen rytmin lahjan. Päivästä jäi hyvä tunne. Ihmisten iloa oli upea katsoa, ja päästä siitä myös osaksi. Yhdessä oleminen ja arjen juhlistaminen on tärkeää. Näitä hetkiä toivomme Asukastalo Kylämajalla!

3 3 E S I T T E L Y S S Ä O P I S K E L I J A T A N N A S T I I N A Y L I S T A L O J A R I T A K A R L S T R Ö M Uusia tuulia ja tuoretta näkökulmaa Uutena osiona Haloo Kylämajassa aloitamme opiskelijoiden henkilöesittelyt. Opiskelijoita on asukastalolla vaihteleva määrä eri mittaisissa harjoitteluissa, mutta myös tekemässä erilaisia projekteja ja opinnäytetöitä. Maaliskuun puolessa välissä asukastalolla aloitti työharjoittelunsa Annastiina Ylistalo. Annastiina ilostuttaa meitä aina toukokuun lopulle saakka. Kerro Annastiina jotakin itsestäsi? Olen kohta 7-vuotiaan pojan äiti Laajalahdesta ja onnellinen alanvaihtaja. Nelikymppisenä alan vaihtaminen on vaatinut rohkeutta, mutta en ole katunut. Olen koulutukseltani humanisti, pääaineena suomen kieli ja ajauduin työskentelemään viestinnän ja markkinointiviestinnän parissa. Turhauduin pikkuhiljaa ja tuli tarve olla hyödyksi. Moni ihmetteli päätöstä jättää turvallinen työpaikka, mutta päätös on ollut hyvä: nautin ihmisläheisestä työstä. Pienen lapsen äidillä harrastukset ovat jääneet ja olen hiukan rapakunnossa, mutta juokseminen on tullut pikkuhiljaa takaisin. Harrastan myös piirtämistä poikani kanssa. Hän on innokas piirtäjä ja teemme tätä yhdessä. Missä ja mitä opiskelet? Opiskelen Laurea-ammattikorkeakoulussa Tikkurilassa sosionomiksi viimeistä vuotta. Lähdin opiskelemaan Tikkurilan Laureaan, koska siellä on luovien toimintojen suuntautumisvaihtoehto. Valinta on ollut hyvä!

4 4 E S I T T E L Y S S Ä O P I S K E L I J A T A N N A S T I I N A Y L I S T A L O J A R I T A K A R L S T R Ö M Oletko suuntautunut opiskeluissasi johonkin tiettyyn? Olen kiinnostunut kaikista asiakasryhmistä ja yrittänyt mahdollisimman laajasti suuntautua. Ensimmäisessä harjoittelussa olin päiväkodissa ja toisessa harjoittelussa maahanmuuttajapalveluissa. Miksi valitsit harjoittelupaikaksi Asukastalo Kylämajan? Innostuin suorittamaan kolmannen harjoitteluni Kylämajassa tutkittuani Kylämajan kotisivuja ja siellä mainittua senioritoimintaa. Harjoitteluun liittyy kehittämistehtävä, jonka olen suunnitellut tekeväni SenioriOsaajakoulutukseen liittyen. Mikä Sinusta on parasta Asukastalo Kylämajassa? Olen ollut vasta lyhyen ajan, mutta vastaanotto on ollut välitöntä ja lämmintä. Tämän varmaan asukastalon kävijätkin huomaavat. Harjoitteluun on ollut mukava ja helppo tulla. Täällä ei mietitä mitä ihmiset ovat, vaan heidät otetaan hyvin vastaan. Toinen asukastalolla työharjoittelun maaliskuussa aloittanut opiskelija on Rita Karlström. Rita on työharjoittelussa neljä viikkoa, aina huhtikuun puoleen väliin saakka. Hei Rita, kerro jotakin itsestäsi? Olen kohta 30-vuotias kirkkonummelainen. Olen rauhallinen ja viihdyn ihmisten kanssa. Olen koulutukseltani lähihoitaja ja työskentelen hoivakodissa Siuntiossa. Mitä opiskelet ja missä? Opiskelen Helsingin Diakonia-ammattikorkeakoulussa (DIAK) sosionomiksi monimuotokoulutuksessa työn ohella. Työharjoitteluni sijoittuu aikuissosiaalityön opintokokonaisuuteen. Suuntaudun koulutuksessa lapsi ja perhetyöhön ja suoritan lastentarhanopettajan virkakelpoisuuden.

