LIITE 3.1. Seurojen Palloliitto: Q&A

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LIITE 3.1. Seurojen Palloliitto: Q&A"

Transkriptio

1 LIITE 3.1 Seurojen Palloliitto: Q&A

2 Sisältö Seuroja (ja luottamushenkilöitä) kiinnostavat kysymykset Henkilöstöä kiinnostavat kysymykset: yleiset Henkilöstöä kiinnostavat kysymykset: toiminnoittain

3 Kysymyslistaus Seurat/Luottamuselimet 1. Mikä on alueiden (tai jopa niiden sisällä olevien pienempien alueiden) liikkumatila järjestää sellaista kilpailutoimintaa kuin ko. alueen seurat haluavat? Eli pakotetaanko kilpailutoimintaa yhteen muottiin ottamatta paikallisia ja alueellisia tarpeita huomioon? 2. Mikä on seurojen liikkumatila järjestää itse sellaista kilpailutoimintaa kuin haluavat (esim. nykyinen liiga X)? 3. Mitä tapahtuu piirien nykyisille tapahtumille eli kuka päättää, jatketaanko niitä ja millä tavalla? 4. Ovatko säännöt ja määräykset jatkossa kaikkialla Suomessa samat ja millä ehdoilla niistä voidaan alueellisesti poiketa? 5. Ovatko maksut jatkossa kaikkialla Suomessa samat? Jos kyllä, eikö tämä tarkoita sitä, että ne alueet, joilla on nykyisin alhaiset maksut tukevat jatkossa niitä alueita, joilla on korkeat maksut? 6. Miten varmistetaan alueiden kannustimet toimia tehokkaasti ja järkevästi? Tuleeko uudesta liitosta tulonsiirtomekanismi nykyisiltä vahvan talouden ja resurssien piireiltä heikommille? 7. Mitä piirien nykyvarallisuudelle tapahtuu? 8. Miten varmistetaan, että uudistuksesta hyötyvät kaikki seurat eivätkä ainoastaan esim. suuret seurat tai huippuseurat? 9. Miten palvelujen ostaminen seuroilta toimii käytännössä ja miten varmistetaan palveluiden laatu, kustannuskilpailukyky ja hyöty muillekin kuin palveluja myyvälle seuralle? 10. Miten varmistetaan, että jatkossa liitto ei etäänny seuroista? Piirit ovat olleet paikallisesti läsnä ja lähellä seuroja. 11. Miten edesautetaan seurojen välistä yhteistyötä? Kts. edellinen kysymys. 12. Ollaanko muutosprosessissa valmiita vaihtamaan ihmisiä, jos uudelleenkoulutuksella ei päästä seurojen kannalta riittävän laadukkaaseen palveluun? 13. Miksi uuteen organisaatioon siirrytään vasta yli kahden vuoden kuluttua, ?

4 1. Mikä on alueiden (tai jopa niiden sisällä olevien pienempien alueiden) liikkumatila järjestää sellaista kilpailutoimintaa kuin ko. alueen seurat haluavat? Eli pakotetaanko kilpailutoimintaa yhteen muottiin ottamatta paikallisia ja alueellisia tarpeita huomioon? Kilpailutoimintaa ei pakoteta yhteen muottiin. Kilpailutoiminnan kehitys on keskitetty valtakunnallinen prosessi, mutta kilpailutoiminnan järjestäminen on lähipalvelu, jossa paikalliset tarpeet huomioidaan. Yhteisistä kilpailutoiminnan sapluunoista voidaan siis alueellisesti tai paikallisesti poiketa tarpeen mukaan. Lisäksi alueelliset kilpailutoiminnan kehitysryhmät sparraavat alueen operatiivista organisaatiota siitä, millaista kilpailutoimintaa alueella tarvitaan.

5 2. Mikä on seurojen liikkumatila järjestää itse sellaista kilpailutoimintaa kuin haluavat (esim. nykyinen liiga X)? Seurat saavat järjestää tarvitsemaansa kilpailutoimintaa, kunhan se ei epätarkoituksenmukaisella tavalla kilpaile liiton kilpailutoiminnan kanssa. Tavoite silti on, että uudessa mallissa liitto pystyy vastaamaan kaikkien seurojen kilpailutoiminnan tarpeisiin nykyistä paremmin eikä tarvetta seurojen omalle kilpailutoiminnalle ole, ainakaan nykyisessä laajuudessa.

6 3. Mitä tapahtuu piirien nykyisille tapahtumille eli kuka päättää, jatketaanko niitä ja millä tavalla? Kaikki hyödyllisiksi koetut ja strategian mukaiset tapahtumat saavat jatkua nykyisellään. Tavoite myös on, että uudessa mallissa hyviä tapahtumakonsepteja voidaan levittää alueiden välillä ja sisällä nykyistä paremmin. Arviota siitä, mitkä tapahtumat ovat järkeviä ja taloudellisesti kannattavia toteuttaa tehdään yhdessä. Esimerkiksi kilpailutoiminnan tapahtumien suhteen tähän osallistuu alueellinen kilpailupäällikkö tiimeineen, aluepäällikkö, kilpailutoiminnan valtakunnallinen vetäjä, alueen kilpailutoiminnan kehitysryhmä sekä kilpailutoiminnan valtakunnallisen kehitysryhmän pj.

7 4. Ovatko säännöt ja määräykset jatkossa kaikkialla Suomessa samat ja millä ehdoilla niistä voidaan alueellisesti poiketa? Lähtökohtaisesti ne ovat samat, mutta poikkeuksia voidaan tehdä, jos ne ovat alueellisen kilpailutoiminnan kannalta tarpeellisia. Tämän arvion tekevät alueellinen kilpailupäällikkö tiimeineen ja alueen kilpailutoiminnan kehitysryhmä, konsultoiden kilpailutoiminnan valtakunnallista vetäjää ja kilpailutoiminnan valtakunnallisen kehitysryhmän puheenjohtajaa.

8 5. Ovatko maksut jatkossa kaikkialla Suomessa samat? Jos kyllä, eikö tämä tarkoita sitä, että ne alueet, joilla on nykyisin alhaiset maksut tukevat jatkossa niitä alueita, joilla on korkeat maksut? Maksut tuskin voivat jatkossa olla samat, koska kilpailutoiminnan kustannukset vaihtelevat paljon alueesta riippuen. Tärkeää on, että jatkossa hinnoittelun perusteet ovat samat ja läpinäkyvät. Kilpailutoiminnan maksut eivät uudistuksessa kokonaisuutena kasva, päinvastoin tavoite on mahdollisuuksien mukaan pienentää maksuja. On kuitenkin mahdollista, että samoihin hinnoitteluperusteisiin siirryttäessä joillain alueilla maksut saattavat kasvaa, samoin kuin toisilla laskea.

9 6. Miten varmistetaan alueiden kannustimet toimia tehokkaasti ja järkevästi? Tuleeko uudesta liitosta tulonsiirtomekanismi nykyisiltä vahvan talouden ja resurssien piireiltä heikommille? Uudistus mahdollistaa sen, että päällekäisyyksiä poistetaan ja hallintoa keskitetään. Tästä vapautuvat resurssit ohjataan kaikkien seurojen palveluiden parantamiseen, yhtä lailla nykyisten isojen kuin pientenkin piirien alueella. Uudessa mallissa kukin alue on oma kustannuspaikkansa, mikä mahdollistaa alueella kerättyjen tuottojen tarkan seurannan. Tuotoista valtaosa jää alueille ennalta määrättyjen ja kaikkia alueita koskevien periaatteiden mukaan eli nämä tuotot voidaan käyttää ainoastaan sen alueen kuluihin, jolta ne on kerätty.

10 7. Mitä piirien nykyvarallisuudelle tapahtuu? On piirien oma asia päättää nykyvarallisuudestaan, vaihtoehtoina esim. säätiöittäminen tai varallisuuden jakaminen piirin seuroille. Jos piirit haluavat, yksi vaihtoehto on koota kaikkien piirien nykyvarallisuus yhteen keskitetysti hallinnoituun säätiöön tai alueellisiksi rahastoiksi osaksi Jalkapallo-Säätiön varainhoitoa. Varallisuuden tuottoja voitaisiin sitten jakaa esimerkiksi alueparlamentin strategiaa tukevilla päätöksillä nykyisten piirien seurojen hyväksi samassa suhteessa kuin ne on kerätty esim. Helsingin piirin varallisuuden tuottoja helsinkiläisten seurojen hyväksi.

11 8. Miten varmistetaan, että uudistuksesta hyötyvät kaikki seurat eivätkä ainoastaan esim. suuret seurat tai huippuseurat? Uudistuksessa kaikkien palvelut parantuvat seuratyypistä riippumatta, sillä liitolla menee nykyistä vähemmän resursseja hallintoon ja muuhun päällekkäiseen tekemiseen. Tällöin kaikentyyppisiä seuroja voidaan tukea nykyistä paremmin. Kaikille seuroille avoin Seurojen kokous määrittää strategian ja painopisteet, jotka ohjaavat resurssien jakoa. Vuosittaiseen budjetointiin osallistuu operatiivisen organisaation ja liittohallituksen lisäksi kaikkien alueiden kehitysryhmät kaikissa strategisissa valinnoissa, ja Seuraparlamentti hyväksyy budjetin. Laajalla osallistuttamisella varmistetaan, että kaikilla on mahdollisuus saada äänensä kuuluviin.

12 9. Miten palvelujen ostaminen seuroilta toimii käytännössä ja miten varmistetaan palveluiden laatu, kustannuskilpailukyky ja hyöty muillekin kuin palveluja myyvälle seuralle? Liiton ostaessa palveluilta seuroilta se määrittää tarpeenmukaiset ehdot, jotka palveluja tarjoavien seurojen on täytettävä (esim. tarvittava kompentenssi, palvelujen saatavuus alueen muille seuroille). Palvelujen ostamista koskevien päätöksentekoprosessien tulee olla läpinäkyviä ja ehdot täyttävillä seuroilla tulee olla mahdollisuus tarjota palveluitaan liitolle. Jos ostopalvelujen kanssa on haasteita, seuroilla on mahdollisuus vaikuttaa tilanteeseen myös kehitysryhmien kautta.

13 10. Miten varmistetaan, että jatkossa liitto ei etäänny seuroista? Piirit ovat olleet paikallisesti läsnä ja lähellä seuroja. Piirit ovat pyörittäneet omaa hallintoaan, mikä on syönyt tuntuvan osan niiden resursseista. Jatkossa hallinto ja päällekkäiset työt on keskitetty, jolloin alueorganisaatioiden tehtävä on puhtaasti palvella seuroja ja olla niiden arjessa aktiivisesti läsnä. Lähipalveluihin käytettävä aika siis kasvaa eikä vähene. Lisäksi uudistuksen yhteydessä toimipisteverkosto säilyy ja osaltaan varmistaa, että liitto on myös fyysisesti lähellä seuroja. Kaikilla alueilla on jatkossa kussakin valinnassa kehitysryhmä, jonka jäsenten yksi tärkeä tehtävä on kuulla aktiivisesti alueen seurojen näkemyksiä ja tarpeita.

14 11. Miten edesautetaan seurojen välistä yhteistyötä? Piirit ovat olleet paikallisesti läsnä ja lähellä seuroja. Kts. edellinen kysymys: jatkossa lähipalveluihin on enemmän resursseja kuin nykyään koskien myös seurojen välisen yhteistyön kehittämistä. Seurayhteistyön kehittäminen kuuluu alueen seurakehitystiimin ja aluepäällikön toimenkuvaan. Lisäksi seurojen välistä yhteistyötä voidaan kehittää siten, että jatkossa seuroilta on tarkoitus ostaa nykyistä enemmän palveluja ja niiden kautta lähentää seuroja toisiinsa (kun palvelut tuottava seura tarjoaa niitä alueen muille seuroille).

15 12. Ollaanko muutosprosessissa valmiita vaihtamaan ihmisiä, jos uudelleenkoulutuksella ei päästä seurojen kannalta riittävän laadukkaaseen palveluun? Yksi uudistuksen tavoitteista on, että nykyisistä pirstaleisista toimenkuvista päästään siihen, että henkilöstö voi keskittyä omaan erityisosaamisalueeseensa ja kehittyä siinä. Liitto tukee tätä siirtymäprosessia koulutuksella ja tarvittaessa uudelleenkoulutuksella. On silti todennäköistä, että kaikkien nykyisten työntekijöiden osaaminen ja tulevan organisaation tarpeet eivät osu yksiin. Siksi myös vaihdokset ovat mahdollisia. Näitä kuitenkin pyritään hoitamaan mahdollisimman pitkälle esim. eläköitymisten kautta irtisanomisten sijaan.

