Kivenlahden eritasoliittymän tilavaraussuunnitelma Liikenne-ennusteet ja toimivuustarkastelut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kivenlahden eritasoliittymän tilavaraussuunnitelma Liikenne-ennusteet ja toimivuustarkastelut"

Transkriptio

1 Kivenlahden eritasoliittymän tilavaraussuunnitelma Liikenne-ennusteet ja toimivuustarkastelut

2 Liikenne-ennusteet

3 Taustaa Liikenne-ennusteet perustuvat Länsimetron jatkeen alueen liikenneennusteet työssä laadittuihin ennusteisiin Liikenne-ennusteet on laadittu nykytilanteelle sekä ennustevuosille 2025 ja Vuoden 2025 ennusteessa liikenteen hinnoittelua ei ole oletettu toteutuneeksi. Vuodelle 2040 on laadittu kolme erilaisiin liikennejärjestelmän kehitysoletuksiin pohjautuvaa ennusteskenaariota: Liikenteen hinnoittelu toteutunut Helsingin seudulla (kilometrimaksu) Liikenteen hinnoittelua ei toteutettu Helsingin seudulla Liikenteen hinnoittelua ei toteutettu Helsingin seudulla, Länsiväylän bussikaistat avattu kaikelle liikenteelle ja Kirkkonummella maksimimaankäyttö Liikenne-ennusteissa vuosille 2025 ja 2040 ei ole huomioitu Kivenlahden metroaseman liityntäpysäköintiin hakeutuvaa autoliikennettä. HSL on käynnistänyt liityntäpysäköintimallin laadinnan ja mallin on tarkoitus valmistua keväällä Liityntäpysäköintimallin avulla voidaan arvioida liityntäpysäköinnin vaikutuksia Kivenlahden eritasoliittymän kuormituksiin, mutta tämän työn yhteydessä ennusteita ei ole vielä käytettävissä. Liityntäpysäköintiliikenteen määrää on arvioitu karkeasti tämän työn yhteydessä ja liityntäpysäköintiliikenne on huomioitu toimivuustarkasteluissa.

4 Liityntäpysäköintiliikenteen arviot Kivenlahden metroaseman yhteyteen on kaavailtu 1000 autopaikan liityntäpysäköintialuetta Liityntäpysäköintiin hakeutuvan liikenteen määrä on suurimmillaan liikenteen huipputunteina aamu- ja iltaruuhkissa. Aamuhuipputunnin aikana liityntäpysäköintialueille hakeutuvan liikenteen määrä on suurempi kuin iltahuipputunnin aikana alueilta poistuvan liikenteen määrä liikenteen jakautuessa tasaisemmin iltaruuhka-ajalle. Vuonna 2014 HSL:n toteuttaman liityntäpysäköintitutkimuksen tietojen perusteella Espoon liityntäpysäköintialueille saapuu aamuhuipputunnin (klo 7-8) aikana noin 40 % koko vuorokauden aikana liityntäpysäköintialueille hakeutuvasta autoliikenteestä. Iltahuipputunnin aikana liityntäpysäköintialueilta lähtevän liikenteen volyymi on hieman aamuhuipputuntia alhaisempi (noin 80% aht:n volyymistä) Kivenlahden metroaseman liityntäpysäköintialueelle hakeudutaan oletettavasti ensisijaisesti Kirkkonummen suunnasta Länsiväylältä, minkä lisäksi osa liityntäliikenteestä hakeutuu alueelle Kauklahdenväylältä pohjoisesta ja Vanhan Jorvaksentien kautta Kirkkonummen itäosista sekä Saunalahdesta. Liityntäpysäköintiliikenteen suuntautumisen osalta tehtiin seuraavat karkeat oletukset: Länsiväylältä/Länsiväylälle 70 % Kauklahdenväylältä/Kauklahdenväylälle 20 % Vanhalta Jorvaksentieltä/Vanhalle Jorvaksentielle10 % Kivenlahden liityntäpysäköintialueen osalta ei ole käytettävissä liityntäpysäköintialueen kuormitusennusteita, joten liityntäpysäköintialueen käyttöasteeksi arvioidaan karkeasti vuoden 2025 tilanteessa (ilman hinnoittelua) 70 % (700 ajon/vrk) ja vuoden 2040 tilanteessa (ilman hinnoittelua) 90 % (900 ajon/vrk) Liityntäpysäköintialueelle hakeutuvaa liikennettä arvioidaan em. oletuksin olevan vuoden 2025 aamuhuipputunnin aikana 280 ajon/h, josta 200 ajon/h tulee Länsiväylältä lännestä, 60 ajon/h Kaukalahdenväylältä pohjoisesta ja 20 ajon/h Vanhalta Jorvaksentieltä. Iltahuipputunnin aikana liityntäpysäköintialueelta arvioidaan lähtevän noin 220 ajon/h, joista 155 ajon/h hakeutuu Länsiväylälle länteen, 45 ajon/h Kauklahdenväylälle pohjoiseen ja 20 ajon/h Vanhalle Jorvaksentielle. Liityntäpysäköintialueelle hakeutuvaa liikennettä arvioidaan em. oletuksin olevan vuoden 2040 aamuhuipputunnin aikana 360 ajon/h, josta 260 ajon/h tulee Länsiväylältä lännestä, 80 ajon/h Kaukalahdenväylältä pohjoisesta ja 20 ajon/h Vanhalta Jorvaksentieltä. Iltahuipputunnin aikana liityntäpysäköintialueelta arvioidaan lähtevän noin 280 ajon/h, joista 200 ajon/h hakeutuu Länsiväylälle länteen, 60 ajon/h Kauklahdenväylälle pohjoiseen ja 20 ajon/h Vanhalle Jorvaksentielle. Liityntäpysäköintiliikenteen on oletettu ennusteissa olevan aamuhuipputunnin aikana pääasiassa Länsiväylälle itään pyrkivää liikennettä, joka hakeutuu Länsiväylän sijasta Kivenlahden metroasemalle (ja vastaavasti iltahuipputunnin aikana vastasuuntaan). Kokonaan uuden liityntäpysäköintiliikenteen osuudeksi on arvioitu 25 % liityntäpysäköintiliikenteestä.

5 Liikennelaskentatiedot Kivenlahden eritasoliittymän ympäristöstä on käytettävissä melko kattavasti liikennelaskentatietoja Espoon kaupungin poikkileikkauslaskennat LAM-pisteiden tiedot Yleisen liikennelaskennan tiedot Kivenlahden eritasoliittymän liikenne-ennusteista on verrattu lähinnä Espoon toteuttamiin poikkileikkauslaskentoihin LAM-pistetietojen avulla kyetään arvioimaan Länsiväylälle ennustettua liikennekuormitusta Yleisen laskennan tietojen avulla voidaan mm. arvioida liikennemallilla tuotettuja oletuksia liikenteen reitinvalinnasta Kivenlahden eritasoliittymän ympäristössä Kivenlahden eritasoliittymän toimivuutta aamuruuhkassa on käyty seuraamassa keskiviikkona klo välisenä aikana.

6 AHT 2012-ennusteen vertailu liikennelaskentoihin Nykytilanteen AHT-ennuste vastaa pääasiassa hyvin liikennelaskentoja Helsingin suuntaan lähtevällä rampilla liikaa liikennettä (n. 300 ajon/h) Kivenlahdentiellä eritasoliittymän itäpuolella liian vähän liikennettä (n. 300 ajon/h) Länsiväylällä liikaa liikennettä ruuhkasuunnassa (noin 500 ajon/h) Kuvissa esitetyt liikennemäärät ovat poikkileikkausliikennemääriä (pl. Länsiväylä). Laskentatiedot punaisella ja mallinnetut liikennemäärät mustalla.

7 IHT 2012-ennusteen vertailu liikennelaskentoihin Nykytilanteen IHT-ennuste vastaa pääasiassa hyvin liikennelaskentoja Kauklahdenväylällä liian vähän liikennettä etl:n pohjoispuolella (n. 400 ajon/h) Kivenlahdentiellä eritasoliittymän itäpuolella liian vähän liikennettä (n. 400 ajon/h) Länsiväylällä liikaa liikennettä ruuhkasuunnassa (noin 200 ajon/h) Kuvissa esitetyt liikennemäärät ovat poikkileikkausliikennemääriä (pl. Länsiväylä). Laskentatiedot punaisella ja mallinnetut liikennemäärät mustalla.

8 Havaintoja nykytilaennusteista Liikenne-ennusteissa Kivenlahden eritasoliittymän lähiympäristön liikennemäärät vastaavat liikennelaskentatietoja pääasiassa hyvin Länsiväylällä on sekä aamu- että iltahuipputunnin aikana liikaa liikennettä ruuhkasuunnassa. Kivenlahdentien liikennemäärä jää Kivenlahden eritasoliittymän itäpuolella molemmissa tilanteissa liian vähäiseksi. Kivenlahden eritasoliittymän Helsingin suuntaan lähtevälle rampille hakeutuu aamuhuipputunnin tilanteessa liikaa liikennettä. Kenttähavaintojen perusteella on syytä olettaa, että joinakin päivinä todelliset liikennemäärät voivat kuitenkin olla lähellä mallinnetun nykytilanteen mukaisia liikennemääriä. Toimivuustarkasteluissa käytettävät liikennemäärät määritetään hyödyntäen sekä mallinnettuja liikennemääriä että liikennelaskentatietoja Aamuhuipputunnin osalta Helsingin suuntaan lähtevältä rampilta vähennetään 300 ajon/h ja vastaavasti eteläisessä ramppiliittymässä Kauklahdenväylän suunnasta Kivenlahdentien suuntaan hakeutuvaa liikennettä lisätään 300 ajon/h. Lisäksi laaditaan tarkastelut, joissa aamuhuipputunnin toimivuustarkastelut laaditaan suoraan liikenne-ennusteiden mukaisilla liittymävirroilla. Iltahuipputunnin osalta lisätään Kivenlahdentieltä Kauklahdenväylän suuntaan hakeutuvaa liikennettä 200 ajon/h sekä vastasuuntaan vastaavasti 200 ajon/h

9 Mallinnettu nykytilanne Aamuhuipputunti 2012 Iltahuipputunti 2012

10 2025 Aamuhuipputunti Iltahuipputunti

11 Liikenteen kehitys v AHT IHT Liikenteen kehitys vuoteen 2025 on maltillista. Liikenne kasvaa pääasiassa Länsiväylällä. Jos Kivenlahden metroasema muodostuu houkuttelevaksi autoliityntäpaikaksi, voi eritasoliittymän kuormitus kasvaa voimakkaammin.

