Kevät keikkuen tulevi!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kevät keikkuen tulevi!"

Transkriptio

1 1 A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N Ä Ä N I T O R V I T O U K O K U U U U T I S K I R J E Kevät keikkuen tulevi! Pääsiäinen ja vappukin ovat jo takana ja ihana toukokuu käsillä. Kaikenlaisia keväthavaintoja on tullut tehtyä, niin muuttolintujen kuin kevään ensikukkienkin osalta. Hyvältähän tämä kevään eteneminen tuntuu, ilmojen väliaikaisesta viilenemisestä huolimatta. Tapahtumarikas huhtikuu on takana ja monenlaisia mukavia kohtaamisia on taltioituna. Tärkeä lasten oikeuksien taidenäyttely on suunnannut eteenpäin. Näyttelyyn liittyen saimme lasten itse tekemää taidetta, joita sitten ripustamme näytteille syyskauden aikana. Vielä on kevätkautta jäljellä, joten ehdit hyvin keskiviikon soppapäiville, kohottamaan kuntoa liikuntaryhmissä, tekemään ostoksia kirpputoripäivinä ja muutakin. Nautitaan valosta, lämmöstä ja kaikesta mitä tämäkin upea vuodenaika tuo tullessaan. Tervetuloa asukastalolle hämmästellään kevättä yhdessä!

2 2 HALOO KYLÄMAJA! T U U L A H D U K S I A K Y L Ä M A J A P Ä I V Ä S T Ä Kylämajan tiedottaja Harri Tirronen jalkautui Kylämajapäivän aikana vierailijoiden pariin ja haastatteli ihmisiä hyörinän keskellä. Harri kyseli ihmisten ajatuksia Kylämajasta ja kuinka tuttu paikka heille on. Tässä muutamia makupaloja! Harri tapasi Kylämajapäivänä Chisaton ja kyseli häneltä muutaman kysymyksen Oletko Matinkylästä kotoisin? En, olen syntynyt Japanissa ja asun nyt Otaniemessä. Oletko ennen käynyt Kylämajassa? En, tämä on ensimmäinen kerta. Kaverini tarjoaa tuossa bulgarialaista ruokaa. Oletko koskaan käynyt meidän facebook sivuilla? En ole vielä tutustunut. Mikä houkuttelee tällaiseen tapahtumaan? Erilaiset kulttuurit. ASUKASTALON AUKIOLOAJAT MA klo 9-16, TI klo 9-16, KE 9-18, TO 9-16 ja PE klo Viikonloppuisin asukastalo on suljettu (mahdollinen toiminta on ryhmänohjaajien vastuulla). Löydät meidät osoitteesta Matinkatu 7, kerrostalon kivijalasta. POIKKEUSAJAT: Ke Asukastalo sulkeutuu klo To Helatorstaina asukastalo on kiinni To Asukastalo sulkeutuu klo Pe Juhannuksena asukastalo on kiinni Ma Ti Asukastalo on kiinni kesätauon vuoksi

3 3 T U U L A H D U K S I A K Y L Ä M A J A P Ä I V Ä S T Ä Harri tarttui käsipuolesta Anjaa ja Raimoa ja sai tietää seuraavaa: Oletteko ensimmäistä kertaa Kylämajassa? Kyllä Asutteko Matinkylässä? Ollaan asuttu tuossa tien toisella puolella siitä lähtien kun nuo talot rakennettiin. Miksi ette ole aikaisemmin käyneet Kylämajassa? Ollaan katsottu monta kertaa, että mikähän paikka tämä oikein on. Länsiväylästä nähtiin, että nyt täällä on tällainen päivä ja ajateltiin, että mennään käymään. Tiedättekö te yhtään tämän talon toiminnasta ja että mitä Kylämajalla olisi teille tarjota? Ei, minä otin kyllä äsken kauheasti näitä esitteitä, Anja toteaa. Raimo jatkaa, että heillä oli eläkeläisten ryhmässä puhetta, että täällä olisi ehkä tarjota seniorimiehille jotain maalaushommaa, mutta siitä on jo aikaa. Minkälainen maalaaminen sinua kiinnostaa? Öljyvärimaalaus. Se on helpompaa kuin vesivärimaalaus. Mikä teitä tällaisessa juhlassa kiinnostaa? Me ollaan asuttu paljon ulkomailla ja sitä haluaa tutustua erilaisiin kulttuureihin.