16 13. Miksi uuteen organisaatioon siirrytään vasta yli kahden vuoden kuluttua, ? Uuteen organisaatioon siirtyminen vaatii valtavan määrän työtä: esim. siirtyminen yhteisiin järjestelmiin, käytäntöjen määrittäminen ja harmonisointi, toimenkuvien täsmentäminen ja täyttäminen. Suurin osa tästä työstä joudutaan tekemään henkilöstön voimin, sillä liitolla on vain rajallisesti mahdollisuuksia käyttää ulkoista apua. Siksi on tärkeää, että muutoksen aiheuttama lisätyötaakka jaetaan riittävän pitkälle ajalle. Tällöin työtaakka ei missään vaiheessa kasva niin suureksi, että toiminnan jokapäiväinen pyörittäminen tai strategian muu toteuttaminen vaarantuisi. Tulee huomata, että toki on suuri määrä toiminnallisia muutoksia, joita voidaan ottaa käyttöön asteittain jo ennen

17 Sisältö Seuroja (ja luottamushenkilöitä) kiinnostavat kysymykset Henkilöstöä kiinnostavat kysymykset: yleiset Henkilöstöä kiinnostavat kysymykset: toiminnoittain

18 Kysymyslistaus Henkilöstö/Yleiset 1. Miten henkilöstö sekä keskustoimiston että piirien osallistetaan jatkovalmisteluun? 2. Millä aikataululla uuden organisaation toimenkuvia ryhdytään täyttämään? 3. Millä prosessilla uusia toimenkuvia täytetään? Menevätkö esim. aluepäälliköiden toimenkuvat ulkoiseen hakuun? 4. Onko muutosprosessin osana odotettavissa myös irtisanomisia? 5. Tehdäänkö nykyisen henkilöstön osaamiskartoitus ja jos kyllä, miten? Entä tarkempi ajankäyttötutkimus? 6. Uudessa organisaatiossa on jonkin verran osatoimisia toimenkuvia (esim. 0,2 HTV). Eikö tavoitteena ole nimenomaan kokonaiset toimenkuvat? 7. Miten varmistetaan, että Pelipaikan tuen resurssit ovat jatkossa riittävät? 8. Miten varmistetaan, että jatkossa liitto ei etäänny seuroista? Piirit ovat olleet paikallisesti läsnä ja lähellä seuroja. 9. Onko jatkossa(kin) liitossa kahden kerroksen väkeä eli keskustoimiston/pääkonttorin väkeä ja piirin/alueiden väkeä? Piireissä on ollut kokemus, että heidän osaamistaan ei arvosteta. 10. Muuttuuko organisaatiorakenne eli toiminnot ja niiden henkilöstömäärä jatkossa, jos strategia muuttuu? Tavoitetila heijastelee tämänhetkistä strategiaa ja siinä olevaa neljää valintaa. 11. Jos yhdistymistä ei tapahdu, tuleeko joka tapauksessa organisaatiomuutoksia?

19 Y1. Miten henkilöstö sekä keskustoimiston että piirien osallistetaan jatkovalmisteluun? On selvää, että henkilöstö on osallistettava tiiviisti jatkovalmisteluun, esim. tulevien toimenkuvien määrittelyyn. Tätä ei kuitenkaan vielä ole suunniteltu tarkemmin, sillä ensin liittovaltuusto ja lopulta liittokokous päättävät nykyisen valmistelun pohjalta, lähdetäänkö valmistelemaan siirtymistä uuteen malliin vai ei.

20 Y2. Millä aikataululla uuden organisaation toimenkuvia ryhdytään täyttämään? Työjärjestys menee siten, että ensin tammikuun ylimääräinen liittokokous valitsee puheenjohtajan, joka sitten päättää, haluaako hän jatkaa nykyisen pääsihteerin kanssa vai etsiä uuden. Pääsihteerin valintaa seuraa toimintojen vetäjien valinta, ja vasta tämän jälkeen heidän johdollaan ryhdytään täyttämään muita toimenkuvia. Tähän päästään aikaisintaan ensi kesänä.

21 Y3. Millä prosessilla uusia toimenkuvia täytetään? Menevätkö esim. aluepäälliköiden toimenkuvat ulkoiseen hakuun? Tammikuussa valittava uusi puheenjohtaja, hallitus ja pääsihteeri päättävät, mitkä paikat laitetaan ulkoiseen hakuun. Toimintamallia suunnitelleen työryhmän suositus on ollut, että toimintojen vetäjien paikat laitettaisiin sisäiseen ja ulkoiseen hakuun, mutta muut paikat ulkoiseen hakuun vain, jos sisäisesti ei löydy sopivaa henkilöä.

22 Y4. Onko muutosprosessin osana odotettavissa myös irtisanomisia? Yksi uudistuksen tavoitteista on, että nykyisistä pirstaleisista toimenkuvista päästään siihen, että henkilöstö voi keskittyä omaan erityisosaamisalueeseensa ja kehittyä siinä. Liitto tukee tätä siirtymäprosessia koulutuksella ja tarvittaessa uudelleenkoulutuksella. On silti todennäköistä, että kaikkien nykyisten työntekijöiden osaaminen ja tulevan organisaation tarpeet eivät osu yksiin. Siksi myös vaihdokset ovat mahdollisia. Näitä kuitenkin pyritään hoitamaan mahdollisimman pitkälle esim. eläköitymisten kautta irtisanomisten sijaan.

23 Y5. Tehdäänkö nykyisen henkilöstön osaamiskartoitus ja jos kyllä, miten? Entä tarkempi ajankäyttötutkimus? Uuteen organisaatioon on tarkoitus palkata täysipäiväinen henkilöstöpäällikkö, mieluiten vuoden 2018 alkupuoliskolla. Hänen vastuullaan on miettiä mahdollisen osaamiskartoituksen ja ajankäyttötutkimuksen tarve sekä toteutustapa.

24 Y6. Uudessa organisaatiossa on jonkin verran osatoimisia toimenkuvia (esim. 0,2 HTV). Eikö tavoitteena ole nimenomaan kokonaiset toimenkuvat? Tavoitteena on ilman muuta eheät täysipäiväiset toimenkuvat. On kuitenkin realismia, että kaikki toimenkuvat eivät ole täysipäiväisiä, jolloin toimitaan siten, että esimerkiksi kaksi toisiaan tukevaa toimenkuvaa yhdistämällä syntyy yhden henkilön täysipäiväinen työ. Esimerkiksi alueellinen seurakehityspäällikkö voi olla noin 80- prosenttinen toimenkuva (4 päivää viikossa), minkä lisäksi sama henkilö vastaa myös tietyn seurakehityksen aihealueen koulutuskonseptista valtakunnallisesti (20-prosenttinen toimenkuva eli 1 päivä viikossa).

25 Y7. Miten varmistetaan, että Pelipaikan tuen resurssit ovat jatkossa riittävät? Pelipaikka-tiimi koostuu jäsenpalvelupäälliköstä ja kahdesta jäsenpalveluneuvojasta. Luomalla Pelipaikkaan keskittyvä ja erikoistuva tiimi tavoitellaan sekä laatua että tehokkuutta. Uuden toimintamallin käynnistysvaiheessa voi kuitenkin olla tarpeen osoittaa Pelipaikan tukeen väliaikaisia lisäresursseja.

26 Y8. Miten varmistetaan, että jatkossa liitto ei etäänny seuroista? Piirit ovat olleet paikallisesti läsnä ja lähellä seuroja. Piirit ovat pyörittäneet omaa hallintoaan, mikä on syönyt tuntuvan osan niiden resursseista. Jatkossa hallinto ja päällekkäiset työt on keskitetty, jolloin alueorganisaatioiden tehtävä on puhtaasti palvella seuroja ja olla niiden arjessa aktiivisesti läsnä. Lähipalveluihin käytettävä aika siis kasvaa eikä vähene. Lisäksi uudistuksen yhteydessä alueellinen toimipisteverkosto säilyy ja osaltaan varmistaa, että liitto on myös fyysisesti lähellä seuroja. Kaikilla alueilla on jatkossa kussakin valinnassa kehitysryhmä, jonka jäsenten yksi tärkeä tehtävä on kuulla aktiivisesti alueen seurojen näkemyksiä ja tarpeita.

27 Y9. Onko jatkossa(kin) liitossa kahden kerroksen väkeä eli keskustoimiston/pääkonttorin väkeä ja piirin/alueiden väkeä? Piireissä on ollut kokemus, että heidän osaamistaan ei arvosteta. Aiemmin liitto ja piirit ovat olleet erillisiä organisaatioita, mikä on omalta osaltaan lisännyt epäluottamusta ja kitkaa niiden välille. Jatkossa ne toimivat yhtenä valtakunnallisena organisaationa, jossa alueilta hoidetaan lähipalvelujen lisäksi myös merkittävä määrä valtakunnallisesti keskitettyjä tehtäviä. Toimintojen alueelliset vetäjät istuvat myös valtakunnallisissa operatiivissa johtoryhmissä, jossa asioista päätetään yhdessä. Yhtä lailla lähipalveluita hoitavat alueorganisaatiot kuin keskitettyjä tehtäviä hoitavat henkilöt pääkonttorilla ja alueilla tekevät kokonaisuuden kannalta kriittistä työtä. Kaikkien työpanos on yhtä arvokas eikä kenenkään osaamista pidä vähätellä.

28 Y10. Muuttuuko organisaatiorakenne eli toiminnot ja niiden henkilöstömäärä jatkossa, jos strategia muuttuu? Tavoitetila heijastelee tämänhetkistä strategiaa ja siinä olevaa neljää valintaa. Organisaatiorakenne ei todennäköisesti muutu kovin paljoa, mutta pienet muutokset ovat toki mahdollisia. Tämänhetkiset strategiset valinnat istuvat yhteen myös tulevien toimintojen kanssa, mutta vaikka strategiset valinnat muuttuisivatkin, ainakin pelaajakehitys, seurakehitys sekä kilpailu- ja erotuomaritoiminta pysyvät todennäköisesti jatkossakin omina toimintoinaan. Hyvin mahdollisesti myös myynti, markkinointi, viestintä ja vaikuttaminen pysyy omana toimintonaan. Toimintokohtainen henkilöstömäärä voi jonkin verran muuttua riippuen siitä, mihin strategiassa päätetään panostaa.

29 Y11. Jos yhdistymistä ei tapahdu, tuleeko joka tapauksessa organisaatiomuutoksia? Tässä vaiheessa ei ole käyty keskusteluja asiasta. Esitellyn mallin suuntaan tulee toiminnallisesti joka tapauksessa pyrkiä.

30 Sisältö Seuroja (ja luottamushenkilöitä) kiinnostavat kysymykset Henkilöstöä kiinnostavat kysymykset: yleiset Henkilöstöä kiinnostavat kysymykset: toiminnoittain Pelaajakehitys Seurakehitys Kilpailu- ja erotuomaritoiminta Myynti, markkinointi, viestintä ja vaikuttaminen Tukitoiminnot

31 Kysymyslistaus - Pelaajakehitys 1. Tehokkuuden maksimoimiseksi olisi tärkeää, että henkilöillä on käytössä parhaat työvälineet ja toimintatavat tarkastetaan. Miten tämä taataan uudessa organisaatiossa? 2. Miten varmistetaan, että maajoukkueiden toimintatapojen ja pelitavan yhtenäistäminen toteutuu sekä tytöille että pojille? Kuka toimii talenttivalmennuksen vastuuhenkilönä? 3. On hyvä, että aluevalmentajat toimivat tiiviissä yhteistyössä alueen johtavien seurojen ja paikallisten urheiluakatemioiden kanssa. Miten varmistetaan, että he pystyvät toimimaan myös alueellisen koulutuspäällikön tukena koulutusten organisoinnissa? 4. Toimiiko tutkimusjohtaja vain huippujalkapallon parissa vai koordinoiko hän myös muita tutkimushankkeita? 5. Suunnitelma valmennusosaamisen kokonaisuuksien jakamisesta on hyvä, mutta henkilöiden roolien, tehtävien ja selkeyttämistä kaivataan. Tehtävistä puuttuivat kouluttajakoulutus, henkinen ja sosiaalinen, futsalkoulutusten selkeä vastuuhenkilö sekä täydennyskoulutusten lisääntyvä tarve. Maaottelumäärät kasvavat mm. uusien futsal-maajoukkueiden myötä. Miten varmistetaan, että yllä mainitut puutteet sekä henkilöstömäärä tapahtuma- ja maajoukkuemanagerien puolella on riittävä? 6. Miten prosessi jatkuu, miten mallia muokataan ja kuinka annetut kommentit huomioidaan ja lisäksi päästäänkö niitä työstämään vielä yhdessä?