12 2040 Ilman liikenteen hinnoittelua Aamuhuipputunti Iltahuipputunti

13 Liikenteen kehitys v (hinnoittelematon) AHT IHT Ilman liikenteen hinnoittelua liikenteen määrä Kivenlahden eritasoliittymässä kasvaa selvästi nykyisestä vuoteen 2040 mennessä. Liikenteen kasvu on voimakkaampaa iltahuipputunnin tilanteessa, mikä voi osittain johtua Kivenlahden alueen palveluiden kehittymisestä.

14 2040 Maksimiennuste Aamuhuipputunti Iltahuipputunti

15 Liikenteen kehitys v (maksimiennuste) AHT IHT Vuoden 2040 maksimiennusteessa liikenteen hinnoittelua ei ole oletettu toteutetuksi, Länsiväylän bussikaistat on avattu kaikelle liikenteelle ja Kirkkonummen maankäytön kehitys on oletettu muita ennusteita voimakkaammaksi. Liikenteen kehitys Kivenlahden eritasoliittymässä on hieman voimakkaampaa kuin hinnoittelemattomassa vuoden 2040 ennusteessa, mutta merkittävin kasvu painottuu Länsiväylälle. Länsiväylän bussikaistojen avaaminen vähentää Kivenlahden metroaseman houkuttelevuutta liityntäpysäköinnin kannalta.

16 2040 Liikenteen hinnoittelu Aamuhuipputunti Iltahuipputunti

17 Liikenteen kehitys v (Liikenteen hinnoittelu) AHT IHT Liikenteen hinnoittelun myötä liikenteen kysynnän kasvu nykytilanteesta on melko vähäistä. Liikenteen määrä on vähäisempi kuin vuoden 2025 ennusteessa. Liikenteen hinnoittelu on kuvattu HLJ 2015:ssä käytetyn oletuksen mukaisena kilometrimaksumallina. Maksumallilla on melko voimakas autoliikenteen kysyntää vähentävä vaikutus. Viimeisimpien selvitysten perusteella maksumallin hintataso voi olla HLJ:ssä oletettua pienempi, jolloin kysyntävaikutukset ovat pienemmät. Sinänsä liikenteen hinnoittelua voidaan pitää melko todennäköisenä vuoden 2040 tilanteessa, mutta liikenteen määrän taso lienee tämän ennusteen ja hinnoittelemattoman ennusteen välimaastossa.

18 Liikenne-ennusteiden yhteenveto Nykytilanteen liikenne-ennuste vastaa liikennelaskentoja melko hyvin. Länsiväylällä on hieman liikaa liikennettä. Autoliikenteen kasvu Kivenlahden eritasoliittymässä on melko maltillista nykytilanteesta vuoteen 2025 Liikenne kasvaa nykyisestä vuoteen 2040 selvästi, jos liikenteen hinnoittelua ei toteuteta. Maksimiennusteessa kasvu on perusennustetta suurempaa, mutta painottuu lähinnä länsiväylälle. Liikenteen hinnoittelun toteutuessa HLJ:n mukaisena kilometripohjaisena maksuna, liikenteen määrä lähentelee nykyistä tasoa jääden vuoden 2025 tasolle. Kilometripohjainen maksu ei välttämättä toteudu, sillä viime aikoina on selvitetty mm. porttimallien vaikutuksia. Kilometripohjaisten maksujen kysyntävaikutus on porttimaksuja voimakkaampi. Liikenne-ennusteissa ei ole huomioitu Kivenlahden metroaseman liityntäpysäköintiliikennettä. Kivenlahden liityntäpysäköintiliikenne kuormittaa myös Kivenlahden eritasoliittymää, mutta samalla liityntäpysäköintiin hakeutuva liikenne on pois autoliikenteestä. Liityntäpysäköintiliikenteen vaikutuksia voidaan tarkastella toimivuustarkasteluissa karkealla tasolla. Tarkempiin arvioihin on mahdollisuuksia keväällä 2016, kun HSL:n liityntäpysäköintimalli valmistuu. Liikenne-ennusteissa vuoden 2040 tilanteessa Helsingin suunnan rampin liikennemäärä on huomattavasti aiemmissa suunnitteluvaiheissa käytettyjä ennusteita pienempi. Esimerkiksi Trafixin selvityksessä vuoden 2035 aamuhuipputunnin tilanteessa Helsingin suunnan rampin liikennemäärä oli noin ajon/h, kun tuoreissa ennusteissa liikennemäärä on vuoden 2040 tilanteessa noin ajon/h.

19 Toimivuustarkastelut

20 Toimivuustarkastelut Toimivuustarkastelut laaditaan eri liittymäjärjestelyvaihtoehdoille sekä vuoden 2025 että vuoden 2040 ennustetilanteissa. Vuoden 2040 ennustetilanteena käytetään ennustetta, jossa liikenteen hinnoittelua ei ole oletettu toteutuneeksi. HLJ:ssä liikenteen hinnoittelu on oletettu toteutettavaksi kilometrimaksuna, jolla on melko suuri vaikutus liikenteen kysyntään. Viimeisimpien tarkasteluiden valossa voi olla todennäköisempää, että tulevaisuudessa päädytään toisenlaiseen hinnoittelumalliin (esimerkiksi ns. porttimalli), jonka kysyntävaikutus on lievempi Nykyisten järjestelyiden osalta toimivuustarkastelut laaditaan nykytilanteelle sekä em. ennustetilanteille. Toimivuustarkasteluissa on huomioitu tämän työn yhteydessä laadittu karkea arvio Kivenlahden eritasoliittymän liityntäpysäköintiliikenteestä vuosien 2025 ja 2040 tilanteissa. Toimivuustarkastelut on laadittu Synchro- ja Dynameq - ohjelmistoilla, minkä lisäksi kiertoliittymien osalta välityskykyä on arvioitu Kiertoliittymien välityskyky -selvitykseen (Tiehallinnon selvityksiä17/2009) perustuen.

21 Nykyverkon simuloinnit, aht 2012 Nopeudenalenemat Viivytykset

22 Nykyverkon simuloinnit, iht 2012 Nopeudenalenemat Viivytykset

23 Nykyverkon simuloinnit, aht 2025 Nopeudenalenemat Viivytykset

24 Nykyverkon simuloinnit, iht 2025 Nopeudenalenemat Viivytykset

25 Nykyverkon simuloinnit, aht 2040 Nopeudenalenemat Viivytykset

26 Nykyverkon simuloinnit, iht 2025 Nopeudenalenemat Viivytykset

27 Nykyisten liittymäjärjestelyjen toimivuus Nykytilanteessa liittymäjärjestelyt toimivat pääosin hyvin Aamuruuhkassa toimivuus on melko hyvä. Eteläisessä ramppiliittymässä pohjoisesta Kauklahdenväylältä tuleva liikennevirta hidastuu paikoitellen, mutta tulosuunnan viivytykset jäävät kohtalaisen pieniksi. Vanhan Jorvaksentien tulosuunnan liikenne joutuu väistämään kiertoliittymässä suurta liikennevirtaa, jolloin tulosuunnan viivytykset kasvavat hieman. Aamuhuipputunnin simulointitulokset vastaavat pitkälti liittymien toimivuudesta saatuja havaintoja. Iltaruuhkassa toimivuus on hyvä molemmissa ramppiliittymissä. Vuoden 2025 tilanteessa Aamuhuipputunnin aikana eteläisessä kiertoliittymässä Vanhan Jorvaksentien tulosuunnan välityskyky uhkaa hetkittäin ylittyä, minkä lisäksi Kauklahdenväylän suunnasta tulevan liikenteen hidastuminen voimistuu nykytilanteesta. Iltaruuhkassa toimivuus on hyvä molemmissa ramppiliittymissä. Vuoden 2040 tilanteessa Eteläisen ramppiliittymän toimivuus ei ole riittävä vuoden 2040 tilanteeseen ennustetuilla liikennemäärillä (hinnoittelematon ennuste). Iltahuipputunnin aikana molemmat ramppiliittymät toimivat edelleen kohtalaisen hyvin, vaikka liikenne paikoitellen hidastuukin hieman. Vuoden 2025 tienoilla eteläisen ramppiliittymän toimivuus voi hetkittäin heikentyä, mutta aamuruuhkan ulkopuolella liikenteen toimivuus on edelleen hyvällä tasolla. Vuoden 2025 jälkeisellä ajanjaksolla voidaan joutua varautumaan Kivenlahden eritasoliittymäjärjestelyiden parantamiseen. Parantamistarve ja parantamishankkeiden ajoitus riippuvat kuitenkin sekä maankäytön että liikennejärjestelmän kehittymisestä. Maankäytön kehittymisen lisäksi erityisen suuri vaikutus voi olla liikenteen hinnoittelun osalta tehtävillä ratkaisuilla.

