2.1 Joukkoliikenne Joukkoliikenne on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen hankkimaa joukkoliikennettä tai itse kannattavaa joukkoliikennettä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "2.1 Joukkoliikenne Joukkoliikenne on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen hankkimaa joukkoliikennettä tai itse kannattavaa joukkoliikennettä."

Transkriptio

1 RAUTJÄRVEN KUNNAN KULJETUSSELVITYS 1 TAUSTA JA TAVOITE Rautjärven kunta kilpailuttaa tärkeimmät kuljetukset vuoden 2017 alussa. Kuljetusselvitys laaditaan kokonaistilanteen kartoittamiseksi kilpailutusta varten. Kunnanvaltuustossa on esiintynyt tyytymättömyyttä koulukuljetusten pituuden suhteen. Kunnan asukastyytyväisyydessä joukkoliikenne oli yksi suurimmista tyytymättömyyden kohteista. Lisäksi Imatran suuntaan toivotaan asiointiliikennettä. Liikenne- ja viestintäministeriö uudistaa kuljetuksiin liittyvää lainsäädäntöä Liikennekaaren alle. Kyseinen lakiehdotus vapauttaisi joukkoliikenteen ja taksin välisen eron, samoin kuin tavarakuljetuksen. Lisäksi liikennekaari mahdollistaisi pienimuotoisen liiketoiminnan henkilö- ja tavarakuljetuksissa. 2 KULJETUSTEN NYKYTILA 2.1 Joukkoliikenne Joukkoliikenne on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen hankkimaa joukkoliikennettä tai itse kannattavaa joukkoliikennettä. Simpeleellä on rautatieasema, jolta lähtee arkipäivisin ja sunnuntaisin 5 vuoroa sekä etelän että pohjoisen suuntaan, lauantaisin vuoroja on 4. Bussiliikennettä on 4 vuoroa kumpaakin suuntaan koulunkäyntiaikana arkisin, kesäaikana 3 vuoroa, viikonloppuisin harvemmin. Lisäksi kaupallisesti toimiva Onnibus pysähtyy Änkilän kohdalla, vuoroja on päivittäin yksi ja viikonlopun joinakin päivinä yksi lisää. Joukkoliikenteestä ei aiheudu kustannuksia Rautjärven kunnalle. Kunnan asukastyytyväisyyskyselyssä joukkoliikenteen huono toimivuus oli yksi suurimmista tyytymättömyyden aiheista. Kyläyhdistyksille lähetetyssä kyselyssä nostettiin esille toisen asteen oppilaitoksissa Imatralla ja Lappeenrannassa opiskelevat nuoret. 2.2 Asiointiliikenne Hallintokeskus hankkii asiointiliikennettä seitsemällä reitillä, joista 4 suuntautuu Simpeleen keskustaan. Asiointiliikennettä ajetaan reittikohtaisesti yhtenä päivänä viikossa. Kustannukset eli 11 kuukaudelta olivat n euroa ja vuositasolla euroa. Asiointiliikenteen aikataulu on muodostunut käyttäjien mukaan siten, että lähtö on koulukuljetusten jälkeen 8:20-8:30 ja asiointiaikaa on n. 1-2 h. Asiointiliikenteen pienin asiakasmäärä on 3 henkilöä. Jos määrä jää alle, niin vuoroa ei ajeta. 2.3 Opetus ja varhaiskasvatus - koulukuljetukset Koulukuljetuksia ajetaan 9 eri reitillä: Reittikokonaisuus 1 (10 opp.) Timo Kivisto Consulting Oy Ylistörmä 5 E TEL Y-tunnus FIN ESPOO Alv rek. Finland Kotikunta Espoo

2 Kaljusenkyläntie - Pitkäjärventie - Simpele Reittikokonaisuus 2 (27 opp.) Peruspohjantie - Sarajärventie - Änkiläntie - Simpele Reittikokonaisuus 3 (12 opp.) Latvajärventie - Laikko - Punasvaarantie - Änkilänsalontie - Simpele Reittikokonaisuus 4 (5 opp) Karjalantie - Petritsanvaara - Kankaankatu - Simpele Reittikokonaisuuksissa 1-4 kulkee esiopetuksen (Simpeleen päiväkoti), Kivijärven koulun ja Simpeleen yhteiskoulun oppilaita sekä mahdollisia itse maksavia asiakkaita. Reittikokonaisuus 5 (6 opp.) Männistönmutka - Uimolantie -- Untamontie - Viimolantie -Rautjärven aseman koulu Reittikokonaisuus 6 (10 opp.) Laikko - Miettiläntie - Rautjärven aseman koulu Reittikokonaisuus 7 (14 opp.) Niska-Pietiläntie - Purnujärventie - Korpjärventie - Partilantie - Rautjärven aseman koulu Reittikokonaisuus 8 (vain iltapäivällä, 23 opp.) Simpele - Lahdenkylä - Viimola - Rautjärven asemanseutu - Purnujärvi - Niska-Pietilä Jokainen reitti ajetaan normaaleina koulupäivinä pääasiassa yhden kerran aamulla ja 1-2 kertaa iltapäivällä. Reittien kuljetettavat ovat esiopetuksen ja perusopetuksen (vl. 1-9) oppilaita sekä mahdollisesti muita kyytiin mahtuvia kuntalaisia kuten lukiolaisia. Reittikokonaisuuksissa 5-8 kulkee pääasiassa esiopetuksen (päiväkoti Asemanseutu), Rautjärven aseman koulun ja Simpeleen yhteiskoulun oppilaita sekä mahdollisesti itsemaksavia asiakkaita. Reittikokonaisuus 9 (6 opp.+avustaja) Karjalantie-Simpeleentie-Lehmuskatu-Soratie-Korpjärventie-Niska-Pietilän-tie-Vuoksenniskantie Reittikokonaisuudessa 9 kulkee Vuoksenniskan koulussa käyvät oppilaat. Kustannukset vuonna 2015 olivat yhteensä euroa. Tyytymättömyyttä on aiheuttanut reittikokonaisuus 2, joka on ajettu 20-paikkaisella autolla aamulla siten, että kauempaa tulleet oppilaat on viety koululle ja palattu hakemaan Änkilästä loput koululaiset. 2.4 Eksoten henkilökuljetukset Asiakaskuljetukset (kiireettömät potilaskuljetukset, VPL-, SHL-, ja EHL-kuljetukset, päivä- ja työtoiminnan kuljetukset, vammaisten lasten koulu- ja iltapäivätoiminnan kuljetukset sekä lasten hammashuollon kuljetukset) ovat parhaillaan kilpailutuksessa. Eksote kilpailuttaa kyydinvälityksen sekä matkustusoikeuden hallintapalvelut että kuljetuspalvelut. Muita Eksote:n kuljetuksia ovat kuntouttavaan työtoimintaan Simpeleelle matkustavat. Näissä voidaan käyttää hyväksi koulukuljetusten reittejä. Asiakkaita on 9 henkilöä. Timo Kivisto Consulting Oy 2 (6)

3 2.5 Ruokakuljetukset Ruokakuljetukset tapahtuvat Rosmariinista, eli yhteiskoulun keittiöstä käsin Aseman kouluun, varhaiskasvatuksen yksiköihin ja terveyskeskukseen sekä kotiin ateriapalvelun tilaajille. Lähetettävä ruoka keittiöihin on pakattu muovilaatikoihin, samoin ateriapalvelu. Kuljetuskalustossa tarvitaan takalaitanosturia Aseman koulun osalta. 7:10 TK aamupala, päivällistiskit pois 8:30 AP Miettilän ruoat kahdelle päivälle 9:15 Aseman koulu + karhunpesä, paluu TK ap-tiskit 10:00 Keppeli ja Satumetsä ruoat 10:20 Kivijärven toimintakeskus eskarit 10:40 AP-ateriat, kerrostalot 11:00 AP-ateriat, yksittäiset 11:20 TK lounas 16:40 TK päivällinen Ruokakuljetukset arkipäivisin ostetaan Postilta, viikonloppuisin Rosmariinin oma henkilökunta hoitaa ne kunnan pakettiautolla. Ruokakuljetusten kustannukset ovat euroa ostopalveluina ja n euroa (2h x 107 pv x 30 /h) viikonloppuisin omana työnä käyttäen kunnan pakettiautoa. 2.6 Eksote:n materiaalikuljetukset Eksoten materiaalikuljetukset toimivat jokainen arkipäivä välillä Lappeenranta-Parikkala. Rautjärven terveyskeskuksessa käydään mennen ja tullen. 2.7 Kirjaston kuljetukset Rautjärvellä on pääkirjasto Simpeleellä ja toinen kirjasto Rautjärven aseman seudulla. Kirjastonhoitaja hoitaa molemmat kirjastot ja kuljettaa kirjat kirjastojen välillä. Kirjasto kuuluu Etelä- Karjalan Heili-kirjastoihin, joka tukeutuu kuljetuspalveluissa Eksote:n materiaalikuljetuksiin. Rautjärven kustannus kyseisistä kuljetuksista on euroa vuodessa. 2.8 Teknisen keskuksen kuljetukset Teknisellä keskuksella on pakettiauto arkipäivisin käytössä. Sillä tehdään satunnaisia rakennustarvikkeiden noutoja. Kustannukset ovat marginaaliset. 2.9 Postikuljetukset Kunnalla ei ole organisoitua postin kuljetusta, vaan jokainen huolehtii postistansa itse Kuljetukset toimeksiannon ulkopuolella Jätekuljetukset, sorakuljetukset Timo Kivisto Consulting Oy 3 (6)

