ASIAN VIREILLETUO Maa-aines- ja ympäristölupahakemus on jätetty

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASIAN VIREILLETUO Maa-aines- ja ympäristölupahakemus on jätetty"

Transkriptio

1 Oulunkaaren ympäristölautakunta Maa-aines- ja ympäristölupahakemus Iin kunnan Kuivaniemen kylään, kallion ottamiseen, kiviaineksen murskaukseen ja murskeen välivarastointiin, hakijana on Rudus Oy 118/05.50/2016, 119/05.25/2016 OULYMP 15 HAKIJA Rudus Oy Soramäentie Oulu TOIMINTA JA SIJAINTI LUVAN HAKEMISPERUSTE Suunniteltu maa-aineksen ottopaikka m 3 :n kallion ottoon, kiviaineksen murskaukseen ja murskeiden varastointiin sijaitsee Iin kunnan Kuivaniemen kylässä, Myllykankaan alueella, tiloilla Hoikka II ja Hoikka RN:o Maa-aineslain (555/1981) 4 :n mukaan maa-ainesten ottamiselle tulee olla maa-aineslupa. Ympäristönsuojelulain (527/2014) 27 :n mukaan ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavaan toimintaan on oltava ympäristölupa. Ympäristönsuojelulain 27 :n liite 1. taulukko 2 kohta 7 c ja e mukaan luvanvaraisia toimintoja ovat kivenlouhinta, jossa kiviainesta käsitellään vähintään 50 päivää sekä tietylle alueelle sijoitettava siirrettävä murskaamo, jonka toiminta-aika on yhteensä vähintään 50 päivää. MAL:n 4 a ja YSL 47 a :n mukaan maa-ainesten ottamista koskeva lupahakemus ja samaa hanketta koskeva ympäristölupahakemus on käsiteltävä yhdessä ja ratkaistava samalla päätöksellä, jollei sitä ole erityisestä syystä pidettävä tarpeettomana. KUNNAN YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Valtioneuvoston asetuksen ( 713/2014) 1 luvun 2 :n 6 a ja b perusteella lupahakemuksen käsittelee kunnan ympäristönsuojeluviranomainen, joka Iin kunnassa on Oulunkaaren ympäristölautakunta. Hakemus koskee kivenlouhintaa, jossa kiviainesta käsitellään vähintään 50 päivää sekä tietylle alueelle sijoitettava siirrettävä murskaamo, jonka toiminta aika on yhteensä vähintään 50 päivää. ASIAN VIREILLETUO Maa-aines- ja ympäristölupahakemus on jätetty Hakija on esittänyt hakemuksessaan, että lupa maa-ainesten ottamiseen ja murskaukseen myönnetään (MAL 21 ja YSL 199 ) ennen kuin lupapäätös on saanut lainvoiman.

2 LUVAT JA SOPIMUKSET Rudus Oy hakee lupaa pohjavesipinnan ylä- ja alapuoliselle kallion louhinnalle tiloilta Hoikka II ja Hoikka Suunniteltu kallion ottopaikka sijaitsee Iin kunnan Kuivaniemen kylässä. Tilalle on myönnetty maa-aineslupa Pohjanmaan Soralle vuonna Noin 1,2 ha:n kokoinen louhos on täyttynyt vedellä. Maanomistajat ovat antaneet seuraavan suostumuksen: Me tilojen Hoikka sekä Hoikka II omistajat Teuvo Junes, Jari Junes ja Arto Junes suostumme siihen, että Rudus Oy:llä on oikeus hakea maa-aineksen ottolupaa edellä mainituille tiloille. Suostumme myös siihen, että kiviaineksia voi kuljettaa vanhan tienpohjan kautta Marttila (Arto Junes) sekä Moukku (Teuvo Junes) tilojen läpi suoraan 4-tielle. Toinen kuljetusreitti on Vanha maantie K 8525 alueelta pohjoiseen Mustikan liittymän kautta 4-tielle. Vanha maantie on jäänyt metsätilojen huoltotieksi, eikä sille ole perustettu tienhoitokuntaa. Vanhaa maantietä käyttää myös Destia Oy kiviaineksien kuljetukseen. KAAVOITUSTILANNE Suunniteltu maa-aineksen ottopaikka kallionottoon ja kiviaineksen murskaukseen sijaitsee Iin Myllykankaalla. Paikka on haja-asutusalueella, jossa ei ole kaavamääräyksiä. Alue on maa- ja metsätalousaluetta. Pohjois-Pohjanmaan maakuntakaavassa suunnittelualueelle ei ole kaavamerkintöjä. OTTOALUEEN YMPÄRISTÖOLOSUHTEET Suunnitelman kohteena oleva alue Iissä, on suunnilleen Olhavan ja Kuivaniemen puolivälissä, noin 300 metriä 4- tien itäpuolella. Otto on vanhan pohjavesipinnan alle ulottuneen oton laajennusta. Suunnittellulta ottoalueelta on puusto poistettu. Alue ei sijaitse luokitellulla pohjavesialueella tai sellaisen lähellä (lähimpiin pohjavesialueisiin on matkaa noin 8 km ) eikä sen vaikutuspiirissä ole luonnontilaisia lähteitä, vedenottamoita tai yksityistalouksien kaivoja. Noin 300 metriä suunnitelma-alueen pohjoispuolella on toinen louhosmonttu. Ottoalue on rajattu siten, että lähimpään asutukseen jää noin 450 metrin etäisyys ottoalueen reunasta. Suunnitelman kohteena oleva alue ei ole kaavoitettua eikä sillä tai välittömässä läheisyydessä sijaitse muinaismuistoja tai muita suojeltavia kohteita. Ottoalueella ei ole tavattu sellaisia erityisiä, suojeltavia kasvi- tai eläinlajeja, joiden elinympäristö tulisi säilyttää ottotoimintaa rajoittamalla. Tuuliaavan-Isosuon soidensuojelualue SSA sijaitsee noin 5,7 km alueen koillispuolella. Koillispuolisen Myllykankaan tulivoimapuiston osayleiskaava-alueeseen on matkaa noin 900 m ja lähimpiin tuulimyllyihin noin 1,1 km. Koska alue on tavanomaista metsä-/kalliomaastoa, ei suunnitelman mukaisella oton laajentamisella jälkihoitotöineen ole merkittävää haitallista vaikutusta alueen maisema-arvoon. LAITOKSEN TOIMINTA Louhittavan kallion päällä olevat pintamaat kuoritaan alueen reunoille, joista niitä käytetään louhoksen suojaukseen sekä maisemoinnissa luiskien rakentamiseen. Ottoalueen koko on noin 2,49 ha. Lupaa haetaan m 3 :lle. Ottotaso on on + 0,00 (N60) ja louhintasyvyys 9-11 metriä. Ottoaika on 10 vuotta.

