UM, Merikasarminkatu 5 F, neuvotteluhuone Raportti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UM, Merikasarminkatu 5 F, neuvotteluhuone Raportti"

Transkriptio

1 VALTIOVARAINMINISTERIÖ PÖYTÄKIRJA Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö Johanna Silvola Valtipa valtioneuvoston tietopalvelujen yhteistyöryhmä HAREnro VM013:00/2005 VALTIPA KOKOUS Aika , klo Paikka Osallistujat UM, Merikasarminkatu 5 F, neuvotteluhuone Raportti Paloposki Jyrki UM, pj. Anttila Hannele MMM Hartman Johanna STM Herna Manu SM Hietanen Aki OM Johansson Virpi EK Kaira Hiekkavuo Tarja OPM Koskimies Päivikki TM Kuittinen Pekka VNK Pakanen Aulikki PLM Peltonen Irja VM Silvola Johanna VM/VNTHY, siht. 1. Kokouksen avaus ja esityslistan hyväksyminen Puheenjohtaja toivotti kaikki tervetulleeksi kokoukseen. Esityslista hyväksyttiin. 2. Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen Edellisen kokouksen pöytäkirjan kohtaan 7. Muut asiat, tuli tarkennus, kappaleeseen, jossa kerrotaan Vn asiasanastotyöryhmän julkaisuvastaavien ensimmäistä tapaamista valmistelevasta työryhmästä. Tarkennuksessa todettiin, että kyseessä on uusi verkosto, vaikkakin ei Valtipa verkosto. Tämän tarkennuksen jälkeen pöytäkirja hyväksyttiin. 3. Valtipan vuoden 2007 yhteishankkeiden tilannekatsaus Uudet yhteishankkeet: Sähke normin vaikutukset ministeriöiden AMS:iin Hanke toteutetaan kaksivaiheisesti: 1. Ykkösvaiheessa, ja melko nopealla tahdilla, käydään läpi uudistetun AMS ohjeen ja SÄHKE määrityksen vaikutukset ja niiden aiheuttamat muutostarpeet pääsääntöisesti paperimaailmaa varten laadituille AMS:lle. 2. Kakkosvaihe koostuu esiinnousseiden muutostarpeiden jatkotyöstämisestä. Työstön kohteeksi nostetaan sellaiset kokonaisuudet, joiden yhdessä selvittämisestä katsotaan saatavan synergiaetuja. Tämä tarkoittaa asiakirjahal id VALTIOVARAINMINISTERIÖ PL VALTIONEUVOSTO PUH. (09) valtiovarainministerio@vm.fi Y tunnus

2 2 (6) linnon ryhmän mukaan sitä, että kaikki ei ryhmän käsityksen mukaan ole yhdenmukaistettavissa (= sisältö/substanssi), mutta ne kohdat, jotka on järkevää tehdä yhdessä, pohditaan kakkosvaiheessa yhdessä. Asiakirjahallinnon ryhmä toimii hankkeen ohjausryhmänä. Asiakirjahallinnon ryhmä päätti, että ykkösvaihe toteutetaan helmikuussa, jonka jälkeen maaliskuun alusta siirrytään kakkosvaiheeseen. Ykkösvaiheen pienryhmään osallistuvat: VNK, KTM, OM, PLM, YM ja VNTHY. Leena Vanhanen VNK:sta toimii puheenjohtajana. Pienryhmä tuo ehdotuksensa asiakirjahallinnon ryhmälle maaliskuun kokoukseen, jossa päätetään kakkosvaiheen toimintatavasta. Kakkosvaiheessa on mahdollista, että pienryhmät jakaantuvat vielä pienempiin ryhmiin esim. parityöskentelyyn. Kakkosvaiheeseen voi tulla mukaan myös uusia asiantuntijoita Yhtenäiset metatiedot ja tietorakenteet Valtipa verkosto sai tähän hankkeeseen Valtioneuvoston tietohallintoyksiköltä (VNTHY) määräaikaisen lisävahvistuksen. VNTHY:ssä aloitti vuoden vaihteessa Yhtenäiset metatiedot ja tietorakenteet hankkeen projektipäällikkönä Leena Palmén. Leena tulee VM:n tietopalvelusta. VNTHY:n johtoryhmä vahvisti viime viikolla hankkeen aloittamisen. Leena pyrkii saamaan hankkeen projektisuunnitelman kommentoitavaksi Valtipalle viimeistään viikolla viisi. Valtipa toimii hankkeen ohjausryhmänä. Hanke kestää vuoden. Lisätietoja hankkeesta Leena Palménilta VNTHY:stä. Viime vuodesta jatkuvat yhteishankkeet: Kansainvälisen tiedon käyttöön saamisen kehittäminen (SILAVAn kehittämisehdotus 9) Jyrki Paloposki UM kertoi hankkeesta, jonka eteneminen hidastui loppuvuodesta johtuen Suomen EU puheenjohtajuudesta aiheutuneista kiireistä. Selkeitä kansainvälisen tiedon käyttöönsaamisen kehittämisen paikkoja hankkeen aikana on löytynyt ja hankkeen toimikautta jatketaan. Julkaisun Valtioneuvoston ja eduskunnan yhteisten asiakirjojen ja niihin rinnastettavien tietoaineistojen säilytysvastuut, muodot ja ajat päivittäminen (VM:n työryhmämuistioita 27/99) Arkistonhoitajien ryhmän vastuulla on em. julkaisun päivittäminen. Puheenjohtaja totesi, että edellä mainittua julkaisua päivitetään vielä kevään aikana. Mahti hanke hidasti julkaisun päivittämistyötä. Valtipa pyytää työryhmän jäsenen kertomaan hankkeesta seuraavaan kokoukseen. 4. Valtipan strategian pohjustaminen Kokouskutsun liitteenä lähetettiin Valtipan strategia Tieto sujuvasti yhteiskäyttöön tieto ja viestintäammattilaisten verkoston avulla. Valtipan seuraavan, eli 6:nnen strategian valmistelua käynnisteltiin.

