JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry"

Transkriptio

1 1 JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry Päivitetty SISÄLLYS Jäsenmaksujen asettamisesta... 3 Jäsentyypit... 3 Suomen noutajakoirajärjestön maksuosuudet... 4 Esimerkkitapaus Esimerkkitapaus Muut tapaukset... 5 Yhdistyksen yhteystietojen asettaminen... 6 Yhdistyksen jäsenmaksujen asettaminen... 7 Uuden jäsenen lisääminen... 8 Kun huomaat, että jäsen on jo ennestään rekisterissä kahteen kertaan... 9 Jäsenyyden lisääminen olemassa olevalle jäsenelle Kohdan Viimeksi laskutettu vuosi käytöstä Laskun tekeminen ja toimittaminen uudelle jäsenelle Perhejäsenen liittäminen vuosijäseneen ja koontilaskun muodostaminen Ja sitten kun se koontilasku kuitenkin menee kiville SNJ:n lisäämien jäsenten tai jäsenyyksien tarkistaminen Pentuejäsenistä Vuosilaskujen tekeminen Sähköpostitse laskuttamisesta... 19

2 2 Laskujen kirjaaminen maksetuiksi Maksamattomien laskujen karhuaminen Jäsenyyksien passivoituminen maksamattomuuden seurauksena Raporttien tekeminen Yleistä raporttien tekemisestä Uuden raportin luominen Tyypillisiä raporttitarpeita Aineiston tuottaminen lehtipostitusta varten SNJ:n jäsensihteeri lisäämien vuosi- ja pentuejäsenten hakeminen Uusien jäsenten hakeminen hallituksen kokousta varten Eronneiden jäsenten hakeminen hallituksen kokousta varten Äänivaltaisten jäsenten listaaminen vuosi- tai syyskokousta varten Sähköpostin lähettäminen jäsenistölle Jäsenmäärätilaston tuottaminen Jäsenten passivointi maksamattoman laskun perusteella... 31

3 3 JÄSENMAKSUJEN ASETTAMISESTA JÄSENTYYPIT Vuosijäsen Perhejäsen Yhdistyksen vuosijäsen Yhdistyksen perhejäsen Pentuejäsen VIP-jäsen Kunniajäsen Ainaisjäsen Normaali perusjäsen. Jäsenyyteen voi liittyä myös SNJ:n jäsenyys. Jonkun vuosijäsenen kanssa samassa taloudessa asuva henkilö. Liitetään aina johonkin vuosijäseneen. Jäsenyyteen voi liittyä myös SNJ:n jäsenyys. Sama kuin vuosijäsen, mutta ei koskaan ole samalla myös SNJ:n jäsen. Tätä jäsentyyppiä ei tarvitse käyttää, jollei yhdistyksen jäsenmaksukäytäntö ole sellainen, että sitä on käytettävä. Ks. seuraavat kappaleet. Sama kuin perhejäsen, mutta ei koskaan ole samalla myös SNJ:n jäsen. Tätä jäsentyyppiä ei tarvitse käyttää, jollei yhdistyksen jäsenmaksukäytäntö ole sellainen, että sitä on käytettävä. Ks. seuraavat kappaleet. SNJ:n jäsensihteerin lisäämä, kasvattajan maksama tutustumisjäsenyys. Tästä on tarkemmin tietoa myöhempänä ohjeistuksessa. Alueyhdistyksissä ei lisätä pentuejäseniä. Tämä jäsentyyppi asetetaan yhteistyötahoille, joille halutaan lähettää alueyhdistyksen lehti. Tämä ei ole varsinainen jäsenyys, vaan enemmänkin merkintä lehden jakelua varten. Tälle jäsentyypille alueyhdistykset eivät koskaan aseta SNJ:n jäsenyyttä. Suomen Noutajakoirajärjestön kunniajäsen. Tätä jäsentyyppiä ei pidä alueyhdistyksissä käyttää. Järjestöllä on muutama ainaisjäsen, mutta uutta ainaisjäsenyyttä ei pidä laittaa kenellekään jäsenelle.

4 4 SUOMEN NOUTAJAKOIRAJÄRJESTÖN MAKSUOSUUDET Tätä kirjoitettaessa Suomen Noutajakoirajärjestön (jatkossa SNJ) maksuosuudet ovat seuraavanlaiset: - Vuosijäsenen maksuosuus on 18 euroa. Tämä lisätään jokaisen sellaisen vuosijäsen-tyyppisen jäsenen jäsenlaskuun, jonka jäsenyystiedoissa on valittuna kohta SNJ JÄSENYYS. - Perhejäsenen maksuosuus on 1 euro. Tämä lisätään jokaisen sellaisen perhejäsen-tyyppisen jäsenen jäsenlaskuun, jonka jäsenyystiedoissa on valittuna kohta SNJ JÄSENYYS. Tämä tulee ottaa huomioon, kun valitaan miten jäsenmaksut asetetaan ja millaisia jäsenyystyyppejä käytetään. ESIMERKKITAPAUS 1 Yhdistyksen jäsenmaksut ovat seuraavat: Vuosijäsen Perhejäsen 30 euroa, jos henkilö on sekä alueyhdistyksen että SNJ:n jäsen 12 euroa, jos henkilö on vain alueyhdistyksen jäsen 6 euroa, jos henkilö on sekä alueyhdistyksen että SNJ:n jäsen 5 euroa, jos henkilö on vain alueyhdistyksen jäsen Asetetaan jäsenmaksut seuraavasti: Jäsentyyppi Jäsenmaksu SNJ:n osuus Kokonaishinta, silloin kun on myös SNJ:n jäsen vuosijäsen 12 euroa 18 euroa 30 euroa perhejäsen 5 euroa 1 euro 6 euroa Tässä tilanteessa vuosi- tai perhejäsenelle asetetaan valinta SNJ JÄSENYYS riippuen siitä, onko jäsen pelkästään alueyhdistyksen jäsen vaiko myös SNJ:n jäsen. SNJ:n osuus lisätään laskulle automaattisesti tilanteen mukaan nämä summat eivät näy millään tavalla yhdistyksen jäsenmaksuissa. Muita jäsentyyppejä ei tarvita, koska molemmissa tilanteissa SNJ:n osuus on suoraan lisättävissä yhdistyksen osuuteen.

5 5 Esimerkiksi vuosijäsenen osalta lasku näyttää tuolloin tällaiselta: ESIMERKKITAPAUS 2 Yhdistyksen jäsenmaksut ovat seuraavat: Vuosijäsen Perhejäsen 30 euroa, jos henkilö on sekä alueyhdistyksen että SNJ:n jäsen 20 euroa, jos henkilö on vain alueyhdistyksen jäsen 5 euroa, jos henkilö on sekä alueyhdistyksen että SNJ:n jäsen 5 euroa myös silloin, jos henkilö on vain alueyhdistyksen jäsen Nyt tarvitaan neljä eri jäsentyyppiä, koska yhdistyksen osuuden pitää olla erilainen, jotta SNJ:n maksuosuuden lisäämisen jälkeen päästään haluttuun lopputulokseen. Asetetaan jäsenmaksut seuraavasti: Jäsentyyppi Jäsenmaksu SNJ:n osuus Kokonaishinta vuosijäsen 12 euroa 18 euroa 30 euroa yhdistyksen suorajäsen 20 euroa - 20 euroa perhejäsen 4 euroa 1 euro 5 euroa yhdistyksen perhejäsen 5 euroa - 5 euroa Tässä tilanteessa vuosijäsenille asetetaan aina valinta SNJ JÄSENYYS, mutta yhdistyksen suorajäsenille ei koskaan. Vastaavalla tavalla toimitaan perhejäsenen ja yhdistyksen perhejäsenen osalta. MUUT TAPAUKSET Yhdistyksen jäsenmaksukäytäntö voi olla myös joku yhdistelmä kahdesta ensimmäisestä. Esimerkiksi siten, että vuosijäsenen maksu on 12 euroa tai 30 euroa (tällöin käytetään tältä osin esimerkin 1 käytöntöä) ja perhejäsenen maksu aina 5 euroa (tällöin käytetään tältä osin esimerkin 2 käytäntöä). Jos tuntuu siltä, että oman yhdistyksen käytäntö ei ole oikein mikään edellä kuvatuista, niin ota yhteyttä.

