Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2016"

Transkriptio

1 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2016 Aika ti klo Paikka Osallistujat Poissa Valtori, Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Monitoimi B (1. krs) toimialajohtaja Max Hamberg, valtioneuvoston kanslia, puheenjohtaja ylijohtaja Mia Nykopp, Liikenteen turvallisuusvirasto, liikenne- ja viestintäministeriön nimeämänä edustajana (Skype, paikalla ) tietohallintojohtaja Antti Vertanen, maa- ja metsätalousministeriö erityisasiantuntija Kalervo Koskimies, opetus- ja kulttuuriministeriö erityisasiantuntija Jussi Kuusela, puolustusministeriö (Nuutisen sijaisena) tietohallintojohtaja Tapio Aaltonen, sisäministeriö tietojohtaja Tiina Pesonen, sosiaali- ja terveysministeriö tietohallintojohtaja Ari Uusikartano, ulkoasiainministeriö erityisasiantuntija Erkki Saukkonen, oikeusministeriö (Maunun sijaisena) tietojohtaja Irja Peltonen, valtiovarainministeriö neuvotteleva virkamies Tuomo Pigg, valtiovarainministeriö, Julkisen hallinnon tieto- ja viestintäteknisen osaston edustajana tietohallintojohtaja Jukka Litmanen, ympäristöministeriö toimitusjohtaja Kari Pessi, asiakaspalvelujohtaja Jukka Rautanen, Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuotantojohtaja Seppo Mellas, Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori (asiakohdat 6 ja 7) kehitysjohtaja Sari-Anne Hannula, Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori (asiakohta 9) Paula Kovanen,, sihteeri neuvotteleva virkamies Timo Nuutinen, puolustusministeriö tietohallintojohtaja Tarmo Maunu, oikeusministeriö ICT-palvelupäällikkö Petri Otranen, Helsingin kaupunki, Suomen kuntaliiton nimeämänä edustajana kehitysjohtaja Heikki Haukirauma, työ- ja elinkeinoministeriö 1 Kokouksen avaus Puheenjohtaja Max Hamberg toivotti osallistujat tervetulleiksi ja avasi kokouksen klo Kokous on Valtorin toimitusjohtaja Kari Pessin viimeinen asiakasneuvottelukunnan kokous ennen eläkkeelle jäämistä. Seuraaviin kokouksiin osallistuu toimitusjohtajan sijainen Sari-Anne Hannula. Erityisasiantuntija Jussi Kuusela toimii Timo Nuutisen sijaisena asiakasneuvottelukunnassa vuoden 2016 loppuun saakka.

2 Muistio 2 (6) 2 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen Hyväksyttiin esityslista kokouksen työjärjestykseksi. 3 Edellisen kokouksen pöytäkirja ja avoimet tehtävät Hyväksyttiin edellisen kokouksen muistio. Käytiin läpi avoimet tehtävät. Sovittiin, että jatkossa sähköpostilla lähetetään vain kokouksen esityslista. Muut kokousaineistot tallennetaan asiakasneuvottelukunnan työtilaan, jonka linkki lisätään kalenterivaraukseen. Asiakasneuvottelukunnan jäsenillä ja heidän ilmoittamillaan henkilöillä on käyttöoikeus työtilaan. 4 Valtorin toimitusjohtajan valinnan tilanne ja sijaisjärjestelyt Merkittiin tiedoksi esitys Valtorin toimitusjohtajan valinnan tilanteesta. Hakijoita oli yhteensä 51. Uuden toimitusjohtajan nimittää Valtorin hallitus. Virka on määräaikainen (5 v) alkaen Toimitusjohtajan ensimmäisenä sijaisena hänen lomansa aikana toimii kehitysjohtaja Sari-Anne Hannula. Toisena sijaisena toimii tarvittaessa hankintajohtaja Mikko Vuorikoski. 5 Haltikin siirron tilanne ja eteneminen Merkittiin tiedoksi esitys HALTIKin siirron tilanteesta ja TUVEtoiminnoista Valtorissa alkaen. HALTIKin tehtävät siirretään yhtenä kokonaisuutena tukitoimintoineen Valtoriin perustettavaan TU- VE-yksikköön. TUVE-neuvottelukunta käsittelee kokouksessaan siirron toimeenpanon edellytykset. Mikäli TUVE-neuvottelukunta puoltaa asiaa, valmistelee VM päätösesityksen VN päätettäväksi. Asiakasneuvottelukunta totesi, että HALTIKin siirtoprojekti etenee suunnitelmien mukaisesti aikataulussa. Valtorin toimitusjohtajalla on jatkossakin kokonaisvastuu toiminnasta vastuut kuvataan selkeästi työjärjestykseen. Asiakasneuvottelukunta toivoo, että kustannussäästöjä tulisi jatkossa sekä TORI- että TUVE-toimintojen puolelle ja Valtorissa pystyttäisiin saamaan synergiaetuja yhteistyöllä ja osaamisen jakamisella esim. turvallisuuteen ja ympärivuorokautiseen toimintaan liittyvissä toiminnoissa. Asiakasneuvottelukunta piti tärkeänä, että HALTIKin siirrosta ei aiheudu kustannusnousua TORI-palveluiden käyttäjille. 6 Valtorin käyttäjätuen toimintamalli ja kehittäminen Merkittiin tiedoksi Valtorin Käyttäjätuen kehittämissuunnitelma vuosille Asiakas- ja lähituessa ympäri Suomen työskentelee lähes puolet valtorilaisista. Suunnitelma on laadittu syksyllä 2015 ja se on käyty läpi henkilöstön kanssa ja sitä on käsitelty Valtorin hallituksessa ja YT-ryhmässä. Tällä hetkellä on käynnissä suunnitelman toteuttaminen.