28 TARKASTELTAVAT VAIHTOEHDOT Kivenlahden eritasoliittymän parantaminen Tutkitut Kivenlahden eritasoliittymän parantamisvaihtoehdot ovat Ve 1: Kivenlahden metroaseman liikenne selvityksessä (Trafix ) esitetty vaihtoehto (pohjautuu vuonna 2012 laadittuun tilavaraussuunnitelmaan). Kaksi vaihtoehtoa, joissa Kauklahdenväylältä pohjoisesta Länsiväylälle itään hakeutuva liikenne ohjautuu puolisuoraa ramppia pitkin. Ve 2: Puolisuora ramppi alkaa Kivenlahden eritasoliittymän pohjoisen ramppiliittymän pohjoispuolelta Ve 3: Puolisuora ramppi alkaa Kivenlahden eritasoliittymän pohjoisen ramppiliittymän eteläpuolelta Jokaiselle parantamisvaihtoehdolle on laadittu liikenneennusteet vuosille 2025 ja 2040 (kaikissa skenaarioissa). Toimivuustarkastelut on laadittu vuoden 2040 hinnoittelemattoman ennusteen mukaisilla liikennevirroilla.

29 VE 1

30 VE 2

31 VE 3

32 Vuoden 2025 ennuste Trafix, ve 1 AHT Puolisuora ve 2 AHT Puolisuora ve 3 AHT Trafix, ve 1 IHT Puolisuora ve 2 IHT Puolisuora ve 3 IHT

33 Vuoden 2040 hinnoittelematon ennuste Trafix, ve 1 AHT Puolisuora ve 2 AHT Puolisuora ve 3 AHT Trafix, ve 1 IHT Puolisuora ve 2 IHT Puolisuora ve 3 IHT

34 Vuoden 2040 maksimiennuste Trafix, ve 1 AHT Puolisuora ve 2 AHT Puolisuora ve 3 AHT Trafix, ve 1 IHT Puolisuora ve 2 IHT Puolisuora ve 3 IHT

35 Vuoden 2040 ennuste (Liikenteen hinnoittelu) Trafix, ve 1 AHT Puolisuora ve 2 AHT Puolisuora ve 3 AHT Trafix, ve 1 IHT Puolisuora ve 2 IHT Puolisuora ve 3 IHT

36 Toimivuus VE1, aht 2040 ilman hinnoittelua Nopeudenalenemat Viivytykset

37 Toimivuus VE1, iht 2040 ilman hinnoittelua Nopeudenalenemat Viivytykset

38 Vaihtoehdon 1 toimivuus Vaihtoehdon 1 mukaiset liikennejärjestelyt toimivat hyvin vuodelle 2040 ennustetuilla liikennemäärillä. Pohjoinen ramppiliittymä toimii hyvin sekä aamu- että iltahuipputunnin liikennetilanteissa. Eteläisen ramppiliittymä valo-ohjattu liittymä toimii melko hyvin molemmissa liikennetilanteissa. Sekä aamu- että iltahuipputunnin aikana etelästä tulevalle liikennevirralle muodostuu kohtalaisia viivytyksiä. Eteläisen ramppiliittymän kiertoliittymä toimii hyvin molemmissa liikennetilanteissa. Liikenteen kasvaessa edelleen ennustettua suuremmaksi ongelmia syntyy ensimmäisenä eteläisen kiertoliittymän valo-ohjattuun liittymään. Liittymän valo-ohjausta säätämällä osa pohjoisesta Länsiväylälle itään pyrkivästä liikenteestä voidaan ohjata tarvittaessa kulkemaan kiertoliittymän kautta.

39 Toimivuus VE2, aht 2040 ilman hinnoittelua Nopeudenalenemat Viivytykset

40 Toimivuus VE2, iht 2040 ilman hinnoittelua Nopeudenalenemat Viivytykset

41 Vaihtoehdon 2 toimivuus Vaihtoehdon 2 mukaiset liikennejärjestelyt toimivat moitteettomasti vuoden 2040 tilanteessa sekä aamu- että iltahuipputunnin aikana. Liikennejärjestelyt kestävät liikenteen kasvua erittäin hyvin, pohjoisesta Länsiväylälle itään johtava puolisuora ramppi alkaa jo pohjoisen ramppiliittymän pohjoispuolelta keventäen myös valo-ohjatun ramppiliittymän kuormitusta.

42 Toimivuus VE3, aht 2040 ilman hinnoittelua Nopeudenalenemat Viivytykset

43 Toimivuus VE3, iht 2040 ilman hinnoittelua Nopeudenalenemat Viivytykset

44 Vaihtoehdon 3 toimivuus Vaihtoehdon 3 mukaiset liikennejärjestelyt toimivat moitteettomasti vuoden 2040 tilanteessa sekä aamu- että iltahuipputunnin aikana. Vaihtoehdon 3 mukaiset liikennejärjestelyt kestävät liikenteen kasvua vaihtoehtoa 2 vastaavasti. Vaihtoehdossa 3 pohjoisesta itään johtava puolisuora ramppi alkaa Länsiväylän eteläpuolelta, joten vaihtoehdossa 3 toimivuus liikenteen kasvaessa määräytyy pohjoisen ramppiliittymän kapasiteetin perusteella.

45 Yhteenveto toimivuustarkasteluista Nykyiset liikennejärjestelyt näyttäisivät toimivan noin vuoden 2025 tilanteeseen saakka. Vuoden 2025 tienoilla eteläisen ramppiliittymän (kiertoliittymän) välityskyky uhkaa loppua. Liikenteen kasvaessa vuodelle 2025 ennustetusta, ongelmia alkaa esiintyä lähinnä Vanhan Jorvaksentien tulosuunnalla, jonka välityskyky loppuu ensimmäisenä. Vuoden 2025 tienoilla tulee varautua liittymäjärjestelyiden parantamiseen. Parantamistarve ja parantamisen ajoitus riippuu mm. maankäytön ja liikennejärjestelmän kehityksestä. Esimerkiksi liikenteen hinnoittelun toteuttaminen voi vähentää autoliikenteen kysyntää merkittävästi. Vuodelle 2040 laaditut liikenteen hinnoittelun sisältävät ennusteet ovat Kivenlahden eritasoliittymässä vuoden 2025 ennusteiden tasolla. Tarkastellut parantamisratkaisut (ve1-ve3) toimivat kaikki vuoden 2040 tilanteessa, kun liikenteen hinnoittelua ei ole toteutettu. Vaihtoehdon 1 mukaisilla järjestelyillä vuoden 2040 tilanteessa esiintyy pieniä viivytyksiä eteläisen ramppiliittymän valo-ohjatussa liittymässä. Jos liikenne kasvaa ennustettua suuremmaksi, toimivuusongelmia alkaa esiintyä ensimmäiseksi eteläisen ramppiliittymän valo-ohjatussa liittymässä. Vaihtoehtojen 2 ja 3 mukaisten järjestelyiden toimivuus kestää merkittävän suurta liikenteen kasvua, joten kyseiset vaihtoehdot turvaavat liikenteelliset toimivuuden pitkällä aikavälillä. Vaihtoehdon 3 osalta rajoittavana tekijänä voi todella pitkällä aikavälillä olla pohjoisen ramppiliittymän toimivuus, sillä puolisuora ramppi erkanee vasta pohjoisen ramppiliittymän eteläpuolella.

46 Länsiväylän kaistatarpeen alustavat arviot Kivenlahti-Espoonlahti Kaistatarpeen analyysissä käytettävät liikenne-ennusteet on muodostettu skaalaamalla tarkasteluvälillä sijaitsevan LAM-pisteen tietoja liikennemallilla ennustetun kasvun mukaisesti Kyseisellä linjaosuudella ei liikennemäärien valossa ole näköpiirissä erityistä tarvetta kolmansille kaistoille Kolmannen kaistan mahdollinen tarve määrittyy lähinnä Kivenlahden eritasoliittymästä Helsingin suuntaan pyrkivän rampin liikenteen määrän perusteella. Liikenteen hinnoittelulla on ennusteiden perusteella melko voimakas vaikutus Kantatien 51 liikennemääriin. Hinnoittelun toteuttamisesta tai hinnoittelumallista ei ole tehty päätöksiä, mutta hinnoittelu sisältyy Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelmassa HLJ 2015 esitettyihin toimiin. Tuntiliikenne v v Ajankohta v Helsingin suuntaan 1. vilkkain tunti ti klo vilkkain tunti to klo vilkkain tunti ti klo 7-8 Kirkkonummen suuntaan 1. vilkkain tunti pe klo vilkkain tunti ti klo vilkkain tunti ke klo Ennusteet Linjaosuus Helsingin suuntaan Kivenlahti-Espoonlahti ilman hinnoittelua maksimiennuste Ennusteet Linjaosuus Kirkkonummen suuntaan Espoonlahti-Kivenlahti ilman hinnoittelua maksimiennuste 3 550

47 Länsiväylän kaistatarpeen alustavat arviot Kivenlahti-Espoonlahti

Kivenlahden Metrokeskus

Kivenlahden Metrokeskus Kivenlahden Metrokeskus Liikenteellinen toimivuustarkastelu Mikko Yli-Kauhaluoma Trafix Oy 8.5.2018 Työn lähtökohdat Tässä työssä on tutkittu Kivenlahteen rakennettavan Metrokeskuksen liikenteellistä toimivuutta