6 6 YHDISTYKSEN YHTEYSTIETOJEN ASETTAMINEN Valitse päävalikosta kohta Yhdistys : Varmista, että yhteystiedot ovat oikein. Mene tarvittaessa päivittämään tietoja painikkeella Muokkaa. Yllä olevilla tiedoilla laskun yläosa näyttää tältä: Perustiedoissa oleva Laskuttajan nimi tulostuu siis laskulle yhdistyksen nimen alle. Jäsensihteerin sähköpostiosoite tai puhelinnumero eivät tulostu automaattisesti laskulle. Jos haluat ne näkyviin, käytä alempana mainittua Yhdistyksen laskuteksti kenttää.

7 7 Varmista myös, että yhdistyksen tilinumero on oikein se on samalla näytöllä kuin yhdistyksen yhteystiedot: Huomaa myös, että voi tässä kirjoittaa tekstin, joka tulostuu jokaiselle laskulle ja sitä on kätevä käyttää hyvin monentyyppiseen tiedottamiseen. Tässä voit myös halutessasi ilmoittaa jäsensihteerin puhelinnumeron ja/tai sähköpostiosoitteen. Muista kuitenkin kohtuus kovin pitkää tekstiä ei tähän kannata kirjoittaa! YHDISTYKSEN JÄSENMAKSUJEN ASETTAMINEN Valitse päävalikosta kohta Yhdistys ja sieltä edelleen kohta Jäsenmaksut : Varmista, että kaikilla laskutettavilla jäsentyypeillä on oikea hinta valittuna. Huomaa, että näihin hintoihin lisätään Suomen Noutajakoirajärjestön jäsenmaksuosuus, jos jäsen on samalla SNJ:n jäsen. Tarkemmin asiaa jäsenmaksuista on tämän ohjeistuksen alussa.

8 8 UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN Ennen kuin lisäät uuden jäsenen, niin tarkista, että sama henkilö ei jo löydy rekisteristä. Jos löytyy sama henkilö: - Samasta osoitteesta: Ei lisätä uutta jäsentä, vaan jo olemassa olevalle jäsenelle lisätään uusi jäsenyys. - Eri osoitteesta: Jos kyseessä voisi periaatteessa olla sama henkilö, niin olisi hyvä pyrkiä vaikka kysymään henkilöltä itseltään, että onko hän esimerkiksi muuttanut, jotta rekisteriin ei tule samasta henkilöstä kahta eri kopiota. Kun päädyt uuden henkilön lisäämiseen, niin: 1. Valitse kohdasta Jäsentiedot, oikeasta reunasta toiminto Lisää henkilö 2. Täytä henkilön nimi ja yhteystiedot 3. Kohtaa Kunta ei tarvitse täyttää siihen tulee tallennuksen jälkeen tieto automaattisesti.

9 9 4. Varmista erityisen huolellisesti, että sähköpostiosoite tulee kirjattua oikein etanaposti menee perille vähän väärälläkin postiosoitteella, mutta sähköposti ei. 5. Valitse Tallenna Nyt henkilön perustiedot ovat tallennettuna. Seuraavaksi henkilölle lisätään jäsenyys. KUN HUOMAAT, ETTÄ JÄSEN ON JO ENNESTÄÄN REKISTERISSÄ KAHTEEN KERTAAN Vuosien saatossa rekisteriin on kertynyt useita henkilöitä moneen kertaan. Yleensä silloin kun henkilöllä on jäsenyyksiä monessa eri yhdistyksessä. Näitä tuplia ja triploja olisi hyvä yhdistää siten, että henkilö on vain kertaalleen. Perusperiaatteen pitäisi olla se, että se kopio jäsenestä jätetään jäljelle, jossa on sen yhdistyksen jäsenyys, jonka alueella henkilö asuu. Aina tämä ei ole aivan selvää, mutta pääsääntöisesti kyllä. Jos ei ole selvää minkä yhdistyksen vaikutusalueella henkilö asuu, niin toisena sääntönä voi pitää sitä, että se kopio henkilöstä jää, jonka jäsenyyteen on liitetty SNJ:n jäsenyys. Esimerkki. Henkilöstä on kaksi kopiota (sama osoite) ja henkilö asuu Pirkkalassa. Toisessa on jäsenyys Pirkanmaan noutajakoirayhdistykseen (Pirkka) ja toisessa Kanta-Hämeen noutajakoirayhdistykseen (KHN). Kun KHN:n jäsensihteeri huomaa tällaisen jäsenen, hän tekee seuraavaa: 1. Ottaa kuvaruutukaapauksen tai muuten ottaa talteen henkilön jäsenyystiedot KHN:n osalta 2. Avaa henkilöstä sen kopion, jossa on Pirkan jäsenyys 3. Lisää ko. kopiolle KHN:n jäsenyyden niillä tiedoilla, jotka oli toisella kopiolla (muista asettaa jäsenyyden alkamispäivä sekä viimeksi laskutettu vuosi jne.) 4. Poistaa sen kopion jäsenestä, jossa oli alkuperäinen KHN:n jäsenyys Jos Pirkan jäsensihteeri huomaa ko. tuplan, hän kysyy KHN:n jäsensihteeriltä voisiko KHN:n tehdä em. operaation. Pirkan jäsensihteeri ei nimittäin tuota voi itse tehdä, koska vain KHN:n jäsensihteeri voi poistaa KHN:n jäsenyyksiä tai lisätä niitä.

10 10 JÄSENYYDEN LISÄÄMINEN OLEMASSA OLEVALLE JÄSENELLE Kun henkilön tiedot ovat avattuna, niin: 1. Valitse kohta Jäsenyydet 2. Valitse painike Lisää 3. Valitse oikea jäsenlaji (yleisimmin vuosijäsen tai yhdistyksen vuosijäsen ) 4. Yhdistys kohdassa on valmiiksi oma yhdistyksesi 5. Jäsenyyden tilaa ei tarvitse itse valita 6. Laita rekisteröintipäiväksi kuluva päivä 7. Laita liittymispäiväksi se päivä, josta alkaen haluat jäsenyyden voimaan. HUOM! Jos laitat liittymispäivän tulevaisuuteen, niin jäsenen tilana näkyy ko. päivään saakka Passiivinen. 8. Valitse kohta SNJ jäsenyys, jos henkilö haluaa alueyhdistyksen jäsenyyden lisäksi myös SNJ:n jäsenyyden. Valitse tällöin myös kohta Jäsenyys käsittelemättä SNJ:n hallituksessa, jotta SNJ:n jäsensihteeri saa tiedon uudesta jäsenestä.

11 11 9. Kohdan Viimeksi laskutettu vuosi käytöstä on alempana tarkempi ohje huomaa, että tämän kentän käytöllä on hyvin suuri merkitys! 10. Älä laita mitään kohtaan Maksaja / Perheenpää, jollei kyseessä ole tilanne, että samalle laskulle on tulossa esimerkiksi perhejäsenen maksu. Tästä on alempana tarkempi ohje ( Perhejäsenen liittäminen vuosijäseneen ) 11. Kohta Kennelin nimi on tarkoitettu pentuejäseniä varten ja sitä käyttää SNJ:n jäsensihteeri. 12. Valitse Tallenna KOHDAN VIIMEKSI LASKUTETTU VUOSI KÄYTÖSTÄ Jos jäsen maksaa jäsen- ja liittymismaksun yhdistyksen tilille, toimittaa tästä kuitin jäsensihteerille ja jäsensihteeri kirjaa vasta tämän jälkeen henkilön rekisteriin, niin merkitse kenttää kuluva vuosi. Tällöin henkilölle ei tule kuluvan vuoden osalta enää laskua, eikä seuraavassa laskussa ole mukana liittymismaksua. Jos jäsen kirjataan ensin rekisteriin ja hänelle halutaan tehdä järjestelmän kautta lasku, niin jätä kenttä tyhjäksi. Tällöin hänelle voi tehdä laskun ja laskulle tulee mukaan mahdollinen liittymismaksu. Jos joudut joskus hyvittämään virheellisen laskun ja haluat tehdä jäsenelle uuden laskun, niin käy asettamassa tähän kenttään joko edellinen vuosi (=> laskuun ei tule liittymismaksua) tai tyhjennä tämä kenttä (=> laskuun tulee mukaan myös liittymismaksu). Jos kentässä on jo kuluva vuosi, ei henkilölle saa tehtyä uutta laskua.