3 Muistio 3 (6) Asiakasneuvottelukunta nosti esiin, että asiakkaille Valtorin kasvoina näyttäytyvät asiakas- ja palveluvastaavat sekä Käyttäjätuen henkilöstö. Käyttäjätuen kehittämisessä on siten hyvin tärkeää noudattaa hyvää henkilöstöpolitiikkaa. Mellas totesi, että asia on käsitelty Valtorissa YT-menettelyn mukaisesti. Asiakasneuvottelukunta pyytää Valtoria varmistamaan ruotsinkielisen palvelun saatavuuden Käyttäjätuessa ja huomioimaan sen järjestämisen suunnitteluissa. Asiakasneuvottelukunta toivoo, että suurena toimijana Valtori mahdollistaisi asiakkaille laajennetut tuen palveluajat kustannustehokkaasti. Puheenjohtaja korosti, että toimintamalliksi on sovittu, että asioita käsitellään aikaisessa vaiheessa yhdessä asiakasneuvottelukunnan kanssa ennen kuin hallitus tekee asiakkaille merkittävistä asioista päätöksiä. Asiakasneuvottelukunta toivoo, että Valtori jatkaa asian valmistelua edellä mainitut asiat huomioiden ja tuo asian asiakasneuvottelukunnan käsiteltäväksi ennen kuin hallitus asiaa käsittelee. Näin asiakasneuvottelukunta voi tuoda asiakasnäkökulman esille. 7 Tuotteistettujen palvelujen käyttöönotot Merkittiin tiedoksi tuotteistettujen palvelujen käyttöönottojen alustavat suunnitelmat. Käyttöönottoaikataulut elävät lähes viikoittain esim. asiakkailta tulevien muutostarpeiden mukaisesti. Käyttöönotoista sovitaan aina tapauskohtaisesti asiakkaan kanssa. Projektisuunnitelmassa täsmennetään asiakaskohtaiset aikataulut huomioiden esim. asiakkaan substanssijärjestelmien toimivuuden testaamiseen kuluva aika. Asiakasneuvottelukunnan jäsenet voivat käydä esityksessä olleet yksittäisiä asiakasvirastoja koskevat kysymykset Valtorin kanssa erikseen läpi. Mellas totesi, että Valtorilla on tai se järjestää riittävät resurssit toteuttaa alustavassa aikataulussa esitetyt samanaikaiset käyttöönottoprojektit. Asiakkaiden substanssisovellusten sovittaminen Valttiin on mahdollista, mutta sovittaminen vaatii erilaisia toimenpiteitä ja siten resursseja. Tämä on huomioitava sekä Valtorin resursoinnissa että asiakkaiden rahoitusta järjestettäessä. Myös palvelumaksuissa kuoletettavat investoinnit saattavat nostaa asiakaskustannuksia väliaikaisesti, kunnes investoinnit on kuoletettu. Käyttöönotot tulee suunnitella hyvin. Asiakasneuvottelukunta totesi, että palveluita näyttää nyt olevan tuotteistettuna seuraavaksi edessä on niiden levitys. Sovittiin, että Valtori laatii keskimääräisen viraston vertailulaskelman asis-palveluiden ja tuotteistettujen palvelujen kustannuksista asiakasneuvottelukunnan kokoukseen, jotta voidaan todeta tuotteistettujen palveluiden avulla saavutettavat kustannussäästöt. Vertailussa on huomioitava hallinnonaloilla mahdollisesti vaadittava sovitustyö ja kuvattava käyttöönottojen rahoitusmalli.

4 Muistio 4 (6) 8 Asiakasneuvottelukunnan tavoitteet Keskusteltiin asiakasneuvottelukunnan tavoitteista vuosille Todettiin, että vuonna 2014 määritellyt asiakasneuvottelukunnan tavoitteet ovat edelleen oikeansuuntaiset. Asiakaskunnan edustajana toimimista täsmennetään asiakaskunnan näkemyksien ja kannan tiedoksi tuominen helpottuisi, jos tulevien kokousten teemat olisivat aiemmin tiedossa. Asiakasneuvottelukunnan jäsenet voivat myös pyytää Valtorin edustajia osallistumaan hallinnonalojensa tietohallinnon kokouksiin, joissa käsitellään ajankohtaisia ICT-asioita. Sovittiin, että asiakasneuvottelukunnan jäsenet toimittavat ehdotukset tavoitteiksi Hambergille ja Pesoselle, jotka päivittävät tavoitteet. Keskusteltiin asiakasneuvottelukunnan syksyn 2016 kokousteemoista. Todettiin, että käsiteltäviä asioita voisivat olla esim. tuotteistettujen palvelujen käyttöönotot, uusien palvelujen kehitys, asiakassopimusmallien tarkistuskierros, palvelujen hinnoittelu ja kustannusvastaavuus sekä pidemmän aikavälin tavoitteellisuus (esim. Työ 2.0). Sovittiin, että asiakasneuvottelukunnan jäsenet toimittavat ehdotukset syksyn 2016 kokousteemoiksi Hambergille ja Pesoselle, jotka päivittävät asiakasneuvottelukunnan vuosikellon. 9 Valtorin palvelunhallintajärjestelmän tilanne Valtorin palvelunhallintajärjestelmää varten tehdään Valtorissa koko ajan kovasti töitä. Yhtenäisten prosessien kuvaaminen on työn alla ja prosessien käyttöönotot ovat meneillään. Prosessikehitystyöhön osallistetaan jatkossa myös asiakkaat. Sovittiin, että asia käsitellään asiakasneuvottelukunnan kokouksessa Budjettitalouden ulkopuoliset asiakkaat 11 Muut asiat 12 Seuraava kokous Merkittiin tiedoksi esitys Valtorin budjettitalouden ulkopuolisista asiakkaista. Valtorin asiakkuuksien määrä muussa julkisessa hallinnossa on suurempi kuin valtionhallinnossa, mutta ko. asiakkuudet ovat vain yhden tai kahden palvelun käyttäjiä (Vetuma ja Asiointitili). Todettiin, että asiakasnäkökulma olisi hyvä olla edustettuna Tulevaisuuden viestintäratkaisu -projektin ohjausryhmässä. Projekti keskittyy tulevaisuuden viestintäratkaisun määrittelyyn. Sovittiin edustajaksi Hamberg. Projektin tuotoksia esitellään asiakasneuvottelukunnan kokouksessa Seuraava asiakasneuvottelukunnan kokous on klo

