Auringon energiaa! mielenkiintoista ja toivoaksemme runsaasti myös kohtaamisia.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Auringon energiaa! mielenkiintoista ja toivoaksemme runsaasti myös kohtaamisia."

Transkriptio

1 1 A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N Ä Ä N I T O R V I M A A L I S - H U H T I K U U U U T I S K I R J E Auringon energiaa! Keväinen aurinko hellii meitä ihmisiä. Ihmisten energiataso tuntuu myös kohonneen kevään edetessä. Auringossa kävely lataa akut ja suunnitelmissa siintävät jo tulevan kesän eväsretket puistoihin ja merenrantaan. Huhtikuussa Kylämajassa juhlitaan kolmatta Kylämajapäivää, jossa tänä vuonna teemana tasa-arvo ja lapset. Teemaan liittyen päivä sisältää kaikenlaista mielenkiintoista ja toivoaksemme runsaasti myös kohtaamisia. Soppapäivät jatkuvat perinteiseen tapaan ja ryhmät kokoontuvat aikataulujensa mukaisesti. Asukastalolla on mahdollisuus oppia uutta, vahvistaa vanhaa ja tavata mukavia ihmisiä. Kukin makunsa mukaan, koska jokaisella on mahdollisuus valita mihin tulee mukaan. Tänä keväänä asukastalolla vakioporukan - työntekijöiden, vapaaehtoisten, alueen asukkaiden - lisäksi toimii myös joukko opiskelijoita. Maaliskuussa työharjoittelunsa ovat aloittaneet Johanna, Nirmala, Rozarta ja Slavina. Lämpimästi tervetuloa osaksi porukkaa, ja kiitos teille iloisesta ja pirteästä tuulahduksesta, jonka tuotte asukastalolle!

2 2 HALOO KYLÄMAJA! S O I N N U N Ä Ä N I A S U K A S T A L O N V A S T A A V A S O I N T U T U L K K I Kylämajan kevään juhlinta alkoi viime viikolla Nouruzjuhlan merkeissä. Nouruz-juhla tulee sanasta uusi päivä ja siinä juhlistetaan iranilaista uutta vuotta. Saimme tutustua Nouruz-juhlan perinteisiin sekä mahdollisuuden maistella ihania iranilaisia ruokia ja makeisia. Olipa yksi kultakalakin mukana juhlimassa uutta päivää! Lämmin kiitos Jilalle päivän järjestämisestä ja kaikille juhlijoille mukana olosta. Käy lukaisemassa Mtv:n artikkeli Nouruzjuhlasta seuraavasta linkistä: Asukastalon tavoitteena on toimia asukkaiden ja kulttuurien yhdistäjänä ja mikäs sen mukavampaa kuin juhlia yhdessä, joten seuraavat juhlat asukastalolla vietetään 12.4 lauantaina klo Kylämaja-juhlassa juhlistamme yhdessä erilaisia kulttuureita sekä lasten oikeuksia. Tarjolla on maistiaisia eri kulttuureista sekä kakkukahvit. Lämpimästi Tervetuloa mukaan! Nalle Puhin mietteitä lainatakseni: Ei mikään jännittävä tunnu paljon miltään kun sitä ei voi jakaa kenenkään kanssa. Yhdessä on paljon Miellyttävämpää Sointu ASUKASTALON AUKIOLOAJAT MA klo 9-16, TI klo 9-16, KE 9-18, TO 9-16 ja PE klo Viikonloppuisin asukastalo on suljettu (mahdollinen toiminta on ryhmänohjaajien vastuulla). Löydät meidät osoitteesta Matinkatu 7, kerrostalon kivijalasta.

3 3 Y H T E I S T Y Ö K U M P P A N I N A E S P O O N M I E L E N T E R V E Y S Y H D I S T Y S E M Y R Y Emy:n toimintaa Kylämajassa Kaikki joukolla avoimiin YHTEISLAULUTILAISUUK- SIIN! Seuraavat laululliset tapahtumat järjestetään keskiviikkona 9.4. ja klo Laulajia säestää Helena Tikka kera sähköpianon. Kaikki innolla mukaan ääntä avaamaan! English group wednesdays at in March. Everybody is welcome, come and use your english skills. More information from Riikka Koola, p Lisää tietoa Emy:n toiminnasta, erilaisista ryhmistä ja kohtaamispaikoista saat kotisivuilta (www.emy.fi) tai noutamalla kuukausitiedotteen esimerkiksi Asukastalo Kylämajasta! Voit tulla asukastalolle tapaamaan Riikka Koolaa ja kysymään lisää Emy:n toiminasta tai jos olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta, ota Riikkaan yhteyttä! Riikka on yleensä asukastalolla keskiviikkoisin ja perjantaisin, mutta voit myös soittaa tai lähettää sähköpostia. Seuraava Haloo Kylämaja! ilmestyy viikolla 18. Jos olet mukana Asukastalo Kylämajan toiminnassa ja haluat tiedottaa jotakin seuraavassa Haloo Kylämaja! -uutiskirjeessä, ilmoitathan siitä viimeistään perjantaina Minnalle