4 3 MAHDOLLISUUDET VUODEN 2017 TARJOUSPYYNTÖÖN 3.1 Turvallinen koulutie Änkilästä Simpeleen koululle Lukuvuoden aikana junaradalle rakennetaan puomit. Lisäksi kuljetusmatka lyhenee Simpeleen koululle entisen Kivijärven koulun asemesta. Jos Rautjärven kunta toteaa koulutien turvalliseksi, niin reitin 2 asiakkaista suurin osa poistuu kunnan järjestämistä kuljetuksista omavastuun puolelle. Tämä toimenpide voidaan toteuttaa nykyisellä lainsäädännöllä. 3.2 Reitin 2 jakaminen Reitin 2 jakaminen lyhentäisi alkupäässä olevien oppilaiden koulupäivää. Tähän on useampia vaihtoehtoja: 4 ensimmäistä oppilasta siirretään reitille 1 o Lisäkustannus reitille 1 14,5 km x 2 x 190 * 2,18 = o vähennys reitillä 2 7,3 km x 2 x 190 x 3,30 = Änkilästä muodostetaan oma reittinsä, jonka voi ajaa jonkin toisen reitin ohessa o asiakasmäärä, jos reitti todetaan turvalliseksi 2, jos ei niin 15 o lisäkustannus 6,6 km x 2 x 190 x 1,80 = o vähennys reitillä 2: 6,6 km x 2 x 190 x 3,30 = Vaikutus reitin 2 asiakasmäärään: nyt 37 asiakasta uusi 22 asiakasta Tämä toimenpide voidaan toteuttaa nykyisellä lainsäädännöllä 3.3 Aseman koulun lukujärjestyksen suunnittelu Tapaamisessa otettiin esille, että lukujärjestyksen paremmalla suunnittelulla ja koulun aloitusajan siirtämisellä voitaisiin saada säästöjä aikaiseksi. 3.4 Muut oppilaskuljetukset joukkoliikenteeksi ja mahdollisuuksista tiedottaminen Myös muut oppilaskuljetukset voidaan avata joukkoliikenteelle istumapaikkojen salliessa, erityisesti niille kylille, joissa asiointiliikenne ei saa riittävää volyymia. Ratkaisu ei periaatteessa maksa mitään, vaan vähentää kustannuksia lippuhintojen verran. Tämä toimenpide voidaan toteuttaa nykyisellä lainsäädännöllä. 3.5 Oppilaskuljetukset kylille ateriapalvelun ja kauppakassipalvelun toimittajina Oppilaskuljetuksia voidaan käyttää kylien ja haja-asutusalueen ateria- ja kauppakassipalvelun kuljetusoperaattorina. Kyseinen toiminta vaatii elintarvikehygienikon luvan. Useissa tapauksissa on todettu, että pakkaus säilyttää elintarvikehygienian pakkauksen sisällä. Ratkaisu on edullisempi kuin erikseen kuljettaminen. Tämä toimenpide voidaan toteuttaa nykyisellä lainsäädännöllä. Timo Kivisto Consulting Oy 4 (6)

5 3.6 Ruokakuljetukset samaan tarjouspyyntöön oppilaskuljetusten kanssa Ruokakuljetukset voidaan ottaa samaan tarjouspyyntöön oppilaskuljetusten kanssa. Ruoankuljetus sopii pääosin oppilaskuljetusten vapaaseen aikaikkunaan (8:30-12:00). Ateriapalvelut kylmänä kylille voidaan toimittaa esimerkiksi koulukuljetuksen paluureitillä. Tämä toimenpide voidaan toteuttaa nykyisellä lainsäädännöllä. Uusi liikennekaari tuo lisää potentiaalista tarjontaa. 3.7 Joukkoliikenteen yhdysliikenne VR kehittää matkaketjuja. Työ on vasta alkanut, mutta Rautjärvi voi olla yksi kunta, jossa matkaketjuja voitaisiin kehittää. Rautjärven kunta voi tehdä yhteistyötä kuljetusten järjestämisessä siinä vaiheessa kun VR haluaa viedä asiaa eteenpäin. Rautjärven asiointiliikenteen kokemusten perusteella todennäköinen asiakaskunta on määrältään hyvin rajoittunut, ja jakaantuu useammille juna- ja bussivuoroille. Ratkaisu voi olla puhtaasti kaupallinen, kutsuliikennepohjainen ratkaisu. Jos Rautjärven kunta haluaa tukea yhdysliikennettä, niin tällöin siitä pitää järjestää tarjouskilpailu, joko tavanomaisena kilpailuna tai käyttöoikeussopimuksena. Muita toiveita liittyen joukkoliikenteeseen olivat: VR:n lipunmyynti kunnan yhteispalvelupisteeseen maksuratkaisu jolla voi joustavasti käyttää sekä bussia että junaa vaikuttaminen Imatralla ja Lappeenrannassa toimiviin toisen asteen oppilaitoksiin, jotta koulu alkaisi vasta klo 9: 00 tällöin bussilla ehtii koulun alkuun 4 UUDEN LAINSÄÄDÄNNÖN MAHDOLLISUUDET Uusi liikennekaari on vielä täsmentymätön. Liikenne- ja viestintäministeriön ehdotuksissa pyritään poistamaan raja-aidat eri liikennemuotojen välillä sekä alentamaan kelpoisuusehtoja. Suurimpia vaikutuksia ovat rajojen poistuminen joukkoliikenteen ja taksien väliltä. Toinen ehdotus on taksien tarveharkinnan lopettaminen ja hinnoittelun vapauttaminen. 5 MAHDOLLISUUDET ETELÄ-KARJALAN LIITON HANKKEESSA 5.1 Tausta Etelä-Karjalan liitto käynnistelee hanketta monimuotoisesta liikenteestä pääosin liittyen henkilöliikenteeseen termillä MaaS (Mobility as a Service). Etelä-Karjalan liitto on hakemassa MaaS-operaattoria Etelä-Karjalan alueen MaaS-kokeiluun. Hankkeessa on tarkoitus kehittää toimintamalleja yhteiskunnan maksamien kuljetusten järjestämiseen ja alueen liikenneverkoston tehokkaampaan hyödyntämiseen. Jo mukana olevien tahojen lisäksi mukaan pyydetään KELA ja alueen kaikki kunnat. Kehittäminen ja toimenpiteet toteutetaan joko mahdollisella hankerahalla tai omarahoitteisesti niin, että kaikki merkittävät tahot ovat hankkeessa mukana. Tuleva järjestelmä on id-pohjainen ja avoin. MaaS-operaattorin tulisi alueella olla viimeistään vuonna Maakunnallisen liikkumisen optimoimiseksi erityisesti Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin, Eksoten kuljetukset, koulukuljetukset, asiointikuljetukset ja joukkoliikenne palvelut yhdistyvät ja kaikki liikennepalvelut saadaan toteutuneessa järjestelmässä samasta paikasta samalta operattorilta. Timo Kivisto Consulting Oy 5 (6)

6 5.2 Yhtenäinen maksu- tai lippujärjestelmä Keskusteluissa tuli esille joustava maksu- tai lippujärjestelmä, joka sallisi sekä junan että bussin käyttämisen ristiin. Timo Kivisto Consulting Oy 6 (6)

Rautjärven kunnan kuljetuspalveluiden ostaminen sopimuskaudeksi (+yhden vuoden optio saakka)

Rautjärven kunnan kuljetuspalveluiden ostaminen sopimuskaudeksi (+yhden vuoden optio saakka) Kunnanhallitus 103 22.05.2017 Rautjärven kunnan kuljetuspalveluiden ostaminen sopimuskaudeksi 1.8.2017-31.7.2019 (+yhden vuoden optio 31.7.2020 saakka) 104/02.08.01/2017 Kh 22.05.2017 103 Valmistelija:

Lisätiedot

Reitti alkaa siitä pisteestä, kun ensimmäinen asiakas otetaan kyytiin ja päättyy siihen pisteeseen, missä viimeinen asiakas jää pois kyydistä.