5 Muistio 5 (6) 13 Kokouksen päättäminen Sovittiin, että Hamberg, Pesonen ja Rautanen suunnittelevat kokouksen asialistan viikon 15 aikana ja toimittavat sen asiakasneuvottelukunnan jäsenille. Puheenjohtaja päätti kokouksen klo esittäen kiitoksensa koko asiakasneuvottelukunnan puolesta Kari Pessille siitä merkittävästä työstä jota hän on Valtorin perustamiseksi ja toiminnan käynnistämiseksi tehnyt. Avoimet tehtävät N Pvm Toimenpide Vastuu Deadline Status Ratkaisu o Riskityöpajan järjestäminen Rautanen, riskienhallintapäällikkö Kesken Valtorin riskienhallintapäällikkö on aloittanut työpajan valmistelun. Työpajalle haetaan aika touko-kesäkuun vaihteesta Esitys Vahva-hankkeen tarkemmista roolituksista ja tehtävänjaosta Keskustelu erilaisten hallinnonalatasoisten yhteistyömallien toimivuudesta Hinnaston ja palvelukuvauksien toimittaminen asiakkaiden saataville Pyyntö asiakasneuvottelukunnan jäsenille ilmoittaa oman hallinnonalansa edustajat, joille annetaan lukuoikeudet asiakasneuvottelukunnan työtilaan Tuotteistettujen palvelujen käyttöönottotilanteen raportointitavan kehittäminen Kriteerit, miten asiakkaiden tuotteistettujen palvelujen käyttöön-otot järjestetään mahdollisissa päällekkäisissä tilanteissa SAAS-palveluiden hankintamenettelyt Hanselin kanssa Raportti tunnusluvuista: kuinka paljon on tuotteistettujen palvelujen Asiakasneuvottelukunta Vuoden 2016 loppupuolella Valtorin hallitus päätti , että Valtori lähtee hankintarenkaaseen mukaan. Rooli kilpailutuksen jälkeen täsmentyy, kun ratkaisu on selvillä. Rautanen Valmis Asiakkaille on avattu työtila ja oikeuksia on annettu. Rautanen Valmis Lukuoikeudet on annettu saapuneiden pyyntöjen mukaisesti. Asiakasneuvottelukunnan jäsenet voivat edelleen ilmoittaa mahdollisista lisäoikeuksista. Mellas Valmis Käsitellään kokouksessa. Rautanen, Mellas Kriteerejä ei ole vielä määritelty. Tähän mennessä käyttöönotot on pystytty toteuttamaan tarpeiden mukaisesti. Vuorikoski Kesken Rautanen, Mellas Valmis Käsitellään kokouksessa.

6 Muistio 6 (6) käyttäjiä suhteessa kaikkien palvelujen käyttäjiin säännöllisesti asiakasneuvottelukunnan kokouksiin Pyyntö asiakasneuvottelukunnan jäsenille halutessaan nimetä edustajansa työryhmään, joka miettii Valtorin asiakaslaskutuksen kehittämistä Yhteenveto VY-verkon tietoturva-auditoinnin loppuraportista asiakasneuvottelukunnan jäsenille Käyttäjätuen kehittämisen tilannekatsaus Keskimääräisen viraston vertailulaskelma asis-palveluiden ja tuotteistettujen palvelujen kustannuksista Ehdotukset asiakasneuvottelukunnan tavoitteiksi ja syksyn 2016 kokousteemoiksi Hambergille ja Pesoselle Asiakasneuvottelukunnan tavoitteiden ja syksyn 2016 kokousteemojen viimeistely Rautanen Valmis Edustajien nimet on toimitettu tiedoksi asiakasneuvottelukunnan jäsenille. Likovuori Ei ole toimitettu. Toimitetaan pikaisesti. Mellas Q3 tai Q4 / 2016 Mellas Asiakasneuvottelukunnan jäsenet Hamberg, Pesonen

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2016

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2016 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2016 Aika ma 16.5.2016 klo 10.00 12.00 Paikka Osallistujat Poissa Valtori, Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Monitoimi B (1. krs) toimialajohtaja Max

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2017

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2017 Muistio 1 (5) n asiakasneuvottelukunnan 1/2017 Aika to 16.2.2017 klo 13.00 15.00 Paikka Lintulahdenkatu 5, Helsinki, Monitoimitila B Osallistujat toimialajohtaja Max Hamberg, valtioneuvoston kanslia, puheenjohtaja

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015 Muistio 1 (5) n asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015 Aika ti 3.2.2015 klo 14.05 16.00 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs), Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: tietohallintojohtaja

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2016

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2016 Muistio 1 (5) n asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2016 Aika ti 14.6.2016 klo 14.05 16.10 Paikka Osallistujat Poissa, Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Monitoimi A (1. krs) toimialajohtaja Max Hamberg, valtioneuvoston

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 8/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 8/2015 Muistio 1 (5) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 8/2015 Aika to 29.10.2015 klo 12.05 14.15 Paikka Osallistujat Poissa Valtori, Lintulahdenkatu 5, nh Lokki (9. krs) hankepäällikkö Suvi Albert, valtioneuvoston

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 6/2016

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 6/2016 Muistio 1 (5) Talous ja hallinto / Paula Kovanen 23.9.201 n asiakasneuvottelukunnan kokous /201 Aika to 22.9.201 klo 12.05 14.00 Paikka Osallistujat Poissa, Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Lokki (9. krs)