4 4 Y H T E I S T Y Ö K U M P P A N I N A E S P O O N K A U P U N K I Asukastalossa kumppanina Espoon kaupunki Espoon kaupunki tarjoaa palveluohjausta ja neuvontaa lähellä kaupunkilaisia Asukastalo Kylämajan tiloissa. Jos haluat tukea tai neuvontaa esimerkiksi asumiseen, omaan jaksamiseen, terveyteen ja hyvinvointiin, lasten kasvatukseen, vanhemmuuteen, työllistymiseen, opiskeluun, lomakkeiden täyttämiseen, viranomaisasiointiin tai arjen asioiden hoitoon, ota yhteyttä. Palveluohjaaja Pia Hänninen on tavattavissa maanantaista perjantaihin klo Voit myös varata ajan numerosta Espoon kaupungin KESÄESITE on ilmestynyt! Espoolaisille lapsille ja nuorille suunnattu kesätoiminta löytyy uudesta KESÄESIT- TEESTÄ. Esitteitä on jaettu jo alakouluissa ja lisäksi esite on saatavilla netistä (Kesäesite 2014). Esitteeseen on koottu kesätoiminta, jota kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelut, Espoon seurakunnat sekä paikalliset nuorisoyhdistykset ja -järjestöt tulevana kesänä tarjoavat. Esitteessä esitellään lyhyesti sekä suomen- että ruotsinkieliset lasten ja nuorten leirit, kurssit ja muut vastaavat kesätoiminnot.

5 Y H T E I S T Y Ö S S Ä O N V O I M AA 5 Kipinä-ryhmä starttaa Kylämajassa Aikuisten sosiaalipalvelut, Emy ry ja Kylämaja yhdessä monien kumppaneiden kanssa järjestävät jo toisen Kipinä -ryhmän Kylämajassa. Kipinä -ryhmä on aktivoiva ja kannustava ryhmä, jossa työskennellään yhdessä ja yksilöllisesti, jotta ryhmäläiset löytävät esim. selkeyttä arkeen ja työpolkuunsa. Ohjelmassa on asiantuntijoiden opastuksella tietoa terveydestä & talouden hallinnasta sekä liikuntamahdollisuuksista. Lisäksi ryhmäläiset saavat ideoita vapaaajan viettoon ja tietoa Espoon kaupungin ja järjestöjen palveluista. Ryhmäläiset saavat tsemppiä ja vertaistukea myös toisiltaan. Kipinä -ryhmä on osa uutta Espoon Kipinä toimintatapaa. Espoon Kipinä järjestää tavoitteellisia ryhmiä ja jakaa tietoa erilaisista tapahtumista, joita Espoossa on tarjolla. Espoon Kipinän toimintaa koordinoi aikuisten sosiaalipalvelut ja toiminnassa on mukana iso joukko kuntalaisia, espoolaisia viranomaisia, seurakuntien ja kolmannen sektorin työntekijöitä. Käy katsomassa lisää

6 A S U K A S T A L O L L A T E H D Ä Ä N K Ä S I L L Ä 6 KÄSITYÖKERHON KEVÄT Keskiviikkoisin klo paikalla ohjaaja, klo alkaen itsenäistä tekemistä. Ohjelmassa seuraavaa mm Pääsiäiskortteja Minnan kanssa 9.4. Syttyruusuja Sallan ja Hannun opastuksella Nirmala ohjaa (aihe ilmoitetaan myöhemmin) Nasreen ohjaa (aihe ilmoitetaan myöhemmin) Rozarta ja Slavina ohjaavat (aihe ilmoitetaan myöhemmin) 7.5. Hartiahuivin tekoa Sallan kera Johanna ohjaa (aihe ilmoitetaan myöhemmin) ja käsityöryhmän kerroille ei ole vielä ohjaajaa. Tule mukaan jakamaan ideasi ja opastamaan innokkaita kerholaisia. Opitaan yhdessä! Tulevista käsityökerroista tietoa löydät Kylämajan kotisivuilta (www.kylamaja.fi), käsityöhuoneen ovesta ja seuraavasta Haloo Kylämajasta! Ota mukaan omat materiaalit, tai pientä maksua vastaan voit myös käyttää Kylämajan materiaaleja. Sopii hyvin myös aloittelijoille!