3 3 (6) Ohessa ajatuksia, joita nousi keskustelussa: Valtipan toimintaympäristön muutoksia ValtIT:n toiminta ja sieltä tulevat suositukset tuottavuus hanke on voimissaan (sen pohjalta voisi miettiä mitä palveluja tietopalveluilta odotetaan ja mihin palveluihin satsaamme) it palvelujen yhdenmukaistaminen, VNTHY:n aseman muutos palvelukeskukseksi, tietopalvelujen ja tietohallinnon suhteen uudelleenarviointi hallitusohjelmien mukana tulevat politiikkaohjelmat käynnissä olevat asianhallintaprojektit vaikuttavat Valtipalaisten työhön tietovarantoihin ja tiedontarjontaan on tulossa muutoksia esim. Senaattorin kautta. yhteiset palvelut virkamiehille Valtioneuvostossa Sujuvaan tiedon kulkuun ja tehokkaaseen tietojenyhteiskäyttöön valtioneuvostossa (SILAVA) hankkeen kehitysehdotukset vrt. nykyhetki ollaanko uudessa tilanteessa vielä SILAVA:n takana? SILAVA:ssa on mainittu tieto ja viestintäammattilaisten verkoston aktivoiminen. Vetäjää ja koollekutsujaa ei ole löytynyt. Aamukahvitilaisuuksien järjestäminen viestinnän ja tietohallinnon ammattilaisten kanssa nousi jälleen esiin. tietojohtajan roolille voisi olla tilausta tiedon parempi hyödyntämisen toimintaprosesseissa. Esim. PARSAtoimintaohjelman käyttöönotto. Uusia näkökulmia: tiedonvälitys kansalaisille. Onko Valtipalla mahdollisuuksia puuttua kansalaisten tiedonsaantiin? OM:n tänä keväänä avattavat portaalit: Otakantaa.fi ja Kansanvalta.fi on suunnattu kansalaisia varten. Demokratia teemaa nostetaan. Sisällöntuotantoa sivustoille ei ole vielä kovin paljon mietitty. Haren kehittämistä on siirretty VNTHY:ssä ensi vuoteen. Käydyn keskustelun päätteeksi todettiin, että Valtipan toimintaympäristössä on tapahtunut kuluneiden kahden vuoden aikana paljon muutoksia ja muutosvauhti näyttäisi vain kiihtyvän. Käytännössä on todettu. että Valtipalla on verkostona voimaa viedä asioita eteenpäin valtioneuvostossa. Verkostossa oleva voimavara on hyödynnettävä. Ennen sitä olisi selvennettävä, mitkä ovat muuttuneessa toimintaympäristössä yhteiset päämäärämme. On tehtävä valintoja, mitä tehdään ja mitä ei tehdä.

4 4 (6) Keskustelun kuluessa ehdotettiin erilaisia tapoja käsitellä asiaa. Ehdotettiin vanhan strategian läpikäymistä systemaattisesti: mikä on käytännössä muuttunut, mikä täsmentynyt tai muuttunut. Vanhaa strategiaa arvioitaisiin valmisteltujen puheenvuorojen pohjalta, ehkä jopa ulkopuolisia asiantuntijoita käyttäen. Toimintatapoina nousivat esille workshop ja keskustelutilaisuus. Viime strategiaa pohjustettiin Valtipan itsearvioinnilla. Päätettiin, että troikka valmistelee uuden strategian käsittelyä. Teema ja etenemistapa vahvistetaan Valtipassa. 5. VNK:n hankkeiden Senaattorin uudistamishanke sekä Ohjelmajohtamisen ja hallitusohjelman seurannan tieto ja viestintätuen kehittämisen tilannekatsaus Pekka Kuittinen VNK kertoi seuraavien VNK:n hankkeiden tilanteen: Senaattorin uudistamishanke 6. Toimintasuunnitelma 2007 tilanne Senaattorin uudistamishankkeen aloitusseminaari pidetään Säätytalolla. Tavoitteena on keskustella mm. Senaattorin ja ministeriöiden intranettien välisestä suhteesta. Keskustelua pohjustaa kysely, jossa kysytään alustavia tietoja Senaattorista. Kyselyn tulokset esitellään avaussminaarissa. Kysely lähetettiin , ja siihen toivotaan vastaukset mennessä. Ohjelmajohtamisen ja hallitusohjelman seurannan tieto ja viestintätuen kehittämisen Hankkeen toimenpide ehdotukset ja välineisiin liittyvät ehdotukset lähetettiin Valtipalla edellisen kokouksen jälkeen (saatavissa koordinaattorilta). Muistiossa käydään läpi toimenpiteisiin ja välineisiin liittyvät ehdotukset. Toimenpiteisiin liittyviä ehdotuksia ovat menettelyt, hallitusohjelman seurannan ja arviointia koskevan raportoinnin kokonaisuus ja sen yhtenäistämismahdollisuudet, hallituksen politiikkaohjelmien viestinnän pelisäännöt ja ilme sekä politiikkaohjelmien tieto ja viestintäpalvelut. Välineisiin liittyviä ehdotuksia ovat politiikkaohjelmin toteutussuunnitelmat välinenäkökulmasta, työryhmätuen järjestäminen ohjelmin ja niiden hankkeiden työskentelyn tueksi sekä resursseihin liittyvät ehdotukset. Verkostoryhmien puheenjohtajille on mennyt viesti, jossa pyydetään lähettämään ryhmien toimintasuunnitelmat 2007 koordinaattorille mennessä. Toimintasuunnitelmat nivotaan viime vuotiseen tapaan Valtipan yhteiseen toimintasuunnitelmaan 2007, jonka ensimmäinen versio esitellään Valtipan seuraavassa kokouksessa. 7. Vuositilastojen keruu vuodelta 2006 ja tilastoviikkojen 2007 määrittely Tilastoviikot 2007 ovat seuraavat: 7, 14, 22, 30, 38, 46. Koordinaattori lähettää Valtipan uudet tilastointiohjeet samalla kun lähettää muistutuksen tämän vuoden sovituista tilastointiviikoista.

5 8. Muut mahdolliset asiat 9. Ilmoitusasiat Koordinaattori alkaa heti keräämään kuluneen vuoden tilastoja ja lähettää siitä pyynnön, johon annetaan vastausaikaa kaksi viikkoa. Valtipassa keskusteltiin julkisten hankintojen kilpailuttamisesta etenkin kirjojen ja lehtien osalta. Päätettiin, että koordinaattori tekee asiasta Valtipan keskuudessa lyhyen kyselyn. tietoaineistojen yhteishankinnasta on sopimuspohjat lähetetty ministeriöihin ja jonkin verran niitä on jo palautettukin. Kansallisarkisto on asettanut työryhmän valtioneuvoston arkiston aineiston siirtämisestä Kansallisarkistoon. Pentti Vesanen, Leena Vanhanen ja Auni Marja Vilavaara VNK:sta osallistuvat työryhmään. Senaattorissa on koekäytössä Baltic News Service 5 (6) Vanhojen arkistojen järjestämisprojektin tilannetta tiedusteltiin. Todettiin, että hanke on ministeriöiden vastuulla. Sovittiin, että Pekka Kuittinen VNK:sta hoitaa Edilexin yhteishankintana tavallisen käytännön mukaisesti Mahti hankkeen tavoitteena on saada tarjouspyyntöasiakirjat ulos mennessä. Säädösvalmistelun tietotukiverkostolle on avattu omat sivut Senaattorissa Valtipan sivustolla Valtipalaiset saavat 20 %:n alennuksen Tietoasiantuntijat lehden 2007 mainostilasta Juridiset informaatiolähteet oikeudellisen tiedonhaun perusteet / Lakimiesliiton koulutus. Koulutuksessa käydään läpi mm. HARE, Finlex, Oikeus.fi ja om.fi. Tässä kohdassa heräteltiin keskustelua tarvittaisiinko Valtipan keskuudessa vastaavaa koulutusta. JHS strategia julkaistu. Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta JUHTA hyväksyi vuoden 2006 viimeisessä kokouksessaan JHS strategian, jonka linjausten pohjalta laaditaan toteuttamisohjelma JHS suositusten laatimiselle. suositukset.fi/suomi/jhs strategia Kausijulkaisujen kilpailuttamisen teemapäivä Tieteiden talo, Sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki. Suomen tieteellisen kirjastoseuran kausijulkaisutyöryhmä EUSIDIC Annual Conference 2007: What will be the impact of Web2.0 and Library2.0 applications on user services in library and information services management March 2007, Roskilde (Denmark), Roskilde University

