haloo kylämaja! toukokuu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "haloo kylämaja! toukokuu"

Transkriptio

1 1 Asu Kylämaja kas Kylämaja haloo kylämaja! toukokuu K Y L Ä m A J a talo Kylämaja A S U K A S TA L O K Y L Ä M A J A N U U T I S K I R J E T O U K O K U U

2 2 A S U K A S T A L O N Y H T E Y S T I E D O T MISTÄ LÖYDÄT MEIDÄT? Asukastalo on osoitteessa Matinkatu 7 (Matinkylä, Espoo), vanhan ostarin kupeessa. Asukastalon uusi puhelinnumero ! ASUKASTALON AUKIOLOAJAT Asukastalo Kylämaja on avoinna ma, ti, to, pe klo ja ke klo Kesäkuussa asukastalo on auki ma pe klo Viikonloppuisin asukastalo on suljettu (mahdollinen toiminta on ryhmänohjaajien vastuulla). Asukastalo sulkeutuu pyhäpäiviä edeltävinä päivinä klo ERIKOISAUKIOLOAJAT KEVÄT 2015: To suljemme klo Pe 1.5. asukastalo on suljettu (vappu) Ke suljemme klo To asukastalo on suljettu (helatorstai) To suljemme klo (huom. muutos!) Pe asukastalo on suljettu (juhannusaatto) Asukastalo on kesätauolla ma ti 4.8. Asukastalo aukeaa ke klo Asukastalo Kylämaja on SOSIAALISESSA MEDIASSA! Kylämaja FACEBOOKISSA. Käy tykkäämässä ja pysy mukana Kylämajan tapahtumissa (https://fi-fi.facebook.com/kylamaja). Kylämaja TWITTERISSÄ. Kuuntele viserrystä ja viserrä mukana (https://twitter.com/ asukastalo). Kylämaja BLOGISFÄÄRISSÄ. Kylämajan blogisti jakaa tunnelmia arjesta ja juhlasta (http://matalatkynnykset.blogspot.fi/ ). Tule sinäkin jakamaan! Kylämaja FLICKRissä (https://www.flickr.com/photos/kylamaja/). Vilkaise makupaloja matkan varrelta. Kylämaja YOUTUBEssa (http://www.youtube.com/user/kylamaja). Kylämaja lähes livenä!

3 3 Y H T E I S T Y Ö K U M P P A N I N A E S P O O N M I E L E N T E R V E Y S Y H D I S T Y S E M Y R Y EMY toimintaa Kylämajassa Lauluraati kokoontuu keskiviikkona 6.5. klo Tule keskustelemaan ja kertomaan mielipiteesi laulujen sanoista, sävelistä ja mitä sinulle tulee mieleen eri musiikkikappaleista. Kaikki ovat tervetulleita! Lauluryhmä kokoontuu keskiviikkona klo Helena laulattaa ja säestää. Ryhmä on kaikille avoin ja kokoontuu kerran kuukaudessa. Tule mukaan laulamaan! Emy viettää 30-vuotista taivaltaan toukokuussa Lämpimät onnittelut Emy:lle ja kaikille emyläisille. Emy:n työntekijä Riikka Koola on paikalla asukastalossa yleensä keskiviikkoisin ja perjantaisin. Myös Emy:n Pirjo Heikkisen voit tavata yleensä maanantaisin asukastalolla. Muina päivinä Riikka ja Pirjo ovat muissa Emy:n kohtaamispaikoissa. Lisää tietoa Emy:sta ja muista kohtaamispaikoista kotisivuilta:

4 4 Y H T E I S T Y Ö K U M P P A N I N A E S P O O N K A U P U N K I ESPOON KAUPUNKI neuvontaa ja ohjausta Espoon kaupunki tarjoaa palveluohjausta ja neuvontaa lähellä kaupunkilaisia Asukastalo Kylämajan tiloissa. Jos haluat tukea tai neuvontaa esimerkiksi asumiseen, omaan jaksamiseen, terveyteen ja hyvinvointiin, lasten kasvatukseen, vanhemmuuteen, työllistymiseen, opiskeluun, lomakkeiden täyttämiseen, viranomaisasiointiin tai arjen asioiden hoitoon, ota yhteyttä. Voit varata ajan palveluohjaaja Pia Hänniselle numerosta Pia on tällä hetkellä lomalla, mutta voit tiedustella asukastalolta hänen aikataulujaan myöhemmin toukokuussa. Leirit ja lomatoiminta Hae leirille tai kurssille - vapaita paikkoja on vielä Nuorisopalvelujen kesätoiminnan varsinainen haku oli Jokainen tällä välillä jätetty hakemus huomioitiin leiripaikkoja jaettaessa. Vapaita paikkoja leireille ja kursseille on vielä. Jaamme kesätoiminnan kurssija leiripaikkoja parhaillaan. Alla oleville leireille on tällä hetkellä tilaa, mutta paikat ovat ensisijaisesti varattu niille hakuajan aikana hakeneille, jotka eivät saaneet toiveidensa mukaista paikkaa. Leiri- ja kurssipaikkojen jakaminen hakemusten perusteella valmistuu 30.4., jonka jälkeen loput paikat jaetaan muille kiinnostuneille. Myös ulkopaikkakuntalaiset ovat tervetulleita. Halutessanne voitte jo ilmoittautua jonoon. Yhteyshenkilön tiedot löytyvät kesäesitteessä kyseisen leirin kohdalta. Ilmoittautuessa täytetään myös hakulomake, jotta osallistujan tiedot on valmiiksi annettu mikäli leiripaikka avautuu. Lisää tietoa nettisivuilta:

5 5 P O I M I N T O J A K Y L Ä M A J A P Ä I V I L T Ä Yhteinen juhla jaettu ilo Kylämajapäivä huhtikuun puolessa välissä oli onnistunut läpileikkaus asukastalon ryhmätoiminnasta ja ihmisten kirjosta. Saimme maistella ihania makuja maailmalta, kokeilla asahia, askarrella kevätkukkia, saada katsauksen ATK-luokkaan ja vielä kirsikkana kakun päällä, saimme nauttia intialaisesta tanssista. Tanssijat olivat upea näky kimaltavissa vaatteissaan ja tanssivat lapset suorastaan sulattivat sydämemme. Kiitos kaikille vieraille, teitte juhlasta mahtavan. Kiitos sitoutuneille vapaaehtoisille ja työntekijöille ilman teitä juhla ei olisi toteutunut. Tiedottajamme Harri haastatteli iloisia vieraitamme ja kyseli heidän ajatuksiaan. Osa haastatelluista oli tutustunut jo aiemmin asukastalon toimintaan. He mainitsivat suosikeikseen käsityötoiminnan, kauneustuokion, ATK-luokan ja keittopäivät. Myös järjestettyjä luentoja ja musiikkitoimintaa kehuttiin. Osalle haastateltavista Kylämaja oli entuudestaan tuttu ja osa kävi asukastalolla useamman kerran viikossa, mutta aivan ensikertalaisiakin oli mukana. Keittopäivä kuului myös vakio asukastalopäivänä omaan viikko-ohjelmaan. Tieto Kylämajapäivästä ja muutoinkin asukastalosta oli saatu ystäviltä, Länsiväylän verkkosivuilta ja muulta verkostolta. Oli myös tupsahdettu aivan sattumalta paikalle tai saatu tietää tulevasta juhlasta asukastalolla käydessä. Kylämajan sosiaalisen median tiedotuskanavista osittain tiedettiin ja niitä myös seurattiin, mutta kaikki haastatellut eivät kokeneet some-kanavaa omakseen. Haastatellut olivat kiinnostuneita Asukastalo Kylämajan toiminnasta, erilaisista ryhmistä ja tapahtumista. Kylämaja koettiin myös kiinnostavana paikkana työskennellä. Kylämajapäivää kiiteltiin, sekä edellisten vuosien että tämänvuotista. Eräs haastateltava totesi, että Kylämajapäivä on hyvä ja kaikki ovat tosi ystävällisiä. Ensi vuonna tehdään taas yhdessä upea Kylämajapäivä! Lämmin kiitos kaikille!