Lisätiedot

Palomiehentien liikenteen toimivuustarkastelut

Palomiehentien liikenteen toimivuustarkastelut Palomiehentien liikenteen toimivuustarkastelut Tarkastelumenetelmä ja tarkasteltavat vaihtoehdot Simuloimalla tutkittiin Espoon Sepänkylään toteutettavan erikoistavarakaupan vaikutuksia lähiympäristön

Lisätiedot

Naantalin Aurinkotie/Nuhjalantie liittymäalueen liikennelaskennat ja toimivuustarkastelut

Naantalin Aurinkotie/Nuhjalantie liittymäalueen liikennelaskennat ja toimivuustarkastelut Naantalin Aurinkotie/Nuhjalantie liittymäalueen liikennelaskennat ja toimivuustarkastelut 11.4.2019 Liikennelaskennat AAMUN HUIPPUTUNTI Liikennelaskennat suoritettiin torstaina 28.3.2019 Aurinkotien ja

Lisätiedot

Rykmentinpuiston keskustan asemakaava-alueen keskeisten katuliittymien toimivuustarkastelut Katarina Wallin ja Olli Haveri

Rykmentinpuiston keskustan asemakaava-alueen keskeisten katuliittymien toimivuustarkastelut Katarina Wallin ja Olli Haveri Rykmentinpuiston keskustan asemakaava-alueen keskeisten katuliittymien toimivuustarkastelut Katarina Wallin ja Olli Haveri Tarkastelumenetelmä Simuloimalla tutkittiin Tuusulan Rykmentinpuiston keskustan

Lisätiedot

Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut. Strafica Oy 27.11.2014

Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut. Strafica Oy 27.11.2014 LIITE 6 Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut Strafica Oy 27.11.2014 Kantasataman lopputilanne 6.11.2014 2 Liikenne-ennuste Keväällä 2014 laadittua liikenne-ennustetta päivitettiin

Lisätiedot

PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS

PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS 1(10) 15.11.2010 MUISTIO PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS 1. Yleistä Painokankaan-Karanojan osayleiskaava-alue (kuva 1) sijaitsee valtatien 10, Orsitien ja valtatien 3 eteläpuolella. Alueen toteutuneen

Lisätiedot

MUISTIO J. Rinta-Piirto 4.6.2008 Seinäjoen Itikanmäki Liikenne-ennuste ja arvioita toimivuuksista Lähtökohtia Seinäjoen Itikanmäen alueelle on suunnitteilla uutta maankäyttöä. Tavoitteena on muuttaa joen

Lisätiedot

Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut. Strafica Oy

Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut. Strafica Oy Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut Strafica Oy 20.12.2014 Kantasataman lopputilanne 6.11.2014 2 Liikenne-ennuste Keväällä 2014 laadittua liikenne-ennustetta päivitettiin 6.11.2014

Lisätiedot

Suupohjantien ja Kantatie 67:n liittymän n toimivuustarkastelut 18.6.2010.2010

Suupohjantien ja Kantatie 67:n liittymän n toimivuustarkastelut 18.6.2010.2010 Suupohjantien ja Kantatie 67:n liittymän n toimivuustarkastelut 18.6.2010.2010 Yleistä tarkasteluista Toimivuustarkastelut pohjautuvat nykytilanteen liikennelaskentaan tarkasteltavasta liittymästä sekä

Lisätiedot

Vapaudentien jatkeen liikennetarkastelu 10.11.2015

Vapaudentien jatkeen liikennetarkastelu 10.11.2015 Vapaudentien jatkeen liikennetarkastelu 10.11.2015 Liikenne-ennusteen päivittäminen Liikenne-ennuste pohjautuu Keski-Nurmon osayleiskaavatyön yhteydessä laadittuun ennusteeseen vuodelle 2040 Ennusteen

Lisätiedot

Niiralan asemakaavamuutos, liikenneennuste ja toimivuustarkastelut

Niiralan asemakaavamuutos, liikenneennuste ja toimivuustarkastelut Niiralan asemakaavamuutos, liikenneennuste ja toimivuustarkastelut Ennakkoaineisto 13.1.2015 Sito Oy Ympäristösi parhaat tekijät 2 Liikenneselvityksen sisältö Työssä on tarkasteltu Niiralan asemakaava-alueelle

Lisätiedot

Peuraniityn kunnallistekninen yleissuunnitelma, Liikenteen toimivuustarkastelut

Peuraniityn kunnallistekninen yleissuunnitelma, Liikenteen toimivuustarkastelut Raportti Peuraniityn kunnallistekninen yleissuunnitelma, Liikenteen toimivuustarkastelut 28.5.2015 Sisältö Sisältö... 2 1. Tarkastelumenetelmä ja liikenne-ennuste... 3 1.1. Tarkastelumenetelmä... 3 1.2.

Lisätiedot

KAUPIN KAMPUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYT

KAUPIN KAMPUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYT KAUPIN KAMPUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYT 22.10.2013 SELVITYKSEN SISÄLTÖ Nykyliikenteen liikennemäärät Liikenne-ennuste 10v ja 20v päähän Liikenteen toimivuustarkastelut Pääoven edustan liikennejärjestelyt

Lisätiedot

VIIRINLAAKSON MATKA- JA KAUPPAKESKUS, KLAUKKALA

VIIRINLAAKSON MATKA- JA KAUPPAKESKUS, KLAUKKALA VIIRINLAAKSON MATKA- JA KAUPPAKESKUS, KLAUKKALA TOIMIVUUSTARKASTELUT LIITE: LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT NYKYTILANTEESSA Sami Iikkanen, Jukka Räsänen 20.5.2014 LISÄTARKASTELUJEN TARKOITUS Lisätarkastelut

Lisätiedot

Luhtajoentien-Havumäentien asemakaava

Luhtajoentien-Havumäentien asemakaava Luhtajoentien-Havumäentien asemakaava Liikenne-ennuste ja toimivuustarkastelut Luonnos 26.6.2018 Tarkennettu 10.10.2018 Tarkennukset 26.2.2019 Tarkennettu 24.4.2019 Liikenne-ennuste Liikenne-ennuste on

Lisätiedot

Poikkitien palvelualueen liikenneselvityksen päivitys, 2016

Poikkitien palvelualueen liikenneselvityksen päivitys, 2016 Poikkitien palvelualueen liikenneselvityksen päivitys, 2016 Liikenteelliset vaikutukset PKi, TRa 1.4.2016 Poikkitien palvelualueen liikenneselvityksen päivitys, 2016 2 (14) 1.4.2016 SISÄLTÖ 1 MAANKÄYTTÖ...

Lisätiedot

Kauppajoupin liikenneselvitys. toimivuustarkastelut

Kauppajoupin liikenneselvitys. toimivuustarkastelut Kauppajoupin liikenneselvitys Liikenne-ennusteet ennusteet ja toimivuustarkastelut 06.05.2010 Yleistä liikenne-ennusteista ennusteista Liikenne-ennusteet laadittiin Seinäjoen liikennemallin tuloksia hyödyntäen

Lisätiedot

Rasinkylän asemakaavan liikennetarkastelu. Strafica Oy

Rasinkylän asemakaavan liikennetarkastelu. Strafica Oy Rasinkylän asemakaavan liikennetarkastelu Strafica Oy 15.4.2015 Tarkastelun sisältö Rasinkylän asemakaava-alue sijoittuu Kotkan Sutelan kaupunginosaan, Sutelantien, Pernoontien ja Mussalontien risteysalueen

Lisätiedot

Mäkelänkadun toimivuustarkastelut Aamuhuipputunti 2020 Iltahuipputunti

Mäkelänkadun toimivuustarkastelut Aamuhuipputunti 2020 Iltahuipputunti Mäkelänkadun toimivuustarkastelut Aamuhuipputunti 2020 Iltahuipputunti 2020 (AHT) (IHT) Yleistä 2 Mäkelänkadun toimivuustarkasteluissa on käytetty nykyistä liikenneverkkoa täydennettynä Hämeentien eteläosan

Lisätiedot

Aulangontie 1, Hämeenlinna

Aulangontie 1, Hämeenlinna Aulangontie 1, Hämeenlinna Liikenteen toimivuustarkastelut Sito Parhaan ympäristön tekijät Simulointimallit: nyky- ja vertailuverkko NYKYVERKKO VERTAILUVERKKO Kääntyvien kaista, johon mahtuu 2 henkilöautoa

Lisätiedot

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 LIIKENNE-ENNUSTEET ja LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT Kivistön kaupunkikeskuksen suunnittelun yhteydessä on laadittu HSL:n tuoreimpia liikennemalleja hyödyntäen

Lisätiedot

Lavolankadun liikenneselvitys: liikenteellinen toimivuustarkastelu

Lavolankadun liikenneselvitys: liikenteellinen toimivuustarkastelu Mikko Jokinen Trafix Oy 14.12.2017 : liikenteellinen toimivuustarkastelu Trafix Oy 1 : liikenteellinen toimivuustarkastelu Tarkastelukohde Tarkastelun kohteena on Lappeenrannan Lavolankadun liikenteellinen

Lisätiedot

SANTALAHDEN ASEMAKAAVA RANTAVÄYLÄN TOIMIVUUS

SANTALAHDEN ASEMAKAAVA RANTAVÄYLÄN TOIMIVUUS SANTALAHDEN ASEMAKAAVA RANTAVÄYLÄN TOIMIVUUS 28.3.2013 TARKASTELUALUEEN NYKYISET VUOROKAUSILIIKENNEMÄÄRÄT KAAVA-ALUEEN LIIKENNE-ENNUSTE Rakentuneella kaavaalueella 2 800 asukasta (sis. nykyiset asukkaat)

Lisätiedot

MÄSKÄLÄN KAAVARUNKOALUEEN LIIKENTEELLINEN SELVITYS

MÄSKÄLÄN KAAVARUNKOALUEEN LIIKENTEELLINEN SELVITYS 1(7) 19.9.2014 MUISTIO MÄSKÄLÄN KAAVARUNKOALUEEN LIIKENTEELLINEN SELVITYS 1. Yleistä Tässä Mäskälän kaavarunkoalueen liikenteellisessä selvityksessä tarkastellaan kaavakaavarunkoalueen synnyttämän liikenteen

Lisätiedot

FOCUS-ALUEEN LIIKENNETARKASTELUT

FOCUS-ALUEEN LIIKENNETARKASTELUT FOCUS-ALUEEN LIIKENNETARKASTELUT Lähtökohdat ja oletukset Liikenteellinen toimivuustarkastelu on laadittu Paramics-mikrosimulointiohjelmalla. Tarkastelualue on esitetty kuvassa 1. Toimivuustarkasteluissa

Lisätiedot

Liittymän toiminta nelihaaraisena valo-ohjaamattomana liittymänä Ristikkoavaimentien rakentamisen jälkeen.

