Terveyden ja hyvinvoinnin laitos TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 5

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Terveyden ja hyvinvoinnin laitos TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 5"

Transkriptio

1 Pöytäkirja 1 (7) Terveyden ja hyvinvoinnin laitos TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 5 Aika klo Paikka Mannerheimintie 166, nh. Collegium, ilmoittautuminen I-rakennuksessa Osallistujat Puheenjohtaja: Mikko Nissinen, palvelujohtaja, THL, puheenjohtaja Jäsenet: THL Matti Sarjakoski, tietohallintopäällikkö, THL, projektipäällikkö, THL Timo Sinervo, henkilöstön edustaja THL Matti Salminen, koulukodit, THL Janne Luomala, henkilöstöpäällikkö, THL, poissa Jäsenet, Valtori ja VM Mikko Vuorikoski, toimintosiirrot, osallistuminen Lync:llä Mervi Koivuoja, projektipäällikkö, sihteeri Tuomo Pigg, VM, neuvotteleva virkamies Jakelu jäsenet ja varajäsenet 1 Esityslistan hyväksyminen Hyväksyttiin esityslista. Puheenjohtaja totesi, että kokous on alun perin aikataulutettu projektin päätöskokoukseksi, mutta keskeneräisten asioiden vuoksi pidettäneen vielä erillinen päätöskokous. Todettiin, että on syytä käydä sopimusten tilanne läpi, koska palvelusopimuksia THL:n ja Valtion koulukotien osalta ei ole vielä allekirjoitettu. 2 Edellisen pöytäkirjan hyväksyminen (Liite 1) Hyväksyttiin edellisen kokouksen pöytäkirja. 3 Valtorin tilannekatsaus/ Mikko Vuorikoski, Valtori (Liite 2) Mikko Vuorikoski kävi uusimman Valtorin tilannekatsauksen lyhyesti läpi. Vuoden alusta aloittaa uusi vakituinen johto ja organisaatio. Tuotannon tulosalueiden päälliköt ovat vielä auki, mutta selvinnevät piakkoin. Valtorille on tulossa myös uudet monitoimitilat Lintulahdesta ja muutto on syyskuussa. Tiloihin muuttaa pääkaupunkiseudun valtorilaiset. Tilaratkaisuissa on otettu huomioon erilaiset tehtävät, tarpeet ja valtorilaisten suuri liikkuvuus eikä omia kiinteitä työpisteitä ole kuin erikseen määrittelyillä ryhmillä tai henkilöillä.

2 Pöytäkirja 2 (7) Uusia siirtoja on tulossa 1.1. taas paljon. Tämän jälkeen henkilöitä on 532, siirtyvien sopimusten arvo on 141,7 milj. euroa ja työasemien määrä on reilut As-is-vaihe ensimmäisistä siirroista päättyi marraskuun alussa. Seuraavien puolentoista vuoden aikana as-is vaiheen päättymisiä on kuukauden välein. Mitään suurta muutosta päättyminen ei aiheuta vaan sopimukset, palvelut ja toiminnat tarkistetaan yhteistyössä ja varmistetaan toiminnan häiriötön jatkuvuus. Tuve-palveluita käyttävien virastojen siirtoaikataulu on seuraavat kaksi vuotta. Päätelaitekilpailutus on tehty. Hanselin puitesopimushintoihin verrattuna hintoja saatiin lähes 30% alaspäin. Kilpailutettiin viisi eri työasemamallia ja hinnoiteltiin lähes 9450 työasemaa ja 7800 näyttöä. Kilpailun voitti Lenovo ja sopimuskausi on vuotta. 4 Projektin tilannekatsaus / Mervi Koivuoja, Valtori (Liite 3) Mervi Koivuoja kävi projektin tilanteen läpi ja totesi, että projektin toimikausi on asetettu saakka ja ylimenovaihe ja koko siirtoprojekti on päättymässä. Vastuunvaihto on tapahtunut aikataulun mukaisesti Projektin päätöskriteerit (1-5) eivät kuitenkaan keskeneräisten tehtävien ja epäselvien asioiden vuoksi vielä täyty THL:n ja koulukotien osalta: 1. Palveluiden ja tehtävien siirto on suoritettu ja tarvittavat erityisjärjestelyt on sovittu ja niiden mukainen toiminta on varmistettu. - palveluiden siirroissa ja tuottamisessa sekä tehtävien siirroissa ja vastuissa on epätietoisuutta ->hankintoja tehty vastuunvaihdon jälkeen sekä THL:stä että Valtorista - ulkoistettujen palveluiden siirrettäviä sopimuksia ei ole lähetetty Valtorille, mikä vaikeuttaa hankintoja ja laskutusta - osasta hankinnoissa ei ole alunperinkään tehty sopimusta - Microsoftin valtakirjoja ei ole toimitettu - siirtyneiden tuotteiden osalta epäselvyyksiä, mitä on toimialariippumatonta 2. Henkilösiirrot on toteutettu, henkilöstön asemaan liittyvät asiat on siirretty Valtorin vastuulle ja niiden toimivuus on varmistettu - henkilöstön odotukset poikkeavat: siirtynyt henkilöstö epävarma toimintatavoista, palvelutasoista ja tehtävistä as-is vaiheessa - koulukotien hankinnoista ja laskujen asiatarkistuksesta ei ole määritelty vastuuhenkilöä - siirtyneen henkilöstön mukaan tietoa siirtoprojektista sovituista asioista ei ole saatu projektin aikana, THL:n mukaan selkeä kuva on annettu koko projektin ajan