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2016

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2016 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2016 Aika to 10.3.2016 klo 9.05 11.00 Paikka Osallistujat Poissa Valtori, Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Monitoimi B (1. krs) toimialajohtaja Max

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 9/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 9/2015 Muistio 1 (6) Talous ja hallinto / Paula Kovanen 26.11.201 Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 9/201 Aika ke 2.11.201 klo 14.00 16.00 Paikka Osallistujat Poissa Valtori, Lintulahdenkatu, Helsinki,

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2017

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2017 Muistio 1 (5) n asiakasneuvottelukunnan kokous 4/ Aika to 21.9. klo 14.00 16.00 Paikka Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Tiira ilmoittautuminen 1. kerroksen aulassa. Osallistujat toimialajohtaja Max Hamberg,

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2015 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2015 Aika ke 15.4.2015 klo 14.00 16.00 Paikka nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs, A-porras), Siltasaarenkatu 18-20 A, Helsinki Osallistujat tietojohtaja

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2016

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2016 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2016 Aika ke 20.1.2016 klo 14.05 16.20 Paikka Osallistujat Poissa Valtori, Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Monitoimi A (1. krs) toimialajohtaja Max

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2017

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2017 Muistio 1 (6) Asiakkuudet / Jukka Rautanen 13.11. n asiakasneuvottelukunnan kokous 5/ Aika pe 3.11. klo 14.00 16.00 Paikka Lintulahdenkatu 5, Helsinki, nh Tiira ilmoittautuminen 1. kerroksen aulassa. Osallistujat

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2017

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2017 Muistio 1 (6) n asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2017 Aika to 27.4.2017 klo 13.00 15.00 Paikka Lintulahdenkatu 5, Helsinki, Monitoimitila B ilmoittautuminen 1. kerroksen aulassa. Osallistujat Poissa toimialajohtaja

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2015 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2015 Aika ke 18.3.2015 klo 14.00 16.00 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs), Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki tietojohtaja Tiina

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2015 Muistio 1 (5) n asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2015 Aika ke 10.6.2015 klo 14.03 15.55 Paikka nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs, A-porras), Siltasaarenkatu 18-20 A, Helsinki Osallistujat Poissa toimialajohtaja

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2014

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2014 Muistio 1 (5) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 4/2014 Aika to 9.10.2014 klo 10.00 12.10 Paikka nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs, A-porras), Siltasaarenkatu 18-20 A, Helsinki Osallistujat Jäsenet:

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 6/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 6/2015 Muistio 1 (6) n asiakasneuvottelukunnan kokous 6/2015 Aika ke 26.8.2015 klo 14.00 16.00 Paikka nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs, A-porras), Siltasaarenkatu 18-20 A, Helsinki Osallistujat Poissa toimialajohtaja

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2014

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2014 Muistio 1 (7) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2014 Aika ke 14.5.2014 klo 9.03 11.10 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs), Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: ICT-palvelupäällikkö

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2014

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2014 Muistio 1 (5) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 3/2014 Aika ti 2.9.2014 klo 8.30 10.33 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo, 9. krs, Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: tietohallintojohtaja

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2014

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2014 Muistio 1 (6) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 2/2014 Aika pe 15.8.2014 klo 9.00 10.40 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo, 9. krs, Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: tietohallintojohtaja

Lisätiedot

Mitä tekee Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori?

Mitä tekee Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori? Mitä tekee Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori? Toimitusjohtaja Kari Pessi Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Valtio Expo 2014 Valtori syntyi 1.3.2014 2 Tausta ja taival

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän Pöytäkirja 1 (5) 27.8.2012 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika Maanantai 27.8.2012 klo 12.00 14.00 Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (7) 8.4.2014 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika tiistai 1.4.2014 klo 12.30-14.30 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4

Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4 Pöytäkirja 1 (5) Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4 Aika 11.9.2015 klo 9-11 Paikka Valtori, Siltasaarenkatu 18-20 A, 9 krs. nh. Merikotka Valtori virtuaalihuone 3: Puheenjohtajan soitto-osoite:

Lisätiedot

Asiakkaan TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 6

Asiakkaan TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 6 Pöytäkirja 1 (5) Asiakkaan TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 6 Aika 10.3.2015, klo 8:00-10:00 Paikka Osallistujat HKI: VM: Mariankatu 9 Tasapaino / videoneuvotteluhuoneet / Valtori Virtuaalihuone 3 / lync

Lisätiedot

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 3.9.2015 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika keskiviikko 2.9.2015 klo 13.00 14.30 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 16.12.2013 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika maanantai 16.12.2013 klo 12-14 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän ja poikkihallinnollisen YT-ryhmän kokous

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän ja poikkihallinnollisen YT-ryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 21.12.2015 JulkICT-toiminto Tiia Jalonen Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän ja poikkihallinnollisen YT-ryhmän kokous Aika torstai

Lisätiedot

MMM hallinnonalan yhteinen TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2

MMM hallinnonalan yhteinen TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2 Pöytäkirja 1 (6) MMM hallinnonalan yhteinen TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2 Aika 02.12.2014 klo 14:00 16:00 Paikka Valtori, Siltasaarenkatu 18-20 A, nh. Merikotka, video, lync Osallistujat Puheenjohtaja:

Lisätiedot

Vero TORI-siirtoprojekti, ohjausryhmä. 1 Esityslistan hyväksyminen. 2 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen

Vero TORI-siirtoprojekti, ohjausryhmä. 1 Esityslistan hyväksyminen. 2 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen Pöytäkirja 1 / 5 Vero TORI-siirtoprojekti, ohjausryhmä Aika klo 13-14:25 Paikka Osallistujat Lync Puheenjohtaja: Markku Heikura, tietohallintojohtaja, Verohallinto Jäsenet: Verohallinto Juha Vuojärvi,

Lisätiedot

Luonnonvarakeskuksen (Metla, MTT, RKTL) TORI siirtoprojektin 2. ohjausryhmäkokouksen pöytäkirja