6 OM:ssä on tietoasiantuntijan vuorotteluvapaan sijaisuus auki keväästä 2007 vuoden loppuun. Lisätietoja: 6 (6) 10. Valtipan kevään 2007 kokouspäivät 11. Seuraava kokous 12. Kokouksen päättäminen Valtipan kevään kokouspäivät sovittiin seuraavasti: , , , ja Ajankohtana klo ja kokouspaikkana UM. Valtipan seuraava kokous pidetään klo UM:ssä. Kokous päätettiin klo Johanna Silvola

PLM, Eteläinen Makasiinikatu 8, kokoushuone Neuvosto

PLM, Eteläinen Makasiinikatu 8, kokoushuone Neuvosto VALTIOVARAINMINISTERIÖ PÖYTÄKIRJA Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö Johanna Silvola 18.12.2006 Valtipa valtioneuvoston tietopalvelujen yhteistyöverkosto YHTEISTYÖVERKOSTON KOKOUS Aika 12.12.2006, klo

Lisätiedot

Yhtenäiset metatiedot ja tietorakenteet (VNMeta,284) (VM003:00/2007)

Yhtenäiset metatiedot ja tietorakenteet (VNMeta,284) (VM003:00/2007) Yhtenäiset metatiedot ja tietorakenteet (VNMeta,284) (VM003:00/2007) 19.4.2007 Pekka Kuittinen Nykytilan kuvaus Tilanne nyt Toiminnan nykytilan kuvaus Tällä hetkellä joudutaan tietojärjestelmää suunniteltaessa

Lisätiedot

Oikeusministeriö, Eteläesplanadi 10, kh. Lainvalmistelukunta (6 krs)

Oikeusministeriö, Eteläesplanadi 10, kh. Lainvalmistelukunta (6 krs) Valtipa VALTIOVARAINMINISTERIÖ Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö Jussilainen Maija KOKOUSMUISTIO 7.11.2007 HAREnro VM013:00/2007 VALTIPA-YHTEISTYÖRYHMÄN KOKOUS Aika 7.11.2007 klo 9-11.10 Paikka Osallistujat:

Lisätiedot

MUISTIO. Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö Jussilainen Maija VALTIPAN TOIMINTASUUNNITELMA Valtipa-yhteistyöryhmä

MUISTIO. Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö Jussilainen Maija VALTIPAN TOIMINTASUUNNITELMA Valtipa-yhteistyöryhmä VALTIOVARAINMINISTERIÖ Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö Jussilainen Maija MUISTIO 5.2.2008 HAREnro VM043:00/2008 VALTIPAN TOIMINTASUUNNITELMA 2008 Valtipa-yhteistyöryhmä Valtioneuvoston tietopalvelustrategian

Lisätiedot

VALTIONEUVOSTON TIETOPALVELUJEN (VALTIPA) VERKOSTON TOIMINTAKER- TOMUS 2007

VALTIONEUVOSTON TIETOPALVELUJEN (VALTIPA) VERKOSTON TOIMINTAKER- TOMUS 2007 VALTIOVARAINMINISTERIÖ Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö Jussilainen Maija TOIMINTAKERTOMUS 2.1.2008 HAREnro VM013:00/2005 VALTIONEUVOSTON TIETOPALVELUJEN (VALTIPA) VERKOSTON TOIMINTAKER- TOMUS 2007

Lisätiedot

KOKOUSMUISTIO 1 (3) Paikka Kansallisarkisto, Siltavuorenranta 16

KOKOUSMUISTIO 1 (3) Paikka Kansallisarkisto, Siltavuorenranta 16 KOKOUSMUISTIO 1 (3) 27.2.2008 VALTIPA-YHTEISTYÖRYHMÄN KOKOUS Aika 27.2.2008 klo 13-15 Paikka Kansallisarkisto, Siltavuorenranta 16 Osallistujat Päivi Happonen, Kansallisarkisto, puheenjohtaja Hannele Anttila,

Lisätiedot

UM, Merikasarminkatu 5 F, neuvotteluhuone Raportti

UM, Merikasarminkatu 5 F, neuvotteluhuone Raportti VALTIOVARAINMINISTERIÖ Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö PÖYTÄKIRJA 12.6.2007 Valtipa - valtioneuvoston tietopalvelujen yhteistyöryhmä VALTIPA-KOKOUS Aika 12.6.2007, klo 13-15 Paikka Osallistujat Vierailevat

Lisätiedot

Valtioneuvoston tietopalvelujen yhteistyöryhmän (Valtipa) kokous

Valtioneuvoston tietopalvelujen yhteistyöryhmän (Valtipa) kokous Pöytäkirja 1 (13) RO/Aulikki Pakanen 2.11.2012 Valtioneuvoston tietopalvelujen yhteistyöryhmän (Valtipa) kokous Aika 27.9.2012 klo 13-15.30 Paikka Läsnä Työ- ja elinkeinoministeriö, Aleksanterinkatu Hurmalainen

Lisätiedot

Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014

Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014 Pöytäkirja VM140:00/2013 1 (5) 18.9.2014 Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014 Aika torstai 18.9.2014 klo 9.00 11.00 Paikka Osallistujat valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 VM013:00/2005 1 Valtioneuvoston tietopalvelujen (VALTIPA) verkoston Johdanto TOIMINTAKERTOMUS 2006 12.2.2007 Versio 1.0 Valtioneuvoston tietopalvelujen yhteistyöryhmä VALTIPA asetettiin vuosiksi 2005 2007

Lisätiedot

Valtioneuvoston kanslia VAIN VIRKAKÄYTTÖÖN Hallinto- ja palveluosasto/hallintoyksikkö Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5)