Reitti alkaa siitä pisteestä, kun ensimmäinen asiakas otetaan kyytiin ja päättyy siihen pisteeseen, missä viimeinen asiakas jää pois kyydistä. RAUTJÄRVEN KUNTA Simpeleentie 12 56800 Simpele TARJOUSPYYNTÖ KULJETUKSISTA 1 HANKINTAYKSIKKÖ Hankintayksikkö on Rautjärven kunta. 2 HANKINTAKOHDE JA SOPIMUSKAUSI Hankinnan kohteina ovat koulukuljetukset,

Lisätiedot

TOHMAJÄRVEN HENKILÖSTÖ- JA PALVELURAKENTEEN SELVITYS

TOHMAJÄRVEN HENKILÖSTÖ- JA PALVELURAKENTEEN SELVITYS TOHMAJÄRVEN HENKILÖSTÖ- JA PALVELURAKENTEEN SELVITYS 1 SELVITYKSEN KOHDE JA TAVOITTEET Selvityskohteet ovat: hallinto- ja toimistotehtävät (toimenkuvien kartoitus ja mahdollinen tehtävien uudelleenorganisointi

Lisätiedot

38 Rautjärven kunnan kuljetusselvitys 173/08.01/2016. Sivltk

38 Rautjärven kunnan kuljetusselvitys 173/08.01/2016. Sivltk Sivistyslautakunta 64 17.08.2016 Kunnanhallitus 147 29.08.2016 Sivistyslautakunta 17 15.02.2017 Kunnanhallitus 30 20.02.2017 Kunnanhallitus 38 06.03.2017 38 Rautjärven kunnan kuljetusselvitys 173/08.01/2016

Lisätiedot

Henkilökuljetukset Siun sotessa

Henkilökuljetukset Siun sotessa Henkilökuljetukset Siun sotessa Liikennejärjestelmäpäivät 2.11.2017 Juha Matti Alanen Logistiikkapäällikkö Mikä on Siun sote? Järjestää julkiset sosiaali ja terveyspalvelut 14 kunnan alueella Pohjois Karjalassa

Lisätiedot

UUSI LIIKKUMISEN PALVELUMALLI ETELÄ-KARJALAAN

UUSI LIIKKUMISEN PALVELUMALLI ETELÄ-KARJALAAN UUSI LIIKKUMISEN PALVELUMALLI ETELÄ-KARJALAAN 1 HANKKEEN KOKEILUT / Hankkeessa toteutetaan kaksi (2) kokeilua: / Imatran seudun kuntien kutsutaksipalvelu / Eksoten kotihoidon asiakaspalvelun tehostaminen

Lisätiedot

Kuntien koulukuljetukset ja yhteistyötarpeet

Kuntien koulukuljetukset ja yhteistyötarpeet Kuntien koulukuljetukset ja yhteistyötarpeet Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät 2018 Liikenneasiantuntija Johanna Vilkuna Joensuu Kunnat ja henkilökuljetustehtävät 2 Kuntien tehtävät henkilökuljetuksissa

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/2015 64 Sivistyslautakunta Aika 10.06.2015 klo 15:00-16:52 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 42 Kokouksen

Lisätiedot

PALVELULIIKENTEEN, ASIOINTILIIKENTEEN SEKÄ RUO- KA- JA KOULUKULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNNÖN PALVELUKUVAUS

PALVELULIIKENTEEN, ASIOINTILIIKENTEEN SEKÄ RUO- KA- JA KOULUKULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNNÖN PALVELUKUVAUS PALVELULIIKENTEEN, ASIOINTILIIKENTEEN SEKÄ RUO- KA- JA KOULUKULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNNÖN PALVELUKUVAUS 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 2 PALVELUKUVAUS SISÄLLYSLUETTELO 1 LIIKENNÖINTIKOHTEIDEN YLEISKUVAUS...

Lisätiedot

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2013 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2013 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2 TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2013 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) Alue Avoin joukko- Opetustoim. Sos. toimen Yhteensä 2012 2011 liikenne kulj. kulj. 2013 Etelä-Karjala

Lisätiedot

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2012 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2012 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2 TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2012 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) Alue Avoin joukko- Opetustoim. Sos. toimen Yhteensä 2011 2010 liikenne kulj. kulj. 2012 Etelä-Karjala

Lisätiedot

TARJOUSHINNAT, LAMMIN HENKILÖKULJETUKSET KEVÄT 2015 Koulu- ja esikoulukuljetukset sekä vammaisten päivätoimintakuljetukset

TARJOUSHINNAT, LAMMIN HENKILÖKULJETUKSET KEVÄT 2015 Koulu- ja esikoulukuljetukset sekä vammaisten päivätoimintakuljetukset 22.10.2014 Liite 8. HINTALOMAKE TARJOUSHINNAT, LAMMIN HENKILÖKULJETUKSET KEVÄT 2015 Koulu- ja esikoulukuljetukset sekä vammaisten päivätoimintakuljetukset Tällä lomakkeella ilmoitamme tarjoushintamme henkilökuljetuksiin.

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ RAUTJÄRVEN KUNNAN HARJAANTUMISOPETUKSEN KOULUKULJE- TUKSESTA LUKUVUODELLE 2014-15 (+OPTIO 2015-16)

TARJOUSPYYNTÖ RAUTJÄRVEN KUNNAN HARJAANTUMISOPETUKSEN KOULUKULJE- TUKSESTA LUKUVUODELLE 2014-15 (+OPTIO 2015-16) Rautjärven kunta 1 TARJOUSPYYNTÖ RAUTJÄRVEN KUNNAN HARJAANTUMISOPETUKSEN KOULUKULJE- TUKSESTA LUKUVUODELLE 2014-15 (+OPTIO 2015-16) Pyydämme tarjoustanne Rautjärven kunnan harjaantumisopetuksen koulukuljetuksesta

Lisätiedot

PERTUNMAAN KUNNAN KOULUKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2015

PERTUNMAAN KUNNAN KOULUKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2015 PERTUNMAAN KUNNAN KOULUKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2015 Sivu 1/6 TARJOUSKILPAILUN KOHTEET LIITE 1 Kilpailutuksen tarjouskohteet kuuluvat sivistystoimen hallinnonalaan. Sivistyslautakunta tekee hankintapäätöksen

Lisätiedot

Hankinnan kohteen kuvausta on täsmennetty lisäkysymysten yhteydessä. Täsmennykset ovat näkyvillä punaisella.

Hankinnan kohteen kuvausta on täsmennetty lisäkysymysten yhteydessä. Täsmennykset ovat näkyvillä punaisella. Liite 2 Hankinnan kohteen kuvaus Hankinnan kohteen kuvausta on täsmennetty lisäkysymysten yhteydessä. Täsmennykset ovat näkyvillä punaisella. UTSJOEN KUNNAN KOULUKULJETUSTEN HANKINTA 1. Hankinnan kohteen

Lisätiedot

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2010 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2010 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2 TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2010 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) Alue Avoin joukko- Opetustoim. Sos. toimen Terv.huollon Yhteensä 2009 2008 liikenne kulj. kulj. kulj.

Lisätiedot

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNNÖN PALVELUKUVAUS

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNNÖN PALVELUKUVAUS KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNNÖN PALVELUKUVAUS 2 PALVELUKUVAUS TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 LIIKENNÖINTIKOHTEIDEN YLEISKUVAUS... 3 2 KALUSTOLLE ASETETTAVAT VAATIMUKSET...

