HALOO KYLÄMAJA! Iloa ja valoisia ajatuksia! Asukastalo Kylämajan aukioloajat:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HALOO KYLÄMAJA! Iloa ja valoisia ajatuksia! Asukastalo Kylämajan aukioloajat:"

Transkriptio

1 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A R R A S - J O U L U K U U Iloa ja valoisia ajatuksia! Vuosi on lähes lopuillaan ja nopeastihan tämän on kulunut taas kerran. Vastahan olimme keväässä, nautimme kesän pitkistä päivistä ja syksyn upeista sävyistä. Pirteät pikkupakkaspäivät ovat täällä ja kun aurinko paistaa, niin mikäs tässä ollessa. Asukastalon vuosi on pitänyt monenlaista sisällään. On ollut juhlia, tapahtumia, arkista aherrusta, naurua, mutta myös eronhetkiä. Olemme tänäkin vuonna sanoneet näkemiin mukaville työtovereille, jotka ovat jatkaneet matkaansa kohti uusia haasteita. Jokainen heistä on jättänyt jälkensä asukastaloon ja olemme siitä kiitollisia. Tuleva vuosi tuo taas uudet haasteensa, joita kohden lähdemme uusin voimin joululoman jälkeen. Sitä ennen kuitenkin totuttelemme asukastalon uuteen aukioloaikaan ja nautimme yhteisistä hetkistä kera Elävän Joulukuun Kalenterin. Lämpimästi tervetuloa! Asukastalo Kylämajan aukioloajat: UUSI AUKIOLOAIKA alkaen ma, ti, to ja pe klo ja ke klo Löydät meidät osoitteesta Matinkatu 7, kerrostalon kivijalasta, vanhan ostoskeskuksen luota, toiselta puolelta tietä.

2 2 E M Y N U U T I S I A Asukastalossa kumppanina Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry Emy:n ryhmätoiminta Asukastalo Kylämajassa jää joulutauolle viimeistään viikolla 51. Asukastalon ollessa kiinni ovet ovat auki Lilla Karyllissa ja Meriemyssä seuraavan aikataulun mukaisesti (huomaa poikkeus aukioloajat): Lilla Karyll (Pappilantie 7, p ) Avoinna ma-pe klo Jäsenpäivystys useimmiten sunnuntaisin klo Varmistathan muiden kuin arkipäivien aukiolot soittamalla Lilla Karyllin puhelimeen suljettu suljettu auki klo suljettu Meriemy (Merenkäynti 3, p ) Avoinna ma-pe klo Jäsenpäivystys useimmiten lauantaisin klo Varmistathan muiden kuin arkipäivien aukiolot soittamalla Meriemyn puhelimeen auki klo klo klo klo (varmistettava aukiolo soittamalla Meriemyyn, koska vapaaehtoiset pitävät auki Puh ) Lisätietoja saat kotisivuilta (www.emy.fi) tai Emyn kuukausitiedotteesta!

3 3 A S U K A S T A L O L L A K U M P P A N E I N A E S P O O N K A U P U N K I Asukastalossa kumppanina Espoon kaupunki Espoon kaupunki tarjoaa palveluohjausta ja neuvontaa lähellä kaupunkilaisia Asukastalo Kylämajan tiloissa. Jos haluat tukea tai neuvontaa esimerkiksi asumiseen, omaan jaksamiseen, terveyteen ja hyvinvointiin, lasten kasvatukseen, vanhemmuuteen, työllistymiseen, opiskeluun, lomakkeiden täyttämiseen, viranomaisasiointiin tai arjen asioiden hoitoon, ota yhteyttä. Palveluohjaaja Pia Hänninen on tavattavissa maanantaista perjantaihin klo Voit myös varata ajan numerosta Palveluohjaus on lomalla Anna henkilön tai ryhmän esittelyvinkki! Oletko tavannut asukastalolla ihmisen, oletko ollut ryhmässä tai nähnyt jotain muuta mielenkiintoista? Toivoisitko pientä juttua asiasta Haloo Kylämaja! - uutiskirjeeseen? Laita hyvä kiertämään ja kerro siitä meille! Ota yhteys Minnaan ).