Liittymän toiminta nelihaaraisena valo-ohjaamattomana liittymänä Ristikkoavaimentien rakentamisen jälkeen. Porvoon kaupunki 7224 Loviisantien yritysalue Toimivuustarkastelu Tämä toimivuustarkastelu on laadittu Porvoon kaupungin toimeksiannosta. Tarkastelun kohteena on liikenteellinen toimivuus Loviisantie Porvoon

Lisätiedot

LIDL LIIKENTEELLISET TARKASTELUT -VANTAANLAAKSO

LIDL LIIKENTEELLISET TARKASTELUT -VANTAANLAAKSO LIDL LIIKENTEELLISET TARKASTELUT -VANTAANLAAKSO SISÄLTÖ Ajouratarkastelut Liikenteelliset toimivuustarkastelut Yhteenveto AJOURATARKASTELUT VANTAANLAAKSO Suunnitelman mukainen järjestely mahdollistaa toimivan

Lisätiedot

Trafix Oy Kuva 1. Tarkastelussa käytetyt liikennejärjestelyt; yksikaistainen kiertoliittymä (VE1).

Trafix Oy Kuva 1. Tarkastelussa käytetyt liikennejärjestelyt; yksikaistainen kiertoliittymä (VE1). Mutkakadun kiertoliittymän toimivuustarkastelu Toimivuustarkastelussa tutkittiin Mutkakadun ja Snellmaninkadun liittymän muuttamista kiertoliittymäksi ennusteen 2014 ja vuoden 2025 iltahuipputunnin liikennemäärillä.

Lisätiedot

Valtateiden 2 ja 9 risteysalueen liikenneselvitys. Humppila

Valtateiden 2 ja 9 risteysalueen liikenneselvitys. Humppila Valtateiden 2 ja 9 risteysalueen liikenneselvitys Humppila 12.1.2011 Työn tavoitteet Työn tavoitteena on tutkia valtateiden 2 ja 9 risteysalueelle ja sen läheisyyteen kaavaillun uuden maankäytön synnyttämän

Lisätiedot

Multimäki II, kunnallistekniikan YS

Multimäki II, kunnallistekniikan YS 1 / 7 Liikenteelliset tarkastelut Tero Rahkonen L1 28.5.2014 2 / 7 2 (7) 28.5.2014 SISÄLTÖ 1 LIIKENNEMÄÄRÄT... 3 1.1 Nykyliikenne... 3 1.2 Ennusteliikenne... 3 2 LIIKENTEEN TOIMIVUUS... 4 2.1 Toimivuustarkastelut...

Lisätiedot

Lentokonetehtaan liikenteelliset vaikutukset. Aineisto / Sitowise

Lentokonetehtaan liikenteelliset vaikutukset. Aineisto / Sitowise Lentokonetehtaan liikenteelliset vaikutukset Aineisto / Sitowise 2 Härmälänrannan alueen kehittyminen Nykytila Asunnoista valmiina noin 40% (Pääosa Valmetinkadun itäpuolella) Työmaaliikenne Useita asuintaloja

Lisätiedot

Pirkkalan keskustakorttelin asemakaavan muutoksen liikenneselvitys

Pirkkalan keskustakorttelin asemakaavan muutoksen liikenneselvitys Pirkkalan keskustakorttelin asemakaavan muutoksen liikenneselvitys Lisätarkastelu muuttuneiden maankäyttösuunnitelmien perusteella Maiju Lintusaari Sito Parhaan ympäristön tekijät Lähtötiedot Asumisen

Lisätiedot

Palomiehentien liikenteen toimivuustarkastelut

Palomiehentien liikenteen toimivuustarkastelut Raportti Palomiehentien liikenteen toimivuustarkastelut 20.11.2015 Sisältö Sisältö... 2 1. Suunnitelman yleiskuvaus... 3 2. Tarkastelumenetelmä ja liikenne-ennuste... 4 2.1. Tarkastelumenetelmä... 4 2.2.

Lisätiedot

Amurin yleissuunnitelman liikenneselvitys

Amurin yleissuunnitelman liikenneselvitys Amurin yleissuunnitelman liikenneselvitys Perustuu H&K laatimaan maankäytön yleissuunnitelmaan. Työssä tehtiin - liikenne-ennuste - toimivuustarkastelut simuloimalla - tarvittavien toimenpiteiden määrittelyn

Lisätiedot

HATANPÄÄN SAIRAALA, KARTANOALUE JA ARBORETUM ASEMAKAAVA NRO 8578 TOIMIVUUSTARKASTELUT

HATANPÄÄN SAIRAALA, KARTANOALUE JA ARBORETUM ASEMAKAAVA NRO 8578 TOIMIVUUSTARKASTELUT HATANPÄÄN SAIRAALA, KARTANOALUE JA ARBORETUM ASEMAKAAVA NRO 8578 TOIMIVUUSTARKASTELUT TYÖN TARKOITUS Työ liittyy Tampereen kaupungin asemakaavaan nro 8578 Hatanpään sairaala, kartanoalue ja arboretum.

Lisätiedot

Jaakko Tuominen 14.1.2013 1 (8)

Jaakko Tuominen 14.1.2013 1 (8) Jaakko Tuominen 14.1.2013 1 (8) 1 Yleistä Tarkastelualue sijaitsee Tuusulassa Vantaan rajalla. Kuva 1: tarkastelualueen sijainti (www.tuusula.fi) Kelatien alue on pienteollisuusaluetta ja alueen toteutunut

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KESKUSTAN KEHÄN TOIMIVUUSTARKASTELU

JÄRVENPÄÄN KESKUSTAN KEHÄN TOIMIVUUSTARKASTELU JÄRVENPÄÄN KESKUSTAN KEHÄN TOIMIVUUSTARKASTELU LUONNOS 5.1.2012 1(8) 1 LÄHTÖKOHDAT Työn tarkoituksena on tutkia Järvenpäässä Helsingintielle rautatien länsipuolelle tehtävien katuverkon uudistamistoimenpiteiden

Lisätiedot

TUUSULAN KUNTA KUNTAKEHITYS / KAAVOITUS

TUUSULAN KUNTA KUNTAKEHITYS / KAAVOITUS 16X161127 27.3.2014 TUUSULAN KUNTA KUNTAKEHITYS / KAAVOITUS LAHELANPELTO II ASEMAKAAVAN TOIMIVUUSTARKASTELU Esipuhe Tämä toimivuustarkastelu on tehty Tuusulan kunnan toimeksiannosta. Selvitys käsittää

Lisätiedot

Takumäentie Takumäenkuja Pälkäneentie (Kt 57) Tölkkimäentie Vt 3. Wartiamäentie (mt 130)

Takumäentie Takumäenkuja Pälkäneentie (Kt 57) Tölkkimäentie Vt 3. Wartiamäentie (mt 130) Takumäenkuja asemakaavamuutos 2523, Pullerinmäki, liikennetarkastelu 30.12.2015 Liikennetarkastelu on tehty Takumäenkujan asemakaavan muutosta varten (kohteen sijainti liitteessä 1). Kaavan tarkoituksena

Lisätiedot

ELOVAINION KOHDAN LIIKENTEELLINEN SELVITYS

ELOVAINION KOHDAN LIIKENTEELLINEN SELVITYS ELOVAINION KOHDAN LIIKENTEELLINEN SELVITYS LIIKENNE-ENNUSTE LÄHTÖKOHDAT Liikenteellisiä tarkasteluita varten laadittiin liikenne-ennuste Ylöjärven keskustan alueelta. Ennusteessa on otettu huomioon Ylöjärven

Lisätiedot

HAMINAN MERIKADUN LIIKENNEJÄRJESTELYT JA TOIMIVUUSTARKASTELUT

HAMINAN MERIKADUN LIIKENNEJÄRJESTELYT JA TOIMIVUUSTARKASTELUT Ramboll Finland Oy PL 3, Piispanmäentie 5 02241 ESPOO Puh. 020 755 611 Fax 020 755 6202 www.ramboll.fi HAMINAN MERIKADUN LIIKENNEJÄRJESTELYT JA TOIMIVUUSTARKASTELUT Päivämäärä 21.4.2011 SISÄLTÖ 2 LIITTEET...