3 Otto on vanhan louhosmontun laajentamista. Nykyinen louhosmonttu on täyttynyt vedellä tasoon +7,70(N60), mikä tulee olemaan myös lopullinen vesipinta. Nykyisestä louhoksesta tapahtuu ylivaluntaa alueen eteläpuolelle. Luiskaukset tehdään laajennusalueella kaltevuudella 1:3 tasolle +5,70(N60) eli kaksi metriä lopputilanteen altaan vesipinnan alapuolelle. Nykyinen louhos ulottuu itäpäässä naapuritilan rajaan saakka, vesipinta on louhoksen eteläreunassa lähes kallion reunan pinnan tasolla ja eteläpuolella on metsittynyt maavalli, minkä vuoksi nykyisen montun eteläreuna jätetään nykyiselleen. Ottoalueen lounaispuolista osaa käytetään tukitoiminta-alueena, jolle sijoitetaan varastokasat sekä säilytetään tarvittaessa työkoneita ja polttoaineita. Mahdollisesti alueella säilytettävät polttonesteet säilytetään kaksoisvaipallisissa säiliöissä ja tankkausalueiden pohjat tehdään tiiviiksi moreenilla sekä tarvittaessa moreenin alle asennettavalla muovikalvolla. Kallion louhinta ja kiviaineksen käsittely Toiminta-alueella kiviainesta käytetään murskeeksi keskimäärin t/v ja maksimissaan t/v. Kallion louhinta, louheen murskaus, rikotus, tuotteiden varastointi ja kuormaus tehdään siirrettävällä kalustola. Työkoneiden mallit ja tehokkuudet vaihtelevat. Laitteiden sijainti on aluksi toiminta-alueella.työskentelypaikat vaihtelevat työn edetessä. Louhittua kiviainesta ei varastoida. Kiviainestuotteiden varastokasat ovat tukitoiminta-alueella ja louhoksessa. Varastointiaika on 1-2 vuotta. Pölyämistä estetään tarvittaessa kastelulla. Olosuhteiden salliessa murskauslaitos sijoitetaan louhokseen, jolloin louhoksen reunat vähentävät pölyn ja melun kulkeutumista ympäristöön. Murskekasat sijoitetaan tilan lounaisosaan melun ja pölyn leviämisen estämiseksi 4-tien ja asutuksen suuntaan. Muu toiminta Tukitoiminta-alueelle sijoitetaan toiminnassa käytettävät koneet ja kalusto silloin, kun ne eivät ole käytössä. Pohja rakennetaan moreenista, jonka päälle rakennetaan murskekerros. Jos alueelle rakennetaan tankkausalue, sen pohja tehdään muovikalvolla vettä läpäisemättömäksi. Toiminnan ajankohta Toiminta Toiminta-aika Kellon aika Päivät 3-8 kk/vuosi Murskaus Arkipäivät Poraaminen Arkipäivät Rikotus Arkipäivät Räjäyttäminen Arkipäivät Kuormaus ja kuljetus Ma-Pe La

4 Toimintaan käytettävät raaka- ja polttoaineet Käytettävä Keskimäär.kulutus Maks. kulutus Varastointi- raaka-aine t/m 3 /v t/tai m 3 /v paikka Kiviaines Varastoalue Kevyt polttoaine Tukitoimintaalue Voiteluaineet 0,5 1,0 Tukitoimintaalue Vesi Tarp. mukaan Tarp. mukaan Kasteluun louhoksesta louhoksesta Räjäytysaineet typpi, neste ja jauhe t 20 Ei varastointia TOIMINNAN VAIKUTUKSET YMPÄRISTÖÖN Liikenne Laitoksen toiminnassa raskasta liikennettä kulkee 5-20 käyntiä vuorokaudessa, riippuen tuotteiden kysynnästä. Kulku Valtatielle 4:lle on metsäautotietä pitkin. Paikallistietä kastellaan pölyämisen estämiseksi. Murskausalueelle ei synny pysyviä teitä, koska ottoalue on pieni. Päästöt ilmaan t/v ja niiden puhdistamisesta Hiukkaset ( sis. pöly) alle 0,5 Typpioksidit (No x ) 2,2-4,15 Rikkidioksidi (So 2 ) 0,06-0,11 Hiilidioksidi (Co 2 ) 228,6-279,7 t Päästöt ovat koneiden pakokaasuista ja materiaalipölystä. Pölyämistä estetään kastelulla. Koneiden ja laitteiden päästöjä vähennetään niiden uusimisella ja huoltamisella.toiminnasta aiheutuva pölyhaitta lähiasutukselle ja ympäristölle arvioidaan jäävän alle ohjearvojen. Melu ja tärinä Poraus, rikotus ja murskaus aiheuttavat eniten melua. Toiminnat esitettyjen aikajaksojen aikana. Toiminta ei ole jatkuvaa. Kuormaukset ja kuljetukset aiheuttavat melua, toiminnot vaihtelevasti vuosittain. Toiminta ei ole jokapäiväistä. Lähimpään asutukseen on matkaa 450 m louhoksen reunasta mitattuna. Melu ja tärinä asuinalueella jäävät ennalta vastaavista kohteista saatujen kokemusten mukaan selvästi alle raja- tai ohjearvojen. Murskauslaitos sijoitetaan yli 500 metrin päähän asutuksesta. Mahdollisista katselmuksista ja tärinämittauksista sovitaan lähimpien asuinrakennusten omistajien kanssa.

5 Tiedot maaperän, pohja- ja pintavesien suojaamisesta Toiminta-ajan ulkopuolella koneet ovat tukitoiminta-alueella. Pohja rakennetaan moreenista, jonka päälle ajetaan murskekerros. Tankkausalueen pohja tehdään muovikalvolla vettä läpäisemättömäksi. Polttoaineiden kertavarastointi on 5000 l:n kaksikerroksisissa säiliöissä. Kevyen polttoöljyn, polttoainesäiliöt ovat kaksipohjaisia ja varustettu ylitäytön estimillä, öljysäiliöt ovat lukittavia ja määräysten mukaisia. Siirrettävien murskauslaitosten polttoainesäiliöt sijaitsevat yleensä laitteiston rakenteissa. Tiedot syntyvistä jätteistä, niiden ominaisuuksista ja määristä ja käsittelystä Jätenimike Arvioitu määrä kg/v Käsitt. tai hyödyntämistapa Toimituspaikka Talousjäte 500 Keräys kannellisiin astioihin Jäteöljy 200 Keräys lukittaviin kontteihin ja astioihin Vaaralliset jätteet 50 Lukittaviin kontteihin ja astioihin Toimitus kaatopaikalle Jäteöljynkeräys Vaarallisten jätteiden käsittely Toiminnassa arvioidaan syntyvän talousjätettä vuodessa 500 kg, joka kerätään kannellisiin astioihin ja toimitetaan kaatopaikalle. Jäteöljyä syntyy 200 kg vuodessa ja vaarallisia jätteitä 50 kg. Kaikki vaaralliset kerätään lukittaviin kontteihin tai säiliöihin, mistä ne toimitetaan vaarallisten jätteiden käsittelijälle. Jätteiden määrä ja kuljetukset merkitään työmaan pöytäkirjaan. Kaivannaisjätteet Toiminnassa arvioidaan tulevan suunnitelman mukaan pintamaita m 3, jotka käytetään louhoksen suojaukseen ja tukitoiminta-alueen maisemointiin. Kantoja ja hakkuutähteitä tulee 2-5 m 3, jotka haketetaan energiatuotantoon. Arvio parhaan käyttökelpoisen tekniikan (BAT) sekä ympäristön kannalta parhaiden käytäntöjen (BED) soveltamisesta Päästöt ilmaan syntyvät kuljetuskalustosta, työkoneista sekä murskauksessa syntyvästä pölystä. Päästöjä ilmaan vähennetään kaluston

6 uusimisella ja riittävillä huoltotoimilla. Koneet ja laitteet on pääsääntöisesti valmistettu ja/tai peruskorjattu normaalisti viiden vuoden sisällä. Ulkopuolisia urakoitsijoita vaaditaan käyttämään parasta mahdollista tekniikkaa. Melua syntyy kaikissa työvaiheissa louhoksessa. Melu ei ohjearvoja ylittävästi ulotu häiriintyviin kohteisiin. Arvio toiminnan vaikutuksista ympäristöön Pöly, melu ja tärinä asumisalueella jäävät alle raja- tai ohjearvojen. Toiminnalla ei ole vaikutusta yleiseen viihtyvyyteen tai ihmisten terveyteen. Puusto estää näköyhteyden 4-tielle ja on näköesteenä asutukseen päin. Toiminnalla ei ole haitallista vaikutusta luonnonsuojeluarvoihin tai rakennettuun ympäristöön. Ottoalueen koillispuolella olevan Myllykankaan tuulivoimapusiton osayleiskaava-alueeseen on matkaa noin 900 m ja lähimpiin tuulimyllyihin noin 1,1 km.tuuliaavan-isosuon soidensuojelualue SSA sijaitsee n. 5,7 km alueen koillispuolella. Toiminnasta ei ole haitallisia päästöjä veteen. Louhittava kivilaines ei sisällä haitallisia meneraaleja tai alkuaineita. Toiminnasta ilmaan johtuvista päästöistä ei ole haitallisia vaikutuksia ympäristölle. Kuljetuksen ja työkoneiden päästöt ovat pieniä verrattuna viereisen 4-tien päästöihin. Kun polttoaine- ja öljypäästöt torjutaan, toiminnasta ei ole haitallisia vaikutuksia maaperään tai pohjaveteen. Arvio toimintaan liittyvistä riskeistä Toiminnan riskeinä ovat polttoaine- ja öljypäästöt konerikkojen tai onnettomuuksien seurauksena. Mahdollisten päästöjen varalta alueella pidetään imeytysturvetta. Työtapaturmien varalta alueelle varataan tarvittavat ensiaputarvikkeet. Tiedot toiminnan käyttötarkkailusta Toiminnan käyttötarkkailuna suoritetaan silmämääräistä havainnointia polttoaine- tai öljypäästöistä. Louhoksesta pumpattavien vesien määrä voidaan tarkkailla pumppujen tehon perusteella. Tulokset toimitetaan ottotoimintaa valvovalle viranomaiselle. Polttoaine- tai öljypäästöistä raportoidaan valvontaviranomaiselle sekä palo- ja pelastusviranomaiselle. TOIMET YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN VÄHENTÄMISEKSI Ottoalue on rajattu siten, että lähimpään asutukseen jää noin 450 metrin etäisyys ottoalueen reunasta. Toiminnassa noudatetaan Valtioneuvoston kivenlouhimojen ympäristönsuojelusta antaman ns. Muraus-asetuksen (VNa 800/2010) periaatteita ja siinä annettuja ohjeita. Suunnitelman mukaisesti toimien toiminnasta ei aiheudu raja-arvoja ylittäviä melu-, pöly- tai tärinähaittoja asutukselle. Murskausasema sijaitsee alhaalla louhoksessa, mikä vähentää melun ja pölyn leviämistä. Pölyämistä estetään tarvittaessa kastelulla ja laitteistojen koteloinnilla. Muraus-asetuksessa on määrätty rajoituksia toiminta-aikoihin, kun toiminnan etäisyys melulle alttiisiin kohteisiin on alle 500 metriä. Eri toimintojen tarkemmat toiminta-ajat on määritetty samanaikaisesti tämän