4 4 HALOO KYLÄMAJA! Elävä Joulukuun Kalenteri Järjestyksessään toinen ELÄVÄ JOULUKUUN KALENTERI aukeaa luukkuineen maanantaina Asukastalo Kylämajassa. Luukkujen sisältä tupsahtaa mielenkiintoisia ihmisiä ja tilaisuuksia, ja tietysti herkkuja. Tule mukaan, tehdään joulukuusta eläväinen! Ennakkokatsaus joulukuun luukkuihin: Ma Jouluista huovutusta Minnan ja Soinnun kanssa klo Ti Tarjolla glögiä ja pipareita koko päivän Ke Soppapäivä klo Huovutettujen tuotteiden myyntiä klo (Omnian opiskelijat) To Suomalainen joulu klo asukastalo sulkeutuu klo 14 Pe Itsenäisyyspäivä asukastalo on kiinni Ma Tarjolla glögiä ja pipareita koko päivän Ti Tarjolla glögiä ja pipareita koko päivän Ke Soppapäivä klo Joulumyyjäiset klo (asukastalon vapaaehtoiset toimijat) To Iranilainen iltapäivä klo Pe Äijäryhmän lauluryhmä Raspikurkut klo Ma Tarjolla glögiä ja pipareita koko päivän Ti GeoGuessr-maantietopeli klo Ke JOULUJUHLAT klo To Asukastalo sulkeutuu klo Hyvää joulunaikaa! Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin!

5 5 Opiskelijoiden huovutustuotteet Kylämajassa on myynnissä huovutustuotteita keskiviikkona kello Kyseessä on Omnian ammattiopiston opiskelijoiden yrittäjyyden harjoituskurssi. Opiskelijat ovat muodostaneet harjoitusyrityksen, joka toimii yhden lukuvuoden ajan. NY-yrityksen tarkoituksena on työelämätaitojen ja yrittäjämäisen asenteen ja toimintatavan oppiminen. NY-yritys on osa NY Vuosi yrittäjänä (Perusja toinen aste) tai NY Oma yritys (korkea-aste) -opinto-ohjelmaa. Tule tutustumaan opiskelijoihin ja heidän tuotteisiinsa. Jos haluat ostaa jotakin, varaathan mukaasi käteistä rahaa. Suomalainen joulu Tule tutustumaan suomalaiseen jouluun torstaina kello Katsotaan yhdessä ohjelma alustukseksi, keskustellaan yhdessä ja vaihdetaan ajatuksia omista perinteistä. Kylämajan Joulumyyjäiset Järjestetään keskiviikkona kello Myynnissä mm. villasukkia ja muita käsitöitä, puisia kynttiläjalkoja ja leikkuulautoja sekä leivonnaisia. Jos haluat ostaa jotakin, varaathan mukaasi käteistä rahaa. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, lämpimästi tervetuloa!

6 6 HALOO KYLÄMAJA! Iranilainen iltapäivä Shäbe Yälda Chele Kylämajassa pidetään torstaina kello juhlatilaisuus, jossa seuraavaa ohjelmaa: Tarinan kertominen, syömme iranilaisia hedelmiä vesimelonia ja granaattiomenaa, opetamme miten syödään iranilaisia pähkinöitä ja istumme korsien alla. Lauletaan yhdessä! Äijäryhmän oman lauluryhmän Raspikurkut tapaat asukastalolla perjantaina kello Tule tutkimusmatkalle! Teen sukellus GeoGuessr-maantietopelin mielenkiintoiseen maailmaan tiistaina kello Kylämajan Joulujuhla Vietämme yhteistä joulujuhlaa keskiviikkona kello Tarjolla joulupuuroa ja yhteislaulua, joulumuorin vierailu ja joulusatuja, glögiä ja pipareita sekä mukavaa yhdessäoloa! klo Yhteislaulua! Etelä-Espoon Eläkeläisten Juhannusbändi klo Joulupuuro klo Joulumuori tavattavissa. Lapsille herkkupussit! klo Yhteislaulua! Etelä-Espoon Eläkeläiset ja Juhannusbändi

7 7 HALOO KYLÄMAJA! Talvinen soppakeskiviikko Tervetuloa joka keskiviikko viettämään yhdessä soppapäivää klo Poikkeuksellisesti joulupuuro tarjoillaan klo Tarjolla perinteistä kotiruokaa maukkaan keiton muodossa (soppa ja leipä maksaa 2,50 annos). Café Kylämajan menu joulukuussa: lohikeitto nakkikeitto joulupuuro Vielä ehtii mukaan! SUOMEA ALOITTELIJOILLE ryhmä maanantaisin klo Vuoden viimeinen tapaaminen ! Ryhmässä opetellaan aakkosia, numeroita ja helppoa arkikieltä. Ryhmässä ohjaajana Jila Samandarpoor (p ). JOOGATUOKIO AIKUISILLE torstaisin klo Vuoden viimeinen tapaaminen ! Ryhmässä ohjaajana Jila Samandarpoor (p ). KAUNEUSTUOKIO perjantaisin klo Vuoden viimeinen tapaaminen ! Tarjolla kulmakarvojen muotoilua ja kynsien lakkausta. Ryhmässä ohjaajana Jila Samandarpoor (p ). Vuoden viimeinen englannin kielen kerhotapaaminen! Vielä ehdit mukaan englannin kielen keskustelukerhon tapaamiseen. Vuoden viimeinen tapaaminen on keskiviikkona klo Ryhmän jatko päätetään myöhemmin, joten seuraa tiedotustamme!