6 A S U K A S T A L O L L A S Y Ö D Ä Ä N J A N A U T I T A A N 6 Soppapäivät keskiviikkoisin klo tai niin kauan kuin ruokaa riittää. Tarjolla maukasta keittoa, leipää ja seuraa. Tervetuloa mukaan soppa ja leipä yhteensä 2,50/annos! Kylämajan ruokalistalla toukokuussa: Ke 6.5. sipulikeitto Ke jauhelihakeitto (myös soijaversio) Ke jogurttikeitto Ke siskonmakkarakeitto (pidätämme oikeuden muutoksiin) Aina myös kasvisversio tarjolla! Muistathan myös Kylämajan tuoksuvan kahvikojun! Joka päivä tarjolla ihanaa pullaa ja höyryävää kahvia, teetä tai kaakaota (á 50 snt-1 ). Makoisat maistuvaiset voi ryydittää hyvällä juttuseuralla ja päivän lehdillä (mm. Helsingin Sanomat, Iltasanomat ja Iltalehti). Lämpimästi tervetuloa!

7 7 A S U K A S T A L O L L A L A N G A T J A K O U K U T H E I L U M A A N KÄSILLÄ TEHDEN KAIKKEA KIVAA Käsityökerhossa teemat vaihtuvat, mutta yhteinen rupattelu kuuluu aina ohjelmaan. Käsitöiden opastajana ja mukana menossa on Asta. Häneltä saat apua käsitöihin, ompelukoneopastusta ja myös perehdytystä kangaspuiden käyttöön. Keskiviikon KÄSITYÖKERHO klo : 6.5. Säilyttimiä eri tekniikoin mm. kangaskoreja, pussukoita Valmistetaan pikkuapulaisia Kesäisiä askarteluja Metallilankakoruja Toukokuun teemapäivä! Tiistaina klo VALMISTEAAN FARKUISTA UUSIA KÄYTTÖTUOTTEITA. Tervetuloa mukaan ei taitovaatimuksia! V I K A T I K K I KÄSITYÖKAHVILA PERJANTAISIN KLO Kahvilassa tehdään vapaamuotoisesti omia käsitöitä, saadaan ideoita ja jaetaan vinkkejä. Ei tekemispakkoa ja taitovaatimuksia! Käsityöohjaaja on paikalla opastamassa tarvittaessa alkuun. Materiaaleja on saatavilla myös paikan päältä (lankoja, puikkoja yms.). Vapaaehtoinen tarvikemaksu. Tervetuloa mukaan, juodaan yhteisökahvit* samalla (*klo )!

8 A S U K A S T A L O L L A O P I T A A N Y H D E S S Ä 8 Kylämajan ATK-Luokka pitää jälleen TEEMATAPAHTUMAN Tällä kertaa aiheena on: Toimisto-ohjelmat Tilaisuus pidetään kello Käymme yhdessä läpi ryhmäläisten kysymyksiä. Keskitymme seuraaviin aiheisiin: Opettelemme käyttämään toimisto-ohjelmien eri versioita Keskustelemme mitä kaikkea toimisto-ohjelmilla voi tehdä Mukana myös seuraavat aiheet: Verkkopankin turvallinen käyttö Sosiaalinen media Mitä ihmettä ovat Pilvipalvelut Tietokoneen käyttö sähköisten palveluiden kanssa Palveluiden turvallinen käyttö ATK-luokka ilmaista tietokoneopetusta joka perjantai klo ! aloittelijoille kokeneille senioreille Haluatko oppia käyttämään nettipankkia? Haluatko lähettää ja vastaanottaa sähköpostia? Miten asennat ohjelmia tietokoneelle? Onko aika ostaa uusi tietokone? Huom. ATK-luokka EI kokoonnu perjantaina ! Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja ilmaisia, eikä tilaisuuksiin tarvitse ennakkoon ilmoittautua. Paikalla on kaksi henkilöä avustamassa ja vastaamassa kysymyksiin. Kaikki kysymykset ovat tervetulleita ja kysyä saa niin paljon kuin haluaa. Computer teaching also availeble in English. Bring your computer or other smart device with you. Classes are held every Friday at Lisätietoja ja kysymyksiä voi kysyä asukastalon yleisestä puh

9 A S U K A S T A L O O N M U K A N A M O N E S S A 9 Matinraitin Kyläkarnevaalit Tiistaina klo Matinkylän asukaspuistossa (Matinraitti 12) Mukavaa ohjelmaa asukkaille, varsinkin lapsille ja lapsiperheille: hevoskärryajelua klo tanssiesityksiä musiikkia ja yhteislaulua pihakirppis puuhapisteitä kahvio ja makkaraa sekä paljon muuta mukavaa! Alueen toimijat esittelevät toimintaansa. Järjestäjänä Matinkylä-Olarin Monitoimiset Lämpimästi tervetuloa!