4 4 T U U L A H D U K S I A K Y L Ä M A J A P Ä I V Ä S T Ä Maijalta Harri sai tietää mm. seuraavaa: Oletteko te Matinkylästä kotoisin? Olen minä tästä aika läheltä Oletteko ennen käynyt Kylämajassa? Olen käynyt Pirkon Asahi-ryhmässä ja muissa ryhmissä jo pidemmän aikaa. Mitä toivoisitte Kylämajan voivan tarjota teille? Liikuntaa ainakin. Harri kyseli myös Markulta muutaman sanasen. Oletko Matinkylästä? En, olen Espoon keskuksesta Oletko ennen käynyt Kylämajassa? En ole Mistä sait tietää Kylämajasta? Olin yhteydessä Santran toimistoon Tapiolassa liittyen vapaaehtoistyöhön ja sain siellä kuulla Kylämajasta.

5 5 Y H T E I S T Y Ö K U M P P A N I N A E S P O O N M I E L E N T E R V E Y S Y H D I S T Y S E M Y R Y Emy:n toimintaa Kylämajassa Kaikki joukolla avoimiin YHTEISLAULUTILAISUUK- SIIN! Seuraavat laululliset tapahtumat järjestetään keskiviikkona klo Laulajia säestää Helena Tikka kera sähköpianon. Kaikki innolla mukaan ääntä avaamaan! English group wednesdays at in May. At the moment Laurea polytechnic students Rozarta and Johanna are facilitating the group. Everybody is welcome, come and use your english skills. More information from Riikka Koola, p Lisää tietoa Emy:n toiminnasta, erilaisista ryhmistä ja kohtaamispaikoista saat kotisivuilta (www.emy.fi) tai noutamalla kuukausitiedotteen esimerkiksi Asukastalo Kylämajasta! Voit tulla asukastalolle tapaamaan Riikka Koolaa ja kysymään lisää Emy:n toiminasta tai jos olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta, ota Riikkaan yhteyttä! Riikka on yleensä asukastalolla keskiviikkoisin ja perjantaisin, mutta voit myös soittaa tai lähettää sähköpostia.

6 6 Y H T E I S T Y Ö K U M P P A N I N A E S P O O N K A U P U N K I Asukastalossa kumppanina Espoon kaupunki Espoon kaupunki tarjoaa palveluohjausta ja neuvontaa lähellä kaupunkilaisia Asukastalo Kylämajan tiloissa. Jos haluat tukea tai neuvontaa esimerkiksi asumiseen, omaan jaksamiseen, terveyteen ja hyvinvointiin, lasten kasvatukseen, vanhemmuuteen, työllistymiseen, opiskeluun, lomakkeiden täyttämiseen, viranomaisasiointiin tai arjen asioiden hoitoon, ota yhteyttä. Palveluohjaaja Pia Hänninen on tavattavissa maanantaista perjantaihin klo Voit myös varata ajan numerosta Espoon kaupunki kaikenlaista kiinnostavaa! Käy pikaisesti katsomassa nuorten loma-ajantoimintaa Espoon kaupungin kotisivuilta. Ilmoittautumiset erilaisille leireille ovat käynnissä! Oletko nuori tai tunnetko nuoren? Muistathan, että kesäsetelit ovat nyt jaossa! Uusimaa-viikko näkyy Espoossa! Käy vilkaisemassa.

7 A S U K A S T A L O L L A T E H D Ä Ä N K Ä S I L L Ä 7 KÄSITYÖKERHON KEVÄT Keskiviikkoisin klo paikalla ohjaaja, klo alkaen itsenäistä tekemistä. Ohjelmassa seuraavaa mm Hartiahuivin tekoa Sallan kera Johanna ohjaa kankaanpainantaa kangaskasseihin (ota oma kassi mukaan) Rozartan kanssa tehdään aarrekarttaa Jilan kanssa painetaan t-paitoja (ota oma t-paita tms. mukaan) Kesäkuussa ei ole enää ohjattuja käsityökertoja, mutta tila on varattu käsityökerholaisille. Voit tulla tekemään omia käsitöitäsi tai lainata vaikkapa asukastalon ompelukonetta. Tulevista käsityökerroista tietoa löydät Kylämajan kotisivuilta (www.kylamaja.fi), käsityöhuoneen ovesta ja tulevista Haloo Kylämaja-uutiskirjeistä. Ota mukaan omat materiaalit, tai pientä maksua vastaan voit myös käyttää Kylämajan materiaaleja. Sopii hyvin myös aloittelijoille!