32 7. Alueen valmennusosaamisen laadun parantaminen ja tehostaminen koetaan ensisijaiseksi ja se, että panostukset valmennusosaamiseen kohdistuvat valmentajiin ja valmentajien kehittymiseen, eikä ainoastaan seurojen kehittymiseen. Koulutus- ja pelaajakehitystapahtumat sekä Huuhkaja -ja Helmaritapahtumat kerääntyvät loppusyksyyn ja kevääseen, jolloin on tarve saada alueelle lisää kouluttajia molempiin kokonaisuuksiin. Miten varmistetaan, että alueella on riittävästi henkilöstöä takaamaan laadukkaat koulutukset seuroissa ja mikä voisi olla alueellisen tiimin koko? 8. Valmennuskeskuspäälliköiden tehtäviä täytyy tarkentaa ja selkeyttää sekä varattava riittävästi aikaresurssia kehittymisen seurantatapahtumien kehittämiseen ja toteuttamiseen. Kyseiset tapahtumat on oltava päällikön päävastuulla läpi vuoden jatkuva prosessi ja tehtäväkuvan on koostuttava lähes puhtaasti tästä. Miten tämä varmistetaan? 9. Mikä on huippujalkapallon määritys? 10. Mitkä ovat jatkossa koko pelaajakehityksen vetäjän ja haettavan huippujalkapallopäällikön tehtävät ja vastuut? 11. Viestintäsuunnitelman luominen koettiin tärkeäksi. Miten pelaajakehityksen ja valmennusosaamisen viestintä resursoidaan ja kenellä on vastuu pelaajakehityksen viestinnän kokonaisuudesta?

33 P1. Tehokkuuden maksimoimiseksi olisi tärkeää, että henkilöillä on käytössä parhaat työvälineet ja toimintatavat tarkastetaan. Miten tämä taataan uudessa organisaatiossa? Tähän on pyrittävä aina organisaatiomuodosta riippumatta. Uuden henkilöstöpäällikön osaaminen ja aikaresurssi riittää tämän seuraamiseen ja optimoimiseen varmasti.

34 P2. Miten varmistetaan, että maajoukkueiden toimintatapojen ja pelitavan yhtenäistäminen toteutuu sekä tytöille että pojille? Kuka toimii talenttivalmennuksen vastuuhenkilönä? Jatkotyöstetyssä mallissa (versio 2.0) on otettu huomioon aiempaa konkreettisempi tuki alue- ja maajoukkuevalmentajille sekä talenttivalmentajille. Nuorimpien ikäluokkien maajoukkuevalmentaja johtaa aluevalmentajien verkostoa ja maajoukkuetoiminnan vastaava johtaa maajoukkuevalmentajien työtä, toimintatapoja sekä talenttivalmentajien verkostoa.

35 P3. On hyvä, että aluevalmentajat toimivat tiiviissä yhteistyössä alueen johtavien seurojen ja paikallisten urheiluakatemioiden kanssa. Miten varmistetaan, että he pystyvät toimimaan myös alueellisen koulutuspäällikön tukena koulutusten organisoinnissa? Aluevalmentajia on uudessa mallissa poikien puolella kuusi henkilöä ja tytöillä kaksi. He muodostavat alueellisen tiimin yhdessä aluepäällikön, alueellisen koulutuspäällikön, seurakehityspäällikön, seurakehittäjien sekä seuroihin resursoitujen talenttivalmentajien ja koulutusvastaavien kanssa. Alueellisia eroja löytyy, mutta verkoston vankalla yhteistyöllä pystymme takaamaan riittävän ajankäytön myös koulutusten osalta.

36 P4. Toimiiko tutkimusjohtaja vain huippujalkapallon parissa vai koordinoiko hän myös muita tutkimushankkeita? Tutkimusjohtaja johtaa valmennuskeskusten yhtenäistä ja määrätietoista toimintaa, jossa valmennuskeskusten henkilöstö toimii riittävän lähellä seurojen arkea valmennuskeskusten kehittymisen seurantatapahtumien lisäksi. Hän ei keskity pelkästään huippujalkapalloon vaan koordinoi koko jalkapalloperheen tutkimustyötä apunaan valmennuskeskusten henkilöstö sekä tutkimus- ja pelianalyysien asiantuntija. Kaikki tutkimustoiminta tukee myös suomalaisen huippupelaajan polkua.

37 P5. Suunnitelma valmennusosaamisen kokonaisuuksien jakamisesta on hyvä, mutta henkilöiden roolien, tehtävien ja selkeyttämistä kaivataan. Tehtävistä puuttuivat kouluttajakoulutus, henkinen ja sosiaalinen, futsalkoulutusten selkeä vastuuhenkilö sekä täydennyskoulutusten lisääntyvä tarve. Maaottelumäärät kasvavat mm. uusien futsalmaajoukkueiden myötä. Miten varmistetaan, että yllä mainitut puutteet sekä henkilöstömäärä tapahtuma- ja maajoukkuemanagerien puolella on riittävä? Jatkotyöstetyssä versiossa 2.0 on otettu huomioon täydennyskoulutukset vastuualueittain ja täten valmentajille ja valmennuspäälliköille pystytään luomaan yksilöllisempiä täydennyskoulutuksia teemoittain. Lisäksi kyseisessä mallissa on futsalin koulutusten vastuu kuvattu selkeämmin. Henkisen puolen koulutusten kehitysvastaavaa on hahmoteltu toimintamalliin, mutta vielä sitä ei ole saatu sovitettua raameihin. Maajoukkuemanagerien määrää on pohdittava yhdessä tapahtumatoiminnon kanssa, koska maajoukkueiden hallintopuolen henkilömäärää ei haluta nostaa automaattisesti vaan tarkastella ensin käytössä olevat työkalut ja toimintatavat.

38 P6. Miten prosessi jatkuu, miten mallia muokataan ja kuinka annetut kommentit huomioidaan ja lisäksi päästäänkö niitä työstämään vielä yhdessä? Osa kommenteista on jo huomioitu jatkotyöstetyssä toimintamalliversiossa ja on selvää, että henkilöstöä osallistutetaan tiiviisti jatkovalmisteluun. Tämän ajankohta on kuitenkin vasta aikaisintaan helmikuussa 2018, sillä ensin liittovaltuusto ja lopulta liittokokous päättävät nykyisen valmistelun pohjalta siirrytäänkö uuteen malliin vai ei. (kts. Henkilöstöä koskevat yleiset, kysymys 1)

39 P7. Alueen valmennusosaamisen laadun parantaminen ja tehostaminen koetaan ensisijaiseksi ja se, että panostukset valmennusosaamiseen kohdistuvat valmentajiin ja valmentajien kehittymiseen, eikä ainoastaan seurojen kehittymiseen. Koulutus- ja pelaajakehitystapahtumat sekä Huuhkaja -ja Helmaritapahtumat kerääntyvät loppusyksyyn ja kevääseen, jolloin on tarve saada alueelle lisää kouluttajia molempiin kokonaisuuksiin. Miten varmistetaan, että alueella on riittävästi henkilöstöä takaamaan laadukkaat koulutukset seuroissa ja mikä voisi olla alueellisen tiimin koko? On tärkeä ottaa huomioon alueelliset erot ja alueelliset volyymit sekä haasteet sekä tarve tukiverkoston tehostamiselle, joten suoraa vastausta alueellisen tiimin kokoon ei ole. Suora resursointi seurojen asiantuntijuuden kautta valmennusosaamisen kehittämiseen ja kouluttajiin on avain laadukkaan arjen parantamiseen lähellä valmentajia ja pelaajia. Tässä alueellisella koulutuspäälliköllä on tärkeä rooli alueen verkoston johtamisessa.

40 P8. Valmennuskeskuspäälliköiden tehtäviä täytyy tarkentaa ja selkeyttää sekä varattava riittävästi aikaresurssia kehittymisen seurantatapahtumien kehittämiseen ja toteuttamiseen. Kyseiset tapahtumat on oltava päällikön päävastuulla läpi vuoden jatkuva prosessi ja tehtäväkuvan on koostuttava lähes puhtaasti tästä. Miten tämä varmistetaan? Jatkotyöstetyssä mallissa on pyritty ottamaan valmennuskeskusten päälliköiden aikaresurssi huomioon, mutta samalla tarkoituksenmukaisesti ohjattu toimenkuvaa tukemaan mahdollisimman paljon seurojen arkityötä.

41 P9. Mikä on huippujalkapallon määritys? Kesäkuussa liittohallituksen nimeämän huippujalkapallo-työryhmän keräämän kyselyn tulosten pohjalta huippujalkapallo voidaan vastaajien mukaan kiteyttää seuraavasti: Parhaat pelaajat pelaavat ja harjoittelevat parhaiden pelaajien kanssa hyvissä olosuhteissa sekä parhaassa mahdollisessa valmennuksessa. Lisäksi huippujalkapalloksi lasketaan seurojen ja yksilöiden kansalliseen ja kansainväliseen menestykseen tähtäävää toimintaa. Suomalaisessa huippujalkapallossa koetaan olevan kolme eri tasoa, joihin on tärkeää löytää menestyskriteerit valmennuksen, olosuhteiden ja pelaajapolun osalta: kansalliset jalkapallon pääsarjat (Veikkausliiga, Ykkönen, Naisten Liiga), nuorten toiminnot (P20, P17 jat18) sekä maajoukkuetoiminnot U15-U21. On ilmeistä, että määrittely vaatii vielä jatkotarkennusta.

42 P10. Mitkä ovat jatkossa koko pelaajakehityksen vetäjän ja haettavan huippujalkapallopäällikön tehtävät ja vastuut? Pelaajakehityksen vetäjän vastuualueena on koko pelaajakehityksen toiminnan ja resurssijaon johtaminen (talousvastuu), pelaajakehitystiimin johtaminen, strategian toimeenpano (pelaajan laadukas arki) ja toteutuksen arviointi, osallistuminen liiton johtoryhmätyöhön sekä kansallinen ja kansainvälinen sidosryhmätyö. Huippujalkapallopäällikön toimenkuvaa tullaan vielä tarkentamaan organisaation rakentamisvaiheessa, mutta suunnitelman mukaan huippujalkapallopäällikkö tulee toimimaan pelaajakehityspäällikön alaisuudessa ja apuna, ja tehtävänä on keskittyä siihen, että huippujalkapallon etu otetaan mahdollisimman laajalti huomioon kaikessa liiton päätöksenteossa. Tuo myös vahvan osaamisensa mukaan kaikkeen sisältötekemiseen valmentajakoulutuksen ja maajoukkuetoiminnan osalta.

43 P11. Viestintäsuunnitelman luominen koettiin tärkeäksi. Miten pelaajakehityksen ja valmennusosaamisen viestintä resursoidaan ja kenellä on vastuu pelaajakehityksen viestinnän kokonaisuudesta? Viestinnän tehtävä on suunnitelmallisesti viestiä strategisista päävalinnoistamme. Viestintäsuunnitelma toteutetaan viestintätoiminnossa yhteistyössä päävalintojen vastuullisten kanssa, päävastuu viestinnän kokonaisvuosikellosta on Viestintä ja Vaikuttaminen -toiminnon vetäjällä. Pelaajakehityksen strategisista valinnoista vastaa Pelaajan Laadukas Arki päävalinnan vetäjä.

44 Sisältö Seuroja (ja luottamushenkilöitä) kiinnostavat kysymykset Henkilöstöä kiinnostavat kysymykset: yleiset Henkilöstöä kiinnostavat kysymykset: toiminnoittain Pelaajakehitys Seurakehitys Kilpailu- ja erotuomaritoiminta Myynti, markkinointi, viestintä ja vaikuttaminen Tukitoiminnot

45 Kysymyslistaus / seurakehitys 1. Onko 1-2 ihmisellä mahdollisuutta hoitaa onnistuneesti koko organisaation yhteinen puhelujen ohjaus ja tiedusteluihin vastaaminen? 2. Miten käy palvelutason, jos halutaan luvata kaikille tasapuoliset palvelut? Voiko tämä johtaa palvelutason laskemiseen niillä alueilla, joissa hommat ovat tällä hetkellä kunnossa? 3. Voiko eheämmät toimenkuvat parantaa seurojen palvelua nykytilaan verrattuna ja tarkoittavatko ne nykyistä laajempia maantieteellisiä alueita miten henkilöstön aika riittää seurojen palveluun? 4. Miten uudessa mallissa varmistetaan grassroots-osaaminen ja resurssit? 5. Mikä seurakehityksessä aidosti muuttuu? Miten seurojen palvelu paranee?

46 S1. Pelipaikka/jäsenpalvelut / Onko 1-2 ihmisellä mahdollisuutta hoitaa onnistuneesti koko organisaation yhteinen puhelujen ohjaus ja tiedusteluihin vastaaminen? Nykyisen mallin mukaisesti monet ihmiset ympäri Suomea tekevät ns. puhelujen ohjausta ja tiedusteluihin vastaamista. Jos jatkossa sama tehtävä jaetaan 1-2 hengen vastuulle, niin onko vaarana, ettei vastauskapasiteetti riitä ja puheluita menee ohi? Palveluorganisaation kannalta (jota me mielestäni edustamme) olisi vahingollista, jos ihmisille jäisi mielikuva: ei siellä vastata koskaan. Tehdyn henkilöstön ajankäyttöseurannan mukaan lähes 20 henkilöä osallistuu pääosin osapäivätoimisesti ja satunnaisesti puhelinpalvelutyöhön Pelipaikan osalta. Haasteeksi on osoittautunut se, että heistä useimmat tekevät tätä tehtävää varsin pienenä osana omaa toimenkuvaa, joka käytännössä on tarkoittanut sitä, että tieto-taito varsinkin vaikeammissa tapauksissa on rajallista. Kun tehtävää hoitava henkilö ei työskentele asioiden kanssa päivittäin, hän opettelee niitä uudestaan viikoittain tai jopa harvemmin, mikä hidastaa/heikentää asiakaspalvelun laatua ja samalla tekee palvelutyötä tekevän arjesta vaikean. Hajautettu palvelumalli on myös osoittautunut vaikeaksi toteuttaa sillä, yhdessä sovitut palveluvuorot toteutuvat erittäin kirjavasti työtä tekevien muista työtehtävistä johtuen, jonka lisäksi ennalta suunnitellut sijaisjärjestelyt eivät käytännössä toimi halutulla tavalla. Katsomme, että keskitetyllä mallilla palvelun asiantuntemus lisääntyy, pystymme vapauttamaan alueellisen organisaatiomme työaikaa muihin tärkeisiin tehtäviin ja kykenemme hallitsemaan ruuhkahuippuja tilapäisen ostopalvelutyövoiman avulla. Keskitetyn henkilöstöresursoinnin lisäksi Pelipaikan tukipalvelua tehostetaan myös teknisessä mielessä. Puhelintuen sijaan painopistettä siirretään tukipyyntölomakkeeseen ja sähköiseen asiointiin. Tämä on seuroille joustavampi tapa asioida ja sitoo vähemmän aikaresursseja palveluorganisaation päässä.

47 S2. Miten käy palvelutason, jos halutaan luvata kaikille tasapuoliset palvelut? Voiko tämä johtaa palvelutason laskemiseen niillä alueilla, joissa hommat ovat tällä hetkellä kunnossa? Tällä hetkellä on eroja palvelutasossa ja siinä, mitä on saatavilla eri alueilla, mutta juuri tätä uudistuksessa yritetään muuttaa. On vaarallista ajatella, että hommat ovat jo kunnossa. Aina on parannettavaa ja yhtenäinen suunnittelu, tiimityö ja selkeämmät työnkuvat hyödyttävät kaikkia alueita, kun saadaan enemmän tekijöitä ja päitä yhteen kehittämään asioita. Asiaa kannattaa lähestyä niin, että tietyt yhteiset valinnat ovat tasalaatuisesti kaikille tarjolla, mutta tasalaatuisuus/tasapuolisuus ei tarkoita samaa kuin tasapäistäminen. Palvelun taso ei laske missään, mutta jos jollakin alueella on mahdollisuuksia tehdä joitain asioita yli perustason, niin se on yhdessä sovittuna ok eli laadukas perustaso kaikilla ja ehkä vielä vähän paremmin jossakin muulla alueella.

48 S3. Voiko eheämmät toimenkuvat parantaa seurojen palvelua nykytilaan verrattuna ja tarkoittavatko ne nykyistä laajempia maantieteellisiä alueita miten henkilöstön aika riittää seurojen palveluun? Tavoitteena on ihmisten osaamisen hyödyntäminen ja myös kehittäminen niin, että asiantuntija on entistä vahvempi ammattilainen ja kykenee palvelemaan omalla osaamisalueellaan seuroja entistä paremmin. Aika ei mene monesta asiasta selviämiseen. Päällekkäistä tekemistä poistamalla aikaa vapautuu palveluun (esim. piirijohtajien työ, kilpailutoiminnan erillään toimivat organisaatiot, hallintotyöt jne.) Tavoitteena on, että kukaan ei tee asioita yksin, vaan valtakunnallisen ja alueellisen tiimityön avulla voidaan myös tarvittaessa joustavasti reagoida tilanteisiin, jossa jossain osa-alueella havaitaan haasteita, kuten osaamisvajeet, sijaistamiset jne.

49 S4. Miten uudessa mallissa varmistetaan grassrootsosaaminen ja -resurssit? Kuten edellisessä kysymyksessä eli työntekijä saa aidosti keskittyä omaan osaamisalueeseen ja kehittyä siinä. Toimiva tiimi jakaa myös osaamista keskenään Grassroots-tiimin nykyinen toiminta sekä henkilöiden odotukset osoittavat jo, että mikäli ko. henkilöt saadaan tekemään asiaa täysipäiväisesti ilman muuta sälää, niin resurssit lisääntyvät oleellisesti aiempaan verrattuna. Osaamisen kehittäminen liittyy kaikkien tekemiseen, mutta uudella mallilla siitä voidaan huolehtia paremmin ja tunnistaa ihmisten kehittymisen tarve.

50 S5. Mikä seurakehityksessä aidosti muuttuu? Miten seurojen palvelu paranee? Samat asiat pätevät kaikkiin toimintoihin. Asiat suunnitellaan/kehitetään yhdessä, selkeiden toimenkuvien ja vastuiden avulla ne toteutetaan alueellisesti yhdessä sovitulla tavalla. Toimitaan yhtenä porukkana, ei 1+12 itsenäisenä, päällekkäistä työtä tekevänä yksikkönä. Yhdessä tekeminen, suunnittelu ja selkeät vastuut toteutuksesta parantavat tasalaatuisuutta, lisäävät ihmisten osaamista sekä luovat jatkuvuutta. Tästä on jo esimerkkinä nykyinen seuratiimin toiminta ja alkava grassroots-tiimin toiminta. Toimintamallia voi ainakin osaltaan käyttää esimerkkinä muille osa-alueille ja samalla mallilla voisi toimia kaikilla valinnoilla. Piirikohtaiset paikoin merkittävätkin eroavaisuudet ja vaihtelevat tavat toimia rajoittavat edelleen sitä, että voisimme aidosti toimia valtakunnallisesti samalla tavalla. Yhteinen tuloskortti ja resurssit parantavat seurattavuutta, vaikuttavuuden arviointia ja tuovat esiin paremmin sekä onnistumiset että mahdolliset haasteet (esim. resurssien tai osaamisen puute jossakin päin Suomea). On realistista varautua siihen, että vaikka asiat suunnitellaan kuinka hyvin yhdessä, niin jossain voi notkahtaa. Joka tapauksessa pitkällä tähtäimellä yksi yhtenäinen henkilöstö, brändi ja talous johtavat parempaan palveluun edellä mainituista syistä.

51 Sisältö Seuroja (ja luottamushenkilöitä) kiinnostavat kysymykset Henkilöstöä kiinnostavat kysymykset: yleiset Henkilöstöä kiinnostavat kysymykset: toiminnoittain Pelaajakehitys Seurakehitys Kilpailu- ja erotuomaritoiminta Myynti, markkinointi, viestintä ja vaikuttaminen Tukitoiminnot

52 Kysymyslistaus Kilpailu- ja erotuomaritoiminta 1. Onko ylhäältä annettu jokin kiintiö käytettävissä olevista henkilötyövuosista? 2. Kuka määrittää henkilötyövuosien määrän? 3. Kuka/mikä on se taho, joka sijoittaa ihmiset organisaatioon? 4. Esitetyssä organisaatiokaaviossa henkilötyövuodet henkilöityvät pitkälti nykyiseen henkilöstöön, esimerkiksi erotuomaripäällikön 0,75 HTV. Eikö tavoitteena ole kokonaisten henkilötyövuosien toteuttaminen? 5. Onko organisaation rakentaminen tehty nykyisten toimenkuvien perusteella? Uhkana on, että pääkonttorista tulee alueiden käskijä, kun toiveena on ollut jäsentynyt organisaatio, jossa tehtävänkuvat on selkeytetty. Nyt vastuualueet jaettu tarkoin liiton ja piirien sarjoissa, mutta olisiko mahdollista tehdä jako tämän sijaan esim. aikuisten/nuorten/naisten/tms. mukaan kilpailutoiminnassa ja erotuomaritoiminnassa? 6. Mikä futsalin rooli alueilla? Tämä kaipaa selkiyttämistä. Alueelliset kilpailupäälliköt ja - asiantuntijat tulee sitouttaa myös futsaliin. 7. Kuka toimii esimiehenä ja antaa määräykset alueen erotuomarivastaavalle?

53 K1. Onko ylhäältä annettu jokin kiintiö käytettävissä olevista henkilötyövuosista? Pääsihteerin (hallituksen tukemana) tehtävänä on miettiä kokonaisuutta ja päättää henkilöresurssien jakamisesta eri toimintoihin. Lähtökohtana on ollut, että kilpailutoimintaan käytettävät henkilötyövuodet eivät vähene eivätkä kasva.

54 K2. Kuka määrittää henkilötyövuosien määrän? Ks. Kysymys 1. Päätökset yksityiskohdista tehdään myöhemmin, nyt kyseessä simulaatio isosta kuvasta joka osoittaa muutoksen mahdollisuuden. Todennäköinen kilpailutoimintaan käytettävien henkilötyövuosien määrä tulee olemaan Keskitetyt toimenkuvat tulevat olemaan suurelta osin alueilla.

55 K3. Kuka/mikä on se taho, joka sijoittaa ihmiset organisaatioon? Lopulliset päätökset tekevät uuden organisaatiomallin mukaiset luottamuselimet. Asiantuntijoiden osaamista käytetään päätöksien valmistelussa.

56 K4. Esitetyssä organisaatiokaaviossa henkilötyövuodet henkilöityvät pitkälti nykyiseen henkilöstöön, esimerkiksi erotuomaripäällikön 0,75 HTV. Eikö tavoitteena ole kokonaisten henkilötyövuosien toteuttaminen? Nimenomaisesti pyritään kokonaisiin toimenkuviin, ja tältä osin yksityiskohdat saattavat vielä tarkentua. Mainittu koskee myös erotuomaritoimintaa.

57 K5. Onko organisaation rakentaminen tehty nykyisten toimenkuvien perusteella? Uhkana on, että pääkonttorista tulee alueiden käskijä, kun toiveena on ollut jäsentynyt organisaatio, jossa tehtävänkuvat on selkeytetty. Nyt vastuualueet jaettu tarkoin liiton ja piirien sarjoissa, mutta olisiko mahdollista tehdä jako tämän sijaan esim. aikuisten/nuorten/naisten/tms. mukaan kilpailutoiminnassa ja erotuomaritoiminnassa? Nyt mallinnettu toimintamalli perustuu pitkälti toiveisiin säilyttää alueellisten kilpailuiden hallinnointi alueilla ja varmistaa hyvä paikallistuntemus. Kysymyksessä tarkoitettuja muokkauksia tullaan varmasti pohtimaan jatkovalmisteluvaiheessa ja uuden organisaation toimintaa arvioitaessa.

58 K6. Mikä on futsalin rooli alueilla? Tämä kaipaa selkiyttämistä. Alueelliset kilpailupäälliköt ja -asiantuntijat tulee sitouttaa myös futsaliin. Valtakunnallinen futsalin kilpailupäällikkö ohjaa ja tukee alueellisia kilpailutoiminnan organisaatioita futsalin kilpailutoiminnan laadukkaassa järjestämisessä. Alueelliset kilpailutoiminnan henkilöt sitoutetaan luonnollisesti myös futsaliin.

59 K7. Kuka toimii esimiehenä ja antaa määräykset alueen erotuomarivastaavalle? Tavoitteena on selkeät toimivaltasuhteet. Alueen erotuomarivastaavan esimies on valtakunnallinen erotuomaripäällikkö.

60 Sisältö Seuroja (ja luottamushenkilöitä) kiinnostavat kysymykset Henkilöstöä kiinnostavat kysymykset: yleiset Henkilöstöä kiinnostavat kysymykset: toiminnoittain Pelaajakehitys Seurakehitys Kilpailu- ja erotuomaritoiminta Myynti, markkinointi, viestintä ja vaikuttaminen Tukitoiminnot

61 Kysymyslistaus 1. Yksi uudistuksen keskeinen tavoite on yhtenäinen brändi ja mielikuva lajista. Nyt vastuuta brändistä ei kuitenkaan oltu merkitty markkinoinnin organisaatiokaavioon yhdenkään toimenkuvan yhteyteen, vaikka tämä työ tulee vain korostumaan jatkossa. Kenellä se on? 2. Ykkösen tuotepäällikkyys tulee saada pois markkinoinnista. Eikö kilpailutoiminnolle ole uudistuksessa tulossa tuotepäälliköt, joten hoitavatko he Ykkösen? 3. Miten hoidetaan kotimaisten kilpailujen markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto erityisesti some? 4. Onko suunniteltu alueiden viestintä- ja vaikuttamistehtävät jatkossa aluepäälliköiden vastuulla? 5. Markkinoinnin, myynnin, viestinnän ja vaikuttamisen operatiivisten johtoryhmien määrä vs. roolit ovat päällekkäisiä keskenään. Onko tämä järkevää?

62 M1. Yksi uudistuksen keskeinen tavoite on yhtenäinen brändi ja mielikuva lajista. Nyt vastuuta brändistä ei kuitenkaan oltu merkitty markkinoinnin organisaatiokaavioon yhdenkään toimenkuvan yhteyteen, vaikka tämä työ tulee vain korostumaan jatkossa. Kenellä se on? Brändivastuun tulee olla markkinoinnissa. Organisaatiokaaviossa se kuuluu valtakunnallisen markkinointipäällikön toimenkuvaan, vaikka sitä ei ole erikseen mainittu.

63 M2. Ykkösen tuotepäällikkyys tulee saada pois markkinoinnista. Eikö kilpailutoiminnolle ole uudistuksessa tulossa tuotepäälliköt, joten hoitavatko he Ykkösen? Tämä selviää, kun määritellään, mitä tuotepäällikkyys tulee jatkossa tarkoittamaan. Määräaikaisen pääsarjojen kasvupakettivastaavan rekrytointi vaikuttaa tähän myös. Markkinointiin jää toimenkuvana seurojen yhteyshenkilönä toimiminen markkinointiin liittyvissä asioissa.

64 M3. Miten hoidetaan kotimaisten kilpailujen markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto erityisesti some? Sosiaalisen median merkitys on valtava. Hahmotelma on, että uudessa viestinnän ja vaikuttamisen organisaatiossa olisi yksi valtakunnallinen kokopäiväinen sisällöntuottaja, joka vastaisi myös sosiaalisesta mediasta. Voi kuitenkin olla tarpeen harkita, tulisiko organisaatiossa olla kaksi sisällöntuottajaa, joista toinen keskittyisi sosiaaliseen mediaan.

65 M4. Onko suunniteltu alueiden viestintä- ja vaikuttamistehtävät jatkossa aluepäälliköiden vastuulla? Ei vaan alueellisten viestintä- ja vaikuttamisvastaavien vastuulla. Koska jatkossa aluepäällikkö on osatoiminen rooli (arviolta 20% työajasta) niin voi käytännössä olla, että ainakin osalla alueista viestintä- ja vaikuttamisvastaavat hoitavat myös aluepäällikön tehtäviä.

66 M5. Markkinoinnin, myynnin, viestinnän ja vaikuttamisen operatiivisten johtoryhmien määrä vs. roolit ovat päällekkäisiä keskenään. Onko tämä järkevää? Operatiivisia johtoryhmiä on useampia, sillä kaikkien asioiden käsitteleminen yhdessä johtoryhmässä edellyttäisi niin laajaa kokoonpanoa, että työskentelyn teho väkisinkin heikkenisi. Useammassa johtoryhmässä voidaan työskennellä tehokkaammin, mutta on vaikea välttää sitä, etteivätkö niiden agendat koskettaisi ainakin jossain määrin toisiaan. Jatkovalmistelussa operatiivisten johtoryhmien määrä ja roolit tulee vielä pohtia tarkkaan.

67 Sisältö Seuroja (ja luottamushenkilöitä) kiinnostavat kysymykset Henkilöstöä kiinnostavat kysymykset: yleiset Henkilöstöä kiinnostavat kysymykset: toiminnoittain Pelaajakehitys Seurakehitys Kilpailu- ja erotuomaritoiminta Myynti, markkinointi, viestintä ja vaikuttaminen Tukitoiminnot

68 T1. Onko tapahtumien järjestelyiden resurssit riittävät? Onko mahdollisuutta alueelliseen tukeen tai muihin lisäresursseihin tarvittaessa? Pääsihteerin ja tulevan henkilöstöpäällikön tehtävänä on arvioida se, miten henkilöstöresurssit tullaan jakamaan ja mihin kaikkeen resurssit riittävät. Organisaation kannalta on todella tärkeää, että henkilöstön kuormittuminen pysyy sopivalla tasolla. On selvää, että kukin toiminto haluaa ja tarvitsee lisäresursseja ja pyrimme hakemaan siihen optimaalisen ratkaisun ajatellen strategian toteuttamista ja liiton päätehtäviä. Myös jatkossa on mahdollista kiireellisimpinä hetkinä käyttää lisäapuvoimia niistä erikseen sovittaessa.

Huippu-urheilun verkostopäivät. Pekka Clewer

Huippu-urheilun verkostopäivät. Pekka Clewer Huippu-urheilun verkostopäivät Pekka Clewer Seurojen Palloliitto kehitysohjelma Seurojen Palloliiton palvelu- ja hallintomalliuudistus on jatkoa edellisellä strategiakaudella 2013-2016 käynnistettyyn

Lisätiedot

Suomalaisen jalkapallon kehityspäivät Marco Casagrande

Suomalaisen jalkapallon kehityspäivät Marco Casagrande Suomalaisen jalkapallon kehityspäivät 9.-10.12.2017 Marco Casagrande Avaus Yhteisen huippujalkapalloa edistävän identiteetin ja hengen rakentaminen futisperheen kesken Visiosta tekemiseen: Identiteetti

Lisätiedot

PELAAJAKEHITYKSEN PÄÄVALINTA: PELAAJAN LAADUKAS ARKI. Palloliiton uusi strategia ja valmennuslinja vaikutus pelaajakehitykseen

PELAAJAKEHITYKSEN PÄÄVALINTA: PELAAJAN LAADUKAS ARKI. Palloliiton uusi strategia ja valmennuslinja vaikutus pelaajakehitykseen PELAAJAKEHITYKSEN PÄÄVALINTA: PELAAJAN LAADUKAS ARKI Palloliiton uusi strategia ja valmennuslinja vaikutus pelaajakehitykseen PELAAJAN LAADUKAS ARKI PELAAJAKEHITYS ja VALMENTAJAKOULUTUS ORGANISAATION,

Lisätiedot

Valmentajapäivät

Valmentajapäivät Valmentajapäivät 19.-20.11.2016 PELAAJAKEHITYSORGANISAATION, TOIMINTATAPOJEN JA RESURSSIEN RAKENNEMUUTOS Rytminvaihdos, joka takaa korkeatasoisen, yhdenmukaisen toiminnan ja sisällöt sekä kokoaa

Lisätiedot

Liite 3.3. Liittohallituksen ehdotus operatiiviseksi toimintamalliksi Liitteet

Liite 3.3. Liittohallituksen ehdotus operatiiviseksi toimintamalliksi Liitteet Liite 3.3 Liittohallituksen ehdotus operatiiviseksi toimintamalliksi 2020 Liitteet Tästä dokumentista Tämä dokumentti sisältää liitteet Palloliiton liittohallituksen hahmottelemaan ehdotukseen operatiiviseksi

Lisätiedot

Keski-Suomen valmennuskeskus / tehtävä ja rooli

Keski-Suomen valmennuskeskus / tehtävä ja rooli Isännän Ääni Mikkeli 5.2.2016 Keski-Suomen valmennuskeskus / tehtävä ja rooli Pelaajakehitys Valmennuskeskukset K-S valmennuskeskuksen alue 5 piiriä (Vaasa, Keski- Pohjanmaa, Keski-Suomi, Itä- Suomi, Kaakko)

Lisätiedot

SEUROJEN PALLOLIITTO -KEHITYSHANKE. Projektisuunnitelma

SEUROJEN PALLOLIITTO -KEHITYSHANKE. Projektisuunnitelma SEUROJEN PALLOLIITTO -KEHITYSHANKE Projektisuunnitelma 30.1.2017 SISÄLTÖ Projektin tavoitteet Projektin lopputuotteet Projektin vaiheistus Projektin onnistumiseen vaikuttavat tekijät Seurojen tarpeiden

Lisätiedot

Valmennuskeskuksen esittely Pelaajakehitys ja pelaajan polku uuden strategian valossa

Valmennuskeskuksen esittely Pelaajakehitys ja pelaajan polku uuden strategian valossa Valmennuskeskuksen esittely Pelaajakehitys ja pelaajan polku uuden strategian valossa Keski-Suomen valmennuskeskus Suomen Palloliiton pelaajakehityskartta 2016 Talenttivalmennus pojat Pohjois-Suomen alueellinen

Lisätiedot

Musan Salama. strategia

Musan Salama. strategia Musan Salama strategia 2016-2018 STRATEGIAN TAUSTAA Musan Salaman strategia on rakennettu seuran toimihenkilöille tehdyn kyselyn sekä johtokunnan ja Palloliiton määrittämien tavoitteiden pohjalta. Lähtökohtana

Lisätiedot

Seurojen Palloliitto Tilannekatsaus Syksy 2018

Seurojen Palloliitto Tilannekatsaus Syksy 2018 Seurojen Palloliitto Tilannekatsaus Syksy 2018 Sisältö 1. Seurojen Palloliitto -hankkeen missio 2. Seurojen Palloliitto -hankkeen tavoitteet 3. Katsaus uudistuksen sisältöön toiminnoittain 4. Seurojen

Lisätiedot

Seuraohjelma. oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013. Liittohallituspäätös 16.12.2013

Seuraohjelma. oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013. Liittohallituspäätös 16.12.2013 Seuraohjelma oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013 Liittohallituspäätös 16.12.2013 Tavoite: laajentaa oto seuravalmennuksen piiriin kuuluvien seurojen määrää max. 10 seuralla

Lisätiedot

Seurojen PJ -foorumi, Mikkeli

Seurojen PJ -foorumi, Mikkeli Seurojen PJ -foorumi, Mikkeli 5.11.2018 PJ-foorumit? Tavoitteet: Arvostus seurajohtajille Lisätä seurojen verkostoitumista Seurojen yhteistyön lisääminen Kehittäminen yhdessä Hyvien mallien jakaminen Vertaistuki

Lisätiedot

Suomen Palloliitto, liittohallitus 13.9.2015. Talenttivalmentajatuki 2016-2017

Suomen Palloliitto, liittohallitus 13.9.2015. Talenttivalmentajatuki 2016-2017 Suomen Palloliitto, liittohallitus 13.9.2015 Talenttivalmentajatuki 2016-2017 Taustaa ja tavoitteet Talenttivalmennus vuosina 2014-15 Talenttivalmentajat laatujärjestelmän mukaisesti valituissa seuroissa

Lisätiedot

Asiantuntijaverkostot ja toimialaryhmät osana yhtenäisiä toimintatapoja

Asiantuntijaverkostot ja toimialaryhmät osana yhtenäisiä toimintatapoja Asiantuntijaverkostot ja toimialaryhmät osana yhtenäisiä toimintatapoja Tehokkuus, järjestäytyminen, vaikuttavuuden parantaminen, jne. 1 Webropol-kysely asiantuntijaryhmien jäsenille Lähetettiin AVIen

Lisätiedot

Aikuisopiskelijan viikko - Viitekehys alueellisten verkostojen yhteistyöhön

Aikuisopiskelijan viikko - Viitekehys alueellisten verkostojen yhteistyöhön Aikuisopiskelijan viikko - Viitekehys alueellisten verkostojen yhteistyöhön Aikuisopiskelijan viikko tarjoaa mainion tilaisuuden toteuttaa tapahtumia yhteistyössä oman alueen eri organisaatioiden kanssa.