Lisätiedot

Ajankohtaista koulukuljetuksista

Ajankohtaista koulukuljetuksista Ajankohtaista koulukuljetuksista Karhukuntien liikenneturvallisuusja koulukuljetusseminaari 4. 5.10.2012 Kai Leppimäki, Porin kaupungin koulutusvirasto Porin koulutoimen kuljetusoppilaat Tilastopäivän

Lisätiedot

Koulukuljetukset. Hyvinvointilautakunta Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö

Koulukuljetukset. Hyvinvointilautakunta Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö Koulukuljetukset Hyvinvointilautakunta 30.1.2019 Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö Logistiikkapalvelut tuottaa Asiantuntijapalveluita kuljetuksien suunnitteluun, hankintaan ja organisointiin Joensuun

Lisätiedot

Liikennepalvelulaki, mitä ihmettä?

Liikennepalvelulaki, mitä ihmettä? Liikennepalvelulaki, mitä ihmettä? Hankinta-asiantuntija Olli Jylhä Uudistuksen tavoitteet Mahdollistaa matkaketjut Lisää kilpailua Joustavuutta kuljetuksiin Edistää digitalisointia Kolme vaihetta:» Vaihe

Lisätiedot

Joukkoliikennettä ei ole saatavilla (Tottijärvi, Vahalahti, Siuro, Linnavuori, Pinsiö) Oppilas ei ole kykenevä käyttämään joukkoliikennettä (esim.

Joukkoliikennettä ei ole saatavilla (Tottijärvi, Vahalahti, Siuro, Linnavuori, Pinsiö) Oppilas ei ole kykenevä käyttämään joukkoliikennettä (esim. Joukkoliikennettä ei ole saatavilla (Tottijärvi, Vahalahti, Siuro, Linnavuori, Pinsiö) Oppilas ei ole kykenevä käyttämään joukkoliikennettä (esim. erityisoppilaat tai tilapäinen kuljetus loukkaantuneelle

Lisätiedot

Hämeenlinnan kuljetukset ja joukkoliikenne Kuljetusten yhdistelyä yhteistyössä maakunnan muiden kuntien ja Kelan kanssa

Hämeenlinnan kuljetukset ja joukkoliikenne Kuljetusten yhdistelyä yhteistyössä maakunnan muiden kuntien ja Kelan kanssa Hämeenlinnan kuljetukset ja joukkoliikenne Kuljetusten yhdistelyä yhteistyössä maakunnan muiden kuntien ja Kelan kanssa Joukkoliikennekoordinaattori Maarit Kaartokallio, Hämeenlinnan seutu PLL vuosikokousseminaari

Lisätiedot

Henkilöliikenne maakuntauudistuksessa Itä-Suomessa

Henkilöliikenne maakuntauudistuksessa Itä-Suomessa Henkilöliikenne maakuntauudistuksessa Itä-Suomessa Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät 31.10 1.11.2018 Joensuu Valmistelutyöryhmä / WayStep Consulting Oy 2018 29.10.2018 Esityksen sisältö Miksi joukkoliikenne

Lisätiedot

RAUTJÄRVEN KUNTA TEKNINEN KESKUS Rakennusvalvonta

RAUTJÄRVEN KUNTA TEKNINEN KESKUS Rakennusvalvonta 1 RAUTJÄRVEN KUNTA TEKNINEN KESKUS Rakennusvalvonta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN 1. LÄHDÖKOHDAT Peruste rakennusjärjestyksen uudistamiseksi Alue Rautjärven

Lisätiedot

Tarjouspyyntö asiointiliikenteen henkilökuljetusten järjestämisestä

Tarjouspyyntö asiointiliikenteen henkilökuljetusten järjestämisestä 1 Tarjouspyyntö asiointiliikenteen henkilökuljetusten järjestämisestä 1. Hankintayksikkö Rautjärven kunta Kunnanhallitus 56800 Simpele Yhteyshenkilö ja lisätietoja talouspäällikkö Paula Hinkkanen puh.

Lisätiedot

Joukkoliikenteen ja henkilökuljetusten järjestäminen tulevaisuudessa Pirkanmaan maakunnassa - joukkoliikenteen viranomaistoiminta

Joukkoliikenteen ja henkilökuljetusten järjestäminen tulevaisuudessa Pirkanmaan maakunnassa - joukkoliikenteen viranomaistoiminta Joukkoliikenteen ja henkilökuljetusten järjestäminen tulevaisuudessa Pirkanmaan maakunnassa - joukkoliikenteen viranomaistoiminta Paikallisliikenneliiton vuosikokousseminaari 16.3.2017 joukkoliikennejohtaja

Lisätiedot

Joukkoliikenne Itä-Suomessa osana koulukuljetuksia. Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Joukkoliikennepäällikkö Seppo Huttunen

Joukkoliikenne Itä-Suomessa osana koulukuljetuksia. Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Joukkoliikennepäällikkö Seppo Huttunen Joukkoliikenne Itä-Suomessa osana koulukuljetuksia Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Joukkoliikennepäällikkö Seppo Huttunen 27.2.2014 1 1: TAUSTATIETOJA TÄMÄN HETKISESTÄ JOUKKOLIIKENTEESTÄ

Lisätiedot

JUUPAJOEN HENKILÖ- JA ATERIAKULJETUSTEN HANKINTA. Tarjouspyynnön liite nro 1 PALVELUKUVAUS

JUUPAJOEN HENKILÖ- JA ATERIAKULJETUSTEN HANKINTA. Tarjouspyynnön liite nro 1 PALVELUKUVAUS JUUPAJOEN HENKILÖ- JA ATERIAKULJETUSTEN HANKINTA Tarjouspyynnön liite nro 1 PALVELUKUVAUS 2 PALVELUKUVAUS SISÄLLYSLUETTELO 1 LIIKENNÖINTIKOHTEIDEN KUVAUS... 3 2 KALUSTOLLE ASETETTAVAT YLEISET VAATIMUKSET...

Lisätiedot

Poimintoja hallitusohjelmasta

Poimintoja hallitusohjelmasta Joukkoliikenteen kehittäminen kaupunkiseuduilla mitä edellytyksiä valtio luo? Jenni Eskola, Liikennevirasto Iida Huhtanen, liikenne- ja viestintäministeriö Liikenne ja maankäyttö 2015 8.10.2015 1 Poimintoja

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ELY-keskus: Bussiliikenteen matkustajakyselystä saadut palautteet kunnittain

Kaakkois-Suomen ELY-keskus: Bussiliikenteen matkustajakyselystä saadut palautteet kunnittain Kaakkois-Suomen ELY-keskus: Bussiliikenteen matkustajakyselystä saadut palautteet kunnittain Hamina 1/5 Vuorot ja aikataulut: Aamulla pitää päästä moottoritietä pitkin Haminasta Karhulaan seutulipulla.

Lisätiedot

Yhteyshenkilöt: Palvelupäällikkö Elsi Lääveri 044-797 6927 elsi.laaveri@heinola.fi

Yhteyshenkilöt: Palvelupäällikkö Elsi Lääveri 044-797 6927 elsi.laaveri@heinola.fi 1 HEINOLAN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Ruoka- ja siivouspalveluosasto Kauppakatu 31 18100 HEINOLA 26.10.2015 TARJOUSPYYNTÖ RUOKAKULJETUSTEN HANKINTA 1. Tilaaja Heinolan kaupunki Ruoka- ja siivouspalveluosasto

Lisätiedot

Hennan liityntäliikenteen vaihtoehdot. Orimattilan kaupunginhallitus Katja Suhonen Joukkoliikennesuunnittelija

Hennan liityntäliikenteen vaihtoehdot. Orimattilan kaupunginhallitus Katja Suhonen Joukkoliikennesuunnittelija Hennan liityntäliikenteen vaihtoehdot Orimattilan kaupunginhallitus 14.8.2017 Katja Suhonen Joukkoliikennesuunnittelija Sisältö Vaihtoehto 1: Liityntävuorot jokaiseen junavuoroon Vaihtoehto 2: Liityntävuorot

Lisätiedot

Henkilökuljetukset. Maakunnallistuvat vammaispalvelut Erityisasiantuntija Jaana Viemerö Suomen Kuntaliitto

Henkilökuljetukset. Maakunnallistuvat vammaispalvelut Erityisasiantuntija Jaana Viemerö Suomen Kuntaliitto Onnistuva Suomi tehdään lähellä Finlands framgång skapas lokalt Henkilökuljetukset Maakunnallistuvat vammaispalvelut 20.8.2018 Erityisasiantuntija Jaana Viemerö Suomen Kuntaliitto Kuntaliiton tiedotteet

Lisätiedot

SIUNTION KUNTA SJUNDEÅ KOMMUN. Siuntion liikennepalveluiden hankinnan kehittäminen

SIUNTION KUNTA SJUNDEÅ KOMMUN. Siuntion liikennepalveluiden hankinnan kehittäminen Siuntion liikennepalveluiden hankinnan kehittäminen Haasteet Kunnan tarjoama palvelutaso on alhainen Mahdollisuudet hyödyntää joukkoliikennettä työ- opiskelu- ja asiointimatkoihin ovat pienet Harrastuksiin

Lisätiedot

Aikataulu: Ruoan vienti klo: Puhtaitten kuljetusastioiden haku ja tuonti keskuskeittiölle. klo: välisenä aikana.