5 5 E S I T T E L Y S S Ä O P I S K E L I J A T A N N A S T I I N A Y L I S T A L O J A R I T A K A R L S T R Ö M Oletko kiinnostunut opiskeluissasi erityisesti jostakin? Olen kiinnostunut toimimaan erilaisten perheiden kanssa ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Haluan toimia myös monikulttuurisissa asioissa: tukea yhteiskunnan jäseneksi pääsemisessä, naisten mahdollisuuteen päästä työelämään, tarjota tietoa siihen, mihin on oikeus eli tukea mahdollisimman laajaalaisesti ihmisiä. Miksi valitsit harjoittelupaikaksi Asukastalo Kylämajan? Asukastalo on sopivan haastava ja mielenkiintoinen paikka. Asukastalolla on paljon erilaisia toimijoita, joihin on mahdollisuus kerralla tutustua. Myös ennaltaehkäisevä ja matalan kynnyksen toiminta kiinnostaa. Asukastalolla on mahdollisuus työskennellä senioreiden ja lasten kanssa, mikä on vahvuuteni, ja myös maahanmuuttajien, mikä on minulle uusi haaste. Mikä Sinusta on parasta Asukastalo Kylämajassa? Asukastalolle oli ihana tulla. Täällä on tasa-arvoinen, iloinen ja hyvä ilmapiiri. Kaikki ovat tervetulleita. Haluatko lähettää terveisiä lukijoille? Toivotan aurinkoista kevättä kaikille, ja saa tulla vetämään hihasta ja juttelemaan. Lämmin kiitos Annastiinalle ja Ritalle haastattelusta. Mukavaa, että olette osa Kylämajan väkeä! Opiskelijatoiminta Asukastalo Kylämajassa! Oletko kiinnostunut työharjoittelusta Asukastalo Kylämajassa tai haluat tehdä projektin asukastalolla? Onko Sinulla kiinnostava opinnäytetyöidea? Ole yhteydessä Minna Miettiseen, niin jutellaan lisää! Voit laittaa sähköpostia tai soittaa

6 6 H E N K I L Ö E S I T T E L Y S S Ä R I I K K A K O O L A Henkilöesittely Saamme tutustua taas yhteen uuteen kylämajalaiseen, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry:n Riikka Koolaan. Riikka on tuttu kasvo asukastalolla, mutta virallisesti Riikka on ollut Kylämajan väkeä maaliskuun alusta lähtien. Hei Riikka, kerro hiukan itsestäsi? Olen toisen polven stadilainen Kalliosta. Nyt asun Pohjois-Haagassa. Harrastan perhe-elämää, lastenkulttuuria, siirtolapuutarhaa kesäisin ja uimista. Minkälaista työsi on Emy:ssä ja Kylämajassa? Olen työskennellyt vuodesta 2001 Emy:ssä ja tehnyt kaikenlaisia järjestötöitä, veskien pesusta paperinpyörittämiseen ja ryhmien ohjaamiseen. Ryhmien ohjaamisesta pidän kaikkein eniten. Tällä hetkellä työskentelen Monimieli monikulttuurisuus ja mielenterveys hankkeessa ja perusemyssä. Perusemyssä vastaan muun muassa ryhmätoiminnasta. Olen maanantaina ja perjantaina Kylämajassa ja muut päivät Espoon keskuksessa, Lilla Karyllissa. Kylämajassa VAHVA-senioriverkostohankkeen päättyessä toukokuussa osa Astan töistä siirtyy minulle, mutta työnkuva on vielä muotoutumassa tähän liittyen. Millainen on tavallinen työpäiväsi vai onko sellaista? Ei oikeastaan ole ja päivät ovat erilaisia ja vaihtelevia. Keskivertopäivään kuuluu kokous tai kaksi, ihmisten tapaamista, puhelintukea, sähköposteja ja paperihommia. Tällä hetkellä ohjaan yhtä ryhmää Tapiolan