7 7 A S U K A S T A L O L L A K O H D A T A A N I H M I S I Ä KYLÄMAJAN ÄIJÄRYHMÄN ALKUVAIHEITA Yksinäisyys sai minut etsimään toimintaa ja tekemistä. Taisi olla vuonna 2010 kun sain tyttäreltäni vinkin ottaa yhteyttä Kalliolan setlementtiin. Heillä olisi kuulemma jotain toimintaa Matinkylässä. Löysinkin kaksi reipasta naishenkilöä vanhan ostarin korttelitilasta, jossa tiloina oli 2h ja keittiö. Nuo henkilöt olivat Minna ja Yuko. Sain heiltä kutsun seuraavaan tiimipalaveriin. Palaverin aikana sain mm. kuulla, että Kalliola on käynnistämässä yhteistyössä Matinkylään asukastaloa. Asukastalo oli tulossa entisen sosiaalitoimiston tiloihin. Kiinnostuin tulevista visioista sen verran, että kysyin voinko liittyä heidän pieneen joukkoonsa. Entisen sosiaalitoimiston tiloja alettiin saneerata ja silloinen toimijajoukko kokoontui tietyin väliajoin suunnittelemaan mitä kaikkea uutta me tulevissa tiloissa voisimme tarjota Matinkylän senioreille ja muillekin. Ideoita oli paljon ja into korkealla, taisimme olla välillä vauhtisokeitakin. Tapaamisissa tuli ensimmäisen kerran esiin mitä järjestäisimme nimenomaan miehille, jotka ovat usein vailla vertaistaan seuraa, vaikka sitä tarvitsisivat. Ennen kaikkea täällä ei ollut paikkaa missä miehet olisivat voineet tavata vertaisiaan. Eräänä vaihtoehtona oli yksin asuvien miesten kokkikerho. Hyvä idea, joka kaatui mm. tulevan asukastalon keittiön kapasiteettiin. Kävin viikoittain asukastalolla. Mutta en löytänyt mitään kiinnekohtaa johon tarttua. Sitten eräänä päivänä sain vinkin alkavasta SenoriOsaaja -koulutuksesta. Ilmoittauduin sinne. Siellä alkoi vähitellen avautua ajatus, että minäkin voisin aloittaa jonkinlaisen ryhmän ohjaamisen asukastalolla. Ajatus jäi hautumaan, kunnes toisen kurssin (INTOA ELÄMÄÄN) aikana rohkaistuin suunnittelemaan, miten saisimme miesryhmän kokoontumaan tiloissamme.

8 8 A S U K A S T A L O L L A T A V A T A A N Y S T Ä V I Ä Edelleen viikoittaiset vierailuni jatkuivat asukastalolla. Olin silloin tällöin ohimennen nähnyt siellä muutamia miehiä kahvilla. Sitten eräänä päivänä siellä olivat samat miehet olohuoneessa. Päätin kysyä kiinnostaisiko heitä kerran viikossa kokoontuva miesryhmä, jossa sana olisi vapaa jne. Tämä tilanne oli nykyisen ÄI- JÄRYHMÄN alkusoitto. Sovimme, että tapaisimme ryhmänä ensimmäisen kerran Päätimme, että sitsi voisi olla aina perjantaisin klo Tuohon tapaamiseen tulivat Timo, Jorma, Hannu ja minä. Hieman alkukankeutta oli ilmassa, mutta sitsi pidettiin niillä eväillä joita oli käytettävissä. Seuraavassa sitsissä paikalla oli vain kaksi jäsentä, Hannu ja minä, koska osa miehistä oli sairaina. Uusia miehiä alkoi tulla sitseihin. Joukkoon liittyivät Matti O. ja Matti H. Muutama mies tuli käymään kerran, mutta he eivät jatkaneet ryhmässä. Tällä kuuden miehen ryhmällä aloimme suunnitella mitä muuta sitsin lisäksi voisimme tehdä. Jorman ehdotuksesta sovimme, että keskiviikkoisin menisimme esimerkiksi johonkin museoon. Siitä tulikin säännöllinen käytäntö, joka on vielä tänään voimissaan. Ensimmäinen museovierailu tehtiin Työväenasuntomuseoon Alppilaan, joka oli hieno matka Helsingin asumishistoriaan. Toinen käyntimme suuntautui Automuseoon. Se oli myös hieno matka. Useimmat kokivat sen matkana lapsuuteen, mm luvun autoja katsellessaan. Muutama vanha automerkki niiltä ajoilta: IFA, TRABANT, TRIUMPH, DKV, DAF ja VARTBURG. Näitä ei nykyisin enää valmisteta. Sitsissämme sovimme ryhmämme nimeksi ÄIJÄRYHMÄ. Jatkoimme tapaamisiamme viikoittain kerran tai kahdesti. Esimerkiksi kävimme Urho Kekkosen museossa sekä Eduskunnassa. Ryhmä oli yhtenäinen ja tutustuimme toisiimme vähin erin aina vain paremmin.

9 9 A S U K A S T A L O L L A T E H D Ä Ä N Y H D E S S Ä Timon ehdotuksesta teimme ensimmäisen reissun kesäteatteriin Vihtiin. Taas hieno reissu, irti arkisista ympyröistä hyvässä seurassa. Ryhmän seitsemäs jäsen Eikka tuli mukaan Tällä ÄIJÄRYHMÄLLÄ jatkoimme jo totuttuun tyyliin tapaamisiamme. Keskustelimme usein, että yksi jäsen olisi vielä tervetullut ryhmäämme, jonka jälkeen ryhmämme olisi sopivan kokoinen. Mutta toisin kävi sitsiin tuli viisi miestä kuuntelemaan ja katselemaan miten toimimme. Kerroimme historiastamme ja miehet tuntuivat kiinnostuvan toiminnastamme. Kyselin heiltä minä viikonpäivänä heille sopisi parhaiten kokoontua, ja menen sopimaan ajankohdan ja varaamaan heille kokouspaikan. Miehet olivat Esko P., Esko A., Pate, Raimo ja Teppo. Tässä vaiheessa Teppo sanoi jämäkästi: Eihän tässä uutta ryhmää tarvita, koska tässä on valmis ryhmä!. Me vanhat katselimme toisiamme, ja pohdimme ettei tässä näin pitänyt käydä. Hetken mietiskelyn jälkeen päätimme, että kokeillaan miten kaksitoista miestä sopeutuu yksiin. Päätös on ollut hyvä, ryhmä on yhtenäinen ja todella sitoutunut tapaamisiimme lähes 95 prosenttisesti. Näillä on menty ja kevätkaudeksi on jo sovittu neljä erialojen luentoa. Näihin luentoihin on kutsuttu Matinkylän Kansalliset Seniorit mukaan, heillähän on oma kokouksensa viikoittain Kylämajassa. Lisäksi on tarkoitus kutsua toimijatiimin muut jäsenet mukaan, mikäli ajankohdat sopivat. Luentosalin koon takia emme voi tehdä luennoista ns. yleisöluentoja.

10 10 A S U K A S T A L O L L A O N M U K A V I A I H M I S I Ä Kuvassa Äijäryhmän aktiivisten miesten porukka Esimerkiksi ÄIJIEN kiinnostus luentoja kohtaan kertoo siitä, miten tärkeä osa Kylämajalla on ihmisten yhteenkuuluvuuden kannalta. Suurkiitos kaikille yhdistyksille, henkilökunnalle ja vapaaehtoistyöntekijöille. Ilman tätä tukea meiltä puuttuisi paljon hyviä yhteisiä hetkiä. Terveisin, Kari Kosonen Ajatuksien vaihtoa hyvässä porukassa Uusi miestenryhmä kokoontuu torstaisin klo Ryhmä on avoin kaikille +55 vuotiaille, niin synty kuin uussuomalaisille miehille.

11 A S U K A S T A L O L L A T A P A H T U U 11 TERVETULOA RENTOUTUSRYHMÄÄN maanantaisin klo Ryhmä on kaikille avoin, vain rennot vaatteet tarvitaan. Tule mukaan ja lataa itsesi lempeästi päivän toimiin! Lisätietoja Riikalta , ITSETUNTEMUS JA HYVINVOINTI -aiheeseen liittyviä videoesityksiä tarjolla. Opi tuntemaan sisälläsi jo oleva rauha ja elämänilo. Tilaisuudet joka toinen perjantai klo Perjantaina Rauha ja hyvinvointi ja Prem Rawatin viesti. Mahdollisuus keskusteluun esitysten herättämistä ajatuksista Sepon kanssa. ASAHI-TERVEYSLIIKUNTAA joka keskiviikko klo Tervetuloa mukaan lempeän liikunnan pariin! Lämpimästi tervetuloa hoitamaan kokonaisvaltaista hyvinvointia!

12 A S U K A S T A L O L L A K O K O O N N U T A A N S O P A N Ä Ä R E L L E 12 Soppaa ja seurustelua Tule syömään ja juttelemaan toisten kanssa lämpimän keiton äärelle. Asukastalolla on joka keskiviikko soppapäivä klo Tarjolla perinteistä kotiruokaa ja uusia tuttavuuksia maukkaan keiton muodossa (soppa ja leipä yhteensä 2,50 annos). Café Kylämajan menu huhti-toukokuussa: 2.4. Jauhelihakeitto 9.4. EI KEITTOA! Keittiössä valmistellaan Kylämajapäivää Purjo-perunasosekeitto Tomaattikeitto Kanakeitto 7.5. Lohikeitto Nasreenin kanakeitto Sipulikeitto Punajuurisosekeitto SUOLAISTA JA MAKEAA! Asukastalolla on saatavilla arkipäivisin perinteisen korvapuustin lisäksi myös täytettyjä ruisleipiä. Tee tilaus henkilökunnalle!

13 A S U K A S T A L O L L A K A I K E N L A I S T A M U K A V A A Aarteet kiertoon! Mistä edulliset kevätvaatteet? Entä kevyet kesäkengät? Tule laittamaan tavarat kiertoon ja kipaise tekemään löytöjä. Voit tuunata, kohentaa ja kirkastaa vanhasta tulee uutta! Asukastalon KIRPPUTORIPÄIVÄT järjestetään tiistaista keskiviikkoon klo Pöytävuokra on 5 euroa. Pöytiä on rajoitettu määrä, joten varaa nopeasti omasi. Kirpputoreja tullaan jatkossa pitämään kerran kuukaudessa. Pöytävaraukset ja lisätietoja tapahtumasta Jilalta (p ). Ota ajoissa yhteyttä jos olet kiinnostunut osallistumaan toukokuun kirpputoripäiville! 13 Tule mukaan! Naisten oma PELIMIMMIT ryhmä kokoontuu aina maanantaisin parittomina viikkoina klo Tule innolla mukaan pelaamaan erilaisia pelejä mukavassa naisporukassa! Oppia ikä kaikki! Suosittu ATK-LUOKKA kokoontuu aina perjantaisin klo Ota oma läppäri tai älypuhelin mukaan ja tule kysymään Oscarilta apua. Asukastalolla on myös mahdollista saada lainaksi läppäri luokan ajaksi. Älä ujostele tule mukaan! Lisää tietoa (more information) avoimesta ryhmätoiminnasta löydät kotisivuilta (www.kylamaja.fi), facebook-päivityksiä seuraamalla ja noutamalla kuukausiohjelman asukastalolta.

14 A S U K A S T A L O S S A J U H L I T A A N Y H D E S S Ä 14 Tervetuloa KYLÄMAJAPÄIVÄÄN lauantaina klo Päivän teemana on TASA-ARVO JA LAPSET Ohjelmassa mm. Tilaisuus alkaa klo 11 avajaispuheella ja Raspikurkkujen laululla Taiteilija Akbar Sepiddamin taidenäyttelyn avajaiset lastenoikeuksista Kulttuuripisteitä makuja ja tunnelmia Lasten maalauspaja lastenoikeuksista Kasvomaalausta MLL:n muskari Yli sukupolvienpiste miten ennen leikittiin? Kakkukahvit Lisää tietoa (more information) juhlista, tapahtumista ja avoimesta ryhmätoiminnasta löydät kotisivuilta (www.kylamaja.fi), facebook-päivityksiä seuraamalla ja noutamalla kuukausiohjelman asukastalolta. Käy FACEBOOKISSA tykkäämässä ja pysyt ajanhermolla Kylämajan asioissa!

15 YHDESSÄ ETEENPÄIN 15 Asukastalossa nähdään! Pistäydy Asukastalo Kylämajassa lukemaan päivän lehti, juo kanssamme kuppi kuumaa, maista tuoretta pullaa ja juttele ihmisten kanssa. Aina voit löytää uusia ajatuksia, tavata mielenkiintoisia ihmisiä ja piristää omaa ja myös toisen ihmisen päivää. Tule kansamme juhlimaan ja saamaan elämyksiä. Asioita tapahtuu MAHDOLLISUUKSIEN ASUKASTALOSSA! Tervetuloa! Minna ja muut kylämajalaiset Ota meihin yhteyttä ja tule tapaamaan asukastalolle! Asuastalon vastaavana Sointu Tulkki, , Asukastalon käynnistämishankkeessa projektivastaava Minna Miettinen, , Palveluohjaaja Pia Hänninen, Espoon kaupunki, , Toiminnanohjaaja Riikka Koola, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, , Ohjaaja Bouchra Fathallah, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, , Asukastalon puhelin Tästä numerosta saat kiinni Jila Samandaarpoorin (mm. kirpputori, varjoteatteria lapsille, kauneustuokio, afgaanilainen ryhmä, joogatuokio aikuisille, suomea aloittelijoille) ja tiedotusasioissa voit olla yhteydessä Harri Tirroseen. Voit tiedustella myös muuta henkilökuntaa asukastalon puhelimesta (mm. keittiö, siistiminen, vahtimestari) ja tehdä tilavarauksia.

Kevät keikkuen tulevi!

Kevät keikkuen tulevi! 1 A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N Ä Ä N I T O R V I T O U K O K U U 2 0 1 4 U U T I S K I R J E Kevät keikkuen tulevi! Pääsiäinen ja vappukin ovat jo takana ja ihana toukokuu käsillä. Kaikenlaisia

Lisätiedot

haloo haloo kylämaja! kylämaja! helmi-maaliskuu maaliskuu

haloo haloo kylämaja! kylämaja! helmi-maaliskuu maaliskuu 1 haloo haloo kylämaja! kylämaja! helmi-maaliskuu maaliskuu A S U K A S TA L O K Y L Ä M A J A N U U T I S K I R J E M A A L I S K U U 2 0 1 5 2 A S U K A S T A L O N Y H T E Y S T I E D O T MISTÄ LÖYDÄT

Lisätiedot

haloo kylämaja! tammi-helmikuu

haloo kylämaja! tammi-helmikuu 1 haloo kylämaja! tammi-helmikuu A S U K A S TA L O K Y L Ä M A J A N U U T I S K I R J E TA M M I - H E L M I K U U 2 0 1 5 2 A S U K A S T A L O N V A S T A A V A N P A L S T A S O I N N U N Ä Ä N I

Lisätiedot

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3 Missä se on se kevät? J.Karjalainen lauloi joskus menneinä

Lisätiedot

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A H U H T I - T O U K O K U U 2 0 1 3

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A H U H T I - T O U K O K U U 2 0 1 3 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A H U H T I - T O U K O K U U 2 0 1 3 Neiti kevät on täällä taas! Sir Elwoodin hiljaiset värit

Lisätiedot

Maaliskuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057

Maaliskuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057 Maaliskuu 2014 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057 Kohtaamispaikka Meriemy Kivenlahti Merenkäynti 3, 02320 Espoo p. 09-863 2031 Asukastalo Kylämaja Matinkylä,

Lisätiedot

A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A R R A S - J O U L U K U U 2 0 1 2

A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A R R A S - J O U L U K U U 2 0 1 2 A S U K A T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A R R A S - J O U L U K U U 2 0 1 2 Vuoden viimeisiä viikkoja vietetään ja kohti tunnelmallista joulunaikaa

Lisätiedot

Toukokuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057

Toukokuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057 Toukokuu 2014 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057 Kohtaamispaikka Meriemy Kivenlahti Merenkäynti 3, 02320 Espoo p. 09-863 2031 Asukastalo Kylämaja Matinkylä,

Lisätiedot

www.emy.fi Heinäkuu 2015 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057

www.emy.fi Heinäkuu 2015 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057 Heinäkuu 2015 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057 Kohtaamispaikka Meriemy Kivenlahti Merenkäynti 3, 02320 Espoo p. (09) 863 2031 Asukastalo Kylämaja Matinkylä,

Lisätiedot

Kesäkuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057

Kesäkuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. 09-859 2057 Kesäkuu 2014 Kohtaamispaikka Meriemy Kivenlahti Merenkäynti 3, 02320 Espoo p. 09-863 2031 Asukastalo Kylämaja Matinkylä,

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 3 / 2010

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 3 / 2010 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 3 / 2010 Puheenjohtajan palsta Tämä kesä on ollut erilainen kuin kesät moniin vuosiin. Enkä nyt tarkoita sääolosuhteita. Lomailin nimittäin kunnolla.

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

SYTYN SANOMAT Salon SYTY ry:n tiedotuslehti 2014 6. vuosikerta

SYTYN SANOMAT Salon SYTY ry:n tiedotuslehti 2014 6. vuosikerta Salon SYTY ry:n tiedotuslehti 2014 6. vuosikerta Salon SYTY 10 v. 10-vuotisjuhlat s. 2-6 Verto Verkossa -projekti s. 13 Vuoden 2013 vapaaehtoinen s. 16 Vertaistukea lapsille, nuorille ja perheille s. 8

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 1/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 1/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 1/2014 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 2 Puheenjohtajan palsta Puheenjohtajan tervehdys Vuosi on vaihtunut ja haasteellinen kevät 2014 edessä. Yhdistyksemme kevään ohjelmaa on

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 1 Puheenjohtajan palsta Puheenjohtajan tervehdys Tätä kirjoittaessani kevät lähestyy kovaa vauhtia. Tuleva kevät on tärkeä omaishoitajien

Lisätiedot

2/2013 ITUJA. Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti

2/2013 ITUJA. Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti 2/2013 ITUJA Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti Yhteystiedot Toimisto Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry Hämeenkatu 28 20700 TURKU Toimisto avoinna arkisin 10.00-14.00 p. 02 277 8778 toimisto(at)itu.fi

Lisätiedot

Jyväskylän Vapaaseurakunnan tiedotuslehti Maaliskuu - Toukokuu 2014. Vapis

Jyväskylän Vapaaseurakunnan tiedotuslehti Maaliskuu - Toukokuu 2014. Vapis Jyväskylän Vapaaseurakunnan tiedotuslehti Maaliskuu - Toukokuu 2014 Vapis lehti Toimitus Seurakunnan toimisto Rajakatu 20 B 18 40200 Jyväskylä Puhelin 014 614 026 Vastaava toimittaja Kari Hämäläinen Toimitus

Lisätiedot

Päivähoitolaista kohti varhaiskasvatuslakia s. 21

Päivähoitolaista kohti varhaiskasvatuslakia s. 21 ADHD-liiton jäsenlehti Vertaistuen teemaosio s. 11 Päivähoitolaista kohti varhaiskasvatuslakia s. 21 Kuntoutusta lukivaikeuteen s. 24 a d h d-liitto ry adhd-förbundet rf ADHD-liitto ry edistää ja tukee

Lisätiedot

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille 250 Tampere 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 1/2014 ilmestyy viikolla 8-9 Tee lehteen juttu! Tai anna vinkki aiheesta,

Lisätiedot

Loppuraportti. Suunnittelu. Teemat. Hyvän olon viikko 12. -16.2.2007. Projektisihteerit Janica Brander ja Katri Varpila

Loppuraportti. Suunnittelu. Teemat. Hyvän olon viikko 12. -16.2.2007. Projektisihteerit Janica Brander ja Katri Varpila Hyvän olon viikko 12. -16.2.2007 Loppuraportti Projektisihteerit Janica Brander ja Katri Varpila Suunnittelu Tänä vuonna Hyvän olon viikon suunnittelu aloitettiin hieman myöhemmin, koska toisen projektisihteerin

Lisätiedot

Tietoa ja tukea Sinulle omaishoitaja

Tietoa ja tukea Sinulle omaishoitaja Talvi 2009 Joku sanoi hyvän sanan jollekin ojensi lämpimän käden. Ja heidän maailmansa ei enää entisensä. Koskaan. Se on auringon paisteen laulavien lintujen maailma lämmön ja ystävyyden kohtauspaikka.