8 A S U K A S T A L O L L A L I I K U T A A N Y H D E S S Ä 8 Kaikki mukaan liikkumaan! Tervetuloa kaikille avoimeen SAUVAKÄVELYRYHMÄÄN torstaisin klo Ryhmä aloittaa torstaina Asukastalo Kylämajalta (Matinkatu 7). Mukaan rento asu sekä omat kävelysauvat, jos sinulta löytyy. Kylämajalta saa myös lainaksi kävelysauvoja. Lisätietoja saa Jilalta, puh ASAHI-TERVEYSLIIKUNTAA joka keskiviikko klo Tervetuloa mukaan lempeän liikunnan pariin! TERVETULOA RENTOUTUSRYHMÄÄN maanantaisin klo Ryhmä on kaikille avoin, vain rennot vaatteet tarvitaan. Tule mukaan ja lataa itsesi lempeästi päivän toimiin! Lisätietoja Riikalta , Tule mukaan liikkumaan ja rentoutumaan!

9 9 A S U K A S T A L O L L A K O K O O N N U T A A N R U O K I T A A N M Y Ö S K E H O A Soppaa ja seurustelua Tule syömään ja juttelemaan toisten kanssa lämpimän keiton äärelle. Asukastalolla on joka keskiviikko soppapäivä klo Tarjolla perinteistä kotiruokaa ja uusia tuttavuuksia maukkaan keiton muodossa (soppa ja leipä yhteensä 2,50 annos). Café Kylämajan menu toukokuussa: 7.5. Lohikeitto Nasreenin kanakeitto Sipulikeitto Punajuurisosekeitto SUOLAISTA JA MAKEAA! Asukastalolla on saatavilla arkipäivisin perinteisen korvapuustin lisäksi myös täytettyjä ruisleipiä. Tee tilaus henkilökunnalle!

10 A S U K A S T A L O L L A K A I K E N L A I S T A M U K A V A A 10 Taas on aika tulla tekemään löytöjä! Kesän korvalla on aika päivittää vaatekaappi. Löytyisikö kesämekkoa, uimapukua tai muuta kesäistä? Entä onko juhlia tiedossa? Tule katsomaan! Tule ihastumaan! Ja tule tapaamaan ihmisiä! Asukastalon KIRPPUTORIPÄIVÄT järjestetään tiistaista keskiviikkoon klo Pöytävaraukset ja lisätietoja tapahtumasta Jilalta (p ). MUUTOS SUOMENKIELEN RYHMÄÄN! Jilan torstain suomenkielen ryhmä on yhdistynyt maanantaina pidettävään suomenkielen ryhmään. Jilan suomenkielen ryhmä kokoontuu siis maanantaina klo Tervetuloa! Seuraava Haloo Kylämaja! ilmestyy viikolla 23. Jos olet mukana Asukastalo Kylämajan toiminnassa ja haluat tiedottaa jotakin seuraavassa Haloo Kylämaja! -uutiskirjeessä, ilmoitathan siitä viimeistään perjantaina Minnalle

11 11 A S U K A S T A L O L L A H Y Ö D Y L L I S T Ä T I E T O A Windows XP tuki loppu, mitä nyt? Tiedätkö mikä Windows 8 on? Haluatko oppia lisää? Kylämajan ATK-Luokka järjestää tapahtuman, jossa käydään läpi seuraavia asioita: Tutustumme Windows 8 uuteen käyttöliittymään Kerromme miten Windows 8 päivittäminen voi auttaa Puhumme Windows XP tuen loppumisesta Annamme neuvoa tietoturvan suhteen Tilaisuus on avoin kaikille, eikä ennakkoilmoittautumisia tarvita. Suosittelemme, että tuot oman koneesi mukana, jotta voit oppia omalla koneella. Tervetuloa perjantaina klo asukastalon luentotilaan! Ja muistathan, että ATK-LUOKKA kokoontuu jatkossakin perjantaisin klo Ota oma läppäri tai älypuhelin mukaan ja tule kysymään Oscarilta apua. Asukastalolla on myös mahdollista saada lainaksi läppäri luokan ajaksi.