Aikataulu: Ruoan vienti klo: Puhtaitten kuljetusastioiden haku ja tuonti keskuskeittiölle. klo: välisenä aikana. 1(5) Kinnulan kunta TARJOUSPYYNTÖ tekninen lautakunta, sosiaali- ja terveystoimi PL1 9.11.2018 43901 Kinnula TARJOUSPYYNTÖ KINNULAN KUNNAN KESKUSKEITTIÖN ATERIAKULJETUKSISTA KOULUILLE, PÄIVÄKOTIIN JA SOSIAALIHUOLTOLAIN

Lisätiedot

Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016

Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016 Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016 Tiedotus- ja keskustelutilaisuus 31.3.2016 Usean vuoden vireillä ollut yhtenäiskouluhanke saadaan päätökseen kesällä 2016. Kivijärven koulun vuosiluokan 1-6 ja Simpeleen

Lisätiedot

Polkuja kestävän liikkumisen palveluihin Tampereen kestävät työasiamatkat. Tarpeet jaetuille takseille työasiamatkoilla

Polkuja kestävän liikkumisen palveluihin Tampereen kestävät työasiamatkat. Tarpeet jaetuille takseille työasiamatkoilla Polkuja kestävän liikkumisen palveluihin Tampereen kestävät työasiamatkat Tarpeet jaetuille takseille työasiamatkoilla Taustaa Tavoitteena oli selvittää tamperelaisten yritysten tarpeita työpäivän aikaiseen

Lisätiedot

Pirkanmaan henkilöliikenteen kehittämisselvitys

Pirkanmaan henkilöliikenteen kehittämisselvitys Pirkanmaan henkilöliikenteen kehittämisselvitys Tiekartta Pirkanmaan fiksuihin hankintoihin 3.3.2015 1 Pasi Metsäpuro Liikenteen tutkimuskeskus Verne Tampereen teknillinen yliopisto 2 3 Otteita raportista:

Lisätiedot

INNOVATIIVISET HANKINNAT. Kaarinan kaupunki / RUOKAKULJETUKSET

INNOVATIIVISET HANKINNAT. Kaarinan kaupunki / RUOKAKULJETUKSET INNOVATIIVISET HANKINNAT Kaarinan kaupunki / RUOKAKULJETUKSET Innovatiiviset hankinnat - projekti Kolme valmennuspäivää kevät/ kesä 2013 - hankkijat, käyttäjät, palveluntuottajat - yliopistolla Avoin foorumi

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2013 alkaen 1. Lainsäädäntöä 2. Oppilaan vakituinen asuinpaikka 3. Koulumatka 4. Tien vaarallisuus 5. Yksittäinen taksikuljetus

Lisätiedot

KOULUUN JA SAIRAALAAN MYÖS S HUOMENNA

KOULUUN JA SAIRAALAAN MYÖS S HUOMENNA KOULUUN JA SAIRAALAAN MYÖS S HUOMENNA 1. Julkisen liikenteen rahoituksen kokonaistarkastelu 2. Kelan ja kuntien kuljetusten järjestj rjestäminen osana kokonaisuutta 3. Taksi- ja bussiyrittäjien kilpailutekijöiden

Lisätiedot

PERTUNMAAN KUNNAN KOULUKULJETUKSEN KILPAILUTUS 2019

PERTUNMAAN KUNNAN KOULUKULJETUKSEN KILPAILUTUS 2019 PERTUNMAAN KUNNAN KOULUKULJETUKSEN KILPAILUTUS 2019 Sivu 1/5 TARJOUSKILPAILUN KOHTEET LIITE 1 Kilpailutuksen tarjouskohteet kuuluvat sivistystoimen hallinnonalaan. Hankintapäätöksen kuljetuksista tekee

Lisätiedot

Koulukuljetukset Tammelan kunta - 1(5) PROCOMP SOLUTIONS OY Tammelan kunta, koulukuljetukset

Koulukuljetukset Tammelan kunta - 1(5) PROCOMP SOLUTIONS OY Tammelan kunta, koulukuljetukset Koulukuljetukset Tammelan kunta - 1(5) PROCOMP SOLUTIONS OY 13.11.2016 Tammelan kunta, koulukuljetukset Koulukuljetukset Tammelan kunta - 2(5) Koulukuljetukset Kouluverkkoselvityksessä on käsitelty vaihtoehtoisia

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen aluejohtajat

Varhaiskasvatuksen aluejohtajat Huoltajat/oppilaat Huoltaja vastaa lapsen oppivelvollisuuden suorittamisesta Koulukuljetus, jos koulumatka on lapselle liian pitkä tai rasittava Lapsi/oppilas on sovittuna aikana noutopisteessä Koulumatkan

Lisätiedot

VAINIKKALAN TIESUUNNAN HENKILÖKULJETUKSET

VAINIKKALAN TIESUUNNAN HENKILÖKULJETUKSET LUONNOS 15.4.2015 VAINIKKALAN TIESUUNNAN HENKILÖKULJETUKSET RAPORTTI 15.4.2015 VAINIKKALAN TIESUUNNAN HENKILÖKULJETUKSET Tarkastus [xx] Päivämäärä 15/04/2015 Laatija Tarkastaja Hyväksyjä Kuvaus Pekka Vähätörmä

Lisätiedot

Maakuntauudistus ja liikennetehtävät

Maakuntauudistus ja liikennetehtävät Maakuntauudistus ja liikennetehtävät Johanna Vilkuna, liikenneasiantuntija Satakunnan kuntapäivä Pori Aluksi Liikenne on saavutettavuuspalvelua ja strateginen tekijä jokaiselle kunnalle ja alueelle. Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Taksialan kokemukset henkilöliikenteen kehittämisestä Invalidiliiton seminaari Tampereen Messu- ja Urheilukeskus.

Taksialan kokemukset henkilöliikenteen kehittämisestä Invalidiliiton seminaari Tampereen Messu- ja Urheilukeskus. Taksialan kokemukset henkilöliikenteen kehittämisestä Invalidiliiton seminaari 20.10.2016 Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Jouni Mutanen 1 Sisältö 1. Taksialan tunnuslukuja 2. Yhteiskunnan korvaamat matkat

Lisätiedot

PAIMIO LIITE 3 20.08.2015. PaltanPadan valmistuskeittiön kuljetusaikataulu kaikkina päivinä vuodessa

PAIMIO LIITE 3 20.08.2015. PaltanPadan valmistuskeittiön kuljetusaikataulu kaikkina päivinä vuodessa PAIMIO LIITE 3 20.08.2015 Palvelukuvaus PaltanPadan valmistuskeittiöstä : Paltantie 4 PaltanPadan valmistuskeittiön kuljetusaikataulu kaikkina päivinä vuodessa Kuljetuskohteet maanantai - perjantai : Reitti

Lisätiedot

Uuden Loviisan palvelulinjan reitityssuunnitelma ja kustannusarvio

Uuden Loviisan palvelulinjan reitityssuunnitelma ja kustannusarvio Uuden Loviisan palvelulinjan reitityssuunnitelma ja kustannusarvio Luonnos 8.5.2009 Erkki Vähätörmä Itä-Uudenmaan liitto Palvelulinjan reititys Reititys on rakennettu siten, että linjalla on perusreitti,

Lisätiedot

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNNÖN PALVELUKUVAUS

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNNÖN PALVELUKUVAUS KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNNÖN PALVELUKUVAUS 2 PALVELUKUVAUS TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 LIIKENNÖINTIKOHTEIDEN YLEISKUVAUS... 2 2 KALUSTOLLE ASETETTAVAT VAATIMUKSET...