7 ALUEEN MAISEMOINTI JA JÄLKIKÄYTTÖ hakemuksen kanssa louhinnalle ja murskaukselle haettavassa ympäristölupahakemuksessa. Mahdollisista katselmuksista ja tärinämittauksista sovitaan lähimpien asuinrakennusten omistajien kanssa. Hakijalla ei ole tiedossa, että ovatko kaikki lähimmät talot vakituisessa asuinkäytössä. Asia tarkentuu naapurien kuulemisen yhteydessä. Koska suunniteltu otto on vanhan oton laajennusta ja maisemointia ja sijoittuu tavanomaiseen kallioiseen maastoon, toiminnasta ei ole merkittävää haittaa luonnon monimuotoisuudelle tai alueen biologisille olosuhteille. Puusto estää näköyhteyden 4-tielle ja asutukseen. Öljy- ja polttoainevuodot torjuen ei toiminnalla vaaranneta pohjaveden laatua. Mahdollisia vuotoja tarkkaillaan silmämääräisesti. Rudus Oy käyttää murskauksessa ja kuljetuksissa ulkopuolisia urakoitsijoita ja valvoo niiden täyttävän työsuojelun, ympäristönsuojelun sekä yleisten säännösten mukaiset vaatimukset. Toiminnassa ei synny kaivannaisjätteitä, vaan kaikki tuotteet käytetään maanrakentamiseen tai alueen maisemointiin ja suojavalleihin. Kaivannaisjätteiden jätehuoltosuunnitelma on ympäristölupahakemuksen liitteenä. Urakoitsijat toimittavat talousjätteet ja koneiden jäteöljyt niille kuuluviin sijoituspaikkoihin. Louhokseen kertyvät vedet johdetaan ottoalueen koillispuolisen tilan Marttila suo-ojituksiin. Tilan omistaa yksi oton kohteena olevien tilojen omistaja. Vesien johtaminen ei aiheuta eikä ole aiheuttanut aikaisemmankaan toiminnan yhteydessä vettymisiä naapuritiloilla. Pumpattavan veden määrä ylittää nykyisen louhoksen tyhjennyspumppauksen yhteydessä 250 m 3 /d, mutta jää jatkossa huomattavasti pienemmäksi. Louhoksen reunoille rakennettava maavalli vähentää pintavalunnan pääsemistä louhokseen, joten louhokseen kertyvä vuosittainen vesimäärä on enimmäkseen sade- ja sulamisvesiä ja jää melko pieneksi. ASIAN KÄSITTELY Laajennusalueen reunat luiskataan alueelta kuorittavilla ja kuorituilla pintamailla sekä tarvittaessa alueelle tuotavilla puhtailla pintamailla. Luiskaukset tehdään kaltevuuteen 1:3 +5,70 (N60) eli 2 metriä lopputilanteen vesialtaan vesipinnan alapuolelle. Syntyvää vesiallasta voidaan käyttää esim. virkistyskäyttöön. Lupahakemuksesta tiedottaminen Maa-ainesluvan ja kiviaineksen murskauksen ympäristölupahakemus on kuulutettu välisen ajan Iin kunnan yleisellä ilmoitustaululla ja Iin kunnan www. sivulla. Samanaikaisesti asiapaperit ovat olleet nähtävillä Iin kunnanviraston neuvonnassa Jokisuuntie 2, Ii. Rajanaapureille asian vireilläolosta on lähetetty erillinen kirjallinen ilmoitus. Muistutukset Hakemukseen ei ole jätetty muistutuksia.

8 Lausunnot Hakemuksesta on tiedotettu Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskukselle, jolla ei ole ollut hakemukseen lausuttavaa. Lupahakemukseen on pyydetty lausunto Oulukaaren terveydensuojeluviranomaiselta, jolla ei ole hakemukseen huomauttamista. Maastotarkastus Maastotarkastus on tehty Pöytäkirja tarkastuksesta on liitetty asiakirjoihin. ASIAN RATKAISU VALMISTELIJAN PÄÄTÖSESITYS Oulunkaaren ympäristölautakunta myöntää Rudus Oy:lle maa-aineslain 4 mukaisen luvan kalliokiviaineksen ottamiseen haetulle m 3 :lle ja 2,49 ha:n pinta-alalle sekä ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisen ympäristöluvan kallion louhinnalle ja murskaukselle Iin kuntaan, Kuivaniemen kylään, Myllykankaan alueelle, tiloille Hoikka II RN:o ja Hoikka Maa-aines- ja ympäristölupa myönnetään hakemusten ja ottamissuunnitelmien mukaisesti seuraavilla lupamääräyksillä pilaantumisen estämiseksi. 1. Yleiset määräykset Kalliokiviaineksen ottomäärä on enintään m 3 ja ottamisalueen pinta-ala 2,49 ha. Kiviaineksen murskauksen enimmäismäärä on tonnia vuodessa. Ottamisalue on merkittävä selvästi paaluilla maastoon. 2. Luvan hakijan tulee pyytää alkutarkastus Oulunkaaren ympäristöpalveluilta ennen toiminnan aloittamista. 3. Kallion ottoalueelle tulee merkitä pysyvästi korkotaso ottotason seuraamista varten. Alin sallittu kiviaineksen ottotaso on + 0,00 (N60). 4. Louhoksen kaikki reunat tulee luiskata kaltevuuteen 1:3 tai loivemmaksi kaksi metriä luonnollisen täyttymisvesipinnan alapuolelle. Täyttymisvesipinnan alapuolella ei saa käyttää humusmaita. Louhoksen pohjalle ei saa jättää vaarallisia