8 8 Asukastalon aukioloajoista Torstaina asukastalo sulkeutuu klo Perjantaina Itsenäisyyspäivä asukastalo on kiinni Torstaina asukastalo sulkeutuu klo Asukastalo on kiinni pe välisen ajan. Ovet aukeavat joulutauon jälkeen tiistaina klo Poimintoja kerhotoiminnasta ATK LUOKKA kokoontuu perjantaisin klo Vuoden viimeinen tapaaminen ! Tule kysymään apua matalalla kynnyksellä. Ota oma läppäri mukaan, mutta lainaläppärikin löytyy asukastalolta. MINIATYYRIKERHO kokoontuu lauantaisin klo 12 alkaen Kylämajan keltsussa. Vuoden viimeinen tapaaminen ! Miniatyyrikerhossa maalataan figuureja (esim. Warhammer) ja pelataan yhdessä. Voit myös rakennella ja maalata muita pienoismalleja! Rentouttavaa ASAHI-terveysliikuntaa aina keskiviikkoisin klo Vuoden viimeinen tapaaminen ! Tule tekemään läksyjä yhdessä muiden kanssa opettajan tuella! SPR:n LÄKSY- HELPPI kokoontuu maanantaisin klo (vuoden viimeinen kerta 9.12.) ja SPR:n MATIKKAKERHO kokoontuu maanantaisin klo (vuoden viimeinen kerta ) ja torstaisin klo (vuoden viimeinen kerta ).

9 9 Kaikki joukolla MLL:n PERHEKAHVILOIHIN! Vietä mukavaa aikaa muiden perheellisten ja lapsien kanssa! MLL:n PERHE- KAHVILA kokoontuu keskiviikkoisin klo ja KANSAINVÄLINEN PERHEKAHVILA kokoontuu keskiviikkoisin Vuoden viimeiset tapaamiset ! Huomioithan, että muissakin ryhmissä saattaa olla joulukuussa poikkeusaikatauluja. Tiedustele asiaa oman ryhmäsi ohjaajalta! Asukastalo maistiaisia tammikuussa 2014 Uusi naisten oma PELIMIMMIT-ryhmä aloittaa maanantaina klo asukastalolla. Ryhmä tulee kokoontumaan kuukauden parittomina viikkoina. Tule mukaan innokkaiden mimmien porukkaan pelaamaan korttipelejä! Uusi vertaisryhmä juuri eläkkeelle jääneille (vuoden sisällä jääneille) tai kohtapuoliin jääville naisille. Tule mukaan ensimmäiseen suunnittelutapaamiseen maanantaina klo Tule jakamaan ajatuksia toisten samassa elämänvaiheessa olevien kanssa. Vertaisuudessa on voimaa! Huomioithan, että lista ei ole täydellinen otanta Asukastalo Kylämajan ryhmätoiminnasta. Avoimet ryhmät löydät asukastalon viikko-ohjelmasta, jonka saat asukastalolta tai kotisivuilta (www.kylamaja.fi/viikko-ohjelma).

10 YHDESSÄ ETEENPÄIN 10 Kiitetään kuluneesta ja mennään uutta kohden! Lämmin kiitos teille kaikille kuluneesta vuodesta. Paljon olemme yhdessä tehneet ja kiinnostavia keskusteluja on vuoden mittaan käyty. Vuosi 2013 on ollut työntäyteinen ja on sisältänyt monia mielenkiintoisia tilanteita. Asukastalo Kylämaja täytti kaksi vuotta, mutta tuoreudestaan huolimatta paljon on jo vakiintunutta toimintaa. Ja ehkä juuri siksi, että olemme niin nuoria, olemme valmiita myös hyväksymään sen, ettei kaikki ole vielä valmista ja monia asioita vielä harjoitellaan. Pidetään kiinni tästä untuvikkona olemisesta, koska uskomme tässä piilevän myös ihmettelyn ja tuoreiden ideoiden mahdollisuuden. Ei luuduta liikaa ja pidetään mieli vireänä myös vuonna Kunnes jälleen kohtaamme! Lämpimin terveisin, Minna ja muut kylämajalaiset Ota meihin yhteyttä ja tule tapaamaan asukastalolle! Asukastalon puhelin Asuastalon vastaavana Sointu Tulkki, , Asukastalon käynnistämishankkeessa projektivastaava Minna Miettinen, , Palveluohjaaja Pia Hänninen, Espoon kaupunki, , Toiminnanohjaaja Riikka Koola, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, , Ohjaaja Bouchra Fathallah, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, , Ohjaaja Kian Dowlatabadi, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, ,