10 A S U K A S T A L O L L A T O I S E N K Ä Y T T Ä M Ä T Ö N O N T O I S E N A A R R E 10 ASUKASTALON KIRPPARI (KE) klo ! Asukastalon kirpputori jatkuu, mutta vain yhtenä päivänä kuussa. Tule katsastamaan tarjoiluja, tekemään löytöjä ja laittamaan itsellesi tarpeeton kiertoon. Tilaisuuksia tullaan jatkossa järjestämään jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona. Pöytävaraukset ja lisätietoja Jilalta, Seuraava Haloo Kylämaja! ilmestyy viikolla 22. Jos olet mukana Asukastalo Kylämajan toiminnassa ja haluat tiedottaa jotakin seuraavassa Haloo Kylämaja! -uutiskirjeessä, ilmoitathan siitä viimeistään perjantaina Minnalle Myös muissa Haloo Kylämaja! -uutiskirjeen toimituksellisissa asioissa voit olla yhteydessä Minnaan.

11 A S U K A S T A L O L L A M U K A V A A T O I M I N T A A 11 VIELÄ EHTII MUKAAN Asukastalolla tehdään monenlaista. Liikutaan yhdessä, tehdään käsillä, opitaan uusia asioita, kerrataan vanhaa ja paljon muuta. Tärkeää on olla yhdessä ja vaihtaa ajatuksia toisten kanssa, mutta puhumispakkoa ei ole. Asukastalolle voi vain tulla ja aistia tunnelmaa. Ryhmät jäävät pikkuhiljaa toukokuussa kesätauolle, mutta vielä ehtii mukaan. Tule piipahtamaan tai viivy pidempään. Tässä pieni maistiainen asukastalon ryhmätoiminnasta (lisää tietoa: Kaikki ovat tervetulleita maksuttomiin ryhmiin! Maanantaisin mahtavat PELIMIMMIT klo Ryhmä kokoontuu aina parittomina viikkoina. Maanantaisin opitaan SUOMEN KIELEN ALKEITA klo Maanantaina harjoitellaan ESPANJAA klo Keskiviikkoisin rauhoitutaan ASAHIN tahtiin klo Keskiviikkona PUHUTAAN SUOMEA! -keskusteluryhmässä klo Keskiviikkoisin kielitaidon ylläpitoa ENGLISH GROUP:ssa klo Torstaina iloitaan elämästä ILOLLA ELÄKKEELLÄ ryhmässä klo Torstaisin MIESTEN RYHMÄ yli 55-vuotiaille miehille klo Ryhmä on suomenkielinen. Torstaisin rentoudutaan JOOGATEN klo Perjantaisin istahdetaan KAUNEUSTUOKION ääreen klo (pieni tarvikemaksu). Uutuutena mahdollisuus käyttää hierontatuolia! Lauantaisin pelataan yhdessä MINIATYYRIKERHOSSA klo

12 A S U K A S T A L O L L A V E R T A I S U U T T A J A J A K A M I S T A 12 SCRABBLE-TURNAUS Tervetuloa kannustamaan ja hihkumaan tiistaina 5.5. klo asukastalon Äijäryhmästä kootun peliporukan ja Pelimimmien Scrabble-turnaukseen. Vietetään mukava ja jännittävä hetki yhdessä! Tervetuloa mukaan! Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) PERHEKAHVILAT MLL:a on yli 540 perhekahvilaa ympäri Suomen. Perhekahviloihin ovat kaikki lapsiperheet tervetulleita. Perhekahvilassa vanhemmat tutustuvat paikkakunnan muihin, samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin ja lapset saavat ikäistään seuraa. Perhekahvilassa jutellaan ja kahvitellaan, leikitään lasten kanssa tai kuullaan asiantuntija-alustuksia. Asiantuntijavierailut suunnitellaan perhekahvilakävijöiden toiveiden mukaisesti. Perhekahvilat syntyvät vanhempien omasta aloitteesta ja toimivat suurimmaksi osaksi vapaaehtoisvoimin. Lisää tietoa: Kylämajan kevään viimeinen tapaaminen ke ! PERHEKAHVILA INTERNATIONAL FAMILY CAFÉ Kylämajassa aina keskiviikkoisin klo