9 lohkareita tai kielekkeitä. Ajoluiska tulee jättää toiminnan päätyttyä turvallisuusluiskaksi. Laitoksen turvallisuuteen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Kallion ottoalueen reunoille tulee työn aikana jättää varoitukseksi ohikulkijoille isoja kiviä tai maavalli. Ottoalueen läheisyydessä tulee olla varoituskyltit toiminnasta. Ottoalue tulee lisäksi rajata selvästi näkyvällä merkkinauhalla. 5. Ulkopuolisten humuspitoisten vesien pääsy louhokseen tulee estää. 6. Louhosalueelle valuneet kuivatus-, hule- ja sadevedet tulee pumpata, mitoitetun laskeutusaltaan kautta, ottoalueen koillispuolisen tilan Marttila RN:o suo-ojitukseen, koska maanomistaja on antanut suostumuksensa kallion ottotoiminnalle. Pumpattava vesi ei saa aiheuttaa tulva- tai muuta haittaa ojitusalueelle, naapuritiloille tai kulkuteille. Laskeutusallas tulee olla vähintään 30 metriä naapurin rajasta. Pumppausteho ei saa muutoin kuin tilapäisesti ylittää 250 m 3 /vrk. Jos pintaja pohjavettä otetaan yli 100 m 3 /vrk, tulee asiasta ilmoittaa Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle 30 vrk ennen toiminnan aloittamista. 7. Toiminnanharjoittajan on seurattava pumppausvesien johtamista laskeutusaltaiden kautta metsäojiin. Mikäli metsäojissa on havaittavissa ojien sortumista tai metsän vettymistä, tulee pumppaus keskeyttää ja toiminnan harjoittajan ottaa yhteyttä maanomistajaan. Mikäli louhoksesta pumpattavassa vedessä havaitaan öljyä tai muita tavallisuudesta poikkeavaa epäpuhtautta, tulee vedestä ottaa vesinäyte, joka tulee toimittaa tutkittavaksi yleisesti hyväksyttyyn tutkimuslaboratorioon. Epäkohdat tulee merkitä työmaapöytäkirjaan. Asiasta tulee ilmoittaa viivytyksettä valvovalle viranomaiselle. 8. Toiminnassa on noudatettava valtioneuvoston asetusta kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta (800/2010), mikäli jäljempänä lupamääräyksissä ei muuta määrätä. Asetuksessa määrätään, jos toiminta on alle 500 metriä melulle alttiista kohteesta, niin murskaus on tehtävä arkipäivinä klo , poraaminen klo , rikotus klo , räjäytys klo , kuormaus ja kuljetus klo sekä lauantaina kuormaus ja kuljetus välisenä aikana. 9. Murskauslaitos on sijoitettava alas louhokseen heti, kun se tilan vuoksi on mahdollista. 10. Alueen toiminta on kokonaisuudessaan järjestettävä sellaiseksi, ettei siitä aiheudu merkittävää haittaa naapurikiinteistöille, maaperän, pintavesien tai pohjaveden pilaantumisvaaraa, terveydellistä haittaa, epäsiisteyttä, roskaantumista, tavanomaista enemmän pöly- tai meluhaittaa tai ympäristön pilaantumisen vaaraa. Murskeiden varastointikasat tulee muotoilla siten, että niistä ei tule varastoalueella sortumia tai muutakaan

10 vaaraa ympäristölle tai ihmisille. 11. Toiminnanharjoittajan on oltava riittävästi selvillä toimialansa parhaasta mahdollisesta käyttökelpoisesta tekniikasta ja käytettävä sitä, jotta murskausaseman haitalliset ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman vähäiset. 12. Toiminnassa syntyvä melutaso ei saa ylittää lähimmässä asuinpaikassa päivällä klo välisenä aikana A-painotettua ekvivalenttitasoa 55 db (desibeliä) eikä yöllä klo välisenä aikana A-painotettua ekvivalenttitasoa 50 db:ä. 13. Toiminnasta aiheutuvaa pölyn leviämistä on tarvittaessa torjuttava kastelemalla. Myös alueelle johtavan tien pölyntorjunnasta on huolehdittava. 14. Toiminnassa syntyneet jätteet on toimitettava tukitoiminta-alueella luvanmukaisiin käsittelypaikkoihin. Vaaralliset jätteet, kuten jäteöljy, käytetty imeytysmateriaali ja akut, tulee varastoida lukituissa tiivispohjaisissa tiloissa. Jätehuollossa on noudatettava voimassa olevia jätehuoltomääräyksiä. 15. Murskausaseman alusta tulee suojata tiiviisti siten, että mahdollisten päästöjen pääsy maaperään ja pohjaveteen estetään. Polttoaineet tulee säilyttää kaksivaippaisissa säiliöissä. Tankkausalueet ja koneiden huolto- ja säilytyspaikat tulee tiivistää vettä läpäisemättömiksi ja sijoitettava ne varasto- ja tukitoiminta-alueelle. Tukitoiminta-alueella tulee olla käytettävissä imeytysturvetta polttoaine- ja öljyvuotojen varalle. Toiminnan ulkopuolisina aikoina koneet tulee säilyttää tukitoiminta-alueella. Tarkkailuvelvoite ja raportointi 16. Toiminnanharjoittajan on tarkkailtava mahdollisia öljyvuotoja sekä melun ja pölyn leviämistä ympäristöön. Murskauslaitoksen sekä muiden laitteiden ja koneiden kuntoa on tarkkailtava säännöllisesti. Mikäli havaitaan vaurioita, jotka saattavat johtaa päästöjen syntymiseen, puutteet on korjattava välittömästi. 17. Toiminnan ja erillisten toimintajaksojen aloittamisesta, arvioidusta kestosta ja lopettamisesta on ilmoitettava valvontaviranomaiselle.

11 18. Toiminnanharjoittajan on nimettävä vastuuhenkilö, jonka yhteystiedot tulee ilmoittaa valvontaviranomaiselle. Toiminnanharjoittajan on tarkkailtava melun ja pölyn leviämistä ympäristöön sekä pumppaus- ja kuivatusvesien laatua ja veden virtauksia aistinvaraisesti. Mikäli valvontaviranomaisen tarkastuksessa tai muutoin havaitaan, että toiminnasta saattaa aiheutua naapureille tai tien käyttäjille merkittävää pöly- ja meluhaitta, vesien johtamisesta aiheutuvaa haittaa tai muuta ympäristön pilaantumista tai vauriota, tulee sen johdosta toiminnanharjoittajan tehdä mittauksia ja tarkastuksia asian selvittämiseksi. Selvitykset ja mittaustulokset tulee lähettää tiedoksi valvontaviranomaiselle. Tarvittaessa on ryhdyttävä toimenpiteisiin välittömästi haittojen tai ympäristön pilaantumisen estämiseksi. Lisäksi toiminnanharjoittajan tulee tarkkailla koneiden ja laitteiden toimivuutta ja korjattava havaitut epäkohdat viipymättä. 19. Toiminnanharjoittajan tulee pitää työmaapöytäkirjaa tuotantomääristä, materiaalien laadusta ja määrästä käytetyistä poltto- ja voiteluaineista, jätteistä, vaarallisista jätteistä, jätteiden käsittelijästä, kaluston kunnosta, melusta, pölystä ja kuivatusvesistä sekä ympäristön kannalta merkittävistä häiriö- ja poikkeustilanteista. Työmaapöytäkirja on pyydettäessä esitettävä valvovalle viranomaiselle. 20. Häiriö- ja muut poikkeustilanteet Sellaisista poikkeuksellisista tilanteista ja vahingoista, joista voi aiheutua ympäristön pilaantumista tai naapurin kiinteistölle huomattavaa haittaa tai vahinkoa. Toiminnan harjoittaja on velvollinen poistamaan syntyneen haitan ja korvaamaan asianosaisille vahingon. Vahingosta on ilmoitettava viipymättä palo- ja pelastusviranomaiselle ja valvontaviranomaiselle. 21. Toiminnan muuttaminen ja lopettaminen Toiminnan olennaisista muutoksista, toiminnan keskeyttämisestä tai lopettamisesta on viipymättä ilmoitettava valvontaviranomaiselle. 22. Kun toiminta alueella lopetetaan, tulee kaikki kalusto ja laitteet sekä jätteet poistaa työmaalta ja alue on siistittävä.toiminta-alue tulee muotoilla ja tasoittaa maiseman ja ottamissuunnitelman mukaiseksi. Jyrkänteen reunoille tulee jättää isoja kiviä tai eristää alue maavallilla tai aidalla.toiminnan päättymisestä on ilmoitettava valvontaviranomaiselle alueen loppukatselmusta varten. Pohjois- Pohjanmaan elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskukselle tulee varata tilaisuus osallistua