12 12 LASKUN TEKEMINEN JA TOIMITTAMINEN UUDELLE JÄSENELLE Kun olet lisännyt uuden jäsenen tai jo ennestään olleelle jäsenelle uuden jäsenyyden, on yleensä seuraava vaihe laskun tekeminen. Valitse näkyviin henkilön perustiedot: Oikeasta reunasta löytyy tällöin toiminto Laske maksut. Sitä klikkaamalla pääset tähän: Klikkaa painikatta Laske maksut. Ohjaudut tuon jälkeen automaattisesti jäsenen tiedoissa kohtaa Maksuyhteenveto :

13 13 Laskun tilana näkyy tässä vaiheessa Kirjattu. Valinnalla Esikatsele saat näkyviin PDF-muotoisen testilaskun: Valinnalla Laskuta muodostuu varsinainen lasku. Kun olet jo muutaman laskun tehnyt, ei ole mitään tarvetta jatkossa jokaista laskua erikseen esikatsella. Varsinainen lasku tulee samalla tavalla PDF-tiedostoksi kuten testilaskukin. Tilanteesta riippuen voit nyt 1. Tulostaa laskun, laittaa sen kirjekuoreen ja lähettää sen jäsenelle postitse. 2. Tallentaa PDF:n työasemallesi ja lähettää laskun jäsenelle sähköpostin liitetiedostona. Yksittäisen sähköpostin lähettäminen suoraan ohjelmasta ei ole mahdollista. Kun varsinainen lasku on muodostettu, näkyy tilana Laskutettu :

14 14 PERHEJÄSENEN LIITTÄMINEN VUOSIJÄSENEEN JA KOONTILASKUN MUODOSTAMINEN Jotta vuosijäsen ja perhejäsen(et) saadaan samalle laskulle, tulee tehdä kaikki alla mainitut vaiheet kertaalleen. Asia saattaa vaikuttaa aluksi monimutkaiselta, mutta muutaman kerran jälkeen asia menee kyllä suhteellisen vaivattomasti. Huomaa, että voit tietysti tehdä ison osan tässä kuvattuja vaiheita jo silloin, kun lisäät jäseniä rekisteriin tässä on kuvattuna tilanne, jossa henkilöt ovat jo rekisterissä valmiina. Jatkossa vuosilaskut tulevat tämän jälkeen automaattisesti. 1. Avaa vuosijäsenen (ns. pääjäsen) jäsenyystieto. 2. Valitse kohtaan Maksaja/perheen pää vuosijäsenen oma nimi. Kirjoittamalla nimen tai sen alkua ylempään kenttään ja painalla ENTERiä, tulee alempaan valittuna ko. nimi: 3. Ole tarkkana, että valituksi tulee oikea henkilö varmista, että alemmassa kentässä ei ole valittavissa useita saman nimisiä henkilöitä. Jos on, niin alussa oleva asiakasnumero erottaa ne toisistaan. 4. Avaa perhejäsenen jäsenyystieto. 5. Valitse myös tässä Maksaja/perheen pää pääjäsenen nimi aivan samalla tavalla kuin edellä. 6. Tämän jälkeen tiedon pitäisi näkyä tähän tyyliin kohdassa Jäsenyydet : 7. Tai kun tarkemmat tiedot ovat avattuna, niin tällä tavalla: 8. Nyt vuosi- ja perhejäsen on linkitetty toisiinsa. HUOM! Jos tilanne ei näytä edellä kuvatun kaltaiselta, niin älä edes yritä lähteä tekemään laskuja. 9. Kun jäsenille tehdään ensimmäistä laskua, on molempien tiedoissa, kohdassa Perustiedot klikattava valintaa Laske maksut. Tämä siis samalla tavalla kuin edellä kun tehtiin lasku yksittäiselle uudelle jäsenelle.

15 Tässä vaiheessa molempien kohdalla näkyy Kirjattu -tilassa olevat laskut. 11. Vielä on klikattava vuosijäsenen kohdalla valintaa Kerää koontilasku, jotta järjestelmä niputtaa molempien laskut samalle koontilaskulle. 12. Nyt lopputuloksen tulisi vuosijäsenen osalta kohdassa Maksuyhteenveto näyttää tämänkaltaiselta: 13. Klikkaamalla valintaa Esikatsele siltä riviltä, jossa maksun tilana on Kirjattu (ei siis se, jossa on Osa koontilaskua ), saat näkyviin testilaskun: 14. Varsinaisen laskun saat klikkaamalla valintaa Laskuta samalla tavalla kuin edellä yksittäisen jäsenen kohdalla. HUOM! Yllä oleva kuva on testikannasta, jossa oli vahingossa SNJ:n perhejäsenen vuosimaksuna 3 euroa oikeasti tuossa pitäisi olla 1 eur. HUOM! Jos yrität esikatsella laskua tai suorittaa laskutuksen rivillä, jossa tilana on Osa koontilaskua tai yrität tehdä saman perhejäsenen tiedoissa, niin saat tämän ilmoituksen: Tee em. toiminnot aina vain pääjäsenen kohdalla ja sillä rivillä, jossa tilana on Kirjattu tai Laskutettu.

16 16 JA SITTEN KUN SE KOONTILASKU KUITENKIN MENEE KIVILLE ja joudut ottamaan koko homman alusta: 1. Hyvitä pääjäsenen laskurivit 2. Hyvitä perhejäsenen laskurivi 3. Tyhjennä pääjäsenen kohdalla Viimeksi laskutettu vuosi 4. Tyhjennä perhejäsenen kohdalla Viimeksi laskutettu vuosi 5. Aloita prosessi alusta ja tarkista, että kaikki teet kaikki vaiheet juuri kuten ohjeessa. Tyypillisiä tilanteita, joissa prosessi voi mennä pieleen, on monia. Ainakin nämä: - Jätetään suorittamatta Laske maksut perhejäsenen kohdalla ja hänen osuutensa jää pois koontilaskusta - Pääjäsenen kohdalla jätetään asettamatta Laskun maksaja/perheen pää, jolloin pääjäsen jää pois koontilaskusta - Pääjäsenen kohdalla klikataan Laskuta ennen kuin on tehty koontilaskua Voiko pieleen menneet ja hyvitetyt laskut poistaa?. - Ei voi. Vaikka niitä olisi tullut jo useita samalle jäsenelle?. - Ei, ei silloinkaan.