7 7 H E N K I L Ö E S I T T E L Y S S Ä R I I K K A K O O L A Tuulimäessä. Ryhmä on kaikille naisille tarkoitettu kuntosaliryhmä, joka kokoontuu joka keskiviikko klo (lisätietoja saa Riikalta). Mikä työssäsi on parasta? Ihmiset! Mikä Sinusta on Asukastalo Kylämajan tarkoitus ja tehtävä alueella? Asukastalo toimii kohtaamisen paikkana alueen asukkaille. Paikkana, johon jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Millaisia terveisiä haluat lähettää Haloo Kylämajan lukijoille? Haluan toivottaa kaikille valoisaa kevättä ja tervetuloa juttelemaan, ja jos Emy:n toiminta ei ole tuttua, kannattaa käydä kotisivuilla ( tai soittaa minulle! Suurkiitos Riikka haastattelustasi. Olet tärkeä osa Asukastalo Kylämajan väkeä! Emy:n työntekijät asukastalolla! Maanantaisin ja perjantaisin asukastalolla Riikka Koola, , Tiistaisin asukastalolla Bouchra Fathallah, , Lisätietoja myös/more information:

8 A S U K A S T A L O L L A T A P A H T U U 8 Ryhmiä ja tapahtumia Asukastalolla toimii monenlaisia ryhmien eri toimijoiden järjestäminä. On toimintaa eri-ikäisille ja erilaisista asioista kiinnostuneille kävijöille. Asukastalossa toimintaa järjestävät eri yhdistykset ja Espoon kaupunki, mutta myös vapaaehtoiset antavat tärkeän panoksensa asukastalon toimintaan. Jos haluat tarkemmin tietää asukastalon ryhmistä tai muusta toiminnasta, käy vilkaisemassa kotisivujamme ( tai liity kaveriksemme facebookissa ( Myös twitterissä viserrellään ( Tule käymään asukastalolla, koska sieltä voit noutaa paperiversion viikko-ohjelmasta ja saat tietoa liittyen asukastalon toimintaan. Asukastalossa neuvontaa ja ohjausta Espoon kaupungin palveluohjaaja Pia Hänninen on tavattavissa joka päivä klo Jos Pia ei ole paikalla, koska hänen työnsä on myös jalkautuvaa, voit jättää Pialle viestin ovessa olevaan taskuun tai varata ajan Pialle ( , Ne-Rå:n neuvonta toimii aina keskiviikkoisin klo Tarjolla on ohjausta ja neuvontaa lomakkeiden täytössä sekä sosiaalipalveluiden hakemisessa. Neuvontaan ei tarvitse varata aikaa! Asukastalolla on tarjolla myös terveysneuvontaa persian ja darin kielillä tiistaisin klo Paikalla on vapaaehtoisemme Maryam.

9 9 A S U K A S T A L O L L A T A P A H T U U Uutena ryhmänä asukastalolla on aloittanut Falun Dafa -ryhmä, jossa tavoitteena on kehon ja mielen kokonaisvaltainen kohentaminen. Ryhmä kokoontuu aina torstaisin klo Muistathan, että Emy:n MieliHyvä-ryhmä on tarkoitettu kaikille naisille sekä Suomessa, että muissa maissa syntyneille! Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo Ryhmät, jotka eivät kokoonnu joka viikko: Mielen unelmat taideryhmä klo tiistaina 2.4., ja Ryhmä kokoontuu käsityöhuoneessa. Ilmoittautumiset Riikalle p Lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa. Seuraava tapaaminen tiistaina 9.4. klo ja aiheena on kirjailija Mauri Sariola. Käsityökerhon ohjatut kerrat keskiviikkoisin: 3.4. klo (aiheena huovuttaminen), klo (opastusta maaliskuussa aloitettuun klipsiaskarteluun) ja klo (syttyruusuja). Keskiviikkona on avoin käsityökerho, jolloin ei ole ohjausta, mutta olet tervetullut ryhmään tekemään omia käsitöitäsi. Suomenkielen keskustelukerho kokoontuu torstaina 4.4. (vierailu kirjastoon, lähdetään yhdessä asukastalolta) ja klo Muista ryhmistä saat lisätietoja kotisivuilta ( kohdista kerhot ja kurssit) tai asukastalolta noudettavasta viikko-ohjelmasta! Soppaa sydämellä! Asukastalolla porisee soppakattila aina keskiviikkoisin klo toukokuun viimeiselle viikolle saakka. Tarjolla maukasta soppaa ja leipää (2,50/ annos) sekä hyvää seuraa. Tervetuloa!