12 lopputarkastukseen. 23. Maa-ainesluvan haltijan tulee tehdä vuosittain tammikuun 31. päivään mennessä alueelliselle Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle ilmoitus edellisen vuoden aikana otettujen maa-ainesten määrästä ja laadusta. Ilmoituksen voi tehdä internetissä sähköisellä lomakkeella tai paperilomakkeella postin välityksellä. Esitys toiminnan käynnistämisestä ennen lupapäätöksen lainvoimaisuutta Maa-aineslain 21 :n ja ympäristönsuojelulain 199 :n mukaisesti Oulunkaaren ympäristölautakunta voi perustellusta syystä ja hakijan pyynnöstä määrätä, että päätöstä voidaan noudattaa mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. Ennen ottamisen aloittamista Rudus Oy:n on toimitettava Oulunkaaren ympäristölautakunnalle 5000 :n lisävakuus sekä lupamääräysten noudattamiseksi :n vakuus (MAL 12 ). Toiminnalle esitetään myönnettäväksi maa-aineslain 21 :n ja ympäristönsuojelulain 199 :n mukainen aloittamisoikeus muutoksenhausta huolimatta. Päätöksen perustelut Oulunkaaren ympäristölautakunta katsoo, että maa-aineslain (MAL 555/1981) 6 mukaan maa-aineslupa maa-ainesten ottoon on myönnettävä, jos ottamissuunnitelma on asianmukainen eikä ottaminen ole ristiriidassa MAL 3 :n säädösten kanssa. Asiaa harkittaessa on otettu huomioon myös lupamääräysten vaikutus. Ottoalue ei sijaitse tutkitulla pohjavesialueella, joten toiminnasta ei aiheudu pohjaveden laadun tai antoisuuden vaarantumista. Lähialueella ei myöskään ole tiedossa kiinteistökohtaisia vesikaivoja, joihin toiminnalla olisi vaikutusta. Ottotoiminnan vaikutus luontoon ja maisemakuvaan jää vähäiseksi, kun kiviaineksen otto toteutetaan ottamissuunnitelman ja lupamääräysten mukaisesti, jolloin pintamaat kuoritaan ja maisemointi tehdään ottotoiminnan edetessä. Kun kallion louhinta, murskaus ja murskeen välivarastointi toteutetaan tässä päätöksessä esitetyllä tavalla ja noudatetaan lupamääräyksiä, toiminta on näin ollen laillista. Toiminta täyttää ympäristönsuojelulain, maa-aines-, jäte- ja naapuruussuhdelain sekä niiden nojalla annetut vaatimukset sekä vaatimukset, jotka luonnonsuojelulaissa tai sen nojalla on säädetty.. Toiminta ei aiheuta terveyshaittaa, merkittävää muuta pilaantumista tai vaaraa, eikä maaperän tai pohjaveden pilaantumista. Rudus Oy on esittänyt perustellun syyn toiminnan aloittamiselle muutoksenhausta huolimatta eikä määräys toiminnan aloittamisesta tee muutoksenhakua hyödyttömäksi. Perusteluna on, että nykyinen

13 maa-aineslupahakemus on olemassaolevan ottopaikan laajennus. Koska alue on tavanomaista metsä-/kalliomaastoa, ei suunnitelman mukaisella oton laajentamisella jälkihoitotöineen ole merkittävää haitallista vaikutusta alueen maisema-arvoon. Alueella ei ole merkittäviä kauneusarvoja tai erikoisia luonnon esiintymiä. Alueen ympäristössä ei ole aiakisemman toiminnan johdosta tapahtunut haitallisia muutoksia. Toiminnassa noudatetaan lupapäätöstä ja sen määräyksiä. Toiminnan aiheuttamiin riskeihin on varauduttu eikä toiminta vaaranna yksityistä tai yleisiä ehtoja. Näin ollen, voidaan katsoa että toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta ei tee muutoksen hakua hyödyttömäksi. Lupamääräysten perustelut Kiviaineksen ottomäärä, ottamisalue ja vuosittainen murskausmäärä ovat hakemuksen mukaiset. Ottamisalue tulee merkitä paaluilla maastoon, jotta toiminta ei laajene naapurin puolelle. ( lupamääräys 1) Alkutarkastuksessa todetaan, että maa-aineksen ottopaikka on merkitty maa-aines- ja ympäristölupahakemusten osoittamaan paikkaan. (lupamääräys 2) Ottoalueelle tulee merkitä kiinteä korkotaso, jotta voidaan seurata kalliokiviaineksen ottamisen etenemistä. (lupamääräys 3 ) Lupamääräykset 4-7 on annettu, jotta toiminnasta aiheutuva haitta ympäristölle olisi mahdollisimman vähäinen.toiminta kokonaisuudessaan on järjestettävä sellaiseksi, ettei siitä aiheudu vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle eikä siitä ole naapuruussuhdelain mukaista haittaa. Mikäli toiminnasta aiheutuu haittaa terveydelle, ympäristölle sekä naapureille, toiminnanharjoittajan on ryhdyttävä toimenpiteisiin haitan poistamiseksi. Lupamääräys 8 on annettu, koska valtioneuvoston asetuksella ( 800/2010 ) säännellään louhinnan ja murskauksen vähimmäisvaatimuksista ympäristöluvissa. Sijoittamalla murskausasema louhosalueelle vähennetään melu- ja pölyhaittaa toiminta-alueen ympäristössä. (lupamääräys 9 ) Toiminta on kokonaisuudessaan järjestettävä siten, että siitä ei ole merkittävä haittaa alueen lähiympäristölle, naapureille, maaperälle tai vesistöille. ( lupamääräys 10) Toiminnanharjoittajan tulee olla selvillä toimialansa parhaasta käytettävistä olevasta tekniikasta. (lupamääräys 11 ) Lainsäädännössä on määrätty toiminnalle yöllä ja päivällä tietty melutaso, jota ei saa ylittää. (lupamääräys 12 ) Pölyn leviämistä tulee alueella estää kastelun avulla. (lupamääräys 13) Jätehuolto tulee toteuttaa asianmukaisesti siten, ettei toiminnasta aiheudu maaperän pilaantumista, alueen roskaantumista eikä muuta haittaa tai vaaraa ympäristölle

14 ja terveydelle. (lupamääräys 14) Lupamääräys 15 on annettu pohjaveden ja maaperän suojaamiseksi. Toiminnan tarkkailuvelvoite ja mahdollisten laitevikojen ym. vaurioiden välitön korjausvelvoite on annettu sen varmistamiseksi, ettei toiminnasta pääse aiheutumaan suoria valumia maaperään, pinta- tai pohjavesiin. ( lupamääräys 16 ) Lupamääräykset on annettu valvontaviranomaisen tiedonsaannin turvaamiseksi sekä valvonnan järjestämiseksi. Raportointitietojen perusteella voidaan seurata toiminnan lainmukaisuutta suhteessa annettuihin määräyksiin. Vahingon sattuessa toiminnanharjoittaja on velvollinen korjaamaan epäkohta ja korvaamaan haitta asianosaiselle. (lupamääräys 20) Toiminnan lopettamisesta ja muuttamisesta tulee viivytyksettä ilmoittaa valvontaviranomaiselle. (lupamääräys 21 ) Toiminnan lopettamisesta ja lopputarkastuksesta koskevalla määräyksellä halutaan varmistua siitä, että alueella on tehty tarvittavat toimet alueen tulevaa käyttöä varten. Tarkastuksella varmistetaan mm. se, että toimintoihin liittyneet ympäristöriskit on poistettu ja alue on siistitty. ( lupamääräys 22) Toiminnanharjoittajan tulee vuosittain tammikuun 31. päivään mennessä tehdä Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle ilmoitus otetuista maa-aineksista. (lupamääräys 23 ) LUVAN VOIMASSAOLO Tämä lupa myönnetään määräaikaisena eli päätös on voimassa Mikäli toimintaa tämän jälkeen jatketaan, tulee toiminnanharjoittajan toimittaa uusi maa-aines- ja ympäristölupahakemus. Sovelletut oikeusohjeet: Ympäristönsuojelulaki (527/2014 ja muutos 423/2015): 2, 5-12, 14-17, 20-22, 27, 29, 34, 39, 42-44, 47a-49, 52-53, 58, 62, 66, 70, 83-85, 87, 94, 96, , 123, 134, , 170, , 199 ja 205 :t Valtioneuvoston asetus ympäristönsuojelusta (713/214): 2-4, 6, 11-15, 18 :t Jätelaki (646/2011):1, 6, 8,12, 13, 17, 28, 29, 72, 91, ja 126 :t Valtioneuvoston asetus jätteistä: (179/2012): 7-10 ja 20: :t Valtioneuvoston asetus kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta (800/2010) Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista (993/1992)