Valtioneuvoston kanslia VAIN VIRKAKÄYTTÖÖN Hallinto- ja palveluosasto/hallintoyksikkö Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5) Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5) AIKATAULU JA TEHTÄVÄT / PTJ2008 VALMIS MENOSSA MYÖHÄSSÄ ALOITTAMATTA ALUSTAVA AJANKOHTA EI PIDETTY / TEHTY 1 Määrittelyn läpikäynti PTi, TKe, IHa, TRö 34 23.8.2007

Lisätiedot

Valtipan toiminta- ja taloussuunnitelma 2009

Valtipan toiminta- ja taloussuunnitelma 2009 Muistio VM043:00/2008 Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö Jussilainen Maija 25.8.2008 Valtipan toiminta- ja taloussuunnitelma 2009 Painopiste: Asiakirjahallinto Yhteisten palvelujen ja tietojärjestelmien

Lisätiedot

Valtioneuvoston tietosisältöjen semanttinen yhteentoimivuus

Valtioneuvoston tietosisältöjen semanttinen yhteentoimivuus Valtioneuvoston tietosisältöjen semanttinen yhteentoimivuus Maija Jussilainen tietoasiantuntija Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö Valtiovarainministeriö maija.jussilainen@vm.fi 09-1603 4935 0400-415

Lisätiedot

MUISTIO Valtioneuvoston tietohallintoyksikön palvelut ovat:

MUISTIO Valtioneuvoston tietohallintoyksikön palvelut ovat: MUISTIO 005:00/2004 20.04.2004 TIETOHALLINNON MENETTELYTAVAT -TYÖRYHMÄ Aika 13.4.2004 klo 14.00 16.00 Paikka Mariankatu 9, nh YK1 Läsnä Juhani Turunen Katrina Harjuhahto-Madetoja Kari Kujanen OM Sauli

Lisätiedot

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Aika 23.08.2010, kello 13:00 16:00 Paikka TIEKE, Salomonkatu 17 A, 10.krs Paikalla Poissa Vesa Kotilainen Pirjo Ilola Taru Rastas Martti From Kristiina Seppälä Michael Burman

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

Yhteentoimivuuden kehittämisohjelman ohjausryhmän loppuyhteenveto

Yhteentoimivuuden kehittämisohjelman ohjausryhmän loppuyhteenveto Raportti VM125:00/2007 07.10.2010 Yhteentoimivuuden kehittämisohjelman ohjausryhmän loppuyhteenveto Taustaa Ohjausryhmän työskentelyn päättäminen Valtioneuvosto teki yleisistunnossaan 15.6.2006 periaatepäätöksen

Lisätiedot

Yhteistyöryhmän kokous

Yhteistyöryhmän kokous Pöytäkirja VM043:00/2008 Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö Jussilainen Maija 5.11.2008 Valtipa - valtioneuvoston tietopalvelujen yhteistyöryhmä Yhteistyöryhmän kokous Aika 5.11.2008 klo 13.30-15.50

Lisätiedot

Hyväksyttiin pidetyn kokouksen pöytäkirja.

Hyväksyttiin pidetyn kokouksen pöytäkirja. VALTIPA VALTIOVARAINMINISTERIÖ Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö Maija Jussilainen VM PÖYTÄKIRJA 9.11.2005 HAREnro VM013:00/2005 YHTEISTYÖRYHMÄN KOKOUS Aika 9.11.2005 klo 9 11.40 Paikka Osallistujat

Lisätiedot

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Aika, kello 9:00 12:00 Paikka TIEKE, Salomonkatu 17 A, 10.krs Paikalla Vesa Kotilainen Pirjo Ilola Taru Rastas Martti From Kristiina Seppälä Michael Burman Itella,pj, operaattori

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 20.6.2007

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 20.6.2007 1(6) Aika 13.6.2007 Paikka Läsnä Asianajotoimisto Fredman & Månsson Mikko Salo, hallituksen puheenjohtaja Une Tyynilä, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen Jan Hjelt, hallituksen jäsen Salla Korhonen,

Lisätiedot

3 Hyväksyttiin edellisen kokouksen pöytäkirja - Asiakirja Haressa 1541

3 Hyväksyttiin edellisen kokouksen pöytäkirja - Asiakirja Haressa  1541 Pöytäkirja 21.04.2009 VN:n metatietoryhmän 21.4.2009 kokouspöytäkirja (3. kokous) Aika 21.4.2009 13:00 15.00 Paikka Osallistujat VN:n linna, Snellmaninkatu 1, kh. Konselji Anttila, Hannele, Maa- ja metsätalousministeriö

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Yhteistyöryhmän kokous

Yhteistyöryhmän kokous Pöytäkirja VM043:00/2008 Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö Jussilainen Maija 10.12.2008 Valtipa - valtioneuvoston tietopalvelujen yhteistyöryhmä Yhteistyöryhmän kokous Aika 10.12.2008 klo 13.30-15.30

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 2/2009 HYVINVOINTIPALVELUT SEUTUSIVISTYS

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 2/2009 HYVINVOINTIPALVELUT SEUTUSIVISTYS MUISTIO 2/2009 HYVINVOINTIPALVELUT Aika 15.4.2009 klo 9.00 11.05 Paikka Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimisto Satakunnankatu 18 A, 2. krs Osallistujat Nina Lehtinen Lempäälä puheenjohtaja (x)

Lisätiedot

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht.

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht. SÄMEDIGOI TTalHtiic PÖYTÄKIRJA 4/20 13 sivu 1 (6 SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 4/2013 Aika Paikka pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo 10.00 10.55. puhelinkokous L P Läsnä/ pozsa Klemetti Näl&äläj

Lisätiedot

Valtioneuvoston tietopalvelujen (Valtipa) verkoston toimintakertomus 2008 Hyväksytty Valtipa-yhteistyöryhmän kokouksessa

Valtioneuvoston tietopalvelujen (Valtipa) verkoston toimintakertomus 2008 Hyväksytty Valtipa-yhteistyöryhmän kokouksessa Valtioneuvoston tietopalvelujen (Valtipa) verkoston toimintakertomus 2008 Hyväksytty Valtipa-yhteistyöryhmän kokouksessa 11.2.2009 1 Valtioneuvoston tietopalvelujen yhteistyöryhmä VALTIPA asetettiin vuosiksi

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö. Laila Heinemann VALTIPA-YHTEISTYÖRYHMÄN KOKOUS. Aika Keskiviikko klo

PÖYTÄKIRJA. Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö. Laila Heinemann VALTIPA-YHTEISTYÖRYHMÄN KOKOUS. Aika Keskiviikko klo VALTIOVARAINMINISTERIÖ Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö PÖYTÄKIRJA HAREnro VM043:00/2008 Laila Heinemann 21.5.2008 VALTIPA-YHTEISTYÖRYHMÄN KOKOUS Aika Keskiviikko 21.5.2008 klo 13.00-15.15 Paikka Kansallisarkisto,