10 10 A S U K A S T A L O L L A T A P A H T U U Kylämajan ATK LUOKKA alkaa! Haluatko oppia käyttämään tietokonetta helpommin? Eikö internetin käyttö suju? Haluatko oppia tietoturvasta? ATK LUOKKA kokoontuu keskiviikkona ja torstaina klo Kylämajan ATK-tuutorit aloittavat ATK LUOKAN. Ohjelmaan kuuluu: Tietokoneen alkeet Internetin käyttöä Sosiaalisen median käyttö Tilaisuudet ovat avoimia kaikille. Suosittelemme ottamaan oman tietokoneen mukaan. Tilaisuuksiin ei tarvitse varata aikaa. Tervetuloa mukaan!

11 11 V A P A A E H T O I S T O I M I J A T M U K A N A M E N O S S A Vapaaehtoisuudessa on voimaa VAHVA-senioriverkostohanke, jonka tehtävä asukastalolla on ollut muun muassa organisoida vapaaehtoistoimintaa, päättyy toukokuun lopussa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että vapaaehtoistoiminta tai siihen tarjolla oleva tuki päättyisi. Vapaaehtoiset ja heidän tarjoamansa panos asukastalolla on tärkeää ja oleellista asukastalon toiminnan kannalta. Tällä hetkellä on käynnissä töiden ja vastuiden uudelleen organisointi meidän asukastalon työntekijöiden kesken. Luonnollisesti asiat tulevat jonkin verran muuttumaan, koska tulevaisuudessa asukastalolla ei ole tarjolla yhden ihmisen työpanosta päivittäin, kuten tähän asti, mutta pyrkimyksenä on kuitenkin säilyttää mahdollisimman paljon siitä tuesta, jota vapaaehtoiset ovat tähän asti saaneet. Kunhan töiden jakaminen saadaan kokonaisuudessaan tehtyä, tiedotamme siitä vapaaehtoisillemme. Tokihan muutokset vaativat meiltä kaikilta kärsivällisyyttä, mutta eiköhän muutosvaiheesta selvitä kunnialla. Näin uskomme! Mikäli haluat kysellä asiasta tarkemmin tai olet muuten kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta, ole yhteydessä Asta Jokiseen, , Seniorineuvonta jalkautuu asukastalolle! Kaipaatko tietoa Espoon palveluista senioreille? Missä voisit tavata uusia ystäviä? Askarruttavatko asumisasiat iän karttuessa? Älä jää yksin aprikoimaan vaan tule tapaamaan SENIORINEUVOJAA asukastalolle! Seniorineuvoja paikalla keskiviikkona klo ja klo

12 12 V A P A A E H T O I S T O I M I J A T M U K A N A M E N O S S A Hyvinvointia asukastalolla! Asukastalo Kylämajalla vietetään lauantaina klo HYVINVOINTI- PÄIVÄÄ. Ajatus hyvinvointiteemasta on tullut alueen asukkailta, joten on mukavaa, että saamme päivän järjestettyä. Ajatuksena on viettää aikaa yhdessä hyvin voiden ja hyvinvointia jakaen. Tehdään siis päivästä mukava yhdessä! Ohessa alustavaa ohjelmaa, mutta seuraathan tarkempaa tiedotusta kotisivuiltamme ja asukastalolla. Ohjelmassa muun muassa.: Terveyskioski Maalauspiste lapsille ja aikuisille Asahi terveysliikuntaa Vauvamuskaria Latinalaista tanssia Intialaista päähierontaa Naposteltavaa Mukana päivässä muun muassa asukastalon vakioväki ja opiskelijat, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, MLL:n Matinkylä-Olarin paikallisyhdistys, Laurean opiskelijoita.