12 VAPAAEHTOISUUDESTA VOIMAA 12 Tule mukaan vapaaehtoiseksi! Kiinnostaako sukututkimus? Tule käynnistämään SUKUTUTKIJOIDEN VERTAISRYHMÄÄ, jossa asiasta kiinnostuneet voivat jakaa ideoita ja kysyä apua muilta teemaan liittyen. Tapaamisten sisällön ja tapaamistiheyden voitte itse sopia ryhmän tarpeiden ja innokkuuden sekä vapaaehtoisen oman aikataulun mukaan. Ole rohkea ja tule mukaan! Ei vaadi kuin innokkuutta, ja kiinnostusta sukututkimukseen ja ryhmätoimintaan. Innostaako äijäjooga? Tule käynnistämään ÄIJÄJOOGARYHMÄÄ, jossa kokonaisvaltaisesta liikunnasta kiinnostuneet miehet voivat pitää itsensä taipuisana. Asukastalolta löytyy materiaalia, jonka avulla on mahdollista päästä ryhmän kanssa alkuun. Innostu ja innosta! Ei vaadi kuin innokkuutta terveysliikuntaan ja ryhmätoimintaan. OTA YHTEYTTÄ! Riikkaan, Minnaan,

13 A S U K A S T A L O O S A L L I S T U U T A P A H T U M I I N 13 Tervetuloa mukaan MATINRAITIN KYLÄKARNEVAALEIHIN tiistaina klo Matinkylän asukaspuistoon (Matinraitti 12)! Ohjelmassa mm. Hevoskärryajelua Makkaraa ja mehua Lasten maalauspiste Laulua ja tanssia Kahvia ja pullaa Iloista tunnelmaa Lisää tietoa (more information) juhlista, tapahtumista ja avoimesta ryhmätoiminnasta löydät kotisivuilta (www.kylamaja.fi), facebook-päivityksiä seuraamalla ja noutamalla kuukausiohjelman asukastalolta. Käy FACEBOOKISSA tykkäämässä ja pysyt ajanhermolla Kylämajan asioissa!

14 14 HALOO KYLÄMAJA! YHDESSÄ ETEENPÄIN Kokeile, jos et ole jo kokeillut! Kokeile nepalilaista teetä, jota saimme maistella Nirmalan tarjoamana Kylämajapäivänä. Yhteen kupillisen valmistaminen sujuu seuraavalla tavalla: 1. Laita kattilaan puoli kuppia vettä ja puoli kuppia maitoa. 2. Lisää yksi teelusikallinen sokeria tai oman maun mukaan. 3. Lisää yksi teepussi mustaa teetä (Lipton, Twinings yms.) 4. Lisää hiukan jauhettua mustapippuria ja kardemummaa. Voit lisätä myös inkivääriä jos haluat. 5. Keitä seosta kunnes se kiehuu. Kun tee saa väriä, se on valmis. 6. Kaada suppilon läpi ja nauti! Ota meihin yhteyttä ja tule tapaamaan asukastalolle! Asuastalon vastaavana Sointu Tulkki, , Asukastalon käynnistämishankkeessa projektivastaava Minna Miettinen, , Palveluohjaaja Pia Hänninen, Espoon kaupunki, , Toiminnanohjaaja Riikka Koola, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, , Ohjaaja Bouchra Fathallah, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, , Asukastalon puhelin Tästä numerosta saat kiinni Jila Samandaarpoorin (mm. kirpputori, varjoteatteria lapsille, kauneustuokio, afgaanilainen ryhmä, joogatuokio aikuisille, suomea aloittelijoille) ja tiedotusasioissa voit olla yhteydessä Harri Tirroseen. Voit tiedustella myös muuta henkilökuntaa asukastalon puhelimesta (mm. keittiö, siistiminen, vahtimestari) ja tehdä tilavarauksia.

haloo kylämaja! tammi-helmikuu

haloo kylämaja! tammi-helmikuu 1 haloo kylämaja! tammi-helmikuu A S U K A S TA L O K Y L Ä M A J A N U U T I S K I R J E TA M M I - H E L M I K U U 2 0 1 5 2 A S U K A S T A L O N V A S T A A V A N P A L S T A S O I N N U N Ä Ä N I