17 17 SNJ:N LISÄÄMIEN JÄSENTEN TAI JÄSENYYKSIEN TARKISTAMINEN Yhdistykselle ilmestyy jäseniä muutenkin kuin yhdistyksen oman jäsensihteerin toimesta. Jäseniä lisää nimittäin myös SNJ:n jäsensihteeri seuraavissa tilanteissa: 1. Jäsen ilmoittautuu jäseneksi SNJ:n nettisivujen kautta. 2. Kasvattaja ilmoittaa joukon pennun ostajiaan ns. pentuejäseniksi. Näiden jäsenten osalta toimitaan seuraavasti: - SNJ:n jäsensihteeri lisää tällöin henkilön sen alueyhdistyksen vuosi- tai pentuejäseneksi, jonka vaikutusalueella henkilö asuu. - SNJ:n jäsensihteeri asettaa jäsenelle valinnan Käsittelemättä alueyhdistyksessä. - Alueyhdistyksessä tulee säännöllisesti tehdä haku jäsenistä, joilla on em. valinta asetettuna. Tästä tarkemmin kohdassa Raporttien tekeminen. - Alueyhdistyksen jäsensihteeri tekee uusille vuosijäsenille laskun ja toimittaa sen postitse/sähköpostitse. - Samassa yhteydessä hän voi toimittaa tervetulokirjeen, aiempia jäsenlehtiä tms. yhdistyksen toimintaperiaatteiden mukaisesti. - HUOM! Pentuejäsenille ei tehdä laskua, koska kasvattaja on jo maksanut pentuejäsenyyden. Pentuejäsenille voi ja kannattaakin toki toimittaa muuta materiaalia. - Kun lasku ja/tai materiaali on toimitettu, valinta Käsittelemättä alueyhdistyksessä poistetaan, jotta jäsen ei tule seuraaviin hakuihin enää mukaan. PENTUEJÄSENISTÄ Pentuejäsenet ovat kasvattajan maksamia sekä SNJ:n ja alueyhdistysten sponsoroimia tutustumisjäseniä potentiaalisia uusia jäseniä ja potentiaalisia innokkaita yhdistysaktiiveja. Pentuejäsenillä on muuten täysimääräiset jäsenoikeudet yhdistyksessä, mutta ei äänivaltaa yhdistyksen vuosi- ja syyskokouksissa. Pentuejäsenyys on voimassa sen vuoden loppuun, jonka aikana se on merkitty alkamaan. Vuoden alussa SNJ:n pääkäyttäjä suorittaa ajon, jossa pentuejäsenyys merkitään passiiviseksi ja jäsenelle lisätään normaali vuosijäsenyys, jolloin henkilöt saavat normaalin vuosijäsenen laskun vuosilaskutuksen yhteydessä. Jos he eivät halua jatkaa jäsenyyttä maksullisena, he ilmoittavat siitä jäsensihteerille (tai jättävät vain jäsenmaksunsa maksamatta, jolloin jäsenyys päättyy). Pentuejäseniä kannattaa aktivoida ja houkutella mukaan yhdistyksen toimintaan ja koulutuksiin, jotta heistä saa vakinaisia jäseniä.

18 18 VUOSILASKUJEN TEKEMINEN HUOM! Varmista, että yhdistyksen yhteystiedot, tilinumero, laskulle tulevat lisäteksti jne. ovat ajantasalla! HUOM! Varmista, että yhdistyksen jäsenmaksut ovat järjestelmässä ajantasalla! HUOM! Älä tee vuosilaskutusta ennen kuin olet varma, että SNJ:n pääkäyttäjä on tehnyt vuotuisen päivitysajon, jossa edellisen vuoden pentuejäsenet muuttuvat vuosijäseniksi. Muutoin kaikki ko. jäsenet jäävät laskuttamatta. Jos olet asiasta epävarma, voit tarkistaa asian tekemällä haun, jossa kriteereinä ovat omat yhdistyksesi pentuejäsenyys, jonka tila on aktiivinen. Kun tarkistat ko. jäseniä, niin joukossa ei saa olla sellaisia, joiden jäsenyys on alkanut edellisenä vuonna. Kun edellä mainitut asiat on varmistettu, voidaan siirtyä varsinaiseen laskujen tekemiseen. Valitse kohdasta Työkalut ainoa siellä näkyvä toiminto Työkalut : Klikkaa kohtaa Laskutus: Laskuta jäsenlaskut : Erittäin olennainen kohta laskutuksessa on valita oikeat valinnat kohdassa Maksuperusteet. Valinnat riippuvat siitä mitä laskutettavia jäsentyyppejä yhdistyksessäsi on käytössä. Aina valitaan vuosijäsen ja perhejäsen. Lisäksi

19 19 tilanteen mukaan yhdistyksen suorajäsen ja/tai yhdistyksen perhejäsen riippuen siitä onko yhdistyksen jäsenmaksukäytäntö sellainen, että ne ovat käytössä. Kunnia-, ainais-, VIP- ja pentuejäseniä ei laskuteta. Muista tarkistaa, että eräpäiväksi tulee sopiva päivä: Jätä aluksi valinta kohtaa Testi varmista ensin, että laskut näyttävät oikeanlaisilta ennen kuin lähetät ne eteenpäin! Kohdassa Laskutustapa valitaan miten laskut halutaan toimittaa: - PDF: Laskuista muodostuu selaimeen PDF-tiedosto, jonka tulostat, kuoritat ja postitat. Käytä aina testatessa tätä valintaa! Testivaiheessa ei luonnollisestikaan ole tarvetta tulostaa laskuja selaa tiedosto läpi ja katso, että laskut näyttävät siltä kuin pitääkin. - ITELLA: Laskut lähtevät Itellan kautta ns. ekirjeinä, jolloin mitään ei tarvitse tehdä, mutta lopputulos ei luonnollisestikaan synny ilmaiseksi. Tällä hetkellä voimassa olevan hinnaston mukaan kustannus on 1,07 euroa + alv per lasku. Hinta on kokonaiskustannus sisältäen tulostuksen, kuoren, kuorituksen ja postittamisen. Ne jäsenet, joiden tietoihin on asetettu ensisijaiseksi laskutustavaksi sähköposti, saavat laskunsa sähköpostin liitteenä tulevassa PDF-tiedostossa. Testatessa nämä laskut tulevat jäsensihteerin omaan sähköpostiosoitteeseen eivätkä mene jäsenelle. Kun lopulliset laskut tehdään, jäävät sähköpostitse menevät laskut pois PDF- ja Itella-aineistosta. Kun kaikki näyttää hyvältä ja olet valmis tekemään varsinaiset laskut, joudut avaamaan tämän toiminnon uudestaan kohdasta Työkalut. Kun Lataa laskut painiketta on kertaalleen käytetty, ei sitä voi käyttää enää uudestaan. Tämä on kuulemma suojauskeino virheellisille tuplalähetyksille. Tee siis samat valinnat uudestaan, poista valinta kohdasta Testi, valitse laskutustavaksi PDF tai ITELLA ja klikkaa Lataa laskut. HUOM! Jos sähköpostitse toimitettavia laskuja on paljon, kestää toiminnon suorittaminen varsin pitkään (useita minuutteja) ja selaimen alanurkassa näkyy vain teksti Odotetaan palvelinta osoitteessa rekisteri.sebacon.fi. Tässä kohtaa EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA saa sulkea selainta tai sen välilehteä, keskeyttää sivunlatausta tai mitään muutakaan. Odota ihan rauhassa, kyllä se siitä valmistuu. SÄHKÖPOSTITSE LASKUTTAMISESTA

20 20 Kun lasku lähetetään sähköpostitse ja osoite on virheellinen, postilaatikko täynnä tms., ei siitä valitettavasti tule tietoa jäsensihteerille. Laskut eivät teknisesti ottaen lähde jäsensihteerin omasta sähköpostista, vaan jäsenrekisterin palvelimelta ohjelmallisesti siten, että lähettäjäksi merkitään jäsensihteerin osoite. Tämän takia pitää varmistaa, että sähköpostiosoite on oikein ennen kuin jäsenelle merkitään ko. laskutustapa. Sähköpostin asettaminen onkin turvallisinta tehdä jäsenen itse lähettämän sähköpostin perusteella. Lisäksi on hyvä korostaa jäsenille yhteystietojen ajantasalla pitämisen tärkeyttä. Kun henkilö on usean eri yhdistyksen jäsen, vaikuttaa yhdessä yhdistyksessä tehty laskutustavan valinta henkilön laskutukseen myös toisen yhdistyksen osalta, koska laskun toimitustapa valitaan henkilön perustiedoissa eikä yhdistyskohtaisissa jäsenyystiedoissa. Jos yhdistyksessä on tapana laittaa jäsenlasku jäsenlehden väliin, voi em. syystä johtuen jäädä osan jäsenistä lasku tulostumatta se on jo mennyt sähköpostilla. Kannattanee tehdä itselleen lista jäsenistä, joille laskutustavaksi on valittu sähköposti, jolloin jäsenlaskuja ja lehti täsmäyttäessä voi listasta tarkistaa onko henkilö em. listalla, jos laskua ei löydy tulostettujen joukosta. LASKUJEN KIRJAAMINEN MAKSETUIKSI Kun on aika alkaa kirjaamaan saapuneita maksua, niin valitse kohdasta Työkalut ainoa siellä näkyvä toiminto Työkalut : Klikkaa kohtaa Kirjaa suorituksia, jolloin aukeaa toimin, jossa ovat listattuna kaikki avoinna olevat laskut: Laskut ovat henkilön mukaan järjestyksessä. Helpointa on, jos maksaja on sama kuin laskulla rullaat listan oikealle kohdalle ja klikkaat kursorin viimeisenä olevaan kenttään, johon ilmestyy automaattisesti kuluva päivä. Voit vaihtaa tilalla oikean maksupäivän, mutta yleensä ei ole merkitystä onko rekisterissä aivan eksakti suorituspäivä kunhan on joku päivä, jolloin lasku tulee kuitattua maksetuksi. Samalla periaatteella merkitset kerralla kaikki suoritetut maksut ja klikkaat listan lopussa olevaa painiketta Tallenna tiedot :