Lisätiedot

Maanantai perjantai Maanantai, keskiviikko, perjantai Tiistai ja torstai Liikennöitsijä Päivin Liikenne Oy Karkkilan kaupunki

Maanantai perjantai Maanantai, keskiviikko, perjantai Tiistai ja torstai Liikennöitsijä Päivin Liikenne Oy Karkkilan kaupunki Kau 016 5 2 01 si 2 Höökikyyti on Karkkilan kaupungin tukema sisäisen joukkoliikenteen linja-autolinja, liikennöintiä hoitaa Päivin Liikenne Oy. Höökikyyti tarjoaa liikkumismahdollisuuden kaupunginosista

Lisätiedot

Maaseudun asukkaiden monipuolinen nykyarki liikkumisen näkökulmasta. Esa Erkkilä Keskipohjalaiset Kylät Kyläasiamies 20km, taajamamerkin takaa

Maaseudun asukkaiden monipuolinen nykyarki liikkumisen näkökulmasta. Esa Erkkilä Keskipohjalaiset Kylät Kyläasiamies 20km, taajamamerkin takaa Maaseudun asukkaiden monipuolinen nykyarki liikkumisen näkökulmasta Esa Erkkilä Keskipohjalaiset Kylät Kyläasiamies 20km, taajamamerkin takaa Mutkalammin kyläyhdistyksen alue / Märsylän koulupiiri Kannuksen

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 8/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhalllituksen huone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 8/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhalllituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 8/2017 181 Kunnanhallitus Aika 22.05.2017 klo 14:23-17:14 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhalllituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 89 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

OPPILASKULJETUKSET 2013-2014

OPPILASKULJETUKSET 2013-2014 OPPILASKULJETUKSET 2013-2014 2 Kohde ja sopimuskausi Mäntsälän kunta / pyytää tarjouksia kunnan alueen perusopetuslain 32 :n mukaisista oppilaskuljetuksista liitteessä 1 kuvatuille reiteille. Kuljetukset

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET. Tarjouspyyntö RUOKAKULJETUKSISTA LÄHTÖPAIKKANA KAURIALAN KESKUSKEITTIÖ

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET. Tarjouspyyntö RUOKAKULJETUKSISTA LÄHTÖPAIKKANA KAURIALAN KESKUSKEITTIÖ 1.11.2011 1 (6) KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Tarjouspyyntö RUOKAKULJETUKSISTA LÄHTÖPAIKKANA KAURIALAN KESKUSKEITTIÖ KYSYMYS 1 Kysymys koskee seuraavia kuljetettavia alueita: 2. Hauho - pudotuspisteitä n. 24

Lisätiedot

TARJOUS. Viitaten ostoliikenteen hoitamista koskevaan tarjouspyyntöönne teen alla olevan tarjouksen. Nimi: Osoite: Puhelin:

TARJOUS. Viitaten ostoliikenteen hoitamista koskevaan tarjouspyyntöönne teen alla olevan tarjouksen. Nimi: Osoite: Puhelin: LIITE 2 TARJOUS (Tarjous tulee tehdä tällä asiakirjalla.) Viitaten ostoliikenteen hoitamista koskevaan tarjouspyyntöönne teen alla olevan tarjouksen. 1. Tarjoaja Nimi: Osoite: Puhelin: Liikenteestä vastaava

Lisätiedot

Vanhoissa kunnissa kuljetusperiaatteissa on esimerkiksi seuraavia erovaisuuksia ollut:

Vanhoissa kunnissa kuljetusperiaatteissa on esimerkiksi seuraavia erovaisuuksia ollut: TAUSTAA OPPILASKULJETUKSEN PERUSTEILLE Vanhoissa kunnissa kuljetusperiaatteissa on esimerkiksi seuraavia erovaisuuksia ollut: Jyväskylän kaupungin alueella 0-2-luokan oppilaat saivat kunnan koulukuljetuksen,

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen 1 2 KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2011 alkaen Perusopetuslain 6 :n mukaan opetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden koulumatkat ovat

Lisätiedot

Tämän tarjouskilpailun kohteet ovat seuraavat. Kunkin kohteen tarkka kuvaus on luvussa 5.

Tämän tarjouskilpailun kohteet ovat seuraavat. Kunkin kohteen tarkka kuvaus on luvussa 5. 1 1 LIIKENNÖINTIKOHTEIDEN YLEISKUVAUS Tämän tarjouskilpailun kohteet ovat seuraavat. Kunkin kohteen tarkka kuvaus on luvussa 5. Kohde Kohde 1 Kohde 2 Kohde 3 Kohde 4 Kohde 5 Kohde 6 Kohde 7 Kohde 8 Kohde

Lisätiedot

Esi ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetukset

Esi ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetukset 17.1.2013 Esi ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetukset Kysymys 1: Oppilaiden koulunkäyntiajat tarvitaan tarjouslaskelman tekemiseen. Tarjouspyynnön liitteessä kohteet on mainittu ajoajat. Koulujen

Lisätiedot

Joukkoliikenne Kouvolassa

Joukkoliikenne Kouvolassa Joukkoliikenne Kouvolassa 18.03.2010 Säännöllinen linjaliikenne Markkinaehtoinen liikenne ELY:n ostoliikenne Kaupungin ostoliikenne, 120 000 /v Kaupungin palveluliikenne 87 000 /v ELY:n ostama linjaliikenne

Lisätiedot

LUKUVUODEN 2011-2012 KOULUKYYTIEN OPTIOISTA PÄÄTTÄMINEN LUKUVUODEKSI 2012-2013

LUKUVUODEN 2011-2012 KOULUKYYTIEN OPTIOISTA PÄÄTTÄMINEN LUKUVUODEKSI 2012-2013 Sivistyslautakunta 30 22.06.2011 Sivistyslautakunta 52 22.05.2012 LUKUVUODEN 2011-2012 KOULUKYYTIEN OPTIOISTA PÄÄTTÄMINEN LUKUVUODEKSI 2012-2013 Sivltk 30 Koululaisten kuljetuksista on pyydetty tarjoukset

Lisätiedot

Merikarvian kunta. Reittikuvaukset korjattu versio 18.4.2016

Merikarvian kunta. Reittikuvaukset korjattu versio 18.4.2016 Merikarvian kunta Reittikuvaukset korjattu versio 18.4.2016 Merikarvian kunnan koulu ja asiointiliikennekuljetuksien kilpailutuksen reittikuvaukset reiteittäin/osatarjouskohdittain lukuvuodeksi 2016 2017

Lisätiedot

IMATRAN PAIKALLISLIIKENNE 1.7. - 15.8.2016

IMATRAN PAIKALLISLIIKENNE 1.7. - 15.8.2016 IMATRAN PAIKALLISLIIKENNE 1.7. - 15.8.2016 1 Reitti: Koskikatu - Joutsenonkatu - Lempeenlietteentie - Karhunkalliontie - Karhunkatu - Joutsenonkatu - Paperharjuntie - Pienmustalammentie - Saimaantie -

Lisätiedot

Salon kaupungin joukkoliikenteenlinjasto

Salon kaupungin joukkoliikenteenlinjasto 1(7) Salon kaupungin joukkoliikenteenlinjasto 2019 Vesa-Matti Väistö 16.10.2018 2(7) JOHDANTO Joukkoliikkenne linjaston palvelutason määrittelyn keskeisin tehtävä on kuvata minkä tasoista joukkoliikennettä

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNGIN KOULUKULJETUSPERIAATTEET

PARAISTEN KAUPUNGIN KOULUKULJETUSPERIAATTEET 1 PARAISTEN KAUPUNGIN KOULUKULJETUSPERIAATTEET Paraisten kaupungin sivistyslautakunta vahvisti 14.11.2012 ( 56) seuraavat periaatteet koskien esiopetuksen ja perusopetuksen koulukuljetuksia. Päivitetty

Lisätiedot

LINJA-AUTOLIITTO.

LINJA-AUTOLIITTO. LINJA-AUTOLIITTO www.linja-autoliitto.fi Bussi palvelee Bussi on Suomen tärkein joukkoliikenneväline. Julkisen liikenteen matkustajista lähes 60 % on bussimatkustajia. Bussit tulevat sinnekin, missä muita

Lisätiedot

YHTEYDET KANTA-HÄMEENLINNAAN. Sisällys

YHTEYDET KANTA-HÄMEENLINNAAN. Sisällys YHTEYDET KANTA-HÄMEENLINNAAN Sisällys YHTEYDET KANTA-HÄMEENLINNAAN... 0 Hauho... 1 Kalvola... 3 Renko... 4 Lammi ja Tuulos... 5 Palvelut Kanta-Hämeenlinnassa... 6 Joukkoliikenteen mahdollisuudet... 7 Pikavuorot...

Lisätiedot

KUOPION KAUPUNKI Kasvun ja oppimisen palvelualue 4.2.2016

KUOPION KAUPUNKI Kasvun ja oppimisen palvelualue 4.2.2016 1 KUOPION KAUPUNKI Kasvun ja oppimisen palvelualue 4.2.2016 Perusopetuksen rehtorit ja koulusihteerit, päiväkodinjohtajat KOULUKULJETUSTEN HOITO LUKUVUONNA 2016-2017 Koulun rehtori ja päiväkodinjohtaja

Lisätiedot

Liikennekaari-vaikutusarviointikysely

Liikennekaari-vaikutusarviointikysely Liikennekaari-vaikutusarviointikysely Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenille 18.5.2016 Liikennekaari-vaikutusarviointi Kysely lähetettiin noin 4 350 Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n

Lisätiedot

KOULULAISKULJETUKSET Tarjouspyyntöasiakirjan liite nro 1 1 (10)

KOULULAISKULJETUKSET Tarjouspyyntöasiakirjan liite nro 1 1 (10) KOULULAISKULJETUKSET Tarjouspyyntöasiakirjan liite nro 1 1 (10) AIKATAULUT JA REITIT Tällä liitteellä määritellään kohteiden nro 1-10 aikataulut ja reitit. Huomioitava, että reitti saattaa muuttua oppilaiden

Lisätiedot

Keskiviikko klo Matti Lohen koulu

Keskiviikko klo Matti Lohen koulu RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 8/ 2014 Sivistyslautakunta Sivu 1 (11) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 19.11.2014 klo 17.00-18.30 Matti Lohen koulu Anu Hotti Pirkko

Lisätiedot

Vaalimaan työpaikkakeskittymän joukkoliikenteen järjestäminen. Esitys kunnille (Kotka, Hamina & Virolahti) Cursor Oy

Vaalimaan työpaikkakeskittymän joukkoliikenteen järjestäminen. Esitys kunnille (Kotka, Hamina & Virolahti) Cursor Oy Vaalimaan työpaikkakeskittymän joukkoliikenteen järjestäminen Esitys kunnille (Kotka, Hamina & Virolahti) - 13.7.2018 Cursor Oy Taustat ja lähtökohdat Vaalimaalle on kehittymässä monipuolinen työpaikkakeskittymä,

Lisätiedot

RAAHEN JOUKKOLIIKENNESUUNNITELMA

RAAHEN JOUKKOLIIKENNESUUNNITELMA RAAHEN JOUKKOLIIKENNESUUNNITELMA 19.11.1 Toni Joensuu ja Sonja Aarnio SISÄLTÖ 1. Joukkoliikenteen palvelutaso Palvelutason määritelmä Valtakunnalliset palvelutasoluokat Palvelutaso alueellisella tasolla

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Sivistysosasto

SAARIJÄRVEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Sivistysosasto LUKUVUONNA 2015 2016 JÄRJESTETTÄVÄN OSTOLIIKENTEEN TARJOUSPYYNTÖ Pyydämme tarjoustanne jäljempänä määritellyn ostoliikenteen hoitamisesta lukuvuonna 2015-2016. Tarjouskilpailu on avoin kaikille, joilla

Lisätiedot

Joukkoliikenteen kehittäminen

Joukkoliikenteen kehittäminen 1 Joukkoliikenteen kehittäminen Kaupungininsinööri Päivi Pekkanen 2 Yleistä paikallisliikenteestä Joukkoliikenteen kustannukset vuonna 2017 n. 1,05 M, 2018 0,87 M Kalusto: 5 isoa ja 3 pientä autoa Vuodessa

Lisätiedot

Joukkoliikenteen uusi aika

Joukkoliikenteen uusi aika Joukkoliikenteen uusi aika 23.10.2014 Rauni Malinen 23.10.2014 Joukkoliikenteen merkittävin uudistus Suomalaisen joukkoliikenteen järjestämisessä on käynnissä merkittävin muutos vuosikymmeniin, kun markkinat

Lisätiedot

Uusi reittiopas otettu käyttöön huhtikuussa 2015 (reittiopas.foli.fi)

Uusi reittiopas otettu käyttöön huhtikuussa 2015 (reittiopas.foli.fi) Uusi reittiopas otettu käyttöön huhtikuussa 2015 (reittiopas.foli.fi) Muutamia kymmeniä pysäkkinäyttöjä asennettu Föli alueelle Mobiililiput luetaan sähköisesti samalla lukijalaitteella kuin bussikortitkin.

Lisätiedot

Joukkoliikenteen perustietojärjestelmän toteuttaminen. Joukkoliikennehallinnon organisointi ja henkilöresurssien järjestäminen

Joukkoliikenteen perustietojärjestelmän toteuttaminen. Joukkoliikennehallinnon organisointi ja henkilöresurssien järjestäminen Henkilöliikenteen kehitystoimenpiteet Kouvolassa 2009-2013 Kaupunginhallituksen joulukuussa 2009 hyväksymään joukkoliikenteen kehittämisohjelmaan kirjattiin henkilöliikenteen kehitystoimenpiteitä. Toimenpiteet

Lisätiedot

Hämeenlinnan kuljetukset ja joukkoliikenne Kuljetusten yhdistelyä yhteistyössä maakunnan muiden kuntien ja Kelan kanssa

Hämeenlinnan kuljetukset ja joukkoliikenne Kuljetusten yhdistelyä yhteistyössä maakunnan muiden kuntien ja Kelan kanssa Hämeenlinnan kuljetukset ja joukkoliikenne Kuljetusten yhdistelyä yhteistyössä maakunnan muiden kuntien ja Kelan kanssa Mitä Hämeenlinnan kuljetuskokeilulle kuuluu? Joukkoliikennekoordinaattori Maarit

Lisätiedot

Päivämäärä REITILLÄ SAPPEE-SALMENTAKA-LUIKALA.POHJALAHTI-PÄLKÄNE LUKUVUODEN 2015-2016 AIKANA (12. 8.2015-3. 6.2016) + OPTIO LUKU- VUODELLE 2016-2017

Päivämäärä REITILLÄ SAPPEE-SALMENTAKA-LUIKALA.POHJALAHTI-PÄLKÄNE LUKUVUODEN 2015-2016 AIKANA (12. 8.2015-3. 6.2016) + OPTIO LUKU- VUODELLE 2016-2017 PäJikaKe^v kiamt^ TARJOUSPYYNTÖ KOULULAIS- JA ASIOINTIKULJETUKSET REITILLÄ SAPPEE-SALMENTAKA-LUIKALA.POHJALAHTI-PÄLKÄNE LUKUVUODEN 2015-2016 AIKANA (12. 8.2015-3. 6.2016) + OPTIO LUKU- VUODELLE 2016-2017

Lisätiedot

Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Nykytilan kartoitus

Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Nykytilan kartoitus Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Nykytilan kartoitus Tehtävä: Liikennepalveluiden maakunnallinen kehittäminen ja järjestäminen - Joukkoliikenne - Tehtävien nykytilan kartoitus Lakiperusta: Joukkoliikenteen

Lisätiedot

Oppilaskuljetukset ja Saarikan henkilökuljetukset Saarijärven kaupungin alueella

Oppilaskuljetukset ja Saarikan henkilökuljetukset Saarijärven kaupungin alueella Oppilaskuljetukset ja Saarikan henkilökuljetukset Saarijärven kaupungin alueella LIITE 1 LIIKENNÖINTIKOHTEIDEN KUVAUS JA KALUSTO Hankinnan kohteet ja niiden alustavat sisällöt on kuvattu tässä liitteessä.