15 Laki eräistä naapuruussuhteista (26/1920): Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista (1993/1992) Maa-aineslaki ( 555/1981): 1, 1a, 3-7, 10-16, 19-21, 23 ja 23 a ja 23 b :t Valtioneuvoston asetus maa-ainesten ottamisesta ( 926/2005): 1-4 ja 6-9 Valtioneuvoston asetus kaivannaisjätteistä (190/2013): 1-4, 6-8, ja 16 Oulunkaaren ympäristöpalveluiden maksullisten suoritteiden maksujen määräytymisperusteet Iin kunnan jätehuoltomääräykset VALMISTELIJA Raimo Suomela, ympäristötarkastaja puh Päätöksestä tiedottaminen Oulunkaaren ympäristölautakunta tiedottaa tästä päätöksestä ympäristönsuojelulain :n mukaisesti. VAKUUS Luvan hakijan tulee jättää Oulunkaaren ympäristölautakunnalle ennen toiminnan aloittamista hyväksytyn maksutaulukon mukainen vakuus (MAL 12 ). Vakuus on 1500 ottamisalueen hehtaaria kohti, lisättynä 0,04 hyväksytyn kokonaismäärän jokaista kuutiota kohti. Vakuus on voimassa siihen saakka, kunnes ottoalue on siistitty, viimeistelty ja lopputarkastus tehty. Vakuuden määrä lupamääräysten noudattamiseksi on 2,49 x m 3 x 0,04 = ,00 Lisävakuus on 5000,00, joka on voimassa siihen saakka, kun lupapäätös on saanut lainvoiman. MAKSUT Lupamaksu Tämä maa-ainesluvan käsittelymaksu on 1500,00 + ( 650,00-195,00 ) = 1955,00. Maksuissa noudatetaan Oulunkaaren ympäristölautakunnan vahvistamaa maksuperusteita, jonka mukaan maa-ainesluvan käsittelymaksu on hakemuksessa esitetyn tilavuuden mukaan 7,5 / 1000 m 3 vähintään 180,00 kuitenkin enintään 3000,00. Yhteisen maa-ainesja ympäristöluvan käsittelymaksu lasketaan maa-aines- ja ympäristölupataksan mukaan. Maa-ainesluvan maksuun lisätään ympäristölupataksassa kyseiselle toiminnalle määrätty maksu, johon on tehty 30 %:n alennus. Valvontamaksu

16 PÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTTAMINEN Lisäksi hakijan on maksettava maa-ainesluvan jälkitöiden hyväksymiseen saakka voimassa olevan taksan mukainen valvontamaksu, joka peritään vuosittain. Valvontamaksu on tällä hetkellä 5,8 sallittua kokonaismäärän tuhatta kuutiota kohti, kuitenkin vähintään 180 ja enintään 3000,00. Ympäristöluvan osalta valvontamaksu on 50 tunnilta. Ympäristöluvan osalta valvonta tehdään valvontasuunnitelman mukaisesti. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. MUUTOKSEN HAKU Tähän päätökseen tyytymätön saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto-oikeuteen. Valittaa saa se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa sekä kunnan jäsen. Valitusoikeus on myös Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksella sekä hankkeen tarkoittamalla alueella toimivalla sellaisella rekisteröidyllä yhdistyksellä tai säätiöllä, jonka tarkoituksena on ympäristön-, terveyden- tai luonnonsuojelun tai asuinympäristön viihtyisyyden edistäminen. Liitteenä on valitusosoitus. YMPÄRISTÖJOHTAJAN PÄÄTÖSESITYS: Lautakunta hyväksyy valmistelijan päätösesityksen. PÄÄTÖS: Lautakunta hyväksyi päätösesityksen yksimielisesti.

Oulunkaaren ympäristölautakunta

Oulunkaaren ympäristölautakunta Oulunkaaren ympäristölautakunta 3 23.02.2017 3 Maa-aines- ja ympäristölupahakemus Iin kunna Pohjois-Iin kylään, kallion ottamiseen, kiviaineksen murskaamiseen ja murskeen välivarastointiin, hakijana on

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

ASIAN VIREILLETUO Maa-aines- ja ympäristölupahakemus on jätetty

ASIAN VIREILLETUO Maa-aines- ja ympäristölupahakemus on jätetty Oulunkaaren ympäristölautakunta 14 23.02.2017 Maa-aines- ja ympäristölupahakemus Iin kunnan Kuivaniemen kylään, kallion ottamiseen, kiviaineksen murskaukseen ja murskeen välivarastointiin, hakijana on

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus J.Päkkilä Oy

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus J.Päkkilä Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 37 01.06.2017 Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus J.Päkkilä Oy OULYMP 37 HAKIJA Maanrakennus J. Päkkilä Oy Maalismaantie 1455 91210

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus Päkkilä Oy

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus Päkkilä Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 6 02.02.2017 Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus Päkkilä Oy OULYMP 6 HAKIJA Maanrakennus J. Päkkilä Oy Maalismaantie 1455 91210 Jakkukylä

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Iin kunnan Kuivaniemen kylään, hakijana Destia Oy

Maa-aineslupahakemus Iin kunnan Kuivaniemen kylään, hakijana Destia Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 44 30.06.2016 Maa-aineslupahakemus Iin kunnan Kuivaniemen kylään, hakijana Destia Oy OULYMP 44 HAKIJA Destia Oy Veteraanikatu 9 90100 Oulu VALMISTELIJA Raimo Suomela, ympäristötarkastaja

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus kalliokiviaineksen ottamiseen Utajärven kunnan Utajärven kylälle, hakijana Moilaspojat Oy

Maa-aineslupahakemus kalliokiviaineksen ottamiseen Utajärven kunnan Utajärven kylälle, hakijana Moilaspojat Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 33 28.04.2016 Maa-aineslupahakemus kalliokiviaineksen ottamiseen Utajärven kunnan Utajärven kylälle, hakijana Moilaspojat Oy OULYMP 33 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa kalliokiviaineksen

Lisätiedot

RUDUS OY MARKANRÄMEEN KALLIOALUEEN LOUHINTASUUNNITELMA PYHÄJOEN KUNNAN PARHALAHDEN KYLÄ TILA PARHANIEMI 625-403-17-9

RUDUS OY MARKANRÄMEEN KALLIOALUEEN LOUHINTASUUNNITELMA PYHÄJOEN KUNNAN PARHALAHDEN KYLÄ TILA PARHANIEMI 625-403-17-9 6.5.2014 KORJATTU SUUNNITELMA 16.3.2015 RUDUS OY MARKANRÄMEEN KALLIOALUEEN LOUHINTASUUNNITELMA PYHÄJOEN KUNNAN PARHALAHDEN KYLÄ TILA PARHANIEMI 625-403-17-9 1:200 000 2 1. HANKETIEDOT Pyhäjoen kunnan tekninen

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

38 22.05.2014. Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukselle Iin kunnan Olhavan kylään, hakijana Rudus Oy

38 22.05.2014. Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukselle Iin kunnan Olhavan kylään, hakijana Rudus Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 38 22.05.2014 Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukselle Iin kunnan Olhavan kylään, hakijana Rudus Oy OULYMP 38 ASIA LUVAN HAKIJA Ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen

Lisätiedot

ASIAN VIREILLETULO Maa-aines- ja ympäristölupahakemus on jätetty

ASIAN VIREILLETULO Maa-aines- ja ympäristölupahakemus on jätetty Oulunkaaren ympäristölautakunta 4 06.10.2017 4 Maa-aines- ja ympäristölupahakemus Iin kuntaan Olhavan kylään, soran ja hiekan ottamiseen sekä kiviaineksen murskaukseen ja varastointiin, hakijana on Lujabetoni

Lisätiedot

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 20.03.2014 Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5 Tekninen lautakunta 4 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Maatalousyhtymä Myntille Teknltk 4 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan, Olhavan kylään, hakijana on Anselmi Suomelan perikunta