Lisätiedot

Julkisen hallinnon suositukset. Pekka Niemi JHS-projektipäällikkö Valtiovarainministeriö, JulkICT

Julkisen hallinnon suositukset. Pekka Niemi JHS-projektipäällikkö Valtiovarainministeriö, JulkICT Julkisen hallinnon suositukset Pekka Niemi JHS-projektipäällikkö Valtiovarainministeriö, JulkICT 3.6.2013 1 JHS-järjestelmän historiaa Valtioneuvosto päätti valtionhallinnon sisäisistä standardeista 7.9.1977

Lisätiedot

Ylikylässä PÖYTÄKIRJA 3/2016

Ylikylässä PÖYTÄKIRJA 3/2016 Ylikylässä 20.8.2016 PÖYTÄKIRJA 3/2016 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja,, avasi kokouksen klo 18.25 ja toivotti kaikki tervetulleeksi Haavikon

Lisätiedot

Valtioneuvoston yhteinen asianhallintajärjestelmä VAHVA. Suvi Albert, hankepäällikkö. 1 #VNvahva #digivn. I Valtioneuvoston kanslia I vnk.

Valtioneuvoston yhteinen asianhallintajärjestelmä VAHVA. Suvi Albert, hankepäällikkö. 1 #VNvahva #digivn. I Valtioneuvoston kanslia I vnk. Valtioneuvoston yhteinen asianhallintajärjestelmä VAHVA Suvi Albert, hankepäällikkö 1 #VNvahva #digivn Asianhallinta valtioneuvostossa Valtioneuvostossa on käytössä noin 15 erillistä asianhallintajärjestelmää,

Lisätiedot

Inspire-verkosto Muistio 1 (5) Verkkopalvelut ja portaali -ryhmä Laatija: Panu Muhli

Inspire-verkosto Muistio 1 (5) Verkkopalvelut ja portaali -ryhmä Laatija: Panu Muhli Inspire-verkosto Muistio 1 (5) Inspire-verkoston n kokous Aika: 15.1.2010 klo 12:00-14:00 Paikka: Logica, Karvaamokuja 2, Helsinki 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen... 2 2. Kokouksen työjärjestys...

Lisätiedot

Neuvotteluhuone Rahiala, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 A

Neuvotteluhuone Rahiala, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 A Sivu 1/5 Pöytäkirja 23/2017 Aika: 8. kesäkuuta 2017 klo 8.15 Paikka: Läsnä jäsenet: Läsnä muut: Neuvotteluhuone Rahiala, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 A Miika Tiainen, puheenjohtaja Inari Harjuniemi,

Lisätiedot

Maaseutuverkostopalvelut-yksikkö 18.12.2014

Maaseutuverkostopalvelut-yksikkö 18.12.2014 Maaseutuverkoston ohjausryhmän kokous Aika: torstai 18.12.2014 kello 10.00 12.10 Paikka: Maa- ja metsätalousministeriö, Kokoushuone Kartano, Mariankatu 23 Taina Vesanto, MMM Joel Karlsson, Maaseutuverkostopalvelut

Lisätiedot

Valtipa-yhteistyöryhmän kokous. Aika klo

Valtipa-yhteistyöryhmän kokous. Aika klo Valtiokonttori Pöytäkirja VM043:00/ 1 (6) Valtion IT-palvelukeskus 2008 Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö Valtioneuvoston tietopalvelujen yhteistyöryhmä 12.2.2009 Valtipa-yhteistyöryhmän kokous Aika

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS

HALLITUKSEN KOKOUS Suomen tieteellinen kirjastoseura Finlands vetenskapliga bibliotekssamfund Finnish Research Library Association PL 217, 00171 Helsinki http://pro.tsv.fi/stks HALLITUKSEN KOKOUS 4-2008 Aika 12.5. klo 13.30

Lisätiedot

Valtioneuvoston yhteinen virtuaalityöpöytä Kampus

Valtioneuvoston yhteinen virtuaalityöpöytä Kampus Valtioneuvoston yhteinen virtuaalityöpöytä Kampus Yksikön päällikkö Miia Roukus 1 Kampuksen suunnittelun lähtökohdat Kampus korvaa nykyiset erilliset ministeriöiden intranetit ja Senaattoripalvelun. Kampus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 15.9.2017 klo 13 14.35 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Paikalla:

Lisätiedot

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Aika: Keskiviikko 2.5. 2018 klo 9.05-11.15 Paikka Satakunnan keskussairaalan yhtymähallituksen neuvotteluhuone N-rakennus, II-kerros Sairaalatie 3, Pori Jakelu: (x)

Lisätiedot

Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos. Paikkatietomarkkinat Helsingin Messukeskus

Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos. Paikkatietomarkkinat Helsingin Messukeskus Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos Paikkatietomarkkinat 3.11.2009 Helsingin Messukeskus 9.11.2009 on paikkatietoinfrastruktuurin toteuttamiseen ja hyödyntämiseen liittyvän tiedon ja kokemusten vaihdon foorumi.

Lisätiedot

Tietohallintojohtaja Tauno Heikkilä Valtiovarainministeriö KANSALLINEN TIETOYHTEISKUNTASTRATEGIA

Tietohallintojohtaja Tauno Heikkilä Valtiovarainministeriö KANSALLINEN TIETOYHTEISKUNTASTRATEGIA Tietohallintojohtaja Tauno Heikkilä Valtiovarainministeriö KANSALLINEN TIETOYHTEISKUNTASTRATEGIA Keskeiset kuvat luennosta terveydenhuollon XXI atk-päivillä 30.5.1995 * SUOMI TIETOYHTEISKUNNAKCI - KANSALLISET

Lisätiedot

Oikeusministeriö, Eteläesplanadi 10, kh. Maakaari (kellarikerros)

Oikeusministeriö, Eteläesplanadi 10, kh. Maakaari (kellarikerros) Valtipa VALTIOVARAINMINISTERIÖ Valtioneuvoston tietohallintoyksikkö Jussilainen Maija KOKOUSMUISTIO 3.10.2007 HAREnro VM013:00/2007 VALTIPA-YHTEISTYÖRYHMÄN KOKOUS Aika 3.10.2007 klo 9-11.40 Paikka Osallistujat:

Lisätiedot

Sote tiedolla johtamisen - työryhmä. Asialista klo Päijät-Hämeen liitto, Diapaasi

Sote tiedolla johtamisen - työryhmä. Asialista klo Päijät-Hämeen liitto, Diapaasi Sote tiedolla johtamisen - työryhmä Asialista 10.1.2019 klo 14 16 Päijät-Hämeen liitto, Diapaasi Osallistujat Läsnä Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija Päijät-Hämeen liitto/phhyky - Anu