13 Y H D E S S Ä E T E E N P Ä I N 13 Auringon paisteessa Asukastalo on pitänyt sisällään arkea ja juhlaa. Ryhmissä on ollut väkeä ja keskiviikon soppapäivä on houkutellut syöjiä yhteisen aterian ääreen. Valmistaudumme pikkuhiljaa tulevaan hyvinvointipäivään, mutta sitä ennen nautiskelemme pääsiäisen ajasta ja ihanista pitenevistä päivistä. Tule tapaamaan meitä asukastalolle, istu hetki ja levähdä, lue päivänlehti ja juo kupponen kuumaa. Tavataan asukastalolla! Aurinkoisia päiviä toivotellen, Minna ja muut kylämajalaiset Ota meihin yhteyttä ja tule tapaamaan asukastalolle! Työntekijäyhteyshenkilönä ja talon vastaavana Sointu Tulkki, , Opiskelijayhteyshenkilönä ja asukastalon käynnistämishankkeessa projektivastaava Minna Miettinen, , Vapaaehtoisyhteyshenkilönä ja VAHVA-senioriverkostossa projektivastaava Asta Jokinen, , Palveluohjaaja Pia Hänninen, Espoon kaupunki, , Toiminnanohjaaja Riikka Koola, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, , Ohjaaja Bouchra Fathallah, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, ,

Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry

Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry JÄSENTIEDOTE 2012 2/2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry Hiekkaharjuntie 13 A, 01300 VANTAA puh. 09-873 4386, sähköposti: lauhatuuli@hyvattuulet.fi avoinna: ma - pe klo 9.00-15.00, la (parittomat

Lisätiedot

MAST. selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä. Työhön! selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä

MAST. selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä. Työhön! selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä MAST selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä Työhön! selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä Työhön! Selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä Kirjoittajat: Piia Virtanen ja Hanna Stenroos

Lisätiedot

VAPAAEHTOIS- OHJAAJAN TIETOPAKKI POLKU ILOISEEN VAPAAEHTOISTOIMINTAAN

VAPAAEHTOIS- OHJAAJAN TIETOPAKKI POLKU ILOISEEN VAPAAEHTOISTOIMINTAAN VAPAAEHTOIS- OHJAAJAN TIETOPAKKI POLKU ILOISEEN VAPAAEHTOISTOIMINTAAN Eija Peräkylä HUMAK, opinnäytetyö 29.11.2013 2 Opas vapaaehtoisohjaajalle Sisällys VAPAAEHTOISOHJAAJAN TIETOPAKKI Alkusanat...4 1.

Lisätiedot

Äiti hylkäsi mut hiekkalaatikolle. Mun tarina s. 8. Satakuntaa ei ole ilman Raumaa. Maakuntajohtaja Pertti Rajala haastattelussa s. 6-7.

Äiti hylkäsi mut hiekkalaatikolle. Mun tarina s. 8. Satakuntaa ei ole ilman Raumaa. Maakuntajohtaja Pertti Rajala haastattelussa s. 6-7. Äiti hylkäsi mut hiekkalaatikolle Mun tarina s. 8 Satakuntaa ei ole ilman Raumaa Maakuntajohtaja Pertti Rajala haastattelussa s. 6-7 Toivonviesti Rauman Seudun Katulähetys ry 1/2013 1 TOIMINNANJOHTAJAN

Lisätiedot

OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE. Onnistunut vapaaehtoistoiminta

OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE. Onnistunut vapaaehtoistoiminta OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE Onnistunut vapaaehtoistoiminta OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE Onnistunut vapaaehtoistoiminta Sisältö Lukijalle... 5 1 Ennen kuin vapaaehtoinen saapuu... 7 1.1. Koko yhteisö toimintaa

Lisätiedot

Kaikki palvelut saman katon alta!