Lisätiedot

Vanhan Rauman katujärjestelyjen muutoksen liikenteellinen toimivuus

Vanhan Rauman katujärjestelyjen muutoksen liikenteellinen toimivuus 6.9.2013 1 (8) Vanhan Rauman katujärjestelyjen muutoksen liikenteellinen toimivuus Lähtökohdat Työssä on tarkasteltu Kuninkaankadun ja Kauppakadun katujärjestelyjen muutosten vaikutuksia Vanhan Rauman

Lisätiedot

SIIRIN ALUEEN LIIKENTEELLINEN SELVITYS II

SIIRIN ALUEEN LIIKENTEELLINEN SELVITYS II 1(5) 2.2.2012 MUISTIO SIIRIN ALUEEN LIIKENTEELLINEN SELVITYS II 1. Yleistä Tämä Siirin alueen toinen liikenteellinen selvitys liittyy Siiri II alueen asemakaavan laadintaan, jossa Iso-Harvoilantieltä alkavaa

Lisätiedot

Lappeenrannan sairaalan liittymien liikenteellinen toimivuustarkastelu

Lappeenrannan sairaalan liittymien liikenteellinen toimivuustarkastelu Lappeenrannan sairaalan liittymien liikenteellinen toimivuustarkastelu Mikko Yli-Kauhaluoma Trafix Oy 28.4.2015 Johdanto Työssä on tarkasteltu Lappeenrannan sairaalan ympäristön uusien liittymäjärjestelyiden

Lisätiedot

Eskoon Tyrnäväntien liittymien toimivuustarkastelut

Eskoon Tyrnäväntien liittymien toimivuustarkastelut Eskoon Tyrnäväntien liittymien toimivuustarkastelut Jussi Lassila 16.3.2016 Sito Parhaan ympäristön tekijät Tarkastellut vaihtoehdot Toimivuustarkastelut on tehty kahdelle tilanteelle Perusennuste 2030-2040

Lisätiedot

VOIMALANTIE 5-6 VANTAA Asemakaavan muutos nro LIIKENNE SUUNNITTELUALUE

VOIMALANTIE 5-6 VANTAA Asemakaavan muutos nro LIIKENNE SUUNNITTELUALUE SUUNNITTELUALUE MAANKÄYTTÖSUUNNITELMAT 1.VAIHE Murata Electronics Oy:n laajennus noin 8500 kem2 Voimalantie 6:n alueelle Muratan työntekijöiden pysäköinti, noin 500 autopaikkaa. Nykyisin autopaikkoja on

Lisätiedot

LIITE 5 BASTUKÄRRIN LOGISTIIKKA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS

LIITE 5 BASTUKÄRRIN LOGISTIIKKA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS LIITE 5 BASTUKÄRRIN LOGISTIIKKA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS MUISTIO 16.10.2007 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1 1 TARKASTELUALUE 2 1.1 Tarkastelukohde ja liikennemäärät... 2 1.2 Liittymäjärjestelyt... 3

Lisätiedot

K-Supermarket, Kalkkipellontie Liikenteellinen jatkotarkastelu

K-Supermarket, Kalkkipellontie Liikenteellinen jatkotarkastelu K-Supermarket, Kalkkipellontie Liikenteellinen jatkotarkastelu Mikko Yli-Kauhaluoma Trafix Oy 4.5.2018 LS-03-02 Johdanto Tässä raportissa käsitellään Espoon Mäkkylään sijoitettavan K-Supermarket (KSM)

Lisätiedot

Kankaan ja Seppälän alueiden liikennetarkastelu. Taina Haapamäki Strafica Oy

Kankaan ja Seppälän alueiden liikennetarkastelu. Taina Haapamäki Strafica Oy Kankaan ja Seppälän alueiden liikennetarkastelu Taina Haapamäki Strafica Oy (26.6.2012) päivitetty 14.8.2012 Liikenne-ennusteen lähtökohdat Pohjalla Jyväskylän seudun liikennemalli aluejakoa tarkennettu

Lisätiedot

Länsirannan asemakaavan muutos

Länsirannan asemakaavan muutos Länsirannan asemakaavan muutos Liikennetuotos ja liikennejärjestelyjen toimivuus 30.1.2014 Ympäristösi parhaat tekijät Liikennetuotokset illan huipputunnilla 2 Liikennetuotoksen arvioissa on käytetty kulkutapana

Lisätiedot

Karnaisten alueen maankäytön kehittäminen Liikenne

Karnaisten alueen maankäytön kehittäminen Liikenne Suunnittelualue Suunnittelualueena on valtatien 1 ja Karnaistentien sekä Hossanmäentien rajaama alue sekä Hossantien varsi Ruotiontien liittymästä valtatien ramppiliittymiin. Alueella sijaitsee nykyisin

Lisätiedot

BASTUKÄRR III TYÖPAIKKA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LIIKENNESELVITYS

BASTUKÄRR III TYÖPAIKKA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LIIKENNESELVITYS BASTUKÄRR III TYÖPAIKKA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LIIKENNESELVITYS 21.12.2012 3 2 LIIKENNE-ENNUSTEET 2.1 Maankäytön mitoitus Keski-Sipoon maankäyttö Maantie 148:n liikenneselvityksessä käytettyjä Nikkilän

Lisätiedot

Turvesuonkadun hypermarketin liittymän toimivuustarkastelut 17.10.2007. WSP Finland Oy

Turvesuonkadun hypermarketin liittymän toimivuustarkastelut 17.10.2007. WSP Finland Oy Turvesuonkadun hypermarketin liittymän toimivuustarkastelut 17.10.2007 WSP Finland Oy 1. TARKASTELUN LÄHTÖKOHDAT Työn tarkoituksena oli tutkia eri liittymäratkaisujen liikenteellistä toimivuutta Turvesuonkadun

Lisätiedot

Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu

Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu Tarkastelussa Lappeenrannan Mustolan asemakaava-alueen liikenteellinen toimivuus ja liiketilan kasvun vaikutukset nykyisen ja vuoden

Lisätiedot

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Intended for Jouko Kunnas Document type Muistio Date Kesäkuu 2014 LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Date 2014/05/30 J. Nyberg, J. Räsänen Made

Lisätiedot

KORVENKYLÄN LIIKENNE- ENNUSTE STRATEGINEN MALLI (EMME4) JA MIKROSIMULOINTIMALLI (VISSIM)

KORVENKYLÄN LIIKENNE- ENNUSTE STRATEGINEN MALLI (EMME4) JA MIKROSIMULOINTIMALLI (VISSIM) KORVENKYLÄN LIIKENNE- ENNUSTE STRATEGINEN MALLI (EMME4) JA MIKROSIMULOINTIMALLI (VISSIM) STRATEGINEN MALLI Nykytilan 2014 ennuste laadittiin ruutuaineistosta (250m) saatujen asukas- ja työpaikkatietojen

Lisätiedot

ERIKSNÄSIN OYK-ALUEEN LIIKENNE- ENNUSTE JA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT

ERIKSNÄSIN OYK-ALUEEN LIIKENNE- ENNUSTE JA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT Ramboll Finland Oy Espoo, pääkonttori PL 25, Säterinkatu 6 FI-02601 Espoo ERIKSNÄSIN OYK-ALUEEN LIIKENNE- ENNUSTE JA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT Puh. 020 755 611 Fax 020 755 6202 www.ramboll.fi Päivämäärä

Lisätiedot

Pohjoisväylän - Helsingintien liittymän toimivuustarkastelu

Pohjoisväylän - Helsingintien liittymän toimivuustarkastelu Pohjoisväylän - Helsingintien liittymän toimivuustarkastelu Tarkasteluperiaatteet Tarkastelussa arvioidaan Terholan liikekiinteistön rakentamisen vaikutuksia Pohjoisväylän ja Hesingintien liittymän toimivuuteen.

Lisätiedot

16.0T-1 1 (5) VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA, TIESUUNNITELMA LIIKENNE-ENNUSTE. 16.0T-1_Liikenne-ennuste.doc

16.0T-1 1 (5) VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA, TIESUUNNITELMA LIIKENNE-ENNUSTE. 16.0T-1_Liikenne-ennuste.doc 16.0T-1 1 (5) VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA, TIESUUNNITELMA LIIKENNE-ENNUSTE 16.0T-1_Liikenne-ennuste.doc 2 (5) VT 6 TAAVETTI - LAPPEENRANTA TIESUUNNITELMA LIIKENNE-ENNUSTE Yleistä Tiesuunnitelman liikenne-ennuste

Lisätiedot

Toimivuustarkastelut. Talman osayleiskaavan liikenneselvityksen päivitys, When infrastructure counts.

Toimivuustarkastelut. Talman osayleiskaavan liikenneselvityksen päivitys, When infrastructure counts. Toimivuustarkastelut Talman osayleiskaavan liikenneselvityksen päivitys, When infrastructure counts. 2 Toimivuustarkastelut, liikennemäärät Tarkasteltuina on mt148 ja mt140 kriittiset liittymäalueet Keravan

Lisätiedot

Salo, Rannikon OYK. Liikenteelliset vaikutukset. Liikennemäärät ja liikenne-ennuste v.2030

Salo, Rannikon OYK. Liikenteelliset vaikutukset. Liikennemäärät ja liikenne-ennuste v.2030 LIITE 4 Salo, Rannikon OYK Liikenteelliset vaikutukset Liikennemäärät ja liikenne-ennuste v.2030 Osayleiskaava-alueella kulkee kaksi lounais-koillis-suuntaista tietä: Merikulmantie (mt 1824) ja Hämeenkyläntie

Lisätiedot

Karakallion täydennysrakentaminen, liikenteen toimivuustarkastelut sekä toimenpidetarkastelut

Karakallion täydennysrakentaminen, liikenteen toimivuustarkastelut sekä toimenpidetarkastelut 11.04.2016 1/15 307267 KARKOITE Katarina Wallin ja Olli Haveri Karakallion täydennysrakentaminen, liikenteen toimivuustarkastelut sekä toimenpidetarkastelut 1. Tarkastelun tausta Työssä tarkastellaan Karakallioon