Lisätiedot

JHS-järjestelmä. Tommi Karttaavi

JHS-järjestelmä. Tommi Karttaavi JHS-järjestelmä Tommi Karttaavi 25.4.2007 JHS-järjestelmä JHS-suosituksia (julkisen hallinnon suositus) on laadittu vuodesta 1992 lähtien, jolloin JHS-järjestelmä korvasi VHS-järjestelmän Voimassa olevia

Lisätiedot

Pöytäkirja. Klaus Lindberg, CSC. Kokousmateriaalit löytyvät JulkICT Wikistä: https://wiki.julkict.fi/julkict/avoin-data/julkict-lab

Pöytäkirja. Klaus Lindberg, CSC. Kokousmateriaalit löytyvät JulkICT Wikistä: https://wiki.julkict.fi/julkict/avoin-data/julkict-lab Pöytäkirja JulkICTLab 24.6.2015 JulkICTLab ohjausryhmän kokous 3/2015 Aika To 11.6.2015, klo 10:00 12:00 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu 9, Helsinki, nvh. Tienhaara Kutsutut: Jäsenet: Sihteeristö:

Lisätiedot

KuntaIT Mikä muuttuu kunnan tietotekniikassa? Terveydenhuollon Atk-päivät Mikkeli Heikki Lunnas

KuntaIT Mikä muuttuu kunnan tietotekniikassa? Terveydenhuollon Atk-päivät Mikkeli Heikki Lunnas KuntaIT Mikä muuttuu kunnan tietotekniikassa? Terveydenhuollon Atk-päivät Mikkeli 29.5.2006 Heikki Lunnas KuntaTIMEn keihäänkärjet 1. Julkisen hallinnon tietohallinnon ohjausmekanismien kehittäminen 2.

Lisätiedot

2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 8 NUORISOVALTUUSTON ESITTELY YHTEISTYÖTAHOILLE 13 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN

2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 8 NUORISOVALTUUSTON ESITTELY YHTEISTYÖTAHOILLE 13 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 13.3.2019 Aika: 16.00 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Tietotermit tiedonhallintaan Säätytalo

Tietotermit tiedonhallintaan Säätytalo Tietotermit tiedonhallintaan Säätytalo 11.12.2017 Tietotermit tiedonhallintaan 11.12.2017 Ohjelma klo 10:30-12:00 Tietotermien julkistaminen Tietotermit laajaan käyttöön, Anne Kauhanen- Simanainen, VM

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2017 Aika: Maanantaina 13.2.2017 klo 17.00 Paikka: Mestarinkatu

Lisätiedot

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Aika 22.01. 2010, kello 9:00 16:00 Paikka Finanssialan keskusliitto, Bulevardi 28 Paikalla Martti From TIEKE, pj Ari Pulkkinen Agentit, ohjelmistotalotyöryhmä pj Pirjo Ilola

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Turo Virtanen avasi kokouksen 12.05 ja toivotti läsnäolijat tervetulleeksi.

1. Kokouksen avaus Turo Virtanen avasi kokouksen 12.05 ja toivotti läsnäolijat tervetulleeksi. HALLINNON TUTKIMUKSEN SEURA RY Johtokunnan kokous 2/2008 PÖYTÄKIRJA Aika: 19.5.2008 klo 12.00 Paikka: Helsingin yliopisto, yleisen valtio opin laitos Läsnä: Turo Virtanen Pertti Ahonen Jaana Haatainen

Lisätiedot

JHS 134 ja 142 päivittäminen sekä JHS 138 kumoaminen

JHS 134 ja 142 päivittäminen sekä JHS 138 kumoaminen JHS 134 ja 142 päivittäminen sekä JHS 138 kumoaminen 1(8) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet... 3 1.3 Hankkeen sidosryhmät... 3

Lisätiedot

Julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurijaoston työsuunnitelma 2014

Julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurijaoston työsuunnitelma 2014 Suunnitelma Valtiovarainministeriö/Julkisen hallinnon ICT - toiminto/vaatimukset ja suositukset JHKA-sihteeristö 22.1.2014 Julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurijaoston työsuunnitelma 2014 Julkisen hallinnon

Lisätiedot

Valtion lupa- ja valvontavirasto (Luova) Perustetaan

Valtion lupa- ja valvontavirasto (Luova) Perustetaan Valtion lupa- ja valvontavirasto (Luova) Perustetaan 1.1.2020 Mistä on kyse? 2 3 Työnjako kunta-maakunta-valtio Maakunta- ja sote - uudistuksen myötä Suomen julkinen hallinto järjestetään kolmella tasolla,

Lisätiedot

Ylikylässä PÖYTÄKIRJA 2/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS

Ylikylässä PÖYTÄKIRJA 2/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS Ylikylässä 12.9.2015 PÖYTÄKIRJA 2/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja,, avasi kokouksen klo 18.28 ja toivotti kaikki tervetulleeksi Haavikon

Lisätiedot

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 8/2018

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 8/2018 AIKA: 20.11.2018 klo 17.02-18.54 PAIKKA: Laitilan Nuokkari, Kaukolantie 19, 23800 Laitila OSALLISTUJAT: Jäsenet: Lahtonen Erika Ihanmäki Jussi pj. I vara pj. Vuorela Ilmari II vara pj. Aho Niko Elo Jalmar

Lisätiedot

Yhteinen sähköinen arkistointi

Yhteinen sähköinen arkistointi Yhteinen sähköinen arkistointi 17.5.2016 Jari Kallela ValtioExpo JulkICT Sisältö Taustaa Arkistoinnin palvelukokonaisuus Lainsäädäntö Mitä seuraavaksi? Sähköisten viranomaisjen arkistoinnin ja säilytyksen

Lisätiedot

Kansallisenpaikkatietostrategian päivitys Tilannekatsaus. Patinen kokous

Kansallisenpaikkatietostrategian päivitys Tilannekatsaus. Patinen kokous Kansallisenpaikkatietostrategian päivitys Tilannekatsaus Patinen kokous 13.6.2013 Paikkatietostrategian päivityksen pohjatyöt Avoin sähköinen kysely helmi-maaliskuu, 58 vastausta Toimintaympäristön muutosanalyysi

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 17:40-19:00 Mustasaari, Stidi -kokoustila.