Kaikki palvelut saman katon alta! 1 JULKAISIJA LIONS CLUB MARTTILA 2012 Kaikki palvelut saman katon alta!.fi OP-bonusasiakas on sellainen Osuuspankin omistajajäsen, jonka oma tai perheen yhteinen pankki- ja/tai vakuutusasiointi on vähintään

Lisätiedot

REHELLISYYS PÄIHTEETTÖMYYS YHTEISVASTUULLISUUS TOVERUUS

REHELLISYYS PÄIHTEETTÖMYYS YHTEISVASTUULLISUUS TOVERUUS KRIS REHELLISYYS PÄIHTEETTÖMYYS YHTEISVASTUULLISUUS TOVERUUS Uusi vankeuslaki: Tupakointikielto ja haalarit käyttöön nro2 2015 Silta ryhmä: Mahdollisuus muutokseen YOUNGSTERSNuoret: Toiminnalla muutosta

Lisätiedot

Virma 3/2012. Virike ry:n ja Mielenmajan jäsenlehti. Kuva: Pyry

Virma 3/2012. Virike ry:n ja Mielenmajan jäsenlehti. Kuva: Pyry 3/2012 Virma Virike ry:n ja Mielenmajan jäsenlehti Kuva: Pyry VIRIKKEEN JA MIELENMAJAN YHTEYSTIEDOT SISÄLLYS Mielenmajan yhteystiedot...2 Pääkirjoitus..3 Ajatuksia SOSTEn päiviltä.......4 Näppärät näpit....

Lisätiedot

KAUPUNGIN PANOSTUS RIITTÄMÄTÖN MITTARIT KERTOVAT KARUN TOTUUDEN. Turun Seudun TST ry:n rahoitus RAY ELY. Oma TVY/ESR. Muut

KAUPUNGIN PANOSTUS RIITTÄMÄTÖN MITTARIT KERTOVAT KARUN TOTUUDEN. Turun Seudun TST ry:n rahoitus RAY ELY. Oma TVY/ESR. Muut Tehdään se yhdessä! KAUPUNGIN PANOSTUS RIITTÄMÄTÖN 1600000 1400000 1200000 1000000 800000 600000 400000 200000 0 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 Turun talousalueen ulkopuolelta tuleva

Lisätiedot

Tampereen NMKY:n ja seurakuntayhtymän Messinpaja nuorten tukijana. Paja

Tampereen NMKY:n ja seurakuntayhtymän Messinpaja nuorten tukijana. Paja Tampereen NMKY:n ja seurakuntayhtymän Messinpaja nuorten tukijana Paja 1 Miksi kukaan ei ole koskaan puhunut mulle asioita, joita te puhutte?, kysyin. Parikymmentä vuotta elämää elettynä vail la aikuisen

Lisätiedot

Mitä haluaisit tehdä kerhossa? Lapsen kuulemisen menetelmiä

Mitä haluaisit tehdä kerhossa? Lapsen kuulemisen menetelmiä Mitä haluaisit tehdä kerhossa? Lapsen kuulemisen menetelmiä Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeutta hyvään ja turvalliseen lapsuuteen.