Luonnonvarakeskuksen (Metla, MTT, RKTL) TORI siirtoprojektin 2. ohjausryhmäkokouksen pöytäkirja Pöytäkirja 1 (5) Luonnonvarakeskuksen (Metla, MTT, RKTL) TORI siirtoprojektin 2. ohjausryhmäkokouksen pöytäkirja Aika: 15.9.2014 klo 15-17 Paikka: Videoneuvottelu ja Lync / Helsinki Siltasaarenkatu 18-20

Lisätiedot

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 19.12.2012 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika keskiviikko 19.12.2012 klo 13:00 15:00 Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

MMM TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän 5 pöytäkirja

MMM TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän 5 pöytäkirja Pöytäkirja 1 (5) MMM TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän 5 pöytäkirja Aika 3.3.2015, klo 9:0 11:30 Paikka Osallistujat, Läsnä HKI: VM: Mariankatu 9 Pullonkaula / videoneuvotteluhuoneet / Valtori Virtuaalihuone

Lisätiedot

Palkeet Asiakasneuvottelukunnan uudet tuulet. Kieku-foorumi Risto Hakoila, UM

Palkeet Asiakasneuvottelukunnan uudet tuulet. Kieku-foorumi Risto Hakoila, UM Palkeet Asiakasneuvottelukunnan uudet tuulet Kieku-foorumi Risto Hakoila, UM Uudistettu asiakasneuvottelukunta on aloittanut tänä vuonna Valtiovarainministeriön asettamispäätös 6.2.2017 Asiakasneuvottelukunta

Lisätiedot

Pöytäkirja 10.2.2015. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja 10.2.2015. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (6) 10.2.2015 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika torstai 5.2.2015 klo 12.00 13.30 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

1 (6) Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

1 (6) Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (6) 16.9.2014 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika tiistai 9.9.2014 klo 13.00 15.00 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

MMM ha TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3

MMM ha TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Pöytäkirja 1 (6) MMM ha TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Aika 28.1.2015 klo 13-15.30 Paikka Valtori, Siltasaarenkatu 18-20 A, nh. Merikotka, Lync Osallistujat Puheenjohtaja: Raimo Vajavaara, johtaja,

Lisätiedot

Pöytäkirja

Pöytäkirja Pöytäkirja 1 (5) 16.4.2013 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika maanantai 15.4.2013 klo 13.30-15.45 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

MMM:n hallinnonalan TORI-siirtoprojekti: ylimääräinen ohjausryhmä

MMM:n hallinnonalan TORI-siirtoprojekti: ylimääräinen ohjausryhmä Pöytäkirja 1 (5) MMM:n hallinnonalan TORI-siirtoprojekti: ylimääräinen ohjausryhmä Aika Paikka Osallistujat 10.2.2015, klo 12-13.30, Ympyrätalo Sääksi / videoneuvottelu / virtuaalihuone 1 / lync Puheenjohtaja:

Lisätiedot

Puolustusvoimat TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän kokous nro 1

Puolustusvoimat TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän kokous nro 1 Muistio 1 (5) Puolustusvoimat TORI-siirtoprojektin ohjausryhmän kokous nro 1 Aika Paikka Osallistujat 18.5.2015 klo 14.10 alkaen. Valtori, Ympyrätalo, nh. Metso Puheenjohtaja: everstiluutnantti Eero Valkola,

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (6) 26.2.2014 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika torstai 30.1.2014 klo 13-15 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (6) 27.6.2013 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika tiistai 18.6.2013 klo 9.30-11.30 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Pöytäkirja 12.5.2015. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja 12.5.2015. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 12.5.2015 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika tiistai 12.5.2015 klo 9.00 10.30 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu

Lisätiedot

Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3

Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Pöytäkirja 1 (6) Puolustusvoimien TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Aika 18.8.2015 klo 13:20-16 Paikka Pääesikunta Osallistujat Puheenjohtaja: everstiluutnantti Eero Valkola, apulaisosastopäällikkö, Puolustusvoimat

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2014

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2014 Muistio 1 (7) Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 5/2014 Aika ke 19.11.2014 klo 09.00 12.00 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs), Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: tietohallintojohtaja

Lisätiedot

SM:n hallinnonalan TORI-tehtävien siirtoprojektin ohjausryhmä

SM:n hallinnonalan TORI-tehtävien siirtoprojektin ohjausryhmä Pöytäkirja 1 (7) SM:n hallinnonalan TORI-tehtävien siirtoprojektin ohjausryhmä Aika keskiviikko 2.9.2015 klo 9:00-11:00 Paikka Helsinki, Valtori, Ympyrätalo, nh Metso (9. krs) Videoneuvottelu Osallistujat

Lisätiedot

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 1 (8) Liikenteen turvallisuusviraston Trafin toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 2 (8) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus

Lisätiedot

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori. Tilannekatsaus Hallituksen kokous Kari Pessi

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori. Tilannekatsaus Hallituksen kokous Kari Pessi Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Tilannekatsaus 18.7.2014 Hallituksen kokous 18.7.2015 Kari Pessi Valtorin tilannekatsaus Sisäisen tarkastajan rekrytointi Muut rekrytoinnit Siirtoprojektien

Lisätiedot

Pöytäkirja 2.5.2013. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja 2.5.2013. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 2.5.2013 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika torstai 2.5.2013 klo 12.05-14.00 Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Toimialariippumattomien tieto- ja viestintäteknisten tehtävien kokoamishankkeen asettaminen

Toimialariippumattomien tieto- ja viestintäteknisten tehtävien kokoamishankkeen asettaminen Asettamispäätös VM035:00/2012 16.5.2012 Toimialariippumattomien tieto- ja viestintäteknisten tehtävien kokoamishankkeen asettaminen 1 Asettaminen 2 Toimikausi 3 Tausta Valtiovarainministeriö on tänään