Lisätiedot

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3 Missä se on se kevät? J.Karjalainen lauloi joskus menneinä

Lisätiedot

Toukokuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057

Toukokuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057 Toukokuu 2014 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057 Kohtaamispaikka Meriemy Kivenlahti Merenkäynti 3, 02320 Espoo p. 09-863 2031 Asukastalo Kylämaja Matinkylä,

Lisätiedot

A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A R R A S - J O U L U K U U 2 0 1 2

A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A R R A S - J O U L U K U U 2 0 1 2 A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A R R A S - J O U L U K U U 2 0 1 2 Vuoden viimeisiä viikkoja vietetään ja kohti tunnelmallista joulunaikaa

Lisätiedot

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE AVUSTAJAKESKUS - yhteistyötä yli rajojen Aura, Eura, Kaarina, Köyliö, Laitila, Lieto, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rauma, Salo, Somero, Säkylä, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

Jäsentiedote 2/2015. Kokkolan toimipiste, toimisto avoinna ti, to 15-17 ja ke 12-15 muina aikoina sopimuksen mukaan Isokatu 15 B 4 krs.

Jäsentiedote 2/2015. Kokkolan toimipiste, toimisto avoinna ti, to 15-17 ja ke 12-15 muina aikoina sopimuksen mukaan Isokatu 15 B 4 krs. 1 Jäsentiedote 2/2015 Vaasan toimipiste, toimisto avoinna ti, to 11-17 ja ke 11-15 muina aikoina sopimuksen mukaan Kirkkopuistikko 31, katutaso, 65100 Vaasa 06 3120 105 info 044-2000 742 Leena Pakkanen,

Lisätiedot

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE AVUSTAJAKESKUS - yhteistyötä yli rajojen Aura, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Jämijärvi, Kaarina, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Köyliö, Laitila, Lieto, Loimaa, Luvia, Masku, Merikarvia, Mynämäki,

Lisätiedot

TI-TURINA. Jäsenlehti 2/2008. Taiteesta iloa!

TI-TURINA. Jäsenlehti 2/2008. Taiteesta iloa! TI-TURINA Jäsenlehti 2/2008 Taiteesta iloa! TURUN SEUDUN INVALIDIT RY Invalidiliitto ry:n jäsenyhdistys TOIMISTO Asesepänkatu 1 20810 TURKU puh. (02) 2356 439 telefax (02) 2356 211 toiminnanjohtaja (02)

Lisätiedot

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille 250 Tampere 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 1/2014 ilmestyy viikolla 8-9 Tee lehteen juttu! Tai anna vinkki aiheesta,

Lisätiedot

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE AVUSTAJAKESKUS - yhteistyötä yli rajojen Aura, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Kaarina, Kokemäki, Köyliö, Laitila, Lieto, Loimaa, Luvia, Masku, Merikarvia, Mynämäki, Naantali, Nakkila, Nousiainen, Paimio,

Lisätiedot

Ville PUHEENJOHTAJALTA! L O U N A I S - S U O M E N - S Y L I R Y W W W. S Y L I I N. F I

Ville PUHEENJOHTAJALTA! L O U N A I S - S U O M E N - S Y L I R Y W W W. S Y L I I N. F I L O U N A I S - S U O M E N - S Y L I R Y W W W. S Y L I I N. F I Puheenjohtajan terveiset Ak-avustus alkoi mikä muuttuu? Älä laihduta päivä Terapeuttiharjoittelija Terhi Kanerva ÄÄRIVIIVOILLANI ryhmä

Lisätiedot

NOUTOPIZZERIA PETONEN

NOUTOPIZZERIA PETONEN Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry:n tiedotuslehti 3/2015 22.4.2015 27. vuosikerta Kuva: Pasi Louhelainen Huumeiden käyttö tuplaantunut s. 2 Hope auttaa lapsia s. 4 Verjnuarmu tekee uutta levyä s. 6

Lisätiedot

Oulun Itämaisen Tanssin yhdistys Yasmine ry Jäsenlehti, marraskuu 3/2013 www.yasmine.fi