Lisätiedot

Eteva kuntayhtymän sidosryhmälehti 1 / 2010 1/2010. s. 9 Miten vaikutat, jos et puhu? s. 12 Yritys työllisti Heikin. s. 14 Riippukeinu rauhoittaa

Eteva kuntayhtymän sidosryhmälehti 1 / 2010 1/2010. s. 9 Miten vaikutat, jos et puhu? s. 12 Yritys työllisti Heikin. s. 14 Riippukeinu rauhoittaa Eteva kuntayhtymän sidosryhmälehti 1 / 2010 1/2010 s. 9 Miten vaikutat, jos et puhu? s. 12 Yritys työllisti Heikin s. 14 Riippukeinu rauhoittaa Uutisia syksyltä 2010 Nauru raikui Elojuhlissa Pekka Elomaa

Lisätiedot

Lasten ja nuorten Vantaa II -toimintaohjelman valmistelu. Yhteenveto valmistelussa käytetystä aineistosta

Lasten ja nuorten Vantaa II -toimintaohjelman valmistelu. Yhteenveto valmistelussa käytetystä aineistosta Lasten ja nuorten Vantaa II -toimintaohjelman valmistelu Yhteenveto valmistelussa käytetystä aineistosta Kannen kuva: Lasten asiantuntijaryhmän 27.2.2013 työpajassa työstämä vaikuttamisen kehärata 1 Sisällys

Lisätiedot

Vanhustenpäivä 5.10.2014

Vanhustenpäivä 5.10.2014 Arvokas vanhuus on ihmisoikeus. Aina. Vanhustenpäivä 5.10.2014 Vanhustenviikko 5.10. 12.10.2014 Sisällys Pääkirjoitus: Onko arvokas vanhuus ihmisoikeus aina?...3 Arvokas vanhuus on ihmisoikeus. Aina...4

Lisätiedot

Tampereen Parkinson-yhdistys ry

Tampereen Parkinson-yhdistys ry JÄSENTIEDOTE 3/2014 20.8.2014 Tampereen Parkinson-yhdistys ry Osoite: Satakunnankatu 56, 33230 Tampere Puhelin: 044 987 7830 toimistoon (tiistaisin 10 13) 050 307 3470 arkipäivisin päiväaikaan Sähköposti:

Lisätiedot

Oma suunta. yksilökeskeisen suunnittelun kansio. Asumisen yksilölliset tukimallit -projekti, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö

Oma suunta. yksilökeskeisen suunnittelun kansio. Asumisen yksilölliset tukimallit -projekti, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Oma suunta yksilökeskeisen suunnittelun kansio Asumisen yksilölliset tukimallit -projekti, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Sisällys 1. Mikä Oma suunta -kansio on ja miten sitä käytetään s. 4 2. Kommunikaatio

Lisätiedot

Kaikki irti harjoittelusta Osa 1 Käytännön opas harjoittelijalle 2015

Kaikki irti harjoittelusta Osa 1 Käytännön opas harjoittelijalle 2015 Kaikki irti harjoittelusta Osa 1 Käytännön opas harjoittelijalle 2015 Lampila Satu, Jurvakainen Anne, Pesonen Johanna ja Liimatainen Jaana O. Yliopisto-opintojen työelämäintegraatio hanke 2013 Sisällysluettelo

Lisätiedot

SoTu-18 2001 3/30/06 1:32 PM Sivu 1 18/01 SOSIAALITURVA. Marraskuu. Vapaaehtoistoiminta lääkettä yksinäisyyteen

SoTu-18 2001 3/30/06 1:32 PM Sivu 1 18/01 SOSIAALITURVA. Marraskuu. Vapaaehtoistoiminta lääkettä yksinäisyyteen SoTu-18 2001 3/30/06 1:32 PM Sivu 1 Marraskuu 18/01 SOSIAALITURVA Vapaaehtoistoiminta lääkettä yksinäisyyteen SoTu-18 2001 3/30/06 1:32 PM Sivu 2 SOSIAALITURVA 18/2001 89. vsk Tässä numerossa Ilmestyy

Lisätiedot

Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013. Yrityskauppa kannattaa hyvin s. 4 5. Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen. s. 10 11

Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013. Yrityskauppa kannattaa hyvin s. 4 5. Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen. s. 10 11 Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013 Yrityskauppa kannattaa valmistella hyvin s. 4 5 Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen s. 10 11 Kirjanpito- ja veroasiat Sähköiset taloushallintopalvelut Palkanlaskentapalvelut

