Tarkistuslista. Vaihe 1, Tarkastukseen valmistautuminen. Tilinpäätös ja toimintakertomus on allekirjoitettu.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tarkistuslista. Vaihe 1, Tarkastukseen valmistautuminen. Tilinpäätös ja toimintakertomus on allekirjoitettu."

Transkriptio

1 Tarkistuslista Vaihe 1, Tarkastukseen valmistautuminen Toiminnantarkastuksen valmisteleviin toimenpiteisiin kuuluu tarkastusaineiston täydellisyyden varmistaminen, yhtiöjärjestyksen määräysten kertaaminen sekä edelliseltä tilikaudelta siirtyvien tietojen oikeellisuuden tarkastaminen. Seuraavassa on tarkistuslista vaiheessa 1 suoritet tavista tarkastustoimenpiteistä (tärkeimmät kohdat on korostettu): Tasekirja sisältää ka ikki osat. Tilinpäätös ja toimintakertomus on allekirjoitettu. Tarvittava lisäaineisto on pyydetty ja saatu isännöitsijältä tai kirjanpitäjältä. Voimassa oleva yhtiöjärjestys on luettu. Edellisen tilikauden tasekirja on sidottu. Edellisen tilika uden tiedot ovat siirt yneet oikein tarkastet tavalle til ika udelle. Edellistä tilika ut ta koskevat tarkastuskertomukset (tilintarkastus, toiminnantarkastus) on luettu. Edellistä tilikaut ta koskevat mahdolliset tarkastuspöy täkirjat (tilintarkastus, toiminnantarkastus) on luettu.

2 TARKISTUSLISTA Vaihe 2, Hallinnon tarkastus Hallinnon tarkastuksessa toiminnantarkastaja tarkastaa hallinnon järjestämisen ja sen, että yhtiön johdon toiminta on asunto-osakeyhtiölain, yhtiöjärjestyksen ja yhtiökokouspäätösten mukaista. Toiminnantarkastuksen toisessa vaiheessa toiminnantarkastaja tarkastaa hallinnon tutustumalla yhtiökokousten ja hallituksen kokousten pöytäkirjoihin sekä varmistamalla kaupparekisterimerkintöjen ajantasaisuuden. Seuraavassa on tarkistuslista toiminnantarkastuksen vaiheessa 2 suoritettavista tarkastustoimenpiteistä (tärkeimmät kohdat on korostettu): Yhtiökokoukset: Yhtiökokousten pöytäkirjat on luettu. Yhtiökokousten pöytäkirjoissa on asianmukaiset allekirjoitukset. Varsinainen yhtiökokous on pidetty kuuden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Yhtiökokous menet telyssä on noudatet t u m uotomääräyksiä ja päätökset on tehty asianmukaisesti. Osa kkeeno m istaj ia on kohdelt u päätöksissä tasaverta i- sesti eikä heidän yhdenvertaisuuttaan ole loukattu.

3 Tiedot yhtiökokouksen päättämistä asioista on esitetty oikein toimintakertomuksessa ja sen liitteissä. Yhtiökokouksen vahvistama talousarvio täsmää talousarviovertailussa esitettyyn talousarvioon. Hallituksen kokoukset: Hallituksen kokousten pöytäkirjat on luettu. Hallituksen kokoukset ovat olleet päätösvaltaisia. Kokouspöytäkirjat on numeroitu, niissä on pöytäkirjan mukaiset liitteet ja ne on asianmukaisesti allekirjoitettu. Hallitus ja isännöitsijä ovat toimineet toimivaltansa puitteissa sekä huolellisuus- ja valvontavelvoitteidensa mukaisesti. Hallituksen ja isännöitsijän toimet ja päätökset eivät ole loukanneet osakkeenomistajien yhdenvertaisuutta. Esteellisyyskysymykset on h uomioitu hallituksen kokouksissa ja päätöksissä. Mahdollinen edelliseltä tilikaudelta annet tu tilintarkastuspöytäkirja on käsitelty viivytyksettä hallituksen kokouksessa ja hallitus on ryhtynyt asiassa toimeen. Yhtiöllä on ajantasainen osakeluettelo.

4 Kaupparekisterin tiedot: Kaupparekisteriote on luettu. Kaupparekisteritiedot ovat ajan tasalla. Mahdolliset päätetyt yhtiöjärjestysmuutokset on ilmoitettu rekisteröitäväksi kaupparekisteriin. Tasekirjan tiedot (yhtiön virallinen nimi, Y-tunnus, tilikausi) täsmäävät kaupparekisterin tietoihin.

5 TARKISTUSLISTA Vaihe 3, Toimintakertomuksen, tuloslaskelman, taseen ja liitetietojen tarkastaminen Toiminnantarkastuksen kolmannessa vaiheessa toiminnantarkastaja käy läpi tasekirjan eri osia sen arvioimiseksi, sisältävätkö tilinpäätös ja toimintakertomus olennaisilta osin niissä esitettäväksi säädetyt tiedot. Seuraavassa on tarkistuslista vaiheessa 3 suoritet tavista tarkastustoimenpiteistä (tärkeimmät kohdat on korostettu): Toimintakertomus: Toimintakertomus sisältää vähintään kaikki lakisääteiset tiedot. Toimintakertomuksen vapaaehtoiset tiedot on esitetty oikein. Tuloslaskelma: Tuloslaskelma on esitetty niin sanotun kiinteistökaavan muodossa. Tuloslaskelma ei sisällä olennaisia selvit tämät tömiä poikkeamia verrattuna talousarvioon ja edelliseen vuoteen.

6 Hoitovastikkeiden suoriteperusteinen kirjaaminen on varmistettu täsmäytyslaskelmalla. Mahdollisten ylimääräisten hoitovastikkeiden perimiseen hallituksella on ollut yhtiökokouksen valtuutus. Mahdollinen asuintalovaraus on tehty säädettyjen rajojen puitteissa (enintään 68 /m 2 /vuosi, minimivaraus ). Mahdollisista luottotappioiden kirjaamisista ja muista saatavien poistamisista hallitus on tehnyt asianmukaiset päätökset. Satunnaisiin eriin on kirjattu vain tavanomaisesta toiminnasta poikkeavia kertaluonteisia ja olennaisia eriä. Tuloslaskelman osoittaessa voittoa yhtiöllä on jäljellä vähintään vastaava määrä verotuksessa vahvistettuja tappioita. Taseen vastaavaa-puoli: Taseen vastaavaa-puolen loppusumma täsmää vastattavaa-puolen loppusummaan. Pitkävaikutteiset menot, joihin kohdistuu aktivointipakko, on aktivoitu. Vuosikuluina kirjattavaksi säädettyjä menoeriä ei ole aktivoitu.

7 Keskeneräinen pitkävaikut teinen hanke on käsitelty tilin päätöksessä keskeneräisenä ja kirjat tu taseen pysyvien vastaavien erään Ennakkomaksut ja keskeneräiset hankinnat. Tehdyt poistot ovat enintään elinkeinoverolaissa määrättyjen maksimipoistojen suuruiset. Til i n päätöksen tiedot vastike- ja vuokra rästeistä täsmäävät vastikereskontran tietoihin. Yhtiön johto seuraa vastike- ja vuokrarästien tilannetta ja rästien perintä on järjestetty asianmukaisesti. Muut saamiset -erään kirjatut saamiset ovat todellisia. Pankkitilien saldot on täsmäytetty pankin antamaan saldotodistukseen tai tiliotteisiin. Mahdollisen käyttötiliin liitetyn luottolimiitin käyttö on esitetty tilinpäätöksessä velkana. Limiitin nostamatonta osaa ei ole kirjattu velaksi. Taseen vastattavaa-puoli: Rahastoinnit perustuvat yhtiökokouksen päätöksiin eikä niihin liity veroriskiä: Rahastoinneista on yhtiökokouksen tilikauden aikainen päätös.

8 Rahastointi on teht y yhtiökokouksen päätöksen mukaisella tavalla. Rahastointia vastaava hanke on aktivoitu taseeseen. Lainanlyhennysrahastoinnin määrä on enintään lainanlyhennysten määräinen. Tulevia korja u ks ia va rten kerät y t ja ra hasto id ut korja usvastikeva rat ovat tallessa. Tuloslaskelmassa esitetty tilikauden voitto (tappio) täsmää taseen omassa pääomassa esitettyyn lukuun. Oman pääoman ollessa negatiivinen toimintakertomuksessa on esitetty selvitys asiasta. Aiempina tilikausina tehdyt asuintalovaraukset puretaan viimeistään 10 vuoden kuluttua varauksen tekemisestä. Pankkilainoista tilinpäätöksessä esitetyt tiedot täsmäävät pankin antamiin lainojen saldotodistuksiin. Tilinpäätöksen tiedot vastike- ja vuokraennakoista täsmäävät vastikereskontran tietoihin. Muut velat -erään kirjatut velat ovat todellisia.

9 Tase-eritte1lyt: Tase-erittelyissä on päiväys ja laatijan allekirjoitus. Liitetiedot: Tiedot mahdollisista pysyvistä rasitteista täsmäävät kiinteistörekisteriotteen tietoihin. Tiedot kiinteistöä rasittavien kiinnitysten ja panttikirjojen kokonaismäärästä täsmäävät tuoreen rasitustodistuksen tietoihin. Tiedot pankin hallussa olevista panttikirjoista täsmäävät pankin antaman vakuuserittelyn tietoihin. Mahdollisten vapaana olevien panttikirjojen säilytys on järjestetty luotettavalla tavalla.

10 TARKISTUSLISTA Vaihe 4, Tasekirjan muiden osien tarkastaminen Toiminnantarkastuksen neljännessä vaiheessa toiminnantarkastaja käy läpi muut, vielä tarkastamatta olevat tasekirjan osat. Seuraavassa on tarkistuslista vaiheessa 4 suoritet tavista tarkastustoimenpiteistä (tärkeimmät kohdat on korostettu): Talousarviovertailu: Talousarviovertailu perustuu yhtiökokouksen hyväksymään talousarvioon. Toimintakertomuksessa on annet tu riit tävä selvitys olennaisista poikkeamista talousarvioon nähden. Hallitus ja isännöitsijä ovat toimineet yhtiökokouksen hyväksymän talousarvion rajoissa. Talousarviovertailun esittämistapa on selkeä. Toteutuneet ja budjetoidut luvut on esitetty vertailukelpoisella tavalla. Vastikelaskelmat: Hoito-, pääoma- ja erityisvastikkeista on kustakin laadittu oma vastikelaskelmansa.

11 Kukin vastikelaskelma sisältää vain kyseiseen laskelmaan kuuluvia tuloja ja menoja. Laskel m ien aloit tavat jää mät täs määvät edell isen til i- kauden lopettavien jäämien kanssa. Vastikelaskelmat sisältävät tarkistuslaskelman, jossa vastikelaskelmien yhteissumma täsmää taseen tietojen pohjalta laskettuun rahoitusasemaan. Osakkaiden yhdenvertaisuus ei ole vaarantunut vastikeperinnässä. Yhdenvertaisuus voi vaarantua varsinkin silloin, jos jokin vastike on merkittävästi alijäämäinen ja samanaikaisesti jokin toinen vastike ylijäämäinen. Kirjanpitokirjat ja tositteet: Luettelo käytetyistä kirjanpitokirjoista ja tositteiden lajeista sekä nä iden sä ily t ystavoista on m u ka na tasekirjassa. Tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen päiväys ja allekirjoitus: Tilinpäätös ja toimintakertomus on laadittu neljän kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Tilinpäätöksen on allekirjoittanut allekirjoituspäivänä toimi- ja päätösvaltainen hallitus sekä päävastuullinen isännöitsijä.

12 TARKISTUSLISTA Vaihe 5, Muu talouden tarkastus Toiminnantarkastuksen viidennessä vaiheessa eli muun talouden tarkastamisen yhteydessä toiminnantarkastaja käy läpi juoksevan kirjanpidon tapahtumat ja varmistaa, että tilinpäätös perustuu kirjanpitoon. Lisäksi hän tarkastaa taloyhtiön veroasioiden hoidon ja lainaosuuslaskennan oikeellisuuden. Seuraavassa on tarkistuslista vaiheessa 5 suoritet tavista tarkastustoimenpiteistä (tärkeimmät kohdat on korostettu): Varsinaisen kirjanpidon tarkastaminen, pääkirja: Pääkirjasta ilmenevät tulot, menot ja rahoitustapahtumat kuuluvat yhtiölle. Pääkirjan tulo-, meno- ja tasetilien loppusaldot ovat siirtyneet oikein tilikohtaisesti eriteltyyn tuloslaskelmaa n ja taseeseen ( pistokoe). Yhtiön hall in nassa olevien vuokrah uoneistojen vuosit ta i- set vuokrantarkistukset on pantu toimeen. Hallituksen jäsenille maksetut palkkiot ovat yhtiökokouksen päätösten mukaisia. Isännöintitoimiston kuukausipalkkiot ja muut veloitukset ovat sopimuksen mukaisia.

13 Yhtiön kiinteistön täysarvovakuutus on voimassa tilikauden vaihtuessa eikä vakuutusmaksu ole erääntynyt. Osakkailta vastaanotetut lainaosuussuoritukset on käytetty viipymättä asianomaisen lainan lyhentämiseen. Osakkailta lainanhoitomenoja varten kerättyjä varoja on rahastoitu enintään lainanlyhennysten määrä. Olennaiset jaksotukset (siirtosaamiset, siirtovelat) on kirjattu kirjanpitoon. Lainojen korkojaksotus ei poikkea olennaisesti pankin anta massa lainojen saldotodistuksessa esitet ystä l uvusta. Varsinaisen kirjanpidon tarkastaminen, päiväkirja: Tilinavausviennit eli niin sanottu avaava tase täsmää edellisen tilinpäätöksen vahvistettuun taseeseen. Tilikauden viimeisen päivän viennit ovat asianmukaisia. Tosit teet: Tositteet on päivätty ja numeroitu. Tositteista ilmenevät liiketapahtumat kuuluvat yhtiölle. Tositteet on asianmukaisesti hyväksytty. Muistiotositteet on laadittu asianmukaisesti.

14 Tilinpäätöksen perustuminen kirjanpitoon, kirjausketjun yhtenäisyys ja kirjanpidon kattavuus: Kirjausten yhteys tositteesta peruskirjanpitoon ja pääkirjanpitoon sekä pääkirjanpidosta tuloslaskelmaan ja taseeseen on vaikeuksitta todettavissa. Tilikauden viimeisen päivän tiliot teen kumulatiiviset summatiedot täsmäävät pääkirjan kassatilin summatietoihin. Veroasioiden hoito: Edelliseltä vuodelta on tarvittaessa tehty veroilmoitus. Yhtiö on hoitanut mahdollista omaa henkilökuntaa koskevat t yö na ntaj avelvo it teet (en na ko n pidät ys, sos iaal i- turvamaksu, pakolliset henkilövakuutusmaksut). Hallituksen kokouspalkkioista on suoritet tu ennakon pidät ys. Kiinteistövero ja esimerkiksi mahdollinen oman käytön arvonlisävero on maksettu. Lainaosuuslaskennan oikeellisuus: Vastaanotetut lainaosuudet perustuvat asianmukaisesti laadittuihin lainaosuuslaskelmiin, joissa on huomioitu myös pääomavastikkeen kumulatiivinen yli- tai alijäämä.

15 Mahdolliset tilinpäätöshetkelle laaditut lainaosuuslaskel m at täs m äävät pääo m avastikelaskel m issa es itet t yihin tietoihin. Muut tarkastettavat seikat: Isännöintitoimisto on tarkastanut rutiininomaisesti, että palveluntuottajat kuuluvat ennakkoperintärekisteriin. Isännöintitoimistossa taloushallinnon tehtäviä on mahdollisuuksien mukaan eriytetty eri henkilöille (ns. vaarallisten työyhdistelmien välttäminen). Vaku utuskorva usten ja avustusten hakem inen on järjestetty asianmukaisella tavalla.

16 TARKISTUSLISTA Suurten korjaus- ja uudistushankkeiden tarkastus Suuret korjaus- ja uudistushankkeet voidaan jakaa hallinnolliseen, tekniseen ja taloudelliseen osa-alueeseen. Toiminnantarkastaja keskittyy tarkastuksessaan hankkeen hallinnon ja talouden tarkastamiseen. Seuraavassa on tarkistuslista suuria korjaus- ja uudistushankkeita tarkastettaessa suoritettavista tarkastustoimenpiteistä: Hallinnollinen tarkastus: Päätökset merkittävistä korjauksista ja uudistuksista on tehty yhtiökokouksessa (pl. kiireelliset korjaukset). Suurista korjaus- ja uudistushankkeista päätettäessä on noudatettu yhtiöjärjestyksen ja asunto-osakeyhtiölain mää räyksiä. Hankkeiden toteut tamisesta päätet täessä on teht y asianmukaiset päätökset myös hankkeiden rahoittamisesta ja vakuusjärjestelyistä. Korja us- ja u ud ist usha n kkeiden yhteydessä ei ole lo u- kattu osakkeenomistajien yhdenvertaisuutta. Toiminnantarkastaja on tutustunut hankkeen sopimuksiin tarpeellisissa määrin.

17 Hallitus ja isännöitsijä ovat toimineet toimivaltansa rajoissa: Hankkeen eri vaiheista (suunnittelu, toteutus) on olemassa yhtiökokouksen päätökset ja hallitus ja isännöitsijä ovat toimineet niiden mukaisesti. Hallitus ei ole ylittänyt lainannosto- ja kiinnitysvaltuuksiaan. Hallitus ja isännöitsijä ovat toimineet huolellisuus- ja valvontavelvoit teensa m u ka isesti: Päätökset korjauksista (esim. urakoitsijan valinta) on tehty asianmukaisesti tarjousten pohjalta. Halvimmasta tarjouksesta poikkeamiselle on esitet ty hyväksyttävät perustelut. Hankkeen valvonta on järjestet t y asian m ukaisella tavalla. Merkittävät urakoiden lisätyöt on käsitelty hallituksessa. Rakennusaikaisista ja takuuajan vakuuksista on huolehdittu hankkeen laajuuden edellyttämällä tavalla. Valtion ja ku nnan avust ukset on haet t u määräa ikojen sisällä. Osakas- ja asukastiedottamisen järjestämisestä on huolehdittu asianmukaisesti. Taloudellinen tarkastus: Hankemenojen tilinpäätöskäsittelyssä ei ole tehty virheitä: Aktivointipakon alaisia hankemenoja ei ole kirjattu vuosikuluksi.

18 Vuosikuluina kirjattavaksi säädettyjä menoeriä ei ole aktivoit u. Su u reh ko n vuos ikorja u ksen menoja ei ole käs itelt y til i n- päätöksessä vuosikuluna, jos hankkeen rahoit tamiseksi osakkailta kerätyt varat on samanaikaisesti rahastoitu. Keskeneräinen pitkävaikutteinen hanke on käsitelty tilinpäätöksessä keskeneräisenä ja kirjattu taseen pysyvien vastaavien erään Ennakkomaksut ja keskeneräiset hankinnat. Toiminnantarkastaja on tutustunut valmistuneen hankkeen loppuasiakirjoihin tarpeellisissa määrin. Osakkaat ovat saaneet riittävästi informaatiota hankkeesta: Hankkeesta on laadittu hankerahoituslaskelma, jos hanke ajoittuu kahdelle tai useammalle tilikaudelle tai hanke on rahoitettu yhtiön ottamalla lainalla, josta osakkailla on ollut mahdollisuus maksaa pois oma osuutensa ennen lainan nostamista tai sen muuttamista pääomavastikelainaksi. Hankera hoit uslaskel massa esitet y t tiedot vastaavat tuloslaskelmassa, taseessa ja toimintakertomuksessa esitettyjä tietoja. Olennaiset poikkeamat hankebudjetista tai osakkaille tilikauden aikana jaetuista tiedotteista on selvitetty toimintakertomuksessa.

19 Hankkeen maksuosu udet jakaant uvat oikein osakka iden kesken: Hankeosuussuoritukset perustuvat hankeosuuslaskelmaan. Hankeosuuksien maksurasitus jakaantuu osakkeenomistajille yhtiöjärjestyksessä määrättyjen maksuperusteiden mukaisesti. Hallitus on ryhtynyt asianmukaisiin toimenpiteisiin, jos hankeosuus on peritty liian pienenä tai suurena. Yhtiölainan ja hankeosuuksien maksajien maksuosuudet ovat samansuuruiset. Vastikelaskel m at o n laad it t u o ikei n; ho ito- ja pääo m a- vastikkeella sama maksuperuste: Erillisra hoitet tavien korjaus- ja u udist ushankkeiden hankeaikaiset ta pahtumat (m m. hankemenot, hankeosuussuoritukset ja lainojen nostot) on sisällytetty hoitovastikelaskel maa n. Vastikelaskel m at o n laad it t u o ikei n; ho ito- ja pääo m a- vastikkeella eri ma ks u peruste: Hoitovastikelaskelma sisältää vain hoitovastikeperusteella katettavaksi kuuluvia menoja. Pääomavastikeperusteella katettavaksi kuuluvista pitkävaikutteisista menoista ja niiden rahoituksesta on laadittu o ma vastikelaskel ma nsa ( pääo mavastikeperustei nen ha n- kevastikelaskel ma). Pääomavastikeperusteinen hankevastikelaskelma ei sisällä mitään juoksevan hoitotalouden puolelle kuuluvia eriä.

Näytesivut. ToIMINNAN-

Näytesivut. ToIMINNAN- 4 ToIMINNAN- TARKAstuksEN suorittaminen, vaihe 2: HALLINNon TARKAstus Hallinnon tarkastuksessa tarkastetaan hallinnon järjestäminen ja se, että yhtiön johdon toiminta on ollut asunto-osakeyhtiölain, yhtiöjärjestyksen

Lisätiedot

sisällys ALKusANAT JoHDANTo ToIMINNANTARKAsTus KoKoNAIsuuTENA

sisällys ALKusANAT JoHDANTo ToIMINNANTARKAsTus KoKoNAIsuuTENA Sisällys Alkusanat 5 1 Johdanto 15 1.1 Toiminnantarkastajan valitseminen asunto-osakeyhtiöön 15 1.2 Toiminnantarkastuksen tavoitteet 16 1.2.1 Taloyhtiön sidosryhmien luottamuksen lisääminen 16 1.2.2 Taloyhtiön

Lisätiedot

Toiminnantarkastus - Näin se tehdään

Toiminnantarkastus - Näin se tehdään Toiminnantarkastus - Näin se tehdään Matti Heinonen KTM HTM Taloyhtiö 2013, Messukeskus 10.4.2013 Huom! Esitelmä ja tarkistuslistat ovat tulostettavissa osoitteesta www.kiinkust.fi/tuote/262 Copyright:

Lisätiedot

Sisällys 7. Kirjailija 2

Sisällys 7. Kirjailija 2 Sisällys Kirjailija 2 Alkusanat 5 OSA I TALOYHTIÖN TALOUDENPIDON PERUSKÄSITTEET 1 JOHDANTO 15 1.1 Taloyhtiön ja liiketoimintaa harjoittavan yrityksen erot 16 1.1.1 Taloudellisten raporttien tulkinta 16

Lisätiedot

Opas. Taloyhtiön talous

Opas. Taloyhtiön talous Opas Taloyhtiön talous Sisältö 2 1. Taloyhtiön taloudelliset vastuut 3 2. Taloussuunnittelu 4 3. Maksujen kerääminen osakkailta 5 Tässä oppaassa kerromme taloyhtiön talouden suunnittelusta sekä taloudenhoitamisen

Lisätiedot

As Oy Helsingin Laajasalontie 65

As Oy Helsingin Laajasalontie 65 Tilinpäätös 1.1. - 31.12.2015 Säilytettävä 31.12.2025 asti. Osoite c/o Jussi Vuorilahdentie 2 A Y-tunnus 0582432-4 00870 Helsinki Kotipaikka Helsinki Sisällys Sivu Kansilehti 1 Sisällysluettelo 2 Hallituksen

Lisätiedot

KIINTEISTÖN TULOSLASKELMA

KIINTEISTÖN TULOSLASKELMA KIINTEISTÖN TULOSLASKELMA Tilikausi Edellinen tilikausi Kiinteistön tuotot Vastikkeet Hoitovastikkeet 0,00 0,00 Hankeosuussuoritukset 0,00 0,00 Kulutusperusteiset vastikkeet 0,00 0,00 Erityisvastikkeet

Lisätiedot

Taloyhtiön tilinpäätös ja talousarvio

Taloyhtiön tilinpäätös ja talousarvio Taloyhtiön tilinpäätös ja talousarvio Riihimäki 28.2.2017 Asianajaja, varatuomari Erkki Pusa Asianajotoimisto Erkki Pusa Ky Taloyhtiön taloudenpito kokonaisuus, jonka tarkoituksena on huolehtia taloyhtiön

Lisätiedot

Demoyritys Oy TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011

Demoyritys Oy TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011 Sivu1 (13) Demoyritys Oy Oikotie 8 00200 HELSINKI Y-tunnus: 0000000-0 Demoyritys Oy TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011 . 2 Sisällysluettelo Sivu Hallituksen toimintakertomus 3 Tuloslaskelma 4 Tase (vastaavaa)

Lisätiedot

Sisällys 7. Esipuhe 5. 1 Yleistä kiinteistöyhtiöistä 17. 2 Kirjanpitolain yleiset kirjanpitoa. kirjanpitoaineisto 29

Sisällys 7. Esipuhe 5. 1 Yleistä kiinteistöyhtiöistä 17. 2 Kirjanpitolain yleiset kirjanpitoa. kirjanpitoaineisto 29 Sisällys Esipuhe 5 Lyhenteet 15 1 Yleistä kiinteistöyhtiöistä 17 1.1 Asunto-osakeyhtiö, keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö ja tavallinen kiinteistöosakeyhtiö 17 1.2 Kiinteistöyhtiöihin sovellettava lainsäädäntö

Lisätiedot

Asunto Oy Nelospesä Tilinpäätös 1.1.-31.12.2009

Asunto Oy Nelospesä Tilinpäätös 1.1.-31.12.2009 Asunto Oy Nelospesä Tilinpäätös 1.1.-31.12.2009 Sisältö: Toimintakertomus ja Iiitetiedot 1-2 Tase 3 Tuloslaskelma 4 Käytetyt kirjanpitokirjat 5 TOIMINTAKERTOMUS ASOYNELOSPESA Tilikausi 01.01.2009-31.12.2009

Lisätiedot

10.3 Vastikelaskelmien laatiminen. Näytesivut

10.3 Vastikelaskelmien laatiminen. Näytesivut Koska vastikelaskelmat kuvaavat nimenomaisesti taloyhtiön rahoituksellista tilannetta, ne antavat taloyhtiön tilikauden aikaisesta rahan käytöstä ja rahan lähteistä huomattavasti havainnollisemman kuvan

Lisätiedot

Tilinpäätös ja sen laatiminen

Tilinpäätös ja sen laatiminen Tilinpäätös ja sen laatiminen Kirjanpito Yhdistys on aina kirjanpitovelvollinen. Kirjanpidon tehtävänä on antaa oikea ja riittävä kuva tuottojen ja kustannusten syntymisestä, toiminnan tuloksesta ja yhdistyksen

Lisätiedot

Näytesivut. 8.1 Taloyhtiön tuloslaskelma

Näytesivut. 8.1 Taloyhtiön tuloslaskelma 8 Taloyhtiön tuloslaskelma, tase ja liitetiedot 8.1 Taloyhtiön tuloslaskelma Taloyhtiön tuloslaskelman rakenne poikkeaa huomattavasti liiketoimintaa harjoittavien yritysten tuloslaskelmasta. Kiinteistön

Lisätiedot

Sisällys Tosite Osakirjanpidot Varsinainen kirjanpito eli pääkirjanpito Tilinpäätös...

Sisällys Tosite Osakirjanpidot Varsinainen kirjanpito eli pääkirjanpito Tilinpäätös... Sisällys Alkusanat...5 OSA I TALOYHTIÖN TALOUDENPIDON PERUSKÄSITTEET 1 JOHDANTO...17 1.1 Taloyhtiön toiminnan tarkoitus... 17 1.2 Vastuu taloyhtiön taloudenpidosta... 19 1.3 Asunto-osakeyhtiön toimintaa

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Asunto-oy Vesalan pientalot 16.10.2015 12:01:06 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 16.10.2015 Toiminimi: Asunto-oy Vesalan pientalot Yritys- ja

Lisätiedot

Asunto Oy Kemin Ruonanpuisto TASEKIRJA 31.12.2013

Asunto Oy Kemin Ruonanpuisto TASEKIRJA 31.12.2013 Asunto Oy Kemin Ruonanpuisto TASEKIRJA 31.12.2013 Asunto Oy Kemin Ruorianpuisto Y-tunnus 2036665-9 Tasekirja 31.12.2013 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1.2013-31.12.2013 Sisällys Sivu Tase 3-4 Tuloslaskelma

Lisätiedot

Tilinpäätös ja toimintakertomus 2007. KTM Tapio Tikkanen Kirjurituote Oy

Tilinpäätös ja toimintakertomus 2007. KTM Tapio Tikkanen Kirjurituote Oy Tilinpäätös ja toimintakertomus 2007 KTM Tapio Tikkanen Kirjurituote Oy Toimintakertomuksen rooli Toimintakertomus eriytetty tilinpäätöksestä kirjanpitolaissa Kirjanpitolaki ei edellytä pieniltä kirjanpitovelvollisilta

Lisätiedot

2.1 Yleistä toimintakertomuksesta

2.1 Yleistä toimintakertomuksesta 2 Toimintakertomus 2.1 Yleistä toimintakertomuksesta Toimintakertomuksen tehtävä on täydentää tilinpäätöstä. Se antaa tilikaudesta sellaisia tietoja, jotka eivät tule tarpeeksi hyvin selville tilinpäätöksestä,

Lisätiedot

Yhtiön nimi on Asunto Oy Kahisevanrinne ja kotipaikka Espoon kaupunki.

Yhtiön nimi on Asunto Oy Kahisevanrinne ja kotipaikka Espoon kaupunki. Asunto Oy Kahisevanrinteen Y H T I Ö J Ä R J E S T Y S 1 Yhtiön nimi on Asunto Oy Kahisevanrinne ja kotipaikka Espoon kaupunki. 2 Yhtiön tarkoituksena on omistaa ja hallita tonttia n:o 10 Espoon kaupungin

Lisätiedot

Yhtiössä on erilaisia osakkeita seuraavasti:

Yhtiössä on erilaisia osakkeita seuraavasti: Y-tunnus: 0347890- Sivu JOENSUUN PYSAKOINTI OY:N YHTIOJARJESTYS 1 Yhtiön toiminimi on Joensuun Pysäköinti Oy ja kotipaikka on Joensuun kaupunki. 2 Yhtiön toimialana on maankäyttö- ja rakennuslain sekä

Lisätiedot

Automaatiotekniikan kilta. Tilinpäätös 2008

Automaatiotekniikan kilta. Tilinpäätös 2008 Automaatiotekniikan kilta Tilinpäätös 2008 Velu Varjoranta 3/22/2009 2 Sisällysluettelo Tuloslaskelma... 3 Tase... 7 LIITE 1:... 8 Kassavaje... 8 LIITE 2:... 9 Vakuudet ja takaukset... 9 Ulkomaan valuutta...

Lisätiedot

eportti - Yhtiöjärjestys

eportti - Yhtiöjärjestys Sivu 1/5 PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 27.06.1997 Toiminimi: Asunto Oy Töölö-Hesperia Yritys- ja yhteisötunnus: 0200373-1 Kaupparekisterinumero: 75.920 Voimassaoloaika:

Lisätiedot

Toimintakertomuksen rooli

Toimintakertomuksen rooli Tilinpäätös 2008 KTM Tapio Tikkanen Kirjurituote Oy Toimintakertomuksen rooli Toimintakertomus eriytetty tilinpäätöksestä kirjanpitolaissa Kirjanpitolaki ei edellytä pieniltä kirjanpitovelvollisilta toimintakertomusta

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Asunto Oy Porvoon Partiomiehentie 1 - Bostads Ab Patrullvägen 1 24.09.2015 12:22:10 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 24.09.2015 Toiminimi: Asunto

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Asunto Oy Mäkikyläntornit, Kuusankoski 05.10.2015 09:39:26 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 05.10.2015 Toiminimi: Asunto Oy Mäkikyläntornit, Kuusankoski

Lisätiedot

T U L O S L A S K E L M A Rahayksikkö EURO

T U L O S L A S K E L M A Rahayksikkö EURO Eestinmäen Palvelukeskus Oy T U L O S L A S K E L M A Y-tunnus 0315218-1 1.1.2016 1.1.2015 Rahayksikkö EURO - 31.3.2016-31.3.2015 Vastikkeet 13 621,92 13 621,92 Kiinteistön tuotoista suoritettava arvonlisävero

Lisätiedot

Paistinkaantajat Ry Y-tunnus TIL I N P A A T 6 S 2010 Sivu 2065277-8 01.01.2010-31.12.2010. Paistinkaantajat Ry T A S E K I R J A 31.12.2010.

Paistinkaantajat Ry Y-tunnus TIL I N P A A T 6 S 2010 Sivu 2065277-8 01.01.2010-31.12.2010. Paistinkaantajat Ry T A S E K I R J A 31.12.2010. Paistinkaantajat Ry Y-tunnus TIL I N P A A T 6 S 2010 Sivu 1 Paistinkaantajat Ry T A S E K I R J A 31.12.2010 Sisallys Sivu Tuloslaskelma 2 Tase 3 Liitetiedot 4 Luettelo kaytetyista tilikirjoista 5 Tositelajit

Lisätiedot

ASUNTO OY KIIHTEL YKSEN KOTIKULMA TILINPMTÖS TIUKAUSI 1.1.2013-31.12.2013

ASUNTO OY KIIHTEL YKSEN KOTIKULMA TILINPMTÖS TIUKAUSI 1.1.2013-31.12.2013 ASUNTO OY KIIHTEL YKSEN KOTIKULMA TILINPMTÖS TIUKAUSI 1.1.2013-31.12.2013 SISÄLL YSLUETTELO,,,,, TOIMINTAKERTOMUS, 3 VASTIKERAHOITUSLASKELMA 5 TULOSLASKELMA 6 TASE - 7 TILINPÄÄTÖKSEN LIITETIEDOT.... -

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND R.Y. Y-tunnus

TILINPÄÄTÖS SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND R.Y. Y-tunnus SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND R.Y. Y-tunnus 0224257-2 TILINPÄÄTÖS 1.1.2015-31.12.2015 sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2 Liitetiedot 3 Luettelo kirjanpitokirjoista ja tositteista 4 Tilinpäätöksen

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖRJESTYS: Fastighets Ab Commerce Kristinestad - Kiinteistö Oy Commerce 05.03.2014 11:58:45 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 05.03.2014 Toiminimi: Fastighets

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös ELENIA PALVELUT OY 1.1.2016-31.12.2016 ELENIA PALVELUT OY Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 ELENIA PALVELUT OY Tuloslaskelma

Lisätiedot

Koulutuksen esimerkeissä käytetään ilmaista Tappiokirjanpito-ohjelmaa

Koulutuksen esimerkeissä käytetään ilmaista Tappiokirjanpito-ohjelmaa Mikä tilinpäätös on ja miksi se laaditaan? Mitä tilinpäätös sisältää? Tilinpäätöksen laatiminen Tilinpäätöksen esitystapa Tilinpäätöksen hyväksyminen ja toiminnantarkastus Tyypillisiä ongelmia tilinpäätöksen

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Asunto Oy Porvoon Mannerheiminkatu 34 13.08.2015 12:52:14 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 13.08.2015 Toiminimi: Asunto Oy Porvoon Mannerheiminkatu

Lisätiedot

l* f^å*' olen tarkastanut Lions club Kajaani Linnan kirjanpidon,

l* f^å*' olen tarkastanut Lions club Kajaani Linnan kirjanpidon, TARKASTUSKERTOMUS olen tarkastanut Lions club Kajaani Linnan kirjanpidon, tifinpäätöksen ja hallinnon tilikaudelta 01.0r.2012 so.oo.zot g. Halliituksen allekirjoittama tilinpäätös sisältää tuloslaskelman,

Lisätiedot

Me Wise Magic Private Equity Oy TASEKIRJA

Me Wise Magic Private Equity Oy TASEKIRJA Me Wise Magic Private Equity Oy Me Wise Magic Private Equity Oy TASEKIRJA 1.1.2011 31.12.2011 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2021 asti. Me Wise Magic Private Equity Oy Y-Tunnus: 2268539-7 Pankkiyhteys

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös ELENIA PALVELUT OY 1.1.2017-31.12.2017 ELENIA PALVELUT OY Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 ELENIA PALVELUT OY Tuloslaskelma

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy T A S E K I R J A 31.12.2014

Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy T A S E K I R J A 31.12.2014 Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy T A S E K I R J A 31.12.2014 Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy Y-tunnus: 0582075-3 Kotipaikka: Joensuu Säilytä 31.12.2024 asti Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus

Lisätiedot

Sisällys. 3.2.1 Tilijärjestelmä 27 3.2.2 Tililuettelo 29

Sisällys. 3.2.1 Tilijärjestelmä 27 3.2.2 Tililuettelo 29 Sisällys Esipuhe 5 1 YLEISTÄ KIINTEISTÖYHTIÖISTÄ 15 1.1 Asunto-osakeyhtiö, keskinäinen kiinteistö-osakeyhtiö ja tavallinen kiinteistöosakeyhtiö 15 1.2 Kiinteistöyhtiöihin sovellettava lainsäädäntö 16 2

Lisätiedot

ASUNTO-OY KRAAKUNVARPU. Yhtiöjärjestys. 1 Yhtiön toiminimi on Asunto-Oy Kraakunvarpu ja kotipaikka Turun kaupunki.

ASUNTO-OY KRAAKUNVARPU. Yhtiöjärjestys. 1 Yhtiön toiminimi on Asunto-Oy Kraakunvarpu ja kotipaikka Turun kaupunki. 1 ASUNTO-OY KRAAKUNVARPU Yhtiöjärjestys 1 Yhtiön toiminimi on Asunto-Oy Kraakunvarpu ja kotipaikka Turun kaupunki. 2 Yhtiön toimialana on Turun kaupungin Varissuon kaupunginosan 37. korttelin tontin n:o

Lisätiedot

Taloyhtiön korjaushanketta koskevassa yhtiökokouspäätöksessä

Taloyhtiön korjaushanketta koskevassa yhtiökokouspäätöksessä 4 Hankeosuussuoritusten KERääminen osakkailta Taloyhtiön korjaushanketta koskevassa yhtiökokouspäätöksessä osakkaille annetaan usein vastaanottaminen on Hankeosuussuoritusten mahdollisuus suorittaa kerralla

Lisätiedot

Kustannus Oy Vapaa Ajattelija Ab

Kustannus Oy Vapaa Ajattelija Ab Kustannus Oy Vapaa Ajattelija Ab 1/9 Kustannus Oy Vapaa Ajattelija Ab TASEKIRJA Tase-erittelyt 1.1.2004-31.12.2004 Tasekirjan sisällysluettelo Kirjanpitoaineisto 1 Toimintakertomus 2 Talousarviovertailu

Lisätiedot

YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET. Taloudenhoitajakoulutus / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry

YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET. Taloudenhoitajakoulutus / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET Taloudenhoitajakoulutus 9.2.2018 / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry 1. YHDISTYKSEN KIRJANPITO Kirjanpitolaki: kahdenkertainen kirjanpito perustana kaksipuoleiset

Lisätiedot

TOIMINNANTARKASTUS ASUNTO-OSAKEYHTIÖSSÄ. Mitä laki sanoo toiminnantarkastuksesta ja toiminnantarkastuksesta?

TOIMINNANTARKASTUS ASUNTO-OSAKEYHTIÖSSÄ. Mitä laki sanoo toiminnantarkastuksesta ja toiminnantarkastuksesta? TOIMINNANTARKASTUS ASUNTO-OSAKEYHTIÖSSÄ Mitä laki sanoo toiminnantarkastuksesta ja toiminnantarkastuksesta? Toiminnantarkastus prosessina Toiminnantarkastuksen dokumentointi Ohje toiminnantarkastuskertomuksesta

Lisätiedot

Yritystoiminta Pia Niuta KIRJANPITO

Yritystoiminta Pia Niuta KIRJANPITO KIRJANPITO Kirjanpito On tietojärjestelmä, jossa ylläpidetään tietoa yrityksen tai yhteisön taloudellisesta toiminnasta. On sitä, että kerätään ja järjestetään tositteet, rekisteröidään niiden tiedot tietyn

Lisätiedot

Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. TASEKIRJA

Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. TASEKIRJA TASEKIRJA Tilikausi: 01.01.2010-31.12.2010 Tämä tilinpäätös on allekirjoitettava ja säilytettävä paperilla 31.12.2020 asti. Laatija: Nurmi Susanna Sivu 2(11) Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2010-31.12.2010

Lisätiedot

1 / 10. Iiden ry TILINPÄÄTÖS. Iiden ry. Y-tunnus: Tämä tilinpäätös on säilytettävä

1 / 10. Iiden ry TILINPÄÄTÖS. Iiden ry. Y-tunnus: Tämä tilinpäätös on säilytettävä 1 / 10 15505490 TILINPÄÄTÖS Iiden ry Ytunnus: 15505490 01.01.2017 31.12.2017 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2027 asti 2 / 10 15505490 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2017 31.12.2017 Sisällysluettelo

Lisätiedot

TASEKIRJA Suomen Lähetysneuvosto ry

TASEKIRJA Suomen Lähetysneuvosto ry 1 / 9 TASEKIRJA Suomen Lähetysneuvosto ry Y-tunnus: 01.01.2015-31.12.2015 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2025 asti 2 / 9 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2015-31.12.2015 Sisällysluettelo Tase... 3

Lisätiedot

Vastikesuoritusten kirjanpidollinen käsittely

Vastikesuoritusten kirjanpidollinen käsittely Päivitetty 09/2013 Vastikesuoritusten kirjanpidollinen käsittely Tämän ohjeistuksen tarkoituksena on antaa vuokranantajille, isännöitsijöille sekä asunto-osakeyhtiöiden hallituksille ja osakkaille tietoa

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Asunto Oy Porvoon Vesitorninmäki 06.08.2016 14:35:02 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 06.08.2016 Toiminimi: Asunto Oy Porvoon Vesitorninmäki Yritys-

Lisätiedot

KIRJANPITO 22C Luento 5a: Siirtosaamiset ja velat

KIRJANPITO 22C Luento 5a: Siirtosaamiset ja velat KIRJANPITO 22C00100 Luento 5a: Siirtosaamiset ja velat Luento 5 Maksuperusteen oikaiseminen suoriteperusteeksi: Siirtosaamiset ja velat Henkilöstömenot: Palkat Henkilösivukulut 2 MENON JA TULON SYNTYMINEN,

Lisätiedot

toimintakertomus/tilinpäätös tilikaudelle talousarvio

toimintakertomus/tilinpäätös tilikaudelle talousarvio Kokouskutsu Kiinteistö Oy Sallas Huoneistot c/o Holiday Club Isännöinti PL 618, 33101 Tampere puh. 0306 870 200 fax 0306 870 227 email: isannointi@holidayclub.fi www. holidayclub.fi/isannointi -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Asunto Oy - Asteri kirjanpidon tulostusmalli

Asunto Oy - Asteri kirjanpidon tulostusmalli T A S E V A S T A A V A A PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa- ja vesialueet Omistuskiinteistöt

Lisätiedot

Henkilö ei saa osallistua sellaisten sopimusten tai asioiden käsittelyyn, joista hänellä on odotettavissa olennaista henkilökohtaista etua.

Henkilö ei saa osallistua sellaisten sopimusten tai asioiden käsittelyyn, joista hänellä on odotettavissa olennaista henkilökohtaista etua. HÄMEENLINNAN ELÄKKEENSAAJAT RY Taloussääntö Yleisiä määräyksiä 1 Yhdistyksen hallinnossa, varojen hoidossa, kirjanpidossa ja tilinpäätöstä tehtäessä on noudatettava yhdistyslain, kirjanpitolain ja -asetuksen

Lisätiedot

Suvisaariston Navigaatioseura ry. TILINPÄÄTÖS

Suvisaariston Navigaatioseura ry. TILINPÄÄTÖS 1 Suvisaariston Navigaatioseura ry. TILINPÄÄTÖS Tilikausi: 01.01.2010-31.12.2010 Kotipaikka: Espoo Laatija: Samuli Suonpää Tämä tilinpäätös on allekirjoitettava ja säilytettävä paperilla 31.12.2020 asti.

Lisätiedot

Eettisen pankkitoiminnan kehitys osuuskunta Ehta

Eettisen pankkitoiminnan kehitys osuuskunta Ehta Eettisen pankkitoiminnan kehitys osuuskunta Ehta Tasekirja 1.1.2014-31.12.2014 Osoite c/o Marika Lohi Sinikalliontie 10 02630 Espoo Y-tunnus: 252555-5 Kotipaikka: Helsinki Eettisen pankkitoiminnan kehitys

Lisätiedot

VYY:n järjestökoulukset. Kirjanpito ja taloushallinto

VYY:n järjestökoulukset. Kirjanpito ja taloushallinto VYY:n järjestökoulukset Kirjanpito ja taloushallinto SISÄLTÖ Lainsäädännön asettamat velvoitteet Kirjanpito Tilinpäätös ja toimintakertomus Toiminnantarkastus Materiaalin säilytys Vahingonkorvausvelvollisuus

Lisätiedot

As Oy Atsoftin Asteri - ALV:n esittäminen omana oikaisueränä tuloslaskelmassa

As Oy Atsoftin Asteri - ALV:n esittäminen omana oikaisueränä tuloslaskelmassa TULOSLASKELMA Kiinteistön tuotot Vastikkeet Hoitovastikkeet Hankeosuussuoritukset Kulutusperusteiset vastikkeet Erityisvastikkeet./. Rahastoidut vastikkeet Vuokrat Käyttökorvaukset Muut kiinteistön tuotot

Lisätiedot

AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2005 1 (6) TASEKIRJA

AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2005 1 (6) TASEKIRJA AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2005 1 (6) TASEKIRJA Sisältö: Sivu: Tuloslaskelma 2 Tase 3 Liitetiedot 4 Kirjanpitoasiakirjat 6 Voiton käyttöä koskeva esitys 6 Allekirjoitus 6 AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2005

Lisätiedot

TASEKIRJA 31.12.2008. FarmiPeli Oy TILINPÄÄTÖS Y-tunnus 2148374-2 27.9.2007 31.12.2008

TASEKIRJA 31.12.2008. FarmiPeli Oy TILINPÄÄTÖS Y-tunnus 2148374-2 27.9.2007 31.12.2008 TASEKIRJA 31.12.2008 Sisällys sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Liitetiedot 4-5 Luettelo käytetyistä kirjanpitokirjoista 5 Tositelajit ja säilyttämistapa 5 Tilinpäätöksen allekirjoitus 6 Tilikartta 7 Tasekirja

Lisätiedot

KIRJANPITO 22C Tilikauden tilinpäätös

KIRJANPITO 22C Tilikauden tilinpäätös KIRJANPITO 22C00100 Luento 2a: Tilikauden tilinpäätös LUENTO 2 Tilikauden tilinpäätös (2a): Tilikausi Tilinpäätöksen sisältö Tilinpäätöksen laatiminen Menojen jaksottaminen (2b): Varaston muutos Varaston

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös 1.1.2018-31.12.2018 Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 Tuloslaskelma Liitetieto 1.1.-31.12.2018 1.1.-31.12.2017 (EUR) Liikevaihto

Lisätiedot

elo Esa Uusikartano Eurantie LAITILA

elo Esa Uusikartano Eurantie LAITILA STOCK TRADERS TEAM FINLAND OY elo Esa Uusikartano Eurantie 198 23800 LAITILA Y-tunnus: 1860758-0 Kotipaikka: Laitila TASEKIRJA Tilikausi 01.01.2015-31.12.2015 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1 TASEKIRJA

Lisätiedot

Toiminnantarkastuksen perusteiden alkeet

Toiminnantarkastuksen perusteiden alkeet Toiminnantarkastuksen perusteiden alkeet HYYN PUHEENJOHTAJASEMINAARI JARI RINTA-AHO, SUOMEN FYSIIKANOPISKELIJAT RY MATIAS NURMI, HYYN JÄRJESTÖVALIOKUNTA Sisältö 1. Toiminnantarkastaja: tehtävät ja vaatimukset

Lisätiedot

1.1.2014 1.1.2013 Rahayksikkö EURO - 30.9.2014-31.12.2013. Vuokrat 1 874 250,38 2 434 565,63 Käyttökorvaukset 55 997,71 76 803,93

1.1.2014 1.1.2013 Rahayksikkö EURO - 30.9.2014-31.12.2013. Vuokrat 1 874 250,38 2 434 565,63 Käyttökorvaukset 55 997,71 76 803,93 Kiint.Oy Peiponaho T U L O S L A S K E L M A Sivu 1 Y-tunnus 9017024-8 1.1.2014 1.1.2013 Rahayksikkö EURO - 30.9.2014-31.12.2013 Vuokrat 1 874 250,38 2 434 565,63 Käyttökorvaukset 55 997,71 76 803,93 LIIKEVAIHTO

Lisätiedot

ASUNTO-OSAKEYHTIÖ AHTOLA YHTIÖJÄRJESTYS. ASUNTO-OY AHTOLA 1 (6) Kaupparekisterin rekisteröimä Toiminimi

ASUNTO-OSAKEYHTIÖ AHTOLA YHTIÖJÄRJESTYS. ASUNTO-OY AHTOLA 1 (6) Kaupparekisterin rekisteröimä Toiminimi ASUNTO-OY AHTOLA 1 (6) ASUNTO-OSAKEYHTIÖ AHTOLA YHTIÖJÄRJESTYS 1 Toiminimi Yhtiön toiminimi on Asunto-Oy Ahtola ja kotipaikka Helsingin kaupunki. 2 Toimiala Yhtiön toimialana on omistaa ja hallita tonttia

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS Joensuun Jääkarhut ry

TILINPÄÄTÖS Joensuun Jääkarhut ry 1 / 14 TILINPÄÄTÖS Joensuun Jääkarhut ry Ytunnus: 01.01.2016 31.12.2016 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2026 asti 2 / 14 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2016 31.12.2016 Sisällysluettelo Vuosikertomus

Lisätiedot

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2011 1 (6) TASEKIRJA Sisältö: Sivu: Tuloslaskelma 2 Tase 3 Liitetiedot 4 Kirjanpitoasiakirjat 6 Voiton käyttöä koskeva esitys 6 Allekirjoitus 6 Liitteet: - Tase-erittelyt - Tilintarkastuskertomus

Lisätiedot

Vastaan yhdistyksen talousasioista Mitä se tarkoittaa? Yhdistyksen talous 101

Vastaan yhdistyksen talousasioista Mitä se tarkoittaa? Yhdistyksen talous 101 Vastaan yhdistyksen talousasioista Mitä se tarkoittaa? Yhdistyksen talous 101 Tässä esityksessä Yhdistyksen talous Miten kirjaa pidetään Yleistä kirjanpidosta Tosite, tase, tuloslaskelma ja sellaiset Vuoden

Lisätiedot

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2009 1 (6) TASEKIRJA Sisältö: Sivu: Tuloslaskelma 2 Tase 3 Liitetiedot 4 Kirjanpitoasiakirjat 6 Voiton käyttöä koskeva esitys 6 Allekirjoitus 6 AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2009

Lisätiedot

Joensuun Ravirata Oy. Taseki rja 31.12.2014

Joensuun Ravirata Oy. Taseki rja 31.12.2014 JOENSUUN RAVIRATA OY Joensuun Ravirata Oy Taseki rja 31.12.2014 Y-tunnus 0365190-9 Ravirata Joensuu Joensuun Ravirata Oy Tasekirja 31.12.2014 Sisällysluettelo: 1(8) Tuloslask&ma sivu 2 Tase sivu 3-4 Tilinpäätöksen

Lisätiedot

Tilinpäätös

Tilinpäätös Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry Fredrikinkatu 33 A 4 krs 00120 Helsinki Y-tunnus: 1897609-5 Tilinpäätös 1.1.2009 31.12.2009 Tase 1 Tuloslaskelma 2-3 Liitetiedot 4 Hallituksen allekirjoitukset

Lisätiedot

NUORISOTUTKIMUSSEURA RY T A S E K I R J A 1.1. - 31.12.2011

NUORISOTUTKIMUSSEURA RY T A S E K I R J A 1.1. - 31.12.2011 Nuorisotutkimusseura Ry Asemapäällikönkatu 1 00520 Helsinki Y-tunnus 0835106-7 NUORISOTUTKIMUSSEURA RY T A S E K I R J A 1.1. - 31.12.2011 Säilytettävä 31.12.2021 asti Nuorisotutkimusseura Ry Asemapäällikönkatu

Lisätiedot

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2008 1 (6) TASEKIRJA Sisältö: Sivu: Tuloslaskelma 2 Tase 3 Liitetiedot 4 Kirjanpitoasiakirjat 6 Voiton käyttöä koskeva esitys 6 Allekirjoitus 6 AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2008

Lisätiedot

ASUNTO-OSAKEHTIÖN TOIMINNANTARKASTUS

ASUNTO-OSAKEHTIÖN TOIMINNANTARKASTUS ASUNTO-OSAKEHTIÖN TOIMINNANTARKASTUS Pekka Luoto, toiminnanjohtaja, KTM - Mitä laki ja sen perustelut sanoo toiminnantarkastajasta ja toiminnantarkastuksesta? Asunto-osakeyhtiölain mukaan on tarkistettava

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS Suomen Muinaismuistoyhdistys ry

TILINPÄÄTÖS Suomen Muinaismuistoyhdistys ry 1 / 11 TILINPÄÄTÖS Y-tunnus: 01.01.2018-31.12.2018 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2028 asti 2 / 11 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2018-31.12.2018 Sisällysluettelo Toimintakertomus tilikaudelta

Lisätiedot

HYY Tilinpäätöskoulutus

HYY Tilinpäätöskoulutus HYY Tilinpäätöskoulutus KHT Johanna Hilden Tilinpäätös Tilinpäätöksen vaiheet - Tilinpäätöksen vaiheet - Tilinpäätös tasekirjan perusvaatimukset - Tuloslaskelma - minne kirjaan mitäkin?! - Tase mikä se

Lisätiedot

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2006 1 (6) TASEKIRJA Sisältö: Sivu: Tuloslaskelma 2 Tase 3 Liitetiedot 4 Kirjanpitoasiakirjat 6 Voiton käyttöä koskeva esitys 6 Allekirjoitus 6 AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2006

Lisätiedot

VAPO OY:N YHTIÖJÄRJESTYS

VAPO OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 VAPO OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 Yhtiön nimi on Vapo Oy ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki. 2 Yhtiön toimialana on harjoittaa turveteollisuutta, mekaanista metsäteollisuutta, energian, kasvualustojen ja turvejalosteiden

Lisätiedot

Toiminnantarkastus, miten se tehdään?

Toiminnantarkastus, miten se tehdään? Toiminnantarkastus, miten se tehdään? Taloyhtiötapahtuma 6.4.2016, Messukeskus Juho Järvinen Talous- ja veroasiantuntija Suomen Kiinteistöliitto Tutkimus- ja kehityspalvelut Kiinteistöliitossa 2 T&K-palvelut

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS Suomen Muinaismuistoyhdistys ry

TILINPÄÄTÖS Suomen Muinaismuistoyhdistys ry 1 / 11 TILINPÄÄTÖS Suomen Muinaismuistoyhdistys ry Y-tunnus: 01.01.2016-31.12.2016 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2026 asti 2 / 11 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2016-31.12.2016 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Pohjanmaan Partiolaiset ry

Pohjanmaan Partiolaiset ry TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2015 Säilytettävä vähintään 31.12.2025 asti. Osoite: Hallituskatu 35 A 5 90100 Oulu Kotipaikka Oulu Y-tunnus 2169301-0 TASEKIRJA 31.12.2015 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2015

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS TILIKAUSI

TOIMINTAKERTOMUS TILIKAUSI TOIMINTAKERTOMUS TILIKAUSI 1.1.2013-31.12.2013 Yleistä yhtiöstä Yhtiö on 18.12.1998 allekirjoittanut maanvuokrasopimuksen, jolla yhtiö vuokraa Suomen valtiolta Inarin kunnan Laanilan valtionmaasta Kaunispään

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS

TILINPÄÄTÖS SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND R.Y. TILINPÄÄTÖS 1.1.2018-31.12.2018 sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2 Liitetiedot 3 Luettelo kirjanpitokirjoista ja tositteista 4 Tilinpäätöksen allekirjoitukset

Lisätiedot

Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisterijärjestelmä :37:34 Y-tunnus: YHTEISÖSÄÄNNÖT

Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisterijärjestelmä :37:34 Y-tunnus: YHTEISÖSÄÄNNÖT Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisterijärjestelmä 09.11.2016 15:37:34 Y-tunnus: 0160494-9 YHTEISÖSÄÄNNÖT Yritys- ja yhteisötunnus: 0160494-9 Nimi: Asunto Oy Kotkan Lemminkäisenkatu 11 Sisältö:

Lisätiedot

KIRJANPITO 22C00100. Luento 1a: Liiketapahtumien kirjaaminen tileille

KIRJANPITO 22C00100. Luento 1a: Liiketapahtumien kirjaaminen tileille KIRJANPITO 22C00100 Luento 1a: Liiketapahtumien kirjaaminen tileille MITÄ KIRJANPITOON KIRJATAAN? Kirjanpitoon on merkittävä liiketapahtumina (KPL 2:1 ): Menot Tulot Rahoitustapahtumat sekä Niiden oikaisu-

Lisätiedot

Suomen LVI-liitto SuLVI ry

Suomen LVI-liitto SuLVI ry TILINPÄÄTÖS 31.12.2017 Tilikausi 1.1.31.12.2017 Sisällysluettelo Sivut Tuloslaskelma 1 Tase 2 Tilinpäätöksen liitetiedot 3 4 Allekirjoitukset ja tilinpäätösmerkintä 5 Käytetyt tilikirjat 6 Tilinpäätös

Lisätiedot

Näytesivut LAATIMINEN. 5.1 Lainaosuuslaskelmamalleja esimerkkien muodossa

Näytesivut LAATIMINEN. 5.1 Lainaosuuslaskelmamalleja esimerkkien muodossa 5 LAINAOSUUSLASKELMAN LAATIMINEN 5.1 Lainaosuuslaskelmamalleja esimerkkien muodossa Kuten edellä on todettu, lainaosuuslaskelmat ovat muokkautuneet kentällä nykymuotoonsa. Kirjanpitolautakunnan 7.12.2010

Lisätiedot

Tilinpäätös

Tilinpäätös Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry Fredrikinkatu 33 A 4 krs 00120 Helsinki Y-tunnus: 1897609-5 Tilinpäätös 1.1.2008 31.12.2008 Tase 1 Tuloslaskelma 2-3 Liitetiedot 4 Hallituksen allekirjoitukset

Lisätiedot

toimintakertomus/tilinpäätös tilikaudelle ja talousarvio

toimintakertomus/tilinpäätös tilikaudelle ja talousarvio Kokouskutsu Kiinteistö Oy Tunturitähti 1 c/o Holiday Club Isännöinti PL 618, 33101 Tampere puh. 0306 870 200 fax 0306 870 227 email: isannointi@holidayclub.fi www. holidayclub.fi/isannointi -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Näytesivut. 4.1 Kirjanpitomuodon valinta. 4.1.1 Käsikirjanpito. 4.1.2 Koneellinen kirjanpito

Näytesivut. 4.1 Kirjanpitomuodon valinta. 4.1.1 Käsikirjanpito. 4.1.2 Koneellinen kirjanpito 4 KIRJANPIto KÄYTÄNNÖSSÄ 4.1 Kirjanpitomuodon valinta 4.1.1 Käsikirjanpito Kirjanpito voidaan hoitaa käsin, vaikkakin se on nykypäivänä varsin harvinaista. Kirjanpito hoidetaan tällöin esimerkiksi monisarakkeisella

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Asunto Oy Rovaniemen Salmenperä 5 07.01.2015 18:43:52 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 07.01.2015 Toiminimi: Asunto Oy Rovaniemen Salmenperä 5

Lisätiedot

TASEKIRJA Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y.

TASEKIRJA Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. 1 / 15 TASEKIRJA Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. Y-tunnus: 01.01.2012-31.12.2012 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2022 asti 2 / 15 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2012-31.12.2012 Sisällysluettelo

Lisätiedot

LUMITUULI OY. Tasekirja Y-tunnus 1.1.2007-31.12.2007 1454032-3. Osoite. Vironkatu 5 OO170 HELSINKI. Kotipaikka. Helsinki

LUMITUULI OY. Tasekirja Y-tunnus 1.1.2007-31.12.2007 1454032-3. Osoite. Vironkatu 5 OO170 HELSINKI. Kotipaikka. Helsinki LUMITUULI OY Tasekirja Y-tunnus Osoite Kotipaikka 1.1.2007-31.12.2007 1454032-3 Vironkatu 5 OO170 HELSINKI Helsinki Lumituuli Oy Sldllyrluotblo Slvu Tase Tuloelaskelma Liitetiedot Allekirioitukset ja tilinpc0t0smerkint0

Lisätiedot

Tuloutusopas. Taloyhtiön remonttien vaikutus verotukseen

Tuloutusopas. Taloyhtiön remonttien vaikutus verotukseen Tuloutusopas Taloyhtiön remonttien vaikutus verotukseen Sisältö 1. Miten kirjanpito huomioidaan hankesuunnittelussa? 2. Miten remontin kulut tulisi kirjata? 3. Miten osakkaiden maksusuoritukset tulisi

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Asunto-Oy Säästöpurje 19.03.2015 16:26:25 1(14) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 19.03.2015 Toiminimi: Asunto-Oy Säästöpurje Yritys- ja yhteisötunnus:

Lisätiedot

Tilinpäätöskoulutus. Maj Rasilainen Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

Tilinpäätöskoulutus. Maj Rasilainen Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Tilinpäätöskoulutus Maj Rasilainen Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Mitä koulutuksessa käsitellään? Mikä tilinpäätös on ja miksi se laaditaan? Mitä tilinpäätös sisältää? Tilinpäätöksen laatiminen

Lisätiedot

Yhtiön toiminimi on Nurmijärven Työterveys Oy ja ruotsiksi Arbetshälsan i Nurmijärvi Ab.

Yhtiön toiminimi on Nurmijärven Työterveys Oy ja ruotsiksi Arbetshälsan i Nurmijärvi Ab. YHTIÖJÄRJESTYS 1 Toiminimi Yhtiön toiminimi on Nurmijärven Työterveys Oy ja ruotsiksi Arbetshälsan i Nurmijärvi Ab. 2 Kotipaikka Yhtiön kotipaikka on Nurmijärven kunta. 3 Toimiala Yhtiön toimialana on

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA

Kullo Golf Oy TASEKIRJA Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ TASEKIRJA 1.1.2015-31.12.2015 Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus 1761478-9 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1.2015-31.12.2015 Sisällysluettelo Tase 3 Tuloslaskelma 5 Rahoituslaskelma

Lisätiedot