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan, Olhavan kylään, hakijana on Anselmi Suomelan perikunta Oulunkaaren ympäristölautakunta 53 25.08.2016 Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan, Olhavan kylään, hakijana on Anselmi Suomelan perikunta 107/05.50/2016 OULYMP 53 HAKIJA Anselmi Suomelan perikunta VALMISTELIJA

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

Ympäristölupa maa- ja kiviainesten sekä jäteasfaltin käsittelylle, jatkojalostukselle ja välivarastoinnille, hakijana Jussila Group Oy

Ympäristölupa maa- ja kiviainesten sekä jäteasfaltin käsittelylle, jatkojalostukselle ja välivarastoinnille, hakijana Jussila Group Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 71 24.11.2016 Ympäristölupa maa- ja kiviainesten sekä jäteasfaltin käsittelylle, jatkojalostukselle ja välivarastoinnille, hakijana Jussila Group Oy OULYMP 71 LUVAN HAKIJA

Lisätiedot

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta

Lisätiedot

VALVJAOS 48 Ympäristönsuojelusihteeri

VALVJAOS 48 Ympäristönsuojelusihteeri Teknisen lautakunnan valvontajaosto 48 23.11.2011 MORENIA OY YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS HUOTARINVAARA 137/8/86/2011 VALVJAOS 48 Ympäristönsuojelusihteeri 16.11.201 Ympäristölupa soran murskaukseen ja varastointiin,

Lisätiedot

PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198

PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198 Askolan kunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 25.6.2015 41 Askolantie 28 07500 Askola ASIA PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198 MAA-AINESTENOTTOLUPAPÄÄTÖS

Lisätiedot

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai Tekninen lautakunta 61 27.06.2019 Maa-aines ja ympäristölupahakemus Metsähallitus Metsätalous Oy TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh. 044 7255256 tai risto.saarinen@kuhmo.fi

Lisätiedot

KULJETUSPOLAR OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILALLE HOURULA PYHÄJOEN MIILUKANKAALLA 1:

KULJETUSPOLAR OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILALLE HOURULA PYHÄJOEN MIILUKANKAALLA 1: 20.4.2018 KULJETUSPOLAR OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILALLE HOURULA 625-405-50-7 PYHÄJOEN MIILUKANKAALLA 1:200 000 1. HANKETIEDOT Kuljetuspolar Oy hakee lupaa maa-ainesten ottamiselle tilalla Hourula

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä.

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä. 1/YMPLA 28.5.2014 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO HAKIJA: Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä 32610 Vampula OTTOALUE: MAANOMISTUS:

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 4 26.01.2017 Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 26.01.2017 4 Ympäristönsuojelutarkastaja Tiina Kemppi 16.1.2017: ASIA Jarkko

Lisätiedot

HAKEMUS JA OTTAMISSUUNNITELMA

HAKEMUS JA OTTAMISSUUNNITELMA Ympäristölautakunta 27 10.03.2015 Maa-ainesten ottaminen / Kaivuu ja Kuljetus Riikilä Oy 355/10.03.00/2014 Ympltk 27 Kaivuu & Kuljetus Riikilä Oy hakee Eurajoen kunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra IMATRAN KAUPUNKI 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra Valmistelija: ympäristötarkastaja Arto Ahonen Johdanto Imatran

Lisätiedot

31 22.05.2014. Maa-aineslupahakemus kallion ottoon Iin kuntaan Pohjois-Iin kylään, hakijana Ranta-Veijolan yhteismetsä

31 22.05.2014. Maa-aineslupahakemus kallion ottoon Iin kuntaan Pohjois-Iin kylään, hakijana Ranta-Veijolan yhteismetsä Oulunkaaren ympäristölautakunta 31 22.05.2014 Maa-aineslupahakemus kallion ottoon Iin kuntaan Pohjois-Iin kylään, hakijana Ranta-Veijolan yhteismetsä OULYMP 31 HAKIJA Ranta-Veijolan yhteismetsä Konintie

Lisätiedot

Toiminta, jolle lupaa haetaan: Lupaa haetaan kalliokiviaineksen ottamiseen pohjavesipinnan ylä- ja alapuolelta.

Toiminta, jolle lupaa haetaan: Lupaa haetaan kalliokiviaineksen ottamiseen pohjavesipinnan ylä- ja alapuolelta. Kunnanhallitus 100 31.03.2014 Maa-ainesten ottamislupa/arto Kangas 3403/11.114/2014 KHALL 100 Hakija: Arto Kangas, Hautakankaantie 66 B, 92450 Luohua puh. 040 7156 823 Maanomistaja: hakija Toiminta, jolle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 11 Lujatalo Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava paalutustyö osoitteessa Risupadontie 1-5 HEL 2017-000392 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

Suomussalmen KTK Oy, Juntusrannantie 9, 89600 Suomussalmi, hakee ympäristölupaa kallion louhinnalle, rikotukselle, louheen ja murskeen lastaukselle.

Suomussalmen KTK Oy, Juntusrannantie 9, 89600 Suomussalmi, hakee ympäristölupaa kallion louhinnalle, rikotukselle, louheen ja murskeen lastaukselle. Ympäristölautakunta 73 30.10.2014 Ympäristölupa, Suomussalmen KTK Oy, kivenmurskaus YMP 73 Suomussalmen KTK Oy, Juntusrannantie 9, 89600 Suomussalmi, hakee ympäristölupaa kallion louhinnalle, rikotukselle,

Lisätiedot

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019)

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) KUOPION KAUPUNKI, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) Ympäristö- ja rakennuslautakunnan hyväksymä 28.3.2019 28 Maa-aineslain mukaista maa-aineslupaa,

Lisätiedot

YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY. Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY. Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY Viasveden Hiekka- ja Kuljetusliike Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maaaineslupaa, joka koskee valimohiekan

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN Pohjolankatu 14 MUUTTAMISESTA 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen 1/5 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu Lappeenranta Annettu julkipanon jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu Lappeenranta Annettu julkipanon jälkeen LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Rudus Oy PL 49 00441 Helsinki 2. Ottopaikka Lappeenranta, Nyrhilä Pataonsi 4:47 (405-461-4-47) 3. Asian vireille tulo Alkuperäinen maa-aineslupahakemus on kirjattu

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Silja Suominen, ympäristötarkastaja Pohjavedensuojelu maa-ainesten ottamisessa ja jalostamisessa

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha.

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha. 2/YMPLA 28.9.2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M6/2016 Ympla 28.9.2016 85 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 30.9.2016 HAKIJA: Raikkonen Oy Vanha-Alastarontie

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra Valmistelija: ympäristönsuojelupäällikkö Anna-Maija Wikström Johdanto Imatran YH Rakennuttaja

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Taluskylä, määräala tilasta Huhtervu 13:12

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Taluskylä, määräala tilasta Huhtervu 13:12 Tekninen lautakunta 6 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Kuljetuspolar Oy:lle Teknltk 6 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija Kuljetuspolar

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

LAUKAAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA

LAUKAAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA LAUKAAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Hyväksytty: Lupalautakunta 27.3.2019 23 Voimaatulo: 2.4.2019 Sivu 1 / 5 LAUKAAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1 SOVELTAMISALA

Lisätiedot

Annettu julkipanon jälkeen PL 7. Päivämäärä Numero Diaarinumero Orivesi / /66/662.01/2016

Annettu julkipanon jälkeen PL 7. Päivämäärä Numero Diaarinumero Orivesi / /66/662.01/2016 1 ORIVEDEN KAUPUNKI LUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen PL 7 Päivämäärä Numero Diaarinumero 35301 Orivesi 31.10.2016 3/2016 92/66/662.01/2016 MAA-AINESLUPA JA YMPÄRISTÖLUPA TILALLE

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 23.8.2004 Kokouspvm 19.8.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen Tekninen lautakunta 33 17.06.2015 Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen 1. ASIA Ympäristölupa

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ Teknisen lautakunnan lupajaosto 31 06.05.2010 MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ 91/60/602/2009 Lupaj 31 LUPAPÄÄTÖKSEN YLEINEN OSA 1. Hakija

Lisätiedot

Hanketta koskevat luvat

Hanketta koskevat luvat Helsinki Helsingfors Dnro Dnr 31.8.2009 UUS-2008-R-22-531 PL 50 01531 Vantaa Viite / Hänvisning Veromiehenkylän maa-ainesten ottohankeet Asia / Ärende PÄÄTÖS YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIME- NETTELYN