Lisätiedot

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4 Pöytäkirja 1 (5) Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 4 Aika 1.9.2015 klo 12.30 14.30 Paikka Mariankatu 9, nh Ylijäämä Osallistujat Puheenjohtaja: Max Hamberg, VNHY Jäsenet:

Lisätiedot

Puolustusvoimien toimialariippumattomien icttehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti

Puolustusvoimien toimialariippumattomien icttehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 1 (7) Puolustusvoimien toimialariippumattomien icttehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 2 (7) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus 1.0 30.12.2014 Marjut Siintola

Lisätiedot

Säteilyturvakeskuksen TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3

Säteilyturvakeskuksen TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Pöytäkirja 1 (6) Säteilyturvakeskuksen TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Aika 1.9.2014 klo 13.00 15.00 Paikka STUK, Laippatie 4, nh. Gamma Osallistujat Puheenjohtaja: Hannu Koponen, STUK Jäsenet: STUK

Lisätiedot

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2 Pöytäkirja 1 (6) Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 2 Aika 17.6.2015 klo 12.30 14.00 Paikka Mariankatu 9, nh Ylijäämä Osallistujat Puheenjohtaja: Max Hamberg, VNHY Jäsenet:

Lisätiedot

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Aika: Keskiviikko 2.5. 2018 klo 9.05-11.15 Paikka Satakunnan keskussairaalan yhtymähallituksen neuvotteluhuone N-rakennus, II-kerros Sairaalatie 3, Pori Jakelu: (x)

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriön toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti

Liikenne- ja viestintäministeriön toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 1 (8) Liikenne- ja viestintäministeriön toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 2 (8) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus 0.1 24.11.2014

Lisätiedot

Mikko Jauhiainen, SPV Services Finland Oy kertoi Lyyra-opiskelijakortin uudistuksesta ja erityisesti uudistushankkeen vaikutuksista kirjastoissa.

Mikko Jauhiainen, SPV Services Finland Oy kertoi Lyyra-opiskelijakortin uudistuksesta ja erityisesti uudistushankkeen vaikutuksista kirjastoissa. MUISTIO 1 (5) yhteiskokous Aika Tiistai 09.04.2013 klo 11.00-15.00 Paikka Auditorio Nissi, Tritonia, Yliopistonranta 7, 65200 Vaasa. Osallistujalista liitteenä. Muistio: 1. Kokouksen avaus Sinikka Luokkanen

Lisätiedot

Valtioneuvoston yleisistunto. 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096

Valtioneuvoston yleisistunto. 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096 Valtioneuvoston yleisistunto 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096 Ministeri Vehviläinen Valtiovarainministeriö Neuvottelukunnan asettaminen Julkisen hallinnon tietohallinnon

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Kokous Muistio 31.1.2018 Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Aika 31. tammikuu 2018 klo 8.30-10.30 Paikka VM, Mariankatu 9, nh. Jakovara Paikalla Projektijohtaja, hallintopolitiikan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Hallinnon kehittämisosasto Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö ValtIT Marja-Leena Viitala

PÖYTÄKIRJA Hallinnon kehittämisosasto Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö ValtIT Marja-Leena Viitala VALTIOVARAINMINISTERIÖ PÖYTÄKIRJA Hallinnon kehittämisosasto Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö ValtIT Marja-Leena Viitala 29.4.29 VALTION IT-JOHTORYHMÄ Aika ke 25.3.29 klo 14-16 Paikka Pääesikunta,

Lisätiedot

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Pöytäkirja 1 (6) Terveyden ja hyvinvoinnin laitos TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 3 Aika 29.8.2014 klo 10.00 12.00 Paikka Mannerheimintie 103b, NCC2-talon 2. krs, kokoushuone Kaneli Osallistujat Puheenjohtaja:

Lisätiedot

TORI-verkkohaastattelun tulokset. Ohjausryhmän kokous Kari Pessi

TORI-verkkohaastattelun tulokset. Ohjausryhmän kokous Kari Pessi TORI-verkkohaastattelun tulokset Ohjausryhmän kokous 19.12.2012 Kari Pessi Tavoitteet TORI-verkkohaastattelu 1. Selvittää tulevan ICT-palvelukeskuksen palvelujen tuottajien ja palveluiden käyttäjien näkemyksiä

Lisätiedot

Valtiovarainministeriö, henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto VALTIONHALLINNON YLIMMÄN JOHDON ARVIOIDUT VIRKANIMITYSTEN PÄÄTTYMISPÄIVÄT (27.1.

Valtiovarainministeriö, henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto VALTIONHALLINNON YLIMMÄN JOHDON ARVIOIDUT VIRKANIMITYSTEN PÄÄTTYMISPÄIVÄT (27.1. Valtiovarainministeriö, henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto VALTIONHALLINNON YLIMMÄN JOHDON ARVIOIDUT VIRKANIMITYSTEN PÄÄTTYMISPÄIVÄT (27.1.2017) Hallinnonala Virasto Osasto Virka Virkasuhteen päättymispvm

Lisätiedot

YHTEENVETO LAUSUNTOPYYNNÖSTÄ JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETUKSEN MUUTOKSESTA JA NIMEÄMISPYYNNÖSTÄ NEUVOTTELUKUNTAAN

YHTEENVETO LAUSUNTOPYYNNÖSTÄ JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETUKSEN MUUTOKSESTA JA NIMEÄMISPYYNNÖSTÄ NEUVOTTELUKUNTAAN MUISTIO VM129:00/2015 Julkisen hallinnon ICT-toiminto neuvotteleva virkamies Heikki Talkkari 9.2.2016 YHTEENVETO LAUSUNTOPYYNNÖSTÄ JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETUKSEN MUUTOKSESTA

Lisätiedot

Valtorin hallituksen tehtävät. Valtorin asiakaspäivä Timo Valli, hallituksen puheenjohtaja