13 13 A S U K A S T A L O L L A L U E T A A N J A J U T E L L A A N DEKKARIKLUBI DEKKARIKLUBIn tarkoituksena on kokoontua viettämään aikaa dekkareista kaikissa muodoissa kiinnostuneiden ihmisten kesken. Dekkariklubissa on mahdollisuus keskustella dekkareista, jakaa lukuvinkkejä, katsoa elokuvia ja rikossarjoja aiheeseen liittyen ja pelata esimerkiksi pelejä. Teemme myös yhdessä retkiä Kallion kirjaston Dekkari-iltaan. Dekkariklubissa suunnitellaan yhdessä tapaamisten sisältöä ja ohjelmaa, ja jokainen tuo oman tärkeän panoksensa ryhmään. DEKKARIKLUBIn kevään 2015 seuraavat tapaamiset järjestetään to ja to Tapaamiset ovat aina klo asukastalolla. Yhteinen retki! Teemme yhteisen retken Kallion kirjaston Dekkari-iltaan ti 5.5. klo Vierailijana virolainen kirjailija Indrek Hargia. Halukkaat voivat lähteä yhdessä asukastalolta tasan klo 16, mutta voimme tavata myös Kallion kirjastossa. Toukokuun teema! Tapaamisessamme to keskustelemme tämän hetken suomalaisista naisdekkaristeista. Vierailija kesäkuussa! Kesäkuun tapaaminen on ennakkotiedoista poiketen jo to 4.6., jolloin saamme vierailijan Kirjasto Omenasta! Lisätietoja saat Minnalta ,

14 A S U K A S T A L O L L A T E H D Ä Ä N T A I D E T T A Y H D E S S Ä 14 Life Book emalikyltti-taideteos Mikä on itsellesi tärkeä asia, jonka haluaisit jakaa muiden kanssa? Se voi olla muisto, valokuva, teksti, piirros, lehtileike, esine ym. tai yhdistelmä näistä. Tule tekemään asiasta viesti, joka tulee osaksi isompaa taideteosta. Myöhemmin viesteistä tehdään emalikylttejä, jotka tulevat esille Matinkylässä osana taideteosta. Jos olet kiinnostunut, ota yhteys taideprosessin ohjaajaan kuvataiteilija Anne Siirtolaan. Materiaalia voi myös lähettää suoraan sähköpostiin: Osallistu yhteisen taideteoksen tekemiseen ja tuo oma viestisi näkyväksi Matinkylään!

15 K A I K E N L A I S T A K I V A A J A T Ä R K E Ä Ä 15 Pidetään huolta Matinkylän luonnosta klo Kirjasto Omenassa Matinkylä-Seuran ja Espoon kaupungin järjestämässä tilaisuudessa on luvassa puheenvuoroja ja keskustelua. Tilaisuudessa on mukana aiheen parissa työskenteleviä kaupungin työntekijöitä sekä Kallio-liikkeen aktiiveja, jotka vauhdittavat matinkyläläisiä omilla esimerkeillään. Puheenvuorot: Lähiluonnon monimuotoisuus ja monet käyttötavat Suunnittelija Katri Luukkonen Miten järjestän talkoot? Vastaava aluetyöjohtaja Helena Tschokkinen Tule mukaan Meidän puisto -toimintaan! Asiakaspalvelupäällikkö Jaana Junkkari Tuunataan roskis! Meidän Roskis! Ympäristömuotoilija Niko Riepponen Kallio-liikkeen aktiivit kertovat liikkeen toiminnasta Laura Kontiala ja Niina Lyijynen Keskustelua ja ideointia! Kahvitarjoilu! Suunnitellaan yhdessä alueen toimintaa ja siivoustalkoita, joista seuraavina vuorossa Matinkylän uimarannan siivoustalkoot la klo Lisätiedot: Teemavuosi on osa Espoon kaupungin poikkihallinnollista kestävän kehityksen ohjelmaa.

16 A S U K A S T A L O L L A Y H D E S S Ä E T E E N P Ä I N 16 Toukokuussa laukaten kohti kesää! Mahtava ja paljon kaikkea sisällään pitänyt kevätkausi on lähes lopuillaan. Vielä kuitenkin ehtii osallistua toimintaan ja tulla kurkistamaan asukastalon arkea. Toukokuussa kausi huipentuu Matinkylän asukaspuistossa vietettävään Matinraitin Kyläkarnevaaleihin, ja on alueella luvassa muutakin aktiivista toimintaa näin kesänkorvilla. Muistathan, että vuosittaista Euroopan naapuripäivä vietetään Päivän tarkoituksena on kannustaa ihmisiä tutustumaan toisiinsa ja keskustelemaan keskenään. Naapuripäivä luo paremmat edellytykset toimivalle yhteiselolle ja lisää yhteisön solidaarisuutta ja yhteenkuuluvuutta. (http://www.european-neighboursday.com/) Nyt on hyvä syy tervehtiä naapuria reippahasti ja jäädä vaikka juttelemaan. Asukastalolla voit myös kohdata naapurisi tai tutun kasvon raiteilta. Antaudu kohtaamisiin ja tule mukaan! Vapputerveisin, Minna ja muut kylämajalaiset Ota meihin yhteyttä ja tule tapaamaan asukastalolle! Asukastalon vastaavana Sointu Tulkki, , Asukastalon käynnistämishankkeessa projektivastaava Minna Miettinen, , Palveluohjaaja Pia Hänninen, Espoon kaupunki, , Toiminnanohjaaja Riikka Koola, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, , Asukastalon puhelin Tästä numerosta saat kiinni Jila Samandaarpoorin (mm. kirpputori, varjoteatteria lapsille, kauneustuokio, afgaanilainen ryhmä, joogatuokio aikuisille, suomea aloittelijoille) ja Asta Alamartimo vastaa asukastalon käsityötoiminnasta. Tiedotus ja asukastalon varausasioissa voit olla yhteydessä Voit tiedustella myös muuta henkilökuntaa asukastalon puhelimesta (mm. keittiö, siistiminen, vahtimestari). Tilavaraukset / bookings to:

17 A S U K A S T A L O L L A Y H T E I S T Y Ö S T Ä V O I M A A 17 Olemme sosiaalisessa mediassa! Käy tykkäämässä meistä! Asukastalon tapahtumia lähes livenä! Asukastalon blogisti tunnelmoi matalista kynnyksistä! Asukastalo visertää Twitterissä! Makupaloja matkan varrelta!

haloo haloo kylämaja! kylämaja! helmi-maaliskuu maaliskuu

haloo haloo kylämaja! kylämaja! helmi-maaliskuu maaliskuu 1 haloo haloo kylämaja! kylämaja! helmi-maaliskuu maaliskuu A S U K A S TA L O K Y L Ä M A J A N U U T I S K I R J E M A A L I S K U U 2 0 1 5 2 A S U K A S T A L O N Y H T E Y S T I E D O T MISTÄ LÖYDÄT

Lisätiedot

haloo kylämaja! tammi-helmikuu

haloo kylämaja! tammi-helmikuu 1 haloo kylämaja! tammi-helmikuu A S U K A S TA L O K Y L Ä M A J A N U U T I S K I R J E TA M M I - H E L M I K U U 2 0 1 5 2 A S U K A S T A L O N V A S T A A V A N P A L S T A S O I N N U N Ä Ä N I

Lisätiedot

Kevät keikkuen tulevi!

Kevät keikkuen tulevi! 1 A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N Ä Ä N I T O R V I T O U K O K U U 2 0 1 4 U U T I S K I R J E Kevät keikkuen tulevi! Pääsiäinen ja vappukin ovat jo takana ja ihana toukokuu käsillä. Kaikenlaisia

Lisätiedot

Auringon energiaa! mielenkiintoista ja toivoaksemme runsaasti myös kohtaamisia.

Auringon energiaa! mielenkiintoista ja toivoaksemme runsaasti myös kohtaamisia. 1 A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N Ä Ä N I T O R V I M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 4 U U T I S K I R J E Auringon energiaa! Keväinen aurinko hellii meitä ihmisiä. Ihmisten energiataso tuntuu

Lisätiedot

HALOO KYLÄMAJA! Kynttilöitä ja kirkasvalolamppuja! Asukastalo Kylämajan aukioloajat:

HALOO KYLÄMAJA! Kynttilöitä ja kirkasvalolamppuja! Asukastalo Kylämajan aukioloajat: 1 A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A R R A S K U U 2 0 1 3 Kynttilöitä ja kirkasvalolamppuja! Nyt tarvitaan keinovaloa, koska kuljemme vuoden

Lisätiedot

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A H U H T I - T O U K O K U U 2 0 1 3

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A H U H T I - T O U K O K U U 2 0 1 3 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A H U H T I - T O U K O K U U 2 0 1 3 Neiti kevät on täällä taas! Sir Elwoodin hiljaiset värit

Lisätiedot

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A H E L M I - M A A L I S K U U 2 0 1 3

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A H E L M I - M A A L I S K U U 2 0 1 3 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A H E L M I - M A A L I S K U U 2 0 1 3 Kevät tulee villavaatteet naftaliiniin? Helmikuu, mutta

Lisätiedot

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3 Missä se on se kevät? J.Karjalainen lauloi joskus menneinä

Lisätiedot

Marraskuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057

Marraskuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057 Marraskuu 2014 Kohtaamispaikka Meriemy Kivenlahti Merenkäynti 3, 02320 Espoo p. (09) 863 2031 Asukastalo Kylämaja

Lisätiedot

Toukokuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057

Toukokuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057 Toukokuu 2014 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057 Kohtaamispaikka Meriemy Kivenlahti Merenkäynti 3, 02320 Espoo p. 09-863 2031 Asukastalo Kylämaja Matinkylä,

Lisätiedot

Tammikuu 2015. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057

Tammikuu 2015. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057 Tammikuu 2015 Kohtaamispaikka Meriemy Kivenlahti Merenkäynti 3, 02320 Espoo p. (09) 863 2031 Asukastalo Kylämaja Matinkylä,

Lisätiedot

Maaliskuu 2015. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057

Maaliskuu 2015. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057 Maaliskuu 2015 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057 Kohtaamispaikka Meriemy Kivenlahti Merenkäynti 3, 02320 Espoo p. (09) 863 2031 Asukastalo Kylämaja

Lisätiedot

Maaliskuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057

Maaliskuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057 Maaliskuu 2014 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057 Kohtaamispaikka Meriemy Kivenlahti Merenkäynti 3, 02320 Espoo p. 09-863 2031 Asukastalo Kylämaja Matinkylä,

Lisätiedot

Kesäkuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057

Kesäkuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057 Kesäkuu 2014 Kohtaamispaikka Meriemy Kivenlahti Merenkäynti 3, 02320 Espoo p. 09-863 2031 Asukastalo Kylämaja Matinkylä,

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 4/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 4/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 4/2014 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Lukiessasi tätä syksy alkaa olla jo pitkällä. Yhdistystoiminta pyörii täydellä vauhdilla loppuvuoden ja tästä lehdestä varmasti jokainen

Lisätiedot

www.emy.fi Elokuu 2015 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057

www.emy.fi Elokuu 2015 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057 Elokuu 2015 Kohtaamispaikka Meriemy Kivenlahti Merenkäynti 3, 02320 Espoo p. (09) 863 2031 Asukastalo Kylämaja Matinkylä,

Lisätiedot

www.emy.fi Heinäkuu 2015 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057

www.emy.fi Heinäkuu 2015 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057 Heinäkuu 2015 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057 Kohtaamispaikka Meriemy Kivenlahti Merenkäynti 3, 02320 Espoo p. (09) 863 2031 Asukastalo Kylämaja Matinkylä,

Lisätiedot

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE AVUSTAJAKESKUS - yhteistyötä yli rajojen Aura, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Kaarina, Kokemäki, Köyliö, Laitila, Lieto, Loimaa, Luvia, Masku, Merikarvia, Mynämäki, Naantali, Nakkila, Pori, Pöytyä, Raisio,

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

VERTAISTOIMINTAA JOENSUUN ALUEELLA 2015

VERTAISTOIMINTAA JOENSUUN ALUEELLA 2015 1 VERTAISTOIMINTAA JOENSUUN ALUEELLA 2015 Kädessäsi on opas, johon on koottu Joensuun alueella toimivien vertaistukiryhmien ja vertaistuen yhteyshenkilöiden tietoja. Oppaan tarkoitus on helpottaa vertaistukitoiminnan

Lisätiedot

Tämän tiedotteen sisältö: Läntinen Brahenkatu 2, 4. krs 00510 Helsinki p. 0400 345 369 toimisto@kvtuki57.fi www.kvtuki57.fi

Tämän tiedotteen sisältö: Läntinen Brahenkatu 2, 4. krs 00510 Helsinki p. 0400 345 369 toimisto@kvtuki57.fi www.kvtuki57.fi 23.4.2015 Yksinhuoltajavanhempien viikonloppu s. 6 Retki Heinolan kesäteatteriin s. 9 Euroviisujen kisakatsomot s. 11 Kesämatka Kuopion seudulle s. 12 Kevään kaksi lyhytkurssia s. 14 Tämän tiedotteen sisältö:

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 1 Puheenjohtajan palsta Puheenjohtajan tervehdys Tätä kirjoittaessani kevät lähestyy kovaa vauhtia. Tuleva kevät on tärkeä omaishoitajien

Lisätiedot

... Pois neljan seinan sisalta. Diakonia apua sinulle. Mikaelinkirkko 25 vuotta Vielä nuori ja täynnä elämää! Syksy 2013

... Pois neljan seinan sisalta. Diakonia apua sinulle. Mikaelinkirkko 25 vuotta Vielä nuori ja täynnä elämää! Syksy 2013 toiminta + tapahtumat + yhteystiedot Syksy 2013 helsingin mikaelin seurakunta 2013/2014........ Pois neljan seinan sisalta Diakonia apua sinulle Mikaelinkirkko 25 vuotta Vielä nuori ja täynnä elämää! Kirkkoherran

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 3 / 2010

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 3 / 2010 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 3 / 2010 Puheenjohtajan palsta Tämä kesä on ollut erilainen kuin kesät moniin vuosiin. Enkä nyt tarkoita sääolosuhteita. Lomailin nimittäin kunnolla.

Lisätiedot

SYKSY 2015 TOIMINTAKALENTERI

SYKSY 2015 TOIMINTAKALENTERI SYKSY 2015 TOIMINTAKALENTERI SUOMEN KIELEN RYHMÄT Kurssit Rauhallisesti etenevillä kursseilla harjoitellaan suomen kieltä ja saadaan tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta. Ne helpottavat Suomeen kotoutumista

Lisätiedot

A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A R R A S - J O U L U K U U 2 0 1 2

A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A R R A S - J O U L U K U U 2 0 1 2 A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A R R A S - J O U L U K U U 2 0 1 2 Vuoden viimeisiä viikkoja vietetään ja kohti tunnelmallista joulunaikaa

Lisätiedot

Kesän menovinkit senioreille 2015

Kesän menovinkit senioreille 2015 Kesän menovinkit senioreille 2015 Avoimet Ovet -hankkeen julkaisu 2/2015 Hei! tähän esitteeseen on koottu esimerkkejä kesän toiminnoista, jotka ovat avoimia turkulaisille kotona asuville ikäihmisille.

Lisätiedot

kotina Korvensuora Kutsu asukastilaisuuteen Korvensuoran suuralueen tiedote kevät 2010 Kahvitarjoilu! Tervetuloa! Teemana Lähipalvelut kuntoon

kotina Korvensuora Kutsu asukastilaisuuteen Korvensuoran suuralueen tiedote kevät 2010 Kahvitarjoilu! Tervetuloa! Teemana Lähipalvelut kuntoon Korvensuora kotina Korvensuoran suuralueen tiedote kevät 2010 Kutsu asukastilaisuuteen Torstaina 25.3. klo. 18-20 Talvikankaan Monitoimitalon saliin osoitteeseen Tuiskutie 10 Teemana Lähipalvelut kuntoon

Lisätiedot

Pasilan uutiset. Aika vaikuttaa. Vaalipaneeli Pasilassa 1/2015. Valoisaa ja vaikuttavaa kevättä kaikille pasilalaisille! Tervetuloa mukaan toimintaan!

Pasilan uutiset. Aika vaikuttaa. Vaalipaneeli Pasilassa 1/2015. Valoisaa ja vaikuttavaa kevättä kaikille pasilalaisille! Tervetuloa mukaan toimintaan! Pasilan uutiset 1/2015 Pasila Seura-Böle Samfundet r.y. Aika vaikuttaa Huhtikuun 19. on tärkeä päivä Suomelle. Silloin valittava eduskunta aloittaa työnsä vähintäänkin haasteellisissa olosuhteissa. Epävarmuutta

Lisätiedot

Syksyn ja talven menovinkit senioreille 2015

Syksyn ja talven menovinkit senioreille 2015 Syksyn ja talven menovinkit senioreille 2015 Avoimet Ovet -hankkeen julkaisu 3/2015 Hei! toivottavasti löydät esitteestä itseäsi kiinnostavaa toimintaa. esitteeseen on koottu esimerkkejä eri tapahtumista

Lisätiedot