Lisätiedot

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot.

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. TIE HUIPULLE TIE HUIPULLE!!! Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. Maajoukkueajattelu Ringeten maajoukkuetoiminta

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITON POHJOIS-SUOMEN PIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2017

SUOMEN PALLOLIITON POHJOIS-SUOMEN PIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2017 SUOMEN PALLOLIITON POHJOIS-SUOMEN PIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2017 SUOMALAISEN FUTSALIN JA JALKAPALLON MISSIO JA PERUSARVOT PELAAJAN LAADUKAS ARKI ELINVOIMAINEN SEURA MIELENKIINTOISET KILPAILUT

Lisätiedot

Mielenkiintoiset kilpailut tuovat yleisöä ja tukevat pelaajien kehittymistä.

Mielenkiintoiset kilpailut tuovat yleisöä ja tukevat pelaajien kehittymistä. 1 Jalkapallon ja futsalin strateginen viestintä Ydinviestit: Mielenkiintoiset kilpailut Suomessa pelataan vuodessa 59 241 virallista jalkapallo-ottelua. Erinomaisesti järjestetyt ja kiinnostavat kilpailut

Lisätiedot

Huuhkaja- ja Helmaripäivät

Huuhkaja- ja Helmaripäivät Huuhkaja- ja Helmaripäivät 15.8.2016 Huuhkaja- ja Helmaripäivät Huuhkaja- ja Helmaripäivät on aikaisempien piirihaavi- ja piirijoukkueikäluokkiin (13-14-v pojat, 13-15-v tytöt) kohdistuva kokonaisvaltainen

Lisätiedot

Sosiaalinen media yrityskäytössä Yhteenvetoraportti, N=115, Julkaistu: 14.2.2011. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat

Sosiaalinen media yrityskäytössä Yhteenvetoraportti, N=115, Julkaistu: 14.2.2011. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Sosiaalinen media yrityskäytössä Yhteenvetoraportti, N=115, Julkaistu: 14.2.2011 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Sosiaalista mediaa hyödynnetään yrityksessäni tällä hetkellä Vastaus Lukumäärä Prosentti

Lisätiedot

Talenttivalmennushakuprosessi 2019

Talenttivalmennushakuprosessi 2019 Talenttivalmennushakuprosessi 2019 Valmennusosaaminen vahvistuu ja leviää seuroissa Valmennusosaamisen vahvistamisen seuroissa Tarpeet Hyödynsaajat (seurat) Vaikutukset Tulokset Esim. Suomalaisen pelaajakehityksen

Lisätiedot

TYÖNANTAJAYHTEISTYÖ MUUTOKSESSA. Maakuntafoorum Henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen

TYÖNANTAJAYHTEISTYÖ MUUTOKSESSA. Maakuntafoorum Henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen TYÖNANTAJAYHTEISTYÖ MUUTOKSESSA Maakuntafoorum 19.9.2018 Henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen Varautumisen linjaukset helmikuu 2017 sote- ja maakuntauudistukseen Muutoksen kohteena Vantaalla noin 3 500

Lisätiedot

Liittovaltuuston työkokous Seurojen Palloliitto -kehitysohjelma

Liittovaltuuston työkokous Seurojen Palloliitto -kehitysohjelma Liittovaltuuston työkokous 22.9. Seurojen Palloliitto -kehitysohjelma Liittohallituksen ehdotus operatiiviseksi toimintamalliksi 2020 Esitysmateriaali Seurojen Palloliitto -kehitysohjelman taustaa Strategiassa

Lisätiedot

ETSIVÄN NUORISOTYÖN KÄSIKIRJA. Anna Vilen

ETSIVÄN NUORISOTYÖN KÄSIKIRJA. Anna Vilen ETSIVÄN NUORISOTYÖN KÄSIKIRJA Anna Vilen YHDESSÄ TEHTY! 125 kyselyvastausta 283 työpajaosallistujaa Kommenttikierroksia tammikuu2017 - helmikuu2018 ETSIVILLE NUORISOTYÖNTEKIJÖILLE Työn tueksi ja perehdytykseen

Lisätiedot

RÄÄTÄLÖITY ILMAPIIRIMITTARI

RÄÄTÄLÖITY ILMAPIIRIMITTARI Karl-Magnus Spiik Ky Räätälöity ilmapiirimittari 1 RÄÄTÄLÖITY ILMAPIIRIMITTARI Ilmapiirimittarin vahvuus on kysymysten räätälöinti ko. ryhmän tilannetta ja tarpeita vastaavaksi. Mittaus voi olla yritys-,

Lisätiedot

ALUEELLISEN TOIMINNAN MALLI VERSIO 1.0

ALUEELLISEN TOIMINNAN MALLI VERSIO 1.0 1 ALUEELLISEN TOIMINNAN MALLI VERSIO 1.0 HYVÄKSYTTY OHJAUSRYHMÄSSÄ 9.12.2014 teemu.japisson@valo.fi www.sport.fi Lähtökohdat eli miksi tarvitaan muutosta 2 kentän toimijat (seuratoimijat, urheilijat, liikkujat,

Lisätiedot

ONION-hanke. Tiivistelmä

ONION-hanke. Tiivistelmä ONION-hanke Tiivistelmä ONION-HANKE 2013 aloitettu ONION-hanke hahmotti, OYS ervalle kokonaisvaltaista tietojärjestelmäarkkitehtuuria ja vaihtoehtoisia toteutustapoja sille. Työhön kuului: ❶ ❷ Nykytilan

Lisätiedot

HYÖTY IRTI HENKILÖSTÖTUTKIMUKSISTA!

HYÖTY IRTI HENKILÖSTÖTUTKIMUKSISTA! Engaging people for success HYÖTY IRTI HENKILÖSTÖTUTKIMUKSISTA! Webinaari, 30.11.2016, Juha Ala-Lipasti, Katja Louhema-Santasärkkä CORPORATE SPIRIT MUUTOKSEN TUKENA Tiimien ja organisaation kehittäminen

Lisätiedot

Valmennuskeskusten yhteishanke 2013-2015. Valmennuksen osaamisen ja menetelmien kehittäminen

Valmennuskeskusten yhteishanke 2013-2015. Valmennuksen osaamisen ja menetelmien kehittäminen Valmennuskeskusten yhteishanke 2013-2015 Valmennuksen osaamisen ja menetelmien kehittäminen Erityiset koulutustehtävät/okm 1. Kuortaneen valtakunnallinen huippu-urheilun erityinen kehittämistehtävä on

Lisätiedot

Arvioinnin tuloksia toimintakulttuurin muuttumisesta. Anna Saloranta, tutkija Johtamiskorkeakoulu Tampereen yliopisto

Arvioinnin tuloksia toimintakulttuurin muuttumisesta. Anna Saloranta, tutkija Johtamiskorkeakoulu Tampereen yliopisto Arvioinnin tuloksia toimintakulttuurin muuttumisesta Anna Saloranta, tutkija Johtamiskorkeakoulu Tampereen yliopisto Asiakkaat 4,556277056 Asiakkaat Kierros 1 Kierros 2 3. kierros 3,830897704 3,722135008

Lisätiedot

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Liikunta ja urheilu ovat Suomen merkittävin kansanliike. Jokaisen hyvinvointi rakentuu liikunnalliselle arjelle. Huippu-urheilijat inspiroivat

Lisätiedot

Jalkapalloseuran pitkäjänteinen kehittäminen

Jalkapalloseuran pitkäjänteinen kehittäminen Jalkapalloseuran pitkäjänteinen kehittäminen Ylöjärven Ilves ry Petri Puronaho SPL Tampereen piiri 19.2015 Seuratutoroinnin tavoite Tavoitteena on: Auttaa, tukea ja ohjata seuran pidemmän aikavälin suunnitelman

Lisätiedot

Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia. Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia. piirin toimintasuunnitelma 2010-2013 vuodelle 2014

Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia. Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia. piirin toimintasuunnitelma 2010-2013 vuodelle 2014 Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia Suomalaisen jalkapallon ja Palloliiton toimintastrategia Helsingin piirin toimintasuunnitelma 2010-2013 vuodelle 2014 Strategiset valinnat 1. Pelaajakehitys 2.

Lisätiedot

SIL2020 Strategia. Avainhenkilöpäivät Eila Pohjola

SIL2020 Strategia. Avainhenkilöpäivät Eila Pohjola SIL2020 Strategia Avainhenkilöpäivät 26.10.2014 Eila Pohjola Keskustelun tavoite Käydä avointa keskustelua liiton toiminnasta, sen kehittämisestä sekä lajitoimikuntien toiveista liittyen SIL 2020 strategiaan

Lisätiedot

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA. Luonnos

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA. Luonnos Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Luonnos 9.5.2016 3 Suomen elinvoimalle on ensiarvoisen tärkeää, että tämä kokonaisuus toimii vaikuttavasti, inspiroivasti ja tuloksellisesti.

Lisätiedot

Liittohallituksen ja Liittovaltuuston esitys Liittokokoukselle suomalaisen jalkapallon toiminta- ja hallintomalliksi 2020

Liittohallituksen ja Liittovaltuuston esitys Liittokokoukselle suomalaisen jalkapallon toiminta- ja hallintomalliksi 2020 Liittohallituksen ja Liittovaltuuston esitys Liittokokoukselle suomalaisen jalkapallon toiminta- ja hallintomalliksi 2020 Aluksi Esittelemässä työryhmien puheenjohtajat Hallintomalli: Ari Murtonen Toimintamalli:

Lisätiedot

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2019

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2019 PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Palloliiton strategiset painopiste-alueet vv. 2016-2020 1. Pelaajan laadukas arki pelaajien kehittäminen valmentajien kehittäminen 2. Elinvoimainen

Lisätiedot

Osaaminen muutoksessa avain tulevassa Sotessa seminaari 15.4.2016

Osaaminen muutoksessa avain tulevassa Sotessa seminaari 15.4.2016 Osaaminen muutoksessa avain tulevassa Sotessa seminaari 15.4.2016 Työelämän laatu ja johtaminen muutoksessa TOIMINTAYMPÄRISTÖN KAAOS RESURSSIEN NIUKKUUS JA KUNTALAISTEN RAJOTTOMAT TARPEET OVAT JO HAASTANEET

Lisätiedot

FARAX johtamisstrategian räätälöinti

FARAX johtamisstrategian räätälöinti FARAX johtamisstrategian räätälöinti Sisältö Taustaa Johtamisstrategian luominen ja instrumentin luominen Hyödyt ja referenssit Esimerkkejä matriiseista Prosessi Taustaa Esityksessä käydään läpi FaraxGroupin

Lisätiedot

Kielten organisointi ammattikorkeakouluissa

Kielten organisointi ammattikorkeakouluissa Kielten organisointi ammattikorkeakouluissa Vastaajat Vastaukset 21 AMKista Kielikeskusmalli 3 AMKissa Koordinointimalli / Yliopettajamalli 8 AMKissa Tiimi- ja koulutusalakohtaisesti organisoidut 3 AMKissa

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 11v11 joukkueet (14-18v) C14-B18 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa - tavoitteet C14-B18 11v11 ikäkausi- ja kilpajoukkueissa lähtökohtana on yksilöiden kehittäminen.