Lisätiedot

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014 NOUSIAISTEN KUNTA Kaitaraisten yritysalueen asemakaavan liikenneselvitys Työ: 26725 Tampere 20.1.2014 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 Y-tunnus: 0564810-5

Lisätiedot

Tuusulan liikennemalli

Tuusulan liikennemalli Tuusulan liikennemalli 13.4.2015 1 Tuusulan liikennemallin esittely 2 Johdanto Pääkaupunkiseudun työssäkäyntialueen liikennemallin ensimmäinen versio on valmistunut vuonna 2010 ja kyseistä mallia sekä

Lisätiedot

Tuusulan yleiskaavaehdotuksen ennusteet

Tuusulan yleiskaavaehdotuksen ennusteet Tuusulan yleiskaavaehdotuksen ennusteet 22.12.2016 1 Ennusteiden taustat ja analyysit 2 Yleistä Tuusulan liikennemallilla on tuotettu yleiskaavaehdotuksen mukainen ennuste vuodelle 2040 Yleiskaavaehdotuksen

Lisätiedot

Yleiskaavan liikenne-ennusteet on laadittu vuoden 2025 tilanteelle ja tilanteelle, jossa myös yleiskaavan reservialueet ovat toteutuneet Orimattilan

Yleiskaavan liikenne-ennusteet on laadittu vuoden 2025 tilanteelle ja tilanteelle, jossa myös yleiskaavan reservialueet ovat toteutuneet Orimattilan Lahden yleiskaavan 2025 liikenne-ennusteetennusteet Yleiskaavan liikenne-ennusteet on laadittu vuoden 2025 tilanteelle ja tilanteelle, jossa myös yleiskaavan reservialueet ovat toteutuneet Orimattilan

Lisätiedot

OJALA-LAMMINRAHKA PÄÄKADUN YS LIIKENNETARKASTELUT

OJALA-LAMMINRAHKA PÄÄKADUN YS LIIKENNETARKASTELUT OJALA-LAMMINRAHKA PÄÄKADUN YS LIIKENNETARKASTELUT 14.3.2017 LÄHTÖKOHDAT Tutkittiin Ojalan ja Lamminrahkan kaupunginosien rakentamisten vaikutusta liittymien toimivuuteen Aitolahdentiellä sekä Ojalan uudella

Lisätiedot

KARTANONRINTEEN ASEMAKAAVA-ALUEEN LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELU SIPOO

KARTANONRINTEEN ASEMAKAAVA-ALUEEN LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELU SIPOO KARTANONRINTEEN ASEMAKAAVA-ALUEEN LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELU SIPOO Muistio 16.3.2012 Laatija: Johanna Nyberg, Ramboll Finland Oy Tarkistanut: Ari Sirkiä, Ramboll Finland Oy 1. TYÖN LÄHTÖKOHDAT 1.1

Lisätiedot

Kehä II:n jatkeen vaikutusalueen liikenneverkkoselvitys Tarkennukset Kauniaisten alueella

Kehä II:n jatkeen vaikutusalueen liikenneverkkoselvitys Tarkennukset Kauniaisten alueella Kehä II:n jatkeen vaikutusalueen liikenneverkkoselvitys Tarkennukset Kauniaisten alueella YHTEENVETO Vuoteen 2025 mennessä liikenne Kauniaisten tie- ja katuverkolla kasvaa ennusteen mukaan melko vähän.

Lisätiedot

LAPPEEN KOULUN LAAJENNUKSEN LIIKENTEELLINEN TOIMIVUUSTARKASTELU

LAPPEEN KOULUN LAAJENNUKSEN LIIKENTEELLINEN TOIMIVUUSTARKASTELU Liite 7 LAPPEEN KOULUN LAAJENNUKSEN LIIKENTEELLINEN TOIMIVUUSTARKASTELU Mikko Yli-Kauhaluoma Trafix Oy 6.10.2016 Lappeen koulun laajennuksen liikenteellinen toimivuustarkastelu Johdanto Lappeenrannan kaupungin

Lisätiedot

HATSINANPUISTO LIIKENNETARKASTELUJEN PÄIVITYS

HATSINANPUISTO LIIKENNETARKASTELUJEN PÄIVITYS HATSINANPUISTO LIIKENNETARKASTELUJEN PÄIVITYS 11.4.2018 LÄHTÖKOHDAT Liikenteen toimivuustarkastelut laadittiin alun perin asemakaavamuutoksen 2017 yhteydessä, ja ne on kuvattu tarkemmin raportissa Perkkaan

Lisätiedot

MIILUKORPI II, ASEMAKAAVA TOIMIVUUSTARKASTELU. 1. Työn tausta: 1.1 Suunnitelma

MIILUKORPI II, ASEMAKAAVA TOIMIVUUSTARKASTELU. 1. Työn tausta: 1.1 Suunnitelma MIILUKORPI II, 631900 ASEMAKAAVA TOIMIVUUSTARKASTELU 1. Työn tausta: 1.1 Suunnitelma Työssä tutkittiin Miilukorpi II-asemakaavan vaikutukset liikenteen toimivuuteen ympäröivällä katuverkolla (Nupurintie

Lisätiedot

VANTAAN AKSELIN ALUEEN LIIKENNE- ENNUSTE JA TOIMIVUUSTARKASTELUT

VANTAAN AKSELIN ALUEEN LIIKENNE- ENNUSTE JA TOIMIVUUSTARKASTELUT Ramboll Finland Oy PL 3, Piispanmäentie 5 02241 ESPOO Puh. 020 755 611 Fax 020 755 6202 www.ramboll.fi VANTAAN AKSELIN ALUEEN LIIKENNE- ENNUSTE JA TOIMIVUUSTARKASTELUT Päivämäärä 23.2.2011 SISÄLTÖ 2 1

Lisätiedot

SULAN ALUEEN LIITTYMÄSELVITYS

SULAN ALUEEN LIITTYMÄSELVITYS Vastaanottaja Tuusulan kunta Asiakirjatyyppi PROJEKTIMUISTIO Päivämäärä 27.03.2014 SULAN ALUEEN LIITTYMÄSELVITYS SULAN ALUEEN LIITTYMÄSELVITYS Tarkastus 02 Päivämäärä 27/3/2014 Laatija Tarkastajat Riku

Lisätiedot

HARVIALAN ALUEEN LIIKENNE RAKENNUSKESKUS CENTRA 30.9.2011

HARVIALAN ALUEEN LIIKENNE RAKENNUSKESKUS CENTRA 30.9.2011 HARVIALAN ALUEEN LIIKENNE RAKENNUSKESKUS CENTRA 30.9.2011 1 AIKAISEMMAT SUUNNITELMAT Vuonna 2010 tehtiin Harvialan alueen liikenneselvitys Selvityksessä tutkittiin v. 2030 ennustetilannetta, jossa alueelle

Lisätiedot

Genimap Oy, lupa L4377. Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii. Mika Räsänen

Genimap Oy, lupa L4377. Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii. Mika Räsänen Genimap Oy, lupa L4377 Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii Mika Räsänen Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii 1 1 LÄHTÖKOHDAT Tehtävä Tehtävänä on tarkastella liittymän toimivuutta

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KESKUSTAN LÄNSIOSA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT MUISTIO

LAPPEENRANNAN KESKUSTAN LÄNSIOSA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT MUISTIO LAPPEENRANNAN KESKUSTAN LÄNSIOSA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT MUISTIO 23.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1 1 TARKASTELUN LÄHTÖKOHDAT 2 2 LIIKENNEMÄÄRÄTIEDOT 3 3 LIIKENTEEN TOIMIVUUS 4 3.1 Nykytilanne...

Lisätiedot

Lappeenrannan monitoimihalli

Lappeenrannan monitoimihalli LIITE 9 Lappeenrannan monitoimihalli Liikenteellinen toimivuustarkastelu Mikko Yli-Kauhaluoma Trafix Oy 24.5.2018 Tarkastelualue Ve1 Lappeenrantaan suunnitellun monitoimihallin sijainti Lappeenkadun katetulla

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Bastukärrin kaava-alueiden liikenneselvitys Muistio

SISÄLLYSLUETTELO. Bastukärrin kaava-alueiden liikenneselvitys Muistio Bastukärrin kaava-alueiden liikenneselvitys Muistio 4.6.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. Työn tausta ja sisältö... 2 2. Liikenne-ennusteen lähtökohdat... 2 1.1. Maankäyttötiedot... 2 1.2. Liikennetuotokset...