3 Pöytäkirja 3 (7) - siirtyneiden henkilöiden uusi esimies on käynyt myös THL:n kanssa tutustumispalverin, on koettu ettei esimies ole ollut riittävästi mukana vastuunvaihdon jälkeen 3. Asiakkaan ja Valtorin välinen asiakasyhteistyö on käynnistynyt sovitusti ja siirtoprojekti on tehnyt tarvittavat vastuunvaihdot Asiakkaan ja Valtorin kesken - asiakasyhteistyö ei ole käynnistynyt vielä sen mukaisena, kuin se palvelusopimuksen yhteistyösuunnitelmaan kirjataan (säännölliset kokoukset ja määritellyt yhteistyötahot) - asiakkuusryhmä odottaa hyväksyttyä ja allekirjoitettua palvelusopimusta (THL ja koulukodit) 4. Asiakas on määrittänyt TORI-palveluihin liittyvät toimintamallinsa ja niiden mukainen toiminta on käynnistetty. - toimintamallia ei ole tehty (THL ja koulukodit) ->THL:n tietohallinnon organisointi muuttunut 5. Palvelusopimus palveluista ja niiden veloituksista on hyväksytty. - palvelusopimusta ei ole hyväksytty eikä allekirjoitettu THL:n eikä koulukotien osalta - koulukotien keskitetty laskutuskäytäntö määrittelemättä - koulukotien toimittajakirjeet ja Valtorin laskutustiedot toimittajille lähettämättä - laskutusta ei saada käyntiin palvelusopimuksen hintaliitteiden, päivittämättömien dd-tietojen ja puuttuvien toimittajasopimusten vuoksi Käytiin läpi puuttuvien asioiden lista ja sovittiin, että se on hoidettava kuntoon mennessä. Yleisesti projektin tilanne on keskeneräinen. Aikataulu- ja laaturiski on jo toteutunut. Laskutuksen ongelmat näkyvät asiatarkistuksissa ja toimittajien laskuissa. Valtori ei pääse laskuttamaan THL:ää toteutuneiden osalta. Kiinteät henkilöstökustannukset on laskutettu marrasjoulukuulta. Koulukotien tilanne on epäselvä. Onko muutos tiedostettu ja palvelut ja toimintatavat todella siirtyneet Valtorille 1.11.? Mervi totesi lisäksi, että VM:n palautekysely siirtoprojektista on tehty ja se olisi käytävä projektiryhmässä läpi. Sovitaan vielä yksi projektiryhmän kokous ja uusi ohjausryhmän päätöskokous. Myöskään projektin loppuraporttia ei ole vielä tehty. Mervi tekee loppuraportin, kun siirtoprojektin päättämisen kriteerit täyttyy ja palautteet on käsitelty. Sopimukset Keskusteltiin sopimuksen asemasta ja Tuomo Pigg totesi, että ne muutokset tehdään, jotka palvelusopimukseen voidaan tehdä. Mikko Vuorikoski lisäsi, että hallinnonalan puitesopimuksessa on jo pitkälti sovittu yhdenmukaiset ehdot virastoille.

4 Pöytäkirja 4 (7) alusti sopimustilanteesta. Valtori on allekirjoittanut standardipalvelusopimuksen, joka on tullut THL:n kirjaamon kautta allekirjoitettavaksi. THL ei kuitenkaan hyväksy sitä sellaisenaan vaan haluaa neuvotella siihen asiakaskohtaisia lisämäärittelyjä ja ehtoja. THL on lähettänyt palvelusopimukseen seuraavia täydennyksiä, joihin Valtori on vastannut: 1. Palvelukuvausten korvaaminen uusilla palvelukuvauksilla on tehtävä yhteistyössä, ei yksipuolisesti. - Valtori tekee palvelukuvaukset asiakkaita kuunnellen kuitenkin tavoitteena löytää yhteiset nimittäjät siten, että palveluvariaatioita on rajallinen määrä ->kokouksessa Vuorikoski lisäsi, että toimitaan kustannustehokkaasti ja jaetaan hyväksi havaittu tuote tarvittaessa myös muiden käyttöön 2. Pienempiä kehityshankkeita ei määritellä automaattisesti projekteiksi, joista käynnistyy erillinen laskutus. - Normaali ylläpito ja siihen liittyvä kehitys on samassa mitassa kuin THL:llä nykyisinkin hintaan kuuluvaa (eli siltä osin kuin THL:ltä siirtyvä henkilöstö sitä tekee) 3. Valtorin on saavutettava yhdessä määritelty ja todennettavissa oleva palvelutaso THL:n maksamien maksujen vastineeksi. Ei riitä, että palvelutaso perustuu palvelua tuottavan henkilöstön omaan harkintaan. - Valtori tuotteistaa palvelut siten, että niissä on määritelty ja todennettavissa oleva palvelutaso. THL:n sisäisissä palveluissa (asis) ei ole ollut käsittääksemme määriteltyä ja todennettua palvelutasoa kaikilta osin ole, joten tältä osin THL:n tilanne kehittyy Valtorin tuotteistuksen myötä 4. Tuotettavien palveluiden muuttamisesta on sovittava yhdessä kaikissa tilanteissa. - Tuotettavien palveluiden osalta asiakkaita informoidaan hyvissä ajoin, kun muutostarpeita ilmenee ja asiakkaita kuunnellaan ja he myös osallistuvat uudistusten määrittelyyn. On kuitenkin epärealistista odottaa, että kaikkien 80 asiakkaan on annettava hyväksyntänsä jollekin muutokselle 5. Nykyisen kustannustason ylittämisestä on sovittava yhdessä kaikissa tilanteissa. - Valtorin lähtökohta on kustannusten alentaminen. Kustannuksia voivat muuttaa uudet palvelut tai uudet palveluvaatimukset, palveluiden käytön laajeneminen tai esim. Valtorin ja asiakkaan vaikuttamismahdollisuuksien ulkopuolelta tulevat vaatimukset esim. Tietoturvan korottamisen osalta. 6. THL tarvitsee ICT-henkilöstön tukea selviytyäkseen lakisääteisistä ja tulossopimusperustaisista varautumisvaatimuksistaan. Valtorin on tuettava meitä tässä asiassa, ja sopimukseen on saatava asiasta selkeä kirjaus.

5 Pöytäkirja 5 (7) 5 Päätösesitykset 6 Palautekyselyn tulokset - Valtorilla on useita virastoja asiakkainaan, joilla on varautumisvaatimuksia. Valtori tukee niissä ja yhdessä asiakkaiden kanssa käy näihin liittyvät prosessit ja toimintatavat läpi. Näitä ei ole neuvottelujen aikana spesifioitu, joten on hieman harmillista, että nyt tässä vaiheessa ne tuodaan mukaan. On selvä, että tällaiset asiat sovitaan riippumatta siitä, onko niitä kirjattu palvelusopimukseen vai ei tässä vaiheessa. Tästä voidaan tehdä lisäpöytäkirja, jossa todetaan, että osapuolet suunnittelevat tarvittavat prosessit ja toimintatavat THL:n lakisääteisten varautumisvelvoitteiden toteuttamiseksi (ensin as-is pohjalta ja sitten katsotaan onko kehittämistarpeita). ->todettiin yhteisesti, että lisätään sopimukseen maininta valmiusasiassa 7. Sopimuksen vastaisesta toiminnasta ja laiminlyönneistä aiheutuvien kustannusten laskuttamisen tulee joko olla molemminpuolista tai sitä ei saa tapahtua ollenkaan. - Juridisesti valtio on tehnyt sopimuksen itsensä kanssa eli rahan liikuttelu edestakaisin ei ole järkevää, vaan jos sopimustenvastaista toimintaa on, niin osapuolella on velvoite korjata asia. - >kokouksessa Vuorikoski totesi lisäksi, että sen sijaan siirtyneiden toimittajasopimusten osalta rahalliset sanktiot ovat sopimusten mukaiset Päätettiin, että avoimet tehtävät saatetaan loppuun mennessä ja tavoitteena on päättää projekti tammikuun aikana. Tehtävälista priorisoidaan siten, että toimittajasopimukset toimitetaan ensin pikaisesti Valtoriin. Tuomo Pigg ehdotti, että Valtori päivittää palvelusopimukseen esitettyjä kohtia siten, että ne ovat Valtorin hyväksyttävissä ja toimittaa esityksen THL:ään. Sopimukseen lisätään maininta valmiusasian huomioonottamisesta. huolehtii muiden avoimien tehtävien saattamisesta valmiiksi. Erityisesti koulukotien tilanne tulee varmistaa. Projektissa sovitaan tammikuun puolenvälin jälkeen projektiryhmän ja ohjausryhmän päätöskokoukset. Ei käsitelty 7 Muut asiat Ei ollut 8 Muutosten käsittely

6 Pöytäkirja 6 (7) Ei ollut 9 Sovitut toimenpiteet No Pvm Toimenpide Vastuu Deadline Status Yksi yhteinen DD-lomake täytetään koulukotien osalta. /Matti Salminen Tehty Järjestetään koulukotien kartoituksen tuloksen ja siirrettävien kohteiden hyväksyntä ohjausryhmän sähköpostihyväksynnällä DD-lomakkeelle merkitään henkilöstön palkkatiedot + hallinnolliset sivukulut THL laskentamallin mukaan Selvitetään koulukotien oman siirto- ja palvelusopimuksen mahdollisuus ja hyödyt/haitat. Mervi Koivuoja Avoin Avoin Mervi Koivuoja Tehty Päivitetään lopulliseen projektisuunnitelmaan v1.0 kohdassa 5 mainitut lisäykset. Mervi Koivuoja Tehty Valtori tarkistaa toimitilojen mm. konesalien kustannukset. Tuleeko ne palvelusopimukseen. THL maksaa kustannukset jo kertaalleen. Mervi Koivuoja Tehty Valtori tarkistaa henkilöstön epäsuorat kustannukset; lasketaanko soveltuvin osin siirtyvälle henkilöstölle talousym. hallintokulut? Mervi Koivuoja keskimääräinen Prosentti? Tarjalle Tehty Valtori tarkistaa lisenssipolitiikan esim. tutkimus- ja tilastokäyttöön tarkoitettujen lisenssien hallinnasta. Mervi Koivuoja Tehty Viestintäsuunnitelma tarkistetaan ja päivitetään soveltuvin osin myös koulukotien osalta Matti Sarjakoskelle toimitetaan Valtorin työasemakilpailutuksen materiaaleja /Matti Salminen Mikko Vuorikoski Tehty Tehty Viimeistellyt DD-lomakkeet Valtoriin ja työtilaan klo 12. mennessä - > mennessä Avoin DD-lomakkeen puuttuvat henkilöstötiedot Tarjalle / Sami Mustala klo 12. mennessä Tehty Selvitetään siirtosopimuspohjaan Mervi Koivuoja Tehty

7 Pöytäkirja 7 (7) toivottuja päivityksiä Siirtosopimukset liitteineen ohjausryhmälle hyväksyttäväksi Mervi Koivuoja / Tehty THL:n palvelusopimuksen allekirjoitus Avoin THL:n turvallisuussopimuksen allekirjoitus THL:n toimittajasopimukset ja luovutusluettelo Valtoriin THL Avoin THL Avoin THL:n Microsoftin valtakirja Valtoriin THL Avoin Puuttuvat palvelukuvaukset Avoin THL:n DD:n päivitys (sopimustiedot) Avoin Koulukotien palvelusopimus, hintaliite (sopimukset tarkistettavana) Koulukotien palvelusopimuksen allekirjoitus THL Avoin Avoin Koulukotien palvelukuvaukset ei ei ei Koulukotien siirtosopimuksen muutos (toimittajasopimukset) Koulukotien turvallisuussopimuksen allekirjoitus (odottaa palvelusop) Valtori Avoin Koulukodit Avoin Koulukotien toimittajakirjeet THL niin pian kuin mahdollista Koulukotien yhteinen keskitetty laskutusosoite ja -tiedot Koulukotien Microsoftin valtakirja Valtoriin Koulukotien toimittajasopimukset ja luovutusluettelo Valtorin kirjaamoon Koulukotien DD:n päivitys (sopimustiedot koonti 6 koulukotia) Avoin THL Avoin Avoin THL/Koulukodit Avoin Avoin Siirtoprojektin loppuraportti Mervi Koivuoja Avoin Tasearvosta tehtävä hallinnan siirtopäätös Projekti- ja ohjausryhmän kokousvaraukset Valtorin päivitysversio palvelusopimukseen THL Avoin Avoin Mervi niin pian kuin mahdollista Avoin 10 Seuraava kokous Seuraava kokous tammikuun lopulla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Pöytäkirja 1 (6) Terveyden ja hyvinvoinnin laitos TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Aika 29.8.2014 klo 10.00 12.00 Paikka Mannerheimintie 103b, NCC2-talon 2. krs, kokoushuone Kaneli Osallistujat Puheenjohtaja:

Lisätiedot

Vero TORI-siirtoprojekti, ohjausryhmä. 1 Esityslistan hyväksyminen. 2 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen

Vero TORI-siirtoprojekti, ohjausryhmä. 1 Esityslistan hyväksyminen. 2 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen Pöytäkirja 1 / 5 Vero TORI-siirtoprojekti, ohjausryhmä Aika klo 13-14:25 Paikka Osallistujat Lync Puheenjohtaja: Markku Heikura, tietohallintojohtaja, Verohallinto Jäsenet: Verohallinto Juha Vuojärvi,

Lisätiedot

Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4

Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4 Pöytäkirja 1 (5) Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4 Aika 11.9.2015 klo 9-11 Paikka Valtori, Siltasaarenkatu 18-20 A, 9 krs. nh. Merikotka Valtori virtuaalihuone 3: Puheenjohtajan soitto-osoite:

Lisätiedot

Asiakkaan TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 6

Asiakkaan TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 6 Pöytäkirja 1 (5) Asiakkaan TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 6 Aika 10.3.2015, klo 8:00-10:00 Paikka Osallistujat HKI: VM: Mariankatu 9 Tasapaino / videoneuvotteluhuoneet / Valtori Virtuaalihuone 3 / lync

Lisätiedot

MMM TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän 5 pöytäkirja

MMM TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän 5 pöytäkirja Pöytäkirja 1 (5) MMM TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän 5 pöytäkirja Aika 3.3.2015, klo 9:0 11:30 Paikka Osallistujat, Läsnä HKI: VM: Mariankatu 9 Pullonkaula / videoneuvotteluhuoneet / Valtori Virtuaalihuone

Lisätiedot

Säteilyturvakeskuksen TORI-siirtoprojekti, ohjausryhmä 5

Säteilyturvakeskuksen TORI-siirtoprojekti, ohjausryhmä 5 Pöytäkirja 1 (5) Säteilyturvakeskuksen TORI-siirtoprojekti, ohjausryhmä 5 Aika 17.2.2015 klo 9.30 12.00 Paikka Laippatie 4, Nh YMO 3443 Osallistujat Puheenjohtaja: Hannu Koponen, STUK Jäsenet: STUK Hannu

Lisätiedot

Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3

Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Pöytäkirja 1 (6) Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Aika 18.8.2015 klo 13:20-16 Paikka Pääesikunta Osallistujat Puheenjohtaja: everstiluutnantti Eero Valkola, apulaisosastopäällikkö, Puolustusvoimat

Lisätiedot

Luonnonvarakeskuksen (Metla, MTT, RKTL) TORI siirtoprojektin 2. ohjausryhmäkokouksen pöytäkirja

Luonnonvarakeskuksen (Metla, MTT, RKTL) TORI siirtoprojektin 2. ohjausryhmäkokouksen pöytäkirja Pöytäkirja 1 (5) Luonnonvarakeskuksen (Metla, MTT, RKTL) TORI siirtoprojektin 2. ohjausryhmäkokouksen pöytäkirja Aika: 15.9.2014 klo 15-17 Paikka: Videoneuvottelu ja Lync / Helsinki Siltasaarenkatu 18-20

Lisätiedot

Säteilyturvakeskuksen TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3

Säteilyturvakeskuksen TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Pöytäkirja 1 (6) Säteilyturvakeskuksen TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Aika 1.9.2014 klo 13.00 15.00 Paikka STUK, Laippatie 4, nh. Gamma Osallistujat Puheenjohtaja: Hannu Koponen, STUK Jäsenet: STUK

Lisätiedot

Puolustusvoimat TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän kokous nro 1

Puolustusvoimat TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän kokous nro 1 Muistio 1 (5) Puolustusvoimat TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän kokous nro 1 Aika Paikka Osallistujat 18.5.2015 klo 14.10 alkaen. Valtori, Ympyrätalo, nh. Metso Puheenjohtaja: everstiluutnantti Eero Valkola,

Lisätiedot

SM:n hallinnonalan TORI-tehtävien siirtoprojektin ohjausryhmä

SM:n hallinnonalan TORI-tehtävien siirtoprojektin ohjausryhmä Pöytäkirja 1 (7) SM:n hallinnonalan TORI-tehtävien siirtoprojektin ohjausryhmä Aika keskiviikko 2.9.2015 klo 9:00-11:00 Paikka Helsinki, Valtori, Ympyrätalo, nh Metso (9. krs) Videoneuvottelu Osallistujat

Lisätiedot

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 1 (8) Liikenteen turvallisuusviraston Trafin toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 2 (8) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriön toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti

Liikenne- ja viestintäministeriön toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 1 (8) Liikenne- ja viestintäministeriön toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 2 (8) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus 0.1 24.11.2014

Lisätiedot

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4 Pöytäkirja 1 (5) Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4 Aika 1.9.2015 klo 12.30 14.30 Paikka Mariankatu 9, nh Ylijäämä Osallistujat Puheenjohtaja: Max Hamberg, VNHY Jäsenet:

Lisätiedot

MMM:n hallinnonalan TORI-siirtoprojekti: ylimääräinen ohjausryhmä

MMM:n hallinnonalan TORI-siirtoprojekti: ylimääräinen ohjausryhmä Pöytäkirja 1 (5) MMM:n hallinnonalan TORI-siirtoprojekti: ylimääräinen ohjausryhmä Aika Paikka Osallistujat 10.2.2015, klo 12-13.30, Ympyrätalo Sääksi / videoneuvottelu / virtuaalihuone 1 / lync Puheenjohtaja:

Lisätiedot

MMM hallinnonalan yhteinen TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2

MMM hallinnonalan yhteinen TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2 Pöytäkirja 1 (6) MMM hallinnonalan yhteinen TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2 Aika 02.12.2014 klo 14:00 16:00 Paikka Valtori, Siltasaarenkatu 18-20 A, nh. Merikotka, video, lync Osallistujat Puheenjohtaja:

Lisätiedot

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2 Pöytäkirja 1 (6) Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2 Aika 17.6.2015 klo 12.30 14.00 Paikka Mariankatu 9, nh Ylijäämä Osallistujat Puheenjohtaja: Max Hamberg, VNHY Jäsenet:

Lisätiedot

Väestörekisterikeskuksen (VRK) toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0

Väestörekisterikeskuksen (VRK) toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 1 (10) Väestörekisterikeskuksen (VRK) toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 2 (10) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus 0.1

Lisätiedot

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin Raportti 1 (9) Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 2 (9) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen

Lisätiedot

MMM ha TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3

MMM ha TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Pöytäkirja 1 (6) MMM ha TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Aika 28.1.2015 klo 13-15.30 Paikka Valtori, Siltasaarenkatu 18-20 A, nh. Merikotka, Lync Osallistujat Puheenjohtaja: Raimo Vajavaara, johtaja,

Lisätiedot

Oikeuskanslerinviraston (OKV) toimialariippumattomien ict -tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti

Oikeuskanslerinviraston (OKV) toimialariippumattomien ict -tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 1 (9) Oikeuskanslerinviraston (OKV) toimialariippumattomien ict -tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 2 (9) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus 0.1 29.9.2015

Lisätiedot

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 1

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 1 Pöytäkirja 1 (6) Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 1 Aika 11.5.2015 klo 12.00 14.00 Paikka Mariankatu 9, nh Ylijäämä Osallistujat Puheenjohtaja: Max Hamberg, VNHY Jäsenet:

Lisätiedot

Puolustusvoimien toimialariippumattomien icttehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti

Puolustusvoimien toimialariippumattomien icttehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 1 (7) Puolustusvoimien toimialariippumattomien icttehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 2 (7) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus 1.0 30.12.2014 Marjut Siintola

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015 Muistio 1 (5) n asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015 Aika ti 3.2.2015 klo 14.05 16.00 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs), Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: tietohallintojohtaja

Lisätiedot

TORI-siirtoprojektit. Toukokuu 2014

TORI-siirtoprojektit. Toukokuu 2014 TORI-siirtoprojektit Toukokuu 2014 Aikataulutus Toimialariippumattomien ICT-tehtävien siirtoaikataulu on hyväksytty kansliapäällikkökokouksessa 24.6.2013 Yksikkökohtaisesta siirtoprojektista on laadittu

Lisätiedot

Työ- ja elinkeinoministeriön toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0

Työ- ja elinkeinoministeriön toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 1 (10) Työ- ja elinkeinoministeriön toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 2 (10) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus 0.1 12.1.2015

Lisätiedot

Miten saat Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelun käyttöösi?

Miten saat Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelun käyttöösi? Miten saat Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelun käyttöösi? Palvelupäällikkö Timo Karppanen, Valtori Konesali- ja kapasiteettipalvelujen myyntipäällikkö Keijo Sukanen, Tieto Tavoitteena hallittu polku

Lisätiedot

Pöytäkirja. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 13:04. Hyväksyttiin esityslista. Hyväksyttiin edellisen kokouksen pöytäkirja (liite 1) muutoksitta.

Pöytäkirja. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 13:04. Hyväksyttiin esityslista. Hyväksyttiin edellisen kokouksen pöytäkirja (liite 1) muutoksitta. Pöytäkirja JulkICT-toiminto Mikael Jokela 24.2.2014 OTTK - TORI-toimintosiirtoprojekti - ohjausryhmä Aika 10.2.2014 klo 13:04-14:01 Paikka OTTK Hämeenlinna, nh Studio tai videoneuvottelu Osallistujat Max

Lisätiedot

Pöytäkirja. Osallistujat Jukka Friman Max Hamberg Mikael Jokela TORI-hanke sihteeri Tuomo Kouhia OTTK puheenjohtaja Aarno Lankinen OTTK

Pöytäkirja. Osallistujat Jukka Friman Max Hamberg Mikael Jokela TORI-hanke sihteeri Tuomo Kouhia OTTK puheenjohtaja Aarno Lankinen OTTK Pöytäkirja JulkICT-toiminto Mikael Jokela 29.1.2014 OTTK - TORI-toimintosiirtoprojekti - ohjausryhmä Aika 22.1.2014 klo 9:17-11:30 Paikka OTTK Hämeenlinna, nh Studio tai videoneuvottelu Osallistujat Poissa

Lisätiedot

Geologian tutkimuskeskuksen toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti

Geologian tutkimuskeskuksen toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 1 (9) Geologian tutkimuskeskuksen toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 2 (9) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus 0.9 16.5.2015

Lisätiedot

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite:

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: 1 SOPIJAPUOLET 1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus 0164690-3), osoite: Otto Mannisentie 2 1.2 51200 Kangasniemi ( Tilaaja ) Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: ja 1.3 Kuntien Tiera Oy

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2016

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2016 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2016 Aika ma 16.5.2016 klo 10.00 12.00 Paikka Osallistujat Poissa Valtori, Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Monitoimi B (1. krs) toimialajohtaja Max

Lisätiedot

Seuraavaksi: Talous- ja hallintojohtaja Tiina Pulli, Valtori: Valtorin taloudelliset näkymät ja palveluhintojen muodostuminen

Seuraavaksi: Talous- ja hallintojohtaja Tiina Pulli, Valtori: Valtorin taloudelliset näkymät ja palveluhintojen muodostuminen Seuraavaksi: Talous- ja hallintojohtaja Tiina Pulli, Valtori: Valtorin taloudelliset näkymät ja palveluhintojen muodostuminen Osallistu keskusteluun, kysy ja kommentoi Twitterissä: #Valtori2015 Valtorin

Lisätiedot

TORI-siirtojen tilannekatsaus. TORI-hankkeen ohjausryhmä

TORI-siirtojen tilannekatsaus. TORI-hankkeen ohjausryhmä TORI-siirtojen tilannekatsaus TORI-hankkeen ohjausryhmä 2.9.2015 Siirtojen kokonaistilanne 1.6.2015 Työntekijät Yht n.1000 Sopimukset M Yht n. 250 M 250 50 132 618 37 163 Siirretty TORI Siirrettävä TORI

Lisätiedot

Tilastokeskus toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti

Tilastokeskus toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 1 (10) Tilastokeskus toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 2 (10) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus 0.1 6.2.2015 A.Hallikainen

Lisätiedot

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Medbit Oy 1 SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT-12-2014 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Raision sosiaali- ja terveyskeskus Y- tunnus: 0204428-5 Osoite: PL 100, 20201 RAISIO Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

Valtiokonttorin ja Valtion IT-palvelukeskuksen toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti

Valtiokonttorin ja Valtion IT-palvelukeskuksen toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 1 (13) Valtiokonttorin ja Valtion IT-palvelukeskuksen toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 2 (13) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen

Lisätiedot

Liikenneviraston toimialariippumattomien icttehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0

Liikenneviraston toimialariippumattomien icttehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 1 (10) Liikenneviraston toimialariippumattomien icttehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 2 (10) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus 0.1 3.11.2014 Teija

Lisätiedot

Sisäministeriön hallinnonalan toimialariippumattomien

Sisäministeriön hallinnonalan toimialariippumattomien Raportti 1 (10) Sisäministeriön hallinnonalan toimialariippumattomien ICT-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 2 (10) Sisällysluettelo 1 Projektin tausta ja lähtökohdat... 3 2 Tavoite

Lisätiedot

Loppuyhteenveto. Valtorin asiakaspäivä Toimitusjohtaja Kari Pessi

Loppuyhteenveto. Valtorin asiakaspäivä Toimitusjohtaja Kari Pessi Loppuyhteenveto Valtorin asiakaspäivä Toimitusjohtaja Kari Pessi Anna-Maija Karjalainen: Useiden ict-strategioiden yhdistäminen Sähköisestä asioinnista tulee tehdä ensisijainen asiointitapa. Digitalisointia

Lisätiedot

Luonnonvarakeskuksen (Metla, MTT, RKTL) toimialariippumattomien

Luonnonvarakeskuksen (Metla, MTT, RKTL) toimialariippumattomien Raportti 1 (11) Luonnonvarakeskuksen (Metla, MTT, RKTL) toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 2 (11) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus

Lisätiedot

Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( - ) Mikko Korhonen ( x )

Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( - ) Mikko Korhonen ( x ) Pöytäkirja Numero 1 (5) ICT & DIGI alajaosto Aika 18.3.2019 klo 14:00 16:00 Paikka Jäsenet Pohjois-Savon liitto, Sepänkatu 1, Kuopio (Pihlaja) Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2016

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2016 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2016 Aika ti 12.4.2016 klo 14.00 16.05 Paikka Osallistujat Poissa Valtori, Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Monitoimi B (1. krs) toimialajohtaja Max

Lisätiedot

TORI-palvelukeskus toimialariippumattomien ICT-tehtävien [asiakkaan]siirtoprojektisuunnitelmamalli, versio 0.92

TORI-palvelukeskus toimialariippumattomien ICT-tehtävien [asiakkaan]siirtoprojektisuunnitelmamalli, versio 0.92 TORI-palvelukeskus toimialariippumattomien ICT-tehtävien [asiakkaan]siirtoprojektisuunnitelmamalli, versio 0.92 Valtiovarainministeriö TORI-siirtojen suunnitelma Sivu 2 Versiohistoria Versio Pvm Tekijä

Lisätiedot

Pöytäkirja. Pirkko Rautavirta OTTK Jari Saarela Erkki Saukkonen OM (saapui klo 14:05) Marjut Siintola TORI-hanke Reijo Tonteri

Pöytäkirja. Pirkko Rautavirta OTTK Jari Saarela Erkki Saukkonen OM (saapui klo 14:05) Marjut Siintola TORI-hanke Reijo Tonteri Pöytäkirja JulkICT-toiminto 11.9.2013 OTTK - TORI-toimintosiirtoprojekti - ohjausryhmä Aika 4.9.2013 klo 13:35-16:05 Paikka OTTK Hämeenlinna, nh Studio ja videoneuvottelu Osallistujat Poissa Jukka Friman

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (7) 8.4.2014 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika tiistai 1.4.2014 klo 12.30-14.30 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yhdessä-projektin yhteistyösopimusten hyväksyminen TRE:8918/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtajan 1. varahenkilö Jari Rauhala,

Lisätiedot

YJA ohjaus- ja tuotteenhallintaprosessi

YJA ohjaus- ja tuotteenhallintaprosessi YJA ohjaus- ja tuotteenhallintaprosessi Muodostaminen ja toteutus Mikael Vakkari, neuvotteleva virkamies. VM Mitä tuotteenhallinta käsittää? - Yhteiset toimintatavat ja prosessit, joilla tuotteen ylläpito

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 16.12.2013 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika maanantai 16.12.2013 klo 12-14 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (6) 71 Sosiaali- ja terveysviraston jatkosopimus HEL-keskuspalveluista HEL 2013-002514 T 02 08 02 01 Päätös päätti oikeuttaa sosiaali- ja terveysviraston tekemään

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2013 1 (5) 17 Sosiaali- ja terveysviraston jatkosopimus HEL-keskuspalveluista HEL 2013-002514 T 02 08 02 01 Päätösehdotus Esittelijä päättänee oikeuttaa sosiaali- ja terveysviraston

Lisätiedot

VK-VIP TORI-siirtoprojekti, operatiivinen ohjausryhmä. 1 Esityslistan hyväksyminen. 2 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen

VK-VIP TORI-siirtoprojekti, operatiivinen ohjausryhmä. 1 Esityslistan hyväksyminen. 2 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen Pöytäkirja JulkICT-toiminto Mari Fallström 24.9.2013 VK-VIP TORI-siirtoprojekti, operatiivinen ohjausryhmä Aika 18.9.2013 klo 10-12 Paikka Valtiokonttori, Rantatie, nh Pluto Osallistujat Juha Wilkman VK,

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2014

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2014 Muistio 1 (7) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2014 Aika ke 14.5.2014 klo 9.03 11.10 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs), Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: ICT-palvelupäällikkö

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ TERVEYSLAUTAKUNTA Terveyslautakunta päättänee oikeuttaa terveyskeskuksen tekemään

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ TERVEYSLAUTAKUNTA Terveyslautakunta päättänee oikeuttaa terveyskeskuksen tekemään HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2010 1 207 SOPIMUS HEL-KESKUSPALVELUISTA VUOSIKSI 2011-2012 Terke 2005-534 Esityslistan asia TJA/11 TJA Terveyslautakunta päätti oikeuttaa terveyskeskuksen tekemään palvelusopimuksen

Lisätiedot

Siirtyminen käyttöönotosta tuotantoon

Siirtyminen käyttöönotosta tuotantoon Siirtyminen käyttöönotosta tuotantoon Tuki ja ylläpito, asiakkuuden hoito 15.10.2012 Anna Kokko Yleistä tuesta ja ylläpidosta sekä asiakkuuden hoidosta siirtymävaiheessa Siirtyminen käyttöönotosta tuotantoon

Lisätiedot

Valtioneuvoston kanslia VAIN VIRKAKÄYTTÖÖN Hallinto- ja palveluosasto/hallintoyksikkö Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5)

Valtioneuvoston kanslia VAIN VIRKAKÄYTTÖÖN Hallinto- ja palveluosasto/hallintoyksikkö Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5) Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5) AIKATAULU JA TEHTÄVÄT / PTJ2008 VALMIS MENOSSA MYÖHÄSSÄ ALOITTAMATTA ALUSTAVA AJANKOHTA EI PIDETTY / TEHTY 1 Määrittelyn läpikäynti PTi, TKe, IHa, TRö 34 23.8.2007

Lisätiedot

KUNTAKOHTAINEN PERUSTERVEYDEN HUOLLON JA SOSIAALIPALVELUJEN PALVELUSO- PIMUS 2011

KUNTAKOHTAINEN PERUSTERVEYDEN HUOLLON JA SOSIAALIPALVELUJEN PALVELUSO- PIMUS 2011 KUNTAKOHTAINEN PERUSTERVEYDEN HUOLLON JA SOSIAALIPALVELUJEN PALVELUSO- PIMUS 2011 (PUNKAHARJUN KUNTA / ITÄ-SAVON SAIRAANHOITO- PIIRIN KY) SISÄLLYSLUETTELO 1. SOPIJAOSAPUOLET 3 2. KUNTAKOHTAINEN PALVELURAKENNE

Lisätiedot

Pöytäkirja 10.2.2015. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja 10.2.2015. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (6) 10.2.2015 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika torstai 5.2.2015 klo 12.00 13.30 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Liite 2. Sopijapuolten välinen yhteistyö ja yhteyshenkilöt

Liite 2. Sopijapuolten välinen yhteistyö ja yhteyshenkilöt Liite 2 Sopijapuolten välinen yhteistyö ja yhteyshenkilöt Kuntien Tiera Oy LUOTTAMUKSELLINEN 2/8 Sisältö 1 YHTEYSTIEDOT... 3 2 PALVELUN OHJAUSRYHMÄ... 4 3 PALVELUN OPERATIIVINEN SEURANTARYHMÄ... 6 4 PALVELUPÄÄLLIKKÖ...

Lisätiedot

Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut. JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen

Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut. JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen Sisältö > VIP:n toimintamalli > Tilanne tänään > Odotukset toimittajille Valtion IT-palvelukeskuksen toimintamalli VIP

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2017

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2017 Muistio 1 (6) n asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2017 Aika to 27.4.2017 klo 13.00 15.00 Paikka Lintulahdenkatu 5, Helsinki, Monitoimitila B ilmoittautuminen 1. kerroksen aulassa. Osallistujat Poissa toimialajohtaja

Lisätiedot

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelun merkitys valtion konesalistrategian toteuttamisessa VM/JulkICT / Tuomo Pigg

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelun merkitys valtion konesalistrategian toteuttamisessa VM/JulkICT / Tuomo Pigg Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelun merkitys valtion konesalistrategian toteuttamisessa 20.11.2014 VM/JulkICT / Tuomo Pigg Taustaa Konesali- ja kapasiteettipalvelut ovat toimialariippumattomia palveluita

Lisätiedot

Miten tietosuoja-asetusta toteutetaan Palkeiden tuottamissa palveluissa Sami Nikula

Miten tietosuoja-asetusta toteutetaan Palkeiden tuottamissa palveluissa Sami Nikula Miten tietosuoja-asetusta toteutetaan Palkeiden tuottamissa palveluissa 13.4.2018 Sami Nikula Miten tietosuoja-asetusta toteutetaan Palkeiden tuottamissa palveluissa? Organisaatio. Kirkasta miksi pitää

Lisätiedot

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 19.12.2012 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika keskiviikko 19.12.2012 klo 13:00 15:00 Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Raportti 1 (10) Toimintosiirrot / Esa Ylivarvi

Raportti 1 (10) Toimintosiirrot / Esa Ylivarvi Raportti 1 (10) Suomen ympäristökeskuksen, Asumisen rahoitusja kehittämiskeskuksen ja ympäristöministeriön toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 2 (10) MUUTOSHISTORIA

Lisätiedot

Puitesopimus - Saimaan talous ja tieto

Puitesopimus - Saimaan talous ja tieto Kaupunginhallitus 28.5.2018 Liite 1 209 - Saimaan talous ja tieto Oy:n toimittamista asiantuntija-, projekti- ja jatkuvista palveluista Mikkelin kaupunki 20.6.2018 Asiakas: Mikkelin kaupunki Sivu 1 Sisällysluettelo

Lisätiedot

PROJEKTIN OHJAUS JA SEURANTA JOUNI HUOTARI 28.9.2009

PROJEKTIN OHJAUS JA SEURANTA JOUNI HUOTARI 28.9.2009 PROJEKTIN OHJAUS JA SEURANTA JOUNI HUOTARI 28.9.2009 POHDINTAA Mitä asioita projektissa seurataan? Kuka vastaa ohjauksesta? Millä tavoin projektia seurataan ja ohjataan? Mitä asioita ohjaukseen kuuluu?

Lisätiedot

JUHTA:n kokous Sote- ja aluehallintouudistus

JUHTA:n kokous Sote- ja aluehallintouudistus JUHTA:n kokous 14.10.2015 Sote- ja aluehallintouudistus Sirpa Mäntynen Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen toiminto/digitalisaatio - yksikkö 2 Itsehallintoalueiden perustamisen ja soteuudistuksen

Lisätiedot

KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs

KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 3/2018 1 (10) Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-12:55 Paikka Läsnä KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs Mia Hahtala, puheenjohtaja Erkki Pääkkönen,

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2014

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2014 Muistio 1 (5) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2014 Aika to 9.10.2014 klo 10.00 12.10 Paikka nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs, A-porras), Siltasaarenkatu 18-20 A, Helsinki Osallistujat Jäsenet:

Lisätiedot

TOHOLAMMIN KUNNAN PERUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA PALVELUSOPIMUS 2015

TOHOLAMMIN KUNNAN PERUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA PALVELUSOPIMUS 2015 Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito ja -peruspalvelukuntayhtymä Peruspalveluliikelaitos JYTA Peruspalvelulautakunta TOHOLAMMIN KUNNAN PERUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA PALVELUSOPIMUS 2015 1. Sopimuksen

Lisätiedot

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki Palvelusopimus Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä Kemin kaupunki 1.8.2014 ATERIAPALVELUSOPIMUS 2 (8) Sisällysluettelo: 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN KOHDE... 3 3 SOPIMUSASIAKIRJAT

Lisätiedot

Ajankohtaiskatsaus 17.11.2015

Ajankohtaiskatsaus 17.11.2015 Ajankohtaiskatsaus 17.11.2015 Uusi sähkönmyyjiä 3 Uusia sähkönmyyjiä Lumo Energia Oy / LUMO Werel Oy (Pamrek) / PAM Statkraft Energi AS / STAK Nammo Vihtavuori Oy / NAM 2.12.2015 Minna Arffman Fingridin

Lisätiedot

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 3.9.2015 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika keskiviikko 2.9.2015 klo 13.00 14.30 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Valtorin palveluiden tuotteistaminen ja yhtenäistäminen. Valtorin asiakaspäivä Tuotantojohtaja Jukka Yli-Koivisto

Valtorin palveluiden tuotteistaminen ja yhtenäistäminen. Valtorin asiakaspäivä Tuotantojohtaja Jukka Yli-Koivisto Valtorin palveluiden tuotteistaminen ja yhtenäistäminen Valtorin asiakaspäivä Tuotantojohtaja Jukka Yli-Koivisto Palvelut ja prosessit Strategiset tavoitteet Tehokkaat, yhtenäiset palvelut, prosessit ja

Lisätiedot

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelu mistä on kyse Valtorin ja Tiedon välisessä palvelusopimuksessa?

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelu mistä on kyse Valtorin ja Tiedon välisessä palvelusopimuksessa? Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelu mistä on kyse Valtorin ja Tiedon välisessä palvelusopimuksessa? Hankintajohtaja Mikko Vuorikoski, Valtori mikko.vuorikoski[at]valtori.fi Kyse ei ole vain palvelinkapasiteetista

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2016

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2016 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2016 Aika ke 20.1.2016 klo 14.05 16.20 Paikka Osallistujat Poissa Valtori, Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Monitoimi A (1. krs) toimialajohtaja Max

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tilakeskus Tilakeskuksen päällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tilakeskus Tilakeskuksen päällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 2 Rakennushankkeiden puhtaudenhallinnan asiantuntija- ja valvontapalvelut, puitesopimuksen siirto TPA Andersson Oy HEL 2015-012737 T 02 08 02 00 Päätös Päätöksen perustelut

Lisätiedot

ICT-projektipäällikköpalvelut

ICT-projektipäällikköpalvelut ICT-projektipäällikköpalvelut Hyödyt: Ammattimaista osaamista kilpailutetun puitejärjestelyn kautta. Kilpailutetut perushinnat. Toimittaja: Sopimuksilla 10 osaavaa toimijaa. Tarkempi lista sivulla 4. Sopimusaika:

Lisätiedot

Ohjausryhmä. EAKR-hankkeiden starttikoulutus ja

Ohjausryhmä. EAKR-hankkeiden starttikoulutus ja Ohjausryhmä EAKR-hankkeiden starttikoulutus 2.10. ja 4.10.2018 Ohjausryhmä Pääsääntöisesti rahoittaja edellyttää hankkeelle ohjausryhmää Tarkista hankepäätöksestä edellytetäänkö hankkeeltasi ohjausryhmää

Lisätiedot

Hakemus palveluntuottajaksi palvelusetelillä tuotettavaan mielenterveyskuntoutujien tukiasumiseen

Hakemus palveluntuottajaksi palvelusetelillä tuotettavaan mielenterveyskuntoutujien tukiasumiseen Hakemus palveluntuottajaksi palvelusetelillä tuotettavaan mielenterveyskuntoutujien tukiasumiseen ja palveluasumiseen Hakemus saapunut / 201 Palveluntuottajaa koskevat tiedot Yritys/järjestö/yhteisö Y-tunnus

Lisätiedot

SEUDULLISEN KUNTAPALVELUTOIMISTON HENKILÖSTÖ- JA TALOUSPALVELUJEN PALVELUSOPIMUS VUODELLE 2009

SEUDULLISEN KUNTAPALVELUTOIMISTON HENKILÖSTÖ- JA TALOUSPALVELUJEN PALVELUSOPIMUS VUODELLE 2009 Liite 2 Seutuhallitus 5.6.2008 SEUDULLISEN KUNTAPALVELUTOIMISTON HENKILÖSTÖ- JA TALOUSPALVELUJEN PALVELUSOPIMUS VUODELLE 2009 Sivu 1 / 6 Sivu 2 / 6 SEUDULLISEN KUNTAPALVELUTOIMISTON PALVELUSOPIMUS VUODELLE

Lisätiedot

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja )

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja ) KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: 0162193-3 PL 11, 53101 Lappeenranta ( Ostaja ) ja Lappeenrannan Kuntakiinteistöt Oy, Y-tunnus: 2836239-6 PL11, 53101 Lappeenranta ( Myyjä ) Myyjä

Lisätiedot

Pöytäkirja 12.5.2015. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja 12.5.2015. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 12.5.2015 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika tiistai 12.5.2015 klo 9.00 10.30 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

JulkICTLab käyttöön liittyvät ehdot

JulkICTLab käyttöön liittyvät ehdot JulkICTLab käyttöön liittyvät ehdot 22.1.2015 Pilottiprojektien sitoutuminen (1/3) VM allekirjoittaa JulkICTLab-pilottiprojektien sopimukset FORGE ympäristön käytöstä DIGILE:n kanssa, ja sopimusehdot ovat

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2014

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2014 Muistio 1 (5) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2014 Aika ti 2.9.2014 klo 8.30 10.33 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo, 9. krs, Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: tietohallintojohtaja

Lisätiedot

Handi-ohjelman tilannekatsaus työpaja ohjelmapäällikkö Seija Friman, Valtiokonttori

Handi-ohjelman tilannekatsaus työpaja ohjelmapäällikkö Seija Friman, Valtiokonttori Handi-ohjelman tilannekatsaus työpaja 22.5.2018 ohjelmapäällikkö Seija Friman, Valtiokonttori . Hankintojen johtaminen ja kehittäminen 11.4. 22.5.2018 Hansel julkaissut 20.4.18 Hankintapulssi -nimisen

Lisätiedot

Tietohallinnon nykytilan analyysi. Analyysimenetelmä (sovitettu Tietohallintomallista) 9.10.2013

Tietohallinnon nykytilan analyysi. Analyysimenetelmä (sovitettu Tietohallintomallista) 9.10.2013 Tietohallinnon nykytilan analyysi Analyysimenetelmä (sovitettu Tietomallista) 9.10.2013 Haastattelurunko Kerättävät perustiedot Budjetti (edellisvuoden) Henkilöstökustannukset IT-ostot Muut Liite - Kypsyysanalyysin

Lisätiedot

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA 1. SOPIMUSOSAPUOLET Projektin toteuttaja: Y-tunnus: Osoite: Projektin tilaaja: Pohjois-Pohjanmaan liitto Y-tunnus: 0922484-4 Osoite: Sepänkatu

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Co-Studio -projektin yhteistyösopimuksen hyväksyminen TRE:3149/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja Helena Koskinen, puh. 0400

Lisätiedot

Ohjausryhmä. Petri Veijalainen

Ohjausryhmä. Petri Veijalainen Ohjausryhmä Petri Veijalainen 1 Ohjausryhmä Ohjausryhmä asetetaan, jos tuensaaja tai rahoittaja katsoo sen tarpeelliseksi Edellytetään esim. kun toiminta ulottuu useammalle alueelle tai on muuten laaja-alaista,

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Muistio 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00-10:53 Paikka Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

KUNTAKOHTAINEN PERUSTERVEYDEN HUOLLON JA SOSIAALIPALVELUJEN PALVELUSOPIMUS 2017 (SAVONLINNAN KAUPUNKI / ITÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KY)

KUNTAKOHTAINEN PERUSTERVEYDEN HUOLLON JA SOSIAALIPALVELUJEN PALVELUSOPIMUS 2017 (SAVONLINNAN KAUPUNKI / ITÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KY) KUNTAKOHTAINEN PERUSTERVEYDEN HUOLLON JA SOSIAALIPALVELUJEN PALVELUSOPIMUS 2017 (SAVONLINNAN KAUPUNKI / ITÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KY) Kuntayhtymähallitus 29.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. SOPIJAOSAPUOLET

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän ja poikkihallinnollisen YT-ryhmän kokous

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän ja poikkihallinnollisen YT-ryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 21.12.2015 JulkICT-toiminto Tiia Jalonen Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän ja poikkihallinnollisen YT-ryhmän kokous Aika torstai

Lisätiedot

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa Sopimus lastensuojelulain mukaisesta ympärivuorokautisesta hoidosta. 1. Sopijapuolet Tilaaja PL 85 45101 Kouvola Y-tunnus 0161075-9 Yhteyshenkilö Palvelupäällikkö Sanna-Riitta Junnonen PL 85 45101 Kouvola

Lisätiedot

Pöytäkirja 10/ (14) Johtoryhmä Aika klo 09:03-12:07. Kotkan kampus, rehtorin työhuone B1014.

Pöytäkirja 10/ (14) Johtoryhmä Aika klo 09:03-12:07. Kotkan kampus, rehtorin työhuone B1014. Pöytäkirja 10/2016 1 (14) Johtoryhmä 19.10.2016 Aika 19.10.2016 klo 09:03-12:07 Paikka Kotkan kampus, rehtorin työhuone B1014 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 133 Kokouksen avaus ja esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

SOPIMUS KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA JOENSUUN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPAL- VELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN

SOPIMUS KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA JOENSUUN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPAL- VELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN SOPIMUS KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA JOENSUUN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPAL- VELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen sopijaosapuolet ovat Joensuun kaupunki,

Lisätiedot

1 (6) Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

1 (6) Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (6) 16.9.2014 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika tiistai 9.9.2014 klo 13.00 15.00 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 6/2016

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 6/2016 Muistio 1 (5) Talous ja hallinto / Paula Kovanen 23.9.201 n asiakasneuvottelukunnan kokous /201 Aika to 22.9.201 klo 12.05 14.00 Paikka Osallistujat Poissa, Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Lokki (9. krs)

Lisätiedot

Valtorin asiakasyhteistyö

Valtorin asiakasyhteistyö Valtorin asiakasyhteistyö Asiakaspalvelujohtaja Jukka Rautanen Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Valtio Expo 2014 Esityksen sisältö Asiakasyhteistyön käynnistyminen Asiakasyhteistyön toimintamalli

Lisätiedot