Lisätiedot

Tarjoaja Nimi ja Y-tunnus Osoite: Puhelin: Sähköpostiosoite: Liikenteestä vastaava henkilö Yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero

Tarjoaja Nimi ja Y-tunnus Osoite: Puhelin: Sähköpostiosoite: Liikenteestä vastaava henkilö Yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero TARJOUS Tarjousasiakirja nro 2. Ostoliikenteen tarjous tehdään tällä asiakirjalla TIISTAIHIN 18.4.2017 klo 12:00 mennessä. Tarjous ei saa olla ehdollinen. Osatarjoukset hyväksytään. Vaihtoehtoisia tarjouksia

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNGIN KOHDEKUVAUKSET 1 (6) KOULULAISKULJETUKSET Liite 2

NOKIAN KAUPUNGIN KOHDEKUVAUKSET 1 (6) KOULULAISKULJETUKSET Liite 2 NOKIAN KAUPUNGIN KOHDEKUVAUKSET 1 (6) KILPAILUTETTAVAT KOHTEET 1. Nokian keskusta, koulukuljetukset tuntitaksalla 2. Nokian keskusta, koulukuljetukset taksitaksalla 3. Pinsiö Kohteet on kuvattu tarkemmin

Lisätiedot

Koilliskeskus joukkoliikenteen palvelutasomäärittely muutokset joukkoliikennepalveluissa sähköiset palvelut

Koilliskeskus joukkoliikenteen palvelutasomäärittely muutokset joukkoliikennepalveluissa sähköiset palvelut Koilliskeskus 17.5. joukkoliikenteen palvelutasomäärittely muutokset joukkoliikennepalveluissa sähköiset palvelut Joukkoliikenteen palvelutasomäärittely Joukkoliikennelaki 2009/869, 4: Tämän lain 14 :n

Lisätiedot

Loviisan joukkoliikenne tehdään yhdessä! Työpajan Yhteenveto

Loviisan joukkoliikenne tehdään yhdessä! Työpajan Yhteenveto Loviisan joukkoliikenne tehdään yhdessä! Työpajan Yhteenveto 7.6.2018 Loviisan joukkoliikenne tehdään yhdessä! Työpajan tausta Työpajan tavoitteena oli löytää ideoita Loviisan joukkoliikenteen parantamiseksi.

Lisätiedot

Pirkanmaan liikennepalvelujen hankintakustannukset vuonna 2015

Pirkanmaan liikennepalvelujen hankintakustannukset vuonna 2015 Pirkanmaan liikennepalvelujen hankintakustannukset vuonna 2015 Pirkanmaan ELY-keskus on laatinut katsauksen alueensa kuntien kuljetuskustannuksiin. Pirkanmaan kunnat käyttivät henkilökuljetuspalvelujen

Lisätiedot

MUUTOKSET LAPPEENRANNAN PAIKALLISLIIKENTEEN TALVIAIKATAULUIHIN

MUUTOKSET LAPPEENRANNAN PAIKALLISLIIKENTEEN TALVIAIKATAULUIHIN MUUTOKSET LAPPEENRANNAN PAIKALLISLIIKENTEEN TALVIAIKATAULUIHIN 2017-2018 Viikonlopun yöliikenne, linja 12 Uusi viikonlopun yövuoro (pe-la ja la-su) olisi alla olevan kartan mukainen vihreän ja punaisen

Lisätiedot

HE 161/2016 vp Hallituksen esitys liikennekaareksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

HE 161/2016 vp Hallituksen esitys liikennekaareksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Liikenne- ja viestintävaliokunnalle Päivä Sivu 21.11.2016 1 (2) HE 161/2016 vp Hallituksen esitys liikennekaareksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi TeliaSonera Finland Oyj (jäljempänä Sonera ) kiittää

Lisätiedot

Lausunto Etelä-Karjalan liitolle seudullisen joukkoliikenteen toimivaltaisesta viranomaisesta

Lausunto Etelä-Karjalan liitolle seudullisen joukkoliikenteen toimivaltaisesta viranomaisesta Kaupunginhallitus 151 04.04.2016 Lausunto Etelä-Karjalan liitolle seudullisen joukkoliikenteen toimivaltaisesta viranomaisesta 346/00.04.01.01/2016 KH 151 Valmistelija/lisätiedot: Kaupungininsinööri Pasi

Lisätiedot

Liikenteen palvelulaki. - mitä tapahtuu henkilöliikenteessä tiellä kesällä 2018?

Liikenteen palvelulaki. - mitä tapahtuu henkilöliikenteessä tiellä kesällä 2018? Liikenteen palvelulaki - mitä tapahtuu henkilöliikenteessä tiellä kesällä 2018? 1 Päivän ohjelma 9.30 10.00 Kahvit Tilaisuuden avaus ja yleistä liikennepalvelulakikokonaisuudesta Seminaari- ja keskusteluosuus

Lisätiedot

Kuntien mahdollisuudet henkilökuljetusten kehittäjänä

Kuntien mahdollisuudet henkilökuljetusten kehittäjänä Kuntien mahdollisuudet henkilökuljetusten kehittäjänä Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät 28.- 29.10.2014 Silja Siltala liikenneinsinööri Kuntien tehtävät henkilökuljetuksissa Kunnilla on lakisääteisiä

Lisätiedot

Toimintaympäristö muuttuu

Toimintaympäristö muuttuu Toimintaympäristö muuttuu Miten järjestetään liikkumispalvelut Lapin asukkaille ja alueella matkustaville? Maaseudun liikkumispalvelut -työpaja 24.10.2016 Sisältö Toimintaympäristön osatekijöitä Liikkumispalvelujen

Lisätiedot

TYRNÄVÄN PALVELULIIKENNE

TYRNÄVÄN PALVELULIIKENNE TYRNÄVÄN PALVELULIIKENNE Tyrnävällä liikennöi OTP TRAVEL palveluliikenne. Liikenteen tarkoituksena on parantaa ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten kuljetuspalveluja sekä hoitaa osa kunnan koulukuljetuksista.

Lisätiedot

Tarjouskilpailu on avoin kaikille, joilla on oikeus ostoliikenteen harjoittamiseen.

Tarjouskilpailu on avoin kaikille, joilla on oikeus ostoliikenteen harjoittamiseen. TARJOUSPYYNTÖ: LAIHIAN KUNNAN KOULULAISKULJETUKSET Ostoliikenteen tarjouspyyntö koululaiskuljetukset Pyydämme tarjoustanne jäljempänä määritellyn ostoliikenteen hoitamisesta alla mainittujen asiakirjojen

Lisätiedot

YHTEYSTIEDOT. Liikennöitsijä Päivin Liikenne Oy www.paivinliikenne.fi Höökikyyti auto 050 364 3227. Karkkilan kaupunki elinkeinopalvelu 044 553 3429

YHTEYSTIEDOT. Liikennöitsijä Päivin Liikenne Oy www.paivinliikenne.fi Höökikyyti auto 050 364 3227. Karkkilan kaupunki elinkeinopalvelu 044 553 3429 Kausi 2014 2015 Höökikyyti on Karkkilan kaupungin tukema sisäisen joukkoliikenteen linja-autolinja, liikennöintiä hoitaa Päivin Liikenne Oy. Höökikyyti tarjoaa liikkumismahdollisuuden kaupunginosistaja

Lisätiedot

A. 1. TAUSTATIEDOT. Kaikki. 1. Sukupuoli. 1. Sukupuoli. 2. Ikä

A. 1. TAUSTATIEDOT. Kaikki. 1. Sukupuoli. 1. Sukupuoli. 2. Ikä A. 1. TAUSTATIEDOT 1. Sukupuoli 2. Ikä 1. Sukupuoli 3. Asuinpaikkakunta Reristeröity kotikuntasi 4. Katuosoite Osoitetietojen avulla määritetään, missä päin joukkoliikennepalvelut toimivat/eivät toimi

Lisätiedot

Liikenteen palvelut, digitalisaatio ja automaatio. Johanna Särkijärvi, , ELY-keskus, Jyväskylä

Liikenteen palvelut, digitalisaatio ja automaatio. Johanna Särkijärvi, , ELY-keskus, Jyväskylä Liikenteen palvelut, digitalisaatio ja automaatio Johanna Särkijärvi, 10.3.2016, ELY-keskus, Jyväskylä Liikenne- ja viestintäpolitiikka kohtaavat kärkihankkeissa Normien purkaminen Digitaalisen liiketoiminnan

Lisätiedot

Tarjouspyyntö asikkala002 SIVU 1 / 12. Puhelin

Tarjouspyyntö asikkala002 SIVU 1 / 12. Puhelin SIVU 1 / 12 Koulu ja asiointikuljetukset 452017 1. Hankintayksikön perustiedot Virallinen nimi Asikkala/Sivistyspalvelut Kansallinen yritys ja yhteisötunnus 0145208 4 Postiosoite Rusthollintie 2 Postitoimipaikka

Lisätiedot