Lisätiedot

Kivenlahden Metrokeskus - liikenneselvitys

Kivenlahden Metrokeskus - liikenneselvitys Kivenlahden Metrokeskus - liikenneselvitys Kivenlahden metrokeskuksen KTYS, tausta-aineisto Sito Parhaan ympäristön tekijät Sisältö 1. Kivenlahden keskuksen liikennejärjestelmä 2. Katuverkon liikenne-ennuste

Lisätiedot

Myyrmäen katuverkon toimivuustarkastelu

Myyrmäen katuverkon toimivuustarkastelu Myyrmäen katuverkon toimivuustarkastelu 3.1.2018 Tarkastelumenetelmä ja liikenneverkko Simuloimalla tutkittiin Myyrmäen keskusta-alueen katuverkon liikenteen toimivuutta vuoden 2040 iltahuipputunnin ennustetilanteissa,

Lisätiedot

Luolala, Aluepelastuslaitoksen asemakaava. Liikenteen toimivuustarkastelu

Luolala, Aluepelastuslaitoksen asemakaava. Liikenteen toimivuustarkastelu NAANTALIN KAUPUNKI Ympäristövirasto Luolala, Aluepelastuslaitoksen asemakaava Liikenteen toimivuustarkastelu 1.9.2009 Liikennesuunnitelma Työ n:o 9052 NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO LUOLALA Aluepelastuslaitoksen

Lisätiedot

KORVENKANNAN KAAVA-ALUE, LIIKENNEVAIKUTUKSET

KORVENKANNAN KAAVA-ALUE, LIIKENNEVAIKUTUKSET KORVENKANNAN KAAVA-ALUE, LIIKENNEVAIKUTUKSET MALLINNUKSEN MAANKÄYTÖN TUNNUSLUVUT KM-1-alueiden kokonaispinta-ala on 394 560 m², josta 40 % on varattu työpaikkaalueeksi. KM-1-alueiden kokonaisrakennusoikeus

Lisätiedot

Kivenlahden Metrokeskus liikenneselvityksen tausta aineisto

Kivenlahden Metrokeskus liikenneselvityksen tausta aineisto Kivenlahden Metrokeskus liikenneselvityksen tausta aineisto Liikenne ennuste ja toimivuustarkastelut 31.3.2017 Sito Parhaan ympäristön tekijät Sisältö Katuverkon liikenne ennuste Liikenteen toimivuustarkastelut

Lisätiedot

SEINÄJOEN KAUPPA-JOUPIN LIIKENNESELVITYKSEN TARKISTUS

SEINÄJOEN KAUPPA-JOUPIN LIIKENNESELVITYKSEN TARKISTUS SEINÄJOEN KAUPPA-JOUPIN LIIKENNESELVITYKSEN TARKISTUS Seinäjoen kaupunki Sito Oy Strafica Oy 6.5.2010 Seinäjoen Kauppa-Joupin liikenneselvitys 2 ESIPUHE Tämä 6.5.2010 päivätty Kauppa-Joupin liikenneselvityksen

Lisätiedot

Vt2 toimivuustarkastelut Ruskilantien ja Tervasmäentien liittymissä

Vt2 toimivuustarkastelut Ruskilantien ja Tervasmäentien liittymissä Vt2 toimivuustarkastelut Ruskilantien ja Tervasmäentien liittymissä Nakkilan kunta 26.11.2015 Page 1 Sisältö Työn lähtökohdat Tarkastelut ja tulokset Johtopäätökset 26.11.2015 Page 2 Työn lähtökohdat FCG

Lisätiedot

Karakallion täydennysrakentaminen, liikenteen toimivuustarkastelut sekä toimenpidetarkastelut

Karakallion täydennysrakentaminen, liikenteen toimivuustarkastelut sekä toimenpidetarkastelut 28.10.2016 1/19 307267 KARKOITE Katarina Wallin ja Olli Haveri Karakallion täydennysrakentaminen, liikenteen toimivuustarkastelut sekä toimenpidetarkastelut 1. Tarkastelun tausta Työssä tarkastellaan Karakallioon

Lisätiedot

Lappeenrannan Kisapuiston liikenteellinen toimivuustarkastelu

Lappeenrannan Kisapuiston liikenteellinen toimivuustarkastelu Mikko Yli-Kauhaluoma 9.8.2017 Mikko Jokinen Trafix Oy LIITE 10 Lappeenrannan Kisapuiston liikenteellinen toimivuustarkastelu Liikennemäärät Tarkastelussa Kisapuiston liikennemäärinä on käytetty Lappeenrannan

Lisätiedot

RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS

RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS 1/5 Kaavoitus RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS Tehtävä Tehtävänä oli tarkastella asemakaava-alueen liikennejärjestelyjä, asemakaavan vaikutusta liikenneverkkoon sekä uuden maankäytön

Lisätiedot

Oulun tiepiiri VT 20:N JA MT 848:N LIITTYMÄN TOIMIVUUS: SIMULOINTITARKASTELU JA LIIKENNEVALO-OHJAUKSEN TARVE

Oulun tiepiiri VT 20:N JA MT 848:N LIITTYMÄN TOIMIVUUS: SIMULOINTITARKASTELU JA LIIKENNEVALO-OHJAUKSEN TARVE Oulun tiepiiri VT 20:N JA MT 848:N LIITTYMÄN TOIMIVUUS: SIMULOINTITARKASTELU JA LIIKENNEVALO-OHJAUKSEN TARVE MUISTIO 22.2.2005 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1 1 TARKASTELUALUE JA MENETELMÄT 2 2 TOIMIVUUS

Lisätiedot

Lappeenrannan Kisapuiston liikenteellinen toimivuustarkastelu

Lappeenrannan Kisapuiston liikenteellinen toimivuustarkastelu Mikko Yli-Kauhaluoma Mikko Jokinen Trafix Oy 9.8.2017 LIITE 10 n liikenteellinen toimivuustarkastelu Liikennemäärät Tarkastelussa Kisapuiston liikennemäärinä on käytetty Lappeenrannan kaupungin arviota,

Lisätiedot

KAUKLAHDENVÄYLÄN KEHITTÄMISSELVITYS, 2007

KAUKLAHDENVÄYLÄN KEHITTÄMISSELVITYS, 2007 Kauklahden alueella on käynnissä useita maankäytön kehittämiseen tähtääviä suunnitelmia. Kauklahdenväylän kehittämisselvitys Länsiväylän ja Kehä III:n välillä on laadittu, jotta maankäytön suunnittelussa

Lisätiedot

Lohjan torialue Pysäköintilaitoksen liikenteen toimivuustarkastelut Trafix Oy, LOHJAN TORIPARKKI, LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT

Lohjan torialue Pysäköintilaitoksen liikenteen toimivuustarkastelut Trafix Oy, LOHJAN TORIPARKKI, LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT LOHJAN TORIPARKKI, LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT 1 1 LÄHTÖKOHDAT Tarkastelussa on arvioitu Lohjan torin alle suunnitellun pysäköintilaitoksen ajojärjestelyjen toimivuutta. Tarkastelut on tehty käyttäen

Lisätiedot

Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti

Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti Asemakaavan 8559 yleisötilaisuus, 04.05.2016 04.05.2016 Katri Jokela Henkilö- ja autopaikkamäärät sekä vertailu Määrät Linnainmaankatu 120 28 12-15 14

Lisätiedot

LIIKENNETARKASTELU KALEVANRINTEEN ENSIMMÄINEN RAKENNUSVAIHE

LIIKENNETARKASTELU KALEVANRINTEEN ENSIMMÄINEN RAKENNUSVAIHE LIIKENNETARKASTELU KALEVANRINTEEN ENSIMMÄINEN RAKENNUSVAIHE 14.11.2013 SISÄLTÖ Nykyliikennemäärät ja liikenteen toimivuus Liikenne-ennuste Yön yli tilanteen toimivuus Herkkyystarkastelut NYKYTILANNE LIIKENNELASKENNAT

Lisätiedot

Veturitien työnaikaiset järjestelyt Liikenteelliset vaikutukset ja liikenteen toimivuusanalyysi

Veturitien työnaikaiset järjestelyt Liikenteelliset vaikutukset ja liikenteen toimivuusanalyysi Veturitien työnaikaiset järjestelyt Liikenteelliset vaikutukset ja liikenteen toimivuusanalyysi 28.3.2013 Alkusanat Keski-Pasilan kehittämiseen liittyen Veturitie Länsi-Pasilan kohdalla linjataan nykyiseltä

Lisätiedot

SIPOON JA KERAVAN SAUMA-ALUEEN LIIKENNE-ENNUSTE KERCA III ASEMAKAAVAN MUUTOS

SIPOON JA KERAVAN SAUMA-ALUEEN LIIKENNE-ENNUSTE KERCA III ASEMAKAAVAN MUUTOS SIPOON JA KERAVAN SAUMA-ALUEEN LIIKENNE-ENNUSTE KERCA III ASEMAKAAVAN MUUTOS 10.5.2013 2 3 1 TYÖN LÄHTÖKOHDAT JA SISÄLTÖ Työ on jatkoa Strafica Oy:n vuonna 2012 laatimalle Bastukärr III työpaikka-alueen

Lisätiedot

BASTUKÄRR III TYÖPAIKKA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LIIKENNESELVITYS

BASTUKÄRR III TYÖPAIKKA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LIIKENNESELVITYS BASTUKÄRR III TYÖPAIKKA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LIIKENNESELVITYS 25.3.2013 2 1 TYÖN LÄHTÖKOHDAT JA SISÄLTÖ Liikenneselvityksessä on tarkasteltu Sipoon Martinkylässä sijaitsevan, noin 125 hehtaarin

Lisätiedot

NUMMELAN ETELÄOSIEN OSAYLEISKAAVAN LIIKENNESELVITYKSEN PÄIVITYS

NUMMELAN ETELÄOSIEN OSAYLEISKAAVAN LIIKENNESELVITYKSEN PÄIVITYS NUMMELAN ETELÄOSIEN OSAYLEISKAAVAN LIIKENNESELVITYKSEN PÄIVITYS 15.3.2013 2 1 JOHDANTO Etelä-Nummelan alueelle laadittiin liikenneselvitys vuonna 2009. Liikenneselvityksen tavoitteena oli osoittaa alueen

Lisätiedot

Lumijoentien (st 813) ja vt 8:n liittymän toimivuus. Oikealle kääntymiskaistan tarveselvitys

Lumijoentien (st 813) ja vt 8:n liittymän toimivuus. Oikealle kääntymiskaistan tarveselvitys Lumijoentien (st 813) ja vt 8:n liittymän toimivuus Oikealle kääntymiskaistan tarveselvitys Tiehallinto Oulun Tiepiiri 2005 Lähtökohdat ja tavoitteet... 2 Lähtökohdat... 4 Tarkastelu... 10 Johtopäätökset...

Lisätiedot