21 21 Jos maksaja ei löydy nimen perusteella, niin hae viitenumerolla. Paina näppäin yhdistelmää Ctrl-F, jolloin pääset tekemään selaimen sivulla haun. Nopeinta lienee hakea maksun muutamalla viimeisellä numerolla. Esimerkiksi kolme viimeistä numeroa siten, että laittaa välilyönnin ennen viimeistä numeroa: Ei siis kannata alkaa naputtaa koko viitenumeroa Kun oikea rivi löytyy, maksu kuitataan samalla tavalla asettamalla maksupäivä viimeiseen sarakkeeseen. MAKSAMATTOMIEN LASKUJEN KARHUAMINEN Kaikki eivät luonnollisestikaan ehdi/jaksa/muista/viitsi maksaa laskua ajoissa. Ennen kuin jäsen katsotaan eronneeksi, on ehkä hyvä kertaalleen muistuttaa jäsenmaksusta. Tätä ei todennäköisesti kannata tehdä heti eräpäivän jälkeen vaan odotella ainakin pari viikkoa. Valitse taas kohdasta Työkalut ainoa siellä näkyvä toiminto Työkalut : Klikkaa kohtaa Laskutus : Karhua laskut, jolloin aukeaa toiminto, joka toimii samalla periaatteella kuin laskujen tekeminen. Valitse jäsentyypit samalla tavalla kuin laskujen teossa, pidä alussa valinta kohdassa Testi ja valitse kohtaan Jäsenmaksuvuosi kuluva vuosi. Kohdassa Alkuperäinen eräpvm voit rajata karhuamisen koskemaan vain esimerkiksi tiettynä päivänä erääntyneitä laskuja. Jos rajausta ei aseteta, karhutaan kaikkia erääntyneitä laskuja (myös esimerkiksi aiemmin lähetettyjä yksittäisiä laskuja, jotka ovat maksamatta). Kun lähetetään karhuja, ei sähköpostitse lähettäminen ole käytössä. Nämä menevät aina PDF:n kautta postitse tai Itellan kautta.

22 22 JÄSENYYKSIEN PASSIVOITUMINEN MAKSAMATTOMUUDEN SEURAUKSENA Jos jäsenelle lähetetään karhulasku, eikä hän maksa sitä, niin eräpäivän jälkeen jäsenyys menee automaattisesti tilaan passiivinen. Jos karhulaskuja ei lähetetä, tarvitsee suorittaa haku, jossa haetaan henkilöt, joilla on maksamattomia laskuja ja suorittaa näille jäsenille passivointiajo. Tästä enemmän tietoja kohdassa Raporttien tekeminen. RAPORTTIEN TEKEMINEN YLEISTÄ RAPORTTIEN TEKEMISESTÄ Kun haluat tehdä jonkun haun, niin tällöinkin lähdet aina tekemään uutta raporttia. Kun raportille ei anna mitään nimeä, se on kertakäyttöinen eikä jää talteen. Kun teet raportin, jota haluat käyttää jatkossa, niin annat sille nimen. Nimeä se siten, että raportin nimi alkaa aina yhdistyksen nimellä, lyhenteellä tms. samanlaisella tunnisteella. Tämä helpottaa erityisesti SNJ:n pääkäyttäjien työtä, koska heillä näkyy listallaan kaikkien yli 20 yhdistyksen kaikki raportit (tällä hetkellä n. 160 kpl) Siivoa säännöllisesti pois raportteja, joita et enää tarvitse. Raportteja on kahta tyyppiä: - Normaali raportti : Hakurajaukset valmiina, mutta voi tapauskohtaisesti valita mitä tietoja haluat tulostaa ja millä tavalla. - Valmis raportti : Kaikki on valmiiksi asetettuna sekä hakurajaukset, tulostustapa sekä tulostettavat tiedot. Yhdellä klikkauksella saa esimerkiksi valmiin osoiteaineistoa lehteä varten. UUDEN RAPORTIN LUOMINEN Raportin luomisen periaatteet: 1. Valitse kriteerit, joiden mukaan varsinainen haku tapahtuu ( Hakevat kriteerit ) 2. Rajaa tarvittaessa tulosjoukkoa ( Rajaavat kriteerit ) tätä ei kovinkaan usein tarvita 3. Tyypillisimmin haettavat tiedot löytyvät alakohdasta Jäsenyydet

23 23 4. Kun asetat hakuehtoja, näet toiminnon oikeasta reunasta kokoajan mitä olet valinnut ja paljonko jäseniä löytyy: 5. Kun alkaa näyttää sopivalta, klikkaa Hae valituilla, jolloin pääset seuraavaan vaiheeseen. Jos haluat tallentaa raportin jatkoa varten, anna tässä vaiheessa sille joku nimi. Kun nimi annetaan tässä vaiheessa, raportti tallentuu tyypiksi Normaali raportti. Jos teet vain kertaluonteisen haun, jätä nimi tyhjäksi, niin ei jää turhaa ylimääräistä raporttia listalle. 6. Klikkaa Jatka, jolloin pääset seuraavaan vaiheeseen:

24 24 7. Nyt voit kohdassa Toiminto valita mitä haluat tulosjoukolle tehdä: - HTML: Tulos tulee suoraan selaimeen listausmuodossa - CSV: Tulos tulee tekstitiedostoksi, jossa erotinmerkki kenttien välissä ja jokainen jäsen omalla rivillään - Excel: Tulos tulee Excel-tiedostoksi - Sähköposti: Voit lähettää löytyneille jäsenillä sähköpostia - Tarratuloste: Voit tulostaa postitusosoitetarrat löytyneille jäsenille (tulostettavia tietoja ei tarvitse valita) 8. Klikkaa Jatka, jolloin pääse viimeiseen vaiheeseen (paitsi, jos valitsit tarratulosteet tai sähköpostin): 9. Valitse tulostettavat tiedot sekä tulostusjärjestys. 10. Jos annat tässä vaiheessa raportille nimen, se tallentuu tyypiksi Valmis raportti. 11. Klikkaa lopuksi Jatka, jolloin saat lopputulokset valitsemassasi muodossa. Raporttityökalun anti on periaatteessa erittäin hyvä kun sitä opettelee käyttämään. Aivan kaikella rekisterissä olevalla tiedolla voi hakea ja kaiken siellä olevan tiedon saa tulosteisiin. Seuraavassa on hieman esimerkkejä tyypillisistä raporteista. Niiden kohdalla ei ole toistettu edellä mainittuja perusperiaatteita, vaan kerrottu lähinnä se mitä pitää asettaa hakuehdoiksi yms.

25 25 TYYPILLISIÄ RAPORTTITARPEITA Alla olevat ovat vain esimerkkejä. Voit luonnollisesti tehdä rajaukset ja tulostukset aivan siten kuin teidän yhdistyksenne tarpeet vaativat. Raportteja on turvallista kokeilla monilla eri tavoilla toisin kuin esim. laskutusta. AINEISTON TUOTTAMINEN LEHTIPOSTITUSTA VARTEN Valitaan mukaan muut oman yhdistyksen aktiiviset jäsenet paitsi perhejäsenet sekä ne, jotka eivät lehteä ole halunneet (esimerkiksi, jos taloudessa asuu kaksi vuosijäsentä, joista kumpikaan ei halua olla perhejäsen, mutta yksi yhteinen lehti riittää) Hakuvaihtoehdot / Hakevat kriteerit Kohdasta Jäsenyydet : - Jäsenlaji valitaan kaikki muut jäsentyypit paitsi perhejäsen ja yhdistyksen perhejäsen - Yhdistys valitaan oma yhdistys - Jäsenyyden tila valitaan aktiivinen Hakuvaihtoehdot / Rajaavat kriteerit Kohdasta Jäsenyydet : - Yksittäiset valinnat valitaan Ei alueyhdistyksen lehteä Valitse tulostustavaksi Excel (jos menee painotaloon) tai Tarratuloste (jos haluat tulostaa osoitetarrat itse). Jos valitset Excel-muodon, niin valitse tulostettaviksi tiedoiksi: - Sukunimi - Etunimi - Lähiosoite - Postinumero - Postitoimipaikka - (Maa) Em. excel-tiedosto käy sellaisenaan mm. Kopi-Jyvälle, jossa Pirkan jäsenlehti painetaan. Lehti lähtee suoraan painosta postiin. SNJ:N JÄSENSIHTEERI LISÄÄMIEN VUOSI- JA PENTUEJÄSENTEN HAKEMINEN Hakuvaihtoehdot / Hakevat kriteerit Kohdasta Jäsenyydet : - Yhdistys valitaan oma yhdistys - Yksittäiset valinnat valitaan Käsittelemättä alueyhdistyksessä

26 26 UUSIEN JÄSENTEN HAKEMINEN HALLITUKSEN KOKOUSTA VARTEN Hakuvaihtoehdot / Hakevat kriteerit Kohdasta Jäsenyydet : - Yhdistys valitaan oma yhdistys - Jäsenyyden tila valitaan aktiivinen - Liittymispvm ylempään kenttään edellisen kokouksen pvm Valitse Excel-muoto. Valitse tulostettaviksi tiedoiksi esim. - Sukunimi, Etunimi - Jäsenlaji - SNJ jäsenyys - Liittymispvm ERONNEIDEN JÄSENTEN HAKEMINEN HALLITUKSEN KOKOUSTA VARTEN Hakuvaihtoehdot / Hakevat kriteerit Kohdasta Jäsenyydet : - Jäsenlaji valitaan jäsentyypit, joita yhdistyksessä on käytössä (myös pentuejäsen) - Yhdistys valitaan oma yhdistys - Eropvm ylempään kenttään edellisen kokouksen pvm Valitse Excel-muoto. Valitse tulostettaviksi tiedoiksi esim. - Sukunimi, Etunimi - Jäsenlaji - SNJ jäsenyys - Eropvm

27 27 ÄÄNIVALTAISTEN JÄSENTEN LISTAAMINEN VUOSI- TAI SYYSKOKOUSTA VARTEN Hakuvaihtoehdot / Hakevat kriteerit Kohdasta Jäsenyydet : - Jäsenlaji valitaan muut jäsentyypit paitsi pentuejäsen ja VIP-jäsen - Yhdistys valitaan oma yhdistys - Jäsenyyden tila valitaan aktiivinen Valitse Excel-muoto. Valitse tulostettaviksi tiedoiksi esim. - Sukunimi, Etunimi - Kunta - Jäsenlaji - SNJ jäsenyys - Liittymispvm SÄHKÖPOSTIN LÄHETTÄMINEN JÄSENISTÖLLE Hakuvaihtoehdot / Hakevat kriteerit Kohdasta Jäsenyydet : - Yhdistys valitaan oma yhdistys - Jäsenyyden tila valitaan aktiivinen Kohdasta Perustiedot : - Sähköposti kirjoitetaan * (pelkällä tähdellä mukaan tulevat kaikki, joilla on sähköpostitosoite) Kohdassa Toiminto valitaan vaihtoehto Sähköposti, jolloin tulee käyttöön toiminto sähköpostin kirjoittamista ja lähettämistä varten:

28 28 Kirjoita sähköpostille otsikko, valitse kohta Sähköposti (mm. laskutusta varten), kirjoita viesti ja klikkaa painiketta Lähetä. Tuolloin tulee vielä varmistus: Vinkki! Tee haku, jossa löydyt vain sinä itse ja kokeile lähettämistä. Huomaa, että sähköposti ei tule aivan reaaliajassa, vaan kestää muutamia minuutteja. Tämä siksi, että lähetys tapahtuu palvelimella ajastetusti muutaman minuutin välein.

29 29 JÄSENMÄÄRÄTILASTON TUOTTAMINEN Ohjelmasta ei suoraan saa esimerkiksi tietoa siitä kuinka monta vuosi-, perhe- yms. jäsentä yhdistyksellä on. Tämä ei sinänsä ole ongelma, koska tarvittavan tiedon saa ulos, avattua Exceliin ja tehtyä tilaston siellä. Hakuvaihtoehdot / Hakevat kriteerit Kohdasta Jäsenyydet : - Yhdistys valitaan oma yhdistys - Jäsenyyden tila valitaan aktiivinen Valitse Excel-muoto. Tulostettavat kentät Kohdasta Jäsenyydet : - Jäsenlaji Lopputuloksena syntyy Excel-tiedosto, jossa on kaikkien aktiivisten jäsenten jäsentyyppi: Nyt vaan alat laskea kuinka monta mitäkin jäsentyyppiä tiedostossa on. No ei, siirry seuraavalle sivulle

30 30 Valitse Excelissä valikko Lisää ja sieltä Pivot-taulukko : Tulee tällainen ikkuna: Klikkaa OK. Avautuu uusi laskentataulukko. Raahaa sen oikeassa reunassa ylhäällä oleva Jäsenlaji (toimii maksuperusteena) sekä kohtaan Riviotsikot että kohtaan Arvot. Tällöin laskentapohjalle syntyy automaattisesti haluttu lopputulos:

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo:

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo: RAPORTIT Sisällysluettelo: 1. Yleistä 2. Rekisteristä löytyvät raporttipohjat Normaalit Valmiit Kiinteät raportit ja työkalut 3. Uuden raportin luominen 4. Osoitetarrat ja sähköpostin lähettäminen suoraan

Lisätiedot

Invalidiliiton Kilta-rekisteri

Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliitolla on käytössään Internet-selaimella käytettävä Kilta-rekisterisovellus. Rekisterisovellus löytyy osoitteesta https://kilta.invalidiliitto.fi, se on suojattu

Lisätiedot

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille 13.6.2016 Epilepsialiitto Sisällys Kirjautuminen ja valikko... 3 Uuden jäsenen lisääminen Kilta-jäsenrekisteriin... 4 Henkilön tietojen muutos... 10 Henkilön jäsenyyden

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen 15.3.2016 2(10) Palvelun käyttö Yleistä... 3 Omakoira-palvelun käyttöoikeus... 3 Oikeus toimintailmoituksen antamiseen...