Lisätiedot

Parasta oli kaikki. Fiiliksistä vaikutuksiin taiteen ja kulttuurin kautta. Kulttuurilla osalliseksi 2012 2015. Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry

Parasta oli kaikki. Fiiliksistä vaikutuksiin taiteen ja kulttuurin kautta. Kulttuurilla osalliseksi 2012 2015. Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry Kulttuurilla osalliseksi 2012 2015 Parasta oli kaikki Fiiliksistä vaikutuksiin taiteen ja kulttuurin kautta Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry Tekstit ja toimitus: Katri Mäkeläinen Kuvat: Fahima Rezaei,

Lisätiedot

Soolibooli 1/12. Iina Luoto: Antaako luokanopettajakoulutus riittävät valmiudet työelämään? s. 8 27.1.2012

Soolibooli 1/12. Iina Luoto: Antaako luokanopettajakoulutus riittävät valmiudet työelämään? s. 8 27.1.2012 Soolibooli 1/12 27.1.2012 Iina Luoto: Antaako luokanopettajakoulutus riittävät valmiudet työelämään? s. 8 Sisällys >>> 3 Tutkimuksesta potkua opettajankoulutukseen Pääkirjoitus. 4 Mennen tullen Ajankohtaisia

Lisätiedot

Majakka. Vapaaehtoiset tekevät Tuomasmessun Sivu 6. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan haastattelu Sivu 3

Majakka. Vapaaehtoiset tekevät Tuomasmessun Sivu 6. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan haastattelu Sivu 3 Majakka Fisucraft n vaasansuomalainenseurakunta.fi Vaasan suomalainen seurakunta 2/2015 Sivu 7 Carola Bergström Vapaaehtoiset tekevät Tuomasmessun Sivu 6 Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan haastattelu

Lisätiedot

Se on se avain! Tutkimuksia ja selvityksiä 46. Tampereen yliopiston opintotoimisto

Se on se avain! Tutkimuksia ja selvityksiä 46. Tampereen yliopiston opintotoimisto Tampereen yliopiston opintotoimisto Tutkimuksia ja selvityksiä 46 2004 Se on se avain! Kasvatustieteiden tieteenalaohjelmasta valmistuneiden tarinoita opiskelusta ja työhön sijoittumisesta Kirsti Jokihaara

Lisätiedot

Hyvä ensitieto kantaa

Hyvä ensitieto kantaa Kehitysvammaisten Tukiliiton julkaisusarja 1/2014 Hyvä ensitieto kantaa Mari Vehmanen, Laura Vesa Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Työryhmä kiittää kaikkia oppaan tekemiseen osallistuneita. Kehitysvammaisten

Lisätiedot

Miten markkinoin osaamistani? Työnhaun opas

Miten markkinoin osaamistani? Työnhaun opas Miten markkinoin osaamistani? Työnhaun opas Ura- ja rekrytointipalvelut Helsingin yliopisto Ura- ja rekrytointipalvelut teksti Marina Misukka 2. uudistettu painos Yliopistopaino 2004 TYÖNHAUN OPAS MITEN

Lisätiedot

2/2014. Turun Seudun TST ry:n jäsenlehti. Kyllä Turussa varmasti tahtotila on hyvin kohdallaan.

2/2014. Turun Seudun TST ry:n jäsenlehti. Kyllä Turussa varmasti tahtotila on hyvin kohdallaan. Turun Seudun TST ry:n jäsenlehti 2/2014 Kyllä Turussa varmasti tahtotila on hyvin kohdallaan. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Arve Kuntien panostus kolmannen sektorin toimintaan tuo moninkertaiset

Lisätiedot

Jokaisen on hyvä oppia rukoilemaan Jumalaa myös itse

Jokaisen on hyvä oppia rukoilemaan Jumalaa myös itse 8 E L O K U U 2 012 M E D I A L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Hanna-koordinaattori Evangelina Satyanand Intian Gujaratista: Jokaisen on hyvä oppia rukoilemaan Jumalaa myös itse s. 11 Lukujen merkitys kirkkovuodessa

Lisätiedot