Oulun Itämaisen Tanssin yhdistys Yasmine ry Jäsenlehti, marraskuu 3/2013 www.yasmine.fi Oulun Itämaisen Tanssin yhdistys Yasmine ry Jäsenlehti, marraskuu 3/2013 www.yasmine.fi 1 Puheenjohtajalta Nyt minä repäisen vihdoinkin! Tuo lause on erään vasta ilmestyneen naistenlehden otsikko. Jutussa

Lisätiedot

2/2013 ITUJA. Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti

2/2013 ITUJA. Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti 2/2013 ITUJA Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti Yhteystiedot Toimisto Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry Hämeenkatu 28 20700 TURKU Toimisto avoinna arkisin 10.00-14.00 p. 02 277 8778 toimisto(at)itu.fi

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 1/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 1/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 1/2014 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 2 Puheenjohtajan palsta Puheenjohtajan tervehdys Vuosi on vaihtunut ja haasteellinen kevät 2014 edessä. Yhdistyksemme kevään ohjelmaa on

Lisätiedot

250 TAMPERE 4/2010. Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille

250 TAMPERE 4/2010. Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille 250 TAMPERE 4/2010 Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille Lehden aikataulu Seuraava JHL-250-Tampere nro 1/ 2011 ilmestyy jäsenistölle viikolla 12-13 / 2011 Lehtijengi

Lisätiedot

OPAS. omaishoitajalle selkokielellä. Autan läheistäni. mistä saan apua itselleni? Autan läheistäni. mistä saan apua itselleni?

OPAS. omaishoitajalle selkokielellä. Autan läheistäni. mistä saan apua itselleni? Autan läheistäni. mistä saan apua itselleni? OPAS omaishoitajalle selkokielellä Autan läheistäni mistä saan apua itselleni? Autan läheistäni mistä saan apua itselleni? Jelena Vähäkuopus Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Jelena Vähäkuopus

Lisätiedot

Sata satujen ompelijaa. Kommunikaation polulla

Sata satujen ompelijaa. Kommunikaation polulla 1 2015 Sata satujen ompelijaa Kommunikaation polulla 6 22 15 14 4 Pieniä, tärkeitä uutisia 5 Pääkirjoitus Kuormittavaa, kohottavaa. 6 Sata satujen ompelijaa Näkövammaisen lapsen kuvakirja syntyy käsityönä.

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 1 Puheenjohtajan palsta Puheenjohtajan tervehdys Tätä kirjoittaessani kevät lähestyy kovaa vauhtia. Tuleva kevät on tärkeä omaishoitajien

Lisätiedot

Asukastaloille uusi vetäjä

Asukastaloille uusi vetäjä 3/2011 Päivä Maalla -tapahtuma su 18.9. klo 10 15 Ohjelmaa on koko perheelle, mm. kotieläimiä ja maatalouskoneita, lapsille askartelua ja lypsyrasti. Gardenian pihalla on suoramyyntitori ja perennanvaihtotori.

Lisätiedot

SELKÄLEHTI 1 SELKÄLEHTI 1 2014 JÄSENLEHTI

SELKÄLEHTI 1 SELKÄLEHTI 1 2014 JÄSENLEHTI SELKÄLEHTI 1 SELKÄLEHTI T U R U N S E U D U N S E L K Ä Y H D I S T Y S R Y 1 2014 JÄSENLEHTI TURUN SEUDUN SELKÄYHDISTYS ry Postiosoite: Yliopistonkatu 19, Aleksandrankuja 20100 TURKU Puhelin 040 525 1739

Lisätiedot

Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista. Miltä näyttää tulevaisuus yhdeksäsluokkalaiset kertovat. Medinan hyvä elämä

Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista. Miltä näyttää tulevaisuus yhdeksäsluokkalaiset kertovat. Medinan hyvä elämä Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista Miltä näyttää tulevaisuus yhdeksäsluokkalaiset kertovat Medinan hyvä elämä 1 2010 tässä numerossa 3 4 7 8 11 14 16 19 21 22 25 Pääkirjoitus Medinan hyvä elämä

Lisätiedot

NO. 2 2013. Partylite Nordic. magazine. Syksy 2013. Täynnä väriä ja energiaa! WORLDWIDE