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta 97 36 Päätös ympäristöluvan raukeamisesta Ritva Haarala, Pöytyä Asia Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöjaoston Ritva Haaralalle 6.9.2006 myöntämän broilerikasvattamon ympäristöluvan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 80 Lemminkäinen Talo Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava paalutus osoitteessa Capellanaukio 1, Kalasatama HEL 2016-004638 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan, Kuivaniemen Oijärvelle, hakijana on Maanrakennus Herva Ky

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan, Kuivaniemen Oijärvelle, hakijana on Maanrakennus Herva Ky Oulunkaaren ympäristölautakunta 54 25.08.2016 Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan, Kuivaniemen Oijärvelle, hakijana on Maanrakennus Herva Ky 108/05.50/2016 OULYMP 54 HAKIJA Maanrakennus Herva Ky Närränharjuntie

Lisätiedot

Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa

Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa MAA-AINESTAKSA 1 YLEISTÄ Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa 19.6.2018 120 Voimaantulo 1.8.2018. 2 TARKASTUSMAKSU Maa-ainesten ottamishakemuksen ja -suunnitelman tarkastamisesta, ympäristölupaja

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Viranhaltijapäätös 1/6. Ympäristöpäällikkö Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta

Heinolan kaupunki Viranhaltijapäätös 1/6. Ympäristöpäällikkö Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta Viranhaltijapäätös 1/6 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2018 Dnro 2356/11.01.00/2018 Asia Ilmoituksen tekijä Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta Destia Oy Vanhatie

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2014 ASIA LUVAN HAKIJA Kalkkimaan kalkkitehtaan ja kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan nro 61/2013/1 lupamääräyksen

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Ympäristölautakunta 15.11.2017 48, liite 2 1 Lapinlahden ympäristölautakunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Lapinlahden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/2015 1 (5) 193 TeliaSonera Finland Oyj:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhintatyö, Höyläämötie 4-8 sekä Valimotie 3 ja 5 HEL 2015-009643 T 11 01 00 02 Päätös

Lisätiedot

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014)

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm 25.11.2008 40101 JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 490 110 Dnro KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) 614 273 ASIA Ympäristöluvan siirtäminen HAKIJA Skanska Asfaltti

Lisätiedot

MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA

MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA PEDERSÖREN KUNTA Ympäristö- ja rakennuslautakunta hyväksynyt 21.11.2017, 96 Tulee voimaan 1.1.2018 MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamista koskevan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Vaskiluodon Voima Oy:n

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen Ympäristölautakunta 39 22.05.2014 Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen YMP 39 Autoilija Juha Heikkinen, Kaivotie 8, 89400 Hyrynsalmi, hakee maa-ainesten ottolupaa Hyrynsalmen kunnan Hyrynsalmen kylässä,

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Annettu julkipanon jälkeen Rakennus- ja ympäristölautakunta Maa-aineslain tarkoittama lupa maa-ainesten ottamistoiminnalle

Annettu julkipanon jälkeen Rakennus- ja ympäristölautakunta Maa-aineslain tarkoittama lupa maa-ainesten ottamistoiminnalle 1 ASIA: Maa-aineslain tarkoittama lupa maa-ainesten ottamistoiminnalle VIREILLETULO: 17.1.2017 (hakemus saapunut 13.12.2016) HAKIJA: Ari Mikkonen LUVAN HAKEMISEN PERUSTE TOIMIVALTAINEN LUPAVIRANOMAINEN:

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Ympäristölautakunta 15.11.2017 48, liite 2 1 Lapinlahden ympäristölautakunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Lapinlahden

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

TOIVAKAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAI- SEN TAKSA. Ympäristölautakunta

TOIVAKAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAI- SEN TAKSA. Ympäristölautakunta TOIVAKAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAI- SEN TAKSA Ympäristölautakunta 14.8.2019 49 TOIVAKAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1 (4) 1. SOVELTAMISALA Maa-ainesten ottamista

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62,

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62, 1 VAALAN KUNTA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa 31.5.2017 Liite 62, 29.5.2017 ASIA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen YMPÄRISTÖLUPA, joka koskee Vaalan kunnan teknisen osaston

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kaupunginhallituksen lupajaosto hyväksynyt 24.4.2018 Taksa tulee voimaan 1.6.2018

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.01.2016 Sivu 1 / 1 4343/2014 11.01.00 6 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös, maa-ainesten varastointi ja käsittely, Espoon kaupungin tekninen keskus, Hannus Valmistelijat

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 9141/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 9141/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (1) 70 Asianro 9141/10.03.00.02/2015 Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Morenia Oy / Heinälamminrinteen kallioalue, Lapinmäki (297-411-6-2) Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa.

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2008 Dnro PPO 2005 Y 294 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee kaatopaikkatoimintaa. Vestia Oy PL 66, 84101

Lisätiedot

VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx.

VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx. VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx.201x lukien Vetelin kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Utajärven kuntaan, Niskalan kylään, hakijana on Kuljetuspolar Oy

Maa-aineslupahakemus Utajärven kuntaan, Niskalan kylään, hakijana on Kuljetuspolar Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 55 25.08.2016 Maa-aineslupahakemus Utajärven kuntaan, Niskalan kylään, hakijana on Kuljetuspolar Oy 100/05.50/2016 OULYMP 55 HAKIJA VALMISTELIJA Kuljetuspolar Oy Kempeleentie

Lisätiedot

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON Uudenkaupungin kaupunki Ympäristö-Ja lupalautakunta Vs. ympäristönsuojelupäällikkö ILMOITUS Julkipano 31. 5. 2017 ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON 1.6. 2017 Päätös Vs. ympäristönsuojelupäällikkö

Lisätiedot

Ymp.ltk liite nro 1 5

Ymp.ltk liite nro 1 5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 885/11.01.00.00/2017 Pvm 17.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2018 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan määrääminen

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 61/2010/1 Dnro LSSAVI/164/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 22.6.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee uutta porsastuotantotoimintaa

Lisätiedot

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella.

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella. FORSSAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus lupamääräysten PL 62 muuttamiseksi (maa-aineslaki 555/81) 30100 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen puh. 03-41411 Antopäivä Kokouspäivä ja

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra Valmistelija: ympäristönsuojelupäällikkö Anna-Maija Wikström Johdanto Imatran

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598 PÄÄTÖS Helsinki 19.5.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2008-Y-653-111 No YS 598 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee YIT Rakennus Oy:n

Lisätiedot

South West Karting FIN ry Detmarinkuja 3 D 21 20610 Turku. Kartingradan toiminta ja sijainti

South West Karting FIN ry Detmarinkuja 3 D 21 20610 Turku. Kartingradan toiminta ja sijainti YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS: SOUTH WEST KARTING FIN RY. YMPLTK 44 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 39 :n mukaisesta South West Karting FIN ry:n ympäristölupahakemuksesta, joka koskee moottoriurheiluradalle myönnetyn

Lisätiedot

Liite 1 Sijaintikartat. Suunnittelualueen sijainti.

Liite 1 Sijaintikartat. Suunnittelualueen sijainti. Liite 1 Sijaintikartat Suunnittelualueen sijainti. Suunnittelualue maastokartalla. Suunnittelualue ilmakuvassa. Liite 2 Kiinteistötiedot TOIMINTAKIINTEISTÖ: Tila 837-715-2-99, Putamo RAJANAAPURIT: TIEDOT

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja.

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja. KORPILAHDEN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 22.9.2005 5/2005 (1/5) Ympäristölautakunta Julkipanopäivä 3.10.2005 Pl 15 41801 KORPILAHTI Antopäivä 4.10.2005 ASIA Seppo Nirkkosen ympäristölupahakemus (YSL 35 )

Lisätiedot

Hakija Olavi ja Marketta Mäkivaara

Hakija Olavi ja Marketta Mäkivaara MAA-AINESLUPAHAKEMUS, OLAVI JA MARKETTA MÄKIVAARA Hakija Olavi ja Marketta Mäkivaara Ottamisalue Porin kaupungin Ahlaisten Alakylä, Rasti RN:o 1:445 ja Franssila RN:o 1:406. Ottamisalueen pinta-ala on

Lisätiedot