Valtorin hallituksen tehtävät. Valtorin asiakaspäivä Timo Valli, hallituksen puheenjohtaja Valtorin hallituksen tehtävät Valtorin asiakaspäivä 30.10.2014 Timo Valli, hallituksen puheenjohtaja Valtorin virstanpylväät Jyrki Kataisen hallitusohjelma 6/2011 TORI- ja myös TUVE-hankkeet Laki valtion

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän Pöytäkirja 1 (7) 24.10.2012 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika maanantai 22.10.2012 klo 9.30-11.45 Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/2673/00.01.00.00/2018 Heikki Talkkari 18.2.2019 VM210:00/2018 JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN 1. Yleistä

Lisätiedot

Väestörekisterikeskuksen (VRK) toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0

Väestörekisterikeskuksen (VRK) toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 1 (10) Väestörekisterikeskuksen (VRK) toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 2 (10) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus 0.1

Lisätiedot

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/2673/00.01.00.00/2018 Heikki Talkkari 10.1.2019 VM210:00/2018 LUONNOS JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN 1.

Lisätiedot

Valtiovarainministeriö, Valtionhallinnon kehittämisosasto VALTIONHALLINNON YLIMMÄN JOHDON ARVIOIDUT VIRKANIMITYSTEN PÄÄTTYMISPÄIVÄT Tilanne 1.2.

Valtiovarainministeriö, Valtionhallinnon kehittämisosasto VALTIONHALLINNON YLIMMÄN JOHDON ARVIOIDUT VIRKANIMITYSTEN PÄÄTTYMISPÄIVÄT Tilanne 1.2. Valtiovarainministeriö, Valtionhallinnon kehittämisosasto VALTIONHALLINNON YLIMMÄN JOHDON ARVIOIDUT VIRKANIMITYSTEN PÄÄTTYMISPÄIVÄT Tilanne 1.2.2018 Hallinnonala Virasto Osasto Virka Virkasuhteen päättymispvm

Lisätiedot

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin Raportti 1 (9) Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 2 (9) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen

Lisätiedot

Verkkolaskutilastot 2016

Verkkolaskutilastot 2016 Verkkolaskutilastot 216 Kum. Q1-Q2, ostolaskut Verkkolaskun vastaanottoprosentin vertailu 216 kum. Q1-Q2 Hallinnonaloittan Hallinnonalan sisällä kirjanpitoyksiköittäin (mukana hallinnonalat, joissa on

Lisätiedot

ALUEHALLINTOVIRASTOJEN OHJAUS

ALUEHALLINTOVIRASTOJEN OHJAUS Asettamispäätös VM120:00/2015 Kunta- ja aluehallinto-osasto 2.12.2015 luonnos ALUEHALLINTOVIRASTOJEN OHJAUS Asettaminen Toimikausi Valtiovarainministeriö on tänään asettanut aluehallintovirastojen ohjausryhmän

Lisätiedot

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 1

Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 1 Pöytäkirja 1 (6) Valtioneuvoston kanslia / VNHY, TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 1 Aika 11.5.2015 klo 12.00 14.00 Paikka Mariankatu 9, nh Ylijäämä Osallistujat Puheenjohtaja: Max Hamberg, VNHY Jäsenet:

Lisätiedot

Kokousaika Maanantaina klo 18:00-19:40 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta

Kokousaika Maanantaina klo 18:00-19:40 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta ENONTEKIÖN KEHITYS OY HALLITUKSEN KOKOUS 015 Kokousaika Maanantaina 23.2.2015 klo 18:00-19:40 Kokouspaikka Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta Paikalla olleet kutsutut jäsenet Paikalla

Lisätiedot

TORI Tilannekatsaus. Sari-Anne Hannula, projektijohtaja 3.10.2013

TORI Tilannekatsaus. Sari-Anne Hannula, projektijohtaja 3.10.2013 TORI Tilannekatsaus Sari-Anne Hannula, projektijohtaja 3.10.2013 Perustamisen vaiheistus ja aikataulu 2013 2014 Valmisteluvaihe -1.12.2012 Suunnitteluvaihe 1.12.2012-31.7.2013 Perustamisvaihe 1.8.2013-31.12.2013

Lisätiedot

Valtorin palvelut. Tuotantojohtaja Jukka Yli-Koivisto Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori. Valtio Expo 2014

Valtorin palvelut. Tuotantojohtaja Jukka Yli-Koivisto Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori. Valtio Expo 2014 Valtorin palvelut Tuotantojohtaja Jukka Yli-Koivisto Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Valtio Expo 2014 Valtorin palvelut Pääte- ja käyttäjätukipalvelut Tietoliikennepalvelut Viestintätekniset

Lisätiedot

Aika: keskiviikko klo Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Petri Puukki Timo Räsänen

Aika: keskiviikko klo Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Petri Puukki Timo Räsänen Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 Aika: keskiviikko 11.11.2015 klo 17.58-19.03 Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät

Lisätiedot

6Aika-strategian ohjausryhmä

6Aika-strategian ohjausryhmä 6Aika-strategian ohjausryhmä Muistio Ohjausryhmän kokous 4/2017 23.5.2017, kello 9.30-14.30 Paikka: Kaupungintalo (neuvotteluhuone Havukoski) Asematie 7, 01300 Vantaa Osallistujat: Kimmo Heinonen, Helsingin

Lisätiedot

Valtion verkkolaskutilastot

Valtion verkkolaskutilastot Valtion verkkolaskutilastot Kum. Q1-Q2, myyntilaskut 3.8.216 Verkkolaskun lähetysprosentin vertailu 216 Q1-Q2 Hallinnonaloittan Hallinnonalojen sisällä kirjanpitoyksiköittäin (mukana hallinnonalat, joissa

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Pelastustoimi valmistelutyöryhmä 11.01.2017 Kokousaika 11.01.2017 kello 13:00 13:50 Kokouspaikka Juvan paloasema, Yhdystie 3, 51900 Juva Asialista: Sivu 1