PÖYTÄKIRJA. Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 17:40-19:00 Mustasaari, Stidi -kokoustila. Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA Aika 05.06.2018 klo 17:40-19:00 Paikka Mustasaari, Stidi -kokoustila. Saapuvilla olleet jäsenet Minna Hietamäki, puheenjohtaja Kari Kanala, kirkkoherra

Lisätiedot

HITSAUS JA LIITTÄMISINSTITUUTTI PÖYTÄKIRJA 1 / 5 HRO SUUNNITTELUFOORUMI Sannäsin Kartano, Sannaistentie 540, Sannäs

HITSAUS JA LIITTÄMISINSTITUUTTI PÖYTÄKIRJA 1 / 5 HRO SUUNNITTELUFOORUMI Sannäsin Kartano, Sannaistentie 540, Sannäs HITSAUS JA LIITTÄMISINSTITUUTTI PÖYTÄKIRJA 1 / 5 JOHTORYHMÄN KOKOUS Aika: Keskiviikko, klo 14.42-15.43 Paikka: Sannäsin Kartano, Sannaistentie 540, 07310 Sannäs Osallistujat: Timo Björk LUT Tapani Halme

Lisätiedot

Vero TORI-siirtoprojekti, ohjausryhmä. 1 Esityslistan hyväksyminen. 2 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen

Vero TORI-siirtoprojekti, ohjausryhmä. 1 Esityslistan hyväksyminen. 2 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen Pöytäkirja 1 / 5 Vero TORI-siirtoprojekti, ohjausryhmä Aika klo 13-14:25 Paikka Osallistujat Lync Puheenjohtaja: Markku Heikura, tietohallintojohtaja, Verohallinto Jäsenet: Verohallinto Juha Vuojärvi,

Lisätiedot

5.9.2011. Paikka Sisäasiainministeriö, Kirkkokatu 12, kokoushuone 229.

5.9.2011. Paikka Sisäasiainministeriö, Kirkkokatu 12, kokoushuone 229. 5.9.2011 YRITYSTURVALLISUUDEN KANSALLINEN YHTEISTYÖRYHMÄ Aika 15.8.2011 klo 14.00 15.30 Paikka Sisäasiainministeriö, Kirkkokatu 12, kokoushuone 229. Läsnä Ritva Viljanen, SM, puheenjohtaja Hollmén Jyrki,

Lisätiedot

Mäkelänkatu 93 Neuvotteluhuone, toinen kerros

Mäkelänkatu 93 Neuvotteluhuone, toinen kerros JOHTOKUNTA (1/5) KOKOUSAIKA maanantai 2.10.2017 klo 17.30 KOKOUSPAIKKA Käpylän peruskoulu Mäkelänkatu 93 Neuvotteluhuone, toinen kerros LÄSNÄ / KUTSUTUT: Markko Flores, puheenjohtaja Marja Blomqvist, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Digitalisaatiostrategia valmistelutilanne 2/2016

Digitalisaatiostrategia valmistelutilanne 2/2016 Digitalisaatiostrategia valmistelutilanne 2/2016 Juhani Korhonen, VM/JulkICT JUHTA 17.2.2015 JulkICT-osasto Strategian valmistelun taustaa Nykytila: useita strategioita ja linjauksia viesti ja tavoitetila

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Kallion seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 18:05-20:05 Paikka Seurakuntakoti, Siltasaarenkatu 28

PÖYTÄKIRJA. Kallion seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 18:05-20:05 Paikka Seurakuntakoti, Siltasaarenkatu 28 Kallion seurakunnan seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA Aika 10.10.2017 klo 18:05-20:05 Paikka Seurakuntakoti, Siltasaarenkatu 28 Saapuvilla olleet jäsenet Teemu Laajasalo, kirkkoherra, poissa Liisa Berghäll

Lisätiedot

LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) KEHITTÄMISKESKUS Hallitus

LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) KEHITTÄMISKESKUS Hallitus LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) Aika maanantaina 17.12.2012 kello 9:00 11:10 Kokouksen jälkeen n. 11:30 joululounas Seurahuoneella Paikka Yrityskolmio, os. Vareliuksenkatu 2 B, 32200 LOIMAA

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 1.9.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 62 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

Kokeilut muutoksen välineenä

Kokeilut muutoksen välineenä Kokeilut muutoksen välineenä Johanna Kotipelto, Strategiaosasto, VNK Kokeilevasuomi.fi @Kokeilevasuomi #kokeilut #kokeilevasuomi Kokeilunpaikka.fi #kokeilunpaikka kokeilut@vnk.fi Kokeileva Suomi -hanke..eli

Lisätiedot

Todettiin laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Todettiin laillisuus ja päätösvaltaisuus. LIIKENNEOPETUKSEN PÖYTÄKIRJA 1 (5) TUTKINTOTOIMIKUNTA (8258) TUTKINTOTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika 21.10.2010 kello 13:00 17:30. Paikka Läsnä Poissa Suomen autokoululiitto ry Ratamestarinkatu 11, Helsinki Antero

Lisätiedot

JHS-järjestelmä ja standardit. Pekka Niemi JHS-projektipäällikkö Valtiovarainministeriö, KuntaIT-yksikkö

JHS-järjestelmä ja standardit. Pekka Niemi JHS-projektipäällikkö Valtiovarainministeriö, KuntaIT-yksikkö JHS-järjestelmä ja standardit Pekka Niemi JHS-projektipäällikkö Valtiovarainministeriö, KuntaIT-yksikkö 9.6.2010 1 JHS-järjestelmän historiaa Valtioneuvosto päätti valtionhallinnon sisäisistä standardeista

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 25.4.2019 kello 12 13.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

JHS 136 Menettelytavat JHS-työssä -päivitys

JHS 136 Menettelytavat JHS-työssä -päivitys JHS 136 Menettelytavat JHS-työssä -päivitys Hankesuunnitelma v.0.1 06.08.2012 1(9) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet... 3 1.3 Hankkeen

Lisätiedot

TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT

TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari 28.10.2011 Tommi Oikarinen, VM / JulkICT Projektin ensisijaisena tavoitteena on yhteisesti suunnitella ja arvioida alueellisen ja paikallisen tason tietojärjestelmäarkkitehtuurin

Lisätiedot

Tiedonhallintalaki ja JUHTA:n rooli. JUHTA:n kokous Tommi Oikarinen / VM

Tiedonhallintalaki ja JUHTA:n rooli. JUHTA:n kokous Tommi Oikarinen / VM Tiedonhallintalaki ja JUHTA:n rooli JUHTA:n kokous 31.5.2018 Tommi Oikarinen / VM Pohdittavia asioita Neuvottelukunnan tarkoitus Neuvottelukunnan tehtäväala Neuvottelukunnan asemoituminen suhteessa tiedonhallintalakiin

Lisätiedot

11 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN

11 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 16.1.2019 Aika: 16.00 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Vammaisneuvosto AIKA 17:00-19:45. PAIKKA Perusturvan kokoustila, Terraario Kuruntie 10

YLÖJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Vammaisneuvosto AIKA 17:00-19:45. PAIKKA Perusturvan kokoustila, Terraario Kuruntie 10 YLÖJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Vammaisneuvosto 27.11.2018 AIKA 17:00-19:45 PAIKKA Perusturvan kokoustila, Terraario Kuruntie 10 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU ILMASTOVERKOSTON KUNTAEDUSTAJAT ASIALISTA 5/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU ILMASTOVERKOSTON KUNTAEDUSTAJAT ASIALISTA 5/ Aika: Keskiviikko 10.8.2016 klo 13:00-14:35 Paikka: Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän kokoushuone Satakunnankatu 18 A, 2. krs. Osallistujat: Anttonen Kaisu ympäristöjohtaja Tampere, pj. Olkanen Emilia

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous ESITYSLISTA 9.11.2016 1(5) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

Annika Lindblom, pääsihteeri. Kestävän kehityksen toimikunta

Annika Lindblom, pääsihteeri. Kestävän kehityksen toimikunta Annika Lindblom, pääsihteeri Kestävän kehityksen toimikunta Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen päivitys KIITOS OSALLISTUMISESTA! Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus Yhteiskuntasitoumuksen päivitys:

Lisätiedot

Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2018 ( )

Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2018 ( ) Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2018 (28.11.2017) 1 Toiminta-ajatus Edistää Suomen kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamista kansainvälisessä luonnonvarapolitiikassa.