NO. 2 2013. Partylite Nordic. magazine. Syksy 2013. Täynnä väriä ja energiaa! WORLDWIDE NO. 2 2013 Partylite Nordic magazine Syksy 2013 Täynnä väriä ja energiaa! Panosta PÄÄLLIKÖITYMISEEN - Se kannattaa! TH www.partylite.fi A NNIVERSARY 1 WORLDWIDE DRAMAATTISTA TUNNELMAA TH A NNIVERSARY WORLDWIDE

Lisätiedot

Muistike. Päijät-Hämeen Muistiyhdistys ry:n jäsenlehti 1/2015 (talvi-kevät)

Muistike. Päijät-Hämeen Muistiyhdistys ry:n jäsenlehti 1/2015 (talvi-kevät) Muistike Päijät-Hämeen Muistiyhdistys ry:n jäsenlehti 1/2015 (talvi-kevät) Yhteystiedot Sisällysluettelo Päijät-Hämeen Muistiyhdistys ry Vapaudenkatu 8 A 6a (4. krs) 15110 Lahti Puh (03) 735 1681 toimisto@ph-muistiyhdistys.fi

Lisätiedot

UUDENMAAN CP-YHDISTYS- NYLANDS CP-FÖRENING ry. Jäsentiedote Syysjulkaisu 3 2014

UUDENMAAN CP-YHDISTYS- NYLANDS CP-FÖRENING ry. Jäsentiedote Syysjulkaisu 3 2014 UUDENMAAN CP-YHDISTYS- NYLANDS CP-FÖRENING ry Jäsentiedote Syysjulkaisu 3 2014 A L K U S A N A T Julkaisija Uudenmaan CP-yhdistys Nylands CP-förening ry Kauppamiehentie 6, 2. krs, 02100 Espoo puh. 09-466

Lisätiedot

Karakallion Ostoskeskus Oy on päättänyt tuoda iloa asukkaiden talveen valaisemalla torin kuusen. Kiitos lämpimästi ostarin yrityksille!

Karakallion Ostoskeskus Oy on päättänyt tuoda iloa asukkaiden talveen valaisemalla torin kuusen. Kiitos lämpimästi ostarin yrityksille! Karakallion Ostoskeskus Oy on päättänyt tuoda iloa asukkaiden talveen valaisemalla torin kuusen. Kiitos lämpimästi ostarin yrityksille! Karakallio-Seuran syyskokous Karatalolla tiistaina 10. joulukuuta

Lisätiedot

MINUN HYVÄ OLONI OSA I: TIETOA HYVINVOINNISTA. Tässä vihkossa kerrotaan hyvinvoinnista ja siitä, mitkä asiat vaikuttavat hyvinvointiin.

MINUN HYVÄ OLONI OSA I: TIETOA HYVINVOINNISTA. Tässä vihkossa kerrotaan hyvinvoinnista ja siitä, mitkä asiat vaikuttavat hyvinvointiin. MINUN HYVÄ OLONI OSA I: TIETOA HYVINVOINNISTA Tässä vihkossa kerrotaan hyvinvoinnista ja siitä, mitkä asiat vaikuttavat hyvinvointiin. Vihkossa on myös vinkkejä siihen, miten omaa hyvinvointia voi edistää.

Lisätiedot

Tule ja katso. Uskontodialogi. Raision seurakuntalehti. 1/2013 Helmikuu 23. vsk. on tärkeää yhteiskunnan kehitykselle, s. 4

Tule ja katso. Uskontodialogi. Raision seurakuntalehti. 1/2013 Helmikuu 23. vsk. on tärkeää yhteiskunnan kehitykselle, s. 4 Tule ja katso Raision seurakuntalehti 1/2013 Helmikuu 23. vsk Uskontodialogi on tärkeää yhteiskunnan kehitykselle, s. 4 Hänessä me elämme, liikumme ja olemme, s. 3 Yhteisvastuukeräyksellä yksinäisyyttä

Lisätiedot

PERHONEN. Maaliskuu 2015. Alkoholistien Aikuiset Lapset. Maaliskuun Perhosessa:

PERHONEN. Maaliskuu 2015. Alkoholistien Aikuiset Lapset. Maaliskuun Perhosessa: PERHONEN Maaliskuu 2015 Alkoholistien Aikuiset Lapset Maaliskuun Perhosessa: -Alkusanat: Palvelu takaa toipumisen, miten niin? - Tomin tarina - Valtuustokokous 2015 - BB Ivalossa - Eurooppalainen AALtapaaminen

Lisätiedot