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Tietojohtaminen 6. 4 Terveydenhuollon ekosysteemit alustat ekosysteemien mahdollistajana

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Tietojohtaminen 6. 4 Terveydenhuollon ekosysteemit alustat ekosysteemien mahdollistajana MUISTIO 3/2019 1 AIKA 08.04.2019 klo 08:30-11:20 PAIKKA Kallion virastotalo, nh 7, 3 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Tilannekatsaus 4 3 Tietojohtaminen 6 4 Terveydenhuollon ekosysteemit

Lisätiedot

Kansallinen paikkatietostrategia Toimeenpanon tilanne. Pekka Sarkola Poscon Oy

Kansallinen paikkatietostrategia Toimeenpanon tilanne. Pekka Sarkola Poscon Oy Kansallinen paikkatietostrategia 2010-2015 Toimeenpanon tilanne Pekka Sarkola Poscon Oy 26.8.2011 Ministeriöiden haastattelut Haastatellaan paikkatietojen tuottamisen ja hyödyntämisen kannalta oleelliset

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän Pöytäkirja 1 (6) 21.6.2012 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika Torstaina 21.6.2012 klo 9.00-11.10. Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (10) Jarva Marisanna. Piirainen Raimo. Kortesalmi Joukamo Pohjois-Pohjanmaa

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (10) Jarva Marisanna. Piirainen Raimo. Kortesalmi Joukamo Pohjois-Pohjanmaa POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (10) Aika 31.08.2016 klo 08:00-08:55 Paikka Keski-Pohjanmaan liitto, Rantakatu 14, Kokkola Läsnä Kant Esa Keski-Pohjanmaa Mustasaari Erkki Keski-Pohjanmaa

Lisätiedot

Verkkolaskun lähetys valtiolla

Verkkolaskun lähetys valtiolla Verkkolaskun lähetys valtiolla Tilasto 217 Q1 - Q2 Tiedot perustuvat OpusCapitan Valtiokonttorille toimittamaan kuukausittaiseen verkkolaskutilastoon Hallinnonalavertailu 217 Q1 Q2 Verkkolaskujen lähetys

Lisätiedot

VALTIONEUVOSTON KANSLIA MUISTIO LIITE 1 VALTIONEUVOSTON YHTEISEN ASIAINHALLINTAJÄRJESTELMÄN (VAHVA) HANKINTA

VALTIONEUVOSTON KANSLIA MUISTIO LIITE 1 VALTIONEUVOSTON YHTEISEN ASIAINHALLINTAJÄRJESTELMÄN (VAHVA) HANKINTA VALTIONEUVOSTON KANSLIA MUISTIO LIITE 1 Anne Niemi Neuvotteleva virkamies 14.2.2017 VALTIONEUVOSTON YHTEISEN ASIAINHALLINTAJÄRJESTELMÄN (VAHVA) HANKINTA 1 Valtioneuvoston yhteinen asianhallintajärjestelmä

Lisätiedot

KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs

KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 3/2018 1 (10) Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-12:55 Paikka Läsnä KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs Mia Hahtala, puheenjohtaja Erkki Pääkkönen,

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 2.10.2015 klo 14.00 15.45 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Paikalla:

Lisätiedot

Verkkolaskun vastaanotto valtiolla

Verkkolaskun vastaanotto valtiolla Verkkolaskun vastaanotto valtiolla Tilasto 217 Q1 - Q2 Tiedot perustuvat OpusCapitan Valtiokonttorille toimittamaan kuukausittaiseen verkkolaskutilastoon Hallinnonalavertailu 217 Q1-Q2 1 Verkkolaskujen

Lisätiedot

Loppuyhteenveto. Valtorin asiakaspäivä Toimitusjohtaja Kari Pessi

Loppuyhteenveto. Valtorin asiakaspäivä Toimitusjohtaja Kari Pessi Loppuyhteenveto Valtorin asiakaspäivä Toimitusjohtaja Kari Pessi Anna-Maija Karjalainen: Useiden ict-strategioiden yhdistäminen Sähköisestä asioinnista tulee tehdä ensisijainen asiointitapa. Digitalisointia

Lisätiedot

Oikeuskanslerinviraston (OKV) toimialariippumattomien ict -tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti

Oikeuskanslerinviraston (OKV) toimialariippumattomien ict -tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti Raportti 1 (9) Oikeuskanslerinviraston (OKV) toimialariippumattomien ict -tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 2 (9) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus 0.1 29.9.2015

Lisätiedot

VM:n vastineesta ilmenevät seuraavat lukumäärätiedot. Liitteistä ilmenee tarkka tilanne taulukoiden laatimishetkellä.

VM:n vastineesta ilmenevät seuraavat lukumäärätiedot. Liitteistä ilmenee tarkka tilanne taulukoiden laatimishetkellä. Hyvät hallintovaliokunnan jäsenet, Ohessa pyydetty VM:n lisäselvitys VN:n yleistunnon virkanimityksiä koskien sekä ehdotus pykälämuotoiluksi. VM:n valmistelijan kanssa todettiin, että 59 :n 4 momenttia

Lisätiedot

Valtorin asiakasyhteistyö

Valtorin asiakasyhteistyö Valtorin asiakasyhteistyö Asiakaspalvelujohtaja Jukka Rautanen Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Valtio Expo 2014 Esityksen sisältö Asiakasyhteistyön käynnistyminen Asiakasyhteistyön toimintamalli

Lisätiedot

Hallitus sivu 1 (6)

Hallitus sivu 1 (6) 8.5.2018 Hallitus 8.5.2018 sivu 1 (6) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 6/2018 Aika 08. pnä toukokuuta 2018 klo 20.00-23.00 Paikka Skype L P Läsnä/ Tiina Sanila-Aikio puheenjohtaja X poissa Heikki Paltto

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 20.11.2017 klo 12.38 14.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot