Liite tasapainotustyöryhmän raporttiin VIHANNIN KUNNAN KOULUVERKKOSELVITYS Sivistyksen työryhmä & Eero Laesterä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Liite tasapainotustyöryhmän raporttiin VIHANNIN KUNNAN KOULUVERKKOSELVITYS 2011 2016. Sivistyksen työryhmä & Eero Laesterä"

Transkriptio

1 Liite tasapainotustyöryhmän raporttiin VIHANNIN KUNNAN KOULUVERKKOSELVITYS Sivistyksen työryhmä & Eero Laesterä

2 Sivu 2 / Kouluverkkoselvityksen lähtökohdat ja ratkaisun tavoitteet Opetusryhmien muodostaminen lainsäädännöllistä taustaa Opetusryhmät alakouluissa Koulukuljetustarve Kirkonkylän koululle lv Korvenkylän suunta Alpuan suunta Vaikutukset alakoulujen opetushenkilöstöön Alpuan koulu Korvenkylän koulu Määräaikaisesti Vihannin kunnan koululaitoksessa täytettynä olevat virat ja toimet Nykyisten viranhaltijoiden siirtäminen toiseen virkasuhteeseen ja virkasuhteen irtisanominen Taloudelliset ja tuotannolliset irtisanomisperusteet Kustannusvaikutukset Yläkoulu ja lukio Oppilasmäärä ja ennuste Kaksisarjaiseen kouluun siirtyminen Kaksisarjaiseen kouluun siirtymisen vaikutus opetustuntien määriin eri oppiaineissa Äidinkieli ja kirjallisuus Matemaattiset aineet (matematiikka, fysiikka, kemia ja atk) Kielet (englanti, ruotsi, saksa ja espanja) Uskonto, psykologia ja filosofia Biologia ja maantieto Historia ja yhteiskuntaoppi Liikunta ja terveystieto Kotitalous Kuvataide Tekninen työ Tekstiilityö Musiikki Arvio palkkakustannussäästöistä kaksisarjaiseen yläkouluun siirryttäessä... 21

3 Sivu 3 / Kouluverkkoselvityksen lähtökohdat ja ratkaisun tavoitteet Kunnanhallitus nimesi Vihannin kunnan taloutta tasapainottamaan erityisen ohjausryhmän, joka asetti tasapainottamistyölle selvät tavoitteet tietäen, että tavoitteen saavuttaminen johtaa suuriin rakenteellisiin muutoksiin. Rakenteelliset muutokset tunnistettiin jokseenkin samoiksi, joihin Vihanti joutuisi mahdollisessa kuntaliitostilanteessa. Talouden tervehdyttämisen ohjausryhmä nimesi sivistystoimen työntekijöistä työryhmän jolle annettiin ensiksi tehtäväksi selvittää, millä edellytyksillä opetus on järjestettävissä, jos Alpuan ja Korvenkylän alakoulut lopetetaan ja koulujen alueella oleva varhaiskasvatuksen toiminta siirretään kirkonkylälle. Myöhemmin kävi selväksi, että tämä vaihtoehto ei ole järkevästi mahdollinen, ja vaihtoehtoa muutettiin niin, että Alpuan ja Korvenkylän oppilaat siirretään pääsääntöisesti kirkonkylälle, mutta tietyin rajauksin Lampinsaareen. Työn edetessä pohdittiin myös mahdollisuutta lakkauttaa Lampisaaren koulu Alpuan sijasta. Ohjausryhmä päätyi esittämään lakkauttamista seuraavilla perusteilla: Lampinsaari: hyvä, käytännöllisempi koulurakennus, hyvä keittiö ja ruokasali, hyvä liikuntasali ja ulkoliikuntatilat ryhmiksen, tulevan paiväkodin, tilat ovat samassa rakennuksessa, jolloin päiväkodin hallinnointi voidaan yhdistää koulunjohtajalle edelliseen järjestelyyn liittyen myös ruokailu tapahtuu koulun ruokasalissa myös aamu ja iltapäivätoiminta voidaan liittää päiväkotiin. Koska toiminnot ovat samassa tilassa, ei ole pakotettua tarvetta lisähenkilökunnalle. erityisopetus on järjestetty toimivaksi Lampinsaaressa. Sen siirtäminen kirkolle on vaikeaa oppilaiden näkökulmasta (inhimilliset tekijät). Toiminnallisten seikkojen lisäksi myös laskelmat puoltavat Lampinsaaren jatkamista. Alpua: vanha kivikoulu on vanha epäkäytännöllinen koulurakennus, pieni liikuntatila sijaitsee hirsisessä rakennuksessa. vuokratiloissa oleva ryhmis sijaitsee noin 2 km:n päässä koulurakennuksesta. Ryhmistä ei voi yhdistää koulun tiloihin, koska ei ole tiloja. Tämän vuoksi ryhmis lakkautetaan Alpuassa. aamu ja iltapäivätoimintaan osallistuvat oppilaat täytyy joko kuljettaa linja autolla ryhmikseen tai koululla jatkaa koulunkäyntiavustajan päivää Lisäksi pyydettiin selvittämään, millä edellytyksillä yläkoulun opetus olisi järjestettävissä kaksisarjaisena nykyisen kolmisarjaisuuden sijasta. Myös lukion lakkauttamisen mahdollisuuksia selvitettiin. Lukion lakkauttamisen selvitystyö oli lyhin ja selkein: nykylainsäädännön perusteella lukion lakkauttaminen tulisi taloudellisilta vaikutuksiltaan kunnalle epäedulliseksi. Samoin yläkoulun toiminnan järjestäminen olisi vaikeaa yhteisten opettajaresurssien vuoksi.

4 Sivu 4 / 21 Selvitykseen ei ole otettu mukaan Haapavedeltä ja Oulaisista nykyisin Vihannissa Korvenkylän ja Alpuan kouluilla käyviä oppilaita. Heidät on vähennetty syyslukukaudesta 2011 alkaen Vihannissa koulua käyvistä oppilaista. Laskelmat pohjautuvat nykyisiin oppilasmääriin ja tuleviin oppilasennusteisiin. Työryhmä on pyrkinyt lisäksi selvittämään, mitä muutoksia ratkaisu toisi nykyisen perus ja lukioopetusta koskevan lainsäädännön, suositusten ja virkaehtosopimuksen pohjalta opetusjärjestelyihin ja opetushenkilöstön asemaan nykyisen oppilasennusteen mukaan. Kouluverkkoon puututaan siksi, että kunnan talouden tasapaino on vakavasti järkkynyt ja kunnan on tehtävä sellaisia rakenteellisia uudistuksia, joiden seurauksena talous tasapainottuu, mutta samalla säilytetään mahdollisuus lakisääteisten palveluiden saamiseen. Kouluverkostoon liittyvistä uudelleenjärjestelyistä saatava säästö käytetään yleiskatteisesti koko kunnan talouden hyväksi. Ohjausryhmä päätyi esittämään seuraavaa ratkaisua alakouluverkoston ja siihen liittyvän varhaiskasvatuksen ja yläkoulun rakennemuutokseksi: Alakoulu ja siihen liittyvä varhaiskasvatus: Korvenkylän ja Alpuan alakoulun lakkautus niin, että lukuvuosi on koulujen viimeinen lukuvuosi. Samassa yhteydessä lopetetaan kyliltä varhaiskasvatuksen palvelut. Mekanismi: Korvenkylän ja Alpuan oppilaista osa siirretään kirkonkylän kouluun, mutta osa oppilaista siirretään Lampinsaaren kouluun tarkoituksenmukaisten linja autoreittien perusteella. Alpuan ja Korvenkylän ryhmikset lakkaavat. Tässä yhteydessä varmistetaan mahdollisuus valmistella myös Lampinsaaren ruokahuolto jakelupohjalta. Lampinsaaren päiväkodin ruokailun järjestely muiden oppilaiden kanssa samassa tilassa. Yläkoulu: Yläkoulun siirtäminen kaksisarjaiseksi lukuvuoden alusta.

5 Sivu 5 / Opetusryhmien muodostaminen lainsäädännöllistä taustaa Opetusryhmien kokoa ei määrätä erityisopetusta ja esiopetuksen järjestämistä lukuun ottamatta muutoin lainsäädännössä. Opetusryhmät tulee muodostaa siten, että opetuksessa voidaan saavuttaa opetussuunnitelmassa asetetut tavoitteet. (Perusopetuslaki 30 ) Opetusryhmät muodostetaan vuosiluokittain. Jos opetuksen tarkoituksenmukainen järjestäminen sitä edellyttää, eri vuosiluokkien sekä esi ja lisäopetuksen oppilaita voidaan kuitenkin opettaa samassa opetusryhmässä tai antaa opetusta yhdessä muun koulun tai oppilaitoksen oppilaiden kanssa. Perusopetukseen valmistavan opetuksen opetusryhmien muodostamisesta päättää opetuksen järjestäjä. Perusopetuslain (628/1998) 17 :n 2 momentissa tarkoitettuun erityisopetukseen otetuille tai siirretyille oppilaille annettavassa opetuksessa opetusryhmässä saa olla, jäljempänä säädetyin poikkeuksin, enintään kymmenen oppilasta. Opetusryhmän enimmäiskoko voidaan ylittää, jos se on oppilaiden edellytysten tai opetuksessa käytettävän työskentelytavan takia perusteltua, eikä järjestely vaaranna opetuksen tavoitteiden saavuttamista. ( /1194) Perusopetuslain (628/1998) 25 :n 2 momentissa tarkoitetun pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville oppilaille annettavassa opetuksessa opetusryhmässä saa olla enintään kahdeksan oppilasta. Vaikeimmin kehitysvammaisista oppilaista muodostetussa opetusryhmässä saa olla kuitenkin enintään kuusi oppilasta. Jos tässä momentissa tarkoitetun oppilaan opetus annetaan yhdessä muiden kuin tässä momentissa tarkoitettujen oppilaiden kanssa, saa opetusryhmässä olla enintään 20 oppilasta. (Perusopetusasetus 2 ) Opetusministeriön suosituksessa opetusryhmien muodostamisesta esiopetuksessa todetaan, että esiopetusryhmään saa kuulua pääsääntöisesti enintään kolmetoista oppilasta. Jos esiopetusta antavan opettajan ohella ryhmän työskentelyyn osallistuu enimmän aikaa koulunkäyntiavustaja, lastenhoitaja tai muu tehtävään soveltuvan ammatillisen koulutuksen suorittanut henkilö, opetusryhmän enimmäiskoko voi olla kuitenkin enintään 20 oppilasta. Kun esiopetus järjestetään päivähoitopaikassa, jossa lapsi on koko päivän, noudatetaan päivähoitoasetuksen 6 1 momentin säännöstä eli seitsemää yli kolmevuotiasta lasta kohden tulee olla yksi kasvatusvastuussa oleva henkilö. Kun esiopetusta järjestetään päivähoitopaikassa vain esiopetukseen osallistuville lapsille, sovelletaan henkilöstömitoituksessa päivähoitoasetuksen 6 :n 2 momenttia eli yhtä kasvatusvastuussa olevaa henkilöä kohden voi olla enintään 13 lasta.

6 Sivu 6 / Opetusryhmät alakouluissa Jos kaikki Korvenkylän ja Alpuan oppilaat siirtyvät Kirkonkylän koululle, opetusryhmät kasvavat Kirkonkylän koululla suuriksi ja Lampinsaaren koulun ryhmät olisivat pienempiä yhdysluokkia. Kirkonkylän opetusryhmät jouduttaisiin jakamaan esiopetuksessa jo ensi syksystä alkaen. Oppilasmäärä on alkuopetusryhmissä lv oppilasta, joten tällä oppilasmäärällä toteutuessaan pitää perustaa yhdysluokka. Esiopetuksessa on 31 lasta, joten joudutaan perustamaan kaksi esiopetusryhmää. Lukuvuonna esiopetuksessa on 28 lasta. Esiopetuksen lisäksi joudutaan viimeistään lv alkuopetuksen luokat jakamaan kolmeen opetusryhmään, kuten myös tulevina lukuvuosina, jolloin myös luokille voi joutua perustamaan kolmannen opetusryhmän, koska syntyy yli 30 oppilaan opetusryhmä. Suuret opetusryhmät Kirkonkylän koululla eivät mahdollista erityisoppilaiden integrointia ko. ryhmiin. Suuria opetusryhmiä joudutaan nykyisen lisäksi jakamaan matematiikassa, äidinkielessä ja osin taitoaineissa, mikä lisää tuntikehyksen tarvetta ja opetuksen kustannuksia, vaikka lisähenkilöstöä ei palkatakaan. Kirkonkylän koulu opetusryhmät Vuosiluokat Esi Yhteensä Kirkonkylän koulu Alpuan oppilaat Korvenkylän oppilaat Oppilaat yhteensä tällä hetkellä vähennetty Haapavedeltä kulkevat vähennetty Oulaisista kulkevat Yhteensä lv lv lv lv lv Taulukko 1 Kirkonkylän opetusryhmät ikäluokittain lukuvuosina oppilasennusteen pohjalta. Esiopetus 1. lk 2. lk lk 3. lk 4. lk lk 5. lk 6. lk YHT Yhteensä lv * *8 lv *1 1 1 *9 lv *1 1 *9 lv *1 *10 lv

7 Sivu 7 / 21 Taulukko 2 Esiopettajien ja luokanopettajien tarve Kirkonkylän koululla oppilasennusteen pohjalta. *merkityssä ryhmässä 30 oppilasta. Jos ryhmässä on erityisoppilaita, joudutaan ryhmä jakamaan ja perustamaan luokanopettajan virka. Ratkaisumalli Lampinsaaren koulun kaikkiin opetusryhmiin mahtuu muutama oppilas lisää. Opetusryhmiin voitaisiin lisätä yhteensä n. 20 oppilasta ilman, että opetusryhmiä tarvitsee vielä jakaa. Edellytyksenä on, että oppilaat olisivat eri vuosiluokilta. Jos osa Alpuan ja Korvenkylän oppilaista ohjautuisi Lampinsaareen, Kirkonkylän alkuopetukseen ei tarvitsisi perustaa yhdysluokkaa. Lampinsaaren koulun esiopetusryhmässä on lv oppilasta. Ryhmään mahtuisi muutama esiopetusta tarvitseva ilman lisähenkilöstöä. Lampinsaaren koulun opetusryhmät tekevät mahdolliseksi tarvittaessa erityisoppilaiden integroinnin yleisopetuksen ryhmiin. Lampinsaaren koulu opetusryhmät Esiop Yhteensä erityisopetus Yhteensä lv *18 70 lv *17 74 lv lv lv Taulukko 3 Lampinsaaren koulun opetusryhmät * Erityisoppilaiden määrä perustuu nykyisin koulua käyvien lasten määrään. Mukana ei ole mahdollisia uusia oppilaita. Opettajatarve Lampinsaari Esiop Yhteensä erityisopetus Yhteensä lv * lv * lv lv lv Taulukko 4 Esiopettajien ja luokanopettajien tarve Lampinsaaren koululla oppilasennusteen pohjalta. * erityisopetuksessa 1 virka ja 1 tuntiopettaja toistaiseksi ja kaksi määräaikaisesti täytettyä tuntiopettajan tointa, jotka täytetään, mikäli tarvetta tuntiopettajalle on. Jotta Kirkonkylän koululle ei tarvitsisi perustaa uusia opetusryhmiä ja lisävirkoja, olisi mahdollista ohjata osa Kirkokylälle menevistä oppilaista Lampinsaaren koululle, näin ryhmäkoot olisivat molemmissa kouluissa kokonaisuuden kannalta järkevät. Luonnollinen jako koulujen välillä voisi löytyä kuljetusreittien perusteella. Opetustoimelle tulisi varata mahdollisuus tarvittaessa em. perusteella jatkossa osoittaa oppilaan lähikoulu. Oppilaan koulupaikan määräytyminen säätelee perusopetuslain 6. Kunta osoittaa oppivelvolliselle ja muuta tässä laissa tarkoitettua opetusta saavalle oppilaalle 1 momentin mukaisen lähikoulun tai

8 Sivu 8 / 21 muun soveltuvan paikan, jossa tämän lain 4 :n 1 ja 2 momentin mukaisesti annetaan opetusta sellaisella oppilaan omalla kielellä, jolla kunta on velvollinen järjestämään opetusta Koulukuljetustarve Kirkonkylän koululle lv Kuljetukset Alpua 1 Alpua 2 Korvenkylä Yläkoululaiset Lukiolaiset Alakoululaiset 6 2 Alpua (uudet) Korvenkylä uudet 17 Yhteensä Alpua 1 (Vilminko Alpua Kk) Alpua 2 (Lumimetsä Alpua Lsaari Kk) Taulukko 5 Kuljetettavat oppilaat Kirkonkylän suuntaan Korvenkylän suunta Korvenkylän suunnasta tulevat oppilaat mahtuvat nykyiseen Oulaisten suunnasta tulevaan koulukuljetukseen (linja auto). Alpuan suunnasta tulevien koululaisten kuljetus edellyttää, että reitille (Alpua Kirkonkylä) saadaan 20 paikkainen pikkubussi täydentämään nykyisiä linja autoja. Iltapäivisin paluukyytejä Korvenkylän ei tarvita nykyiseen verrattuna lisää. Kello ja sekä lähtevät koulukyydit riittävät kattamaan tarpeen. Kuljetusjärjestelyt edellyttävät osin syöttöliikennejärjestelyjä linja autoreiteille. Nykyisin syöttöliikennettä hoitaa Ilveskorven taksi Alpuan suunta Alpuan suunnan kuljetusjärjestelyt Kirkonkylälle edellyttävät lisäkapasiteettia kuljetukseen. Nykyisten linja autojen lisäksi tarvitaan aamuun yksi n. 20 paikkainen pikkubussi. Iltapäivisin paluukyydit edellyttävät, että käytettävissä on klo kaksi pikkubussia, joista toinen kiertää Ohimaan kautta Korvenkylän suuntaan. Toinen suoraan Alpuaan. Tarvittaessa lisäksi pikkubussi Alpuan suuntaan. Klo lähtevien lasten kuljetukseen riittävät nykyiset linja autot. Lisäystä nykyiseen verrattuna tarvitaan yksi pikkubussi aamu ja iltapäiväkyyteihin Alpuan suuntaan. Tarkempi kuljetusselvitys edellyttäisi tulevien koululaisten osoitetietoja. Kuljetuksiin ei ole laskettu mukaan Oulaisista ja Haapavedeltä kulkevia oppilaita.

9 Sivu 9 / Vaikutukset alakoulujen opetushenkilöstöön Alpuan koulu Alpuan koulun lakatessa vähenee koululta 3 luokanopettajan virkaa ja esiopettajan toistaiseksi voimassa oleva päätoiminen tuntiopettajuus. Nykyisistä Alpuan vakinaisista luokanopettajista yksi on virkavapaalla toisen viran hoidon vuoksi. Alpuan koulussa tämän lisäksi vähenee koulunkäyntiavustajan toimi Korvenkylän koulu Korvenkylän koulun lakatessa vähenee koululta 2 luokanopettajan virkaa, joista toisen viran haltija on tällä hetkellä perhevapaalla. Opettajienkoulunkäyntiavustajan toimi vähenee. Vihannin kunnan opettajien virat eivät ole koulukohtaisia. Vakinaisen viranhaltijan irtisanominen edellyttää, että kunnalla ei ole osoittaa irtisanottavalle tehtävää, johon hän on kelpoinen Määräaikaisesti Vihannin kunnan koululaitoksessa täytettynä olevat virat ja toimet VIRKA/TEHTÄVÄ/ KOULU AIKA PERUSTE luokanopettaja Alpua viransijainen, toisen viran luokanopettaja Korvenkylä viransijainen,perhevapaa tuntiopettaja/erityislk Lampinsaari tuntiopettaja, ei kelpoinen tuntiopettaja / erityislk Lampinsaari tuntiopettaja lehtori/matematiikka, fysiikka yläkoulu/lukio määräaikainen, avoin virka tuntiopettaja/tyttöjen yläkoulu/lukio viransijainen, perhevapaa tuntiopettaja/tietotekniikka yläkoulu sivutoiminen tuntiopettaja tuntiopettaja/tekninen työ yläkoulu ei kelpoinen rehtori yläkoulu/lukio virkajärjestelyt/khall tuntiopettaja/tekstiilityö yläkoulu sivutoiminen tuntiopettaja erityisopettaja yläkoulu ei kelpoinen Taulukko 6 Lukuvuonna määräaikaisesti täytetyt virat ja toimet Vihannissa Nykyisten viranhaltijoiden siirtäminen toiseen virkasuhteeseen ja virkasuhteen irtisanominen Viranhaltijan siirtämistä toiseen virkasuhteeseen säädellään Laissa kunnallisesta viranhaltijasta /304. Viranhaltija voidaan siirtää toiseen virkasuhteeseen, jonka kelpoisuusvaatimukset hän täyttää ja jota voidaan pitää hänelle sopivana, jos hänen asemansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu ja perusteena on toiminnan tai tehtävien

10 Sivu 10 / 21 uudelleenjärjestelyyn liittyvä perusteltu syy ja hänen varsinainen palkkansa ei alene tai hän on antanut siirtoon suostumuksensa taikka siirtoon on muu hyväksyttävä syy ja viranhaltija on antanut siirtoon suostumuksensa Taloudelliset ja tuotannolliset irtisanomisperusteet Virkasuhde voidaan irtisanoa, kun viranhaltijan tehtävät ovat vähentyneet olennaisesti ja pysyvästi taloudellisista syistä, työnantajan tai asianomaisen yksikön tehtävien uudelleen järjestelyn vuoksi taikka muista niihin verrattavista syistä. Irtisanominen edellyttää lisäksi, ettei viranhaltijaa voida ammattitaitoonsa ja kykyynsä nähden kohtuudella sijoittaa toiseen virkasuhteeseen tai ottaa sellaiseen työsuhteeseen, jonka tehtävät eivät olennaisesti poikkea viranhaltijan tehtävistä, tai kouluttaa uusiin tehtäviin. Edellä 1 momentissa tarkoitettua perustetta irtisanomiseen ei katsota olevan ainakaan silloin, kun: 1) irtisanomista on edeltänyt tai seurannut uuden henkilön ottaminen samankaltaisiin tehtäviin eikä työnantajan toimintaedellytyksissä ole vastaavana aikana tapahtunut muutoksia; tai 2) irtisanomisen syyksi ilmoitetut tehtävien uudelleenjärjestelyt eivät tosiasiallisesti vähennä työnantajalla tarjolla olevia tehtäviä tai muuta tehtävien laatua. Nykyisistä viran ja toimenhaltijoista esiopettajalle voidaan osoittaa työtä perustettavien päiväkotien vastaavana lastentarhanopettajana joko kirkonkylän koululla tai Lampinsaaren koululla. Esiopetus kuuluu näissä kouluissa päiväkodista vastaavalle lastentarhanopettajalle.

11 Sivu 11 / 21 Kustannusvaikutukset Kustannusvaikutukset laskettiin kolmen vaihtoehdon perusteella: alkuperäisen vaihtoehdon yksi (Alpuan ja Korvenkylän oppilaat kirkonkylälle), ohjausryhmän valitseman esityksen (Korvenkylän ja Alpuan oppilaat osin Kirkonkylälle, osin Lampinsaareen) ja kolmannen vaihtoehdon (Kaikki Alpuan ja Korvenkylän lapset Lampinsaareen) perusteella. VAIHTOEHTO 1: Alpuan ja Korvenkylän oppilaat kirkonkylälle Kustannusvaikutukset Alpua esiopettaja, tuntiopettaja, toistaiseksi valittu luokanopettajaa kiertävä englanninopettaja ja kiertävä erityisopettaja + matkakulut koulunkäyntiavustaja keittiö ja siivous kiinteistö Yhteensä Kustannusvaikutukset Korvenkylä 2 luokanopettajaa + kiertävä erityisopettaja + matkakulut koulunkäyntiavustaja keittiö ja siivous kiinteistö, ei vuokratuloja enää Yhteensä Kustannusten muutos kirkonkylällä luokanopettaja 3. luokka Oulaisten ja Haapaveden oppilaat jäävät pois, vuoden 2010 kotikuntakorvaus Yhteensä Kuljetuskustannukset, nykyiset taksilinjat jäävät, samoin iltapäivän tilausbussit Kuljetuskustannukset halpenevat, Piipsjärvi ja Karhukangas pois Ruokakuljetukset pois välillä Kirkonkylä Korvenkylä Alpua ja ryhmikset, Linja autolippuja lisää aamuvuoroihin 3 linja autoa Kuljetuskustannuksen muutos yhteensä KULJETUSTEN MUUTOKSET Oulaisten linja autolla, 3 kpl, jotka ajavat Ilveskorvesta joko Kauraperän, Lumimetsän, Vilmingon, Lampinsaaren, Varesnevan, Verkaperän, Kuusiratin ja Ohinmaan kautta aamuisin klo 8.30 mennessä kirkonkylälle.

12 Sivu 12 / 21 Paluukuljetuksiin tarvitaan kolme autoa: Lukkaroisten perän suunta (on jo nyt), Rakeenperän suunta (on jo nyt) ja Alpuan suunta (nyt ajetaan kirkonkylältä Alpuaan, jossa oppilaita viedään kotiin myös koululaiskuljetuksilla). Jo nyt ajossa kolme tilauslinja autoa, joista kolmannen tulee olla yli 20 paikkainen. Nettosäästö vaihtoehdossa Vaihtoehto 2: Alpuan ja Korvenkylän oppilaat kirkonkylälle ja Lampinsaareen Kustannusvaikutukset Alpua esiopettaja, tuntiopettaja, toistaiseksi valittu luokanopettajaa kiertävä englanninopettaja ja kiertävä erityisopettaja + matkakulut koulunkäyntiavustaja keittiö ja siivous kiinteistö Yhteensä Kustannusvaikutukset Korvenkylä 2 luokanopettajaa ja kiertävä erityisopettaja + matkak koulunkäyntiavustaja keittiö ja siivous kiinteistö, ei enää vuokratuloja Yhteensä Kustannusten muutos kirkonkylällä Ei tarvitse perustaa kolmannen luokan luokanopettajan tointa/virkaa, netto kasvaa euroa Oulaisten ja Haapaveden oppilaat jäävät pois, vuosi Yhteensä Kuljetuskustannukset Kuljetuskustannukset Karhukangas ja Piipsjärvi jäävät pois Ruokakuljetukset pois välillä Kirkonkylä Korvenkylä Alpua ja ryhmikset, Linja autolippuja lisää Kuljetuskustannuksen muutos yhteensä KULJETUSTEN MUUTOKSET Oulaisten linja autolla, 3 kpl, jotka ajavat Ilveskorvesta joko Kauraperän, Lumimetsän, Vilmingon, Lampinsaaren, Varesnevan, Verkaperän, Kuusiratin ja Ohinmaan kautta aamuisin klo 8.30 mennessä kirkonkylälle.

13 Sivu 13 / 21 Paluukuljetuksiin tarvitaan kolme autoa: Lukkaroisten perän suunta (on jo nyt), Rakeenperän suunta (on jo nyt) ja Alpuan suunta (nyt ajetaan kirkonkylältä Alpuaan, jossa oppilaita viedään kotiin myös koululaiskuljetuksilla). Jo nyt ajossa kolme tilauslinja autoa, joista kolmannen tulee olla yli 20 paikkainen. Nettosäästö vaihtoehdossa VAIHTOEHTO 3: Kaikki Alpuan ja Korvenkylän oppilaat Lampinsaareen Lampinsaaren koulun yhdysluokkien koot olisivat lukuvuonna : eskari n Tarvittaisiin ainakin yksi luokanopettajan virka, joka tarkoittaisi, että kustannussäästö olisi sama kuin vaihtoehdossa 1. Lisäksi tarvittaisiin jakotunteja luokille 1 2 ja 5 6 sekä avustaja eskariluokkaan. Malli ei mahdollista koulun tilojen käyttämistä päiväkotina. Vaihtoehto 2 mahdollistaisi myös kirkonkylän koulun käyttämisen päiväkotina.

14 Sivu 14 / Yläkoulu ja lukio 3.1. Oppilasmäärä ja ennuste Yläkoulun oppilasmäärä vähenee jo lukuvuonna niin, että voidaan siirtyä kaksisarjaiseen kouluun. Yläkoulun ja lukion virkoja on lakkautettu viime vuosina äidinkielen, kielten ja matemaattisten aineiden opetuksessa. Kuluvana lukuvuotena opettajien ylituntikuorma on iso lk lk lk Yhteensä Luokkakoko 2 sarjaisessa yläkoulussa oppilasennusteen mukaan, vertailuna 3 sarjainen yläkoulu lv lk lk lk Taulukko 7 Yläkoulun oppilasennuste ja opetusryhmien koot 2 sarjaisessa yläkoulussa Kaksisarjaiseen kouluun siirtyminen Kaksisarjaisessa koulussa opetustuntien määrä ja virkojen opetusvelvollisuudet ovat kutakuinkin samat kieltenopetusta lukuun ottamatta. Ylitunteja ei tulevina lukuvuosina opettajilla juurikaan ole. Taito ja taideaineitten tuntiopettajien tuntimäärät pienenevät asteittain lukuvuoteen mennessä valinnaisaineryhmien vähetessä nykyisestä neljästä kolmeen. Biologian ja maantieteen tuntiopettajalle ei ole osoittaa täyttä tuntimäärää, mutta viranhaltijoiden tuntimäärät kasvaisivat kohtuuttomaksi ilman tuntiopettajaa. Tulevina vuosina perusopetuksen taito ja taideaineitten tunteja voidaan jakaa luokanopettajien ja aineenopettajien kesken niin, että opettajien tuntimäärät vastaavat viran opetusvelvollisuutta.

15 Sivu 15 / 21 Vuosiluokat 7.lk 8.lk 9.lk yht. Tunnit 3 sarj 2 sarj 3 sarj 2 sarj 3 sarj 2 sarj 3 sarj 2 sarj Muutos Äidinkieli Englanti Ruotsi Espanja Matematiikka Biologia/maantieto Fysiikka/kemia Uskonto Historia ja yht.oppi Musiikki Kuvaamataide Kotitalous Tekninen työ Tekstiilityö Liikunta/pojat Liikunta/tytöt Oppilaan ohjaus 1,5 1 1, Terveystieto 1,5 1 4, ATK Yhteensä Erotus Taulukko 8 Tunnit oppiaineittain kuluvana lukuvuonna 3 sarjaisessa koulussa ja 2 sarjaisessa yläkoulussa lv Kaksisarjaiseen kouluun siirtymisen vaikutus opetustuntien määriin eri oppiaineissa Vertailut oppiaineittain vuosiviikkotunnit lv (3 sarjainen koulu) ja (2 sarjainen koulu) Äidinkieli ja kirjallisuus Virat: peruskoulun ja lukion lehtori, lukion ja peruskoulun lehtori, opetusvelvollisuudet yht. 34 tuntia. Kaksisarjaisessa yläkoulussa ja lukiossa tuntimäärä on sopiva kahdelle lehtorille. Äidinkieli ja kirjallisuus 3 sarj. 2 sarj. tunnit peruskoulussa musiikin opetus 2 valinnaiset 1 1 demo muut tehtävät (oppilaskunta) 0,55 0,55 ohjaus (lo/ro) 2 2 lukio 12,1 12,1

16 Sivu 16 / 21 seutulukio yht 47,65 35,65 op.velvollisuus ylitunnit 13,65 1,65 Taulukko 8.1 Äidinkieli ja kirjallisuus Matemaattiset aineet (matematiikka, fysiikka, kemia ja atk) Virat: kaksi peruskoulun lehtoria ja kaksi lukion ja perusopetuksen lehtoria, opetusvelvollisuudet yht. 82 tuntia. Kaksisarjaisessa yläkoulussa ja lukiossa tuntimäärä on sopiva neljälle lehtorille. Matemaattiset aineet (matematiikka, fysiikka, kemia ja atk) 3 sarj. 2 sarj. tunnit peruskoulussa jakotunnit 2 valinnaiset (atk) 2 2 demo 4 2 muut tehtävät (kokoelmat) 1 1 ohjaus (lo/ro) 1 1,1 lukio 41,8 41,8 seutulukio 1,3 1,3 yht 104,1 83,2 op.velvollisuus ylitunnit 22,1 1,2 Taulukko 8.2 Matemaattiset aineet (matematiikka, fysiikka, kemia ja atk) Kielet (englanti, ruotsi, saksa ja espanja) Virat: kaksi perusopetuksen lehtoria ja yksi lukion lehtori, opetusvelvollisuudet yhteensä 58 tuntia. Kaksisarjaisessa peruskoulussa ja lukiossa tuntimäärä jää 6 tuntia alle opettajien yhteisen opetusvelvollisuuden. Alakoulun kieltenopettajan opetustuntien määrä putoaa 20 tuntiin, joka on ko. aineenopettajan opetusvelvollisuus. Lakkauttamalla yksi virka jäljelle jäävien opettajien ylituntimääräksi tulisi 12 tai 14 riippuen siitä, mikä virka lakkautetaan. Muita tehtäviä voidaan vähentää, jolloin ylituntimääräksi tulisi yhteensä noin 9. Kolmelle opettajalle ylitunteja jää kullekin noin kolme. Kielet (englanti, ruotsi, saksa ja espanja) 3 sarj. 2 sarj. tunnit peruskoulussa jakotunnit valinnaiset 3 3 demo muut tehtävät ohjaus (lo/ro) 3,1 2,1 lukio 17,6 17,6 seutulukio 1,3 1,3 yht op.velvollisuus ylitunnit 9 6 Taulukko 8.3 Kielet (englanti, ruotsi, saksa ja espanja)

17 Sivu 17 / Uskonto, psykologia ja filosofia Virka: lukion lehtori, opetusvelvollisuus 21 tuntia. Kaksisarjaisessa yläkoulussa ja lukiossa tuntimäärä on sopiva yhdelle lehtorille. Uskonto, psykologia ja filosofia 3 sarj. 2 sarj. tunnit peruskoulussa 9 6 jakotunnit valinnaiset demo muut tehtävät ohjaus (lo/ro) 1 1 lukio 13,2 13,2 seutulukio 2,6 2,6 yht 25,8 22,8 op.velvollisuus ylitunnit 4,8 1,8 Taulukko 8.4 Uskonto, psykologia ja filosofia Biologia ja maantieto Virat: lukion lehtori, opetusvelvollisuus 21 tuntia ja päätoiminen tuntiopettaja, opetusvelvollisuus 23 tuntia. Kaksisarjaisessa yläkoulussa ja lukiossa tuntimäärä on liian suuri yhdelle lehtorille. Biologia ja maantieto 3 sarj. 2 sarj. tunnit peruskoulussa jakotunnit 2 valinnaiset demo 1,1 1,1 muut tehtävät (kokoelmat) 1 1 ohjaus (lo/ro) 1,1 1,1 lukio 12,1 12,1 seutulukio yht 38,3 29,3 op.velvollisuus ylitunnit 17,3 8,3 Taulukko 8.5 Biologia ja maantieto Historia ja yhteiskuntaoppi Virat: lukion lehtori, opetusvelvollisuus 21 tuntia ja päätoiminen tuntiopettaja, opetusvelvollisuus 23 tuntia. Kaksisarjaisessa yläkoulussa ja lukiossa tuntimäärä on liian suuri yhdelle lehtorille. Biologian, maantiedon (sekä historian ja yhteiskuntaopin) päätoimisen tuntiopettajan opetusvelvollisuutta ei voida täyttää kaksisarjaisessa yläkoulussa. Tuntiopettajan tuntimääräksi jää maksimissaan 16 tuntia. Seutulukiossa opetettavia tunteja voidaan lisätä, jolloin tuntiopettajan tuntimäärää voidaan vastaavasti kasvattaa. Historia ja yhteiskuntaoppi 3 sarj. 2 sarj.

18 Sivu 18 / 21 tunnit peruskoulussa jakotunnit valinnaiset 1 demo muut tehtävät (kirjasto) 1 1 ohjaus (lo/ro) 1 1 lukio 9,9 9,9 seutulukio 3,6 3,6 yht 37,5 29,5 op.velvollisuus ylitunnit 16,5 8,5 Taulukko 8.6 Historia ja yhteiskuntaoppi Liikunta ja terveystieto Virat: Liikunta: perusopetuksen lehtori ja päätoiminen tuntiopettaja, opetusvelvollisuus yht.48 tuntia. Kaksisarjaisessa yläkoulussa ja lukiossa tuntimäärä on sopiva lehtorille ja tuntiopettajalle. Liikunta ja terveystieto 3 sarj. 2 sarj. tunnit peruskoulussa jakotunnit valinnaiset demo muut tehtävät (oppilaskunta) 0,5 0,5 ohjaus (lo/ro) 1,1 lukio 7,7 7,7 seutulukio yht 55,3 51,2 op.velvollisuus ylitunnit 7,3 3,2 Taulukko 8.7 Liikunta ja terveystieto Kotitalous Virka: kotitalouden ja terveystiedon päätoiminen tuntiopettaja, opetusvelvollisuus 23 tuntia. Kaksisarjaisessa yläkoulussa ja lukiossa tuntimäärä on sopiva tuntiopettajalle. Kotitalousopettaja opettaa myös terveystietoa. 3 sarj. 2 sarj. tunnit peruskoulussa 9 6 jakotunnit valinnaiset demo muut tehtävät ohjaus (lo/ro) 1 1 lukio 1,1 1,1 seutulukio yht 22,1 19,1 op.velvollisuus ylitunnit 0,9 3,9 Taulukko 8.8 Kotitalous

19 Sivu 19 / Kuvataide Virka: päätoiminen tuntiopettaja, opetusvelvollisuus 21 tuntia. Kaksisarjaisessa yläkoulussa ja lukiossa tuntimäärä on sopiva tuntiopettajalle. 3 sarj. 2 sarj. tunnit peruskoulussa 6 4 jakotunnit valinnaiset demo muut tehtävät ohjaus (lo/ro) lukio 4,4 4,4 seutulukio yht 23,4 21,4 op.velvollisuus ylitunnit 2,4 0,4 Taulukko 8.9 Kuvataide Tekninen työ Virka: päätoiminen tuntiopettaja, opetusvelvollisuus 24 tuntia. Kaksisarjaiseen yläkouluun siirtyminen ei vaikuta opetustuntien määrään. 3 sarj. 2 sarj. tunnit peruskoulussa 6 6 jakotunnit valinnaiset 8 8 demo muut tehtävät 4 4 ohjaus (lo/ro) lukio seutulukio yht op.velvollisuus ylitunnit 6 6 Taulukko 8.10 Tekninen työ

20 Sivu 20 / Tekstiilityö Virka: sivutoiminen tuntiopettaja, opetusvelvollisuus 24 tuntia. Kaksisarjaiseen yläkouluun siirtyminen ei vaikuta opetustuntien määrään. 3 sarj. 2 sarj. tunnit peruskoulussa 6 6 jakotunnit valinnaiset demo muut tehtävät ohjaus (lo/ro) lukio seutulukio yht 6 6 op.velvollisuus ylitunnit Taulukko 8.11 Tekstiilityö Musiikki Virka: musiikin opetus on yhdistetty rehtorin virkaan. 3 sarj. 2 sarj. tunnit peruskoulussa 2 2 jakotunnit 2 valinnaiset 2 2 demo muut tehtävät (mus.esit.) 1 1 ohjaus (lo/ro) lukio 1,1 1,1 seutulukio yht 8,1 6,1 op.velvollisuus ylitunnit 12,9 14,9 Taulukko 8.12 Musiikki

21 Sivu 21 / Arvio palkkakustannussäästöistä kaksisarjaiseen yläkouluun siirryttäessä Siirryttäessä kaksisarjaiseen peruskouluun voidaan Vihannin yläkoulussa vähentää opetustunteja enintään 69 vvt lukuvuoteen verrattuna Lukuvuotena oppilasmäärät ovat 7.lk 45 oppilasta 8.lk 44 oppilasta 9.lk 55 oppilasta Aineenopettajien ylituntipalkkioiden keskiarvo Vihannin yläkoulussa ja lukiossa on 110. Lukuvuotena opettajilla on yhteensä 69 ylituntia. 69 ylitunnin palkkakustannukset vuodessa 12,60 * = , sivukustannukset 26% = , Tasapainottava tulosvaikutus yhteensä

Eräiden opettajien siirtäminen avoimiksi jääneisiin tai perustettaviin virkoihin

Eräiden opettajien siirtäminen avoimiksi jääneisiin tai perustettaviin virkoihin Lasten ja nuorten 5 22.01.2014 valmistelutoimikunta Kunnanhallitus 26 11.02.2014 Eräiden opettajien siirtäminen avoimiksi jääneisiin tai perustettaviin virkoihin LANUVTMK 5 Kunnallislaki 45 (11.4.2003/305)

Lisätiedot

luokanopetuksen tai erityisopetuksen opettajan kelpoisuus ( alkaen C51)

luokanopetuksen tai erityisopetuksen opettajan kelpoisuus ( alkaen C51) YLEISKIRJEEN 3/2001 LIITE 2 1 (7) PERUSKOULUN, LUKION JA AIKUISLUKION 1.8.2001 ALKAEN TOTEUTETTAVAT SOPIMUSMUUTOKSET PERUSKOULU Palkkauksen perusteet muuttuvat lehtorin, erityisopetuksen opettajan ja luokanopettajan

Lisätiedot

E. Tehtävätyyppi perusopetuksessa ja/tai lukiokoulutuksessa tässä oppilaitoksessa Katso vaihtoehdot luettelosta, kohta E.

E. Tehtävätyyppi perusopetuksessa ja/tai lukiokoulutuksessa tässä oppilaitoksessa Katso vaihtoehdot luettelosta, kohta E. OPETTAJAKOHTAISTEN TIETOJEN LOMAKE Peruskouluopetuksen ja lukiokoulutuksen opettajat 2008 Opettajan tiedot A. Opettajan sukunimi B. Opettajan etunimi D. Työsuhteen luonne tässä oppilaitoksessa (1.3.2008

Lisätiedot

3 Erityisopetuksen opettajan (erityisluokanopettaja ja erityisopettaja) peruspalkka

3 Erityisopetuksen opettajan (erityisluokanopettaja ja erityisopettaja) peruspalkka 1 OSIO B, LIITE 1 OSIO B PERUSKOULU II II/1 VIRANHALTIJOIDEN PALKKA Tehtäväkohtainen palkka 2 Lehtorin (aineenopettajan) peruspalkka 4 03 04 00 5 Ylempi korkeakoulututkinto ja perus-/lukioopetusta tai

Lisätiedot

päivitetty YHDEN ALAKOULUN MALLIN LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTEET

päivitetty YHDEN ALAKOULUN MALLIN LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTEET päivitetty 30.11.2015 YHDEN ALAKOULUN MALLIN LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTEET 2 1. JOHDANTO Perusopetuslain mukaan kunta on velvollinen järjestämään sen alueella asuville oppivelvollisuusikäisille perusopetusta

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. KASKO, 19.5.2015 17:30, Pöytäkirja. 40 OPETUSSUUNNITELMA 2016 TUNTIJAKO... 1 Pykälän liite: Tuntijakoesitys 2016...

SISÄLLYSLUETTELO. KASKO, 19.5.2015 17:30, Pöytäkirja. 40 OPETUSSUUNNITELMA 2016 TUNTIJAKO... 1 Pykälän liite: Tuntijakoesitys 2016... i SISÄLLYSLUETTELO KASKO, 19.5.2015 17:30, Pöytäkirja 40 OPETUSSUUNNITELMA 2016 TUNTIJAKO... 1 Pykälän liite: Tuntijakoesitys 2016... 4 40, KASKO 19.5.2015 17:30 Sivu 2 OPETUSSUUNNITELMA 2016 TUNTIJAKO

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 42 27.05.2014. Opettajien virat, niiden nimikkeet ja virkojen numerointi 493/01/2014

Sivistyslautakunta 42 27.05.2014. Opettajien virat, niiden nimikkeet ja virkojen numerointi 493/01/2014 Sivistyslautakunta 42 27.05.2014 Opettajien virat, niiden nimikkeet ja virkojen numerointi 493/01/2014 Sivla 42 Valmistelija: rehtori Markku Tani, puh. 040 836 5620, etunimi.sukunimi@savitaipale.fi OVTES/opettajien

Lisätiedot

A B C 4 03 04 01 2 Ylempi korkeakoulututkinto ja erityisopetusta antavan opettajan kelpoisuus 49 49 49

A B C 4 03 04 01 2 Ylempi korkeakoulututkinto ja erityisopetusta antavan opettajan kelpoisuus 49 49 49 1 LIITE 1 PERUSKOULU 5 Oppilaanohjauksen lehtori 2 mom. Jos oppilaanohjauksen lehtorilla on oppilaanohjaajan koulutus, korotetaan liukuman ylärajaa yhdellä palkkaluokalla. 6 Erityisopetuksen opettajan

Lisätiedot

Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman

Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman 2016 Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman Muutokset luku 1 2019 perusteiden 2014 mukainen opetussuunnitelma Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan dekaanin hyväksymä 16.6.2016

Lisätiedot

Opetustoimessa ei ole mahdollista lakkauttaa muita vakansseja opettajan vakanssien perustamiseksi.

Opetustoimessa ei ole mahdollista lakkauttaa muita vakansseja opettajan vakanssien perustamiseksi. 1 VIRKA- JA TOIMIESITYSTEN PERUSTELUT V 2019-2021 SVOJ / SUOMENKIELINEN OPETUSTOIMI Opetustoimessa ei ole mahdollista lakkauttaa muita vakansseja opettajan vakanssien perustamiseksi. Suomenkielisessä opetustoimessa

Lisätiedot

Eräiden lukiokoulutuksen ja perusopetuksen virkojen nimikkeiden muuttaminen KOLA 85

Eräiden lukiokoulutuksen ja perusopetuksen virkojen nimikkeiden muuttaminen KOLA 85 Kasvatus- ja opetuslautakunta 85 17.11.2014 Eräiden lukiokoulutuksen ja perusopetuksen virkojen nimikkeiden muuttaminen KOLA 85 Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg

Lisätiedot

VALTIONEUVOSTON ASETUS PERUSOPETUSASETUKSEN MUUTTAMISESTA

VALTIONEUVOSTON ASETUS PERUSOPETUSASETUKSEN MUUTTAMISESTA OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Opetusneuvos 5.5.2014 Jussi Pihkala VALTIONEUVOSTON ASETUS PERUSOPETUSASETUKSEN MUUTTAMISESTA 1 Johdanto 2 Nykytila Koulunkäyntiavustajien lukeminen osaksi opettaja-oppilassuhdetta

Lisätiedot

Tilastotietoja perusopetuksesta

Tilastotietoja perusopetuksesta Sisällysluettelo 1. Johdanto 2. Perusopetuksen oppilasmäärä 3. Opetusryhmien koot 4. Erityinen tuki 5. Maahanmuuttajaopetus 6. Kielivalinnat 7. Painotettu opetus 8. Perusopetuksen iltapäivätoiminta 9.

Lisätiedot

Entisen Vuolijoen kunnan alue

Entisen Vuolijoen kunnan alue 1 Entisen Vuolijoen kunnan alue Entisen Vuolijoen kunnan alueella sijaitsee kaksi koulua: Otanmäen koulu ja Vuolijoen koulu. Otanmäen koulu, luokat 1 9 Tilanne syksyllä 2015: Otanmäen yläkoulun aineenopetus

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 -2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 Kokouskutsu Torstaina 11.2.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

KOULUTUKSEN ARVIOINTI syksy 2012

KOULUTUKSEN ARVIOINTI syksy 2012 KOULUTUKSEN ARVIOINTI syksy 2012 PERUSOPETUS ( Arviointikohteiden numerointi ja muu merkintätapa ovat samat kuin arviointisuunnitelmassa, jonka kohtaa 7 ei pystytä arvioimaan nykyisten tietosuojasäännösten

Lisätiedot

Tutustumisilta 6.luokkalaisten huoltajille ja nuorille

Tutustumisilta 6.luokkalaisten huoltajille ja nuorille Tutustumisilta 6.luokkalaisten huoltajille ja nuorille Tervetuloa Hatanpään kouluun (rehtori) miksi lähikoulu? koulun käytänteet koulun tuki oppilaalle Liikuntapainotus sisältö ja hakumenettely (Mikko

Lisätiedot

ERITYISOPETTAJA (0-9 lk) ajalle 1.8.2015 31.7.2016

ERITYISOPETTAJA (0-9 lk) ajalle 1.8.2015 31.7.2016 ERITYISOPETTAJA (0-9 lk) ajalle 1.8.2015 31.7.2016 Juankosken kaupungissa on haettavana määräaikainen Juankosken koulujen (Juantehtaan koulu ja Juankosken koulu, 0-9 lk) erityisopettajan virka ajalle 1.8.2015

Lisätiedot

SUOMEN KOULUJÄRJESTELMÄ

SUOMEN KOULUJÄRJESTELMÄ SUOMEN KOULUJÄRJESTELMÄ VALINNAISAINEIDEN VALINTA JA TUNTIJAKO VALINTA Valintojen tulisi pohjautua oppilaan kiinnostuksiin ja taitoihin. Valintoja tehdessä kannattaa ottaa huomioon ainakin seuraavat seikat:

Lisätiedot

KOTIOPETUKSESSA OLEVAT OPPILAAT

KOTIOPETUKSESSA OLEVAT OPPILAAT KAUHAJOEN KAUPUNKI SIVISTYSOSASTO KOTIOPETUKSESSA OLEVAT OPPILAAT TOIMINTAOHJE Sivistyslautakunta 9.6.2010, 92 Päivitys: Sivistyslautakunta 25.5.2011 70 1 Lähtökohta Suomessa vakinaisesti asuvat lapset

Lisätiedot

2 Lehtorin (aineenopettajan) hinnoittelutunnukset ja peruspalkka (ks. palkkaliite) kelpoisuus taikka perusopetusta antavan opettajan kelpoisuus

2 Lehtorin (aineenopettajan) hinnoittelutunnukset ja peruspalkka (ks. palkkaliite) kelpoisuus taikka perusopetusta antavan opettajan kelpoisuus OSIO B Liite 3 Aikuislukio Soveltaminen ja palkka OSIO B LIITE 3 AIKUISLUKIO I SOVELTAMINEN 1 Sovellettavat liitteen 2 sopimusmääräykset Aikuislukion opetushenkilöstöön sovelletaan seuraavia liitteen 2

Lisätiedot

TILASTOTIETOJA PERUSOPETUKSESTA

TILASTOTIETOJA PERUSOPETUKSESTA TILASTOTIETOJA PERUSOPETUKSESTA 2017-2018 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Perusopetuksen oppilasmäärä 3. Opetusryhmien koot 4. Erityinen tuki 5. Maahanmuuttajaopetus 6. Kielivalinnat 2017 2018 7. Painotettu

Lisätiedot

LukiMat Tietopalvelu PERUSOPETUSLAKI 21.8.1998/628

LukiMat Tietopalvelu PERUSOPETUSLAKI 21.8.1998/628 Keskeisiä kohtia perusopetuslaista sekä asetuksista, joilla on vaikutusta opetuksen eri tukitoimien toteuttamiseen. Tekstit ovat suoria lainauksia, joista luettavuuden takia on jätetty lainausmerkit pois.

Lisätiedot

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 20 29.04.2014 Kunnanhallitus 105 12.05.2014 Kunnanhallitus 124 26.05.2014 TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 29.04.2014

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016. Sivistyslautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016 Sivistyslautakunta 18.04.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 18.04.2016 klo 18.00 18.45 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

VAIHTOEHTO 1, yksityiskohtaisempi kustannusvaikutuslaskelma vuosittainen säästö

VAIHTOEHTO 1, yksityiskohtaisempi kustannusvaikutuslaskelma vuosittainen säästö Loviisan kouluverkon kehittämissuunnitelma 2015-2020 liite 2 VAIHTOEHTO 1, yksityiskohtaisempi kustannusvaikutuslaskelma vuosittainen säästö - Valkon koulu siirretään Suomenkieliseen koulukeskukseen. -

Lisätiedot

V0054 1 yhtenäiskoulun rehtorin virka VA. V0011 2 luokanopettaja VA. V0012 3 luokanopettaja VA. V0017 4 luokanopettaja VA. V0019 5 luokanopettaja VA

V0054 1 yhtenäiskoulun rehtorin virka VA. V0011 2 luokanopettaja VA. V0012 3 luokanopettaja VA. V0017 4 luokanopettaja VA. V0019 5 luokanopettaja VA Virka/toimi Toimen/viran nimike /MA Toimisto V 1 koulutusjohtaja T 0,4 toimistosihteeri T 0,5 toimistosihteeri V0033 1 koulukuraattori T 2 koulupsykologi Yhtenäiskoulu, ala-aste V0054 1 yhtenäiskoulun

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus perusopetusasetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä päivänä kuuta 2014 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti lisätään perusopetusasetuksen (852/1998) 2 :ään, sellaisena kuin se

Lisätiedot

Haapaveden kaupungin kouluverkon kehittäminen Kouluverkkovaihtoehtojen oppilasvaikutukset ja toiminnalliset vaikutukset

Haapaveden kaupungin kouluverkon kehittäminen Kouluverkkovaihtoehtojen oppilasvaikutukset ja toiminnalliset vaikutukset Haapaveden kaupungin kouluverkon kehittäminen Kouluverkkovaihtoehtojen oppilasvaikutukset ja toiminnalliset vaikutukset Oppilasmäärät 2019 ja ennuste 2020-2025 perusopetus esiopetus ei ole mukana luvuissa

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6.

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6. Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 1 Soveltaminen Tämä johtosääntö kattaa sivistystoimen päävastuualueen. Johtosäännön määräyksiä sovelletaan opetus- ja kulttuuritoimeen, varhaiskasvatukseen

Lisätiedot

VAIHTOEHTO, NYKYTILA (VE

VAIHTOEHTO, NYKYTILA (VE VAIHTOEHTO, NYKYTILA (VE 0) Säästövaikutus käyttötalouteen 0 euroa Luohua Perhepäivähoitoa ja 0-6 luokkien koulu, sivukirjasto Oppilasmäärät: 2019: 54 Oppilasmäärät: (arvio) 2030: 44 Henkilöstömäärä nykyisellään

Lisätiedot

TILASTOTIETOJA PERUSOPETUKSESTA

TILASTOTIETOJA PERUSOPETUKSESTA TILASTOTIETOJA PERUSOPETUKSESTA 2016-2017 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Perusopetuksen oppilasmäärä 3. Opetusryhmien koot 4. Erityinen tuki 5. Maahanmuuttajaopetus 6. Kielivalinnat 2016 2017 7. Painotusopetus

Lisätiedot

OSIO B Liite 1 Peruskoulu Palkka

OSIO B Liite 1 Peruskoulu Palkka OSIO B Liite 1 Peruskoulu Palkka OSIO B LIITE 1 PERUSKOULU I MÄÄRITELMIÄ 1 Perusopetuksen jaottelu Tätä liitettä sovelletaan peruskoulussa annettavaan opetukseen: 1 Vuosiluokilla 1 6 ja esiopetukseen,

Lisätiedot

Muonion kunta/sivistystoimi KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISEN PERIAATTEET

Muonion kunta/sivistystoimi KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISEN PERIAATTEET Muonion kunta/sivistystoimi KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISEN PERIAATTEET Sivistyslautakunta 6.8.2012 Sisällys 1. JOHDANTO...3 2. PERUSOPETUS...3 2.1 OPETUKSEN JÄRJESTÄMINEN...3 2.2 OPPILAAT...3 2.3 OPPILASKULJETUKSET...4

Lisätiedot

SOPIMUS ESI- JA PERUSOPETUKSEN YLEIS- JA ERITYISOPETUSPALVELUJEN MYYMISESTÄ

SOPIMUS ESI- JA PERUSOPETUKSEN YLEIS- JA ERITYISOPETUSPALVELUJEN MYYMISESTÄ 1 SOPIMUS ESI- JA PERUSOPETUKSEN YLEIS- JA ERITYISOPETUSPALVELUJEN MYYMISESTÄ 1 Sopijaosapuolet 1. Lappeenrannan kaupunki 2. X kunta 2 Sopimuksen tarkoitus Sopimuksen tarkoituksena on sopia esiopetuksen,

Lisätiedot

13 Ylioppilaskirjoitusten järjestelytehtävä rehtorin ollessa jäävi

13 Ylioppilaskirjoitusten järjestelytehtävä rehtorin ollessa jäävi 1 OSIO B, LIITE 3 OSIO B AIKUISLUKIO I SOVELTAMINEN 1 Soveltamisala n opetushenkilöstöön sovelletaan seuraavia liitteen 2 määräyksiä: 4 Tohtorilisä 12 Yksityisoppilaan kuulustelu ja ylioppilaskirjoituksiin

Lisätiedot

PALVELUALUEJOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN ILMAN JULKISTA HAKUMENETTELYÄ

PALVELUALUEJOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN ILMAN JULKISTA HAKUMENETTELYÄ PALVELUALUEJOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN ILMAN JULKISTA HAKUMENETTELYÄ Yhteenveto lyhyesti Nykyisen elinkeinojohtajan viranhaltijan siirtäminen hoitamaan uutta palvelualuejohtajan virkaa ilman julkista hakumenettelyä

Lisätiedot

Urjalan kouluverkkoa koskeva kokonaissuunnitelma 2010 2016

Urjalan kouluverkkoa koskeva kokonaissuunnitelma 2010 2016 Urjalan kouluverkkoa koskeva kokonaissuunnitelma 2010 2016 Kouluverkkotyöryhmä toukokuu 2010 1 Johdanto Urjalan sivistyslautakunta asetti 6 / 18.2.2010 työryhmän laatimaan Urjalan kouluverkkoa koskevan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/5 13.12.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/5 13.12.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) 239 Esitys kaupunginhallitukselle virkojen perustamisesta HEL 2011-008297 T 01 01 00 Päätös päätti esittää kaupunginhallitukselle, että se perustaisi 1.8.2012

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016. Sivistyslautakunta 18.04.2016 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016. Sivistyslautakunta 18.04.2016 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016 Sivistyslautakunta 18.04.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Maanantai 18.04.2016 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan tietoon saatetaan seuraavat viranhaltijapäätökset: Kasvatustoiminnan johtaja Henkilöstöpäätös

Sivistyslautakunnan tietoon saatetaan seuraavat viranhaltijapäätökset: Kasvatustoiminnan johtaja Henkilöstöpäätös Sivistyslautakunta 16 22.08.2017 Tiedoksi esitettävät viranhaltijapäätökset Sivistyslautakunta 22.08.2017 16 Sivistyslautakunnan tietoon saatetaan seuraavat viranhaltijapäätökset: Kasvatustoiminnan johtaja

Lisätiedot

VALINNAISUUS LIELAHDEN KOULUSSA LUKUVUONNA LIELAHDEN KOULU, OPS 2016 HAANPÄÄ SYKSY 2017

VALINNAISUUS LIELAHDEN KOULUSSA LUKUVUONNA LIELAHDEN KOULU, OPS 2016 HAANPÄÄ SYKSY 2017 VALINNAISUUS LIELAHDEN KOULUSSA LUKUVUONNA 2017 2018 LIELAHDEN KOULU, OPS 2016 HAANPÄÄ SYKSY 2017 LIELAHDEN KOULUN TUNTIJAKO 2019-2020 6.10.2017 TH Aine 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Äidinkieli ja kirjallisuus 7 7

Lisätiedot

KUULEMINEN RUOVEDEN KUNNAN KOULULAITOKSEN PEKKALAN JA VISUVEDEN KYLÄKOULUJEN LAKKAUTTAMISASIASSA (Kuntalaki 29 ja Hallintolaki 34 ) 3.6.

KUULEMINEN RUOVEDEN KUNNAN KOULULAITOKSEN PEKKALAN JA VISUVEDEN KYLÄKOULUJEN LAKKAUTTAMISASIASSA (Kuntalaki 29 ja Hallintolaki 34 ) 3.6. KUULEMINEN RUOVEDEN KUNNAN KOULULAITOKSEN PEKKALAN JA VISUVEDEN KYLÄKOULUJEN LAKKAUTTAMISASIASSA (Kuntalaki 29 ja Hallintolaki 34 ) 3.6.2014 Urheilutalolla Ruovesi Ruoveden valtuusto on strategiassaan

Lisätiedot

- 1 - Varhaiskasvatuksen ja sosiaalitoimen tiivistä moniammatillista yhteistyötä jatketaan.

- 1 - Varhaiskasvatuksen ja sosiaalitoimen tiivistä moniammatillista yhteistyötä jatketaan. - 1-1.1 Koululautakunta 1.1.1 Varhaiskasvatus Kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaa (VASU) toteutetaan kaikissa varhaiskasvatuksen yksiköissä ja lasten vanhempien kanssa käydään kasvatuskumppanuusneuvottelu

Lisätiedot

1 Perusturvan toimialan vakanssit

1 Perusturvan toimialan vakanssit Kunnanhallitus 386 30.11.2015 Vuoden 2016 talousarvion vakanssimuutokset 904/01.01.00/2015 Kunnanhallitus 386 Kunnanvaltuusto on 16.11.2015 kokouksessaan hyväksynyt kunnan talousarvion vuodelle 2016. Tehdään

Lisätiedot

Koulujen Kapasiteettilaskenta. Porvoo Juho Innanen Analyytikko, Vertikal

Koulujen Kapasiteettilaskenta. Porvoo Juho Innanen Analyytikko, Vertikal Koulujen Kapasiteettilaskenta Porvoo 24.05.2018 Juho Innanen Analyytikko, Vertikal Sisällys Tietojen keruu Miten kapasiteetti on laskettu Tarkennuksia Tulokset kuvina Taulukot Kapasiteetti Tavoitteena

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN 2 1. PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN Siv.ltk 13 Valmistelija: päivähoidon ohjaaja Pauliina Oittinen p. 040 702 8601 Esityslistan liite 1 nähtävillä kokouksessa Perhepäivähoitaja Hillevi

Lisätiedot

Lukuvuosi Esi- ja perusopetuksen opetustunnit (tuntikehys) SIVISTYSTOIMI, OPETUSPALVELUT rehtorit , sivistyslautakunta 27.3.

Lukuvuosi Esi- ja perusopetuksen opetustunnit (tuntikehys) SIVISTYSTOIMI, OPETUSPALVELUT rehtorit , sivistyslautakunta 27.3. Lukuvuosi 2018-2019 Esi- ja perusopetuksen opetustunnit (tuntikehys) SIVISTYSTOIMI, OPETUSPALVELUT rehtorit 14.3.2018, sivistyslautakunta 27.3.2018 TA 2018 VALMISTELU Perusopetus Toimintaa ja taloutta

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 25.01.2017 klo 17:03-18:00 PAIKKA Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015. Sivistyslautakunta 05.05.2015 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015. Sivistyslautakunta 05.05.2015 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015 Sivistyslautakunta 05.05.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 05.05.2015 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Hellgren

Lisätiedot

HEINÄVEDEN YHTENÄISKOULUN PERUSTAMINEN

HEINÄVEDEN YHTENÄISKOULUN PERUSTAMINEN KUNNANHALLITUKSEN ESITYSLISTAN 25.9.2017 liite nro 8 HEINÄVEDEN YHTENÄISKOULUN PERUSTAMINEN Otto Kotilaisen koulu valmistui 12/2011 samaan pihapiiriin yläkoulun ja lukion kanssa. Samassa pihapiirissä ovat

Lisätiedot

TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU

TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU Tehtävät ovat päätoimisia ellei tekstissä toisin mainita. Nuorisokoulutukseen valitun pitää ennen viran vastaanottamista esittää rikosrekisterilain 6

Lisätiedot

Opettajien tehtäväkohtaisen palkan TVA-perusteet 1.8.2011 lukien

Opettajien tehtäväkohtaisen palkan TVA-perusteet 1.8.2011 lukien Ylöjärven kaupunki Opettajien tehtäväkohtaisen palkan TVA-perusteet 1.8.2011 lukien 1. Laaja-alainen pedagoginen ja/tai muu kunnallinen kehittämistehtävä 1.1. Erityisopetuksen ja/tai oppilashuollon kunnallinen

Lisätiedot

Perusopetuksen päättövaiheessa maahan tulleiden opetusjärjestelyt II

Perusopetuksen päättövaiheessa maahan tulleiden opetusjärjestelyt II Perusopetuksen päättövaiheessa maahan tulleiden opetusjärjestelyt II Esimerkkejä Vaasa: Nivelluokat Jyväskylä: JOPO mmt oppilaille Kontiolahti: Jatkoluokat MOKU 18.9.2009 Vaasan nivelluokat 1 Nivelluokat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016 Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) 3 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätösehdotus päättää 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

PARKANON YHTENÄISKOULU

PARKANON YHTENÄISKOULU PARKANON YHTENÄISKOULU Koulu- ja kulttuurikampus Kaarna, Satakunnankatu 36, 39700 Parkano TIEDOTUSLEHTI PERUSOPETUKSEN 7. LUOKKIEN OPPILAILLE JA NÄIDEN HUOLTAJILLE KESÄKUU 2019 REHTORIN TERVEHDYS Yläluokille

Lisätiedot

Viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat

Viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Kasvatus- ja opetuslautakunta 85 29.09.2016 Viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Kasvope 85 Varhaiskasvatuspäällikön henki lös tö asiat Rehtoreiden Ahmasojan koulun Lautakunnan tiedoksi saatetaan seuraavat

Lisätiedot

Liite Sivistyslautakunta 29.1.2015 KOULUTUKSEN ARVIOINTI PERUSOPETUS

Liite Sivistyslautakunta 29.1.2015 KOULUTUKSEN ARVIOINTI PERUSOPETUS KOULUTUKSEN ARVIOINTI PERUSOPETUS ( Arviointikohteiden numerointi ja muu merkintätapa ovat samat kuin arviointisuunnitelmassa, jonka kohtaa 7 ei pystytä arvioimaan nykyisten tietosuojasäännösten voimassa

Lisätiedot

Rantasalmen kouluverkkosuunnitelma vuosille

Rantasalmen kouluverkkosuunnitelma vuosille Rantasalmen kouluverkkosuunnitelma vuosille 2010-2015 Sivistystoimen yhteislautakunta 2.11.2010 Rantasalmen kunnanhallitus 1.11.2010 Rantasalmen kunnanvaltuusto xx.xx.xxxx Sisältö NYKYTILA JA OPPILASENNUSTEET...

Lisätiedot

Täyttöluvat varhaiskasvatus- ja opetuspalveluiden virkoihin ja toimiin

Täyttöluvat varhaiskasvatus- ja opetuspalveluiden virkoihin ja toimiin Koulutuslautakunta 37 27.03.2014 Koulutuslautakunta 46 29.04.2014 Koulutuslautakunta 55 22.05.2014 Täyttöluvat varhaiskasvatus- ja opetuspalveluiden virkoihin ja toimiin Koula 27.03.2014 37 Vuoden 2014

Lisätiedot

Alakoulut (esiopetus ja vuosiluokat 1-6)

Alakoulut (esiopetus ja vuosiluokat 1-6) Kasvun ja oppimisen lautakunta 13 21.02.2017 Perusopetuksen avointen virkojen / toimien täyttäminen 267/01.01.00/2017 Kasvun ja oppimisen lautakunta 21.02.2017 13 Asian valmistelija: sivistysjohtaja Juha

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2016-05-10 16:00

-2, SIV-SU 2016-05-10 16:00 -2, SIV-SU 2016-05-10 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 10.5.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 41/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Päätösehdotus Kaupunginhallitus päättää perustaa 1.12.

Helsingin kaupunki Esityslista 41/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Päätösehdotus Kaupunginhallitus päättää perustaa 1.12. Helsingin kaupunki Esityslista 41/2016 1 (5) 7 Palvelukokonaisuuksien johtajien virkojen perustaminen ja täyttömenettely sekä sosiaali- ja terveysviraston osastopäälliköiden virkojen virkanimikkeiden muuttaminen

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2013 alkaen 1. Lainsäädäntöä 2. Oppilaan vakituinen asuinpaikka 3. Koulumatka 4. Tien vaarallisuus 5. Yksittäinen taksikuljetus

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus LIITE 3 Valtioneuvoston asetus N:o 1435 Valtioneuvoston asetus perusopetuslaissa tarkoitetun opetuksen valtakunnallisista tavoitteista ja perusopetuksen tuntijaosta Annettu Helsingissä 20 päivänä joulukuuta

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu Lielahden koulu Oppilaita on yhteensä 607 - yläkoulussa 324 - alakoulussa 283 Luokkia - 7. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta - 8. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta

Lisätiedot

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi?

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Tiina Nyyssönen, koulutussuunnittelija OKL tiina.m.nyyssonen@jyu.fi JYU. Since 1863. 12.11.2018 1 Millainen OKL on? Luokanopettajakoulutus =>

Lisätiedot

SOPIMUS ESI- JA PERUSOPETUKSEN YLEIS- JA ERITYISOPETUSPALVELUJEN MYYMISESTÄ

SOPIMUS ESI- JA PERUSOPETUKSEN YLEIS- JA ERITYISOPETUSPALVELUJEN MYYMISESTÄ 1 SOPIMUS ESI- JA PERUSOPETUKSEN YLEIS- JA ERITYISOPETUSPALVELUJEN MYYMISESTÄ 1 Sopijaosapuolet 1. Lappeenrannan kaupunki 2. X kunta 2 Sopimuksen tarkoitus Sopimuksen tarkoituksena on sopia esiopetuksen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset 05.04.2016 Sivu 1 / 1 57 Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset Päätösehdotus Suomenkielisen opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen ei kuntalain

Lisätiedot

Opetusministerin esittelystä säädetään 21 päivänä elokuuta 1998 annetun perusopetuslain (628/1998) nojalla:

Opetusministerin esittelystä säädetään 21 päivänä elokuuta 1998 annetun perusopetuslain (628/1998) nojalla: Perusopetusasetus 20.11.1998/852 Opetusministerin esittelystä säädetään 21 päivänä elokuuta 1998 annetun perusopetuslain (628/1998) nojalla: 1 luku Opetus ja työaika 1 Opetuksen järjestämistapa Perusopetus

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 Lielahden koulu tänään Oppilaita on yhteensä 577-264 oppilasta vuosiluokilla 1-6 - 313 oppilasta vuosiluokilla 7-10 Luokkia - 7. luokkia

Lisätiedot

2.1 - Peruskoulun tonttia kunnostetaan vuokratyövoimalla. Miten kustannukset ilmoitetaan taulukossa 41?

2.1 - Peruskoulun tonttia kunnostetaan vuokratyövoimalla. Miten kustannukset ilmoitetaan taulukossa 41? 2. Syventävä - opetustoimen tiedonkeruu 2.1 - Peruskoulun tonttia kunnostetaan vuokratyövoimalla. Miten kustannukset ilmoitetaan taulukossa 41? kiinteistöjen ylläpito, sar. 02 2.2 - Minkä rivien tulee

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) 213 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätös päätti 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 864. Laki. Annettu Helsingissä 13 päivänä marraskuuta 1998. Tasavallan Presidentti MARTTI AHTISAARI

SISÄLLYS. N:o 864. Laki. Annettu Helsingissä 13 päivänä marraskuuta 1998. Tasavallan Presidentti MARTTI AHTISAARI SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2005 Julkaistu Helsingissä 11 päivänä marraskuuta 2005 N:o 864 865 SISÄLLYS N:o Sivu 864 Laki sellaisen lahjonnan torjumisesta, jossa on osallisina Euroopan yhteisöjen virkamiehiä

Lisätiedot

Emmi Romppainen Emmi Romppainen

Emmi Romppainen Emmi Romppainen Kokouskutsu Nro Koulutuslautakunta 21.3.2019 2 Kokousaika TORSTAI 28.3.2019 KLO 18.00 Kokouspaikka Miinan koulun opettajien huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 7 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Koulutuslautakunta Koulutuslautakunta Opetuksen suunnittelu lv , perusopetuksen säästöt 680/12.00.

Koulutuslautakunta Koulutuslautakunta Opetuksen suunnittelu lv , perusopetuksen säästöt 680/12.00. Koulutuslautakunta 93 08.12.2016 Koulutuslautakunta 1 02.02.2017 1 Opetuksen suunnittelu lv. 2017-2018, perusopetuksen säästöt 680/12.00.01/2016 Koulutuslautakunta 08.12.2016 93 Perusopetuksen toiminnasta

Lisätiedot

Perusopetuksen seutuvertailu

Perusopetuksen seutuvertailu Perusopetuksen seutuvertailu Vuosi 205 Toimintatiedot ja kustannukset Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi 2..206 Vertailun tarkoitus Seutuvertailun tavoitteena

Lisätiedot

EVIJÄRVEN KOULUVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN. Hyväksytty: Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Valtuusto

EVIJÄRVEN KOULUVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN. Hyväksytty: Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Valtuusto EVIJÄRVEN KOULUVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN 2015 PÄIVITYS 2019 Hyväksytty: Sivistyslautakunta 7.5.2019 38 Kunnanhallitus Valtuusto Sivistyslautakunta päätti 29.1.2019 5 päivittää valtuuston 14.3.2016

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 3.3.2016 klo 17.00-18.10 Paikka Muonion kirjasto Asiat 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen 13 Sivistyslautakunnan vuoden 2015 toiminnallisten

Lisätiedot

Ainekohtainen opetussuunnitelmatyö. Info lyseon lukiolla

Ainekohtainen opetussuunnitelmatyö. Info lyseon lukiolla Ainekohtainen opetussuunnitelmatyö Info lyseon lukiolla 8.9.2015 Yleistä 16 ainekohtaista kirjoitustiimiä (1-2, 3-6 ja 7-9 ope) 3 yleisen osan kirjoitustiimiä Esiopetuksen työryhmä Ohjausryhmä Mukana normaalikoulu

Lisätiedot

11212 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2019

11212 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2019 11212 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 28.3.2019 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2019 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: Torstai 28.3. klo 18.00 Karvian kunnantalo

Lisätiedot

Palkat ja palkkiot 1.1.2012 lukien

Palkat ja palkkiot 1.1.2012 lukien Palkat ja palkkiot 1.1.2012 lukien OSIO A Yleinen osa Yksityisoppilaan kuulustelu (25 ) 35,07 e/kerta OSIO B Yleissivistävän koulun opetushenkilöstön yhteiset määräykset Tehtäväkohtainen palkka Hinnoittelu-

Lisätiedot

Raimo Salo Erityisen tuen keskus Oulun kaupungin opetustoimi raimo.salo@ouka.fi 044 703 9689

Raimo Salo Erityisen tuen keskus Oulun kaupungin opetustoimi raimo.salo@ouka.fi 044 703 9689 Maahanmuuttajien opetus Oulun kaupungin opetustoimessa hallinnon näkökulmasta Raimo Salo Erityisen tuen keskus Oulun kaupungin opetustoimi raimo.salo@ouka.fi 044 703 9689 Oulun kaupunki Opetustoimi Erityisen

Lisätiedot

TVA LOMAKKEET SELITYKSINEEN 2015

TVA LOMAKKEET SELITYKSINEEN 2015 TVA LOMAKKEET SELITYKSINEEN 2015 TVA-LOMAKKEET JA NIIDEN KÄYTTÖ 2015 Tämän vuoden TVA-lomakkeissa on vain pieniä muutoksia. Lomakkeiden lisäksi niistä on kirjoitettu tarkennukset erilliselle lomakkeelle.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. 62 Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. 62 Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset 15.04.2015 Sivu 1 / 1 62 Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset Päätösehdotus ei kuntalain 51 :n perusteella ota käsiteltäväkseen seuraavia

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset 19.04.2017 Sivu 1 / 1 74 Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset Päätösehdotus Suomenkielisen opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen ei kuntalain

Lisätiedot

OPS-2016 kevät Juvan perusopetus

OPS-2016 kevät Juvan perusopetus PS-2016 kevät Juvan perusopetus Pedagogiset iltapäivät johtajat ja ops-koordinaattorit ma 25.1. klo 14.00-15.30 kokoushuone 301 Paikalla: Anne Haakana, Anni Koivunen, Aappo Laitinen, Hannele Penttinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset 22.03.2017 Sivu 1 / 1 59 Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset Päätösehdotus Suomenkielisen opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen ei kuntalain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (6) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (6) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2016 1 (6) 108 Toimialan palvelukokonaisuuksien ason virkojen täyttömenettely ja kelpoisuusehdot HEL 2016-013422 T 01 01 00 Päätös päätti, että toimialojen palvelukokonaisuuksia

Lisätiedot

Perusopetuksen rakenne, arviointi ja tutkinnot

Perusopetuksen rakenne, arviointi ja tutkinnot Perusopetuksen rakenne, arviointi ja tutkinnot Järjestämismuoto Opetus järjestetään lähiopetuksena tai monimuotokysymykseen muille kuin oppivelvollisille järjestettävässä opetuksessa. (OKSA, Perusopetuslaki

Lisätiedot

1 Lehtorin (aineenopettajan) hinnoittelutunnukset ja peruspalkka (ks. palkkaliite) kelpoisuus taikka aiempi vanhemman lehtorin kelpoisuus

1 Lehtorin (aineenopettajan) hinnoittelutunnukset ja peruspalkka (ks. palkkaliite) kelpoisuus taikka aiempi vanhemman lehtorin kelpoisuus OSIO B LIITE 2 LUKIO I VIRANHALTIJOIDEN PALKKA 1 Lehtorin (aineenopettajan) hinnoittelutunnukset ja peruspalkka (ks. palkkaliite) 4 04 04 01 7 Ylempi korkeakoulututkinto ja lukio-opetusta antavan opettajan

Lisätiedot

Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma

Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma Luku 16.21 Valinnaisaineet Valinnaisaineiden vuosiluokkakohtaiset tavoitteet, sisällöt, työtavat ja oppimisympäristö sekä arviointi Valmistelijat: Pasi Jolanki,

Lisätiedot

Länkipohjan koulun ja Kuoreveden yhtenäiskoulun oppilaaksiottoalueiden rajan tarkastelu

Länkipohjan koulun ja Kuoreveden yhtenäiskoulun oppilaaksiottoalueiden rajan tarkastelu Länkipohjan koulun ja Kuoreveden yhtenäiskoulun oppilaaksiottoalueiden rajan tarkastelu 20.2.2017 Prosessi Kaksi kuntalaisaloitetta koskien oppilaaksiottoalueen muutosta (kuntalaki 23 ); aloitteet pitävät

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN Illan ohjelma: Valinnaisuus Pikkolassa Luokanvalvojan tapaaminen Luokanvalvojat: 7A Antti Korpinen 7B Leena Mäyry-Ylinen 7C Milla Ojala 7D Mari Johansson 7E Tommi Roininen 7F

Lisätiedot

Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma

Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma Luku 16.21 Valinnaisaineet Valinnaisaineiden vuosiluokkakohtaiset tavoitteet, sisällöt, työtavat ja oppimisympäristö sekä arviointi Valmistelijat: Pasi Jolanki,

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 4 päivänä heinäkuuta 2012. 422/2012 Valtioneuvoston asetus

Julkaistu Helsingissä 4 päivänä heinäkuuta 2012. 422/2012 Valtioneuvoston asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 4 päivänä heinäkuuta 2012 422/2012 Valtioneuvoston asetus perusopetuslaissa tarkoitetun opetuksen valtakunnallisista tavoitteista ja perusopetuksen tuntijaosta

Lisätiedot

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus 1 Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Kasvatus- ja opetustoimen tehtävänä on kasvatus- ja opetuslautakunnan alaisena järjestää varhaiskasvatuspalveluita,

Lisätiedot

antavan opettajan kelpoisuus 2 769, ,21

antavan opettajan kelpoisuus 2 769, ,21 Sivistystyöantajien opetusalan palkat 1.5.2018 lukien LUKIO-OPETUS JA PERUSOPETUS Tilastokoodi I 011064 Peruskoulun rehtori 3 779,88-4 499,99 3 675,79-4 376,03 011065 Lukion rehtori 3 940,06-4 941,76 3

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen 1 2 KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2011 alkaen Perusopetuslain 6 :n mukaan opetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden koulumatkat ovat

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA Henkilökohtainen opetuksen järjestämistä

SUOMUSSALMEN KUNTA Henkilökohtainen opetuksen järjestämistä Liite 4 koskeva suunnitelma (HOJKS) Perustiedot: Koulu: lukuvuosi päiväys luokka Suunnitelman laatiminen ja käytetyt asiakirjat : Oppilaan nimi ja osoite: Syntymäaika Huoltaja(t) laatimisesta vastaavat

Lisätiedot