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito 10.2.2016 2(14) Yhdistystietojen ylläpito Liikkuminen Omakoira-palvelussa... 3 Yhdistystiedot -välilehden näkyminen... 4

Lisätiedot

- Jalkapalloa jokaiselle -

- Jalkapalloa jokaiselle - Kauden vaihto Ohjeita ylläpitäjille Arto Kalliola - Jalkapalloa jokaiselle - KAUDEN VAIHTAMINEN JOPOX-JÄRJESTELMÄSSÄ Yleistä Kun toimintakausi lähestyy loppuaan, luodaan Jopox-järjestelmään seuraavaa kautta

Lisätiedot

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE 1 SUOMEN EKONOMIEN CRM-KÄYTTÖOHJE YHDISTYKSILLE (ohjeen sisältämät jäsenet ovat testidataa, eivätkä perustu aitoihin jäsenyyksiin) Tervetuloa käyttämään Suomen

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat 1.2.2016 2(10) Osoitelistat Osoitteet-valinnan näkyminen kennelpiirin henkilöille... 3 Tietojen haku listaukselle... 3 Yhdistykset,

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Suomen Kennelliitto ry. 19.5.2014 2(10) Toimintailmoituksen antaminen Sisältö: Yleistä... 3 Toimenpiteet sähköisen toimintailmoituksen

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Omapalvelun ka ytto ohjeet

Omapalvelun ka ytto ohjeet Omapalvelun ka ytto ohjeet 1 Sisällys Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen... 4 Liitteiden täydentäminen jälkikäteen... 5 Hakemuksen

Lisätiedot

Postitussuunnitelman käsittely

Postitussuunnitelman käsittely Postitussuunnitelman käsittely Postittamisen työpöytä Käyttöohje Sisältö Ovathan yrityksesi yhteystiedot ajan tasalla? dia Ilmoitus uudesta postitussuunnitelmasta dia 4 Aloita postitussuunnitelman käsittely

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito 21.3.2016 2(10) Pätevyyksien ylläpito Pätevyydet -sivun näkyminen ja pätevyyksien ylläpito-oikeus... 3 Pätevyydet -sivun toiminnot...

Lisätiedot

Avaa sovellus (PERUSAURORA)

Avaa sovellus (PERUSAURORA) 23.12.2010. Päivitetty 12.01.2011. Täydennetty 01.02.2011 Kaarina Karjalainen 1 Tehdyn numeron kopioiminen omalle osastolle Tämä on ohje numeroiden kopioimista varattaville/lainattaville lehdille. Pääsääntönä

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Tekniikka 11.10.2015 10:45 Olavi Koistinen, Helsingin Sanomat Yhteystietojen siirto Androidista iphoneen kuin Gmail-käyttäjätunnus.

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi Ostoreskontra Supplier Portal toimittajaportaali -ohje Sivu 1 / 15 SUPPLIER PORTAL TOIMITTAJAPORTAALI OHJE TOIMITTAJILLE Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Uusi tutkintoasetus 2004 ja opinto-oikeuden käsittely

Uusi tutkintoasetus 2004 ja opinto-oikeuden käsittely Uusi tutkintoasetus 2004 ja Tässä ohjeessa kuvataan silloin kun perustutkinto-opiskelija siirtyy uuteen tutkinto-asetukseen opiskelija suorittaa uuden asetuksen mukaisen alemman tutkinnon jatko-opiskelija

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Jäsentiedot MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.1 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla, sähköisesti tai muullakaan

Lisätiedot

Postimaksukonepalvelun käyttöohje

Postimaksukonepalvelun käyttöohje 1 (11) Julkinen - Public Postimaksukonepalvelun käyttöohje 2 (11) Julkinen - Public POSTIMAKSUKONEPALVELUT KÄYTTÖVARAN MAKSAMINEN POSTIMAKSUKONEELLE 1 Yleistä Postimaksukonepalvelu on postimaksukoneita

Lisätiedot

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ Tässä palvelussa vastuunalaisesta kouluttajayrityksestä käytetään nimitystä työnantaja vaikka yrittäjä ei olekaan työsuhteessa kouluttajayrityksessä.

Lisätiedot

Uusi tutkintoasetus 2004 ja opinto-oikeuden käsittely

Uusi tutkintoasetus 2004 ja opinto-oikeuden käsittely Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/6 Uusi tutkintoasetus 2004 ja opinto-oikeuden käsittely A. Siirtyminen uuteen tutkintoasetukseen 1. Avaa Perustiedot / Opinto-oikeuden käsittely. 2. Hae Opiskelija ja

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö

Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö Seura Johtokunta Toiminnanjohtaja Tomi Reinikainen Kaksi/kolme jaosta Jääkiekko= Limingan kiekko Jalkapallo= Pallokarhut Pesäpallo (ei aktiivinen) Jääkiekko Luistelukoulu

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Raportit löytyvät klikkaamalla ylänavigaatiopalkista Raportit. Raportit-sivu aukeaa automaattisesti Normaalien raporttien listaukseen.

Raportit löytyvät klikkaamalla ylänavigaatiopalkista Raportit. Raportit-sivu aukeaa automaattisesti Normaalien raporttien listaukseen. 1.1 Raportit Ohjelmistossa on mahdollisuus tarkastella jo luotuja tai luoda uusia raportteja riippuen käyttäjän tarpeista. Ideana on, että käyttäjän tarvitsee osata mahdollisimman vähän monimutkaisia koodeja

Lisätiedot

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun.

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun. 1(7) KORTINHALTIJAN HALLINTA Kortinhaltijan nimetty sivu sisältää kortinhaltijan henkilö-, korttitili-, kortti- ja maksutiedot. Sivulle pääsee hakemalla kortinhaltijan tietoja ja avaamalla hakutuloksesta

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(19) Omakoira-palvelun käyttö Sisältö: Yleistä... 3 Palvelussa tehtävät toiminnot...

Lisätiedot

Postitussuunnitelman hyväksyminen

Postitussuunnitelman hyväksyminen Postitussuunnitelman hyväksyminen Postittamisen työpöytä, käyttäjäohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranetiin Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Ilmoitus uudesta postitussuunnitelmasta Aloita postitussuunnitelman

Lisätiedot

Museokartta 2015. Katselukäyttäjän ohje 8.6.2015, päivitetty 23.9.2015 Ohjeen sijainti: Intra/Ohjeet/Kulttuuriympäristö/Paikkatieto ohjeet

Museokartta 2015. Katselukäyttäjän ohje 8.6.2015, päivitetty 23.9.2015 Ohjeen sijainti: Intra/Ohjeet/Kulttuuriympäristö/Paikkatieto ohjeet Museokartta 2015 Katselukäyttäjän ohje 8.6.2015, päivitetty 23.9.2015 Ohjeen sijainti: Intra/Ohjeet/Kulttuuriympäristö/Paikkatieto ohjeet Kirjaudu Museoverkko tunnuksillasi linkistä http://museovirasto.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=37851c99fc15421e9051a11b76e1c9ec

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

MyLCI verkkosivusto. Jäsentiedot

MyLCI verkkosivusto. Jäsentiedot MyLCI verkkosivusto Jäsentiedot - Uudet jäsenet Dia 3 - Jäsentietojen muutos Dia 7 - Jäsenen eroaminen Dia 10 - Perheyksikkö Dia 11 - Eronneen jäsenen uudelleen jäseneksi ottaminen Dia 14 - Siirtojäsen

Lisätiedot

SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi!

SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi! SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi! Seuratoiminta on suomalaisen liikunnan ja urheilun kulmakivi Päätehtävämme on tuottaa urheilijoita sekä aktivoida liikkumaan. Miten tätä päätehtävää voidaan tukea? Sama tuska

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0 Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 2.0 Sivu 1 / 10 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.1 Tietojen

Lisätiedot

Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto

Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto Tervetuloa Lumme-kirjastojen verkkokirjastoon! Ilman kirjautumista voit selata aineistotietokantaa tarkistaa onko teos hyllyssä vai lainassa

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Yhdistäminen. Tietolähteen luominen. Word-taulukko. Tekstinkäsittelyn jatko KSAO Liiketalous 1

Yhdistäminen. Tietolähteen luominen. Word-taulukko. Tekstinkäsittelyn jatko KSAO Liiketalous 1 KSAO Liiketalous 1 Yhdistäminen Yhdistämistoiminnolla voidaan tehdä esimerkiksi joukkokirjeitä, osoitetarroja, kirjekuoria, jne. Siinä yhdistetään kaksi tiedostoa: Pääasiakirja Tietolähde Pääasiakirjassa

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri SNKK:n M-Files jäsenrekisteri Tässä tiedostossa on ohjeistettu Nuorkauppakamarin jäsenrekisterin käyttö. Yhdistyslain 11 mukaan Yhdistyksen jäsenistä on hallituksen pidettävä luetteloa. Luetteloon on merkittävä

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

Punomo Tee itse -julkaisun tekeminen

Punomo Tee itse -julkaisun tekeminen Punomo Tee itse -julkaisun tekeminen Tässä pikaohje Uuden Punomon Tee itse -julkaisujen tekemiseen. Kun ensimmäinen juttusi on tehty tätä ohjetta noudattaen, seuraava homma hoituu maalaisjärjellä. Uudistuvan

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/5 Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

Sivunumerot ja osanvaihdot

Sivunumerot ja osanvaihdot Sivunumerot ja osanvaihdot WORD 2010 Sivu 1 / 11 Sivunumerot ja osanvaihdot HUOM ohje on tehty toimimaan WORD 2010 -tekstinkäsittelyohjelmalla. Ohje saattaa toimia tai olla toimimatta myös uudemmille tai

Lisätiedot

Lapin Veikot suunnistusjaosto Iltarastien tulospalveluohjeet versio 29.4.2016 Pentti Poikela

Lapin Veikot suunnistusjaosto Iltarastien tulospalveluohjeet versio 29.4.2016 Pentti Poikela Lapin Veikot suunnistusjaosto Iltarastien tulospalveluohjeet versio 29.4.2016 Pentti Poikela 2.5.2016 2 Sisältö... 1 1. Laitteet ja ohjelmat... 3 2. Tulospalvelun yleisohjeet... 3 3. E-Result ohjeet...

Lisätiedot

Sisäänkirjautuminen Tallennus/raportit (YAP) Tallennusohjelma

Sisäänkirjautuminen Tallennus/raportit (YAP) Tallennusohjelma Sisällysluettelo Sivu 2. Sisäänkirjautuminen Sivu 3. Käyttäjän tiedot Sivu 4. Etusivu Sivu 6. Lomakkeiden syöttö / Juoksijan valinta Sivu 7. Lomakkeiden syöttö / Juoksijoiden ja maksajien tietojen syöttö

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasVastuuhenkilö-oikeudet. n käyttölupia voi hakea

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Luo lähetys UNIFAUN

Luo lähetys UNIFAUN Luo lähetys UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 8. ELOKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Luo lähetys... 3 1.1 Osoitteet ja kuljetuspalvelu... 3 1.2 Lähetyksen tiedot ja lisäpalvelut... 4 1.3 Tulostus... 6 LUO LÄHETYS 2

Lisätiedot

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille Mistä löydän ryhmäni tiedot? 1) Valitse ylävalikosta Ryhmät. Hakukentän alla näet ryhmiesi tiedot. Klikkaamalla ryhmän nimeä pääset ryhmän tietoihin.

Lisätiedot

Lions Clubs International Jäsenyys Usein kysyttyjä kysymyksiä

Lions Clubs International Jäsenyys Usein kysyttyjä kysymyksiä K: Miten raportoin Ei jäsenmuutoksia tässä kuussa? V: Mene Oma lionsklubini -valikkoon ja valitse Jäsenet. Jäsenet -sivulla voit klikata Ei muutoksia tässä kuussa -painiketta. Valitse raportointikuukausi

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 6. HEINÄKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Lähettäjä... 3 1.1 Uusi Lähettäjä (ja vastaanottaja)... 3 1.2 Etsi tallennettuja lähettäjiä... 4 1.3 Näytä ja kopioi

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUT: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 Sisällys 23.2.2017 1 EDELLYTYKSET TAPAHTUMAKIRJAUKSILLE...

Lisätiedot

FORMATIIVINEN ARVIOINTI

FORMATIIVINEN ARVIOINTI FORMATIIVINEN ARVIOINTI (OHJEISTUKSESSA KÄYTETTY VISMAN YLEISIÄ OHJEITA FORMATIIVISEN ARVIOINNIN TEKEMISESTÄ. LISÄTIETOJA VISMA.FI) 1 OPETTAJAN ARVIOINTINÄKYMÄ Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia

Lisätiedot

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO Ohje pelaajasiirron tekemiseen

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO Ohje pelaajasiirron tekemiseen PELAAJASIIRTOJEN OHJE VERSIO 1.4. PÄIVITETTY 23.6.2015 s. 1 SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO Ohje pelaajasiirron tekemiseen Huom! Tässä ohjeessa kerromme kuinka siirto tehdään vapaalla siirtoajalla, jolloin vanhan

Lisätiedot

Timanttiset-verkkokauppa, ohje

Timanttiset-verkkokauppa, ohje Timanttiset-verkkokauppa, ohje Sisältö 1. Tuotteen ostaminen (kuluttaja)... 2 2. Osuuskunnan rooli tilausprosessissa... 6 3. Kauppiaan rooli tilausprosessissa... 7 Verkkokauppalähetteen ja -laskutuksen

Lisätiedot

Lehden ennakkotilaus valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteeton lehti

Lehden ennakkotilaus valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteeton lehti Lehden ennakkotilaus valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteeton lehti Postittamisen työpöytä Käyttöohje Sisältö Valitse lehti jolle ennakkotilaus tehdään dia Tarkista lehden yhteyshenkilö ja aloita tilauksen

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Pikaopas Maksatushakemus

Pikaopas Maksatushakemus Pikaopas Maksatushakemus Versio 2016-11-16 Pikaopas Maksatushakemus Johtava tuensaaja laatii maksatushakemuksen sähköisessä Min ansökan-palvelussa. Ennen aloittamista Täyttääksesi maksatushakemuksen tarvitset:

Lisätiedot

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella.

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sivu 1(7) Sopimuslaskutus ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sopimus Kullekin asiakkaalle

Lisätiedot

Jahtipaikat.fi Käyttöohje

Jahtipaikat.fi Käyttöohje Jahtipaikat.fi Käyttöohje versio 2.0 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen...3 2. Näyttöruudun osat...3 3. Kartta-alusta...4 4. Kartan sisällön määrittely...4 5. Työkalut...5 5.1 Keskitä kartta koko Suomeen...5

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS. Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki

TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS. Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki Anu Husu 19.4.2016 Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Rekisteröityminen laskun lähettäjän web-sovelluksen käyttäjäksi... 3 3 Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.)

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) 6. Tekstin muokkaaminen 6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) Tekstin maalaaminen onnistuu vetämällä hiirellä haluamansa tekstialueen yli (eli osoita hiiren

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

LUKUKAUSI-ILMOITTAUTUMINEN

LUKUKAUSI-ILMOITTAUTUMINEN LUKUKAUSI-ILMOITTAUTUMINEN 15.8.2014 Yleistä Opiskelija voi ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi myös WebOodin kautta. Läsnäolevaksi ilmoittautuva opiskelija voi maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksun,

Lisätiedot

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje 1 Yleistä Verkkolaskuportaali on internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi lähettää verkkolaskuja Verkkolaskuportaali soveltuu toimittajille, joilla ei ole sopimusta

Lisätiedot

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU ,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU Tässä pääsette tutustumaan Internet Explorerin (IE) käyttöön. Muitakin selainversioita löytyy, kuten esimerkiksi Netscape, Opera ja Mozilla. Näiden muiden selainten

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto GEA -tuotannonohjausjärjestelmästä Ammu-ohjelmistoon 07/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot Ammu Ammu versio 1.85 tai

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien käsittely

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien käsittely Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien käsittely Suomen Kennelliitto ry. 9.5.2014 2(7) Pätevyyksien käsittely Sisältö: Pätevyydet -sivun näkyminen... 3 Pätevyydet -sivun

Lisätiedot

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla GEOS 1 Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla Libre Office Calc ohjelman saat ladattua ilmaiseksi osoitteesta: https://fi.libreoffice.org/ Tässä ohjeessa on käytetty Libre Office Calc 5.0 versiota

Lisätiedot