Lisätiedot

Turun kaupungin tietohallintostrategia Tiivistelmä

Turun kaupungin tietohallintostrategia Tiivistelmä Turun kaupungin tietohallintostrategia 2017 2021 Tiivistelmä Tietohallintostrategian tavoitteet ja linjaukset Tietohallintostrategian tavoitteet 1. Toimintamme on avointa ja läpinäkyvää. 6. Vauhditamme

Lisätiedot

LIITE 3. Liittohallituksen esitys Toiminta- ja hallintomalliksi Ennakkomateriaali liittovaltuustolle

LIITE 3. Liittohallituksen esitys Toiminta- ja hallintomalliksi Ennakkomateriaali liittovaltuustolle LIITE 3 Liittohallituksen esitys Toiminta- ja hallintomalliksi 2020 Ennakkomateriaali liittovaltuustolle 24.-25.11.2017 Termeistä Hallintomalli = Miten luottamuselimet järjestäytyvät ja toimivat Miten

Lisätiedot

JALKAPALLOSEUROJEN LAATUJÄRJESTELMÄ TYÖKALU SEURAN KEHITTÄMISEEN

JALKAPALLOSEUROJEN LAATUJÄRJESTELMÄ TYÖKALU SEURAN KEHITTÄMISEEN JALKAPALLOSEUROJEN LAATUJÄRJESTELMÄ TYÖKALU SEURAN KEHITTÄMISEEN Laatujärjestelmällä apua seuran johtamisen, urheilutoiminnan ja viestinnän ja markkinoinnin kehittämiseen. 2 SUOMEN PALLOLIITTO JALKAPALLOSEUROJEN

Lisätiedot

ALUEELLISEN TOIMINNAN MALLI VERSIO 1.0

ALUEELLISEN TOIMINNAN MALLI VERSIO 1.0 1 ALUEELLISEN TOIMINNAN MALLI VERSIO 1.0 HYVÄKSYTTY OHJAUSRYHMÄSSÄ 9.12.2014 teemu.japisson@valo.fi www.sport.fi 2 Jatkossa samat toiminnot tarjolla koko maassa Neljä toiminnan osa-aluetta: menestyvä lisää

Lisätiedot

KUOPION KAUPUNGIN PALVELUALUEUUDISTUS. Tsr/R.Tajakka

KUOPION KAUPUNGIN PALVELUALUEUUDISTUS. Tsr/R.Tajakka KUOPION KAUPUNGIN PALVELUALUEUUDISTUS Tsr/R.Tajakka 1 1) PALVELUALUEUUDISTUKSEN TAUSTAT JA TAVOITTEET 2 Mitkä ovat uudistuksen tavoitteet? Asiakkaan (ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden) näkökulman entistäkin

Lisätiedot

Muutoskokonaisuus I: Lapsen oikeuksia vahvistava toimintakulttuuri Muutoskokonaisuus II: Lapsi- ja perhelähtöiset palvelut

Muutoskokonaisuus I: Lapsen oikeuksia vahvistava toimintakulttuuri Muutoskokonaisuus II: Lapsi- ja perhelähtöiset palvelut Lape kysely 1 LAPE-HANKKEEN TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma kuuluu hallituksen kärkihankkeisiin. Palveluita halutaan kehittää lapsi ja perhelähtöisemmäksi, asiakkaan

Lisätiedot

Suunnistajaa suoritusta. Tausta 1/2. Suunnistuksen toimintaympäristö muuttuu suunnistajaa suoritusta

Suunnistajaa suoritusta. Tausta 1/2. Suunnistuksen toimintaympäristö muuttuu suunnistajaa suoritusta Suomen liitto ry Suomen liitto Suunnistuksen toimintaympäristö muuttuu 2010 2015 Tausta 1/2 2020 15 000 kilpailijaa (lisenssi) 12 000 Kilpailijaa 60 000 Suunnistajaa suunnistajat 50 000 suunnistajaa 400

Lisätiedot

Tulevaisuuden palvelusetelit

Tulevaisuuden palvelusetelit Tulevaisuuden palvelusetelit 16.8.2018 Palvelusetelit tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet Sotella tai ilman Asiakkaan valinnanvapauden lisääminen Kunnan roolin vieminen kohti järjestäjää monituottajamallin

Lisätiedot

Työryhmän ensimmäinen tapaaminen klo

Työryhmän ensimmäinen tapaaminen klo Työryhmän ensimmäinen tapaaminen 14.11.2016 klo 12.00-14.30 Työryhmän jäsenet: Juuso Toivola, pj Jukka Ikäläinen Reijo Jylhä Pekka Tiitinen Vesa Tauriainen Eero Hietanen Pirjo Muranen (este / ei paikalla)

Lisätiedot

Lajiliittojen aikuisliikunnan itsearviointikysely - Yhteenveto. Ulla Nykänen, Matleena Livson, Satu Ålgars

Lajiliittojen aikuisliikunnan itsearviointikysely - Yhteenveto. Ulla Nykänen, Matleena Livson, Satu Ålgars Lajiliittojen aikuisliikunnan itsearviointikysely - Yhteenveto 2018 Ulla Nykänen, Matleena Livson, Satu Ålgars Seuratoiminnan kasvumahdollisuudet Koko väestö Drop out Harrastajat liikunta- ja urheiluseurassa

Lisätiedot

JALKAPALLOSEUROJEN LAATUJÄRJESTELMÄ TYÖKALU SEURAN KEHITTÄMISEEN

JALKAPALLOSEUROJEN LAATUJÄRJESTELMÄ TYÖKALU SEURAN KEHITTÄMISEEN JALKAPALLOSEUROJEN LAATUJÄRJESTELMÄ TYÖKALU SEURAN KEHITTÄMISEEN Laatujärjestelmällä apua seuran johtamisen, urheilutoiminnan ja viestinnän ja markkinoinnin kehittämiseen. 2 SUOMEN PALLOLIITTO JALKAPALLOSEUROJEN

Lisätiedot

ONION-HANKKEEN TAVOITTEET

ONION-HANKKEEN TAVOITTEET ONION ONION-HANKKEEN TAVOITTEET Avoin, modulaarinen arkkitehtuuri tulevaisuuden terveyden ja hyvinvoinnin ekosysteemille Nykytilan kartoitus ja kehitystarpeiden selvitys Strategiset vaatimukset täyttävän

Lisätiedot

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja HALLINNON MUUTTUVA ROOLI JA UUDET TOIMINTATAVAT TULEVAISUUDEN KUNTA INNOSTAA TOIMIMAAN Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja www.vaala.fi

Lisätiedot

Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013

Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013 Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013 Taustaksi Lentopallon lajina otettava johtavan lajin roolia paikallisesti, seudullisesti ja valtakunnallisesti terve itsetunto omassa tekemisessä Jo

Lisätiedot

2) Brändi. Kirkas Visio Roolit. Laatutunnus: yksi vai monta? Sinetti- vs Laatuseura

2) Brändi. Kirkas Visio Roolit. Laatutunnus: yksi vai monta? Sinetti- vs Laatuseura Open space Teemat 1) Laatutyön polku 2) Brändi 3) Laatuseuraseminaari 2018 4) Yleisseurat laatuohjelmassa 5) Sähköinen kehittämisympäristö + sähköiset työkalut 6) Palvelut ja työkalut seuroille 7) Auditointi

Lisätiedot

ALU-KOORDINOINTI KANTA- JA PÄIJÄT- HÄMEESSÄ SEKÄ UUDELLAMAALLA

ALU-KOORDINOINTI KANTA- JA PÄIJÄT- HÄMEESSÄ SEKÄ UUDELLAMAALLA ALU-KOORDINOINTI KANTA- JA PÄIJÄT- HÄMEESSÄ SEKÄ UUDELLAMAALLA Hankkeen esittely ja alkukyselyn tulokset Yhteistyö tuo aina mahdollisuuden uusille "ikkunoille" tulevaan. Osaaminen vahvistuu ja näkökulmat

Lisätiedot

Puheenjohtajan ja hallituksen tehtävistä ja vastuista & työnantajana toimimisesta Salibandyliitto

Puheenjohtajan ja hallituksen tehtävistä ja vastuista & työnantajana toimimisesta Salibandyliitto Puheenjohtajan ja hallituksen tehtävistä ja vastuista & työnantajana toimimisesta Salibandyliitto 10.11.2017 Hyvä hallinto on yhdistyksen organisaation hallintojärjestelmä Järjestelmällä yhdistystä johdetaan

Lisätiedot

Oma Hämeen LAPE -HANKKEEN VIESTINTÄSUUNNITELMA Hanke liittyy Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan (LAPE)

Oma Hämeen LAPE -HANKKEEN VIESTINTÄSUUNNITELMA Hanke liittyy Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan (LAPE) Organisaatio : Hämeen liitto Niittykatu 5 13100 Hämeenlinna Oma Hämeen LAPE -HANKKEEN VIESTINTÄSUUNNITELMA Hanke liittyy Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan (LAPE) Hankkeen nimi ja tavoite Nimi:

Lisätiedot

Yksityisen sosiaali- ja terveysalan osaamis- ja johtamishaasteet

Yksityisen sosiaali- ja terveysalan osaamis- ja johtamishaasteet Yksityisen sosiaali- ja terveysalan osaamis- ja johtamishaasteet Ennakointiselvityshanke 2 Tilaajan Uudenmaan ELY-keskus Kohteena yksityisen sosiaali- ja terveyspalvelualan organisaatioiden 2010-luvun

Lisätiedot

AC OULUN ARVOT KAIKEN TOIMINNAN YTIMESSÄ

AC OULUN ARVOT KAIKEN TOIMINNAN YTIMESSÄ STRATEGIA 2019-2022 ARVOT AC OULUN ARVOT KAIKEN TOIMINNAN YTIMESSÄ UNELMA TOIMINTA-AJATUS TAVOITE SUOMALAINEN HUIPPUSEURA URHEILULLINEN MENESTYS ELÄMYKSET KANNATTAJILLE MENESTYSTÄ KUMPPANEILLE TALOUDELLINEN

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Opetuksen järjestäjän taso, kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Opetuksen järjestäjän taso, kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Opetuksen järjestäjän taso, kevät 2015 Sivistystoimiala 13.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Opetuksen järjestäjän tasolla kyselyyn

Lisätiedot

Miten asiakas tekee valintansa?

Miten asiakas tekee valintansa? Miten asiakas tekee valintansa? ja miten me voimme vaikuttaa siihen? TkT Asiantuntija Harri Karkkila Strategia Asiakkaan kokema arvo Asiakastyytyväisyys ja asiakaskokemus Kilpailuedut Yrittäjä Kouluttaja

Lisätiedot

Liikkuja polku verkostotapaaminen

Liikkuja polku verkostotapaaminen Liikkuja polku verkostotapaaminen 29.11.2018 Antti Pelto-Huikko Juha Heikkala Järjestön strateginen johtaminen Vaikuttavuuden arviointi Järjestöjen vaikuttavuus Vaikuttavuusketjut Vaikuttavuusketju on

Lisätiedot

Pelastustoimen viestintä nyt ja tulevaisuudessa

Pelastustoimen viestintä nyt ja tulevaisuudessa Pelastustoimen viestintä nyt ja tulevaisuudessa Pelastustoimen viestintäfoorumi 27.8.2018, Helsinki tutkija Aino Harinen, Pelastusopisto vt. viestintäjohtaja Milla Meretniemi, sisäministeriö pelastusjohtaja

Lisätiedot

Yhteistoiminta-alueet Osaamis- ja palvelukeskusten rakentaminen alueille

Yhteistoiminta-alueet Osaamis- ja palvelukeskusten rakentaminen alueille Yhteistoiminta-alueet Osaamis- ja palvelukeskusten rakentaminen alueille Ohjausryhmän esitys liikuntayhteisölle alueellisen toiminnan toteuttamisesta 2.x 16.6. 11.8. Maailman liikkuvin urheilukansa ja

Lisätiedot

SyTy lastensuojelun systeemisen toimintamallin käyttöönotto ja juurrutushanke Esityksen nimi / Tekijä 1

SyTy lastensuojelun systeemisen toimintamallin käyttöönotto ja juurrutushanke Esityksen nimi / Tekijä 1 SyTy lastensuojelun systeemisen toimintamallin käyttöönotto ja juurrutushanke 2018-2019 11.2.2019 11.2.2019 Esityksen nimi / Tekijä 1 TAVOITTEET JA KESKEISET TEHTÄVÄT 1. Luodaan mallin pysyvää toimeenpanoa

Lisätiedot

Tunnustelukysymykset maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestämisestä Kuopion kaupungille, Siilinjärven kunnalle ja Pohjois- Savon

Tunnustelukysymykset maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestämisestä Kuopion kaupungille, Siilinjärven kunnalle ja Pohjois- Savon Tunnustelukysymykset maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestämisestä Kuopion kaupungille, Siilinjärven kunnalle ja Pohjois- Savon sairaanhoitopiirille 7.4.2017. Lähtökohdat ja taustat Valtakunnallinen

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Tilannekatsaus Johtokunta 26.4.2017 Arvot Strategian toteuttaminen perustuu Rovaniemen kaupungin yhteisiin arvoihin Osallisuus Luovuus Turvallisuus

Lisätiedot

Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen.

Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen. Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen. Tutkittua tietoa & punnittuja näkemyksiä. Osallistu, innostu

Lisätiedot

Lasten ja nuorten palvelut

Lasten ja nuorten palvelut Lasten ja nuorten palvelut 1.1.2014 Varhaiskasvatuksen johtamismallin muutos 1 Marja-Liisa Akselin 3.4.2014 Muutoksen tavoitteet (Kh 18.2.2013) Valmistelun keskeisenä tavoitteena on kehittää uudelle palvelualueelle

Lisätiedot

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2017

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2017 PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Palloliiton strategiset painopistealueet vv. 2016-2020 1. Pelaajan laadukas arki pelaajien kehittäminen valmentajien kehittäminen 2. Elinvoimainen seura

Lisätiedot

Media- alan uusi strategia

Media- alan uusi strategia Mediapolis Matchmaking 5.6.2014 Media- alan uusi strategia Maria Niiniharju Business Development Manager Idean Enterprises Oy Erilaistumisen aikakausi on alkanut Asiakkaiden arki, sisällöntuotanto, sisällön

Lisätiedot

Osaamisohjelma lajissa 29.9.2015. Valmennusosaamisen työpaja

Osaamisohjelma lajissa 29.9.2015. Valmennusosaamisen työpaja Osaamisohjelma lajissa 29.9.2015 Valmennusosaamisen työpaja Osaamisohjelma Osaamisohjelmaa johtaa KIHU yhteistyössä HUY kanssa valmennusosaaminen osallistuva asiantuntijatoiminta tutkimus- kehittämis-

Lisätiedot

MEILAHDEN SEURAKUNTA. Hyväksytty seurakuntaneuvostossa 12.1.2011 ORGANISAATIORAKENNE V. 2011

MEILAHDEN SEURAKUNTA. Hyväksytty seurakuntaneuvostossa 12.1.2011 ORGANISAATIORAKENNE V. 2011 MEILAHDEN SEURAKUNTA ORGANISAATIORAKENNE V. 2011 1. Johtamisjärjestelmän kuvaus ja seurakuntatyön perusrakenne 2. Organisaatiorakenne: tiimit, vastuuryhmät ja johtoryhmä 3. Tiimin, tiimivastaavan, vastuuryhmän

Lisätiedot

Havaintoja henkilöstöammattilaisten haastatteluista. www.inno-vointi.fi

Havaintoja henkilöstöammattilaisten haastatteluista. www.inno-vointi.fi Havaintoja henkilöstöammattilaisten haastatteluista 1 Aineisto 7 organisaatiosta henkilöstöjohtaja 4 * henkilöstöpäällikkö henkilöstöosaston päällikkö henkilöstönkehittämispäällikkö koulutussuunnittelija

Lisätiedot

Lape kysely LAPE-HANKKEEN TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS

Lape kysely LAPE-HANKKEEN TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS Lape kysely 1 2018 LAPE-HANKKEEN TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma kuuluu hallituksen kärkihankkeisiin. Palveluita halutaan kehittää lapsi ja perhelähtöisemmäksi, asiakkaan

Lisätiedot

Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina

Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina Yhtä jalkaa - Ratsastuksen Reilu Peli Mitä on Reilu Peli? Jokaisen oikeus harrastaa iästä, sukupuolesta, asuinpaikasta, yhteiskunnallisesta asemasta,

Lisätiedot

Pääteemat osaamisalueen pohjalta - Onko olemassa olevaa valmista aineistoa - Mikäli on, onko se hyödynnettävissä sellaisenaan

Pääteemat osaamisalueen pohjalta - Onko olemassa olevaa valmista aineistoa - Mikäli on, onko se hyödynnettävissä sellaisenaan Aineistokartoitustehtävä 1 - Työelämäpedagoginen osaamiskartta, osaava työelämäpedagogi ammatillisessa koulutuksessa, 6 op - Valmiina käytettävissä oleva aineistojen sekä puuttuvan aineiston valmistaminen

Lisätiedot

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 SUOMALAISEN JÄÄKIEKON STRATEGIA 2014 2018 Strategian päämäärä: Jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen Toimintaa ohjaavat arvot: Kunnioitus Yhteisöllisyys

Lisätiedot

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Luonnos 27.4.2016 Menestyssuunnitelman sisältö Muutoksen tarve ja tekijät Missio, visio ja lupaukset 2020 Seuraavat yhteiset loikkamme Yhteisen

Lisätiedot

Lahden museot Tarkoitus ja strategiat

Lahden museot Tarkoitus ja strategiat Lahden museoiden strategiatulkinta kaupungin strategiaan Lahden museot Tarkoitus ja strategiat 09.11.2018 Strategialla kohti kokonaisvaltaista muutosta TARKOITUS Olemassaolomme ja työmme syy STRATEGIAT

Lisätiedot

Valmentajakoulutuksen uudistaminen

Valmentajakoulutuksen uudistaminen Suomen Jalkapallovalmentajat ry Valmentajapäivät 10.10.2009 Valmentajakoulutuksen l t k haasteet t ja uudistaminen i Valmentajakoulutuksen uudistaminen 1. Koulutus SPL organisaatiossa 2. UEFA Convention

Lisätiedot

Työ sosiaalisessa mediassa -kysely seurakuntien työntekijöille

Työ sosiaalisessa mediassa -kysely seurakuntien työntekijöille Työ sosiaalisessa mediassa -kysely seurakuntien työntekijöille Hengellinen elämä verkossa hanke Kirkon tutkimuskeskus 2012 Hengellinen elämä verkossa-hankkeen johtoryhmälle tehty lyhennelmä tutkimustuloksista

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Toimintasuunnitelma Johtoryhmän esitys vuosikokoukselle

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Toimintasuunnitelma Johtoryhmän esitys vuosikokoukselle Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Toimintasuunnitelma 2010 Johtoryhmän esitys vuosikokoukselle 9.11 2009 Toimintasuunnitelma 2010 päälinjat - nelikenttäajattelu valmentautuminen, opiskelu, tukipalvelut,

Lisätiedot

AMKE:n Luovat verkostot fiksumpi tapa toimia - verkostoseminaari

AMKE:n Luovat verkostot fiksumpi tapa toimia - verkostoseminaari Osaamiskartoitukset Päijät-Hämeen koulutuskonsernissa Case Salpauksen esimiesten osaamiskartoitukset Osaamisen johtamisen ohjelmisto osaamiskartoituksen tukena AMKE:n Luovat verkostot fiksumpi tapa toimia

Lisätiedot

RANUAN KUNNAN HENKILÖSTÖN Työhyvinvointikyselyn tulokset

RANUAN KUNNAN HENKILÖSTÖN Työhyvinvointikyselyn tulokset RANUAN KUNNAN HENKILÖSTÖN Työhyvinvointikyselyn tulokset Yhteenveto vuosilta 2011, 201, 2015, 2016 ja 2017 toteutetuista kyselyistä Kunnanhallitus 7.5.2018 Yleistä kyselystä Ranuan työhyvinvointikyselyssä

Lisätiedot

Team Finland-verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita, yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia investointeja sekä maakuvaa.

Team Finland-verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita, yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia investointeja sekä maakuvaa. TEAM FINLAND: TAUSTAA Team Finland-verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita, yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia investointeja sekä maakuvaa. Taustatekijät 1. Maailmantalouden

Lisätiedot

TAHE-palvelukeskus lyhyesti. Maaliskuu 2017

TAHE-palvelukeskus lyhyesti. Maaliskuu 2017 TAHEpalvelukeskus lyhyesti Maaliskuu 2017 TAHEvalmistelun eteneminen sisältö Valmistelun eteneminen Palvelu ja ohjausmalli Konsortioohjaus Palvelutarjoama TAHEtarina ja valmistelut 2 TAHEvalmistelu 2016

Lisätiedot

SUOMEN KARATELIITON STRATEGIA 2013 2020. Visio Suomi on varteenotettava karatemaa v. 2020, kansallisesti yhtenäinen ja kansainvälisesti menestyvä.

SUOMEN KARATELIITON STRATEGIA 2013 2020. Visio Suomi on varteenotettava karatemaa v. 2020, kansallisesti yhtenäinen ja kansainvälisesti menestyvä. Suomen Karateliitto STRATEGIA 2013-2020 1 SUOMEN KARATELIITON STRATEGIA 2013 2020 YHTEINEN TEKEMINEN ON VOIMAVARAMME Visio Suomi on varteenotettava karatemaa v. 2020, kansallisesti yhtenäinen ja kansainvälisesti

Lisätiedot

Suomen Sulkapalloliitto. Strategia

Suomen Sulkapalloliitto. Strategia Suomen Sulkapalloliitto Strategia 2017-2020 Suomen Sulkapalloliiton strategia 2017-2020 Visio Suomalainen sulkapallo on maailmalla menestyvä ja Suomessa merkittävä kilpa- ja harrastelaji. Arvot Respect-kulttuurimme

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ry 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Karim Peltonen 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin viestinnän linjaukset

Jyväskylän kaupungin viestinnän linjaukset Jyväskylän kaupungin viestinnän linjaukset Hyväksytty kaupunginhallituksessa 18.12.2006 Helinä Mäenpää viestintäpäällikkö Jyväskylän kaupungin viestinnän tavoite Viestintä tukee tasapuolista tiedonsaantia,

Lisätiedot

Aloitetoiminnalla voi olla monia tavoitteita

Aloitetoiminnalla voi olla monia tavoitteita Parikeskustelu 1. Miksi (tarkoitus)? 2. Miten arvioidaan toimivuutta (aloiteventti)? 3. Miten toimitaan (toimintamalli)? a) Ei niin hyviä tapoja? b) Hyviä tapoja? c) Askarruksia aloitetoiminnasta? Parikeskustelu

Lisätiedot

Suomen Palloliitto. Miehet / pojat. Mika Laurikainen

Suomen Palloliitto. Miehet / pojat. Mika Laurikainen Suomen Palloliitto Pelaajakehitys 23.9.2011 2011 Miehet / pojat Mika Laurikainen Rakenne. Resurssit. Pelaajakehityksen rakenne Pelaajan urapolku SPL Valmennuslinja 1. Vaihe 2. Vaihe 3. Vaihe a. U15 U17

Lisätiedot

Esimiehen rooli muutosten aikaan saamisessa malli

Esimiehen rooli muutosten aikaan saamisessa malli Esimiehen rooli muutosten aikaan saamisessa 70-20-10 malli Johdon ja henkilöstöjohtamisen kehittämispäivä AMKE 28.10.2015 Jarmo Kröger, kehittämispäällikkö Koulutuskeskus Salpaus Ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

Uuden kunnan henkilöstöpolitiikan ja henkilöstöjohtamisen periaatteet yhdistymissopimuksessa ja poliittisessa sopimuksessa

Uuden kunnan henkilöstöpolitiikan ja henkilöstöjohtamisen periaatteet yhdistymissopimuksessa ja poliittisessa sopimuksessa Uuden kunnan henkilöstöpolitiikan ja henkilöstöjohtamisen periaatteet yhdistymissopimuksessa ja poliittisessa sopimuksessa UK-henkilöstöryhmä, 10.6.2010 Henkilöstöjohtamisella tarkoitetaan tässä sitä johtamisen

Lisätiedot

KÄYTTÖTAPAUSLUETTELO. Valitse Yammer sosiaaliseksi työtilaksi, niin yhteistyö, innovaatio ja sitoutuminen sujuvat itsestään.

KÄYTTÖTAPAUSLUETTELO. Valitse Yammer sosiaaliseksi työtilaksi, niin yhteistyö, innovaatio ja sitoutuminen sujuvat itsestään. KÄYTTÖTAPAUSLUETTELO Valitse Yammer sosiaaliseksi työtilaksi, niin yhteistyö, innovaatio ja sitoutuminen sujuvat itsestään. Yammer-käyttötapausluettelo Yammer on sosiaalinen työtila se helpottaa päivitysten

Lisätiedot

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2018

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2018 PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Palloliiton strategiset painopistealueet vv. 2016-2020 1. Pelaajan laadukas arki pelaajien kehittäminen valmentajien kehittäminen 2. Elinvoimainen seura

Lisätiedot

Sähköisten viranomaisaineistojen arkistoinnin ja säilyttämisen palvelukokonaisuus

Sähköisten viranomaisaineistojen arkistoinnin ja säilyttämisen palvelukokonaisuus Luo / Muokkaa Lähetä Lausunnonantajat Yhteenveto Sähköisten viranomaisaineistojen arkistoinnin ja säilyttämisen palvelukokonaisuus Sähköinen arkistoinnin palvelukokonaisuus Lausunnonantajia: 1 Puollatko

Lisätiedot