Lisätiedot

KASPERI II - Väli-Suomen lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen kehittämishanke

KASPERI II - Väli-Suomen lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen kehittämishanke KASPERI II - Väli-Suomen lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen kehittämishanke Ohjausryhmän kokous Muistio 3/2012 AIKA: 7.9.2012 klo 9.15-12.05 PAIKKA: Kokouskeskus Juvenes, Åkerlundinkatu 1, Kokoustila

Lisätiedot

Minkälainen tutkimustiedon neuvonantojärjestelmä?

Minkälainen tutkimustiedon neuvonantojärjestelmä? Minkälainen tutkimustiedon neuvonantojärjestelmä? KARI RAIVIO SOTERKO/LYNET 5.6.2014 Mihin tutkimustietoa tarvitaan? Poliittisten linjausten valmistelu (hallitusohjelma, puolueohjelmat) Lakien ja asetusten

Lisätiedot

Julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuuri -jaoston (JHKA) viestintäsuunnitelma vuodelle 2014

Julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuuri -jaoston (JHKA) viestintäsuunnitelma vuodelle 2014 Viestintäsuunnitelma JulkICT Jari Kallela 18.2.2014 Julkinen Julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuuri -jaoston (JHKA) viestintäsuunnitelma vuodelle 2014 Taustaa Viestinnän tavoitteet Viestinnän vastuut

Lisätiedot

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/2673/00.01.00.00/2018 Heikki Talkkari 10.1.2019 VM210:00/2018 LUONNOS JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN 1.

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous 2018 Selkeä esityslista Esityslista on kokouksen ohjelma. Siinä kerrotaan kokouksessa päätettävät asiat. esityslista 1. Kokouksen avaus Liittokokous

Lisätiedot

Hankkeet ja yhteentoimivuus. OKM:n kirjastopäivät Minna Karvonen

Hankkeet ja yhteentoimivuus. OKM:n kirjastopäivät Minna Karvonen Hankkeet ja yhteentoimivuus OKM:n kirjastopäivät 2012 Minna Karvonen 12.12.2012 Hallitusohjelman kirjaukset Yhteentoimivuus: kansallista perustaa Kirjastoja kehitetään vastaamaan tietoyhteiskunnan haasteisiin.

Lisätiedot

Kokonaisarkkitehtuuri julkisessa hallinnossa. ICT muutostukiseminaari neuvotteleva virkamies Jari Kallela

Kokonaisarkkitehtuuri julkisessa hallinnossa. ICT muutostukiseminaari neuvotteleva virkamies Jari Kallela Kokonaisarkkitehtuuri julkisessa hallinnossa ICT muutostukiseminaari 8.10.2014 neuvotteleva virkamies Jari Kallela Sisältö Miksi kokonaisarkkitehtuuria tarvitaan julkisessa hallinnossa? Mitä tuloksia kokonaisarkkitehtuurista

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 SIVU 01/2015 AIKA Maanantaina 31. elokuuta 2015 klo 15 17.25 PAIKKA Längelmäen seurakuntatalo LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. HAIKKA Juha KOPPANEN Elina

Lisätiedot

Nuorisotutkimusseuran hallituksen kokous 2/2017

Nuorisotutkimusseuran hallituksen kokous 2/2017 Nuorisotutkimusseuran hallituksen kokous 2/2017 Aika: 25.4.2017 klo 13.10 15.30 Paikka: Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, Helsinki), sali 405 Hallituksen kokous järjestettiin osana Nuorisotutkimusseuran hallituksen

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 96 Nuorisovaltuuston kokous AIKA 8.2.2016 Klo 16.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 98 2 KOKOUKSEN AVAUS... 98 3 PUHEENJOHTAJAN JA

Lisätiedot

Lehtojärvellä PÖYTÄKIRJA 1/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS

Lehtojärvellä PÖYTÄKIRJA 1/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS Lehtojärvellä 21.3.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja,, avasi kokouksen klo 16.00 ja toivotti kaikki tervetulleeksi Haavikon

Lisätiedot

9.45. lakimiessihteeri

9.45. lakimiessihteeri tark. Sun Jomppanen saamen kieliturvasihteeri/ x Aika ke 26. pnä kesäkuuta 2013 klo 9.00 pci Tiina Sanila-Aikio 1 varapuh. joht. x k Paikka puhelinkokous 9.45 Hallitus sivu 1 (8) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 4/2018

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 4/2018 Saaristotoimikunta 17.10.2018 PÖYTÄKIRJA 4/2018 39 Kokouksen avaus 40 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 41 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 42 Pöytäkirjantarkastus 43 Saaristoliikenteen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika 20.10.2016 kello 12:00-14:15 Kokouspaikka Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Valtioneuvoston yhteinen Hankeikkuna

Valtioneuvoston yhteinen Hankeikkuna Valtioneuvoston yhteinen Hankeikkuna Avoimen hallinnon virkamiesverkoston tapaaminen 11.5 2016 Päivi Nurminen, VNK Esityksen agenda: Taustaa: Miksi uusi hanketietopalvelu? Tavoitteet Mikä tulee muuttumaan?

Lisätiedot

Julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurijaoston työsuunnitelma 2013

Julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurijaoston työsuunnitelma 2013 Suunnitelma Valtiovarainministeriö/Julkisen hallinnon ICT - toiminto/vaatimukset ja suositukset JHKA-sihteeristö 22.5.2013 Julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurijaoston työsuunnitelma 2013 Tämä työsuunnitelma

Lisätiedot

6Aika-strategian ohjausryhmä

6Aika-strategian ohjausryhmä 6Aika-strategian ohjausryhmä Muistio Ohjausryhmän kokous 4/2017 23.5.2017, kello 9.30-14.30 Paikka: Kaupungintalo (neuvotteluhuone Havukoski) Asematie 7, 01300 Vantaa Osallistujat: Kimmo Heinonen, Helsingin

Lisätiedot