Lisätiedot

JOENSUUN KANSALAISTALO 10 VUOTTA

JOENSUUN KANSALAISTALO 10 VUOTTA akkuna HYVINVOINNIN ÄÄNENKANNATTAJA 2006 Kanava-projekti Kotikartano 10 vuotta Kanavan kautta asukastoimintaa ja yhteistyötä Vuosikymmen monipuolista kansalaisjärjestötoimintaa. S.12 S.15 JOENSUUN KANSALAISTALO

Lisätiedot

250 TAMPERE 4/2010. Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille

250 TAMPERE 4/2010. Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille 250 TAMPERE 4/2010 Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille Lehden aikataulu Seuraava JHL-250-Tampere nro 1/ 2011 ilmestyy jäsenistölle viikolla 12-13 / 2011 Lehtijengi

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 4/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 4/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 4/2014 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Lukiessasi tätä syksy alkaa olla jo pitkällä. Yhdistystoiminta pyörii täydellä vauhdilla loppuvuoden ja tästä lehdestä varmasti jokainen

Lisätiedot

Viikin uusi pehtoori. Perhetapahtuma laskiaissunnuntaina 6.3.2011. Istutetut taimenet kutevat Viikinojassa s. 5. Latokartanossa luistellaan s.

Viikin uusi pehtoori. Perhetapahtuma laskiaissunnuntaina 6.3.2011. Istutetut taimenet kutevat Viikinojassa s. 5. Latokartanossa luistellaan s. Latokartanossa luistellaan s. 3 Viikin nuorisolla ei ole ensi syksynä kokoontumispaikkaa s. 4 Milloin Viikiin saadaan ikioma Nuta? Istutetut taimenet kutevat Viikinojassa s. 5 Viikinojaan palannut meritaimenkanta

Lisätiedot

Nuorten mielenterveysseura Yeesin vuoden 2013 toiminta. sosiaalisen tilinpidon menetelmällä

Nuorten mielenterveysseura Yeesin vuoden 2013 toiminta. sosiaalisen tilinpidon menetelmällä Nuorten mielenterveysseura Yeesin vuoden 2013 toiminta sosiaalisen tilinpidon menetelmällä Nuorten mielenterveysseura Yeesi ry www.yeesi.fi LUMIKA -projekti 2013-2016 www.facebook.com/yeesaamaan Asemapäällikönkatu

Lisätiedot

Yhteiskunnallinen yritys, työtä ja palveluja! Asukaslehti Kevät 2011. www.katoppa.fi

Yhteiskunnallinen yritys, työtä ja palveluja! Asukaslehti Kevät 2011. www.katoppa.fi Asukaslehti Kevät 2011 www.katoppa.fi Yhteiskunnallinen yritys, työtä ja palveluja! Aiheesta lisää sivulla 8 Keskusta Raksila Intiö Myllytulli Meritulli Kuusiluoto Hollihaka Leveri Heinäpää Nuottasaari

Lisätiedot

Vertaisryhmätoiminnan opas maahanmuuttajatyöhön

Vertaisryhmätoiminnan opas maahanmuuttajatyöhön Vertaisryhmätoiminnan opas maahanmuuttajatyöhön Selkokielinen opas Suomen Pakolaisapu ry Suomen Pakolaisapu ry 1 ZZ Vertaisryhmätoiminnan opas maahanmuuttajatyöhön Toim. Yuko Kametani, Anne Korppinen ja

Lisätiedot

TÄSSÄ JA NYT. Satakunnan piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön.

TÄSSÄ JA NYT. Satakunnan piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön. TÄSSÄ JA NYT Satakunnan piiri Järjestötiedote 2/2015 Ensiapulaukku yleiskäyttöön Taskupakkaus Matkailijan ensiapupakkaus Joka kodin ensiapulaukku 1 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. TYKKÄÄ Facebookissa

Lisätiedot

Tervetuloa! Keskustan suuralueen aluekokous tiistaina 29.11. klo 18 kaupungintalon valtuustosalissa. Keskustan suuralueen asukaslehti Syksy 2011

Tervetuloa! Keskustan suuralueen aluekokous tiistaina 29.11. klo 18 kaupungintalon valtuustosalissa. Keskustan suuralueen asukaslehti Syksy 2011 Keskustan suuralueen asukaslehti Syksy 2011 www.katoppa.fi Tervetuloa! Keskustan suuralueen aluekokous tiistaina 29.11. klo 18 kaupungintalon valtuustosalissa. Aiheesta lisää sivulla 7 Keskusta Raksila

Lisätiedot